Venerabili ierarhi ortodocşi din lumea întreagă, pocaiti-va !

In data de 26 iulie a aparut un mesaj al PS Irineu de Alba -Iulia catre credinciosii din eparhia sa, dar cred ca este adresat si tuturor din Tara. Mesajul este unul de calmare/manipulare a tuturor celor care incep sa-si dea seama ca, ceea ce au semnat cei 25 de arhierei romani – in frunte cu Patriarhul Daniel – este cea mai vicleana si mai periculoasa apostazie a unor arhierei din BOR, din ultima suta de ani.

PS Irineu vrea sa risipeasca indoielile din inimile credinciosilor afirmand ca : „…lucrările Sfântului şi Marelui Sinod Ortodox s-au desfăşurat într-o atmosferă profund duhovnicească, sub călăuzirea Duhului Sfânt.”

 • ce „atmosfera profund duhovniceasca” poate fi aceea in care n-au fost lasati crediciosii ortodocsi in Biserica, chiar in Duminica Pogorarii Sfantului Duh (la Biserica „Sf.Mina”) dar au fost primiti la rugaciune in comun papistasii, protestantii si monofizitii ? Aceasta atmosfera nu a putut fi decat una draceasca !!!
 • ce Duh Sfant v-a calauzit  acolo ecumenistilor daca „Întâistătătorii de Biserici Ortodoxe şi membrii Sfântului şi Marelui Sinod vor ajunge în Chania, în data de 16.06. 2016 – 666” iar „lucrările Sinodului vor avea loc la Academia Ortodoxă din Creta, în localitatea Kolymbari, Chania, şi se vor încheia în mod festiv în Duminica Tuturor Sfinţilor, 26.06. 2016 – 666,…” ? Asadar iarasi intreb : ce Duh Sfant v-a calauzit la Creta daca ati inceput cu 666 si ati terminat tot cu 666. http://basilica.ro/brosura-informativa-despre-sfantul-si-marele-sinod-publicata-de-biserica-cretei/       Satana v-a manevrat si ati facut voia antihristului. Ati inceput deci cu pecetea satanica iudaica si ati sfarsit tot cu ea, ca un semn al sionistilor lui antihrist : „Sinodul s-a desfasurat sub controlul nostru.”  Acesti arhierei care au semnat la Creta, au lepadat lucrarea harului Duhului Sfant pentru mantuirea lor personala, legiferand panerezia ecumenismului, dar Duhul Sfant inca mai poate hirotoni prin ei, sluji Sf.Taine, Sf.Liturghie. Este foarte interesanta o marturie a unei doctorite ortodoxe din Tg.Mures care, dupa Creta a vrut sa se impartaseasca din mainile PS Petroniu al Salajului, dar avand indoieli, s-a rugat in gand Maicii Domnului daca are sau nu pacat. Rezultatul a fost ca, dintr-o data, fara vreo pricina serioasa, PS Petroniu a anuntat oamenii ca, intervenind o urgenta, inceteaza sa mai impartaseste el lumea acolo iar credinciosii sa mearga la preotii din biserica caci ii vor impartasi ei. Am cautat sa vad ce a facut pe plan ecumenist acest arhiereu si am aflat : Un grup de „ortodocsi”, la Ravenna(2007) au recunoscut pe papa drept intaiul dintre patriarhi, „primat in iubire.” Deci mai intai l-au recunoscut epicop valid, apoi…”intaiul intre ei”. Conducatorul „ortodocsilor” a fost Mitropolitul Ioan Ziziulas de Pergam iar de la noi a semnat  PS Petroniu al Salajului, el fiind chiar in comisia de coordonare a lucrarilor.                                                 http://www.cuvantul-ortodox.ro/recomandari/documentul-de-la-ravenna-usa-deschisa-catolicilor-in-biserica-ortodoxa/
 • PS Irineu, speram ca nu ati uitat ca, pacatul impotriva Duhului Sfant nu se iarta nici aici nici dincolo, asa ca reveniti-va , pocaiti-va si nu mai spuneti  la intuneric , lumina.

PS Irineu continua : ” Este o blasfemie să numeşti acest Sinod ,,eretic” sau să afirmi, în mod necuviincios, că s-a încălcat ,,legea credinţei” (Rom. 3, 27) şi s-a trădat spiritul patristic ce caracterizează Ortodoxia.”

 • Cum ar putea fi numit altfel decat eretic un sinod care legifereaza erezia ecumenismului, legifereaza casatoriile mixte, da putinta legiferarii casatoriilor gay – prin folosirea vicleana a principiului iconomiei, numeste ereziile si schismele – biserici ? Cat despre legea credintei d-voastra, eu cred ca aveti doar una : „cred in tot ce crede si Patriarhul Daniel si voi executa absolut toate ordinele lui pe linia lojei noastre si in spiritul papal in care am facut inaltele studii si doctorate in strainatate. Amen.”
 • Dar iata ca, la sfarsit, arhiereul de la Alba-Iulia spune cel mai mare adevar spus poate  vreodata , de catre un arhiereu roman de dupa ’89, adevar pentru care , cred ca i s-au iertat ceva pacate : ” Întâistătătorii Bisericilor Ortodoxe Autocefale şi venerabili ierarhi ortodocşi din lumea întreagă au lucrat în consens … „. Lasand la o parte faptul ca nu poate fi vorba de nici un consens, din moment ce, in jur de 26 de Mitropoliti nu au semnat unele documente la Creta, cuvantul care mi-a sarit in ochi este „venerabili ierarhi ortodocsi„. Pentru acest cuvant, meritati felicitarile noastre PreaSfintite. Bine ca in sfarsit ati recunoscut public ca acolo au fost venerabilii domni … masoni. Acum din ce loji or fi fost, prea putin conteaza, niste loji cu arhierei si preoti. Poate ii gaseste cineva pe listele urmatoare, desi nu cred :           https://searchnewsglobal.wordpress.com/2013/09/11/masoni-venerabili-din-romania-si-contactele/

 

” Sunt sigur ca atunci cand documentele sinodale vor ajunge in casele preotilor, teologilor si crestinilor nostri, acestia le vor accepta cu satisfactie, … ”
 

 • Nu mai fiti asa de sigur de reusita actiunilor d-voastra de reeducare ecumenista, pentru ca, deja multi preoti si credinciosi s-au trezit  din somnolenta pe care le-o induceti predica de predica si s-au dezmeticit din intunericul eresurilor pe care le imprastiati. Binenteles, ca  partea cea reeducata sau care are interese peste dreapta credinta , va accepta aceste documente cu satisfactie. Dar, nu uitati ca, vor fi  din ce in ce mai multe intreruperi de pomeniri, pe caz de semnare de erezii la Creta si de luari de pozitie impotriva d-voastra, nu numai in tara ci si in toata lumea . Pana aici v-a fost,  venerabililor, pana la dreapta credinta. ” Pe aici nu se trece.” – ca la Marasesti, Marasti, Oituz . Iar daca d-voastra credeti ca nimeni nu va mai poate sta in cale si ca nu aveti a da seama nimanui de pe pamant de faradelegile voastre, va amintim cuvintele P. Prof. Dumitru Staniloae : „Romanul are doua pasiuni mari: pamantul si credinta. Sunt cele doua realitati organice si esentiale ale vietii. Din pamant viata trupului , din Dumnezeu viata sufletului … Am spus ca noi n-avem decat doua pasiuni : pamantul si credinta. Pentru acestea orice sat face revolutie si a facut si in trecut.” ( Pr.prof.Dumitru Staniloae, Ortodoxie si Nationalism, cap. Ortodoxie si Romanism, p.68, p.77 )                                                                                                                                        

„Să stăm bine, să stăm cu frică şi să luăm aminte!”

 • Cuvintele acestea spuse acum cateva mii de ani de Sf.Arhanghel Mihail, prin care a reusit sa-i trezeasca pe ingeri din visul inaltarii luciferice, la realitatea smereniei creaturilor in fata Creatorului vi se potrivesc d-voastra venerabililor ierarhi „ortodocsi”, care sunteti in cadere libera de o suta de ani in abisurile ereziei ecumeniste iar acum ati ajuns la unul din ultimele adancuri ale prapastiei, numit Creta. Oare care dintre sf.voastre va asculta cuvantul Sf.Arh.Mihail ?
 • Oare Patriarhul Constantinopolului , Bartolomeu cel care huleste pe sfinti spunand ca „antiecumenistii fac voia celui rau”, ca „ruptura cu, catolicii este o rusine pentru Biserica Ortodoxa” si ca va continua cu mult optimism „dialogurile cu Biserica sora Catolica” ? Nicidecum.   https://lonews.ro/sfantul-si-marele-sinod-panortodox/22960-patriarhul-bartolomeu-antiecumenistii-fac-voia-celui-rau.html      
 • sau poate  Mitropolitul Irineu al Craiovei, care are o satisfactie deosebita in a alunga din Manastirea Frasinei pe monahii care  n-au iesit de acolo de zeci de ani si sustine in discutiile cu ei ca, „dintotdeauna au fost doua Biserici”? Putin probabil.    Sirul arhiereilor ecumenisti venerabili ar putea continua pagini intregi.
 • Mai trebuie observat un lucru : acesti venerabili, odata cu sosirea de la Creta, parca au dobandit o putere satanica noua de reeducare si de manipulare a crediciosilor in scopurile lor ecumeniste si tin cu orice pret sa spurce nu numai Tara prin duhurile care-i insotesc, dar sa schimbe si mintile oamenilor. Dorim insa, la acest punct al articolului sa va facem cunoscute cateva din tehnicile de manipulare a credinciosilor din partea arhiereilor cretani, una am anticipat-o intr-un cuvant anterior si acum se confirma :
 • B.          cretanii vor face anumite fapte, dimpreuna cu unii politicieni, care sa le refaca sau le intareasca credibilitatea in fata oamenilor, cum ar fi :
 •   – asa-zisele pozitii impotriva casatoriilor gay, impotriva carora de fapt au luptat credinciosii, nu ei. Dimpotriva, cretanii au dat o portita de legalizare a acestor aberatii la cap.II, punctul 6 din documentul referitor la casatorie.
 •   – declararea anului 2016,  ca an inchinat marilor duhovnici si prezentarea lor ca sustinatori ai actualilor arhierei ecumenisti, daca nu chiar direct – ca nu au fost – macar cu aluzii viclene, cum ar fi : Patriarhul Daniel, despre P.Arsenie Papacioc – cel care i-a spus in fata „Sa fii liber, sa nu fii fortat, dependent de interesul cuiva, care prin tine, prostule, isi implineste scopurile…” https://www.youtube.com/watch?v=BZCF5i1Wtw0  : „El spunea că într-o clipită omul poate dobândi mântuirea dacă se pocăiește. A și scris o carte intitulată «Veșnicia cuprinsă într-o clipă» și publicată în anul 2004. Era mai mult un vindecător de suflete, de răni lăsate de păcat în sufletul omului, decât un judecător al faptelor oamenilor. De aceea, era și iubit de popor.” Adica, sa nu ma mai judecati pentru ce am semnat la Creta, pentru ca  marii duhovnici nu judecau ci vindecau. Pai vindecare voastra poate veni numai prin judecata noastra, in cele ce ati gresit fata de dreapta credinta.
 • declararea anului 2017, ca fiind an inchinat martirilor si eroilor din lupta anticomunista.
 • deschiderea – care , de fapt nu se va incheia niciodata –  unor dosare de canonizare a unor Sfinti din temnitele comuniste, cum ar fi : Valeriu Gafencu, Gheorghe Calciu – propusi spre canonizare, dupa cum se zvoneste, de catre Mitropolitul Teofan, dosarul de canonizare al P.Arsenie Boca – propus de catre Mitropolitul Laurentiu Streza…
 • evlavie fatarnica catre alti sfinti din temnitele comuniste, si pelerinaj-parastas la mormintele lor, cum este cazul IPS Serafim Joanta – unul dintre cei mai activi ecumenisti din Europa – care merge la Harlau la mormantul P.Dimitrie Bejan, folosindu-se acum, dupa apostazia de la Creta, de un cuvant al Parintelui Dimitrie pe care i l-a spus pe cand traia, cum ca, ar fi – o fi fost, dar acum, in nici un caz, nu mai este – cel mai duhovnicesc ierarh roman .
 •  invitatii insistente pentru credinciosi si obligatorii  pentru preoti, la slujbele cretanilor si inmultirea, mai ales acum dupa Creta, a slujbelor de aghiazma, a hirotoniilor, a botezurilor … efectuate de ei si prezentate  in mass-media bisericeasca, pentru asigurarea credinciosilor ca, ei inca mai au harul Duhului Sfant, har pe care il mai au doar prin iconomie, nu de dragul lor – caci ei deja s-au lepadat de El la Creta – ci pentru mantuirea credinciosilor.

„Dorindu-vă smerită ascultare, statornicie în dreapta credinţă şi bucuria mântuirii…”.

 •  Cu alte cuvinte, sa faceti ascultare ca sa fie bine si sa fiti credinciosi smeriti in fata noastra, ca stim noi mai bine ce am facut la Creta. Nu va luati dupa toate prostiile de pe net scrise la adresa noastra, ca acestea fac parte din atacul concertat asupra Bisericii din partea dusmanilor ei.

Venerabililor arhierei cretani, voi sunteti cei mai periculosi si mai perfizi dusmani ai Bisericii, caci prin ecumenismul propovaduit de voi, faceti cel mai mare rau celor din afara – prin dragostea voastra falsa, fara de Adevar – si smintiti pe cei dinlauntru – prin tradarea Ortodoxiei. Sa nu uitati niciodata, PS Irineu ca, in orasul unirii – Alba Iulia, la anul 1600, Sfantul Voievod Mihai Viteazul a demonstrat prin minune – la sfintirea Aghiazmei Mari, facuta de PS Ioan de la Prislop, care este sfant cu moaste intregi – ca numai ortodocsii au Sf.Taine mantuitoare, numai ortodocsii au harul Sf.Duh iar papistasii nu mai au acest har de peste 1000 de ani.http://marturieathonita.ro/marturie-a-sfantului-ierarh-petru-movila-despre-mihai-viteazu/ Si niciodata nu-l vor avea daca vor asculta de hotararile d-voastra apostate de la Creta. Aveti la Aiud Sfintele moaste ale celor mai mari Sfinti Mucenici din istoria BOR, care au luptat pana la sange impotriva comunismului. Cum urmati luptei si marturisirii acestor Sfinti ? Cu legiferarea ecumenismului – tot un fel de comunism-nivelare la nivel de credinta ? Cati monahi aveti la Schitul de la Aiud, acolo unde au fost chinuiti mii de mucenici ? Unul si acela care ” accepta cu satisfactie ” documentele de la Creta ?  Ma tem ca va va fi spre mai multa osanda marea sfintenie pe care o aveti la Alba . Dar d-voastra, venerabililor arhierei, vad ca nu va temeti. Jucati-va in continuare cu focul, cautati-o cu lumanarea si vom vedea unde veti ajunge.  De aceea, orice legatura a credinciosilor si preotilor cu d-voastra, a devenit o legatura prin care ne este in mare pericol  mantuirea. Mare si grea lupta vom avea de dus cu sf.voastre.

Asa ca, venerabili arhierei ortodocsi din toata lumea, pocaiti-va cat mai este timp si scoate-ti viclesugurile din inimile voastre … daca mai puteti !!!

187 de comentarii

 1. Parinte daca cineva s a nascut de exemplu pe 26 august 1983,stiind ca de fapt calendarul corect este cu 13 zile dupa,inseamna ca acela e nascut pe 8 septembrie de Nasterea Maicii Domnului?

  Apreciază

   • Ce sariti ca ars cand pomeneste cineva de calendar,nu este cel adevarat stilul vechi,nu-l tine Muntele Atos,Ierusalimul,Rusia,nu asa il tineau sfinti parinti? Prin iconomia lui Dumnezeu mai este har in BO care tine de calendarul gregorian,asta nu inseamna ca nu s-a gresit si nu s-a produs schisma

    Apreciază

   • Nu am afirmat niciodata ca Athosul , Ierusalimul, Moscova … gresesc ca tin calendarul vechi. Eu nu sunt de acord cu Slatioara, si nici ei – Athosul, Ierusalimul…

    Apreciază

   • Daca patriarhul Daniel si ceilalti ierarhi, au semnat in Creta pentru eretici, si noi trebuie sa semnam pt pastrarea Ortodoxiei, pentru Dumnezeu

    Putem sa mergem si sa inregistram la Patriarhii, plangeri impotriva celor care au semnat in Creta, ca sa avem cat mai multe bonuri de inregistrare, ne vor folosi ca sa dovedim ca suntem multi care nu-i dorim sa ne reprezinte ca ierarhi si ca nu suntem de acord cu Sinodul din Creta. Nu au ce sa ne faca..daca facem o sesizare in acest sens. Nu vor avea justificari ca nu au stiut ca poporul nu e de acord cu ei..timpul nu trebuie pierdut..nu se stie niciodata cand vine moartea peste noi si vom da raspuns in fata Domnului pt ca am tacut cand trebuia sa spunem Adevarul.. ati vazut ce au patit saracii oameni in Italia..Oricand poate venii si peste noi un cutremur… DOAMNE FERESTE !
    Asa ca, ei au semnat in Creta pentru eretici, noi semnam aici pentru Sfintii Parinti si cele 7 Sinoade, cat mai multe plangeri impotriva lor !!! E posibil ca bonul de inregistrare sa fie biletul nostru spre rai ! Ia ganditi-va putin !
    Desi , e un om simplu, fara prea multi talanti, a avut curaj ..si il respect pt asta
    Asta trebuie sa facem si noi, cu mic cu mare, sa marturisim peste tot ori de cate ori avem ocazia, pana nu este prea tarziu…
    vizionati si asta:

    Apreciază

  • DOAMNE AJUTA!

   AVETI OCAZIA SA PARTICIPATI ACTIV PENTRU APARAREA ORTODOXIEI , PE 10 SEPTEMBRIE , LA PATRIARHIE , UNDE SE VA FACE UN MITING AUTORIZAT (intre orele 9-18 langa Patriarhie, baza dealulului)

   TIMP 9 ORE SE VA PROTESTA PASNIC IMPOTRIVA ECUMENISMULUI.

   Veniti cu pliante, fotografii, carti care dovedesc faptul ca acesti pastori sunt de fapt acei antihristi, lupi in piele de oaie care vin sa sfasie turma asa cum ne-a spus Sf Apostol Pavel!

   Sa dea Domnul sa se reuseaca sa fie pus acolo si un proiector mare pe care sa se deruleze documentare despre ce inseamna ecumenismul, ca sa inteleaga si cel care nu are internet acasa !

   Avem acesta mare ocazie, timp de 9 ore !

   Lasati mandria ca nu va place cel care a luat autorizatia de la Primarie.. ca e balbait, repezit.. a facut mai mult decat cei care sunt cu doctorate dar tac…si nu fac nimic..

   Trebuie sa fim uniti pt ca avem acelasi scop- SA APARAM DE ERETICI ORTODOXIA !

   Daca veneati pe 30 august la Patriarhie mai multi, era si mai bine.. Dumnezeu a lucrat prin cei care au avut curaj sa vina acolo…prosti , balbaiti dar sinceri in credinta…ati vazut ca au reusit sa-l faca pe Varlaam sa vb..sa se vadeasca ce e de fapt – un eretic..

   Apreciază

  • Stiu unde bati tu – sa nu mai mearga oamenii deloc la Biserica – dar P.Gavriil are unde sa se duca. Te sfatuiesc sa te spovedesti si sa te impartasesti cat mai ai timp, cat inca se mai poate merge la Biserica, in afara de slujbele cretanilor.

   Apreciază

   • Deci are dreptate si pr. Gavriil, care nu se duce unde sunt pomeniti eretici, dar au dreptate si cei care se duc unde sunt pomeniti eretici? Oare Hristos e cu doua masuri? Cred, vazand presiunile ereticilor chiar si nesemnatari (Varsanufie) asupra preotilor marturisitori, ca doar pr. Gavriil are dreptate.

    Apreciază

   • El are langa el o biserica unde nu este pomenit Bartolomeu. Tu nu ai asa ceva decat foarte departe, unde nu poti ajunge decat rar. Tine-te de Biserica cat se mai poate, ca nu vei avea putere sa duci lupta de zi cu zi fara Spovedanie si Sf. Impartasanie. Dar fara slujbele cretanilor si chiar a celorlalti ramasi in Tara si fara duhovnici eretici ecumenisti convinsi .

    Apreciază

   • Parinte Teodot ,de ce BOR participa la acest gen de mascarada?Priviti acest link,prin fumul curatitor al paganilor au trecut si trei biserici ortodoxe:romane,a constantinopolului si a antiohiei ,va bateti capul degeaba…sinodul din creta este concluzia tuturor faradelegilor si incalcarilor canoanelor incepand din 1924 si pana acum…ceea ce mai putem face este pocaintza,asa cum au facut ninivitenii…

    Apreciază

 2. Ati spus mai devreme ca P Justin n a mai avut duhovnici,pai la cine se spovedea?eu stiu ca ultimul lui duhovnic a fost P.Serafim Badila de la Casiel

  Apreciază

  • Este adevarat ca s-a spovedit si la el, dar eu ma refer la oameni de talia sa cu care sa se sfatuiasca in marile probleme ale Bisericii si Neamului. Care dintre acestia aveau „Doamne Iisuse” de sine miscatoare ca P.Justin ? Niciunul. Doar P.Arsenie Papacioc, poate P.Adrian Fagetan, P.Sofian Boghiu … dar cu acestia, din pacate nu s-a intalnit.

   Apreciază

 3. NU ESTE ADEVARAT PARINTE TEODOT! NU BAT DELOC ACOLO UNDE CREDETI…EU MERG LA BISERICA SI LA MANASTIRI IN FIECARE DUMINICA!!!!! CHIAR DACA ACOLO UNDE MA DUC IL POMENESTE PE ANDREICUT DAR CE SA FAC????!!! DACA SUNT SI MONAHII ARDELENI SUNT SPALATI PE CREIER…EU AM GASIT LINKUL DIN 2 MOTIVE BINE INTEMEIATE 1.AM EVLAVIE LA PT.CIPRIAN SI 2. SA SE FOLOSEASCA FRATII CARE IL CITESC…MAI STITI POATE ALTI NICI NU STIU CA SF.PAISIE ARE UCENICI SI SE SE INTAREASCA…JUUUUU DACA AM BATUT ACOLO…JUR! SPER CA ATI OBS.CA ATUNCI CAND MULTI SCRIAU CU DISPERARE ” SA NU SE MAI MEARGA LA BISERICA” EU CHIAR NU AM ZIS NIMIC…DACA NU ERAM DEACORD CU DVS.SA STITI CA VA CONTRAZICEAM SAU NICI NU MAI LASAM LA DVS MESAJE…SPER DIN TOATA INIMA SA MA CREDETI! DOAMNE AJUTA! NU AM VRUT SA MA LAUD CA MA DUC DUMINICA DE DUMINICA LA BISERICA DAR M-AM SIMIT OBLOBATA MORAL…:) DOAMNE AJUTA!

  Apreciază

 4. Recunosc ca atunci cand l-a pomenit pe d-l andreicut nu am strigat NEVREDNIC dar sper ca de ADORMIREA MAICII DOMNULUI sa vb cu stretul manastiri personal desper sinod, pomenirea ereticilor…sa vedem .. am mai fost la o manastirea nu tare am avut succes…nici eu n-am cucerit desavarsirea ,mai am de luptat…uneori ma simt si singura dar stiu ca DUMNEZEU MA IUIESTE.

  Apreciază

   • Parinte, Teodot, Doamne ajuta. Mare grija cu cine stati de vorba pe net. Aceasta ”florentina” nici romanca nu este. Nu vedeti ca are textul tradus de „goagal”? Nu e vorba de nestiinta. Se vede clar ca lumina zilei. E CAPCANA…

    Apreciază

 5. fereasca Dumnezeu,n am de gand dar stiu ca acel calendar vechi e cu 13 zile dupa noi nu inainte,ati gresit scazand…….am fost de vreo 3 4 ori la ‘manastirea Adormirea Maicii Domnului’ din Bucuresti auc cativa ani nestiind ca e in inselare

  Apreciază

 6. sa stiti ca l am cunoscut pe p Serafim Badila si mi se pare un preot bun,are smerenie si dragoste de oameni,e foarte probabil ca sa treaca n ceata sfintilor

  Apreciază

  • Teofan se declară iubitor al Bisericii Ortodoxe mai presus decât îşi iubeşte propriul suflet…da de câte ori a dat el anatema erezia ecumenismului ?
   De câte ori a avertizat el turma despre pericolul acesta?
   El luptă împotriva celor credincioşi, a mărturisitorilor şi caută să-i înşele pe cei care sunt mai slăbuţi cum că el ar fi adevăratul mărturisitor pe motiv că în bisericiile catolice din apus se fac slujbe ortodoxe.
   Dar fără mărturisire de credinţă, dând mâna cu papa ??? aşa e el mărturisitor?
   Când l-am întrebat ce e ecumenimul şi cum luptăm împotriva lui a declarat că el nici măcar nu ştie.

   asta nu mi-a plăcut deloc pentru că nu din smerenie a zis că nu ştie, ci din făţărnicie, pentru că el chiar a şi semnat erezii, sprijinind direct şi în cunoştinţă de cauză ecumenismul.

   Apreciat de 1 persoană

   • Apostatul nepocait Teofan este cea mai vicleana aparitie ecumenista din Sinodul BOR. Mai bun nu-l poti face, dar mai rau , da. Aceaste afirmatii nu sunt pacatul judecatii ci constatarea trasaturilor de caracter ale unuia din cei mai periculosi eretici ecumenisti romani. Are intr-ansul din belsug scoala lui Teoctist, cel care l-a primit pe papa. Incepand de maine si Teofan dimpreuna cu altii il vor primi ca pe un episcop cu har pe papistasul acela dde la Ierusalim – numit patriarh emerit latin al Ierusalimului, Fouad Twall. Pai daca il prezinta romanilor ca patriarh de Ierusalim, peste cativa ani, dupa ce se va toci mai mult simtul discernamantului ortodoxie-erezie, vor sluji impreuna cu ei ca si episcopi valizi cu har. Spre aceasta se tinde. Am auzit o teorie vehiculata de popi idolesti ecumenisti de la seminariile de teologie ca rugaciune comuna cu ereticii inseamna impartasirea din acelasi potir. Cei care cred ca vor putea sa se desparta de arhiereii ecumenisti atunci cand ii vor vedea ca se impartasesc din acelasi potir cu ereticii se inseala amarnic. Atunci va fi prea tarziu : va fi ca o multime care este dusa pana la marginea prapastiei si cei din spate imping. Atunci mai poti evita prapastia ? Nicidecum ci vor merge cu tot valul in prapastie. Cu cat ne vom departa mai mult de arhiereii ecumenisti, cu atat ne vom apropia mai mult de Dumnezeu. Cu toate fortele impotriva sinodului de la Creta.

    Apreciat de 1 persoană

   • Asta este una din marile lor viclenii(a ierarhilor ecumeniști):că nu se împărtășesc cu alte confesiuni și,vezi Doamne,rămân ortodocși!Vorba pr. Adrian Făgețeanu:”vicleni,vicleni,vicleni”!Mare atenție la viclenia asta:cum că atunci când o să îi vedem împărtășindu-se din aceleși potir,atunci avem voie să îi declarăm căzuți din dreapta credință.Păi,nu prea o să-i vedem,pt că ei între ei au stabilit deja ca,la momentul actual să meargă cu ecumenismul(inclusiv slujbe împreună ortodocși cu eterodocși)fix până la impărtășania din același potir…iar mai târziu probabil intră în vigoare ceva gen”supermemorandum”…

    Apreciază

   • Impartasirea din acelasi potir cu sectele – dar vezi ca n-a spus nimic de catolici – este ca o multime aflata pe marginea unei prapastii. Nu se mai poate intoarce nimeni inapoi, pentru ca te impinge valul.

    Apreciază

 7. Mare curaj si nesimtire a avut Teofan sa spuna despre P.S.Longhin ,care este Omul lui Dumnezeu ,ca se inseala amarnic…va vedea la judecata lui Hristos-Domnul exact cum stau lucrurile dar va fi prea tarziu. Mai are Bunul Dumnezeu Marturisitori !Cinste lor!

  Apreciat de 1 persoană

  • Nu cred ca ierarhul Longhin greseste, numai cand te gandesti de cati copii are grija si cata responsabilitate are in spatele lui, iar altii cu responsabilitati mult mai mici comenteaza actiunile unor colegi de ai lor…

   E ca si diferenta intre Arhimandritul Justin Parvu cu 16 ani de temnita cumplita si multe altele, si un preot de mir cu totul de a gata, fara sa stie ce e frigul, ce e razboiul, cum e o zi de temnita in intuneric pentru credinta.
   Pai ce habar are preotul de suferinta si chin………..inainte sa se apuce sa comenteze si sa contrazica spusele unui marturisitor si martir!

   Apreciază

 8. voi trebuia sa il lasati pe IPS Teofan sa vorbeasca…asta e … era o ocazie rara o discutie de felul asta…am o intrebare..puteti merge sambbata asta la arges sa boicotati ca slujba ortodoxa se va face unei papiste, regina aia defuncta a voastra, a romanilor? ia vedeti de puteti merge, cei doi ce vorbira cu teofan

  Apreciază

 9. Doamne ajuta!

  Imi aduc aminte de parca s-ar fi intamplat ieri. Eram in chilia Fericitului Staret Iustin Parvu dupa o asteptare lunga la usa sfintiei sale. Lume multe, asa cum era de obicei, lume cu probleme, oameni ce priveau in gol incercand sa-si puna in ordine gandurile inainte de a intra in chilia Parintelui Iustin. Toti iritati de nerabdare, de lunga asteptare, de emotii de necontrolat. Emotii pe care nu ai cum sa le stapanesti in fata un om sfant, in fata Parintelui.
  Mi-a raspuns la problemele mele, iar la un moment dat mi-a zis:
  „- Acum e problema asta cu cipurile, iar dupa asta va veni problema cu schisma, dar voi sa nu parasiti Biserica!”
  Nu am inteles atunci la ce facea referire, dar acum inteleg.
  Capul Bisericii este Hristos. Biserica e mireasa Mirelui Hristos, fecioara neprihanita si are sa ramana fecioara neprihanita pana la sfarsitul veacurilor indiferent de curviile casnicilor, indiferent de tradarile din interior, „portile iadului nu o vor birui!”.
  Cinstea unei case nu poate fi murdarita de slugile lasate sa o administreze, sa o ingrijeasca. Numai stapanul casei poate sa pateze numele casei, dar in cazul nostru Stapanul este Hristos, deci casa a fost, este si are sa ramana curata si neprihanita pana la sfarsit. Biserica nu este a ecumenistilor, nu este a oamenilor, ci oamenii sunt chemati sa slujeasca Stapanului ei Hristos in ea spre mantuirea lor.
  Asa cum a spus si Dumnezeu prin gura Parintelui Iustin, nu putem sa parasim Biserica. Nu poti sa iti parasesti casa fara lupta, iar lupta este marturisirea Adevarului revelat prin gura Sfintilor Parinti. Sfinti ce n-au pregetat sa dea 6 litri de sange, pana la ultima picatura, pentru singura si adevarata credinta, cea Ortodoxa.
  Facem ascultare de mostenirea pe care am primit-o de la Sfintii Parinti, inclusiv de cea primita de la Parintele Iustin, Parintele Arsenie Papacioc, Sfantul Paisie Aghioritul si alte rude duhovnicesti ale noastre!
  Cine ne acuza ca nu suntem sub ascultare, deci nu suntem in Adevar, se inseala si dispretuieste sangele varsat al celor ce si-au dat viata pentru a pastra Calea, pentru a pazi Adevarul si pentru a castiga Viata!
  Adevarul nu se identifica cu ascultarea oarba, intamplatoare, ci cu ascultarea de Adevarul revelat si mostenit de la Sfintii Parinti, acum, in conditiile in care nu mai avem repere in carne si oase!
  Biserica Ortodoxa este a celor ce cred ortodox, a celor ce cred drept si adevarat, asa cum am mostenit in venele sufletelor nostre prin sangele duhovnicesc al Sfintilor Parinti, trambite curate ale Duhului Sfant.
  „A venit vremea cand pastorii isi vor da oile pe mana lupilor.” a spus Parintele Iustin in 2010. Suntem in 2016. Vedem cu ochii nostri semnele.
  Nu vom parasi Biserica, decat atunci cand Sfanta, Dumnezeiasca si Infricosatoarea Liturghie nu se va mai face dupa randuiala Sfintilor Parinti.
  Daca mantuirea mea ar fi conditionata de ratacirea slujitorilor Bisericii, ar fi o nedreptate. Atata timp cat eu caut si lupt sa raman in predania Sfintilor Parinti, in Adevar, Dumnezeu nu ma va lipsi de ajutor. Avem inca Sfanta Liturghie si indiferent cine e pomenit la ea, tot Sfanta se va chema! Nu poate un nume de om, de muritor, de sange si carne, sa opreasca lucrarea dumnezeiasca din Sfanta Liturghie. Nu se poticneste Dumnezeu in nume de oameni. Si nu vitregeste Dumnezeu de Sfanta Liturghie, turma lui mica, pentru ca un nume de sluga nevrednica e pomenit in ea.
  Nu a venit timpul sa parasim zidurile Bisericii. Inca mai avem Sfanta Litughie. Inca nu a ingaduit Hristos sa fie schimbata randuiala Dumnezeiestii Liturghi!
  „Nu te teme turma mica!”

  Apreciază

  • Foarte bine ai scris. Sa invete si altii. Sunt intru totul de acord cu tine. Ramanem in Biserica dar care are constiinta ortodoxa limpede si nu se teme de oameni are datoria de a intrerupe pomenirea arhiereilor eretici.

   Apreciază

 10. Va rog sa imi spuneti ce sa fac? La mine in oras, nu stiu sa fie vreun preot care nu il mai pomeneasca pe ierarhul locului (participant si el la Creta), darminte sa spuna ce periculos este sinodul din Creta. Ce sa fac? Sa ma duc la slujbe in continuare? Ma pot spovedi si impartasi la aceste biserici (unde se pomeneste ierarhul ecumenist)? Sau sa stau acasa sa ma rog? Va rog din suflet, raspundeti-mi. Va multumesc frumos.

  Apreciază

  • Momentan mergeti la Biserica si purtati discutii cu preotul aducandu-i argumente prin documente despre Creta. In timp daca nu se indreapta, vom merge numai la cei ortodocsi. La spovedanie sa-i spuneti si vedeti ce zice. va impartasiti acolo si in timp, daca e indaratnic si vrea sa va bage teoriile ecumeniste in cap, cautati altul.

   Apreciază

   • Va multumesc foarte foarte mult pentru raspuns. Inainte de a va scrie, i-am dat deja o parte din documentele emise de reprezentantii bisericilor care nu au participat, sau care au participat si spun ca sinodul e erezie, inclusiv documentul cu nepomenirea ierarhului a preotului Macarie, citate din sfintii parinti despre erezie si ai celor din secolul xx despre erezia ereziilor ecumenismul (fisierul meu cu aceste documente are 68 pg). I-am mai dat si altcuiva (la fel spunea ca e sinod talharesc). Le e frica sa spuna cu voce tare. Nu am la cine altcineva. Doar cu ei puteam discuta si inainte. Tocmai am dat peste citatul din Sfantul Teodor Studitul (scrisoarea nr. 553 catre Mahara) „Ce să-ţi spun acum despre acest lucru nu văd, decît că întinare are împărtăşania din singurul fapt că îl pomeneşte [pe ereziarh], chiar dacă ortodox ar fi cel ce face Sfînta Liturghie.” Inca o data multe multumiri pentru raspuns!

    Apreciază

 11. Nu inteleg un lucru.Cum p Justin care este un sfant vorbea de rau?nu nteleg cum de a spus despre m Teofan ca e viclean si ca mai bun nu poti face din el dar mai rau da

  Apreciază

  • Aceasta nu este vorbire de rau ci o constatare a caracterului cuiva fata de care multi aveau evlavie, dar care in realitate are probleme cu Dreapta Credinta. Caderile morale sa nu le judeci la arhierei si preoti, dar la cele de la dogme esti dator. Acesta a fost si un avertisment pentru mine. Nu am nici un interes sa inventez.

   Apreciază

 12. Cei care i-au cerut la manastirea varatec ereticului teofan sa se dezică de PANEREZIA DIN CRETA, au uitat sa-i ceara sa-si retraga public si afirmatiile facute la tvr, care au devenit publice, ,,cum ca papistasii au sfinte taine”, spuse încă din vremea cand era vicar patriarhal, sub umbrela ereziarhului teoctist, care a slujit cu ereticul papă, si a impins ortodoxia in bratele ecumenismului, cu toată viata lui de sfintenie, care nu a mai valorat nimic după aceea.

  La ce se ne mai așteptăm de la unul invechit in rautate?

  teofan savu-sinaitul afirma ca papistasii au sfinte taine:

  Apreciază

 13. Am primit la o conferinta o icoana cu Parintele Glicherie Marturisitorul de la Slatioara, este ceva bun? Deoarece aud aici ca Slatioara nu ii bun.

  Apreciază

 14. Ati omis multi dintre voi ceva……….anume: Mandria ierarhilor ecumenisti, care tinand de scaunele lor, la cea mai mica problema care le ameninta autoritatea fac urat tare de tot, isi trimit trepadusii ca sa afle ce se intampla si sa faca ordine.

  Daca tineau cu adevarat la smerenie, multi lasau lucrurile asa, dar pentru faptul ca si la M. Lacul Frumos si la Oituz, ierarhii au luat masuri imediat, arata ca pentru ei conteaza mult mai mult sa fie pomeniti, sa stie credinciosul unde sa indese banii, decat credinta ortodoxa! Numele lor e mai important decat orice altceva…sa stie babele si mosii cine este la hotar si cine comanda pe ogor…

  Apreciază

  • Au inceput deja presiunile si pe cei care au semnat scrisoarea-ultimatum catre Teofan : un preot de mir dintre semnatari a fost chemat de urgenta la Mitropolie, altul are anuntat control de la un protopop la Biserica pentru maine – P.Mihail Popescu de la Biserica spitalului din P.Neamt. Sa ne rugam pentru ei.

   Apreciază

 15. Din documentele de la sinod, relatia bisericii cu lumea:
  Biserica Ortodoxă are o conştiinţă comună a necesităţii dialogului teologic intercreştin. De aceea şi consideră că este necesar ca acest dialog să fie totdeauna însoţit de mărturia în lume prin acţiuni de înţelegere reciprocă şi iubire, care să exprime „bucuria negrăită a Evangheliei” (1 Petru 1, 8), excluzând orice act de prozelitism, uniaţie sau altă acţiune de antagonism confesional provocator. În acest spirit, Biserica Ortodoxă consideră că este important ca toţi creştinii, inspiraţi de principiile fundamentale comune ale Evangheliei, să încerce să dea un răspuns unanim şi solidar, bazat pe modelul omului nou în Hristos, la problemele spinoase ale lumii contemporane.

  Deci, fara prozelitism, CA NU ARE NIMENI ADEVARUL.
  Mai nou ,se numeste antagonism confesional marturisirea adevarului .
  . Raspuns solidar si unanim cu cei fara de cruce???????
  !
  Nu avem voie sa convertim eretici la ortodoxie!
  ASTA E CULMEA!

  Apreciază

  • sinodul acesta calcă cuvintele Sfântului Pavel, care spune aşa- De omul eretic după prima şi a doua mustrare îndepărtează-te!
   iar ei spun altceva şi duc în rătăcirea cea mai mare, erezia ereziilor, ecumenismul, pe cei slabi.

   Apreciază

 16. glicherie de la slatioara este eretic si schismatic.
  este afurisit, nu a putrezit si stilistii l-au fiert in aromate sa se laude ca au un sfant.

  Apreciază

  • FRATE TU STI DESPRE CE VORBESTI? L-AU FIERT . AI FOST DE FATA? OAMENI BUNI CE SHISMATIC SA FIE DACA OMUL GLICHERIE A APARAT SFINTELE CANOANE IN TIMP CE MIRON CRISTEA LE CALCA, DA-MI O EXPLICATIE CINE IEREA IN MINCIUNA SI CINE A VENIT CU NOUTATI LEGATE DE CALENDAR CINE SCHIMBA LEGEA LUI DUMNEZEU GLICHERIE SAU MIRON CRISTEA? .MIRON CRISTEA UN MASON CARE A DEZBINAT BISERICA ESTE RASPUNZATOR SI ERETICSI SCHISMATIC NU GLICHERIE A-MI PARE RAU SA VA SPUN DAR ASTA ESTE ADEVARUL. DECIAVEM SI PURTAM ACEASTA VINA NOI DUPA NOUL CALENDAR MOSTENITA DE LA TRADATORUL MIRON CRISTEA. IAR GLICHERIE NOTA ZECE A APARAT ORTODOXIA CURATA CUM NEA FOST LASATA DE LA SF PARINTI. ACESTA ESTE ADEVARUL ADEVARAT SCHISMATIC SI ERETIC A FOSTCONDUCATORUL MIRON CRISTEA SI CEI CE AU FACUT ASCULTARE OARBA DE EI RESTUL ARHIEREILOR CORUPTI,CA DIN CAUZA ASTA AVEM SI IN ZILELE NOASTRE NUMAI OTREPE DE ARHIEREI.SANTEM IN EREZIE DUPA NOU SI NICI NU NE DAM SEAMA ATATA TIMP CAT MENTINEM NOUL CALENDAR SI NU NE UNIM CU FRATI NOSTRI DP STIL VECHI. O SA COMENTEZE MONAHUL TEODOT ACUM VINE IAR CU ABURELI CA SLATIOARA IE RATACIRE SI SCHISMA. FRATE IO TOT PE NOU SANT DAR ASTA ADEVARUL DIN PACATE NU TREBUI SA NE DAM NOI CEI MAI CEI CA VORBA AIA N-AM APARAT NIMIC IN 1924 SI AM TACUT DE FRICA. SI TU VI ACUM SA SPUI CA OMUL GLICHERIE IE FIERTURA OMULE TU A-TI DAI SEAMA CE VORBESTI? ADICA ALA SARACU IE FIERTURA SARACU CARE SI-A PUS VIATA IN JOC PENTRU ORTODOXIE ASA CUM AM MOSTENITO DE LA SF PARINTI. ESTE NESIMTIRE DIN PARTEA CELOR DP NOU SA AFIRME ASA CEVA MAI BINE TACEAI SI IEREAI MAI INTELEPT. STI TU CA E IN IAD TI-A ARATAT TIE DUMNEZEU CA OMUL IE IN IAD PENTRU NEASCULTAREAFATA DE UN MASON?. STAI CUMINTE FRATE SI ACCEPTA CA ASTA ESTE ADEVARUL GLICHERIE E SFANT SI ASTA O SPUN DIRECT DE LA DUMNEZEU EL A-MI SPUNE CA IE SFANT EL A-MI ARATA. EL A-MI CONFIRMA PRIN RASPUNSURI DIRECTE . DE MULT AM AFLAT CA GLICHERIE E SFANT SI N-AM BAGAT DEZBINARE IN BISERICA DP NOU AM MERS IN CONTINUARE TOT LA NOU IN SPERANTA CA POATE NE-OM TREZI O DATA DAR VAD CASANTEM EXTREM DE INVIDIOSI PE CEI DP VECHI SI O TINEM LANGA CU NOUL. NOUL CALENDAR E EREZIE CURATA FRATILOR SI PINA NU RENUNTAM LA EA NU VOM IZBANDI DELOC

   Apreciază

   • Nu cred ca P.Glicherie este in randul sfintilor si nu merg la Slatioara. Am cunoscut o batrana care a stat la Paltin-Petru-Voda si care era copila atunci cand s-a schimbat calendarul. La cunoscut pe P.Glicherie. O obseda o dorinta de a merge la Slatioara. Eu ii spuneam sa nu mearga. S-a dus si s-a impartasit acolo. De cum s-a impartasit , i-a fost din ce in ce mai rau, aproape sa moara. I-a parut rau ca a fost la Slatioara. S-a spovedit apoi la un preot de la Paltin, a calugarit-o si si-a revenit. Apoi, la scurt timp a murit. Este ingropata la deal , la calugari. O cheama Isihia.

    Apreciază

 17. Parinte Teodot,

  Va rog sa ma ajutati cu o informatie: a fost sau nu pr. Serafim Badila duhovnicul pr. Iustin Parvu? Informatia apare pe internet in mai multe locuri. Multumesc.

  Apreciază

 18. Un comentariu de pe net:

  „seren

  A aparut pe site-ul de la manastirea Petru Voda ……

  Oare Parintele Iustin așa s-a exprimat …. precum se incearca acum sa ne induca aceste cuvinte …?

  Cand Canonul 15 Sinodul I-II nici nu mai pomeneste macar de impartasirea din acelasi potir, ca să fie oprita pomenirea, ci numai daca marturiseste eresul public,….si restul.

  Iar restul canoanelor precum canonul 45 Apostolic – spun clar ca numai daca s-ar ruga clericul impreuna cu ereticii sa se cateriseasca si afuriseasca ….

  Unde scrie in ce Canoane ca numai la impartasirea din acelasi POTIR trebuie intrerupta pomenirea ierarhului?

  Cand Canoanele osandesc inainte de a se ajunge la asa ceva ….

  Trebuie mare discernamant ….mare grija – cu Cuvintele spuse și cu atitudinea, ca acestea ne pot osandi la munca vesnica ….iar noi crezand ca suntem bine, crestini ortodocsi pe calea dreapta!

  Iertati!”

  Sursa: http://sinodultalharesc.tk/un-ierarh-roman-marturiseste-m-abtinut-semna-ratacirea-din-creta/#comment-964

  Apreciază

  • E clar ca acest comunicat a fost scris la ordin, imediat dupa Scrisoarea-ultimatum catre IPS Teofan, cu unicul scop de a crea confuzie in randurile celor care ar fi vrut sa urmeze intreruperea pomenirii. Unii credinciosi au realizat greseala.

   Apreciază

 19. Daca vrem sa ramanem in Biserica, fiind noi insine Biserica cea Una, Sfanta, Soborniceasca si Apostoleasca, si sa ne purtam ca adevarati ortodocsi, dreptcredinciosi, hotarele noastre trebuie sa fie doar Canoanele sfintilor Apostoli si ale sfintilor nostri Parinti.

  In Canonul 15, Sinodul I-II, este hotarat foarte clar ca trebuie sa te desparti de episcopul care propovaduieste public erezia.
  In Canonul 45 Apostolic, este hotarat ca episcopul care se roaga cu ereticii sa fie afurisit.

  Unde, cand si de catre cine s-a hotarat ca poti ramane in comuniune cu patriarhii, episcopii sau preotii cazuti in erezie, pana la impartasirea comuna din acelasi potir?

  Ori suntem dreptcredinciosi si ne tinem de invatatura cea dreapta a Canoanelor Ortodoxe, ori, din necredinta sau prostie, incepem sa ne punem noi insine propriile hotare si astfel sa devenim la fel ca cei cazuti in erezie?

  Daca ne tinem de sfintele Canoane nu vom cadea in vicleniile celor ce vor sa ne tina in comuniune cu ereticii si sa ne piarda, prin inventarea de false hotare.

  Apreciază

 20. parinte daca la Radu Voda n Bucuresti se oficiaza slujbe de Ieronim Sinaitul se poate participa caci el e acolo mai marele manastirii?

  Apreciază

 21. Eu sunt pentru dialogul ortodocsilor cu alte confesiuni, in evenimente culturale, sociale, dezvoltare. Dar fiecare cu a lor patratica. Nu e bine sa amesteci politica, dezvoltarea, serviciile sociale cu credinta. Nu toti se roaga la acelasi Dumnezeu. E drept ca in multe tari ortodocsii fac slujbe in biserici catolice, chiar catolicii i-au lasat, sa faca slujba, acolo e o chestie delicata…probabil de aia multi se impaca bine cu catolicii, deoarece au fost permisivi in multe cazuri in care i-au lasat pe ortodocsii sa slujeasca in biserica, sau le-au cedat chiar biserica si apoi au facut modificari, catapeteasca, iconostas…

  Acum toti se agata de treaba cu „impartasitul in comun” doar daca se va ajunge acolo atunci ortodocsi au tot dreptul sa numai pomeneasca ierarhii, asa sustin multi, cat si ierarhii,
  Insa………cum pot sa lase in fiecare an la saptamana de rugaciune in comun de la patriarhie cate un predicator sau preot de alta confesiune sa predice in fata Portilor Imparatesti, asta nu e bine, e ca si cum le ai dat autoritate deplina…. si i ai intarit in credinta lor, i ai recunoscut, ori :

  Sfantul Ciprian al Cartaginei spune: „Ereticii niciodata nu se vor intoarce la Biserica daca ii intarim in convingerea lor ca si ei au biserica si taine”.

  Se mai spune ca nici mucenicia nu mantuieste pe cel eretic sau schismatic.

  Dar vor fi si multi din alte popoare sau credinte care se vor mantui, aceea numai Dumnezeu o stie, va fi o judecata aparte pentru ei, desi ei nu au Duhul Sfant de la Botez. Multi evrei care tin legea veche se vor mantui la sfarsit daca il vor recunoaste pe Hristos ca Mesia. Probleme foarte delicate pe care doar duhovnici foarte bine iscusiti le stiu. Pare ca lucrurile se contrazic, dar cred ca Dumnezeu are judecata lui…pentru toti.

  Pana la urma, judecata e la Dumnezeu!

  Apreciază

 22. Părinte, Doamne ajuta!
  După cum a spus Pr. Nicolae R. ca la acest sinod vor schimba crezul, cred ca semnând este ceea ce a-a si întâmplat. Poate vor ajunge sa il schimbe si la propriu, dar mai bine se potrivește ceea ce a spus parintele cu situația actuala. Vor schimba crezul. Si l-au schimbat in mod viclean, altfel nimeni nu ar accepta. In același mid si arie a procedat, bătându-si pieptul, iar numai dedesubt era ceea in ce el credea, erezia. Exact si acum. Clar s-a împlinit si spusele sale in legătura cu faptul ca va fi dezbinare si mulți nu vor sti pe cine sa creadă sau sa urmeze. Catolicii nu urmăresc mai mult pt moment, pt ca știu ca aceasta este de folos si de ajuns pt ei, ca sa dezbine poporul. Cei ce au semnat au schimbat crezul după mine intr-un mod care poate fi văzut doar de cei care după spusele unui alt mare mărturisitor, SF Gavril al Georgiei, numai cei care au credința in inima vor putea recunoaște pe antihrist. Cred ca poate fi valabil si pt slugile sale.
  Dar vai celui prin care se vinde Fiul Omului. Vai, in SF Evanghelie este pt farisei; au fost invitați la nunta împăratului si nu au dorit sa meargă, de aceea cred ca noi cei de sub garduri primim har pt a mărturisi.
  Poate greșesc dar așa văd aceasta cădere a ierarhiei.
  Dumnezeu sa ii întoarcă si înțelepțească dar cam greu căci au ridicat călcâiul împotriva Domnului si au întins mâna..
  Iertați-mă dacă v-am smintit!

  Apreciază

 23. De ce altii au avut si au bucuria sa mearga la Pr.Iustin si altii nu au decat obstacole peste obstacole? au doar nu cu totii avem necazuri? sau cum vrea si parintele Iustin? pai cum sa nu cazi in deznadeje? cum?!

  Apreciază

 24. @Mihail de unde ma stii tu pe mine? Ce capcana? Doamne iarta-ma de inteleg termenii tai? Cu nu stiu ce google? Vei vedea frate la Judecata de Apoi -ca ne vom intalnii cu siguranta- ca sunt o mamica simpla cu cativa copilasi care calatoresc cu intrebarea sau mai pun cate un link ortodox ….chiar nu stiu ce am gresit!!!!!mai ales fata de tine frate Mihail! Daca te-am smintit SA MA IERTI!!!

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s