Casatoriile mixte, un cal troian al intercomuniunii euharistice

 

biserica-cununie

Teologic, putem afirma ca preotii ortodocsi (dimpreuna cu ieromonahii si episcopii) care accepta si oficiaza casatoriile mixte, sunt in acelasi timp in comuniune euharistica cu ereticii.

Sa pornim de la un adevar patristic: Sf.Nicodim Aghioritul, Sf.Paisie de la Neamt, Sf.Nectarie din Eghina, Sf. Iustin Popovici si toti sfintii Ortodoxiei marturisesc foarte clar: catolicii (greco-catolicii si romano-catolicii) sunt eretici si nu au botezul valid, pentru ca au dogma Sfintei Treimi vatamata de Filioque si nu savarsesc cele trei afundari. Talcuirea la Pateric spune limpede: latinii (catolicii), au minciuno-botez, nu au nici chipul, nici forma botezului Bisericii.[1] Protestantii, sarmanii, nici macar atat.

De exemplu, preotul ortodox care cununa un barbat catolic (sau protestant) cu o femeie ortodoxa, ei bine, in momentul in care acel preot impartaseste catolicul (sau protestantul) cununat de el, practic savarseste inter-comuniunea euharistica, pentru ca, DIN ACELASI POTIR se impartaseste un ortodox cu un ne-ortodox.

Practica primirii ne-ortodocsilor (catolici si protestanti, in acest caz) in Biserica prin ne-botez, are suport in semnarea documentelor de convergenta de la Lima 1982 privind recunoasterea reciproca (interconfesionala) a Botezului, Euharistiei si Preotiei (Ministeriului). Pe teoria baptismala si teoria ramurilor se bazeaza aceasta intercomuniune euharistica care se va propaga ca o ciuma in Biserica Ortodoxa ori de cate ori acel catolic (sau protestant) ne-botezat se va impartasi in diverse locuri si timpuri din mainile preotilor ortodocsi. Singura Mirungerea ne-ortodocsilor nu inlocuieste Taina Botezului.

Asadar, cum ramane cu cei naivi care zic : Erezie este doar atunci cand se vor impartasi din acelasi Potir, la vedere, cei mai mari? Atunci si doar atunci vom intrerupe pomenirea…
Da, dar uitati ca inter-comuniune nu este numai intre episcopii ortodocsi si cardinalii catolici, intre preotii ortodocsi si prelatii catolici, ci si intre preotul ortodox care se impartaseste DIN ACELASI POTIR cu mireanul catolic (sau protestant). Ierarhii au semnat apostazia, au dezlegat eresul (dupa cum vom arata mai jos) si cei mai mici o pun in aplicare. Aceasta nu inseamna ca apostazia este mai mica, ci ca este mai inselatoare.

Nici Cununia ortodoxa nici Mirungerea ortodoxa nu sunt suficiente pentru a considera un catolic (sau protestant) drept membru deplin al Bisericii Ortodoxe. Singur Botezul, in numele adevaratei Sfintei Treimi (fara Filioque), prin cele trei afundari si rostirea lepadarilor de ereziile papiste (sau protestante), ofera deplinatatea de membru al Bisericii Ortodoxe, salasul desavarsit al harului Duhului Sfant. Mirungerea si Cununia nu premerg, ci urmeaza Botezul, orice alta practica introducand anomalii dogmatice in Trupul Bisericii.

Prin aprobarea oficiala a casatoriilor mixte la Adunarea din Creta din 2016, preotul ortodox va fi acum „legal” in totala inter-comuniune euharistica ecumenista atunci cand il va impartasi, pe sotul catolic (sau protestant) ne-botezat, cu Sfantul Trup si Sange al lui Hristos.

In Slujba Logodnei si Cununiei, o noua editie tiparita dupa Adunarea de la Creta de Editura Institutului Biblic si de Misiune Ortodoxa, Bucuresti, 2016, prefatata de PF Daniel, scrie la pagina 21:
„Prin Regulamentul de procedura al instantelor disciplinare si de judecata ale Bisericii Ortodoxe Romane (art.47) s-a oprit FORMAL oficierea casatoriilor mixte, acestea fiind ingaduite numai cu aprobarea chiriarhului locului, iar cei de alta confesiune crestina sunt INVITATI, inaintea casatoriei, sa devina crestini ortodocsi. In orice caz, copiii care se vor naste vor fi botezati in Biserica Ortodoxa.” (https://www.dropbox.com/s/8by6su6ek7sirln/SlujbaCununieiBOR2016.pdf?dl=0)

In acest pasaj apar urmatoarele erori:

A. „Regulamentul de procedura al instantelor disciplinare si de judecata ale Bisericii Ortodoxe Romane” este citat din start ca autoritate suprema in reglementarea canonica a controversatelor casatorii mixte. „Regulamentul” nu are si nu poate avea taria Canoanelor Bisericii, taria „Constitutiei” Bisericii, daca vreti, dar i se ofera intaietate.

Sunt greu de schimbat Canoanele BO, dar ierarhii ecumenisti au facut in asa fel incat Hotararile Sinoadelor Ecumenice sa-si piarda „taria”, transland punctul de greutate pe un „Regulament” care se poate schimba oricand, acesta fiind nimic altceva decat o colectie de articole interne votate pe holurile Salii Sinodale din Resedinta Patriarhala.

Bineinteles, „Regulamentul” din BO Romania poate contine articole in totala contradictie cu „Regulamentul” BO Grecia, Bulgaria, Serbia, Rusia etc., dar acesta este de fapt si scopul: Nu schimbam Canoanele, nu formulam Dogme noi, ci tot formulam si reformulam continuu amendamente si legi (articole) de procedura interna pe care le impunem apoi incet-incet in uzanta Bisericii noastre locale prin conferinte, situri, emisiuni TV, predici, dar mai ales retiparirea tuturor cartilor de cult – Arhieraticon, Liturghier, Molitfelnic, Slujba Logodnei si Cununiei etc. Devenind o „cutuma” locala, bazata pe „regulamente” interne, celelalte Biserici-surori nu pot interveni. Aceasta tehnica este intens folosita in contractele bancare abuzive si in ordonantele de urgenta emise de partidele politice corupte.

B. Este devastator modul in care se declara oprirea oficierii casatoriilor mixte. Cuvantul cheie este „FORMAL”, adica opreste in aparenta, de forma, si doar la ordinul „Regulamentului” nestatornic, variabil si schimbăcios.

C. „…s-a oprit FORMAL oficierea casatoriilor mixte, acestea fiind ingaduite numai cu aprobarea chiriarhului locului…”
In intarirea talcuirii de mai sus vine instantaneu si „amendamentul” la oprirea formala, caci de aceea este formala, pentru ca se poate dez-opri oricand, atunci cand un un „chiriarh”, adica un episcop „ingaduie” contrariul. Ati inteles pe baza cui, un episcop poate „ingadui” casatoriile mixte? Pe baza „Regulamentului”, care ofera galant, solutii „la alegere” in probleme ce tin de mantuirea sufletului, de soteriologie. „Regulamentul” este ca un dulap cu multe sertare, facut de ierarhi pentru ierarhi, din care fiecare episcop poate extrage ce solutii prefera in acea zi, o licenta de a uni cele de neunit, de a dezlega cele de nedezlegat, de a dez-anatematiza ereziile.
„Regulamentul” este noua talcuire post-patristica a Canoanelor BO, un Talmud conceput de o elita care doreste uniformizarea canonica si implementarea tacita a hotararilor semnate in Sinoadele Talharesti sau in cadrul Consiliului Mondial al Bisericilor, o Charta Oecumenica deghizata in cod de procedura.

D. „cei de alta confesiune crestina sunt INVITATI, inaintea casatoriei, sa devina crestini ortodocsi”, afirma cartulia alba intitulata Slujba Logodnei si Cununiei, la capitolul „Randuieli canonice privind casatoria si cununia ortodoxa”, p.21. Nu va lasati amagiti, caci „randuielile canonice” pomenite in titlu isi trag seva din „Regulament”, nu din Canoanele Sinoadelor 1-7 ale Sfintilor Parinti ai Bisericii Ortodoxe.

De aceea „Regulamentul” este orice vrea oricine, inclusiv un cod de bune maniere care „invita” politicos pe catolici sau protestanti sa „devina” ortodocsi. Interesant ce NU SPUNE aici „Regulamentul”, cum ereticii catolici sau protestanti devin ortodocsi, in cazul in care accepta totusi „invitatia”: printr-o inclinare a capului, printr-o declaratie formala, prin Mirungere, prin Botez…? „Regulamentul” nu mai regularizeaza si tace malc, pentru ca altfel si-ar incalca menirea, de a oferi mai multe solutii celui care cauta un singur raspuns. Adica se deschid larg portile catolicilor (si protestantilor) care nu accepta invitatia de a deveni ortodocsi (ca e optionala), acestia putandu-se cununa lejer in Biserica Ortodoxa, devenind apoi membri cu drepturi depline. Saracul Pateric a expirat, caci Tainele Bisericii au ajuns un bun la cheremul ereticilor, o „oferta” care o accepti sau o lasi sa se mai ieftineasca, o „unitate vizibila” nu acuratete dogmatica, un „Hristos supra-confesional” nu diviziune de credinta. Se cunosc cazuri de cununii mixte oficiate in Biserica Ortodoxa dintre ortodox(a) si musulman sau ortodox(a) si ateu. Nici aici nu se incalca prevederile „Regulamentului”, ci doar Canoanele si Dogmele Bisericii.

E. „copiii care se vor naste vor fi botezati in Biserica Ortodoxa” ne linisteste la final „Regulamentul”, cu un glas profetic. Insa copiii nascuti in cadrul casatoriilor mixte sunt cei mai expusi ecumenismului interconfesional. Copiii nu pot alege, nu pot diferentia dogmatic intre religia tatalui si religia mamei. De multe ori, copiii proveniti din cununiile mixte ajung sa traiasca un crestinism mixt, nediscriminatoriu, de rugaciune comuna, se pot boteza si impartasi si la catolici (sau protestanti), si la ortodocsi. Si mai este un lucru: Cine garanteaza intoarcerea la Botez a sotului ne-ortodox? Cine garanteaza ne-infestarea copiilor cu duhul ereziei din partea sotului ne-ortodox? Desigur, „Regulamentul”.

Tot in Slujba Logodnei si Cununiei, Ed. Institutului Biblic si de Misiune Ortodoxa, Bucuresti, 2016, la Capitolul 5 intitulat „Deosebirea de credinta”, la pagina 147, se spune:

1. „Deosebirea de confesiune nu este prevazuta de Codul Familiei ca impediment la casatorie.”

Talcuire: Da, nici deosebirea de gen (sex), nici casatoriile si intemeierea de familii homosexuale nu reprezinta un impediment in cadrul Codului Familiei din America si a tarilor din majoritatea Europei.

2. „Canoanele, in principiu, nu ingaduie casatorii intre ortodocsi si eterodocsi. Astfel, Canonul 72 Trulan [anul 692] interzice, in mod absolut, asemenea casatorii, declarand nule pe cele care s-ar incheia; canonul 14 al Sinodului IV ecumenic [anul 451] le ingaduie, insa cu conditia ca sotul eterodox sa declare ca va trece la Ortodoxie. Aceasta dispozitie, fiind anterioara celei a Sinodului Trulan, potrivit normelor de interpretare, poate fi socotita abrogata.”

Talcuire: Desi exprimarea este putin incalcita, paragraful ne introduce subtil iconomia „in principiu” ca practica „sinodala”. Canoanele Bisericii Ortodoxe spun NU hotarat cununiilor mixte. Talcuirea din Pidalion a „ingaduitorului” Canon 14 al Sinodului IV numeste „nelegiuta nunta” cununia mixta, face intr-adevar un pogoramant cununiilor mixte DEJA EXISTENTE dar nu le legifereaza ca practica, nu recunoaste botezul ereticilor si indeamna ferm a se boteza sotul eretic care vrea sa se cunune ortodox. Insa nu va bucurati, surpriza abia incepe.

3. „Cu toate acestea [desi Canoanele spun NU cununiilor mixte], Biserica Ortodoxa Romana – tinand seama, pe de o parte de faptul ca in realitate casatoriile mixte nu pot fi evitate, nefiind oprite de legislatia civila…”

Talcuire: In primul rand, aici si mai sus, se savarseste o intentionata confuzie de termeni: intre casatorie (la Starea Civila) si Taina Cununiei (in Biserica); in al doilea rand, Canoanele Bisericii spun NU (cununiei mixte), Legislatia civila spune DA (casatoriei mixte), nu avem ce face, trebuie sa ne supunem normelor europene, mai ales ca Legislatia civila va spune DA si casatoriilor homosexuale. Casatoriile (=cununiile in traducere ecumenista) mixe sunt un CAL TROIAN al viitoarelor casatorii-cununii lesbi-gay-bi-transexuale (LGBT). Plus ca fraza „in realitate, casatoriile mixte nu pot fi evitate” este desprinsa dintr-un film de dragoste indian. Casatoriile mixte la Starea Civila nu pot fi evitate, insa Taina mixtei Cununii poate si trebuie evitata. De aceea avem in toate Facultatile de Teologie departamentul de Misiologie, ca sa invete preotul si episcopul cum sa catehizeze cuplul casatorit care vine sa se cunune si sa devina „un singur Trup”, cum sa administreze Tainele Bisericii membrilor Bisericii, nu sa uneasca cele de neunit.

4. „…iar pe de alta parte, luand in considerare ingaduinta Sf. Apostol Pavel, ca un sot care s-a increstinat, daca acesta consimte la aceasta situatie, a reglementat incheierea casatoriilor mixte prin „Regulamentul pentru relatiunile bisericesti ale clerului ortodox roman cu crestinii eterodocsi” din anul 1881, prevazand in art.4 posibilitatea binecuvantarii de catre preoti a unor asemenea casatorii, insa cu respectarea uzului, potrivit caruia toti copii rezultati dintr-o asemenea casatorie sa devina membrii ai Bisericii Ortodoxe.”

Talcuire: Iata-l si pe Apostolul Pavel jucand „la consimtire” in rolul ereticului cununat mixt. Iata deshumata si Predania din 1881 a „Regulamentului” care acorda putere preotilor, de data aceasta, de a da dispense in cazul casatoriilor mixte. Bineinteles, nici aici si nicaieri nu se pomeneste nimic despre Botezul ereticilor inainte de Taina Cununiei. Tot acum am aflat cu stupoare ca am fost corect, just si ortodox regulati de „Regulamente” vreme de 135 de ani, nu de ieri de azi.

5. „Posibilitatea binecuvantarii casatoriilor mixte este prevazuta de „Regulamentul de procedura al instantelor disciplinare si de judecata ale Bisericii Ortodoxe Romane”, sub rezerva aprobarii prealabile a episcopului respectiv. De aceea, in situatia in care preotilor li se prezinta asemenea cazuri, ei sunt datori sa ceara in prealabil dispensa de la chiriarhul respectiv.”

Talcuire: Clar si limpede, „Regulamentul” este alfa si omega intregului Drept Canonic al BOR. Se prezinta ca o mare victorie acordarea de dispense exclusiv de catre ierarh si nu de preot. Daca traducem dispensa=anomalii dogmatice, intelegem mai bine ce doresc sa ne transmita cretanii. Realitatea din parohii si din diaspora este insa trista: episcopii eretici semnatari la Creta au liberalizat dispensele, cununand mixt orice cuplu cu sot ne-ortodox. (https://www.dropbox.com/s/wvv90664v1186b4/Anexa3CasatoriaMixta.doc?dl=0)

Vedem cum hotararile semnate si parafate de ierarhii participanti la Adunarea din Creta din 2016 sunt, LA NICI O LUNA DISTANTA, implementate in Biserica Ortodoxa din Romania si diaspora prin tiparirea de carti de cult unde sunt acceptate cununiile mixte si nu se vorbeste absolut nimic de Botez. Suntem pusi a respecta cu sfintenie prevederile unui nou „Regulament de procedura al instantelor disciplinare si de judecata ale BOR”, un fel de retalcuire ecumenista la Canoane, un Talmud care emana putoarea unor ambigue hotarari canonice.

Sunt ierarhi ortodocsi in diaspora care nici nu mai fac Mirungerea catolicilor la primirea in Biserica, ci oficiaza direct slujba Cununiei dintre catolic(a) si ortodox(a), unul dintre acestia fiind episcopul Serafim Joanta. Inselarea este maxima, caci dupa ce episcopul Serafim Joanta (si ceilalti episcopi ortodocsi, ieromonahi sau preoti co-slujitori) s-a impartasit in altar cu Trupul si Sangele lui Hristos, ofera (spre osanda vesnica) apoi cu propiile maini pe Hristos cel Inviat, DIN ACELASI POTIR, celor care rostesc cu buzele Crezul cu Filioque, nu au rostit nici o lepadare de ereziile papismului si nu sunt botezati prin cele trei afundari in numele adevaratei Sfintei Treimi.

Culegem acum roadele otravite de la Balamand (1993) cand s-au recunoscut catolicilor toate „tainele”, ca fiind valide, adica mantuitoare – deci inclusiv hirotoniile.
La Ravenna (2007) a fost recunoscut primatul papei(!!!) si peste Biserica Ortodoxa. Comunicatul dat de Patriarhul Kiril, dimpreuna cu papa Francisc la Havana (Cuba-feb.2016), pune doar in practica, ceea ce s-a hotarat teoretic la Balamand.

Efectiv, vedem cum intr-un mod ocolitor, promotorii ereziei ecumeniste au facut sa se ajunga la Potir comun, la inter-comuniune euharistica intre preotii ortodocsi si catolicii (si protestantii) nebotezati dar cununati mixt.

Au fost glasuri recente ( Amfilohie Branza, Calistrat Chifan, Rafail Noica) care cer insistent din partea criticilor Adunarii din Creta dovedirea mai intai a despatimirii, atingerea starii de theosis, mai intai vederea luminii necreate si apoi dezbaterea problemelor teologice, altfel „criticii” nu pot primi certificat de marturisitor, nu sunt plauzibili.

Este ciudat si curios cum acesti apologeti ai despatimirii nu au cerut, lacrimand, aceeasi „vedere a luminii necreate” nici teologilor, nici ierarhilor semnatari de erezii la Creta, Balamand, Lima, Ravenna, Chambessy, nici participantilor ortodocsi la dialogurile ecumeniste si reprezentantilor ortodocsi din CMB de-a lungul veacurilor. Oare sunt a priori impatimiti doar cei care critica erezia si ereticii, si despatimiti doar ecumenistii ortodocsi semnatari de hotarari interconfesionale? Oare simpla participare si negociere a Ortodoxiei la intrunirile ecumeniste pogoara in sufletele respectivilor automat despatimirea, theosisul?

Vedeti cum cretanii sunt nevoiti sa-si justifice apostaziile calcand tot mai mult cuvantul Parintilor Ortodoxiei? Vedeti cum cei care nu traiesc dupa o teologie a marturisirii ajung sa propovaduiasca o teologie a reeducarii ?

Dumnezeu sa ne ajute pe toti sa marturisim Ortodoxia pana la capat.


[1] Vezi Pidalionul, versiunea electronica, talcuirea la Canonul 46 Apostolic, p

 

285 de comentarii

 1. Mă … pe banii voştri, mitocani
  De unde aveţi, mă, atîţia bani?
  Ce aţi muncit? Ce dracu-aţi inventat ?
  Şi cîte Premii Nobel aţi luat?

  Din muncă şi din cinste nu se poate
  Să strîngi aşa averi nemăsurate.
  Un om normal nu face în trei vieţi
  Comorile pe care voi le-aveţi.
  Şi-atunci, cum încropiţi grămezi de bani
  În ţara tot mai plină de sărmani ?
  E clar că din afaceri necurate
  Pentru că voi furaţi pe deşelate.
  Furaţi la şase mîini, cum are Budha
  Nu ştie nici vecinul, şi nici ruda.
  Ce minte rea aveţi, şi inventivă!
  Furaţi orice, şi grîul din colivă.
  Şi zahărul din ceai, chiar şi acidul
  Din borviz, dacă asta vrea partidul.
  Partidul. Paravan pentru Mafie.
  Ce dreaptă? Care stîngă ? Bani să fie!
  Partidele-s o gaşcă interlopă
  Care-a speriat întreaga Europă.
  E plină fiecare puşcărie
  De hoţi ce-au şterpelit o butelie
  Ori două pîini, un cablu, o carcasă
  N-aveau ce da copiilor la masă.
  Iar voi? Întreaga ţară aţi furat-o
  Pe buze tot cu UE şi cu NATO.
  Aţi dat „tainul” la toţi veneticii
  Prostindu-ne cu foc de artificii.
  Paragina-i regină. Jaf total.
  Parc-a trecut războiul mondial.
  Şi ca un animal înfometat
  Aţi stat la pîndă, aţi adulmecat
  Şi colţii i-aţi înfipt în beregată
  Nu aţi avut nici mamă, şi nici tată.
  Iar prada aţi tîrît-o în bîrlog
  Făcînd mişcări de şarpe, sau hîrciog.
  Pămînturi, codrii, şcoli, chiar şi spitale
  Retrocedări vizibil ilegale
  Neruşinaţi şi lacomi aţi furat
  Cu acte false şi complici la stat.
  Invazia lăcustelor e-o glumă
  Faţă de blestemata voastră ciumă.
  Voi n-aveţi idealuri, nici nobleţe
  Doar portofel şi maţe hrăpăreţe.
  Mă uit la voi cu scîrbă şi sictir
  Ce tare mirosiţi a cimitir !
  La cea dintîi revoltă mai nasoală
  Voi veţi fi primii tăvăliţi prin smoală
  Scuipaţi în ochi, la stîlpul infamiei
  Şi azvîrliţi în fundul puşcăriei.
  Aşa că fie-mi, dar, îngăduit
  Să vă dispreţuiesc la infinit.
  Nu sînteţi oameni – sînteţi mărunţiş
  Pe banii voştri şi pe voi: mă …

  Apreciază

  • Eretici ecumenisti apostati. Intreruperea pomenirii lor se impune de urgenta. Preotii care-i pomenesc inca, cea mai mare parte va merge impreuna cu ei sa se inchine antihristului. Dumnezeu sa ne izbaveasca de acesti demoni in chip de arhierei.

   Apreciază

 2. Apel urgent! Cei care iubiți Adevărul și vreți să ne arătăm sprijinul fata de ucenicii Păstorului Celui Bun, care sunt prigoniți pentru dreptate. A venit rândul celor de la Lacul Frumos să fie persecutați prin intronizarea unui nou stareț. Acesta este din rândul celor foarte ravnitori în cele rele si citez: ” O să fac rânduiala acolo. Sa nu credeți ca faceți ce vreți voi. Ca astia(Pr. Grigorie si obștea) au înnebunit și voi ati înnebunit ca mergeți acolo si va pierdeți mântuirea.”
  Să fim alături de ei și sa le aratam in duhul blândeții si al păcii, ca să nu-L facem de rușine pe Hristos si pe părintele mărturisitor, că nu suntem puțini, nici nebuni cei care iubim Adevărul. În curand urmează intronizarea sa, deci sa venim sa ne aratam sustinerea, fraților.

  Apreciază

 3. @ G
  Cu duhul blindetii si al pacii s.a ajuns la erezie!
  Ce.ar fi facut Mihai Viteazul dac.ar fi fost blind si păciuitor????
  Am fi fost acum musulmani nu crestini ortodocsi.

  Dumnezeu sa.i pazeasca pe toti dreptii Lui!

  Apreciază

  • Sf.Voievod Mihai Viteazul, atunci cand a intrat in Moldova l-a alungat din scaun pe domnitorul tradator filopapsit Ieremia Movila, dimpreuna cu frate-sau Mitropolitul Gheorghe Movila-care si el era filopapist-si de aceea moldovenii nu-l iubeau. Acesti moldoveni s-au plans voievodului despre ereziile Mitropolitului tradator, iar acesta l-a alungat din scaun, insa doar pentru cateva luni, caci a fost tradat si ucis miseleste pe Campia Turzii (+ 9 august 1600), din ordinul papei de atunci. Cu rugaciunile lui sa fie alungati din scaune si actualii arhiereii tradatori ecumenisti . Morile lui Dumnezeu macina incet dar sigur.

   Apreciază

 4. Doamne ajuta parinte Teodot

  Referitor la cele ce v.am relatat,va rog sa.mi spuneti daca ar fi bine ca in loc de Sfintele Taine(care sa nu.mi fie spre osinda)as putea lua intii aghiasma mare si dupa aceea anafura?
  Asta cu speranta ca in curind si preotii ns.sa.si revina din ratacire.

  Dumnezeu si Maica Domnului sa ne acopere de tot raul!

  Apreciază

  • Aghiazma mare se ia opt zile dupa Botezul Domnului(6 ianuarie) inainte de anafura. Acum anafura si apoi aghiazma mica. Nu cred ca-si mai revin, cea mai mare parte a preotilor. Vor face in asa fel incat lumea sa uite de ceea ce a fost la Creta, sa nu raspunda, sa amane, sa caute tot felu de tertipuri. Dar poate unii se vor trezi. Acolo, in Germania nu stiu daca va fi vreunul. Ar trebui insa de vazut daca este totusi vreunul care nu este de acord cu ereziile de la Creta. Cu acela poate se mai poate sta de vorba. bine ar fi sa citim zilnic Acatistul Buneivestiri.

   Apreciază

  • Se poate lua aghiazma mare după spovedanie dacă nu ne împărtășim(atenție,aghiazma mare care o să fie ”sfințită” acum de Bobotează de iluminații noștri ierarhi nu știu dacă o să mai fie valabilă…Pr. Teodot,ce părere aveți?)

   Apreciază

   • Arhiereii sunt periculosi prin predicile lor-ca sunt eretici. Pana la caterisirea lor, Tainele sunt valide. Mergem pe linia P.Sava de la Marea Lavra, dupa putere si de la caz la caz.

    Apreciază

 5. https://youtu.be/8oyxZAqr4Rk aia dinauntru e bau bau care ai ia pe dany si teofan sa-i duca in rai chipurile pentru gloria lor si viata lor austera cununa mare rasplata mare de tot numai ca ruta e iad si fraierii intra poftiti politicos de smenarii extraterestrii deghizati ca sint deavoli si ai pacaleste la smekerie pe pamantenii fraieri imfumuratii bor

  Apreciază

 6. Nu stiu dar eu personal cred că acești indivizi cred că au fost pescuiți dintr-un ospiciu de nebuni si ,,puși ierarhi”, dece zic asta? În continuare voi pune niste linkuri (doar câteva) din sumedenia de grozăvii al ,,ierarhilor noștri”, de la teofan la anndreicut si de la Teodosie la streza, si începem:
  Doctorate peste doctorate: http://www.basilica.ro/un-nou-doctor-in-teologie-la-lewen/
  La Oradea sofronie dandu-le de lucru elevilor, si cam pe unde ia trimis în tabăra http://www.eparhiaoradea.ro/stiri/elevi-si-profesori-ai-liceului-ortodox-in-polonia
  La mitropolia banatului la colindat cu papistasi http://www.mitropolia-banatului.ro/22828-2/
  Si in final cireașa de-pe tort vine de la teofan, acesta fiind la o petrecere data pe aeroportul din Iași data de Cristian agafitei pardon adomnitei si cred ca este asta vara ca în filmare cei prezenți era în haine de vara https://ganduridinortodoxie.wordpress.com/2016/12/16-mitropolitul-teofan-savu-a-semnat-in-creta-conform-convingerilor-sale-eretice/
  Acum o știre de la Ierusalim http://www.napocanews.ro/2016/12/ambasadorul-numit-de-donald-trump-in-israel-vrea-sa-se-instaleze-la-ierusalim-capitala-eterna.html, să nu uităm că și Putin este întru cu totul de acord în privința asta

  Apreciază

 7. Frate Teodot aici la Piatra la biserica Sf. Spiridon la par.Mihail Popescu am observat că la Sf. Liturghie desi iubitul părinte mărturisitor nu pomeneste ereziarhul ceilalți doi o fac. Mai e unu mai în vârstă și unu mai tinerel. Eu sincer de când mă duc de ceva ani am observat că de fiecare dată când nu era părintele Mihail nu mai era nici liturghia parca la fel, în sensul că atunci când participă si el se simte harul, se simte că are trăire. Acu se vede, se lămurește care e aur si care e tinichea în focul mărturisirii. Când se întâmplă lucruri de genul ăsta înțeleg de ce bunu Dumnezeu lasă că satan să lucreze din interior ortodoxia pentru a scoate din clerici partea lor ascunsa ca daca nu venea treaba cu sinodul din Creta multi dintre noi nu știam clar ce e cu ierarhii astia. Așa bunu Dumnezeu a făcut în așa fel încât să îi dea pe față pe fariseii ăștia cu moacele lor prefăcute în timpul posturilor dar care se imbuiba pe nesaturate asemenea scripturii. Doamne ajuta!

  Apreciază

 8. Frate Teodot am şi eu o întrebare. Când m-am căsătorit eu cu soţia mea în 2013 în Oradea, părintele de acolo nu ne-a împărtăşit la Cununie. Oare nu e căsătoria validă? Şi tot în Oradea am fost naşi după un an şi nici acolo nu ne-a împărtăşit nici pe noi nici pe miri…

  Apreciază

   • Mulţumesc frate drag!
    Dar dacă Cununia nu se face cu Împărtăşanie, de ce suntem prin căsătoria mixtă în comuniune cu ereticii?
    Dacă catolicul sau protestantul nu se Împărtăşesc niciodată la preotul care i-a cununat (poate chiar pentru că ei nu cred că acolo este Preasfânt Trupul Domnului şi Preasfânt Sângele Lui), atunci se poate face cununia?

    Apreciază

   • Dupa ce s-au casatorit mixt, intra in comuniune cu ereticii. Nu sunt valide nici un fel de casatorii mixte, oricare ar fi dezlegarile-binecuvantarile arhiereilor ecumenisti. Inaintea lui Dumnezeu traiesc in desfranare, si nu orice fel de desfranare, ci intr-una cu eretici, care e mai grava.

    Apreciază

 9. Un parinte duhovnic spune asa:” Ordinea în care se consumă se deduce din însăși numirea lor: una e apă „sfințită”, cealaltă e pâine binecuvântată. De aceea, cea sfințită prin invocarea Duhului Sfânt, fie ea mică sau mare, se cade să se consume înainte de cea binecuvântată.”

  Apreciază

   • Permiteți părinte, pentru mai multă claritate:ca putere harică,imediat după Sf.Împărtășanie,este aghiazma mare( de la Bobotează),apoi anafura(adică,în cadrul proscomidiei prescurile aduse la Sf Altar se taie în bucățele mici,o parte sunt folosite în cadrul Sf Liturghii,unde la Epicleză devin însuși Trupul Domnului Hristos,iar celelalte bucățele rămase,nefolosite la Liturghie, devin anafură-dupăAxion,vasul cu anafură se binecuvântează de preot și se atinge de SfPotir unde este Trupul și Săgele Domnului)și apoi aghiazma mică care se face în cadrul unei slujbe cu totul separate de Sf.Liturghie,în orice moment când e nevoie.

    Apreciază

  • De la bunica mea -nascuta in 1900- am aflat prima data ca mai intai se ia anafora, apoi aghiazma. Apoi am observat aceeasi ordine a celor sfintite la mai mai multe persoane, inainte de masa tot asa: anafora apoi aghiazama. Sa invatam sa respectam ceea ce „prindem” si invatam de la cei de inaintea noastra si sa nu le mai tot „primenim” cu „intelepciunea”noastra!

   Apreciază

 10. Monah Teodot vedeti ca au scos la tipar in ” Lumina ” noua varianta a ” Crezului „orthodox …se vrea inlocuirea acestui Crez Adevarat de la Niceea 325 cu formula noua de intr una catolica Biserica si in loc de ” astept invierea mortilor ” se vrea ” asteptam ” … ce sa asteptam ? ca este vorba de plural la gramada…intronarea lui antihrist ?
  Ca nu se vrea ” astept „care este sufletul fiecarui crestin ce se roaga si marturiseste Crezul Adevarat

  Deci dupa ce furul a furat miseleste se pune si in fruntea gramezii si se lauda
  Mai multe …vedeti noua varianta de ” crez” din ” Lumina ” aparuta in 16 dec acum sipe care vor sa o impuna in Biserica probabil de la 1 ian.
  Sfintii au spus clar ” veti merge la Biserica pina se va face amestecul credintelor si v or modifica Crezul apoi vor scoate Tatal nostru …atuncea sa nu va mai duceti la Biserica ca aceea nunai este Biserica Orthodoxa ci este sinagoga lui antihrist „

  Apreciază

   • Nu pot a pune linkul cum spuneti dvstra pt ca nu am calculator insa am vorbit cu un alt monah prigonit ca si dvstra care are ziarul Lumina din 16 dec .
    A vorbit despre asta cu preotii din Craiova ….insa replica a fost cam asa varianta noua cu ” catholica Biserica ” a fost la 381 insa atunci era una singura Biserica .

    Insa ce vor a face se cheama hotie si miselie pe Cuvantul Sfant dat la Sinodul Niceea 325 , 381 prin cea mai perfida viclenie.
    Asteptam sa vedem …

    Apreciază

   • Daca schimba Crezul – cu un cuvant doar – sa zis cu ei : ii sterge Dumnezeu de pe fata pamantului printr-un razboi, boli sau altfel de morti napraznice cand si unde nu se asteapta. Noi il spunem in Biserica asa cum este acum, fara nici un fel de „biserica” catolica, chiar daca ei vor sa zica ca acest termen este din greaca. Noi spunem pana la sfarsit, „soborniceasca”, Una Sfanta, Soborniceasca si Apostoleasca Biserica, adica cea Ortodoxa. Nu exista biserici in afara celei Ortodoxe : toate celelalte catolica-papista, protestanta , neoprotestanta … sunt erezii si schisme si nu pot fi numite biserici. Sunt sinagogi ale satanei. Nu mai vorbim de iudaism , islam, budism, taoism, confucianism, animism … toate acestea sunt inselaciuni ale satanei. Iudaismul-mmozaismul in mod special este sub greu si nedezlegat blestem, pentru ca evreii insisi s-au blestemat : „sangele Lui asupra noastra si asupra copiilor nostri”. Mantuitorul nostru Iisus Hristos a numit foarte clar neamul evreiesc, prin cuvintele : „O neam necredincios si indaratnic, pana cand voi fi cu voi, pana cand va voi rabda ?” De aici se vede marea Lui mahnire fata de acest neam. Iar capeteniilor si arhiereilor care planuiau sa-L ucida, le-a spus : ” Voi sunteti fiii diavolului. ” si i-a scos cu biciul din templu. Dar acum este necrutator cu arhiereii ecumenisti care au semnat lepadarea de El la Creta, care au hulit pe Duhul Sfant acolo si nu vor sa se pocaiasca. Insa, daca neamul evreiesc s-ar intoarce la Dreapta Credinta in El – adica la Ortodoxie, iar ceata arhiereilor ecumenisti s-ar lepada sincer de panerezia ecumenismului, Mantuitorul s-ar bucura de ei mai mult decat toti marturisitorii de acum si decat cei care n-au cazut in ecumenism. Caci pe Dumnezeu il intereseaza ridicarile omului , nu caderile lui. Satana iti numara caderile, dar Preabunul Iisus Hristos – Dumnezeul-Om care S-a nascut din Fecioara Maria in Betleemul Iudeii – iti numara ridicarile.

    Apreciază

 11. Doamne Iisuse Hristoase miluiește-ne pe noi păcătoși.
  Creștinul e dator să deschida ambii ochi ca să vadă profunzimea adevarului din CRETA.

  Din dealul Mitropoliei până la marea cea mare de ecumeniști(sataniști) tara e condusă de SATAN. Nu te-ai trezit în 89 cind ti-au pus imnul DEȘTEAPTĂ-TE ROMANE poate te trezești acum in IADUL CEL VESNIC de pe planetă. Doamne ajută.

  Apreciază

   • Partizani, în primul rând că antihristul va fi înscăunat la Ierusalim, va fi din seminția lui Dan, si ceea ce ne mai desparte este construcția templului la Ierusalim, si mai e si religia unica care este în plină desfășurare, a se citi în Apocalipsă Sf. Ioan teologul ci nu in toate prostiile scormonite de tot felul de bezmetici

    Apreciază

 12. Lacrimi pentru ecumenişti

  Îmbracă-te în doliu, eternă Ortodoxie, şi plângi pentru fiii tăi răniţi de erezia ecumenistă!
  Plângi, Ortodoxie, văzând cum cununile câştigate cu nevoinţă cad de pe capetele ierarhilor, preoţilor, călugărilor şi mirenilor spre bucuria îngerilor cazuţi!
  Plângi, Ortodoxie, văzând cum, în locul chipurilor luminate de Duh Sfânt, apar tot mai multe chipuri purtând măşti metalice care rostesc reci cuvinte ce nu mai ajung la inima! Căci ecumenismul ni se întipăreşte pe chip, fie că vrem, fie că nu vrem. Asa cum mincinosul se deosebeşte de la chip de omul sincer, tot aşa ecumenistul se deosebeşte de ortodoxul sincer, devotat lui Hristos. De aceea, asa cum spunea parintele Justinian Chira, trebuie să ne dezicem cu fermitate de această molimă care bântuie în mediul ortodox. Dacă pentru bolile trupeşti alegem cei mai buni medici, la fel trebuie să procedăm şi cu bolile sufleteşti. Aşa cum spunea Sfântul Serafim de Sarov, ,,scopul vieţuirii creştine este dobândirea Duhului Sfant”, fără de care nu există mântuire. Deturnarea acestui scop prin invenţii ecumeniste are efecte directe asupra mântuirii. Pentru astfel de situaţii, românii au o vorbă: ,,Fereşte-mă, Doamne, de omul lui Dumnezeu cu năravul celui rău!” , adică omul se roagă să fie ferit de omul care care se preface credincios pentru a-i înşela vigilenţa. De atei, ştie cum să se ferească, dar de ecumenişti, acum îşi creează anticorpi.
  Plăngi, văzându-i pe cei ce bolesc de ecumenism cum se roagă pentru UNITATEA credinţei, făcând din aceasta un idol!
  Plângi, văzând cum, alături de icoanele ortodoxe, apar la vânzare icoaane profanate, având semne oculte pe ele, cel mai des întâlnit fiind ,,cornuta”, adică degetul mic şi arătătorul întinse complet, iar celelalte îndoite, semn al zeului vrajitoriei!
  Plângi, văzând cum, cum, de dragul evantajelor lumeşti, te-am trădat la Creta, iar acum cădem ca frunzele noi, înşine, în loc să-i ajută şi pe altii să se ridice, asemănându-ne cu Iuda Iscarioteanul. Da. Şi eu te-am trădat prin păcatele mele, prin faptul că te mărturisesc cu tastatura, dar inima mea e nevindecată de patimi. Şi eu i-am ajutat să te trădeze prin tăcerea mea.
  Plângi, văzând cât de uşor renunţăm la ieroschimonahi, la Moliftele Sfantului Vasile, la rugăciunile de noapte!
  Plângi, văzând cum se împlinesc cuvintele psalmistului
  ,,19. De vedeai furul, alergai cu el şi cu cel desfrânat partea ta puneai. ” ( Psalm 49)

  Plângi, cu Sfântul Andrei cel Nebun pentru Hristos care i-a apărut în vedenie ucenicului său Epifanie, arătându-i că sufletele sodomiţilor petrec în iad, în colibe murdare, cu multe necurăţii de oameni şi de câini. I-a mai arătat că păcătoşii petrec în temniţe întunecoase, având înfăţişări diferite, în funcţie de păcatele lor. Astfel, Dumnezeu i-a făcut pe desfrânaţi să semene cu porcii, pe hoţi – cu lupii, pe înşelători – cu vulpile, pe iubitorii de arginţi – cu pisicile, pe cei mânioşi – cu fiarele, pe pomenitorii de rău – cu viperele, pe mincinoşi – cu şopârlele, pe cei lacomi – cu caii, pe beţivii – cu îndrăciţii, pe eretici – cu bălegarul, pe cârciumari – cu măgarii, pe proprietarii de bordeluri – cu antihrist, pe hulitori – cu ciorile, pe clevetitori – cu corbii, pe cei ce judecă păcate străine – cu câinii, pe cântăreţi – cu broaştele, pe dansatoare – cu cocostârcii, pe desfrânate – cu caprele, iar pe cei petrecăreţi care au mers la jocuri, glume, teatre – cu viperele mici cu târâtoarele şi cu fiarele sălbatice. I-a mărturisit apoi, spre folosul nostru, că pe toate acestea i le-a arătat, ca să se înfricoşăm, să sporească nevoinţa şi trezvia, ca să ne mântuim. ( Viaţa Sfantului Andrei cel Nebun pentru Hristos)
  -Sfinte Andrei, care ne-ai spus că ereticii fiecărei erezii vor fi judecaţi, roagă-te să ne vindecăm de ecumenism, ca să putem preţui aurul curat al ortodoxiei, nu bălegarul ecumenist frumos ambalat!

  Plângi, cu Sfântul Apostol Iuda Tadeu Ruda Domnului, care spunea sa ne ferim de eretici, a căror pierzare o asemăna cu cea a sodomitenilor.

  Plângi, amintindu-ne cuvintele Mântuitorului: ,,Vai de cei prin care vine sminteala!
  Bucură-te, Ortodoxie, cu cei datoriă cărora porţile iadului nu te vor birui! Doamne, Iisuse Hristoase, ajută-ne să ne ferim ca de foc de erezia ecumenistă şi de pecetea antihristica şi să alegem calea cea îngustă ce duce la Hristos!
  Bucură-te, cu Sfântul Apostol şi Evanghelist Ioan, care ne-a transmis cuvintele Mântuitorului. ,,Cel ce crede în Mine, precum a zis Scriptura, râuri de apă vie vor curge din pântecele lui!” ( cap 7, verset 38). Iar Scriptura nu a spus că papa sau Sinodul de la Creta sunt infailibili!
  Bucură-te, Ortodoxie, singura credinţă mântuitoare, curată şi completă, armă de temut împotriva necuratului, unica matcă prin care curg ,,râuri de apă vie” ! ( Ioan, 7. 38)

  Apreciază

   • Priviți viclenia acestui articol, „Șiţ întru una, sfântă, catholică (universală, sobornicească) şi apostolică Biserică.”, și vedeți cum au folosit termenul catholic și sobornicească doar în paranteză, adică au folosit termenul grecesc, iar termenul uzual ,consacrat din română l-au pus în paranteză, împreună cu termenul de universală. Fraților tocmai aici este viclenia, pentru că ei nu se referă la Biserica Ortodoxă ca fiind cea universală, de aceea au și simțit să facă acea subliniere, și nu au folosit termenul consacrat din română, căci termenul românesc, exprimă într-adevăr că Biserica Ortodoxă este universală, pe când termenul grecesc poate fi interpretat în orice fel, datorită neștiintei limbii grecești a românilor. Astfel că ei desigur când zic aceasta nu se referă la Biserica Ortodoxă, ci mai degrabă la “Sfântă Biserică Catolică a Crezurilor” ( Premisa IV,4. „Bisericile membre ale Consiliului Mondial consideră că relaţia altor biserici cu Sfânta Biserică Catholică pe care o mărturisesc Crezurile este un subiect de consideraţie reciprocă. Cu toate acestea, calitatea de membru nu implică faptul că fiecare biserică trebuie să considere alte biserici membre drept biserici în adevăratul şi deplinul sens al cuvântului.” http://lumea-ortodoxa.ro/nici-una-din-aceste-ipoteze-nu-sunt-in-contradictie-cu-invataturile-bisericilor-membre-declaratia-de-la-toronto-elogiata-in-proiectele-de-documente-pentru-sfantul-si-marele-sinod/) care apare în Declarația eretică de la Toronto, și care a fost legalizată la Creta(vezi art.19 din Relaţiile Bisericii Ortodoxe cu ansamblul lumii creștine http://basilica.ro/sfantul-si-marele-sinod-relatiile-bisericii-ortodoxe-cu-ansamblul-lumii-crestine-document-oficial/).

    Apreciază

  • Papistașii folosesc hoțește termenul de catolic. De aceea nu e corect sa ii denumim asa. Ei sunt papistași, nu catolici. Biserica Ortodoxa e catolica de la Hristos Domnul. Termenul catolic (de origine greaca) e mult mai vechi decat cel sobornicesc (de origine slava). Noi folosim soborniceasca pentru a ne diferenția de papistasi, dar nu prea e corect sa imi exprim crezul meu raportându-ma la ereziarhii papistasi. Dar nu prea avem ce face, e prea înrădăcinat termenul de soborniceasca…

   Pe de alta parte nu prea am vazut in articole si comentarii despre adunarea din Creta sa se evidențieze greșeala enorma de a-i numi pe eretici creștini. Creștinul e ucenicul lui Hristos, de aceea creștini exista numai in Biserica. Creștin e cel care are botez valid. Ce înseamnă „restul lumii creștine”? Cel care nu accepta învățătura mantuitoare revelata de Sfântul Duh nu este creștin, ci idolatru, pentru ca nu se mai raporteaza la Dumnezeul cel adevarat, ci la un idol născocit de mintea lui.

   Apreciază

   • Crezul este facut tocmai pentru a combate ereziile. Daca nu apareau ereziile, nu aparea nici Crezul. Aici sunt judecatile neajunse ale lui Dumnezeu, care ingaduie raul-ereziile numai pentru a iesi ceva bun. Si aceasta panerezie a ecumenismului este ingaduita pentru a aparea ceva mai bun. O sa vedem mai tarziu…care mai prinde. A ingaduit Rastignirea, ca sa fie cel mai bun lucru : Invierea.

    Apreciază

 13. Doamne ajuta-ne! Fiind noi in postul de Craciun,am primit preotul cu Vestea Nasterii Domnului,pomenitor de eretic,dar se spovedeste la nepomenitor, si i-am marturisit ,in casa mea,ca nu sunt de acord cu episcopul sau si cu sinodul.L-am primit din respect fata de preoti, e un Om bun.Am facut bine!?

  Apreciază

  • Acestea sunt lucraturile jidanilor, care ii au in mana pe acesti tradatori, de la Patriarh-arhierei pana la politicieni. Au blestem cuplit asupra lor. Sfarsitul lor va fi groaznic : cand se vor astepta mai putin , atunci va veni urgia lui Dumnezeu peste ei. Asta si datorita lipsei nostre de la lupta.

   Apreciază

   • Bine spuneti, Parinte Teodot . Ecumenismul satanic impus cu forta de satanica conducere BOR , legile aberante de suprimare a libertatii cuvantului , cum este Legea Antilegionara date de guvernul dictatorial, tradator de neam si tara ,numirea unui musulman in functia de premier al unei tari puternic ortodoxe ,toate acestea sunt lucraturile jidanilor , care ii au la mana pe guvernul tradator si pe conducerea BOR tradatoare . Asta si datorita Lipsei noastre de Lupta .Nu suntem Uniti si nu luptam impotriva Dusmanului Comun .Noi Romanii suntem Lasi si Fricosi , ceea ce este Mare Pacat in fata lui Dumnezeu, si de aceea suntem pedepsiti cu asa conducatori , dupa cum este si vorba : la asa popor , asa conducatori…fiecare popor isi merita conducatorii . Un popor curajos si unit , nu ar putea rabda un guvern dictatorial si tradator, Pana ce poporul nu se va scutura de lasitatea si lipsa de unire proverbiala a romanilor, libertatile ne vor fi ingradite din ce in ce mai mult, pana la sclavia totala, cand va fi prea tarziu deja . Sa ne aducem aminte de cuvintele unui filozof care spunea asa : Conditia necesara pentru ca Raul sa triumfe , este ca oamnenii Buni sa Nu faca NIMIC . Neunindu-ne in fata Raului, ajutam Raul sa Triumfe . Aceasta Lasitate a maselor a facut posibila dintotdeauna in istorie,instaurarea dictaturilor care au stapanit masele lase .Pana ce poporul roman nu va intelege o data pentru totdeauna ca doar Unirea face Puterea, va continua sa stranga latul pana la sugrumare .Daca am fi isteti , desi nu suntem, dar daca totusi , printr-o minune, am deveni isteti, am descoperi secretul dusmanilor nostri de moarte , jidanii , si anume , Jidanii sunt Uniti. Daca dai intr-un jidan, tipa 3, 100, 1000, toata jidanimea… daca dai intr-un roman, data tipa unul, e mare minune .Numai prin UNIRE , au ajuns jidanii ceea ce sunt azi, desigur si prin Inselaciune, dar doar cu Inselaciunea, fara Unire, nu ar fi rezolvat Nimic .Asa incat , jos palaria , pentru Singurul popor care a inteles si a dovedit unei lumi intregi, ca Unirea face Puterea .Nici nu s-a uscat bine sangele martirilor de la lovitura de stat din 1989, care au murit pentru Libertatea noastra , a tuturor romanilor, ca noi , poporul roman , las si fricos, a si cedat cu atata usurinta Libertatea Cuvantului , castigata si platita cu sange de martirii nostri in 1989, am acceptat aproape fara cartire , legea antilegionara , care incalca flagrant dreptul din Constitutie la Libertatea Cuvantului, si acesta a fost doar inceputul…Sa fim oare , noi , romanii, un popor vitregit de soarta, cum ne place sa ne plangem, ori aceasta soarta vitrega, este pur si simplu , rasplata divina pentru un popor atat de las, de fricos , de dezbinat, care nu-si iubeste si respecta martirii neamului sau ? Parintele Ciprian Staicu ne indeamna sa iesim in strada sa ii aparam pe Sfintii inchisorilor , sa le aparam drepturile si sa le reabilitam memoria , sa nu acceptam legi care le terfelesc memoria , nu doar sa ne limitam sa vorbim despre ei. Dar trebuie sa fim cu Totii Uniti , ca sa-i putem apara, caci altfel doar cativa, vor sfarsi prin a fi arestati . Hai sa dam mana cu mana , cei cu inima Romana , Sa-nvartim hora fratiei , pe pamantul Romaniei, Iarba Rea din holde piara ! Piara Dusmanii din tara ! Unde-i unul nu-i Putere , la nevoi si la durere, Unde-s doi , Puterea Creste , si Dusmanul Nu sporeste ! … Ridica-te Gheorghe, ridica-te Ioane !

    Apreciază

   • Ridica-te Gheorghe , ridica-te Ioane. Evreii sunt tinuti in inselaciunea satanica, in primul rand de catre rabinii lor, care ii ameninta cu blestemul, in caz de ies din sinagoga si cred in Hristos, blestem numit „cherem”. De aici si cuvantul : „Esti la cheremul lor”, adica ceva inevitabil, o robie desavarsita. Dar acest cherem n-are nici o putere in fata Unicului Mesia-Iisus Hristos. Insa au fost si cazuri in care s-au intors : Neofit Cavsocalivitul care a scris cartea „Infruntarea jidovilor”. Taica-sau a fost chiar rabin si l-a blestemat de mic, dar Hristos l-a luminat, l-a aparat si l-a mantuit. Sau P.Nicolae Steinhardt de la Rohia, cel care l-a numit pe Valeriu Gafencu, „Sfantul inchisorilor”. Cei mai multi dintre ei se vor intoarce la Hristos dupa uciderea Sf.Ilie si Enoh de catre antihrist, vazandu-i inviati si ridicati la cer.

    Apreciază

 14. Buna seara, oare cum e mai bine sa procedam, la cine sa ne spovedim si impartasim? Nu vreau sa gresesc si nu sunt sigura ce am de facut in situatia de fata de vremuri tulburi…

  Apreciază

  • Cautati preoti care au intrerupt pomenirea arhiereilor romani apostati, sau macar cei care au de gand sa faca asta la un moment dat, in nici un caz la cei care sunt de acord cu sinodul talharesc de la Creta si care cauta sa va insele.

   Apreciază

  • Cautati preotul nepomenitor cel mai aproape de dumneavoastra. Personal, ma duc singura la preotul nepomenitor. Schimb 2 autobuze. Cautati-i numarul de telefon (il gasiti pe net ) si contactati-l. Doemne ajuta!

   Apreciază

 15. Se instaurează pe față dictatura bisericească ”Ciobotea”!!Acest Ciobotea ar trebui dat în judecată!!Cei care nu recunoaștem minciuno-sinodul din Creta suntem jigniți cu apelative de răzvrătiți,agresivi, tulburători ai Bisericii, dezbinători,denigratori ai minciuno-sinodului cretan!Dl.Ciobotea să aducă dovezi clare că așa este,dacă nu are ce dovedi să-și dea demisia din postul de Patriarh BOR pentru jignirile aduse și amenințările cu sancțiuni (parcă ar fi un tov secretar de partid în plină ședință PCR!)
  Tov.Ciobotea,de Constituția României ați auzit?de libertatea conștiinței și libertatea de exprimare?De ce au mai murit copiii ăia în 21 dec?(intâmplător a fost postat comunicatul respectiv Basilica abia ,și tocmai pe 21 decembrie?)De ce vă e frică nu veți scăpa prea fericite(?) patriarh!Va fi un Sinod care va declara sinodul din Creta eretic cu toți cei care îl aprobă!Dumnezeu nu doarme!
  referitor la: http://basilica.ro/comunicat-orice-lamurire-privind-credinta-trebuie-facuta-in-comuniune-bisericeasca-nu-in-dezbinare/

  Apreciază

 16. Pr.Mihai Valica spune că Ierarhii care au fost la Sinodul 1ecumenic au apărat dreapta credință nu au tradat-o și s-au întors mucenici , adică fără o mana,fără sănătate trupească datorita miilor de lovituri pe care le-au îndurat pentru Mântuitorul Hristos! Ierarhii noștri s-au întors acasă cu mașina de lux sau avionul fiind aplaudați de ecumeniști.

  Apreciază

 17. Frate teodoct ai un numar de telefon sau e-mail ca vreau sa discutam cat mai repede posibil ! Eu stau in Nürnberg Germania, mersi frumos, chiar am nevoie de sfaturi si ajutor . Doamne Ajuta !

  Apreciază

   • Slava Lui Dumnezeu pentru toate.

    Sarut mana Parinte Teodot,

    Inainte de toate, gandesc de niste ani ca prioritatea Romaniei ar trebuie sa fie iesirea din Uniunea Europeana si din NATO, dar cum iesim ?! Este evident ca ne paste implicit pericolul inghitirii de catre alianta tarilor BRICS ,alinata in care vor fi imediat ofertati sa intram de catre tarul Putin care este seful ei, fara sa putem refuza!
    Putem evita aliantele si cum le putem evita ?

    Ma iertati ca incerc sa dau un raspuns la intrebarea din video :

    – Scopul final in acest amestec mondial al oamenilor de diferite religii este crearea artificiala a unui pretext care impune o solutie religioasa, pe care jidanii o impun in asa fel incat sa fie receptata de masele de oameni ca fiind , paradisiaca!
    In Berlin se construieste , adica casa antihristului, in care se unesc toti eretcii ecumenistii din toate religiile ( subuniti sub conducerea lui papa) + (jidanii – sinagoga- rabin) + (islamul – musulmanii) , adica toate curvele , cei care dezerteaza – tradatorii , infidelii religiei lor!
    Lucrarea lor de amagire data de Dumnezeu este spre MAREA UNTATE de PACE cu Diavolul in asteptarea falsului Mesia – antihristul !
    Daca au renuntat si s-au lepadat de Unitatea de Pace cu Hristos se vede,atunci ca ei alearga sa faca pacea unitara lumeasca cu diavolul care luand cojoc de oaie se da Mesia salvatorul si intelegatorul !
    In 2016, dupa ce am vazut aceste video-uri , am inceput sa inteleg mai multe, Multumesc Lui Dumnnezeu !

    Priviti ce proiect pilot religios se pregateste pentru a fi exportat peste tot in lume, intr-o lumea nivelata deja sub teascul imbecilizarii ca rezulat al inversarii axei valorilor crestinesti cat si cele firesti , al dezumanizarii si tampitizarii omului, desfigurarii sufletului omenesc. Omului modern fiindu-i viata si randuiala dirijate de CIP catre scopul antihristului !

    Berlin’s House of One Aims to Unite Christians, Muslims & Jews!

    https://sputniknews.com/europe/201602261035405061-berlin-house-of-one/

    The House of One – Three Religions Under One Roof in Berlin, Germany

    Apreciază

 18. Principalul motiv pentru care Hondrocream este recomandata inclusiv de medici (chiar si din Romania) este acela ca ajuta foarte mult si la regenerarea articulatiilor si ligamentelor, indiferent de varsta. Utilizand Hondrocream in mod regulat o sa uitam complet care este varsta noastra reala, deoarece ne vom simti din nou ca la 20, respectiv 30 de ani. Uimitor! Desigur, crema poate fi aplicata chiar si de persoanele tinere, iar aici ne referim in special la sportivii care au suferit o accidentare si care isi doresc sa poata grabi recuperarea pentru a reveni la stilul de viata activ pe care l-au avut inainte. http://recinziireale.com/medicamentul-hondrocream-romania-pareri-ale-pacientilor-posibilitatea-cumpararii-din-farmacii.html

  Apreciază

 19. Părinte SA VA DEA DUMNEZEU SĂNĂTATE SI MÂNTUIRE PT ACEASTA MĂRTURISIRE si aceasta lămurire ! Invatatura dreapta este logica de sus pana jos fara “compromisuri “.

  Ce iese din mixurile astea este ceva ce a ros si a distrus pe multi ortodocși dar si pe copii si nepoții lor se s-a ajuns sa își caute fiecare “biserici “ ca la supermarket dupa bunul plac .
  Nu ii place rânduiala ortodoxa la înmormântare se duce se convertește la catolici . Este JALE JALE JALE MARE !
  Si daca cumva cauți raspuns la aceasta dilema pe siturile “oficiale “ știți ce zic ? Numai MINCIUNI !

  Cică daca esti pagan, budist , musulman , taoist atunci pt sa te botezi DAR DACA ESTI “creștin” referindu-se LA ORICE “confesiune” adică SECTA/ EREZIE ANATHEMIZATA atunci se poate prin ICONOMIE si dispensa de la chiriarhul locului si sa aduci argumente pt care te căsătorești ortodox ( probabil ca iti vei boteza copii , ma gândesc , oricum in practica asa ceva nu exista ; ăștia se duc unul ortodox altul catolic si nici macar nu spun si daca spun tot aia este ) si APOI CICĂ TREBUIE SA TE GÂNDEȘTI ASA …si sa te botezi ortodox ! Se mai botează sectarul ortodox cand o sa zboare porcul si catolicul la fel , poate botează copii dar CATOLICU’ tot catolic pana la moarte pt ca nu vede motiv de intors la ortodoxie “odată ce ortodoxia este asa un fel de rit al catolicilor “ dupa cum gândesc ei. Si astfel numai DISTRUGERE SI PIERDERE DE SUFLETE , nimic bun ( cel outin in imediata mea familie daca v-as spune cat mix este v-ați pune mâinile in cap ) . Am ramas socata de diferența ce o spun site-urile oficiale si realitatea care este !
  Va dați Dvs seama ca doi MIXAȚI DINASTIA , unul ortodox si unul sectar daca moare sectarul ( soțul / soția ta ) CE FACI ? CEEEE FACI ? Ca ăla este nebotezat !
  Aaa faci iar compromis si il îngropi la ortodocși si faci rânduiala ortodoxa ?! Pai asta nu cumva încalcă tot ce zice Biserica ?

  Nu e buna căsătoria mixtă nici in teorie DAR MAI ALES IN PRACTICA !!!!!!

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s