Raspuns Parintelui Dragos Bahrim, privind talcuirea Canonului 15 de la Sinodul I-II (861)

dragos-bahrim-sava-lavriotul

 

Preacuvioase Parinte Dragos Bahrim, ma bucura nespus sfarsitul seriilor de articolase penibile scrise la comanda si inceputul tratarii cu seriozitate a problemei ecumenismului in documentele Adunarii de la Creta din iunie 2016.

Nu doresc sa trec cu vederea nici osteneala Dvs. privind ingrijirea noilor aparitii editoriale asteptate indelung de cei care doresc o aprofundare riguroasa in gandirea teologica a Sfintilor Parinti. Dumnezeu sa-i dea sanatate Laurei Enache, care in 10 ani a tradus cat altii in 100.

Sa intram asadar in problema.

Pentru incalzire, va rog sa va amintiti (daca nu, aveti aici linkul https://www.youtube.com/watch?v=ist05MEJiQw min 10:17) de afirmatia pe care ati facut-o la Conferinta din Piatra Neamt in care ati spus ca ati avut mari rezerve fata de hotararile „Sinodului” din Creta, in primul document, cel cu „persoana”.

Regret ca ingrijorarile pro-Creta nu v-au lasat sa descatusati aceasta idee, insa problema personalismului in documentele cretane a fost elegant atinsa de parintele Sava Lavriotul atunci cand a vadit camuflarea papismului in Ortodoxie prin teoria episcopo-centrismului. Sf.Liturghie este hristocentrica, adica Hristos este Arhiereul cel Mare, nu aberatii gratuite precum ca, nepomenirea episcopului invalideaza de facto preschimbarea Tainelor.

Ramanand in sfera „personalismului” este intristator sa vad cum atacati persoana si nu invatarurile persoanei. In seria recenta de conferinte a Parintelui Sava Lavriotul, acesta a poposit si la Iasi, unde ne-am asteptat la o prezenta serioasa din partea teologilor locului. Dincolo de sabotarea locatiei, care arata marele angajament al Mitropoliei in dialogurile politicianiste, v-ati limitat la niste insinuari gratuite pe facebook. Totusi, Parintele Sava Lavriotul deja a acceptat o intalnire publica cu Dvs, la o data ulterioara stabilita de comun acord, pentru a dezbate, de data aceasta fata catre fata, problema Adunarii din Creta. Iesiti, Parinte Bahrim, in areopag, sa dialogam, nu va ascundeti in spatele alter-egoului digital.

Parinte Bahrim, schisma de care tot acuzati opozantii este o sabie cu doua taisuri.

Daca acum va doare atat de tare de schisma, de ce ati acceptat atatia zeci de ani schismele Mitropolitului Daniel atunci cand (va) impunea rugaciunile cu toti catolicii si protestantii din Iasi din Saptamana Ecumenica?

Daca acum va doare atat de tare de schisma, de ce nu v-am vazut niciodata iesind si explicand papistasilor teologia Sf Grigorie Palama, patronul bisericii in care slujiti.

Daca va doare atat de tare de schisma, de ce nu ati scris pana acum nici un articol transant impotriva ecumenismului promovat de CMB? Va este frica sa stati impotriva curentului, sa rostiti adevaruri tabu? Ce model sunteti tinerilor seminaristi, viitori preoti, cu o asemenea atitudine blazata? Ce le raspundeti celor care vor sa se mantuiasca atunci cand va intreaba daca ecumenismul este sau nu erezie? Sau daca papa Romei este sau nu eretic?

Parinte Bahrim, stiutorii de citate nu se mantuiesc. Erezia personalista se mai traduce si in apropierea intelectualista de viata Sfintilor, in speta a „personificarii” Sf.Maxim Marturisitorul. Este simptomatic cum majoritatea „doctorilor” pe „subiectul” Maxim Marturisitorul, printre care va numarati alaturi de IPS Teofan, sunt ecumenisti convinsi. Aceasta arata ca nu ati inteles nimic din viata si invataturile acestui mare sfant al Ortodoxiei. Nu ati priceput nici pana azi de ce a suferit prigoana si de ce era socotit „schismatic” de majoritatea covarsitoare a ierarhilor acelei vremi. De unde vine aceasta fractura teologica? Pentru ca nu ati sacrificat nimic pentru ortodoxie, nici ochiul, nici mana, nu ati suferit nedreptati pentru dreapta-credinta, nici exil, nici pierderea averilor, nici lipsa prieteniilor, nici temnita, nu ati marturisit adevaruri esentiale nimanui. Sunteti „director” de atatia ani pentru ca stiti sa urmati cu acrivie ordine de la Mitropolie.  Sunteti un corect slujbas al sistemului si un impecabil platitor de taxe si impozite. Un vrednic cetatean al noului veac post-patristic.

Poate intr-un moment de existentialism veti gasi ragazul de a le spune celor cinci minunati copilasi, asa, ca o poveste de seara, ca s-au nascut ortodocsi pentru ca un calugar barbos, chior si ciung, a taiat cu sabia cuvantului acum 1354 de ani, erezia din capetele a 100 de ierarhi eretici. Macar lor le datorati acest gest.

Ca sa nu va pun rabdarea la grea incercare, inchei prin a va supune atentiei erorile savarsite in interpretarea faimosului Canon 15:

1. Este ecumenismul promovat de Consiliul Mondial al Bisericilor, prin teoria ramurilor si minimalismul dogmatic, erezie? Da, erezia ereziilor. Avem in primul rand argument la Parintii si Scriitorii Bisericesti precum Sf. Iustin Popovici, Sf. Nicodim Aghioritul, Sf. Nicolae Velimirovici, Pr. Serafim Rose, Pr. Gheorgios Capsanis, Alexandros Calomiros si multi, multi altii. Daca nu puteti trece de aceasta afirmatie, va rog sa parcurgeti operele celor pomeniti mai sus, va rog sa va duelati cu argumentele Sfintilor, nu cu ale mele.

2. Sunt preotii, arhiereii sau mirenii care marturisesc ecumenismul pe fata, eretici? Sunt preotii si arhiereii ortodocsi care recunosc preotia papistasilor, care se impartasesc din „tainele” papistasilor (Corneanu), care slujesc si se roaga impreuna cu papistasii si protestantii (Daniel, Drincec), care NU boteaza papistasi sau protestanti, care cununa mixt, eretici? Da, si inainte-mergatorii lui Antihrist.

Parinte Bahrim, intelegeti ca intreaga argumentatie pe care ati adus-o Canonului 15 se prabuseste daca punem in mijlocul discutiei EPISCOPUL ECUMENIST ERETIC. De ce inmuiati tonul spunand ca „participarea ortodoxă la mișcarea ecumenică este expusă riscului unui sincretism teologic și eclesiologic”? Ierarhii cretani au legiferat ecumenismul ca dogma in Biserica Ortodoxa. Cititi va rog lista de argumente aduse de cei care au intrerupt pomenirea ierarhilor cretani si interactionati teologic cu acestea (http://aparam-ortodoxia.ro/wp-content/uploads/2016/08/ANEXA-2-CORECTATA.doc). Aici se demonstreaza clar cum teoria ramurilor si minimalismul dogmatic si-au facut loc in documentele de la Creta. Sunt dispus sa discutam pe intreg textul celor sapte anexe, daca sesizati neconcordante.

Va rog sa nu uitati faptul ca la Adunarea de la Creta, 33 de episcopi ortodocsi NU AU SEMNAT documentul privind Relatiile Bisericii Ortodoxe si restul lumii crestine. Si cei 33 de episcopi ortodocsi sunt tot schismatici? Pentru noi, cei de un cuget cu dansii, acestia sunt adevaratii ortodocsi pentru ca au avut taria sa stea impotriva ereziei ecumeniste. Votul celor 33 de episcopi adevarati ortodocsi au anulat (+8) votul celor 25 de episcopi eretici si tradatori romani.

Talcuirea lui Vlastares spune clar: „Dacă Patriarhul s-ar întâmpla, zice, sau mitropolitul, sau episcopul să propovăduiască în mod public și cu capul descoperit oarecare erezie condamnată de Sfinții Părinți, cei ce opresc comuniunea cu el și se despart de el, nu de pedeapsă ci de cinstea ce se cuvine ortodocșilor să fie învredniciți căci nu episcopi, ci pseudo-episcopi au condamnat și nu au tăiat în schisme unitatea Bisericii ci s-au sârguit să izbăvească Biserica de schisme și împărțiri. De aceea și noi bine făcând am tăgăduit comuniunea cu vechea Romă mai înainte de judecata și condamnarea Sinodală.”

3. A fost condamnat ecumenismul CMB ca erezie de vreun sinod? Da, de Sinodul Bisericii Ortodoxe Ruse din afara Rusiei (de care apartine Sf Ioan Maximovici si Pr Serafim Rose), care in august 1983, imediat dupa Adunarea de la Vancouver, a predat anatemei ecumenismul si pe ecumenisti.

Avem erezia ecumenismului promovat de CMB condamnata de majoritatea contemporana a Sfintilor Parinti ai Bisericii Ortodoxe. Avem erezia ecumenismului promovat de CMB anatematizata de un Sinod Ortodox local. Intrunim intru totul conditiile Canonului 15 de ingradire impotriva ierarhilor ecumenisti eretici.

Parinte Bahrim, intelegeti ca noi nu am oprit pomenirea unor episcopi ortodocsi, ci a pseudo-episcopilor, a episcopilor mincinosi, a celor care propovaduiesc sub semnatura, erezia ecumenismului. Cititi inca o data cu ochiul limpede, Canonul 15 ne fericeste, nu ne condamna. Degeaba incercati sa abateti sensul talcuirii, schisma in Biserica fac ierarhii ecumenisti, impotriva lor sunt indreptate toate citatele Dvs. despre schisma.

Ierarhii ecumenisti fac schisma in Biserica, iar schisma este păcatul cel mai grozav, „pe care nici sângele muceniciei nu-l poate vindeca” [Sf. Ioan Gură de Aur, Omilii la Epistola către Efeseni, 11, PG 62, 85]

Ierarhii ecumenisti fac schisma in Biserica, deoarece „nimic nu poate irita mai mult pe Dumnezeu decât dezbinarea Bisericii! Chiar de am săvârşi mii de lucruri bune, noi cei care sfărâmăm pleroma bisericească [prin ecumenism] nu suntem mai puţini vrednici de pedeapsă decât cei care au răstignit Trupul Său! Căci faptul acela a fost spre folosul lumii întregi, chiar dacă nu a fost făcut cu această intenţie, în vreme ce acesta [care face schisma prin ecumenism] nu numai că nu aduce niciun folos, ci aduce multă vătămare.” [Sf. Ioan Gură de Aur, Omilii la Epistola către Efeseni, 11, PG 62, 85]

Ierarhii ecumenisti fac schisma in Biserica, fiindca „cei care au provocat nenorocirea aceasta [a ecumenismului], sunt aceia care se arătau zeloși. Dacă aţi fost zeloşi spre aşa ceva [spre schisma ecumenismului], mai bine ar fi fost [să nu fi fost zeloşi] şi să vă fi numărat şi voi printre cei cărora nu le pasă de nimic.” [Sf. Ioan Gură de Aur, Omilii la Epistola către Efeseni, 11, PG 62, 88]

Ierarhii ecumenisti fac schisma in Biserica, atunci cand „cineva care ar face aşa ceva unui rege ar lua cea mai mare pedeapsă, apoi cel care sugrumă şi ciopârţeşte în bucăţi pe Hristos [prin erezia ecumenismului], de care gheenă nu va fi vrednic?” [Sf. Ioan Gură de Aur, Omilii la Epistola către Efeseni, 11, PG 62, 87].

Da, Parinte Bahrim, „vindecarea stării de schismă [pricinuita de ierarhii ecumenisti semnatari la Creta] nu se face decât prin pocăință și întoarcere sinceră la Hristos, cu toată smerenia şi blândeţea, cu îndelungă-răbdare, îngăduindu-ne unii pe alţii în iubire, silindu-ne să păzim unitatea Duhului, întru legătura păcii, pentru a nu mai fi copii duşi de valuri, purtaţi încoace şi încolo de orice vânt al învăţăturii, prin înşelăciunea oamenilor, prin vicleşugul lor, spre uneltirea rătăcirii, ci ţinând adevărul, în iubire, să creştem întru toate pentru El, Care este capul – Hristos (cf. Ef. 4, 2-3, 14-15)”

Asteptam sa ne comunicati data la care sunteti disponibil pentru intalnirea cu Parintele Sava Lavriotul pentru a discuta cu cartile pe fata problemele si schismele pricinuite de Adunarea de la Creta.

Anunțuri

347 de comentarii

 1. Sa ma iertați dar se dă în altceva.,se vorbea despre sinodul asta și s-a ajuns la părintele Boca. S-au adus acuzații reproșuri și altele și pe acest blog și pe saccsiv…. Cred ca rade diavolul de noi, se face atâta neliniște în Loc sa cautam soluții și pace. Începe o lupta și mai grea acum ca a început Sfântul Post. Sa ne dea Dumnezeu pace sa trecem cu bine și liniște aceasta perioada și sa ne împăcăm cu toți. Post binecuvântat

  Apreciază

  • Frate Teodot, te rog iarta.ma si pe mine si primeste si sfatul meu ca de la frate prigonit si ce nu mai suporta uneori nedreptatile(a carui mama a murit datorita sistemului) la frate prigonit si care nu suporta nedrepratile-probabil toti induram prigoana si nedreptati in acest sinuos drum al mantuirii dar trebuie sa avem grija sa uram nedreptatea nu pe cel ce o face-pacatul si nu pe pacatos -ca asa ne inseala vrasmasul si in loc sa evidentiem pacatul si nedreptatea si sa ne rugam pt indreptarea celui pacatos ajungem sa osandim Pacatosul. Si uite asa ne pierdem si noI mantuirea. Stiu ca nu e usor dar sa luam exemplu cei schingiuiti in inchisorile comuniste care prin rabdarea si dragostea lor au ajutat si la mantuirea celor ce ii schingiuiau.de pacatuit pacatuim individual dar de mantuit ne putem mantui doar impreuna.asa ne.a dat noua cruce Dumnezeu sa fim nedreptatiti ca prin rabdarea si dragostea si mustrarea noastra cea blanda sa ajutam si la mantuirea celor ce ne prigonesc si nedreptatesc. Insusi Hristos ne invata sa ne iubim vrasmasii si sa nu raspunde la rau cu rau. Sa.I mustram cu blandete spre indreptare si sa lusm seama sa nu cadrm si noi.nu uitam ca Hristos a venit in lume pentru cei pacatosi dintre care cel dintai sunt eu.da Pacatos cum sunt parca nu imi pot imagina om care sa arda vesnic in iad- ma pun in pielea lui si ma imaginez in iad si uite asa imi trece orice vrasmasie si.l pot ierta mai usor.sa nu uitam ca Dumnezru iubeste pe cel mai mare pacatos mai milt decat cel mai mare sfant pe Dumnezeu si nu vrea moartea sa ci sa fie viu si la cunostiinta adevarului sa ajunga.Doamne ajuta la toata lumea! (Nu tin sa publici comentariul – si nu sunt eu mai bun decat nimeni sa fiu indreptatit sa dau sfaturi dar când vezi ca fratele e in pericol incerci sa il ajuti asa cum poti).

   Apreciază

   • Doamne ajuta la toti vrajmasii mei, dar care nu sunt si ai Tai. Iarta-i si-i mantuieste pe ei. Trebuie sa facem diferenta intre vrajmasii nostri personali si cei ai lui Hristos-Bisericii si ai neamului. Pentru primii ne rugam si-i iertam. Cu ceilallti vom fi NECRUTATORI. Tradatorii de Hristos si neam sunt mai periculosi decat vrajmasii. Ii vom trece prin ascutisul sabiei, fiecare are sabia lui: de la cea a cuvantului-anatemei-caterisirii, a postului si rugaciunii, pana la cea a Sf.Stefan cel Mare, pe care turcii o tin cu mare spaima-crezand ca are cu puteri supranaturale-la Constantinopol.

    Apreciază

 2. Parinte Teodot, ce facem noi, credinciosii de rand, ca nu mai avem unde merge la biserica, tot Iasul il pomeneste pe Teofan.
  Parintele Calistrat de la m-rea Vladiceni este pentru ecumenism si cipuri, a spus ca este de acord cu tot ce s-a semnat la Creta.
  Ce sa facem ca sa ne mantuim?

  Apreciat de 1 persoană

  • Sa stiti ca nu este chiar disperata situatia actuala in MMB, cel putin in Iasi. Numai eu cunosc 16 preoti antiecumenisti convinsi, care nu-l pomenesc la proscomidie pe Mitropolitul Teofan, ci doar de fatada la ectenii. Acestia, la urmatorul pas gresit al Mitropolitului spre erezia ecumenismului, vor iesi la lupta fatisa.

   Acesti preoti de mir antiecumenisti au adoptat o alta strategie… cea a luptei dinauntru, de la duhovnic la credincios, strangand in jurul lor adevaratii ortodocsi care sunt hotarati sa se jertfeasca, sa faca front comun, nu musafiri prin biserica.

   Va indemn sa-i cautati cu smerenie si intelepciune. Din pacate p.Calistrat din Vladiceni nu mai este demult unul dintre ei..

   Apreciat de 1 persoană

   • va rog frumos trimiteti prin email macar numele a doua biserici din iasi in care nu este pomenit arhiereul , daca aici nu vreti sa-i faceti cunoscuti ,trebuie sa mergem la vreo biserica , cat sa mai stam acasa ???

    Apreciază

   • Daca imi permiteti vreun indemn, mergeti la biserica la care mergeati pana acum si stati de vorba cu multa indelunga rabdare cu preotul-preotii care slujesc acolo, doar-doar ar fi macar antiecumenisti. Este foarte clar din ceea ce spuneti-„trebuie sa mergem la vreo biserica, cat sa mai stam acasa ???”-ca inca nu este vremea parasirii slujbelor bisericii. Daca ar fi fost de la Duhul Sfant „statul acasa” in aceste momente-in loc de a merge la biserica-ati fi avut ceea ce scrie cu toata taria Sf.Maxim Marturisitorul : „Nimic nu este mai puternic decat constiinta care te mustra si nimic nu este mai incurajator decat constiinta impacata.” Am vazut recent un duhovnic care indeamna lumea sa nu mai intre in nici o biserica unde sunt pomeniti arhiereii romani si … era foarte trist si parca apasat de ceva. Nu-ti dadea nici un curaj, ci mahnire si descurajare. Mi-a fost mila de el.

    Apreciat de 1 persoană

   • Multumesc tare mult pt sfat si daca vreodata aflati de vre-un parinte antiecumenist care mai slujeste , nu intarziati sa ne spuneti si noua .Referitor la preotii de la manastirea unde merg , am vorbit cu un parinte care imi este apropiat si care am crezut ca macar el va apara adevarul ,dar spre surprinderea mea el ii apara pe cei de la Creta

    Apreciază

 3. Buna seara, am întrat pe blogul danielvla si ft bine ai punctat dumneata Părinte vizavi de i.p.s Vlachos, si mai sunt si alti care nu au semnat si au procedat cum au procedat, de ex Chiril de la Moscova, Iliaș de la georgieni, s.a.m.d, ca am văzut filmarea acolo.
  Întrând pe blogul ganduridinortodoxie am citit câteva articole recente si efectiv a înnebunit lumea de tot, si mai nou aflăm că donald trumph și-a numit în staff-ul sau un ortodox, sursa http://www.lonews.ro

  Apreciază

 4. Salutare tuturor, in Italia sunt foarte multi romani la munca, acolo exista o mitropolie schismatica, „Mitropolia de Milano” sunt convins ca foarte multi romani merg la slujbe la ei, fara sa stie, participand la slujbe si sprijinind financiar…
  Romanii din italia trebuie sa stie ca singura biserica canonica ortodoxa romana din Italia si care apartine de Patriarhia Ortodoxa Romana este:
  Episcopia Ortodoxa Romana a Italiei
  Arhiereul SILUAN, Episcopul Ortodox Român al Italiei

  Romanii ortodocsi trebuie sa se fereasca de mitropolia falsa din Milano

  „In prezent 2016 Mitropolia de Aquileia este organizată in 4 Eparhii . Arhiepiscopia de Milano si Longobardia , Eparhia de Brescia, Eparhia de Como, Eparhia de Munchen”

  Acestia au legaturi cu gruparea schismatica Mitropolia autonoma „Gherasim Bratu”:

  http://astradrom-filiala-bihor.blogspot.ro/2015/01/pretinsul-mitropolit-onufrie-olivian.html

  Dimitrie Bica( fost preot in B.O.R-caterisit ) = „ierarhul” Avvondios di Como (padre Avvondios)

  http://fakeorthodox.blogspot.ro/2014/12/dimitrie-bica-o-metropolita-avvondios.html

  https://metropoliamilano.com/2016/02/20/istoria-mitropoliei-de-aquieia-sinodului-din-milano/

  http://www.libertatea.ro/stiri/preotul-homosexual-din-romania-s-a-facut-episcop-milanez-311167

  ROMANII DIN ITALIA TREBUIE SA STIE LA CE BISERICA ORTODOXA MERG LA SLUJBE!

  Apreciază

 5. Care știe cum trebuie procedat trecerea alocației de la Bancă pe Posta? Eu mi-am aruncat cardul (dracul) si îmi scot banii de la ghișeu dar nu mă mai suporta aia si ma tine in plus la rând câte 30 chiar 40 de minute. Stau la țară și numai pe mâna ei ajung.

  Apreciază

  • De aceea, crestinul otodox autentic trebuie sa fie un luptator, nu mai vorbim de preoti !!! Chiar in vremea comunismului, asemenea blestematii erau smulse din radacina. Asadar, cum suntem acum fata de perioada dinainte de lovitura de stat din 1989 ???

   Apreciază

   • Ati spus intr-un clip pe care l-am vazut pe youtube ca a fost o profetie a cuiva ( nu mai stiu a cui, poate spuneti din nou) care spune ca in vremurile din urma ( sau gresesc?) vor ramane doar un singur credincios ortodox mirean, un singur cleric, un singur ierarh si un singur monah. Dupa parerea mea, asa ceva este pierzator de suflet, caci cine crede despre el ca va fi acel unic ramas? Nu avem sanse si, in cazul asta, nu mai are rost sa luptam. Plus ca a crede ca esti tu acela unic este chiar mandrie. Va rugam, reveniti cu precizari in legatura cu aceasta `profetie`. Multumesc.
    P.S. Eu stiu din Biblie ca atunci cand, pare-mi-se, Ilie a crezut ca a ramas singurul rob al lui Dumnezeu Dumnezeu i-a revelat ca mai erau inca 7000 de barbati care nu isi plecasera genunchiul lui Baal.

    Apreciază

   • Nina D., prin anii ’20, l-a întrebat pe Staretul Nectarie:

    – Se spune ca toate semnele celei de A Doua Veniri s-au împlinit…

    – Nu, nu toate, – a raspuns Parintele. Desigur si cei ce au o vedere simpla observa ca multe se împlinesc, dar celor duhovnicesti li se descopera mai înainte. Biserica era un cerc imens în întreg orizontul, iar acum este un cerculet. Iar în ultimele zile înainte de venirea lui Hristos ea îsi va pastra acest chip: un singur episcop ortodox, un singur preot ortodox, un singur laic ortodox. Eu nu îti spun ca nu vor mai fi biserici, dar Ortodoxia se va pastra doar în acest chip. Tu ia aminte la aceste cuvinte, si întelege ca asa va fi în întreaga lume.http://www.cuvantul-ortodox.ro/2007/10/15/sf-nectarie-de-la-optina-despre-chipul-bisericii-de-la-sfarsitul-veacurilor/

    Apreciază

   • Referitor la profetia „un singur episcop ortodox, un singur preot ortodox, un singur laic ortodox”, cred ca se refera la faptul ca la fiecare episcop ortodox ramas adevarat va corespunde un singur preot ortodox si un singur laic ortodox, caci iata ce spune in continuare: „…Ortodoxia se va pastra doar în acest chip. Tu ia aminte la aceste cuvinte, si întelege ca asa va fi în întreaga lume”.

    Apreciază

   • Dumnezeu sa ne ajute. Nu vedeti ce erezii are in cap IPS Teodosie ? Ati vazut ce sarpe i-a iesit din gura ? Acesta este arhiereu ortodox ? Nici un arhiereu n-a luat pozitie impotriva acestei blasfemii cu musulmanca. Acestia sunt ortodocsi ? Iar treaba lor nr.I este pazirea Dreptei Credinte !!! Care asculta de ei, a incurcat-o. De aceea este obligatorie intreruperea pomenirii lor, ca sa nu te duci in iad dupa ei.

    Apreciază

  • 1. M.Filoteu : „Nepomenirea este schisma, in momentul in care nu mai pomenim ierarhii (ecumenisti eretici) iesim din Biserica.”
   Comentariu – Nepomenitorii au la baza Canonul 15, Sinodul I-II Constantinopol, Filotheu pe ce Canon se bazeaza cand spune contrariul? Nu am vazut nici un contra-argument serios pe acest detaliu. Plus ca Biserica este Adevarul intrupat, hristocentrica, nu episcopo-centrica, parintele Sava Lavriotul a venit cu argumente teologice, le-a supus dezbaterii, nu am vazut nimic din partea Pr.Filotheu decat niste insinuari.

   2. M.Filoteu : „Hai sa vedem ce spune pr.Cleopa si pr.Iustin despre schisma..”
   Comentariu – Dar hai sa vedem ce spune pr.Iustin Parvu si pr.Iustin Popovici despre ecumenism. Ierarhii ecumenisti nu fac deloc schisma si tulburare? Daca fac schisma, noi sa tacem ca niste oi necuvantatoare? Sa nu-i mustram ca sunt ierarhi? Suntem datori sa-i mustram prin nepomenire, care este de fapt, la baza, o “tacere demna”.

   3. M.Filoteu: „Adunarea din Creta a fost organizata de evrei. Au semnat din frica..ce sa-i faci…”
   Comentariu – Ce sa-i faci Pr.Filotheu.. ori cu rabinii, ori cu ecumenistii; ori cu Sarsaila, ori cu Talpa Iadului. Parintele Iustin si Parintele Calciu ne-au aratat calea, sa nu facem nici un pact cu diavolul, nici o semnatura, nici o tradare, nici un compromis. Ceea ce spune Pr.Filotheu ii rasuceste in mormant pe cei doi sfinti care au biruit, sub torturi si prigoana, pana la moarte si dincolo de ea – fiara comunista. Ce bine ar fi sa nu ne fie nici noua frica, nu Parinte Filotheu?

   4. M.Filoteu : „Ideea este daca putem sa-i castigam si pe ceilalti..”
   Comentariu- Cum ii castigam pe ierarhii semnatari de erezie? Simplu. Prin marturisirea adevarului fara frica de repercursiuni. Prin nepomenire. Prin atitudine demna. Numai o marturisire-mucenicie mai poate trezi aceasta lume anesteziata psihic si fizic de mass-media, zi si noapte.

   5. M.Filoteu:”(Evreii, oculta le-a impus ierarhilor cretani sa semneze) daca nu, o sa vedeti ce o sa patiti..”
   Comentariu- Pai asta e tradare de cea mai joasa speta, Pr.Filotheu. „Biserica” va deveni astfel, sinagoga satanei. Dar nu Biserica, care nu poate cadea niciodata , ci doar cei care au tradat-o si nu s-au pocait pana-n sfarsit. Tradare, dar macar sa o stim si noi.

   6. M.Filoteu: „Avem 22 episcopi ortodocsi ucisi de comunisti…au murit ca niste caini, nevazuti si nestiuti..asa o sa pateasca si cei care vor avea curajul sa zica ceva pe fata..si va ramane ocara si osanda (acestei lumi) asupra lor..”
   Comentariu- Pr.Filotheu pierde grav esenta Ortodoxiei, amendeaza curajul marturisirii in fata “virtutilor” si a “vorbelor” acestei lumi. Oare M.Filoteu doreste sa moara filmat ca sfant sau mucenic, dat la tv si laudat de toti, trecut in sinaxar la 40 de zile ? Cei mai multi Sfinti sunt cei necunoscuti si necanonizati, poate sunt de zece ori mai multi decat cei cunoscuti. Boala imaginii.
   La asemenea aberatii ajung cei care cauta “pacea” ecumenista, Il pierd pe Hristos pe drum.

   In concluzie, Pr.Filotheu recunoscand tradarea ierarhilor ecumenisti dar indemnand la “pace” si “neschisma” se face apostolul noii teologii post-patristice. Luati aminte la aceste cuvinte ale Pr.Filotheu, nici Antihrist nu le putea spune mai bine. Dumnezeu sa-i daruiasca pocainta, dar la carturari…mai greu, caci mintea poate fi cel mai viclean avocat.

   Apreciat de 1 persoană

   • Parintele Arsenie Papacioc , a spus referitor la actele biometrice , ca daca le acceptam , semnatura noastra va fi alaturi de cea a diavolului .Dar arhiereii nostri care au semnat la Creta , semnatura lor nu sade linga cea a lui satan ????frica lor ,dupa cum spune pr Filoteu , ca au semant de frica , este de la cel rau .

    Apreciază

 6. Parinte ierarhii cretani nu mai au har,mi a spus acum un om sfant,cel mai probabi un Sfant Inger slujeste n locul lor cum e si n cazul preotilor cu acte cu 666 !!!!

  Apreciază

 7. Parinte va cunoasteti bine cu parintele Calinic cu care ati vorbit duminica acum?ati mai vb dumneavoastra cu el ca el vine des la Petru Voda,a fost la cateva manastiri printre care Sihastria Raraului,Tarcau samd iar acum sta retras la un bordei prin zona…

  Apreciază

 8. De ce a innebunit lumea, Mihai? Poate crezi ca esti singurul ortodox crestin care mai poate face ceva bun in aceasta lume? Ca Donald Trump si-a numit un ortodox, nu-i nimic iesit din comun- acel crestin ortodox are radacini grecesti din partea mamei. Reince Priebus, asta-i este numele, va fi, daca i se va ingadui, Secretar General la Casa Alba. In Romania imaginea lu DT este schimonosita de media corupta si platita de sistemul democrat/liberal sau spune-i cum vrei tu. Donald Trump este crestin evanghelist, iar vice-presedintele Mike Pence se prezinta ca fiind in primul rand crestin, apoi conservator si republican. Mai sunt si alti crestini, in cabinetul lui DT. Din pacate, datorita dezinformarilor (iti aduci aminte de revolutia din decembrie) persoana DT este exact contrarul a ceea ce v-a fost prezentat la TV.

  Apreciază

   • mi-a plăcut răspunsul părintelui Proclu

    – ” Nu nimica. Atâta-i Adevărul – credința ortodoxă. Restu îs pâcâlituri.”

    Apreciază

   • Doamne ajuta Parinte,

    Ce pot zice? In primul rand ca noi crestinii ortodocsi suntemi ca intotdeauna dezbinati. Chiar vorbeam cu o prietena despre aceasta anomalie sau mai bine-zis aberatie a noastra: avem din nastere credinta care ne garanteaza mantuirea si intrarea in Rai daca o tinem asa cum ne-au spus sfintii parinti si in loc s-o pretuim si sa o pastram ca pe o comoara, o denaturam cu tot felul de invataturi care ne sunt mai la indemana.

    Despre DT, il respect sincer pentru curaj si mi-ar parea rau sa i se intample ceva si am senzatia ca nu-i prea pasa de asta. Este printre putinii care, acolo unde trebuie sa fii „politically correct”, el dimpotriva cand pronunta numele CRESTIN, il spune cu empatie, il lauda, il apara.

    Apreciază

   • Am uitat sa mai adaog ca a spus de nenumarate ori ca garanteaza libertatea religiilor ( daca asta este motivul pentru care imi cereti parerea). Mai spun ceva mic- nu-i place de papa.

    Apreciază

   • O fi adevarata aceasta talmacire a apolcalipsei ??? pun aici acest comentariu si talmacire luat de pe yootube „”””O sa-ti raspund cu un alt video! Daca n-o sa intelegi ma voi explica. https://www.youtube.com/watch?v=_G4O4zltVMo Cert este ca pentru cei care cunosc Profetiile din Daniel si Apocalipsa stiu ce insemnatate are acest aspect din punct de vedere profetic. Citeste Apocalipsa 13! Eu iti las jumate din capitol. 11 Apoi am văzut ridicându-se* din pământ o altă fiară, care avea două coarne ca ale unui miel şi vorbea ca un balaur.
    12 Ea lucra cu toată puterea fiarei dintâi înaintea ei şi făcea ca pământul şi locuitorii lui să se închine fiarei dintâi, a* cărei rană de moarte fusese vindecată.
    13 Săvârşea* semne mari, până acolo** că făcea chiar să se coboare foc din cer pe pământ, în faţa oamenilor.
    14 Şi amăgea* pe locuitorii pământului prin** semnele pe care i se dăduse să le facă în faţa fiarei. Ea a zis locuitorilor pământului să facă o icoană fiarei, care avea rana de sabie şi† trăia.
    15 I s-a dat putere să dea suflare icoanei fiarei, ca icoana fiarei să vorbească şi* să facă să fie omorâţi toţi cei ce nu se vor închina icoanei fiarei.
    16 Şi a făcut ca toţi: mici şi mari, bogaţi şi săraci, slobozi şi robi, să* primească un semn pe mâna dreaptă sau pe frunte
    17 şi nimeni să nu poată cumpăra sau vinde fără să aibă semnul acesta, adică numele* fiarei, sau** numărul numelui ei.
    18 Aici* e înţelepciunea. Cine are pricepere, să socotească numărul** fiarei. Căci† este un număr de om. Şi numărul ei este şase sute şaizeci şi şase. America este a 2 a Fiara din Apocalipsa 13. America lupta cu toata puterea pentru a resabili puterea Fiarei dintai care este Roma Papala! Deci cand America ii va vindeca ”rana” papalitatii adica ”suprematia”, Prima Fiara isi va impune SEMNUL EI. Iar continuarea o aveti tot in capitolul 13 sau in capitolele urmatoare cand vor pica plagile peste cei care resping SEMNUL lui Dumnezeu si vor accepta SEMNUL Fiarei. Atunci va fi mult asteptata de veacuri A Doua Venire a Lui Iisus. Apocalipsa 12:17, Apocalipsa 14:12!
    Afișează mai puțin

    Apreciază

   • Video-clipul este facut de protestanti. Nici nu se aminteste macar de ortodocsi-aici fiind Biserica-ci doar de protestanti, catolici, evrei, budisti … papa actual este demonstrat a fi inaintemergatorul antihristului de catre P.Nectarie Mouluotis – parca si confirmat de catre P.Elpidie din Rodos.

    Apreciat de 1 persoană

 9. Se anunță sinoade locale și în Grecia și Serbia, să vedem ce se va întâmpla acolo pt ca în ambele țări au fost si ierarhi care nu au semnat în Creta iar alți nu au fost prezenți, în ce privește sinodul b.o.r ce recent sa încheiat cu acesta ne-am lămurit, adică o țin tot pe a lor

  Apreciază

 10. Ce mai, streza si cu andrecutz o țin în cântece, dansuri joc si voie buna: primul, la codlea Jud Brașov mitropolia ardealului organizând concert de muzica folk, iar intr-o localitate din Jud. Cluj sub paravanul acțiunilor caritabile cântece populare cu interpreți de muzică populară pe scena urcând europopii Cristian Pomohaci, Ciprian Pop s.a. sursa ziarul lumina si basilica.ro

  Apreciază

 11. Parintele Rafael Noica ce părere are de Sinodul din Creta? Stiu ca a fost întrebat ,in Cluj,de actele cu cip si tare le- a scăldat „argumentând ‘ca sa facem fapte bune iar Andrei Andreicut era mulțumit de falsul răspuns.

  Apreciază

  • Parerea sf. sale este complet gresita in situatia de fata: la ora actuala, cand trebuie sa-i judece-spre indreptare-pe ierarhii tradatori ai Ortodoxiei, el afirma ca si papa francisc despre gay: „Cine sunt eu ca sa-i judec ???” Iata ce mi-a scris o profesoara credincioasa pe mail : „Cat despre discernerea Adevarului de minciuna, nu trebuie decat sa asculti cu atentie la vorbele acestor tradatori , ca sa-ti dai seama ca mint cu nerusinare. Teofan este disperat sa se reabiliteze in ochii poporului si se foloseste de tot ce prinde. Fata si glasul lui sunt oglinda ipocriziei . Rafail Noica este patetic cum se balbaie vorbind intruna despre dogme ,discursul lui este confuz si plictisitor ,cuvinte goale, ferindu-se sa vorbeasca clar despre sinod . Si uite asa, I-a tradat si pe Sofronie si pe Mantuitor .. Grecul Ierotheos are un tupeu grozav, sa justifice sinodul din Creta dind citate din Ioan Gura de Aur , dar total iesite din context , iar citatul care spune : „daca episcopul sau clericul este viclean in chestiunile credintei , atunci fugi si leapada-te de el” a uitat sa -l spuna . Sau „daca dogma este rastalmacita, se vatama credinta …” Totul a fost o cacealma , inca o spalare pe creier a poporului si va continua. . Oare dupa ce criteriu se aleg mitropolitii si patriarhii ? Care este mai ipocrit , mai pervers ? Cum a fost posibil ca patriarhul Daniel sa nu fie condamnat pentru lovirea parintelui Adrian Fageteanu si nimeni sa nu se planga de asta , ci dimpotriva , sa -I pupe mana care a lovit si practic l-a omorat ? Am avut vreodata vreun patriarh sau mitropolit cu adevarat bun ? ”
   ” Ce bine ar fi daca poporul nostru si-ar deschide bine ochii si urechile cand asculta predicile preotilor si Mai ales ale arhiereilor , caci tuturor ne-a dat Dumnezeu minte sa intelegem . Dar , dupa cum spun Sfintii, vor fi multi surzi si orbi , in vremurile de pe urma… Conducerea BOR a pus la cale o diversiune calculata si diabolica de inducere in eroare a poporului ortodox pentru atragerea lui intr-o directie opusa ortodoxiei , ceva de genul loviturii de stat din 1989 … Si pentru asta , folosesc orice siretlic , se folosesc chiar de sfintii nostri cei mari , care erau total impotriva ecumenismului si le rastalmacesc cuvintele ca poporul confuz sa cedeze . Cand grecul Ierotheos spune poporului ca Sf Ioan Gura de Aur a luptat pentru unitatea bisericii si impotriva schismei si sa I sprijinim pe Teofan si pe patriarh , caci si ei vor acelasi lucru, poporul a cazut in capcana ecumenista . Pentru ca grecul a uitat sa adauge, ca este vorba Doar de unitatea in biserica orthodoxa , cu dogmele lasate noua Neschimbate de la Sfintii Parinti . Dar din nefericire , poporul nu se uita la detalii, si la omisiuni , el a inteles doar ca Teofan si Daniel si restul conducerii BOR , vor unitatea bisericii ( in general) si lupta impotriva schismei, exact ca Sf Ioan Gura de Aur , Prin analogie , dumneavoastra cei cativa preoti , care luptati Impotriva ecumenismului , deveniti cei schismatici in ochii poporului , iar conducerea BOR , prin analogie cu Sf Ioan Gura de Aur , devin cei buni si cei drepti. . …. Diavolul se afla in detalii … Detalii pe care poporul deocamdata nu vrea sa le vada Si nimeni nu este mai orb decat cei care nu vor sa vada… Suntem condusi incet, dar sigur , impotriva vointei noastre spre o religie unica care sa permita un guvern unic si implantarea tuturor oamenilor cu cip . Daca poporul ar fi vigilent si ar tine cu dintii de ortodoxie, implantarea cu cip nu ar fi asa de aproape . Orthodoxia este ultimul si cel Mai important bastion de cucerit pentru ecumenistii satanei . Suntem supusi continuu unui atac viclean din partea conducerii BOR , care ne indeamna sa dormim linistiti in continuare , caci ei vor avea grija sa ne duca in numele iubirii universale , direct in Iad . Deci, cum ar zice , Parintele Adrian Fageteanu, , sa nu-I credem orice ar zice, ca sunt vicleni, vicleni, vicleni … Iar noi , dupa cum ne asternem, Asa vom dormi …. Toata puterea ar fi in mana noastra , doar daca am respecta primele doua porunci …Ce bine ar fi daca poporul nostru si-ar deschide bine ochii si urechile cand asculta predicile preotilor si Mai ales ale arhiereilor , caci tuturor ne-a dat Dumnezeu minte sa intelegem . Dar , dupa cum spun Sfintii, vor fi multi surzi si orbi , in vremurile de pe urma… Conducerea BOR a pus la cale o diversiune calculata si diabolica de inducere in eroare a poporului ortodox pentru atragerea lui intr-o directie opusa ortodoxiei , ceva de genul loviturii de stat din 1989 … Si pentru asta , folosesc orice siretlic , se folosesc chiar de sfintii nostri cei mari , care erau total impotriva ecumenismului si le rastalmacesc cuvintele ca poporul confuz sa cedeze . Cand grecul Ierotheos spune poporului ca Sf Ioan Gura de Aur a luptat pentru unitatea bisericii si impotriva schismei si sa I sprijinim pe Teofan si pe patriarh , caci si ei vor acelasi lucru, poporul a cazut in capcana ecumenista . Pentru ca grecul a uitat sa adauge, ca este vorba Doar de unitatea in biserica orthodoxa , cu dogmele lasate noua Neschimbate de la Sfintii Parinti . Dar din nefericire , poporul nu se uita la detalii, si la omisiuni , el a inteles doar ca Teofan si Daniel si restul conducerii BOR , vor unitatea bisericii ( in general) si lupta impotriva schismei, exact ca Sf Ioan Gura de Aur , Prin analogie , dumneavoastra cei cativa preoti , care luptati Impotriva ecumenismului , deveniti cei schismatici in ochii poporului , iar conducerea BOR , prin analogie cu Sf Ioan Gura de Aur , devin cei buni si cei drepti. . …. Diavolul se afla in detalii … Detalii pe care poporul deocamdata nu vrea sa le vada Si nimeni nu este mai orb decat cei care nu vor sa vada… Suntem condusi incet, dar sigur , impotriva vointei noastre spre o religie unica care sa permita un guvern unic si implantarea tuturor oamenilor cu cip . Daca poporul ar fi vigilent si ar tine cu dintii de ortodoxie, implantarea cu cip nu ar fi asa de aproape . Orthodoxia este ultimul si cel Mai important bastion de cucerit pentru ecumenistii satanei . Suntem supusi continuu unui atac viclean din partea conducerii BOR , care ne indeamna sa dormim linistiti in continuare , caci ei vor avea grija sa ne duca in numele iubirii universale , direct in Iad . Deci, cum ar zice , Parintele Adrian Fageteanu, , sa nu-I credem orice ar zice, ca sunt vicleni, vicleni, vicleni … Iar noi , dupa cum ne asternem, Asa vom dormi …. Toata puterea ar fi in mana noastra , doar daca am respecta primele doua porunci …. iertati pentru un email asa de lung , Domnul nostru Iisus Hristos , Maicuta Domnului cea sfanta si Sfintii Sai iubiti sa va ajute ! Mare nevoie avem de sfintiile voastre si de ceilalti cativa preoti antiecumenisti , ca sa nu ne simtim pierduti in lumea asta satanica . Stim ca nu vom putea invinge, Suntem prea putini , dar macar nu suntem singuri ….Doamne ajuta.” A Domnului este biruinta , chiar printr-un singur om, la un moment dat. Capitanul Corneliu Zelea Codreanu a spus din propria-i experienta : „Cel ce lupta, chiar singur, pentru Dumnezeu si neamul sau, nu va fi invins niciodata.”

   Apreciază

 12. Pt Florentina. Mergeti la casa de pensii si face-ti o cerere prin care solicitati sa va aduca postasul banii acasa.Inca se mai poate.Parintii mei ( din Galati ) primesc pensia acasa.

  Apreciază

 13. Un răspuns la comentariul doamnei/domnișoarei Cecilia. Stimata doamna, eu nu m-am dat buricul pământului cum susti matale, din păcate matale vorbești fără nici un gram de discernământ si ați voi explica si dece (aici mă refer în cazul donald trumph), în primul rând dacă el nu mai poate de focul si de dorul ortodocșilor si al ortodoxiei dece nu vine la ortodoxie?!, dacă acel tip care zica-se ca este ortodox dece nu îl convinge pe D. T să treacă la ortodoxie?!, ce fel de ortodox este acela care să băgat în acea cloaca cu sectari?!, să deie Domnul să ai dreptate în ceea ce afirmi, în concluzie pt cei ce așteaptă cai verzi pe pereți, în aceiași maniera identică ca a lui donald trumph s.a asemenea de ,,izbavitori” si de ,,binefăcători” va veni si spurcatul antihrist care va proceda prin tot felul de dregătorii si înșelătorii iar marea majoritate a pământenilor îl va vota si aclama cu osanale si cântece patriotice,

  Apreciază

 14. Părinte Teodor, a fost cumva Hieroteos Vlachos zilele trecute pe la Petru Vodă?, dece va întreb, a apărut un articol pe saccsiv în care I.p.s Vlachos le-ar fi transmis maicilor de acolo sa facă ascultare de episcoul locului adică de teofan, a mai făcut o vizită și pe la Diaconești la pr.amfilohie împreună cu monsenior Ioachim băcăuanul si unde toți erau numai un zâmbet, acum nu mai este bolnavior amfilohie?! Dumnezeu sal odihnească pe Părintele Iustin ca si mort este trădat de indivizi care ar fi trebuit să continue lupta ci nu sa se inhaite cu apostati,

  Apreciază

   • Tinand cont, ca 90% din parohiile din Romania, impreuna cu 95% din slujitorii bisericii, pomenesc ierarhul ecumenist, ce sa faca crestinii de rand daca al lor duhovnic, e impotriva ecumenismului( in cazul bun) dar de frica tot pomeneste ierarhul, sa mai mearga la ei sau sa caute preot duhovnic total impotriva ecumenismului care nu pomeneste ierarhul?

    Apreciază

   • Daca duhovnicul este impotriva ecumenismului, de ce sa-l abandoneze ? Poate in timp, va opri si el pomenirea. Trebuie sustinuti acestia. In acelasi timp, sunt de admirat preotii care au intrerupt pomenirea. Unii vor fi opriti pe nedrept de la slujire, poate unii caterisiti. Nu sunt valide opririle si caterisirile, iar ei sa slujeasca in continuare. Fiii lor duhovnicesti sa-i sustina mai mult decat pana acum, nu cumva sa-i abandoneze. Toate sa fie facute cu rugaciune, nu la nervi, fara dispret fata de altii.

    Apreciază

   • Iata ce ar vrea sa transmita o profesoara credincioasa : „Cu durerile in suflet vad ca majoritatea preotilor nostri sunt atat de lasi si de fricosi. Vorbesc doar de cei care sunt antiecumenisti in suflet , dar au preferat sa-si bage capul in nisip ca strutul, sa nu vada si sa nu auda strigatul de ajutor al celor cativa confrati ai lor prigoniti care plang dupa ajutorul lor. Nicaieri si niciodata nu ne-a cerut Mantuitorul sa fim prosti : ” fiti dar intelepti ca serpii, si nevinovati ca porumbeii” . Acesti preoti ar trebui sa stie ca frica si prostia sunt pacate Mari in crestinism ..Au vazut ei vreun Sfant mucenic fricos ? Stim prea bine ca pe lista celor sortiti iezerului de foc, fricosii sunt primii. In privinta Ascultarii, oare ei nu ii citesc pe Sfintii Parinti : ” Daca cineva schimba ceva in sfintele si dumnezeiestile dogme patristice, acest lucru nu trebuie sa-l luam drept clarviziune, ci drept Crima si abatere de la dogma si pacatuire impotriva lui Dumnezeu.” ( Sf Chiril al Alexandriei ) .Si atunci , de acel cleric trebuie sa te lepezi , nu sa-I dai ascultare… Oare acesti lasi si fricosi nu-si dau seama ca daca ar fi uniti, toti pentru unul si unul pentru toti , ar fi infailibili , si ar intoarce roata, cei prigoniti ar fi acum tradatorii arhierei ? Cum este posibil ca o mana de psihopati care conduce lumea , si biserica sa fie in stare sa tina sub teroare atatea milioane de oameni care ar avea Toata puterea din lume , Daca Doar ar fi Uniti ?!? Chiar ca Frica vine de la Diavol. Cat despre conducerea BOR , ei sunt clar copiii satanei, si dn „astia, oameni nu mai faci ” cum ar zice Parinte Iustin. De acum incolo, tot dublu limbaj si rastalmaciri ale dogmelor vom auzi, si vor zice Albului negru, si negrului Alb. Asa cum grecul Ieotheos este in misiune clara de reabilitare a tradatorilor din conducerea BOR si de spalare a mintilor romanilor , Asa si noi , am avea nevoie de gheron Sava Lavriotul sa vina intr-o lunga misiune in Romania ca sa repare ce strica acesti tradatori de credinta. Domnul nostru Iisus Hristos , Maicuta Lui cea sfanta si cu toti Sfintii sa va ocroteasca ! Doamne ajuta ! Catre conducerea BOR : ” Vai voua , carturarilor si fariseilor fatarnici ! Ca inchideti imparatia cerurilor inaintea oamenilor; ca voi nu intrati , si nici pe cei ce vor sa intre nu-I lasati ! (Matei 23: ) ” A tainui cuvantul Adevarului , inseamna a te lepada de el . „(Sf Maxim Marturisitorul ) „Daca cineva contraface macar o mica parte a chipului regelui pe moneda regala, in felul acesta o falsifica ; la fel si in credinta cea adevarata, Acela care va schimba chiar cat de putin in ea, o vatama pe Toata .Caci Daca dogma este rastalmacita ,si inger de ar fi, sa nu-l credeti”(Sf Ioan Gura de Aur ) . „Trebuie sa ascultam de Dumnezeu Mai mult decat de oameni !”( Sf Iustin Popovici ) „Atunci cand credinta este primejduita , porunca Domnului este de a nu pastra tacerea .Daca este vorba de credinta , nimeni nu are dreptul sa zica : Dar cine sunt eu sa vorbesc ? . Caci daca Noi vom tacea si vom ramane nepasatori , atunci pietrele vor striga , iar tu ramai tacut si dezinteresat ? „( Sf. Teodor Studitul). Cei ce poarta piele de oaie si se prezinta pe dinafara in chip pasnic, sfasie dinauntru oile cele intelegatoare ale lui Hristos si vatama mult, inselandu-I pe cei mai simpli . Acestia sunt mult mai periculosi si greu se apara cineva de ei . ” ( Sf Vasile cel Mare ). ” Noi pentru nimic altceva nu ne-am despartit de latini, decat pentru ca ei sunt nu numai schismatici dar si eretici . Prin urmare, fugiti de ei , fratilor, ca si de impartasirea cu ei. Mijloc de impacare intre Adevar si minciuna nu exista . Nu voi semna unirea cu ei, chiar de ar fi sa-mi primejduiesc insasi viata mea . „. ( Sf Marcu Eugenicu, al Efesului ).

    Apreciază

 15. Tot raul, este datorita lipsei noastre de credinta si doar intoarcerea noastra la credinta cea adevarata asa cum ne-au lasat-o Sfintii Parinti, ne mai poate salva! Celor ce-si spun: „Cine sunt eu sa-l judec pe altul? eu le-as raspunde: esti o planta ce nu faci nici bine si nici rau dar care prin nepasare ajuti raul sa se dezvolte; esti caldicelul pe care il scuipa Dumnezeu! Sa ne rugam ca Dumnezeu sa ne tina treji in credinta, sa ne rugam pentru cei inselati, ca Dumnezeu sa le lumineze mintile adormite!

  Apreciază

 16. „Dacă ierarhii încă n-au realizat ce păcat săvârșesc, cât de evident păcătuiesc împotriva Duhului Sfânt, măcar noi să o facem.
  Nu vă temeți că pierdeți comuniunea cu ierarhii căzuți, care ne închid calea Împărăției lui Dumnezeu. ”Vai vouă cărturarilor și fariseilor fățarnici! că închideți Împaratia cerurilor înaintea oamenilor, că voi nu intrați, și nici pe cei ce vor să intre nu-i lăsați.” (Matei 23:13)
  Să ne temem să nu pierdem comuniunea cu Hristos, care ne avertizează: ”Astfel fiindcă ești căldicel – nici fierbinte, nici rece – am să te vărs din gura Mea.” (Apoc. 3:16). Știm că dacă un singur ierarh ar rămane în comuniune cu Hristos în toată lumea ortodoxă, Biserica este salvată. Iar cei care ascultă de ecumeniști, toți sunt pierduți și rămân în biserica satanei.”

  Sursa: http://www.glasulstramosesc.ro/blog/parintele_elefterie_tarcuta_care_mai_puteti_si_aveti_ochi_de_vazut_si_urechi_de_auzit_treziti_va/2016-11-21-217

  Apreciază

 17. ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
  NOU!!!NOU!!!NOU!!!NOU!!!NOU!!!NOU!!!NOU!!!NOU!!!NOU!!!NOU!!!NOU!!!NOU!!!NOU!!!NOU!!!
  ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

  Marturisirea impotriva sinodului din Creta, a Ieroschimonahului Simeon Zaharia!

  Apreciază

 18. Stiti cumva care e parerea Pr.Pimen Vlad ,din Athos,despre Sinod? Ca Pr.Leontie Fusa de la Schitul Closca( Constanta) are o parere buna de sinod si chiar majestatea sa a postat un video cu „parintele” Rafael Noica.Sa fie rusine ca traieste in Schitul facut de Pr.Iustin Parvu!

  Apreciază

 19. FILMATI CLAR, FILMATI CAT DE MULT PUTETI!!!

  Urmeaza saptamana de rugaciune ecumenista, vor pune fotografii, filmari…Faceti presiuni ( e cel mai potrivit cuvant) si scrieti tuturor care merg la schitul Radeni, sau celor din zona locului aceluia, sau au cunostinte acolo, e nevoie de filmarea clara a unei Liturghi, sau cateva secvente macar, atunci cand nu se pomeneste ierarhul! Un video face foarte, foarte mult, si conteaza…pentru cei care nu sustin erezia ecumenista.

  -Multi cititi despre profetii, despre duhovnici, dar o filmare face cat 1000, a contat mai mult cand ati citit zvonul ca prodromitii vor sa intrerupa pomenirea ierarhului, sau cand a fost filmat Duhovnicul de la Prodromu si a spus clar ca ierarhi ecumenisti numai trebuiesc pomeniti?

  -A contat mai mult cand se zvonea ca Ieromonahul Grigorie din manastirea valceana numai pomeneste ierarhul, sau cand a aparut filmarea clara cu el?

  -A contat mai mult cand se zvonea ca Ieromonahul Macarie de la Oituz a oprit pomenirea, sau cand a fost filmat si a spus clar???

  Urmeaza saptamana de rugaciune ecumenista si rezistenta nu are nici o filmare a unei Liturghii, de la schitul Radeni, este inadmisibil! Chiar nimeni nu poate filma clar, ceva?!?!?!?!

  Sa se simta cineva, sa filmeze o Liturghie de acolo, de la schitul Radeni, in special momentele cand nu se pomeneste ierarhul ecumenist! Chiar e asa mare dezbinarea si nu poate face nimeni nimic!?!?!?!?!

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s