Planul de pecetluire a oamenilor

PECETLUIREA OAMENILOR

 

In urma cu vreo doua saptamani am primit de la un bun crestin, T.M.  urmatoarele texte pe care cred ca e bine sa le stie cat mai multa lume . Acesta este planul de pecetluire a intregii lumi, plan care se va desfasura in etape si cu multa viclenie :

” Suntem extrem de mahniti de ce se intampla.

Personal am cunoscut un evreu venit din SUA si care mi-a spus ca actualul Patriarh e omul lor si ca intentioneaza sa termine odata pentru totdeauna cu civilizatia „mediteraneana” a crestinismului.

„O sa vezi ca va vom arata noi trupul lui Hristos” mi-a declarat. ” A fost un simplu om ”.
Bine, i-am raspuns dar voi doriti sa il substituiti pe Hristos cu ce? Ce formula de nemurire aveti voi?
„Va vom muta constiinta pe un cip, iar trupul il vom putea fabrica prin nano-bio tehnologii”.

Asta se intampla acum 3 ani si am realizat ca nu este deloc o fantasmagorie, ci un plan absolut dracesc. Cu toate ca i-am spus preotului toate acestea, prefera o atitudine de indiferenta, cel mult ca o curiozitate.
Frica ii domina, au un trai relativ indestulator si cred ca asta ii slabeste.
Ne dorim sa isi vina in fire, sa realizeze pericolul si sa facem front comun.

Cel de care va faceam vorbire este un evreu cu nume romanesc Dan Pantea, imlicat la nivelull SRI in toate regimurile politice, in scandaluri de coruptie CFR, dar care a reusit mereu, gratie relatiilor cu SUA sa capete un fel de imunitate si care mi-a recunoscut ca e mason.

Trebuie sa va marturisesc ca a incercat sa ma racoleze in afacerile pe care le deruleaza in Romania prin fondurile de investitii din State, dar mai intai a dorit sa vada ce credinta port. Si discutia s-a centrat pe sistemul de credinte. Fiind absolvent de Stiinte Politice am cercetat academic ce se incearca la nivel ideologic prin corectitudinea politica, fapt ce m-a condus la o serie de lecturi despre natura fabricata a corectitidinii politice.
Am aflat astfel de marile centre de cercetare si experimentare din campul stiintelor sociale, de nisa, tehnologice, de asa numitele „think thank-uri” americane, britanice si vest europene.
Discutia ce evreul in cauza a gravitat asadar asupra naturii noului sistem economic competitiv global, in care trebuie intelese dezvoltarea afacerilor.

In mod inevitabil a accentuat ca NOUL OM ce trebuie sa lucreze si sa traiasca in acest sistem trebuie sa fie un om dedicat exclusiv patimilor, sa nu inteleaga natura noii sale inrobiri si sa uite de „vechile determinisme” ce ii dadeau stabilitate afectiva: Dumnezeu, Familie, proprietate si as putea adauga un anume sens al normalitatii vizavi de relatiile inter umane.

Se acentueaza defiitoriu latura Competitiva a noului individ, ideea ca el poate totul prin tehnici psihice si tehnologice si poate, in aces fel sa contribuie la crearea unei societati egalitariste, utopice, salvat fiind de tehnologie, NOUL ZEU. PERSONAL AM SIMTIT PE PROPRIA PIELE, lucrand in multinationale ce inseamna aceste tehnici bolnave de tip magic. ESTE UN ASA NUMIT DARWINISM SOCIAL

Va pot spune din experienta de cateva luni in care am interactionat cu el ca SE STUDIAZA ASIDUU fiecare miscare la nivel social, dinamica fiecarei patimi, modul in care aceasta contribuie la stabilitatea noului lor sistem si cum trebuie sa SE inoculeze sub forma”placuta” sistemul acesta, denumit de ei PERVERSITATE POLIFORMIFCA”

Va pot spune ca temele de atac le vin de la centrele lor de studiu si planificare sociala din SUA, unde au fonduri NELIMITATE. Temele, care sunt calul troian pe care ficare natiune il primeste ” academic” sunt transpuse apoi in teme de cercetare academica la Universitati, prin Granturi de cercetare si unde profesorii si studentii in inconstienta lor le considera ca pe misiuni de onoare in implementarea visului de a deveni si SOCIETATI EVOLUATE, COMPETITIVE. AM FOST, DIN PACATE UN ASEMNEA OM.
DUMNEZEU SA MA IERTE!

Am inteles ca tot ce imi spunea este o NOUA FORMA DE RELIGIOZITATE, din ce se vorbeste de cum trebuie sa fie omul , in ce e bine sa creada, cum functioeneaza si in ce societate trebuie sa traiasca.

Bineinteles ca aceasta forma denumita TEHNOSOCIETATE este una ce propune o societate stabila in care sunt abolite bolile, toata lumea are bunastare si care promite mai ales SA DAIUNIE VESNIC.
Singurul lor impediment este NATURA UMANA, careia se gandesc saii vina de hac prin TRANSUMANISM, HIBRIDIZAND OMUL CU MASINA.

Noul idol este asadar TEHNOLOGIA CARE FUZIONEAZA ASTFEL CU Magia, rezultatul fiind OBTINREA NEMURIRII PRIN asa numitele Proteze Tehnologice, adica inlocuirea treptata a fiecarui organ cu unul artificial, inclusiv decriptarea hartii neuronale astfel incat sa poata fii transplantata pe un suport hardware
Au in acest sens Stiinta numita OPTOGENETICA SI BIONICA, CE SUNT STUDIATE IN MARILELOR UNIVERSITATI.

Bineinteles ca in aceasta societate, totul functioneaza dupa principiul inversiunii demonice

Iar noii corifei/arhierei sunt ei, ELITA ESHATOLOGICA, INDREPTATITA dupa singe sa conduca o turma de inepti folositori.

Se constituie asadar intr-o NOUA PREOTIE UNIVERSALA, SI SPERA CA NU MAI E MULT PANA VOR PREZENTA OMENIRII SI TEMPLUL INCHINARII, Jertfelelce le sunt cuvenite si, bineinteles MARELE ARHIEREU -ANTIHRISTUL….

Traim vremuri de mare si intensa ratacire.Hipnotizata parca in  a merge din nou in „intuneric si in umbra mortii”, vremurile moderne isi asteapta deznodamantul.

Intrata de aproximativ 100 de ani in faza finala a dialecticii nihilismului, lumea occidentala urmeaza de mai bine de 300 de ani un traseu al relativizarii tuturor valorilor, dorind parca sa gaseasca formula mundana a automantuirii. Procesul, perfect surprins de Serafim Rose in a sa lucrare profetica „ Dialectica nihilismului in epoca moderna”,  are la baza un indelung traseu al folosirii ratiunii in scopuri denaturate de la adevarata sa misiune, aceea de a revela ratiunile plasticizate puse de Dumnezeu in creatia Sa. Consecintele sunt fatale atat in planul credintei, cat si in plan social si individual. De la veritabil dar oferit de Dumnezeu chipului uman, sadit pentru a cunoaste si preaslavi pe Dumnezeu, Suprema Ratiune a lucrurilor, ratiunea umana decade intr-un proces eminamente de ordin magic pe care il stabileste in raport cu lumea materiala si apoi cu Dumnezeu. Instrumentalizarea ratiunii pentru folosirea ei in sensuri strict lumesti este otrava gustata initial in plan teologic de lumea apuseana prin catoliscism, care in ultima instanta il rationalizeaza chiar pe Dumnezeu si confisca taina si revelatia crestina. Inhamata pe acest drum, lumea apuseana se lasa permeata de-a lungul istoriei sale de un noian de gnosticisme, misterii si doctrine ezoterice. Sosite pe pamant european pe filiera evreiasca si araba, aici ele gasesc solul proprice pregatit de catolicism pentru a instaura o veche si periculoasa erezie: cea a hiliasmului. Desigur aceasta nu e si singura, dar cu siguranta se prezinta ca fiind cea mai tentanta. Milenarismul instaurarii unei imparatii pamantesti, cu o ecuatie a mantuirii „ prin mijloace proprii” este practic procesul pe care se inscrie falsa religie, ajutata din plin de „prietenii” mai vechi ai lui Hristos,  inscrisi si ei in logica mesianismului. „Noii prieteni” sunt perfect constienti de ajutorul „ din interior” pe care il pot avea prin noua asociere. Ei propun rationalismului analitic catolic si apoi protestant, o dimensiune superioara, ce promite sa dea „ nota de transcenendenta finala” pierduta parca de cei doi: salvarea metafizica printr-un „veritabi” Mesia. Plecati impreuna pe acest traseu, cei doi buni „tovarasi”, vor parcurge impreuna, in mod deliberat o serie de pasi strategici, toti de factura magica, atent construiti prin stiinte si apoi tehnica. Punctul terminus, cel pe care il traim acum aduce cu sine cea mai grandioasa constructie: anti-omul, fabricat pentru a se potrivi noii imparatii, ce se doreste eliberata de toate constructele „mistice, irationale si istorice” ce i-au stat in cale pe parcursul istoriei. Tentatia demiurgica este ineluctabila in a construi, plecand de la om, o „minunata lume noua”, asanata moral prin egalitate, bunastare si fericire. Noul Mesia, „Marele Inchizitor” are de oferit omenirii o paine pamenteana ce este din lumea aceasta si face tot ce este posibil pentru a-si anihila Rivalul.

Pierzand adevarata „gustare a mantuirii”, noul om vrea sa se hraneasca cu aceasta paine si are in el setea de a construi si fabrica, de a „ de pune in lucrare” febril noi si noi teorii si ideologii capabile sa ofere noului sau Eden forta persuasiva pentru a se putea in-fiinta printr-un efort colectiv. Noua lucrare cerere insa din partea artizanilor efortul de a cerceta si iscodi metode, tehnici si instrumente necesare atat pentru a potoli  setea de vesnicie, existenta inca in om, cat si pentru oferi bunastarea inerenta unui „Rai” pamantesc. Asa se nasc bunaoara stiintele chimiei, fizicii, astronomiei si astrologiei, care toate construiesc o noua vizune asupra lumii si a omului. Se paseste astfel intr-un raport pur ideologic atat cu Dumnezeu, cat si cu „cununa creatiei Sale” –Omul. Noua sa legatura magica cu materia, nu ii poate insa potoli setea de unire reala cu Dumnezeul cel viu, Singurul ce ii poate da „apa cea vie” de la care nimeni nu mai poate inseta. Aflat astfel intr-un raport patimas de dependenta cu universul fizic, vechiul si noul om vor dori sa extinda vziunea aceasta asupra lumii tuturor semenilor cazuti inevitabil intr-un raport de dependenta politica si economica fata de despotii astfel luminati. Raportul de dependenta se urmareste a fi invesnicit, fiind construit pe premise eshatologice. Se va urmari a se construi un nou om, in antiteza cu vechiul om. Debutul are loc o data cu revolutia franceza si de atunci ea devine o „revolutie permanenta”. Procedele vizeaza schimbarea naturii umane, astfel incat aceasta sa se potriveasca noului proiect. Sunt incercate pe rand, de –a lungul timpului o serie de procedee ce tin de apanajul violentei fizice, constrangerii teologice, politice, economice si sociale, dar nici una pare a nu egala folosirea magiei, sub multiplele ei „denominatiuni” erotice, demonice, sau sexuale. Fiind forte ce actioneaza din exterior asupra omului, toate constrangerile mentionate, nu „strapung” citadela ultima, si anume constiinta umana si liberul arbitru-darul cel mai de pret, fara de care lupta poate fi considerata pierduta. Se impune astfel redefinirea luptei, prin subversiunea si atacarea forului interior al constiintei umane, prin procedee de asediere a mintii. Razboiul mintii, descris de Sfintii Parinti intra intr-o noua faza istorica, facilitata de data aceasta de „tehnologii” ale magicului, dezvoltate progresiv.

Abil intrate in istorie prin Renastere si cuibarite in asezaminte „benedictine sau iezuite”, toate aceste forte oculte, se altoiesc pe „stiinta vremii”, plecata si ea pe incercare de a „demitiza” si explica rational pe Dumnezeu. Ioan Petru Culianu, in a sa „ Eros si magie in Renastere la 1484” da masura intrepatrunderii dintre cele 2, in persoana lui Giordano Bruno, magicianul prin excelenta care face din magia erotica un instrument de control social la indemana despotilor luminati de mai tarziu, veritabil model al stiintelor acestui veac.

El afirma „ Magicianul se ocupa astazi de relatii publice, de propaganda, de prospectarea pietei, de anchete sociologice, de publicitate, informatie, contra-informatie si dez-informatie, de cenzura, de operatiuni de spionaj si chair de criptografie, aceasta fiind in secolul al XVI-lea o ramura a magiei.

Aceasta figura cheie a socitatii actuale nu reprezinta decat o prelungire a manipulatorului brunian, ale carui principii continua sa le urmeze, avand grija sa le dea o formula tehnica si impersonala.

Pe nedrept istoricii au tras concluzia disparitiei magiei o data cu aparitia „ stiintei cantitative”. Aceasta n-a facut decat sa se substituie unei parti a magiei, prelungindu-i de altfel visurile si scopurile prin mijlocirea tehnologiei. Electricitatea, transporturile rapide, radiul si televiziunea, avionul si  computerul nu faceau decat sa realizeze promisiunile formulate intai de catre magie si care tineau de arsenalul procedeelor supranaturale ale magicianului: producerea luminii, deplasarea instantanee dintr-un punct al spatiului in altul, comunicarea cu regiuni indepartate in spatiu, zborul prin aer si posibilitatea de a dispune de o memorie infailibila.

Tehnologia, se poate spune este o magie democratica ce ingaduie oricui sa se bucure de facultatile extraordinare cu care se lauda magicianul.

Dimpotriva, nimic n-a inlocuit magia pe terenul care ii era propriu, acela al relatiilor intersubiective. In masura in care au intotdeauna o parte operationala, sociologia, psihologia si psihosociologia aplicate, reprezinta, in zilele noastre, prelungiri directe ale magiei renascentiste.

Ce rezultat s-ar putea obtine prin cunoasterea relatiilor intersubiective?

O societate omogena, ideologic sanatoasa si guvernabila. Manipulatorul total al lui Bruno se insarcineaza sa le dea subiectilor sai o educatie si o religie potrivite:

Trebuie indeosebi sa avem o grija extrema cu privire la locul si la modul in care cineva este educat, la studiile pe care le-a urmat, sub inraurirea carei pedagogii, carei religii, carui cult, cu ce carti si cu ce autori. Caci aceste lucruri genereaza prin sine, ia nu prin accident, toate calitatile subiectului

Nu e necesar”, continua Culianu „ sa ai imaginatie ca sa intelegi ca functia manipulatorului brunian a fost preluata de Stat si ca acest nou „magician integral” are in sarcina sa produca instrumentele ideologice necesare in vederea obtinerii unei societati uniforme”

Asa cum concluzioneaza Culianu, „magia este o metoda de control al individului a maselor bazata pe cunoasterea profunda a pulsiunilor erotice personale si coelctive.Nu doar stramosul indepartat la psihanalizei poate fi recunoscut in ea, ci si, in primul rand acela al psihologiei aplicate si psihologiei maselor”  si, as adauga aici, vesnicul „pierzator de oameni si dusmanul neamului omenesc” diavolul, caci este indeobste stiut ca tata la magicienilor si vrajitorilor.

Despre aplicabilitatea magiei ca stiinta institutionalizata in vremurile actuale, in special in stiintele psihologiei si sociologiei, in vederea instaurarii „societatii fara clase”, stau marturie proiectele dezvoltate la inceputul secolului 20, initial in Europa-prin celebra Scoala de la Frankfurt, apoi cu precadere in Statele Unite, in marile universitati americane, avand ca scop gasirea unei formule cultural ideologice prin care sa fie atacat crestinismul, considerat a fi„ substratul social si cultural ce impiedica afirmarea socialismului in tarile occodentale.

Ferment anarhic, socialismul este doctrina escatologica a iudaismului, fiind prin natura lui o incercare de a instaura la carma omenirii un sinedriu revolutionar detinator al cunoasterii absolute. Inarmat cu o ideologie camuflata sub forma luptei pentru om si internationalizat prin revolutii sangeroase, ideologia are nevoi de a se defini in raport antitetic cu vesnicul sau dusman-crestinismul.  Folosind ca procedeu filosofic dilectica hegeliana a tezei-antitezei-sitezei, socialismul se camufleaza perfect in democratie, in raport cu care isi construieste in permanenta un pol dialectic, atat sub raport politic, cat si economic, social si mai ales religios. Fiind construit pe logica unui sistem, el are nevoie de control si sincronicitate, astfel incat este o adevarata arta construirea sincrona a polilor dialectici si unirea lor intr-o sinteza atotcuprinzatoare perfect controlabila. O data instaurat, noul stabiliment are aspiratia de a nu mai face posibila nici o alta revolutie, fiind un sisitem perfect inchis.

Mecanismul de intelegere espistemologica este absolut necesar pentru a patrunde in ‚taina” acestui tip de sistem eccletic, de sorginte oculta.

In inaintarea sa istorica sunt create astfel in antiteza, rand pe rand: democratie- vs-monarhie si apoi democratie vs  comunism, nazism, fascism, capitalism vs etatism, partid unic vs pluripartidism, familie traditionala vs feminism, gaysm, homosexsualism, nationalism vs internationalism, cultura nationala vs multiculturalism, religie nationala vs-sincretism religios, ecumenism, Orodoxie- vs-Catolicism.

Efortul de a construi sintezele polilor antagonici este unul considerabil si necesita un veritabil talent de magician in a prezenta credibil maselor solutia „pacificatoare” salvatoare.

Centrele de palnificare ideologica se muta rand pe rad in functie de contextul istoric. In secolul 19 avem Parisul si Londra pentru declansarea revolutiilor „democratice” de pe continent, secondade de SUA. In secolul 20, Moscova, prin Comintern joaca un rol fundamental ca pol dialectic construit in opozitie cu democratiile occidentale, capitaliste, plurireligioase, pluripartidice, multietnice si antitraditionale. Sunt construite maretele esafodaje juridice ale „drepturilor omului” in lumina carora incep sa fie judecate si adusela zi toate traditiile crestine

Iluzia functioneaza perfect gratie mass-mediei si se instaureazaprin fabricarea „opiniei publice”, dumnezeul lumii moderne.

For infailibil, opinia publica este un construct fantasmagoric fundamentat teoretic si experimental de  evreul Paul Lazersfeld, ce ii testeaza validitatea cu ocazia alegerilor prezidentiale din SUA de dupa ce-l de-al 2 –lea razboi mondial si are la baza frauda intelectuala a asa-zise cunoasteri a perceptiilor si comportamentelor umane prin folosirea unor metode investigative de ordin cantitativ. Se doreste legitimarea demos-kratosului, prin argumentarea in aceasta logica a criteriului cantitativ, ce se impune prin forta numarului in dauna  criteriului calitativ personal cu care opereaza crestinismul.  Justificarea este abila, caci o data controlat ca si numar si plasat in ecuatie cantitativa, cu omul se poate opera in termeni matematici puri, sarcina operatorului, fiind de a gasi justificarea „numarului cel mai mare”, ce poate impune agenda dorita pe ordinea de zi. Iata cum problema valorilor umane este transata in termenii unor ecuatii cu varii necunoscute, ramand doar o problema de timp si metoda pentru a fi elucidata.

Creatie a renumitei Scoli de la Frankfurt, metodele de investigare a „mintii supusilor” fac parte din arsenalul de tehnici descrise de Culianu si teoretizte de Giordano Bruno, in tratatul sau despre magia demonica si erotica.

Niciodata recunoscut ca parinte, Giordano isi face aparitia pe scena moderna, gratie unui efort intelectual pseudomorfotic, de deghizare in stiinta.

Instituit initial in URSS, la Moscova, sub denumirea de Institul de marxism,   Scoala se muta apoi la Frankfurt si ulterior la Chicago, fiind avanpostul sub care actioneaza un numar impresionant de oameni de cultura si stiinta din diverse domenii, marea lor majoriate evrei. In jurul acestui pol anticrestin se coaguleaza marile forte internationale, atat Cominterniste, cat si Occidentale, in incercarea de a da demersului lor o consistenta stiintifica, in fond magica, si de a asigura o permanenta politica si financiara. Sunt cooptate astfel foarte rapid Fundatia Rockefeller, Comitetul Evreiesc American, Loja Evreiasca B’nai Brith, Serviciile de informatii americane, Organizatia Internationala a Muncii, Cominternul, Columbia Broadcasting Sysytem, Inaltul Comisariat american pentru Germania, Oficiul pentru Servicii Strategice, precursorul CIA.

In faza initiala, corifeii sunt Antonio Gramsci, Georg Lukacs, Walter Benjamin si Theodor Adorno, la care se adauga si Gershom Scholem-unul din cei mai renumiti filosofi ai Israelului, precum si cel mai important gnostic modern al iudaismului. Sunt coordonate activitati comune prin „bagheta”lui Siegfried Kracauer in resedinta rabinului Nehemiah Nobel din Frankfurt, devenita salon de factura kantian-sionista. Parte a acestui creuzet devin si filosoful Martin Buber,  studentii Leo Lowenthal si celebrul Eric Fromm.

Scholem chiar afirma in cartea sa „ De la Berlin la Ierusalim cu privire la esenta demersurilor acestui centru eminamente mozaic ca „ a fost una dintre cele mai remarcabile „secte evreiesti” produsa de iudaismul german”.

In 1924 , Theodor Adorno se familiarizeaza cu doctrina oculta si teoriile freudianului extremist Otto Gross. Se dezvolta teoria ca sanatatea mentala poate fi atinsa numai prin reinvierea vechiului cult al Astartei, care ar distruge” monoteismul si familia burgheza”.  Este promovat un cult al relatiilor sexuale deviante, ce ar detine un rol „de eliberare” de valorile patriarhale. Sunt fundamentate teoretic „noua estetica” ce vizeaza transformarea artei crestine in divertisment pentru mase, precum si schimbarea muzicii prin tehnologiie radioului, filmului si inregistrarilor muzicale, toate avand rolul de a-l aliena pe ascultator de valoarea reala a operelor clasice.

Sunt sustinute prin finantari ale Fundatie Rockefeller noi cercetari privind efectele sociale ale noilor mass media, in special radio. Marilor universitati americane li se traseaza sarcina de epura istoria si de a o prezenta ca fiind o manifestare neincetata a progresului si evolutiei, in fond fiind introdus evolutionsimul darwinist ca mecanism de explicare a istoriei. Omul devine astfel fiul maimutei.

Incet-incet, toate dezvoltarile din domeniul tehnologiei si educatiei sunt supuse dezideratului ideologic, de a crea o noua religie pentru mase, constranse la supunere sub dezideratul democratic al „ opiniei publice”, in fond o noua forma de dicatatura socialista, de tip politically corect, ce imbina magic, marxismul utopic, freudismul radical si noile tehnologii ale neohiptonismului placerii.

Potrivit Manualului de Psihopolitica destinat cuceririi socialiste a tarilor occidentale de catre Comintern, „omul poate fi dresat ca un caine….el trebuie coborat si transformat dintr-o fiinta cu viata spirituala intr-un sobolan cu reactii de animal. Primul lucru ce trebuie degradat in orice natiune este insasi starea omului. Natiunile ce au un nivel etic ridicat sunt greu de cucerit. Simtamintele si convingerile lor sunt greu de zdruncinat, loialitatea lor fata de conducatorii tarii este mare si ceea ce ei numesc de obicei integritatea lor spirituala e cu neputinta de violat prin constrangere si brutalitate

Creata la Washington D.C la inceputul anilor ’ 30, Universitatea de Psihopolitica –Lenin, din al carei Manual am citat- si pusa sub conducerea temutului Beria, seful NKVD, obiectivele, declarat anticrestine sunt prezentate de acesta in contextul izbanzii cercurilor sioniste socialiste inca de la inceputul secolului 20 in SUA. Citez:

In America, ne-am luptat inca de la inceputul secolului pentru a nimici toate influentele straine si am izbutit. Desi astazi parem a fi ingaduitori fata de cei care cred in crestinism, sa nu uitam niciodata ca lupta noastra pentru a influenta lumea crestina, determinand-o sa actioneze in sensul obiectivelor noastre nu s-a terminat inca. Dupa ce vom fi izbutit sa o ducem la bun sfarsit, putem considera ca am pus capat influentei Bisericii de pretutindeni. Priviti-i pe credinciosii din Rusia, care arata ca niste maimute dresate. Daca toate maimutele din celelalte tari vor ajunge sa creda in noi, ei nu-si vor da seama ca, de fapt, sunt niste animale priponite pe o funie lunga.

Trebuie sa actionati pana cand termenul de religie va fi sinonim cu cel de nebunie. Trebuie sa actionati pana cand oficialitatile orasului si ale tinutului, precum si cei din conducerea statelor, nu vor mai sta pe ganduri si vorporni atacul impotriva gruparilor religioase etichetate drept dusmani ai poporului.

In privinta Bisericii si a preotilor, Beria isi continua invatatura:

Daca vrem sa reformam episcopiile, trebuie sa studiem cu grija care sunt acelea ce detin puterea, sa ducem o activitate energica pe langa episcopii care urmeaza linia de adaptare la timpurile noi si pe langa cei care urmeaza linia progresista,sa-i atragem de partea noastra pe cei ce sunt inca nehotarati, sa-i atacam si sa-i izolam pe cei cativa episcopi care inca mai au o atitudine si un comportament reactionar, insolent sau dusmanos

Iata aici expuse doar succint liniile directoare urmate pana in zilele noastre de cei ce conduc destinele natiunilor si chiar a Bisericii . Strategia de asimilare a Bisericii actualului globalism, ce reprezinta conform logicii iudaice marea sinteza mi-a fost confirmata chiar de reprezentantii poporului ales, a caror activitate curenta in Romania si nu numai este de a anihila centrele reactionare crestine ce se opun valului sincretist. De altfel logica sincronicitatii si controlului este aplicata la toate nivelele, iluzia bipartidismului fiind abil intrenitua prin televiune si mass media.

In plan crestin, se doreste in primul rand o dogma reformata, adusa la zi, pe aceeasi logica sintetica descrisa mai sus. Controlul acestui proces este unul drastic, nefiind permise abateri de la foaia de parcurs.

Trebuie mereu reiterat faptul ca cei ce dirijeaza sistemul au o motivatie aproape fanatica, pe care numai un sentiment religios pervertit o poate da. Esenta noului crestinism va fi cel mult de factura social-filantropica, un fel de anexa sau brigada de morala publica aflata la dispozitia si comandamentul laboratoarelor din strainatae, a caror descriere si doctrina au fost doar succint descrise mai sus. Partea dogmatica cea mai importanta va fi reformata astfel incat sa corespunda legilor noahide evreiesti,  o serie de comandamente de ordin moral de factura celor 10 Porunci Vechi Testamenatare,fiind nici mai mult nici mai putin decat un iudaism cu elemente crestine, apte insa sa incorporeze elemente defactura cabalistica,ezoterica. In fond, a nu fura, a nu minti, etc…este de un real folos si sistemului. Acest lucru este necesar din acelasi considerent sincretist: O data incheiata sinteza intercrestina-ecumenismul, aceasta trebuie sa fuzioneze cu o alta sinteza, de data aceasta interreligioasa, rezultanta fiind religia pansincretica, in fond „un iudaism adus la zi”, asa cum afirma Isaac M Wise in articolul „ Iudaismul triumfant”-1982, AJS Review.

Tinta primordiala, cel putin pe Romania este monahismul ortodox. Terminologia folosita pentru a o discredita in randul comuniatii stiitifice si publicului larg neavizat este cea de „ Recluziune patologica”.  Cu alte cuvinte retragerea din corpul social- a se citi rezistenta la reeducare va insemna un soi de patologie sociala, cu atat mai mult cu cat efortul va fi dublat de incercarea de a face din Hristos, un simplu om, eventual un extraordinar predicator si moralizator public, insa in nici un caz, Fiul lui Dumnezeu devenit si Om.  Iar marea demonstratie va fi „descoperirea trupului lui Hristos”, prezentata ca proba indubitabila in ochii intregii omeniri. Se va incerca astfel incheierea civilizatiei bazinului mediteranean –arealul preponderent de evanghelizare din primul secol. Vina asupra cruficicarii Mantuitorului va fi pusa exlusiv asupra romanilor, evreii fiind astfel exonerati de deicid.

Eforturile sunt in plina desfasurare in cadrul tuturor societatilor crestine, preponderent ortodoxe si nu numai, iar calul troian folosit este cel al nondiscriminarii grupurilor defavorizate- in speta comunitatile si ideologia LGBT, ce nu vor mai putea fi atacate din perspectiva noului crestinism. Vechiul determinism economic este deci inlocuit cu unul cultural, minoritatile de perversiuni sexuale avand rolul de face mai ‚toleranta” turma crestina.

Se atinge astfel stadiul penultim al „hibridizarii” fiintei umane si totodata visul alchimic al cabalei: Un om fara determisme innascute, asexuat, sinteza bizara intre barbat si femeie, arhietipul androginului, teoretizat de toate religiile orientale. Fiinta eliberata de „constrangerea” sexuala, putand alege liber din sitagma LGBT ce ii convine, noul om este iata batjocura centrelor de fabricatie pseudo-stiintifice, care mai au sa ii ofere un nou corp si o noua minte pentru a-l face „nemuritor”, inlocuind astfel definitiv schema de mantuire a omului.

Catecul de lebada final va fi insa transumanismul, o alipire demonica a omului cu masina, atacul final asupra naturii umane. Implementarea pe scara larga a lui este insa legata de atingerea unor parametrii de stare a societatii in anasamblul ei, conform logicii sistemului de a fi sincronizat cu toate celelalte dezvoltari din plan economic, social, religios, etc. Pornind de la datele extrase din literatura de specialitate ei, meta-staza, starea agregata a sistemului ar fi atinsa undeva in intervalul a 25-30 de ani. La acea data toate sistemele trebuie sa fie operationale si omul pregatit sa accepte accesul in viata sociala pe baza noilor coduri de acces, prezentate a fi cele mai dezirabile si stiintifice cu putinta.

La acel moment, culmea maiestriei razboilui dus impotriva omului va fi atinsa. Dupa cum chiar aceste elite teoretizeaza savant,folosind tratate de razoi, Culmea maiestriei razboilui este castigarea acestuia fara lupta”-Sun Tzu,”Arta razboiului” si „este atinsa numai atunci cand vointa adversarului este infranta”. In termeni moderni, forma de raboi folosita este denumita in Universiatile americane si la nivelul comunitatilor de informatii „Razboi neocortical” si vizeaza atacarea si preluarea subtila in plan socio-politic a centrelor de comanda si control si folosirea lor in scopurile adversarului. In plan cognitiv inseamna paralizarea centrilor superiori din neocortex, ce vizeaza inoperabilitatea functiilor de analiza, sinteza, planificare si control, concomitent cu augmentarea centrilor responsabili de adaptare, stimul-raspuns, orientare si gestiunea functiilor vitale de hranire si supravietuire.

Procesul va fi facilitat de asa nimitele „ implanturi”, care vor facilita practic preluarea functiilor umane superioare si directionarea lor spre a sluji stabilitatea si coerenta sistemului, ce va deveni practic o inteligenta comunitara globala. Ghidata de la centru si fondata pe principiile infailibile de eficienta, eficacitate si control, umanitatea va deveni „un unic birou si o unica fabrica”, dupa cum o numeste chiar Lenin, in care se va presta aceeasi munca si va avea aceeasi remuneratie-conform principiului egalitarist postulat, in fond o veritabila inchisoare, un analog tehnologic al comunitatii de credinta si actiune a bisericii, o rasturnare satanica a ordinii crestine.

In acest „rai trist”, omul pierde coordonatele imparatiei lui Dumnezeu si capata reflexe de comportament ale imparatiei lui Antihrist,  acestea devenind permanente o data cu oficializarea „noului sau botez”.

 

Am incercat sa inteleg de ce exista aceasta dorinta draceasca in acesti oameni, ce se considera din „poporul ales”. Tot ce am putut intelege este ca il urasc pe Hristos „ din tot sufletul lor si din tot cugetul lor”, deoarece le-a luat imparatia acum 2000 de ani.  Cunosc si au o pasiune pentru istorie si stiintel umane in general, pe care le domina copios pretutindeni. Din cate imi aduc aminte de la Universiate, toti profesorii de la Stiinte Politice de la Bucuresti au fost „specializati” in SUA sau Franta. Toti sunt antitraditioalisti si „reformatori”. Un prototip ar fi Theodor Baconsky sau Gabriel Liiceanu ori H R Patapievici. Lista insa e lunga.

Demn de mentionat faptul ca dincolo de mijloacele de persuasiune la „ vedere” din scoli si universitati sunt folosite  pe scara larga procedee vrajtoresti- in special radiestezie, numita si magie parasimpatica. Ca fost practicant, pot avansa o cifra in jurul a 5000 de oameni carel”lucreza” constant pentru sustinerea la putere a diversilor oameni sau partide politice. Un „beneficiar” drag acestor cercuri este Traian Basescu si chiar Parlamentul Romaniei, al carui Sef al Comisiei de Aparare din Senat a adresat felicitari „echipei” de radiestezisti pentru efortul depus.

In general, studentii pe care ii formeaza sunt copii fidele ale lor si acestia devin idolatrii in raport cu ce invata in Occident. Li se vand abil mastere, granturi, PHD-uri, fiind cooptati apoi in diverse ONG-uri si Fundatii, veritabile armate de autoocupare ideologica a propriului popor, finantate gras di fonduri UE, Toti acestia construiesc utopia moderna si sunt extrem de susceptibili in a privi tehnologia ca pe un panaceu, motiv pentru careau si o mare incredere ca ea va rezolva problemele sociale. Sunt astfel abili impinsi in a fi facilitatori si fermenti ai noii societatii tehnoglobaliste. Succesul introducerii acesteia la scara globala consta tocmai in avansul ei gradual in toate aspectele vietii si beneficiile folosirii ei pe plan profesional si relational. Corespondentul religios perfect al acestor tehnologii sunt religiile orientale, depersonalizante, ce „unesc intr-un mare tot” de o maniera similara cu tehnologia. Iata de ce sunt si asa de populare in aceste timpuri. Au avantajul de a fi facile, sunt permisive sexual, fiind polimorfice si sunt perfect compatibile cu sistemul de control social intrucat pasivizeaza individul si considera realitatea drept o iluzie, totul fiind predestinat. De asemenea, totul se obtine prin efort propriu, prin „ tehnica”, fara ajutorul lui Dumnezeu, deci de poti „ilumina” singur.

Motivatia introducerii graduale a diferite instrumente si gadgeturi electronice in corp va fi intai una medicala-de control in timp real a parametrilor corpului si de evitare deci a imbolnavirilor, invocandu-se necesitatea de despovara sistemul medical de cheltuielile cu medicamentele si spitalizarea. Apoi urmeaza motivatia economica: din cauza cresterii presinilor competitive din companii, angajatii vor trebui sa „performeze” la rate care sa ii apropie de puterea analitica a masinilor, in acest fel eliminandu-si riscul de a fi concediati. Se va impune deci un principiu al „supravietuirii celui mai adaptat”, in acest nou sistem „adaptatii”, putand evita colapsul doar folosind tehnicile evazioniste ale placerii, consumului si confortului, ce ii vor da iluzia ca munca si viata lor „conteaza” pentru comunitate. Ca premiu, li se promite ca vor putea atinge  varste venerabile si chiar vor birui moartea intr-un nou corp, obtinut fie prin clonare, fie simbiotic, prin organe artificiale grefate pe corpul actual, atunci cand acestea cedeaza. Asemenea promisiunilor facute de samani si magii renascentisi, vor avea memorie infailibila, tranferabila pe orice corp vor dori si vor dipune de o procesare a informatiilor demna de un cyborg. Iar cei care vor dori sa probeze asemnea oferte vor fi foarte multi. Gratie tehnicilor de programare predictiva folosite prin filmografie, asemenea fantasme ale nemuririi sunt adanc implanatate in subconstientul maselor de tineri, acestia fiind in prealabil fasonati in ateliere de lucru de dezvoltare personala, coaching NLP sub masca progresului si fericirii chiar la locul de munca, locul reeducarii lor.

Sub raport socio-politic, elitele prefera sistemul chinez, pe care il glorifica, intrucat el este o dictatura la varf, o economie oligarhica corporatista la mijloc si o societate docilizata, cu un sistem de credinte „compatibil” la baza. Ea este prevazuta a se implementa si in Europa si nu numai, fiind in fond o dictatura.

Statele ce nu vor intelege prin forta persuasiunii vor fi aduse la ascultare prin razboi, chiar global daca este cazul.

Profesorul de relatii internationale din anii 90 del Facultatea de Stiinte Politice a Universitatii Bucuresti, distinsul domn Dan Petre, fiul cunoscutei Zoe Petre, folosea urmatoarea sintagma cu privire la forta diplomatiei americane: „State Unite detin 2 canale diplomatice majore in raportul cu restul lumii si acestea sunt U.S AIR FORCE si U.S NAVY”.

Distinsul meu conlocuitor dorea sa sublinieze si faptul ca Ortodoxia romaneasca actuala este pe „drumul cel bun”, desi inca cu unele carente cel il privesc pe Patriarhul Daniel si monahismul, Biserica fiind inca dogmatica, lucru ce ar trebui reformat in viziunea sa. Dar isi manifesta increderea ca prin actualul Patriarh vor putea lucra neabatuti, sarcina majora a Bisericii fiind de „noncombat” in raport cu evoluttiile anticrestine din plan social, politic si chiar religios. Varful de lance politic este cel al partidului domnului Basescu, considerat pe buna dreptate „partidul evreilor din Romania”. Dar nu este singurul. Liderii politici sunt simple butoane de apasat.

Desigur ca  portita de scapare din acest angrenaj va fi doar Biserica, dar pentru o asemenea alegere , fiecare va trebui sa abandoneze logica si stiinta si sa se smereasca pe sine.Lucru putin probabil a se intampla. Dar vom vedea. Mila bunului Dumnezeu e mare si totul se afla in Pronia Sa.

Depinde insa de om cum isi va folosi darul sau suprem, Libertatea, caci in fond suntem stapanii deciziilor si sclavii consecintelor.”

Aceastea sunt datele si analiza d-lui T.M.

Cat mai sunt slujbele Bisericii cat de cat curate sa mergem la ele. In privinta slujitorilor sa nu ne descumpanim daca nu vom auzi nimic la zi . De vor afirma erezii sa luam atitudine impotriva, ca sa nu avem pacat . Sa-i convingem insa sa aibe constiinta si curajul marturisirii nu cred ca vom putea in cele mai multe cazuri. Datorita lasitatii si tradarii arhiereilor si preotilor nu exista nici o forta ortodoxa organizata impotriva celor satanice, care sunt foarte bine organizate, desi acestea din urma sunt in covarsitoare minoritate. Este si de ras si de plans cum peste 18 miioane de ortodocsi sunt masa de manevra pentru cateva sute-mii de satanisti de la conducere.  Asa ca Insusi Mantuitorul ne va ajuta in chip minunat pe fiecare in parte. Dumnezeu sa ne intareasca in lupta cu fiii intunericului.  Maica Domnului cu Sfintii Romani din inchisori si cu toti Sfintii sa ne ajute.

 

 

 

 

218 comentarii

 1. Hristos a inviat! Credeti ca starea de vinovatie exagerata fata de anumite persoane, chiar si pt lucruri de care nu sunt sigur ca li s-ar fi tras de la mine, e de la diavol? In ultima perioada ma consum pana la dureri fizice pt anumite chestiuni pe care le tot dezvolt in mintea mea…

  De ex, faptul ca dupa ce i-am spus acum 2 ani sorei mele despre niste poze compromitatoare cu unchiul (in care aparea cu o alta femeie), ea le-a aratat bunicilor, adica parintilor unchiului, fara ca eu sa fi dorit asta, doar ca nu m-am gandit ca o sa le arate si n am zis nimic.

  In plus, cu ceva timp inainte de asta, unchiul s-a suparat foarte tare pe bunici ca nu i-au lasat si lui mostenire din casa. Dupa ce au aflat de pozele acelea, bunicul l-a mai criticat pe unchi in conversatiile avute cu dansul, dar nu pt ca a umblat cu femeia aceea neaparat, ci pt faptul ca nu voia sa discute prea multe cu batranul. Oricum, bunicul a fost suparat apoi ca unchiul nu prea l-a mai cautat dupa acea suparare cu averea, iar in nici un an a murit (acuma sigur ca era batran, fuma, lua o gramada de medicamente etc)…

  Acum eu ma consum ca de la mine a pornit faza cu pozele, dar in sinea mea ma gandesc ca pe bunicul nu asta l-a suparat (mai ales ca stia de faptul ca a mai umblat cu respectiva femeie), ci faptul ca nu a fost in pace totala cu fiul lui. Totusi, desi am spus la spovedanie greseala indirecta a mea, de a spune surorii de poze, ma consum mult prea mult, pana la dureri de cap, facand diferite scenarii negre…

  Credeti ca e de la diavol toata treaba? Va rog sa ma iertati pt lungimea textului, dar poate ma ajutati cu vreun cuvant.

  Apreciază

 2. Daca doriti sa deveniti un ecumenist model, o pilda de iubire roz si dragoste interconfesionala nu trebuie sa va duceti la Vatican, Bari sau Chambesy, nu… e suficient sa va uitati la TRINITAS

  Urmariti va rog de la minutul 3:40 cum ereticul Robu (invitat chiar de Patriarhul Daniel) vorbeste din FATA USILOR IMPARATESTI IN CATEDRALA PATRIARHALA despre…despre…da, despre RUGACIUNEA COMUNA pe care au facut-o… asta pentru cei care inca mai cred ca ei se duc acolo ca la teatru, asa, spectatori pe stadion…

  Apreciază

  • ” Clericii ” papistasi nu au voie sa stea in Biserica la nici o slujba ortodoxa. Ei nu au harul preotiei si nici macar nu sunt botezati. Ecumenistii sunt eretici. Daniel e capul lor in Romania. Ar fi ingaduit Sf. Vasile cel Mare asa ceva pe cand traia ? Niciodata. Nici in Biserica nu ii primea. Ai lasa pe eretici sa predice in Biserica este trdare a Ortodoxiei. De aceea s-a luptat pentru acea Biserica, pe care a castigat-o prin minune, cu post si rugaciune de la arieni. Spre a lui osanda – cu parere de rau o spun – PF Daniel este urmasul tronului Cezareei Capadociei. Despre el nu putem spune decat : ” Fiul Omului merge precum este scris despre El. Vai, insa, acelui om prin care Fiul Omului se vinde! Bine era de omul acela daca nu se nastea. ” IPS Teofan, am aflat de curand, a dat binecuvantare la un preot de prin Neamt sa faca cununie mixta, ea-ortodoxa cu el-papistas. Preotul a citit doar o rugaciune la papistas si ia spus : ” Esti ortodox. ” Aceasta cununie nu e valabila. Si-a batut joc si de fata-ortodoxa si de baiat-papistas. Iata ce fac ereticii ecumenisti. Ei sunt cei mai mari vrajmasi ai mantuirii neortodocsilor pentru ca nu le spun clar Adevarul si-i lasa sa creada ca au si ei mantuire.

   Apreciază

 3. Hristos a inviat!
  Daca apare curind mascariciul -al carui nume parca nici nu vreau sa-l zic,-asa cum a spus Parintele Iustin si cum am mai aflat si de la un alt Parinte rus cu viata sfinta din documentarul ,,Sarea pamintului”-ma rog lui Dumnezeu sa ne pazeasca -pe cei care chiar vrem sa ne mintuim,cautam aceasta ca cea mai dorita implinire!-sa ne fereasca Dumnezeu sa-i vedem chipul sau sa-i auzim vorbele!
  Stiu ca nu e deloc bine sa se intimple asa ceva pentru nimeni.Eu nu mai am demult televizor iar la calculator ma mai uit la aceste bloguri ortodoxe.Stau cit pot mai departe de inovatiile lor moderniste…Dar daca vor pune afise pe strada?Tocmai pentru a-l populariza (=otravi oamenii).
  Sigur,trebuie spovedanie curata,impartasire,rugaciune si tot ce inseamna viata ortodoxa.Cit se va mai putea si cu mersul la Sfinta Biserica,pentru ca,mai ales dupa adunarea tilhareasca din iunie,din Creta,ma astept la niste ,,inovatii” de neacceptat de catre cei care respecta Biserica lui Hristos.
  Sa avem ocrotirea Presfintei Nascatoare de Dumnezeu,a Ingerului Pazitor si ale tuturor Sfintilor!
  Cei ce sint cu noi sint mai multi si infinit mai puternici-de neinvins!-,decit viclenii ce ne sint impotriva.
  Dumnezeu sa ne vrea pe toti la EL !Cum stie EL,asa sa ne iconomiseasca.

  Apreciază

  • Sa nu ne temem de mascarici, ca Mantuitorul ne va apara si-l va spulbera. Vor fi crestini ortodocsi care-l vor infrunta si unii care chiar vor lupta impotriva lui. Mantuitorul l-a biruit deja pe satana, care e bagat in mascarici. La sfinti n-are nici o putere. Dreapta credinta, curaj, rabdare si rugaciune ne trebuie mai mult ca oricand.

   Apreciază

 4. Hristos a inviat! In urma cu vreo 2 ani i-am spus surorii mele despre niste poze compromitatoare in care aparea unchiul meu, cu o femeie. Apoi, sora mea le-a spus bunicilor (fara ca eu sa mi fi dorit asta), carora nu le-a picat prea bine, mai ales ca unchiul era suparat pe ei din cauza unei mosteniri. Eu am vreo vina in privinta „efectelor” atata timp cat n am dorit sa afle?

  Apreciază

 5. un caz recent cu un avocat tanar care a decedat mai zilele trecute, pe numele lui marius patrascanu, problema este urmatoarea : acesta a fost incinerat ei bine preotii de la o parohie din bucuresti cu hramul Sf treime-dudesti iau facut slujba de inmormantare, sa nu fi stiut acestia ca acesta urma sa fie inncinerat?! http://www.dcnews.ro

  Apreciază

 6. eu am fost la duhovnici şi am întrebat despre problema cip-urilor şi nu au avut nici unul părerea părintelui Iustin ci chiar au fost în stare unii să zică despre el că nu a fost sfânt şi că nu trebuie să ascultăm de el…. că nu ne mântuieşte el… părintele Calistrat a spus acu câteva luni la Bârlad că el crede că nu e important cipul şi că părintele Iustin era influenţat de protestantism când era vorba despre problema cipurilor.

  Nu ştiu ce să fac, la duhovnici nu găsesc răspuns, acum apar buletine noi, problema e dacă cel care apare acum are cip sau nu are are pentru că s-au tot făcut anunţuri prin presă acum 4 ani că de la 1 ianuare, nu ştiu ce an vor fi cu cip, sau anul trecut că de la 1 aprilie 2016 vor fi buletine cu cip….dar încă nu ştiu.

  Problema mai e şi cu duhovnicul că la duhovnic nu am găsit nici o părere, am fost acu la un alt duhovnic şi am văzut că el nici nu are nimic de zis despre cip şi ce a zis părintele Iustin, nu mă mai duc nici la el… dar nu ştiu cum să fac să găsesc un duhovnic bun la care să mă spovedesc.

  Apreciază

 7. cu ocazia asta vreau să îmi cer iertare pentru un comentariu din ultimele săptămâni când cineva a întrebat dacă CNP-ul reprezintă lepădare de Hristos şi eu am comentat la acea întrebare că nu cred că reprezintă, iar dvs. aţi avut un comentariu mai amplu în care exemplificaţi cu o pildă de la părintele Iustin o altă opinie, acum nu mai sunt sigur de opinia mea şi cred că nici atunci nu eram şi deci mai bine să nu mă pronunţ.
  îmi cer iertare de la toţi cei pe care i-a influenţat comentariul meu respectiv

  Apreciază

 8. Astăzi dimineaţă, 24 mai 2016, a fost lansată pagina oficială de internet a „Sfântului” şi „Marelui” Sinod
  https://www.holycouncil.org

  De studiat sigla care contine:
  Trei de 6
  Pasarea alba cu copite negre (mesia) care sta pe o carte ce reprezinta „biblia” noii religii mondiale
  Tronul pe care va sta „mesia” acoperit cu un sort masonic, observati cele trei puncte in forma de triunghi cu care se semneaza „fratii” in loja. Numarul 3 se gaseste in numeroase ritualuri masonice si insusi simbolul celor 3 puncte :. de unde si numele de „Fratii trei puncte”.
  Iar covorul rosu de la baza tronului… practic i se pregateste calea lui „mesia”…

  Apreciază

 9. am găsit memoriul parintelui macarie banu adresat ips ioachim al bacaului

  aici comentariul intreg in care a relatat cineva astazi aceasta

  un crestin said, on mai 24, 2016 at 5:20 pm

  Hristos a înviat!

  În sfârșit, o reacție, o luare de poziție și în România, împotriva Sinodului Panortodox din iunie 2016!

  Intrați pe linkul de mai jos:

  http://psaltirea.ro/de-importanta-actuala – II. MĂRTURISIRILE ACTUALE ÎMPOTRIVA SINODULUI –
  27. Ieromonahul Macarie Banu, Schitul Oituz: Memoriu adresat Înaltpreasfinţitului Părinte Arhiepiscop Ioachim, Sinteza referitoare la luările de poziție ale ierarhilor asupra temelor finale pentru viitorul Sinod Panortodox şi Scrisoarea către Stareţi

  După cum vedeți, mai sunt monahi, Părinți, Stareți alături de mireni, care iau atitudine și susțin Mărturisirile actuale ale Părinților Atoniți, mitropoliților, episcopilor, preoților, egumenilor, greci, moldoveni, ruși, ucraineni, georgieni, bulgari, împotriva Sinodului Panortodox din iunie 2016.

  În urmă cu câteva zile, a fost transmis un „Memoriu adresat Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului”, împotriva Sinodului Panortodox din iunie 2016.

  Alături de acest „Memoriu” (care este însoțit de câteva sute de semnături), a fost trimisă și o „Scrisoare către Stareți/Starețe”, pentru informare, adresată tuturor Stareților din țară, care susține cu argumente, acest Memoriu de mărturisire al Dreptei Credințe.

  Să îi întărească Dumnezeu!
  Slavă lui Dumnezeu pentru toate!

  Apreciază

  • Hristos a înviat!

   În sfârșit, o reacție, o luare de poziție și în România, împotriva Sinodului Panortodox din iunie 2016!

   Intrați pe linkul de mai jos:

   http://psaltirea.ro/de-importanta-actuala – II. MĂRTURISIRILE ACTUALE ÎMPOTRIVA SINODULUI –
   27. Ieromonahul Macarie Banu, Schitul Oituz: Memoriu adresat Înaltpreasfinţitului Părinte Arhiepiscop Ioachim, Sinteza referitoare la luările de poziție ale ierarhilor asupra temelor finale pentru viitorul Sinod Panortodox şi Scrisoarea către Stareţi

   După cum vedeți, mai sunt monahi, Părinți, Stareți alături de mireni, care iau atitudine și susțin Mărturisirile actuale ale Părinților Atoniți, mitropoliților, episcopilor, preoților, egumenilor, greci, moldoveni, ruși, ucraineni, georgieni, bulgari, împotriva Sinodului Panortodox din iunie 2016.

   În urmă cu câteva zile, a fost transmis un „Memoriu adresat Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului”, împotriva Sinodului Panortodox din iunie 2016.

   Alături de acest „Memoriu” (care este însoțit de câteva sute de semnături), a fost trimisă și o „Scrisoare către Stareți/Starețe”, pentru informare, adresată tuturor Stareților din țară, care susține cu argumente, acest Memoriu de mărturisire al Dreptei Credințe.

   Să îi întărească Dumnezeu!
   Slavă lui Dumnezeu pentru toate!

   Apreciază

  • Hristos a înviat!
   În sfârșit, o reacție, o luare de poziție și în România, împotriva Sinodului Panortodox din iunie 2016!
   Intrați pe linkul de mai jos:

   http://psaltirea.ro/de-importanta-actuala – II. MĂRTURISIRILE ACTUALE ÎMPOTRIVA SINODULUI –
   27. Ieromonahul Macarie Banu, Schitul Oituz: Memoriu adresat Înaltpreasfinţitului Părinte Arhiepiscop Ioachim, Sinteza referitoare la luările de poziție ale ierarhilor asupra temelor finale pentru viitorul Sinod Panortodox şi Scrisoarea către Stareţi

   După cum vedeți, mai sunt monahi, Părinți, Stareți alături de mireni, care iau atitudine și susțin Mărturisirile actuale ale Părinților Atoniți, mitropoliților, episcopilor, preoților, egumenilor, greci, moldoveni, ruși, ucraineni, georgieni, bulgari, împotriva Sinodului Panortodox din iunie 2016.

   În urmă cu câteva zile, a fost transmis un „Memoriu adresat Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului”, împotriva Sinodului Panortodox din iunie 2016.

   Alături de acest „Memoriu” (care este însoțit de câteva sute de semnături), a fost trimisă și o „Scrisoare către Stareți/Starețe”, pentru informare, adresată tuturor Stareților din țară, care susține cu argumente, acest Memoriu de mărturisire al Dreptei Credințe.

   Să îi întărească Dumnezeu!
   Slavă lui Dumnezeu pentru toate!

   Apreciază

 10. Chiar ma framanta problema asta a cnp-ului pt ca avand 4 copii traiesc din alocatie.La cardul bancar am renuntat ca imi dadea o stare negativa ,apasatoare….iar doamna de la banca nu imi da banii fara buletin. Cand mai exact trebuie sa fuga in munti crestinii? Mie tare frica sa nu vad o poza cu handicapatu de antihrist ,pt ca am inteles din INGERUL RUS de la Sfantul Otroc , ca nebunu asta va folosi vraji ca sa atraga lumea la picioarele lui….MAICA SFANTA FII CU NOI!

  Apreciază

  • Da-l focului pe mascarici si nu te mai teme de el ca e om demonizat iar Mantuitorul ne va apara. Frica e jumatate boala. Caruia nu-i place de inaintemergator-francisc nu-l va putea afecta nici mascariciul si nici pozele lui. Daca ti-e scarba de papa mai mare scarba iti va fi de mascarici. Noi ne temem de satana ? Sa nu fie ca e mare rusine. Il avem pe hristos in noi si el il paralizeaza si biruie cand zicem Doamne Iisuse sau orice alta rugaciune.

   Apreciază

  • In vremea lui antihrist vor domina lasitatea , tradarea, frica, stricarea de copii, iubirea de arginti, minciuna… este lupta pe viata si pe moarte. Dar noi ortodocsii suntem majoritari in Romania. Dumnezeu si stramosii nostri asteapta sa vada lupta noastra iar biruinta va fi a Lui.

   Apreciază

 11. Cantarea catre Sf.Andrei cel Nebun pt Hristos : O Sfinte omule plin de intelepciune ,/ Tu cel nebun asa cum te-ai aratat in lume,/Tot chinul tatu a fost cu imparatesc folos/Caci intre Sfintii Mari,te-a pus Hristos./ Oamenii te-au batut mereu te-au dispretuit /Si chiar si cainii de langa ei te-au izgonit/Da tu ne-ai ridicat acolo pe gramada de gunoi/Dumnezeiesc altar pt viata cea de apoi/Si pt toate acestea ca pe un sfant prinos /Noi astazi te slavim Nebunule pt Hristos . (Sf.Nicolae Velimirovici).

  Apreciază

 12. Parinte de ce noi ,cei care ii vedem pe homosexuali, ca pe oameni ce trebuiesc invatati, indrumati catre un bun duhovnic care sa-i arate unde s-a pierdut ,suntem vazuti ca fiind oameni rai, anormali, demodati ca doar suntem in 2016 si nu acceptam asa ceva. (cand aud fraza asta cu 2016 sincer, ma iau nervii) ca fiecare e Liber sa faca ce vrea???? Dar pe mine de ce nu ma lasa libera in a alege?? De ce trebuie sa-mi impuna prin legi acceptarea homosexualitatii??? Unde e libertatea aia?! Si daca azi accept homosexualitatea, maine cand se trezeste pedofilul sau zoofilul sau ce spurcăciuni mai sunt trebuie sa accept incet incet pe toate ca doar suntem in 2016??? Eu nu il urasc pe homosexual dar nu pot accepta ca „anormalul”sa devina „normalul” . Daca eu nu te oblig pe tine sa devii ortodox ca mine de ce tu vrei sa ma obligi sa fiu ca tine? Daca eu nu rad de tine lrin ceea ce faci (esti ateu catolic etc) tu de ce-mi iei in ras religia mea credinta mea ortodoxa?? cam toate au la baza credința ortodoxă pe care tu nu mi-o accepți deci ar fi o „lupta „împotriva ortodoxiei?!?!

  Apreciază

 13. Scrisoare deschisa adresata Inaltpreasfintitului Teofan, de catre monahi din Mitropolia Moldovei si Bucovinei in vederea sinodului din Creta iunie 2016

  Printre semnatari: Mănăstirea Paltin Petru Vodă, Arhim. Hariton Negrea, Ieroschimonahul Simeon de la m-rea Sihăstria, Protos. Antim, de la m-rea Bistrita, Protos. Ieronim, schit Sf. Teodora…

  http://www.atitudini.com/2016/05/scrisoare-adresata-inaltpreasfintitului-teofan-de-catre-monahi-din-mitropolia-moldovei-si-bucovinei-in-vederea-sinodului-din-creta-iunie-2016/

  „Memoriu adresat Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului” – Părintele Stareț Macarie de la mănăstirea Oituz iși exprimă îngrijorarea cu privire la Sinodul Panortodox din Creta

  http://www.atitudini.com/2016/05/parintele-staret-macarie-de-la-manastirea-oituz-isi-exprima-ingrijorarea-cu-privire-la-sinodul-panortodox-din-creta/

  SĂ NE APĂRĂM CU SFINȚII PĂRINȚI DE EREZII! – de Pr. Stavrofor Constantin Catană de la Sf. Mănăstire Văratic

  http://www.atitudini.com/2016/05/sa-ne-aparam-cu-sfintii-parinti-de-erezii-de-pr-stavrofor-constantin-catana-de-la-sf-manastire-varatic/

  Apreciază

  • Cea mai buna : P. Catana. P.Macarie …. ??? Cea mai slaba : a lui Ieronim care nu-i cere numic ereticului ecumenist IPS Teofan, ci il mai si face ” urmator al Traditiei Sf. Parinti ” – cand el a semnat unirea cu monofizitii, a declarat public ca ” Bisrrica Ortodoxa si cea catolica au pe Sf. Masa acelasi Hristos ” , s-a rugat public impreuna cu papistasii, a participat la beatificari de papistasi…

   Apreciază

 14. Deseara 31.05.2016, la Sinteza Zilei, pe Antena 3, dezbatere despre „casatoriile dintre soti” si modificarea constitutiei…ambele tabere fata in fata…!

  Apreciază

 15. Hristos a Înviat!

  Structura siteului oficial al „Marelui Sinod Panortodox”, https://www.holycouncil.org/:
  Peste 1. hp_background-wide.jpg:

  vine 2. star_burst.png:

  apoi peste 2. star_burst.png vine 3. top-holyspirit.png:

  apoi peste 3. top-holyspirit.png vine în prelungirea lui, aliniat vertical cu el, 4. holyandgreat_logo.png

  apoi peste 1. hp_background-wide.jpg în josul paginii vine 5. footer_angels.png

  Problema poziționării acestor elemente este că: peste o stea cu 33 de raze (Isaia 14, 12-14; Luca 10, 18; Apocalipsa 9, 1), vine un ASCENDING porumbel.

  Simbolismul ortodox al numărului 33
  Numărul 33 poate fi tâlcuit în două sensuri, fie privind la Cea de-a doua Persoană a Preasfintei Treimi, la Domnul Dumnezeul și Mântuitorul nostru Iisus Hristos, Fiul lui Dumnezeu, fie privind la un om sau sau la o adunare de oameni.

  Cu voia și ajutorul Domnului Dumnezeului și Mântuitorului nostru Iisus Hristos, Fiul lui Dumnezeu, pentru a stabili simbolismul ortodox al numărului 33, ne vom folosi de Sfânta Tradiție, Sfânta Scriptură și tâlcuirile Sfinților Părinți ai Bisericii Uneia Sfinte, Sobornicești și Apostolice Ortodoxe, după cum urmează:

  Luca 3, 23: „Şi Iisus Însuşi era ca de treizeci de ani când a început (să propovăduiască)[…]”
  Sfântul Teofilact Arhiepiscopul Ohridei și Bulgariei, Tâlcuirea Sfintei Evanghelii de la Luca, Editura Sophia, București; Editura Cartea Ortodoxă, Alexandria, 2007, p. 61:

  […]
  Domnul S-a botezat, fiind de „treizeci de ani”, căci această vârstă este mai de săvârșit [desăvârșită], și întru aceasta omul este sau bun sau rău.
  […]

  Ioan 8, 57: „Deci au zis iudeii către El: Încă nu ai cincizeci de ani şi l-ai văzut pe Avraam?”
  Sfântul Ioan Gură de Aur, Comentar la Evanghelia de la Ioan. Colecția Migne – Vol. 8, Paris, 1865. Traducere din limba franceză, de diacon Gheorghe Băbuț. Ediția a 2-a, Editată de Mănăstirea „Portărița”, Județul Satu Mare, anul 2005, p. 286:

  […]
  Ce zic ei deci? „Încă nu ai cincizeci de ani și ai văzut pe Avraam?” (57). Iisus Hristos avea deci atunci treizeci și doi de ani.
  […]

  Sfântul Teofilact Arhiepiscopul Ohridei și Bulgariei, Tâlcuirea Sfintei Evanghelii de la Ioan, Editura Sophia, București; Editura Cartea Ortodoxă, Alexandria, 2009, p. 235:

  […]
  Căci, ei îi zic: „Încă nu ai cincizeci de ani și l-ai văzut pe Avraam?” Iar aceasta au spus-o ei, socotind că Domnul este aproape de cincizeci de ani, măcar că atunci, era ca pe la treizeci și trei. Dar, pentru care pricină nu a zis: „Încă nu ai patruzeci de ani”, ci: „cincizeci”? De prisos este o întrebare ca aceasta; că, așa, de rând [simplu], le-a venit lor și au pomenit de „cincizeci de ani”. Însă spun unii că pomenesc [iudeii] astfel, deoarece anul al cincizecilea era cinstit de dânșii ca anul „jubileu” (Levitic 25, 12), întru care și robii îi slobozeau, și moșiile cumpărate le lăsau, și le făceau pe toate celelalte câte erau spre cinste[87].

  [87] „Să numeri apoi şapte ani de odihnă, adică de şapte ori câte şapte ani, ca să ai în cei de şapte ori câte şapte ani, patruzeci şi nouă de ani. (9) Şi să trâmbițezi cu trâmbița în luna a şaptea, în ziua a zecea a lunii; în ziua curățirii să trâmbițezi cu trâmbița în toată țara voastră. (10) Să sfințiți anul al cincizecilea şi să se vestească slobozenie pe pământul vostru pentru toți locuitorii lui. Să vă fie acesta an de slobozenie, ca să se întoarcă fiecare la moşia sa; fiecare să se întoarcă la ogorul său. (11) Anul al cincizecilea să vă fie an de slobozenie: să nu semănați, nici să secerați ceea ce va creşte de la sine pe pământ, şi să nu culegeți poama de pe vițele netăiate, (12) că acesta e jubileu; sfânt să fie pentru voi; roadele de pe ogor să le mâncați. (13) În anul jubileu să se întoarcă fiecare la moşia sa.”
  […]

  Simbolismul ortodox al numărului 3
  Rugăciunea Preasfântă Treime din rugăciunile începătoare ale pravilei Sfântului Pahomie cel Mare:

  […]
  Preasfântă Treime miluiește pre noi: Doamne curățește păcatele noastre, Stăpâne iartă fărădelegile noastre, Sfinte cercetează și vindecă neputințele noastre, pentru Preasfânt Numele Tău.
  […]

  Rugăciunea Sfântului Ioanichie cel Mare
  (https://ro.orthodoxwiki.org/Ioanichie_cel_Mare#Rug.C4.83ciunea_Sf._Ioanichie):

  […]
  Nădejdea mea este Tatăl, scăparea mea este Fiul, acoperământul meu este Duhul Sfânt: Treime Sfântă, slavă Ție.
  […]

  FILOCALIA. Volumul III. SFÂNTUL MAXIM MĂRTURISITORUL. Răspunsuri către Talasie, Ediție electronică, APOLOGETICUM, 2005, Întrebarea 49, Scolia 19, p. 224:

  […] treimea (3) egalul și inteligibilul […]

  Sfântul Isaac Sirul, Cuvinte despre nevoință, 23 apud Jean-Claude Larchet, Dumnezeu este Iubire. Mărturia Sfântului Siluan Athonitul, Editura Sophia, București, 2003, pp. 121–122:

  […]
  „Mai bine îți este să te împaci cu sufletul tău prin unirea într-un gând a treimii din tine, adică a trupului, a sufletului și a duhului, decât să împaci prin învățătura ta pe cei tulburați […] Mai bine îți este să fii zăbavnic la limbă decât cunoscător și iscusit în a revărsa cu ascuțimea minții învățătura ca pe un râu.”
  […]

  Sfântul Isaac Sirul, Cuvinte despre nevoință, Cuvântul XXIII, Editura Bunavestire, Bacău, 1997, p. 114 (112 în PDF, ftp://ftp.logos.md/Biblioteca/_Colectie_RO/Isaac%20Sirul%20-%20Cuvinte%20despre%20nevointa.pdf):

  […]
  Căci mai bine este pentru tine, ca să te dezlegi din lanțurile păcatului, decât să slobozești din robie pe alți robi, și mai bine te împaci cu sufletul tău prin unirea Treimii în tine, adică a trupului, a sufletului și a duhului, decât să împarți prin învățătura ta, pe cei despărțiți.
  […]

  Sfântul Ignatie Briancianinov, Experiențe ascetice, Editura Sophia, București, 2008, pp. 562-563:

  […]
  Chipul Treimii-Dumnezeu este treimea-om.

  Cele trei fețe în treimea-om sunt cele trei puteri ale duhului său, prin ca­re se arată ființarea duhului. Gândurile noastre şi simțirile cele duhovniceşti arată ființarea minții, care, vădindu-se cu limpezime, rămâne totodată cu to­tul nevăzută şi neurmată.

  În Sfânta Scriptură şi scrierile Sfinților Părinți este numit „duh” fie sufle­tul îndeobşte, fie o putere aparte a sufletului. Părinții numesc această putere a sufletului putere cuvântătoare. Ei o împart în trei părți: minte, gând sau cu­vânt, şi duh. Ei numesc „minte” însuşi izvorul, însuşi temeiul atât al gânduri­lor cât şi al simțirilor duhovniceşti. „Duh”, în înțeles restrâns, se numeşte pu­terea de a simți duhovniceşte. în scrierile Părinților, puterea cuvântătoare sau duhul este numit nu arareori „minte”; nu rareori sunt numite „minți” duhu­rile zidite. întregul primeşte nume de la partea sa de căpetenie.
  Însăşi ființa sufletului nostru este chipul lui Dumnezeu. Sufletul rămâne chip şi după căderea în păcat! Şi sufletul păcătos aruncat în flăcările iadului, chiar în flăcările iadului, rămâne chip al lui Dumnezeu! Aşa învață Sfinții Părinți[1].
  Cântă Sfânta Biserică în cântările sale: „Chipul slavei Tale celei negrăite sunt, deşi port ranele păcatelor”[2].

  Mintea noastră e chipul Tatălui; cuvântul nostru (cuvântul nerostit obişnu­im a-l numi „gând”) e chipul Fiului; duhul nostru e chipul Sfântului Duh.

  Precum în Treimea-Dumnezeu cele Trei Fețe alcătuiesc, în chip neames­tecat şi nedespărțit, o singură Ființă Dumnezeiască, aşa şi în treimea-om ce­
  le trei fețe alcătuiesc o singură ființă, neamestecându-se între ele, necontopindu-se într-o singură față, neîmpărțindu-se în trei ființe.

  Mintea noastră a născut şi naşte neîncetat gândul; gândul, născându-se, nu încetează a se naşte iar, şi totodată rămâne născut, ascuns în minte.

  Mintea nu poate ființa fără gând, nici gândul fără minte. Temeiul uneia este, neabătut, și temeiul celuilalt; ființarea minții este, neabătut, și, ființare, a gândului.

  Întocmai la fel duhul iese din minte şi împreună-lucrează cu gândul. Toc­mai de aceea orice gând îşi are duhul său, orice fel de a gândi îşi are duhul său
  aparte, orice carte are duhul său propriu.

  Nu poate gândul să ființeze fără duh; ființarea unuia e însoțită, neabătut, și de ființarea celuilalt. În ființarea unuia și a celuilalt se arată ființarea minții.

  Ce este duhul omului? Suma simțirilor inimii, proprii sufletului cuvântător și fără moarte, străine sufletelor de dobitoace și de fiare.

  Inima omului se deosebește de inima animalelor prin duhul său. Inimile animalelor au simțiri care atârnă de sânge și de nervi, nu au simțire duhovnicească – această trăsătură a chipului lui Dumnezeu, care nu aparține decât omului.

  Puterea morală a omului este duhul lui.

  Mintea, cuvântul și duhul nostru sunt, prin faptul că au venit la ființă în același timp și prin legăturile dintre ele, sunt chip al Tatălui, al Fiului și al Sfântului Duh, Celor Împreună Veșnici, Împreună Fără de început, de aceeași cinste și de aceeași fire.

  [1] Sfântul Dimitrie al Rostovului, Letopisețul.
  [2] Evloghitariile morților, glas 5.
  […]

  Simbolismul ortodox al numărului 10
  PSB 39. SFÎNTUL CHIRIL AL ALEXANDRIEI. SCRIERI. PARTEA A DOUA. GLAFIRE, EDITURA INSTITUTULUI BIBLIC ȘI DE MISIUNE AL BISERICII ORTODOXE ROMÂNE, BUCUREȘTI, 1992, pp. 198:

  […]
  Deci numărul zece înseamnă și ne dă de înțeles desăvîrșirea în Dumnezeire.
  […]

  FILOCALIA. Volumul III. SFÂNTUL MAXIM MĂRTURISITORUL. Răspunsuri către Talasie, Ediție electronică, APOLOGETICUM, 2005, Întrebarea 49, Scolia 19, p. 224:

  […] zece (10) atotplinul […]

  Profeții și mărturii creștine pentru vremea de acum. Selecție de texte de la Sfinții Părinți și autori contemporani. Ediția a II-a revăzută și adăugită, Editura Biserica Ortodoxă, Alexandria, 2004, pp. 359–360:

  […]
  omul are un al șaselea simț, care este rațiunea. Revelația Vechiului Testament este cifra șapte. Revelația Noului Testament este cifra opt, Legea Harului. Nouă reprezintă ierarhia cerească, cele nouă cete. Zece este divinitatea. Când a venit comunismul la putere, nu a rămas la cifra opt, adică la Hristos, nici la cifra șapte, la revelația Vechiului Testament, ci a coborât la cifra șase care este a rațiunii omului, adică a păgânismului. Nu au coborât nici mai jos, la cele cinci simțuri, nici nu au urcat.
  […]

  Numărul 33, privind la Domnul Dumnezeul și Mântuitorul nostru Iisus Hristos, Fiul lui Dumnezeu și la Iconomia Dumnezeiască, cu ajutorul Lui, și al Sfinților Săi, s-ar tâlcui după cum urmează:

  30 = 3 x 10 = trei înmulțit cu zece = trei ori zece = de trei ori zece = zece adunat de trei ori = 10 + 10 + 10:
  Minte desăvârșită în Dumnezeire și Cuvânt desâvârșit în Dumnezeire și Duh desăvârșit în Dumnezeire, după Sfinții Ignatie Briancianinov, Maxim Mărturisitorul și Chiril al Alexandriei

  33 = 33 = 30 + 3 = treizeci și trei = treizeci împreună cu trei:
  Domnul Dumnezeul și Mântuitorul nostru Iisus Hristos, Fiul lui Dumnezeu, Cea de-a doua Persoană a Preasfintei Treimi, „Dumnezeu adevărat din Dumnezeu adevărat, născut iar nu făcut”, „S-a smerit pe Sine, ascultător făcându-Se până la moarte, şi încă moarte pe cruce” (Efeseni 2, 8), răstignindu-Se de către iudei la vârsta de 33 de ani, spre a uni (împăca), prin Sine, pe Dumnezeu Cel în Trei Fețe închinat, Tatăl, Fiul și Duhul Sfânt, cu chipul lui Dumnezeu (treimic) din om, după Sfinții Ignatie Briancianinov, Maxim Mărturisitorul, Chiril al Alexandriei și Isaac Sirul.

  Dacă însă privim la un om despărțit de Dumnezeu, desăvârșit în răutate, numărul 33 se va tâlcui după cum urmează:

  30 = 3 x 10 = trei înmulțit cu zece = trei ori zece = de trei ori zece = zece adunat de trei ori = 10 + 10 + 10:
  Om de săvârșit [desăvârșit] în răutate, întregul chip treimic din om desăvârșit în răutate, după Sfinții Ignatie Briancianinov, Teofilact al Bulgariei, Maxim Mărturisitorul și Chiril al Alexandriei

  33 = 30 + 3 = treizeci și trei = treizeci peste trei:
  Om de săvârșit [desăvârșit] în răutate (în întregul chip treimic), cel mai aproape de răutate, care vrea să fie stăpân (să stăpânească) peste tot chipul treimic din lume.

  33 = 30 + 3 = XXX + III = xxx + iii
  Forma literelor alfabetului grecesc are și o semnificație duhovnicească, de aceea Părintele Elipidie din Rhodos în Omilia din 27.03.2013 despre formele CELUI DE-AL TREILEA RAZBOI MONDIAL, RELIGIA UNICA si PREGATIREA DUHOVNICEASCA, spunea că:

  Vor actiona si asupra alfabetului nostru. Veti vedea ca nu vom mai avea limba pe care am vorbit-o pana acum. Vor vrea sa schimbe tot. Dar ca sa reuseasca acest lucru vor actiona ca sa ne distruga credinta in adevaratul Dumnezeu. Astfel ca oamenii nu vor mai putea sa faca fata raului.

  (http://cuvantul-ortodox.ro/recomandari/2013/04/26/parintele-elpidie-al-3-lea-razboi-mondial-religie-universala-foamete-provizii-alimente-disperare-cipru-grecia-distrugerea-turciei-dictatura-control-pecete-cipuri-prigoana-sfinti-incredere-dumnezeu/)

  Literele alfabetului grecesc modern, https://en.wikipedia.org/wiki/Greek_alphabet:

  Literă mare, literă mică, denumire latină, denumire grecească:
  Α, α, alpha, άλφα

  Β, β, beta, βήτα

  Γ, γ, gamma, γάμμα

  Δ, δ, delta, δέλτα

  Ε, ε, epsilon, έψιλον

  Ζ, ζ, zeta, ζήτα

  Η, η, eta, ήτα

  Θ, θ, theta, θήτα

  Ι, ι, iota, ιώτα

  Κ, κ, kappa, κάππα

  Λ, λ, lambda, λάμδα

  Μ, μ, mu, μυ

  Ν, ν, nu, νυ

  Ξ, ξ, xi, ξι

  Ο, ο, omicron, όμικρον

  Π, π, pi, πι

  Ρ, ρ, rho, ρώ

  Σ, σ/ς, sigma, σίγμα (σ se scrie în interiorul cuvântului, iar ς la capătul cuvântului)

  Τ, τ, tau, ταυ

  Υ, υ, upsilon, ύψιλον

  Φ, φ, phi, φι

  Χ, χ, chi, χι

  Ψ, ψ, psi, ψι

  Ω, ω, omega, ωμέγα

  Deci de la alpha la omega sunt 24 de litere, litera 14 fiind: Ξ, ξ, xi, ξι.

  Numeralele alfabetului grecesc modern, https://en.wikipedia.org/wiki/Greek_numerals:

  Numeral literă mare, numeral literă mică, valoare numerică:
  Αʹ, αʹ, 1

  Βʹ, βʹ, 2

  Γʹ, γʹ, 3

  Δʹ, δʹ, 4

  Εʹ, εʹ, 5

  Ϛʹ/ΣΤʹ, ϛʹ/στʹ, 6

  Ζʹ, ζʹ, 7

  Ηʹ, ηʹ, 8

  Θʹ, θʹ, 9

  Ιʹ, ιʹ, 10

  Κʹ, κʹ, 20

  Λʹ, λʹ, 30

  Μʹ, μʹ, 40

  Νʹ, νʹ, 50

  Ξʹ, ξʹ, 60

  Οʹ, οʹ, 70

  Πʹ, πʹ, 80

  Ϟʹ, ϟʹ, 90

  Ρʹ, ρʹ, 100

  Σʹ, σʹ, 200

  Τʹ, τʹ, 300

  Υʹ, υʹ, 400

  Φʹ, φʹ, 500

  Χʹ, χʹ, 600

  Ψʹ, ψʹ, 700

  Ωʹ, ωʹ, 800

  Ͳʹ/Ϡʹ, ͳʹ/ϡʹ, 900

  Literele alfabetului grecesc vechi:
  Α, α, alpha, άλφα

  Β, β, beta, βήτα

  Γ, γ, gamma, γάμμα

  Δ, δ, delta, δέλτα

  Ε, ε, epsilon, έψιλον

  Ϝ/Ϛ/ΣΤ, ϝ/ϛ/στ, digamma/stigma, δίγαμμα/στίγμα (https://en.wikipedia.org/wiki/Stigma_%28letter%29)

  Ζ, ζ, zeta, ζήτα

  Η, η, eta, ήτα

  Θ, θ, theta, θήτα

  Ι, ι, iota, ιώτα

  Κ, κ, kappa, κάππα

  Λ, λ, lambda, λάμδα

  Μ, μ, mu, μυ

  Ν, ν, nu, νυ

  Ξ, ξ, xi, ξι

  Ο, ο, omicron, όμικρον

  Π, π, pi, πι

  Ϙ, ϙ, koppa/qoppa, κόππα (https://en.wikipedia.org/wiki/Koppa_%28letter%29)

  Ρ, ρ, rho, ρώ

  Σ, σ/ς, sigma, σίγμα (σ se scrie în interiorul cuvântului, iar ς la capătul cuvântului)

  Τ, τ, tau, ταυ

  Υ, υ, upsilon, ύψιλον

  Φ, φ, phi, φι

  Χ, χ, chi, χι

  Ψ, ψ, psi, ψι

  Ω, ω, omega, ωμέγα

  Ͳ, ͳ, sampi, σαμπί (https://en.wikipedia.org/wiki/Sampi)

  Deci de la alpha la sampi sunt 27 de litere, litera 15 fiind: Ξ, ξ, xi, ξι.

  Numeralele alfabetului grecesc vechi, https://en.wikipedia.org/wiki/Greek_numerals:

  Numeral literă greaca veche, numeral literă greaca bizantină, valoare numerică:
  Α, α, 1

  Β, β, 2

  Γ, γ, 3

  Δ, δ, 4

  Ε, ε, 5

  F/Ϛ, ϛ, 6

  Ζ, ζ, 7

  Η, η, 8

  Θ, θ, 9

  Ι, ι, 10

  Κ, κ, 20

  Λ, λ, 30

  Μ, μ, 40

  Ν, ν, 50

  Ξ, ξ, 60

  Ο, ο, 70

  Π, π, 80

  Ϙ, ϙ, 90

  Ρ, ρ, 100

  Σ, σ, 200

  Τ, τ, 300

  Υ, υ, 400

  Φ, φ, 500

  Χ, χ, 600

  Ψ, ψ, 700

  Ω, ω, 800

  Ͳ, ϡ, 900

  A 14-a literă a alfabetului grecesc modern este Ξ, ξ, (xi, ξι) este a 15-a literă în alfabetul grecesc vechi și are isopsephia (valoarea numerică, https://en.wikipedia.org/wiki/Isopsephy) sau cu ea se reprezintă numărul 60 = 6 x 10: rațiunea sau puterea rațională (după Sfântul Maxim Mărturisitorul) răzvrătită împrotiva lui Dumnezeu, ce vrea să se așeze în locul Lui Dumnezeu și a Legii Lui.

  XXX (litere romane) = ΞΞΞ (litere grecești) = ξξξ (litere grecești)

  XXX = X + X + X
  Forma literei grecești Ξ (Xi, X) simbolizează dezbinarea celor de sus de cele de jos, sau a celor cerești de cele pământești, linia aflată la mijlocul literei simbolizează văzduhul și „locuitorii” lui (Efeseni 6, 12); văzduhul este spațiul (linia de mijloc a literei Ξ) ce se află la intersecția planului de sus (linia de sus a literei Ξ), proiectat pe pământ, cu planul de jos (linia de jos a literei Ξ), proiectat pe cer

  sau altfel spus

  este spațiul (linia de mijloc a literei Ξ) ce se află la intersecția planului de sus (linia de sus a literei Ξ), proiectat într-un punct pe pământ, cu planul de jos (linia de jos a literei Ξ), proiectat într-un punct pe cer, care are aceeași formă cu interiorul acestui simbol: https://ro.wikipedia.org/wiki/Steaua_lui_David

  Forma literei grecești ξ (xi, x) simbolizează pe cineva care a căzut din cele de sus (linia orizontală de sus), se află în cele de la mijloc (văzduh, Efeseni 6, 12) și vor sfârși în cele mai de jos ale pământului (virgulița); seamănă cu un 3 întors, pervertit, deci pe cineva pervertit în sine însuși; seamănă și cu un șarpe aruncat din cele de sus, ce va sfârși în cele mai de jos ale pământului.

  XXX = X + X + X = Ξ + Ξ + Ξ: întreita dezbinare de Dumnezeu, desăvârșita ruptură de Dumnezeu
  xxx = x + x + x = ξ + ξ + ξ: întreita pervertire în sine însuși față de Dumnezeu

  XXXIII = xxxiii = XXX + III = xxx + iii:
  Omul cu desăvârșire rupt de Dumnezeu, desăvârșit în pervertire în sine însuși, care se vrea stăpân (vrea să stăpânească) peste tot chipul treimic din lume.

  Numele Domnului Dumnezeului și Mântuitorului nostru Iisus Hristos, Fiul lui Dumnezeu, în limba greacă, fără accente se scrie:
  Ιησους Χριστος, prescurtat Ις (prima și ultima literă a cuvântului Ιησους) Χς (prima și ultima literă a cuvântului Χριστος).
  Hristos (Χριστος) înseamnă Unsul.

  Isopsephia (valoarea numerică, https://en.wikipedia.org/wiki/Isopsephy) cuvântului Χριστος este:

  Χριστος = Chi + rho + iota + sigma + tau + omicron + sigma = 600 + 100 + 10 + 200 + 300 + 70 + 200 = 1480

  care se mai poate scrie:

  Χ(ριστο)ς = Chi + (rho + iota + sigma + tau + omicron) + sigma = 600 + (100 + 10 + 200 + 300 + 70) + 200 = 600 + (680) + 200

  Χ(ριστο)ς reprezintă forma prescurtată a cuvântului Χριστος care în Sfintele Icoane Ortodoxe se reprezintă prin Χς cu un simbol tilda deasupra, sau altfel scris Χ(~)ς, unde ~ este ριστο.

  În Sfânta Scriptură în limba română, la Apocalipsa 13, 18 (http://bibliaortodoxa.ro/carte.php?id=4&cap=13) scrie:

  […]
  Aici este înţelepciunea. Cine are pricepere să socotească numărul fiarei; căci este număr de om. Şi numărul ei este şase sute şaizeci şi şase.
  […]

  care în Sfânta Scriptură în limba greacă același verset este:

  […]
  ῟Ωδε ἡ σοφία ἐστίν· ὁ ἔχων νοῦν ψηφισάτω τὸν ἀριθμὸν τοῦ θηρίου· ἀριθμὸς γὰρ ἀνθρώπου ἐστί· καὶ ὁ ἀριθμὸς αὐτοῦ χξς´.
  […]

  de unde avem că numărul fiarei este în limba greacă: χξς´ = chi xi stigma = chi + xi + stigma = 600 + 60 + 6.

  Din cele de mai sus avem că:


  Numărul cuvântului Χριστος este același cu numărul cuvântului Χ(ριστο)ς, care este același cu numărul cuvântului Χ(~)ς, unde ~ este ριστο, adică:
  Χριστος = Χ(ριστο)ς = Χ(~)ς = Chi + (rho + iota + sigma + tau + omicron) + sigma = Chi + (~) + sigma = 600 + (680) + 200, unde ~ este ριστο = rho + iota + sigma + tau + omicron.

  Χ(~)ς = Chi + (ριστο) + sigma = 600 + (680) + 200.

  Numărul numelui fiarei χξς = chi + xi + stigma este același cu numărul χ(ξ)ς, adică:
  χξς = χ(ξ)ς = chi + (xi) + stigma = 600 + 60 + 6

  χ(ξ)ς = chi + (xi) + stigma = 600 + 60 + 6

  Comparând cele două observații împreună cu cele dinaintea lor, vom concluziona tâlcuirea numărului 33, vorbind de un om despărțit de Dumnezeu, desăvârșit în răutate, folosindu-ne de cuvintele Sfântului Ioan Maximovici (din cartea Sfântul Ioan Maximovici, Arhiepiscopul Bisericii Ruse din exil, Făcătorul de minuni a toată lumea, Predici și Îndrumări duhovnicești, București, 2001, Ediție electronică, APOLOGETICUM, 2006, pp. 74-75):

  […]
  În realitate, vor avea importanţă hotărâtoare forţele care pregătesc venirea lui Antihrist. Antihrist va fi un om, iar nu diavolul întrupat. Cuvântul „anti” înseamnă „vechi” sau „în loc de” sau „împotrivă”. Acel om doreşte să fie în locul lui Hristos, să ocupe locul Său şi să aibă ceea ce ar trebui să aibă Hristos. El doreşte să aibă aceeaşi putere de fascinaţie şi aceeaşi stăpânire asupra întregii lumi.

  El va primi acea putere înainte de pieirea sa şi a întregii lumi. El îl va avea ca ajutor pe un mag care prin puterea falselor minuni îi va împlini voia şi-i va ucide pe cei ce nu recunosc stăpânirea lui Antihrist. Înainte de moartea lui Antihrist vor apărea doi drepţi, care îl vor da în vileag. Magul îi va omorî şi timp de trei zile trupurile lor vor rămâne neîngropate. Aceasta va fi cea mai mare jubilare a lui Antihrist şi a tuturor slujitorilor lui. Dar, deodată, acei drepţi vor învia şi toată oştirea lui Antihrist va fi în mare tulburare şi se va îngrozi, iar Antihrist va cădea
  deodată mort, omorât de puterea Duhului.
  Dar ce se ştie despre omul-Antihrist? Originea lui exactă nu se cunoaşte. Tatăl este cu totul necunoscut, iar mama este o femeie stricată care se dă drept fecioară. El va fi evreu din seminţia lui Dan. Pentru aceasta avem semn că Iacov, murind, a spus că printre urmaşii săi “Dan va fi şarpe la drum, viperă la potecă, înveninând piciorul calului, ca să cadă călăreţul” (Facerea 49, 17). Aceasta ne indică metaforic că el va acţiona prin viclenie şi răutate.

  Ioan Teologul vorbeşte în Apocalipsă despre mântuirea fiilor lui Israel, că înainte de sfârşitul lumii o mulţime de evrei se vor întoarce la Hristos, dar din şirul seminţiilor mântuite lipseşte seminţia lui Dan. Antihrist va fi foarte inteligent şi va şti cum să se poarte cu oamenii. Va fi fermecător şi prietenos.

  Filozoful Vladimir Soloviov a lucrat mult ca să-şi închipuie venirea şi personalitatea lui Antihrist. El a folosit minuţios toate materialele existente pe această temă, nu numai ale Sfinţilor Părinţi, ci şi textele musulmane, şi a creionat acest tablou tulburător[42].

  Până la venirea lui Antihrist în lume, venirea lui este deja pregătită. „Taina lucrează deja” şi forţele care-i pregătesc apariţia se luptă, în primul rând, împotriva împărăţiei legiuite. Sfântul Apostol Pavel spune că Antihrist nu poate apărea până nu va fi îndepărtat „cel care o împiedică” (II Tes. 2, 7). Sfântul Ioan Gură de Aur tâlcuieşte că „cea care o împiedică” este stăpânirea legiuită cinstitoare de Dumnezeu.

  Această stăpânire[43] se luptă cu răul. „Taina” [44] care lucrează în lume nu doreşte aceasta, nu doreşte lupta cu răul prin mijloacele forţei: dimpotrivă, ea doreşte stăpânirea fărădelegii şi când o va obţine, nimic nu va mai împiedica venirea lui Antihrist. El nu va fi doar inteligent şi fermecător, dar va fi milostiv, va face acte de caritate şi fapte bune pentru întărirea stăpânirii sale. Iar când şi-o va întări într-atât, încât îl va recunoaşte întreaga lume, atunci îşi va arăta faţa.

  Capitala pe care o va alege va fi Ierusalimul, pentru că aici Mântuitorul Şi-a descoperit învăţătura dumnezeiască şi Persoana, aici întreaga lume a fost chemată să guste fericirea binelui şi a mântuirii. Dar lumea nu L-a primit pe Hristos şi L-a răstignit la Ierusalim. În timpul lui Antihrist, Ierusalimul va deveni capitala lumii, care i-a recunoscut stăpânirea:

  Atingând culmile puterii, Antihrist le va cere oamenilor să-1 recunoască drept cel ce a obţinut ceea ce nici o altă putere pământeană şi nimeni nu a mai obţinut vreodată şi va pretinde închinare ca unei fiinţe supreme, ca unui dumnezeu.

  Vladimir Soloviov descrie foarte bine caracterul activităţii lui Antihrist, ca a unui conducător de rang înalt. El le va face pe plac tuturor, cu condiţia ca aceştia să recunoască supremaţia puterii sale. El va crea condiţii de viaţă Bisericii, îi va îngădui să slujească, va promite că va construi biserici splendide, cu condiţia recunoaşterii lui ca „fiinţă supremă” şi ca lumea să i se închine. Va avea o ură personală faţă de Hristos. Va trăi din această ură şi se va bucura de lepădarea oamenilor de Hristos şi de Biserică. Va fi o apostazie generală şi, pe deasupra, mulţi episcopi vor trăda credinţa, iar ca justificare, vor arăta spre starea strălucită a Bisericii.

  Căutarea compromisului va fi atitudinea caracteristică a oamenilor. Fermitatea mărturisirii va dispărea. Oamenii vor căuta cu asiduitate să-şi motiveze căderea, iar răul, ca o moleşeală malignă[45], va susţine această stare generală. Oamenii vor avea obişnuinţa lepădării de dreptate, a dulceţii compromisului şi a păcatului.

  Antihrist va îngădui oamenilor totul, numai ca ei „căzând în faţa lui, să i se închine”. Nu este o atitudine nouă faţă de oameni: şi împăraţii romani erau gata să le redea libertatea creştinilor cu condiţia ca ei să le recunoască divinitatea şi suprema putere divină şi îi chinuiau doar pentru că ei mărturiseau că „Domnului Dumnezeului tău să te închini şi Lui Singur să-i slujeşti” (Matei 4, 9-10).

  Întreaga lume i se va supune şi atunci el îşi va descoperi faţa şi ura faţă de Hristos şi de creştinism. Sfântul Ioan Teologul spune că toţi cei ce i se vor închina vor avea un semn pe frunte şi pe mâna dreaptă. Nu se ştie dacă aceasta va fi cu adevărat un semn pe trup sau este o exprimare simbolică a faptului că oamenii vor recunoaşte şi cu mintea necesitatea închinării la Antihrist şi că întreaga lor voinţă îi va fi supusă, în timpul unei astfel de supuneri totale a întregii lumi – şi cu voinţa, şi cu conştiinţa – vor apărea cei doi drepţi de care am amintit, care vor propovădui fără teamă credinţa şi îl vor da în vileag pe Antihrist.

  Sfânta Scriptură spune că înainte de venirea Mântuitorului vor apărea două „sfeşnice”, doi „măslini arzători”, „doi drepţi”. Pe aceştia Antihrist îi va omorî cu puterile magului. Cine sunt drepţii aceştia? După Predania Bisericii, sunt cei doi drepţi care nu au gustat moartea: profetul Ilie şi profetul Enoh. Există o proorocire că aceşti drepţi Care nu au gustat moartea o vor gusta pentru trei zile, iar peste trei zile vor învia.

  Moartea lor va fi o mare bucurie pentru Antihrist şi pentru slugile lui. învierea lor de peste trei zile îi va aduce într-o stare de nespusă groază, de înfricoşare şi tulburare. Atunci va veni sfârşitul lumii.

  [42] Vezi Scurtă povestire despre Antihrist, în Vladimir Soloviov, Trei dialoguri despre sfârşitul istoriei universale, Editura Humanitas, Bucureşti, 1992.

  [43] Regalitatea.

  [44] Lucrarea lui Antihrist.

  [45] în textul rusesc: „laskovoe zio”.
  […]

  Doamne Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, pentru rugăciunile Preacuratei Maicii Tale, Preasfintei Născătoarei de Dumnezeu și Pururea Fecioarei Maria, ale Sfântului Părinte Ierarh Ignatie Briancianinov, ale Sfântului Sfințit Mare Mucenic Ciprian, ale Sfintei Mare Mucenițe Justina, ale Sfinților Ierarhi Mărturisitori ai Ortodoxiei Fotie cel Mare, Marcu Evghenicul și Grigorie Palama, ale Sfântului Părinte Cuvios Justin Popovici de la Celie, ale Sfântului Părinte Cuvios Iustin Pârvu de la Petru-Vodă, ale Sfântului Părinte Cuvios Arsenie cel Mare, ale Sfântului Părinte Cuvios Arsenie Capadocianul, ale Sfântului Părinte Cuvios Paisie Aghioritul, ale Sfântului Părinte Cuvios Isaac Sirul, ale Sfântului Părinte Cuvios Paisie cel Mare, ale Sfântului Părinte Cuvios Siluan Athonitul, ale Sfântului Părinte Cuvios Maxim Mărturisitorul, ale Sfântului Părinte Ierarh Chiril Arhiepiscopul Ierusalimului, ale Sfântului Părinte Ierarh Clement al Alexandriei, ale Sfântului Sfințit Mare Mucenic Petru, ale Sfântului Părinte Sfințit Mucenic Irineu de Lyon (Lugdunum), ale Sfântului Părinte Ierarh Ioan Maximovici, ale Sfântului Părinte Ierarh Nicolae Velimirovici și ale tuturor Sfinților Tăi din Biserica Biruitoare, Tu învață-ne, Tu înțelepțește-ne, Tu luminează-ne, Tu întărește-ne ca să nu Te părăsim pe Tine, miluiește-ne și ne mântuiește pe noi.

  Hristos a Înviat!

  Apreciază

   • Mult și mai mult mă voi munci pentru păcatele mele, dacă Domnul Dumnezeul și Mântuitorul nostru Iisus Hristos, Fiul lui Dumnezeu, după ce se va milostivi de alții, nu se va milostivi și de mine!!!

    Doamne Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, miluiește-mă pe mine păcătosul!

    Nu eu. Nu mie.

    Domnul Dumnezeul și Mântuitorul nostru Iisus Hristos, Fiul lui Dumnezeu, Care S-a născut din Preacuratele Sângiuri ale Preasfintei Născătoarei de Dumnezeu și Pururea Fecioarei Maria și i-a luminat și Se odihnește în Sfântul Părinte Ierarh Ignatie Briancianinov, în Sfântului Sfințit Mare Mucenic Ciprian, în Sfânta Mare Muceniță Justina, Sfinții Ierarhi Mărturisitori ai Ortodoxiei Fotie cel Mare, Marcu Evghenicul și Grigorie Palama, în Sfântul Părinte Cuvios Justin Popovici de la Celie, în Sfântului Părinte Cuvios Iustin Pârvu de la Petru-Vodă, în Sfântul Părinte Cuvios Arsenie cel Mare, în Sfântul Părinte Cuvios Arsenie Capadocianul, în Sfântul Părinte Cuvios Paisie Aghioritul, în Sfântul Părinte Cuvios Isaac Sirul, în Sfântul Părinte Cuvios Paisie cel Mare, în Sfântul Părinte Cuvios Siluan Athonitul, în Sfântul Părinte Cuvios Gavriil Georgianul, în Sfânta Cuvioasă Maică Gavrilia, Nevoitoarea dragostei, în Sfântul Părinte Cuvios Maxim Mărturisitorul, în Sfântul Părinte Ierarh Chiril Arhiepiscopul Ierusalimului, în Sfântul Părinte Ierarh Clement al Alexandriei, în Sfântul Sfințit Mare Mucenic Petru Arhiepiscopul Alexandriei, în Sfântul Părinte Sfințit Mucenic Irineu de Lyon (Lugdunum), în Sfântul Părinte Ierarh Ioan Maximovici, în Sfântul Părinte Ierarh Nicolae Velimirovici și în toți Sfinții Săi din Biserica Biruitoare, și Cărora le-a descoperit taine spre a le putea folosi în mărturisirea adevărului.

    Domnul Dumnezeul și Mântuitorul nostru Iisus Hristos, Fiul lui Dumnezeu, a lucrat și lucrează în continuu spre mântuirea noastră și Lui trebuie să Îi mulțumim toți neîncetat pentru tot și pentru toate și să Îl rugăm frumos, pentru și cu rugăciunile Preacuratei Maicii Sale Preasfintei Născătoarei de Dumnezeu și Pururea Fecioarei Maria și ale tuturor Sfinților Săi din Biserica Biruitoare: Doamne Tu învață-ne, Tu înțelepțește-ne, Tu luminează-ne, Tu întărește-ne ca să nu Te părăsim pe Tine și Sfânta Ta Biserică, miluiește-ne și ne mântuiește pe noi.

    „Iar eu sunt vierme și nu om, ocara oamenilor și defăimarea norodului” (Psalmul 21, 6)

    Slavă Tatălui și Fiului și Sfântului Duh.

    Apreciază

   • Mai incet cu smerenia asta la exterior. S-o ai in interior si sa nu se vada. Cuvintele din psalmul 26,1 pe care le tot scrii se refera la Hristos pe cruce, pe Golgota, in umilionta si batjocura maxima de la iudei si romani.

    Apreciază

  • Stapanire legiuita care sa lupte cu raul nu mai este nicaieri pe pamant. Toate sunt satanice. Exponentul raului in lume sunt jidanii-sionistii. Toti se inchina lor, afara de Iran – dar si acolo sunt tradatori.

   Apreciază

 16. Hristos a Înviat!

  A 14-a (14, numărul de cruci așezate peste 6 stilizat din simbolul „Marelui Sinod Panortodox”) literă a alfabetului grecesc modern Ξ, ξ, (xi, ξι) este a 15-a literă în alfabetul grecesc vechi și are isopsephia (valoarea numerică, https://en.wikipedia.org/wiki/Isopsephy) sau cu ea se reprezintă numărul 60 = 6 x 10: rațiunea sau puterea rațională (după Sfântul Maxim Mărturisitorul) răzvrătită împrotiva lui Dumnezeu, ce vrea să se așeze în locul Lui Dumnezeu și a Legii Lui.

  FILOCALIA. Volumul III. SFÂNTUL MAXIM MĂRTURISITORUL. Răspunsuri către Talasie, Ediție electronică, Întrebarea 49, Scolia 11, APOLOGETICUM, 2005, p. 221:

  Căci înmulţind pe 60 cu 3, pentru pornirea desăvârşită a fiecărei puteri (facultăţi) spre rele […]

  FILOCALIA. Volumul III. SFÂNTUL MAXIM MĂRTURISITORUL. Răspunsuri către Talasie, Ediție electronică, Întrebarea 49, Scolia 19, APOLOGETICUM, 2005, p. 223-224:

  19. Prin „legarea” numerelor înţelege enunţarea numerelor simple până la 10, deosebindu-se prin conjuncția „şi”; de pildă 6 şi 5. Ea arată destoinicia potenţială de a lucra virtutea sau păcatul, după cum se vorbeşte în Scriptură despre astfel de numere în sens bun sau rău. Prin „adăugarea” unui număr înţelege adaosul unui număr simplu, constătător din unimi, la un număr înmulţit în sine însuşi. În acest caz, iarăşi se deosebesc prin conjuncţia „şi”, de pildă: şasezeci-şi-cinci, sau o sută optzeci şi cinci, cum e numărul nostru. Ea arată nu numai destoinicia de a lucra prin simţuri, ci şi deprinderea de a săvârşi virtutea sau viciul prin simţuri. Iar prin „împreunarea” numerelor, înţelege întâlnirea numerelor înmulţite în ele înşile, care de asemenea se deosebesc prin conjuncţia „şi”; de pildă 60 şi 40, sau 500 şi 600 şi cele asemenea. Aceasta arată nu numai destoinicia virtuală şi deprinderea de a lucra, ci şi lucrarea virtuţii sau a păcatului prin simţuri în baza deprinderii. Prin urmare cel ce cunoaşte sensul fiecărui număr până la zece, va şti ce înseamnă în Scriptură fiecare număr, după cum se leagă, se adaugă, sau se împreună. Unitaiea (1) înseamnă neamestecarea, doimea (2) deosebirea, treimea (3) egalul şi inteligibilul, patru (4) indică lucrurile sensibile, cina (5) simţurile şi cercul, (6) şase activitatea şi desăvârşirea, şapte (7) rotunjirea şi neamestecarea, opt (8) stabilitatea şi nemişcarea, nouă (9) hotarul între materie şi formă, sau între cele sensibile şi simţire, zece (10) atotplinul.

  Sfântul Ignatie Briancianinov, Experiențe ascetice, Editura Sophia, București, 2008, pp. 563:

  Mintea noastră e chipul Tatălui; cuvântul nostru (cuvântul nerostit obişnu­im a-l numi „gând”) e chipul Fiului; duhul nostru e chipul Sfântului Duh.

  30 = XXX = ΞΞΞ = ξξξ

  ΞΞΞ = ξξξ = Ξ + Ξ + Ξ = ξ + ξ + ξ = 60 + 60 + 60 = 60 (pentru minte) + 60 (pentru cuvânt sau gând) + 60 (pentru duh) = pornirea desăvârșită a minții și a cuvântului (sau a gândului) și a duhului spre rele, după Sfinții Maxim Mărturisitorul și Ignatie Briancianinov

  25 = 20 + 5 = 2 x 10 + 5 = dezbinarea (deosebirea, după Sfântul Maxim Mărturisitorul) desăvârșită (atotplină, după Sfântul Maxim Mărturisitorul) a celor supuși simțurilor (trupești) sau cei trupești care vor aduce dezbinarea desăvârșită???

  Numărul 25 se întâlnește în Sfânta Scriptură într-un singur loc: http://bibliaortodoxa.ro/cautare.php?text=dou%C4%83zeci+%C8%99i+cinci&carte=-2, adică aici: http://bibliaortodoxa.ro/carte.php?id=35&cap=6#19

  PSB 41. SFÎNTUL CHIRIL AL ALEXANDRIEI. SCRIERI. PARTEA A PATRA. COMENTARIU LA EVANGHELIA SFÂNTULUI IOAN, EDITURA INSTITUTULUI BIBLIC ȘI DE MISIUNE AL BISERICII ORTODOXE ROMÂNE, BUCUREȘTI, 2000, ediție digitală, APOLOGETICUM, 2005, p. 233:

  „După ce au vâslit deci ca la douăzeci şi cinci de stadii, Îl văd pe Iisus umblând pe mare şi apropiindu-Se de corabie. Şi au strigat. Iar El le spune: Eu sunt, nu vă temeţi” (In 6, 19)

  Despărţiţi prin mari distanţe de uscat şi suferind de teama că nu vor putea fi izbăviţi, având între ei şi uscat marea, li Se arată deodată de trei ori doritul Iisus Hristos. Astfel mântuirea le venea ca un foarte mare dar celor aflaţi într-o astfel de primejdie, cărora frica le tăiase orice nădejde de-a mai vieţui. Li se arată deci în chip minunat. Acest fapt li se dăruia spre cel mai mare folos. Şi sunt speriaţi văzându-L pe Iisus venind spre ei prin mijlocul mării, căci li se adaugă la temere minunea. Dar Hristos îi scapă îndată de aceste greutăţi, zicând: „Eu sunt, nu vă temeţi.” Căci cei cărora le era de faţă Hristos trebuiau să scape de toată tulburarea, să se vadă mai presus de orice primejdie. Vom şti deci şi prin aceasta că trebuie să avem în ispite o cugetare curajoasă şi tinerească, să ne întărim cu o răbdare puternică, ajutaţi de nădejdea în Hristos, de nădejdea că vom fi izbăviţi din toate, chiar dacă suntem învăluiţi, prin încercare, de multe temeri. Căci observă că nu îndată după ce au plecat, nici la începutul primejdiilor le apare Hristos celor din corabie, ci după ce s-au depărtat la multe stadii de uscat (25 sau 30 – n. n.). Căci harul Celui ce ne izbăveşte nu vine îndată ce începe împrejurarea care ne tulbură, ci, când creşte frica, când se arată puternic pericolul şi ne aflăm, ca să spun aşa, în mijlocul valurilor necazurilor; atunci apare în mod neaşteptat Hristos şi le opreşte transformând cu putere negrăită împrejurările ameninţătoare în seninătate.

  http://basilica.ro/membrii-delegatiei-patriarhiei-romane-care-vor-participa-la-sfantul-si-marele-sinod/

  În şedinţa de lucru de marţi, 07 iunie 2016, Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române a aprobat componenţa delegaţiei sale care va participa la lucrările Sfântului şi Marelui Sinod al Bisericii Ortodoxe. Redăm mai jos membrii delegaţiei Bisericii Ortodoxe Române:

  1. Preafericitul Părinte DANIEL, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române;

  2. Înaltpreasfinţitul Părinte Teofan, Arhiepiscopul Iaşilor şi Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei;

  3. Înaltpreasfinţitul Părinte Laurenţiu, Arhiepiscopul Sibiului şi Mitropolitul Ardealului;

  4. Înaltpreasfinţitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului şi Clujului şi Mitropolitul Clujului, Maramureşului şi Sălajului;

  5. Înaltpreasfinţitul Părinte Irineu, Arhiepiscopul Craiovei şi Mitropolitul Olteniei;

  6. Înaltpreasfinţitul Părinte Ioan, Arhiepiscopul Timişoarei şi Mitropolitul Banatului;

  7. Înaltpreasfinţitul Părinte Iosif, Arhiepiscopul Ortodox Român al Europei Occidentale şi Mitropolitul Ortodox Român al Europei Occidentale şi Meridionale;

  8. Înaltpreasfinţitul Părinte Serafim, Arhiepiscopul Ortodox Român al Germaniei, Austriei şi Luxemburgului şi Mitropolitul Ortodox Român al Germaniei, Europei Centrale şi de Nord;

  9. Înaltpreasfinţitul Părinte Mitropolit onorific Nifon, Arhiepiscopul Târgoviştei;

  10. Înaltpreasfinţitul Părinte Irineu, Arhiepiscopul Alba Iuliei;

  11. Înaltpreasfinţitul Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului;

  12. Înaltpreasfinţitul Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului şi Bacăului;

  13. Înaltpreasfinţitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos;

  14. Înaltpreasfinţitul Părinte Timotei, Arhiepiscopul Aradului;

  15. Înaltpreasfinţitul Părinte Nicolae, Arhiepiscopul Ortodox Român al celor două Americi;

  16. Preasfinţitul Părinte Sofronie, Episcopul Ortodox Român al Oradiei;

  17. Preasfinţitul Părinte Nicodim, Episcopul Severinului şi Strehaiei;

  18. Preasfinţitul Părinte Visarion, Episcopul Tulcii;

  19. Preasfinţitul Părinte Petroniu, Episcopul Sălajului;

  20. Preasfinţitul Părinte Siluan, Episcopul Ortodox Român din Ungaria;

  21. Preasfinţitul Părinte Siluan, Episcopul Ortodox Român al Italiei;

  22. Preasfinţitul Părinte Timotei, Episcopul Ortodox Român al Spaniei şi Portugaliei;

  23. Preasfinţitul Părinte Macarie, Episcopul Ortodox Român al Europei de Nord;

  24. Preasfinţitul Părinte Varlaam Ploieşteanul, Episcop-vicar patriarhal, Secretarul Sfântului Sinod;

  25. Preasfinţitul Părinte Emilian Lovişteanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Râmnicului.

  Doamne Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, pentru rugăciunile Preacuratei Maicii Tale, Preasfintei Născătoarei de Dumnezeu și Pururea Fecioarei Maria, ale Sfântului Părinte Ierarh Ignatie Briancianinov, ale Sfântului Sfințit Mare Mucenic Ciprian, ale Sfintei Mare Mucenițe Justina, ale Sfinților Ierarhi Mărturisitori ai Ortodoxiei Fotie cel Mare, Marcu Evghenicul și Grigorie Palama, ale Sfântului Părinte Cuvios Justin Popovici de la Celie, ale Sfântului Părinte Cuvios Iustin Pârvu de la Petru-Vodă, ale Sfântului Părinte Cuvios Arsenie cel Mare, ale Sfântului Părinte Cuvios Arsenie Capadocianul, ale Sfântului Părinte Cuvios Paisie Aghioritul, ale Sfântului Părinte Cuvios Isaac Sirul, ale Sfântului Părinte Cuvios Paisie cel Mare, ale Sfântului Părinte Cuvios Siluan Athonitul, ale Sfântului Părinte Cuvios Maxim Mărturisitorul, ale Sfântului Părinte Ierarh Chiril Arhiepiscopul Ierusalimului, ale Sfântului Părinte Ierarh Clement al Alexandriei, ale Sfântului Sfințit Mare Mucenic Petru, ale Sfântului Părinte Sfințit Mucenic Irineu de Lyon (Lugdunum), ale Sfântului Părinte Ierarh Ioan Maximovici, ale Sfântului Părinte Ierarh Nicolae Velimirovici și ale tuturor Sfinților Tăi din Biserica Biruitoare, Tu învață-ne, Tu înțelepțește-ne, Tu luminează-ne, Tu întărește-ne ca să nu Te părăsim pe Tine, miluiește-ne și ne mântuiește pe noi.

  Hristos a Înviat!

  Apreciază

   • Minunat este Domnul Dumnezeul și Mântuitorul nostru Iisus Hristos, Fiul lui Dumnezeu, care S-a născut din Preacuratele Sângiuri ale Preasfintei Născătoarei de Dumnezeu și Pururea Fecioarei Maria și i-a luminat și Se odihnește în Sfântul Părinte Ierarh Ignatie Briancianinov, în Sfântului Sfințit Mare Mucenic Ciprian, în Sfânta Mare Muceniță Justina, Sfinții Ierarhi Mărturisitori ai Ortodoxiei Fotie cel Mare, Marcu Evghenicul și Grigorie Palama, în Sfântul Părinte Cuvios Justin Popovici de la Celie, în Sfântului Părinte Cuvios Iustin Pârvu de la Petru-Vodă, în Sfântul Părinte Cuvios Arsenie cel Mare, în Sfântul Părinte Cuvios Arsenie Capadocianul, în Sfântul Părinte Cuvios Paisie Aghioritul, în Sfântul Părinte Cuvios Isaac Sirul, în Sfântul Părinte Cuvios Paisie cel Mare, în Sfântul Părinte Cuvios Siluan Athonitul, în Sfântul Părinte Cuvios Maxim Mărturisitorul, în Sfântul Părinte Ierarh Chiril Arhiepiscopul Ierusalimului, în Sfântul Părinte Ierarh Clement al Alexandriei, în Sfântul Sfințit Mare Mucenic Petru Arhiepiscopul Alexandriei, în Sfântul Părinte Sfințit Mucenic Irineu de Lyon (Lugdunum), în Sfântul Părinte Ierarh Ioan Maximovici, în Sfântul Părinte Ierarh Nicolae Velimirovici și în toți Sfinții Săi din Biserica Biruitoare, și Cărora le-a descoperit taine spre a le putea folosi în mărturisirea adevărului!

    Domnului Dumnezeului și Mântuitorului nostru Iisus Hristos, Fiul lui Dumnezeu, trebuie să Îi mulțumim toți neîncetat pentru tot și pentru toate și Îl rugăm frumos, pentru și cu rugăciunile Preacuratei Maicii Sale Preasfintei Născătoarei de Dumnezeu și Pururea Fecioarei Maria și ale tuturor Sfinților Săi din Biserica Biruitoare: Doamne Tu învață-ne, Tu înțelepțește-ne, Tu luminează-ne, Tu întărește-ne ca să nu Te părăsim pe Tine și Sfânta Ta Biserică, miluiește-ne și ne mântuiește pe noi.

    Slavă Tatălui și Fiului și Sfântului Duh.

    „Iar eu sunt vierme și nu om, ocara oamenilor și defăimarea norodului” (Psalmul 21, 7)

    Apreciază

  • Primul 6 este cel stilizat de pe margine. Sunt 14 cruci pe margine – cati patriarhi sunt. A 14 litera in alfabetul grecesc(vechi si nou) este Ξ ξ , care are valoarea 60. Iar aripile porumbelului sunt in forma de X. X in chirilica veche romaneasca este 600. Deci 6 + 60 + 600 = 666, numarul numelui fiarei din Apocalipsa Sf. Ioan Teologul. Asadar sinodul talharesc este sub semnul fiarei, 666, deci sub conducerea antihristului.

   Apreciază

   • Hristos S-a Înălțat!

    „Iar eu sunt vierme și nu om, ocara oamenilor și defăimarea norodului.” (Psalmul 21, 7)
    „Spun adevărul în Hristos, nu mint, martor fiindu-mi conştiinţa mea în Duhul Sfânt, că mare îmi este întristarea şi necurmată durerea inimii.” (Romani 9, 1-2)

    „Apropia-se-va omul și inima adâncă, și se va înălța Dumnezeu.” (Psalmul 63, 7).

    Icoane, mozaicuri și fresce ale Pogorârii Duhului Sfânt:
    http://pravoslavie.ru/foto/set562.htm

    Пятидесятница. Мозаичный свод. Фрагмент. Собор св. Марка, Венеция (Cincizecimea. Fragment din mozaicul basilicii San Marco, Veneția):

    Despre basilica San Marco din Veneția:
    https://ro.wikipedia.org/wiki/Bazilica_Sf%C3%A2ntul_Marcu_din_Vene%C8%9Bia
    https://en.wikipedia.org/wiki/St_Mark%27s_Basilica

    http://medmeanderings.com/travel/the-mosaic-of-the-dodecahedron-st-marks-basilica/
    http://www.esoterictravelexperience.com/en/our-tours/esoteric-italy/15-venice-as-you-have-never-seen-it

    Despre dodecahedron (https://en.wikipedia.org/wiki/Small_stellated_dodecahedron, însemnați-vă cu Sfânta Cruce înainte de a privi vreo pentagramă și nu vă fixați privirea în interiorul ei, are efect hipnotic):

    […]
    In geometry, the small stellated dodecahedron is a Kepler-Poinsot polyhedron, named by Arthur Cayley, and with Schläfli symbol {5/2,5}. It is one of four nonconvex regular polyhedra. It is composed of 12 pentagrammic faces, with five pentagrams meeting at each vertex.
    […]

    […]
    It can also be seen in a floor mosaic in St Mark’s Basilica, Venice by Paolo Uccello circa 1430.
    […]

    în română:

    […]
    În geometrie, dodecahedronul mic stelat este un poliedru Kepler-Poinsot, numit de Arthur Cayley, având simbolul Schläfli {5/2,5}. Este unul dintre cele patru poliedre neconvexe regulate. Este alcătuit din 12 fețe pentagramice, cu cinci pentagrame unite la fiecare vârf (12 x 5 = 60 – n. n.).
    […]

    […]
    De asemenea poate fi văzut (dodecahedronul mic stelat – n. n.) într-un mozaic pe pământ în Basilica San Marco, Veneția realizat de Paolo Uccello pe la 1430.
    […]

    Despre Veneția:
    https://searchnewsglobal.wordpress.com/2013/11/26/nobilimea-neagra-are-mafia-la-degetul-micadevarata-mafie-care-subjuga-lumea-din-umbra/

    […]
    Cele mai puternice familii aparținând Nobilimii Negre se regăsesc în Italia, Anglia, Germania, Grecia, Elveția și Olanda. Originile lor ajung până în secolul 12 pe vremea oligarhilor Venețieni de origine khazară.

    Veneția a rămas în mâinile lor de atunci încoace, dar puterea și influența Nobilității Negre Venețiene s-a extins dincolo de granițele zonei, și astăzi, ea este simțită în toate colțurile planetei. În anul 1204, familiile oligarhice au parcelat enclave feudale membrilor săi, și de atunci datează creșterea puterii și presiunii până când guvernul a devenit o corporație apropiată a familiilor de vârf ale Nobilimii Negre.
    […]

    http://antena3.ro/actualitate/inedit/bizar/conducatorul-celei-mai-mari-biserici-din-lume-a-capul-aristocratiei-negre-secta-care-primea-ordine-186609.html

    […]
    În istorie este chiar marcată perioada în care Nobilimea Neagră şi-a făcut apariţia în secolul al XII-lea, preluând frâiele afacerilor importante din Veneţia şi Genova.
    […]

    http://dzr.org.ro/aristocratia-neagra-nobilimea-neagra-a-planetei-cea-care-conduce-planeta/ (atenție acest site conține și alte articole, ghiveci New Age – n. n.):

    […]
    Cine sau ce este Aristocrația Neagră (AN)?

    Ei bine, tema aceasta este atât de importantă, încât vom privi mai îndeaproape aceste persoane.

    „AN” este formată din cele mai bogate și puternice familii nobiliare din Europa care sunt în legătură și cu alte familii regale de pe alte continente. Din aceste familii nobiliare Europene vorbim de familiile care posedau, controlau și conduceau în secolul al XII-lea orașele Genova și Veneția. Sunt numit (Se numește – n. n.) „Aristocrația Neagră”, din cauza folosiri uneltirilor necurate, adică a minciunilor, a înșelăciunilor, crimelor, terorismului, iluminismului și a satanismului (magiei negre).
    […]

    http://descopera.ro/teoria-conspiratiei/4209682-illuminati-stapanii-din-umbra

    […]
    Chiar și în istoria oficială este binecunoscută perioada de tristă amintire din istoria Veneției și Genovei, perioada în care Nobilimea Neagră și-a făcut apariția publică pentru prima oară în secolul al XII-lea, preluând monopolul afacerilor.
    […]

    http://themillenniumreport.com/2015/11/new-world-order-creation-of-the-venetian-black-nobility-and-committee-of-300/

    […]
    Prominent on the board of two insurance giants are Committee of 300 members:
    – the Giustiniani family, Black Nobility of Rome and Venice who trace their lineage to the Emperor Justianian
    – Sir Jocelyn Hambro of Hambros (Merchant) Bank
    – Pierpaolo Luzzatti Fequiz, whose lineage dates back six centuries to the most ancient Luzzatos, the Black Nobility of Venice
    – Umberto Ortolani of the ancient Black Nobility family of the same name
    […]

    […]
    Various groups combined under the name of socialism to bring about the downfall of several Italian governments since the Club of Rome was established in 1968. Among these are the Black Nobility of Venice and Genoa, P2 Masonry and the Red Brigades, all working for the same goals. Police investigators in Rome working on the Red Brigades-Aldo Moro case came across the names of several very prominent Italian families working closely with this terrorist group.
    […]

    […]
    The Club of Rome is a conspiratorial umbrella organization, a marriage between Anglo-American financiers and the old Black Nobility families of Europe, particularly the so-called “nobility” of London, Venice and Genoa.
    […]

    […]
    Richard Gardner was sent to Rome on a special assignment. Gardner married into one of the oldest Black Nobility families of Venice, thus providing the Venetian aristocracy a direct line to the White House. The late Averill Harriman was another of the committee’s direct links with the Kremlin and the White House, a position inherited by Kissinger after Harriman’s death.
    […]

    […]
    The roots of the East India Company (chartered by Queen Elizabeth I on December 31, 1600 and dissolved in 1873) sprout from the European Black Nobility. The Black Nobility are the oligarchic families of Venice and Genoa, who in the 12th century held the privileged trading rights (monopolies). The first of three crusades, from 1063 to 1123, established the power of the Venetian Black Nobility and solidified the power of the wealthy ruling class. The Black Nobility aristocracy achieved complete control over Venice in 1171, when the appointment of the doge was transferred to what was known as the Great Council, which consisted of members of the commercial aristocracy, a complete triumph for them. Venice has remained in their hands ever since, but the power and influence of the Venetian Black Nobility extends far beyond its borders, and today, is felt in every corner of the globe. In 1204 the oligarchic families parceled out feudal enclaves to their members, and from this epoch dates the great building-up of power and pressure until the government became a closed corporation of the leading Black Nobility families.
    […]

    […]
    The European Black Nobility earned its title through dirty tricks, so when the population revolted against the monopolies in government, as anywhere else, the leaders of the uprising were quickly seized and brutally hanged. They use secret assassinations, murder, the bankrupting of opposing citizens or companies, kidnapping and rape. All the families listed are connected with the House of Guelph [senior line of the House of Este], one of the original Black Nobility families of Venice from which the House of Windsor and thus the present Queen of the United Kingdom, Elizabeth II, descends.
    […]

    Doamne Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, pentru rugăciunile Preacuratei Maicii Tale, Preasfintei Născătoarei de Dumnezeu și Pururea Fecioarei Maria, ale Sfântului Părinte Ierarh Ignatie Briancianinov, ale Sfântului Sfințit Mare Mucenic Ciprian, ale Sfintei Mare Mucenițe Justina, ale Sfinților Ierarhi Mărturisitori ai Ortodoxiei Fotie cel Mare, Marcu Evghenicul și Grigorie Palama, ale Sfântului Părinte Cuvios Justin Popovici de la Celie, ale Sfântului Părinte Cuvios Iustin Pârvu de la Petru-Vodă, ale Sfântului Părinte Cuvios Arsenie cel Mare, ale Sfântului Părinte Cuvios Arsenie Capadocianul, ale Sfântului Părinte Cuvios Paisie Aghioritul, ale Sfântului Părinte Cuvios Isaac Sirul, ale Sfântului Părinte Cuvios Paisie cel Mare, ale Sfântului Părinte Cuvios Siluan Athonitul, ale Sfântului Părinte Cuvios Gavriil Georgianul, ale Sfântului Părinte Cuvios Maxim Mărturisitorul, ale Sfântului Părinte Ierarh Chiril Arhiepiscopul Ierusalimului, ale Sfântului Părinte Ierarh Clement al Alexandriei, ale Sfântului Sfințit Mare Mucenic Petru, ale Sfântului Părinte Sfințit Mucenic Irineu de Lyon (Lugdunum), ale Sfântului Părinte Ierarh Ioan Maximovici, ale Sfântului Părinte Ierarh Nicolae Velimirovici și ale tuturor Sfinților Tăi din Biserica Biruitoare, Tu învață-ne, Tu înțelepțește-ne, Tu luminează-ne, Tu întărește-ne ca să nu Te părăsim pe Tine, miluiește-ne și ne mântuiește pe noi.

    Hristos S-a Înălțat!

    Apreciază

   • Hristos S-a Înălțat!

    „Iar eu sunt vierme și nu om, ocara oamenilor și defăimarea norodului.” (Psalmul 21, 7)
    „Spun adevărul în Hristos, nu mint, martor fiindu-mi conştiinţa mea în Duhul Sfânt, că mare îmi este întristarea şi necurmată durerea inimii.” (Romani 9, 1-2)

    „Apropia-se-va omul și inima adâncă, și se va înălța Dumnezeu.” (Psalmul 63, 7).

    7 capete (+ +)

    cu ochi larg închiși

    (eyes wide shut
    The Hidden (And Not So Hidden) Messages in Stanley Kubrick’s “Eyes Wide Shut” (pt. I) :
    http://vigilantcitizen.com/moviesandtv/the-hidden-and-not-so-hidden-messages-in-stanley-kubriks-eyes-wide-shut-pt-i/

    The Hidden (And Not So Hidden) Messages in Stanley Kubrick’s “Eyes Wide Shut” (pt. II), atenție la simbolismul măștilor venețiene:
    http://vigilantcitizen.com/moviesandtv/the-hidden-and-not-so-hidden-messages-in-stanley-kubricks-eyes-wide-shut-pt-ii/

    The Hidden (And Not So Hidden) Messages in Stanley Kubrick’s “Eyes Wide Shut” (pt. III)
    http://vigilantcitizen.com/moviesandtv/the-hidden-and-not-so-hidden-messages-in-stanley-kubricks-eyes-wide-shut-pt-iii/

    https://saccsiv.wordpress.com/2009/12/18/video-%E2%80%9Ceyes-wide-shut%E2%80%9D-cu-ochii-larg-inchisi-%E2%80%93-secventa-ritualului/)

    peste care este așezată crucea cavalerilor templieri (http://seiyaku.com/customs/crosses/order-of-christ.html) și 10 coarne (cele 10 pietre de pe tron, tâlcuite de părintele Macarie: http://psaltirea.ro/files/sigla%20noua%20oculta.pdf)

    http://bibliaortodoxa.ro/cautare.php?text=%C5%9Fapte+capete&carte=-2

    Apocalipsa 12, 3:

    Şi alt semn s-a arătat în cer: iată un balaur mare, roşu, având şapte capete şi zece coarne, şi pe capetele lui, şapte cununi împărăteşti.

    Apocalipsa 13, 1:

    Şi am văzut ridicându-se din mare o fiară, care avea zece coarne şi şapte capete şi pe coarnele ei zece cununi împărăteşti şi pe capetele ei: nume de hulă.

    Apocalipsa 17, 3:

    Şi m-a dus, în duh, în pustie. Şi am văzut o femeie şezând pe o fiară roşie, plină de nume de hulă, având şapte capete şi zece coarne.

    Apocalipsa 17, 7:

    Şi îngerul mi-a zis: De ce te miri? Eu îţi voi spune taina femeii şi a fiarei care o poartă şi care are cele şapte capete şi cele zece coarne.

    Apocalipsa 17:

    1. Şi a venit unul din cei şapte îngeri, care aveau cele şapte cupe, şi a grăit către mine, zicând: Vino să-ţi arăt judecata desfrânatei celei mari, care şade pe ape multe,
    2. Cu care s-au desfrânat împăraţii pământului şi cei ce locuiesc pe pământ s-au îmbătat de vinul desfrânării ei.
    3. Şi m-a dus, în duh, în pustie. Şi am văzut o femeie şezând pe o fiară roşie, plină de nume de hulă, având şapte capete şi zece coarne.
    4. Şi femeia era îmbrăcată în purpură şi în stofă stacojie şi împodobită cu aur şi cu pietre scumpe şi cu mărgăritare, având în mână un pahar de aur, plin de urâciunile şi de necurăţiile desfrânării ei.
    5. Iar pe fruntea ei scris nume tainic: Babilonul cel mare, mama desfrânatelor şi a urâciunilor pământului.
    6. Şi am văzut o femeie, beată de sângele sfinţilor şi de sângele mucenicilor lui Iisus, şi văzând-o, m-am mirat cu mirare mare.
    7. Şi îngerul mi-a zis: De ce te miri? Eu îţi voi spune taina femeii şi a fiarei care o poartă şi care are cele şapte capete şi cele zece coarne.
    8. Fiara pe care ai văzut-o era şi nu este şi va să se ridice din adânc şi să meargă spre pieire. Şi se vor mira cei ce locuiesc pe pământ ale căror nume nu sunt scrise de la întemeierea lumii în cartea vieţii, văzând pe fiară că era şi nu este, dar se va arăta.
    9. Aici trebuie minte care are înţelepciune. Cele şapte capete sunt şapte munţi deasupra cărora şade femeia.
    10. Dar sunt şi şapte împăraţi: cinci au căzut, unul mai este, celălalt încă nu a venit, iar când va veni are de stat puţină vreme.
    11. Şi fiara care era şi nu mai este – este al optulea împărat şi este dintre cei şapte şi merge spre pieire.
    12. Şi cele zece coarne pe care le-ai văzut sunt zece împăraţi, care încă n-au luat împărăţia, dar care vor lua stăpânire de împăraţi, un ceas, împreună cu fiara.
    13. Aceştia au un singur cuget şi puterea şi stăpânirea lor o dau fiarei.
    14. Ei vor porni război împotriva Mielului, dar Mielul îi va birui, pentru că este Domnul domnilor şi Împăratul împăraţilor şi vor birui şi cei împreună cu El – chemaţi şi aleşi şi credincioşi.
    15. Şi mi-a zis: Apele pe care le-ai văzut şi deasupra cărora şade desfrânata, sunt popoare şi gloate şi neamuri şi limbi.
    16. Şi cele zece coarne pe care le-ai văzut şi fiara vor urî pe desfrânată şi o vor face pustie şi goală şi carnea ei o vor mânca şi pe ea o vor arde în foc.
    17. Căci Dumnezeu a pus în inimile lor să facă voia Lui şi să se întâlnească într-un gând şi să dea fiarei împărăţia lor, până se vor împlini cuvintele lui Dumnezeu.
    18. Iar femeia pe care ai văzut-o este cetatea cea mare care are stăpânire peste împăraţii pământului.

    Tâlcuirea la Apocalipsa 17, „croită” pentru zilele noastre:
    http://cuvantul-ortodox.ro/recomandari/2013/03/20/talcuirea-apocalipsei-noul-papa-profetul-mincinos-demisia-benedict-fiara-desfranata-vatican-bancheri-pecete-prigoana-sfarsitul-lumii-arhimandritul-nectarie-moulatsiotis-omilie-februarie-traducere/

    Doamne Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, pentru rugăciunile Preacuratei Maicii Tale, Preasfintei Născătoarei de Dumnezeu și Pururea Fecioarei Maria, ale Sfântului Părinte Ierarh Ignatie Briancianinov, ale Sfântului Sfințit Mare Mucenic Ciprian, ale Sfintei Mare Mucenițe Justina, ale Sfinților Ierarhi Mărturisitori ai Ortodoxiei Fotie cel Mare, Marcu Evghenicul și Grigorie Palama, ale Sfântului Părinte Cuvios Justin Popovici de la Celie, ale Sfântului Părinte Cuvios Iustin Pârvu de la Petru-Vodă, ale Sfântului Părinte Cuvios Arsenie cel Mare, ale Sfântului Părinte Cuvios Arsenie Capadocianul, ale Sfântului Părinte Cuvios Paisie Aghioritul, ale Sfântului Părinte Cuvios Isaac Sirul, ale Sfântului Părinte Cuvios Paisie cel Mare, ale Sfântului Părinte Cuvios Siluan Athonitul, ale Sfântului Părinte Cuvios Gavriil Georgianul, ale Sfintei Cuvioase Maici Gavrilia Papaiannis, „Nevoitoarea dragostei”, ale Sfântului Părinte Cuvios Maxim Mărturisitorul, ale Sfântului Părinte Ierarh Chiril Arhiepiscopul Ierusalimului, ale Sfântului Părinte Ierarh Clement al Alexandriei, ale Sfântului Sfințit Mare Mucenic Petru, ale Sfântului Părinte Sfințit Mucenic Irineu de Lyon (Lugdunum), ale Sfântului Părinte Ierarh Ioan Maximovici, ale Sfântului Părinte Ierarh Luca al Crimeii, ale Sfântului Părinte Ierarh Nectarie de Eghina, ale Sfântului Părinte Ierarh Nicolae Velimirovici și ale tuturor Sfinților Tăi din Biserica Biruitoare, Tu învață-ne, Tu înțelepțește-ne, Tu luminează-ne, Tu întărește-ne ca să nu Te părăsim pe Tine, miluiește-ne și ne mântuiește pe noi.

    Hristos S-a înălțat!

    Apreciază

   • Hristos S-a Înălțat!

    „Iar eu sunt vierme și nu om, ocara oamenilor și defăimarea norodului.” (Psalmul 21, 7)
    „Spun adevărul în Hristos, nu mint, martor fiindu-mi conştiinţa mea în Duhul Sfânt, că mare îmi este întristarea şi necurmată durerea inimii.” (Romani 9, 1-2)

    „Apropia-se-va omul și inima adâncă, și se va înălța Dumnezeu.” (Psalmul 63, 7).

    http://bibliaortodoxa.ro/cautare.php?text=urâciunea+pustiirii&carte=-3

    Sfânta Evanghelie a Sfântului Apostol și Evanghelist Matei, capitolul 24:

    1. Şi ieşind Iisus din templu, S-a dus şi s-au apropiat de el ucenicii Lui, ca să-I arate clădirile templului.
    2. Iar El, răspunzând, le-a zis: Vedeţi toate acestea? Adevărat grăiesc vouă: Nu va rămâne aici piatră pe piatră, care să nu se risipească.
    3. Şi şezând El pe Muntele Măslinilor, au venit la El ucenicii, de o parte, zicând: Spune nouă când vor fi acestea şi care este semnul venirii Tale şi al sfârşitului veacului?
    4. Răspunzând, Iisus le-a zis: Vedeţi să nu vă amăgească cineva.
    5. Căci mulţi vor veni în numele Meu, zicând: Eu sunt Hristos, şi pe mulţi îi vor amăgi.
    6. Şi veţi auzi de războaie şi de zvonuri de războaie; luaţi seama să nu vă speriaţi, căci trebuie să fie toate, dar încă nu este sfârşitul.
    7. Căci se va ridica neam peste neam şi împărăţie peste împărăţie şi va fi foamete şi ciumă şi cutremure pe alocuri.
    8. Dar toate acestea sunt începutul durerilor.
    9. Atunci vă vor da pe voi spre asuprire şi vă vor ucide şi veţi fi urâţi de toate neamurile pentru numele Meu.
    10. Atunci mulţi se vor sminti şi se vor vinde unii pe alţii; şi se vor urî unii pe alţii.
    11. Şi mulţi prooroci mincinoşi se vor scula şi vor amăgi pe mulţi.
    12. Iar din pricina înmulţirii fărădelegii, iubirea multora se va răci.
    13. Dar cel ce va răbda până sfârşit, acela se va mântui.
    14. Şi se va propovădui această Evanghelie a împărăţiei în toată lumea spre mărturie la toate neamurile; şi atunci va veni sfârşitul.
    15. Deci, când veţi vedea urâciunea pustiirii ce s-a zis prin Daniel proorocul, stând în locul cel sfânt – cine citeşte să înţeleagă –
    16. Atunci cei din Iudeea să fugă în munţi.
    17. Cel ce va fi pe casă să nu se coboare, ca să-şi ia lucrurile din casă.
    18. Iar cel ce va fi în ţarină să nu se întoarcă înapoi, ca să-şi ia haina.
    19. Vai de cele însărcinate şi de cele ce vor alăpta în zilele acelea!
    20. Rugaţi-vă ca să nu fie fuga voastră iarna, nici sâmbăta.
    21. Căci va fi atunci strâmtorare mare, cum n-a fost de la începutul lumii până acum şi nici nu va mai fi.
    22. Şi de nu s-ar fi scurtat acele zile, n-ar mai scăpa nici un trup, dar pentru cei aleşi se vor scurta acele zile.
    23. Atunci, de vă va zice cineva: Iată, Mesia este aici sau dincolo, să nu-l credeţi.
    24. Căci se vor ridica hristoşi mincinoşi şi prooroci mincinoşi şi vor da semne mari şi chiar minuni, ca să amăgească, de va fi cu putinţă, şi pe cei aleşi.
    25. Iată, v-am spus de mai înainte.
    26. Deci, de vă vor zice vouă: Iată este în pustie, să nu ieşiţi; iată este în cămări, să nu credeţi.
    27. Căci precum fulgerul iese de la răsărit şi se arată până la apus, aşa va fi şi venirea Fiului Omului.
    28. Căci unde va fi stârvul, acolo se vor aduna vulturii.
    29. Iar îndată după strâmtorarea acelor zile, soarele se va întuneca şi luna nu va mai da lumina ei, iar stelele vor cădea din cer şi puterile cerurilor se vor zgudui.
    30. Atunci se va arăta pe cer semnul Fiului Omului şi vor plânge toate neamurile pământului şi vor vedea pe Fiul Omului venind pe norii cerului, cu putere şi cu slavă multă.
    31. Şi va trimite pe îngerii Săi, cu sunet mare de trâmbiţă, şi vor aduna pe cei aleşi ai Lui din cele patru vânturi, de la marginile cerurilor până la celelalte margini.
    32. Învăţaţi de la smochin pilda: Când mlădiţa lui se face fragedă şi odrăsleşte frunze, cunoaşteţi că vara e aproape.
    33. Asemenea şi voi, când veţi vedea toate acestea, să ştiţi că este aproape, la uşi.
    34. Adevărat grăiesc vouă că nu va trece neamul acesta, până ce nu vor fi toate acestea.
    35. Cerul şi pământul vor trece, dar cuvintele Mele nu vor trece.
    36. Iar de ziua şi de ceasul acela nimeni nu ştie, nici îngerii din ceruri, nici Fiul, ci numai Tatăl.
    37. Şi precum a fost în zilele lui Noe, aşa va fi venirea Fiului Omului.
    38. Căci precum în zilele acelea dinainte de potop, oamenii mâncau şi beau, se însurau şi se măritau, până în ziua când a intrat Noe în corabie,
    39. Şi n-au ştiut până ce a venit potopul şi i-a luat pe toţi, la fel va fi şi venirea Fiului Omului.
    40. Atunci, din doi care vor fi în ţarină, unul se va lua şi altul se va lăsa.
    41. Din două care vor măcina la moară, una se va lua şi alta se va lăsa.
    42. Privegheaţi deci, că nu ştiţi în care zi vine Domnul vostru.
    43. Aceea cunoaşteţi, că de-ar şti stăpânul casei la ce strajă din noapte vine furul, ar priveghea şi n-ar lăsa să i se spargă casa.
    44. De aceea şi voi fiţi gata, că în ceasul în care nu gândiţi Fiul Omului va veni.
    45. Cine, oare, este sluga credincioasă şi înţeleaptă pe care a pus-o stăpânul peste slugile sale, ca să le dea hrană la timp?
    46. Fericită este sluga aceea, pe care venind stăpânul său, o va afla făcând aşa.
    47. Adevărat zic vouă că peste toate avuţiile sale o va pune.
    48. Iar dacă acea slugă, rea fiind, va zice în inima sa: Stăpânul meu întârzie,
    49. Şi va începe să bată pe cei ce slujesc împreună cu el, să mănânce şi să bea cu beţivii,
    50. Veni-va stăpânul slugii aceleia în ziua când nu se aşteaptă şi în ceasul pe care nu-l cunoaşte,
    51. Şi o va tăia din dregătorie şi partea ei o va pune cu făţarnicii. Acolo va fi plângerea şi scrâşnirea dinţilor.

    Daniel 11, 30-35:

    30. Corăbii din Chitim vor veni împotriva lui; şi el va pierde curajul, se va întoarce şi se va întărâta împotriva legământului sfânt şi va lucra şi se va învoi iarăşi cu cei ce au părăsit legământul sfânt.
    31. Şi oşti trimise de el vor sta şi vor pângări locaşul sfânt şi cetatea, iar jertfa de fiecare zi o vor da de o parte şi vor pune în loc urâciunea pustiirii.
    32. Şi pe cei ce au săvârşit fărădelegi împotriva legământului îi va înşela prin linguşiri, iar poporul care cunoaşte pe Dumnezeul său va rămâne statornic şi îl va urma.
    33. Cei mai înţelepţi vor învăţa pe cei mulţi, dar ei vor cădea un timp de sabie şi foc, de temniţă şi pustiire.
    34. Şi în vremea căderii lor, vor primi puţin ajutor şi mulţi se vor uni cu ei, dar din făţărnicie.
    35. Şi printre înţelepţi, mulţi vor cădea ca să se lămurească, să se curăţească şi să se albească până la sfârşitul vremii, că mai este încă până la vremea rânduită.

    Daniel 12, 11:

    11. Şi din vremea când va înceta jertfa cea de-a pururi şi va începe urâciunea pustiirii vor fi o mie două sute nouăzeci de zile.

    Tâlcuirea Sfinților Părinți ai Uneia Sfinte, Sobornicești și Apostolice Biserici Ortodoxe:
    http://cuvantul-ortodox.ro/2012/12/18/sfantul-prooroc-daniil-talcuiri-profetii-antihrist-sfarsitul-lumii/

    Urâciunea pustiirii:

    în Locul cel Sfânt:

    Prorocia Sfântului Kukșa al Odesei (https://saccsiv.wordpress.com/2014/06/12/profetia-cuviosului-kuksa-al-odesei-1875-1964-despre-sinodul-al-optulea-si-despre-unii-dintre-fiii-lui-duhovnicesti-ce-vor-trai-pana-in-vremea-antihristului/):

    Proorocia Cuviosului Kuksa al Odesei
    Schiegumenul Kuksa al Odesei (1875-1964) a fost canonizat in 1994.
    “Nu peste mult timp va avea loc Sinodul Ecumenic, numit “sfant”. Insa acest Sinod nu va fi cel de-al optulea, fiind o adunatura de necredinciosi. In cadrul lui toate credintele se vor uni in una. Posturile vor fi anulate, calugaria anulata, calugarilor si episcopilor li se va permite sa se casatoreasca, iar preotilor, sa se recasatoreasca. Noi insa nu trebuie sa acceptam aceste schimbari. Stilul nou va fi introdus in toata Biserica Universala.
    Fiti vigilenti! Straduiti-va sa mergeti la Bisericile lui Dumnezeu acum, cat ele sunt inca ale noastre. Va veni timpul cand nu le vom mai putea frecventa. Numai cei alesi vor intelege ce se intampla. Pe oameni ii vor obliga sa se duca la biserica apostata, insa nu trebuie sa mergem intr-acolo in niciun caz. Va rog, stati in credinta ortodoxa pana la ultima suflare si va veti mantui”.

    Doamne Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, pentru rugăciunile Preacuratei Maicii Tale, Preasfintei Născătoarei de Dumnezeu și Pururea Fecioarei Maria, ale Sfântului Părinte Ierarh Ignatie Briancianinov, ale Sfântului Sfințit Mare Mucenic Ciprian, ale Sfintei Mare Mucenițe Justina, ale Sfinților Ierarhi Mărturisitori ai Ortodoxiei Fotie cel Mare, Marcu Evghenicul și Grigorie Palama, ale Sfântului Părinte Cuvios Justin Popovici de la Celie, ale Sfântului Părinte Cuvios Iustin Pârvu de la Petru-Vodă, ale Sfântului Părinte Cuvios Arsenie cel Mare, ale Sfântului Părinte Cuvios Arsenie Capadocianul, ale Sfântului Părinte Cuvios Paisie Aghioritul, ale Sfântului Părinte Cuvios Isaac Sirul, ale Sfântului Părinte Cuvios Paisie cel Mare, ale Sfântului Părinte Cuvios Siluan Athonitul, ale Sfântului Părinte Cuvios Gavriil Georgianul, ale Sfintei Cuvioase Maici Gavrilia – „Nevoitoarea dragostei”, ale Sfântului Părinte Cuvios Maxim Mărturisitorul, ale Sfântului Părinte Ierarh Chiril Arhiepiscopul Ierusalimului, ale Sfântului Părinte Ierarh Clement al Alexandriei, ale Sfântului Sfințit Mare Mucenic Petru, ale Sfântului Părinte Sfințit Mucenic Irineu de Lyon (Lugdunum), ale Sfântului Părinte Ierarh Ioan Maximovici, ale Sfântului Părinte Ierarh Nicolae Velimirovici și ale tuturor Sfinților Tăi din Biserica Biruitoare, Tu învață-ne, Tu înțelepțește-ne, Tu luminează-ne, Tu întărește-ne ca să nu Te părăsim pe Tine, miluiește-ne și ne mântuiește pe noi.

    Hristos S-a Înălțat!

    Apreciază

 17. Hristos S-a Înălțat!

  „Iar eu sunt vierme și nu om, ocara oamenilor și defăimarea norodului.” (Psalmul 21, 7)
  „Spun adevărul în Hristos, nu mint, martor fiindu-mi conştiinţa mea în Duhul Sfânt, că mare îmi este întristarea şi necurmată durerea inimii.” (Romani 9, 1-2)

  „Apropia-se-va omul și inima adâncă, și se va înălța Dumnezeu.” (Psalmul 63, 7).

  Icoane, mozaicuri și fresce ale Pogorârii Duhului Sfânt:
  http://pravoslavie.ru/foto/set562.htm

  Пятидесятница. Мозаичный свод. Фрагмент. Собор св. Марка, Венеция (Cincizecimea. Fragment din mozaicul basilicii San Marco, Veneția):

  Despre basilica San Marco din Veneția:
  https://ro.wikipedia.org/wiki/Bazilica_Sf%C3%A2ntul_Marcu_din_Vene%C8%9Bia
  https://en.wikipedia.org/wiki/St_Mark%27s_Basilica

  http://medmeanderings.com/travel/the-mosaic-of-the-dodecahedron-st-marks-basilica/
  http://www.esoterictravelexperience.com/en/our-tours/esoteric-italy/15-venice-as-you-have-never-seen-it

  Despre dodecahedron (https://en.wikipedia.org/wiki/Small_stellated_dodecahedron, însemnați-vă cu Sfânta Cruce înainte de a privi vreo pentagramă și nu vă fixați privirea în interiorul ei, are efect hipnotic):

  […]
  In geometry, the small stellated dodecahedron is a Kepler-Poinsot polyhedron, named by Arthur Cayley, and with Schläfli symbol {5/2,5}. It is one of four nonconvex regular polyhedra. It is composed of 12 pentagrammic faces, with five pentagrams meeting at each vertex.
  […]

  […]
  It can also be seen in a floor mosaic in St Mark’s Basilica, Venice by Paolo Uccello circa 1430.
  […]

  în română:

  […]
  În geometrie, dodecahedronul mic stelat este un poliedru Kepler-Poinsot, numit de Arthur Cayley, având simbolul Schläfli {5/2,5}. Este unul dintre cele patru poliedre neconvexe regulate. Este alcătuit din 12 fețe pentagramice, cu cinci pentagrame unite la fiecare vârf (12 x 5 = 60 – n. n.).
  […]

  […]
  De asemenea poate fi văzut (dodecahedronul mic stelat – n. n.) într-un mozaic pe pământ în Basilica San Marco, Veneția realizat de Paolo Uccello pe la 1430.
  […]

  Despre Veneția:

  https://searchnewsglobal.wordpress.com/2013/11/26/nobilimea-neagra-are-mafia-la-degetul-micadevarata-mafie-care-subjuga-lumea-din-umbra/

  […]
  Cele mai puternice familii aparținând Nobilimii Negre se regăsesc în Italia, Anglia, Germania, Grecia, Elveția și Olanda. Originile lor ajung până în secolul 12 pe vremea oligarhilor Venețieni de origine khazară.
  Veneția a rămas în mâinile lor de atunci încoace, dar puterea și influența Nobilității Negre Venețiene s-a extins dincolo de granițele zonei, și astăzi, ea este simțită în toate colțurile planetei. În anul 1204, familiile oligarhice au parcelat enclave feudale membrilor săi, și de atunci datează creșterea puterii și presiunii până când guvernul a devenit o corporație apropiată a familiilor de vârf ale Nobilimii Negre.
  […]

  http://antena3.ro/actualitate/inedit/bizar/conducatorul-celei-mai-mari-biserici-din-lume-a-capul-aristocratiei-negre-secta-care-primea-ordine-186609.html

  În istorie este chiar marcată perioada în care Nobilimea Neagră şi-a făcut apariţia în secolul al XII-lea, preluând frâiele afacerilor importante din Veneţia şi Genova.

  http://dzr.org.ro/aristocratia-neagra-nobilimea-neagra-a-planetei-cea-care-conduce-planeta/ (atenție acest site conține și alte articole, ghiveci New Age – n. n.):

  Cine sau ce este Aristocrația Neagră (AN)?

  Ei bine, tema aceasta este atât de importantă, încât vom privi mai îndeaproape aceste persoane.

  „AN” este formată din cele mai bogate și puternice familii nobiliare din Europa care sunt în legătură și cu alte familii regale de pe alte continente. Din aceste familii nobiliare Europene vorbim de familiile care posedau, controlau și conduceau în secolul al XII-lea orașele Genova și Veneția. Sunt numit (Se numește – n. n.) „Aristocrația Neagră”, din cauza folosiri uneltirilor necurate, adică a minciunilor, a înșelăciunilor, crimelor, terorismului, iluminismului și a satanismului (magiei negre).

  http://descopera.ro/teoria-conspiratiei/4209682-illuminati-stapanii-din-umbra

  Chiar și în istoria oficială este binecunoscută perioada de tristă amintire din istoria Veneției și Genovei, perioada în care Nobilimea Neagră și-a făcut apariția publică pentru prima oară în secolul al XII-lea, preluând monopolul afacerilor.

  http://themillenniumreport.com/2015/11/new-world-order-creation-of-the-venetian-black-nobility-and-committee-of-300/

  […]
  Prominent on the board of two insurance giants are Committee of 300 members:
  – the Giustiniani family, Black Nobility of Rome and Venice who trace their lineage to the Emperor Justianian
  – Sir Jocelyn Hambro of Hambros (Merchant) Bank
  – Pierpaolo Luzzatti Fequiz, whose lineage dates back six centuries to the most ancient Luzzatos, the Black Nobility of Venice
  – Umberto Ortolani of the ancient Black Nobility family of the same name
  […]

  […]
  Various groups combined under the name of socialism to bring about the downfall of several Italian governments since the Club of Rome was established in 1968. Among these are the Black Nobility of Venice and Genoa, P2 Masonry and the Red Brigades, all working for the same goals. Police investigators in Rome working on the Red Brigades-Aldo Moro case came across the names of several very prominent Italian families working closely with this terrorist group.
  […]

  […]
  The Club of Rome is a conspiratorial umbrella organization, a marriage between Anglo-American financiers and the old Black Nobility families of Europe, particularly the so-called “nobility” of London, Venice and Genoa.
  […]

  […]
  Richard Gardner was sent to Rome on a special assignment. Gardner married into one of the oldest Black Nobility families of Venice, thus providing the Venetian aristocracy a direct line to the White House. The late Averill Harriman was another of the committee’s direct links with the Kremlin and the White House, a position inherited by Kissinger after Harriman’s death.
  […]

  […]
  The roots of the East India Company (chartered by Queen Elizabeth I on December 31, 1600 and dissolved in 1873) sprout from the European Black Nobility. The Black Nobility are the oligarchic families of Venice and Genoa, who in the 12th century held the privileged trading rights (monopolies). The first of three crusades, from 1063 to 1123, established the power of the Venetian Black Nobility and solidified the power of the wealthy ruling class. The Black Nobility aristocracy achieved complete control over Venice in 1171, when the appointment of the doge was transferred to what was known as the Great Council, which consisted of members of the commercial aristocracy, a complete triumph for them. Venice has remained in their hands ever since, but the power and influence of the Venetian Black Nobility extends far beyond its borders, and today, is felt in every corner of the globe. In 1204 the oligarchic families parceled out feudal enclaves to their members, and from this epoch dates the great building-up of power and pressure until the government became a closed corporation of the leading Black Nobility families.
  […]

  […]
  The European Black Nobility earned its title through dirty tricks, so when the population revolted against the monopolies in government, as anywhere else, the leaders of the uprising were quickly seized and brutally hanged. They use secret assassinations, murder, the bankrupting of opposing citizens or companies, kidnapping and rape. All the families listed are connected with the House of Guelph [senior line of the House of Este], one of the original Black Nobility families of Venice from which the House of Windsor and thus the present Queen of the United Kingdom, Elizabeth II, descends.
  […]

  Doamne Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, pentru rugăciunile Preacuratei Maicii Tale, Preasfintei Născătoarei de Dumnezeu și Pururea Fecioarei Maria, ale Sfântului Părinte Ierarh Ignatie Briancianinov, ale Sfântului Sfințit Mare Mucenic Ciprian, ale Sfintei Mare Mucenițe Justina, ale Sfinților Ierarhi Mărturisitori ai Ortodoxiei Fotie cel Mare, Marcu Evghenicul și Grigorie Palama, ale Sfântului Părinte Cuvios Justin Popovici de la Celie, ale Sfântului Părinte Cuvios Iustin Pârvu de la Petru-Vodă, ale Sfântului Părinte Cuvios Arsenie cel Mare, ale Sfântului Părinte Cuvios Arsenie Capadocianul, ale Sfântului Părinte Cuvios Paisie Aghioritul, ale Sfântului Părinte Cuvios Isaac Sirul, ale Sfântului Părinte Cuvios Paisie cel Mare, ale Sfântului Părinte Cuvios Siluan Athonitul, ale Sfântului Părinte Cuvios Maxim Mărturisitorul, ale Sfântului Părinte Ierarh Chiril Arhiepiscopul Ierusalimului, ale Sfântului Părinte Ierarh Clement al Alexandriei, ale Sfântului Sfințit Mare Mucenic Petru, ale Sfântului Părinte Sfințit Mucenic Irineu de Lyon (Lugdunum), ale Sfântului Părinte Ierarh Ioan Maximovici, ale Sfântului Părinte Ierarh Nicolae Velimirovici și ale tuturor Sfinților Tăi din Biserica Biruitoare, Tu învață-ne, Tu înțelepțește-ne, Tu luminează-ne, Tu întărește-ne ca să nu Te părăsim pe Tine, miluiește-ne și ne mântuiește pe noi.

  Hristos S-a Înălțat!

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s