Mai mergem sau nu la Biserica dupa Creta ? Minunea P.Justin.

Precizare:

Rostul acestui articol este de a informa drept-credinciosii romani despre tendintele schismatice ale gruparii antiecumeniste conduse de Pr. Antim Gadioi si Pr. Ieronim Cozma (acum salasluiti intr-o vila particulara din Argile, sat Petru-Voda, jud. Neamt) care afirma ca in Biserica Ortodoxa Romana, dupa adunarea din Creta – iunie 2016, toti ierarhii dimpreuna cu toti preotii pomenitori ai acestor ierarhi, nu mai au deloc puterea sfintitoare a Sfintelor Taine (Hirotonie, Impartasanie, Spovedanie, Botez, Ierurgii) din cauza partasiei, prin semnatura sau pomenire, cu erezia ecumenista.

Urmarea acestei grave inselari este indemnul Pr. Antim Gadioi si Pr. Ieronim Cozma catre credinciosii care-i pastoresc, de a-si ingropa mortii fara preot, de a nu-si boteza copiii la preotii pomenitori, de a nu se cununa la preotii pomenitori,  de a se impartasi doar la preotii nepomenitori, de a sta acasa duminica si in sarbatori daca nu au in apropiere biserici unde slujesc preoti nepomenitori (doar 4 biserici in toata Romania), teologii sa nu se mai hirotoneasca preoti, pe scurt, interdictie la toate Ierurgiile si Sf.Taine ale preotilor pomenitori (+agheasma mare, agheasma mica, anafura). Incalcarea acestor indemnuri de catre credinciosii aflati sub ascultarea Pr. Antim Gadioi si Pr. Ieronim Cozma, se pedepseste cu excluderea de la spovedanie sau oprire de la impartasire pentru un an de zile.

Am primit ingrijorator de multe marturii in care Parintii Antim si Ieronim indeamna la divort familiile in care unul dintre soti merge la bisericile pomenitorilor.

Trebuie sa va spun ca Pr. Antim Gadioi si Pr. Ieronim Cozma nu ofera aceste servicii religioase la “domiciliul” de pe Argile, de aici si exodul de la Radeni.
Pentru o mai buna intelegere, aflati ca Pr. Antim Gadioi si Pr. Ieronim Cozma resping total sub acuze de inselari dorobantiste pe Pr.Macarie Banu si Pr.Atanasie Parfeni de la M-rea Oituz (primii care au intrerupt pomenirea ierarhului cretan in Romania), si restul nepomenitorilor din Ardeal pe acuze de inselari bochiste.

Rolul informativ al randurilor de mai jos se va incheia si articolul va fi sters in clipa in care Pr. Antim Gadioi si Pr. Ieronim Cozma vor declara public si explicit validitarea lucrarii Harului la ierarhii din BOR si la preotii pomenitori ai acestora. Aceasta ingradire vine din dorinta de a preveni formularile INTENTIONAT AMBIGUE ale Pr.Antim Gadioi din data de 14 nov 2016 in care acesta declara ca nu judeca “starea de har în care se găseşte Biserica ca urmare a deciziilor sinodale din Creta”.


Ar fi trebuit sa scriu despre aceasta minune a P.Justin – care limpezeste desavarsit problema participarii sau nu la slujbele Bisericii, acum dupa Creta – inca de la data cand a avut loc.  Nu am facut-o atunci, crezand ca lucrurile vor intra in fagasul lor firesc de la sine, prin rugaciune, rabdare si ingaduinta.  Vazand insa ca nu se intampla aceasta si ca exista o grupare la noi in Romania, care insista cu incapatanare demonica in a invata oamenii sa nu mai mearga la Biserica decat la slujbele nepomenitorilor, ba mai mult, luandu-l si pe P.Justin ca girant al pozitiei lor, sunt obligat sa marturisesc tuturor urmatoarele :

 • in prima saptamana a Postului Mare fiecare crestin ortodox posteste dupa putere. Unii tin toata sapatamana post negru, de luni pana vineri inclusiv, altii mai putin, fiecare dupa ravna si putere. Ca de obicei, atunci cand omul credincios incepe un post mai aspru insotit de rugaciune, incep sa se stinga in el incet-incet patimile. In acelasi timp, rugaciunea are mai mare indrazneala la Dumnezeu si chiar sunt rezolvate probleme grele, care in alt timp al anului se rezolva mai greu sau deloc. Una dintre aceste probleme este si intrebarea : mai mergem sau nu la bisericile unde sunt pomeniti arhiereii romani-ca toti au semnat pentru ereziile din Creta ? O credincioasa din Craiova era framantata de problema aceasta. Toti prietenii ei se hotarasera deja sa nu mai mearga la biserica deloc, pentru ca nimeni nu intrerupsese pomenirea acolo. Ea era in dubii. A citit o carte a P.Justin si s-a rugat lui sa o lumineze ce sa faca. Acestea le-a facut in seara de miercuri, 1 martie 2017. Eu, binenteles ca nu stiam de aceste framantari ale ei.  In seara si noaptea aceea ma rugam la chilie catre Sf.Sf. M.Teodot, pentru ca el este cel al carui nume il port de la rasoforie-calugarie iar a doua zi, joi-2 martie era ziua lui. Il rugam sa rezolve tulburarea aceasta din Biserica dupa Creta si disputele acestea pomenitor-nepomenitor, merg – nu merg la biserica … M-am trezit de dimineata si am vrut sa vad un raspuns pe gmail pe care il asteptam. Am intrat apoi pe blog si tocmai am vazut la comentarii o intebare : „Parinte ce spunea P Justin despre Impartasanie?  si la cat timp se poate lua?”. Stiind ca P.Justin avea un videoclip in care se exprima impotriva impartasirii dese-cum este acum la moda in Athos-Grecia-Rusia, am cautat acel videoclip. Nu l-am gasit dar am dat de un alt fragment, in care P.Justin raspundea intrebarilor multora despre mersul la Biserica. Multumind pentru acest raspuns atat P.Justin cat si Sf.Sf.M.Teodot, am cautat sa-l arat la cat mai multi. Intre acestia era si aceasta credincioasa din Craiova. Ea atunci mi-a raspuns asa : „Chiar acest lucru il citeam aseara in cartea ,,Romani ,aparati-va dreapta credinta”- par.Iustin Parvu ..Multumesc… Dumnezeu mi-a raspuns la rugaciuni…incepusem sa fiu dezorientata si nu mai stiam daca sa merg sau nu !!! Majoritatea prietenilor mei nu mai mergeau unde e pomenit ierarhul cretan.” Pun in continuare comentariul care m-a dus – prin rugaciunile celor doi Sfinti – la raspunsul framantarilor multora :
  1. Regula pe care o avea de la Parintii romani de dinainte-caci a avut si el la M-rea Durau unde a intrat in viata monahala, indrumatori Sfinti-era : mirenii, cate o data in cele patru posturi, binenteles daca nu aveau pacate opritoare. La calugari insa, dupa ispitele si bolile fiecaruia, o data la inceputul Postului mare-dupa prima saptamana, o data la sfarsit. Am prins insa momentul asta al intrebarii d-voastra si am cautat acel cuvant al P.Justin impotriva desei impartasiri. Nu l-am gasit inca, dar am gasit alt cuvant in care ne invata pana cand mai putem merge la biserica : min. 7:44 https://www.youtube.com/watch?v=3tA8urIrfrw. Il pun aici pentru ca unii nu mai vor sa intre si sa stea la Sf.Liturghie in bisericile unde sunt pomeniti arhiereii, adica in 99,99% din biserici, ceea ce este o mare greseala. Tot aici veti gasi si cuvantul pe care-l cautati, chiar din gura Parintelui, dar trebuie sa urmaresti toate videoclipurile. Sunt 6 parti a cate … 10 minute fiecare.

   Un Parinte duhovnic care l-a cunoscut pe P.Justin si care lupta si el impotriva ecumenismului-Creta, m-a sfatuit sa pun acest pasaj din raspunsul P.Justin la toti cei care au aceasta framantare, spunand : ” P.Iustin a dobandit duhul discernamantului.”

   De ce P.Antim-Ieronim n-au primit nici o instiintare de oprire-caterisire ? Oare pentru ca sunt din M-rea Sihastria, unde are metania PF Daniel ?  Caci calugarii din Sihastria se apara intre ei, indiferent daca sunt pomenitori sau nu. Aici vad o lovitura continua impotriva M-rii Petru-Voda si mai ales impotriva numelui P.Justin , pe care unii din Sihastria l-au urat si-l urasc-vedem cu durere,  in continuare. Daca in M-rea Petru-Voda se intampla o mica neintelegere, ziare locale urlau. Dar cand in Sihastria s-a spanzurat un frate care a fost batjocorit si umilit zeci de ani de zile de catre staretul Victorin Onele si marele „apostol al neamului”-numit asa pe blogul s…- P.Antim, n-a facut nimic pentru salvarea acelui suflet, ziarele locale au tacut malc. De ce oare ? Raspunsul este simplu : M-rea Petru-Voda care este inchinata Sfintilor Romani din Inchisori ( care au fost 80% legionari ) nu este pe placul sistemului iudaic si de aceea si acum se incearca atragerea dispretului credinciosilor asupra ei,  numindu-se M-re ecumenista si prigonitoare a „marturisitorilor’ de la Radeni, singurii nepomenitori din monahismul romanesc. Decat nepomenitori hulitori ai Harului si ai Sfintilor, mai bine lipsa. Dar M-rea Petru-Voda a fost si ramane o M-re antiecumenista, cu toate incercarile de denigrare.”

   D-le V., de ce nu te intrebi retoric in public : „Ce ar fi facut P.Cleopa daca ar fi trait in zilele noastre ? ” P.Justin si P.Cleopa raman Sfinti, dar voi hulitorilor ai Sf.Taine, ai lucrarii harului Duhului Sfant in BOR si ai P.Arsenie Boca, ce veti face cand veti ajunge in fata Dreptului Judecator ? Voi care ati sucit mintile atator oameni sa nu mai mearga la biserica, voi care invatati oamenii sa se reboteze, sa se cunune, sa se inmormanteze numai la pomenitori iar daca nu sunt, sa se inmormanteze fara preot, ce raspuns veti da in fata Dreptului Judecator ?

    

   Voi prezenta in continuare fapte si afirmatii ale P.Antim-Ieronim-ucenici :

   – „dupa Creta nu mai exista har la slujbele pomenitorilor, a venit vremea catacombelor”-cuvintele P.Antim in vara;

   – la intrebarea „Ce vor face insa credinciosii, unde vor merge la biserica ?”, a raspuns : „sa stea acasa si sa-si planga pacatele ca Sf.Maria Egipteanca, care nu s-a impartasit 47 de ani !!!” Luni de zile P.Antim si-a lasat de izbeliste ucenicii, interzicandu-le sa mai intre in biserica la slujbele pomenitorilor dar nici ocupandu-se sf.sa de ei.

   – P.Antim a reusit sa scoata cateva maici care se spovedesc la el din obstea Paltin-Petru-Voda iar cand si-a dat seama ca nu le poate asigura cazare la toate, le-a lasat pe unele sa se descurce cum pot, dar nu cumva sa intre in biserica la Paltin la slujbe, ca „acolo nu mai este har”; cele care se spovedesc la el din Paltin nadajduiau ca se va strica aghiazma mare, dar cand au vazut ca aghiazma mare nu s-a stricat, au intors-o afirmand ca pentru vrednicia credinciosilor care vin la M-re mai lucreaz harul.

   – o mama a unei fete bolnave-pe care P.Justin o povatuia pe cand traia sa-si faca o chilie pe langa M-rile Petru-Voda-Paltin ca sa poata merge frecvent la slujbe si Sf.Maslu, atunci cand a fost intrebata „ce o invata acum dupa Creta P.Antim ?”, la auzul intrebarii, a ramas ca ingrozita si a spus : „Nu am mai mers de luni de zile la biserica la slujbe, ca P.Antim nu ne lasa. Doar la deal la Sf.Maslu avem voie sa mergem.” Apoi a tacut inspaimantata, cand a realizat ceea ce a spus si nu a mai scos un cuvant;

   – un ucenic al aceluiasi „apostol al neamului” a spus acum cateva luni si mi-a trimis inregistrarea audio : ” parinte, de acum gata, am inceput lupta pe fata : P.Antim ne interzice sa mai intram la slujbele pomenitorilor, iar care sta la slujbele lor este oprit un an de la Sf.Impartasanie !!! „;

   – o maica care are probleme la un picior, a afirmat catre un preot care a luat-o in masina pentru transportul la „marea sinaxa nationala de la Radeni”: „O sa vada el Mitropolitul Teofan ca P.Antim o sa capteze multi preoti si o sa ajunga Mitropolit !!!”. Aceasta maica lucra la spitalul din Paltin si avea evlavie la P.Arsenie Boca,  atat timp cat a trait P.Justin. La cativa ani dupa moartea lui, dupa ani de zile de „luminare” din partea duhovnicului, a aruncat toate fotografiile cu P.Arsenie Boca de pe pereti;

   – doua surori care stau intr-un sat de pe valea Bistritei si care merg numai la Radeni, in prima saptamana a postului mare, imi dadeau sfaturi la telefon : ” Nu te mai du la deal la Petru-Voda la slujbe, pentru ca acolo nu mai este har, sunt eretici pentru ca-l pomenesc pe Mitropolitul Teofan. Nici botezurile lor nu mai sunt valide. Stai acasa si citeste din Sf.Scriptura.” Acestea doua mi-au relatat ca, aghiazma mare slujita de preotul lor din sat care-l pomeneste pe Mitropolitul Teofan(la proscomidie nu-l pomeneste), dupa trei zile de stat acasa la ele, s-a stricat si si-a schimbat si culoarea. Insa aceeasi aghiazma luata de mama lor de la acelasi preot, a ramas curata pana azi. Mama lor nu considera ca pentru pomenirea arhiereului,  trebuie sa inceteze a mearge la biserica. Raspunsul pe care si-l dadeau ele a fost : „Noi stim, mama nu stie.” Le-am raspuns indirect intr-un comentariu : vi s-a stricat aghiazma mare pentru gandurile voastre hulitoare fata de harul Sf.Duh si ca un semn sa va reveniti la credinta mamei si sa nu ramaneti in interpretarile textelor Sf.Parinti in duh sectar;

   – un om din judetul Neamt are un frate preot . El predica impotriva ecumenismului-Creta, dar are pacatul de „neiertat” al pomenirii arhiereului locului, care a semnat la Creta. Acest Preot a dorit sa vina la fratele sau in parohie si sa slujeasca Sf.Liturghie si parastasul la mormintele parintilor din cimitirul parohiei. La intrebarea acestui om, daca poate sa mearga la slujbele fratelui preot, „apostolul neamului din zilele noastre” i-a spus : ” Nu te du la slujbele fratelui, ca de acum-daca il pomeneste pe arhiereu, nu mai sunt valide. Nici la parastas in cimitir nu te du. Parintii au murit cu faptele lor. N-ai ce sa le mai faci.”

   – la conferinta P.Sava de la P.Neamt am fost de fata atunci cand P.Antim cauta sa-l convinga pe P.Sava ca pomenitorii nu mai pot sa sfinteasca nici macar aghiazma-anafura, la care P.Sava i-a spus ca aceasta conceptie-a pierderii automate a harului este papista iar negarea harului la pomenitori este o hula.

   D-ul Profesor Dimitrie Tselenghidis a spus deja foarte clar : „Nu mergem la slujbele arhiereilor care au semnat pentru Creta„, la slujbele preotilor pomenitori-nepomenitori mergand de luni de zile insasi D-sa si impartasindu-se, este clar ca nici macar nu a pus problema.

   Unii poate ma vor intreba : „Cum asa monahule Teodot ? Ai scris acum cateva saptamani articolul „In apararea bastionului Ortodoxiei de la M-rea Radeni” iar acum de ce te -ai intors ? Nu cumva te-a amenintat cineva sau poate chiar te-a cumparat ? Cum de te-ai transformat din aparator in luptator impotriva lor ?”. Le raspund chiar aici : sunt impotriva gruparii din Argile nu impotriva Pr.Pamvu din Radeni, iar daca Pr. Antim si Pr. Ieronim se rezumau doar la oprirea pomenirii si nu la oprirea oamenilor de a merge la slujbele pomenitorilor, hulind lucrarea harul Sfantului Duh, erau intr-adevar in bastionul Ortodoxiei. Daca s-ar mai fi  temperat in hulirea P.Arsenie Boca, a P.Ilarion Argatu, ramaneau in bastionul Ortodoxiei. Mai ales, daca nu l-ar fi luat in mod viclean pe P.Justin drept garant al hulelor-ereziilor lor, prin incercari parsive de manipulare a  oamenilor cu scopul lor inconstient si demonic de a-i opri sa mai participe la slujbele Bisericii, i-as fi lasat in legea lor. Asa, ma dezic public de ei si de toate ereziile si hulele lor. Afland aceste marturii despre ce gandesc si ce fac unii din capii gruparii de la Argile, acum as pune un mare semn de intrebare dupa titlul articolului scris in apararea lor. Nu sunt platit de nimeni si nu m-a amenintat nimeni. Traiesc din mila lui Dumnezeu care lucreaza prin parintii trupesti prin cativa Parinti duhovnicesti, monahi si oameni credinciosi care au inima milostiva.

   S-a mai folosi un cuvant scris de mine in articolul „Venerabili arhierei ortodocsi din toata lumea, pocaiti-va”, in care – preluand parerea gresita a PS Longhin despre incetrea lucrarii harului in BOR prin arhiereii cretani- dadeam si eu de inteles ca are dreptate. Pe cine il intereseaza, poate citi rectificarea acestei pareri gresite pe care am facut-o in articol la punctele respective.

   Altcineva s-a folosit de un raspuns la o intrebare pe care mi-a pus-o un credincios din Bucuresti, in legatura cu mersul la slujbele de la Radu-Voda la care participa dar nu slujea PS Ieronim . Concluzia lui era ca „un duh necurat ii indeamna pe oameni sa mai mearga acum la slujbe”. I-am explicat personal ca eu am indemnat in situatia aceea concreta – unde merg la slujbe cei mai periculosi arhierei ecumenisti- sa nu mearga dar nu in general la preoti pomenitori. Am adaugat ca acum , dupa Creta trebuie sa ne intereseze in aceeasi masura apararea Dreptei Credinte dar si modul concret in care se mai pot mantui credinciosii in BOR. Redau mai jos intrebarea si raspunsul meu de atunci pentru acel caz in particular :

   mihai marian
   16 AUGUST 2016 LA 20:36 EDITEAZĂ
   Parinte treaba e ca la MANASTIREA RADU VODA sunt cele mai frumoase slujbe din Bucuresti.Putem asista la slujba macar atunci când IERONIM SINAITUL nu savarseste el SFANTA LITURGHIE ci doar slujeste impreuna cu calugarii?

   Apreciază

   RĂSPUNDE
   monahulteodot
   16 AUGUST 2016 LA 20:53 EDITEAZĂ
   Mergeti, dar aveti grija sa nu va fure peisajul. Este un duh necurat dezlegat acum, care ii indeamna pe oameni sa mearga la Biserica cand nu trebuie, si sa stiti ca se va ajunge si sa te ia cu forta la Biserica. Oare de ce ? Pentru ca in acele zile, daca te vei duce la Biserica te vei muia si vei zice : iata ca nu se intampla nimic rau si ecumenistii astia nu sunt chiar oameni rai. Acestea vor fi primele soapte ale diavolului, apoi : stai putin ca si ecumenismul asta nu e asa de rau. Acum , deja ti s-a schimbat gandirea, nu mai ai tarie si vei ceda…. Numai statul in preajma ecumenistilor este periculoasa. Acestia au cele mai periculoase duhuri, capeteniile iadului, imediat dupa lucifer. Cu acestea vorbesc ei in gand si le asculta de ani de zile, incat au ajuns la convingerea ca ceea ce fac ei acum – ecumenismul, Creta… este chiar o lucrare a Duhului Sfant. Maica Domnului sa curateasca Biserica de aceasta pacoste.”

   Insa, este clar pentru oricine ca, acesti periculosi arhierei ecumenisti nu sunt preotii pomenitori care totusi invata oamenii impotriva ecumenismului-Creta.

   Schitul Radeni, facut cu binecuvantarea P.Justin si cu osteneala P.Iosif dimpreuna cu P.Pamvo si cu toti cei care au lucrat acolo, a ajuns din pacate, sub o ocupatie straina de duhul P.Justin-Petru-Voda si mai grav, chiar straina de Ortodoxie.  Tocmai de aceea, Sf.Parascheva-hramul schitului, P.Justin si P.Iosif mijlocesc pentru indreptarea celor strambe de acolo, iar daca nu se va dori, poate pentru curatirea locului, facuta chiar prin oamenii ecumenistilor. Ramane de vazut ce va fi in timp. In orice caz, in fata unui atacator care este clar ca te va ocupa, nu ramane decat o singura solutie de lupta : indreptarea celor strambe, pocainta, dreapta credinta si Dumnezeu poate orice, inclusiv schimbarea intentiilor atacatorilor.

   Am scris toate acestea urmarind trei scopuri :

   – clarificarea – o data pentru totdeauna – a nedumeririi unora, care aveau indoieli la participarea la slujbele preotior pomenitori, clarificare facuta prin raspunsul P.Justin, dat noua in Joia din prima sapatamana a Postului Mare . Mergem asadar la biserica cu toata ravna, raspunderea, atentia si marturisirea, atat la pomenitori-cu exceptia predicilor preotilor ecumenisti convinsi, dar si acolo ar trebui luat atitudine chiar in timpul predicii-cat si la nepomenitori-cu atentie si aici, ca nu cumva sa apara la vreunul devierile de la Radeni . Daca nepomenitorii  vor devia din ce in ca mai mult, nu mai mergem la ei ;

   – atentionarea-mustrarea publica a celor care au neobrazarea sa-l faca pe P.Justin partas hulelor-ereziilor d-lor, desi nu am prea mare nadejde in indreptarea lor;

   –  trezirea macar a unora dintre ucenicii celor doi duhovnici Antim-Ieronim astfel incat, in urma probelor prezentate mai sus, sa-si puna fiecare dintre ei intrebari : Oare chiar ducem dupa Dumnezeu aceasta lupa impotriva ecumenismului impreuna cu duhovnicii nostri ?  Oare nu am deviat ? Oare nu sunt si alte interese ascunse in spatele acestei lupte ? Oare ne mantuim daca ascultam orbeste in cele ale credintei de acesti doi duhovnici ai nostri ?

   Inchei prin cuvintele P.Justin, pe care mi le-a spus acum 4 ani, cu cateva luni inainte de a fi martirizat, exact in Duminica Sf.Cruci din Postul mare al anului 2013 : ” Sa fim cu pace, sa nu smintim oamenii si sa mergem pa calea Crucii.”  Amin.

    

    

    

    

744 de comentarii

 1. da, bineinteles ca trebuie mers la biserica, chiar si la liturghiile unde sunt pomeniti ereticii ! trebuie mers acolo pentru a da raspuns cu dreptate preotilor pomenitori ” NEVREDNIC ESTE ” si astfel a aduce pe Hristos ADEVARUL in Biserica Sa !!!!!!Asta trebuie facut !!!

  Apreciază

   • Spun Sfintii vechi sa nu participi la adunarile ereticilor ? Spun. Si atunci cum voi orbilor, voi acuma va rugati sa se indrepte erticul. Unde scrie asta orbilor tradatori si inselati ? Daca ar fi Biserica goala, sa vezi cum fac ei rapid indreptare, dar voi daca mergeti, accelerati planul lor orbilor si neam indaratnic si popor grabnic la erezii. Si tu teodot nu duce lumea in iad cu tradarea ta. Se vede ca mai mult iti place caldurica, somnul, pacea ecumenista, decat marturisirea. Ca ieri latrai ca sa ne ferim de ei ca de ciumati si acum o intorci ca la giratoriu ? Rusine sa ti fie.

    Apreciază

   • Eu nu iti doresc sa ai parte de caldurica pe care am indurat-o eu in ultimii 2 ani si jumatate. Am strigat la momentul potrivit si se pare ca au fost ceva roade. Daca toti arhiereii implicati in ecumenism din Sf.Sinod al Bisericii Ortodoxe Romane ar retracta cat a retractat Mitropolitul Teofan, ar fi mare minune. Dar acum te orbeste o patima grea a ravnei fara discernamant. Am spus si o repet : in spatele intreruperii pomenirii unor arhierei semnatari la Creta, sta un duh necurat-o capetenie care invata noi erezii si schisme dupa Creta. Aceasta a fost proorocit de catre Sf.Justin Popovici : ” daca va avea loc sinodul panortodox , nu va da nastere decat la noi erezii si schisme, noi rani in Trupul Bisericii.” Care sunt aceste noi erezii si schisme, ca ecumenismul este vechi de 100 de ani ? Gruparea nepomenitorilor. Dumnezeu sa ne luineze pe toti.

    Apreciază

 2. Frate,ce nebunie sa produs in tara noastra,cata destramare,cate certuri si necazuri in familiile romanilor.Trebuie multa atentie,ca usor poti sa cazi de la dreapta credinta.Traim un razboi mondial psihologic. Dumnezeu sa aduca din nou pacea in famili. Dar nu se poate decat prin Biserica-spovedanie-Sf.Taine, binenteles la preoti pe care ii intereseaza mantuirea in aceste vremuri.

  Apreciază

 3. Hristos a Înviat!
  Pentru că în articolul de deasupra s-a abordat și dilema împărtășirii rare sau dese, nu trebuie să uităm de practica creștinilor din primele veacuri, care în stare de prigoană fiind se împărtășeau zilnic cu Sfintele Taine. Aceasta ar trebui să fie atitudinea firească a creștinilor practicanți în vremuri tulburi, în vremuri de mare înșelare duhovniceacă, ca cele pe care le străbatem acum. Cu alte cuvinte, dacă Satana și slujitorii lui ne ispitesc în orice clipă, vi se pare firesc ca noi creștinii practicanți să ne unim cu Hristos doar în cele 4 posturi de peste an?Adică Satana zilnic și Hristos doar de 4 ori pe an? Atunci, de unde să ai putere să reziști avalanșelor de fiecare clipă ale Satanei dacă nu ne unim cu Hristos mai des? Bănuiesc că Părintele Justin era în general împotriva împărtășirii dese, pentru că ne cunoștea gradul de păcătoșenie. Dar în particular, există destui mireni care duc o viață curată și se pot împărtăși duminical. De ce monahii nu o fac deși asta le este ”meseria”, ? Ce împiedimente îi rețin ca să nu trăiască și ei astfel încât cu toții să poată avea măcar curăția și rânduiala creștinilor din primele veacuri? Dacă, monah,fiind nu ești nici măcar la măsura asta ca să te poți uni des cu Hristos prin Sfânta Împărtășanie, atunci ce fel de monahism mai e ăsta? Întreb și eu, nu dau cu parul…!

  Apreciază

  • P.Justin impartasea pe unii calugari o data la 40 de zile. Dar minimum pentru toti era cate o data in fiecare din cele patru posturi. In Postul Mare, o data la inceput, dupa prima saptamana si o data la sfarsitul postului. Problema este ca listele pentru spovedania raman cam nemodificate de multi ani. Unde este atunci roada de pocainta ?

   Apreciat de 1 persoană

 4. Stau si ma intreb cum de acest personaj pe nume P. a fost hirotonit din moment ce este … ? De securistii infiltrati in BOR mai stiti ceva ? De fostii informatori si colaboratori ai securitatii din inima bisericii se mai stie ceva ? Atata timp cat in structurile bisericii avem clerici sau preoti de genul acesta este de asteptat sa avem … fiindca ciripitorii care au dat pe goarna inainte de 1990 si nu numai,sunt lipsiti de orice moralitate. Acestia au fost introdusi de structurile sioniste gen SRI,KGB,CIA si Mossad in toate bisericile crestine de pe glob cu intentia de a controla, denigra si intr-un final distruge crestinismul. Acestia vor sa distruga tot ce este bun, drept si moral pe acest pamant. Oameni buni curatati BOR de lepre fiindca o sa devenim mai rau decat ereticii catolici. Scoateti turnatorii, securistii si … din biserica ortodoxa!!!

  Apreciază

 5. Despre care litera a legii mai putem vorbi,din moment ce marile tribunale ale lumii acesteia sunt controlate de bancheri,masoni si de iezuiti?Dreptate aici pe pamant greu mai poate fi ,hai sa fim seriosi.Probabil vorbim despre dreptatea si litera legii lui Baphomet,Baal sau Lucifer si nicidecum despre dreptatea si moralitatea Mantuitorului Iisus Hristos fiul lui Dumnezeu.Despre ce dreptate vorbim atata timp cat au creat drepturi si legi pentru sodomiti ,nu mai vorbesc despre reducerea pedepsei pt. pedofili si violatori.Sodoma si Gomora este in plina ascensiune pe acest pamant.Mi-e scarba de legile si dreptatea lor.

  Apreciază

 6. Parinte monah Teodot sunteti printre primii preoti care au vorbit deslusit fara cenzura,fara frica despre ecumenism,despre sinodul talharesc de la Creta.Dar multi preoti si inalti prelati din tara noastra au luat pozitia mutului si nu marturisesc adevarul,nici pe bloguri si mai ales nici la cuvantare in biserica.Aceasta tacere a lor merge in paralel cu frica de caterisire,o frica care-i face mai tradatori si mai pacatosi ca Iuda Iscarioteanu.Frica nu-i mantuieste.Daca deja sunt constransi sa nu marturiseasca adevarul inseamna ca a venit prigoana.Acum este timpul preotilor si al capilor bisericii crestin ortodoxe de pe tot globul sa apere, sa marturiseasca invatatura,adevarul si tot ce ne-a lasat mostenire Hristos.Va urmaresc postarile pe you tube parinte de vreo 3 ani si apreciez sincer ceea ce marturisiti.Sunteti printre putinii preoti monahi din aceasta tara care marturisete adevarul.

  Apreciază

  • Daca marturisesc adevarul despre Creta, nu are cine sa le faca ceva. Numai daca vor intrerupe pomenirea vor incepe represaliile. Credeti ca arhiereii nu sunt constienti ca acolo au semnat erezii ? Intreruperea pomenirii este doar protest, cineva o asemana cu greva japoneza. Dar nu vor rezolva nimic cu intreruperea pomenirii.

   Apreciat de 1 persoană

   • Nu demult am avut un vis ciudat desi eu sunt un simplu pacatos.Sunt crestin ortodox dar nu unul evlavios si smerit.Am visat o pictura gigantica parca era proiectata pe cer cu o icoana a lui Iisus Hristos.Cand am privito m-am rusinat.iar la putin timp parca chipul icoanei s-a acoperit de nori.Cand am privit din nou spre cer parca am vazut o coroana mare din aur.Cand am privit a treia oara parca am vazut coroana din aur pe cer din nou, dar deasupra era chipul unui actor ce a jucat in rolul lui Irod, iar in acelasi timp cand priveam,am auzit un glas ciudat de fiara care imi lasa impresia ca tanjea si plangea dupa acea coroana.Parinte imi cer iertare dar asa am visat in urma cu 2 saptamani.Ce poate insemna visul acesta?Ma repet eu sunt un simplu pacatos.Nu mint parinte vorbesc serios ce poate insemna visul acesta?

    Apreciază

   • Doamne ajuta,@Paraipan….Ptiu,ce vise imi da mi satana,chipurile cu descoperiri cum va fi in anii din urma,de exemplu vor avea loc forari pe luna,supravegheri peste tot cu elicoptere incat atunci nici voie nu va fi sa ridicam ochii spre cer,ca sa nu ne rugam sau sa le desconspiram planurile…apoi,in urma cu trei zile,am visat acilisa in oras „la mini” ca in loc de o cladire care a fost daramata, se construise un edificiu inspaimantator,o filiala de la Banca Mondiala si eu ma insemnam cu semnul Sfintei Cruci caci era fix cu trei zile inainte de inscaunarea antihristului,si era o agitatie pe acolo deoarece trebuia toti sa primeasca cipul(pentru moneda de tranzactii-chipurile eu tot faceam cruce si le ziceam oamenilooor,nu luati…)…Ha ha ha,insa eu, ca Parintele Cleopa, divole, stiu ca ai fost tu,lasa-ma ca nu am daruri ca eu duhnesc de pacate(iute la manie, spurcata la gura si eu ca si tine, m-am lasat de fumat dar la nervi…pentru o zi revin cu nasul in vomitatura mea)Iertati-ma Cinstite Parinte!!!+Si gata, nu mai am vizite, mai vin visele acestea dar foarte rar ca eu m-am prins(sic!).
    Sfantul Ioan Gura de Aur:”Precum este omul carele alearga dupa vant,si incearca sa isi prinda umbra sa, asa este omul carele nadajduieste in vise.Ca pe multi visele i-au amagit, si au cazut cei ce au crezut in vise”!!!

    Apreciază

   • Parinte,ajutati-ma si pe mine Va Rog,caci patima nervilor de care sufar,foarte greu se lasa scoasa afara.Aflata in mediu mai mult inchis,in preajma copiilor mereu, ma enervez usor,iute la manie,imi dau drumul la gura si uit sa ma opresc caci grozav ma apuca dintr-o data acest cumplit pacat si ma arunca in hazna, cateodata mai inainte de a pricepe eu ce e cu mine…Izvoraste din mandrie si uraciosa manie!Cum sa o birui?!Degeaba regret dupa, plang, imi pare rau, insa cum fac inainte de a ma invalui.Ma lupt intr-o parere dar,asa am in fire ca vorbesc inainte sa gandesc…Ce canon sa imi iau pentru ziua cand patesc asa,la mine in oras,ma spovedesc regulat dar duhovnicul meu nu are o doctorie anume…Iertati-ma Cinstite Parinte!!!+

    Apreciază

   • Cand ne cuprinde mania, neaparat trebuie sa inchidem gura si sa ne rugam in gand. Incet-incet se va potoli si sa nu vorbim atunci cand suntem suparati. Cate nu spune omul la necaz !!! Mania s-a indreptam impotriva pacatelor-patimilor noastre. Pentru copii sa ne rugam mai mult decat sa le repetam mustrarile la infinit. Numai Dumnezeu poate indrepta un om. Suntem foarte neputinciosi.

    Apreciază

 7. Parinte monah Teodot in timpul postului pastelui a anului 2016 am tinut tot postul m-am inchinat de 3 sau 4 ori pe zi.Citeam in genunchi si 3 acatiste pe zi plus rugaciunile de dimineata si cele de seara.M-am spovedit inainte cu o saptamana de a incepe deniile joi.Tot in aceeasi saptamana duminica m-am impartasit.In prima zi din saptamana mare, luni am fost la denii,am stat la slujba plus acatistul sfantului mormant ,rugacini peste rugaciuni etc.Seara dupa ce m-am inchinat desi am tinut post mult mai sever in saptamana mare fara ulei si foarte putin am mancat si aceea zeama strecurata tot de post.Dupa ce am venit de la denii luni seara am spus rgaciunile normale de seara,am facut 40 de matanii inainte sa ma culc.De ce in seara de luni in saptamana mare pe la orele diminetii luni spre marti mi-a paralizat gura in somn si nu puteam respira iar cand m-am trezit eram ametit si aproape sufocat fara voia mea de se invartea casa cu mine? Joia mare spre vineri pe la orele diminetii la fel am patit,parca m-a atacat cineva prin somn desi m-am rugat si am tinut tot postul?Dupa ce s-a terminat postul iar m-am apucat de fumat desi 2luni si 2 saptamani in perioada postului mai ales nu am fumat si nu mi-am batut joc.Dar recunosc necuratul m-a invins si m-am apucat iar de fumat.Asa am patit si in 2015 am tinut tot postul si nu am fumat 6 luni pe urma iar m-am apucat de fumat si de problemele in timpul somnului nu am scapat.PARINTE SUNT DISPERAT TE ROG AJUTAMA!!!

  Apreciază

  • Nu te lasa omule, prada disperarii, caci este mai rea decat toate patimile. Demonii nu se bucura atat cand pacatuieste un om, cat se bucura cand il observa ca dispera, adica ca este deznadajduit, coplesit si infricosat. Trebuie tratati cu sange rece, adica cu dispret. Nici nu trebuie exagerat cu postul, ca ii scoate din sarite cel mai tare iar apoi ataca la disperare pe om. Toate mai cu masura. Nu ar trebui o spovedanie regulata, la doua saptamani ? Daca aveti posibilitatea. Cand puteti, veniti la Petru-Voda la mormantul P.Justin si va rugati lui, iar de acasa cat puteti. Acum incepand de vineri-sambata sunt ispite puternice, ca vine Duminica Evangheliei vindecarii celor doi demonizati din tinutul Gadarenilor si Duminica asta+toata saptamana viitoare sunt sub aceasta minune iar vrajmasii sunt turbati. Mantuitorul Iisus Hristos sa ne vindece si pe noi de toata bantuielile celui viclean si sa ne linisteasca. Care este numele d-voastra de botez ?

   Apreciat de 1 persoană

 8. In urma cu 16 ani m-am spovedit si impartasit la catolici desi eu sunt crestin ortodox.M-a mintit un eretic spunand ca e primita sovedania si impartasania si la catolici.Mi-a precizat ca patriarhul Romaniei a lasat dezlegare la catolici pt. cei care nu au biserica ortodoxa in strainatate.Aveam 19 ani atunci si nu prea stiam eu dogme.Vreau sa spun ca de atunci nu mai am liniste desi m-am spovedit si i-am spus duhovnicului meu crestin ortodox ce greseala am facut.Am fost mintit pe fata de acel eretic in catedrala de la Brescia.Sincer imi pare rau.A doua zi dupa ce m-am spovedit si impartasit la catolici noaptea cand am adormit am avut probleme cu intepenirea maxilarului si respiratia mai ales cand faceam cruce cu limba.Ma repet aceste chestii le am de mai bine de 16 ani.Am urmat pasii doctorului spunand ca este vorba de paralizia somnului dar tot nu am scapat.O data sau de doua ori pe luna am probleme de genul acesta.

  Apreciază

  • Nu cred ca Patriarhul Daniel sa fi dat asemenea dispozitie. Eu l-am avut profesor de Dogmatica si Pastorala la Facultatea de Teologie din Iasi si l-am auzit cand a dat exemplu de o femeie ortodoxa care s-a impartasit la catolici-cand a venit papa la Bucuresti. Era suparat de aceasta. Cred ca ar trebui sa vi se faca din nou Mirungerea, Taina Mirungerii. Cand aveti posibilitatea, treceti pe la Petru-Voda, sau pe la vreun alt preot care sa va faca Mirungerea. Asa a patit si o batrana care-desi am avertizat-o inainte, nu a ascultat si s-a dus la Slatioara, unde s-a impartasit acolo. Imediat s-a demonizat si a trebuit sa o spovedeasca, sa-i faca mirungerea si au si calugarit-o.

   Apreciat de 1 persoană

  • MIrungerea este Sf.Taina care se daruieste imediat dupa Botez sau la revenirea celui ortodox de la vreo ratacire la vreo secta. Atunci se unge omul cu Sf si Marele Mir la ochi, gura, nas, urechi, maini, picioare, spate, piept iar preotul spune : Pecetea Darului Sfantului Duh. Cand ne ungem cu ulei sfintit la Sf.Maslu sau la sfarsitl slujbelor, atunci este vorba de miruit. La Sf.Taine a Mirungerii se unge cel botezat sau cel care a avut o ratacire si s-a dus pe la vreo secta. Cand aveti timp, veniti la Petru-Voda.

   Apreciază

   • Nu va suparati monahulTeodot,
    parintele Justin Parvu a spus ca pana la impartasanie se mai poate, dar tot el a zis

    „Biserica Ortodoxă este veşnică prin Hristos Dumnezeu, e netrecătoare, nu are nevoie să se amestece cu nimic altceva, ca să nu se dilueze. Se apropie, dar nu se amestecă. Nici măcar nu poţi avea o relaţie.
    Vin foarte mulţi oameni şi mă întreabă ce să facă: să mai intre sau nu în bisericile în care s-au făcut slujbe ecumeniste?
    Eu le-am spus că atunci cînd vor vedea că se vor împărtăşi unii de la alţii, să nu mai stea.
    Dar nici aşa – ne temem de cuvintele Sfinţilor Părinţi care interzic să stăm sub acelaşi acoperiş cu ereticii. Ba canoanele spun că nici cu creştinii necununaţi să nu stai la masă, darămite cu ereticii.
    În cazul acesta ea nu mai e Biserică. De altfel e şi prorocit că toate organizaţiile ecleziastice vor cădea groaznic şi deodată, chiar şi instituţia Bisericii.”

    Parintele Justin Parvu a luptat cu antihristul si pecetea lui. Trebuie sa intelegem ca la un moment dat va veni vremea cand vor fi aurite bisericile dar in ele va fi uraciunea pustiiri. Antihrist va fi inscaunat chiar de patriarhi.
    Noi traim vremurile de pe urma. Nu trebuie sa ne temem sau sa ne indoim.

    Daca se poate sa va mai iau cateva minute din timp, va rog sa vizionati

    iar apoi uitati ce zic canoanele

    Canonul 72 al Sinodului Trulan, de la Constantinopol (692):
    Sa nu ingadui ca barbatul ortodox sa se lege prin casatorie cu femeia eretica, nici femeia ortodoxa sa se unesca prin casatorie cu un barbat eretic, ci, de s-ar vadi ca s-a facut un lucru ca acesta de catre vreunul dintre toti, casatoria (insotirea nelegitima) sa se dezlege (…) iar daca va calca cineva cele hotarate de noi sa se afuriseasca.

    Canonul 10 Laodiceea:
    nu se cuvine ca cei ce sunt ai Bisericii – adica crestinii ortodocsi, sa impreune, din indiferenta, pe fiii lor cu ereticii prin legatura casatoriei.

    Cand am spus „pana cand?” m-am referit ca: Pana cand o sa mai ingaduiti mizeria asta, si cand veti lua atitudine marturisitoare si martirica?
    Nu va suparati pe mine si ma iertati.

    Apreciază

   • Ce treaba am eu cu incalcarile de canoane ale IPS Teodosie ? Cum adica „pana cand o sa mai ingaduiti mizeria asta … „, de parca as avea eu vreo putere sa-i opresc pe arhierei de la invataturi gresite !!! Niciodata nu am fost de acord cu casatoriile mixte si nici cu sinodul de la Creta ? N-ati citit ca l-am combatut pe IPS Teodosie intr-un comentariu ? Mai mult, ce doriti sa fac ? Eu sunt dat afara din obstea de metanie de catre capetenia ecumenismului din BOR-Patriarhul Daniel, pentru ca am marturisit impotriva ereziilor lui. Ce vreti mai mult sa fac ? Vreti sa sustin in continuare intreruperea pomenirii lor ? Asta ar insemna pentru d-voastra atitudine marturisitoare si martirica ? Am vazut cine sunt preotii nepomenitori din Romania. Ii cunosc aproape pe toti. Au deviat si acum cei care s-au reunit in sinaxa de la Botosani sunt o secta. Au noi erezii si schisme pe care le-au mascat cel mai bine pana acum in Rezolutia lor. Numai la sfarsitul acestei rezolutii, daca esti atent ii descoperi. Ei una scriu in rezolutie dar alta invata pe cei care se spovedesc la ei : viclenie si necinste sufleteasca. Nu merg cu ei si nu semnez rezolutia lor. Capetenia lor, P.Antim vorbeste in predica despre constiinta. „Constiinta”-dupa cum invata P.Arsenie Boca este impreuna stiinta omului cu Dumnezeu. Care „constiinta” il invata pe P.Antim sa dea anafura si aghiazma slujita de el sau luata de la Radeni la cele 4 maici de la Paltin care se spovedesc la el, caci ele nu mai merg de luni de zile la nici o slujbe in biserica de la Paltin unde este pomenit Mitropolitul Teofan ? Care „constiinta ” il invata pe el sa faca acestea ? Un drac al schismei si noilor erezii, acela il invata acestea iar nu constiinta, adica impreuna stiinta omului cu Duhul Sfant. De aceea, nu merg la lupta cu acestia. Nu-i sustin nici pe ecumenisti dar nici intrerueprea pomenirii in Romania.

    Apreciază

   • Daca se poate sa mai vorbim, nu vreau sa va pierdeti rabdarea cu mine. Eu sunt un baiat si am 20 de ani. Nu stiu prea multe si ar trebui sa tac. Poate ca zic acestea din mandrie, dar nu pot sa stau cu mainile in san.
    Eu cred ca intreruperea pomeniri este esentiala pentru ca a accepta ca inaintemergatorul tau un ierarh eretic, inseamna ca esti de o credinta cu el. Intre ierarhii semnatari si papa nu mai exista nici o diferenta. Daca intr-o biserica l-ar pomenii pe papa, atunci nu v-ati mai duce la acea biserica.
    Hotararile sinodului din Creta nu au fost planuite atunci intr-o luna doua. Casatoriile mixte si unirea credintelor intr-o credinta mondiala au fost planuite cu ani de zile inainte. Eu nu cred ca mai exista cale de intoarcere.
    Nu conteaza ce fac alti nepomenitori, nu-i judecati, dumneavoastra sa indrumati spre adevar nu spre compromisuri.

    Apreciază

   • „Eu cred ca intreruperea pomeniri este esentiala pentru ca a accepta ca inaintemergatorul tau un ierarh eretic, inseamna ca esti de o credinta cu el.” – Patriarhul Miron Cristea a facut sminteala cu schimbarea calendarului. Dar arhiereii din Sf.Sinod nu au intrerupt pomenirea lui. Daca faceau asta, erau si la noi sinoade paralele schismatice ca in Grecia. Numai PS Galaction Gordun-stiindu-se vinovat de pacate demne de caterisire, a mers la Slatioara-ca dosarul sau de caterisire era facut mai dinainte. Si ca sa mai poata sluji ca arhiereu, a facut-o pe marturisitorul-tinand vechiul calendar. Astfel a aparut biserica schismatica de la Slatioara, fara de nici un har. Nu au nici botez valid, din pacate, nici aghiazma. Aici a dus intreruperea pomenirii atunci. Chiar Sfintii Parinti-Sf.Fotie cel Mare, au evitat-o multi ani, pana nu s-a mai putut.
    Cum sa ajungi a fi de o credinta cu un arhiereu eretic, doar prin simpla pomenire ? Niciodata. Asta este absurditatea sustinuta de gruparea Sava-Hariton din Athos.
    „Intre ierarhii semnatari si papa nu mai exista nici o diferenta.” Si aici este foarte gresita gandirea ta. Ierarhii semnatari pana ce nu sunt caterisiti, sunt arhierei. Papa este inafara Bisericii de 1000 de ani. Nu este nici botezat si nici arhiereu. Prin acestia care au semnat la Creta, inca mai lucreaza Dumnezeu Sf.Taine. Nu vezi ca la Ierusalim a venit Sf.Lumina la rugaciunile Patr.Teofil-care a semnat la Creta ? Unii vor zice ca pentru rugaciunile credinciosilor, dar sa vad eu pe un credincios nepomenitor care ar avea nebunia sa intre el in Sf.Mormant si sa faca rugaciune in locul Patriarhului Teofil !!!
    La ce compromisuri te referi concret ca-i indemn pe oameni ? Daca niciunul din cei 33 de arhierei care nu au semnat la Creta nu a intrerupt pomenirea Patriarhilor-Mitropolitilor care au semnat, cine sunt acestia care o intrerup acum ? Sunt ei superbiserica ? daca se considera a fi superbiserica, sunt secta.

    Apreciază

   • Spuneti ca pana nu vor fi caterisiti raman arhierei. Dar daca nici peste 2 ani, nici peste 10, nici peste 20 de ani nu vor fi caterisiti? Ii vom lasa in continuare sa vateme biserica? Nu cred ca mai exista cale de intoarcere. Vedem ecumenism si demersuri pentru o religie unica peste tot si nu sunt lucruri noi. Duhul sfant nu pleaca de la caterisire neaparat, in functie de caz poate pleca si inainte sau sa nu plece nici dupa caterisire.
    Videoul cu stirea casatoriilor mixte e ceea ce sustine BOR. Si sa nu credem ca biserica ortodoxa din tarile care nu au participat la sinod sunt antiecumeniste. Nici vorba. In tarile respective ar fi fost o presiune prea mare din partea populatiei si a unei mici parti din cler, de aceea nu au participat.
    Cei ce au semnat acum sunt eretici. Ei nu se vor pocaii pentru acestea si nimeni nu-i va caterisi. Fac mici schimbari aici, cateva acolo, mai niste rugaciuni impreuna cu papistasii. Cazul lor este mai grav decat cel al papei, tocmai pentru ca ei au fost arhierei ortodocsi. Daca nu se pocaiesc degraba mai bine si-ar lega o piatra de gat si s-ar arunca in mare. Asta e realitatea.
    Nu ei sunt capul biserici ci Mantuitorul Iisus Hristos.
    Sfantul Maxim Marturisitorul a facut o secta fara taine pentru ca a fost singurul care s-a opus la toti ierarhii imperiului bizantin? Nu, el a facut ce trebuia facut.
    Nu putem accepta compromisuri pentru a evita schisma. Eu cred ca traim vremurile de pe urma. Eu find tanar stiu foarte bine cum sunt cei din genaratia mea si mai mari si mai mici. Sunt prea putini tineri capabili sa duca mai departe credinta ortodoxa la nivelul la care este acum BOR. Nu cred ca se mai pot strange 20 de preoti din toata tara. La facultatile de teologie din tara merg satanisti iar cursurile sunt ecumeniste si filosofice. Opinia tinerilor este ca Dumnezeu nu este cel ortodox ci este un fel de energie buna care permite orice si e univarsal pentru orice religie. Si isi bat joc de ortodoxie.
    Insist asa tare pentru ca chiar daca poate ca nu ati vrut, in mainile tale stau sufletele a mii de oameni.
    https://youtoube/h76rElHZ3CE?t=5m38s

    Apreciază

   • Da, am sustinut si eu nepomenirea, crezand ca va iesi ceva bun pentru Biserica in lupta impotriva ecumenismului. In acel videoclip am gresit cand am afirmat ca dupa Creta va fi ceva asemanator cu Uniatia din 1700. Nu este ceva asemanator. Atunci unitii au acceptat sa-l pomeneasca pe papa ca episcop al lor. Aceasta a fost caderea lor si s-au ridicat Sf.Visarion Sarai, Sofronie de la Cioara, Oprea Miclaus. …
    Sf.Maxim Marturisitorul a incetat sa mai mearga la bisericile unde erau pomeniti patriarhii rasaritului, abia dupa cele 3 Sinoade Ortodoxe care i-au caterisit nominal(!!!) pe acei patriarhi monoteliti. Am mai aratat greselile nepomenitorilor de nenumarate ori. Sunt secta. Atata vreme cat nu primesc la slujire cu ei decat nepomenitori-inainte de judecata unui Sinod Ortodox, fac schisma. MS Chirila face semn unui preot de la Radeni sa nu impartaseasca un copil ai caror parinti merg la preot pomenitor. Ce dovada mai vreti ? Secta lui Antim-MS Chirila. Se considera superbiserica pentru ca niciunul din cei 33 de arheirei care nu au semnat, nu a intrerupt pomenirea iar ei se considera mai luminati decat acesti arhierei. In orice caz, cei care au vazut acest videoclip, nu se iau dupa mine, ci dupa duhovnicii lor nepomenitori. Ii priveste. Vom vedea evolutia lor in cateva luni. Doamne ajuta.

    Apreciază

 9. Nu cred in vise parinte dar sa stiti cam avut un vis ciudat inainte cu o luna sa ma duc la manastirea Siharstria.Am visat ingeri cu multe arpi foarte luminati,in mijlocul unei furtuni chiar in largul marii.La acesti ingeri li se vedea numai chipul si aripile.Acesti ingeri in vis inconjurau o persoana imbracata in vesminte albe cu parul lung negru si cu barba exact cum este descris Mantuitorul Hristos in iconostas.Aceasta persoana era iconjurata era ingeri cu multe aripi, dar insusi chipul persoanei din mijoc era mai luminat ca al ingerilor.In largul marii agitate de furtuna acesti ingeri impreuna cu persoana din mijloc au salvat un om din acea mare agitata.Parca l-au tras dar nu cu mainile,ci ca un magnet,parca l-au levitat si eu in acelasi timp vroiam sa ma uit la chipul persoanei din mijloc ce dadea sa se aropie de mine in acelasi timp cu tot cu acei ingeri .Am facut Cruce cu limba apoi m-am trezit brusc.Probabil este un vis inselator dar sa stiti ca m-am minunat totusi bucurandu-ma in acelasi timpp ca exista Dumnezeu.Am convingerea ca exista Dumnezeu mie la suta.Chiar daca am parte numai de inselaciuni si atacuri noaptea am ajuns la concluzia ca din moment ce exista necuratul care incearca sa ma vatame, exista cu siguranta si bunul Dumnezeu.Doamne ajuta parinte!

  Apreciază

 10. La slujba de duminica dupa seara de Inviere a anului 2016 unul dintre preotii de la parohia unde ma rog eu crestin ortodoxa desigur,la cuvantare unul dintre preoti zicea in felul urmator- Ca noi suntem mici Dumnezei aici pe pamant cat si in cer si exista Dumnezeul Dumnezeilor.Eu stiu ca Dumnezeu a creat omul, pe Adam si i-a dat suflare deci duh,dar in Biblie nu scrie ca Dumnezeu ne-a lasat ca Dumnezei ci ca oameni care putem infaptui urmatoarele adica sa fim drept maritori crestini,robi ai lui Dumnezeu adica pacatosi,sfinti,mucenici in functie de cum lucram in aceasta viata, Dumnezeu ne indreptateste si ne judeca la marea judecata.Dar ce spune preotul aici pare o ratacire care este in contradictoriu cu marturisirea Crezului crestin ortodox.Noi suntem suflarea si lucrarea lui Dumnezeu si in cel mai bun caz putem fi indumnezeiti prin rugaciune post si sfintele taine facand voia Duhului Sfant.Dar totusi Dumnezeul Dumnezeilor ridica un semn de intrebare?Este ratacire in ceea ce a spus preotul de la parohia mea da sau nu?Astept raspuns sfinte parinte?

  Apreciază

  • Suntem chemati sa ajungem fiii lui Dumnezeu dupa har, caci dupa fiinta este Unul Singur : Iisus Hristos. Chiar este adevarat ca se poate ajunge asa. Exemplu : Sfintii Ilie si Enoh au fost inaltati cu trupurile la cer. Sf.Ap.si Ev.Ioan nu a mmai fost gasit in mormant la un an dupa moarte. La a Doua Venire, cine se aseamana se aduna.

   Apreciat de 1 persoană

   • Este vorba despre papusarii care conduc Romania din umbra.Este o emisiune online pe you tube prezentata de Laurentiu Primo, care a scris cartea -Meritocratia-Acest om face parte din -miscarea meritocrata- si este impotriva pseudodemocratiei ce ni se impune la ora actuala,spunand ca democratia reprezentativa este un cancer in metastaze pentru Romania si nu numai.

    Apreciază

  • @Paraipan,iarta-ma frate insa parca nu imi vine sa il urmaresc,gresesc?Parca e plin de sine(vai mie cu duhul acesta urat al judecarii aproapelui)…Apoi, eu pacatuiesc ca am acumulat o sumedenie de icoane fiind mireana casatorita(din lume adica),dar omul asta nu are nici una?Macar o icoana mititica in fundal care sa imi dea evlavia sa ascult putin,ca apoi sa vad si restul cuvantarii…Apoi,numele, Laurentiu Primo? Oare nu are pofta si el de popularitate sau sa infiinteze un nou curent „Meritocratia” cu puternica sustinere din spate.Iarta-ma frate,dar nu imi place,nu pot sa urmaresc pentru ca nu prezinta acea asezare launtrica si nu ma zideste cu nimic!Iertati-ma Cinstite Parinte!!!+
   Dumnezeu este Domnul,si S-au aratat noua, Bine este cuvantat cel ce vine intru numele Domnului!+

   Apreciat de 1 persoană

   • Lol,apoi cum incepe cuvantarea …isi face freza omu’ ca in oglinda…reflecta narcisism si vanitate…”buna seara dragi prieteni” iar nu Doamne ajuta?!lol…crestin ortodox?Mie imi vine o putoare de parfum nu stiu cum…
    Iertati-ma Cistite Parinte!!!+

    Apreciat de 1 persoană

   • Probabil este putin mai certat cu fregventarea bisericii, dar sa nu uitam ca asa sunt mai toti politicienii din Romania.El nu detine nici un partid,ci este doar un simplu om de afaceri,dupa spusele lui.Eu l-am urmarit in estenta pe Laurentiu Primo si imi pare interesant ce zice despre noua ordine mondiala,despre papusarii corporatisti din SUA.Adevarat este ca nu prea am fost atent la credinta lui.Stiu ca nu-l agreeaza deloc pe Patriarhul Romaniei spunand ca stie multe despre el.A spus totusi intr-o emisiune ca este crestin,doar ca nu unul evlavios,desi in mai toate emisiunile lui foloseste expresia foarte frumoasa -Cu Dumnezeu inainte-

    Apreciat de 1 persoană

  • Acest cantec are putere sa te invie si din morti. Este scris de Marele Radu Gyr si melodia de Ion Manzatu. Sfintii Legionari au mare indrazneala inaintea lui Dumnezeu si vindeca tot felul de boli, patimi si neputinte. Parerea mea este ca sunt cei mai mari Sfinti pe care i-a dat BIserica Ortodoxa Romana. Miscarea Legionara a fost una din cele mai mari minuni ale Sf.Arhanghel Mihail. Capitanul, Nicadorii , Decemvirii, Ion Mota, Vasile Marin sunt in randurile marilor Sfinti ai Bisericii. Au stricat planul sionistilor evrei de a-si face in N.Moldovei statul israel. Au intarziat acest plan cu vreo 20 de ani. Pana la urma a ingaduit Dumnezeu sa-si faca stat-terorist, satanist in 1948 in Palestina. Ei de 2000 de ani, de cand i-a risipit Mantuitorul in toata lumea, nu mai au stat. Acum au de 70 de ani. Ne-au ocupat si distrus tara incepand cu lovitura de stat din ’89.

   Apreciat de 1 persoană

 11. Parinte imi place-Miscarea legionara- din trecut si in special am o simpatie si un respect pentru -Grupul de rezistenta anticomunist- tot din trecut.Am o simatie si un respect mai ales pentru Corneliu Zelea Codreanu.

  Apreciază

 12. Eu nu repect miscarea legionara din trecut care a fost compromisa din sprijinul exterior al nazistilor,al casei regale a Romaniei si al Romei fiindca acesta miscare a fost transformata de Maresalul Antonescu intr-o dictatura transformand Romania intr-un stat legionar totalitar.Eu respect adevarata miscare legionara ce nu a cochetat cu zvastica si principille lui Hitler.Nu poti merge drept intr-o miscare de genul acesta decat cu Crucea si dreptatea lui Hristos.Eu respect adevarata doctrina legionara, mai bine zis respect grupul de rezistenta anticomunist,ce avea la baza fundamentalismul crestin ortodox si nationalismul fara deviatii doctrinare.

  Apreciază

 13. Atat democratia cat si comunismul, aceste doua sisteme impartite si aplicate in toata lumea inca de la inceput au batut palma impreuna in masonerie.Ce este grav?Gravitatea este ca democratia reprezentativa la care optam noi si votam de ani buni,nu a fost niciodata democratie adevarata ci un fel de sclavagism modern realizat prin intermerdiul capitalismului in care bancherii prin deformarea sistemului si in special al democratiei au creat asa zisa dictatura a banului,adica cine are cel mai mult capital,detine puterea si controlul in zona politicului si al economiei controland cu mana de fier tot ce misca in materie de economie,resurse si politica.Ce este cu aceasta fiara numita comunismul?Comunismul a fost creat si implementat in unele tari mai mult pt. a crea un conflict intre 2 sisteme,adica starea conflictuala intre democratia reprezentiva si comunism.Acest razboi intre cele doua sisteme au facut ca turnul de control al bancherilor sa se stabileasca in S.U.A Acestia s-au razboit si se razboiesc si in prezent cu mama Rusie prin starea conflictuala dintre aceste doua sisteme politice democratie reprezentativa si comunism.Starea conflictuala dintre cele doua sisteme este creata pt. a produce o psihoza sociala mondiala intre cele doua sisteme politice.Ce vreau sa spun prin aceasta?Adica Rusia ar fi agresoarea si S.U.A, jandarmul aparator al tarilor agresate.Cu acest tip de psihoza mondiala,concluzionez ca este creata in tocmai pt.instaurarea noii ordini mondiale si cea mai buna metoda este sperietoarea Rusie,terorismul fabricat sau inventat mai bine zis,religia care are si ea rolul ei de a ajuta la pacea oarba si nesanatoasa a ecumenismului si bingo,papusarii detin controlul la nivel politic,economic,teritorial,social si religios,deci detin totul.O NOUA ORDINE MONDIALA la nivel economic,politic,teritorial si religios.Intrebarea e ca pt. aceasta ordine mondiala trebuie sa fie un sef suprem care sa conduca totul.Cine poate fi acest om sau daca poate fi numit om?ASTEPT RASPUNS!!!

  Apreciază

  • Acesta este mesia evreilor, antihristul. Este un om de care s-a lipit satana si-l invata cum sa preia conducerea mondiala. Il au pregatit sionistii si „lucreaza”, dupa cum spunea P.Justin cu cativa ani inainte sa moara.

   Apreciază

   • A scris cineva un comentariu pe care l-am citit si mi s-a parut foarte interesant dar din greseala l-am sters. Imi cer iertare. Il rog sa-l mai scrie inca o data. Demonstra ca simbolul cu stelele de pe steagul UE este ceva care nu are nici o legatura cu Sf.Apostoli. Nu am fost niciodata de acord cu aceasta UE. Sansa noastra ca tara si ca neam ar fi iesirea urgenta din UE. Doamne ajuta.

    Apreciază

   • A mai scris Fr.Eugen Brumaru parca, un comentariu impotriva P.Arsenie Boca. Ii raspund aici : ” Nu sunt de acord cu parerile preotului Anitulesei. El si cu duhovnicul Antim de la Bistrita il denigreaza mereu pe P. Arsenie Boca. Oare cat s-au rugat ei la Dumnezeu pentru aceasta problema ? Sa faca Sf. Liturghie 40 de zile si sa-l pomeneasca pe P. Arsenie B. ca sa le descopere Dumnezeu judecatile sale cu P. Arsenie, pentru ca securitatea prin col. Craciun a spus : ” Oriunde l-am inchide sau muta pe Arsenie el tot face ce vrea, dispare cand vrea…vine cand vrea…Trebuie sa-l compromitem in ochii oamenilor.” Col Craciun a fost director la inchisoarea Aiud si primul director al securitatii din Sibiu. Sa luam aminte, care mai are minte si sa nu fim fara de minte. Nici un sfant in afara de Maica Domnului si Sf. Ioan Botezatorul n-a fost fara de pacat. Unul singur fara de pacat : Iisus Hristos Dumnezeul-Om. P. Justin a spus ca, pentru greselile de la Draganescu Dumnezeu l-a iertat pe P. Arsenie.”

    Apreciază

  • Acela numesti tu blog plin de virusi si cu imagini, stiri sau articole nefondate?Pe mine nu ma intereseaza de partea cui este Laurentiu Primo.Nu ma incanta nici o formatiune sau un sistem politic.L-am urmarit fiindca mi se pare interesant ce spune.Nu vezi astfel de articole scrise in ziare sau mai ales in presa din Romania.Nu scrie in ziare despre manipularea din umbra a omului de afaceri Soros.Pe mine ma intereseaza in esenta adevarul nu ma intereseaza culoarea politica a lui Laurentiu Primo.Nu ma intereseaza nici -Meritocratia-banuiesc ca este ceva in spate.Apreciez doar ce zice despre noua ordine mondiala si despre papusarii neoconi ce se straduiesc din rasputeri sa ne fure liberul arbitru ca mai apoi sa ne distruga credinta si patria.

   Apreciază

  • Nu ma intereseaza culoarea politica a domnului Laurentiu Primo nici -Meritocratia -ci doar apreciez ce spune despre noua ordine mondiala si de ce manipulari media si politica avem parte noi romanii mai ales.Nu ma intereseaza nici o politica sau vreun sistem.Restul ce spune si ce idei are este pistol cu apa.Ma intereseaza in esenta adevarul si credinta in Hristos doar atat.

   Apreciază

 14. Sarut-mana,Cinstite Parinte!
  Nu pot sa raman indiferenta in timp ce duhul lui Mengele se plimba nestingherit prin toata Europa,in mod bizar, ca in vremurile „bune” din Holocaust, cand impreuna cu acolitii lui ,supuneau la nenumarate chinuri, diversi copilasi, in numele stiintei.Se comiteau atunci, fel de fel de atrocitati, care mai de care mai monstruoase ca acum, sa se doreasca sa fie urmat in exemplu si de catre guvernantii nostri.
  Sa nu uitam ca iadul se umple mai abitir cu femei(si eu voi fi acolo,dar poate la o munca mai usoara,ai mila Doamne!)…Raluca Turcan,reprezentanta a partidului PNL,doreste cu ardoare ca acest lucru sa se infaptuiasca.:)Adica, doreste deminterea lui Liviu Dragnea pentru ca,vezi Doamne,acesta ar zadarnici treburile in legatura cu vaccinarea obligatori a celor mici, in Romania.
  In Italia s-a reusit implementarea cu succes a diabolicei legi de vaccinare obligatorie cu amenzi usturatoare pentru opozanti, in Germania (de frica a ceea ce le poate reprosa trecutul)doar incepe timid sa se cocheteze cu noua lege.Urmeaza Franta,vive la France…apoi ‘felicitarile,masa si dansul’ (macabru de aceasta data) vor avea loc si in Romania.
  Simt ca daca ne vom intoarce inimile noastre catre Dumnezeu, precum odinioara Cetatea Lui Ninive, poate Domnul Cel Preamilostiv, va amana, va lasa, va uita pe un colt de masa si acest proiect totalitar…dar ne trebuie credinta si indarjirea acelor de trei ori fericiti, carele au reusit sa-L plece pe Preabunul Dumnezeu si sa ii absolve de pedeapsa ce se anunta destul de necrutatoare.
  Milioanele de avorturi facute in tarisoara noastra din zgarcenia ce presupune inca un pui de om la masa, ne-a adus neamul in pragul disperarii, aici unde hoardele infometate de sange si putere sub imperiul banilor fac si vor continua sa dea legi precum odinioara zicea George Bush”Vom conduce lumea sub dominatia legilor.De ce? Pentru ca suntem rai!”-sala exalta la auzul acestor scabroase cuvinte!
  Sarpele negru vine sa manance pruncii!Irozii nostri pentru bani ne vor vinde tara si neamul!
  Suna prea dur, insa aici in aceasta chestiune presupune a fi mai transant caci chestiunea destul de problematica a vaccinarii, va semana doar tristete, si adulmecari de moarte in inimile mamelor care, in pofida nenumaratelor avertizari ale marilor cercetatori oameni de stiinta cu studii extensive despre caz-vor alege aceasta cale, a disperarii pentru sanatatea pruncilor lor, care imunizati printr-un varf de ac, pot primi doar serul deznadejdei iar nu cel al „unei indelungate vieti pline de sanatate si prosperitate”.Nu se stie cat mai putem vorbi la subiect!
  „Daca mama, va lasa ca copilul sa fie vaccinat, este ca si cum l-asr da la moarte…Daca nu aveti unde sa va retrageti din societatea aceasta potrivnica lui Dumnezeu,stati fiecare la locurile voastre si marturisiti pe Hristos ,opunandu-va tuturor masurilor viclene de exterminare a omului…Asadar, nu primiti acest vaccin si nimic din ceea ce aduc nou puterile de azi’-Sfantul Parinte Iustin Parvu(rev.Atitudini-nr8).
  Parinte,va rog frumos sa imi raspundeti si mie, deoarece nu pot concepe cum pot elitistii globali sa constranga atatea milioane de parinti anti-vaccinisti, ca si mine de altfel, oare cum vor face?Ne vor baga pe toti in puscarie si ne vor lua copilasii dupa model norvegian?Nu ma pot abtine sa nu ma cutremur la inchipuirea unui astfel de scenariu horror?Ce vor face cu noi parintii, desi cu copii, se vede nesabuinta inimilor lor si nu pot tasta mai mult.Ma rog fierbinte Lui Hristos sa dea ajutor si mila tuturor copiilor tarii acesteia, cei loviti, schingiuiti, siluiti, sarmani, orfani, bolnavi si sanatosi deopotriva, precum si pentru ai mei,si cei din intreaga lume.Ma rog ca Bunul Dumnezeu sa ne pazeasca copilasii de intunecatul duh al curviei,preacurviei, al pervertirii si al sodomiei!Doamne ajuta copiilor nostri!+
  Oare exista o cale de a scapa de toate aceste prigoane?Ne va acoperi(ascunde )Dumnezeu? Sau ne va da curajul adevarat al marturisirii prin taierea fricii de cazne?Iertati-ma, Cinstite Parinte!!!+HRISTOS BIRUIESTE+!!!

  Apreciază

 15. Daca se va ajunge pina aici atunci cu mic cu mare mergem peste dihanii ca astia ” oameni” nu se mai pot numi …si apoi om vedea cine are a Birui in Gradina MAICII DOMNULUI …intunericul sau LUMINA ?
  Dar nu lasa Maica DOMNULUI fara de Aparare pe prunciisi copii din Gradina Sa .
  MAICA DOMNULUI APARA SI OCROTESTE NE de lucratura celui viclean ;
  PAZESTE MAICUTA SFANTA PE TOTI PRUNCII SI COPII ACESTUI PAMANT si Neam .
  amin.

  Apreciază

  • @Teodor Stela…Amin!Imi plac comentariile tale!Dumnezeu sa te ajute cu sanatate, bucurii duhovnicesti si mantuire!+”Chiama-ma pe Mine in ziua necazului Tau, iar Eu te voi ajuta si tu ma vei preaslavi”!!!+Asa sa fie!!!

   Apreciază

   • Sarut-mana,Parinte!
    Mai stam si povestim, apoi mai facem o rugaciune pentru pruncii, copiii din tara si din lume,apoi pentru Preotii nostri toti(de mir sau din manastiri),monahi si monahii, apoi ne rugam si pentru noi, si pentru casnicii nostri, pentru cei repauzati ai nostri si ai neamului…asa scurt pe cat putem ca stie si primeste Dumnezeu! Ca ninivitenii ar fi si mai bine…sa ne silim fratilooor, ca trist este ceea ce se intampla in lumea aceasta!!!
    Cinstite Parinte, cat am voie sa citesc la Psaltire(fiind mireana casatorita)…”maicuta mea” la inceput m-a povatuit 1 Catisma pe zi…iar mai apoi imi zicea dupa Parintele Cleopa”Ba,dupa cum nu sta soarele in loc,sa nu sada Psaltirea”…oare cum e bine sa fac?+”Toata suflarea sa laude pe Domnul”.
    Mai este ispita aceasta, nu prea ma silesc sa port fusta, desi acum vara mai ma imbrac ca am fuste si toate lungi,insa cand vreau sa ma imbrac in fusta parca aud asa un gand razator:”hahaha, tu esti cu barbat, ce te imbraci cu fusta asta, sa te dai nepacatoasa inaintea oamenilor?Ce esti sfanta?Esti de la manastire?Vai de capul tau,imbraca-te dupa cum esti adica lumeasca!” si atunci ma imbrac cu nadragi.Oare este atat de mare pacatul acesta de a purta pantaloni?Am vazut eu ceva in „Sarea Pamantului” dar ma tranteste satana zicand ca nu am smerenia sau sfintenia acelor minunate femei din serial!
    Iertati-ma, Cinstite Parinte!+

    Apreciază

 16. la psaltire sa ne silim cat de mult dar cu binecuvantare ca in caz contrar vine ala cu codita si ni le da toate peste cap.Vin pe urma ispite mai mari mai ales de la cei din familie si de la prietenii la care nici nu te astepti dar acolo in ispite vedem si noi cat de salbi suntem si ce repede renuntam sa ne rugam.Sfantul Efrem cel Nou ne poate ridica din depresie sau dezandejdea partial totala;ideea e sa stam in picioare si sa chemam in ajutor pe cea mai mare ca toti Sffintii la un loc -MAICA SFANTA.Stiu de la un preot ca Sf.Dimitrie al Rostovului a alcatuit o pravila de rugaciune catre Maica Sfanta;se gaseste in cartea CLAEA IMPARATIEI-SF.DIMITRIE AL ROSTOVULUI. Sfintii Rusi zic ca unele femei desi bune la inima si rugatoare isi vor platii pacatul umblarii in pantaloni in al treilea razboi mondial.Oricum mult nu va mai fi nici pana la razboiul asta caci am vorbit cu un parinte din Oltenia(m-a rugat sa nu-i zic numele) si mi-a zis ca e adevarata profetia Sf.Calinic de la Cernica ( ca la un an jumate de la moartea staretului Neonil va fi varsare de sange)

  Apreciază

  • Sarut-mana, Cinstite Parinte!
   @Doamne -ajuta,Adrian!Consider ca am primit binecuvantare de a citi, de la Parintele Teodot.
   Ma voi sili sa port fusta, caci auzisem si eu sfant cuvant care spunea ca femeile ce nu poarta fusta vor fi recrutate in al-3-lea razboi mondial, la fel si copii de 14ani, toti vor fi luati la razboi.Dumnezeu sa ma ierte si sa ma ajute in aceasta rugaminte, dar atat de tare imi doresc sa nu omor pe nimeni atunci, adica nu vreau sa trag in nimeni…ca inamicul nu este al nostru, nici al vostru, inamicii vor sta in buncare”si se vor inchina la idolii lor de aur, de argint si de arama/Si nu se vor pocai de faptele mainilor lor…”.
   Dar, ascultati si ce spune m.Teodot pe filmare, ca vor aduce astia bomba cu neutroni, s-a vehiculat deja, cei ce vor locui in apropierea locatiei de unde se da bomba, vor muri evaporandu-se…iar celor mai de la departare li se vor topi oasele.”Si vor cauta moartea si nu o vor afla 5 luni de zile…”+Hristos Biruieste!+

   Apreciază

  • In general, nu. Razboiul acesta va fi spre pedepsire iar nu spre incununare. dar nu se stie, vreunii care il salveaza pe altii prin jertfa lor vor fi eroi-mucenici. Dumnezeu nu ingaduie nimic rau din care sa nu iasa si ceva bun. Pe El il intereseaza mai ales ce va fi cu noi in vesnicie. Pe noi, mai mult ce este cu noi aici.

   Apreciază

   • Iata aici:https://manolescubd.wordpress.com/2016/04/24/planul-e-clar-strainii-au-cumparat-tot-pamantul-de-ce-nu-vin-aici-asteapta-ca-populatia-sa-fie-exterminata-de-razboi-la-sfarsitul-macelului-vin-si-ei
    Parinte, ce parere aveti de Manolescu Bd, l-ati cunoscut personal?Adica a mai venit prin partile noastre, caci e bucurestean cred. Mie imi place pentru ca are cumva stofa de mucenic ,asa o fi? Este luptator pentru neam,iubitor de Dumnezeu si de dreptate, a salvat multe filme anti-sistem, le-a dus impreuna cu inca un frate Adyyon daca nu ma insel sa le ascunda intr-o locatie in Germania pentru a putea fi dezvaluite dupa razboi.Pe blog am citit in urma cu ceva ani! Nu am avut onoarea sa il cunosc personal, dar pare mare la fapte si credinta, atat de tanar si totusi atata putere!Il fericesc pe el dar si pe mama lui. Ma insel?!+Doamne cat de minunat esti in tot Pamantul.Peste tot Pamantul Slava Ta!!!+

    Apreciază

   • Mare este sus in cer Sfantul Marturisitor Parinte Ilie Lacatusu!
    Mult s-a bucurat baietelul meu , cand i-am relatat o minune povestita de catre un tanar despre Sfantul Ilie Lacatusu si in ce chip a fost ajutat de catre acesta.
    Era un tanar din Bucuresti, care luand troleibuzul, s-a dus la Giulesti plin de speranta, caci era foarte necajit deoarece nu avea un loc de munca ,ba pe deasupra nici nu mai avea unde sa stea.Ajungand la Capela, vedea cu amar cum o multime de oameni se inghesuiau acolo, altii intrau, altii erau amanati, dupa cum oranduia Dumnezeu pentru fiecare, si se mahnea in inima sa la ideea ca poate nici de aceasta data nu va reusi sa intre”in audienta”la Sfant!
    Fiica Sfantului Ilie, Maria-Sabina intra la tatal ei si iesi imediat incepand sa strige:”-Marius!Marius!Este cineva aici pe nume Marius?
    Dar baiatul statea pitit si cu smerenie cugeta ca nu are cum sa fie vorba despre el, fiind atatia totusi care poarta numele asta.Doamna Sabina, vazand ca la chemare nu raspunde nimeni, mai intra odata la tatal ei si striga din nou:”-Marius!Marius-Viorel!Vino ca tatal meu te asteapta!”.
    Bucuros isi face loc prin multime tanarul acesta.Intrand in Capela, saruta mana Sfantului Parinte cu evlavie si se roaga”-Sfinte Parinte Ilie, te rog din toata inima mea sa ma ajuti cu o locuinta si servici, ca sunt foarte necajit, iar de nu ma ajuti degrab, voi fi nevoit sa stau aici, impreuna cu tine la Cimitir pentru ca, chiar nu am unde sa dorm, nu am casa!!!”apoi a plecat sa ia troleul, insa, o, minune mare, a gasit pe cale un portofel doldora de bani! Nu putea sa creada cum asa repede Sfantul i-a raspuns rugamintilor sale!Cu banii de acolo, si-a inchiriat locuinta pentru o perioada mai indelungata si cu timpul si-a gasit de lucru.
    Cat de minunat!
    Reprezentativa este si minunea de la Periprava cand Sfantul Ilie Lacatusu si-a insufletit colegii inspre executarea ordinului dat de comunistii care ii sileau cu mitraliera sa faca norma de stuf din Delta, pe frigul iernii in ziua Sfintilor Trei Ierarhi.I-a scapat de la moarte- caci legiuitorii voiau sa traga in cei ce nu executa- teferi si nevatamati insotiti fiind de un soare ca in luna iulie!Am citit.
    Apoi ce cuvinte de lauda avea Parintele Iustin fata de Sfantul Marturisitor Ilie Lacatusu;”Parintele Ilie Lacatusu trebuie cinstit ca un sfant, pentru ca este un argument puternic impotriva ratacirii idolatre.
    I se pot inalta rugaciuni oricand,pentru ca sfintii sunt adevaratele marturii ale vietii noastre ortodoxe,chiar in vremurile in care traim”.
    In urma cu 4 ani,mama mea a disparut de acasa iar Sfantul Parinte Ilie Lacatusu a adus-o inapoi, dupa 2 saptamani timp in care nu stiam nimic despre ea, unde este, ce face, etc…mai vazusem la stiri o similitudine intre mama mea si un caz in care o femeie asemanatoare la descriere fusese gasita moarta la Barajul din Cluj.Eram foarte panicata si din toata inima mea am citit acatistul Sfantului cerand ajutor.A adus-o pe mama intreaga si nevatamata dintr-un oras vecin cu al nostru.Nu spun mai mult caci Parintele Cleopa povatuia crestinii:”Nu povesti ale tale”.Dar mare minune a fost!Ca mine sunt zeci si sute chiar, de crestini care au gasit ajutor si izbavire pentru rugaciunile Sfantului Parinte Ilie Lacatusu!
    +Sfintilor Marturisitori,rugati-va pentru noi, ca mare nevoie avem pentru cele ce va sa vina!!!+

    Apreciază

  • Vom intelege pe deplin mai tarziu sau in cealalta viata. Cat suntem in trup, nu putenm sa intelegem multe. Binenteles ca este peste puterea omului sa se lupte cu demonii-patimile, dar de aceea este langa inima-chiar in inima Hristos de la botez, ca sa ne ajute in aceasta lupta. P.Arsenie Boca spunea :” In razboaiele pamantesti, soldatul lupta pentru imparat. In razboaiele duhovnicesti Imparatul-Iisus Hristos lupta pentru soldat.” Cum practic ? Prin rugaciunea „Doamne Iisuse Hristoase Fiul lui Dumnezeu miluieaste-ma pe mine, pacatosul.” Cel mai chinuit Om din istorie a fost Iisus Hristos, care este si Dumnezeu Adevarat. Numai dunmezeirea Lui i-a dat putere sa nu moara in chinurile de dinainte si din timpul Crucii. Ca-spun unii Sfintii, de multe ori trebuia sa iasa sufletul de durere, dar dumnezeirea Lui l-a tinut in trup pana cand a socotit pe Cruce. L-a asteptat si pe talharul pocait si mai ales se spune ca il astepta pe Iuda sa vina la Cruce si sa-si ceara iertare, dar el nu a vrut sa vina. Sf.Nicolae Velimirovici indeamna pe cei care sunt in chinuri grele sa se gandeasca ca precum este randuit soarelui-lunii sa rasara si sa apuna in anumite intervale de timp, asa este in atentia lui Dumnezeu si orice durere a omului. Adica toate sunt masurate la secunda.

   Apreciază

 17. ce inseamna MUCENICIA NESANGEROASA ? iertati ca va pun multe intrebari dar uneori simit ca nu stiu ce sa fac ca sa ma mantuiesc si am impresia ca voi merge fix acolo unde nu-mi doresc.

  Apreciază

  • Mucenicia nesangeroasa este calugaria. Iar in lume, lupta impotriva propriilor patimi este la fel. Sa nu lucrezi patima care te indeamna sa faci un asau alta. Aceasta este mucenicia nesangeroasa. Mucenicii erau indemnati sa jertfeasca la idoli-demoni. Ei se impotriveau pana la sange-moarte. Asa ar trebui sa facem si noi cu patimile care ne inconjoara inima, simturile, mintea.

   Apreciază

  • @DAMARIS.Doamne-ajuta!Te socoteam barbat, dupa nume…este un nume cu rezonanta.Pune intrebari parintelui ca ne folosim toti, este seceta in sufletele noastre dupa cuvant de mantuire!Iertati-ma, Cinstite Parinte!!!+

   Apreciază

 18. @LIDIA: eu cand port fusta lunga am vrajba in familie ata de mult uraste dracul fusta ca si pe unele neamuri de-ale mele le pune(indirect) sa ma jigneasca.

  Apreciază

  • @DAMARIS:pe mine nu m-a jicnit nimeni insa ma cade(rade de mine) vrasmasul in ganduri, adica imi da un simt al ridicolului, al falsei smerenii ca eu fiind din lume, sa imit femeile cu viata sfanta prin purtarea fustei…cine sunt eu, ca ma tavalesc in pacate aidoma porcilor !Dar iata ca, ma voi sili sa o port…din cate am inteles din raspunsurile referitoare la aceasta ispita.Este de folos sa trecem peste toate, cred…+Cu noi este Dumnezeu!

   Apreciază

 19. Parinte,daca un ortodox ,botezat in Biserica ortodoxa ,se leapada intre timp de ortodoxie si trece la secta iar pe urma iar vrea sa vinea la Dreapta Credinta Ortodoxa trebuie sa i se citeasca ceva de dezlegare sau MIRUNGEREA? nu-s sigura..nu e vorba de mine dar cunosc pe cineva care a facut asta si vreau sa o indrum corect…va rog sa ma ajutati!

  Apreciază

 20. Parinte cartea lui Enoh de ce nu-i recunoscuta si este considerata apocrifa?Am citit Cartea lui Enoh varianta Etiopiana este un gram de adevar in cartea aceasta?Asa este parinte omenirea in trecutul indepartat a fost vizitata si influientata de- veghetori-?

  Apreciază

 21. Am vazut documentare in care ilustrau fresce vechi in diferite locuri si pesteri in care erau pictate persoane umanoide cu chip straniu exemplu aveau coarne ,cap de caine erau prezentati si un fel de ingeri cu aripi si chip hidos.Parinte cine erau acestia?Amfost vizitati de ingerii cazuti?Americanii si oamenii de stiinta au cazut in inselare spunand ca sunt extraterestrii.Eu zic ca sunt ingerii cazuti si demonii din cartea lui Enoh.Plus ca am vazut fosile,schelete intregi cu uriasi de 36 de metri zis -nephilimi-am inteles ca uriasii sunt fiii ingerilor cazuti rezultati din imperecheri cu femeile pamantene.In capitolul 6 Geneza este precizat ca Fiii lui Dumnezeu, văzând că fiicele oamenilor sunt frumoase, şi-au ales dintre ele soţii, care pe cine a voit.În vremea aceea s-au ivit pe pământ uriaşi, mai cu seamă de când fiii lui Dumnezeu începuseră a intra la fiicele oamenilor şi acestea începuseră a le naşte fii: aceştia sunt vestiţii viteji din vechime.Cartea lui Enoh de ce nu este recunoscuta?

  Apreciază

   • Sfantul Parinte Ilarion a explicat despre uriasi ca sunt nascuti din oameni dar le-a uitat Dumnezeu masura deoarece se hraneau cu carnea parintilor sai.Iata aici:”-Parinte au existat giganti,oameni uriasi?
    -Da,sa va povestesc cum ajungeau acei oameni giganti si ce s-a intamplat la Boroaia.
    Era in timpul din mitologia paganismului.Un obicei la copiii,ca sa pastreze samanta buna din neamul lor sa nu se piarda, taiau venele parintilor, le sugeau sangele dupa care parintii mureau.Copiii faceau asta in ascuns, dar Dumnezeu ca sa ii descopere si sa-i cunoasca lumea, facea sa creasca foarte inalti.Cand se faceau mari, ajungeau la doi metri jumatate din cauza pacatului facut.Asta faceau cei care stiau despre parintii lor ca sunt foarte destepti ca sa mosteneasca si ei desteptaciunea lor.Inaltimea lor era ca de doua persoane.Eu le-am povestit enoriasilor mei de la Boroaia dar ei nu au crezut, erau foarte indoielnici.Intotdeauna cand simteam asta le spuneam;am epitrahilul pe gat, nu spun minciuni.
    Intr-o zi, cand era Biserica plina de lume, au venit cateva persoane si au spus tare de am auzit toti, ca undeva in apropiere este o movilita cam de doi metri si ceva si nu stiu ce e cu ea.Am spus sa mergem toti si sa vedem ce-i acolo.Am pus ca oamenii sa sape incet si am descoperit scheletul unei femei de lungimea aceia, adica doi metri jumatate.I-am multumit Lui Dumnezeu in sinea mea pentru ca tare m-a ajutat in ale preotiei.
    Cand le spuneam oamenilor ceva deosebit ei erau indoielnici.Le descoperea Dumnezeu si ei credeau in mine.Le mai spuneam de sirene si ei nu m-au crezut.Eram tot asa, in Biserica cu lumea, a venit cineva la mine si mi-a spus:Parinte veniti sa vedeti si sa auziti ce frumos canta cineva pe apa.(pe apa Moldovei).
    Am mers cu totii sa vedem ce-i acolo!Era o sirena.Cum a ingaduit Dumnezeu sa vina ea din mare, tocmai aici la noi ,ca sa o vedem si sa o auzim?Sirenele sunt niste femei egiptence, foarte frumoase, cu par lung si coada de peste.Ele plang dupa bijuteriile furate si cantecul lor este de jale.Ele exista si din cauza aceasta eu nu pot sa mananc coada de peste fara cap(se vindea pe piata-cand era comunismul), pentru ca ma gandesc la ele.
    Sunt urmasele femeilor egiptence care au urmat carele lui faraon ce au urmarit pe poporul evreu, pentru a-i intoarce inapoi in robie si care au fost innecate pe fundul Marii Rosii.”-Cartea 500 RASPUNSURI DUHOVNICESTI la intrebarile credinciosilor, ale Parintelui Arhimandrit Ilarion Argatu.

    Apreciat de 1 persoană

 22. @Paraipan iata ceva interesant:https;//www.youtube.com/watch?v=xUobCOGfS-4, iar daca nu merge link-ul acesta vezi https://oasteadigitala.wordpress.com/2011/12/13/agentii-dezinformatori-ai-noii-ordini-mondiale-david-icke-alex-jones-si-zeitgeist.Derulezi putin si vezi filmul Conspiritus remake-Conspiratia illuminati.Foarte tare si din sursa sigura.Adica personal, cand urmaresc ceva inainte de a analiza informatia iau aminte la sursa.
  Parinte, acest film este tradus si conservat de Manolescu Bd si Adyyon.Acei oameni minunati, tari in fapte si credinta.De unde au atata suflu ca si legionarii din vechime.Ati spus ca nu ii cunoasteti.Sunt mai tineri ca mine care am 37.Ma gandeam ca poate, candva ar fi fost si in partile noastre in vizita, ca ei sunt bucuresteni.
  +Doamne, cat de minunat numele Tau in tot Pamantul!

  Apreciază

 23. Nu merge prea bine link(reiese toata pagina), asadar mai usor se tasteaza pe Goagal:Conspiritus remake(cu subtitrare pentru cei ce nu inteleg bine lb.engleza).

  Apreciază

 24. Sarut-mana, Parinte+.
  Apropo de ceea ce a intrebat @Paraipan…eu nu pot sa am evlavie(mai bine zis dispretuiesc sfantul cu cap de caine, adica Sf.Hristofor praznuit pe 9 mai-dar nu dispretuiesc sfantul ci invatatura falsa despre el pe care am catalogat-o aberatie masonica).Mai pentru inteles, am auzit in urma cu ceva timp pe Trinitas predica pertinenta a unui Parinte care citea din Vietile Sfintilor in legatura cu acest Sfant, si abia acea predica a fost mai pe inima mea, daca ma pot exprima asa.Se referea la Sfant ca ar fi fost foarte urat la infatisare dar nu cu cap de caine!!!
  Adica, un site pretins ortodox vizitat de mine prin 2011-nu dau link-, se insinua in elevarea evlaviei la acest sfant cu pretextul ca, citez:”Chinocefalii sunt ceva obisnuit in ortodoxie” .apoi asa-zisa icoana a acestuia era un caine cu o cruce in mana, ca acela ar fi fost Hristofor-Marturisitorul.Scriu, deoarece acea materie poate se preda si in Seminariile Teologice iar tinerii chiar studiaza pentru note mari!
  Va intreb pe Sfintia Voastra, oare acel sfant avea cap de caine?Maicuta mea ,adica sora, imi raspundea ca in Vietile Sfintilor la noi, este Scris asa ceva.Parca refuz sa cred!
  Iertati-ma,Cinstite Parinte!+

  Apreciază

  • In nici un caz nu avea asa ceva, ci era dintr-un neam de barbari care aveau o infatisare mai hidoasa, datorita probabil unor pacate mari ale stramosilor. Aceasta mostenire grea insa, nu l-a impiedicat sa ajunga Sfant.

   Apreciază

 25. Doamne ajută,

  Nu mă știți dar am mers destul de des la Mănăstirea Petru Vodă în perioada în care păr. Iustin era acolo stareț. Îl aveam duhovnic pe păr. Spiridon. Vă spun sincer că mă bucură atitudinea pe care o aveți în ce privește acest subiect al nepomenirii ierarhului. Mă doare sufletul să aud că păr. S. s-ar îndrepta spre o schismă precum și alte persoane apropiate și pentru care aveam un mare respect. E dureros. Iar situația în care mă aflu este și mai dureroasă. Căci pe lângă aceste persoane care îmi erau apropiate și care încep să se rupă de Biserica lui Hristos, am și membrii familiei care au cam luat-o spre o sectă neoprotestantă. E greu când vezi astfel de schisme și te întrebi dacă nu ai tu o problemă prin faptul că te doare această ruptură față de Biserică.

  Dumnezeu să vă lumineze!

  Sorin

  Apreciază

  • In spatele intreruperii pomenirii de dupa Creta este un duh necurat care invata noi schisme si erezii. Daca se rezumau la combaterea invataturilor eretice de la Creta prin predici, scrieri era suficient. Dar au facut pasul intreruperii pomenirii si se pare ca nu se vor lasa.

   Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s