Raspunsul Mitropolitului Teofan la scrisoarea-ultimatum a celor 4500 de crediciosi

 

 

In urma cu patru zile, Mitropolitul Teofan a dat un Comunicat, prin biroul de presa al Mitropoliei, prin care incearca sa asigure pe credinciosi in privinta Ortodoxiei sale. http://www.apologeticum.ro/2016/08/scrisoare-ultimatum-catre-mitr-teofan-savu-mii-de-preoti-calugari-si-mireni-vor-intrerupe-pomenirea-daca-nu-isi-retrage-semnatura-de-la-sinodul-din-creta-pana-pe-20-august-2016/

Sa analizam acest comunicat :http://www.doxologia.ro/arhiepiscopia-iasilor/comunicat-de-presa-legatura-cu-reactii-ale-unor-credinciosi-din-mitropolia

 1. „Astfel, în timpul întâlnirii din Creta, Părintele Mitropolit Teofan a avut mai multe intervenții făcute în „cuget bisericesc ortodox, bazat pe învățătura Bisericii”, potrivit mărturiei Mitropolitului Ierotheos Vlachos, participant la Sinodul din Creta. – gestul Mitropolitului Ierotheos este unul nobil, insa au ramas inca publice unele afirmatii neortodoxe ale Mitropolitului Teofan de acum cativa ani: „pe amandoua sfintele altare ale Bisericii Ortodoxe si ale bisericii romano-catolice este acelasi Hristos… care ne va judeca pe toti”, „este absurd sa afirme cineva ca este detinatorul adevarului absolut”, semnatura recunoasterii monofizitilor la Bucuresti, participarea la beatificarea cardinalului Durcovici, rugaciunile impreuna cu papistasii in Iasi ( la aeroport si in 24 ian.2016 ). Ne bucuram insa ca in acest Comunicat, Mitropolitul Teofan si-a retractat parerile eretice din tinerete, ceea ce se pare ca este un gest unic intre toti arhiereii romani implicati in ecumenism !!!
 2. In continuare, Mitropolitul Teofan arata ca, de fapt documentul  „Relatiile Bisericii Otodoxe cu ceilalti crestini” este ortodox. – pornind chiar si de la titlu, este eretic deoarece ii numeste crestini pe eretici. Nu pot fi numiti crestini decat ortodocsii. – b. „ (…) bisericile și confesiunile non-ortodoxe s-au abătut de la adevărata credință a Bisericii celei Una, Sfântă, Sobornicească și Apostolească” (art. 21); Care sunt acestea si de ce le-ati numit „biserici” ? de ce le numiti „non-ortodoxe” si nu le numiti eretice, dupa cum le-au numit Sf.Parinti la cele 9 Sinoade ecumenice ? –   „Există o „criză profundă prin care trece mișcarea ecumenică” (art. 7); – de ce numiti „miscarea ecumenista”, „miscare ecumenica” ? Ca sa faceti confuzie intre termeni si sa nu mai stie nimeni diferenta dintre ecumenismul-erezie si ecumenicitate ? –  „Biserica Ortodoxă, (…) participând la organismul CMB, nu acceptă nicidecum ideea egalităţii confesiunilor şi în niciun caz nu poate concepe unitatea Bisericii ca pe un compromis interconfesional” (art. 18); – numai simpla participare a d-voastra la CMB este apostazie, deoarece acceptati titlul Consiliului si  recunoasteti ca Biserici, ereziile.  In ceea ce priveste unitatea Bisericii, aceasta niciodata nu a fost pierduta, chiar daca au cazut dintr-insa ereticii si schismaticii. Biserica a fost, este si va fi Una, pentru ca Unul este capul Ei, Iisus Hristos. Cat despre „compromisurile interconfesionale”, adevarul este ca hotararile de la Balamand, Ravena, Toronto … in care le-ati recunoscut toate tainele papistasilor. – sunt mari compromisuri interconfesionale. „Din includerea în Consiliu, nu rezultă că fiecare Biserică este obligată să vadă celelalte biserici ca biserici în adevăratul şi deplinul sens al cuvântului” (art. 19). Pai daca le-ati recunoscut tainele, le-ati recunoscut ca si Biserica. Daca ei nu va vad ca Biserica si nici d-voastra nu ii vedeti ca Biserica, ce rost mai are Consiliul ? Nici un rost. Inseamna ca, CMB este un loc in care nimeni nu considera pe nimeni ca Biserica. Adica, dialogati cu unii care nu va considera Biserica, si in acest fel va lepadati de Biserica. Acesta este deci CMB-ul : un Consiliu de dezbisericire. Dupa cum sunt marturiile date de cei care intrau in Securitate : li se cerea sa-si dea jos Crucea de la gat. Asa si cei care participa si recunosc acest CMB : ca sa fiti primiti in CMB, v-ati lepadat de dogma despre Biserica !!!
 3. „Aflându-se în dezbaterea Bisericii și ținând cont de faptul că patru dintre cele 14 Biserici Autocefale nu au fost reprezentate la acest sinod, putem considera acest document în stare de analiză, nedefinitivat. Lipsa unui consens panortodox plasează documentul într-un proces de revizuire totală sau parţială, fiind necesare discuţii, amendamente sau completări în cadrul unei viitoare întruniri a Sfântului şi Marelui Sinod.” – Daca acest document este in stare de analiza, de ce nu va retrageti semnatura ? PS Irineu de Alba-Iulia a afirmat ca acest Sinod a fost de la Duhul Sfant iar d-voastra ziceti ca nu este definitivat. Niciodata, Sf. Parinti de la Sinoadele ecumenice nu au semnat acte nedefinitivate. Ne temem ca pentru d-voastra, aceste documente au fost definitive, de vreme ce, nu aveati de gand sa le mai reanalizati daca nu va atragea atentia acea parte a preotilor si poporului dreptcredincios care tine la dogme. Ar fo fost cinstit din partea d-voastra sa spuneti intregii Biserici, la intoarcerea in Tara, ca au existat peste 25 de mitropoliti care nu au semnat la Creta, insa din pacate, ati prezentat adunarea de la Creta ca pe o reusita ortodoxa.
 4. „Lipsa unui consens panortodox plasează documentul într-un proces de revizuire totală sau parţială, fiind necesare discuţii, amendamente sau completări în cadrul unei viitoare întruniri a Sfântului şi Marelui Sinod.” – Din aceasta afirmatie rezulta ca, pana la un nou Sinod n-ar trebui sa mai participati la nici o intalnire CMB, sa nu mai faceti nici o ragaciune in comun cu ereticii si nici sa mai mergeti la conferinte cu ei, pentru ca inca nu este definitivata – in mintile d-voastra – problema ecumenismului, si cand ceva nu-ti este clar, nu te duci „cu capul inainte”.
 5. ” Regretăm că, în contextul acestor dezbateri firești din Biserică, există și luări de poziție extreme, precum unele care se regăsesc în memoriul intitulat „Scrisoarea deschisă către arhiereii care au semnat în Creta”. Intr-adevar, intreruperea pomenirii arhiereului locului, constituie ultima forma de protest aprobata de Biserica si daca nu este aplicata cum trebuie si in cazurile in care trebuie, poate face mai mult rau decat bine Bisericii.

Incepe in continuare Marturisirea de creadinta a Mitropolitului Teofan.

«a. Hristos și Biserica Sa Ortodoxă constituie tezaurul cel mai sfânt și scump, care nu poate fi negociat sau diminuat în nicio formă și prin niciun compromis.” – cat ne-am bucura ca aceste cuvinte , macar de acum inainte sa nu fie vorbe goale.

„b. Comunitățile și confesiunile creștine eterodoxe s-au îndepărtat în elemente doctrinare fundamentale de la credința cea adevărată, așa cum a fost și este aceasta cunoscută, trăită și mărturisită de Biserica Ortodoxă.”                  –  de ce nu le numiti erezii si schime, dupa cum sunt de fapt, si inca ar trebui specificat mai clar : papistasii-impropriu denumiti romano-catolicii, protestantii( trebuie numiti toti, luterani, calvini, unitarieni…), neoprotestantii( numiti toti ca la Sinoadele Ecumenice ).  Termenul „eterodox” nu este inteles de toti. Noi nu ii numim pe acesti bieti oameni eretici si schismati  din ura, ci din dragoste, aratandu-le boala deosebit de grava in care se afla si care daca nu va fi vindecata pe pamant, in Biserica, ii va duce la moartea vesnica. Noi avem dragoste adevarata fata de ei, cand ii numim asa cum sunt, iar nu ecumenistii, care le dau impresia ca merg bine spre mantuire. 

„c. „Acceptarea denumirii istorice a altor biserici și confesiuni eterodoxe”, așa cum menționează documentul Sinodului din Creta, nu înseamnă și acceptarea erorilor doctrinare sau eclesiologice ale acestora. Învățăturile și practicile greșite ale eterodocșilor (ex.: o singură fire în Hristos, Filioque, primatul papal, hirotonia femeilor și altele) sunt erezii și le consider ca atare.”  Aici intr-adevar ati retractat unele erezii grave in care v-ati incurcat in tinerete si multumim lui Dumnezeu , Maicii Domnului si  Sf.Parascheva pentru aceste retractari.                                                     -Fara „denumiri istorice”. Aici vorbim de un sinod, de dogme iar nu de istorie. Nu este o intalnire de istorie ortodoxa. Daca le-ati recunoscut tainele la Balamand – si este suficient sa le recunoastea doar botezul, pentru ca in acest moment le recunoasteti si preotia, ca au sfintit apa, si…TOATE TAINELE VALIDE, cand de fapt nu sunt. Insa un adevarat episcop ortodox-daca imi permiteti, nu are voie sa afirme „ereziile le consider ca atare”, caci poate lasa loc la interpretare, ci SA LE DEA ANATEMEI PUBLIC. 

” d. Relațiile ortodocșilor cu eterodocșii pot avea loc numai pe baza convingerii că Biserica Ortodoxă este Biserica Una, Sfântă, Sobornicească și Apostolească, iar comunitățile și confesiunile eterodoxe s-au îndepărtat de la Adevăr și au îmbrățișat învățături și practici greșite.”   Daca ati reusit sa va impuneti la Creta cu formularea  ” comunitățile și confesiunile eterodoxe” , mare lucru ar fi fost.                                       

„e. În relațiile Bisericii Ortodoxe cu ansamblul lumii creștine trebuie exclus orice compromis doctrinar. Concepții precum: teoria ramurilor, teoria pierderii unității Bisericii, rugăciunea în comun cu eterodocşii sau alte idei şi practici necanonice nu pot fi acceptate în viața Bisericii Ortodoxe.”   Iarasi, ne bucura aceste afirmatii ale d-voastra si nadajduim sa fie aplicate si in practica.  Insa, numai simplul fapt ca BOR face parte din CMB, este un compromis doctrinar. Totusi, nadajduiam sa va auzim afirmand public cuvintele : ” ma caiesc pentru tot ecumenismul pe care l-am facut si il dau anatemei, va rog sa ma iertati si sa va rugati pentru mine ca sa ma ierte si Dumnezeu, si de acum inainte fagaduiesc public ca nu mai fac. Ca sa vedeti cu totii ca sunt sincer, drept dovada, imi retrag semnatura de la Creta, dau anatemei ecumenismul cu toate ale lui si voi milita pentru iesirea BOR din CMB.” Apoi sa dati public o hotarare de rupere, macar in Moldova, a tuturor legaturilor cu CMB-ul. Care dintre eretici vrea sa vina la Biserica Ortodoxa, sa stea de vorba cu noi in Biserica – iar nu prin CMB – si il botezam ortodox, il spovedim, il impartasim si-l facem crestin – adica ortodox.

„f. Este necesar să se analizeze de către Biserica Ortodoxă dacă mai este oportună menținerea calității de membru în Consiliul Mondial al Bisericilor. O reflecție și o dezbatere, urmate de o decizie asupra acestui subiect sunt necesare și așteptate de către mulți credincioși ortodocși.»”                                                                                       – nu este nici o „calitate”, a fi membru CMB, ci o rusine, o apostazie. Pe noi, in acest moment ne intereseaza pozitionarea d-voastra  fata de CMB iar nu „reflectii, dezbateri…ale Bisericii Ortodoxe „. D-voastra , ca episcop ortodox, trebuie sa stiti mai bine ca oricine, ca CMB-ul este o organizatie satanica si sa va deziceti in cel mai scurt timp de aceasta. Va rugam, nu amanati, cu discutii, reflectii, peste ani de zile, nici chiar la toamna !!! Timpul inseamna mantuire pentru noi, ortodocsii. Pentru altii inseamna bani, informatii, dar pentru noi inseamna mantuire.

A aparut pe 16 august 2016 un comunicat scris chiar in greaca si semnat de Mitropolitul Ierotheos Vlachos in care lauda contributia Patriarhului Daniel si a Mitropolitului Teofan la adunarea de la Creta.

Personal, as fi multumit daca Patriarhul Daniel ar face aceleasi retractari pe care le-a facut in acest Comunicat, Mitropolitul Teofan. Pana atunci insa, raman cu amintirea urmatoarei intamplari legate de perioada cand Mitropolit la Iasi era actualul Patriarh.  Intr-o zi, la o ora de curs, noi, toti studentii din anul III-Pastorala, ne-am hotarat sa-l intrebam pe fostul Mitropolit Daniel, dupa cum ii intrebau Sf.Parinti la Sinoade pe eretici, ca sa le verifice Ortodoxia : Au catolicii Taine ? Va rugam sa ne raspundeti cu Da sau NU.

 1. prima data, a inceput sa argumenteze liturgic, dar nu a dat un raspuns Da sau Nu. Noi am insistat: Da sau Nu ?
 2. a doua oara, a inceput sa argumenteze istoric, dar nici a doua oara nu a dat un raspuns Da sau Nu. Ne-am ridicat cu toii in picioare : Da sau Nu ?
 3. a treia oara a adus alte argumentari iar noi l-am intrebat din nou : Da sau Nu ?  Avand in vedere ca nici a treia oara nu a raspuns concret, ne-am inspaimantat fiecare si am tacut, aratandu-ne Dumnezeu ca el, este de fapt, eretic.

Unii sunt contrariati si se intreaba : cum de i-a laudat Mitr.Ierotheos Vlachos pe cei doi arhierei romani care au semnat , el care a fost printre cei peste 25 de Mitropoliti care nu au semnat la Creta ? Probabil el stie ceva ce noi nu stim si cand va da public, ne vom lamuri si noi.

Toate proorociile afirma ca in Moldova episcopii vor vinde credinta la catolici. Si asa se va intampla in toata Tara.

Manastirea Petru-Voda a dat un comunicat prin care se spune : „În conformitate cu Sfînta Predanie şi cu învăţăturile părintelui nostru duhovnic şi ctitor, Arhimandritul Justin Pârvu, oprirea pomenirii ierarhului locului se poate face numai după ce acesta se va fi împărtăşit din acelaşi potir cu ereticii.” – Aceasta era pozitia P.Justin.  Exista Canonul 15 de la Sinodul I-II de la Constantinopol ( Sf.Fotie cel Mare ), anul 861, in care se hotaraste oprirea pomenirii arhiereului, in caz de propovaduire cu toata convingerea a unei erezii. P.Justin a mai afirmat ca, sa nu se mai mearga la slujbe, in bisericile in care se vor impartasi arhierei ortodocsi cu eretici, . „L-am auzit de nenumarate ori pe Parintele Justin afirmand, in cazul in care ierarhul ar fi savarsit vreo erezie cu capul descoperit: „Inchidem portile manastirii, ramanem in Biserica noastra si nu ii mai pomenim! Ei se rup singuri de la Biserica, nu noi”. -rev. Atitunini, 24 iulie 2016. „Cu capul descoperit” inseamna cu toata convingerea, ori un arhierei care-chiar in fata unor amenintari cu intreruperea pomenirii, mai retracteaza din greselile anterioare, parca nu mai poate fi considerat a fi „cu capul descoperit”, ci se vede ca mai exista o scanteie de Dreapta Credinta in el.

In vechime, cine acuza pe vreun arhiereu, preot, monah, credincios… de erezie, era chemat sa aibe o confruntare cu cel invinuit, in urma carei sa iasa la iveala adevarul.  Dumnezeu ne stie tuturor inimile si va da fiecaruia dupa faptele sale. Cineva a afirmat ca, toti arhiereii care n-au fost la Creta, la intoarcerea primilor, au fost pusi sa semneze si ei. Daca este adevarat, situatia este destul de  grava si avand in vedere ca nu a luat nici o pozitie oficiala niciunul din cei ramasi in Tara, se prea poate sa fie adevarat. In acest moment, din pacate nu avem – ca in Grecia , Serbia , Cipru – nici un ierarh roman care sa ia atitudine publica impotriva sinodului de la Creta.

Dar, Biserica nu este episcopocentrica, ci Hristocentrica.

In incheiere, mi-aduc aminte de sfatul dat de P.Justin pe patul de moarte intregului Sf.Sinod al Bisericii Ortodoxe Romane : ” Sa pastrati Biserica macar asa cum ati primit-o.”

Dumnezeu sa ajute intregii Biserici si la toata lumea.

378 de comentarii

 1. Vazand afirmatii despre pierderea harului de catre eretic, apostaziat…
  Ma gandesc la faptul ca Duhu Sfant nu coboara in necuratenie sufleteasca sa sfinteasca fiinta si sa dea Har lucrarii, faptelor acelui om – preot, calugar, ierarh, …
  Faptul ca ar fi valide ritualurile celor care-si pierd instantaneu Harul ma face sa cred ca efectul tainelor ar veni direct catre drept-credincios conditionat de credinta si rugaciunile sale si despre atitudinea ne-judecatoare, inocenta (cand nu stie ce a facut cel caruia ii cere seviciul religios, slujirea).
  Altfel spus, daca se va bucura de primirea tainelor, factorul determniant este Sfantul Duh iubitor si drept pentru insetatul de Adevar pe care il ajuta.
  Preotul insa se sminteste fiindca ramane cu impresia ca datorita siesi este confirmat efectul tainic al lucrarii Dumnezeiesti.
  Asteptarea unui SInod care sa condamne…. este ca si cum asteptam verdictul judecatorilor pentru cel care a comis o crima la care – din nefericire – ai fost martor.
  Cine trebuie sa iti mai confirme ca acuzatul este criminal???
  In consecinta, faptul ca marturiseste sau nu Adevarul in fata unei alte, viitoare instante (omnesti), faptul ca „moaie” ceva din pozitie ori ca rastalmaceste si „intoarce” frazele ca sa arate ca albul nu-i chiar patat si ca negrul nu e chiar intunecat, ba chiar este frumos…. nu aduce nimic nou: APOSTAZIA este incontestabila.
  Cine schimba sensul cuvintelor – specific celor afectati de paranoia – pretinde ca spunand altceva are aceeasi insemnatate.
  Biserica este „Casa Domnului Iisus Hristos” si nu este o cladire cu activitati filozofico-metafizice conform cod CAEN, precum botez inseamna scufundare in apa sa nu nramana un fir de par afara… caci pe-acolo vine duhul minciunii…
  Este foarte rau, caci nu e vorba de o conversatie pe care poti sa o inchei oriccand, ci este vorba chiar de stradania de indreptare a vietii si hranire sufleteasca cu Adevarul, de urmare lui Hristos spre mantuire – sensul vietii pe Pamant.
  Nu e nici o bucurie ca vedem caderea, sinuciderea spirituala a cretanilor si slugilor lor, fiindca nu mai putem de subordonare ierarhica sau ascultare duhovniceasca.
  In armata Satanei este un dictator si restul slugi.

  Apreciază

  • Am vrut sa scriu un articol, in care sa arat ereziile acestui Mitropolit, Laurentiu Streza. Daca ati observat, l-a luat gura pe dinainte si a spus adevarul : ” La Creta am lucrat dupa…parutu-sa noua si Duhului Sfant. ” Bine, macar, ca ai spus adevarul Mitropolite Laurentiu. Exact asa ati lucrat acolo : mai intai dupa mintea voastra, apoi ati atribuit aceste emanatii ale mintii voastre, spre a voastra osanda, si Duhului Sfant. Insa Apostolii, la Faptele Apostolilor scriu exact invers : ” Parutu-sa Duhului Sfant si noua.” Este o mare diferenta, adica maxima, intre voi si Apostoli. Si mai are si alte erezii in cuvantul sau. Daca da Dumnezeu, fac un articol.

   Apreciază

   • Dumnezeu nu ridica harul de la acesti arhierei din mila fata de oamenii simplii si curati cum vedem si cazul bisericii din Sardes din Apocalipsa. Capitolul 3
    1. Iar îngerului Bisericii din Sardes scrie-i: Acestea zice Cel ce are cele şapte duhuri ale lui Dumnezeu şi cele şapte stele: Ştiu faptele tale, că ai nume, că trăieşti, dar eşti mort.
    2. Priveghează şi întăreşte ce a mai rămas şi era să moară. Căci n-am găsit faptele tale depline înaintea Dumnezeului Meu.
    3. Drept aceea, adu-ţi aminte cum ai primit şi ai auzit şi păstrează şi te pocăieşte. Iar de nu vei priveghea, voi veni ca un fur şi nu vei şti în care ceas voi veni asupra ta.
    4. Dar ai câţiva oameni în Sardes, care nu şi-au mânjit hainele lor, ci ei vor umbla cu Mine îmbrăcaţi în veşminte albe, fiindcă sunt vrednici.

    Apreciază

 2. CRETANII MINCINOSI
  De ce mint oamenii? Ce este minciuna si cum este ea posibila inauntrul moralei crestine? Mentionand celebrul paradox al mincinosului, Sfantul Apostol Pavel aduce aceasta tulburatoare intrebare pe primul plan al eticii evanghelice. Scriind lui Tit, pe care il asezase episcop in Creta, Sfantul Apostol ii atrage atentia asupra insusirilor morale pe care trebuie sa le aiba noii hirotoniti, carora le cere o formatie ferma si pe care acestia n-o puteau dobandi decat „tinandu-se de cuvantul cel credincios al invataturii” (Tit I, 9), al Sfintei Evanghelii. Numai astfel noul pastor poate fi „destoinic sa indemne la invatatura cea sanatoasa si sa mustre pe cei potrivnici”.

  Sfantul Apostol avea puternice motive ca sa-l avertizeze energic asupra felului de a fi al cretanilor, pentru ca aici era locul unde se practica un relativism moral unic in felul sau, dublat de un relativism filozofic care ducea la ruinarea oricarui principiu de gandire creatoare si la ruinarea oricarei norme morale. „Unul dintre ei, chiar un prooroc al lor, a rostit: cretanii sunt pururea mincinosi, fiare uracioase, lenesi si mancaciosi. Marturia aceasta este adevarata, pentru care pricina mustra-i cu asprime, ca sa fie sanatosi in credinta. Si sa nu dea ascultare basmelor iudaicesti si poruncilor unor oameni care isi intorc fata de la adevar” (Tit I, 12-14). Dumnezeiescul Apostol avea certitudinea ca acestora „li s-a spurcat si mintea si cugetul. Ei spun tare ca stiu pe Dumnezeu, dar cu faptele lor il tagaduiesc” (Tit I, 15-16).

  Apreciază

 3. Am intrat si pe blogul popii piciorus sa vedem cam ce mai debiteaza, si facuse un articol in care ai cam luase la rost pe tinerii prezenti la acel festival al tinerilor ortodocsi ce se desfasoara la bucuresti zilele acestea, dar nici o vorbulita despre cine a organizat acest dezmat, daniel facea selfie-uri si impartea autografe, astazi au concertat la acel festival organizat de danutz: trupa taxi, bere gratist, elena gheorghe s.a, apropo de elena gheorghe, aceasta are un tata care este preot numele lui fiind gheorghe gheorghe, oare acesta nu io fi spus fiicei lui care sa dus ca o sorcova sa se scalambaie pe acolo, mai fata tatii dar nu este bine ceea ce faci tu acolo, in ceea ce il priveste pe daniel acesta se plingea ca nu are bani sa termine catedrala, insa are banii de paranghelii, ca presupun ca acestia nu iau concertat lui gratis

  Apreciază

 4. Exact, parinte. Suma arhiereilor = Duhul Sfant. Eu v-am spus ca ei cred ca sunt Duhul Sfant si c ei, si preotii socotesc asa. Mi-a zis un preot ca, daca el nu mai pomeneste episcopul, ramane fara har. Sunt dusi…

  Apreciază

  • Mare inselare ! Asta deja este papism in ortodoxie, ca adica, daca nu pomenesti episcopul, nu mai ai har. exact dupa cum a spus Mitropolitul Laurentiu Streza : „Parutu-sa NOUA si Duhului Sfant.” Adica mai intai ei, apoi Duhul Sfant. Exact dupa cum au rabinii niste intalniri , in care, ceea ce decreteaza ei acolo, dupa o priveghere, imediat Dumnzeu executa, iar alti rabini afirmau ca Dumnezeu se consulta cu ei in marile hotarari. Acel dumnezeu al lor nu poate fi decat satana. Si cei care sunt de acord cu adunarea de la Creta, sunt influentati de acelasi duh rau.

   Apreciază

 5. 3 clerici de la Mănăstirea Bistrița din jud.Neamț s-au îngrădit de ereticul teofan savu și ereticul exarh, fostul arhimandrit luca diaconu.
  Acești mărturisitori sunt: protosinghel Antim Gâdioi și frații gemeni Gabur Mina (protosinghel) și Vichentie (ieromonah). Toți trei au plecat în munți la pustie.

  CINSTE LOR.

  Dumnezeu să le dea putere și răbdare de a mărturisi Ortodoxia până la sfârșit.

  Așteptăm reacția ereticului teofan și a dulăului lui, luca, starețul Mănăstirii Bistrița și exarhul de zona Neamț.

  Oare îi va caterisi și exclude din monahism?

  Ce va face hulpavul luca, cel care își întreține toate neamurile cu banii mănăstirii, după ce „sponsorul” Antim nu mai e la Mănăstirea Bistrița să-i umple buzunarele de bani? Se știe câți credincioși din toată țara îl căutau pe pr.Antim la Bistrița și Sihăstria.

  Apreciat de 1 persoană

  • Nu e valabila nici o caterisire a lor, si cu atat mai putin vreo excludere din monahism. Dumnezeu sa le ajute pana la sfarsit. Va fi prigoana mare, dar sa nu ne lasam. Sa nu fim naivi si sa credem ca, in octombrie Sinodul BOR se va dezice de Creta, de ecumenism sau de CMB. Vor merge cu viclenie inainte, spre biserica unica mondiala.

   Apreciat de 1 persoană

 6. ereticul melchisedec, staretul manastirii putna a certat azi, 04 sept.2016, in predica de dupa sf.liturghie, pe marturisitorii antiecumeniști.

  rusine sa-ti fie, vicleanule melchisedec, tu cel care l-ai ucis pe iachint sa-i iei locul in staretie.

  Apreciază

 7. In emisiunea duminicala „Lumina lui Hristos” a Parintelui Cezar Axinte dela Capela tinerilor-Mamaia, ora 14 la Neptun TV, s-a afirmat de credinciosi prin telefon ca in comunele constantene pliroma ortodoxa e in tulburare, „s-a impartit, ei cred ca papistasii sunt eretici” si „nu se accepta casatorii cu catolicii” fiind deci antiecumenisti, iar Parintele a confirmat ca ” Biserica – Mireasa lui Hristos e numai una, numai cea Ortodoxa” – vrednic este.

  Apreciază

 8. Dumnezeu nu ridica harul de la acesti arhierei din mila fata de oamenii simplii si curati cum vedem si cazul bisericii din Sardes din Apocalipsa. Capitolul 3
  1. Iar îngerului Bisericii din Sardes scrie-i: Acestea zice Cel ce are cele sapte duhuri ale lui Dumnezeu si cele sapte stele: Stiu faptele tale, ca ai nume, ca traiesti, dar esti mort.
  2. Privegheaza si întareste ce a mai ramas si era sa moara. Caci n-am gasit faptele tale depline înaintea Dumnezeului Meu.
  3. Drept aceea, adu-ti aminte cum ai primit si ai auzit si pastreaza si te pocaieste. Iar de nu vei priveghea, voi veni ca un fur si nu vei sti în care ceas voi veni asupra ta.
  4. Dar ai câtiva oameni în Sardes, care nu si-au mânjit hainele lor, ci ei vor umbla cu Mine îmbracati în vesminte albe, fiindca sunt vrednici.

  Apreciază

  • Cred ca se referea strict la faptele lui, nu la erezie, cum sunt cei de acum. Si deci nu scrie ca are harul datorita mirenilor. Mi se pare clar ca esti pe langa subiect.
   Daca sinodul b.o.r. din toamna va decide pro-creta, pro-ecumenism, ratand si sansa asta de pocaire, crezi ca vor mai avea har? Eu nu mai calc pe unde sunt pomeniti ereticii astia.

   Apreciază

 9. Parintele Paisie Aghioritul a profetit ca de la caderea Constantinopolului (1453) pana la al 3 lea razboi mondial cand se va desfiinta statul Turc vor fi 700 de ani.1453+700=2153 ar fi anul inceperii razboiului. Sa ne rugam sa nu inceapa mai devreme. Cuviosul Paisie Aghioritul: „Ortodocsii se vor ciocni cu cei din NATO”

  “Focul care s-a aprins în Balcani se va extinde. Stăpânirea rusească de astăzi se va răsturna şi popoarele ortodoxe ale Balcanilor se vor ciocni cu popoarele din NATO, pe terenul Turciei, care va dispărea de pe hartă.

  Ciprul va primi o palmă vremelnică de la turci. Din această conflagraţie generală, însă, se va naşte Bizanţul. Toate sunt conduse de Logosul divin, nici de americani, nici de evrei. Aceştia se impun câteodată, pentru că Dumnezeu îngăduie, ca să-i pedepsească pe ai Săi. Vechiul Israel, evlavioşii din vechime, evreii, au fost pedepsiţi de 7 ori. Şi au fost robi timp de 70 de ani la perşi. Când s-a încheiat pedeapsa, aceştia au revenit. A fost o pedeapsă, o palmă dată de Dumnezeu, ca să se trezească. Aceşti evrei au fost vechiul Israel. Astăzi, noul Israel suntem noi, şi pedeapsa noastră este de 70 de ori câte 7 şi nu înşeptită, pentru că noi am avut cunoaşterea dumnezeiască. Robia noastră de 70 de ori câte 7 (1453 de la cucerirea Constantinopolului) concretizată prin Islam, de-abia acum se încheie. Acesta a fost canonul lui Dumnezeu pentru păcatele noastre.

  Ceva asemănător s-a întâmplat cu poporul rus. Înainte cu 50 de ani m-am întâlnit împreună cu Bătrânul meu, Iosif Zăvorâtul, cu un călugăr rus, bătrân de vârstă. Ca să-l întărim despre cele înfricoşătoare întâmplate poporului rus, prin încercarea credincioşilor de către comunism, am vrut să-i dăm curaj, spunându-i cuvinte de mângâiere. Acesta însă a zis: „Nu este nimic, este o pedeapsă care va ţine 70 de ani“. „De unde ştii?” l-am întrebat. Şi răspunsul lui a fost: „În 1917, când s-a instaurat comunismul, creştinismul a fost scos în afara legii şi cel care ucidea creştini era socotit erou. Creştinii au intrat în panică şi cei bogaţi au evadat spre Europa, alţii au alergat către biserici, nădăjduind că Dumnezeu va face minunea să-i salveze. Într-o mare biserică, a Sfinţilor Apostoli, au intrat aproape 5000 de creştini. Bolşevicii, când i-au găsit, au pus foc bisericii. Unul dintre creştini n-a murit, ci a reuşit să se urce pe turle, a stat lângă o fereastră şi a respirat. Deci, acesta mi-a zis că atunci când se apropia moartea şi oamenii şi plângeau şi strigau, s-au arătat cei 12 Apostoli şi le-au spus că nu pot să-i ajute, pentru că Dumnezeu nu îngăduie. «Este pedeapsa pentru păcatele voastre, care va ţine 70 de ani!» au zis ei.

  Acestea ni le-a spus călugărul rus, cu 50 de ani înainte. În perioada care s-a scurs de atunci aproape că am uitat cuvintele lui. Când a căzut însă turnul de hârtie al «bunăstării răsăritene», atunci mi-am amintit. Am stat şi am numărat şi am văzut că erau exact 70 de ani. Acum şi canonul nostru al celor 70 de ori câte 7 se încheie şi lucrurile vor reveni. Acum legea duhovnicească va fi aplicată în diferite chipuri. Întâi de toate, Dumnezeu va pedepsi pe marii vrăjmaşi ai Ortodoxiei: Islamul şi Catolicismul. Aceştia care lovesc nemilos Ortodoxia vor fi nimiciţi. Chiar şi cei care au distrus civilizaţia bizantină nu sunt turcii care au cucerit cetatea, ci cruciaţii europenii, catolicii, care i-au încurajat pe turci să distrugă Bizanţul. Aşadar, pe urmaşii lor, Dumnezeu îi va aduna acolo înlăuntru şi vor fi ucişi. Voi sunteţi mai tineri şi veţi vedea, de vreme ce veţi fi în viaţă.

  Acum va fi marea conflagraţie, Armaghedonul. Ceea ce s-a pornit acum în Balcani nu se va opri. Ceea ce-l împiedică să se răspândească este stăpânirea rusească împărţită, care stă în coasta americanilor. Însă poporul rus îi va arunca şi popoarele creştineşti ale Balcanilor vor reveni. Ruşii vor acum să iasă la Marea Mediterană, acesta va fi imboldul. Însă nu va fi acesta adevărul, ci faptul că Dumnezeu îi provoacă precum instrumentele Lui. Aceştia coborând vor stinge şi vor pierde într-o săptămână vijelia turcească. Şi, când vor ajunge prietenii Turciei (adică urmaşii cruciaţilor), adică popoarele din NATO, ca s-o salveze, atunci acolo va fi marea conflagraţie şi vor fi nimiciţi. Ciprul va primi palma de la turci (pentru că acum este neatins), dar va fi vremelnică. Turcia se va stinge, şi nu va exista nicio pagină în istoria universală care să amintească faptul că a existat acest neam osândit.

  Apreciază

  • Inteleg ce spui, Marian. Adica sa nu nu facem griji in privinta ecumenismului, s-o lasam mai moale cu parerile contra, ca pana in 2153 mai e timp, nu? Ar fi bine daca ai da si sursa profetiei sf. Paisie.

   Apreciază

 10. alte evenimente eretice marca ecumenism, in judet la mine http://www.vremeanoua.ro/eveniment-religios-memorabil-la-husi-biserica-din-corni-a-fost-sfintita

  EVENIMENT Ieri, o multime de huseni, catolici si ortodocsi, au luat parte împreunã la emotionanta Liturghie, în cadrul cãreia Biserica „Nasterea Sfintei Fecioare Maria”, o bijuterie a orasului, a fost sfintitã, iar altarul acesteia a fost consacrat. Vremea frumoasã, atmosfera cucernicã, datã de pietatea momentului, de numãrul foarte mare de participanti, dar si de prezenta reprezentantilor de seamã ai Bisericii Catolice (PS Aurel Perca, Episcop auxiliar de Iasi, PS Anton Cosa, Episcop de Chisinãu, precum si Teofil Petrisor, ministrul provincial al Provinciei „Sfântul Iosif”, din România, a Ordinului Fratilor Minori Conventuali) a fãcut ca evenimentul sã fie unul de referintã pentru întreaga urbe. O strãduintã impresionantã, care a durat 8 ani de zile cu investitii, renovãri si decorãri spectaculoase, a transformat Biserica închinatã Fecioarei Maria din cartierul Corni într-o splendidã constructie religioasã, reprezentativã pentru întreg „orasul dintre vii”. Nu au lipsit oficialitãtile: primarul Ioan Ciupilan, presedintele CJ, Dumitru Buzatu, si senatorul Dan Marian.

  Apreciază

 11. comentariu atasat interviului parintelui profesor Zisis, interviu luat de parintele Staicu:

  Preaiubite Parinte Profesor, sunteti o superbitate, ca-ntotdeauna, insa am ceva nelamuriri, sau mai bine zis cateva intrebari, desi sunt un neica-nimeni intre botezati, intre preoti si intre profesori:

  – ati spus ca daca se intocmeau acte in Creta prin care se recunostea in scris botezul eterodocsilor, totul era incheiat, si intreruperea pomenirii episcopilor trebuia sa aibe loc imediat

  Intreb, slujbele in comun ale Patriarhului Romaniei si ale altor episcopi romani cu papistasi cardinali si popi papistasi, nu inseamna de fapt tocmai recunoasterea botezului acestora, ba si mai mult, recunoasterea hirotoniei lor? Daca papistasii nu sunt botezati, cum bine ati spus mereu, cum lasam un papistas sa bage mana in apa, dupa episcopul ortodox sau inainte, cum sa participam la slujba de sfintire a apei impreuna? Lasam un pagan sa faca pe slujitorul Adevarului? Prin tot ce s-a facut intr-o suta de ani de ecumensim, oare nu s-a dorit si realizat relativizarea Tainei Botezului, a Hirotoniei, a Bisericii si a Adevarului-Hristos? S-a mers taras un secol de desfrau duhovnicesc, in care Mireasa lui Hristos a fost bruscata, impinsa si lovita de proxenetii ecumensiti care au voit sa o bage in bordelul lor, cat sa mai rabdam si ce sa mai rabdam? Apogeul a fost atins de mult. Nu avem cazul Nestorie sau Arie, unde un tembel sau doi au luat-o razna, ci avem de-a face cu vremuri in care doar unul sau doi au ramas ne-tembeli!

  – ati spus ca nu se stie inca daca e cel mai bun lucru intreruperea pomenirii tuturor episcopilor ecumenisti, intrucat acestia ne vor da afara pe noi cei antiecumenisti si in biserici vor ramane numai ei, ecumenistii si lumea nu ar mai afla nimic despre realitatea grava a ecumenismului.

  Intreb, in ultima suta de ani, sau in ultimele doua, trei decenii, cum de nu au aflat ortodocsii nimic despre ecumenism nici de la ierarhi, nici de la preoti, nici de la diaconi? Nu cumva asteptand inca, ne amflificam cosmarul si calvarul, aratand mai mult a sadomasochisti, decat a precauti? De ce trebuie sa asteptam sinodul din Grecia, din Romania din toamna asta? Ce sa faca un sinod local?

  – ati spus ca ati fi bucuros daca Uniunea Europeana s-ar destrama, ca mult rau a adus Ortodoxiei.

  Dar oare nu asta au in vedere tocmai papusarii UE? Destramarea ei ca sa vina UM (uniunea mondiala) ? Pare ca ne bucuram sau ne intristam degeaba…

  – ati spus ca sinodul cretan a fost un fals sinod, o chestie talhareasca si ca Bartolomeu al Istambulului este piaza-rea care a recunoscut chiar el ca sinodul cretan nu este ecumenic, tocmai pentru ca nu au participat fratii lui apuseni-eretici

  Atunci, de ce nu spuneti ca de maine, niciun preot sau episcop autentic, patristic, sa nu mai pomeneasca pe Bartolomeu, pe patriarhii ecumenisti, sau pe episcopii ecumenisti? De maine!
  Concret, eu nu stiu ce asteptam. Suntem in situatia in care un om este in moarte cerebrala caruia i s-au scos deja rinichii pentru a fi transplantati, inima si plamanii, iar noi mai nadajduim ca poate se trezeste si se insanatoseste. Rog pe parintele Staicu sau Vulcanescu sa-i transmita intrebarile mele, caci si eu sunt madular al Bisericii Sfinte, hristofor si consanguin cu Fiul lui Dumnezeu.

  multumesc!

  Apreciază

  • @maxim – „Intreb, slujbele in comun ale Patriarhului Romaniei si ale altor episcopi romani cu papistasi cardinali si popi papistasi, nu inseamna de fapt tocmai recunoasterea botezului acestora, ba si mai mult, recunoasterea hirotoniei lor?” – iar recunoasterea hirotoniei lor este erezie in intelegerea mea. In aceasta problema probabil multi sunt influentati de afirmatia arhim. Epifanie Teodoropulos din Ecumenism si stilism:

   „Dacă însă cineva se roagă (sau, altfel spus, are împărtăşire) cu ereticii este numai călcător al Sfintelor Canoane, vrednic de pedepse bisericeşti, şi nu devine automat eretic. Este posibil să creadă ortodox, să dezaprobe invăţăturile străine, dar să nu considere ceva rău legăturile religioase cu eterodocşii. Unul ca acesta este un cumplit călcător al Sfintelor Canoane, dar nu eretic, cum am spus.”

   Pentru mine inca este de neinteles logica arhim. Epifanie din acest pasaj, dar poate imi explica cineva. Multumesc.

   Apreciază

  • @maxim – „Intreb, slujbele in comun ale Patriarhului Romaniei si ale altor episcopi romani cu papistasi cardinali si popi papistasi, nu inseamna de fapt tocmai recunoasterea botezului acestora, ba si mai mult, recunoasterea hirotoniei lor?” – iar recunoasterea hirotoniei lor este erezie in intelegerea mea.

   In aceasta problema probabil multi sunt influentati de afirmatia arhim. Epifanie Teodoropulos din Ecumenism si stilism:

   „Dacă însă cineva se roagă (sau, altfel spus, are împărtăşire) cu ereticii este numai călcător al Sfintelor Canoane, vrednic de pedepse bisericeşti, şi nu devine automat eretic. Este posibil să creadă ortodox, să dezaprobe invăţăturile străine, dar să nu considere ceva rău legăturile religioase cu eterodocşii. Unul ca acesta este un cumplit călcător al Sfintelor Canoane, dar nu eretic, cum am spus.”

   Pentru mine inca este de neinteles logica arhim. Epifanie din acest pasaj, dar poate ma ajuta cineva sa inteleg. Multumesc.

   Apreciază

 12. NU ARE CUM SA RAMANA HARUL PENTRU OAMENII SIMPLI . ASTA AR INSEMNA CA DUMNEZEU NU ESTE DREPT SI FACE COMPROMISURI . IN MOMENTUL CAND AI GRESIT HARUL SE IA . E CA SI CUM AI STA DE FATA IN TIMP CE NEVASTA SE CULCA CU ALTUL. CA SA INTELEGETI CUM STA TREABA .SINT UN DUMNEZEU GELOS TE-AI DAT CU ALTUL LA REVEDERE NE LUAM DIPLOMATIC NU-TI MAI LAS NIMIC DIN CE-I AL MEU .NU POATE STA DE FATA LA UN ASEMENEA ACT DE TRADARE SI SA-L MAI TINA SI-N HAR

  Apreciază

  • Reclama, recrutare de adepti si manipulare, ca sa nu-l mai huiduiasca lumea ca la Colectiv. In rest n-are nici o legatura cu educatia ortodoxa-patriotica a tineretului si nici cu sustinerea lui financira, cu exceptia catorva apropiati lui, care se pleca modului lui de gandire ecumenist, mondialist.

   Apreciază

 13. Doamne ajuta.
  Iertati Parinte am o intrebare-citeam undeva pe aici de CNP si nu inteleg, trebuie sa ne facem griji deja sau doar cand vor fi obligatorii buletinul si toate actele biometrice? Iertati. Doamne ajuta.

  Apreciază

 14. Am fost vanduti, si punct!

  Ne aflam in fata unei situatii de neimaginat: aporape toti ierarhii Ortodoxiei din secolul XXI sunt atei. S-a spus de Papa ca nu e botezat si nu e hirotonit, si bine s-a spus. Dar ierarhii Ortodoxiei din acest secol si mileniu sunt botezati si hirotoniti, dar atei ca si Papa. Nu au nimic in comun cu Hristos, nu cred in El, aidoma prefectului unui judet, care nu trebuie sa creada in ceva ca sa fie edil. De aceea, fratilor, ma repet, asa cum si televizorul va repeta o minciuna din juma-in-juma de ora, nici la preoti hirotoniti dupa Iunie 2016 nu va mai sfatuiesc sa mergeti. Da, intrebati preotul cand a fost hirotonit. Este si asta un parametru important intrucat, din Iunie, nu va mai garanteaza nimeni hirotonii valide, Euharistie sau alte Sfinte Taine. De aceea am zis ca, ‘omul cu cheile’ -mai ales in aceste vremuri- este duhovnicul, preotul neecumensit (neeretic). Si, da, oficial Patriarhiile vor merge pe mana noii religii, noii ortodoxii false, pe mana sistemului antihristic mondialist, ordine mondiala si guvern modial. Treaba lor! De acum, facem ochii mari si ne uitam numai dupa anumiti preoti, pentru Sfintele Taine fara de care nimeni nu se poate mantui: fara Trupul lui Hristos si Sangele lui nu avem cum sa ne unim cu El, fara Spovedanie nu avem dezlegare de pacate, fara Maslu sau ulei sfintit, apa sfintita si toate celelalte, nu avem harul Duhului Sfant-Dumnezeu, caci acest har nu este pe toate strazile, pe la tv sau prin lumea acestei lumi…

  Daca pana acum poporul roman si ortodocsii acestei lumi, in general, au rabdat slujitori atei, de acum nici pe acestia nu trebuie sa-i mai induram. S-a terminat cu indurarea. Ori cu lumea , ori cu Dumnezeu, nu este cale de mijloc, cum bine spunea Sfantul Teofan Zavoratul. Vrei laude, bani, averi, distractii, femei, barbati, betii, hedonism, esti liber, poti sa fii si slujitor, si monah si mirean. Dar tine minte, turma lui Hristos cea mica, nu mai are toleranta pentru compromis, nu mai are vreme si dispozitie pentru lumea acestei lumi. Uite sinodul, nu e sinodul, e ecumenist, e ecumenic, au taine, n-au taine, astea-s raspunsuri si atitudini de curve penale, de matracuci si hahalere ale acestor vremuri, in care turma lui Hristos nu trebuie sa mai aibe bagaciune cu vremurile.

  Crestini, crestini autentici si sinceri, fiti uniti, voi sunteti tuma mica, ramaneti in legatura unii cu altii, nu spuneti taina voastra vrajmasilor vostri si vrajmasilor lui Hristos, dati-va intre voi mail-urile, telefoanele, adresele, recomandati-va duhovnicul neeretic doar intre voi, dar intreband duhovnicul daca doreste alti ucenici, vremea de acum fiind cea mai inselatoare vreme din cate au fost de la Facerea Lumii. Asa vor fi si nenorocirile, si cataclismele, caci imputinandu-se dumnezeiastile Liturghii valide care tineau lumea, totul se va dezgradina, natura se va tulbura, Ingerii care pazeau si randuiau vanturile si ploile, caldura si racoarea le vor lasa pe acestea sa se tulbure, Puterile Ceresti care supravegeau mintile omenesti vor lasa oamenii sa fie dirijati de demoni, si uite asa lumea aceasta se va intuneca si impietri ca in nicio alta data. In noi, crestinii tumei mici, o sa tina Hristos nadejdea, lumina si harul Sau, va fi cu noi prin Trupul Sau si Sangele Sau, va fi cu noi prin Dreapta si Sfanta lui Invatatura, pana la Sfarsitul Veacurilor. Nu va temeti, El a biruit lumea, dar lumea nu stie…

  (un preot)

  Apreciază

  • Parinte, va rog sa urmariti cu atentie urmatoarele si sa vedeti daca, nu cumva sunteti intr-o eroare, in privinta Sf.Taine slujite de cretani : https://www.youtube.com/watch?v=u8hTWnXY1AY
   Pana nu vor fi caterisiti nominal de catre un Sinod Ortodox, acestia au Sf.Taine valide. Mare si nu usoara lupta vom avea de dus cu acesti lupi in piei de oaie, mai grea decat cu oricare lup vazut sau nevazut. Dar sa nu cadem in alte curse viclene ale negarii harului acolo unde inca lucreaza prin iconomie, nu de dragul lor ci de dragul mantuirii celor care-si cauta mantuirea.

   Apreciază

   • Nu e niciun Parinte. Bate campii grav si pe la Saccsiv. E de nivelul lui „el”si a altor „marturisitori/oare” de genul asta, mai ales „mirele” mucenite. Ei nu merg la Biserica dar nici pe altii nu lasa. (S-a dat de gol singur musiu'”el” in disputa cu dv. cand a spus ca merge la biserca daca are unde, iar daca nu are, nu merge. Adica daca gaseste preot care sa nu pomeneasca ierarhul. Adica nu merge. Ia decizii de capul lui, fara duhovnic). Ei cred ca Duhul Sfant vine si pleaca de la clerici dupa cum li se nazare lor. Le-a spus clar P. Arsenie Papacioc ca nu ne jucam cu asa ceva (a se vedea interviul luat de P. Stanciu in problema actelor biometrice, in care acesta incerca sa manipuleze, sa indrepte discutia spre raspunsuri categorice, tari, lovind in P. Justin. Ori Parintele Papacioc, aflat mereu in duhul cel bun, ii tot repeta: atat Parinte, nu primim (actele), atat ( se punea tot asa problema nevaliditatii Sf. Taine la preotii cu acte). Cu alte cuvinte, il vazuse in ce duh de cearta se scalda, si i-a dat atat cat sa nu-si rupa dintii de lapte). Asta nu inseamna ca P. Papacioc excludea problematica expusa de interlocutor. In concluzie, conteaza foarte mult duhul in care te afli si pozitia de cautator curat al Adevarului. Cum ar fi sa-l anulam acum pe P. Cleopa pt. promovarea lui Daniel? ( cum bine ati observat bunaoara! Dar va sugerez sa cautati inregistrarea in care il lauda necugetat pe viitorul patriarh, mentionand ca l-a trimis special la mitropolie pt. a-l pregati intru arhierie, pt. ca, citez din memorie:” ce sa caute la manastire un om asa de invatat, cu scoli inalte, pregatit temeinic in strainatate? (a se citi la eretici). Deci P. Cleopa nu doar l-a nasit, ci l-a si propulsat intru arhierie. Pt cine nu stie, P. Cleopa la vremea aceea era cel care refuzase scaunul Patriarhal. Deci avea autoritate, cadere morala, intelectuala, si mai ales duhovniceasca… Deci, „parinte” „maxim”, ia si judeca-l pe Cuv. Cleopa ca ti l-a servit pe Ciubotea..adica ecumenismul, erezia ereziilor… Te tine? Acesta este doar un exemplu care sugereaza proasta raportare a „crestinilor” la probleme duhovnicesti. Parintii trebuie respectati, ascultati, iubiti (deci trebuie sa ne rugam pt. ei), dar in niciun caz nu trebuie priviti ca fiind infailibili…

    Apreciază

 15. Pai nu a avut nici un dar marele pustnic Cleopa daca avea al indruma pe CIOBOTEA DANIEL paznic la Scorseze sa se tina de bara in metrou si sa legumeasca si el 10 milioane pe luna in tura 12 cu 24

  Apreciază

 16. când trăia, în calitate de duhovnic, părintele cleopa i-a cerut mitropolitului daniel ciobotea sa scoată BOR din cmb, altfel nu-l mai spovedește. nu a ascultat și pr. cleopa nu l-a mai primit la spovedanie.

  iar față de pr. iustin pârvu, pr cleopa nu a avut nici un fel de răutate.
  dimpotrivă, pr.cleopa i-a împărtășit părintelui iustin multe din harismele sale, care au sporit în părintele iustin abia după ce a murit părintele cleopa.
  cât a trăit pr.cleopa, pr.iustin a stat la umbra lui duhovnicească.

  Apreciază

 17. staretul acesta actual de la sihastria, arsenie popa, e cel care va pustii manastirea sihastria.
  despre el au proorocit cei 7 pustnici intemeietori ai schitului sihastria din neamt, ca al 7-lea staret de la un oarecare alt staret din secolul trecut, va pustii manastirea sihastria. nu mai retin exact proorocia, insa victorin a fost al 6-lea.
  vai de ei calugari de la sihastria ce-i asteapta cu acest staret ucenic al lui antihrist, arsenie popa.

  Apreciază

 18. am cateva intrebari pt parintele teodot sau pentru altcineva care cunoaste:

  e un schit la iesirea din comuna ceahlau spre poiana largului, pe dreapta, numit Schitul Poiana sau Schitul Buba. Ce statut are, adica de ce manastire apartine, cine e egumenă, si ce fel de atitudine are față de ecumenism – pt ca presupun ca e de maici, ce preot e acolo slujitor si daca e antiecumenist?

  multumesc anticipat pt raspuns.

  Apreciază

  • Unii vor sustine in continuare intreruperea pomenirii Mitropolitului Teofan chiar si dupa acest Comunicat din 13 august. Ramane de vazut daca fac ceea ce fac de la Duhul Sfant si care vor fi roadele acestei intreruperi a pomenirii.

   Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s