Dupa ce a semnat erezii la Creta, Patriarhul Daniel indeamna la pace si unitate in BOR

images

Pe data de 7 sep. a.c., Patriarhul Daniel emite un comunicat, pe care, ca de obicei nu-l semneaza personal, ci cu numele impersonal de, „Biroul de presa al Patriarhiei Romane”, in care indeamna la pastrarea ” pacii si unitatii Bisericii „.  Inca de la inceput, Patriarhul afirma : „la Sinodul din Creta (iunie 2016), … au participat aproape 200 de ierarhi din zece Biserici Ortodoxe surori.” http://basilica.ro/sa-pastram-pacea-si-unitatea-bisericii/

Ce sa insemne oare cuvantul ” aproape 200 de ierarhi ” ? 190, 180 de ierarhi ? Adevarul este ca, la Creta au participat exact 156 de ierarhi, deci cu mult sub 200.    http://corortodox.blogspot.ro/2016/06/cati-ierarhi-au-participat-sau-au.html

Asadar, de ce mintiti lumea Preafericite, de ce umflati cifrele ?  De ce nu spuneti intregii Biserici Ortodoxe Romane, ca si din acesti 156 de ierarhi, 33 nu au semnat documentul cel mai controversat, „Relatiile Bisericii Ortodoxe cu ceilalti crestini” ?     http://prieteniisfantuluiefrem.ro/wp-content/uploads/2016/09/3.Relations_of_the_Orthodox_Church_with_the_Rest_of_the_Christian_World.pdf

Mai mult decat atat, in varianta in limba rusa, insusi Patriarhul Teofil al Ierusalimului, nu-si are semnatura pe  acest document. In varianta in engleza are semnatura, dar in cea rusa nu. Ar trebui deci, intrebat personal, Patriarhul Teofil, daca a semnat sau nu acest document controversat.  http://theolcom.ru/images/2016/3.%D0%9E%D1%82%D0%BD%D0%BE%D1%88%D0%B5%D0%BD%D0%B8%D1%8F_%D0%9F%D1%80%D0%B0%D0%B2%D0%BE%D1%81%D0%BB%D0%B0%D0%B2%D0%BD%D0%BE%D0%B8%CC%86_%D0%A6%D0%B5%D1%80%D0%BA%D0%B2%D0%B8_%D1%81_%D0%BE%D1%81%D1%82%D0%B0%D0%BB%D1%8C%D0%BD%D1%8B%D0%BC_%D1%85%D1%80%D0%B8%D1%81%D1%82%D0%B8%D0%B0%D0%BD%D1%81%D0%BA%D0%B8%D0%BC_%D0%BC%D0%B8%D1%80%D0%BE%D0%BC.pdf

Despre ce fel de „unitate” in Biserica vorbiti, Preafericite, cand 33 de arhierei nu au semnat la Creta ? Si bine au facut ca nu au semnat ereziile, pe care  delegatia BOR le-a semnat, din pacate, in unanimitate !!! Dumneavoastra doriti unitate in panerezia ecumenismului, dar Slava Domnului, ca inca nu exista aceasta unitate in apostazie, in intreaga Biserica Ortodoxa. Si care au fost cei mai multi ierarhi care nu au semnat ? Spre cinstea lor, 17 arhierei sarbi nu s-au temut de Patriarhul lor, Irineu – care a tradat – ci s-au temut si s-au rusinat mai mult de Dumnezeu si de Sf.Justin Popovici si Sf.Nicolae Velimirovici, spre a lor mantuire.

Daca d-voastra acuzati acele ” … persoane, care, în duh lumesc şi agresiv, au acuzat şi calomniat pe ierarhii Bisericii Ortodoxe Române prezenţi la Sinodul din Creta (iunie 2016) „, oare ce duh v-a indemnat sa ascundeti adevarul despre cei 33 de ierarhi care nu au semnat la Creta ? Nici macar un duh lumesc, ci insusi duhul satanei, care este si tatal minciunii.

Este demonstrat si rasdemonstrat ca documentele de la Creta sunt pline de erezii grave, ca aici nu s-a condamnat nici o erezie, ci  s-au numit ereziile drept „biserici”, ca li s-a recunoscut „existenta istorica”, ca s-a legiferat ecumenismul – cu CMB-ul si Documentele de la Toronto, Balamand …  – ca s-au aprobat casatoriile mixte, incalcandu-se canonul unui Sinod Ecumenic, ca s-a dat o portita de aprobare, chiar pentru casatoriile gay.  Caci ce ar putea sa insemne punctul II.6 din Documentul ” Sfanta Taina a Cununiei si impedimentele la aceasta ” : ” La aplicarea tradiției bisericești cu privire la impedimentele la căsătorie, practica bisericească trebuie să țină cont, în egală măsură, de prescripțiile legislației civile cu privire la acest subiect, fără să depășească limitele iconomiei bisericești.” Expresia „fara sa depaseasca limitele iconomiei bisericesti” ar insemna, „sa fie in limitele iconomiei bisericesti”. Si care sunt aceste limite ? Insasi principiul iconomiei. Deci pentru legalizarea homosexualitatii, la Creta s-a hotarat sa se aplice principiul iconomiei !!! Atunci, sa nu credeti ca fara temei sunteti acuzati drept eretici, pentru ca, faptele d-voastra o dovedesc cu prisosinta.

„Într-o vreme în care Biserica Ortodoxă este atacată de multe forţe exterioare văzute şi nevăzute ale fenomenului secularizării, aceşti răzvrătiți din Biserică, sub pretextul că apără Ortodoxia, tulbură din interior pacea şi unitatea Bisericii, deoarece nu sunt călăuziţi de Duhul lui Hristos.” Am aratat mai sus, care duh v-a calauzit pe d-voastra, atunci cand tainuiti ca, la Creta 33 de arhierei nu au semnat.

D-voastra sunteti aceia care v-ati  razvratit impotriva Duhului Sfant, cand ati declarat la Creta ca, CMB-ul este calauzit de El, iar prin declaratia de la Toronto, ati fost de acord cu o noua dogma despre Biserica, contrara celei formulate de Sf.Parinti :

” Bisericile membre recunosc că apartenenţa la Biserica lui Hristos este mai cuprinzătoare decât apartenenţa la propriul lor trup bisericesc. Ele caută, prin urmare, să stabilească un contact viu cu cei din afara rândurilor lor care Îl mărturisesc pe Hristos ca Domn.

Toate bisericile creştine, inclusiv Biserica Romei, consideră că nu există o identitate completă între apartenenţa la biserica lor şi apartenenţa la Biserica Universală. Ele recunosc că există membri ai bisericii în afara zidurilor ei [extra muros], că aceştia aparţin Bisericii în mod egal [aliquo modo], sau chiar că există biserică în afara bisericii [ecclesia extra ecclesiam].” 

Asadar, la Creta s-a amestecat adevarul cu minciuna, ortodoxia cu erezia : s-a afirmat ca Biserica Ortodoxa este cea Una, Sfanta, Soborniceasca si Apostoleasca, dar s-a si recunoscut CM al Bisericilor ( CMB ), care prin simpla denumire este o erezie. Recunoscand si promovand acest organism, inseamna ca sunt recunoscute si chiar aplicate hotararile de la Balamand, Toronto … Daca in continuare afirmati ca ” bisericile sau confesiunile eterodoxe (neortodoxe) s-au despărţit de Ortodoxie pentru că s-au îndepărtat de la credinţa ortodoxă care este baza unităţii Bisericii. „, atunci de ce le recunoasteti botezul catolicilor , pentru ca ei  boteaza in numele  unei „treimi” care este alta fata de Sfanta Treime ortodoxa adevarata ? De aceea prin acest ecumenism, d-voastra aratati  ura confesionala  fata de catolici, pentru simplul fapt ca, le recunoasteti botezul, ca de i-ati fi iubit cu adevarat, le-ati fi spus ca, nu sunt botezati. Daca recunoasteti „botezul catolicilor”-dupa cum a semnat Mitropolitul Antonie Plamadeala la Balamand iar d-voastra nu ati retractat, inseamna ca le recunoasteti apa „sfintita” de „preotul” catolic si deci le recunosteti „preotia”, recunosteti ca papa francisc ar fi „episcop” valid al Romaei si de aici rezulta ca le recunoasteti toate „tainele”, adica intreaga „biserica” catolica este identica cu cea Ortodoxa, ceea ce este mai mult decat absurd. Papa dimpreuna cu toti cardinalii si „preotii” lor , niciodata nu s-au lepadat de sirul de erezii in care au cazut de peste 1000 de ani.

Nu am auzit la nimeni dintre ortodocsi sa propovaduiaca vreun „razboi religios” . Sfintii nostri Voievozi au dus numai razboaie de aparare in fata contropitorilor musulmani, catolici, protestanti, insa d-voastra nu v-ati ridicat impotriva razboaielor de distrugere ale NATO – unde este inscrisa si armata noastra de tradatori – cu Serbia ortodoxa sau cu alte state ale lumii.

„In prezent, există în Europa Occidentală peste 700 de parohii ortodoxe româneşti dintre care 670, pentru că nu deţin propriile lor biserici, se roagă în lăcaşuri de cult închiriate sau împrumutate de la creştini catolici, anglicani sau protestanţi, fără ca aceşti români să-şi piardă credinţa lor ortodoxă.” 

Aceasta este cea mai mare blasfemie, adica sa slujeasca ortodocsii in locasuri catolice, anglicane sau protestante. De ce ? Pentru ca, din Vietile Sfintilor aflam ca niciodata n-ar fi acceptat Sf.Vasile cel Mare, de exemplu, sa slujeasca intr-o catedrala eretica. Oare nu s-a luptat el pentru acea biserica, ca sa o castige prin minune din mainile ereticilor arieni ? Sau Sf. Grigorie Teologul, nu a reusit sa faca toate bisericile din C-nopol,  in timp de doi ani, sa revina la ortodoxe ? In vecii vecilor, acesti Sf.Parinti nu ar fi acceptat sa slujeasca in lacasuri ale ereticilor, pe motiv ca ei nu au biserici. Sunteti loctiitorul tronului Cezareei Capadociei, dar – cu durere ma intreb – oare aveti  vreo legatura,  cu faptele Sf.Vasile cel Mare sau  cu Ortodoxia lui ?

Cat despre cuvantul „fără ca aceşti români să-şi piardă credinţa lor ortodoxă.” , iata ce „credinta ortodoxa” au  unii romanii din Italia, daca au ajuns sa ia „binecuvantare” de la un cardinal chiar de Inaltarea Domnului din 2016, intr-o parohie din eparhia PS Siluan. https://www.youtube.com/watch?v=Q1hrFXFqUq4

Ati mai facut si o alta viclenie la Creta : ati schimbat denumirea „Miscare Ecumenista”, dupa cum o denumesc toate documentele ereticilor din CMB, in „Miscare Ecumenica”, prin aceasta dorind sa dati o conotatie ecumenica ereziei ecumeniste.

Noi nu va atentionam ca ati fi cazut in  erezie pentru ca nu ganditi ca noi, ci pentru ca nu ganditi ca Sfintii Parinti si nu aveti cugetul ortodox al Bisericii, dupa cum, v-a laudat Mitropolitul Hierotheos Vlachos. Va voi demonstra cu multa usurinta aceasta : daca Sf.Justin Popovici a afirmat ca ecumenismul este panerezie, daca Sf.Paisie Aghioritul a luptat impotriva lui, daca Sf.Ioan Maximovici l-a dat anatemei dimpreuna cu slujitorii sai in 1983, daca P.Dumitru Staniloae s-a lepadat de el la sfarsitul vietii, considerandu-l  ” un produs al masoneriei ” … de ce d-voastra il ridicati in slavi si-l mai si declarati  metoda a Bisericii , si cale obligatorie de urmat pentru „restabilirea unitatii pierdute a crestinilor”?  Care sa fie oare explicatia acestei atitudini a d-voastra ? Sau nu credeti ca acestia sunt Sfinti, si in cazul acesta cadeti in hulirea lor, sau va credeti mai Sfant decat ei, insa in nici un caz, Duhul Sfant nu se poate contrazice, adica prin niste Sfinti sa vorbeasca intr-un fel, iar prin altii impotriva, sau aveti vreun ordin de indeplinit cu ecumenismul, mai mare decat juramantul pe care l-ati depus ca arhiereu ortodox. In cel de-al treilea caz, va amintim cuvintele Mantuitorului : ” Nimeni nu poate să slujească la doi domni, căci sau pe unul îl va urî şi pe celălalt îl va iubi, sau de unul se va lipi şi pe celălalt îl va dispreţui; nu puteţi să slujiţi lui Dumnezeu şi lui mamona.” Iar in privinta Mitropolitului Hierotheos Vlachos, nu intelegem, de la care Sf.Parinte a invatat sa-i laude pe cei care au semnat erezii, el fiind unul din cei care nu au semnat ? Sf.Marcu al Efesului , singurul care nu a semnat unirea cu papa la Ferrara-Florenta, nu i-a laudat pe cei care au semnat acea tradare. Asteptam totusi vreodata, cateva amanunte pe care nu le cunoastem inca din culisesle de la Creta, pe care se pare ca le stie Mitropolitul Hierotheos Vlachos, in nadejdea intelegerii aceea ce s-a intamplat acolo.

„Însă cei ce tulbură acum pacea şi unitatea Bisericii nu au nicio responsabilitate pastorală pentru comunităţile ortodoxe româneşti din străinătate şi nici nu înţeleg cât de mare este păcatul dezbinării şi tulburării păcii şi unităţii Bisericii, sub pretextul că numai ei, protestatarii, sunt credincioşi adevăraţi, corecţi şi competenţi în apărarea Ortodoxiei, declarând eretici pe toţi cei care nu gândesc ca ei.”

Prin aceste cuvinte aratati ca aveti o intelegere gresita asupra „unitatii Bisericii”, caci Biserica niciodata nu a incetat sa fie Una, ci din ea s-au desprins de-a lungul veacurilor fractiunile eretice si schismatice. Despre „pacea”  la care indemnati, va amintim cuvintele Sf.Grigorie Teologul : ” Nu sunt cei multi asa, iar intai-statatorii poporului si conducatorii lui duhovnicesti altfel, ci poporul duce pe fata razboi cu preotii, avand ca temei de incredintare dreapta lui credinta. Si pe toti cati fac asta pentru credinta si pentru dogmele cele mai inalte si de frunte, nici eu nu-i tin de rau, ci, dimpotriva, daca trebuie sa spun adevarul, ii laud si-s de acord cu ei. O, daca as fi unul dintre cei ce lupta pentru adevar si sunt urati pentru adevar! Dar, mai bine zis, ma voi lauda ca sunt! Mai bine un razboi vrednic de lauda, decat o pace care te desparte de Dumnezeu!”

„Cuvântul Biserică înseamnă adunare, nu dezbinare, adică adunarea creştinilor ortodocşi în iubirea Preasfintei Treimi prin mărturisirea şi trăirea dreptei credinţe în comuniune frăţească în Hristos şi ascultare faţă de părinţii duhovniceşti cărora le-a fost încredinţată lucrarea de păstorire a credincioşilor pe calea mântuirii (cf.Evrei 13, 17).”

Prin atasamentul d-voastra fata de Declaratia de la Toronto, pe care o marturisiti in scris, a fi de importanta capitala in acest al 6 – lea document de la Creta, oare nu va aratati a fi cumva intr-un anume fel inafara Bisericii  ? „Bisericile membre recunosc că apartenenţa la Biserica lui Hristos este mai cuprinzătoare decât apartenenţa la propriul lor trup bisericesc.” 

Asadar, singuri marturisiti ca Biserica Ortodoxa este doar o parte din „Biserica lui Hristos”, ceea ce este o noua dogma despre Biserica, straina de dogma ortodoxa. Iata ca, in contra celor afirmate la inceput, ati afirmat o dogma noua despre Biserica, adica o erezie, si mai sunt si altele acolo. Pana cand nu veti reveni la gandirea Sf.Parinti, la Dreapta Credinta, nu putem sa va mai consideram – de fapt, nu v-am considerat niciodata – „părinţi duhovniceşti cărora le-a fost încredinţată lucrarea de păstorire a credincioşilor pe calea mântuirii”, caci erezia niciodata nu a dus la mantuire, ci la pierzania vesnica.

Iata o marturie despre cum intelege IPS Serafim Joanta, „noua biserica” care s-a inceput la Creta  : „A venit ÎPS Serafim J. și a ținut o sinaxă la noi în măn. (Oasa). A zis că, ce a început în Creta se va continua,  lumea trebuie să înțeleagă că trebuie să fim uniți.  Nu se pune problema unirii la o singură religie, ci o singură Biserică comună în care fiecare ține rânduiala lui și aceasta se întâmplă datorită necesității de a se mântui și cel deznădăjduit. Ce ar însemna ca cel bolnav și neputincios cum e homosexualul, să îl situezi în afara Bisericii, nu se poate, să crezi dacă ești ortodox, numai tu te mântuiești. E nevoie de înțelegere, să-l iubim pe celălalt, așa cum e.”

Chiar daca unii cred ca ar putea fi si unele urme de rafuieli personale in aceasta lupta impotriva ecumenistilor, ar trebui sa tindem cu totii spre sensul cuvintelor Sf.Ioan Gura de Aur : ” Cuvintele noastre ortodoxe sunt ca armele care îi apără pe ai noştri şi îi lovesc pe eretici. Aceste cuvinte nu îi lovesc pentru a-i doborî, ci pentru a-i ridica după ce au căzut. Acesta este scopul luptei noastre: să îi ajutăm şi pe vrăşmaşii noştri să se mântuiască. ”

A gresi este lucru omenesc, a persista in greseala este diavolesc. Dupa cum bine stiti, pacatul este o incalcare a legii Dumnezeiesti, dar erezia este SCHIMBAREA LEGII DUMNEZEIESTI.

Prin ceea ce ati semnat la Creta, ati reusit sa aduceti intreaga Biserica Ortodoxa Romana, in cea mai mare criza si tulburare de cand suntem noi romanii ortodocsi pe acest pamant, adica de 2000 de ani. Dumnezeu nu se lasa batjocorit, iar cine se lupta cu El, din interiorul sau din exteriorul Bisericii Sale, negresit, la un moment dat, va pieri amarnic. Va este greu sa va smeriti si sa recunosteti ca ati gresit, desi toate probele sunt clare ? Daca va este greu, nu uitati ca, pentru un pacatos care se pocaieste, se face mai mare bucurie in Cer decat pentru 99 de drepti, care n-au nevoie de pocainta. Pentru orice alte pacate pe care le-am fi facut in aceasta viata, daca ne cerem iertare si le lasam, Dumnezeu ne iarta. Pentru erezie insa, Dumnezeu a facut sa piara Imperiul Bizantin, dupa 1000 de ani de existenta. Sa nu credem ca, pe noi ne va cruta cumva. Sa nu ne inselam si sa credem ca, daca am zidit multe biserici si chiar catedrale, dar poporul l-am otravit cu erezia, vom avea iertare.

Sa nu credem ca, daca invitam Patriarhi care nu au fost la Creta – ma refer la cel al Antiohiei si la cel al Georgiei – sa slujeasca cu noi in Romania, putem castiga admiratia poporului dezamagit dupa Creta. Cel ce nu se smereste de buna voie , va fi smerit de Dumnezeu de nevoie. Daca  macar doi dintre d-voastra, Preasfintiti arhierei romani, va veti reveni, si tot ar fi ceva. In Sinodul Bisericii Ortodoxe a Greciei sunt cu siguranta, mult mai multi, nu mai vorbim de cei din Serbia, care au marturisit fara frica  Ortodoxia, la Creta.

Numai noua , romanilor, nu ne-a fost dat sa avem macar un Arhiereu marturisitor al Ortodoxiei – si cu cuvantul si cu nesemnatura – la Creta .

In asteptarea Sinodului BOR din octombrie, va dorim Dreapta Credinta, smerenie si pocainta sincera. Amin.

 

 

 

 

454 de comentarii

 1. Intrebarea 18:

  Sunt preot de manastire, nu mai vreau sa pomenesc episcopul ecumenist sau ateu conform Sf. Palama. Daca plec din manastire voi fi caterisit. Este valida aceasta caterisire? Pot sa mai savarsesc Sfanta Liturghie? Este canonic? Episcopii romani mai pot caterisi pe cineva?

  Pr. Sava:

  Episcopii pot caterisii pe oricine / pe cineva. De asta sunt si canoane, dar primii care trebuiesc caterisiti sunt episcopii si in primul rand Bartolomeu care a incalcat toate canoanele Bisericii, toate sfintele canoane.
  Pe parintele si daca l-ar caterisi pt credinta nu este valabil. Si nu o spun eu, o spun chiar Sfintii Parinti. Cine este caterisit pt credinta lui nu este valabila acea caterisire si va trebui sa continue sa savarseasca Sf. Liturghie pt ca Sf. Liturghie este canonica.
  Episcopii spun ca, oricine nu pomeneste numele episcopului la Liturghie, Liturghia nu este valida . Asta este o blasfemie la adresa Duhului Sfant . Este una dintre CELE MAI MARI BLASFEMII. Asta este Papa: “daca nu ma pomenesti, nu esti in biserica“. Avem canoane f. stricte in biserica in care ne spun ca nu avem voie sa pomenim la Liturghie episcopul care nu marturiseste corect, clar, cuvantul adevarului.
  Aceasta teorie a episcopilor care spun ca nu este valida Sf. Liturghie se gaseste in teologia pe care o invata Ioanes Zsizoulas – episcopul de Pergam – pe care a copiat-o din teologia papistasa. Asta ne conduce catre o alta teologie, eretica bineinteles, care se numeste episcopocentrism, adica Liturghia este episcopocentrica, adica au pe episcop in centru si nu pe Mantuitorul Hristos, adica nu ne rugam la Mantuitorul Hristos ne rugam la episcop.
  Intelegeti ce BLASFEMIE ESTE asta? Pe asta se sprijina tot papismul. Si primatul papal in acest lucru se sprijina / pe acest lucru se bazeaza. Asadar, este o mare binecuvantare sa ne cateriseasca ecumenistii.

  Integral la sursa: https://saccsiv.wordpress.com/2016/10/17/transcriptul-conferintei-de-la-bucuresti-a-monahilor-din-athos/

  Apreciază

 2. Rostirea anatemelor la Biserica Panagia Odighitria din Pireu, 2016:

  „Celor care predica si invata panerezia ecumenista, inter-crestina si inter-religioasa, ANATEMA … Consiliului Mondial al Bisericilor, ANATEMA … celor ce participa la rugaciunile in comun, numindu-i pe eretici „frati intru Hristos”, ANATEMA … celor care spun ca exista Sfinte Taine in afara Bisericii Ortodoxe, ANATEMA …”

  Integral la sursa: https://miscareapentruaparareaortodoxiei.wordpress.com/2016/06/13/istoria-ecumenismului-in-romania-2/

  Apreciază

  • Nu e valida oprirea. Ar trebui sa slujeasca public in continuare, iar credinciosii sa mearga cat mai multi la el si sa-l sustina. PS Ioachim Bacaoanu se dovedeste inca o data, arhiereu eretic si ighemon-prigonitor al preotilor ortodocsi marturisitori. Vai de chinurile pe care le va avea dincolo, daca staruie in aceasta stare satanica.

   Apreciază

  • Am vazut. Un protopot si un secretar de protopop. Cata viclenie au intr-insii !!! Folosesc acum prilejul luptei impotriva casatoriilor gay, ca sa duca pe credinciosi in inselaciune, sa bagatelizeze si sa cuze pe Calugarii Marturisitori din Athos. Cei care au semnat la Creta sunt cei care ataca Biserica din interior. Acestia sunt cauza tulburarii din Biserica. Iar ei dau vina tocmai pe cei care apara Dreapta Credinta !!! Dar nu au odihna in sufletele lor. Asa a inceput si instaurarea comunismului, cu asemenea oportunisti. Acum a inceput instaurarea ecumenismului oficial. Dumnezeu si Sfintii inchisorilor sa ne ajute.

   Apreciază

 3. sa imi fie cu iertare,Dumnezeu sa ma ierte pe mine pacatoasa dar vreau k sa spun k aceat parinte patriahul Daniel ca nu are harul Duhului Sfant ,el face anumite chesti care nu ii este placut in fata lui Dumnezu.va rog sa ne rugam pentru el,ca sa nu duca suflete in ratacire impreuna cu el.va rog din suflet.

  Apreciază

   • Buna ziua, citind cuvintele dvs. si ale multora dintre cei care raspund aici am capatat din nou speranta ca nu toata lumea a a juns la marea orbire, as vrea tare mult sa stiu daca slujbele se mai fac bine in bisericile din Romania sau este mai bine sa ne ferim, avand in vedere ca patriarhul Daniel, care a semnat la Creta aceste erezii extrem de grave, este pomenit tot timpul la slujbe. De fapt, noi nici nu avem cunostinte atat de adanci incat sa ne putem da seama daca slujba se mai face corect, adica daca se mai respecta canoanele,daca se mai coboara Duhul Sfant in bisericile noastre. Iar cea mai mare dintre probleme este Taina spovedaniei. Unde sa mearga omul sa se spovedeasca ca sa nu mearga gresit,ca doar dracu nu poate spovedi cu folos. Eu ,sincer, gandesc ca trebuie sa merg la un preot care nu este in BOR, care s-a dezis de ei,care apara adevarul chiar cu propria lor viata daca trebuie, asa cum au facut mucenicii si apostolii si slujitorii adevarati ai Bisericii Lu Hristos, cum a fost Parintele Arsenie Papacioc. Ma gandesc ca sunt mult prea multi care nu spun nimic despre aceste erezii, majoritatea se complac in lucrurile astea, il vor primi pe papa cu bratele deschise foarte curand, nu vor sa riste nimic, nu spun nimic,accepta tot ce se intampla. Din punctul meu de vedere lucrurile sunt foarte grave. Orice indrumare corecta in aceste momente este foarte binevenita. Va multumesc. Doamne miluieste!

    Apreciază

   • Mai intai de toate trebuie sa stiti ca Patriarhul Daniel este pomenit numai in Muntenia, apoi inca nu sunt caterisiti de nici un Sinod ortodox cei care au semnat erezii la Creta. Toate slujbele din Biserica Ortodoxa Romana sunt perfect valide, Duhul Sfant inca lucreaza in BOR mantuirea ortodocsilor prin Sfintele Taine. Problemele sunt la predici. Cei care nu spun adevarul la predica despre papa, ecumenism, cipuri, vaccinuri, ue-nato … unii sunt platiti ca sa taca, altii se tem. Aici credinciosii se vor documenta de la cei care vorbesc sau scriu despre aceste probleme de mantuire. Pentru spovedanie, de cautat un duhovnic prin rugaciune si il veti afla. Duhovnici ca P.Arsenie Papacioc sau ca P.Justin Parvu … nu mai sunt. Dar inca mai sunt duhovnici care marturisesc in predici sau in scris cele de mantuire la acest moment greu. Doamne ajuta sa aflam cat mai multi dintre ei.

    Apreciază

 4. „Marturia unui preot din Italia :

  E tragica situatia in Italia, episcopii ortodocsi, inclusiv PS Siluan, primesc ordine de la cardinalii papistasi, ce anume sa faca…. suntem prostiti in fata, noi preotii…
  Pe Episcopi ii cheama Cardinalul catolipapistas la apel si le da directive.
  Am observat ca episcopii ii iubesc mai mult pe papistasi decat pe preotii lor ortodocsi. Patriarhul Bartolomeu a interzis crearea de noi parohii sub el, dar in schimb se iubeste cu papa… Ca nu cumva sa se supere „fratii” papistasi care ne controleaza prin faptul ca ne-au dat bisericile lor care sunt oricum goale, catolicismul este in decadenta si in curand asa vom ajunge si noi ortodocsii, pasim pe urmele lor…
  Curva papistasa vrea sa controleze prezenta ortodoxiei in tarile catolice, ca nu cumva sa ia amploare trecerea la ortodoxie, ne-au dat lacasuri de cult cu conditia sa nu botezam vreun italian. Daca se afla ca botezam ne ia biserica si ne trezim si izgoniti de episcopul ortodox care e dator vandut papistasilor ( studii, cladiri, biserici, bani, cinste). Cam asa functioneaza sistemul.
  Si noi facem compromisuri cu ei, le pupam mainile, iar ei ne controleaza. Sunt domni, iar ortodocsii sunt niste pigmei tolerati… Daca eram liberi italienii se converteau la ortodoxie, dar suntem constransi de mafia ecumenista… Cand aud ca facem ecumenism ca sa ne pastram locasurile de cult ma gandesc la curvele care se culca cu straini pentru bani, exact acesta este sentimentul.”

  Sursa: https://ganduridinortodoxie.wordpress.com/2016/10/29/cardinal-papistas-in-biserica-romana-din-italia-firenze/

  Apreciază

 5. Afara din templele papistase si sectante care sint la fel cu cloaca hinduista ori mahomedana….
  Si slujit sub cerul liber, cununat si botezat acasa la mireni DIN ICONOMIE, fara grandomanie!
  Anatemizarea ierarhilor care s-au unit in tradarea lui Heistos, nu doar ne-pomenirea ca nu mai este nci un duniu, au „marturisit” din nou ca sint impotriva Crestinismului batjocorind Sfintii Parinti, terfelind Traditia si calcand Canoanele…
  Au iesit din Biserica luandu-si peretii si vopseaua cu ei pierzandu-si drumul drept aratat de Iisus.
  Adevarul nu „sta” in obiecte, titluri si diplome ori in ranguri lumesti.
  „Plecam” cu manile goale … macar sa fim curati sufketeste.
  Dumnezeu sa-i lumineze si sa se pocaiasca!

  Apreciază

  • Oameni buni, acum sunt doua extreme care duc la iad :
   1. toti arhiereii romani care sunt declarati pentru erezia ecumenismului si care nu vor sa renunte la aceasta erezie, si care considera schismatici pe cei care intrerup pomenirea lor. La acestia nu mergem la slujbe, datorita ereziei lor.
   2. antiecumenistii care nu mai vor sa mearga la nici o biserica unde sunt pomeniti arhierii romani, care neaga Sf.Taine slujite de preotii care inca ii mai pomenesc si care acum vor sa faca cununii si botezuri prin case particulare, fara preot. Aceasta conceptie gresita vine de la un duhovnic care a facut greseala sa asemene aceasta situatie cu cea din 1700 de la uniatie. Acum ecumenismul este mai viclean decat uniatia iar noi trebuie sa fim intelepti si sa nu cadem in extreme. Negarea harului in BOR este acum o blasfemie.

   Apreciază

 6. Eu chiar am citit documentul semnat atașat acestui articol.

  Am constatat ca e scris cu bun simt.

  Ba chiar e un document foarte simplu, mic, care nu vrea decât sa creeze o banca de discuție pan ortodoxa.
  O adunare mai mica decât cea CMB.
  Una la care se pot lua decizii cat de cat.

  Nu înțeleg deloc ura asta medievala, strigatele rasiste și ultra naționaliste ca noi suntem sigur mai buni ca alții.

  Va doresc sa citiți înainte sa înjurați oricât de bine intenționați ar fi.

  Știu ca Dumnezeu e mare și iartă multe, dar poate ca nu e rău să îi dăm o mana de ajutor și sa fim și noi un pic mai îngăduitori.
  Mai ales cu frații ortodocși. Dacă nu toți creștinii…

  Va doresc o zi buna.
  Un cetățean, nu prea dus la biserica.

  Apreciază

  • Daca tot aduceti vorba de „bun simt”, sper ca realizati evidentele: cei pe care-i considerati „medievalii” va considera pe dvs personal o fiinta UMANA, un OM.
   Pentru „progresisti” si „liber-schimbisti” dvs nu sunteti nimic altceva decat „carbon trace” adica o urma de carbon, de CO2= Codoi si cam atat.. In rest „sanatate” numai bine, cu vaccinuri, 5G, monsanto, E-uri etc.
   Prin aditivii alimentari vi se garanteaza „nemurirea” si „viata vesnica” in sensul ca nici n-o sa trebuiasca sa fiti impaiat ca Lenin ca sa nu putreziti, ca sa va castigati nemurirea e suficient doar sa mancati regulat de la hipermarket si cam atat.
   Marii nostrii Duhovnici se rugau pentru „progresisti” si pentru „liber schimbisti” ca dvs, sa va ajute Dumnezeu sa calcati pe grebla si sa va loviti cu nasul de ea in felul asta sa va vina mintea la cap.
   Proorocii mincinosi ca Bill Gates – Microsoft va considera, repet, doar niste urme de carbon, niste paraziti (chiar mai jos decat parazitii) care v-ati inmultit peste masura si din cauza unor paraziti ca voi nu mai au loc sa respire ursii polari, pinguinii, cormoranii… sa mai respire si ei.
   Prea s-a inmultit specia asta umana pe fata pamantului de nu mai au loc animalele salbatice sa mai traiasca, ia sa le dam noi un pic cu ierbicide, cu monsanto, cu 5G sa-i starpim ca pe gandaci! Sa poata sa respire in voie cormoranii..

   Apreciază

 7. This is a comment to the webmaster. I came to your Dupa ce a semnat erezii la Creta, Patriarhul Daniel indeamna la pace si unitate in BOR – Monahul Teodot – blog oficial page by searching on Google but it was difficult to find as you were not on the first page of search results. I know you could have more visitors to your site. I have found a company which offers to dramatically improve your rankings and traffic to your website: http://hud.sn/6sk5 I managed to get close to 500 visitors/day using their service, you could also get a lot more targeted traffic from Google than you have now. Their services brought significantly more visitors to my site. I hope this helps!

  Apreciază

 8. FILMATI CLAR, FILMATI CAT DE MULT PUTETI!!!

  Urmeaza saptamana de rugaciune ecumenista, vor pune fotografii, filmari…Faceti presiuni ( e cel mai potrivit cuvant) si scrieti tuturor care merg la schitul Radeni, sau celor din zona locului aceluia, sau au cunostinte acolo, e nevoie de filmarea clara a unei Liturghi, sau cateva secvente macar, atunci cand nu se pomeneste ierarhul! Un video face foarte, foarte mult, si conteaza…pentru cei care nu sustin erezia ecumenista.

  -Multi cititi despre profetii, despre duhovnici, dar o filmare face cat 1000, a contat mai mult cand ati citit zvonul ca prodromitii vor sa intrerupa pomenirea ierarhului, sau cand a fost filmat Duhovnicul de la Prodromu si a spus clar ca ierarhi ecumenisti numai trebuiesc pomeniti?

  -A contat mai mult cand se zvonea ca Ieromonahul Grigorie din manastirea valceana numai pomeneste ierarhul, sau cand a aparut filmarea clara cu el?

  -A contat mai mult cand se zvonea ca Ieromonahul Macarie de la Oituz a oprit pomenirea, sau cand a fost filmat si a spus clar???

  Urmeaza saptamana de rugaciune ecumenista si rezistenta nu are nici o filmare a unei Liturghii, de la schitul Radeni, este inadmisibil! Chiar nimeni nu poate filma clar, ceva?!?!?!?!

  Sa se simta cineva, sa filmeze o Liturghie de acolo, de la schitul Radeni, in special momentele cand nu se pomeneste ierarhul ecumenist! Chiar e asa mare dezbinarea si nu poate face nimeni nimic!?!?!?!?!

  Apreciază

 9. Sfîntul Ambrozie de la Optina (1812-1891):

  „În ziua de azi unii arhierei, preoti si mireni încep sã se abatã în erezia ecumenismului, catolicismului, protestantismului. Motivînd cãderea lor de la credinta pãrintilor cu neemanciparea acestor din urmã, cu noul duh al vremii si situatia politicã, se fac încercãri de a introduce în Ortodoxie cîte ceva de la catolicism, cîte ceva de la protestantism, se rãspîndesc îndemnuri pentru unificarea tuturor confesiunilor crestine. Drept rãspuns la acestea pot servi mai jos publicatele scrisori ale pãrintelui Ambrozie, luminãtor recunoscut al credintei ortodoxe.
  În lucrãrile sale, îndreptate spre demascarea ereziei catolicismului, luteranismului, cît si a tot protestantismului, cuviosul Ambrozie descoperã mortalitatea acestor învãtãturi, aratã groaznicele urmãri ale decãderii duhovnicesti de la Ortodoxie. Cuviosul nu oboseste sã sublinieze cã nu este mîntuire în alte confesiuni, nu este altã cale cãtre Dumnezeu decît prin credinta Ortodoxã. Si asta o spune nu un om obisnuit sau chiar un preot, asta o spune un sfînt – acela care cunoaste adevãrul de la Însusi Dumnezeu.
  De aceea, blagocestive cititorule, studiind scrisorile cuviosului Ambrozie …”

  Integral la sursa: https://dreaptacredintadupasinodultalharesc.wordpress.com/2017/01/14/raspuns-sustinatorilor-bisericii-latine-despre-nedreapta-fala-a-papistasilor-cu-pretinsa-demnitate-a-bisericii-lor-de-sfintul-ambrozie-de-la-optina-1812-1891/

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s