Ereziile si minciunile Patriarhului Daniel si ale semnatarilor din Creta

Mesajul-către-lume-al-sinodului-panortodox

Iata ca s-a incheiat si sinodul din Creta. La plecare, arhiereii romani erau inspaimantati. Fetele lor aratau ca ale unora ce stiu unde merg si ce trebuie sa faca acolo.   Cel de la Craiova a si spus unor preoti: ” Sunt constient ca merg acolo ca sa-mi murdaresc sufletul.”, singurul care a avut macar taria sa recunoasca.

Patriarhul Daniel, inainte de a pleca in Creta, a asigurat pe romani ca: ” … acest sinod nu va modifica dogmele, nu va modifica canoanele, „va modi… ” – aici s-a corectat – „nu va modifica textele liturgice…”.  Se pare ca  l-a luat gura pe dinainte si a dat sa spuna adevarul – pentru ca el deja a modificat unele cuvinte din textul Sf. Liturghii si a scos ectenia celor chemati – dar s-a corectat imediat cu … minciuna. Oare se crede d-lui mai teolog decat P. Staniloae sau mai sfant decat P. Justin Parvu si mai… decat atatia altii care au slujit Sf. Liturghie fara sa modifice textele ?! Se pare ca da, se crede.

Sf. Justin Popovici talcuieste foarte clar ce inseamna ” unirea credintei si cunostintei Fiului lui Dumnezeu ” in cartea sa ” Biserica Ortodoxa si ecumenismul „. PF Daniel a schimbat la Sf. Liturghie cuvantul scripturistic ” unirea ” cu ” unitatea ” fiind obsedat poate de ” unitatea in diversitate „- concept al UE, organizatie sodomista-sionist-masonica si de ” unitatea crestinilor ” – concept utilizat pe scara larga de  ereticii ecumenisti.

 • Asadar, textele liturgice s-au modificat inainte de sinodul din Creta.

Iata ce scrie Sf. Justin Popovici : ” La unirea credintei si cunostintei lui Hristos se ajunge numai in unire cu toti Sfintii ( Efeseni 3:18 ), numai prin viata soborniceasca cu toti Sfintii, sub verhovniceasca calauzire a Sfintilor Apostoli, Prooroci, Evanghelisti, Pastori, Parinti, Invatatori. Iar pe acestia ii calauzeste si  ii poarta in chipul cel mai sfant Duhul Sfant, din ziua Cincizecimii si mai departe, de-a lungul tuturor veacurilor, pana la infricosatoarea Judecata. „

Acum vom compara aceste cuvinte ale Sf.Justin cu cele semnate de Patriarhul Daniel si ceata lui de arhierei din BOR dimpreuna cu toti cei de la Creta – exceptie  facand cel putin 7 arhierei greci in frunte cu Ieroteos Vlachos si unul sarb – Irineu de Pecica  :

„8. Este evident că Biserica Ortodoxă, dialogând cu alți creștini, nu ignoră dificultățile unei asemenea acţiuni; în plus, ea cunoaşte Totuși Ea le consideră obstacolele care apar în calea unei înțelegeri comune a tradiției Bisericii primare [+”nedespărţite” cf. tr. Basilica], și speră că Duhul Sfânt, Care toată rânduiala Bisericii o plinește [„care constituie întreagă instituţia Bisericii” cf. tr.Basilica] (Stihar din Vecernia Rusaliilor) va covârși toate slăbiciunile [„va plini pe cele cu lipsă” cf. tr.Basilica] (rugăciune de la hirotonie). În acest sens, în cadrul relațiilor sale cu alți creștini,dialogurilor teologice precum și în cadrul participării sale la Mișcarea Ecumenică, Biserica Ortodoxă Ea nu se bazează doar pe puterea omenească a celor care poartă aceste dialogurile, ci se bizuie înainte de toate de asemenea, pe adumbrirea [„protecţia” cf. tr. Basilica] Duhului Sfânt și harul Domnului, Care S-a rugat „ca toţi să fie una” (In 17, 21).” ( Documentul –  Relatiile Bisericii ortodoxe cu cealalta lume crestina – modificat si semnat in aceasta forma finala ).

Sa nu ne inselam : Duhul Sfant care a grait prin Sf. Justin Popovici in privinta ereziei ecumeniste nu se poate contrazice pe Sine iar acum sa graiasca pentru legalizarea ecumenismului, pentru continuarea dialogurilor in CMB, caci iata cine finanteaza de fapt CMB-ul : https://saccsiv.wordpress.com/2009/07/24/consiliul-national-al-bisericilor-lui-hristos-din-sua-finantat-de-%E2%80%A6-rockefeller/

Iata si ce vrea CMB-ul : nici mai mult nici mai putin decat ridicarea avatonului , adica ridicarea interdictiei femeilor de a intra in Sf. Munte Athos – https://saccsiv.wordpress.com/category/consiliul-mondial-al-bisericilor/

Si inca mai vrea ceva CMB -ul :

Orthódoxos Týpos, 6 iunie 2014, nr. 2025, pp. 1, 7.

Cinci mitropoliți eleni:

Konίtsei, The Glyfádei, The Kythίrelor, The Etolokarnanίei la Górtinei si si cer Megalópolei…Ă

La Consiliul Mondial al Bisericilor sau, mai bine zis, al Ereziilor, care s-a întrunit la Busan, în Corea de Sud, au fost formulate poziții contrare ecleziologiei ortodoxe, s-a pretins și Bisericii Ortodoxe să ceară iertare pentru starea de divizarea în care se află lumea creștină, a fost pusă la îndoială infailibilitatea Bisericii noastre, a fost formulată dogma protestantă despre unitatea ecleziologică nevăzută a Bisericii care ar fi, chipurile, ”multi-dogmatică”, și, de asemenea, a fost desconsiderat și răstălmăcit cuvântul lui Hristos, Care se roagă ”ca toți să fie una”.

 • Asadar, Duhul Sfant este luat drept partas la toate blestematiile pe care le fac ecumenistii timp de 100 de ani de cand este ecumenismul. Aceasta este o hula si stim ce pacat mare este hula impotriva Duhului Sfant.
 • Cum de indraznesc Patriarhii Daniel, Bartolomeu si ceilalti care au semnat acest document sa amestece lucrarea Duhului Sfant aratata in rugaciunile de la hirotonie cu lucrarile satanice ale capeteniilor de eretici ( cardinali, pastori, preotese !!! … ) din CMB ? Ce legatura poate fi intre un barbat ortodox – botezat, spovedit, impartasit, casatorit sau calugarit, deprins cu cele duhovnicesti si pregatit sa mantuiasca suflete – care este chemat de Duhul Sfant la hirotonie si ereticii care beau si mananca la intalnirile CMB, nu sunt botezati iar unii fac pacate impotriva firii ?  Ce lipsa sa plineasca Duhul Sfant la ei, cand lor le lipseste totul si nici macar nu au intentia sa caute Adevarul. Nici un eretic – numit de documentele apostate din Creta, crestin – nu a venit la Ortodoxie de 100 de ani de dialoguri ecumenice !!!  Daca vor sa vina la Ortodoxie, sa se pocaiasca, sa fie catehizati, sa se lepede de erezii si sa se boteze ortodox. Dar si asa  trebuie mare atentie cu ei, mai ales cu rabinii, care din istorie se stie ca s-au botezat de forma in Spania la catolici, au ajuns cardinali si din functiile de conducere au facut mult rau spaniolilor.
 • Suntem in Postul Sf. Apostoli Petru si Pavel . Comparati cuvantul Sf. Apostol Petru pe care l-a spus evreilor chiar in ziua Pogorarii Sf. Duh : „Barbati israeliti, ascultati cuvintele acestea: pe Iisus Nazarineanul, barbat adeverit intre voi de Dumnezeu prin puteri, prin minuni si prin semne pe care le-a facut prin El Dumnezeu in mijlocul vostru, precum si voi stiti, pe Acesta, fiind dat , sfatul cel randuit si dupa stiinta cea dinainte a lui Dumnezeu, voi L-ati luat si, pironindu-l prin mainile celor fara de lege, L-ati omorat, pe care Dumnezeu L-a Inviat… ” ( Fapte 2, 22-23-24 ). …adica i-a mustrat . Si reactia evreilor ucigasi : ” Ei auzind acestea, au fost patrunsi la inima si au zis catre Petru si ceilalti Apostoli : Barbati frati, ce sa facem ? Iar Petru a zis catre ei : pocaiti-va si sa se boteze fiecare in numele lui Iisus Hristos, spre iertarea pacatelor voastre, si veti primi darul Duhului Sfant.”… „si in ziua aceea s-au adaugat ca la 3000 de suflete.”  Acum  intrebam : care dintre cardinali, pastori, preotese…a fost patruns la inima in urma a 100 de ani de dialog ecumenist, in urma  asa-zisei lucrari a Duhului Sfant, ” care pe cele cu lipsa le plineste ” . NICIUNUL. Dimpotriva :
 • UNUL totusi, a fost patruns la inima : Mitropolitul Nicolae Corneanu, care s-a impartasit la greco-catolici. Dar pe acesta duhul satanei l-a patruns la inima, de a facut aceasta blestematie iar Patriarhul Daniel – desi Corneanu a spus clar ca nu regreta fapta – l-a dezlegat si l-a iertat. Sa nu creada domnii arhierei ca Duhul Sfant este un automat care dezlega si iarta orice blestematie fara nici urma de intoarcere si pocainta. Aceasta este marea lor inselaciune, ca nu stiu sa deosebeasca lucrarile Duhului Sfant de lucrarile satanei, iar daca stiu e mai grav. La acestia , viata le este un amestec, un fel de viata dubla ( despre unii chiar se zice ca ar fi agenti dubli, tripli … ) contrar Scripturii : si cu Dumnezeu si cu mamona, si cu hirotonie si cu grade in masonerie, si cu ereticii ( papa, cardinali, pastori, preotese… ) si cu poporul dreptcredincios, si cu rabini ( vezi darurile primite la Templul Coral ), imami ( vezi megamoscheea din Bucuresti ) si cu Hristos – Sf. Brancoveni.   Insa asaceva nu este cu putinta. ” nu puteti sluji si lui Dumnezeu si lui mamona. „
 • Asadar , nu Duhul Sfant i-a adumbrit pe cei care au semnat documentele din Creta ci duhul satanei.
 • Un Staret al unei manastiri din Moldova  a afirmat in predica din Duminica Tuturor Sfintilor ca la acest sinod s-au hotarat si lucruri bune ( anume, condamnarea uniatiei, care de fapt nu s-a mai condamnat ). Aici trebuie spus ca : cele bune care s-au hotarat acolo daca se amesteca cu cele rele, ce am facut ? Intr-o cupa cu otrava pui trei picaturi de miere. Tot mori daca o bei. Nu se poate admite ca la un sinod autentic ortodox sa se strecoare vreo greseala, sau vreo erezie. Duhul Sfant Dumnezeu n-are greseala. In Sinoadele Ecumenice nu este urma de greseala. Tocmai de aceea, Patriarhul Daniel, ca sa-si motiveze lepadarile din Creta, la venirea in tara a afirmat :
 • ” Cu toate acestea, nu trebuie să iubim o Ortodoxie ideală, ci să arătăm în practică o Ortodoxie reală, a continuat Preafericirea Sa. ” Ce sa insemne oare ortodoxia reala ? Cea semnata la Creta ? Binenteles ca aceasta , devreme ce deja domnii care au semnat la creta si-au facut deja un organism strain de Biserica numit Sfantul si Marele Sinod, pe care si l-au declarat  mai dinainte infailibil, urmand ” ortodoxiei reale ” a infailibilitatii papale, caci iata ce scrie la  punctul 22. din Documentul privind relatiile Bisericii ortodoxe cu ceilalti crestini – de fapt acestia sunt ereticii :
 • ” 22. Biserica Ortodoxă consideră de condamnat orice tentativă de a rupe diviza unitatea Bisericii din partea persoanelor sau a grupurilor, sub pretextul unei pretinse apărări a Ortodoxiei pure. După cum dă mărturie întreaga viață a Bisericii Ortodoxe, păstrarea credinței ortodoxe pure este asigurată numai de către sistemul sinodal – niciodata in istorie, Ortodoxia nu a fost pastrata numai de un sistem sinodal, ci in primul rand de Duhul Sfant care este SUFLETUL  INTREGII BISERICi, cler-credinciosi (n.n) – care, dintotdeauna, în sânul Bisericii, constituie autoritatea supremă este judecătorul desemnat și ultim în materie de credință și de reguli canonice. ” Acest concept este o alta erezie, deoarece in decursul veacurilor au existat multe sinoade talharesti care au propovaduit cumplite erezii si au condamnat chiar Sfinti : nu astfel de sinoade l-au caterisit de 17 ori pe Sf.Ioan Gura deAur ? Si de 5 ori pe Sf. Vasile cel Mare ? Iar exemplele ar putea continua. Da, pentru puritatea Ortodoxiei au si murit multi Sfinti.  Pentru puritatea Ortodoxiei s-au luptat cu Arie Sfintii sute de ani !!!  Pentru un cuvant, pentru trei silabe si un  Cuvant – pentru combaterea lui Filioque, ” si de la Fiul „- a curs mult sange de-a lungul veacurilor. Sa nu uitam ce ne-a avertizat Mantuitorul in Apocalipsa: ” Si eu marturisesc oricui asculta cuvintele acestei carti : de va mai adauga cineva ceva la ele, Dumnezeu va trimite asupra lui pedepsele ce sunt scrise in cartea aceasta. Iar de va scoate cineva din cuvintele cartii acestei proorocii, Dumnezeu va scoate partea lui din pomul vietii si din cetatea sfanta si de la cele scrise in cartea aceasta.” ( Apoc. 22 , 18-19 ).
 • Ce ” ortodoxie pura ” pastrati voi sistem sinodal de la Creta , daca aveti atatea erezii in documentele semnate de voi? Daca ati fi Sfinti cu viata precum Dumnezeiestii Parinti Nicolae, Spiridion, Atanasie, Pafnutie, Fotie, Grigorie Teologul, Vasile cel Mare, Ioan Gura de Aur, Grigorie Palamas, Nectarie de Eghina…  ati avea autoritatea Duhului Sfant.  Iar de nu sunteti sfinti – si nu aveti nici urma de sfintenie  – macar scrieti hotararile Sfintilor de la sinoade fara sa mai inventati „ortodoxia reala” si mintind lumea.   Toate pacatele de dinainte si de dupa hirotonie, poate vi le-ar fi iertat Duhul Sfant daca ati fi iesit cu totul din ecumenism, din CMB si din toate blestematiile asemenea. Dar daca voi acum ati ajuns sa legalizati ecumenismul, CMB-ul, sa spuneti ca ecumenismul este metoda Sf. Parinti si mai ales ca Duhul Sfant va plini cele cu lipsa din CMB, atunci ati ajuns la culmea nebuniei. De altfel si antihrist, cand  la organismul vostru nou creat in afara Bisericii – Sfantul si Marele Sinod –  va apare, va va spune in fata: ” Eu sunt dumnezeul vostru „, ca doar lui v-ati inchinat in lojele masonice.
 • Nu exista decat Ortodoxia Sfintilor Parinti, intre care Sf. Justin Popovici a combatut cel mai puternic erezia ecumenismului – care constituie piatra de temelie a asa zisei ” ortodoxii reale ” a d-tale Preafericite Patriarh Daniel. Noi un alt fel de Ortodoxie nu stim si nici nu vrem sa stim.
 • Ar mai fi de combatut multe erezii semnate la sinodul din Creta, dar ma voi opri la inca una :  la documentul Misiunea Bisericii Ortodoxe in lumea contemporana iata ce scrie la punctul 5: „5. În același timp, Biserica Ortodoxă consideră că este de datoria ei să încurajeze tot ceea ce este cu adevărat în slujba păcii (cf. Rom 14: 19) și care deschide calea spre dreptate, fraternitate, adevărata libertate și dragoste reciprocă a tuturor fiilor unui singur Tatăl ceresc, precum și a tuturor popoarelor care alcătuiesc familia omenirii.”  Noi ortodocsii avem oare acelasi Tata Ceresc cu evreii, cu budistii, cu musulmanii, cu papistasii, cu protestantii, cu monofizitii ( coptii si armenii ), cu ateii, cu vrajitorii din Africa si de pretutindeni?
 • Ce Tata ceresc comun avem noi cu evreii care il neaga, il hulesc pe Iisus Hristos, Fiul lui Dumnezeu ?  Cine nu cinsteste pe Fiul , nu cinsteste nici pe Tatal care L-a trimis. Iar  evreilor care urmareau sa-L ucida,  Hristos le-a spus-o  foarte clar si raspicat : ” Voi sunteti fiii diavolului. „
 • Ce Tata ceresc comun putem noi avea cu musulmanii care in coranul lor neaga Rastignirea si Invierea lui Hristos, si blasfemiaza pe Sfanta Treime?
 • Ce Tata ceresc comun putem noi avea cu budistii , la care nici nu exista dumnezeu iar mantuirea lor este prin topirea-dizolvarea in nirvana?
 • Ce Tata ceresc comun avem cu papistasii care hulesc si pe Fiul si pe Tatal si pe Duhul Sfant ? Nu mai vorbim de restul amintiti si de oricare ar fi in afara Bisericii Ortodoxe, unica mantuitoare de pe pamant si unica in care Hristos este prezent , viu si lucrator prin Duhul Sfant.  De aceea Mantuitorul a reflectat intreband la un moment dat : ” Dar oare Fiul Omului cand va veni, va mai gasi credinta pe pamant? ” Este vorba aici de Dreapta Credinta, de Ortodoxie iar  nu de tot soiul de rataciri in care se zbate lumea acum si care sunt numite credinte, religii, confesiuni.
 • La capitolul casatorii mixte-ortodocsi cu eretici – s-a hotarat : Biserica Ortodoxa nu binecuvinteaza castoriile mixte dar le oficeaza, daca, copiii vor fi botezati ortodocsi, ceea ce constituie o alta incalcare grava a canoanelor.
 • cel mai inspaimantator lucru insa, care pare neimportant dar este de fapt esenta si scopul intalnirii de la Creta, il constituie o fraza-sarpele din Mesajul final din Creta: „12. Sfântul și Marele Sinod a deschis orizonturile noastre către lumea contemporană diversă. Ne-a subliniat responsabilitatea în spațiu și timp, având întotdeauna perspectiva veșniciei.” Astazi am vazut marsul gaylor de la Bucuresti-iunie 2016 . Un bolnav de acolo avea o pancarda pe care scria : ” diversitatea este normalitate „.  Mesajul din Creta a aparut in 26 iunie la o zi dupa marsul gaylor si a fost modificat in ultima zi 27 iunie.  Oare sa fie vreo legatura intre cele doua rautati ?  Una mai lipsea acum s-o spuneti : ” Slava sfantului si marelui sinod ca ne-a scos din intuneric .”  Mare lucru cu sfantul asta nou aparut, care le-a deschis orizonturile catre lumea contemporana diversa.  Cand oare o sa-i faca  un acatist si zi de praznuire acestui sfant nou din Creta care are puterea de a deschide orizonturile oamenilor ?  Macar schimbati-i denumirea acestui nou organism – care n-are nimic in comun cu Biserica – ca prea bate la ochi.
 • Ce-ati zice daca intr-o zi, la acest nou institut numit Sfantul si Marel Sinod ar aparea un om  …  cu puteri paranormale adica dracesti si va va deschide noi orizonturi? „….. de nicăieri, de la Est va veni, veți vedea o persoană atât de puternica, atât de inteligenta, atât de diabolica de înțeleapta, atât de fermecătore, avand posibiliati financiare ,  un  foarte bun negociator.Și această persoană prin negociere va fi capabila in a echilibra reacțiile statelor și acesta va duce la prima pace. Când va veni această primă pace în acest conflict  patru  state vor juca un rol important pentru venirea lui Antihrist. Siria, Israel, Egipt și Iran. de acolo se va raspandi in reacție și in celelalte state și de nicaieri va veni Antihristul, care va fi tot ceea ce am spus, absolut fermecător, cu umor, cu aparenta bunăvoință care apoi va fi capabil de a opri războiul. Va fi primit ca un prinț al păcii, mass-media și toți liderii de atunci accepta acest lucru ca o personalitate de top.il vor chema în toate statele pentru a tine discursuri, să-l întâlnească și sa i se supuna va fi promova încet ,încet ca lider mondial. Bisericile vor fi într-o  situație grea ,devastate de mai multe scandaluri și multe conflicte vor striga  sa devina una cu Antihristul.Proorocul mincinos va spune lumii  că el este adevăratul lider. Antihristul NU va veni atunci să  predice religia lui Dumnezeu, ci a omului. Religia umanitara va predica. Acesta subliniază conceptul de Dumnezeu, dar in sensul de om. El va vorbi despre conceptul ca omul poate deveni Dumnezeu. Si voi spuneti ca sunt Dumnezeu. eu sunt liderul! ” ( P. Elpidios din Rodos ).
 • Iata ce ati facut la acest sinod , chiar daca pare de necrezut, chiar daca ati mai periat formularile clar eretice de la Chambesy cu o tenta ortodoxa :  ati asezat inca un covor antihristului, prin principiile anti-evanghelice pe care le-ati semnat, prin ecumenism legalizat si prin acest nou „sfant” numit si „mare”, falsul  SINOD.    De acum inainte,  prin acest nou institut „Sfantul si Marele Sinod” se vor continua reeducarile,  poate politia religioasa, introducandu-se cu pasi mici dar siguri toate planurile  Supermemorandumului.  Deja e obligatoriu sa participi la el.  Ca la reeducarea din Aiud, unde ii ducea pe detinuti la amfiteatru sa incerce sa-i murdareasca.   Sfantul    Apostol Pavel in al carui Post suntem spune limpede : ” Dar chiar daca noi sau inger din cer v-ar vesti alta Evanghelie decat cea pe care v-am vestit-o anatema sa fie ! ” ( Galateni 1:8 ).
 • Acelasi Apostol al iubirii care se bucura de adevar spune ; ” De omul eretic , dupa intaia si a doua mustrare, departeaza-te. ” Iata unde v-au adus dialogurile cu ei, la a nu mai avea taria sa le spuneti in fata : ” Nu va suparati…sunteti eretici si in afara Bisericii. Iar in afara Bisericii nu este mantuire. „
 •  Cu minciuna si cu erezia nu se va putea nimeni in veci mantui.
 • Am vazut si auzit cuvantul Patriarhului Daniel la revenirea din Creta. De ce oftati Preafericite ?
 • Daca ati fi facut ceva de la Duhul Sfant ati fi avut bucurie. Fata  d-voastra si a tuturor care ati semnat acolo arata mare tristete, oftat si chiar spaima : ” Când faci bine, oare nu-ţi este faţa senină? Iar de nu faci bine, păcatul bate la uşă şi caută să te târască, dar tu biruieşte-l!”  Adica :
 • Iesiti din CMB, incheiati o data cu mascarada asta a Sfantului si Marelui Sinod de care nu se pomeneste nicaieri in Traditia Bisericii,  dati anatemei panerezia ecumenismului, opriti casatoriile mixte, spuneti clar si raspicat la toata lumea: ” IN AFARA BISERICII ORTODOXE  NU ESTE MANTUIRE. VA RUGAM , NU VA JUCATI CU… FOCUL CEL VESNIC.”
 • Sfantul Meletie Mărturisitorul: „Să nu ascultaţi nici de monahi, nici de preoţi când vă sfătuiesc cele rele. Dar, ce zic eu, monahi şi preoţi? Nici episcopilor să nu vă supuneţi când vă sfătuiesc să faceţi, să ziceţi şi să cugetaţi cele ce nu sunt de folos sufletului vostru.”
 • Da Doamne un Sinod adevarat Ortodox care sa-l combata pe cel de la Creta.  Mantuitorul si Maica Domnului sa ne ajute sa-i biruim pe ecumenisti. Amin.

123 de comentarii

 1. Pai si atunci, ce tot ii dai cu Slatioara?
  Eu vorbeam de Muntele Athos, de Ierusalim, de Rusia … de ortodocsii care si-au pastrat calendarul vechi.

  Noi toti, romanii, trebuie sa stim adevarata istorie a BOR. Schimbarea calendarului s-a facut necanonic, pricinuind tulburare mare si rupere intre ortodocsii din toata lumea.
  Iar schimbarea s-a facut cu prigoana, multi episcopi, preoti, monahi si mireni fiind arestati, batuti, unii chiar omorati. Motivul schimbarii calendarului a fost apropierea de papistasi.

  Tocmai de aceea, imediat dupa schimbarea calendarului, BOR a sarbatorit Invierea Domnului impreuna cu papistasii, separat de restul lumii ortodoxe. Dar Sfanta Lumina nu a venit decat la restul lumii ortodoxe, care au sarbatorit Invierea Domnului dupa calendarul vechi. Ca sa nu se mai vadeasca greseala si sa nu mai fim de rasul lumii, BOR a hotarart sa sarbatorim Invierea Domnului dupa calendarul vechi.

  Bineinteles ca este Har si mantuire si la noi, pe stilul nou, dar schimbarea calendarului a fost un act necanonic. Cam de atunci au pus masonii mana pe BOR.

  Schimbarea calendarului s-a incercat si pe vremea lui Alexandru Ioan Cuza, dar Sfantul Ierarh Calinic de la Cernica, s-a ridicat in picioare si a spus: „Eu, Calinic, cu cei faradelege nu ma voi numara”, si a iesit afara.
  Iar Alexandru Ioan Cuza a renuntat la aceasta schimbare.

  Apreciază

 2. Acuma intreb si eu tot omu ….daca mama a fost botezata la catolicii dar s-a spovedit si impartasit la ortodocsi …era cu o inima sincera insa nu am putut-o baga in dogme,am incercat dar n-am reusit …se ruga chiar la Sf .Nectarie….ea a trecut la cele vesnice…acum pot sa o trec pe pomelnic (evident in bis.Ortodoxa)? are sanse sa fie salvat sufletul ei?

  Apreciază

  • Poarta de intrare in Biserica este botezul. Doar la rugaciunile particulare poate fi pomenita, nu la Sf.Liturghie, dar faptul ca refuza botezul este o problema. Daca murea in nestiinta era altceva, dar vad ca s-a impotrivit. Poate are vina si preotul…

   Apreciază

 3. Pai preotii sunt cei mai vinovati ca nu-i doare capu de mantuirea altora. ..ma gandesc ca fiind mama analfabeta nu a inteles ce tot ii explicam eu….de aia nu a facut diferenta intre catolici si ortodocsi….poate Mantuitorul stie cel mai bine si apoi eu….tare as vrea sa stiu ca e bine…. atunci ca sa nu pacatuiesc o pomenesc doar in rugaciuni si sa o pomeniti si dvs va rog frumos,Parinte.

  Apreciază

 4. Parinte Teodot de ce nu se poate gasi o cale mai pasnica de abordare a unor subiecte?Mi se pare ca nu este buna aceasta dezbinare intre noi, ortodocsii.Chiar daca sa zicem ierarhii nostri au gresit, oare chiar trebuie sa fim atat de agresivi cu ei?Mi se rupe sufletul de MILA!

  Apreciază

  • Sfintii Parinti au avut mila de eretici si cu lacrimi in ochi i-au CATERISIT LA SINOADE ? Acestia sunt vrajmasii Mantuitorului din interiorul Bisericii, mai periculosi decat cei declarati pe fata – rabinii, evreii, musulmanii, papistasii… Un Sinod Ortodox ar trebui, atunci cand va randui Dumnezeu. La unii arhierei ecumenisti nu este decat o singura solutie : caterisirea.

   Apreciază

   • Si daca nu este chiar asa cum ni se pare noua ca ar fi, ce se va intampla cu noi?Daca judecatile lui Dumnezeu nu sunt ca ale noastre?Noi suntem oameni pacatosi si eu unul am o teama, daca gresesc eu nefiind la masura sfintilor din vechime?Nu in ceea ce priveste sustinerea adevarului de credinta ci in ceea ce priveste condamnarea aspra a ierarhilor nostri.Daca n o sa i judece pe ei Dumnezeu cat ma va judeca pe mine?Am aceasta framantare…
    Oare daca am incerca sa ne unim in rugaciune mai multi ca sa faca Dumnezeu ceva, ca noi sa nu dam seama atat de grav in caz ca ne inselam cumva si nici noi nu actionam dupa voia Lui…Mult poate rugaciunea a 2 sau 3.In fapt cred ca Dumnezeu nu vrea moartea pacatosului, deci nici caterisirea.Si pt ei e greu,poate nici noi nu ne am rugat suficient pentru ei de a lungul timpului.Crucea lor e foarte grea,ar fi trebuit sa i sustinem mai mult,cred ca nu ne am rugat suficient pentru ei.parca abia am asteptat sa cada…tara merge rau, oamenii nu mai cred in Dumnezeu, avorturi cu milioanele…ma doare sufletul!Eu ii iubesc foarte mult pe toti oamenii si ma doare sufletul de fiecare om, de fiecare suflet…mai ales de cei care gresesc,si eu puteam fi in locul lor!
    N-ati vrea sa demaram un program de rugaciune intensa pentru toti cei care noua ni se pare ca gresesc?Noi poate mai stim una alta, dar sunt oameni care s-au indepartat f mult de Dumnezeu si din pricina luptei noastre antiecumenice,antiierarhi…Sa nu i pierdem de tot,chiar daca luptam pt o cauza nobila si sfanta.Cum sa facem sa nu se sminteasca madularele mai slabe?Asta e, daca sufera un madular sufera tot trupul…Iertati si astept un raspuns!

    Apreciază

   • Pe Sfantul Paisie Aghioritul – om bun la suflet si educat in sfintenie de mama lui inca de mic – il apucase si pe el o astfel de dragoste pentru mantuirea dracilor. Si s-a rugat Mantuitorului sa-i mantuiasca pe draci, cum o sti El. Cine stie cat o fi postit pentru asta, caci era foarte nobil la suflet. La scurt timp, Mantuitorul i-a raspuns : in timp ce se ruga, i s-a aratat un drac care se stramba la el si scotea limba la el in batjocura. De atunci s-a linistit si nu s-a mai rugat pentru draci. La Sinodul BOR din octombrie, unde TOTI ARHIEREII ROMANI AU HOTARAT CA ADUNAREA DE LA CRETA A FOST DEPLIN ORTODOXA, avem informatii ca toti arhiereii romani in frunte cu Patriarhul au ras in hohote de toti cei care sunt impotriva adunarii de la Creta. Iata starea demonica fara de intoarcere. Mare si grea lupta avem de dus cu acest soi de oameni. NU stiu daca intreruperea pomenirii lor nu va duce cumva la aparitia a noi erezii si schisme. Trebuie avut grija.

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s