Ortodoxia mucenicului Valeriu Gafencu

Ioan Ianolide: Care este fondul crizei actuale?
Valeriu Gafencu: ATEISMUL!

Sf. Grigorie Palama vorbea despre cele trei forme de ateism: ateismul necredincioşilorateismul ereticilor (n.n. ecumeniștii sunt vârful ereticilor) care, crezând mincinos în Dumnezeu, nu cred, de fapt, în Dumnezeul cel adevărat şi ateismul ortodocşilor care tac la vreme de prigoană.

Sf. Valeriu Gafencu este ortodox. Ecumenismul, spunea Sf. Iustin Popovici, este pan-erezie. Sf. Valeriu Gafencu este așadar împotriva ecumenismului.

Acordul de la Balamand recunoaște botezul papistașilor.

Documentul de la Ravena recunoaște pe papă drept episcop canonic al Romei, deci cu har, fapt confirmat și de documentul semnat de Kyril al Moscovei și papa Francisc la Havana (feb. 2016). Dar papa nici măcar nu este botezat, nici măcar agheazmă nu poate să facă.

Documentul de la Chambesy (ian. 2016) susține în continuare ecumenismul, argumentându-l ca metodă misionară a Sf. Părinți chiar, aprobă căsătoriile mixte și hotărăște ca “marele sinod” să se desfășoare cu ușile închise, adică în ascuns, precum fiii întunericului (după modelul inițierilor în gradele masonice).

Patriarhia BOR nici măcar nu a publicat documentele de la Chambesy. De ce? Românii au aflat despre ele de la ruși și de la greci. Pentru că patriarhul Daniel, mitr. Nifon și cei dimpreună au semnat pentru trădarea lui Hristos și a Ortodoxiei, temându-se de revolta credincioșilor veghetori. Voi de partea cui vreți să fiți? De partea ereticilor ecumeniști sau de partea Sf. Valeriu Gafencu și a Sfinților Părinți? În funcție de alegerea fiecăruia ne pregătim iadul sau Raiul.

IPS Augustin al Florinei († 28.08.2010) afirma: “creştinii laici pot încă să afurisească sinoade locale şi ecumenice, când sinoadele acestea nu exprimă adevărul Credinţei Ortodoxe”. În acest sens, noi spunem: ANATEMA tuturor ecumeniștilor!

Ioan Ianolide: Care sunt metodele de luptă creșine?

Valeriu Gafencu: În lupta de afirmare, creștinismul este spiritual și deci liber. În apărare, creștinii sunt obligați adesea să răspundă agresorului cu armele lui: David a trebuit să-l ucidă pe Goliat, Sf. Nestor l-a aruncat în sulițe pe Lie și a primit mucenicia.

Să ținem Ortodoxia, Calea care a dat pe Sfinții Închisorilor.

39 de comentarii

 1. Dumnezeu Să vă ocrotească, Părinte!
  Sărut mâna. Mă bucur pentru confirmarea ce mi-ați făcut-o privind acest blog. Aștept cu nerăbdare învățăturile Sfinției Voastre. Sper din tot sufletul să vă „regăsesc” mai des. Sunt din București.
  Doamne, ajută!

  Apreciază

  • Doamne ajuta. In București se dau lupte grele. Care va birui, mare va fi. Minimul pentru supravietuirea Bucurestiului si a oricarui alt oras sau sat sunt … 5 drepți. Daca nu vor fi, mare pericol. Drepti sunt si cei care se pocaiesc.

   Apreciază

 2. Cum zicea un comentariu la un articol anterior, noi putem sa facem urmatoarele: sa-i mustram pe preotii ecumenisti, sa nu mai mergem la slujbele lor, preotii curajosi sa nu-i mai pomeneasca pe episcopii ecumenisti, deci eretici. Doamne-ajuta!

  Apreciat de 1 persoană

 3. Parintele Adrian Fageteanu ce a vietuit la manastirea Antim din bucuresti a fost palit in cap cu o carja metalica de actualul patriarh. Stirea a fost si pe blogul fratelui vasile de la saccsiv

  Apreciază

 4. Acum mai nou patriarhia de la bucuresti organizeaza excursii prin diverse tarii majoritar catolice, de ex in spania pe la diverse catedrale din barcelona, madrid s.a si presupun ca romano catolice pt ca nu am vazut pe lista ortodoxe

  Apreciază

 5. Episcopul LONGHIN, Să stăm bine, să stăm cu frică, să luăm aminte!

  Am socotit necesară apariţia acestei cărţi datorită faptului că ne aflăm într-un moment greu, într-un moment de răscruce al credinţei celei adevărate şi, de fapt, al mântuirii noastre – a întregii creştinătăţi ortodoxe de astăzi şi de mâine.
  Cel rău vrea să ne distrugă sufletele, luptând să nimicească orice urmă de credinţă din popor. El întotdeauna a căutat să ne despartă de Dumnezeul cel adevărat, dar astăzi urmăreşte să facă acest lucru prin ecumenism… mişcare în cadrul căreia, pentru anul 2016, se pregăteşte aşa-zisul al optulea Sinod Ecumenic (sau Sinod Panortodox). Se doreşte ca acest sinod să se ţină la Constantinopol, în fosta biserica ortodoxă «Sfânta Irina», care acum este transformată în moschee musulmană.
  Îl rugăm pe Preamilostivul Dumnezeu să facă El ca acest strigăt al nostru să fie auzit şi înţeles ca un semnal de alarmă de către sufletul fiecărui drept-măritor creştin. Căci dorim, prin aceste mesaje duhovniceşti culese aici din scrierile Sfinţilor Părinţi, să aducem la cunoştinţa tuturor fiilor Bisericii noastre gravul pericol al lepădării de credinţa ce ne ameninţă. Şi totodată vrem să transmitem tuturor îndemnul să rămânem în învăţătura mântuitoare pe care am primit-o prin descoperire de la Însuşi Fiul lui Dumnezeu, Domnul Iisus Hristos, învăţătura care a fost dată sfinţilor „o dată şi pentru totdeauna” (Iuda 3) şi care, prin Sfinţii Săi Apostoli şi urmaşii lor, a ajuns până la noi. Aceasta este credinţa în care ne-am născut şi în care ne-a educat Biserica noastră Ortodoxă, prin Sfinţii Părinţi.
  Pentru acest har pe care Dumnezeu ni l-a dat nouă nevrednicilor şi netrebnicilor robi ai Săi, suntem datori să-I aducem zi şi noapte mulţumiri neîncetate şi laudă nesfârşită marelui Său Nume.
  Acum însa, chiar dacă va trebui cu preţul vieţii noastre să ne apărăm această dreaptă credinţă, dacă va trebui să ne vărsăm sângele pentru ea sau dacă va trebui să murim de o mie de ori şi să suferim pentru iubitul nostru Mântuitor, Îl rugăm pe El să ne umple de o sfânta putere în această luptă şi de un nebiruit curaj de mărturisire a adevărului. Să ne dea înţelepciunea care vine de sus şi discernământul clar în faţa acestor provocări, pentru a nu deveni părtaşi cu trădătorii.
  Să nu schimbăm slava cerească şi fericirea veşnică pe o nevrednică slava pământească, trecătoare şi deşartă. Să rămânem creştini ortodocşi, să credem şi să apărăm cu tărie ceea ce aparţine doar unicei corăbii a mântuirii, care este Biserica Ortodoxă, cea Una Sfânta, Soborniceasca şi Apostolească.
  Ne rugăm Domnului Dumnezeului nostru să ne ajute să înţelegem că pe primul loc în tot ceea ce înseamnă credinţa şi viaţa a noastră trebuie să fie şi să rămână El şi nicidecum oamenii. Pentru că de multe ori oamenii ne poruncesc împotriva poruncilor Sale şi ajungem astfel în situaţia în care să ne întrebăm de cine să ascultăm: de El sau de ei? Ferice va fi de noi atunci dacă ne vom putea da şi nouă, şi lor acelaşi răspuns hotărât pe care l-au dat Sfinţii Apostoli într-o stare asemănătoare: „Trebuie să ascultăm pe Dumnezeu mai mult decât pe oameni!” (Fapte 5, 29). Căci oamenii, de cele mai multe ori, asculta glasul demonic al lui Lucifer, aşa cum l-au ascultat îngerii care, pentru această ascultare, au căzut odată cu el din cer.
  Dorim din toată inima şi mărturisim cu cutremur că vrem să ne păstrăm credinţa ortodoxă până la sfârşit, curată, dreapta şi netrădată, după cum am şi primit-o; că nu avem să schimbăm nimic din sfintele canoane, nici din Sfânta Tradiţie şi nici din mărturisirea pe care au făcut-o Sfinţii Părinţi, uneori chiar cu preţul vieţii lor. Ci doar un singur lucru ne-a mai rămas de împlinit: străduinţa de a ne schimba viaţa. Să părăsim păcatul şi tot ceea ce este rău şi murdar în noi, în fiecare, pentru că, în pocăinţă şi cu o credinţă statornică, să aşteptăm ziua mult dorită a întâlnirii noastre cu Dumnezeu.
  Am vrea ca, prin această carte, să adresăm o stăruitoare şi fierbinte rugăminte tuturor fiilor Bisericii noastre şi, mai ales, slujitorilor ei: să stea bine, să stea cu frica, să ia aminte la învăţătura sănătoasă care ne-a fost dată de Preabunul Dumnezeu. Noi, păstorii, să ne întoarcem şi să ne ţinem păstoriţii la păşunea cea adevărată, la izvorul sfintei noastre Ortodoxii.
  Şi să ne păzim cu toată teama şi grijă de marea primejdie ce se pregăteşte de către cei fară-de-lege, pentru a nu fi atraşi, prin acceptarea învăţăturilor mincinoase, în prăpastia înspăimântătoarei lepădări de credinţa şi în marea înşelăciune a acestui Sinod Panortodox, care mai dinainte de a se ţine este denumit „Mare şi Sfânt”, când încă nici nu se cunosc toate temele pe care le va dezbate şi, mai ales, hotărârile pe care le va lua în privinţa viitorului Bisericii Ortodoxe.
  Cerem mila şi binecuvântarea lui Dumnezeu peste toţi cei ce vor citi această carte şi Îl rugăm pe Mântuitorul nostru Iisus Hristos, pentru rugăciunile Preacuratei Sale Maici şi ale tuturor Sfinţilor, să ne ajute, în aceste clipe grele de încercare, să rămânem până la sfârșit mărturisitori ai sfintei noastre credințe ortodoxe.
  Bănceni, la sărbătoarea Sf. Nicolae, 2015
  † Episcopul Longhin

  Postăm aici – http://comorinemuritoare.ro/bLOGOS/?p=22708 cu binecuvântarea PS Longhin – cartea Să stăm bine, să stăm cu frică, să luăm aminte! pentru cei care doresc să o citească.

  Apreciază

 6. Parinte monah Teodot la o parohie din cartierul bucurestean berceni era un preot pe nume Mihai Andrei Aldea pe care eu personal il apreciez ft mult, ce mi se pare ciudat faptul este maniera in care el nu mai slujeste la acea parohie, parintele respectiv prin predicile sale avertiza enoriasi de pericolul ecumenismului si al cipurilor, am intrebato pe doamna ce vindea luminari dar nu stia si ulterior am aflat ca ar fi la Petru Voda, nu vreau sa vorbesc cu pacat dar cred ca si acesta este un motiv pt care parintele nu mai slujeste la parohia respectiva si am mai auzit de un preot din constanta care la fel avertiza enoriasi de pericolul cipurilor si care a fost alungat din parohia sa

  Apreciază

 7. „Si partas obiceiurilor si urmator scaunelelor apostolilor fiind,
  lucrare ai aflat, de Dumnezeu insuflate, spre suirea privirii la
  cele inalte. Pentru aceasta, cuvantul adevarului drep invatand
  si cu credinta rabdand pana la sange, sfintite mucenice Teodot,
  roaga-te lui Hristos Dumnezeu sa mantuiasca sufletele noastre.”
  LA MULTI ANI!

  Apreciază

 8. Iata ce mai aflam. Sub paravanul combaterii birocratiei guvernanti nostri propune eliminarea certificatului de nastere, cazierului judiciar si al altor documente motivand ca este suficient unul singur http://www.flux24.ro. In grecia biserica si crestinismul iarasi atacat. Intro serie de moschei anumiti imami asmut la jihad contra bisericilor si al crestinilor. Se pare ca in viitorul apropiat fereasca Dumnezeu vom asista la nenorociri ale islamului si in aceasta tara http://www.lonews.ro. Iata ca au ajuns primi refugiati si la noi. Acestia au ajuns cu un avion pe aeroportul henry coanda si ulterior preluati de un microbuz si dusi la galati intrun centru de primire pt refugiati http://www.napocanews.ro. aici sa procedat ceva de genul daca voi nu ne vreti atunci noi va vrem, adica acestia nici nu mai trebuia sa forteze frontierele ca sa ajunga la noi caci ai nostri guvernanti iau luat cu forta si iau dus intr-un judet al moldovei unde stefan cel mare sa jertfit pt ca moldova sa nu ajunga pasalic si implicit musulmana in schimb o fac alti cu forta

  Apreciază

  • Nu exista mucenici neortodocsi. Care sunt ucisi pentru ” Hristos ” in afara Bisericii nu sunt mucenici. Din pacate, nu se mantuiesc. Este groaznic si infricosator sa fii ucis ca si catolic, protestant… de musulmani sau alti nebuni si sa te trezesti ca nu e primit. Cel mai groaznic. Asa spun Sfintii Parinti ( Sf. Ioan Gura de Aur , mai ales ).

   Apreciază

 9. Care sunt mucenici din vremurile din urma? Cand si cum se petrec lucrurile ? Daca mor prunci (ortodocsisi copti,) ei pot vedea raiul? CE rug sunt mai puternice pt in om care injura de Dumnezeu des? Ma iertat ca va pun multe intrebari.

  Apreciază

  • Care isi va pastra credinta ortodoxa in iuresul smintelilor din Biserica, care nu va lua cipul, care va lupta pentru Hristos si neam, impotriva vaccinurilor, ecumenismului.. Coptii nu sunt ortodocsi. Sa nu-l provoci . Orice rugaciune.

   Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s