Texte introduse fraudulos de zelotisti in scrierile Sfintilor Parinti. Erorile teologice ale Pr. Hariton Karyotul din Athos

Sfantul Iustin Popovici isi exprima ingrijorarea cu privire la pregatirile viitorului Sinod panortodox inca din 7 mai 1977 : „

„Biserica noastra sarba sa se retina sa participe la pregatirile pentru „sinodul ecumenic”, si de buna seama, sa se abtina sa participe la sinod. Caci, Dumnezeu sa nu ingaduiasca ca acest sinod sa vina si sa treaca, ca sa se astepte de la el un singur rezultat: schisme, erezii si pierderea multor suflete.

Analizand problema din punct de vedere al experientei apostolice si patristice si istorice a Bisericii, un asemenea sinod, in loc de vindecare, va deschide rani noi in trupul Bisericii si va ridica in fata ei probleme noi si nenorociri noi.”

http://www.sfantulpolicarp.com/Cleopa/ecumenism/e26.htm

In urma sinodului talharesc de la Creta, de cateva luni, a aparut pe net o informatie precum Sf.Justin Popovici ar fi intrerupt pomenirea Patriarhului in ultimii 9 ani de viata, in urma aderari BOSarbe la CMB. Am cautat sa vad daca aceasta informatie este adevarata si am gasit urmatoarea marturie a unui monah roman, care a stat cateva luni in Serbia si acolo s-a intalnit cu ucenici ai Sf.Justin Popovici : „

 Iata ce-mi scrie … :
” … monahul
21:35 (Acum 10 ore)

către mine
Mie mitrop. Amfilohie Radovici mi-a spus că niciodată (Sf.Justin Popovici, n.n) nu a întrerupt pomenirea, deşi ei, ucenicii, l-au rugat să facă asta, şi le-a spus: Vedeţi-vă de studiile voastre şi de viaţa monahală. Aceasta este crucea mea şi lupta mea, iar Biserica nu e cu nimic vinovată.” Asadar, afirmatia ca Sf.Justin Popovici ar fi intrerupt pomenirea Patriarhului, este o minciuna. Cu ajutorul lui Dumnezeu, poate vom gasi si prima sursa a acestei minciuni de pe net.

Una din ereziile aparute dupa sminteala din Creta o stim cu totii, este ecumenismul, panerezie legiferata. Sf. Iustin spune „schisme, erezii si pierderea multor suflete”, folosind pluralul. Si care sa fie oare noile schisme ? Voi incerca sa deslusesc acest lucru in continuare.

Reluand citirea unor texte patristice prezentate de siturile si brosurile zelotiste, privind pozitia Sfintilor fata de episcopii eretici, mi-a sarit in ochi potrivirea “perfecta” cu situatia actuala. Asa ca am inceput sa fac cateva verificari. Sa fie oare o lucrare a Proniei Dumnezeiesti ?  Oare acesti Sfinti Parinti chiar au scris cu mana lor asa ceva ? Iata ce am gasit :

UNELE CITATE PATRISTICE, FOLOSITE CA DOVADA SUPREMA DE CATRE SITURI, PREOTI SI CREDINCIOSI IN ARGUMENTAREA NEPOMENIRII SI IMPARTASIRII SPRE OSANDA, NU EXISTA NICAIERI IN OPERELE SFINTILOR PARINTI. Cine confunda Adevarul cu citate inventate (sau scoase din contextul istoric), zideste de fapt o noua teologie post-patristica, aflandu-se in mare inselare.

Am cautat la Sf.Ignatie Teoforul urmatorul text :  ”Un episcop care a devenit eretic nu mai este episcop, dar dacă credincioșii continuă să-l considere pe el episcop ortodox, dacă continuă să vină la slujbele din bisericile ce îl pomenesc pe el, să primească “darurile” sau „binecuvântările” lui, atunci vor cădea cu toții în afara Bisericii.”

Am ramas surprins cand am aflat ca … NU EXISTA ACEST TEXT  IN CELE 7 EPISTOLE ALE SF.IGNATIE TEOFORUL !!! Aici sunt toate volumele din ciclul Parinti si Scriitori Bisericesti (PSB) traduse din greaca si latina in romana, iar Epistolele Sf.Ignatie Teoforul se gasesc la  pag 145-pag199 .

https://archive.org/stream/Psb-ColectiaParintiSiScriitoriBisericesti/01ScrierileParintilorApostolici#page/n171/mode/2up/search/pagina+145.

Aceasta este intreaga opera a Sf.Ignatie Teoforul : 7 Epistole. Sfantul Ignatie Teoforul-copilul din Evanghelie luat in brate de Insusi Hristos, dandu-l Apostolilor drept exemplu de smerenie, a fost martirizat la Roma la anul 107 de catre imparatul Traian, cu ocazia serbarilor pricinuite de cucerirea a 14 % din teritoriul Daciei-incluzand capitala Sarmisegetuza.

Sf.Ignatie Teoforul s-a luptat cu unii evrei si cu unii eretici care negau patimirile in trup ale Domnului, considerandu-le aparente si cu unii schismatici, care se despartisera de episcopul, preotii si diaconii lor.  Sf Ignatie nu vorbeste nicaieri in epistolele sale de episcopi eretici, de “daruri” sau “binecuvantari” eretice.

Dimpotriva, pentru vremea sa, era nevoie sa fie sustinuta unitatea dintre episcop, preoti, diaconi si credinciosi, ceea ce Sfantul Ignatie scrie in multe locuri, rezumat in cuvantul : ”Nici episcopul sa nu faca nimic fara Dumnezeu si nici preotul sa nu faca nimic fara episcop.”

Nu exista NICAIERI in toate cele 7 Epistole ignatiene, textul pe care-l folosesc preotii-credinciosii zelotisti ca precedent in “argumentarea patristica” a intreruperii pomenirii si impartasirii spre osanda !!!

Acest text ignatian este prezentat si in videoclipul intitulat ” Nou-Ecumenismul si Sinodul de la Creta”, https://www.youtube.com/watch?v=C-y6Q-eKXi0, la min 23:33, unde scrie pe un fond verde ca acest text al Sf.Ignatie Teoforul este preluat din Epistola catre crestinii din Filadelfia. NU exista un asemenea text in epistola catre Filadelfieni a Sf.Ignatie Teoforul, asadar citatul este un fals abject. Videoclipul apare pe Youtube la un cont numit Bianca Maria.

Fara nici un discernamant dar nu intamplator, citatul fantoma din Sf. Ignatie (si urmatorul citat, al Sf. Ciprian) este preluat de siturile  GLASULSTRAMOSESC (+ brosura scoasa de acestia), PRESAORTODOXA etc. Am facut poze acestor situri, pentru a ramane posteritatii dovada inselarii.

Cautand mai amanuntit, am aflat acest text fantoma al Sf. Ignatie (si urmatorul “citat”, al Sf. Ciprian) intr-o revista stilista intitulata Traditia Ortodoxa nr.34 (dec 2011, p.6), scoasa de “Mitropolia” Slatioara (https://issuu.com/anavirlan/docs/traditia_ortodoxa_34).

Insa, prima sursa a citatelor am gasit-o intr-un comentariu din 1 dec 2009 al “mitropolitului” Antonie Orlov ROCOR-V, eretic caterisit tot de ROCOR. Il gasim pe „Mitropolitul” Antonie Orlov scriind un comentariu pe Blogul P.Savatie Bastovoi, in data de 1 decembrie 2009 la ora 16:18, iar la urma semnandu-se cu … + Mitopolit Antonie Orlov,
Intaistatatorul Adevaratei Biserici Ortodoxe Ruse din Afara Granitelor. https://savatie.wordpress.com/2009/11/28/david-il-trimite-pe-urie-la-moarte-grafica-2/#comment-10752.  Aici, in acest comentariu, am gasit pentru prima data cele doua texte falsificate si atribuite in mod fals Sf.Ignatie Teoforul si Sf.Ciprian al Cartaginei. „Mitropolitul” Antonie Orlov  fusese caterisit de catre gruparea ROCOR-V la 29 august 2007, dupa cum rezulta din link-ul urmator :  : https://veniaminilie.wordpress.com/succesiunea-apostolica/

Traseul” citatelor fantoma dezvaluie o mare ispita diavoleasca: precum iezuitii care inventau si falsificau citate sau intregi documente “patristice” in favoarea primatului papal, la fel si stilistii din Slatioara/biserici zelotiste paralele au inventat citate atribuindu-le apoi Sfintilor Parinti, citate care au fost ulterior preluate de zelotistii romani post-Creta, spre atingerea aceluiasi scop: negarea tacita si “patristica” a Harului si justificarea “impartasirii spre osanda” in Biserica Ortodoxa Romana.

Aceeasi amprenta iezuit-stilist-zelotista o poarta si urmatorul text “citat” din Sf.Ciprian al Cartaginei:  “Dacă episcopul care este pomenit in Biserica este eretic, dar oamenii nu-l consideră astfel, atunci o astfel de rugăciune Îl insultă pe Hristos Domnul, care nu poate fi parte din minciună. Oricine se împărtășește intr-o biserică unde este pomenit un episcop eretic, chiar dacă preotul acelei biserici învață ortodox, o astfel de împărtășire nu rămâne fără urmări. Acel om va avea parte la Judecata de Apoi cu episcopul eretic, in fundul iadului.”

Iata si pentru Sf.Ciprian al Cartaginei, tot ce s-a tradus in PSB, adica intreaga sa opera : https://archive.org/stream/Psb-ColectiaParintiSiScriitoriBisericesti/03ApologetiDeLimbaLatina#page/n427/mode/2up/search/eretic. pag.428-pag.506 si Scrisori (81).

NU EXISTA ABSOLUT NICAIERI ACEST TEXT AL SF. CIPRIAN, FOLOSIT DE PREOTII SI CREDINCIOSII NEPOMENITORI PENTRU A-SI JUSTIFICA NEPARTICIPAREA SI NEIMPARTASIREA LA SLUJBELE PREOTILOR CU CUGET ORTODOX.

In acelasi videoclip pomenit mai sus este prezentat eronat Sf. Ciprian al Cartaginei intr-o icoana impreuna cu Sf.Justina. Pentru cei care au intocmit acest videoclip, le atragem atentia ca Sf.Sf.M.Ciprian(+2 oct.  Nicomidia) care mai inainte a fost vrajitor renumit si care s-a intors la Hristos prin patimirile Sf.Justina fecioara este o alta persoana fata de Sf.Sf.Mucenic Ciprian al Cartaginei(+14 sep. 258). Aceasta arata teribila “cultura” teologica a unor marturisitori digitali.

Sf.Ciprian al Cartaginei s-a confruntat cu atitudinile unor „marturisitori” (gruparea “confesorilor”) care, desi nu s-au lepadat de Hristos in timpul ispitelor inchinarii la idoli, dupa ce a trecut prigoana, au fost autorii unor schisme in Biserica, datorita dispretului si urii pe care le aveau fata de cei care s-au lepadat si s-au inchinat la idoli.

Sf.Ciprian a fost nevoit sa-i dea anatemei pe acei „marturisitori” pentru a readuce pacea in Biserica, iar celor cazuti, care voiau sa se pocaiasca, le-a dat canon. In acest sens, in scrierile sale insista asupra faptului ca marturisitorii trebuie sa fie smeriti si foarte atenti pana la sfarsit, caci pot cadea in rele mai mari decat inchinarea la idoli pe timp de pace, daca se vor mandri.

Asadar, cautand la esenta teologiei patristice a nepomenitorilor zelotisti, am dat peste falsuri grosolane care produc mare tulburare in sufletele multor credinciosi din BOR.

Cine are acest interes ascuns, afara de stilistii Slatioara si gruparile schismatice ultraortodoxe ? O sa descoperim si aceasta, cu ajutorul lui Dumnezeu.

Voi parcurge absolut toate textele Sf.Parinti folosite de blogurile care sustin “otrava impartasirii”, ca sa vedem cu totii autenticitatea, iar pentru citatele reale voi cerceta contextul in care au fost scrise.

In acest sens, am dezamorsat citatele Sf. Teodor Studitul folosite de zelotisti in afara contextului istoric, la https://monahulteodot.wordpress.com/2017/04/02/ispita-citatului-despre-omilia-dlui-mihai-silviu-chirila/

Rog de acum inainte, pe toti credinciosii ortodocsi care cauta sincer mantuirea si adevarul, urmatoarele:

1. Sa se ingradeasca, sa nu primeasca si sa nu creada in orice citat din Sfintii Parinti care nu are precizat clar PROVENIENTA BIBLIOGRAFICA. Din ce PSB sau lucrare teologica este extras citatul, capitolul, pagina, cu exactitate. Considerati din start, un text patristic fara nota bibliografica, un fals.

2. Orice citat din Sfintii Parinti care are precizata nota bibliografica, se verifica direct la sursa citata. Zelotistii sunt vicleni: modifica unele cuvinte dintr-un citat real, pentru a-i schimba sensul autentic. Acum PSB sunt in format electronic pe internet, sunt usor de depistat astfel de fraude, doar daca verificam citatul de pe internet cu originalul.

3. Cititi putin si viata Sfantului care a scris citatul. Veti putea intelege mult mai bine contextul istoric si politic, face deosebirea dintre iconomie si acrivie, daruri de nepretuit in aceste vremuri tulburi.

4. Daca in urma acestor pasi veti gasi alte citate fantoma sau modificate, va rog sa anuntati si sa le trimiteti, pentru a-i feri si pe alti credinciosi de a cadea in capcana nestiintei.


Trecand la ultima parte a articolului, chiar in Vinerea Mare am primit un videoclip in care P.Hariton Karyotul din Athos isi argumenteaza teoriile privitoare la „singurul tratament eficace de vindecare a Trupului Bisericii de erezia ecumenista anume, intreruperea pomenirii.” http://prieteniisfantuluiefrem.ro/2017/04/13/gheron-hariton-karyotul-despre-implicatiile-pomenirii-episcopului-despre-intelesul-intreruperii-pomenirii/

Voi incerca sa analizam in continuare aceste teorii ale P.Hariton Karyotul : 

” … Canonul 15 de la Sinodul I-II C-nopol este obligatoriu sau facultativ ?  Facultativ inseamna : daca vreau  il aplic, daca nu vreau nu-l aplic. La aceasta intrebare ne raspund chiar parintii aghioriti intr-o scrisoare din 1275, trimisa catre insusi imparatul C-nopolului, Mihail Paleologul.”

Pr.Hariton K. aseamana fortat situatia de la 1275, din urma uniatiei de la Lyon, cu cea din 2016 de dupa Creta. Atunci era recunoscut Papa drept „cap” si al Bisericii de Rasarit, era pomenit Papa ca intaistatator si la C-nopol, se faceau Liturghii comune ortodocsi-papistasi, au fost ucisi monahii care nu voiau sa-l recaunoasca pe Papa drept „cap” al Bisericii.

Dupa Adunarea din Creta, ati auzit pe Papa pomenit la Sfintele Liturghii ortodoxe, de liturghii comune catolici-ortodocsi, de Crez ortodox cu Filioque rostit in Biserica, de monahi ucisi si manastiri arse? Sa nu comparam merele cu caprele daca nu stim sa facem diferenta. Un mar il mai poti decoji si manca, samanta o poti pune in pamant, poti scoate viermele sa nu se strice intregul, dar capra in miel nu o mai poti schimba..

„… Asadar, dupa cum intelegem, mijlocul principal folosit in fiecare erezie si panerezie, asa cum este si ecumenismul, este intreruperea pomenirii. Atunci incepe vindecarea bolii. ”

M-am gandit la urmatoarea situatie istorica a Bisericii: cat timp a trecut de cand Sf.Fotie cel Mare a formulat sinodal Canonul 15, pana cand l-a aplicat, el insusi, asupra papei ? Am gasit urmatoarele:  

– in anul 794 are loc Sinodul de la Frankfurt unde catolicii legifereaza Filioque;

– in anul 861 Sinodul I-II C-pol se da Canonul 15 de intrerupere a pomenirii si se condamna erezia Filioque;

– in anul 863 are loc un  „Sinod” la Roma in care Papa il „cateriseste” pe Sf.Fotie;

– in anul 867 are loc un  Sinod la C-pol unde Sf.Fotie il cateriseste pe Papa Nicolae si condamna din nou erezia Filioque;

– in anul 868 are loc un „Sinod” la Roma unde Papa Adrian il „cateriseste” pe Sf.Fotie;

– in anul 870 are loc un Sinod talharesc la C-pol in care este „anatemizat” Sf.Fotie; 

– in anul 880 are loc Sinod 8 Ecumenic unde Sf. Fotie combate Filioque;

– in anul 1009 unele surse spun ca s-a intrerupt „oficial” pomenirea Roma-C-pol;

– la anul 1054 are loc Marea Schisma.

Cand s-a folosit Sf. Fotie de propriul Canonul 15 pentru intreruperea pomenirii Papei? Niciodata, caci Sf.Fotie – Papa s-au duelat in sinoade teologice, in adunari ale episcopilor, nu in nepomeniri. Istoric, soborniceasca Biserica Ortodoxa a intrerupt pomenirea la 129 de ani dupa Sinodul 8 Ecumenic (880-1009).

Dupa 45 ani de nepomenire (1009-1054), se declanseaza Marea Schisma !!!

Acesti 174 de ani intre Sinodul 8 Ecumenic si Marea Schisma, arata teologia ICONOMIEI din partea Sfintilor Parinti.

Si pentru nici o clipa, Sf. Fotie si Sinoadele nu au vorbit de LIPSA Harului la Papa, sau “impartasirea spre osanda”, numind pe atunci catolicismul – Biserica romana. De aici rezulta, draga P.Hariton K, ca intreruperea pomenirii nu este „mijlocul principal” folosit de Biserica in vindecarea ereziilor.

Sf.Grigorie Teologul care a vindecat biserica C-nopolului de erezia ariana, nu a reusit aceasta prin intreruperea pomenirii, ci prin sfintenia vietii sale avand dragostea dumnezeiasca in el, prin rugaciune si prin cuvant cu putere multa, caci atunci a tinut „Cele 5 Cuvintari teologice”.   Intreruperea pomenirii si atat, este ultima forma de protest ingaduita de Biserica in fata ereziei arhiereului.

” … pentru ca intreruperea pomenirii nu o fac doar preotii, asa cum zic ecumenistii, tot Trupul Bisericii intrerupe pomenirea. … Adica atunci cand intrerupem pomenirea arhiereului, inseamna ca intrerupem comuniunea bisericeasca cu cei ce-l pomenesc pe arhiereul eretic si cu cei ce-i urmeaza pe preotii ecumenisti. Acesta este firul logic al lucrurilor.”  

Unde au afirmat ecumenistii ca „intreruperea pomenirii o fac doar preotii” ? Nu am mai auzit de asa ceva pana acum. Si in care Canon se spune despre intreruperea pomenirii facuta de catre credinciosi ? De unde ati tras concluzia ca preotii cu cuget ortodox care pomenesc arhiereul sunt automat ecumenisti ? Aici nu mai vad nici un fir logic al lucrurilor ci este deja o fortare lipsita de orice urma de logica.

Deci P.Hariton K. trece, printr-o logica fortata, de la intreruperea pomenirii la intreruperea participarii credinciosilor la slujbele preotilor care pomenesc arhiereii. Pentru P.Hariton, toti credinciosii care se impartasesc din mainile preotilor pomenitori, chiar daca preotii au cuget ortodox, toti sunt ca Iuda.  

Chiar si credinciosii din Serbia, Grecia care se impartasesc din mainile arhiereilor nesemnatari, dar care nu au intrerupt pomenirea patriarhilor/ierarhilor cretani, si acestia se impartasesc ca Iuda ? Dupa gandirea P.Hariton, da.

Si ierarhii  din Bulgaria care nici n-au fost la Creta, dar Patriarhul lor a slujit si s-a impartasit cu arhiereii romani care au semnat la Creta, chiar si bulgarii se impartasesc ca Iuda ? Dupa P.Hariton, da.

Aceasta gandire cade in erezie si cumplita defaimare. Ce legatura are un biet credincios cu erezia de la Creta si cum se va impartasi spre osanda, daca este impotriva ecumenismului sau este necunoscator (batran, copil) si se impartaseste din mainile unui preot care are cuget ortodox si pomeneste din iconomie ? Cum pot fi acesti bieti credinciosi asemanati cu Iuda ?  Oare aceasta noua invatatura nu este cumva o alta erezie dupa ecumenismul de la Creta !!! 

„… Asa ca, chiar de eretic ar fi arhiereul, de vreme ce nu a fost inca oficial caterisit, poate sa slujeasca ! Tainele nu se spurca de la erezia lui, ci se savarsesc. Insa, noi nu avem comuniune cu preotul sau arhiereul care are gandire eretica pentru a nu ne spurca cu credinta lor. Din aceasta cauza, nu ne adunam in locasurile unde se pomenesc episcopii ecumenisti, nu din cauza nevaliditatii Tainelor.”  

Infestarea automata si instantanee de “credinta spurcata” a arhiereilor necaterisiti este de fapt negarea tacita a Harului Duhului Sfant, iar formulari precum “painea otravita”, “binecuvantari … din fundul iadului“, “impartasirea precum Iuda” dau de gol invatatura eretica a pnevmatomahilor moderati sau semi-pnevmatomahi. Insa o erezie moderata este tot erezie.

Draga Pr. Hariton K., nu aruncati praf in ochi recunoscand formal validitatea Tainelor “ereticilor”, ca apoi sa spuneti ca simpla pomenire a arhiereilor cretani transforma preotii cu cuget ortodox in automate de impartasire osanditoare.

Daca ar fi sa judecam dupa realitatea din teren, ar insemna sa-l consideram eretic pe Pr.Zisis in timp ce-l pomenea pe Kir Antim de Tesalonic, pomenitor la randu-i al lui Bartolomeu, si apoi, ca prin miracol, Pr.Zisis a devenit ortodox prin intreruperea pomenirii.

Sf.Apostoli s-au impartasit odata cu Iuda si au ramas Apostoli pana la sfarsitul vietii, n-au devenit tradatori.

Apostolii care au fost in INTERCOMUNIUNE cu Iuda la Cina cea de Taina nu s-au molipsit de erezia lui ariana. Oare Iuda s-a dus de s-a spanzurat (fundul iadului) pentru ca s-a impartasit spre osanda la Cina, cum afirmati despre credinciosii care merg la preotii cu cuget ortodox? “Atunci Iuda, cel ce L-a vândut, văzând că a fost osândit, s-a căit“ Mt.27.3

Parintilor, opriti-va, oare nu va dati seama spre ce extreme dogmatice inaintati atunci cand incepeti sa cantariti Sfintele (+, – sau 0) dupa Harul primit?

Icoana Cinei celei de Taina, cu valoare dogmatica, il infatiseaza si pe Iuda, primul tradator arian al Bisericii, ca cel ce ia parte la Cina-Euharistie. S-au impartasit Apostolii impreuna cu Iuda? DA. S-au impartasit Apostolii din „erezia” lui Iuda? NU. Ce a facut Mantuitorul Hristos cu Iuda, l-a dat anatemei? NU. L-a asteptat chiar si pe Cruce. Aceasta este lucrarea ICONOMIEI Bisericii. Pieirea lui Iuda a venit prin propria-i patima, pofta, pacat, tradare, nu ca impartasirea l-a determinat spre sinucidere (fundul iadului).

Urmeaza pasajul din Sinaxa de la Tesalonic in care o credincioasa incearca sa spuna si ea ceva, dar fiind impotriva gandirii organizatorilor, i s-a pus pumnul in gura.

„… Toti intrebati : „unde sa mergem sa ne impartasim, sa ne botezam, sa ne cununam ?” Asta este problema d-voastra, nu va putem spune noi unde sa mergeti. Sa va luptati sa castigati preoti care sa intrerupa pomenirea. Pentru inceput, cu preotii pensionari, care sunt economic independenti ….Insa cei care intrerup pomenirea , sa nu intrerupa si slujirea. Intelegeti ? Sa continue liturghisirea pentru ca intreruperea pomenirii este nefolositoare cand incetezi sa mai slujesti…. Si acest popor pe care-l aveai impreuna cu tine, unde va merge sa se imbisericeasca ? La asta nu te gandesti ?”  

Suna cam asa – eu, athonitul, am unde sa slujesc (sa merg la) “liturghii, botezuri si cununii neprihanite”, dar voi, crestinii de rand, va priveste, treaba voastra, dar daca nu o faceti, va duceti direct in “fundul iadului”, dupa un faimos citat-fantoma.

Pai uite, draga P.Hariton K., ca preotii pomenitori cu cuget ortodox s-au gandit mai bine decat d-ta : nu au intrerupt pomenirea, ca sa poata sa mai imbisericeasca si responsabilizeze pe credinciosi, si in acelasi timp si-au pastrat cugetul ortodox, contrar teoriilor voastre putrede !!! 

Unii arhierei care au semnat la Creta, au semnat de frica, din dorinta de a-si pastra scaunele, dar nu au convingerea ca acolo s-a facut ceva bun pentru Biserica. Si pana nu sunt judecati sinodal, Biserica nu-i considera eretici de nepomenit, adica condamnati definitiv si dati anatemei.

Dovada este ca, NICI MACAR UNUL DINTRE CEI 33 DE ARHIEREI CARE NU AU SEMNAT LA CRETA, NU A INTRERUPT POMENIREA IERARHILOR CARE AU SEMNAT !!!  Simpla pomenire a unui arhiereu, chiar care a semnat erezii la Creta, nu-l face automat eretic-dupa cum afirma P.Hariton K.-nici pe alt arhiereu care-l pomeneste, nici pe preotul care-l pomeneste si nici pe credinciosul care sta la aceste slujbe. Aici este prapastia dintre athoniti si Pr.Zisis.

Dovada este ca, desi Mitropolitul Antim- cu cugete eretice- a fost pomenit de Pr.Th. Zisis timp de 8 luni dupa Creta. Dupa judecata gresita a P.Hariton K., ar rezulta ca Pr.Th. Zisis era eretic inainte de nepomenire si se impartasea spre osanda si la fel cei care mergaeu la slujbele lui.

Este o absurditate sa afirmi ca impartasirea din mainile unui arhiereu sau preot (nesemnatar/cu cuget ortodox) care pomeneste pe arhiereii care au semnat la Creta, ei bine, acea impartasire arde si osandeste in “fundul iadului” pe mireanul drept-credincios.

Din pacate, pentru unii preoti nepomenitori din Romania, parerile eretice-schismatice ale gruparii athonite P.Sava-P.Hariton Karyotul-P.Heruvim sunt litera canonica !!! Si care sunt aceste pareri ? Le vedem expuse in rezumat dupa cele doua conferinte tinute de P.Sava la Iasi si Bucuresti in 18 si 20 aprilie 2017 : https://youtu.be/gVNYYPqBgl4  si https://ortodoxiamarturisitoare.wordpress.com/2017/04/21/conferinta-parintelui-sava-lavriotul-de-la-bucuresti-20-aprilie-2017-despre-sinaxa-din-grecia-tesalonic-de-pe-data-de-4-aprilie-2017/

1. „Dacă mergem acolo unde sunt pomeniți ierarhii eretici este ca și cum am fi de acord cu învățătura lor.”

2. „A rămas un singur ierarh mărturisitor, care s-a îngrădit cu totul de erezie – PS Longhin Jar de la Baniceni”.

Nici macar cei 33 de arhierei care nu au semnat la Creta nu mai sunt „marturisitori” pentru d-lor ? IPS Serafim de Pireu, IPS Hierotheos Vlachos … PS David de Krusevac-care NU AU SEMNAT ABSOLUT NICI UN DOCUMENT DE LA CRETA … sunt cazuti in erezie, nu mai sunt marturisitori ?

3. „Întreruperea pomenirii episcopului este anatemă: scoatere în afara Bisericii.” – erezie evidenta.

4. Despre preoții care au întrerupt pomenirea și trimit credincioșii la biserici, la preoții care pomenesc, nu doar pentru mărturisire, ci și pentru spovedit și împărtășit, părintele Sava este categoric: “aceștia greșesc! De ce au mai întrerupt pomenirea dacă trimit la pomenitori pe credincioșii care ei înșiși au hotărât să se îngrădească?! ”

Aici este problema cea mare a preotilor nepomenitori: au depasit limitele intreruperii pomenirii si au trecut-fara nici un temei din Sf.Traditie/Sf.Canoane si la intreruperea participarii (ingradirea) credinciosilor la slujbele pomenitorilor cu cuget ortodox, socotindu-i si pe acestia eretici doar pentru pomenirea arhiereilor, iar pe credinciosii care se impartasesc la preotii pomenitori cu cuget ortodox ii socotesc ca se impartasesc ca si Iuda.

Sf.Ciprian al Cartaginei a avut si el mari probleme cu „marturisitorii” care nu s-au inchinat la idoli, dar care dupa aceasta au facut schisme in Biserica, prin dispretuirea si despartirea de acei crestini care s-au inchinat idolilor, dar care acum voiau sa se pocaiasca.

Acestea sunt cele doua caderi grave ale preotilor care au intrerupt pomenirea arhiereilor. Numai P.Theodor Zisis a reusit sa se pastreze neatins de aceaste caderi. Cum a reusit ? Are experienta mai mare-40 de ani de studiu al scrierilor Sf.Parinti si il considera – dupa dreptate ca Sfant, pe Arhim. Epifanie Teodoropulos – cel care a lamurit ca nimeni altul ce inseamna si cum se face intreruperea pomenirii arhiereilor care sustin erezii, in cartea „Cele doua extreme : ecumenismul si stilismul”.

Neprimind cele scrise de P.Epifanie Teodoropulos – care s-a ostenit ca nimeni altul in Grecia in lamurirea problemei nepomenirii, gruparea athonita a cazut exact in aceleasi capcane in care au cazut cele 14 sinoade paralele stiliste din Grecia, cu singura deosebire, ca athonitii inca nu au un arhiereu de partea lor. Dar nu se stie pana la sfarsit ce va fi.

Arhiereii marturisitori care sunt acum in lume, vazand tendintele lor schismatice-eretice evita sa se alature gruparii athonite. P.Sava era dezamagit de aceasta neparticipare a unor arhierei la Sinaxa din 4 aprilie, dar el nu-si da seama saracul, ca vina o poarta chiar gruparea lor, care merge de ceva timp pe exgerari periculoase. 

La noi in Romania, timp de 2000 de ani nefiind problema intreruperii pomenirii decat la cei de la Slatioara, sunt explicabile aceste caderi, dar dupa un timp nu pot sa ramana scuzabile. Nu ai stiut , nu te-ai priceput … de aceea, mai cazi. Dar staruinta in pacat, dupa ce ti-au atras atentia unii, se zice ca ar fi diavoleasca. Nu ne va judeca Dumnezeu ca am cazut-caci numai El este Singurul statornic desavarsit si nemiscat, ci ca nu am vrut sa ne mai ridicam.

Cu staruinta in pacat este o problema foarte periculoasa : de la a nu vrea, se poate ca in timp, sa ajungi la a nu mai putea !!! Dumnezeu sa ne ridice , sa ne tina si sa ne lumineze pe toti pana in sfarsit.  As vrea totusi sa le propun tuturor preotilor si credinciosilor nepomenitori urmatoarea intrebare-meditatie: daca generatia aceasta va fi invatata cu practicile nepomenirii, atunci cand vor trece in vesnicie preotii nepomenitori sau cand nu vor mai putea sluji, ce se va intampla cu fiii lor duhovnicesti, cum se vor mai mantui, la ce preoti vor mai merge ?  

 Ce consecinte ar putea aparea in timp, in urma punerii in practica a acestor idei ale P.Hariton-P.Sava ? Amintim doar schisma rascolnicilor din Rusia : “Rascolnicii au făcut la fel, rupîndu-se de Biserica Rusă pentru o părută super-corectitudine (în sec. XVII s-au modificat textele din cărţile de cult, retraducîndu-se după originalul grecesc patristic). Şi după ce s-au rupt de Biserică, ce au făcut rascolnicii? S-au rupt în două, devenind popoveţi (adică hirotonindu-şi preoţi FĂRĂ episcop) şi bez-popoveţi (adică fără preoţi, nemaiavand episcopi; si au rămas aşa, fără Taine, pînă în ziua de azi).”

Poate imi veti spune : noi romanii nu vom cadea in greselile rascolnicilor. Nu fiti asa de siguri, caci unora deja le trec prin minte idei asemanatoare cu cele ale rusilor rascolnici !!!  

 Chiar in prima zi a Invierii am primit urmatorul email : 

x O solutie

A. A. <e…3@yahoo.com>

12:52 (Acum 32 de minute)

către mine

Hristos a Inviat, Parinte!

Ma numesc V. A., am 49 de ani si locuiesc in Iasi, str…., nr. …, bl. …, sc. A, etaj 5, ap. …, jud. Iasi (mail: e…3@yahoo.com). Observ cu tristete caderea in care se afla in acest moment institutia Sfintei Biserici impreuna cu majoritatea ierarhilor si preotilor pomenitori ai ierarhilor eretici.

Totusi cred ca n-ar trebui sa ne marginim numai la a observa aceasta stare de fapt care, oricum, se va accentua in scurt timp prin participarea papistasilor, musulmanilor, mozaicilor si a altora la slujbe in comun in lacasele noastre de cult.

Cu umilinta si respect, ma gandesc ca ceva trebuie facut in mod practic, pentru a contracara asaltul ecumenismului impotriva Ortodoxiei, ceva ce poate aduce in viitor un obstactol aproape insurmontabil in fata asediului eretic la care suntem si vom fi supusi.

Ca atare, viitorul Ortodoxiei in forma actuala nu este incurajator, avand in vedere ca numarul ierarhilor, al preotilor de mir si al calugarilor nepomenitori este in continua scadere, totul sfarsind la un moment dat prin caterisirea, in cativa ani, a tuturor celor care indraznesc sa duca mai departe Dreapta Credinta, prin ,,argumente” de tip sofistic, gen: ,,sa pastram unitatea Bisericii”, stiut fiind ca unitatea nu poate exista decat in Adevar.

Daca, conform preotiei duhovnicesti, crestinul de rand oricum are dreptul sa boteze, spre exemplu (taina fara de care nu pot exista crestini), iar daca, in curand, in lacasele de cult nu vor mai fi preoti in adevaratul sens al cuvantului (deci nu va mai fi preotie valabila, asa cum este inteleasa ea acum), singura solutie pe care o vad este ,,intoarcerea in catacombe”, adica practicarea preotiei in propriile noastre familii, cu ajutorul dumneavoastra si a altor cinstiti preoti care inca mai pastreaza Dreapta Credinta.

Pe scurt, solutia ar fi urmatoarea: preotii care inca Il mai urmeaza pe Hristos sa faca alti preoti, cat mai repede si cat mai multi posibil, din randul barbatilor mireni, pentru ca Biserica Lui Hristos, asa cum era ea la inceputuri, sa ramana vie in toate familiile unde vor exista acesti oameni, atata vreme cat, in scurt timp, lacasele actuale de cult, dupa cuvantul Mantuitorului, nu vor mai fi altceva decat niste pesteri de talhari.

Prin aceasta lucrare, nu cred ca s-ar aduce nici o atingere Sfintelor Taine, ci cel mult unor chestiuni legate de tipic, apartinatoare in acest moment strict de felul in care este organizata Biserica, ca si institutie, si nici nu ar transforma barbatii din familiile romanesti in niste pastori, atata vreme cat nu umblam la Sfintele Taine.

Daca solutia aceasta este potrivita pentru vremurile care urmeaza, atunci trebuie pusa in practica fara frica, pentru ca, decat ,,tipic, tipic, si la inima nimic”, cum zicea Parintele Arsenie Papacioc, adica o forma fara fond, mai bine un inceput de credinta practicata cu inima curata, in fiecare familie. Altfel, nu se intrevede altceva decat o stingere, sau, si mai rau, o deformare satanica a Ortodoxiei.

Eu unul, iertat sa-mi fie, sunt destul de pacatos si nenorocit ca sa-mi mai permit sa fiu si tampit, adica sa accept sa merg la iad legat la ochi si condus de eretici, doar in numele unei iluzorii ,,unitati”. Daca ar fi fost normal asa, atunci, de la 1054, trebuia sa fim papistasi cu totii, iar acum n-am mai fi deosebit adevarul de minciuna.

Dumnezeu sa ne ajute!

Mantuitorul Hristos, Cel ce da celor cazuti RIDICARE sa ne lumineze pe toti cu Sfanta Invierea Sa.  Amin.

1.096 de comentarii

   • Nu v-ati gândit ca mai marii nostri cum au trădat credinta la Creta așa poate au modificat si scrierile Sfintulor Părinți scoțând citatele care ii vadesc ca ceea ce sunt defapt: eretici ecumenisti trădători? Si eu am avut naivitate crezând ca Teofan nu-l va primi pe papa francisc ereticul dar după Creta așa va fi din cădere in mai mare cădere. Orice ar spune ierarhii români dacă nu se dezic de semnătura de pe documentele eretice din Creta sunt împotriva sfinților părinți si împotriva credinței ortodoxe. Doamne ajuta!

    Apreciază

  • Mai intai ar trebui cunoscute temeinic cele hotarate acolo, nu din auzite. Pentru preoti ar trebui predicat impotriva panereziei ecumeniste, … La arhierei vom auzi numai de bine despre Creta, sau altii care sunt impotriva, se abtin sa afirme public ceva. Sa nu fim de acord cu casatoriile mixte, care sunt acum la moda si au fost legiferate la Creta. Sa stim ca tot ce este oficial mediatizat in legaturile cu ereticii-evreii-musulmanii-paganii, nu este de la Dumnezeu ci este ecumenism, noua doctrina a guvernului mondial. Post-rugaciune facute zilnic pentru Biserica, arhierei si preoti ca sa-i lumineze Dumnezeu.

   Apreciază

   • Dar asta s-a facut dintotdeauna. Mai ales la Petru Voda, prin vocea Marelui Parinte Justin Pârvu, s-a vorbit zeci de ani împotriva ecumenismului, s-au publicat cărți și reviste pe această temă. Iată că nu au avut niciun efect asupra lui Teofan. Deci, mai ales acum, dacă simplii preoți vorbesc împotriva ecumenismului nu va avea niciun efect.
    Dacă tot ați susținut întreruperea pomenirii nu cred că a fost influență de la actualii nepomenitori, ci ați avut temeiuri canonice, patristice, chiar singur dacă ați fi adoptat această măsură a nepomenirii.
    Eu nu înțeleg faptul că dacă unii greșesc (cel puțin așa considerați), de ce trebuie să anulați pur și simplu un canon? Mergeți cu sfinții părinți, nici cu ecumenistii, nici cu zelotii.
    Asa si Sf. Maxim Mărturisitorul a rămas singur. Ceea ce spune P Epifanie și atitudinea Sf. Iustin Popovici sunt îndreptățite pentru acel stadiu al ecumenismului, dar în Creta acesta a fost ridicat la rang de dogmă, fiind decizie sinodală, iar la noi în România a fost unanimă. Practic nu avem alternativă, toți sunt o apă și-un pământ, iar Teofan cel mai periculos, fiind viclean și pozând ca anti-ecumenist.
    Trebuie o delimitare clară de semnatarii din Creta, dar și de cei în comuniune cu ei, fiind deopotrivă, după cum spune Sf. Ioan Gură de Aur.
    Trebuie creat un curent anti-pomenire cu zeci de preoți, în masă, încât cei de acum ori să se dea la brazdă, dacă considerați că nu-s, ori să pară un grup mic și neînsemnat.
    În acest sens trebuie să depuneti eforturi, dacă vreți să luptati împotriva ecumenismului, căci de scris s-a scris destul și aveți din plin argumentație.
    Eu cred că acesta este sinodul tâlhăresc profețit, deci cu toate armele împotriva sa, iar cea mai importantă și singura în acest sens este întreruperea pomenirii, pentru salvarea Bisericii de schismă (oare nu este evident că acești ierarhi săvârșesc o schismă, prin despărțirea de Sfinții Părinți, prin încălcarea sfintelor canoane?)

    Apreciază

   • Nici Sf.Justin Popovici, nici P.Justin si nici unul din marii nostri duhovnici din perioada comunista, niciunul din Sfintii Inchisorilor nu sunt de acord cu intreruperea pomenirii in Romania. Postiti si rugati-va oricaruia dintre acestia ( P.Cleopa, P.Paisie Olaru, P.Arsenie Papacioc, P.Arsenie Boca, Sfintilor de la Aiud, Sf.Ilie Lacatusu …) si veti vedea ca niciunul nu este de acord cu intreruperea pomenirii in Romania. Grecii si Athonitii sa faca ce vor. Ei au deja 4-5 sinoade paralele eretice si schismatice. Singurii care au iesit din CMB sunt georgienii si bulgarii. Dar cum au iesit georgienii ? A fost un episcop batran din generatia Patriarhului Ilias II care-dimpreuna cu cativa stareti de manastiri, l-a amenintat pe Patriarh ca daca nu iese din CMB, ei vor intrerupe pomenirea lui. Patriarhul Ilias II i-a caterisit de indata pe acei stareti si preoti. Dar lumea a facut mare scandal. Patriahul s-a temut de un sinod paralel si in Duminica Ortodoxiei a iesit in fata Sf.Altar si si-a cerut iertare de la cei caterisiti, de la oameni si a hotart iesirea din CMB. Dar ce folos daca l-a primit pe ereziarhul de papa francisc si s-a imbratisat cu el anul trecut ? Incalcarea canoanelor nu este schisma. Este pacatul arhiereilor, dar nu este schisma. Schisma ar fi atunci cand un arhiereu isi ia credinciosii din eparhie si-si face el o biserica a lui, fara sa mai aibe vreo comuniune cu Biserica. In schisma sunt cei din gruparea Slatioara. In schisma sunt cei din „Adevarata Biserica Ortodoxa Rusa”- aparuta cu binecuvantarea Patriarhului Tihon, numita si „Biserica catacombelor”, care il are acum ca Mitropolit pe Arhiepiscopul Tihon de Omsk si Siberia. Schisma inseamna despartire de Biserica. Tot schisma fac acesti preoti nepomenitori care nu mai slujesc in sobor cu preotii pomenitori si nici pe credinciosi nu-i mai lasa sa mearga la bisericile unde sunt pomeniti arhiereii, iar impartasirea la pomenitori o considera ca cea a lui Iuda. Arhiereii ecumenisti au ganduri si unii chiar convingeri eretice, altii au semnat erezii, dar nu au facut niciunul pana acum vreo schisma, ramanand in Biserica si pomenind pe toti arhiereii bisericilor locale. Noi sa nu raspundem la caderea lor de la creta cu alte erezii si schisme. In momentul in care un parinte nepomenitor caterisit de catre un arhiereu ecumenist nu recunoaste aceasta caterisire pe motiv ca acel arhiereu nu mai este arhiereu-datorita „pierderii harului arhieresc” fara nici o caterisire de catre un Sinod, deja preotul respectiv este intr-o grava greseala a negarii lucrarii harului la arhierei. In momentul in care acelasi preot caterisit afirma in predica ca, dupa caterisirea lui „Liturgia lui este curata”-datorita nepomenirii arhiereului, atunci acel preot cade tot intr-o erezie pnevmatomaha.
    Iata in ce hal au ajuns acum, la 100 de ani dupa revolutia bolsevica din Rusia, membrii bisericii catacombelor din Rusia :
    vladmoss@aol.com
    15 iun.

    către mine
    engleză
    română Tradu mesajul
    Dezactivează pentru: engleză
    Dear Monk Theodot,

    I belong to the True Orthodox Church of Russia under Archbishop Tikhon of Omsk and Siberia.

    I reject the Cretan council, as I reject all the ecumenist statements of World Orthodoxy since the 1980s. World Orthodoxy has been in heresy for at least 50 years. It is time that everyone left it and joined the True Orthodox Church.

    Yours in Christ,
    Vladimir Moss

    Monahul Teodot
    16 iun.

    către vladmoss
    Do you have a liturgical communion with ROCOR (Russian Orthodox Church Out of Russia)? But with the Patriarchate of Moscow? Does your metropolitan Tihon of Siberia recognize the Holy Mysteries committed by Patriarch Kirill of Moscow, or consider the Patriarchate of Moscow to be ungrateful? Thank you for the answers. God help you.

    vladmoss@aol.com
    16 iun.

    către mine
    engleză
    română Tradu mesajul
    Dezactivează pentru: engleză
    No. We consider ourselves to be the only canonical Russian Church (with the possible exception of Suzdal, ROAC). We do not recognize the mysteries of the Moscow Patriarchate or of any of the Local Churches of World Orthodoxy. They are all under the anathema against ecumenism of ROCOR in 1983.

    Asadar, biserica catacombelor din Rusia -infiintata de patriarhul Tihon, cel care a fost otravit de bolsevici, a ajuns sa nu mai recunoasca nici o Biserica locala dupa 1983, deoarece toate acestea au arhierei implicati mai mult sau mai putin in ecumenism. Dupa ei, ar insemna ca biserica catacombelor din Rusia sunt singura biserica a lui Hristos de pe pamant. Pana aici i-a adus fanatismul si zelotismul rusesc. Nu vreau sa am nici o legatura cu astfel de „ortodocsi” pravoslavnici. Nu vreau sa am nici o legatura cu acea Scrisoare atribuita Patriarhului Tihon al Moscovei in care indemna la 1917-… pe ortodocsii pravoslavnici sa nu mearga la biserica, sa se boteze acasa, sa se cunune acasa in fata Sf.Icoane … , scrisoare dupa care chiar se iau unii ortodocsi romani dupa Creta, in care scrie asa : ” … Vă Blagoslovesc înainte de moarte: rugaţi-vă singuri prin casele voastre, fără preoţi, fiindcă ei sânt lupi în piele de oaie. Singuri îngropaţi morţii, singuri botezaţi copiii. Iar căsătoriile, să le blagoslovească tata şi mama cu Sfintele Icoane. Rugaţi-vă fiecare după cum ştie şi după cum poate, ţineţi toate Posturile, cinstiţi Sfintele Sărbători, păziţi credinţa Pravoslavnică pană la sfârşit.”
    Nu este acesta sinodul talharesc care va legaliza casatoriile calugarilor, ale arhiereilor … acesta din 16.06.2016 este doar inceputul. Sursele intreruperii pomenirii in Romania dupa Creta sunt doua : PS Longhin-agent fsb-kgb si gruparea athonita Sava-Hariton Karyotul.
    Nu primesc hotararile acestui sinod talharesc dar nici nu sunt de acord cu intreruperea pomenirii in Romania dupa Creta. Cu toate ca m-a dat afara pe nedrept din M-rea mea de metanie-deci as avea motive sa lupt impotriva lui, nu consider ca Mitropolitul Teofan este un arhiereu eretic fara intoarcere, caruia sa fie obligatirie intreruperea pomenirii. Nu este el nici un marturisitor gen Mitr.Ieroteos Vlachos sau IPS Serafim de Pireu, dar nici eretic convins irecuperabil precum IPS I.Ziziulas, P.Bartolomeu al C-nopolului … Parerea mea.

    Apreciază

   • Multumesc de raspuns… e destul de lung si de aceea v-a luat mult

    Conform DEX, cuvantul schismă înseamnă următoarele:

    SCHÍSMĂ, schisme, s. f. Separarea formală a unui grup de credincioși de comunitatea religioasă căreia îi aparține; p. ext. dezbinare sau neînțelegere pe chestiuni de principiu între grupuri sau persoane unite până atunci; ruptură provocată de o deosebire de păreri; sciziune. – Din fr. schisme, lat.schisma.

    Deci vedem că schisma inseamna mai exact o deosebire de păreri. Sinodul din Creta a fost eretic, asta o și sustineti, prin urmare semnatarii lui sunt în dezacord cu Învățăturile Sfinților Părinți, adică au păreri diferite despre Dreapta Credință, deci sunt în schismă. Nepomenitorii nu sunt de acord cu aceste păreri noi, ecumeniste, prin urmare ei apără Biserica de schismă, conform Canonului 15 I-II Constantinopol. Eu nu am auzit în niciun comunicat al celor de la Rădeni, Orășeni, Urziceni, Sf. Gheorghe, s.a. în care să nege harul pomenitorilor, ci dimpotrivă am vazut ca sunt acuzati de adevaratii zelotisti cum ca ar afirma existenta harului la ecumenisti si pomenitorii lor. Deci ei sunt undeva la mijloc, semn bun după părerea mea, că nici nu pactizează cu ecumenistii, nici nu fac jocul zelotistilor, care vor rupere totală de BOR.
    Sa fim sinceri si smeriti ca nu ne putem baza pe astfel de argumente precum ma invitati sa experimentez raspunsuri de la sfinti in urma rugaciunilor mele. Eu ma rog pentru iertarea celor multe pacate ale mele, nicidecum nu am pretentia ca sfintii im raspund mie in acest mod. M-ar bucura ca sf. tale sa ti se intample cu adevat asa ceva, fiind un argument clar de viata sfântă.
    Cum v-am si propus, de ce nu aplicati Canonul 15 personal fara nicio legatura cu cei pe care ii considerati zelotisti, intrucat toate conditiile sunt implinite, si anume propovaduirea ereziei de catre ierarhi, cu capul descoperit – in mod public, parafata prin semnatura si impusa prin prigoana.
    Cat despre intoarcerea mitr. Teofan, va reamintesc cuvintele Parintelui Justin, pe care ni le-ati spus on mai multe ocazii: „Din el mai bun nu poti face, dar mai rau da”. Deci nicio speranta ca se va lepada de hotararile eretice din Creta. Sa nu ne imbatam cu aceste iluzii, apoi sa regretam cand e prea tarziu…
    Nu avem treaba cu rusii, avem de rezolvat problema in ograda noastra.

    Apreciază

   • P.G. a stat un timp sub ascultrea P.Efrem din Arizona. Am intrebat pe P.G. care a fost cativa ani la Petru-Voda si a slujit si la deal la calugari si la maici : care este parerea P.Efrem din Arizona(ucenicul lui Gheron Iosif, P.Efrem are capul lui Gheron Iosif acolo in SUA), pentru intreruperea pomenirii arhiereilor care au semnat la Creta ? Iata raspunsul : „Matusa unui rasofor roman din obstea lui mi-a transmis sa pomenim pana cand vor fi caterisiti de un Sinod Ortodox. El si ucenicii lui opreau de mult pomenirea daca ar fi avut instiintare de la Dumnezeu. Nu sunt de acord cu sinodul din Creta dar nici nu opresc pomenirea.” O sa fac un nou articol pe tema asta, daca ajuta Dumnezeu si ma mai tin puterile.

    Apreciază

   • Parintele G. a fost o vreme sub ascultarea P.Efrem din Arizona. Am intrebat pe P.G. care a fost cativa ani la noi-Petru-Voda si a slujit si la deal la calugari si la maici : care este parerea P.Efrem din Arizona-ucenicul lui Gheron Iosif care are capul sau in SUA, pentru intreruperea pomenirii arhiereilor care au semnat la Creta ?
    iata raspunsul : „Matusa unui rasofor roman din obstea lui mi-a transmis sa pomenim pana cand vor fi caterisiti de un Sinod Ortodox. El si ucenicii lui opreau de mult pomenirea daca ar fi avut instiintare de la Dumnezeu. Nu sunt de acord cu sinodul din Creta dar nici nu opresc pomenirea.” O sa fac un articol pe tema asta, daca ajuta Dumnezeu si ma mai tin puterile.

    Apreciază

   • V-am scris de vreo trei ori si vad ca nu vreti sa intelegeti. O tineti pe panta „nepomenirii” pana la absurd. Vreti sa ma convingeti d-voastra pe mine in legatura cu nepomenirea sau cautati adevarul ? Sf.Fotie cel Mare-cel care a scris acest canon 15, sa ne lumineze sa pricepem cum, cand si de catre cine se aplica. Nu este de la Dumnezeu nepomenirea in Romania. Doamne ajuta.

    Apreciază

   • Dar parca era vorba de dezbatere aici.. asta inseamna blog… sau incercati sa ne impuneti doar propria parere? Publicati-mi comentariul in care zic ca staretul Efrem l-a contrazis pe P Justin si dati-mi un raspuns… aveti si linkul cu acea declaratie, de la florentina

    Apreciază

   • Mai intai invata-te sa scrii dupa regulile de buna cuviinta iar nu pe ton poruncitor, ca nu sunt obligat sa-ti public aici toate obsesiile si incapatanarile la nesfarsit si nici nu am chef nici timp ca sa ma cert cu d-ta pe blog. Vad ca unii turbeaza atunci cand nu le public unele comenntarii. Aceasta arata ce duh ii mana ca sa scrie aici. Altii mai smeriti imi scriu : „nu este neaparat sa-mi publicati comentariul. Am scris doar pentru d-voastra.” Cu schismaticii sectanti eretici nepomenitori, eu merg dupa cuvantul Sf.Ap.Pavel : „De omul eretic, dupa intaia si a doua mustrare, departeaza-te.” Unde vedeti d-voastra ca l-a contrazis P.Efrem pe P.Justin in privinta cipurilor ? Iata ce scrie aici : http://www.cuvantul-ortodox.ro/recomandari/parintele-efrem-filotheitul-arizona-pecetea-va-fi-impusa-dupa-cel-de-al-treilea-razboi-mondial/
    Una este situatia din SUA, unde nimeni nu mai poate intra decat daca are pasport biometric si alta este situatia la noi, unde este abia inceputul si s-a reusit sa fie acceptate si pasapoartele temporare. Oare ucenicii P.Efrem din Arizona nu au cumva acte electronice ? Aceia nu se mai mantuiesc ? Una este crucea pe care ne-o asumam noi – cei care nu vrem sa luam asemenea acte si altceva este sa impui cu forta la oameni sa nu le ia, sa nu-i mai spovedesti-sa nu-i mai impartasesti si sa-i pierzi pe multi definitiv de la mantuire. Daca unul are acte electronice si vrea sa se spovedeasca, dar nu are puterea duhovniceasca-nici intelegerea necesara in acest moment sa le lepede, ce faci ca duhovnic ? Nu-l mai spovedesti deloc ? V-am mai scris o data ca acest subiect al actelor nu are nici o legatura cu nepomenirea.

    Apreciază

  • P.Vasile Savin cred ca este un preot serios, om duhovnicesc, dar din pacate nu a inteles cum se aplica corect intreruperea pomenirii, dupa Sfintii Parinti si dupa cum invata si P.Epifanie Teodoropulos in cartea „Cele doua extreme : ecumenismul si stilismul”. Adica, daca tu ca preot, intrerupi pomenirea arhiereului, este gresit sa nu mai slujesti in sobor cu alti preoti care nu au intrerupt pomenirea, desi Mitropolitul Teofan nu este un arhiereu irecuperabil caruia sa-i intrerupi pomenirea. Parerea mea. Iata un citat din cartea P.Epifanie Teodoropulos : „Iubite părinte Nicodime, fără îndoială că Dumnezeu nu poate fi constrâns de hotărârile
   oamenilor. De multe ori oamenii au osândit nevinovaţi şi au dezvinovăţit vinovaţi. (Şi nu numai în Biserică). Nu încape nici o îndoială că Dumnezeu a şters din Cartea Sa persoane pe care oamenii niciodată nu le-au condamnat şi nu a şters persoane pe care oamenii le-au condamnat. Dar noi, iubitule, nu suntem heruvimi sau serafimi, ca să putem cerceta Arhivele cerului şi vedea care oameni sunt scrişi şi care şterşi, sau, mai concret, care clerici sunt recunoscuţi şi care sunt lepădaţi de Dumnezeu. Care dintre noi va putea spune cu desăvârşită certitudine şi siguranţă că aceasta sau aceasta a hotărât Dumnezeu pentru cutare sau cutare preot sau episcop? „Cine a cunoscut mintea Domnului, sau cine s-a făcut sfetnicul Lui?” 102 Chiar şi în privinţa ereziei, cine nu ştie că şi sfinţi ai Bisericii noastre au căzut în erezii din simplitate, dar fiindcă au avut intenţie bună, au fost povăţuiţi de Dumnezeu şi s-au dezmeticit? Cine suntem noi ca să ne însuşim judecata Bisericii? Oare credem că am ajuns la măsura să cunoaştem judecata lui Dumnezeu? Nu este de mii de ori mai sigur şi mai plin de smerenie faptul de a ne supune hotărârilor Bisericii? Fratele meu, este înşelarea cea mai de pe urmă părerea că noi suntem cunoscători siguri ai voii lui Dumnezeu. Vai şi de mii de ori vai de Biserică atunci când oamenii, şi mai ales mirenii, propovăduiesc astfel de răzmerite: „Acesta este caterisit de Dumnezeu. Ce însemnătate are dacă nu a fost caterisit de Sinod? Să ne depărtăm de acesta!… Acela este integru şi are preoţie. Ce importantă are dacă a fost
   caterisit de Sinod? Hotărârile oamenilor nu-L obligă pe Dumnezeu. Să mergem, aşadar, la el!” La aceste lucruri, fără îndoială bine intenţionate, dar care sunt vădite înşelăciuni ale Luceafărului celui mândru, care îşi închipuia că va ajunge asemenea lui Dumnezeu, se potrivesc cuvintele dumnezeiescului Grigorie, care le repetă Canonul 64 al Sinodului V-VI ecumenic: „De ce te faci pe tine pastor, oaie fiind? De ce te faci cap, picior fiind? De ce îndrăzneşti a conduce oşti, fiind pus între ostaşi?” Cu toate acestea, unii mireni s-au făcut pe sine nu numai păstori, ci până şi sinoade ecumenice! Dumnezeu să aibă milă de noi toţi! Cât de diferit cugetă şi făptuiesc alte persoane, clerici înţelepţi şi încercaţi, adevărate podoabe ale Bisericii Ortodoxe!… Ia pildă de chibzuinţă pe un teolog ortodox renumit şi mărturisitor contemporan, pe arhimandritul sârb Justin Popovici. Fiind profesor de Dogmatică la Universitatea din Belgrad, comuniştii atei l-au destituit, iar acum trăieşte în liniştea pustnicească a unei mănăstiri. Ai citit ultima lui carte editată: „Omul şi Dumnezeul-Om”? Dacă da, atunci vei mărturisi că poate nicăieri nu ai mai văzut astfel de pagini antipapale, scrise cu atâta putere, profunzime de spirit şi originalitate. Părintele Justin strigă că trei sunt stadiile căderii omenirii: „Adam – Iuda – Papa”. Şi cu toate acestea acest mare bărbat nu s-a gândit să se rupă de Biserica Sârbă, deşi ea se împărtăşeşte cu patriarhul Atenagora. Încă şi trei ucenici de ai lui, clerici teologi, care se află în Grecia la porunca sa, pomenesc fără teamă pe episcopii Bisericii Greciei. Chiar unul dintre ei, care a venit aici ca laic cu câteva luni mai în urmă, a primit binecuvântarea stareţului său ca să fie hirotonit în Grecia. Cine îi va putea reproşa părintelui Justin Popovici că propovăduieşte o Ortodoxie diluată? Astăzi sunt foarte puţini în întreaga lume cei care au un astfel de simt ortodox ascuţit şi o trăire ortodoxă atât de profundă. Cartea aceasta mărturiseşte despre lucrul acesta. S-ar putea spune că se teme să nu-şi piardă poziţia şi funcţiile? Dar nimic nu mai are acest mărturisitor al credinţei, căci le-a jertfit pe toate. Aşadar, este şi acesta un trădător al Ortodoxiei, de vreme ce rămâne în Biserica care s-a împărtăşit cu patriarhul Atenagora? Frate Nicodime, să luăm aminte să nu ne bată Dumnezeu!”
   Desi am susutinut si eu sus si tare intreruperea pomenirii acum dupa Creta, atat P.Justin cat si acest Parinte Epifanie Teodoropulos, precum si legaturile de luni de zile cu preotii nepomenitori romani, m-au convins ca NU ESTE DE LA DUMNEZEU INTRERUPEREA POMENIRII ARHIEREILOR ROMANI ACUM DUPA CRETA.

   Apreciază

  • Asa a spus si P.Justin, care a trait acele vremuri : nu a fost holocaust evreiesc in Romania ci a fost holocaust romanesc, adica evreii bolsevici ne-au omorat cat au putut cuprinde, in ura lor nepotolita de 2000 de ani asupra lui Hristos si a credinciosior lui ortodocsi.

   Apreciază

 1. O poezie dedicată sfântului Ștefan cel Mare și Sfânt:

  Atletul lui Hristos

  ,,Ştefan, Ştefan-Domn cel mare
  Seamăn pe lume nu are,
  Decât numai mândrul Soare,
  Decât numai mândrul Soare.

  Din Suceava când el sare,
  Pune pieptul la hotare,
  Ca un zid de apărare,
  Ca un zid de apărare’’.

  S-a născut pe-acest tărâm
  Uns cu sânge şi sudoare
  Un titan de Neam Român,
  Din a Domnului lucrare.

  Orfan rămas de părinte
  De la douăzeci de ani,
  A cugetat cele sfinte,
  Să ridice al său Neam.

  Sfatul bun de la Sihastrul Daniil
  L-a respectat,
  Ca prin ajutor divin
  Să facă rod minunat.

  L-a-nvins pe Petru Aron,
  De Vlad Ţepeş ajutat,
  Urcând pe-al Moldovei tron
  Moştenit de la Bogdan.

  Ţara lui se întindea
  De la Carpaţi pân’ la Nistru,
  Pân’ la Mare ajungea
  Şi la Dunăre cuprinsul.

  Ţara-ntreagă înflorea
  Sub legea armonioasă,
  Negustorii alegeau
  Drum prin Moldova frumoasă.

  Legea era respectată,
  Lotrii nu mai atacau,
  Linişte în orice casă,
  Răzeşii pacea păzeau.

  Înconjurat de imperii
  Expansive şi infame,
  A dorit în mersul firii
  Pe români să îi adune.

  L-a-nvins pe Matei Corvin
  În ciocnirea de la Baia,
  Izbindu-l dibaci în plin,
  Cu o tactică modernă.

  Pe tătari i-a nimicit,
  Când hotarul i-au călcat,
  Ca fulgerul i-a lovit,
  Avântul le-a retezat.

  În Muntenia a pus
  Domnitori ce l-au trădat,
  Şi pe Ţepeş l-a repus
  Pe tronul de altădat.

  Când pieptul cu turcii a dat,
  În lupta de la Vaslui,
  În ţărână i-a culcat,
  În pucioasa iadului.

  Curţi domneşti a ridicat
  Peste tot întinsul Ţării,
  Mănăstiri a înălţat
  Din impulsul evlaviei.

  Lui Dumnezeu i-a slujit
  Prin credinţă şi prin fapte,
  Pentru Neam el s-a jertfit
  Cu o dragoste aparte.

  În continuu s-a rugat
  Pentru a Ţării propăşire,
  În biserici s-a-nchinat
  Cu credinţă şi trăire.

  Pentru ce a săvârşit
  Într-un mod miraculos,
  Papa Sixt l-a denumit
  Ca ,,Atlet al lui Hristos’’.

  Când a fost canonizat,
  După un studiu profund,
  El din nou a triumfat
  Ca sfânt în timpul de-acum.

  Ştefan cel Mare şi Sfânt
  De la Putna-acum veghează,
  Ocrotind acest pământ
  Cu puterea-i veşnic trează.

  Ca un Soare al dreptăţii
  Răsare neîncetat,
  În vremea posterităţii
  Exemplu sfânt de urmat.

  _Din postura ta de sfânt,
  Ştefane ne întăreşte,
  Din curatu-ţi osemint
  Curgă harul ce sfinţeşte!

  Roagă-te la Dumnezeu
  Să fim virtuoşi ca tine,
  Îndrumându-ne mereu
  Pe Calea de Mântuire!

  Apreciază

 2. Incotro sa mergi cand nu te mai regasesti parca in nici o parohie din oras, neimpartasind ideologia „nepomenitorilor” insa cu un gol sufletesc, care persista de ani si ani, aceeasi oameni la slujbele bisericilor, in mare parte, batranii si copii, preotii tin slujbe, predica, dar nu simti nimic, multii ar spune ca e ispita, dar tu stii din ani si ani de experienta, posturi, pelerinaje intalniri cu diversi duhovnici recunoscuti, ca totusi parca merge in zadar si nimic nu se schimba in viata ta, chiar de te straduiesti prin diferite moduri sa razbesti…tot nimic, Multi se casatoresc, altii merg in manastiri, alti pleaca sa castige bani in alte orase, sau alte tari…Incotro? Incotro? Oare ce ar spune Dumnezeu despre tine: „Sa astepti”? „Sa pleci” E bine cum esti, sau nu? Mai tarziu se va schimba ceva, sau niciodata? Cand totusi cauti alinare, nu o mai gasesti in mare parte nici pe la biserica. Nu te intreaba nimeni de acolo ce este cu tine, nu te cerceteaza…..si totusi intreabrea, ramane:

  Incotro sa mergi cand slujbele si parohiile din oras la care ai fost la slujbe ani si ani, te lasa rece???

  Apreciază

  • Sa mergi si sa spovedesti aceasta raceala la duhovnic. Altceva ce sa faci ? Traire ca acum 100 de ani nu va mai fi. Din ce in ce, lumea se apropie de apostazie generalizata, dar sa nu desnadajduim, ca e mai mare pacat decat toate.

   Apreciază

   • Unde? De 2 ani caut duhovnic, in postul mare, am fost la 2 biserici din oras, in vederea spovedaniei, i am intrebat pe 2 preoti diferiti unul de la o parohie, altul de la alta….: Catolicii au Taine valide? amandoi au raspuns ca „DA”. Unul: ca ei (catolicii) vin la ortodoxie doar prin Mirungere , si celalalt zicea ca doar protestantii nu au Taine, catolicii au, Unde sa mergi? In oras, 99% din parohii, le cunosc, preotii sunt foarte obedienti fata de ierarh, toti spun cam la fel, cred ca 99% sunt de acord cu ce s a intamplat la Kreta. Alt oras doar….

    Apreciază

  • Doamne ajuta ,frate!Iti inteleg uimirea dar si dezamagirea,insa datoria noastra ca si crestini ai Lui Hristos care stam pe metereze este lupta,lupta cu ispitele dintre care cea mai tare si mult mai greu de biruit,ramane vesnica Mandrie”Maica tuturor relelor”!Biruieste-o frate cu toata fapta buna,smerenie si ingaduinta fata de semeni,iar nu uita de simplitate(cuviosul Paisie Aghioritul ne indeamna mereu catre aceasta).Iar Dumnezeu daca iti va vedea silinta,iti va calauzi pasii spre izvoarele dulci ale Cuvantului si iti vei adapa sufletul dupa pofta inimii tale!Eu sunt cu mult in urma ta,caci din mandrie sar in iutime si toot asa.Spurcat pacat mai este acesta precum balaurul cu foarte multe capete,tai unul si rasar douazeci in urma sa.Spovedeste si te vei curati,akedie se numeste patima sufletului tau.+Mantuieste Doamne poporul Tau!!!+

   Apreciază

  • Doamne ajuta!
   Frate intru Hristos, nu te deznadajdui! Este MARE ispita in zilele noastre, inclusiv aceasta deznadejde …si cum spunea un parinte fain la predica duminica trecuta, daca acum 100 si ceva de ani parinti cuviosi (deveniti intre timp Sfinti recunoscuti oficial) spuneau ca este greu sa mai gasesti un duhovnic intru Hristos, un batran cu buna povatuire… daramite acum??!? in zilele apostaziei generale? …cu atat mai greu………….

   Mai incearca in orasul tau, mergi peste tot! …si daca nu, vezi ce este in apropiere.
   In Bucuresti si Brasov (spun doar din ceea ce stiu), Slava lui Dumnezeu, sunt inca buni duhovnici, antiecumenisti, impotriva hotararilor din Creta dar ne-schizmatici, rabdatori si daruitori de pace Sufletelor…
   ….poate ca traim deja acele vremuri despre care spuneau Sfintii Parinti ca vom merge la departare pentru a gasi sfat si alinare… Daca nu gasesti in zona ta, cauta in jur… sau da un semn. Inca mai sunt duhovnici iubitori de Hristos.

   Maica Domnului sa iti lumineze calea si cautarea!

   Apreciază

 3. În Sfântul Munte Athos există mafie și prigoană din partea Patriarhiei de Constantinopol:

  https:/traditiaortodoxa.files.wordpress.com/2010/04/parintele-patric-ranson-prigonirea-monahilor-din-muntele-athos-de-catre-patriarhia-de-constantinopol.pdf

  Apreciază

  • Blogul acesta este vocea M-rii Esfigmenu. Pe de o parte se dezic de Slatioara, pe de alta il considera sfant pe p.Glicherie !!! Ceva nu este in regula cu acest blog, asa ca nu prea am incredere intr-ansii.https://traditiaortodoxa.wordpress.com/about/
   „Noi, autorii acestei pagini, aflându-ne dimpreună cu Sfânta Mănăstire Esfigmenu [1] sub omoforul Bisericii Orthodoxe Tradiţionaliste (vechi-calendariste) a Greciei, având canonicitate prin succesiune apostolică directă de la Biserica Ortodoxă Rusă din Afara Graniţelor (ROCOR), după trecerea la Domnul a pururea-pomenitului arhiepiscop Hrisostom al Florinei, precizăm totodată că acesta nu este un sait oficial al Sinodului şi cu atât mai puţin al celui ‘de stil vechi’ din România (Slătioara), cu care nu avem comuniune; ideea creării acestuia ne aparţine, cu binecuvântarea părinţilor noştri.”
   „Din păcate la noi, maşina de propagandă şi cenzură oficială bisericească a fost mereu puternică, încât personalitatea unor ierarhi ca Glicherie Mărturisitorul sau Evloghie Oţa, sfinţi în toată puterea cuvântului, nu a putut fi făcută cunoscută. „

   Apreciază

 4. Astăzi. 2 iulie, este și ziua de pomenire a Cuviosului Ghelasie de la Frăsinei. Deja fost pelerinaj la mănăstirea Frăsinei, la mormântul lui. Nu o să ajungă niciodată ca la Cuviosul Mărturisitor Arsenie Boca, dar eu cred că evlavia oamenilor va crește.

  Apreciază

 5. Sarut mana,Cinstite Parinte!!!Este plina lumea de bugetii pedofili,nu dau link-uri pentru ca nu sunt atat de folositoare de suflet,insa iata ce le mai nascoceste satana:Pizzagate=Pedogate.Uraciosii din lumea show-buissness-ului american,plus cloaca de serpi si varcolaci numita Hollywood,merg la restaurante de lux(unde meniul incepe de la 1000-si poate sari de 100.000$de persoana!)doar pentru a servi,pizza,nuci,sosuri si creme.Bine ceva bauturi”energizante”sunt incluse.Daca nu vi se pare nimic iesit din comun pana aici,la un festival numit Moca,ce a avut loc anul trecut intr-o faimoasa locatie,satanismul macabru si deosebit de hidos-[culmea ei in impietrirea lor,nu vor recunoaste niciodata ca sunt satanisti caci oglinda lor mincinoasa le dicteaza mereu ca sunt oameni normali]-,si periculos de altfel,atingea culmile irealului:In centrul mesei festive zacea „frumos”amenajat un cadavru de femeie cu un schelet mai mic pe ea.Apoi,fiecare masa prezenta capete reale,de oameni,femei si barbati de o potriva,decapitati.In plus mascaricii diavolari carora li se mai spune,vip-uri sau star-uri.serveau cu nonsalanta felii”dulci’de tort sub forma de…cadavre!
  Pana aici,poate nu am dezvaluit tot,ce este mai grav e ca,acesti sinistri se delectau si cu…copii,in sens maniacal,si patologic al sexualitatii care ingrozeste orice minte sanatoasa cu o farama de credinta si demnitate.Iar,mancarea din farfurie,era o specie code-name,pentru deliciul de dupa petrecerea intunecatilor,adica:Daca voiau sa se intretina cu o fetita mica,spuneau ca doresc doar „pizza”,daca voiau baietel,spuneau”alune”,de voiau baiat mai mare sau orgii ziceau ca vor sa manance „sos”.
  Cum ati mentionat Sfintia Voastra,bine venit e un razboi,am o frica de zile mari,dar la consolarea ca poate vor pieri si din randul denaturatilor cu totul deviati de la natura umana si firesc,parca intra un suflu in mine care imi da curaj!
  Reteaua de pedofilie,este bine ascunsa dar are tentacole raspindite in tot globul in care se colaboreaza strans de la mic la stabi,pana la casalotii cei mari.Pierzatorii de suflete,sunt ancorati in toate functiile si nimeni nu ii gaseste,decat prin Infinita Dreptate a Lui Dumnezeu!!!Vigilant Citizen are un articol cu o dezbatere asemanatoare.
  Am tras semnalul de alarma pentru cititorii blogului Sfintiei Voastre,asadar,la mine in orasel,sunt unele mamici foarte preocupate de frumusetea,eleganta,stilul si prestatia micilor lor fetite in materie de dans.Avem o instructoare aici la noi(care nu imi este simpatica deloc sa ma ierte Dumnezeu),ce indruma micutele sa danseze lasciv si provocator,costumate foarte sumar(si rujulet pe buze la doar 7 anisori).Mamicilor li se pare ca,vai,cine stie ce isprava au facut micutele prin aceste pseudo-miscari de dans,destul de desuet,si s-au adunat intr-un spectacol sub obladuirea instructoarei cu pricina.
  Care mai de care filmau live,doar pentru a posta pe Facebook(ghiara sataniceasca pentru ca inafara celor curati marturisitori de dreptate,credinta si adevar eu nu vad rostul fb-ului)intr-o muzica infernala si ingrozitoare ca sunet unde fetitele,se unduiau in miscari scenice jalnice din punctul meu de vedere,caci am alta intelegere despre dans,care trebuie sa presupuna,muzica de calitate,miscare scenica dinamica cu elemente tehnice de valoare fara continut senzual de nici o culoare!
  Cine sta in spatele retelelor de socializare,aceia ne pot transforma si copiii in victime,daca nu luam aminte la pacatele noastre si in loc sa cautam de mantuirea sufletului(chiar daca dam adesea cu stangul in dreptul),si umblam dupa himere,plasmuiri ale fericirii,nazuintele unui viitor „in roz”pentru copii nostri,adica,dracul slavei desarte le sopteste mamicilor”lasa tu,uite ce frumos este copilul tau,il dai la dans,se va face remarcat,poate il ia tembeliziunea locala,apoi,mai stii,mai merge la Next Star sau Romanii au Talent si de acolo o viata de vis,caci va fi faimos si celebru,nu va mai duce lipsa de nimic si nu te preocupa,te vor invidia toti cand vor vedea ce bine stai dupa toate acestea implinite”!
  Urasc Facebook din punctul asta de vedere si nu numai!Voi parintilor,si cu mine,am face mult mai bine sa ne lasam meseria de crescatori de copii,si sa cautam ca prin smerita rugaciune,sa cerem Preasfintei Nascatoare de Dumnezeu ajutor si aparare pentru copii nostri,sa Il induplecam pe Dumnezeu sa ii tina sanatosi,vrednici,iubitori de dreptate,neam si tara dar mai ales sa ii mantuiasca pe ei si pe noi.Amin!+Iertati-ma Parinte!!!

  Apreciază

 6. Stirile protv.ro/stiri/social/pericolul-la-care-sunt-supusi-copii-atunci-cand-parintii-lor-pun-poze-cu-ei-pe-facebook-unde-pot-ajunge-imaginile/html
  Stirile protv.ro/stiri/social/fenomen-ingrijorator-in-romania-ce-a-patit-un-adolescent-dupa-ce-a-fost-contactat-pe-facebook-de-un-necunoscut-htlm

  Apreciază

 7. Articol de pe site-ul editurii Agaton . Am primit notificare . Pe mine nu ma incanta aceasta vizita . Nu-i vad rostul intr-o tara ortodoxa . Care este procentul de catolici la noi ca sa merite deranjul ?

  http://poruncaiubirii.agaton.ro/articol/1760/

  Vine sau nu vine?/ Daţi-mi un răspuns!
  Pr. dr. Adrian Roman
  Tags: Papa; ecumenism;
  Vine sau nu vine?/ Daţi-mi un răspuns!

  ” Concluzie (pe surse) a Sfântului Sinod al BOR: Vizita Papei Francisc poate fi organizată la iniţiativa Statului român şi a Bisericilor Catolice din România. În ceea ce o priveşte, Biserica noastră nu se opune unui asemenea demers, dimpotrivă. Însă nu se va reedita episodul din mai 1999, când Biserica Ortodoxă a fost parte activă la invitarea Papei Ioan Paul al II‑lea şi când s‑au organizat Liturghii comune, ierarhii celor două Biserici con slujind în faţa unui mare număr de oameni.

  Pe 7 mai 1999, Papa Ioan Paul al II-lea ajungea la Bucureşti. Momentul a avut o deosebită însemnătate istorică, fiind pentru prima dată de la Marea Schismă din 1054 când un papă a vizitat o ţară preponderent ortodoxă. ”Vin pe pământul vostru ca pelerin al păcii, al fraternităţii și al înțelegerii în sânul naţiunilor, între popoare şi între discipolii lui Cristos… Mulţumesc din inimă Beatitudinii Sale Teoctist Patriarhul României, pentru cuvintele de bun venit. Întâlnirea noastră şi momentele de rugăciune pe care le vom împărtăşi sunt dovezi elocvente de fraternitate evanghelică. Pe linia ultimului Conciliu şi în perspectiva marelui Jubileu, gesturile sunt cele care marchează în mod semnificativ drumul unităţii creştinilor. Doresc ca păstorii şi credincioşii să facă, la rândul lor, gesturi concrete de dialog şi de primire reciprocă, ce vor demonstra că iubirea fraternă în Cristos nu e o vorbă în zadar ci o componentă a vieţii creştine şi a Bisericii”, a spus Papa Ioan Paul al II-lea într-un discurs susţinut la Palatul Cotroceni. (Sursa: descopera.ro)

  Dacă la acea dată vizita Papei Paul al II-lea a fost primită cu bucurie și entuziasm de români, puțini fiind contestatarii ei, cu totul diferit stau lucrurile astăzi, când se vorbește tot mai des din surse credibile despre vizita Papei Francisc în România, care ar fi deja planificată pentru anul 2018. Președintele Klaus Iohannis, alături de oficialități ale Bisericii Catolice, ale administrației centrale și locale, vorbesc despre invitația care i-a fost deja făcută Suveranului Pontif.

  Reprezentanți ai Bisericii Catolice și ai Bisericii Greco-Catolice insinuează că instituția cheie cu rol în concretizarea vizitei este Patriarhia Română, aspect vădit în declarațiile pe care le redăm mai jos, Unii dintre comentatorii acestor afirmații nu ezită să sublinieze presiunea care este pusă astfel asupra Preafericitului Părinte Patriarhul Daniel. Ne amintim în context și că, exact înaintea călătoriei sale la Roma, Președintele Iohannis a făcut o „vizită de taină” la reședința patriarhală. Surse media au speculat atunci că președintele ar fi insistat ca părintele patriarh să adreseze la rândul său o invitație papei Francisc.

  Cum până la această dată Patriarhia nu a comunicat niciun punct de vedere oficial, vizita papei Francisc nu este încă dată ca sigură. Se fac totuși pașii premergători pentru pregătirea ei după calendarul anunțat. Felul în care curg știrile pe marginea acestui subiect denotă o strategie coordonată la nivelul mai multor instituții, pe de o parte de a acomoda deja pe români cu ideea vizitei și a sublinia oportunitatea efectuării ei, iar pe de altă parte de a menaja „spiritele antiecumeniste” deja încinse, mai ales după ce BOR a participat și a semnat documentele adoptate la Sinodul Bisericii Ortodoxe din Creta.

  Iată ce știm până la acest moment.

  Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, în 25 martie, într-o conferinţă de presă susţinută la Roma, că i-a reiterat Papei Francisc invitaţia de a vizita România în 2018, iar Suveranul Pontif a părut „foarte interesat”, iar, dacă va fi posibil, acesta va onora invitaţia şi va veni în ţara noastră. „În afară de un schimb de amabilităţi protocolare care se fac cu aceste ocazii, i-am reiterat invitaţia mea pe care am făcut-o în 2015 când am avut o vizită oficială, de a vizita România în 2018. Am reiterat această invitaţie pe care am făcut-o cu o săptămână înainte şi în forma protocolară scrisă. De la început a părut foarte interesat şi sunt convins că se vor face toate demersurile şi, dacă va fi posibil, eu cred că va veni”, a afirmat Klaus Iohannis, întrebat ce a discutat cu Papa Francisc în cadrul întrevederii pe care au avut-o.

  Potrivit arhiepiscopului catolic Ioan Robu, vizita ar coincide cu ceremonia de beatificare a şapte episcopi greco-catolici martiri care şi-au pierdut viaţa în timpul regimului comunist între 1950-1970. ”Nu avem detalii deosebite. Sfântul Părinte a fost invitat din partea Conferinţei Episcopilor Catolici, de asemenea din partea Preşedinţiei şi suntem informaţi că şi Patriarhia, patriarhul României i-a trimis vorbă Sfântului Părinte că este aşteptat în România, aşa încât nu ştim când va veni, dar suntem aproape siguri că va veni anul viitor. Am putea să vedem legătura care există între vizita Papei şi beatificarea episcopilor greco-catolici, pentru că nu ştim când va veni Sfântul Părinte, dar credem că va fi de acord Suveranul Pontif să facă această beatificare odată cu vizita în România.”, a spus arhiepiscopul Robu, citat de News.ro.

  Episcopul greco-catolic de Cluj-Gherla, PS Florentin Crihălmeanu a precizat: ”În primul rând, știm cu toții că Pontiful roman nu vine într-o țară majoritar ortodoxă fără a avea invitația oficială din partea Întâistătătorului Bisericii Ortodoxe, a Preafericirii Sale părintele patriarh Daniel, desigur, cu aprobarea Sfântului Sinod, care era forul suprem în Biserica Ortodoxă. Deci, în clipa în care există o invitație oficială din partea Patriarhiei, din partea președintelui României și din partea Conferinței Episcopale putem vorbi de începutul conlucrării la nivel diplomatic. Până în acel moment, sunt numai discuții sau, eventual, speculații, dar nu se începe un demers oficial. În clipa în care sunt aceste trei invitații, atunci reprezentanții Vaticanului vin în România și încep discuțiile concrete asupra modului în care se va desfășura această vizită. Deci, deocamdată suntem la acest punct”, a spus episcopul greco-catolic de Cluj-Gherla.

  PS Florentin Crihălmeanu a adăugat că, deși ”avem speranțe legate de o vizită papală în 2018”, ”nu putem trece la concret”. “Pentru a trece la concret este nevoie de prezent. Și atunci e nevoie de documente, e nevoie de acțiuni concrete. Există speranțe, există planuri, există proiecte, dar sunt mai mult vise frumoase, fără fundament. Noi am dori, în cazul unei vizite a Pontifului roman în România, să vină și în zona noastră, a Transilvaniei, să avem ocazia să facem o celebrare festivă, și, dacă bunul Dumnezeu va rândui posibil ca acel moment să coincidă și cu momentul beatificării episcopilor martiri, ne-am bucura foarte mult să fie o asemenea liturghie celebrativă la Blaj, într-un loc semnificativ, unde să putem onora memoria acestor arhierei ai Bisericii noastre”, a adăugat episcopul român unit de Cluj-Gherla. Pe de altă parte, PS Florentin Crihălmeanu a ținut să precizeze că ”în toate țările unde a fost Pontiful roman, chiar și în țări majoritar musulmane, islamice, a fost cu bucurie, cu bună înțelegere, deci nu au fost mișcări de opoziție sau atentate”.

  Discuții în Sfântul Sinod al BOR – informații pe surse

  Recent, în Sfântul. Sinod s-a discutat acest subiect, după cum se poate vedea din acest editorial semnat de R. Bucuroiu în Lumea Credinței, numărul din ianuarie 2017:

  „Vine sau nu vine?/ Daţi-mi un răspuns!”, aşa sunau versurile dintr‑o celebră melodie a anilor ’80… Tot aşa ne întrebăm şi noi acum, în legătură cu posibila vizită a Papei Francisc în România, care se coace zilele astea în cancelariile administraţiei prezidenţiale de la Cotroceni şi în birourile diplomatice ale MAE. Chiar aşa: vine sau nu vine? Mai precis, este o vizită cu rost sau nu?

  Tema a ajuns şi pe masa Sfântului Sinod, întrunit pe 16 decembrie. Dezbaterile au fost purtate în duh frăţesc, cu argumente dintre cele mai limpezi. Părintele Patriarh – m‑au asigurat cei prezenţi – a lăsat liberă discuţia, fiecare ierarh putând să‑şi facă auzită vocea, conform propriei conştiinţe. Aşadar duh frăţesc, spirit colocvial, atmosferă de sobor. Concluzia a fost că vizita Papei Francisc poate fi organizată la iniţiativa Statului român şi a Bisericilor Catolice din România. În ceea ce o priveşte, Biserica noastră nu se opune unui asemenea demers, dimpotrivă. Însă nu se va reedita episodul din mai 1999, când Biserica Ortodoxă a fost parte activă la invitarea Papei Ioan Paul al II‑lea şi când s‑au organizat Liturghii comune, ierarhii celor două Biserici conslujind în faţa unui mare număr de oameni. Situaţia politică a României şi a lumii era una în 1999; acum lucrurile stau într‑un mod cu totul diferit. Desigur, o întâlnire (la palatul de pe Colina Bucuriei) între Papă şi Patriarh poate avea loc fără probleme, însă mai mult ar fi … prea mult, şi nepotrivit în context. Cu alte cuvinte, less is more.

  Decizie înţeleaptă şi adaptată actualei conjuncturi… Conjunctură care este încă tulburată pe ici, pe colo, în cadrul ecleziei româneşti, de ecourile Sinodului din Creta, unde lucrurile nu au mers chiar pe linia şi în siajul duhovnicesc revelat al vechilor Sinoade.

  De altfel, însuşi Patriarhul Daniel a spus, în contextul ultimei şedinţe sinodale, că anumite documente trebuie revăzute şi mult mai precis formulate, pentru a nu lăsa loc ambiguităţilor. Aşadar, o dorinţă fermă de a limpezi, până la capăt, apele duhovniceşti ale pleromei, agitată – să fim sinceri! – şi de unii pescuitori în ape tulburi. Rascolnici ai dreptei şi bune aşezări, potrivnici ai duhului de pace şi înţelegere care ar trebui să fi e regula vieţuirii între creştini, „lăutari” ai sfintelor canoane şi fi neţurilor dogmatice, aceşti nemitarnici fraţi care nu cunosc dreapta măsură şi care dezbină acolo unde nu ei au unit – aceştia trebuie arătaţi aşa cum sunt: necinstiţi sufleteşte. Însă şi datorită lor (dar cu ce preţ!) Biserica trebuie să mai facă un pas în clarificarea tuturor chestiunilor care pot isca tulburare şi genera dezbinări. Şi iată că îl face, spre dezamăgirea cetei de contestatari! Din acest moment, orice sâmbure de conflict (închipuit sau real) este dezamorsat. (…)/ integral AICI

  Anunțul făcut de Gabriela Firea, Primarul general al Capitalei: „Aștept cu emoție și bucurie această vizită în România și la București a Suveranului Pontif. Ne dorim să fie un eveniment memorabil, așa cum a fost și vizita din 1999 a Papei Ioan Paul al II lea în România În acest moment se desfășoară megocieri intense între partea română (Administrația Prezidențială, Biserica Catolică, Biserica Greco-Catolică, Patriahia Română) și reprezentanți ai Sfântului Scaun. Primarul General al Municipiului București, Gabriela Firea, a avut astăzi o întrevedere cu prof. Alberto Quattrucci, secretar general al Comunității Sant`Egidio, cu care a discutat despre vizita în România, anul viitor, a Suvernului Pontif. „ a afirmat Primarul General al Capitalei.(Sursa: stiripesurse)

  Bogdan Tătaru-Cazaban, ambasadorul României pe lângă Sfântul Scaun la data alegerii noului papă catolic, a explicat într-un interviu acordat Ziare.com cum vede posibilă vizita Papei Francisc în țara noastră: Întâi de toate, aș dori să salut cu bucurie decizia Papei Francisc de a promulga decretul de beatificare a monseniorului Vladimir Ghika (1873-1954)… În privința unei vizite, nu cred că v-aș surprinde dacă v-aș spune că pentru moment este prea devreme să vorbim despre un proiect. Însă sunt convins ca România, după vizita istorica a Papei Ioan Paul al II-lea, are un potențial special în relația cu Sfântul Scaun. (Sursa: http://www.ziare.com)

  Leonard Horvath, istoric: ”O astfel de vizită ar fi benefică. Pe lângă funcția ecleziastică, Sfântul Părinte are și calitatea de șef de stat, ceea ce înseamnă foarte mult. Nu ar fi nici un impediment la o astfel de vizită și cred că orice pastor reformat s-ar simți onorat să primească vizita Papei în biserica sa, dacă Sfântul Părinte ar dori să viziteze și un lăcaș de cult protestant. În trecutul zbuciumat al istoriei, Biserica Reformată și cea Catolică au fost pe poziții antagonice, dar acum sunt mult mai multe lucruri care ne unesc decât cele care ne despart”, a declarat istoricul. (Sursa: romanialibera.ro)

  Cum s-au raportat alți patriarhi ortodocși la vizite recente ale Papei Francisc

  Patriarhul Kirill al Rusiei a ales un loc neutru pentru o întâlnire cu Papa Francisc. Aceasta a avut loc la Havana, în 2016.

  Patriarhul Ilia al Georgiei, l-a primit pe Papa Francisc doar pentru o întrevedere, fără a organiza vreo rugăciune comună. La acea dată unele ziare titrau că Papa a fost primit în Georgia cu indiferență.

  Biserica Catolică și Patriarhia coptă din Cairo, Declarație comună pentru recunoașterea Tainei Botezului.

  Patriarhul ecumenic Bartolomeu l-a întâlnit în numeroase ocazii pe Papa Francisc, participând și la rugăciune comună, sau co-liturghisind Sfânta Liturghie. Cea mai mediatizată a fost vizita Papei Francisc în Patriarhia Ierusalimului, unde a fost întâmpinat de Patriarhul ecumenic Bartolomeu și a vizitat Biserica Sfântului Mormânt.”

  Apreciază

  • Pe unde merge acest blestemat de papa francisc , in urma lui apar numai calamitati, razboaie … Cum sa primesti in Romania un astfel de specimen care aproba fara rezerve relatiile gay, care considera ca raiul si iadul sunt niste basme din vechime, care crede in extraterestri si vrea sa-i boteze, carer se inchina pe fata lui lucifer si-i compune ectenii la messa lor … ? G.Firea habar nu are cine este aceasta capetenie de satanisti !!! Sa nu vina pe pamantul Romaniei sa-l spurce, acest blestemat de papa. Ori o sa i se faca rau ca si in cazul lui lady gaga, care era gata sa-si dea afara …

   Apreciază

   • Aveti dreptate. Mi se face greata si ma revolta inconstienta alor nostri . Sa ne rugam puternic sa-l impiedice Dumnezeu pe impostorul asta sa ne calce pamantul si sa le vina mintea la cap conducatorilor nostri ( politici si religiosi) . De unde pornirea asta catre compromis ? Adica stiu de unde vine , dar nu exista limita ? Sa spuna cineva : Ajunge !Pana aici !

    Apreciază

 8. Parinte Teodot , Se roaga vreun mirean ca ierarhii nostri impreuna cu Patriarhul Daniel sa se dezica de semnaturile textelor de la Sinodul din Creta ? Sau ne e mai usor sa aruncam cu pietre si sa facem schisma ? De fapt lovim cu piciorul in tepusa .
  Anul trecut in toamna am trait un moment la Man. Tiganesti care m-a pus pe ganduri . De atunci stau asa si observ si ma gandesc si ma tot gandesc si mai vad una alta , mai traiesc cate un moment din-asta care ma arunca in ganduri si tot asa . Toamna trecuta am fost intr-un scurt pelerinaj cu parintele paroh , organizat de Patriarhie cu ocazia zilei SF. Ierarh martir Antim Ivireanul . Tocmai imi revenisem dupa o criza cumplita de pietre la rinichi in conditiile in care la varsta mea de 48 de ani nu fusesem niciodata pacienta intr-un spital. Nici acum n-am fost , totul s-a petrecut doar la Urgente , tratamentul acasa .Am scapat de pietre cu sucuri din legume si fructe si cu ceaiul recomandat de PR Arsenie Boca , pe care-l beau din cand in cand de atunci incoace . Foarte eficient , rezultate rapide : ceaiul de limba cerbului (navalnic) .
  Dupa slujba de la Patriarhie , ne-am dus sa ne inchinam la Man. Antim din Bucuresti , se facea tarnosirea si puteam intra in altar . Parintele calugar care ne miruia , cand am ajuns in dreptul lui , mi-a spus : ” Sa va faceti bine ” dupa care m-a miruit …. Am crezut ca nu aud bine si m-am holbat la el o secunda ,mi-am revenit repede cat sa nu incurc lumea din spatele meu dar am iesit din biserica nauca de-a dreptul. De unde stia ?

  Cateva ore mai tarziu , am ajuns la Man. Tiganesti . Am intrat sa ne inchinam la moaste . In timp ce eram la miruit si urma sa trec pe la racla cu moaste , o maica vorbea cu mai multe persoane din grupul nostru si la un moment dat vocea maicutei devine puternica si o aud clar : ” Nu mai judecati preotii si nu va mai luati de ei . Pr Arsenie Boca spunea ca daca vreti preoti vrednici , nasteti-i !” . Eu eram singura persoana de varsta mai tanara , sa zic asa , restul grupului era format din oameni trecuti de 65 de ani …. pana la 83 ca tatal meu .
  M-am simtit vizata pentru ca eram singura dintre ei care trimisese o scrisoare catre ierarhii pe tema Sinodului din Creta . Nici nu visau batranii mei de erezii si sinod … Iarasi am zis : „De unde stie ? ”

  In postul Craciunului ( trecut) m-am spovedit si i-am spus parintelui ce am facut , de scrisoare si altele … Parintele mi-a spus ceva pe tema Sinodului , ceva ce n-am vruut sa iau in seama , acel ceva s-a demonstrat in timp prin observatiile pe care le-ati facut dumneavostra pe tema Pr MIhail Jar , influenta Rusiei , indirecta ,prin BORu , asupra Bisericii Ortodoxe Romane . Asta mi-a spus si parintele meu duhovnic anul trecut , fara detalii doar contextul general . S-a demonstrat . Parintele meu duhovnic este unul dintre fostii elevi ai Pr Gheorghe Calciu- Dumitreasa. .

  In legatura cu Harul din BOR. Nu a plecat nicaieri . Pe 1 iunie a.c. eram la Man. Poarta Alba. A slujit IPS Teodosie al Tomisului ( pe care l-am tot bestelit in trecut si l-am acuzat de multe cand nici nu era treaba mea ) .
  A fost o slujba , cum n-am mai auzit de multa vreme iar la sfarsit a facut dezlegari asupra multimii , rostind pe de rost de mai multe ori , Moliftele Sf Vasile cel Mare , precum si Moliftele Sf. Ioan Gura de Aur . Incremenisera oamenii , iar eu plangeam , imi curgeau lacrimile pe obraji in siroaie . O singura data am mai avut lacrimi in timpul unei slujbe : cand mama mea era bolnava de cancer , stiam ca va muri , eram la Liturghie si aveam un suvoi de lacrimi pe fata ….

  Dupa Moliftele tinute de IPS Teodosie , mi-am simtit sufletul usor ca fulgul . Atunci am inteles ca trebuie sa ne rugam unii pentru altii . Nedesavarsiti suntem toti : mireni si preoti . Daca nu ar fi Har prin acesti preoti nu am avea asemenea trairi . Asadar, cine vrea sa dezbine BOR si sa domine tot spatiul ortodox ?

  Apreciază

  • Rusii vor sa preia conducerea intregii Ortodoxii. N-ai cum sa le scoti nebunia asta din cap, ei au in sange pofta de stapanire si de cucerire a altor neamuri. Au un testament de la un tar-Petru cel mare, in care scrie ca trebuie sa se lupte sa cucereasca toata Europa. Intr-o ancheta la care a fost P.Dimitrie Bejan, nkvd-istul rus care-l ancheta a marturisit deschis ca ei au de gand sa cucereasca nu numai Europa, ci intreaga lume. Patriarhul Kiril n-a venit la Creta dintr-un singur motiv : el vrea sa fie noul C-nopol, Moscova sa fie in locul C-nopolului.

   Apreciază

   • Acum s-a facut lumina deplina in capul meu . Multumesc. Controland (in cazul nostru ) poporul din punct de vedere religios al vor putea domina si politic. Asta e ! Avea dreptate parintele meu duhovnic.
    Nu e de acceptat ce s-a intamplat anul trecut in Creta dar nici sa dam satisfactie celor din Rasarit care saboteaza BOR si pe noi . Probleme grele ….

    Apreciază

 9. Evreii cu banul corup totul, inventează orice, până și islamismul:

  ,,Mai multe date doveditoare despre faptul că evreii sunt inspiratorii şi izvoditorii mahomedanismului şi despre obârşia evreiască a lui Mahomed, a se citi cartea distinsului scriitor Washington Irving, tradusă în greacă în 1930 de către St. Ikonios şi publicată la editura “Eleftherudaki”. Nr. de înregistrare a Bibliotecii Parlamentului 2171

  | Arhim. Haralambie Vasilopoulos – Ecumenismul fără mască pag. 137

  Spun unii „islamul este o religie ca orice altă religie”, sau „este o religie a toleranței”, sau chiar „este o religie a iubirii”.

  Adevărata față a islamului și a învățăturilor din Coran:

  2 Surat Al – Baquara
  Pg 97
  Nota 162. „Politeist” traduce termenul arab „musrik”, care înseamnă necredincios, care crede în mai multe divinități.

  3 Surat Al – Imran
  Pg 129
  151. Noi vom semăna spaima în inimile celor care tăgăduiesc, pentru ca I-au asociat lui Allah [idoli], fără ca El să fi trimis nici o dovadă pentru aceasta, iar sălașul lor va fi Focul. Și ce rău sălaș va fi pentru cei nedrepți!

  Pg 152
  89. Ei ar vrea ca voi să nu credeți, așa cum nici ei nu cred, astfel încât să fiți deopotrivă. Nu vă luați dintre ei părtași până ce ei nu vor purcede pe calea lui Allah! Dar dacă ei întorc spatele, prindeți-i și omorâți-i, oriunde-i veți afla! Și nu vă faceți dintre ei nici părtaș, nici ajutor.

  91.Veți găsi pe alții care vor voi să aibă încrederea voastră și să aibă și încrederea neamului lor. De fiecare dată când vor fi îndemnați la ispită, ei se vor lăsa împinși spre ea. Dacă însă nu vor sta departe de voi și nu vă vor arăta supunere și nu vor opri mâinile lor [de la lupta împotriva voastră], atunci prindeți-i și omorâți-i, oriunde i-ați afla! Asupra acestora Noi vă dăm dovada sigură.

  Pg 164
  171. O, voi oameni ai Scripturii! (118). Nu exagerați în privința religiei voastre (119) și nu spuneți despre Allah decât adevărul! Mesia Isus, fiul Mariei, este trimisul lui Allah, cuvântul Său, pe care El l-a transmis Mariei și un duh de la El. Credeți, așadar, în Allah și în trimișii Săi. Și nu spuneți „Trei!” (123). Opriți-vă de la aceasta și va fi mai bine pentru voi. Allah nu este decât un Dumnezeu unic. Slava Lui! Să aibă El un copil?
  Nota: 118. De data aceasta adresarea este făcută creștinilor.
  119. Nu exagerați în ceea ce privește rolul lui Isus și nu pretindeți că natura lui ar fi divină!
  123. Doctrina triadei sau trinității este respinsă.

  5 Surat Al Ma’ida
  Pg 178
  72. Necredincioși sunt aceia care spun: „Dumnezeu este Mesia, fiul Mariei!”.Doar a zis Mesia: ”O, fii ai lui Israel, adorați-L pe Allah, Domnul meu și Domnul vostru!”. Pe cel care așează lângă Allah pe altcineva, Allah îl va opri de la Rai, iar adăpostul lui va fi Focul și cei nelegiuiți nu vor afla ajutor (83)
  Nota 83. Asocierea altor zeități lui Allah este considerată cea mai mare nelegiuire și cel mai mare păcat în islam.

  Pg 179
  73. Necredincioși sunt și aceia care spun:”Dumnezeu este treimea din trei” (84), căci nu există altă divinitate în afară de [Allah] cel Unic și de nu vor înceta să vorbească astfel, îi va atinge și pe cei necredincioși dintre ei chin dureros.
  Nota 84. În triada „Tatăl, fiul și Sfântul Duh”.

  8 Surat Al – Anfal
  Pg 245
  12. [Aduceți-vă aminte] când Domnul tău le-a revelat îngerilor: „Eu sunt cu voi! Întăriți-i, așadar, pe cei ce cred! Eu voi arunca spaima în inimile celor care nu cred! Loviți-i, deci, peste gâturi și loviți-i peste toate vârfurile degetelor!
  Nota: Sensul general este de „loviți oricum este posibil”

  Din carte: „Eu sânt cu voi, întăriți deci pe cei ce cred, arunca-voi frica în inimile necredincioșilor, deci tăiați-le gâturile și tăiți-le toate vârfurile degetelor”

  Pg 249
  39.Și luptați împotriva lor până ce nu va mai fi ispită și până ce religia va fi în întregime pentru Allah.

  9 Surat At – Tawba
  Pg 257
  5. Iar când se vor încheia lunile cele sfinte, atunci omorâți-i pe idolatri oriunde îi aflați.
  Prindeți-i, împresurați-i și întindeți-le orice cursă.

  Pg 267
  73. O Profetule! Lupta împotriva necredincioșilor și fățarnicilor și fii aspru cu ei! Ghena va fi sălașul lor și ce sfârșit trist [vor avea ei]!

  Pg 275
  111. Allah a cumparat de la dreptcredincioși sufletele și bunurile lor, în schimbul Raiului, și astfel ei luptă pe calea lui Allah, omorând și fiind omorâți.

  Nu se cade, ca Profetul și cei care cred, să ceară iertare pentru politeiști, chiar dacă ei sunt rude, după ce li s-a arătat limpede ca ei sânt oaspeții Iadului.

  Pg 278
  123. O, voi care credeți! Luptați împotriva necredincioșilor de lânga voi! Ei să găsească în voi asprime!

  10 Surat Yunus
  Pg 283
  Nota 51. Nu există cale de mijloc între Adevăr și rătăcire; sau Allah Cel Unic, sau idolatria!

  15 Surat
  Pg 352
  Nota 99. Politeismul fiind cel mai mare păcat

  Cam asta e „toleranța” și „iubirea” islamului față de cei de altă religie, și în special față de creștini.

  Au reușit lucifericii Sanhendrinului să facă din analfabetul, epilepticul şi demonizatul beduin Mahomed, profet mincinos. L-au propulsat în frunte ca, prin sabie, să răspândească mincinoasa religie şi să rănească astfel Creştinismul.

  Dar care este consecinţa acestei atitudini duşmănoase a evreilor împotriva lui Hristos? Ce-au câştigat căpeteniile luciferice a Sanhendrinului de pe urma născocirii Islamului? Au creat astfel cel mai rău şi mai neîmpăcat duşman de moarte al iudaismului. Primul sânge evreiesc a fost vărsat de însuşi Mahomed, lucru pe care adepţii religiei lui îl continuă până astăzi. Nu este mult timp de când, 110 milioane de arabi au depus greu jurământ ca să nimicească de pe faţa pământului şi ultimul evreu! Acuma, când sunt scrise aceste rânduri, 600 milioane de musulmani, pe care evreii i-au născocit ca să lovească Creştinismul, sunt gata să rănească de moarte, până la dispariţie, pe israeliţi, şi nu pe creştini, cum îşi plănuiseră ei de mai înainte.

  Ca atare, vezi, cititorule că Dumnezeu a întors asupra capetelor lor, săgeţile pe care le îndreptau împotriva creştinilor. Vezi că într-adevăr „lovesc cu piciorul în ţepuşă”…

  Sfântul Maxim Grecul, Adevăr şi minciună. Scrieri dogmatico-polemice, Ed. Sophia, 1998; Sfântul Maxim Grecul, Viaţa şi cuvinte de folos, Ed. Bunavestire, Galaţi, 2002. (n. ed.)”

  Apreciază

  • Un calugar eretic semiarian si un evreu dat afara din sinagoga sunt cei doi oameni care l-au inspirat pe Mahomed sa inventeze islamul. Pe langa aceasta, el a avut intr-o pestera si niste „vedenii” de la asa-zisul „arhanghel gibrail”-adica un drac in chipul Arhanghelului Gavriil care l-a invatat cartea hulitoare si eretica numita coran. Islamul este deci o mare inselaciune care a dus si duce miliarde de suflete la iad.

   Apreciază

 10. Pe blogul ,,veghepatriei” se face comemorarea și apologia ,,comandantului” Horia Sima, cel care, în opinia mea, este principalul vinovat de distrugerea Mișcării Legionare din interior. De ce spun asta? Pentru că au fost scrise o serie de cărți și mărturii despre marea trădare pe care a făcută Horia Sima și abaterea fatală de la linia dreaptă a Mișcării Legionare, cea trasată și stabilită cu sânge de însuși întemeietorul principal al ei – Corneliu Zelea Codreanu, supranumit și Căpitanul, cât și de ceilalți întemeietori: Ion Moța, Radu Mironovici, Corneliu Georgescu și Ilie Gârneață, Nae Ionescu, etc. Cartea de căpătâi care descrie cu lux de amănunte marea trădare și incompetența ,,comandantului” Horia Sima este cartea părintelui Ion Dumitrescu-Borșa, întitulată ,,Cal Troian intra Muros”, în care acesta arată mârșăviile făcute de Sima atât la preluarea nelegitimă a conducerii Mișcării Legionare, dar mai ales implicarea sa în determinarea uciderii Căpitanului, Nicadorilor și Decemvirilor, a uciderii profesorilor Iorga și Majearu, producerea degringoladei și haosului din timpul execuțiilor de la Jilava, al ,,Rebeliunii Legionare”, incompetența și nevolnicia sa în toate domeniile în care s-a apucat a conduce. Horia Sima a fost un spion infiltrat de ocultă în sânul Mișcării Legionare pentru a o distruge și a arunca Țara în haos. El este principalul vinovat în distrugerea Mișcării Legionare, moartea Căpitanului, și rămânerea Țării fără puterea de apărare în fața armatelor germane, ungurești, rusești, dar mai ales în fața ocultei evreiești reprezentate de odiosul și criminalul rege Carol al II-lea și amanta sa evreică criminală Elena Lupescu. Cine îi face apologia acestui neghiob, incompetent, imoral, trădător și criminal de Horia Sima se face părtaș la toate faptele sale malefice și distructive la adresa Mișcării Legionare și a României. Blestemat să fie acest trădător de Neam și Țară!

  Apreciază

  • Mai omule, mai incet cu blestemele, ca nu stii ce scrii, iarta-ma. Am cunoscut personal pe cativa legionari batrani care il respectau pe Horia Sima. P.Ion Dumitrescu-Borșa, care a fost secretarul Miscarii legionare la un moment dat, din pacate s-a lepadat de Miscarea Legionara in puscarie. Marturisitorul Dumitru Bordeianu a cerut sfat de la Horia Sima inainte de a scrie cartea „Mlastina disperarii”. Virgil Maxim scrie la introducerea cartii sale, „Imn pentru Crucea purtata” ca Miscarea Legionara a avut un Capitan si un Comandant. Cine nu-i respecta nu poate fi numit legionar … cam asa ceva. P.Atanasie Stefanescu(Alexandru Stefanescu) care a facut 20 de ani de temnita pentru apartenenta la Miscarea Legionara avea numai cuvinte de lauda la adresa Comandantului. Sf.Ilie Lacatusu-care a fost sef de plasa legionar, nu a fost niciodata auzit sa spuna ceva de rau despre Horia Sima. Aceasta carte a Pr.Borsa a fost scrisa la comanda securitatii, ca sa fie denigrate cat mai mult capeteniile legionare. Conducerea aservita ocultei evreiesti nu l-a urat atat de tare pe Capitan, cat l-a urat pe Comandant, caci sub Comandant au ajuns legionarii la putere. Horia sima a incercat sa-i opreasca pe cei din gruparea agentului kgb Traian Boieru care intentionau uciderea lui N.Iorga, dar au ajuns prea tarziu. asasinarea lui N.iorga a fost comandata direct de catre Stalin prin agentul Traian Boieru. Exista o marturie clara in acest sens : ” Mai există o mărturie a generalului Nicuşor Dragomir, care a fost închis după război în Siberia şi care a aflat de la un general sovietic căzut în dizgraţie că nu legionarii, ci agentul lor infiltrat în rândurile Mişcării Legionare a pus la cale asasinarea lui Nicolae Iorga din ordinul lui Stalin, pentru a se crea o imagine proastă noului regim şi a induce instabilitatea în ţară, pretext clasic pentru o intervenţie militară sau o împărţeală a ţării între germani şi ruşi.”
   http://www.napocanews.ro/2015/11/cine-l-a-asasinat-pe-nicolae-iorga.html
   http://vlad-mihai.blogspot.ro/2010/11/ipoteza-istoricul-nicolae-iorga.html
   Asadar, nu sunt de acord cu parerile tale despre Horia Sima. Eu personal il am la evlavie si-l consider intre eroii neamului.

   Apreciază

 11. Teodot sa sti ca si mugur vasiliu care tocmai a plecat dintre noi a spus ca horia sima era tradator cu scopul de a discredita Miscarea Legionara dupa moartea Capitanului…..mugur spunea ca dupa dizolvarea Miscarii astia se temeau de poporul care vroia reinfiintarea Miscarii si au decis s o reinfiinteze dar s o si compromita si ar fi facut o prin horia sima..

  Apreciază

 12. Legionarulortodox te sfatuiesc sa ncerci sa mergi la unu dintre acei 2 preoti pt k si duhovnicul meu credea asta si apoi stand de vorba cu mine si a schimbat parerea dupa o perioada de timp,duhovnicul meu e singuru din bucuresti care a iesit in strada impotriva actelor cu 666 in anul 2010 si singurul din buc la dezbaterea anti cardu de sanatate de acum 2 ani…..insa acum a prins frica si nu mai vorbeste la predici despre actele cu 666….Parintele N. P. ii e numele…rugati va pentru el va rog caci e batran si bolnav si i se apropie moartea cred….am inteles ca in tara ar mai fi 4 5 preoti buni….daca o fi adevarat…..in orice caz scrie f clar ca preoti nu vor mai fi sa ne sfatuiasca…..cauta sa te spovedesti cat mai repede pt ca nu mai gasesti duhovnic adevarat….e bine sa nu fie ecumenist si sa nu aibe acte 666 dar fara acte 666 e mai greu de gasit….cauta sa te duci sa te spovedesti chiar daca are carduri si poate gasesti unul fara mai la departare in alt oras gen….in ce oras stai?

  Apreciat de 1 persoană

  • Mihai nu ti-am scris numele duhovnicului pe net-ca nu se da public niciodata numele duhovnicului, datorita multei viclenii si rautati actuale, si pentru ca ai scris ca a prins acum frica. Nu se scrie asa ceva despre duhovnic pe net, ca aici urmaresc si posteaza comentarii si multi vrajmasi care nu au nici o dorinta de mantuire, ci fac munca de dezinformare-manipulare pentru care iau bani grei. Daca insista Legionarulortodox, ii voi da adresa ta de mail, daca binenteles esti si tu de acord. Miscarea Legionara a fost o organizatie pur ortodoxa, cu oameni devotati Bisericii Ortodoxe si patriei. Asa ca legionar=ortodox.

   Apreciat de 1 persoană

 13. Nu e usor sa gasesti preot duhovnic, trebuie o relatie de ucenic-duhovnic, o relatie de prietenie, ca e plina lumea de preoti care doar spovedesc, ucenicul trebuie pe langa spovedit si Imparatasit, sau Aghiazma, sa simta prietenia, ajutorul preotului. „VORBA SUNA, FAPTA TUNA”. una este sa dai citate din Scriptura si la fapte sa fi varza si alta este sa te implici. Preotii aduna in comitetele parohiale in mare parte pe smecheri, patroni, cei care fac bani, apoi babele. si altii…cati preoti ajuta ucenici sa si gaseasca prin cunostintele lor servici? Cati fac cateheze impreuna cu tinerii parohiei, astfel incat si cei necasatoriti sa si gaseasca pe cineva pentru casatorie?

  Cel mai greu pentru preoti este sa se ocupe de tineri, daca esti tanar neinsurat, fara servici, nu te baga preotul in seama, mereu se hlizeste cu patronii si cei care baga bani.

  Spuneti sincer, de cate ori un preot, din proprie initiativa, intreaba pe un tanar, care nu l cunaoste, „Ma frate, ce e cu tine”? „Cine esti? ” „Ce ai pe suflet”? Faceti experimentul!!! Spuneti-i ca sunteti neinsurat, ca nu aveti servici ca aveti 40 de ani, va lasa in voia sortii…. 🙂 🙂 🙂 . prin Nord, in Moldova mai gasesti preoti bunicei, in sud, e teroare….toti parca au invatat la aceeasi scoala, niciun punct de vedere diferit, dresati la propriu, 95% din ei.

  Apreciază

  • @Legionarul ortodox,iarta-ma frate…dar acum nici un Parinte nu mai sta sa te gadile pe tine,datoria sfanta a ta este sa”te duci cu pacatele scrise pe hartie”-cum ne invata Parintele Cleopa,sa iti faci un aspru rechizitoriu al vietii tale,le asterni pe hartie si spovedesti!Daca se va afla aceasta curata hotarare in tine,opresti un preot care ar fi el si…incepi sa le torni.Sfantul Parinte Ilarion,dese ori indruma credinciosul sa umble dupa treburile lui insa mereu cu un pix si o hartie dupa el,caci Sfantul Inger Pazitor,ii aduce aminte de faptele sale atunci cand este ocupat.”Scoate-ti puroiul afara”-Parintele Constantin Galeriu”Cuvinte pentru tineri”indiferent cui,acum,daca gresesc,corectati-ma,dar cateodata[pana la delimitarea hotarului]nici nu este bine nici a ispiti cu prea multe intrebari , preotul,ca satana sta la panda si ii inmoaie cuvintele precum laptele si painea,le face terci si in gura lui dar si a ta.
   Daca te afli ranit iar rana ta curge,si simti neindoita durere cauti imediat un doctor bun sa iti vindece durerea prin medicamentele sale.Normal ca doar nu vei alerga la un carpaci…Dar te straduiesti mai rapid sa afli usurare,caci de stai asa mult rana poate cangrena.Din ce am citit mai spun,iar nu de la mine,ca sunt mireana lumeasca…
   Ce este atat de nou pentru tine ca multi dintre preoti se smintesc?!Ia-le-o tu inainte daca poti prin toate aceste fapte de vitejie,biruie mandria(spurcata hidra omeneasca de care sufar amarnic)si spovedeste-te curat!
   Sa vezi atunci cum va tuna ajutorul Mult Prea Milostivului Dumnezeu din toate partile!!!+Apoi,vino la noi in Moldova,nu te tine nimeni pe loc,daca simti ca se poate,Slava Domnului, aici frate vei nimeri cumva din cele potrivite masurii duhovnicesti pentru fiecare(inca)!!!+”Ajutorul Meu vine de la Domnul,Cel ce a facut Cerul si pamantul”!

   Apreciază

   • Dumitale spui si lucruri bune, dar tare te banuiesc ca esti si maritata, ai copii, ai si servici bun, masina pentru deplasare pe unde doresti, pe scurt: „ai sacii in car.
    Cunosc multi baieti ortodocsi care au „rupt usa biserici” pe la toate slujbele, hramurile, vecerniile, spovediti Impartasiti, si tot singuri sunt, si au peste 30 de ani, desigur…
    Crestini, in mare parte, in frunte cu preotii, mereu lasa totul in „Voia Lui Dumnezeu”, ei de fapt, fugind de responsabilitate, sunt indiferenti si au interesul propriu.
    Nu vor sa se implice, sa si ajute aproapele, cu FAPTA, sa i faca aluia singur cunostinta cu o fata, pentru casatorie, sa puna undeva o vorba sa se angajeze, ca sunt pline bisericile de afaceristi cu firme.
    In Biblie, Dumnezeu nu a trimis pe Arhanghelul Mihail sa ingrijeasca de ranile evreului cazut la pamant, a trecut un PREOT, UN LEVIT…APOI SAMARINEANUL L A AJUTAT CU FAPTA. exact ca in anul 2017,preotul trece, nu l intereseaza, trece crestinul de duminica care nici nu se saluta in biserica, si abia, abia, altul de alt neam s a implicat si l a ajutat cu FAPTA. VORBA SUNA FAPTA TUNA. FITI CA SAMARINEANUL, NUMAI FUGITI DE RESPONSABILITATE.

    Apreciază

  • @legionaruortodox
   Frate cam ai dreptate în mare parte,nu prea găsești preoti care cu adevărat să-i”doară capul de tine”, își văd doar interesele proprii,sa ia bani pe pomelnice,sa pună șablonul pe tine cu canoanele ce zic,nu-i interesează inima,sufletul tău”aplică legea”fără să se uite cat de adâncă este rădăcina patimii tale,si vor să se întâmple”minunea”intr-o perioada ff scurta De timp, sub amenințarea ca nu te mai primesc La spovedit!!!
   Pățit pe propria mea piele,cu acești duhovnici de mănăstiri,si cu mare renume de Duhovnici Îmbunătățiti!!
   Stai liniștit frate ca nici prin Nordul Moldovei pe la mănăstiri,nu prea găsești acei preoti pe care-i cauți tu(crede-ma ca Am umblat destul)
   Poate Părintele -Ioan de La Sihăstria Rarău,desi acuma Părintele Teodot o să zică că nu prea e ok cu el ca dezlega prea ușor la împărtășanie și prea des
   Dar totuși este un duhovnic încercat,are evlavie mare la Sfinții Închisorilor și Părintele Arsenie Boca!
   Mai era Parintele Proclu,monah de la care puteai lua un sfat, Dar a trecut la cele veșnice și îl Avem mare rugator la Tronul Ceresc!

   Apreciat de 1 persoană

   • E greu, nu ai cu cine! Chiar nu stiu unde se va ajunge cu indiferenta dintre credinciosii din parohie, cu indiferenta preotilor fata de cei care au probleme. E greu sa nu te razvratesti! Pline bisericile de oameni care dau sfaturi, „de mari traitori” care cunosc ei pe Sfintii Parinti, dar cand este sa te ajute cu FAPTA, fug de responsabilitate.

    Apreciază

   • @Legionarul ortodox…sunt maritata prin mila Lui Dumnezeu,am doi copilasi mici sanatosi,prin mila Lui Dumnezeu,masina la scara este(mai uzata)prin mila Lui Dumnezeu…cu serviciul nu m-ai nimerit,caci precum spunea Sfantul Parinte Iustin,”cea mai inalta scoala este mama”,asadar precum copiii mei nu merg la cresa ci doar gradinita curs-zi,stau ce ei acasa…cu mila Lui Dumnezeu.Imi ia vesnic tratament destul de costisitor sotul(pentru o boala grava iau vitamine,minerale,cps.antiparazitare prin comanda si scumpe)prin mila Lui Dumnezeu.Fara acestea ma descarc precum o baterie si gata-i!Le vor interzice ei,la un moment dat…
    Cu masina nu ma pot deplasa unde doresc eu caci benzina este destul de scumpa si merg doar prin imprejurimi.Insa frate,ai observat nadajduiesc aceste trei cuvinte?!Mila Lui Dumnezeu?Caci,crede-ma,sunt o persoana deosebit de pacatoasa si nu zic din smerenie ci adevarat graiesc…iar pentru faptele mele de rusine am primit bobarnacii pe masura de la Milostivul Dumnezeu”legile duhovnicesti au actionat promt si indata”(cum spunea Parintele Paisie Aghioritul),dar…am primit totodata si nesperatul ajutor iar Domnul nu m-a lasat in parasire decat pentru o vreme,considerata pentru tamaduirea uracioaselor patimi.Dar ti-ai gasit lecuire…nici pomeneala…fundul iadului ma mananca…ce mi-a ramas doar o farama de speranta si cu ea incerc sa mentin o amarata linie de plutire.Dar ce durerosi bobarnacii aceia!!!Slava Tie Doamne+
    Raceala aceasta a semenilor nu este ceva nou desigur,caci Parintele Cleopa zicea ca nu mai este cale de la vecin la vecin in acesti fatidici ani.Dar asta nu te impiedica sa te spovedesti,sa iti asumi unele greseli ale trecutului si sa mergi mai departe scuturand zgura sufleteasca.
    Duhovnici iscusiti vei gasi,daca iti doresti doar…cu mila Lui Dumnezeu,la fel si servici…iar o fata destoinica vei afla daca vei cere ajutorul in manastire la un duhovnic inbunatatit(iar aceasta nu presupune musai caruntetea parului)…ca parintii de mir…asa este…sunt ‘mai ocupati”saracii…De rupt carca,iarasi afli,uite,omul meu isi roade ciolanele de la orele3 dimineata pana seara aproape doar ca sa ne aduca,sa ne aduca si iar sa ne aduca…Iar in nordul Moldovei sau in orice parte a tarii poti afla limanul izbavirii dar depinde in ce duh mergi,ce duh te insoteste si ce duh vei marturisi!Domnul sa te lumineze si sa iti daruiasca toate cele asteptate…mergi la Sfinti,la Sfintele moaste,citeste acatiste,Psaltire”ca cine isi pune nedejdea in om,iar nu in Domnul….”….Iarta-ma frate!Iertati-ma Cinstite Parinte!!!+Cu noi este Dumnezeu+

    Apreciază

   • Omul meu este sofer la o brutarie…dar face cam de toate…Acilisa la mini,mai au nevoie de brutari,oameni la moara,cine stie poate si soferi…nu stiu insa de rupt ciolanele se mai gaseste dar salariul este…cam dupa nordul Moldovei,caci suntem cel mai prost platiti din toate Romania!!!

    Apreciază

  • @ legionarul ortodox

   Cred ca Dumnezeu are niste asteptari de la fiecare dintre noi pana sa ne daruiasca ceea ce-I cerem. Nu stiu cum se face dar pretentiile noastre ies in evidenta si au prioritate pentru noi , mai putin ne preocupa ce ar vrea DUmnezeu de la noi . Vrei sa te casatoresti , dar pentru ce ? Poti fi stalpul casei ? Poti sa-ti asumi responsabilitatile altor vieti pe langa a ta ? Asta presupune a avea o familie .
   Tu astepti ajutor de la altii , ca sunt preoti , patroni etc…. Dar tu , ce poti sa faci pentru tine ? Esti barbat .

   Uite, sunt femeie si asa vulnerabila cum se presupune ca este o femeie , am plecat de acasa in urma cu multi ani . Am muncit pe branci in mai multe tari si am trait tot felul de experiente care m-au intarit si m-au pregatit pentru altfel de lupte care ma asteptau acasa . M-am intors pentru ca aveam parintii batrani si bolnavi si ma innebunea gandul ca puteau pati ceva in lipsa mea . Dupa ce m-am intors acasa , m-am relaxat cam o jumatate de an dupa care au inceput sa curga tragediile in jurul meu . Si din 2008 incoace am dus experienta spitalelor , sectiei de oncologie, inmormantari (vreo 4) si pomeniri . Inca nu am terminat cu ele . A, uitasem de una : experienta tribunalelor . Toate astea concentrate pe intervalul de timp : 2008-2016 . Imagineaza-ti , consum nervos , consum de tot felul de resurse : timp , nervi si bani. Multumesc lui Dumnezeu pentru tot ajutorul !
   Mi-a scos in cale , medicii potriviti , avocatii potriviti , preotii potriviti . Dar am avut parte in aceeasi masura de oameni vicleni care au incercat sa ma saboteze iar astia erau casnicii mei. S-a lucrat OCULT asupra mea . M-a aparat Dumnezeu pentru ca m-a vazut ca ma lupt pentru viata mea , pentru familia mea .
   Iar ca rasplata mi-a daruit pe cel care este soarta mea : pe cineva ca mine , un luptator, un om pentru care familia inseamna totul si este capabil sa o apere nu doar sa o intretina – este medic-chirurg si om de afaceri , traieste in Germania de foarte multi ani . Pentru a avea o familie va trebui sa demonstrezi ca esti capabil sa te lupti cu toate hidrele si toate gorgonele din viata . Ai auzit de muncile lui Hercule . Cam asa e in viata .
   Soarta buna Dumnezeu nu ti-o da gratis . Va trebui sa o meriti . Si daca pe mine , ca femeie , nu m-a scutit de pedagogia aceasta cu atat mai mult nu va scuti un barbat .

   Apreciază

   • Doamne ajuta! Scortisoara…sunt putin curioasa in legatura cu numele tau(antiinflamator,colagoc,antifungic,antibacterian de exceptie marca Ceylon iar nu Cassia):)))…Crezi si tu cumva in terapiile alternative?Dar sotul tau…presupun ca in Germania se practica altfel de medicina(Medicina Noua Germanie de ex.)iar cei mai mari titani actuali ai planetei din randul doctorilor specialisti in terapie alternativa sunt de sorginte nemti:dr.Leonard Coldwell,dr.Hulda Regehr Clark,dr.Andras Moritz,dr.Friederich Klenner,si lista continua…Acesti minunati doctori nu au nici o legatura cu nazismul,bunicii lor fiind la randu-le,luptatori anti-sistem.+Dumnezeu este Doctorul sufletelor si al trupurilor!!!
    M-am regasit cumva in comentariul rezumat al vietii tale,si la mine s-a lucrat OCULT= Soacra; ca am plecat amandoi pentru vreo 3 anisori in Italia anilor’05 pentru 3 ani si am dus o viata amara pe acolo(am stat in garaj de masina vreo 8 luni dar Mult Preamilostivul Dumnezeu ne-a miluit si acolo dar si la intoarcere,si chiar daca am gasit mama mea bolnava,Domnul a avut mila caci era in faza incipienta iar acum ne bucuram cu totii pentru rugaciunile Sfinilor Grabnic Ajutatori)!!!Nu mai plec de acum in tari straine caci am obtinut locuinta noastra dupa truda de acolo!Ma iertati Cinstite Parinte!!!+Apropo de lucrurile acestea,cum credeti Sfintia Voastra sa actionam in momentul cand (conform Supermemorandum-ului, se vor efectua slujbe de rugaciune pentru victimile care s-au sfarsit in Holocaust; cred ca atunci deja papistasii vor fi intrati in biserici ,dar de nu, stam ,sau fugim si marturisim?!)Iertare pentru tirul de intrebari+.

    Apreciază

   • Doamne ajuta , Lidia ,

    Mi-am luat pseudonumele de”scortisoara” pentru ca imi place aroma si pentru ca ma ocup cu confectionarea sapunului natural prin prelucrarea la rece . Imi plac aromele de condimente si tot ce este natural .

    Inca nu este sotul meu , urmeaza sa fie. Nu traim nici impreuna , avem fiecare niste raspunderi dar urmeaza sa ne asezam . E grec ortodox ( ca tatal meu) chirurg generalist si conduce in privat de multa vreme o clinica stomatologica pe care a utilat-o cu tehnologie moderna si pe care vrea sa o vanda .
    Terapiile alternative sunt o denumire generala in care se poate insinua si terapia cu bioenergie iar in asa ceva , categoric , nu cred . Cred ca hrana vie poate fi medicament pentru om , am simtit asta pe pielea mea . Am creat singura un protocol , sa-i zic asa, de alimentatie : 60 % din hrana zilnica trebuie sa fie vie ,restul de 40% poate fi prelucrat la modul usor : fierbere, gratar . Nu mai gatesc traditional .
    Chiar am ras cand ,anul trecut in timp ce eram in criza de rinichi imi dadea sfaturi clasice prin telefon ca trebuie sa beau multe lichide si sa urmez tratamentul prescris de medic . Ei, na! Am zis , eu n-am vreme pentru asa ceva , eu am nevoie sa ma fac bine repede, asa ca m-am documentat pe net si am trecut la fapte . Cand i-am povestit ca in 6 zile am terminat cu pietrele nu-i venea sa creada . Eu sunt o sursa de uluire continua pentru acest om .Ca el a stat 2 saptamani in spital pentru aceeasi problema . :)))) Eu timp de 6 zile aveam crize in timpul noptii care ma epuizau iar in a 7 a zi zburdam de energie .
    Nu am nici asigurare medicala , refuz , deoarece nici macar nu vreau sa figurez in vreo evidenta . Si asa , cu acel prilej m-am expus prea mult chiar si la Urgente.
    Probabil ca in Germania se practica si altfel de medicina dar nu-l vad pe el practicand-o dar este preocupat de alimentatia sanatoasa si de sport ( doar e medic) . Mai degraba vrea sa se retraga din activitate , motiv pentru care a initiat mai multe activitati private in cu totul alte domenii . Mi-a spus doar ca : ” Germania nu mai e ce a fost .” Nici el nu a renuntat la Romania , este nascut si educat aici . Multumesc lui Dumnezeu , avem amandoi unde sa ne retragem daca nu se va mai putea trai acolo .Momentan inca se mai poate . Dar vad ca e vigilent . Desi nu e ca noi , cei de aici care privim evolutia lumii din perspectiva ortodoxa ( ma refer la profetii in special ) vede si simte ca ceva nu e in ordine dar nu poate sa aseze lucrurile intr-un context . Noi avem mult timp la dispozitie sa ne informam , el nu are : se trezeste de la 4 dimineata si mai vine acasa seara la ora 22 . Asa se munceste in Germania . Noi ne rasfatam aici in Romania . :)) Asa imi reproseaza…. :)) Eu il tachinez si spun ca : Cineva trebuie sa munceasca in Europa ca sa se distreze restul…. 🙂 Vai de distractia noastra .

    Apreciază

   • Multumesc mult pentru raspuns,onoare tie cu tata si viitor sot grec-ortodox…esti puternica,se vede ca Domnul este cu tine dar are si asteptari din partea ta,ca de altfel din partea tuturor celor cercati in dreapta credinta!Sa ne intareasca Bunul Dumnezeu pentru acele vremuri pe noi pe toti(poate ingaduie Domnul sa mai”crestem”putin),iar Dumneavoastra Cinstite Parinte ,Domnul sa va daruiasca sanatate,mantuire,putere in cuvant si multe,multe bucurii duhovnicesti si sa ne calauziti in continuare si noua pasii catre ascultarea si implinirea Voii Celei Ceresti!+Si cu Crucea Ta pazeste Doamne pe poporul Tau!!!+

    Apreciază

   • Va rog sa ma pomeniti si pe mine in rugaciuni zi si noapte, ca sa pot face fata reactiilor „prietenilor mei cei aspri” care vor sari si dupa acest articol.

    Apreciază

 14. Sarut mana,Cinstite Parinte,iata aici…”…caci se vor ridica hristosi mincinosi si prooroci mincinosi si vor da semne mari, chiar si minuni, ca sa amageasca ,de va fi cu putinta si pe cei alesi(Matei24,24).
  In numele acestei marturisiri,trag un semnal de alarma.NU VA LASATI INSELATI!Miscarea Legionara,nu poate fi reeditata,ca formula ploitica,de cei ce sa autoinvestesc sefi ai ei sau de cei ce isi asuma in mod subiectiv calitatea si dreptul de a o reprezenta.
  Miscarea legionara a existat, si exista ca un corp de marturisitori disciplinati,cu o ierarhie stabilita pe principiile valorilor morale si capacitatii de jertfa.Asa s-a nascut,asa a crescut asa a crescut, si asa se va desavarsi in viata neamului nostru, si a tuturor neamurilor.Cel ce se inscrie in aceste valori cu toata fiinta sa, acela isi va recunoaste locul sau in acest corp si se va include fara rezerva, in dragostea si respectul slujitorilor Adevarului.
  Nu exista o alta Miscare Legionara, decat cea intemeiata de Capitanul Corneliu Zelea Codreanu,dusa la biruinta de Capitanul Horia Sima si carmuita acum,mai departe,de cei pe care incercarile i-au aratat demni de a o reprezenta si de a fi ascultati, cinfirmati totodata de Comandant.
  De aceea numai acestia au dreptul sa enunte si sa edifice formele politice pe care le-ar putea imbraca Miscarea Legionara.Orice alta formula politica enuntata sau edificata de persoane din afara acestui corp,de cei neinvestiti cu actul reprezentarii ei,este nascuta moarta.
  Miscarea Legionara s-a infiintat la plinirea vremii prin purtarea de grija divina,si unda care se probaga in oceanul sufletesc al neamului este suficienta;ea atinge nevazut toate constiintele curate si ridica din adancurile constiintei romanesti toate puterile pentru a le inalta la cele mai frumoase stadii de stralucire si daruire eroica.”-Virgil Maxim,Imn pentru Crucea purtata.

  Apreciază

 15. O poezie care-mi place:

  Sfinte Stefan, te ridica!

  02
  IUL
  sf voievod stefan cel mare

  Sfinte Ștefan, te ridică
  Din mormântul amorțit!
  Și fii iar străjer al țării
  Că poporu-i rătăcit.

  N-a păstrat Ortodoxia –
  Credința ce i-ai lăsat,
  A fost amăgit de secte
  Și-altor dumnezei s-a dat.

  Ștefan Sfinte, înviază
  Că poporu-i adormit!
  Nu mai luptă pentru țară,
  În somn greu s-a adâncit.

  Vino, Ștefan, că ne fură
  Chiar cei ce-s de-același neam!
  Ne-au trădat mișeii țării,
  Ne-au vândut pe la dușmani.

  Vino, Ștefan, și-i adună
  Pe cei ce s-au risipit
  Prin țările-ndepărtate
  Și fă iar un neam unit!

  Vino, Ștefan, vezi-ți oastea
  Ce-a rămas din ce-ai lăsat!
  Luptă-n frunte cu poporul
  Și îl fă neînfricat.

  Sus înalță Crucea Sfântă
  Și vrăjmașii s-or zdrobi!
  Căci Dumnezeu e scăparea –
  Doar prin El vom birui.

  Elena J.

  Apreciază

 16. 1.Monah T. de ce ai nu ai mai facut filmari, unde dezbateai diferite subiecte?

  2. (Pentru toti) Credeti ca e necesar sa se faca niste filmulete interesante despre ortodoxie, despre problemele actuale, cu diverse informatii? Cati atit sustine, ati fi dispusi sa faceti filmari cu diversi duhovnici, mai ales cei care locuiti in zonele cu multe manastiri? Cateva episoade ,1 episod la 2 saptamani, de 20 de minute, cu intrebari si raspunsuri, ceva frumos.

  Conteaza cat mai multe pareri si cei care ar dispune sa fac niste filmari din zonele manastirilor.

  Apreciază

 17. De Inviere, a venit Lumina la mormantul Lui Iisus din Jerusalim, in mainile Patriarhului Ierusalimul, (cu multe acte de ecumenism, + participant la Kreta)? A venit Lumina! Si…. toate dupa Sinodul din Kreta. Deci cum e cu Harul, nici un nepomenitor nu a facut galceava atunci…nu se leaga niste lucruri in privinta lor.

  Apreciază

  • Nepomenitorii saracii, daca ar fi fost in Ierusalim, nu ar fi mers la Sf.Mormant in Sambata Mare ca sa ia Sf.Lumina, pentru ca slujea Patriarhul Teofil. Exagerari absurde. La noi sunt unii care nici la biserica la SF.Liturghie nu mai merg dupa sminteala Creta, daca nu au in apropiere vreun nepomenitor.

   Apreciază

 18. Sarut mana,Cinstite Parinte!Cica a inceput deja”indosarierea”…pe un cunoscut site, renumit pentru o”dreapta” informare…hmm,daca doreste cineva sa se inscrie si sa urmareasca acel ‘bull-dog”,musai autentificare…nume, prenume,si tot asa.:)Despre asta tot mai sunt unii carele au probleme cu identificarea loiala!:)lol

  Apreciază

 19. Ptiu…si ce mascarali la gura asa-zisei redactii in momentul cand expune cate un subiect…”Tabloizii” neamului omenesc!Va rog din suflet sa nu imi raspundeti deoarece responsabilitatea celor mentionate imi apartine mie in”exclusivitate’…am vrut doar sa atrag atentia celor care continua sa se lase muscati de „bull-blog-ul” pentru o „dreapta” manipulare!+Iertati-ma ,cinstite Parinte!!!

  Apreciază

 20. Teodot sa sti ca si P Justin a indemnat sa nu mai spovedeasca preotii pe cei cu acte 666…..cunosc preoti anti cip care nu mai primesc la spovada pe cei cu acte 666…nici la Liturghie nu avem voie sa i trecem….ei s au lepadat….tb sa arunce cardu si abia atunci reprimiti….nici ca preot n ai voie sa slujesti cu cei cu acte 666…..tot P Justin a spus o….sa nu ne inselam….actele 666 sunt pacat imp Duhului Sfant nu s orice pacat….omu devine numar adica leapada numele de la Botezul Sfant…..

  Apreciază

  • Cineva o sa te intrebe : unde vezi d-ta „666” pe actualul buletin ? Ce-i vei raspunde ? Cnp are toata lumea : absolut toti preotii si toti arhiereii din lume. Sa nu mai slujeasca nimeni, dupa parerea d-tale ? Este clara lucrarea iudaismului sionist antihristic la evidenta populatiei. Masinile care fac aceste buletine card au scrise pe ele „made in israel”. De ce incepand cu 2011 toate datele de evidenta a populatiei UE merg la tel-aviv ? http://www.cotidianul.ro/israelul-controleaza-si-datele-personale-ale-romanilor-156386/ „Identity card” scris exact pe frunte in poza din stanga de la buletinele actuale este tot o batjocura la adresa omului. „Card” citit evreieste, adica de la dreapta la stanga, da „drac”. Iata deci batjocura : „identity card” ar insemna identitatea vrajmasului. Si totusi, Dumnezeu rabda pe oameni cu asemenea acte. Bine ar fi fost sa nu le fi luat, dar de acum inainte macar cele electronice sa nu le luam. Neaparat. Numai aceasta schimbare a actelor la diferite intervale de timp, arata ca finalul va fi pecetea lui antihrist. Dumnezeu sa ne ierte si sa ne ajute pana la sfarsit.

   Apreciază

 21. CE SPUNETI DE?

  „Sa nu se îngaduie ca barbatul ortodox sa se lege (prin casatorie) cu femeia eretica, nici ca femeia ortodoxa sa se uneasca (prin casatorie) cu un barbat eretic, ci de s-ar si vadi ca s-a facut un lucru ca acesta de catre vreunul dintre toti, casatoria (nunta) sa se socoteasca fara de tarie, si casatoria (însotirea nelegiuita) sa se desfaca –caci nu se cade a amesteca cele ce n-au amestecare, nici oii sa se împerecheze cu lupul, si nici partii lui Hristos cu soarta (ceata) pacatosilor; iar daca cineva ar calca cele orânduite de noi, sa se afuriseasca.Iar daca unii gasindu-se înca în necredinta, si, nefiind înca numarati în turma ortodocsilor, s-au legat (potrivit), întreolalta, prin casatoria legiuita, si apoi unul dintre ei alegând binele a alergat la lumina adevarului, iar celalalt a fost tinut (stapânit) de legatura saracirii, nealegând (nedorind) sa vada (sa ia în seama) razele dumnezeiesti; daca sotia cea necredincioasa socoteste ca este bine (consimte) sa vietuiasca cu sotul cel credincios, sau dimpotriva, cel necredincios cu sotia cea credincioasa, sa nu fie despartiti, dupa dumnezeiescul Apostol: <>
  (I Cor. 7.14)” (Canonul 72 Trulan).

  CANONUL 14 Sin. IV ec. (CASATORIA CLERULUI INFERIOR)

  De vreme ce în unele eparhii (mitropolii) se permite citetilor (lectorilor) si cântaretilor sa se casatoreasca(si dupa hirotesie) sfântul sinod a orân­duit (hotarât) sa nu fie îngaduit vreunuia dintre acestia sa ia femeie etero-doxa. Iar cei ce dintr-o astfel de casatorie au si dobândit copii, daca nu au apucat sa-i boteze Ia eretici pe cei nascuti dintr-însii, sa-i aduca pe acestia la împreunarea cu soborniceasca Biserica (în comuniunea Bisericii sobor­nicesti), iar daca nu i-au botezat, sa nu poata (sa nu le fie permis) sa-i boteze pe acestia la eretici si nici sa-i lege spre casatorie cu eretic ori cu iudeu ori cu pagân, decât numai daca fata (persoana)care vrea sa se lege (prin casatorie) cu cel ortodox va fagadui (promite) ca va trece la credinta orto­doxa. Iar daca cineva ar calca aceasta orânduire (hotarâre) a sfântului sin­od, sa fie supus pedepsei canonice.

  (26, 45, 65 ap.; 6, 72 Trul.; 10, 31, 34, 37, 39 Laocl; 21 Cartag.)

  Apreciază

 22. CE COMENTATI LA CANOANELE? „Sa nu se îngaduie ca barbatul ortodox sa se lege (prin casatorie) cu femeia eretica, nici ca femeia ortodoxa sa se uneasca (prin casatorie) cu un barbat eretic, ci de s-ar si vadi ca s-a facut un lucru ca acesta de catre vreunul dintre toti, casatoria (nunta) sa se socoteasca fara de tarie, si casatoria (însotirea nelegiuita) sa se desfaca –caci nu se cade a amesteca cele ce n-au amestecare, nici oii sa se împerecheze cu lupul, si nici partii lui Hristos cu soarta (ceata) pacatosilor; iar daca cineva ar calca cele orânduite de noi, sa se afuriseasca.Iar daca unii gasindu-se înca în necredinta, si, nefiind înca numarati în turma ortodocsilor, s-au legat (potrivit), întreolalta, prin casatoria legiuita, si apoi unul dintre ei alegând binele a alergat la lumina adevarului, iar celalalt a fost tinut (stapânit) de legatura saracirii, nealegând (nedorind) sa vada (sa ia în seama) razele dumnezeiesti; daca sotia cea necredincioasa socoteste ca este bine (consimte) sa vietuiasca cu sotul cel credincios, sau dimpotriva, cel necredincios cu sotia cea credincioasa, sa nu fie despartiti, dupa dumnezeiescul Apostol: <>
  (I Cor. 7.14)” (Canonul 72 Trulan).

  CANONUL 14 Sin. IV ec. (CASATORIA CLERULUI INFERIOR)

  De vreme ce în unele eparhii (mitropolii) se permite citetilor (lectorilor) si cântaretilor sa se casatoreasca(si dupa hirotesie) sfântul sinod a orân­duit (hotarât) sa nu fie îngaduit vreunuia dintre acestia sa ia femeie etero-doxa. Iar cei ce dintr-o astfel de casatorie au si dobândit copii, daca nu au apucat sa-i boteze Ia eretici pe cei nascuti dintr-însii, sa-i aduca pe acestia la împreunarea cu soborniceasca Biserica (în comuniunea Bisericii sobor­nicesti), iar daca nu i-au botezat, sa nu poata (sa nu le fie permis) sa-i boteze pe acestia la eretici si nici sa-i lege spre casatorie cu eretic ori cu iudeu ori cu pagân, decât numai daca fata (persoana)care vrea sa se lege (prin casatorie) cu cel ortodox va fagadui (promite) ca va trece la credinta orto­doxa. Iar daca cineva ar calca aceasta orânduire (hotarâre) a sfântului sin­od, sa fie supus pedepsei canonice.

  (26, 45, 65 ap.; 6, 72 Trul.; 10, 31, 34, 37, 39 Laocl; 21 Cartag.)

  Apreciază

 23. Cand eram mai tanar am intrebat pe duhovnicul meu,Arhimandrit si Exarh , dar ce se va intampla cu ereticii in Viata Viitoare,mi-a raspuns zambind nu te preocupa de ei,se vor judeca dupa constiinta lor,mai grav de noi ca ortodocsi ca l-am cunoscut pe Domnul Iisus Hristos si nu am ascultat de El.Si aveam catva timp de trecusem la Ortodoxie,adevarata credinta de la romano-catolici…

  Apreciază

  • Nu poate exista mantuire inafara Bisericii iar singura Biserica este cea Ortodoxa. Mantuirea inseamna dobandirea vietii vesnice. ” Aceasta este viata vesnica: Sa te cunoasca pe Tine, singurul Dumnezeu adevarat, si pe Iisus Hristos pe Care L-ai trimis”(Ioan 17,3). Aceasta cunostere nu este doar intelectuala ci se face prin trairea ei in Biserica, prin Sfintele Taine si prin sfintele virtuti-porunci dumnezeiesti.

   Apreciat de 1 persoană

 24. Fetita mea era constant bolnavioara, avea reactii alergice des. Cand i-am facut analizele, am realizat ca avea o infectie fungica in organism. In cautarea unei metode naturale de combatere a ciupercii, am gasit acest produs. Dupa o cura de o luna, ciuperca a disparut complet! Sa nu mai spunem de reactiile alergice. Fetita mea se poate juca linistita cu animalele si poate manca orice isi doreste acum. Nu imi mai fac griji ca ceva rau i s-ar putea intampla. Acest supliment are grija de ea. Il recomand tuturor cu incredere! http://recinziireale.com/medicamentul-antiparazitar-detoxic-pareri-unde-poate-fi-cumparat-farmacii.html

  Apreciază

 25. La polul opus…

  „Oare ceva da omul la schimb pentru sufletul sau?!Ce folos are daca va castiga lumea intreaga,iar sufletul si-l va pierde”?Iis.Hs+Ni.Ka.
  Take a minute to think about it!

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s