Pentru cei care afirma ca in BOR nu mai este har dupa adunarea de la Creta

potirul euharistic

 

Erezia ecumenismului are o vechime de aproape 100 de ani. In tot acest timp a vatamat o mare parte din Biserica, mai ales patriarhi, mitropoliti, episcopi, preoti, dar si din ce in ce mai multi credinciosi. Aceasta molima s-a extins mai ales in ultimii 20 de ani, de cand a devenit doctrina oficiala in aproape toate statele lumii, prin campaniile mass-media aservite sionismului si masoneriei mondiale.

Presedintele guvernului mondial va fi si un foarte abil diplomat si negociator intre partile religioase aflate in conflict, de aceea politica ecumenismului se muleaza perfect. El nu va admite nicidecum existenta unui Adevar Absolut pe pamant, Acesta fiind Insusi Adevaratul Mesia Iisus Hristos, fata de care  are o ura personala. Pentru el, acestea sunt „conflicte de rezolvat”, pentru ortodocsi in schimb, acestea inseamna mantuire, pastrarea Adevarului, fara de care nu poate exista mantuirea.

Aceasta erezie a ecumenismului a fost, pana la Creta, propovaduita mai mult de cei care voiau sa ajunga in functii cheie, fiind cel mai important criteriu de promovare. Acum, dupa Creta, a capatat valoare dogmatica, legiferata in Biserica. In loc sa fie condamnata, pan-erezia ecumenista a devenit o noua dogma.

Ecumenismul nu poate fi argumentat cu Sf.Parinti, ci doar cu texte din Evanghelie intelese in duh demonic, o dragoste fara adevar, opusa celei descrise de Sf.Apostol Pavel in Epistola a II-a catre Corinteni. Cel putin trei Sfinti contemporani au combatut-o cu toata vehementa : Sf.Ioan Maximovici, Sf.Justin Popovici si Sf.Paisie Aghioritul. Niciunul dintre acestia nu a fost mentionat in documentele Adunarii de la Creta. Numai si acest fapt arata ca aceasta Adunare, numita in mod gresit Sinod, nu a fost de la Duhul Sfant, ci a tradat invataturile Purtatorilor de Duh Parinti, a Sfintilor. Au existat totusi 33 de arhierei ortodocsi care nu au semnat, mai ales Documentul „Relațiile Bisericii Ortodoxe cu restul lumii creștine”.

Dintre toti 25 de arhierei romani participanti, din pacate, niciunul nu a avut taria de a marturisi Ortodoxia pana la capat, ci toti au tradat, semnand compromisul. La intoarcerea in Romania a ierarhilor cretani, cu totul diferit de experientele din istoria Bisericii, tradarile lor sunt in mod fals argumentate ca fiind marturisire ortodoxa, atat de semnatari cat si de cei de un cuget cu ei.

Aceasta stare de lucruri de acum din Biserica a fost proorocita de Sfinti, mai ales de Sf.Anatolie de la Optina : “Fiul meu, să ştii că în zilele de pe urmă vor veni vremuri grele, după cum spune Apostolul vei vedea că din pricina împuţinării credinţei, rătăcirile şi dezbinările vor apărea în biserici şi, cum mai dinainte au spus Sfinţii Părinţi, pe scaunele ierarhilor şi în mânăstiri nu va mai fi atunci nici un bărbat încercat în viaţa duhovnicească. Din care pricină, rătăcirile se vor răspândi pretutindeni şi pe mulţi vor înşela. Vrăjmaşul neamului omenesc va lucra cu pricepere, ducând în rătăcire, de e cu putinţă, şi pe cei aleşi. Nu va începe prin lepădarea dogmelor despre Sfânta Treime, Dumnezeirea lui Iisus Hristos sau Născătoarea de Dumnezeu, ci pe nesimţite va începe a strâmba învăţăturile Sfinţilor Părinţi primite de la Duhul Sfânt– însăşi învăţătura Bisericii.”

Slava lui Dumnezeu ca in BOR exista si marturisitori care se opun hotararilor eretice de la Creta. Chiar dintre arhiereii ramasi in Tara, sunt voci care se ridica impotriva, nu public – unii nadajduiesc ca, dupa Sinodul din octombrie vor fi publice – ci mai mult in convorbirile particulare.

Sunt cativa preoti care au intrerupt pomenirea arhiereilor care au semnat erezii la Creta, cei mai multi in Moldova, Oltenia, unul in Ardeal. Daca este sau nu de la Dumnezeu aceasta intrerupere a pomenirii, vom vedea în timp după roadele ei. In fata acestor luptatori, ierarhii cretani, prin protopopi si exarhi, s-au abatut cu o turbata “dragoste ecumenista” oprind de la slujire, defaimand, amenintand si blestemand calugarii si maicile, preotii si ieromonahii care au indraznit sa marturiseasca sub semnatura, deschis, impotriva ecumenismului. Se vede cum din doctoratele in strainatate ale ierarhilor cretani, acestia au deprins tehnicile prigonitorilor, a ighemonilor, precum dregatorii monoteliti (Constans al II-lea) impotriva Sf.Maxim Marturisitorul sau ale imparatesei Eudoxia asupra Sf.Ioan Hrisostom, taind maini si limbi (nu scrie si nu vorbi impotriva), exiland spre exterminare parintii si maicile care încearcă să-si apere Ortodoxia.

Pe de alta parte, in aceasta lupta au aparut si unele voci care afirma ca, din iunie 2016, in BOR nu mai este har mantuitor acolo unde sunt pomeniti arhiereii care au semnat la Creta. Si de aceea, zic acestia, la acele biserici, nu mai are rost sa mergi la nici o slujba pentru ca Duhul Sfant lipseste, ca hirotoniile dupa luna iunie 2016 facute de ierarhii cretani nu mai sunt valide. Aceasta este o afirmatie destul de grava, care i-a pus pe multi pe ganduri, in indoiala, si pe unii chiar i-a determinat sa renunte la a mai merge la bisericile unde mergeau de multi ani, datorita pomenirii in continuare de catre preoti, a arhiereilor care au semnat la Creta.

Pe ce se intemeiaza ideea ca la slujbele unde sunt pomeniti cretanii nu mai este har, nu mai sunt Sf.Taine ?

Nimeni din Biserica nu a avut vreo descoperire in acest sens, si atunci trebuie aflat raspunsul privind in decursul istoriei luptele Bisericii cu ereziile si cu arhiereii eretici.

Istoria Sf Soboare ne invata ceva esential: Cand „s-a luat harul” (taine nevalide) de la episcopii arieni? – Cu SIGURANTA, DUPA sinodul (inteles nu ca adunare exclusivista a episcopilor ci ca pliroma treaza ortodoxa) de la anul 325 din Niceea. Au fost episcopii arieni eretici inainte de Sinodul Intai? Bineinteles. Dar cu CERTITUDINE, DUPA Soborul din anul 325, ierarhii arieni nu au mai avut Duhul Sfant intr-insii.

La fel putem judeca si Soborul II ecumenic din anul 381 impotriva hulitorilor de Duhul Sfant: cu CERTITUDINE, DUPA Soborul din anul 381, ierarhii pnevmatomahi au pierdut harul Duhului Sfant.

Aceeasi judecata a certitudinii o putem aplica si celorlate Soboare, culminand cu anul 783, cand la Niceea au fost anatematizati iconoclastii.

Observam ca Biserica a cantarit totdeauna si pretutindeni astfel episcopii eretici: pana la Sinod a folosit iconomia, legatura frateasca, epistolara, ca sa-i atraga, sa-i convinga; dar post-Sinod a folosit din plin acrivia ca sa pazeasca Turma de lupi. Aceasta a fost “strategia” Sfintilor Atanasie, Vasile, Grigorie, Chiril etc., pe care si noi trebuie sa o urmam in aceste vremuri tulburi.

Ideea cu „se va lua harul” ierarhilor cretani si celor care pomenesc ierarhii cretani, oricate citate favorabile am afla, trebuie inteleasa in Duhul Bisericii, tocmai pentru ca poate fi (si a fost) interpretata subiectiv de catre schismatici si eretici.
Nu intamplator, aceleasi citate (de la Sf.Maxim Marturisitorul, Sf.Teodor Studitul, Sf.Teofan Zavoratul, S.Ciprian al Cartaginei … ) le folosesc si stilistii Slatioara, si stilistii mateiti, si Adevărata Biserică Ortodoxă Rusă din Catacombe (vezi cazul Preoteasa), si Mitropolia Moldovlahiei (Secuieni, mitr.Vasilache) etc. atunci cand reboteaza si recununa de zeci de ani ortodocsii din BOR.

Intr-adevar, am indemnat cu toata responsabilitatea pe cei drept-credinciosi sa nu mai mearga la slujbele arhiereilor cretani in semn de protest fata de erezie, pentru a nu se contamina cu duhul rau al ecumenismului pe acestia-l imprastie in predici, pentru trezvie, dar nu pentru ca la „cretani” nu ar mai fi Sf.Taine valide. Totodata, am lansat tuturor indemnul de a-si regasi in BOR duhovnici autentici anti-ecumenisti (si sunt multi, slava Domnului), tocmai pentru a se spovedi si impartasi in continuare cu constiinta curata. Lupta pentru adevar IN Biserica, pastreaza Harul Duhului Sfant. Cei care-si doresc o ALTA biserica ortodoxa, mai adevarata, mai perfecta, dupa cum au citit prin citate, “sa stea bine, sa stea cu frica, sa ia aminte” si sa caste bine ochii la lista din poza de mai jos.

grupari-eretice-schismatice

 

Ca sa intelegem mai bine ce inseamna “anti-ecumenismul”, va invit sa privim mai atent lupta istorica impotriva ereziei Filioque.

Pana in anul 850, grecii nu au dat nici o importanta problemei, considerand adaosul ca fiind “neautorizat”. Rasaritul si Apusul alcatuiau o singura Biserica.

In anul 858 vine Sf. Fotie ca Patriarh al Constantinopolului, in 863 este demis si incepe lupta marturisirii. In 867 scrie Enciclica denuntand Filioque ca erezie, urmata de un sinod in care-l excomunica pe papa Nicolae, facandu-l eretic. In 869-870 se tine “sinodul anti-fotian” (format din 12 episcopi) care-l anatemizeaza pe Sf.Fotie. In 877 Sf.Fotie redevine patriarh si in 879 convoaca un sinod la Constantinopol, la care participa 383 episcopi, unde se reconfirma crezul ortodox si hotararile acestui sinod sunt acceptate (temporar) din partea Romei.

Observam o lupta ortodoxa care s-a intins vreme de 14 ani, o inlantuire a iertarii cu marturisirea, incepand cu anul 863 – la 4 ani sinod ortodox, dupa 3 ani sinod talharesc, dupa 7 ani sinod ortodox.

La anul 1009 papa Sergius IV-lea trimite o scrisoare cu Filioque la Constantinopol. La anul 1014 papalitatea adopta oficial Filioque al Roma, iar in 1054 se arunca anatemele.

Daca citim intreaga viata a Sf Maxim Marturisitorul (+662) si nu doar citate, aflam ca pana la Sinodul VI Ecumenic din Constantinopol din 680-681 unde s-a condamnat oficial monotelismul, au fost cateva sinoade organizate chiar de Sf.Maxim, precum Sinodul din Ierusalim 634 (Sofronie Patriarhul), Sinoadele din Africa de Nord si in Insule 642-645, disputa din Cartagina din iulie 645 (impotriva lui Piros), Sinodul Lateran 649 (la Roma, participand 105 episcopi+papa Martin).

Deci pana la Sinodul VI din anul 680 au trecut 46 ani in care au mai fost cel putin 3-4 Sinoade care au anatemizat monotelismul. De aceea, si numai de aceea, Sf Maxim nu a vrut sa aiba partasie cu ierarhii ereticii anatematizati deja de sinoadele organizate chiar de dansul.

Daca am fi fost martorii vietii si mortii Sf. Maxim (+662) si a vitejilor dimpreuna cu dansul, in epoca monotelismului dominant in cetatile crestinismului, am fi gasit raspunsul la nedumerirea cu “logistica” si “milioanele de euro” necesare viitorului sinod anti-ecumenist: cele trei lumini aratate la mormantul Sfantului, adica lucrarea tainica a Harului Treimii, care intre 662 si 680, timp de 18 ani, a tot strans resursele necesare marturisirii adevarului in care noi credem astazi.

Iata in continuare, un citat anti-ecumenist, folosit de unii pentru a argumenta ca in BOR, dupa Creta, nu mai este har la slujbele unde sunt pomeniti arhiereii care au semnat acolo.
Sfantul Teofan Zăvorâtul spune: „Fie se pronunţă, fie nu se pronunţă asupra învăţăturii şi numelui tău anatema, tu deja eşti căzut sub ea atunci când cugeţi cele potrivnice Bisericii şi stărui în această cugetare.” (Sf. Teofan Zăvorâtul – Manuscrise din chilie, Cuvânt la Duminica Ortodoxiei)

Sfantul Teofan zice bine, insa trebuie sa deosebim un lucru – clericii si ierarhii ne-anatemizati de vreun sinod isi pierd automat harul dat la hirotonie in momentul in care au rostit prima fraza eretica? Istoria Bisericii invata ca nu.

Sa fim cu grija la ce inseamna “anatematizarea sinodala a ierarhului eretic”, nu vorbim aici de departarea harului Duhului Sfant, care vine din savarsirea pacatelor personale, ci de ceva mult mai adanc, de o pecete care nu mai poate imprima Chipul. In talcuirea din Pidalion la botez, acolo se vorbeste de un chip nedesavarsit in botezul ereticilor.
Pecetea, in cazul nostru, similara pecetluirii baptismale, este legata de acea vrednicie la arhierie ca o pecete (de-a doua, sa zicem, dupa botez) de nesters. Daca ierarhul devine eretic nu-si pierde „pecetea arhieriei”, nu devine mirean, ci doar Chipul (harul de a mai hirotoni) de pe pecete.

Chiar daca nu se pocaieste si nu se intoarce, ierarhul eretic va fi ierarh in vecie, va fi judecat ca ierarh, nu ca mirean, de catre Hristos la Judecata de apoi. De aceea si osanda lui va fi mai mare decat cea a vrajitorilor idolesti.

Si mai amintim un lucru: cand Sfintii Parinti vorbesc despre “ierarhi eretici” inseamna ca, acea erezie+eretici nominalizati, au fost deja condamnati de un Sinod Ortodox.

Din nefericire, dupa cum si Pr.Calciu remarca, exista la noi in tara o un puternic curent ecumenist, o majoritate semnificativa de teologi ortodocsi care au adoptat o atitudine mai “liberalista” privind “unitatea crestinilor”. Aici se detaseaza Facultatile din Sibiu si Cluj, varfuri in propovadurirea si practicarea ecumenismului eretic. Sa argumentam putin cuvantul.

1. Facultatile din Sibiu si Cluj au fost primele care au primit (2009-2010) si apoi raspandit in toata tara, fara discernamant, ratacirile lui Klaus Kenneth.

Pr. Prof. Vasile Mihoc, “redutabilul” profesor de teologie de la Sibiu, chiar l-a invitat pe Klaus Kenneth în biserica sa pentru a tine predica. Iar un alt “redutabil” si excentric Pr. Conf. Univ. Dr. Constantin Necula i-a tinut microfonul.

In anul 2015, in octombrie, acelasi inselat (care se pozeaza cu toti duhovnicii pentru autenticitate) Klaus Kenneth a revenit in Ascor Cluj pentru re-lansarea invechitelor idei new-age.

https://saccsiv.wordpress.com/2010/05/12/articolul-zilei-12-05-2010-klaus-kenneth-un-ratacit/

si “raspunsul”

http://www.agnos.ro/blog/category/klaus-kenneth/

2. Cand mitropolitul Corneanu s-a impartasit la greco-catolici, NIMENI din Facultatile din Sibiu si Cluj nu a luat atitudine.

3. In toata zona Ardealului sunt numerosi preoti ortodocsi care si acum boteaza prin stropire si cununa mixt. Cu siguranta, formatorii acestor preoti de la Facultatea de Teologie, printre care si Pr. Prof. Vasile Mihoc, nu au nici o problema cu aceasta practica impotriva Sfintelor Canoane. Aplicand Pidalionul, preotii ortodocsi care boteaza prin stropire sunt schismatici. La fel, dupa Pidalion, preotii ortodocsi care cununa mixt sunt schismatici.

Insa, de zeci de ani, preotii din Sibiu si Cluj aplica fara nici o jena hotararile ECUMENISTE de la Sinodul din Creta referitoare la botez si cununie.

Pana ce erezia s-a legiferat la Creta, vedeti cum ea s-a aplicat tacit in Biserica Ortodoxa la nivel de preoti pro-ecumenisti? Vedeti cum schismaticii de ieri au devenit ereticii cretani de astazi? Ar fi trebuit demult sa ne rupem de dansii si sa-i dam anatemei…

Totusi, fratilor, Parintele Justin nu-i reboteza pe cei botezati prin stropire si nici nu-i considera pe preotii savarsitori ca fiind lipsiti de har, desi canonic era indreptatit sa o faca. Parintele Justin nu-l considera pe pr. Vasile Mihoc schismatic, desi canonic era indreptatit sa o faca.

A gresit cumva P.Cleopa de la M-rea Sihastria, ca nu l-a dat anatemei pe actualul Patriarh Daniel, ucenicul sau, pentru ecumenism ?

A gresit oare Parintele Justin cand a “tolerat” schismele si ereziile preotilor din Ardeal si Banat, primindu-i ca frati ortodocsi, desi erau tradatori ai Ortodoxiei? A gresit oare Parintele Justin ca nu l-a dat anatemei pe Pr. Prof. Vasile Mihoc pentru generatiile de preoti de care si-a batut joc? Poate astazi nu ar mai fi propovaduit ecumenismul cretan in Biserica…

Nu, sa nu fie. Sfintii Parinti aveau o alta lucrare, cea a discernamantului, vazuta doar la UNII dintre anti-ecumenistii de astazi.

Cea a mustrarii care se impleteste cu intristarea. Cea a dreptatii care se tine de mana cu mila. Da, Sfintii anatemizau ereticii, dupa ce zeci de ani au plans si s-au rugat pentru dansii, le-au trimis epistole, iar cand ereticii anatemizati se intorceau la credinta, erau primiti ca fratii.

Sfintii nu fugeau din Biserica prin case particulare pentru a-si pastra neintinata propria credinta. Era taman invers. Sfintii paraseau pustia pentru lupta fatisa, cand Biserica era vatamata de eres. Nu propovaduiau propria ortodoxie, ci cea a sobornicitatii. Mustrau erezia pe fata, dar nu osandeau ereticii cu o inima lipsita de cea mai adanca mila.

Sa privim cu atentie la parintii duhovnicesti din Athos si Grecia, care se regrupeaza impotriva sinodului cretan, fara a-si anatematiza ierarhii. IPS Ieremia al Gortinei da anatemei pe papa francisc, condamna ecumenismul, dar n-a dat inca anatemei pe nici un ierarh grec care a semnat la Creta, nici chiar pe Patriarhul Bartolomeu, care este evident, ereziarh.
http://prieteniisfantuluiefrem.ro/2016/10/08/mitropolitul-ieremia-de-gortina-anatematizeaza-panerezia-ecumenismului-semnata-de-tradatorii-ortodoxiei-participanti-la-adunarea-din-creta .                               In Grecia, mateitii si ceilalti ca dansii, au dorit sa pastreze propria credinta curata, dar cautand exclusiv adevarul, au pierdut harul, ajungand sa lupte impotriva ecumenismului DIN AFARA Bisericii. Singur adevarul, fara dragoste, naste schisme. Singura iubirea, fara adevar, zamisleste ecumenisme.

Aceste doua aripi, adevarul si mila, acrivia si iconomia, ne vor ajuta sa deosebim ortodox, caderile altora, de ispitele noastre.

Astazi, dupa ce am dat drumul la acest articol, am primit un comentariu interesant : ” sinodul bor va fi in ianuarie 2017.
nu mai e in octombrie 2016.
se asteapta documentele oficiale ale intrunirii din creta, apoi vor fi impuse in toate eparhiile, in parohii si manastiri, care nu va semna va fi caterisit sau afurisit. prigoana cea mare a început. popor roman ortodox, pregateste-te de mucenicie. Maica Domnului sa ne intareasca. ”

Am ajuns vremurile despre care vorbeste proorocia P.Adrian Fagetan, cu obligativitatea semnaturilor pro-creta.
Cei care credeau ca eresul cretan este doar o problema nesemnificativa, acum vor trebui sa-si marturiseasca fortat Ortodoxia.

Concluzionand, spunem ca, ceea ce s-a semnat la Creta, este clar erezie, dar Capul Bisericii fiind Insusi Hristos iar nu vreun arhiereu, prin iconomie, pana la un nou Sinod Ortodox – format din cei care nu au semnat la Creta, si poate si din unii din cei care nu au participat – care sa-i condamne pe cretani, inca mai este har in Biserica Ortodoxa Romana.

Dumnezeu si Maica Domnului, pentru rugaciunile Tuturor Sfintilor Romani, sa ne ajute sa nu cadem in extreme, sa fie mai multa fratietate intre marturisitorii romani si sa mistuim “dragostea ecumenistilor” cu adevarul Ortodoxiei.

387 de comentarii

 1. Toţi Dascălii Bisericii, toate Soboarele şi toate Dumnezeieştile Scripturi ne îndeamnă să fugim de cei ce cugetă diferit şi să oprim comuniunea cu aceştia” (Sfantul Marcu al Efesului)

  Apreciază

  • Asa este. Nu mergem la slujbele episcopilor care au semnat la Creta, iar la preoti mergem la cei care nu-i pomenesc. Dar, unde se poate. Dar sunt si preoti care inca pomenesc pe cretani, dar nu sunt de acord cu ecumenismul-Creta. La acestia, cea mai mare parte a credinciosilor, vor merge in continuare.

   Apreciat de 1 persoană

  • Sf.Marcu al Efesului a fugit de cei care au semnat la falsa unire de la Ferrara-Florenta(1438-1439) si a intrerupt comuniunea cu ei : nu i-a mai pomenit, n-a mai slujit cu ei … Asa ar trebui sa faca si Arhiereii care nu au semnat la Creta, cu ceilalti. PS Longhin a facut asa si cinste lui. Sf.Marcu sa se roage pentru noi.

   Apreciază

 2. Preotii sunt impartiti si ei, pro-ecumenisti, anti-ecumenisti, anti-ecumenisti (marturisitori) iar altii nu prea ii intereseaza…
  Sunt foarte multi preoti anti-ecumenisti, dar nu au curaj sa marturiseasca pentru ca ii da afara, dupa 20 de ani de preotie, sa ajungi de la stat, la privat, la vreo firma… cu 1000 de ron… in conditiile care ai preoteasa, copii….e foarte, foarte greu si pentru ei.
  Neparticiparea la slujbele ecumenistilor e o solutie foarte buna…in primul rand neparticiparea la slujbele ierarhilor care au fost la Creta, apoi cautati preotii care stiu de erezia ecumenismului si nu o promoveaza, sunt multi, foarte multi, dar nu au curaj.

  Apreciază

   • De aceea, P.Justin le-a spus unor tineri din Cluj, care l-au intrebat: „Parinte , dati-ne binecuvantarea sa ne facem preoti.”, „Nu va faceti preoti !!!”. „De ce Parinte ?” ” Pentru ca nu veti putea marturisi si veti face compromisuri fata de dreapta credinta, si e mare pacat !!! De aceea sa mai faceti si alta facultate, ca sa aveti din ce trai, in caz ca o sa va dea afara din preotie”. ” Iar daca veti marturisi, o sa ajungeti cum sunt eu acum … intr-un azil de batrani…sau … a luat-o razna, sa-l trecem pe linie moarta.”

    Apreciază

  • Rabinii au doua carti : talmudul si cabala. Acestea doua ii invata cum sa conduca lumea prin vrajitorie. Este insa si un grup care studiaza Tora, insa nu cred in Domnul nostru Iisus Hristos, Singurul si Adevaratul Mesia nici in Maica Domnului. Ei inca il asteapta pe mesia sa vina si sa le dea stapanirea intregii lumi, pe care deja o au prin bancheri, dar nu inca total si in celelate domenii. Acest mesia este antihrist, pe care il tin inca ascuns, pana cand slujitorii lui desvarsesc falsa unire. Pentru o parte dintre evrei, va fi trimis Sf.Ilie-dimpreuna cu Sf.Enoh-iar el ii va convinge pe unii sa creada in Iisus Hristos, Dumnezeul-Om.

   Apreciază

   • dar Mantuitorul lea zis evreilor din vremea sa: nu am venit din aceasta lume si nu mati primit, insa va veni altul din aceasta lume si pe acela il veti primi, atunci cine daca nu anihrist?!, exact cum bine ai zis parinte dumneata odata si anume ca evrei sunt de doua categorii: 1] cei asemeni Mantuitorului, Sf. Preacurate SI Nascatoare de DUMNEZEU Fecioara Maria, Sf. Apostoli, evrei din vehiul testament, precum Avram, David, Moise, s.a, dar exista si a doua categorie precum: ana si caiafa din care se trag cei mai vicleni evrei si care ai intalnim si in zilele noastre deja imbatriniti si perfectionati in rele, un exemplu fiind elie wiessel, brucan si multi/majoritatea lor si culminand cu antihrist care este din semintia lui dan

    Apreciază

   • parinte , sint din iasi , aveti vre-o informatie unde as putea gasi o biserica , manastire , preot , calugar , duhovnic care sa nu fie ecumenist ??? vine postul Nasterii Domnului , unde sa ma duc ??? la cine sa ma spovedesc ??? pina acum mergeam la Golia , acum nu mai merg nicaieri , ma gandesc ca sambata este pomenirea mortilor si eu nu stiu unde sa ma duc .Sarut mana , astept sa-mi raspundeti

    Apreciază

   • La Golia nu e nici un Ieromonah impotriva ecumenismului ? Nu cred ca toti de la Golia sunt pentru ecumenism. Dar P.Merticaru de langa Romtelecom ? De acum ar cam trebui cautati preotii si discutat cu ei.

    Apreciază

  • Pai, nu vedeti ce se-ntampla in lume ? E o oala in fierbere care da pe-afara. Antihrist lucreaza toate acestea prin oamenii lui : Guvern mondial, religie unica mondiala-adica un amestec, de toate pentru toti, cipuri implantate in oameni de bunavoie …

   Apreciază

 3. Intreaga istorie a lumii a fost scrisa, este scrisa si va fii scrisa de pacatele si de faptele bune ale oamenilor. Dumnezeu a lasat fiecaruia liberul arbitru, vointa libera pt a dori sa se mantuiasca sau nu. Astazi, putini vor cu adevarat sa se mantuiasca. Unii vor functii, altii placeri, altii cred in dumnezei falsi, in ecumenism, altii sunt fricosi, samd. Foarte putini vor sa-L urmeze cu adevarat pe Hristos Domnul. Am ajuns la concluzia ca toti suntem coresponsabili pt tot raul din lume, si cu toate acestea Dumnezeu ne iubeste pe toti si ne intinde mana la toti, ca sa ne mantuim, dar depinde de noi. Cred ca a inceput vremea cernerii. Doamne iarta-ne si ajuta-ne!

  Apreciază

   • Ukraina este condusa de evrei. Patriarhul Irineu al Serbiei a aprins lumanari la sinagoga si a semnat ereziile de la Creta. Este ecumenist militant, dar sa vedem ce vor face cei 17 de Arhierei sarbi care nu au semnat la Creta tot. Spre ei se indreapta nadejdea ortodocsilor care nu accepta ereziile de la Creta.

    Apreciază

  • Dupa cunostintele noastre de franceza, cam aceasta ar fi traducerea articolului din link:

   Élizabeth Prodromou, ortodoxia conjugata la feminin
   Autor Samuel Lieven, la Kolymbari (Creta), le 21/06/2016 à 17h26

   Cronica la conciliul2
   Aceasta specialista in relatii internatioanle are un cuvant de spus/este ascultata de catre guvernul american si de catre P Bartholomeu, cu care se cunoaste de 20 de ani.
   Este una din cele doua femei facand parte din delegatia de experti a Patriarhului in timpul conciliului din Creta din 26 iunie.

   Elisabeth Prodromou / Samuel Lieven
   Élizabeth Prodromou ne primeste devreme in holul luxosului hotel unde sunt cazate delegatiile patriarhale. Dupa o ora de discutii, fara ordine de zi prestabilita, aceasta specialista in relatii internationale se va intalni cu cei 200 de ierarhi in amfiteatrul unde sesiunile se vor desfasura cu usile inchise. De ce o femeie in mijlocul acestei intalniri de barbati? Pentru ca asa a dorit Bartholomeu de Constantinopol, initiatorul acetui eveniment istoric in pregatire de o jumatate de secol.

   Dintre cei 6 experti care sfatuiesc patriarhul ecumenic pe perioada consiliului, doua sunt femei, cealalta fiind o maica grecoiaca ( stareta Theoxeni ). Acesta se vrea un mesaj puternic care afirma concret rolul femeii in sanul Bisericii Ortodoxe, si aceasta in contrast cu subiectul dicutiilor stabilit acum 40 de ani si rezervat mai degraba barbatilor.

   O lupta de durata pentru libertatea religioasa
   Nascuta in SUA dintr-un cuplu de imigranti greco-ciprioti, Élizabeth Prodromou este produsul sistemului de promovare a competentei american. Absolventa a Univ. Tufts din Boston ( pepeiniera de directori de talie internationala ), preda aici “relatii internationale” si “probleme de securiate”. Credinta ortodoxa primita de la parintii sai precum si originile sale modeste au sensibilizat-o de mica la nedreptati si la « nevoia de a ajuta oamenii sa traiasca mai bine si in libertate, sa inceapa sa-si traiasaca liber credinta ».
   Aceasta convingere, din tot sufletul, o determina intre 2004 si 2012 sa strabata Orientul Apropiat si Balcanii ca reprezentanta a Comisiei americane pentru libertate religioasa. Aceasta comisie direct atasata Departamentului de Stat american produce in fiecare an un raport cu incalcarile libertatii de constiinta si a libertatii religiei in lumea intreaga.

   Ani de activitate intensa pe parcursul carora aceasta mama a une fetite ( acum in varsta de 17 ani ) afla ca libertatea religioasa este mai degraba un termen abstract utilizat de juristi renumiti. « Nu putem ignora aceste familii ce sufera in fiecare zi datorita credintei lor, oricare ar fi aceasta. Pentru ca ce se pune in discutie este insasi universalitatea suferintei umane, intelegerea si raspunsul care privesc nu doar securitatea si diplomatia, ci mai mult : cultura, educatia, dezvoltarea economica – este nevoie de o priza de constiinta a umanitatii noastre comune.»

   « In sfarsit suntem pe punctul de a forma o Biserica intregita ( sensul in franceza ) / globala sau mondiala ( sensul in engleza ) »
   Aceasta dubla preocupare pentru instabilitate si pentru universal justifica admiratia pe care o are fata de patriarhul Bartholomeos de Constantinopol.
   In 1996, pe cand era tanar cadru didactic la Princeton, Élizabeth il intalneste pe cel care este onorific intaistatatorul ortodoxiei mondiale si care isi are palatul patriarhal la Istanbul, acolo unde nu traiesc decat cativa ortodocsi.

   « Patriarhul ecumenic este o personalitate extraordinara si, in acelasi timp, modest curajos si vizionar. Primatul sau in ortodoxie, exersat intr-un context din cele mai instabile in ceea ce priveste libertatea religioasa, nu este bazat pe putere ci pe un primat de onoare fondat pe eclesiologia sinoadelor ecumenice si pe experienta istorica a Bisericii ortodoxe. Marturia sa constituie un veritabill model de gandire si traire a credintei ortodoxe in contextul lumii contremporane.»

   Femeie ortodoxa libera intr-o tara libera, cea care a fost de asemenea vice-presedinta consiliului parohial al parohiei sale din Boston, intrevede pentru secolul 21 o Biserica « mai increzatoare si mai angajata » atat pe plan local cat si international. « Majoritatea ortodocsilor au trait pana acum in captivitate, continua ea. Secolul 21 le da pentru prima data ocazia de a se intalni, de a dezbate si de a se implica impreuna. In sfarsit suntem pe punctul de a forma o Biserica intregita / globala, care reuneste vechea lume cu cea noua ( poate fi o refeinta la progresist cu conservator dar si o referinta la Europa cu America ). »

   Bogata in teologie si experienta, ortodoxia trebuie sa continuie munca de propovaduire a mesajului sau de unitate. Acesta est scopul in sine al acestui sinod pentru a carui tinere Bartholomeos a luptat din rasputeri, in ciuda boicotului Moscovei si a celor mai conservatoare Biserici.
   « Bineinteles ca aceasta situatie este trista, dar acest sinod nu este decat un mic episod din lungul film de parcurs pe drumul unitatii. Bisericile ce au participat continua sa intinda mana celor ce au lipsit spunandu-le: veniti, usa noastra este deschisa.
   Dupa mine, acesta este aspectul esential pentru ca in numeroase tari, ca in Orientul Apropiat de exemplu, ecumenismul este o chestiune de supravietuire pentre aceste Biserici. »

   Samuel Lieven, la Kolymbari, Creta

   Apreciază

   • Spun si aici:
    Ce am gasit dupa epuizarea paginilor din google:
    Tatal – Prodromou Lucas – nascut in 1928 in Creta (!), emigrat in Marea Britanie in 1951 si ajuns in SUA in 1954. Antreprenor adica afacerist (nu neaparat „mare” dar cu multa munca, sa recunoastem), cu pizza, bacanie, … mai tarziu – ceva Real Estate, am spune noi Misit, intermediar – din astia care manipukeaza pietele si cresc preturile speculativ.
    Oricum, casatorit si tata a 4 copii = trei fiice si un fiu.
    Prima fiica, ati ghicit – Elizabeth maritata cu un grec Alexandros Kyrou si amintita in anuntul public al mortii tatalui din 2016!! – drept KYROU si nicidecum PRODROMU, (cum se vede in „The Boston Globe”… from Apr. 3 to Apr. 4, 2016):
    „He is survived by daughter, Elizabeth H. Kyrou and her husband Alexandros of Bedford, MA, son, Peter L. Prodromou and….”
    „ Elizabeth H. PRODROMOU, ….. she and her husband, Alexandros Kyrou, who teaches East European and Russian history at …” (2005)
    „Dr. Kyrou resides in Bedford, Massachusetts, with his wife, Dr. Elizabeth Prodromou, and their daughter, Sophia.” (2011)
    „… In this generally excellent article republished via Pravmir (first published here by The Huffington Post) …, Dr Elizabeth H. Prodromou and Dr Alexandros K. Kyrou connect the legacy of …..” (2013)
    ….
    Peste tot insa, pe „net” vedem ca se prezinta „PRODROMU” – impresioneaza, desi a chemat-o astfel, dupa casatorie si-a schimbat insa numele din moment ce este mentionata atfel la moartea tatalui!
    Nu cred ca este un folosit ca pseudonim fiindca asa este listata/mentionata in multe articole cu aspect oficial.

    Ce este insa interesant este ca tatal sau a fost in acelasi timp si membru in consilier parohial de Biseerica Ortodoxa (greaca) dar si mason multiplu, „cu greutate”… „King Lion”(!!?):
    „He was deeply committed to civic causes as a longtime member of the Lions Club, where he served as King Lion. He was also an active member of
    – the Fraternal Order of Masons,
    – the Kora Temple Shriners,
    – and the American Hellenic Educational Progressive Association (AHEPA).“
    ––
    Nu am cercetat mai departe …
    Mi se pare usor de observat: atunci cand vezi in casa, in familie, acest amestec de inchinare la Dumnezeu si la Mamona – tatal, intretinator de familie, om foarte sociabil (povedstitor prolific!), (“He was a passionate fan of the Boston Red Sox, an avid gardener and nature-lover, and a prolific story-teller, entertaining his family and his hundreds of friends and former customers on holidays and during visits…”)…
    Sigur ca s-a ingrijit financiar de copii sa le plateasca studiile, vacantele… foarte frumos, nu-i asa?

    Eu cred ca este experta in manevrat cuvintele si stie cum sa sugestioneze auditoriul.
    Mai bine era mentionata ca l-a ajutat pe tatal sau sa se lepede de Satana – pardon, de masonerie, fara sa se priceapa in pseudo-stiintele politice.
    Daca ar intreba-o cineva cum e cu pantalonii pe mfemeia ortodoxa… cred ca ar rade; sigur poate sa explice ca e ca o „uniforma” probabil si nicidecum „uraciune”, cum era pe vremea „alora”…
    CONCLUZIA oricarui om „normal”, care nu e… invechit, ori terorist!:
    „trebuie ca” masonul este un „drept-credincios” care stie „sa faca bani”… si nu e vreo problema cu Ortodoxia. De fapt, nu e nici o problema nici cu ailalti de-si spun “crestini” ca tatal sau a unit „lumea veche” cu „lumea noua” in mod remarcabil, incat fiica sa desavarseste „planul”:
    „Suntem în sfarsit pe punctul de a firma Biserica globala, reunind vechea si noua lume”.
    –-
    PS: AM deschis pagina Institutului Harvard pentru studii europene (sau cama sa ceva)…. cand „mergi” in jos pe pagina… iti ranjeste o figura cu coarne, un fel de semi-cap de statuie, cam basorelief…
    Acolo este si d-na Kyrou cu „prelegeri”… Nu o deranjeaza, desigur.
    PS2: „membership in Phi Beta Kappa” – din CV. Sotul – in vreo 3 din astea.

    Apreciază

  • @Mihai

   Aceasta e specialista a relatiilor internationale a guvernului american si cele a patriarhului ecumenic(ist) Bartholomeus I cu care are legaturi de peste opt ani.
   Este una din cele doua femei care au luat parte la delegatia expertilor patriarhului ecumenic in timpul Sinodului pan-ortodox care s.a tinut in Creta pina la 26 iunie(2016).
   Pe Elizabeth Prodromou am intilnit.o in holul hotelului de lux unde au fost gazduite delegatiile patriarhale in timpul Sinodului din Creta,pina duminica 26 iunie.
   O ora de discutii incordate ,dupa care specialista se intoarce la cei 200 de episcopi care. vor tine sedintele in sala cu usile inchise.
   O femeie in mijlocul acestei adunari masculine?
   Asa a vrut Bartholomeu al Constantinopoluli,instigatorul acestui eveniment istoric pregatit de peste o jumatate de secol.
   Din sase(6) experti sfatuitori ai patriarhului ecumenic(?),doua sint femei-una de religie greaca,Sora Theooxeni si Elizabeth.Un simbol puternic care pune categoric problema rolului femeii in biserica ortodoxa,problema discutata ca la „magazin”ma bine de 40 de ani.

   Discutia veche a libertatii religiei

   Nascuta in Statele Unite de catre un cuplu de emigranti greco-ciprioti,Elizabeth P.este un produs al meritrocratiei americane.Diploma de la prestigioada universitate Tufts din Boston,o pepiniera a capeteniilor internationale,astazi este insarcinata cu relatiile internationale si de securitate.Credinta ortodoxa a primit.o de la parinti,iar originea modesta au facut.o sa fie sensibila la a ajuta de a trai mai bine,in libertate si cu credinta liber aajuta;o decizie care o va raporta intre anii 2004 si 2012 in Orientul apropiat si in Balcani pt.comisia americana a libertatii religioase(Uscirf).
   Aceasta comisie raporteaza anual Departamentului de Stat despre libertatea constiintei si a religiei in lumea intreaga.
   Anii de supraactivitate a acestei mame a unei fete de 17 ani,o fac sa inteleaga ca libertatea religioasa nu este abstracta avocatilor.
   „Nu putem sa intoarcem privirea de la aceste familii care au suferit pt.religia lor,indiferent care este,caci in cauza este suferinta umana universala,intelegerea si raspunsul care angajeaza mai mult decit siguranta si diplomatia:cultura,educatia si dezvoltarea economica,ceea ce necesita constientizarea noastra comuna”.

   „SINTEM IN SFIRSIT LA PUNCTUL DE A FORMA O RELIGIE MONDIALA”

   Aceasta dubla atentie a fondat admiratia patriarhului Bartholomeu din Constantinopol.
   Era 1996 cind tinara inscrisa la Princeton,Elizabeth,a cunoscut pe cel ce exersa ortodoxia mondiala in palatul sau patriarhal din Istanbul:”patriarhul ecumenist este o personalitate extraordinara,modesta in credinta,curajos si vizionar;prima importanta a lui este ortodoxia,exersata in context nesigur in materie de libertate religioasa,nefondata pe putete ci mai mult pe cinste,ecleziologie impaciuitoare si experienta in biserica ortodoxa.
   Marturia sa este un adevarat model de gindire si vietuire in credinta crestina ortodixa intr.o lume contemporana.”
   Femeie ortodoxa libera intr.o tara libera,cea care a fost deasemeni vice-presedinte al consiliului parohial din Boston,atrage pt.secolul XXI ,tratatele unei biserici „mult mai de incredere si angajate”,la un nivel local si international.
   „Cea mai mare parte din ortodoxi au trait pina acum prinsi in captivitate”spune ea.
   Secolul XXI le va ocaziona pt.prima data intilnirea,dezbaterea si angajarea colectiva(impreuna).In sfirsit sintem in pct.de a forma o biserica globala,care sa uneasca lumea veche cu cea nouam”

   Bogata in teologia si experienta sa,ortodoxia trebuie sa lucreze mai bine la impartirea mesajului de uniune(unitate).
   Este obiectul acestui sinod convocat prin chinul p.Bartholomeu,in ciuda boicotului bisericii din Moscova.

   ………….

   „Bineinteles ca aceasta situatie este trista,dar acest sinod (consiliu),nu este decit o mica secventa in drumul spre unitate.
   Bisericile prezente continua sa intinda mina celor absente in distanta lor:veniti,poarta noastra este deschisa.
   In ochii mei e esential,caci in numeroase tari,ca cele din Orientul-apropiat,ecumenismul este o chestiune de supravietuire a bisericii”

   Sper ca este o traducere corecta,iar concluzia e clara: O ERETICA!

   Apreciază

 4. Doamne ajuta!

  Biserica spune „DA” casatoriilor religioase intre persoane de acelasi sex!

  KLAUS JOHANNIS ia apararea HOMOSEXUALILOR !

  De ce Președintele JOHANNIS apară și susține căsătoriile gay în BISERICĂ?

  După cum se stie Klaus Iohannis este de religie creştin protestant lutheran, membru al Bisericii Evanghelice de Confesiune Augustană.
  (Potrivit Dicţionarului Explicativ al Limbii Române – luteranismul este o doctrină a protestantismului german, întemeiată în sec. XVI de Martin Luther, care consideră esenţială pentru mântuire numai credinţa şi proclamă autoritatea exclusivă a Bibliei, recunoscând numai două Taine: Botezul şi împărtăşania.)

  Mai ales acum când BISERICA ORTODOXĂ, prin SINODUL din CRETA le recunoaște pe asa-zisele „Confesiuni și biserici surori” ca fiind biserici cu drepturi egale, rezultă că și protestanții lutherani prin urmare Președintele Johannis face parte din aceste confesiuni – monorități religioase, susținându-le convingerile religioase.

  în conferinta de presa de miercuri, Klaus Johannis afirma cu privire la modificarea Constituţiei:

  „Fiindca eu apartin, provin dintr-o minoritate etnica si dintr-o minoritate religioasa, eu cred ca trebuie sa revenim la ceea ce se numeste toleranta si acceptarea celuilalt. Acceptarea celuilalt cu bune si rele. Este gresit sa dam ascultare sau sa mergem pe calea fanatismului religios si a solicitarilor ultimative. Eu nu cred in ele si nu le sprijin. Eu sunt adeptul tolerantei, increderii si deschiderii spre celalalt.”

  „Anul trecut, Biserica Protestantă Franceză a autorizat binecuvântarea căsătoriilor dintre persoane de același sex, iar Biserica Presbiteriană din SUA a aprobat o modificare de statutului său în așa fel încât să menționeze și acest gen de căsătorii.

  Norvegia — cu o populație de 5,2 milioane de persoane, din care 74 % se declară luterani — a fost a doua țară din lume, după Danemarca, în care s-a legalizat înregistrarea oficială a parteneriatelor între persoane de același sex, în 1993. Începând din 2009, cuplurile homosexuale au dreptul să se căsătorească civil și să adopte copii. Biserica Norvegiei permite hirotonirea homosexualilor.
  Pana acum in Uniunea Europeana 19 tari recunosc parteneriatul civil intre persoane de acelasi sex.

  Odată cu decizia prezbiterienilor, ramura principală a americanilor protestanți și-a consolidat sprijinul pentru căsătoriile între homosexuali. Biserica Episcopală, Biserica Unită a lui Hristos și acum și Biserica Prezbiteriană au consfințit căsătoria a doi bărbați sau a două femei. Nu au fost decizii ușoare și nici luate în grabă. De exemplu, biserica de 1,8 milioane de membri prezbiterieni din SUA s-a hotărât să redefinească căsătoria după 3 decenii de dezbateri intense. La acestea se adaugă cele 3,8 milioane de membri ai bisericii Evanghelice Luterane din America, care le oferă congregațiilor locale autonomia de a decide pentru ele însele.”

  De ce într-o țară majoritar ortodoxă de 2000 de ani, a ajuns Președinte un lutheran, care susține ca erezia și legile împotriva firii, să se infiltreze și în Biserica Ortodoxă și să devina legale?

  Și noi creștinii să devenim marionete fără sfințenie și curaj de a mărturisi Adevărata Credință -Singura ORTODOXIA;
  De a fi înghițiți de Noul Val Ecumenic și înglobați în „Noua Biserică UNIVERSALĂ” fără nici un Dumnezeu, pierzându-ne credința, naționalitatea și sufletul?

  Este stupefiant, cum se poate ca cei care ar trebui să apere Dreapta Credință, au ajuns să legalizeze păcatul și desfrâul sodomit?

  Pentru aceste fărădelegi, au ars cetățile de la Marea Moartă din Vechiul Testament, cu foc și pucioasa, atrăgând mânia lui Dumnezeu pentru astfel de păcate strigătoare la cer.
  Oare acum când acest păcat este la nivel mondial ceva normal, cum nu va atrage MÂNIA și FOCUL peste norod?

  http://www.agerpres.ro/lifestyle/2016/04/11/biserica-norvegiei-spune-da-casatoriilor-religioase-intre-persoane-de-acelasi-sex-20-50-20

  http://stirileprotv.ro/stiri/actualitate/ce-spune-presedintele-klaus-iohannis-despre-casatoriile-gay-si-schimbarea-constitutiei.html

  http://www.libertatea.ro/stiri/stiri-interne/preotul-lui-klaus-iohannis-face-dezvaluiri-in-premiera-ce-spune-despre-presedintele-ales-al-romaniei-1093794

  http://www.activenews.ro/stiri-social/Nu-a-retractat-niciun-cuvant-Klaus-Iohannis-revine-cu-o-noua-declaratie-despre-casatoria-naturala.-Ce-se-intampla-cu-demersul-Coalitiei-pentru-Familie-137542

  Apreciază

  • Toate statele care au legalizat blestematia aceasta, ma tem ca vor fi sterse de pe fata pamantului. Ar trebui facut mare scandal, inclusiv in strada. In orice caz, zilele lui Johanis la Cotroceni, sunt numarate.

   Apreciază

   • Jos cu Johanis, eretic in fruntea unei Tari ortodoxe. Si este demonstrat ca a fraudat alegerile. Toti cei de dupa Ceausescu-Dumnezeu sa-l ierte, ca a fost mai bun decat toti acesti blestemati de dupa ’89, dupa cum a proorocit P.Arsenie Boca – care au adus Biserica(ma refer la arhierei si preoti eretici nepocaiti) si Tara asta in dezastrul de azi, nu vor ajunge sa vada fata Mantuitorului Iisus Hristos pentru relele ce le-au facut, mai ales pentru erezii. Si nu dau nici un semn de pocainta.

    Apreciază

  • Nu are nici o valoare aceasta oprire pe nedrept. P.Macarie a intrerupt dupa canoane pomenirea PS Ioachim, care exceleaza in erezia ecumenista. Sa slujeasca cu toata taria in continuare. Aceasta oprire pe nedrept ii este cununa. Dar stati linistiti, ca-l sustine mult popor, si oameni destoinici. Nu am vazut nicaieri in Tara, preoti care sa urasca poporul si sa-si bata joc de el ca la Roman. O credincioasa din Roman mi-a povestit cum o data, intr-o saptamana de uraciune ecumenista, preotul din parohie ii obliga pe ortodocsi sa se imbratiseze cu papistasii in Biserica. Dar multi, binenteles, au refuzat aceasta marsavie. Ramane cuvantul P.Justin, spus cu mare naduf, pentru PS Ioachim Bacaoanu: „Acesta a ateizat Bacaul.” Dar cu fiecare zi ce trece, se apropie judecata lui : „Ecumenistii nu vor vedea Fata Mantuitorului.”-Sf.Macaria din Rusia.

   Apreciază

   • Mergeti la Sf.Liturghie cat se mai poate. Ecumenistii trag de timp : pana la un nou sinod „mare si sfant” care sa merga inainte spre erezie. De la un moment dat, daca se vor împărtăși cu papistașii, daca îl vor pomeni pe papa, o sa ne rupem de ei. O sa vada ei ca nu vor mai avea la slujbe decat pe familiile angajatilor la Patriarhie, Mitropolii, Episcopii.

    Apreciat de 1 persoană

 5. „Nous sommes enfin sur le point de former une Église globale, réunissant l’ancien et le nouveau monde.”
  Traducere : ” În sfarsit suntem pe punctul de a forma o Biserica globala, reunind vechea si noua lume ”
  Consiliera Prodromou a PF Bartolomeu !

  Apreciază

 6. Parinte azi am cunoscut 3 maici de la Petru vVoda ca au venit la p Ilie Lacatusu.Una mai la 50 de ani de era soferita unei dube gri,o maica era Carmen si inca una,nu le am retinut numele celor doua………sa stiti ca ele se ntrebau ce sa faca in legatura cu pomenirea lui Teofan……….

  Apreciază

  • Atat la deal la calugari, cat si la vale la maici, este pomenit inca Mitropolitul Teofan. In mod normal, dupa Creta, ar fi trebuit oprirea pomenirii lui, nu ca am avea noi ceva cu el, ci pentru ca a semnat erezii la Creta. I s-au innaintat si scrisori destule, a fost asteptat sa se dezica de semnatura de la Creta, dar nu vrea. A continuat si dupa Creta, parca ostentativ, actiuni ecumeniste : prigonirea preotilor care au intrerupt pomenirea lui(P.Ieronim-Codrii-Pascanului, P.Antim-M-rea Bistrita) prin exarhii Nechifor si Luca, binecuvantarea unei catolice practicante sa fie director adjunct la Seminarul teologic din P.Neamt si participarea la Tedeum acolo la deschidearea anului scolar, invitarea unor papistasi si armeni monofiziti imbracati cu hainele lor specifice, pe scena la Sf.Liturghie de Sf.Parascheva. A si declarat ca, nici el si nici cel ce vine dupa el, nu se vor dezice de Creta, deci este foarte clar drumul lui. Ce sa faca acum monahii si monahiile din M-rile unde este pomenit la slujba ? Sa nu slujeasca impreuna cu el si sa nu participe la slujba facuta de el, la venirea lui in vreo Manastire. Dar cati vor face asa ? Sa explice staretilor si preotilor ca pomenirea lui, dupa Creta, este un mare pacat. Unii stareti ii vor da afara din M-re, fara prea multe discutii, iar parintii-rudele-credinciosii ii vor adaposti. Altii vor ramane pe ganduri si vor amana raspunsul, continuand pomenirea. Altii-nadajduim sa fie macar cativa-vor intrerupe pomenirea, si vor intra intr-o lupta cu Mitropolitul si cu exarhii. In Athos sunt 300 de monahi care au intrerupt pomeniea Patriarhului ereziarh Bartolomeu. Si la noi sunt unii stareti care au intrerupt pomenirea, iar oamenii merg la ei la slujbe, din ce in ce mai multi. In Basarabia, sunt cateva Manastiri si parohii care au intrerupt pomenirea Patriarhului Kiril, dupa intalnirea cu papa la Havana, iar episcopii de acolo nu-i prigonesc, ci-i lauda !!! Un preot din Roman, fiind avertizat de o credincioasa ca n-o sa mai vina la slujbele lui la biserica, pentru ca il pomeneste pe PS Ioachim, a intrebat-o : ” Bine, dar cotizatia o s-o mai platiti ?”. Daca staretul este eretic, poti parasi M-rea. Cei mai multi sunt impotriva hotararilor de la Creta, dar continua pomenirea Mitropolitului Teofan. Unele maici au plecat deja din M-re. Numai sa nu mearga la mateiti sau la alti stilisti, ca si aceasta este o alta capcana. Un Sinod antiCreta ar rezolva problema. Dupa ianuarie, situatia se va clarifica mai mult. Dumnezeu sa ne lumineze.

   Apreciază

  • Evreii care au trait pana la Intruparea Mantuitorului, vor fi judecati dupa legea lui Moise, dupa Intrupare insa, toti oamenii, mai ales evreii, vor fi judecati dupa Evanghelie. Sf.Ap.Pavel : „In ziua in care Dumnezeu va judeca, prin Iisus Hristos, dupa Evanghelia mea, cele ascunse ale oamenilor.”(Romani 2,16)

   Apreciază

 7. Se pare că totuși va avea loc sinodul local BOR ca în fiecare an,după Sf Dumitru,vineri dacă am înțeles bine din programul anunțat la Trinitas…nici un cuvințel despre ”Creta”…

  Apreciază

 8. „Sub pretextul luptei pentru protejarea familiei suntem martori la un prozelitism neoprotestant de mare anvergura sustinut de „domnul episcop Sofronie” (asa a fost prezentat de organizatorii neoprotestanti, ca unul din liderii unui cult crestin).
  Cu durere vedem cum oile sunt indrumate strategic in gura lupului. Imaginile filmate vorbesc de la sine, vedem cum crestini ortodocsi impreuna cu preoti aflati in multime si chiar un grup de maici, sunt „binecuvantati” de pastori baptisti si penticostali.
  Oare trebuia sa se ajunga la astfel de gesturi in actiunea comuna de sustinere a familiei? Oare importanta demersului justifica astfel de compromisuri? Oare lucrurile ar fi avut acelasi parcurs daca episcopul Sofronie nu ar fi semnat documentele sinodului din Creta?
  Priviti si trageti singuri concluziile, vedeti in special „rugaciunea” pastorului penticostal de la minutul 1:24:40.”

  Integral la sursa: http://astradrom-filiala-bihor.blogspot.ro/2016/10/prozelitism-neoprotestant-cu-sprijinul.html

  Apreciază

  • P.Pamvo de la Schitul Radeni-Neamt nu il pomeneste pe Mitropolitul eretic ecumenist Teofan(cu strangere de inima scriu despre Mitropolit acestea si fara nici o satisfactie credeti-ma, dar n-am ce -i face. El singur a ales calea compromisurilor eretice.). Nu le era mai usor ecumenistilor sa se lepede de CMB, Creta, balamand, Ravenna, Busan, Bosey… Dar nu vor-nu pot. Atunci noi ne dezicem de ei.

   Apreciază

 9. În luna ianuarie 2017 grecii pregătesc o sinaxă panortodoxă, la care vor participa episcopi, clerici, monahi și mireni din toată lumea, pentru a fi anatematizate hotărârile eretice și sincretiste ale Sinodului ecumenist din Creta. Acolo va fi glasul Bisericii, în Duhul Sfânt. Să ne ajute Dumnezeu să mergem! Avem toată binecuvântarea Sfinților Mucenici și a Sfinților Mărturisitori ai Bisericii celei Una, care este Sfânta Ortodoxie. Mi multe amanunte pe https://monahulteodot.wordpress.com/2016/10/11/pentru-cei-care-afirma-ca-in-bor-nu-mai-este-har-dupa-adunarea-de-la-creta/

  Apreciază

 10. ÎPS Ioachim Băcăuanul – Decizia opririi de la slujire a Ieromonahului Macarie Banu și a Ieromonahului Atanasie Parfeni de la Schitul Oituz, Bacău.

  Dă clic pentru a accesa Decizie%20oprire%20slujire.PDF

  Ieromonah Macarie Banu – Predica la Duminica a 23- a dupa Rusalii –
  a vindecarii demonizatilor din tinutul Gherghesenilor

  Se continuă ofensiva împotriva monahilor care marturisesc Dreapta Credință Ortodoxă și au oprit pomenirea ierarhilor care semnat în Creta erezia și lepădarea de credință și se opun ereziei ecumenismului.

  După ce în prealabil s-au făcut presiuni asupra Starețului Macarie pentru a se dezice de întreruperea pomenirii, văzând atitudinea fermă, plină de curaj și mărturisitoare a Dreptei Credințe a acestuia și hotărârea de a râmâne fermi pe poziție –
  ÎPS Ioachim Băcăuanul – a decis oprirea de la slujire a Starețului Ieromonah Macarie Banu și a Ieromonahului Atanasie Parfeni de la Schitul Oituz.

  Prigoana a început cu Starețul Grigorie de la Mănăstirea Lacul Frumos care a fost depus din stăreție, precum și Protos. Elefterie Tărcuță care a fost scos din chilie, din toate drepturile și oprit de la săvârșirea tuturor lucrărilor sfinte și mutat diciplinar la Mănăstirea Înălțarea Domnului, Zemeș, jud Bacău; apoi Pr. Antim, Pr Ieronim, Pr Mihail, etc, au fost nevoiți să plece din mănăstirile în care slujeau, precum și alți mulți monahi care au fost efectiv alungați din mănăstirile lor.

  Suntem alături de Părinții mărturisitori, Dumnezeu sa ii aibă în pază!

  https://danielvla.wordpress.com/2016/10/22/ereticul-ioachim-bacauanul-l-a-oprit-de-la-slujire-pe-parintele-macarie-de-la-oituz/comment-page-1/#comment-4146

  http://sinodultalharesc.tk/presiuni-asupra-staretului-macarie-de-la-manastirea-oituz-pentru-se-dezice-de-intreruperea-pomenirii/

  Vizită ”frățească” la părintele Macarie la Schitul Oituz

  https://saccsiv.wordpress.com/2016/07/21/reactia-arhiepiscopiei-romanului-dupa-ce-staretul-macarie-a-interupt-pomenirea-ierarhului-ploaie-de-vara-trecatoare-e-nevoie-de-liniste-din-pacate-sint-voci-care-se-ridica-impotriva-ecume/

  https://saccsiv.wordpress.com/2016/07/15/staretul-macarie-al-schitului-oituz-a-intrerupt-pomenirea-ierarhului-arhiepiscopiei-romanului-si-bacaului-incepand-cu-3-iulie-motivele-cmb-saptamana-de-rugaciune-pentru-unitatea-crestinilo/

  http://sinodultalharesc.tk/romania-ortodoxa-se-trezeste-staretul-macarie-de-la-schitul-oituz-primul-staret-din-romania-care-intrerupe-pomenirea-ierarhului-in-urma-sinodului-panortodox/

  http://sinodultalharesc.tk/parintele-staret-macarie-de-la-manastirea-oituz-isi-exprima-ingrijorarea-cu-privire-la-sfantul-si-marele-sionod-din-creta-17-06-2016/

  Doamne ajută!

  Apreciază

  • Nu este valabila oprirea. Va sluji in continuare cu mai mare ravna si public !!! Sf.Grigorie Palamas, care a patimit la fel, de la ereticul Patriarh al C-nopolului-Ioan Kalekas, sa-l intareasca si sa-l ajute sa-si mentina pozitia pana la sfarsit.

   Apreciază

 11. Părinte Teodot, dar cum vă permiteți să vorbiți în ultimul Hal de părintele Oros Emanuel cât dumneavoastră ați stat la el. La ce Dumnezeu te rogi tu dacă vorbești așa de fratele tău?

  Apreciază

  • Dupa cum veti vedea in comentarii, l-am laudat ca a scris acel Memoriu impotriva Adunarii de la Creta. Cat despre alte probleme duhovnicesti ale lui-cu care m-am confruntat cat am stat la el-va stau la dispozitie pe gmail : monah.teodot@gmail.com. In privinta rugaciunii, ma rog Tatalui, Fiului si Sfantului Duh, Treimei celei de o fiinta si nedespartita.

   Apreciază

  • Nu este el cel mai periculos arhiereu roman, dimpotriva : nu a fost la Creta si se pare ca nu este de acord cu Documentele de acolo, a facut Manastire inchinata Sfintilor de la Canal-Poarta-Alba, alta inchinata Sf.Ioan Casian,…a fost singurul arhiereu roman care l-a primit in eparhie pe IPS Serafim de Pireu, cu predicile lui impotriva ecumenismului si masoneriei. Dumnezeu sa-l ajute acum, inainte de sfarsit, sa marturiseasca impotriva la Creta-ecumenism.

   Apreciat de 1 persoană

   • Iertare parinte. Ma-ti intrebat de ce are cercel in ureche. Personal am stat de vorba fata catre fata. Gaura in ureche a facut-o raposata CARMEN pe carfe o cunosc personal de prin 87-88 (acum e trecuta la cele vesnice dupa ATENTIE un cancer galopant). Cercelul e al sotiei precum si colierul pe care le poarta cu mandrie si evlavie. Cat despre coada e un moft pentru ca pe vremea raposatului nu-ti dadea voie sa porti PLETE. (Eu personal am fost slutit in liceu.) Va mai spun inca o data TEODOSIE nu-i chiar USA DE BISERICA. Dupa „COLECTIV” tuna si fulgera in protoerii. Mai vorbim pe acesta tema. Par. Ciprian () spunea ca trebuie sa avem inima la HRISTOS insa ierarhii nostri o au linga sacul cu bani. O zi buna de la DOMNUL.

    Apreciază

 12. Rostirea anatemelor la Biserica Panagia Odighitria din Pireu, 2016:

  „Celor care predica si invata panerezia ecumenista, inter-crestina si inter-religioasa, ANATEMA … Consiliului Mondial al Bisericilor, ANATEMA … celor ce participa la rugaciunile in comun, numindu-i pe eretici „frati intru Hristos”, ANATEMA … celor care spun ca exista Sfinte Taine in afara Bisericii Ortodoxe, ANATEMA …”

  Integral la sursa: https://miscareapentruaparareaortodoxiei.wordpress.com/2016/06/13/istoria-ecumenismului-in-romania-2/

  Apreciază

  • Cum adica, sa bei antibiotice ? Daca esti bolnav, antibioticele sunt impotriva infectiilor. Sf.Valeriu Gafencu a dat flaconul sau de antibiotice-trimis de familie, ca avea TBC- evreului R.Wrumbrandt si i-a salvat viata, si-a dat viata pentru un evreu. El a murit, iar evreul a supravietuit. Capitanul Corneliu Zelea Codreanu a salvat un evreu de la innec. Radu Gyr le-a facut Teatrul Baraseum, cat a fost Ministru al Culturii, in ’40. Ei acum ne ucid pe noi, neamul romanesc, si pe toate neamurile, dar ii va ajunge mania lui Dumnezeu.

   Apreciază

   • Evreii sionisti au oameni in toate statele in puncte cheie : de la presedinti de stat, la prim -ministri, patriarhi, mitropoliti, episcopi, directori de trusturi mass-media… Satana – dumnezeul rabinilor – i-a ajutat – cu bancherii, talmudul si cabala. Il au coordonator din spate pe antihrist, mesia lor. Tot haosul de ei este aranjat , ca sa vina la conducere antihrist, presedintele guvernului mondial. Islamistii, la fel sunt manevrati de ei si de seful lor, acelas fals mesia.

    Apreciază

   • Da parinte, la boala, m-am exprimat nu cum trebuie. La mine organismul nu face fata singur cu remedii naturale, si stiu ca antibioticele dintr-o parte vindeca, din alta distrug, de aceea si intreb. Va multumesc pentru raspuns!

    Apreciază

 13. apropo de Teodosie de la arhiepiscopia tomisului ce parere aveti?, e adevarat ca are si el pacatele lui, insa parerea mea personala este ca i se trage de la invitatia Episcopului Serafim de PIREU la constanta si unde acesta in predicile lui a vorbit de pericolul ecuenismului si cipurilor, si unde zic eu a fost si un avertisment pt ceilalti care daca cumva vor misca in front vor pati asemeni, este o parere personala si o sa pun si filmarea de la constanta, in rest toate arhiepiscopiile si episcopiile nici nu a vrut sa auda si sa stie de venirea Episcopului din Pireu

  Apreciază

  • Se prea poate sa fie un fel de avertisment pentru toti care vor sa rupa randurile inregimentate pentru ecumenism-Creta-religie unica mondiala-antihrist. Toate pacatele li se vor ierta acelor episcopi care se vor ridica acum impotriva Adunarii de la Creta si planurilor satanice care vor urma. Singura cale de mantuire acum este prin marturisire-mucenicie. Mai ales la arhierei, preoti, calugari !!! Dar sunt tinuti in sah de Patriarh, de masonerie, de servicii, de cei care i-au innaintat in scaune. Ei iubind bunastarea, confortul, scaunele … vor semna si cu sangele lor, orice, zicand ca asa vor ajuta Biserica sa mearga inainte. Cum asa, prin erezie, prin ecumenism ? Niciodata. Asta este diplomatia satanica arhiereasca, mostenita inca de pe timpul comunismului. Si asa, tot vor fi sacrificati – dupa ce vor face tot ce li se va cere – de cei care i-au pus in scaune. Si asa, nu va muri niciunul dintre ei de moarte buna !!! De ce sa nu-si spele acum, la urma, toate pacatele printr-o marturisire ? Retragem semnaturile de la Creta, ne retragem din CMB, dam anatemei ecrezia ecumenismului !!! Ar tresalta Cerurile de bucurie pentru intoarcerea lor !!! Ar crapa papa francisc si sionistii. Ar ajunge ca Sf.Mare Mucenic Dimitrie !!! Dar, din pacate, li s-a sucit si stricat mintea in erezie. Si se cred chiar marturisitori, ceea ce este culmea nebuniei.

   Apreciază

  • Iarta-ma frate. LEUL ORTODOXIEI SERAFIM DE PIREU avea cunostinta de colaborarea lui TEODOSIE cu ucenicii MASONERIEI. I-a oferit o cale de indreptare dar cind a inceput sa tune si sa fulgere PARINTELE NOSTRU DRAG SERAFIM DE PIREU Teodosie s-a ascuns in altar dupa cruce. Ca si acum cind e anchetat. De ce nu iese in fata si sa spuna turmei (de OI) da sunt demn sa ma RASTICNESC PE CRUCE CA MANTUITORUL. Nea PETRACHE TUTEA ne spunea „grija mea cind am intrat la inchisoare a fost sa nu-mi fac neamul de ras (vedeti si foi ce comportament au tigani cind sunt anchetati dar sa-i mai atingi putin cu BULAUL). Comportamentul lui e COPIAT dupa a lui PORCUSORUL.. Si inca ceva (ma iertati PARINTE TEODOT) ” de ce pe TARLAUA LUI TEODOSIE nu se afla NICI O TROITA IN MIJLOCUL INTERSECTIILOR. Asa tot auzim DOBROGEA PAMANT APOSTOLIC, dar macar o cruce a SFINTULUI ANDRTEI sa avem in constiinta NEAMULUI ORTODOX DE DOUA MII DE ANII. Avem biserici in constuctie cu preoti TIGANI ECUMENISTI si SPAGARI dar NU MAI AVEM EVLAVIE CRESTINA. Si inca ceva. De ce avem doua categorii de AGAPE la hramuri si parastase? Nu mai zic de forfota care se instaleaza inainte ca sa vina ALESU LOCULUI. E mai ceva ca pe vremea COMUNISTILOR CIND VENEA SECRETARUL DE PARTID. Adevarul ne doare dar trebuie sa netinem legati unul de altul de CRUCEA MANTUITORULUI cind il vom vedea pe ANTIHRISTUL. Deocamdata ii simtim prezenta. O zi buna de la DOMNUL.

   Apreciază

 14. asadar am revenit cu liku-rile cu filmarile de acum aprox. 2 ani de la constanta si care personal cred ca de atunci i se trage lui Teodosie, dar cum Teodosie numai are ce pierde poate sa ramina in istorie prin darea in vileag al cloacei Vdin ,,b.o.r”, ce nu sunt de acord Episcopul Pireului ca prea il ridica in slavi pe danutz, sau poate o face din rusine sau ca ai este jena de daniel https://www.youtube.com/watch?=YXysVcTk9U, aici criticand masoneria
  https://www.youtube.com/watch?v=kwn2Gv4ZG8Y aici criticand ecumenismul, sper sa fie bine puse linkurile pt ca nu ma pricep copy paste si le bag din tastatura si mi se intampla sa nu le trec cum trebuie

  Apreciază

  • Asta a facut-o Patriarhul Daniel in Muntenia, pentru ca, in mintea lui nu mai sunt eretici care asteapta sa fie catehizati si botezati. El fiind ecumenist convins, recunoaste botezul papistasilor. Aplica hotararile de la Balamand, doar a semnat la Creta recunosterea CMB-ului. Daca aveti unde sa mergeti la o Sf.Liturghie care sa aibe si Ectenia celor chemati bine, daca nu, se poate si la aceasta fara. Si grecii am auzit ca au scos-o, dar nu in Sf.Munte. Dar daca ortodocsii romani nu se lupta pentru pastrarea Traditiei, acestia vor innainta in innoiri eretice.

   Apreciază

  • Tot ce s-antamplat dupa ’89.: UE, NATO, Cipuri, ecumenism, Creta, ruinarea industriei, armatei, invatamantului, scolii… De toate acestea sunt vinovati in primul rand arhiereii-mana-n mana cu neocomunistii.

   Apreciază

   • Parinte Teodot nu am loc de munca de 5 ani de cand am inceput a marturisi si a fi asa cum mi a placut pentru ADEVAR CURAT ….sa spun pe fata lucrurilor pe nume
    …sunt urmarita la orice pas cand ies din casa „dnii securisti”au grija sa stea pe marginea drumului si cu telefonul dupa ce trec raportat ” nota informativa ”
    Parinte Teodot sunt mana in mana cu vrajiorii si cu toata lifta jidoveasca cea spurcata care nici vrednicia de a fi numiti dobitoace nu o au .
    Parinte Teodot totul este controlat ascultat si receptionat
    Pun cv uri merg la interviuri si apoi ” dnii securisti ” merg in urma mea cu prigoana asupra mea .
    Si daca n as sti sau vedea mi as ierta sceasta greseala DAR TOTUL ESTE CONTROLAT DE MASONERIE SI SECURITATE
    Astia mana in mana cu vrajitorii pregatesc intronarea fiarei
    Se lucreaza cu spurcaciuni mie mi au trimis pe mana stanga o chestie foarte urata dar am mers la Sfanta CUVIOASA PARASCHEVA si am scapat SLAVA LUI DUMNEZEU SA FIE
    Si totul s a intamplat acum 2 ani cand tineam la mana o piatra din Muntele Kalamari adusa de cineva care a fost la Ierusalim de unde a fost ispitit Domnul IISUS HRISTOS
    Si am gresit crezand ca aceasta piatra este sfanta ,ca a fost insasi DUMNEZEU pe acel Munte
    astfel am pus piatra mai presus de DUMNEZEU pacat care se numeste idolatrie ..si asa m au lucrat pe mine vrajitorii pentru care sunt mana cu securistii
    Stiti Parinte convorbirile de tot felul …telefonice, verbale sunt ascultate
    Casian Craciun are grad de colonel la securitate …etc

    Si mi ziceam acuma recent ia te uita ce chestie prin vrajitorii se pot pune peceti si apoi se acapareaza mintea si sufletul omului
    Insa am avut mana dreapta curata si CRUCEA DE FOC NU AM LASAT O din mana .
    Iar DUMNEZEU MI A DAT TREZIREA CA SA VAD CUM SE FACE ACAPARAREA SUFLETULUI DE talharii sufletului si de fiara .

    Slava lui DUMNEZEU PENTRU TOATE

    PARINTE TEODOT PESTELE DE LA CAP SE IMPUTE nu numai de la cei lupi in piei de oaie care stau pe tron si nu pot a sta in picioare ca au picioare mancate de serpi CI CHIAR DE La CONDUCEREA ROMANIEI CU TOT CE ESTE POLITIC PENTRU CA TARA ESTE VANDUTA LA FIARA iar papusile mapet se fac ” ca conduc ” ROMANIA

    „Dlor securusti” naimiti la fiara CARE SUGETI SANGELE SARACULUI SI AMARATULUI DE BOU NUMIT ROMANIA NU MA MAI URMARITI CA URMARUTI VETI FI DE DREAPTA MANIE DUMNEZEIASCA PE ACEST PAMANT.
    Veti merge in iad cu satana pe care l ati slujit ca spurcaciune mare vi s a aratat si spus ca este in Bucuresti
    Si VI S
    ADEVARUL VI S APUS PE TAPET
    INSA ATI PREFERAT A SLUJI diavolului cu fata de om si cu nume de lider politic care sta in bucuresti si lucreaza cu cele doua fiare cea rosie care devine antihristica si cu blestematul profet mincinos Francisc de la vatican
    ASA ” L ATI TERMINAT” SI PE SFANTUL PARINTE ARSENIE BOCA ….INSA VIU ESTE SI SFANT MARE ESTE CARE NE AJUTA …..
    SU NU MERGE LA NESFARSIT placa” dlor securisti ” ca pamantul asta are a va inghiti de vii
    Amin.

    Apreciază

 15. Frate Teodot. Daca ar fi trait parintele Iustin intuim cumva ce atitudine ar fi avut fata de lepadarile ierarhilor BOR. Mantuitorul Hristos l-a luat pe parintele in Vesnicia Lui inainte de Talharescul Sinod Nepanortodox, si pentru a arata poporului ce se ascunde in spatele mastilor cazute ale fostilor ucenici care roiau pe linga parintele Iustin. Ce poze mai faceau acestia cu parintele, ce-l mai periau,… ce marturisitori cu greutate …
  Numai Bunul Dumnezeu le poate tocmi atat de bine, si vom vedea ca si cu acest sinod lesinat, Hristos are Judecata Lui. Toate sa le primim cu demnitate si bucurie si sa spunem Dumnezeului Celui in Treime Sfant: Faca-se voia Ta Dumnezeule si Fi Slavit in veci! Amin.

  Apreciază

 16. Va multumesc pentru raspunsurile pe care mi le-ati dat pana acum, mi-au fost de folos.
  Vreau sa va intreb cum ar trebui procedat in situatia asta:o fata a vorbit 5 ani cu un baiat greco-catolic si mama fetei i-a pus in vedere ca daca nu se boteaza la ortodocsi nu e de acord cu casnicia si, cu un an inainte de nunta a facut acest pas, dar pe ascuns cumva, doar a venit cu certificatul de botez. Mama fetei s-a interesat si a aflat de la preot ca i s-a facut doar MIRUNGEREA. O perioada pana la nunta postea, mergea la noi la biserica, acum s-a lasat si cand trece prin dreptul bisericii lui face crucea lor.Ce ar trebui facut in acest caz, ar trebui ca mama fetei ( crestina practicanta) sa ii impuna ceva, sau sotia ce ar trebui sa faca (au 1 copilas mic si unul e pe drum, sunt casatoriti de 1an jumatate)?Practic el nu are botez, nu? Sarut mana.Iertati!

  Apreciază

 17. https://ganduridinortodoxie.wordpress.com/2016/10/29/cardinal-papistas-in-biserica-romana-din-italia-firenze/

  Iată cum vom ajunge noi toti in BOR daca lucrurile merg tot asa!
  Iată roadele ecumenismului, iata apostazia infaptuita!

  Parinte Teodot, va rog NU TACEȚI in legatura cu fapta aceasta, mai grava chiar decât impartasirea mitr Nicolae Corneanu cu catolicii, findca acum participa si poporul (precum si la căderea C-polului)!!!

  Săracii romani, salahori, capsunari si infirmieri pt mosnegii stricati ai Occidentului! Nu doar ca nu mai au o Țară, acum nu mai au nici o Biserica – au fost vanduti, tradati, injositi pe toate planurile.

  Oamenii trebuie instiintati de ce se întâmpla, deja este târziu, târziu tare…

  Domnul sa ne păzească de o asemenea cădere in afara Ortodoxiei.

  Apreciază

 18. Parinte,postul ala de 9 marti e canonic? mi-a zis o fata ca ea dupa postul asta a ramas insarcinata…e adevarat? sau e o mare coincidenta,ea zice ca 15 ani a tot facut tratamente si nu au dat rezultat.Nu stiu ce sa cred ca doar ORTODOXIA e singura cale adevarata iar Anton de Padova e catolic.ma iertati..DOAMNE AJUTA!

  Apreciază

 19. Parinte, judecata cred , va fi pt. toti la fel .Duhovnicul meu zice ca intr-un fel vor fi judecati evreii, in altfel musulmanii,fiecare dupa legea lui.Deci cei plecati din ortodocsie ,( adventistii, baptistii,martorii lui iehova,poate chiar musulmani, catolici, etc)dar si cei care s-au nascut in familii de genul celor din paranteza vor fi judecati conform legii in care se vor afla.NU POT CREDE!
  In acest fel de ce sa nu plece omul in partea unde e mai simplu- ce atata post si ….alte restrictii ortodocse.Si pe langa asta esti si mai simplu judecat!!!!
  O fi si aceasta o invatatura ecumenista predata in facultate!
  De ce zice Hristos ca judecata va fi -adica sfarsitul lumii acesteia – cand va fi propavaduita EVANGHELIA la tot neamul…..,,iar cel care va crede si se va boteza se va mantui, iar ce ce nu va crede se va OSANDI”–-Foarte important ca dupa ,,cel ce nu va crede” nu mai urmeaza ca in prima parte a frazei si cuvintele,si se va
  boteza .
  HRISTOS NU MINTE! DIMPOTRIVA VORBESTE DESPRE MINCINOSI CA SUNT FIII SATANEI!

  CRED ERETIC?

  Apreciază

  • Daca duhovnicul d-voastra invata asa ceva, atunci aceasta este chiar erezia ecumenismului. Toti vom fi judecati de Hristos cel Ortodox. Dupa Rastignire-chiar inainte de Rastignire, spun Sf.Parinti prin blestemarea smochinului celui neroditor-sinagoga a fost blestemata. De 2000 de ani sinagoga este salasul demonilor, spune Sf.Ioan Gura de Aur. Islamul este o erezie iudeo-crestina. Paganismul este inchinare la demoni. Budismul, yoga, zen…sunt inchinarea la idolul om, si nu au nici un dumnezeu. Daca fiecare ar fi judecat in religia in care se afla, ar insemna ca Dumnezeu s-ar contrazice pe sine, pentru ca ortodocsii preacinstesc pe Maica Domnului , Sf.Cruce, Sfintii.. iar protestantii, nu.

   Apreciază

  • Dar ce fata face papistasul -nici lui nu-i vine sa creada ca mai exista credinciosi care sa-i sarute mina !Numai ca bietii crestini romani,in dorul lor de acasa,fara trezvie,se sforteaza sa creada ca e ca acasa,o evlavie buna ca pentru un preot ortodox!Bietii de ei,cind isi vor da seama ca s-au imbatat cu minciuna,-curvia ereziei-le va veni raul si spaima ca au cazut in pacat mare si isi pot pierde mintuirea.Tare naivi mai sintem noi,oitele din Romania!
   Sanata-pacalici-papistas se simte flatat la maximum, chiar crede ca o sa tina abureala asta mincinoasa ticluita de el…
   Intoarce-ne ,Doamne,pe toti la bunatate,la rugaciune,trezvie si dreapta si curata marturisire a dreptei credinte a lui Hristos!Nu ne lasa,Maica Domnului sa ne pierdem!

   Apreciază

   • Romani ametiti de cap de ecumenism. Dar poate nu sunt ortodocsi aceia care i-au sarutat mana ereticului, poate sunt papistasi de-ai lui. Daca sunt ortodocsi … roadele ecumenismului. Vai de arhiereul de acolo si de preotii aceia !!!

    Apreciază

 20. Iata parinte ce ne sugereaza CIUBOTEA http://basilica.ro/concluziile-sfantului-sinod-cu-privire-la-desfasurarea-si-hotararile-sfantului-si-marelui-sinod-al-bisericii-ortodoxe-din-creta-16-26-iunie-2016/ Cica trebuie sa facem sauna mai intii pina la un alt SFINT SINOD ca sa ni se inmoiae jegul dupa care ne botezam inpartasi ma rog spovedi nuantat impreuna. Pana atunci merge si asa. Sa nu mai punem paie pe foc ca apa-i calda la mitropoli in ianuarie cind se vor ruga iar impreuna..

  Apreciază

  • Dupa cum anunta ”Basilica.ro”, antiecumenistii sunt schismatici si pretinsi ortodocsi. Iata ca a venit si sinodul B.o.r. si a legiferat erezia inca o data. M-ar interesa parinte, ce o sa faceti sfintia voastra acum, cam ce masuri ar trebui sa luam?

   Apreciază

  • Harul lucreaza prin ei pana la o caterisire, am zis de atatea ori. Lucrarea Harului pentru mantuirea lor personala au pierdut-o, de vreme ce sustin cu mult viclesug erezia ecumenismului si n-au nici gand de pocainta, dar pana la o caterisire a lor, se mai foloseste Dumnezeu de ei in Biserica.

   Apreciază

 21. „Dacă preotul sau arhiereul este drept credincios, atunci să fim încredinţaţi că darul Sfântului Duh lucrează prin el la orice Taină bisericească oricât de păcătos ar fi el. Numai atunci când este oprit sau caterisit de către sobor ori de către arhiereul locului, sau când predică pe faţă vreo credinţă greşită, atunci cu adevărat nu mai lucrează darul Sfântului Duh prin el. Atunci trebuie să te fereşti de asemenea clerici.”

  Sursa: http://www.aparatorul.md/sf-ioan-iacob-romanul-de-la-hozeva-aparatorul-vechiului-calendar/

  Apreciază

  • Nu intra acest link. Daca este oprit sau caterisit pentru impotrivirea la ecumenism-Creta, lucreaza Sf.Taine prin el si dupa oprire-caterisire. Daca invata ceva gresit, nu se opreste lucrarea Harului prin el in mod automat, ci doar in urma unei caterisiri. Dar, nu mai trebuie de mers la slujbele lui, dupa ce l-am povatuit indeajuns, binenteles daca este sincer in ratacirea lui. Insa, la arhiereii care au semnat la Creta si la cei care sunt pentru Creta cu toata convingerea, precum si la preotii ecumenisti militanti convinsi, nu cred ca mai are rost sa mai mergi la slujbe, datorita ereziei din predici. Sunt unii insa, care neaga Tainele slujite de preotii care pomenesc arhiereii care au semnat la Creta si din aceasta cauza, am auzit ca, boteaza din nou. Acum cateva luni le negau cu totul, dar acum afirma ca nu spun nimic in acest sens-desi in convingerea lor le neaga-Tainele, ceea ca se vede din faptul ca nu recunosc botezurile, anafura, aghiazma … pomenitorilor. Aceasta este capcana-pacatul cel mare, in care au cazut stilistii-nu toti, ci numai cei care nu recunosc Tainele celor de pe nou. Dumnezeu sa ne lumineze pe toti, in acest hatis al capcanelor diavolului de tot felul.

   Apreciază

 22. Da, am inteles ca la Buzau si Vranacea, li se cer preotilor sa semneze o declaratie pro Creta si sa-si ataseze si fotografia la document. Nu stiam daca se ia la scara nationala masura asta de lepadare obligatorie.

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s