Mitropolitul Teofan – partas la uciderea de prunci ?

 

De Sus vine utrgia , " caun fur "

< <  De Sus va veni urgia, ” ca un fur „, cand va veti astepta mai putin. >>

In Duminica a treia a Postului Mare m-am intalnit la Manastire cu un fost coleg de Facultate si ASCOR. Eu il stiam preot si l-am intrebat : ” Ce s-a intamplat de nu mai slujiti ? „. Fara prea mare tulburare – omul stiindu-se prigonit pentru dreptate – mi-a explicat cum a fost oprit de la slujirea preoteasca de catre arhiereu. Acest Mitropolit este considerat de multi a fi un om duhovnicesc.  Eu, personal nu l-am putut suferi de cum l-am vazut – emana din el parca, fatarnicia, falsul, viclesugul. Am avut de-a face cu episcopi, i-am cunoscut cat de cat (ca mod de gandire si lucru) si raman la cuvintele P. Justin ( care exprimau aceeasi idee cu P. Dionisie de la Colciu – Athos ): ” Din astia nu mai poti face oameni !!! ” . In mod special in cazul acestui Mitropolit, P. Justin m-a avertizat: „Din asta, mai bun nu poti face, dar mai rau, da. „De aceste cuvinte m-am convins pe propria piele, mai ales dupa moartea Parintelui. 

Iata , pe scurt, drama acestui preot :  a fost hirotonit ca preot misionar la un spital, Spitalul Clinic de Obstretica Ginecologie „Elena Doamna” – Iasi.  Din cate am citit,  Elena Doamna (sotia legitima a lui Cuza) a fost o femeie care a salvat vieti omenesti si sunt sigur ca se scarbeste de uciderile care se fac in Spitalul ce-i poarta cu nevrednicie numele. In acest spital – abator, preotul a luptat impotriva avorturilor si a vaccinurilor, reusind sa convinga pe multi.  Mai putin pe conducerea spitalului, care a facut demersuri la Mitropolit. Acesta l-a predat in bratele Consistoriului preotesc, dupa binecunoscuta formula: „De la Ana la Caiafa”.  Consistoriu nu misca nimic fara voia Mitropolitului. Dupa cateva chemari in instanta preoteasca, preotul a fost oprit pe termen nelimitat de la slujire. Este demn de consemnat si urmatorul fapt: pe cand traia P. Justin, acest preot i-a cerut o bucatica din sfintele moaste ale unui Sf. Mucenic de la Aiud. Parintele i-a dat si chiar i-a spus ca Mucenicul va mijloci pentru acel Spital in asa fel incat sa se termine o data uciderea pruncilor prin avorturi si a copiilor prin vaccinuri. Dar iata ca, dupa cativa ani, mucenicul a fost alungat, preotii cerberi confiscandu-i preotului sfintele moaste.                                           Sarim asadar in apararea P. Ioan si in mustrarea prigonitorilor :

 • Mai intai trebuie spus ca, opririle de la slujba sau caterisirile pe nedrept nu sunt valabile. Deci,  P. Ioan – Razvan are Harul preotiei pe care nu i-l mai poate lua nimeni . Sa vedem acum care preot va avea curajul sa-l primeasca la Sf. Liturghie sa slujeasca, netemandu-se de Mitropolit sau de cerberii sai? Binecuvantati vor fi acei care o vor face.
 • Toti fiii sai duhovnicesti sa continue sa se spovedeasca la el si sa nu-l paraseasca, pentru ca acum mai mult straluceste intransul Harul fiind  prigonit pe nedrept.
 • Rusine sa va fie Mitropolite pentru ca una spuneti si alta faceti. La fel preotilor cerberi care l-au chinuit, dandu-l afara din slujba pe colegul lor, pentru bani si scaune. Slujiti Sf. liturghie spre osanda. Vedem acum  cata fatarnicie si tradare poate fi in cuvintele acestui Mitropolit : ” Sa nu ne temem de refugiati ci sa ne temem mai degraba cand crestinii nu vor mai da nastere la prunci. ” Dumnealui, pe de o parte sustine familia, dar pe de alta opreste de la slujba pe un Preot care lupta impotriva avorturilor si a vaccinurilor. ” Sunt momente in viata cand trebuie sa ne varsam sangele pentru apararea dreptei credinte. ” – mai suna un cuvant de-al sau in Duminica Ortodoxiei – 2016. Cum aparati d-voastra dreapta credinta? Rugandu-va public impreuna cu ereticii papistasi in Piata Unirii – in ian. 2016 sau participand la beatificarea cardinalilor papistasi in Copou?  Cum cinstiti memoria stramosilor nostri martiri si eroi- de care ati amintitit iarasi anul acesta in Duminica Ortodoxiei ? Ingropand Sf. Moaste ale P. Gheorghe Calciu dupa eliminarea prin forta a tuturor celor care au dorit sa-l puna la cinstire? Dar fatarnicia , viclesugul si tradarea va sunt de mult metodele d-voastra de lucru.
 • P.  Dimitrie Bejan de la Harlau, cel multpatimitor in temnitele comuniste a fost si el condamnat de un sobor de preoti cerberi, slugi ale Securitatii si oprit de la slujbe de colegii lui dar le-a stat cu demnitate impotriva si mai mult a fost incununat. Dar oare ce s-a intamplat cand in vesnicie au dat cu ochii de el cerberii si Mitropolitul din timpul lui ? Groaza iadului i-a apucat pe unii si bucuria Raiului pe cel mult prigonit. Si mai vorbiti  Mitropolite de sfintii inchisorilor!!!   Rusine. Dar omul care are rusine de oameni si frica de Dumnezeu se va indrepta. Insa cel deprins cu fatarnicia, cu  masca evlaviei, cu iubirea de putere,  in veci nu-l vei clinti.
 •  Bine a mai spus P. Justin in 2009 exact in acesta perioada, de dupa Duminica Sf. Cruci: „SA NU VA IMPUTINATI IN CREDINTA CAND VETI VEDEA PE PASTORI CA VA VORVINDE… SATANA VA FI INTRONIZAT LA IERUSALIM DE CATRE PATRIARHI, MITROPOLITI, PREOTI…” : Cei care indeamna la liniste si la adormirea constiintelor sunt vanduti. Atentie la fratii si preotii care nu iau seama la semnele vremurilor
 • Trebuie sa ne asteptam la asemenea opriri si caterisiri nevalide mai ales dupa Sinodul talharesc din iunie.
 • un Staret rus Tavrion spunea ca „Mantuitorului nu-i plac fricosii si egoistii”.

Iata deci, in ce consta Crucea azi, precum si care sunt noii prigonitori din interiorul Bisericii.  Dumnezeu sa ne ajute sa-i biruim prin marturisire, patimiri si Cruce , ca sa ne invrednicim si de Inviere. Amin.

Anunțuri

144 de comentarii

 1. adevarul e intodeauna prigonit…parintele Ioan are harul in contionuare si e vrednic in fata ui Dumnezeu…..mai are Dumnezeu OAMENI…in ce lume traim ????!!!!!

  Apreciază

 2. http://lonews.ro/arhitectura-imobiliare/22275-grecia-un-arab-incendiaza-o-biserica-ortodoxa-din-atena.html

  Pentru f multi romani vad ca nu conteaza nimic si dorm mai departe, cit se poate de linistiti, somnul cel de veci.

  Romania este condusa dupa un maual din anii 40. Asta este o consecinta a trecututlui si problemelor rezultate de aici pe care multi le-au ignorat.

  https://www.cia.gov/news-information/featured-story-archive/2012-featured-story-archive/CleanedUOSSSimpleSabotage_sm.pdf

  http://www.openculture.com/2015/12/simple-sabotage-field-manual.html

  https://www.cia.gov/news-information/featured-story-archive/2012-featured-story-archive/simple-sabotage.html

  Apreciază

  • acum privim cu infrgurare dupa alegerile din vara, deoarece sar putea sa ne ,,pricopsim” cu vreo unul de talia lui tipras, urmarile? le vedem in grecia, daca acolo o sumedenie de ierarhi ce se opun sistemului si acesta asi vede de indeletniciri incontinuare sfidand semnalul de alarma tras de ierarhi precum: i.p.s Ambrozie de Kalavria, i.p.s Serafim de Pireu s.a., pai imaginativa ca la noi astfel de individ are ,,munca” usurata deoarece de la laurentiu streza la teofan savu, sau de la andreicut la danutz din deal sa format o gasca cum rar se mai poate vedea, acum ce o vrea BUNUL DUMMNEZEU

   Apreciază

 3. se schimbă buletinele, azi am văzut pe facebook ştirea de la antena1 dar e plin de obscenităţi şi nu mai dau adresa.

  cred că o să facă buletine noi, cu cip, de asta le şi schimbă, pe care nu mai este adresa, vor fi cât permisu de conducere, exact aceeaşi formă şi asta cred că e principala schimbare, că vor avea cip actele de identitate… Dumnezeu să ne ferească.

  Apreciază

   • Parinte Teeodot eu vă admir foarte mult pt curajul de care dați dovada,si am toate considerația pt d-voastra.Va mărturisesc că am ajuns în anul 2014 luna august (Schimbarea la Fata) si cu mult regret am aflat că sfinția voastră nu mai sunteți acolo…Dacă a-ti știi cu câtă răutate mi s-a răspuns la întrebarea „monahul Teodot unde îl pot găsi ?” si răspuns sec:Nu mai este aici,a fost dat afară!!Am rămas mut….de atunci va spun sincer ..Am o dorință fff mare să vă întâlnesc părinte !Eu sunt Bogdan,din Hunedoara și vin destul de des în Bucovina de când am descoperit locurile si frumusețea duhovnicească a mănăstirilor medievale din N Moldovei,mai ales că am si duhovnicul la Man Dragomirna pe părintele David!!Va rog să mă iertați,dar îmi doresc ff mult să vă cunosc părinte și va rog să-mi lăsați o adresă de e-mail.Doamne ajuta si multa sănătate ca doresc !

    Apreciază

  • Stirea este aici si se pare ca NU VOR AVEA CIP! Interesant…

   http://a1.ro/news/social/atentie-se-schimba-buletinele-iata-cum-vor-arata-noile-acte-de-identitate-id478012.html

   „”O problemă stringentă o reprezintă opțiunea emiterii cărții de identitate, conferind posibilitatea cetățeanului care solicită noul document de a alege o carte de identitatecare să nu conțină CIP-ul de memorie, respectând convingerea religioasă a fiecărui român care nu dorește să posede un astfel de document care să aibă încorporat un astfel de CIP. O altă chestiune este dată de includerea în cadrul documentului a datelor privind asigurările sociale, dar am adus în atenția oficialului Guvernului rugămintea de a studia eliminarea adresei de domiciliu din motive de siguranță personală. „

   Apreciază

   • Nu-l ia nimeni in seama. Si asa cnp-ul este numar al satanei peste nume de botez.De acum in colo eu zic sa nu mai primim nici un act, ca sunt vicleni, vicleni, vicleni, vorba p. Adrian Fagetan.de acum este ordin sa se puna la toti acte electronice.

    Apreciază

   • aşa e, nu am încredere în aceste declaraţi ale autorităţilor de ajutorare a celor ce refuză din conştiinţă religioasă, ceva încă nu e clar… ideea e că ei nu ascultă de îndemnul marilor duhovnici şi fac aceste acte, per total sunt sub neascultare faţă de sfinţi şi nu trebuie avut încredere în ei

    Apreciază

 4. Parinte…sunt asa de trista…citeam un articol de la stirile pro TV despre un homosexual batut ca s a sarutat cu iubitul lui in nu stiu ce tara…. Am vrut sa comentez ceva despre anormalitatea asta si am fost luata la rost …ca sunt inapoiata,demodata ,ca suntem in 2016 si pupam moaste dar nu evoluam, ca ei sufera din csuza celor ca mine.acum stau si ma intreb de ce s-a ajuns aici? De ce vad normalul anormal si invers? IMI vine sa plang pt ei de ce nu se trezesc pana nu-i prea tarziu ??!! IMI pare asa rau pt ei ca se „transforma” asa si abbia e inceputul

  Apreciază

  • Din proprie experienta am constatat ca sunt anumite persoane probabil platite pentru asta care stau pe site-urile care publica astfel de stiri si fac propaganda pro homosexualitate probabil pentru a creea impresia ca unii romani sunt pro. Nu va intristati si nici nu trageti concluzii. Astfel de articole mai ales prin comentariile contrafacute sunt pentru a educa nu reflecta realitatea. Din lipsa de altceva mai bun am intrebat pe aproape toti cunoscutii despre aceasta problema si raspunsurile au fost cel putin de bunsimt. Altfel spus nu am gasit nici un comentator ca cel de care vorbiti in cele aproximativ 56 de persoane intrebate. Sigur ca lupta este mare si cel viclean umbla urland ca un leu cautand ce suflet sa mai apuce stiind ca timpul lui este scurt dar sa nu ne lasam pacaliti de tehnici menite sa ne duca in deznadejde. Doamne ajuta!

   Apreciază

 5. Doamne ajuta parinte, am dori sa-l sprijinim pe parintele Ioan, insa nu stim cum sa dam de dansul. Nu e nevoie sa publicati mesajul asta, daca puteti dati-mi un mail. Dumnezeu sa va intareasca!

  Apreciază

   • Azi dimineata am intrebat un preot care face si domina sa voluntariat la spitalul unde era si preotul Ioan Razvan, despre cel din urma.doar daca stie ceva de el…mi se pare ciudat pt ca a vazut mesajul si nu mi.a raspuns nici acum sunt orele 12:40 in Italia .de obicei raspunde imediat la mesaj.

    Apreciază

   • mi-a raspuns :”Ce stiti de la presă, cu adevăr la …mijloc. Nimic mai mult. ” si l-am mai intrebat daca stie cum putem da de el,dar nu mi-a mai raspuns..

    Apreciază

   • Probabil m-am exprimat gresit: am intrebat de un preot care face voluntariat la spitalul din Iaşi de unde l-au „exclus” PE Parintele ioan ,deci erau colegi…mi-a raspuns dupa o jumate de zi (mi-a DAT de gandit imediat pt ca dumnealui raspunde f.repede la mesaje) si mi -a scris ca ceea ce STIE de el e doar ce s-a scris in presa …nu a vrut sa-mi dea alte detalii….unde e .nr telefon.cum se simte ..nimic ….nu stiu de ce ,dar pot banui

    Apreciază

 6. Iertare par. Dar cind am fost la granita dum. trecuta am trecut si pe la o biserica sa-l luam si pe HRISTOS DUMNEZEUL in mijlocul nostru. Iar dupa ce am dat un acatist la altar PREOTUL ma intreaba „dar o sa vina LEGIUNEA aceea straina de musafiri nepoftiti?”. Asa ca dupa colectiv avem usi la biserica care se deschid afara si tot nu credem ca VINE URGIA.

  Apreciază

 7. Eu cred ca o mare problema este in majoritatea parohiilor, predici slabe, aceleasi mai tot timpul….de somaj nu se vorbeste, care e cea mai grava forma de afectiune a sociatatii…de razboi nimic….ca sperie lumea…..aiurea! Dezorganizare mare, nu se aduna tinerii la cateheze….activitati aproape inexistente, tineri singuri, fara repere, fara ajutor…
  Frica de ierarh e foarte mare….frica ca pierd parohia la fel….!

  Apreciat de 1 persoană

  • Ierarhii sunt cei mai periculosi securisti din tara. Au in spate cea mai tare ” institutie ” dupa ’89. Dar cea mai mare parte a ortodocsilor sunt doar cu numele prin reeducari continue de 26 de ani. Unde sunt cei 1,5 milioane de ortodocsi din Bucuresti, de exemplu in lupta impotriva moscheii si a refugiatilor ? Doar cei doi Catalini si cu cativa prieteni lupta in Bucuresti. In rest, ortodocsi lepadaturi. lasi tradatori, reeducati si fricosi. Facuti dupa chipul si asemanarea arhiereilor apostati.

   Apreciat de 2 persoane

   • Pai de asta suntem 80-90% credinciosi ortodocsi doar cu numele. Multi acum is cu Yoga, Dalai Lama, Sananda si alte mizerii New Age, sau Neale Donald Walsch care are cartea Conversatii cu Dumnezeu, una din cele mai demonice carti pe care am putut sa pun mana vreodata (desfiinteaza ideea de pacat, baga multa confuzie si termina discernamantul). Sunt multi acum crestini care sunt mai atrasi de budism decat de Evanghelia „radicala” a lui Hristos…

    Apreciat de 1 persoană

  • „legionarul ortodox”, cu părere de rău îți spun că la cateheze este deja o prostie să mai mergi. Preoții vorbesc despre orice altceva decât despre cipuri, avorturi, ecumenism, homosexualitate și alte rătăciri. Iar dacă încerci să deschizi un alt subiect decât cel impus de preot ți se răspunde sec ”nu face parte din tema zilei”. Sec, scurt, la obiect, dar și cu un dram de dușmănie, că ai îndrăznit să vorbești despre altceva, punându-l în situația jenantă de a refuza subiectul tău.
   Apoi, în Biserică s-a creat un obicei prost, și anume lipsa comunicării dintre preoți și mireni. Deja a devenit o crimă „îndrăzneala” de a vorbi cu preotul despre subiectele interzise de stăpâni. Nu va dura prea mult și vom auzi și de mireni dați afară din Biserică pe motiv de prea mare îndrăzneală.

   Era să uit. Predica pe la mijlocul Sfintelor Liturghii este reală. Confirm și eu acest lucru.

   Și încă ceva pentru Părintele Teodot (Sărut dreapta Părinte!). Preoții de la noi au încetat să mai dea Sfânta Împărtășanie din două potire. Pesemne că i-a mai mustrat cineva…
   Dumnezeu să vă ocrotească Părinte! Mă rog la Dumnezeu pentru Sfinția Voastră și pentru mărturisitorii Părinți ortodocși în viață ai neamului românesc. Slavă Domnului că încă mai avem!

   Apreciat de 2 persoane

   • Cea mai mare reeducare din Tara se face acum in Biserica prin preoti apostati si atei, binenteles comandati de arhierei. Caderea ESTE !!! mai mare decat pe vremea comunismului, in tihna. Daca aveti sange de luptator veti lua atitudine si nu va fi niciodata fara efect. Biserica este condusa nevazut de Hristos Insusi . Patriarhul , Mitropolitii si arhiereii sunt in cea mai mare parte apostati. Invataturile lor sunt eretice si apostate, tradatori care isi motiveaza f. inteligent tradarea. In fond , oameni de nimic. Eu nu mai merg de mult la slujbe arhieresti. O fi lucrand Harul Duhului Sfant prin iconomie printrinsii dar Sf Ioan Gura DE aur spune : ” De episcopul eretic fugi, fugi, fugi.” De gasit in parohie oameni care sa lupte . Aici foarte mult ne intarescv invataturile Sf. Ioan Ianolide , ale Sf. Valeriu Gafencu, Cuvintele video-filmarile cu Sf. P. Justin ( ca la cele scrise Fotini are si ea contributia ei in afara parerii P. Justin ). Sf. ioan Ianolide si Sf> valeriu Gafencu. Sf. Virgil Maxim au cea mai mare putere. Capitanul … la fel, Mota-Marin … Sfintii Inchisorilor. Ia sa-i cititi preotului din Sf. Ioan Ianulide in privinta conduceruii bisericesti, ca il apuca toate pandaliile. Scoala actuala de preoti, Mai ales din cei de dupa ’89 nu prea mai ai ce face cu ei. Reeducati toti de Daniel, Teofan … aceste mizerii sortite blestemului. Eu i-am si dat anatemei, si am auzit ca se prinde. am vazut astra pe fetele lor. Traiesc chinurile iadului inca de pe pamant .Ei vor asa. Ca daca erau nevinovati nu se prindeau. Am vazut , la fel fetele lui iliescu, constantinescu, basescu, nastase : putrefactie totala . putrezi de vii. Distrug un neam ortodox.

    Apreciat de 2 persoane

   • Nicoleta, ii cer parintelui Teodot permisiunea sa-ti dau un link. Sigur iti va face placere sa-l asculti pana la capat.

    Apreciază

   • monahul Teodot

    „Cuvintele video-filmarile cu Sf. P. Justin ( ca la cele scrise Fotini are si ea contributia ei in afara parerii P. Justin ). „_____ MULTUMESC si MA BUCUR ca spuneti aceasta, eu am remarcat de multa vreme si nimeni nu vrea sa ia aminte cand spun ca e GRESEALA MARE si PACAT sa pui in carca Parintelui cuvintele si parerlie tale, nu ar avea voie sa modifice NICI MACAR forma exprimarii cand e mai greoaie sau gramatica sau maruntisuri d` astea de sintaxa DACA ar avea RESPECT ca pentru un Sfant!

    dar NU AU, au rspect si evlavie la parerile lor si modifica cu nerusinare cuvintele Parintelui Justin FARA sa se teama de Dumnezeu si sa se rusineze de sfintenia lui.

    si daca Mantuitrul Hristos ne avertizeaza ca „33. Cerul şi pământul vor trece, dar cuvintele Mele nu vor trece. ” (Ev Luca cap21) si inca : „18. Căci adevărat zic vouă: Înainte de a trece cerul şi pământul, o iotă sau o cirtă din Lege nu va trece, până ce se vor face toate.
    19. Deci, cel ce va strica una din aceste porunci, foarte mici, şi va învăţa aşa pe oameni, foarte mic se va chema în împărăţia cerurilor; iar cel ce va face şi va învăţa, acesta mare se va chema în împărăţia cerurilor.
    20. Căci zic vouă: Că de nu va prisosi dreptatea voastră mai mult decât a cărturarilor şi a fariseilor, nu veţi intra în împărăţia cerurilor”( Ev Matei cap5) ______ LA FEL este si cu cuvintele si invataurile lasate noue de Parintii nostri, chiar si cand PROSTIEI si INGAMFARII noastre i se pare ca sunt „corectabile” , „infrumusetabile” !!

    si unii stau ca FARISEII si spun cuvintele lor iN LOCUL cuvintelor Parintilor, asa cum altii stau si FALSFICA Scripturile si Invatatirile Sf Parinti. DIORTORISTORII IADULUI sunt acestia si lor li se pare ca fac „bine” ! si li se pare ca sunt „intelepti” si au pus MONOPOL de Parinti si DOAR ei au dreptul sa FILTREZE CE VOR ei din cuvintele si invataurile lor.
    Si inca odata li se pare ca sunt „duhovnicesti” cand de fapt MANDRIA si PAREREA se SNE cea mai LUCIFERICA ii mana in acest fel de lucrare a lor URATA de Dumnezeu, si orice vor face NU VOR SPORI !

    ba INCA pentru OBRAZNICIA si INDRAZNEALA lor____viermi si epigoni marutzei si FARA respect si evlavie cu ACRVIE la memora Parintilor dati lor DEGEABA___ de a FALSIFICA( „infrumuseta,completa si imapa cu parerile lor si formularile lor Cuvintele Parintilor ) vor cadea si ei sub o forma de BLESTEM asemnatoare acesteia :
    „18. Şi eu mărturisesc oricui ascultă cuvintele proorociei acestei cărţi: De va mai adăuga cineva ceva la ele, Dumnezeu va trimite asupra lui pedepsele ce sunt scrise în cartea aceasta;
    19. Iar de va scoate cineva din cuvintele cărţii acestei proorocii, Dumnezeu va scoate partea lui din pomul vieţii şi din cetatea sfântă şi de la cele scrise în cartea aceasta. ” (Ap cap 22) ____ cai si ei au indraznit sa modifice invatatuile si cuvintele nour parinti VREDNCI si placuti lui Dumnezeu.

    sa ia aminte maica „cuvioasa” Fotini …. ca NU SUNT DEPATE de ea urmarile faptelor ei, si sa nu se trezeasca intr-o zi pe aratura diavolului parandu_i_se ca aduce „slava Lui Dumnezeu” , la fel si ORBII care iau d ebune farafastacuirile ei.

    par aspre cuvintele mele … faptele lor insa merita mustare si mai aspra ca sa INCETEZE falsul si minciuna prin „modificarea subtila” dupa minteaa lor , DACA NU : vor veni aspua lor cele de mai sus , nu de la mine ci de la Mantuitorul Cuvantul si Avevarul care NU SUFERA falsificare !

    Apreciază

   • monahul Teodot

    „Pari a fi vreo maica din obstea Paltin care ti-ai dat seama de ea.”_____
    NU SUNT !dar URASC ORICE FALS care priveste Biserica si Sfintii/parintii.

    si nici n-am nimic cu ea personal, nici macar nu stiu cum arata si nici la Paltin n-am calcat vreodata si nici nu voi calca atata vreme cat VAD ce iese de acolo sub aparenta „evlaviei”, plus mai nou ca am aflat ca Stareta se spovedeste la mascariciul ala prefacut de aldea , ….. au toate sansele sa fie reducate cu succes acolo.

    insa m-as BUCURA MULT sa aflu ca sunt acolo maici care si-au dat seama de cumplita fatarnicie si MINCIUNA in care zac saracele!

    Apreciază

   • Parinte, ma iertati, abia acum am revenit pe blogul sfintiei voastre. La conferinta este invitat parintele profesor Petru Pruteanu-acesta este blogul lui: http://www.teologie.net/
    Pentru Nicoleta: in aceasta conferinta se fac precizari despre ceea ce spui tu, adica impartasirea cu agheazma mare prin usile imparatesti, despre predica imediat dupa citirea sfintei evanghelii, precizeaza ce inseamna postirea inainte de a primi Sfanta Impartasanie, cum trebuie sa ne pregatim pentru a o primi, despre postirea cu ulei si fara ulei, agheazma mare in loc de Sfanta Impartasanie, rolul miridelor de la Proscomidie,etc.

    Iar aici: https://www.youtube.com/watch?v=0AtxzmNGvPM&nohtml5=False la fel ca si pr Teodot, vorbeste despre relativizarea credintei si crearea unei supra-religii mondiale. (de la minutul 16.50 pana la minutul 28.30).

    Sarut dreapta, parinte Teodot.

    Apreciază

  • Da , Parinte Teodot , Intunecimea sa spurcata Daniel portofel impreuna cu Teofan si cu celelalte lepadaturi de arhierei nu au sigur Harul Duhului Sfant , cum ar putea, caci in ei domneste Satana , Aceste Mizerii umane si tradatori de Hristos si de neam , impreuna cu toti guvernantii romani de dupa 1989 ., ar trebui executati dupa cum recomanda Eminescu : „Cum nu vii tu Tepes doamne, ca punind mina pe ei, Sa-i imparti in doua cete :in smintiti si in misei, Si in doua temniti large cu de-a sila sa-i aduni, Sa dai foc la puscarie si la casa de nebuni .” Dar inainte de a le da foc, eu l-as fi rugat pe Vlad Tepes sa faca mai intii, ce stia el mai bine ,adica sa le traga o Teapa in f…ul fiecaruia dintre misei, incepind bineinteles cu preanefericitul.
   Ce vis frumos …..

   Apreciază

   • Nu este inca nici un semn clar ca la Liturghiile lor nu ar mai fi Sf. Taine. Cred ca vine Mantuitorul la Sf. Liturghie slujita de ei doar pentru credinta poporului. Sper sa nu ma insel.

    Apreciază

 8. In urma rostirii celor 7 Cuvinte catre tineri, „preotul profesor Gheorghe Calciu Dumitreasa este trimis în faţa Consistoriului Eparhial pentru a fi judecat şi sancţionat potrivit dispoziţiunilor Sfintelor Canoane, Regulamentului de procedură bisericească şi legilor în vigoare.” adica „abateri de ordin canonic, liturgic și administrativ” 🙂

  Apreciază

 9. De foarte multi ani incerc sa fiu un crestin practicant, am fost prin cateva parohii si am cunoscut indeajunsi tineri ortodocsi….ortodocsii sunt diferiti!

  1. Cei cu „sfanta ascultare” care merg dupa preot si ierarh, ca oaia, care nu cerceteaza si nu vad anumite pericole, in cipuri, ecumenism, nu prea ii intereseaza, se strecoara prin lume, se casatoresc majoritatea si duc o viata fara sa isi bata capul ci doar se multumesc cu crema de deasupra.

  2 Ortodocsii anit-cip si anti-ecumenisti, e drept, luptatori impotriva acestora dar care se izoleaza, majoritatea nu se casatoresc, cam singurei, fac activitate, participa la actiuni, dar pe multi din apropiatii lor ii vad ca niste nevrednici se izoleaza de ei, ii judeca, ca au luati cipuri si altele….chiar de au luat cu nesocoteala cipuri, nu sunt total pierduti, trebuiesc sprijiniti si ajutati astfel incat pe viitor sa incerce sa aiba dreapta socoteala, sa nu accepte totul. EXEMPLU: Inca se poate sa iei salariu de la servici, in contul din banca, fara sa accepti cardul bancar cu cip.

  3.Ortodocsii putin caldicei,, sa le spun asa…… Nu cu o viata foarte profunda ca cei de mai sus, practicanti si ei, anti, cip , anti ecumenisti, cu socoteala, atenti la ce se intampla in Biserica, la ierarhi, care cauta sa se casatoreasca, beau si o bere in oras, merg si la o piesa de teatru decenta, fac si sport, citesc o carte decenta. Uneori se implica si ei in actiuni, au trezvie….si incearca si ei sa se tine de Biserica si de invataturile ei.

  Apreciază

 10. Parinte Teodot
  Cred ca pt cei care avem copii nelinistea este mai mare cu privire la vremurile care le traim.Am 2 copii si nu ma gandesc decat cum sa se mantuiasca.Le spun despre rai,despre iad,de sodoma in care traim,despre copiii Sf Constantin Brancoveanu care nu s-au temut de prigonitori,le spun de sf Evghenie Noul mucenic.Ma rog ca Domnul sa-i ia la El mai devreme daca nu vor putea sa reziste ademenirilor lui Antihrist.Nimic nu-i mai dureros pt o mama decat sa-si vada copiii lepadandu-se de Dumnezeu.Prefer sa-i ia la El decat sa se spurce mintea lor cu toate uraciunile.Personal ma smintesc atunci cand merg sa imi iau copilul de la scoala si aud ca eleve de cls a 7-a fac avorturi,iar unele de la liceu sunt in relatii ca si cum ar fi cu
  barbati.Eu ma smintesc???!Dar copiii mei cum traiesc ,ce gandesc zilnic la scoala printre sodomiti?

  Apreciază

  • Aici e o problema grava. Au de dus o lupta fff. grea. Daca reusesc sa-si pastreze fecioria trupeasca , e una din cele mai mari minuni de pe fata pamantului. Daca nu, sa nu deznadajduiasca ci sa se pocaiasca, spovedeasca si indrepte. Daca as avea copii as face scandal mare pentru eliminarea orei de prostitutie ( in mod viclean numita ” de sanatate ” ). Trebuie unire cu toti parintii care vor sa-si creasca copiii in curatenie si credinta. Sa se fereasca de grupuri de golani, de petreceri cu tot dinadinsul. In mod sigur, de la un moment dat in colo, crestinii ortodocsi nu se va mai putea merge la scoala , caci acolo se va lupta cu program bine pus la punct pentru demonizarea copiilor. Atunci … acasa, la tara, la munca pentru castigarea painii . Sa stie sa scrie si sa citeasca. Rugati-va pentru ei, ca mama are cea mai mare indrazneala pentru copii. Cred ca veti reusi. Doamne ajuta.

   Apreciază

 11. Frate Teodot

  vreau sa iti fac o propunere, si daca timpul iti permite cateva minute in fiecare seara intre orele 21 si 21.30 sa citim Psalmii 3 ,19 , 30 si 31.

  Acesti Psalmi sa i citim ca sa fim izbaviti de invazia musulmana asupra Romaniei, si ca acea moschee sa nu se faca in veci

  Apreciază

  • Spune-i tu si pentru mine ca nu pot sa promit si sa nu matin de cuvant. Fiecare sa se roage cum poate, numai sa aiba efect. Mie nu-mi plac chestiile astea cu rugaciuni de la ora cutare…, impreuna…suna cam ca meditatiile yoga. Si ei au program de meditatii dracesti. Trebuie sa ajungem sa ne rugam neincetat … chiar si in timpul somnului, de-ar da Dumnezeu. Altfel va fi greu de noi.

   Apreciat de 1 persoană

 12. Sarut mana Parinte. Am și eu o întrebare. Vă rog să mă lămuriți cum trebuie să văd lucrurile în următoarea privință, plecând de la premisa ca nu există, din păcate, arhiereu curat la noi în țară sau cel puțin nu cunosc eu: dacă cineva urmează să fie hirotonit de un arhiereu apostat prin erezia asta numită ecumenism, și totuși viitorul bărbat hirotonit merge cu convingere și cu ajutorul lui Dumnezeu pe linia Sfantului Părinte Iustin Pârvu, nu intră în conflict moral cu arhiereul apostat și chiar față de modul lui de mărturisire? Spun asta pentru că noul preot, proaspăt hirotonit de acel arhiereu eretic ( în lipsă de altul nepătat), va fi nevoit în demersul său de mărturisire dreaptă, Ortodoxă, să nu pomenească pe arhiereu la Sfânta Liturghie și chiar să ajungă a vădi abaterile arhiereului și patriarhului din țara noastră. Poate greșesc eu undeva dar vă rog frumos să mă lămuriți ca să pot vedea limpede cum trebuie să se raporteze un viitor bărbat hirotonit la o asemenea situație nu tocmai greu de întâlnit în vremurile noastre. Vă mulțumesc frumos Parinte. Și vă rog din tot sufletul să țineți flacăra hotărârii în mărturisire și iubire de Dumnezeu aprinsă în taina sufletului dvs, încât Bunul Dumnezeu să mai reverse un gram de milă peste noi toți și acceptând A Se uita încă la rugăciunile noastre slabe și pline de împrăștierea minții. Amin

  Apreciază

   • Acum apar cu numele de valentinortodoxblog căci tocmai am făcut un blog ca să gestionez mai ușor articolele de pe bloguri antisistem. Sunt același cu Valentin. Doamne ajută Părinte. Va rog să îmi dați și mie o lămurire. Multumesc frumos

    Apreciază

   • Am asistat la o discutie a P. Justin cu un grup de studenti din Cluj care l-au intrebat : ” Parinte ne dati binecuvantare sa ne facem preoti ? ” Parintele a sarit : ” Nu va faceti preoti !!! „. Ei au intrebat ” Cum asa Parinte ? De ce ? „. Raspunsul a fost : ” Nu va faceti preoti ca nu veti putea marturisi Adevarul cu orice pret. Si e mare pacat. Ca daca veti marturisi, va scot la pensie, va dau afara, va duc intr-un azil – si a aratat spre el – si nu aveti tarie , si veti face compromisuri. Asa ca sa faceti si alta facultate. „

    Apreciat de 2 persoane

   • Sarut mana Parinte. Am citit raspunsul dvs. si va multumesc pentru multe lucruri pe care le-am dibuit in spatele textului. Este cu adevarat un raspuns realist insa, si fara doar si poate, un raspuns in urma unei analize la rece. Tot ceea ce se petrece in jurul nostru nu mai e demult controlat de noi ( ca sa fiu cat se poate de scurt). Eu simt insa, ca nu pot sta deoparte. Macar daca as pleca de la sentimentul prim, de recunostinta fata de Dumnezeu si atunci indemnul de implicare prinde viata in mine. Insa sentimentul este mult mai puternic, mai profund. Simt pur si simplu ca nu ma pot aseza linistit in locul meu si sa astept sa se petreaca lucrurile in jurul meu. Pe mine personal nu ma defineste masura duhovniceasca si pot spune in fata lui Dumnezeu, ca nu am lucrat nici o virtute. Si tocmai de aceea, Il rog frumos pe Bunul Dumnezeu, sa se uite la slabiciunile mele si sa ma ajute a-mi urma sentimentul care lucreaza si fata de care nu am depus nici un efort, de-a lungul timpului. Il am pur si simplu. De ce sa stau si sa treaca timpul, ca mai apoi sa ma simt vinovat ca am tradat ceva din mine?
    Din pozitia mea, din starea mea sufleteasca, din locul plin de nerozii, inca necuratat al inimii mele, desi nedrept, apelez la inima dvs sa inalte o mica rugaciune de ajutor, de mijlocire dupa cum puteti, spre Sfanta Treime si Preasfanta Stapana intru intarirea mea si a tuturora! Amin

    Apreciază

  • răspund pt. Valentin, sunt coincidenţe de nume, eu sunt o persoană diferită

   Am o pildă mică de la un bătrân călugăr care cred că era şi preoţit şi mergea cu tramvaiul

   (redau esenţialul, am auzit-o mai demult de la un bătrân la sfârşitul unei conferinţe ASCOR Iaşi)

   La această imagine un tânăr rebel şi puţin obraznic nu se poate abţine să nu se ducă lângă el şi să înceapă să îl iscodească
   – Părinte, văd că sunteţi îmbrăcat în negru, deci presupun că sunteţi părinte.
   -Da…
   -Păi spuneţi despre atâtea că sunt de la dracu, … dă el lista despre care credea că sunt dracu sau de la dracu(adică insinua că preoţii sunt înapoiaţi)
   -Da, răspunde zâmbind preotul bătrân
   -Păi şi tramvaiul nu e dracul?
   -Da este şi tramvaiul, înţelegând unde vrea să ajungă tânărul, dar zâmbind în continuare
   – Păi cum mergeţi pe dracul – pe tramvai?
   -Important este să merg eu pe dracul, nu dracul să meargă pe mine.

   Aici se încheie dar a continuat să îmi explice sau să ne explice părintele care povestea această pildă.
   A vrut să dovedească faptul că ne putem mântui prin lucrarea lui Dumnezeu de a se folosi de orice, chiar şi de dracul, întorcând în bine, sau făcând el răul care ne sileşte pe noi să ne întoarcem la bine

   Chiar părintele Arsenie Papacioc spunea – Că l-au întrebat ce ne facem cu dracu’, iar el zicea bucuros – Răspund cu îndrăzneală, ce ne facem fără dracu’ ?!

   …vrând să spună că există un rost pentru care le-a lăsat Dumnezeu pe toate…

   Apreciază

 13. Părinții care nu vor fi de acord cu vaccinarea, li SE VOR LUA COPIII!
  Români, oameni buni, TREZITI-VA! Sa facem comunități, că singuri ne vor sfâșia! Și de vă fi cazul punem mana pe topor și ne apărăm. „Dar mai cred ca intr-o zi, aspru din furtuna, neamul meu se va trezi cu securea-n mana, si-atunci ierte Cel din Cer liftele spurcate, că prin sange si prin fier, ne-om croi dreptate”

  https://facebook.com/story.php?story_fbid=1707361066203997&id=100007903608527&ref=bookmarks

  Apreciază

  • Cea mai mare prostie a crestinilor este atitudinea necombativa. Adica vrajmasii Bisericii – acum uneltele sunt islamistii, sa zicem – ne ataca cu arme de foc, cu bombe, iar noi sa ne facem cruce. Pai avem noi sfintenia Sf. Ilie care facea sa se pogoare foc din Cer ? Nici pomeneala. Atunci trebuie sa mergem pe calea Sf. Nestor care l-a ucis pe uriasul Lie in lupta corp la corp si apoi a fost mucenicit. Cand iti ataca copiii, sotia , fata…faci moarte de om. Avem DATORIA sa ne aparam viata data de Dumnezeu. Nu noi atacam ci noi ne aparam. Si in iuresul luptei, ce se va intampla…ce ingaduie Dumnezeu. Sa nu confundam smerenia cu lasitatea , frica, prostia, neputinta. Cine nu-si apara copiii, sotia, fiica, fiii, vecinii, poporul, Tara, Neamul, nu mai vorbim Biserica… se numeste pe sleau TRADATOR,IUDA… chiar daca isi argumentaeaza legal tradarile prin comunicate si legi dracesti, corecte politic. Si e plina Biserica si Tara de astfel de iude. Iudaismul e in floare.

   Apreciat de 2 persoane

   • Sa ne traiti, Parinte Teodot ! Cu tot respectul, Parinte drag, dar nu poti porni la lupta cu un popor LAS , FRICOS si NEUNIT .Suntem cea mai prapadita generatie de romani . Ca doar nu din intimplare ne-a lasat Dumnezeu chiar cei de pe urma…Suntem cei mai pacatosi , si ca urmare , vom fi cei mai pedepsiti . Sfintia voastra , nu stiu cum v-ati ratacit printre noi ,ma tem ca ati gresit secolul.. caci .Secolul 21 este secolul Lasilor , al Fricosilor , al Spalatilor pe Creier si al Satanistilor . Curajosii sunt Istorie . Domnul nostru Iisus Hristos si Maica Domnului sa va ocroteasca , Parinte Teodot ! P.S. Va rog mult , Parinte , spuneti-mi ce credeti despre organizatia Pro- Vita a parintelui Nicolae Tanase ? Am vrea sa -i ajutam pe copiii orfani de acolo. E de incredere ? Stiti cumva si de alte organizatii seroase si cinstite , care au ca scop ajutorarea orfanilor romani ?

    Apreciază

   • Eu de mic am fost un baiat timid si fricos. Dar m-a invatat P. Justin despre legionari, voievozi, luptatori. Ma lupt si eu cu frica de multe ori. Dar am hotarat in aceste vremuri ale lui antihrist sa fiu mai bine considerat nebun si inconstient, om care dau cu barda…decat fricos. Asta e lupta mea. Cel mai mult ii uraste Dumnezeu pe fricosi si egoisti. Petru, de aceea s-a scufundat, pentru ca a vazut valurile venind peste el si s-a temut. Frica este de la diavol, din necredinta sau putina credinta. De aia vor lua oamenii pecetea , ca nu au incredere in Mantuitorul ca le poate da mancare. El care le da Insusi Trupul si Sangele Sau. Nu mai dati bani la Biserica. Nu merg toti unde trebuie. 1 leu pe pomelnic. Stiti cum e numit Daniel : Daniel portofel. Oare pe nedrept ? Ajutati direct pe oamenii nevoiasi cu ce puteti. Pentru copiii orfani cel mai mare ajutor este sa-i infieze oameni credinciosi, ortodocsi. N-am auzit lucruri prea bune despre pro-vita. Se pare ca ar fi o afacere de familie. L-am vazut pe Daniel felicitandu-l public pe acest preot de acolo. Pe cine felicita Daniel, eu fug de el. Acest patriarh blestemat este cel mai viclean si periculos eretic al Bisericii. Cel mai mare luptator impotriva Mantuitorului din Biserica.

    Apreciază

   • Doamne ajuta !

    Parinte (eu asa va consider) Teodot, va rog sa ma lamuriti si pe mine cum ar trebui, eu, sa inteleg aceasta informatie despre IPS Bartolomeu Anania, postata pe blogul fratelui Vasile ___ https://saccsiv.wordpress.com/2009/08/14/audio-si-transcriptul-ips-bartolomeu-anania-despre-papa-ioan-paul-al-doilea/

    Va rog sa ma iertati daca va tulbur, insa eu sunt total bulversat, fiindca il consideram ca fiind printre putinii Ierarhi din sinodul BOR care tine si propovaduieste la vedere DREAPTA INVATATURA DE CREDINTA, cea ORTODOXA !!!

    Iertati de indrazneala !
    Doamne ajuta !

    Apreciază

   • Acum Dumnezeu ne-a aratat ca era si el bolnav de erezia ecumenista. Eu i-am spus intr-o discutie la Petru-Voda sa nu mai spuna ca papa este arhiereu, pentru ca papa nici macar nu e botezat. A ramas uimit. Deci, daca l-ar fi invatat cineva, primea. A facut totusi, Sinod Local impotriva cipurilor si a propus caterisirea lui Corneanu pentru ca s-a impartasit la greco-catolici. Cum l-o fi judecat Dumnezeu, nu stiu. Se zice insa ca ar fi fost omorat la Viena. Dumnezeu sa-l ierte, daca poate fi iertat. Toti arhiereii romani la ora actuala – cu exceptia lui P.S. Longhin – sunt stapaniti de ateism. Unii de forma a 2-a , altii de cea de-a 3-a, dupa invataturile Sf. Grigorie Palamas. Adica unii sunt eretici ecumenisti-cea mai mare parte-iar altii tac de frica.

    Apreciază

  • Gabriel cum facem sa ne cunoastem intre noi si familiile noastre? Eu si sotia mea am decis sa nu ne vaccinam fetita inca de la nastere. Fetita are acum 2 ani jumate si mai vine un bebe pe drum. Mi-e teama ca o sa crap capul celui care va cadea in mana mea cand vor veni sa ne ia copiiidin casa. Eu nu pot sa stau cu mainile in san ca in Norvegia sa astept nustiu ce „decizii judecatoresti”.

   Apreciază

  • E incurcat cu Puric, saracu si n-a sarit in apararea P. Ghe. Calciu la dezgropare . Sa spuna la toata lumea daca stie : Unde este Testamentul P. Calciu – ORIGINALUL ? Daca i-a scris la Diaconesti cartile P. Calciu , de ce nu a sarit in apararea sf. sale moaste la dezgropare ? De frica arhiereilor ? Dar arhiereii sunt in proportie de 99% atei ( dupa definitia ateismuliui de Sf. Grigorie Palamas ). Daca te iei dupa ei mergi cu ei…in iad.

   Apreciază

   • nu a sărit în apărarea părintelui Gheorghe Calciu pentru că eu l-am întrebat atunci, ce e de făcut cu lupta pt mărturisirea sfinţeniei părintelui, venise la Petru-Vodă în noiembrie 2013 şi ştiam că trebuie canonizat părintele Calciu, iar eu am zis că vreau să militez pt. asta. Iar el mi-a zis că mă cheamă Valentin, am nume de mucenic deja, eu întrebam dacă să militez pt. sfinţenia pr. Calciu ca mirean sau călugăr. Deci mi-a arătat prin acest simplu îndemn că pot să ajung la sfinţenie primind chiar mirean mucenicia. A zis scurt – ai un exemplu de urmat în persoana Sfântului Mucenic Valentin, nu trebuie să te tulbure cu nimic aceste cuvinte mari.

    Nu am găsit o replică să îi dau pt. că mi s-a părut totuşi de urmat ce mi-a zis.

    Dar eu cred că pe pr. Amfilohie l-au luat în primire ca să îl câştige de partea lor de la început şi sunt f. multe minciuni şi vânzări în jurul acestor cazuri de la început să îi atragă pe cei care ar avea un cuvânt de spus.

    Apreciază

   • Sa ne traiti . Parinte Teodot ! O personalitate importanta , al carei nume nu mi-l aduc aminte acum, a spus ca „nu exista pe lume un om mai curajos si mai puternic decit acela care a luptat cu slabiciunile sale omenesti si le-a invins „. Dintr-un ” baiat timid si fricos „, ati devenit un model de viata pentru noi in aceste vremuri inspaimintatoare . Si de asemenea , se mai spune ca „nu este curajos cel caruia nu-i este frica ( acela e doar nebun ) ci cel caruia ii este frica , dar tot pleaca la lupta „. Aveti asa dreptate in privinta orfanilor si saracilor. Sfintia voastra ati trait o vreme la Manastirea Petru Voda, cred ca cunoasteti destui oameni foarte saraci si vaduve foarte sarace cu copii ,care au tot venit la manastire. Daca venim acolo la Petru Voda si va gasim sa vorbim cu sfintia voastra , poate ne veti putea da si niste informatii despre astfel de oameni credinciosi in suferinta . Sau daca nu cunoasteti acum, ati putea , va rugam frumos, sa va interesati poate aflati ceva ? Am vrea din tot sufletul sa-i ajutam pe toti, dar din nefericire , trebuie sa ne limitam la chiar cei mai nefericiti , iar vaduvele cu( si ) copii orfani sunt prioritatea noastra . Cind locuiesti intr-un oras mare ,este greu de realizat acest lucru. Sunt multi oameni saraci care cersesc si cheltuiesc tot ce primesc pe bautura si tigari. Nu ne simtim responsabili sa-i ajutam pe aceia. Sa va ajute Domnul nostru Iisus Hristos si Maica Lui cea Sfinta , in tot ce faceti si pe unde mergeti, Parinte drag !

    Apreciază

  • daca vezi cu ochii tai unde este folosit sangele pe care il dai, da. Dar daca nu vezi unde merge acest sange, trebuie stiut ca rabinii folosesc sange de crestin muncit ( adica mucenicit, chinuit – iar chinurile sunt de multe feluri in zilele noastre, de la munca neplatita …la uciderea prin vaccinuri ) la jertfele lor satanice. Unde a mers sangele strans de Patriarhie in toamna ? Tone !!! Numai Dumnezeu stie. Si cum a coincis aceasta campanie cu luptele sangeroase din Israel cu palestinienii ? sa luam aminte. In fiecare situatie din viata trebuie sa ne rugam lui Dumnezeun si Maicii Domnului , Ingerului pazitor…sa ne lumineze ce sa facem.

   Apreciat de 1 persoană

 14. Presa din Romania vândută iudeo-masoneriei s-a inflamat odata cu protestul anti-moschee. Mediafax a inceput sa trâmbițeze spunând că: ”la o portavoce au rulat diverse melodii patriotice, ortodoxe, dar şi două cântece legionare.”

  Apreciază

 15. Salutare la toti, nu prea ai cu cine face front comun in Biserica Ortodoxa, putini oameni, o mana acolo, o mana acolo….Ortodoxia este Adevarul, credinta profunda, traditionala, asta e singura explicatie, ca vrajmasul baga atata dezbinare in biserica, altii vorbesc de familii si copii, altii nu au asa ceva, iar altii nici nu mananca o bucata de carne, ca sunt monahi…
  Mai fratilor, dezorganizarea si indiferenta caracterizeaza tineretul ortodox, nici macar sa te casatoresti nu poti….ne miram ca vin suciti cu casatoriile intre ei, dar multe din femeile crestine sprijina zidul bisericii si tot nemaritate raman, pai cum sa faci neamul mare si sa lupte contra sucitilor daca ele nu se marita si fug…pacat. Frica si lasitatea caracterizeaza tineretul ortodox, asta e adevarul. Numai vorbiti de familii si copii, alti nu au asa ceva…dar isi doresc!
  Nu va mai mirati ca vin sucitii sa se insoare intre ei….vin ca tineretul ortodox doarme. CAM TARZIU APARAM FAMILIA ORTODOXA….crestinele tot la teologi trag, frumusei, inalti cu voce, cu masina, sa fie comod mersul la manastire. Eu spun adevarul, gem bisericile de tineri singuri, preotii nu ii aduna, nu ii ajuta sa se cunoasca, multi sunt timizi…………e jale. Tot ce spun, spun din experienta proprie si din parohiile unde am fost de ani de zile. ASCOR , la fel, jale….N-AI CU CINE!

  BIRUINTA ORTODOXA !

  Apreciază

  • Vezi care e treaba, multa dezbinare in cetate, oamenii care traiesc pentru Dumnezeu au scopul lor, dar si situatia cu tinerii ortodocsi, la noi in R. Moldova, invitatu-ma o colega de grupa la un acatist la o biserica unde se aduna mai mult tineretul ortodox la noi si ce am observat eu, si nu doar la tineri, insa chiar si la adulti, la biserica majoritatea arata o fata, in realitate cu totul alta. La biserica parca stim reguli, ne purtam decent, dar iesim si totul se schimba, chiar de la exterior, nemaivorbind de interior. Se iese din biserica, se schimba si portul, fusta e inlocuita cu pantalonii, da de broboada nici nu mai vorbim, se incepe tehnica, mai pe scurt ,,in rind cu lumea”. Asta e o categorie, de la asta chiar nu stii ce sa astepti. Tot colega asta a mea de grupa ii venise la camin un student de la teologie, ea facea mincare, dar el statea si se juca in telefon, intins pe pat, hai sa fim seriosi, ce barbat sa apere tara, norodul, o sa iasa din respectiv? Tare s-au mai schimbat rolurile in ziua de azi, nu ma refer la toti, dar in mare parte vezi ca sunt femei mai indraznete si care mai zic ceva, pe cind barbatii acestia tac, la ei nu se refera marturisirea. Sa ma lumineze Dumnezeu, daca gresesc, dar cam asa.
   Deja cei care serios se staruie sa pazeazca poruncile, se reflecta aceasta, unde n-ar fi ei si inteleg semnele vremurilor. Multi stareti, chiar din Sarea Pamintului, ziceau ca: Ne spasitelinoe, casatoria acum, pentru ca vremea e grea, toti sa ne rugam, Dumnezeu sa ne indrume, si asa si este, acum peste tot ne baga pacatul trupesc, de la gradinita in minte, ies oamenii bolnavi, intelegi tu, rari amu au scopul sa se mintuiasca, cam totul e trupesc. Cel mai bine sa te ghidezi de un duhovnic cu experienta.

   Apreciază

 16. +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
  Maine, 11 aprilie este sarbatorit SFANTUL CALINIC DE LA CERNICA (CRUCE ROSIE) CATI STIATI?
  +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

  Apreciază

 17. am mai văzut postat deja aici dar rescriu şi eu-de la adresa asta
  http://www.apologeticum.ro/2016/04/revin-buletinele-cu-cip-se-ofera-si-alternativa-fara-cip-marii-duhovnici-nu-mai-luati-nici-un-document-nou/

  comentariul lui
  mihai
  din
  9 April 2016 at 22:57

  era următorul:

  Traiasca Legiunea si Capitanul!

  In china sa abatut o urgie nemaiintalnita asupra crestinilor similara cu cele din rusia si romania din perioada bolsevica.
  Regimul comunist de acolo sa pus pe demolat biserici si pe arestari masive in rindul crestinilor http://www.napocanews.ro

  Apreciază

 18. Parinte,
  In cartea „Sfarsitul omului” precum si in alte profetii ale sfintilor parinti se precizeaza ca dupa razboi oamenii, ramanand putini, vor alege un singur imparat peste toata lumea, dar acesta va fi bun, pus de ingeri si va domni 3-4 decenii .In timpul sau va fi un al 8-lea sinod , adevaratul sinod, in care se va desparti adevarul de erezie.Va fi o credinta in toata lumea, credinta ortodoxa. Lucrurile acestea nu s-au intamplat inca . Abia al 11-lea imparat va fi antihrist, se spune in profetii. Parintele Paisie Aghioritul, referindu-se la un razboi asteptat zice ca gandul ii spune ca nu va fi razboiul final, cel al antihristului, ca va fi o interventie a Lui Hristos. Sfintia Voastra spuneti intr-un articol ca doi frati ( sau calugari, nu mai stiu) I-au vazut pe evrei la zidul plangerii strigand ” il avem pe mesia”, deci , dupa alta proorocie antihristul este deja in lume. Ati mai spus ca v-a zis parintele Iustin ca el se va arata la acest sinod eretic. Nu mai inteleg nimic. Ma puteti lamuri?

  Apreciază

  • Si pe mine m-a framantat problema asta.Cu ce episcopi sa se tina acel sinod, ca acum sunt mai putin de 10 episcopi – in toata lumea !!!- ortodocsi in gandire. Unde sunt originalele din greaca ale proorociilor din Sfarsitul omului ? Proorociile de aici mi se par cu semnul intrebarii. Rabinii fac lista cu preoti pentru templul din Ierusalim. Liste cu preoti pentru slujbe care vor incepe peste 30-40 de ani mi se par absurde. Iar rabinii se inchina ei la diavol dar prosti nu sunt. Pe langa acestea, P. Elpidie spune ca aparitia antihristului este iminenta. Nu avem voie insa sa ne temem. ” Nu cumva sa deznadajduiti ” spune SF. Lavrentie de Cernigov. Rugaciunea catre Mantuitorul si Maica Domnului va alunga orice frica.

   Apreciază

 19. Parinte,
  In cartea ” Sfarsitul omului” se precizeaza ca dupa razboi oamenii vor ramane atat de putini incat vor dori un singur imparat; dar acesta va fi pus de ingeri si va domni 32 ani. In timpul lui se va intruni al 8-lea sinod, adevaratul sinod care va desparti adevarul de minciuna .Tot in aceasta perioada toata lumea va avea o singura credinta, cea ortodoxa.Aceste lucruri nu s-au intamplat inca. Abia al unsprezecelea imparat va fi antihrist, spune autorul Zosima Pascal citandu-l pe Sf.Ipolit. Am citit in scrierile Sfantului Paisie Aghioritul ca gandul ii spune ca razboiul asteptat de noi nu va fi cel final si ca va fi o interventie a lui Hristos. Pe de alta parte Sfintia Voastra ati spus intr-un articol ca v-au spus doi frati ( sau calugari) ca evreii au strigat ” il avem pe mesia”. Ati mai spus ca parintele Iustin v-a zis ca la acest sinod eretic va fi prezent antihrist. Ma puteti lamuri ?

  Apreciază

 20. Parinte,
  Eu ma duc lunar sa iau retetele pentru mine si pentru mama. Eu am adeverinta iar mama card. Medicul imi mai da medicamente pe reteta mamei : „iti dau medicamentul in cutare doza; daca ti se pare prea tare il iei in doza mai mica si ti-l scriu pe reteta mamei” sau ” nu mai am voie sa-ti scriu aceste doua medicamente impreuna; iti dau unul pe reteta ta si altul pe reteta mamei.” Este oare bine sa iau medicamente pe cardul mamei?

  Apreciază

  • Noi am facut miting impotriva cardurilor de sanatate. Daca intrebi, inseamna ca e ceva care te deranjeaza. Ce ne deranjeaza si putem sa-l inlaturam, n-are rost sa-l mai tinem. Constiinta nu doarme. Sa ne punem increderea in dumnezeu , ca astea ne duc incet-incet la pecete.

   Apreciază

  • mihaela

   multe nume mai ai! ca DIAVOLUL proteiform, isi schimba nfatisarea mieros dupa caz, dar nu si naravul VICLEAN.

   ai venit si la scacsiv pe blog cu aceeasi problema FATARNICO, De aceea NU TE CRED , ci sunt SIGUR ca ISPITESTI ca sa prinzi in cursa si sa poata sa urle satanele „extemistii” ….

   voi VANDUTILOR chiar ne credeti prosti?

   Apreciază

   • el,
    stai, banuitorule ! 🙂
    am intrebat la inceput pe fr Vasile , care la randul lui m-a intrebat daca am mai fost pe aici. I-am raspuns ca nu; dar am facut greseala de incepator sa raspund de 2 ori. atunci de cate ori am incercat sa mai postez n-am mai reusit .O data cand am incercat, mi s-a raspuns de la wordpress : „s-au inregistrat 2 comentarii identice. se pare ca te repeti…”.atunci, in disperare, mi-am schimbat emailul; vazand ca tot nu merge mi-am schimbat si numele si emailul si l-am intrebat si pe monahul Teodot ( Sfintia Sa fiind tot pe wordpress). Asta s-a intamplat. Abia acum imi vad comentariile postate desi au trecut 3 zile. eu credeam ca se posteaza imediat sau macar in aceeasi zi.

    Apreciază

  • „raluca said, on aprilie 11, 2016 at 1:58 pm

   Frate Vasile,
   As vrea sa te intreb, ce sa faca o persoana nedeplasabila, internata intr-o unitate de asistati social pentru care nimeni nu e dispus sa se deplaseze in oras o data la 3 luni sa-i ridice adeverinta in loc de card?
   Si alt caz, cazul meu. Lunar merg la medic sa ridic retetele pentru mama si pentru mine.Ea si-a luat card, eu adeverinta. Doctorita, care nu pricepe ce e rau in cardul asta vrea sa ma ajute din cand in cand. De exemplu ” uite, iti dau un medicament in cutare doza. Daca ti se pare prea tare ti-l scriu in doza mai mica pe reteta mamei” sau ” nu pot sa-ti dau combinatia asta de medicamente lla nesfarsit ca nu mai e voie. Iti dau un medicament pe reteta ta si un altul pe reteta mamei”. E oare in regula sa iau medicamente pe cardul mamei?”______

   hotaraste-te, te cheama raluca sau mihaala?
   sau niciunul din numele astea ci doar TROLL sa ISPITESTI ca sa prinzi in cursa cuvantul !

   mai era unul pe aici, semna cu @F si intreba sraguincios de preot MUSAI FARA ABATERI ba la Ploiesti, ba la Bucuresti, ba pe langa…. sa faca el mura in gura „lista” cu oamenii lui Dumnezeu.

   baaa, voi credeti ca crestinii sunt prosti? prosti sunt DOAR crestinii LIPSITI de har, aia nu au nici prudenta,nici discernamant, DOAR pe aia puteti voi sa-i manipulati.

   daca vi se pare ca Hristos i-a lipsit de minte, har si APARARE pe ai Lui va inselati PROSTILOR !
   prosti sunt doar dracii la care slujiti voi si lipsa lor de intelepciune si stiinta o compenseaza cu VICLENIA. asa fac si SLUGILE lor, dupa PROSTIA/viclenia lor se si recunosc ! …. PUTE a IADI ! 🙂

   Apreciază

 21. „AU INCEPUT SEZATORI SI CONFERINTE IN ORAS. IN PUBLIC TRATAM OSBISNUITELE SUBIECTE, DAR IN PADURE FACEAM EXERCITII DE LUPTA” DESPRE LEGIONARI – CORNELIU Z. CODREANU.

  Scriu acest mesaj ca raspuns pentru persoana din Republica Moldova…” hai sa fim seriosi, ce barbat sa apere tara, norodul, o sa iasa din respectiv?”

  Tanaro, eu am discutat si rasdiscutat despre fetele de biserica, cele mai frumoase sunt imediat luate de teologi
  E foarte greu sa faci casa cu fata de biserica(practicanta)…abia daca le poti aborda pe multe din ele.
  Numai cautati teologi, multi vor fi viitorii fricosi si nemarturisitori, cauta un baiat bun. Are cine sa apere tara….dar fetele de biserica sunt speriate de ei, tara nu o aperi cu tipi de 60 de kg( nu intram in detalii ca Dumnezeu se uita la inima omului, nu la fizic sau chip…. sau povestea cu David care la doborat pe Goliat, care acolo se zice ca Arhanghelul Mihail l a doborat de fapt, nu piatra) acolo a fost altceva.
  Fetele de biserica is sperioase tare majoritatea, daca esti mai masiv, fug de tine… Cauta unde trebuie, nu te ma uita dupa frezati cu oleaca de barba ca aia de pe reviste, cauta un barbat in adevaratul sens al cuvantului, statornic, puternic si la fizic si la caracter si cu o constiinta ortodoxa. Spun asta ca toate fetele se vaitatu ca vin musulmanii si le abuzeaza….era o nebunie pe retelele se socializare, ca cine o sa le apere….
  Nu va apara teologii…..Tineti toti minte!!!

  „EXERCITII DE LUPTA” MAJORITATEA STAU DOAR LA MALL SI NU FAC MISCARE DELOC, UN TANAR TREBUIE SA FACA SI OLEACA DE SPORT. SA POTI ALEGRA DACA NU FACI FATA UNEI ALTERCATII.

  CONCLUZIE, I-ATI UN BARBAT ADEVARAT, LASA TEOLOGII MITITEI….!

  Apreciază

  • Imi pare ca oleaca mai inteles pe mine gresit, da nu-i pe asta. Viata mea este in miinile lui Dumnezeu, precum si in rugaciunea de seara se zice: In miinile Tale, Doamne Iisuse Hristoase, imi dau (sufletul) viata mea, Tu ma miluieste, Tu ma binecuvinteaza, Tu ma pazeste, si dupa mare mila Ta, viata vesnica daruieste-mi. Amin.
   Iaca asa ma gindesc si eu, intii ma gindesc la mintuirea mea, la suflet, la patimile mele, indreptarea vietii, la faptul de cum sa fiu vigilenta la toate ispitele ce vin, apoi altele se vor adauga. Biserica reprezinta locasul unde eu ma duc sa cuget la cele despre viata/purtarea mea, nu anume sa caut teologi sau altceva.
   Si in genere de aspect eu nu am nimic cu omul, ca nici eu nu-s chiar intruchiparea mica si lipsita de aparare. Ma rog de ma iarta daca cu ceva te-am obijduit si Dumnezeu sa ne ajute!

   Apreciază

  • legionarulortodox

   iarta- ma ca iti spun asa ceva dar dupa cum scrii pari un pustan ahtiat sa se insoare. mai omule lumea sta sa se darame si voi va cautati de insurat si maritat ca si cum nu ati pricepe nimic. asa era si pe vremea Parintelui Noe mancau, beau, se insurau/maritau si se inmulteau ca dobitoacele desi stiau ca vine Potopul dar nu credeau ca o sa-i afecteze taman pe ei. asa si voi acum. multa minte va mai trebuie. tara arde si baba se piaptana. sa multumiti lui Dumnezeu ca v-a ferit de pacatele trupesti care intuneca/INGROASA mintea si indobitocesc rapid suflletul( sa stii ca pana si gandurile de categoria asta INDOBITOCESC si nimicesc buna randuiala a sufletului) , nu sa cautati gadilituri inutile. cine e insurat sa stea insurat daca mai bine nu poate, iar cine nu sa nu caute ca nu mai e timp de asa ceva. anticrist e la usa si curand da navala peste voi si voi cautati sa va insurati, ca asta e TOT ce va mai lipseste. ce crezi t ca se va intampla cu MAJORITATEA copiilor nasucti in aceste vremuri? CINE ii va scapa pe ei de pecetea lui anticrist? parintii lor sarguinicosi la cele trupesti?
   in vremurile asta sa ai copii e MARE CRUCE si PUTINTI isi vor salva sufletele lor si ale copiilor lor, ca daca i-ai adus pe lume ca sa ingroase armata de suflete a lui anticrist MAI MARE OSANDA veti lua decat daca va pierdeti doar pe voi singuri. si sa nu urli ca NU e Dumnezeu NEDREPET, din samanta stricata si parinti bicisnici nu ies Sfintii automat!

   daca l-ati cauta si pe Hristos cu atata interes cum cautati femeia ati fi demult Sfinti.

   Apreciază

   • Tinere, GRESESTI FOARTE, FOARTE MULT,

    1. SUNT UN OM DE APROAPE 30 DE ANI, AM VREO 110 KG , ANTRENAT, FAC SPORT DINTOTDEAUNA….NU SUNT ADOLESCENT.

    2. DE S-AR TRAGE CU PROIECTILE, CU BOMBE, SI ORICE ALTCEVA, OMUL TOT SE POATE BOTEZA, CUNUNA, CALUGARII.

    2. A) IN RAZBOI DIN CONTRA, SE BOTEZAU PRUNCI, MAI ALES SA NU MOARA NEBOTEZATI, BOTEZUL, ,CUNUNIA, SUNT TAINE OMULE…

    IN SITUATII CRITICE, DE RAZBOI, CALAMITATI, DACA NU SE GASESTE PREOT, ORICE ORTODOX POATE BOTEZA IN NUMELE SFINTEI TREIMI CU APA SAU NISIP, DACA E CAZUL,
    CU CONDITIA, CA DACA SCAPA CU VIATA PERSOANA BOTEZATA DE UN OARECARE ORTODOX, SA FIE BOTEZATA DE UN PREOT ORTODOX HIROTONIT.

    ASTA NU O STIAI!

    SI TU AI CURAJ SA SPUI CA NU E TIMP DE CUNUNIE, MARE GRESEALA FACI.

    CAND ERAU RAZBOAIELE ERAU ANUMITE PAUZE, SA LE ZIC ASA…ATUNCI SE ADUNAU TRUPURILE CAZUTILOR LA DATORIE SI LI SE FACEA O SLUJBA….

    3. B) NU CONTEAZA CE VREMURI SUNT, PAI TU O SA FI JUDECAT CA TE AI CUNUNAT IN TIMPE CE ZBURAU RACHETELE PE SUS. (SIGUR NU). SAU CA NU TE AI CUNUNAT SI AI TRAIT AIUREA, (ASTA SIGUR)

    MARE, MARE ATENTIE, ERETIC E ALA DE SPUNE ASTA, CHIAR DE SUNT VREMURI TULBURI, OMUL SA SE BOTEZE, SA SE CUNUNE, SA SE CALUGAREASCA! „CA NUMAI E VREME” ERETIC E ALA CARE ZICE ASTA!

    AI GRIJA SI NUMAI SCRIE PROSTII, HABOTNICIA NU E BUNA…PARINTELE JUSTIN NU FACEA ASTFEL DE AFIRMATII CHIAR DE STIA PE FIECARE, PANA LA URMA NADEJDEA ESTE LA DUMNEZEU!

    Apreciază

   • Eretic nu sunt. Cauta de vezi ce inseamna sa fii eretic . Fiecare dupa cum il indeamna constiinta. In vremea lui Noe, oamenii se insurau, se maritau, zideau…pana a intrat Noe in corabie !!!

    Apreciază

   • legionarulortodox

    viteazule , hai ca ma faci sa rad cu „pretioasele” tale asertiuni inca strigate cu majuscula ( ti s-a blocata tasat pe majuscula cumva?)
    daca asta te duce pe tine capul sa faci da.i inainte , zidul e tare si sta drept inaintea ta. 🙂

    sa stii ca nu sunt eretic daca spun acestea, doar ca tie ti se pare ca esti „mai intelept” ca MULTI Sfinti care au recomandat PRUDENTA

    de cuvantul acesta al Sf Pavel ai auzit cumva ? :

    29. Şi aceasta v-o spun, fraţilor: Că vremea s-a scurtat de acum, aşa încât şi cei ce au femei să fie ca şi cum n-ar avea. ” _____Sau era si Sf Pavel vreun „eretic” ?

    hai sa-ti dau cuvantul mai pe larg poate pricepi (???) si tu ceea ce ti-am spus eu si ca NU este vreo „erezie” :

    „23. Cu preţ aţi fost cumpăraţi. Nu vă faceţi robi oamenilor.
    24. Fiecare, fraţilor, în starea în care a fost chemat, în aceea să rămână înaintea lui Dumnezeu.
    25. Cât despre feciorie, n-am poruncă de la Domnul. Vă dau însă sfatul meu, ca unul care am fost miluit de Domnul să fiu vrednic de crezare.
    26. Socotesc deci că aceasta este bine pentru nevoia ceasului de faţă: Bine este pentru om să fie aşa.
    27. Te-ai legat de femeie? Nu căuta dezlegare. Te-ai dezlegat de femeie? Nu căuta femeie.
    28. Dacă însă te vei însura, n-ai greşit. Ci fecioara, de se va mărita, n-a greşit. Numai că unii ca aceştia vor avea suferinţă în trupul lor. Eu însă vă cruţ pe voi.
    29. Şi aceasta v-o spun, fraţilor: Că vremea s-a scurtat de acum, aşa încât şi cei ce au femei să fie ca şi cum n-ar avea. „(Ep Corinteni cap 7)

    ti se pare deci Sf Pavel VREDNIC DE CREZARE ?
    si inca astea le spunea Sf Pavel la INCEPUTURILE Crestinismului…iar acum traim vremurrile DE PE URMA, ale lui anticrist cand MULTE din cele ingaduite omului ( din cele legate de lumea asta TRECATOARE, sa nu crezi ca Nunta e pe vesnicie sau ca in Imparatia Cerurilor or sa umble insurati si maritati, ) NU-si mai au rostul si cand MANTUIREA GREU se castiga

    si sunt MULTI Sfintii si parintii care ne-au recomandat noua viata in vremurile astea de pe urma : CAT MAI SIMPLA , … pricepi ce vreau sa spun?
    MULTI NU mai dadeau binecuvantare la casatorie …. erau si ei ceva niscava „eretici”…. sau doar VAZATORI si cu inaintea vederea lor STIAU ca aceasta Cruce NU o pot duce decat RARI in vremea lui anticrist si sa se mai si mantuiasca…

    dar tu cauta-ti „petecul” daca asa iti canta tie „duhul”….. dar sa nu te plangi apoi ca (ti-ai luat) sarcina peste puterile tale ca NIMENI NU ti-a dat-o TU ai CERUT-O/LUAT-O

    Apreciază

 22. @raluca de ce nu mergi pe naturiste,?e drept ca isi fac efectul mai greu dar nu te trezesti cand ti-e lumea mai draga cu alte 3, boli.Laptisor de matca pur e complex.Lasa medicina asta compromisa care te „rastigneste,” pe nedrept.Unii medici asta sunt de demonizati ca nici cu adeverinta nu te primeste mint de ingheata apele.Fa cum vrei da sa sti ca Parintele Iustin a fost si este un MARE SFANT care ne a aratat pericolul cardurilor.Nu se intra in rai cu card. Multa sanatate Doamne ajuta!

  Apreciază

 23. Pentru Monahul Teodot: NU am spus ca sunteti eretic, e nevoie si de monahi care sa vorbeasca altfel, aceleasi predici de duminica, in mai toate parohiile, despre iubire, si tot nu e, aproape toti se comporta de parca tara merge foarte bine si toate sunt puse la punct. Sa nu sperie omul cu predici adevarate….

  Am incercat sa-i dau un raspuns persoanei respective…Eu nu prea sunt cu ” numai e timp, sunt vremuri grele”….asa este, dar daca sunt vremuri grele, tot mancam, tot mergem la cumparaturi…

  Ce se facea tara asta fara Petru Voda…de acolo a plecat schimbarea in gandirea credinciosilor. S-au deschis ochi, urechi, si inimi.

  Ne cunoastem. Sunt din Galati! 🙂

  Apreciază

  • Doamne ajuta cu sanatate si mantuire. Vremurile sunt mai innaintate decat credem. Sa nu fim alarmisti dar nici mamaligi si naivi. De acum va fi lupta numai pentru supravietuire. Daca cei care puteau lupta n-au avut deprinderea jertfei, am ajuns in halul de fata.

   Apreciază

 24. Am si eu o intrebare care m-a pus pe ganduri: Am vazut ca episcopul longhin jar(parca era din basarabia,nu?) a oprit pomenirea lui chiril la liturghie stim noi de ce(cinste lui). Deci nici in bisericile noastre la liturghie n-ar mai trebui sa fie pomeniti Teofan de exemplu?dar patriarhii adormiti cand iese cu sfintele daruri… ar mai trebui sau tot asa ar trebui sa faca preotii ca longhin?

  Apreciază

  • Stam si luptam acolo unde suntem. In Biserica sa fim foarte atenti ce iese din gura clerului. Un semn va fi atunci cand te va obliga – mai intai prin viclesug, apoi cu forta – sa mergi la Biserica. Ca la votare : acum aud ca se da amenda pentru cei care nu voteaza. Exact cum spun proorociile : ” Vor merge din casa in casa si-ti vor cere sa votezi cu … conducatorul unic mondial.Care va vota pentru el…s-a ars.”

   Apreciază

 25. Dar pe ce data FIXA va fi sinodul undeva am auzit 16,undeva 19. undeva intre 16-29. Intreb ca sa-i zic duminica asta la predica:Parinte dar spuneti-ne si ceva de sinodul care a fost acum 2/3 zile sau nu stiu cate sau care va fi peste 2/3/4zile. Doar va rog sa-mi spuneti data fixa daca o stiti

  Apreciază

  • Este oprit pe nedrept de la slujbe de Mitropolitul Teofan, cel care nu vrea sa se pocaiasca de ecumenism, ci persifleaza in continuare fara rusine pe ortodocsi, aducand la slujba de Sf.Parascheva eretici papistasi si armeni monofiziti, in vestmintele lor, pe scena unde a fost Sf.Liturghie. Este obligatorie incetarea pomenirii lui.

   Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s