Casatoriile mixte, un cal troian al intercomuniunii euharistice

 

biserica-cununie

Teologic, putem afirma ca preotii ortodocsi (dimpreuna cu ieromonahii si episcopii) care accepta si oficiaza casatoriile mixte, sunt in acelasi timp in comuniune euharistica cu ereticii.

Sa pornim de la un adevar patristic: Sf.Nicodim Aghioritul, Sf.Paisie de la Neamt, Sf.Nectarie din Eghina, Sf. Iustin Popovici si toti sfintii Ortodoxiei marturisesc foarte clar: catolicii (greco-catolicii si romano-catolicii) sunt eretici si nu au botezul valid, pentru ca au dogma Sfintei Treimi vatamata de Filioque si nu savarsesc cele trei afundari. Talcuirea la Pateric spune limpede: latinii (catolicii), au minciuno-botez, nu au nici chipul, nici forma botezului Bisericii.[1] Protestantii, sarmanii, nici macar atat.

De exemplu, preotul ortodox care cununa un barbat catolic (sau protestant) cu o femeie ortodoxa, ei bine, in momentul in care acel preot impartaseste catolicul (sau protestantul) cununat de el, practic savarseste inter-comuniunea euharistica, pentru ca, DIN ACELASI POTIR se impartaseste un ortodox cu un ne-ortodox.

Practica primirii ne-ortodocsilor (catolici si protestanti, in acest caz) in Biserica prin ne-botez, are suport in semnarea documentelor de convergenta de la Lima 1982 privind recunoasterea reciproca (interconfesionala) a Botezului, Euharistiei si Preotiei (Ministeriului). Pe teoria baptismala si teoria ramurilor se bazeaza aceasta intercomuniune euharistica care se va propaga ca o ciuma in Biserica Ortodoxa ori de cate ori acel catolic (sau protestant) ne-botezat se va impartasi in diverse locuri si timpuri din mainile preotilor ortodocsi. Singura Mirungerea ne-ortodocsilor nu inlocuieste Taina Botezului.

Asadar, cum ramane cu cei naivi care zic : Erezie este doar atunci cand se vor impartasi din acelasi Potir, la vedere, cei mai mari? Atunci si doar atunci vom intrerupe pomenirea…
Da, dar uitati ca inter-comuniune nu este numai intre episcopii ortodocsi si cardinalii catolici, intre preotii ortodocsi si prelatii catolici, ci si intre preotul ortodox care se impartaseste DIN ACELASI POTIR cu mireanul catolic (sau protestant). Ierarhii au semnat apostazia, au dezlegat eresul (dupa cum vom arata mai jos) si cei mai mici o pun in aplicare. Aceasta nu inseamna ca apostazia este mai mica, ci ca este mai inselatoare.

Nici Cununia ortodoxa nici Mirungerea ortodoxa nu sunt suficiente pentru a considera un catolic (sau protestant) drept membru deplin al Bisericii Ortodoxe. Singur Botezul, in numele adevaratei Sfintei Treimi (fara Filioque), prin cele trei afundari si rostirea lepadarilor de ereziile papiste (sau protestante), ofera deplinatatea de membru al Bisericii Ortodoxe, salasul desavarsit al harului Duhului Sfant. Mirungerea si Cununia nu premerg, ci urmeaza Botezul, orice alta practica introducand anomalii dogmatice in Trupul Bisericii.

Prin aprobarea oficiala a casatoriilor mixte la Adunarea din Creta din 2016, preotul ortodox va fi acum „legal” in totala inter-comuniune euharistica ecumenista atunci cand il va impartasi, pe sotul catolic (sau protestant) ne-botezat, cu Sfantul Trup si Sange al lui Hristos.

In Slujba Logodnei si Cununiei, o noua editie tiparita dupa Adunarea de la Creta de Editura Institutului Biblic si de Misiune Ortodoxa, Bucuresti, 2016, prefatata de PF Daniel, scrie la pagina 21:
„Prin Regulamentul de procedura al instantelor disciplinare si de judecata ale Bisericii Ortodoxe Romane (art.47) s-a oprit FORMAL oficierea casatoriilor mixte, acestea fiind ingaduite numai cu aprobarea chiriarhului locului, iar cei de alta confesiune crestina sunt INVITATI, inaintea casatoriei, sa devina crestini ortodocsi. In orice caz, copiii care se vor naste vor fi botezati in Biserica Ortodoxa.” (https://www.dropbox.com/s/8by6su6ek7sirln/SlujbaCununieiBOR2016.pdf?dl=0)

In acest pasaj apar urmatoarele erori:

A. „Regulamentul de procedura al instantelor disciplinare si de judecata ale Bisericii Ortodoxe Romane” este citat din start ca autoritate suprema in reglementarea canonica a controversatelor casatorii mixte. „Regulamentul” nu are si nu poate avea taria Canoanelor Bisericii, taria „Constitutiei” Bisericii, daca vreti, dar i se ofera intaietate.

Sunt greu de schimbat Canoanele BO, dar ierarhii ecumenisti au facut in asa fel incat Hotararile Sinoadelor Ecumenice sa-si piarda „taria”, transland punctul de greutate pe un „Regulament” care se poate schimba oricand, acesta fiind nimic altceva decat o colectie de articole interne votate pe holurile Salii Sinodale din Resedinta Patriarhala.

Bineinteles, „Regulamentul” din BO Romania poate contine articole in totala contradictie cu „Regulamentul” BO Grecia, Bulgaria, Serbia, Rusia etc., dar acesta este de fapt si scopul: Nu schimbam Canoanele, nu formulam Dogme noi, ci tot formulam si reformulam continuu amendamente si legi (articole) de procedura interna pe care le impunem apoi incet-incet in uzanta Bisericii noastre locale prin conferinte, situri, emisiuni TV, predici, dar mai ales retiparirea tuturor cartilor de cult – Arhieraticon, Liturghier, Molitfelnic, Slujba Logodnei si Cununiei etc. Devenind o „cutuma” locala, bazata pe „regulamente” interne, celelalte Biserici-surori nu pot interveni. Aceasta tehnica este intens folosita in contractele bancare abuzive si in ordonantele de urgenta emise de partidele politice corupte.

B. Este devastator modul in care se declara oprirea oficierii casatoriilor mixte. Cuvantul cheie este „FORMAL”, adica opreste in aparenta, de forma, si doar la ordinul „Regulamentului” nestatornic, variabil si schimbăcios.

C. „…s-a oprit FORMAL oficierea casatoriilor mixte, acestea fiind ingaduite numai cu aprobarea chiriarhului locului…”
In intarirea talcuirii de mai sus vine instantaneu si „amendamentul” la oprirea formala, caci de aceea este formala, pentru ca se poate dez-opri oricand, atunci cand un un „chiriarh”, adica un episcop „ingaduie” contrariul. Ati inteles pe baza cui, un episcop poate „ingadui” casatoriile mixte? Pe baza „Regulamentului”, care ofera galant, solutii „la alegere” in probleme ce tin de mantuirea sufletului, de soteriologie. „Regulamentul” este ca un dulap cu multe sertare, facut de ierarhi pentru ierarhi, din care fiecare episcop poate extrage ce solutii prefera in acea zi, o licenta de a uni cele de neunit, de a dezlega cele de nedezlegat, de a dez-anatematiza ereziile.
„Regulamentul” este noua talcuire post-patristica a Canoanelor BO, un Talmud conceput de o elita care doreste uniformizarea canonica si implementarea tacita a hotararilor semnate in Sinoadele Talharesti sau in cadrul Consiliului Mondial al Bisericilor, o Charta Oecumenica deghizata in cod de procedura.

D. „cei de alta confesiune crestina sunt INVITATI, inaintea casatoriei, sa devina crestini ortodocsi”, afirma cartulia alba intitulata Slujba Logodnei si Cununiei, la capitolul „Randuieli canonice privind casatoria si cununia ortodoxa”, p.21. Nu va lasati amagiti, caci „randuielile canonice” pomenite in titlu isi trag seva din „Regulament”, nu din Canoanele Sinoadelor 1-7 ale Sfintilor Parinti ai Bisericii Ortodoxe.

De aceea „Regulamentul” este orice vrea oricine, inclusiv un cod de bune maniere care „invita” politicos pe catolici sau protestanti sa „devina” ortodocsi. Interesant ce NU SPUNE aici „Regulamentul”, cum ereticii catolici sau protestanti devin ortodocsi, in cazul in care accepta totusi „invitatia”: printr-o inclinare a capului, printr-o declaratie formala, prin Mirungere, prin Botez…? „Regulamentul” nu mai regularizeaza si tace malc, pentru ca altfel si-ar incalca menirea, de a oferi mai multe solutii celui care cauta un singur raspuns. Adica se deschid larg portile catolicilor (si protestantilor) care nu accepta invitatia de a deveni ortodocsi (ca e optionala), acestia putandu-se cununa lejer in Biserica Ortodoxa, devenind apoi membri cu drepturi depline. Saracul Pateric a expirat, caci Tainele Bisericii au ajuns un bun la cheremul ereticilor, o „oferta” care o accepti sau o lasi sa se mai ieftineasca, o „unitate vizibila” nu acuratete dogmatica, un „Hristos supra-confesional” nu diviziune de credinta. Se cunosc cazuri de cununii mixte oficiate in Biserica Ortodoxa dintre ortodox(a) si musulman sau ortodox(a) si ateu. Nici aici nu se incalca prevederile „Regulamentului”, ci doar Canoanele si Dogmele Bisericii.

E. „copiii care se vor naste vor fi botezati in Biserica Ortodoxa” ne linisteste la final „Regulamentul”, cu un glas profetic. Insa copiii nascuti in cadrul casatoriilor mixte sunt cei mai expusi ecumenismului interconfesional. Copiii nu pot alege, nu pot diferentia dogmatic intre religia tatalui si religia mamei. De multe ori, copiii proveniti din cununiile mixte ajung sa traiasca un crestinism mixt, nediscriminatoriu, de rugaciune comuna, se pot boteza si impartasi si la catolici (sau protestanti), si la ortodocsi. Si mai este un lucru: Cine garanteaza intoarcerea la Botez a sotului ne-ortodox? Cine garanteaza ne-infestarea copiilor cu duhul ereziei din partea sotului ne-ortodox? Desigur, „Regulamentul”.

Tot in Slujba Logodnei si Cununiei, Ed. Institutului Biblic si de Misiune Ortodoxa, Bucuresti, 2016, la Capitolul 5 intitulat „Deosebirea de credinta”, la pagina 147, se spune:

1. „Deosebirea de confesiune nu este prevazuta de Codul Familiei ca impediment la casatorie.”

Talcuire: Da, nici deosebirea de gen (sex), nici casatoriile si intemeierea de familii homosexuale nu reprezinta un impediment in cadrul Codului Familiei din America si a tarilor din majoritatea Europei.

2. „Canoanele, in principiu, nu ingaduie casatorii intre ortodocsi si eterodocsi. Astfel, Canonul 72 Trulan [anul 692] interzice, in mod absolut, asemenea casatorii, declarand nule pe cele care s-ar incheia; canonul 14 al Sinodului IV ecumenic [anul 451] le ingaduie, insa cu conditia ca sotul eterodox sa declare ca va trece la Ortodoxie. Aceasta dispozitie, fiind anterioara celei a Sinodului Trulan, potrivit normelor de interpretare, poate fi socotita abrogata.”

Talcuire: Desi exprimarea este putin incalcita, paragraful ne introduce subtil iconomia „in principiu” ca practica „sinodala”. Canoanele Bisericii Ortodoxe spun NU hotarat cununiilor mixte. Talcuirea din Pidalion a „ingaduitorului” Canon 14 al Sinodului IV numeste „nelegiuta nunta” cununia mixta, face intr-adevar un pogoramant cununiilor mixte DEJA EXISTENTE dar nu le legifereaza ca practica, nu recunoaste botezul ereticilor si indeamna ferm a se boteza sotul eretic care vrea sa se cunune ortodox. Insa nu va bucurati, surpriza abia incepe.

3. „Cu toate acestea [desi Canoanele spun NU cununiilor mixte], Biserica Ortodoxa Romana – tinand seama, pe de o parte de faptul ca in realitate casatoriile mixte nu pot fi evitate, nefiind oprite de legislatia civila…”

Talcuire: In primul rand, aici si mai sus, se savarseste o intentionata confuzie de termeni: intre casatorie (la Starea Civila) si Taina Cununiei (in Biserica); in al doilea rand, Canoanele Bisericii spun NU (cununiei mixte), Legislatia civila spune DA (casatoriei mixte), nu avem ce face, trebuie sa ne supunem normelor europene, mai ales ca Legislatia civila va spune DA si casatoriilor homosexuale. Casatoriile (=cununiile in traducere ecumenista) mixe sunt un CAL TROIAN al viitoarelor casatorii-cununii lesbi-gay-bi-transexuale (LGBT). Plus ca fraza „in realitate, casatoriile mixte nu pot fi evitate” este desprinsa dintr-un film de dragoste indian. Casatoriile mixte la Starea Civila nu pot fi evitate, insa Taina mixtei Cununii poate si trebuie evitata. De aceea avem in toate Facultatile de Teologie departamentul de Misiologie, ca sa invete preotul si episcopul cum sa catehizeze cuplul casatorit care vine sa se cunune si sa devina „un singur Trup”, cum sa administreze Tainele Bisericii membrilor Bisericii, nu sa uneasca cele de neunit.

4. „…iar pe de alta parte, luand in considerare ingaduinta Sf. Apostol Pavel, ca un sot care s-a increstinat, daca acesta consimte la aceasta situatie, a reglementat incheierea casatoriilor mixte prin „Regulamentul pentru relatiunile bisericesti ale clerului ortodox roman cu crestinii eterodocsi” din anul 1881, prevazand in art.4 posibilitatea binecuvantarii de catre preoti a unor asemenea casatorii, insa cu respectarea uzului, potrivit caruia toti copii rezultati dintr-o asemenea casatorie sa devina membrii ai Bisericii Ortodoxe.”

Talcuire: Iata-l si pe Apostolul Pavel jucand „la consimtire” in rolul ereticului cununat mixt. Iata deshumata si Predania din 1881 a „Regulamentului” care acorda putere preotilor, de data aceasta, de a da dispense in cazul casatoriilor mixte. Bineinteles, nici aici si nicaieri nu se pomeneste nimic despre Botezul ereticilor inainte de Taina Cununiei. Tot acum am aflat cu stupoare ca am fost corect, just si ortodox regulati de „Regulamente” vreme de 135 de ani, nu de ieri de azi.

5. „Posibilitatea binecuvantarii casatoriilor mixte este prevazuta de „Regulamentul de procedura al instantelor disciplinare si de judecata ale Bisericii Ortodoxe Romane”, sub rezerva aprobarii prealabile a episcopului respectiv. De aceea, in situatia in care preotilor li se prezinta asemenea cazuri, ei sunt datori sa ceara in prealabil dispensa de la chiriarhul respectiv.”

Talcuire: Clar si limpede, „Regulamentul” este alfa si omega intregului Drept Canonic al BOR. Se prezinta ca o mare victorie acordarea de dispense exclusiv de catre ierarh si nu de preot. Daca traducem dispensa=anomalii dogmatice, intelegem mai bine ce doresc sa ne transmita cretanii. Realitatea din parohii si din diaspora este insa trista: episcopii eretici semnatari la Creta au liberalizat dispensele, cununand mixt orice cuplu cu sot ne-ortodox. (https://www.dropbox.com/s/wvv90664v1186b4/Anexa3CasatoriaMixta.doc?dl=0)

Vedem cum hotararile semnate si parafate de ierarhii participanti la Adunarea din Creta din 2016 sunt, LA NICI O LUNA DISTANTA, implementate in Biserica Ortodoxa din Romania si diaspora prin tiparirea de carti de cult unde sunt acceptate cununiile mixte si nu se vorbeste absolut nimic de Botez. Suntem pusi a respecta cu sfintenie prevederile unui nou „Regulament de procedura al instantelor disciplinare si de judecata ale BOR”, un fel de retalcuire ecumenista la Canoane, un Talmud care emana putoarea unor ambigue hotarari canonice.

Sunt ierarhi ortodocsi in diaspora care nici nu mai fac Mirungerea catolicilor la primirea in Biserica, ci oficiaza direct slujba Cununiei dintre catolic(a) si ortodox(a), unul dintre acestia fiind episcopul Serafim Joanta. Inselarea este maxima, caci dupa ce episcopul Serafim Joanta (si ceilalti episcopi ortodocsi, ieromonahi sau preoti co-slujitori) s-a impartasit in altar cu Trupul si Sangele lui Hristos, ofera (spre osanda vesnica) apoi cu propiile maini pe Hristos cel Inviat, DIN ACELASI POTIR, celor care rostesc cu buzele Crezul cu Filioque, nu au rostit nici o lepadare de ereziile papismului si nu sunt botezati prin cele trei afundari in numele adevaratei Sfintei Treimi.

Culegem acum roadele otravite de la Balamand (1993) cand s-au recunoscut catolicilor toate „tainele”, ca fiind valide, adica mantuitoare – deci inclusiv hirotoniile.
La Ravenna (2007) a fost recunoscut primatul papei(!!!) si peste Biserica Ortodoxa. Comunicatul dat de Patriarhul Kiril, dimpreuna cu papa Francisc la Havana (Cuba-feb.2016), pune doar in practica, ceea ce s-a hotarat teoretic la Balamand.

Efectiv, vedem cum intr-un mod ocolitor, promotorii ereziei ecumeniste au facut sa se ajunga la Potir comun, la inter-comuniune euharistica intre preotii ortodocsi si catolicii (si protestantii) nebotezati dar cununati mixt.

Au fost glasuri recente ( Amfilohie Branza, Calistrat Chifan, Rafail Noica) care cer insistent din partea criticilor Adunarii din Creta dovedirea mai intai a despatimirii, atingerea starii de theosis, mai intai vederea luminii necreate si apoi dezbaterea problemelor teologice, altfel „criticii” nu pot primi certificat de marturisitor, nu sunt plauzibili.

Este ciudat si curios cum acesti apologeti ai despatimirii nu au cerut, lacrimand, aceeasi „vedere a luminii necreate” nici teologilor, nici ierarhilor semnatari de erezii la Creta, Balamand, Lima, Ravenna, Chambessy, nici participantilor ortodocsi la dialogurile ecumeniste si reprezentantilor ortodocsi din CMB de-a lungul veacurilor. Oare sunt a priori impatimiti doar cei care critica erezia si ereticii, si despatimiti doar ecumenistii ortodocsi semnatari de hotarari interconfesionale? Oare simpla participare si negociere a Ortodoxiei la intrunirile ecumeniste pogoara in sufletele respectivilor automat despatimirea, theosisul?

Vedeti cum cretanii sunt nevoiti sa-si justifice apostaziile calcand tot mai mult cuvantul Parintilor Ortodoxiei? Vedeti cum cei care nu traiesc dupa o teologie a marturisirii ajung sa propovaduiasca o teologie a reeducarii ?

Dumnezeu sa ne ajute pe toti sa marturisim Ortodoxia pana la capat.


[1] Vezi Pidalionul, versiunea electronica, talcuirea la Canonul 46 Apostolic, p

 

285 de comentarii

 1. HARITOANE HATITOANE VEI MURI NEGRESIT DUMNEZEU PERSONAL A-TI VA DA INFRANGEREA . PENTRU MINE TU NU INSEMNI MAI NIMIC UN OARECARE PENTRU DUMNEZEU NICI ATAT A-TI DAI SEAMA SI TU ACUM CE VALOARE AI DE CAND AI LUATO STRAMB PE ARATURA . DECI CU ALTE CUVINTE NU TE IUBESTE NIMENI PENTRU CE FACI DAR NIMENI SI ATUNCI NU TE INTREBI CA NICI DUMNEZEU NU TE IUBESTE.?

  Apreciază

 2. „Dacă este adevărat ce spune părintele Nikolaos Manolis în filmul de mai jos, atunci vine cutremur mare la temelia Bisericii noastre.
  După cum zice părintele Nikolaos Manolis maine la DIS (nu știu ce e asta) se va discuta cererea patriarhului Bartolomeu pentru caterisirea părintelui Theodor Zisis. Da, ați auzit bine.
  La ce să ne uităm mai întâi? La faptul că Patriarhia (Ecumenica n.n) se bagă în cazurile interne ale Bisericii noastre sau la faptul că încearcă să impună caterisirea unui mare teolog contemporan al Bisericii noastre?
  Iubiți frați pregătiți-vă de lupte mari, încă nu am văzut nimic.”

  sursa: http://www.glasulstramosesc.ro/blog/jos_mainile_de_pe_parintele_theodor_zisis/2016-12-08-246

  Apreciază

 3. Apropo de Filotheu, cum a ajuns el la Petru Vodă?, el nu știa cam ce sacrificii trebuiesc făcute când alegi calea monahală? Ce or avea avea în cap oamenii ăștia, eu personal nu înțeleg, hai ca ăstea lumești mai treacă meargă, dar cu cele sfinte nu te joci

  Apreciază

 4. Anatema celor ce și-au bătut joc de sfintele moaște al Muceniței Filofteea! Să-i judece Sfânta care l-a biruit pe necuratul diavol ! Masonii ăștia chiar n-au limita in săvârșirea răului.E numai și numai opera masonilor îndrăciți.

  Apreciază

 5. A început prigoană pe fata.Hariton de mai prigonești mult monahii mărturisitori te va zbura Dumnezeu lângă Nero si Dioclețian .Sfanțul Iustin te- a pus acolo sa slujești lui Hristos nu lui Mamona. Te ajuta si trădătorul Filoteiu care la început a fost cu poporul roman arătând pericolul cipului insa acum ne-a părăsit la fel cu popa Amfilofie Brânză.

  Apreciază

  • Nu ti-e rusine sa vorbesti asa? Dar atunci inseamna ca ne-au parasit si IPS Serafim de Pireu si IPS Ierotheos? Astia n-au intrerupt pomenirea. Parintele Amfilohie a spus ca nu e de acord cu sinodul din Creta, si ca daca cineva ii va baga pe gat, fortat, hotararile din Creta, atunci se va schimba radical situatia. Vreau sa va spun un lucru, parintele Macarie are un ucenic, care e preot paroh, si care desi este total impotriva ecumenismului, n-a intrerupt pomenirea ierarhului, si cu toate astea par Macarie nu s-a dezis de el, nici nu l-a „lepadat”. Aaa? Cum e? Gata, s-a lepadat acum si par Macarie, nu? Dupa mintea multora, da! N-aveti pic de discernamant, de dreapta socoteala, si va dati marturisitori! Multi au ajuns ca stilistii! Fereasca Dumnezeu! Lupta se da inlauntrul Bisericii, nu in afara Ei!

   Apreciază

 6. ASTAZI A FOST OPRIT DE LA SLUJIRE (SLUJIREA IN PUBLIC) PARINTELE CIPRIAN STAICU:

  ” Începând cu astăzi, pentru că nu am acceptat să merg la Ghelința – hotărâre samavolnică și anticanonică, luată pentru lupta antiecumenistă dusă și pentru întreruperea pomenirii ierarhului – am fost anunțat deocamdată neoficial că voi fi oprit de la slujire începând de azi și apoi dat pe mâna Consistoriului pentru judecată, iar în eventualitatea ”neîndreptării”, voi fi caterisit.
  Hristos a înviat ! ”
  Pr. Ciprian.

  http://prieteniisfantuluiefrem.ro/2016/12/09/ierarhul-ciprian-al-vrancei-si-credinciosii-sai/#comments

  Apreciază

   • Problema mi se pare destul de incurcata pt cei care au reinnoit juramintele prin semnatura. De ce? Nici nu era nevoie sa se specifice de adunarea de la Creta printre juraminte! S ar fi ridicat, poate, cativa preoti care sa refuze sa semneze! Problema este alta: ca aceste juraminte au fost reinnoite fata de ierarhi apostati (Buzau, Galati, Bucuresti, Oradea, ș.a.). Prin urmare, preotii care au semnat prin inselaciunea mai marilor, s au facut partasi tradarii de la Creta. Multi asteptau si inca mai asteapta tabele cu semnaturi pt acceptarea hotararilor din Creta! Asa ceva nu se va intampla! Tradarea s a facut in chipul acesta: prin semnatura pusa ca urmare a reinnoirii juramantului de ascultare fata de ierarh, preotii buzoieni si nu numai, s au facut partasi la tradarea acestora. Consecintele duhovnicesti nu vor intarzia sa apara! Iertare daca am produs neliniste fratilor preoti! Sper sa fie nelinistea cea buna!
    Pr Claudiu Buza

    Apreciază

 7. Stau si ma intreb DUMNEZEU este complice cu OAMENI IN FUNCTII MARI PRECUM DANY CA SA POATA VINDE ORTODOXIA ?.EL NU VREA SA NE MANTUIM DE LA CAP SPRE COADA? OARE ESTE ALTA ORDINE PE CARE O VREA?

  Apreciază

  • Ce zici ? Dumnezeu a fost complice cu arhiereii care L-au rastignit pe Fiul Sau ? Niciodata !!! Dar, fara Cruce nu s-a putut face mantuirea. Acesti patriarhi eretici ecumenisti sunt ingaduiti de Dumnezeu pana la un punct, dar dupa lupta cu ereziile lor, Dumnezeu va da biruinta Ortodoxiei, ca intotdeauna in decursul istoriei Bisericii. Acum este o cernere : care vrea sa fie cu arhiereii eretici ecumenisti, va merge si va sculta de ei, ii va pomeni … Care vrea sa fie cu Hristos, va merge cu Dreapta Credinta, impotriva ciclului de sinoade eretice ecumeniste, inceput in vara la Creta.

   Apreciază

   • Eu inca merg, cu un singur scop : spun „Nevrednic” la pomenirea numelui Mitropolitului apostat Teofan, ca aceasta marturisire, numai acest cuvant ii arde mai tare decat orice. Pentru acest cuvant spus in timpul slujbei, am fost si dat afara din Biserica. Am observat ca il arde cel mai tare pe staretul tradator Hariton, acest cuvant. Chiar el mi-a spus : „De ce faci scandal? – desi nu fac nici un scandal. Mai bine mergi la Radeni.” Tocmai asta n-am sa fac, n-am sa merg nicaieri, ci numai la deal, la Manastirea P.Justin , spunand „NEVREDNIC” la pomenirea apostatului. Asa a facut si Hristos, atunci cand satana l-a ispitit cu cele trei ispite : nu a ascultat, ci a stat pe loc si si-a mentinut pozitia. De aici tragem concluzia ca satanei-ai carui robi fideli sunt tradatorii proarhierei-proCreta prefera sa nu te duci la slujbele unde sunt pomeniti apostatii, decat sa te duci si sa-i mustri in timpul slujbelor. Care intelege acestea bine, care nu, sa nu mai mearga la aceste slujbe, ca e mai bine decat sa mearga si sa nu spuna nimic.

    Apreciat de 1 persoană

   • Mai merg si spre al ajuta pe P.Tihon, care este om bolnav la pat-aproape si Marturisitor. P.Sava a spus foarte clar : „Sa se procedeze de la caz la caz, cu dragoste.” Dar din mana preotilor care ii pomenesc pe arhiereii apostati romani-toti sunt apostati-nu ma mai impartasesc si nici spovedesc la ei.

    Apreciat de 1 persoană

 8. NU INTELEG DE CE NU SCOATE CANCERU DIN CORP? CHESTIILE ASTEA PE MINE MA PUNE PE GANDURI. INSEAMNA CA ASTA NU E BISERICA ADEVARATA ADICA BOR SI S-AR PUTEA SA FIE CEA DP STIL VECHI ? .DACA DUMNEZEU TINEA LA BISERICA LUI INSEMNA CA LUCRA PRIN MARELE ALB ARHIEREU PE CAND AICI E CONTRARIU, CEVA E PUTRED VA ROG VENITI CU EXPLICATII CA SA MA LAMURESC SI IO. PARCA ZICI CA ESTE IN PLAN SA CADA VREASCU SI SA ARDA NEGHINA SE CAM LEAGA TOATE DE ACEIA DUMNEZEU MI-A DAT VIZIUNEA CU CALENDARU. ADICA CA AM PRIMIT ALT CALENDAR SI IO MA MIRAM CA UN PROST CE INSEAMNA SI ASTA SA PRIMESC ALT CALENDAR

  Apreciază

  • Dumnezeu ingaduie acestea pentru ca va iesi si de aici ceva bun : unii se vor lamuri definitiv ca, singura cale de mantuire este Ortodoxia. Ecumenismul va disparea la un moment dat si toti sustinatorii lui. El nu colaboreaza cu oamenii la rau, n-are nici un amestec cu raul dar il foloseste cu intelepciune Lui neajunsa, spre bine. Calendarul nu este o dogma, dar s-a stricat unitatea liturgica. A fost impus de papistasi prin tradatorii arhierei din 1924. Ai grija la viziuni, ca inca n-ai ajuns sa ai din acelea de la Dumnezeu, dupa cum te vad ca pui problemele. O parte din cei de pe stilul vechi sunt in regula, o parte nu. Doamne ajuta.

   Apreciază

 9. Pr.Ciprian este slujitorul lui Hristos , asemenea este și Pr.Claudiu Buza.Pt.rugaciunile lor Doamne da-ne putere sa mărturisim întotdeauna adevărul de credinta.

  Apreciază

  • P.Simeon ramane cu marturisirea facuta de Sf.Ap.Andrei : Sinodul de la Creta a fost un sinod talharesc-jidanesc-masonic. Toate cele de dupa sunt nule : a si spus ca marturisirea lui – luata de P.Tihon – a fost spontana, fara sa se gandeasca prea mult. Alt cuvant care arata ca nu se dezice de ceea ce a spu da Sf.Ap.Andrei : :”Eu mi-am dat o parere, dar cei care au pregatire, au dreptul sa constate daca am dreptate sau nu.” Noi care avem aceasta pregatire, am constatat ca aveti perfecta dreptate P.Simeon : adunarea de la Creta a fost un sinod talharesc si uneltire jidoveasca-masonica. Asa au afirmat si Arhiereii marturisitori bulgari-tot Sinodul Bisricii Ortodoxe a Bulgariei. cat despre presiunile P.exarh Nechifor Horia, P.Simeon a spus-o clar : „P.Nechifor m-a lasat liber, NUMAI MI-A SPUS CE AM DE FACUT !!!”, adica liber sa scriu declaratia pe care a cerut-o el, de desolidarizare. RUSINE CONDUCERII M-RII SIHASTRIA. ASTIA VOR MERGE SI SE VOR INCHINA SI PAPEI SI LUI ANTIHRIST, fereasca Dumnezeu.

   Apreciat de 1 persoană

 10. Ma face sa rad declaratia lui Spagoveanu cand spune ca pe el nu-l afecteaza ca este condamnat pe nedrept si afecteaza biserica ca el reprezinta biserica..MA INTREB CE REPREZINTA EL? CA BISERICA IN NICI UN CAZ NU REPREZINTA ,DACA AR FI REPREZENTAT BISERICA CUM SPUNE DOMNIA LUI,AR FI FOST UN ARHIEREU DIN MULTI CARE LA ORA ACTUALA SINT APOSTATI. DAR EL ESTE ALINIAT CU ACESTIA NU A IESIT DELOC IN ANTITEZA CU EI SI MA INTREB CUM REPREZINTA BISERICA? CU CE? CU HAINELE SI GRADELE EI? CU DICTATURA LUI DE CARE SE TEM TOTI SUBORDONATII? CU CE OAMENI VA ROG AJUTATI-MA SI PE MINE SA INTELEG CUM REPREZINTA EL BISERICA? CU MONOPOLUL LUI CA SI CUM IESTE BISERICA PRIVATA SRL. ? CU CE FRATI CRESTINI REPREZINTA?

  Apreciază

 11. Pr. Simeon, are cuvânt, spovedește cam toata obștea de la Sihăstria. Șobolanii ecumeniști au mers repede la el, deoarece lucrurile scăpase de sub control după mărturisirea lui, filmată. Șobolanilor ecumeniști le e frica deoarece pot pierde mase de credincioși, banii lor, nu si mai pot schimba limuzinele, nu și mai pot face renovări in palatele de lux unde locuiesc…pierd din autoritate, de aceea fac inchiziție, poate li se potrivește mai mult: „șobolani inchizitori”

  Apreciază

 12. DA PIERD INVESTITORII OAMENII DE BUNA CREDINTA CARE NU CONTAU DECAT CA COTIZATORI SLABUTI CU MINTEA USOR DE MANIPULATI ,ASA CUM VOR EI SA FIE TOATA LUMEA CARE VINE LA BISERICA. SI LUMEA OIMEA LE FACE TRAISTA LA SCURSURILE ASTEA SI FORMELE ASTEA DE EXISTENTA DE DUPA AIA SE MIRA CAND AI VAD IN MERCEDESURI SI BMW. MASINI DE LUX BOLIZI DE MARE VALOARE. FRATI CRESTINI MERITAM SOARTA PE DEPLIN DACA MAI CONTINUAM ASA NU MAI DATI BANI LA LITURGHIE LA CUTIA MILEI LA NIMIC NUMAI CU BILETU SI LUMANAREA LA ALTAR SI ATAT. SA VEDETI ATUNCI CUM SE LASA DE MESERIE UNII DINTRE EI. SI SE ANGAJEAZA IN TURA 12-24 LA PAZA SA HALEASCA SI EL 10 BULIOANE. PENTRU NUMELE LUI DUMNEZEU NU MAI DATI BANI LA ESCROCI ALTFEL VETI FI PEDEPSITI DE DUMNEZEU PENTRU CA AI INVETI ASA . LASATILE SANSA SA FIE PAZNICI SAU SALAORI CU ZIUA PE 1 MILION .

  Apreciază

 13. Sfântul Andrei cel Nebun pentru Hristos spunea că ereticii fiecărei erezii vor fi judecaţi.

  Sfântul Apostol Iuda Tadeu Ruda Domnului spunea sa ne ferim de eretici, a căror pierzare o asemăna cu cea a sodomitenilor.

  Apreciază

  • P.Tihon este in continuare prigonit de staretul Hariton intr-un mod din ce in ce mai viclean : Au intrebat niste oameni din Bucuresti de P.Tihon pe staret. Staretul le-a spus ca s-a izolat, ca este răzvrătit si ca nu vreau sa faca ascultare.
   Dar staretul l-a scos de la pomelnice, adica de la ascultarea de a primi pomelnice in biserica. Adica, mai intai il scoate de la ascultare-il lasa fara ascultare, desi P.Tihon a facut ascultare o luna la bucatarie !!!, preot fiind si apoi afirma la toti ca, nu vrea sa faca ascultare.

   Apreciază

 14. Domnul si Dumnezeul nostru Iisus Hristos le spune Sfintilor sai Apostoli ca oricine se leapada de ei, adica de invatatura pe care o propovaduiesc ei, se leapada chiar de Hristos Domnul, si cine se leapada de Hristos Domnul se leapada si de Dumnezeu Tatal care l-a trimis pe Hristos.
  Si nu numai atat, ci si chiar praful din casele celor ce se leapada sa-l scuture Apostolii de pe sandalele lor, si ca mult mai rau le va fi la Judecata celor care au auzit invatatura cea buna dar s-au lepadat de ea.
  Deci oricine se leapada de Canoanele Apostolesti, acela se leapada de Hristos Domnul si de Dumnezeu Tatal, se leapada de Dumnezeu cel Viu si Adevarat, cel in Sfanta Treime inchinat.

  Sfanta Scriptura, editia 1914 – Sfanta Evanghelie de la Luca

  Cap. 10:
  1. Iar dupa acestea au aratat Domnul si pre alti saptezeci (Apostoli n.m.) si au trimis pre dansii cate doi inaintea fetei sale, intru tot orasul si locul unde vrea el sa mearga.
  2. Si zicea catre dansii: secerisul este mult, iar lucratorii putini; deci rugati pre Domnul secerisului, ca sa scoata lucratori la secerisul sau.
  3. Mergeti, iata eu va trimit pre voi ca mieii in mijlocul lupilor.
  4. Sa nu purtati punga, nici traista, nici incaltaminte; si pre nimenea sa nu intrebati de sanatate in cale.
  5. Si in orice casa veti intra intaiu ziceti: pace casei acesteia.
  6. Si de va fi acolo fiul pacei, se va odihni preste dansul pacea voastra; iar de nu, la voi se va intoarce.
  7. Si intru aceasta casa petreceti, mancand si band cele de la dansii; ca vrednic este lucratorul de plata sa. Sa nu va mutati din casa in casa.
  8. Si ori in care cetate veti intra si va vor primi pre voi, mancati cele ce se vor pune inaintea voastra.
  9. Si tamaduiti bolnavii cari vor fi intr’insa si graiti lor; s-a apropiat spre voi imparatia lui Dumnezeu.
  10. Iar ori in care cetate veti intra si nu va vor primi pre voi, iesind la ulitele ei cele late, ziceti:
  11. Si praful ce s-a lipit de noi din cetatea voastra, il scuturam voua. Insa acestea sa stiti, ca s-a apropiat spre voi imparatia lui Dumnezeu.
  12. Graiesc voua: ca mai usor va fi Sodomului in ziua aceia, decat cetatii aceea.
  13. Vai tie Horazinel, vai tie Vitsaido! Ca de s-ar fi facut in Tir si in Sidon puterile care s-au facut intre voi, de mult in sac si in cenusa sezand s-ar fi pocait.
  14. Insa Tirului si Sidonului mai usor le va fi la judecata, decat voua.
  15. Si tu Carpenaume, care pana la cer te-ai inaltat, pana la iad te vei cobora.
  16. Cela ce asculta pre voi, pre mine ma asculta, si cela ce se leapada de voi, de mine se leapada. Iar cela ce se leapada de mine, se leapada de cela ce m-a trimis pe mine.
  17. Si s-au intors cei saptezeci cu bucurie, zicand: Doamne si dracii se pleaca noua intru numele tau.
  18. Si le-a zis lor: vazut-am pre satana ca un fulger din cer cazand.
  19. Iata dau voua stapanire sa calcati preste serpi si preste scorpii si preste toata puterea vrajmasului si nimic pre voi nu va va vatama.

  Pidalion – Carma Bisericii Ortodoxe, dupa exemplarul original tiparit la Manastirea Neamt in anul 1844 – Canoane ale Sfintilor si intru tot laudatilor Apostoli

  Sfanta Scriptura ne invata ca Apostolii s-au adunat de mai multe ori intre anul 33 si anul 59 de la Hristos, si ne-au dat Canoane dupa care sa vietuiasca tot clerul si tot poporul binecredincios.
  Si toate aceste Apostolesti Canoane au fost intarite de sfintii nostri Parinti in toate cele 7 Sfinte Sinoade.

  Sfantul Meletie aducand spre marturie Apostolescul Canon cel pentru azime zice ca, Climent a scris Apostolestile Canoane cu porunca lui Petru si a lui Pavel. Inca si insusi Climent acesta in Canonul 85 apostolesc isi scrie numele sau.
  Iar Sfantul Climent a fost nu numai ucenic si urmator al Sfantului Apostol Petru, ci si ucenic al Sfantului Apostol Pavel, precum aceasta o arata epistola lui Pavel catre Filipeni, care zice: „Si impreuna cu Climent, si cu ceilalti impreuna lucratori ai mei.” ( Filipeni 4, 3 )

  Canonul 45 Apostolic

  „Episcopul, sau prezbiterul, sau diaconul, impreuna cu ereticii rugandu-se, sa se afuriseasca numai.
  Iar de au dat lor voie, ca unor clerici a lucra ceva, sa se cateriseasca.”

  Talcuire:
  „Canonul acesta randuieste, ca oricare Episcop, sau prezbiter, sau diacon daca numai impreuna s-ar ruga, dar nu si impreuna ar Liturghisi cu ereticii, sa se afuriseasca. Ca cel ce impreuna se roaga cu afurisitii (precum acest fel sunt ereticii) trebuie impreuna a se afurisi si el, dupa Canonul 10 al acestora-si Apostoli.
  Iar de au iertat ereticilor acestora sa lucreze vreo slujire ca clericii, sa se cateriseasca. Fiindca oricare cleric va si liturghisi (impreuna liturghisi) cu cel caterisit (precum unii ca acestia sunt si ereticii, dupa Canonul 2 si 4 al Soborului 3) impreuna se cateriseste si el, dupa al 11-lea Canon al Apostolilor.
  Ca se cuvine pe eretici sa-i uram si sa ne intoarcem fetele dinspre ei, dar nu candva si sa ne rugam impreuna cu ei, sau sa iertam lor a lucra vreo slujire Bisericeasca, ori ca niste clerici, ori ca niste ierei.”

  Canonul 65 Apostolic:

  „Daca vreun cleric sau mirean va intra in Sinagoga iudeilor, sau a ereticilor, spre a se ruga, sa se cateriseasca si sa se afuriseasca.”
  [Apostolic 7, 45, 71; Sobor 6, 11; Antiohia 1; Laodiceea 6, 32, 33, 37, 38]

  Talcuire:
  „Mare pacat socoteste Canonul acesta a intra vreun crestin in Sinagoga iudeilor sau a ereticilor, pentru ca sa se roage. Ca ce parte este credinciosului cu cel necredincios (II Corinteni 6, 15) dupa dumnezeiscul Apostol? Caci, daca insusi iudeii intrand in sinagogile lor si jertfe facand, faradelege fac, fiind opriti afara de Ierusalim a aduce jertfa dupa lege (precum o marturiseste aceasta dumnezeiescul Iustin in dialogul cel catre Trifon, Sozomen in Bisericeasca istorie cartea 5, cap. 21, si Hrisostom in cuvantul al 2-lea impotriva iudeilor), cu cat mai vartos face faradelege crestinul acela ce se roaga impreuna cu rastignitorii lui Hristos.
  Dar si biserica si adunarea ereticilor, ca una ce impotriva de dreptslavitori cugeta, nu se cuvine a se cinsti, ci mai vartos a se lepada.
  Pentru aceasta si Canonul acesta randuieste, ca oricare cleric sau mirean, ar intra in sinagoga iudeilor sau a ereticilor pentru ruga, clericul, ca unul ce foarte a pacatuit, sa se cateriseasca si impreuna sa se si afuriseasca, iar mireanul numai sa se afuriseasca, fiindca, ca un mirean mai putin a pacatuit decat clericul, facand-o aceasta, ca a se caterisi fiind mirean nu se poate.
  Sau mai drept, precum altii talcuiesc, clericul cel ce ar intra in sinagoga sa se roage, sa se cateriseasca, iar mireanul sa se afuriseasca.”

  Oameni buni, treziti-va! Patriarhi, episcopi, preoti, monahi sau mireni, daca lepadati poruncile Apostolilor, va lepadati de Hristos Dumnezeul nostru. Erezia ecumenismului ne desparte de Hristos.
  Sfintii Apostolii le-au interzis ortodocsilor sa se roage cu ereticii, le-au interzis sa slujeasca cu ereticii, le-au interzis sa intre si sa se roage in sinagoga iudeilor sau a ereticilor.
  Cine se leapada de aceste porunci ale Apostolilor, de Sfanta Treime se leapada.

  Apreciază

   • Parintele Aldea este Las si Fricos exact ca si Parintele Amfilohie Branza . Amandoi sunt o mare dzamagire pentru noi mirenii, dupa ce amandoi ne -au incantat pe you tube , cu vitejia lor Teatrala…. Atata entuziasm aveau in glas, si amandoi s-au dezumflat ca un balon la Intepatura lui Teofan….Asta , daca nu cumva a fost Teatru la microfon , de la bun inceput ….Si-au vandut Sufletele Diavolului , , pentru un scaun confortabil in manastire ….Si ca Ipocrizia sa le fie Totala, amandoi il elogiau pe Parintele Iustin Parvu…. Multi Profeti Mincinosi in vremurile de pe urma ….Vai de biata Ortodoxie cu Asa slujitori…Ce sanse mai pot avea Oile cand Lupii au ajuns Paznici la Oi ?

    Apreciază

 15. Apropo de harta, care ati facut-o, nici Pr Emanuel din Satu Mare nu il mai pomeneste pe Ierarhul sau si predica mult impotriva ecumenismului si a sinodului tâlhăresc din Creta, chiar a ajutat multa lume sa realizeze ce grav este ce sa intamplat la Creta. Stiu ca aveti o antipatie, fata de el, dar si el il marturiseste pe Hristos.

  Apreciază

 16. Da el a spus public in predica de mai multe ori, plus la conferinta cu toti Preotii de la Satu Mare, Episcopul la ridicat in picioare si la atacat f tare cu Sinodul din Creta, Pr Emanuel a recunoscut la Episcop ca nu il pomeneste, iar Episcopul a zis ca nu il intereseaza.Asta vorbesc multi Preoti in oras. Ca ia zis in fata Episcopului CA nu retrage scrisoarea ca asta a iesit.

  Apreciază

 17. Daniela esti din satu mare? vorbesc mereu cu P Emanuel si cu cuviosu,pe cuvios il sti? P Emanuel a si trimis la episcopie o scrisoare anti ecumenism,p Emanuel a vorbit si acum ultima oara n parohie despre ecumenism si inainte vorbea mereu despre actele cu cip,e unul dintre marturisitori

  Apreciază

 18. Da sunt din Satu Mare, da il cunosc si pe Cuviosul, dar nu l-am vazut demult, am inteles ca mai vine pe la Pr Emanuel. Mie mi se pare un om cu viata sfanta. Da fiecare cu parerea lui.

  Apreciază

 19. ARHIEREUL ALA CIPRIAN CE SPECIE DE VIATA AUZI CE INDEAMNA SA-L DAI CU CAPUL DE BORDURA PE BIETUL OM CARE AVEA SI EL O AMARATA DE LIBRARIE OBIECTE DE CULT DIN CARE SA PLATEASCA SI EL DATORIILE LA BANCA PENTRU BISERICA CARE A FACUTO PENTRU SI DIN DRAGOSTE DE ENORIASI. AUZI FRATE CE ZICE CE SMEKER BANII SINT DOAR PENTRU CEI CU FUNCTII MARI SI PENTRU SEFI .IAR PENTRU UN AMARAT SA-SI PLATEASCA DATORIILE NU SINT DE FOLOS CA SPUNE DOMNIA LUI CE ESTE MAI BINE SI ZICE SA-I DAI LUI CA SA-TI SPELI PACATUL AUZITI LUME SI TREZITI-VA CINE VA CONDUCE CE SPECIE DE SACAL SPIRITUAL DA DEPROASTA CALITATE SAU REBUT SA ZIC PRECUM DIAVOLII AU AJUNS ACESTI ARHIEREI LUPI IMBRACATI IN PIEI DE OAIE CE FRUMOS LI SE POTRIVESTE ACESTE CUVINTE CU FAPTELE PE CARE LE SAVARSESC LA ORA ACTUALA SI CARE LE VEDEM LA TELEVIZOR SI PE ACESTE SAITURI. CE FRUMOS AI DESCONSPIRA DUMNEZEU CATA DRAGOSTE ARE DOMNUL DE AI FACE CUNOSCUTI CINE SINT CU ADEVARAT ACESTI FARISEI MODERNI DIN ZILLELE NOASTRE. AM CURAJUL SA MA BAT CU EL IN TOATE FELURILE SA MA PUNA LA INCERCARE SI SA-L PUN LA INCERCARE IN FATA OAMENILOR AM CURAJ FRATI CRESTINI SA MA BAT CU EL IN DUH SI IN ADEVAR SA VEDETI CA NU ARE NICI UN HAR SA VEDETI CA NU ARE NICI O PUTERE DE A LEGA SI DEZLEGA CA NU ARE PUTERE DE LA DUMNEZEU SI ESTE GOL DE DUH POATE SA VINA LA MINE SA-I DAU DACA VREA SI=L INVAT CE SA FACA PE ACEST INDIVID CA FATA BISERICOASA NU ESTE IN NICI UN CAZ. AI VOI UCIDE UNUL CATE UNUL PRIN RUGACIUNE LA DOMNUL VORBIND SPIRITUAL BINEINTELES CA SA NU INTELEGEM SI SA INTERPRETAM ALTFEL . CA ASTIA SINT IN STARE SA-TI PUNA CUTITUL LA GAT LA CAT DE TICALOSI SINT

  Apreciază

 20. As dori sa stiu unde se afla Pr.Proclu pt ca dorește o prietenă de-a mea sa-l vada. Eu am încredere în dvs când ziceți că Gherontie e un înșelat . Din păcate am auzit că mănăstirile îl primesc,poate ca doar Sf.Iustin nu la primit pt ca era vazator cu duhul si știa ce „hram”poarta.

  Apreciază

  • La inceput l-a respins categoric, dar maicile-mai ales una dintre ele-i l-au bagat pe gat, reusind sa-l convinga pe P.Justin ca este un „nebun pentru Hristos” autentic. In felul acesta, incet-incet a intrat cu incredere din partea majoritatii, desi unii niciodata n-au avut incredere in el. Pe patul de moarte insa, dupa ce a fost schimnicit, cu nici un chip, P.Justin nu a vrut sa-l mai primeasca, cu toate insistentele staretei. L-am crezut si eu mult timp nebun pentru Hristos, pana intr-o zi, cand P.Justin insusi, langa locul in care a fost omorat, mi-a aratat clar cine este el in realitate. Cand traia, P.Justin insusi imi spusese sa ascult de el, ceea ce am si facut ani de zile. Am fost cu el la Ierusalim, am mancat, am ras si m-am rugat cu el, pana intr-o zi. Cand se va opri din proorocii si din a da sfaturi la oameni, va fi un semn bun ca incepe sa-si revina. Dar e foarte greu pentru el la varsta pe care o are. Ar vrea sa moara mucenic, stiind ca mucenicia iarta tot, dar cu toate scandalurile facute de multe ori la Ierusalim, in care ii provoca pe evrei sa-i faca capatul, nu se atingea nimeni de el. Asta e un semn ca, daca nu se lasa de greaua boala pe care o are, nu-i primeste Dumnezeu mucenicia. care ma crede pe cuvant, bine, care nu se va convinge singur la un moment dat.

   Apreciază

 21. Da sunt din Satu Mare. Eu tin si la Par Teodot, dar il apreciez si pe Pr Emanuel, noi daca nu ar fi el, nu am sti nimic ce se intampla,aici toata lumea tace, preotii fac ascultare sclavagista de Episcop. Eu nici nu stiam ce inseamna ecumenism. Mai este un Par Daniel, pe care nu il cunosc, doar ei doi marturisesc aici in Satu Mare.

  Apreciază

 22. Nu le mai spuneti prostii despre cuviosu,cei ce l barfeau pe Sf Iosif de la Radeni au innebunit sau au dat o n patima alcoolului,altii il.barfesc pe P.Arsenie Boca,altii pe P Argatu samd,vedeti sa nu ajungeti ca ei,apropo de cuviosu,fratele meu s a lasat de droguri acum o luna datorita cuviosului care se roaga pt el de nici 2 luni,frate miu drogandu se de 13 ani…si mai sunt si altele…..eu am niste ispite puternice de 3 ani si cuviosu mi a zis ca scap de Craciun,mi a zis de anu trecut asta,mai am nici 2 saptamani si sunt convins ca asa va fi,va dau raspunsu sapt viitoare daca vreti,pan atunci nu l mai faceti nebun pt ca nu este ci e nebun pt Hristos

  Apreciază

  • S-o fi pocait, dar stiu eu ? In general, cei care se pocaiesc, nu prea mai au chef de proorocii. Sa fim atenti, ca inselarile sunt mari acum. La sectanti, cei care intra acolo cu patima betiei, scapa instantaneu, de se mira toata lumea. Dar nu stiu bietii de ei ca, pleaca un drac mai mic si ii ia in primire un arhicon. Dumnezeu sa ne izbaveasca de tot raul. Eu nu mai am incredere in „cuviosul” Gherontie de aproape doi ani. M-am lamurit cu el la maici, la Paltin. Cand si-a dat seama ca l-am vazut, a vrut sa ma omoare, sa ma stranga de gat. Am un martor pentru tentativa lui, care traieste. M-am luptat cu el si l-am imobilizat. Are boala psihica grea saracu. Fereasca Dumnezeu. Nu il judec, mi-e mila de el, dar nu ma iau dupa el.

   Apreciază

   • În atenția fraților din diaspora conștienți de apostaziile din b.o.r, mai fraților dar voi de acolo chiar nu ai atenționați/avertizați pe conaționali de inhaitarea ,,episcopilor” cu papistasi, de păcatul ereziilor, văd că toată lumea este prezentă în preajma lor îmbrăcată la costume naționale, un ultim exemplu vine din Austria unde la o parohie din subordinea lui Serafim joanta să ,,sărbătorit” hramul de 10 ani și unde au fost prezenți diverși eretici pintre care si o cucoană episcop si unde toată lumea bucuroasă nevoie mare, sursa http://www.basilica.ro

    Apreciază

 23. Ia uitați aici probă de ecumenism danielesco-șerpesc: http://basilica.ro/patriarhul-romaniei-transmite-un-mesaj-de-compasiune-si-solidaritate-dupa-atentatul-din-cairo/.Toată compasiunea pentru cei morți în atentatul respectiv(tot oameni sunt și ei)!dar de ce se roagă acest Ciobotea pentru eretici în numele nostru,a celor care vor să rămână dreptcredincioși în BOR??
  MARE atenție la textul final: ”…ne rugăm Dumnezeului Păcii şi al Îndurării să aducă linişte şi împăcare comunităţii creştine copte din Egipt…”

  Apreciază

 24. http://www.apologeticum.ro/2016/12/gheron-sava-lavriotul-mesaj-legat-de-existenta-sau-non-existenta-harului-sfantului-duh-bisericile-ortodoxe-locale-care-au-acceptat-creta/

  Doamne ajuta!

  Parinte Teodot,acum am citit sfaturile Gherondei Sava Lavriotul si sint in mare dilema;eu traiesc impreuna cu familia in strainatate si din pacate preotul nostru n.a pomenit niciodata despre înselarea din Creta si,cum va dati seama il pomeneste permanent pe mitr.Joanta.
  In situatia noastra sint convinsa ca se afla sute si sute de crestini care traind in strainatate,n.au ce alte biserici sa aleaga,mai ales ca marea majoritate a slujbelor se fac in biserici catolice;noi incercam sa ne documentam, avem mare incredere in dvs.,si urmarim toate indreptarile ce le mentionati,in plus avem sfaturile Sf.parinte Arsenie Boca(din relatarile fericitilor care l.au cunoscut),ale preotilor ns.dragi ca pr.Justin Pârvu,pr.Cleopa,pr.Ilarion Argatu si a celor athoniti actuali si trecuti la viata vesnica,insa ,acum,cind am citit ca daca ne împartasim cunoscind sinodul tîlhãresc,ne impartasim spre osinda!!!chiar nu mai stiu ce sa facem???
  La biserica,pot spune ca sint,cu maare exagerare,10 persoane care stim despre aceasta tîlharie,si de cite ori am incercat sa deschidem subiectul,sintem luati in rîs,deci nu putem forma un grup mai mare care sa cerem nepomenirea.
  Problema este ca efectiv nu avem de ales,iar ca sa mergem in tarã,nu putem decit o data pe an,ceea ce este foarte putim pt.a ne limita la doar o Sfinta Impartasanie.
  Va rog frumos dati.ne dvs.un sfat,pt.ca nici in tara,unde ma duc,nu sint oprite pomenirile Creta.nilor.

  Dumnezeu si Maica Domnului sa va dea sanatate si sa va acopere de tot rãul,pt.ca duceti o mare lupta pt.apararea si urmarea Cuvintului!
  Vremuri foarte grele!

  Dumnezeu sa ne întelepteasca si sa ne arate drumul cel îngust spre mîntuire!
  Doamne fereste.ne de vicleanul si de slugile lui!

  Doamne ajuta.

  Apreciază

  • Rugati-va Maicii Domnului mai multi pentru aceasta problema in mod special si spuneti-mi si mie apoi, ce s-a intamplat. Toti cei zece de care ati amintit. Este Postul Nasterii Fiului Ei si sigur veti primi un raspuns. Acatistul Bunei Vestiri. Multi se vor folosi de raspunsul d-voastra. Doamne ajuta.

   Apreciază

   • Cat timp avem indoieli, sa nu ne impartasim. Tot ce nu este din credinta este pacat. Pentru aceasta nedreptate facuta de ecumenisti sau de preotii care inca il pomenesc pe acest cumplit balaur al ecumenismului-IPS Serafim Joanta-Dumnezeu va va da mai mare har.

    Apreciază

  • Daca gasiti vreun preot antiecumenist acolo unde sunteti, mergeti la acela, ca inca mai este har in Biserica. Cea mai buna solutie pt vindecarea ranilor si indreptare este intreruperea pomenirii ierarhului eretic, dar intrucat nu este o unire in duh si adevar, foarte putini au avut curaj sa ia aceasta decizie. Mai sunt si altii, destul de multi, care ar intrerupe pomenirea dar carora le este teama. Sa fim atenti, pt ca mai sunt si altii care n-au intrerupt pomenirea, nu din teama, ci pt ca se gandesc la fii si fiicele lor duhovnicesti, iar daca cineva le va forta mana, atunci vor intrerupe pomenirea (e cam cu fundul in 2 luntre situatia asta). Daca nu gasiti vreun preot antiecumenist acolo, veniti in tara cat mai urgent. In locul dvs, as veni cat mai repede in tara. Cum spunea un parinte, ca acum Dumnezeu are in mana o sita mare si cerne cu ea. Am mers destul cu totii pe calea si cu Hristos si cu mamona. De acum nu mai merge! Avem de ales, ori cu lumea, ori cu Hristos. Va dau un exemplu. Acum vreo 6-7 ani am fost la parintele Iustin, si l-am intrebat ce o sa fac, daca o sa ma oblige sa iau salariul pe card. Si mi-a spus ca ori salariul, ori Hristos. Vremurile acestea au fost proorocite! Daca ne tot gandim ce sa facem, ce sa facem, asta arata ca avem inima lipita de lumea asta cu duhul ei, si nu putem intra in Rai. Curaj! Trebuie neaparat sa ne incurajam unii pe altii, sa ne rugam fff mult unii pt altii, sa ne ajutam intre noi, sa fim uniti, sa formam mici comuniuni in diferite zone, altfel n-avem nici o sansa, sau ff greu vom reusi. Asa cum sunt unitii vrajmasii lui Hristos, asa sa fim si noi! Dumnezeu daca vede ca vrem sa ne mantuim, ne va ajuta, ne va da putere, curaj si incredere, si n-o sa ne mai gandim atunci unde vom sta, ce vom manca, ce vom bea sau cu ne vom imbraca!

   Apreciază

 25. La guvernare numai sint Drepții ci Masonii! Cred că până la implant numai un mic pas mai e ….mari ispite ne așteapta iar preoți slujitori ai lui Hristos găsești la 1000 de km.

  Apreciază

 26. E FALS DANY NU ARE COMPASIUNE E VRAJEALA NU AM VAZUT LACRIMA LUI NICIODATA MINTE PE FATA NU ARE DRAGOSTE PENTRU OILE LUI DA PENTRU ALE ALTORA UN SARLATAN CARE FACE SI EL UN NUMAR DE ILUZIONISM . SE DA SI EL LOVIT DOAR ATAT POATE CA DOAR NU O FI PLANS PENTRU AIA . FITI SIGUR CA NU SIMTE NICI O DURERE IN SUFLET . OMUL NU ESTE IUBIRE SI NU O VA AVEA NICIODATA . A CAZUT EL IN GENUNCHI CA DAVID VRE-O DATA CAND NE-AM UCIS PRESEDINTELE IN 1989 . PE CINE DUCE DE NAS FRATE. NUMAI DAU ALTE EXEMPLE CA AL DEVASTEZ DIN TOTI RARUNCHII AL VREAU SA FIE IN FORMA CA IN MOMENTUL CAND I SE VA SFARSII MOSORUL SA SIMTA MANIA LUI DUMNEZEU CU ADEVARAT. FRATI CRESTINI RUGATI-VA SA SCAPAM DE EL CA ASTA ADUCE SEMNUL FIAREI SI TOATE DRACIILE DE CRACIUN

  Apreciază

  • Cine și-a ucis președintele, mă?
   NOI? VOI? TU?
   Dacă te simți vinovat, fă penitență, dar nu ne băga pe toți în aceeași oală!
   Știi cine la ucis pe Ceaușescu, nostalgicule?
   Ai lui mă!
   BRUCAN, JIDANUL…NU POPORUL ROMÂN!
   Și a fost îngăduită uciderea-asta, CA PLATĂ pentru păcatul dărâmării bisericilor, a Spitalului Brâncovenesc care scria clar PE PIATRĂ că, cine va dărâma stabilimentul pentru săraci, să moară groaznic, și la zi mare!

   Apreciază

   • SARACO CARE ESTI PAI TOCMAI CA SPUI LUCRUL ASTA SI NU-TI ASUMI VINA CA DOAR NU AI STAT TU TRISTA CAND I-AU PRINS PE CEAUSISTI . CRED CA IEREAI CE-A MAI FERICITA PERSOANA NU MAI FI TU GICA CONTRA SI TE DA MARE SFANTA DA CU TOTII AM FOST NISTE MARIONETE PACALITE LA CARE NI SA DAT CAPETELE CEAUSESTILOR CA SA TACEM DE FOAME. REVINO LA MOMENTUL ALA SI AI SA VEZI CINE ESTI. UN SFANT NU GANDESTE CA TINE CI A-SI ASUMA PACATELE . CA DOAR AIA CARE I-AU OMORAT NU IEREAU STRAINI ? NU NU IERAU STRAINI DIN PACATE CI ROMANI REBELI CERTATI CU DUMNEZEU

    Apreciază

   • SA FAC PENITENTA MI SE PARE CEVA AUTOFLAGELARE . PE MINE DUMNEZEU MA OMORAT SI MA LASAT MORT CA SA VADA DACA POT SA IES DIN MOARTE LA VIATA . TRECE SI TU TESTUL ASTA DACA POTI SI MAI VORBIM . MULTUMESC PENTRU FELUL CUM TE ADRESEZI . APELATIVU MA MA DERANJEAZA DAR MERG MAI DEPARTE NU MA PLANG.

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s