Texte introduse fraudulos de zelotisti in scrierile Sfintilor Parinti. Erorile teologice ale Pr. Hariton Karyotul din Athos

Sfantul Iustin Popovici isi exprima ingrijorarea cu privire la pregatirile viitorului Sinod panortodox inca din 7 mai 1977 : „

„Biserica noastra sarba sa se retina sa participe la pregatirile pentru „sinodul ecumenic”, si de buna seama, sa se abtina sa participe la sinod. Caci, Dumnezeu sa nu ingaduiasca ca acest sinod sa vina si sa treaca, ca sa se astepte de la el un singur rezultat: schisme, erezii si pierderea multor suflete.

Analizand problema din punct de vedere al experientei apostolice si patristice si istorice a Bisericii, un asemenea sinod, in loc de vindecare, va deschide rani noi in trupul Bisericii si va ridica in fata ei probleme noi si nenorociri noi.”

http://www.sfantulpolicarp.com/Cleopa/ecumenism/e26.htm

In urma sinodului talharesc de la Creta, de cateva luni, a aparut pe net o informatie precum Sf.Justin Popovici ar fi intrerupt pomenirea Patriarhului in ultimii 9 ani de viata, in urma aderari BOSarbe la CMB. Am cautat sa vad daca aceasta informatie este adevarata si am gasit urmatoarea marturie a unui monah roman, care a stat cateva luni in Serbia si acolo s-a intalnit cu ucenici ai Sf.Justin Popovici : „

 Iata ce-mi scrie … :
” … monahul
21:35 (Acum 10 ore)

către mine
Mie mitrop. Amfilohie Radovici mi-a spus că niciodată (Sf.Justin Popovici, n.n) nu a întrerupt pomenirea, deşi ei, ucenicii, l-au rugat să facă asta, şi le-a spus: Vedeţi-vă de studiile voastre şi de viaţa monahală. Aceasta este crucea mea şi lupta mea, iar Biserica nu e cu nimic vinovată.” Asadar, afirmatia ca Sf.Justin Popovici ar fi intrerupt pomenirea Patriarhului, este o minciuna. Cu ajutorul lui Dumnezeu, poate vom gasi si prima sursa a acestei minciuni de pe net.

Una din ereziile aparute dupa sminteala din Creta o stim cu totii, este ecumenismul, panerezie legiferata. Sf. Iustin spune „schisme, erezii si pierderea multor suflete”, folosind pluralul. Si care sa fie oare noile schisme ? Voi incerca sa deslusesc acest lucru in continuare.

Reluand citirea unor texte patristice prezentate de siturile si brosurile zelotiste, privind pozitia Sfintilor fata de episcopii eretici, mi-a sarit in ochi potrivirea “perfecta” cu situatia actuala. Asa ca am inceput sa fac cateva verificari. Sa fie oare o lucrare a Proniei Dumnezeiesti ?  Oare acesti Sfinti Parinti chiar au scris cu mana lor asa ceva ? Iata ce am gasit :

UNELE CITATE PATRISTICE, FOLOSITE CA DOVADA SUPREMA DE CATRE SITURI, PREOTI SI CREDINCIOSI IN ARGUMENTAREA NEPOMENIRII SI IMPARTASIRII SPRE OSANDA, NU EXISTA NICAIERI IN OPERELE SFINTILOR PARINTI. Cine confunda Adevarul cu citate inventate (sau scoase din contextul istoric), zideste de fapt o noua teologie post-patristica, aflandu-se in mare inselare.

Am cautat la Sf.Ignatie Teoforul urmatorul text :  ”Un episcop care a devenit eretic nu mai este episcop, dar dacă credincioșii continuă să-l considere pe el episcop ortodox, dacă continuă să vină la slujbele din bisericile ce îl pomenesc pe el, să primească “darurile” sau „binecuvântările” lui, atunci vor cădea cu toții în afara Bisericii.”

Am ramas surprins cand am aflat ca … NU EXISTA ACEST TEXT  IN CELE 7 EPISTOLE ALE SF.IGNATIE TEOFORUL !!! Aici sunt toate volumele din ciclul Parinti si Scriitori Bisericesti (PSB) traduse din greaca si latina in romana, iar Epistolele Sf.Ignatie Teoforul se gasesc la  pag 145-pag199 .

https://archive.org/stream/Psb-ColectiaParintiSiScriitoriBisericesti/01ScrierileParintilorApostolici#page/n171/mode/2up/search/pagina+145.

Aceasta este intreaga opera a Sf.Ignatie Teoforul : 7 Epistole. Sfantul Ignatie Teoforul-copilul din Evanghelie luat in brate de Insusi Hristos, dandu-l Apostolilor drept exemplu de smerenie, a fost martirizat la Roma la anul 107 de catre imparatul Traian, cu ocazia serbarilor pricinuite de cucerirea a 14 % din teritoriul Daciei-incluzand capitala Sarmisegetuza.

Sf.Ignatie Teoforul s-a luptat cu unii evrei si cu unii eretici care negau patimirile in trup ale Domnului, considerandu-le aparente si cu unii schismatici, care se despartisera de episcopul, preotii si diaconii lor.  Sf Ignatie nu vorbeste nicaieri in epistolele sale de episcopi eretici, de “daruri” sau “binecuvantari” eretice.

Dimpotriva, pentru vremea sa, era nevoie sa fie sustinuta unitatea dintre episcop, preoti, diaconi si credinciosi, ceea ce Sfantul Ignatie scrie in multe locuri, rezumat in cuvantul : ”Nici episcopul sa nu faca nimic fara Dumnezeu si nici preotul sa nu faca nimic fara episcop.”

Nu exista NICAIERI in toate cele 7 Epistole ignatiene, textul pe care-l folosesc preotii-credinciosii zelotisti ca precedent in “argumentarea patristica” a intreruperii pomenirii si impartasirii spre osanda !!!

Acest text ignatian este prezentat si in videoclipul intitulat ” Nou-Ecumenismul si Sinodul de la Creta”, https://www.youtube.com/watch?v=C-y6Q-eKXi0, la min 23:33, unde scrie pe un fond verde ca acest text al Sf.Ignatie Teoforul este preluat din Epistola catre crestinii din Filadelfia. NU exista un asemenea text in epistola catre Filadelfieni a Sf.Ignatie Teoforul, asadar citatul este un fals abject. Videoclipul apare pe Youtube la un cont numit Bianca Maria.

Fara nici un discernamant dar nu intamplator, citatul fantoma din Sf. Ignatie (si urmatorul citat, al Sf. Ciprian) este preluat tocmai de siturile zelotiste SACCSIV, GLASULSTRAMOSESC (+ brosura scoasa de acestia), ORTODOXINFO, PRESAORTODOXA etc. Am facut poze acestor situri, pentru a ramane posteritatii dovada inselarii.

Cautand mai amanuntit, am aflat acest text fantoma al Sf. Ignatie (si urmatorul “citat”, al Sf. Ciprian) intr-o revista stilista intitulata Traditia Ortodoxa nr.34 (dec 2011, p.6), scoasa de “Mitropolia” Slatioara (https://issuu.com/anavirlan/docs/traditia_ortodoxa_34).

Insa, prima sursa a citatelor am gasit-o intr-un comentariu din 1 dec 2009 al “mitropolitului” Antonie Orlov ROCOR-V, eretic caterisit tot de ROCOR. Il gasim pe „Mitropolitul” Antonie Orlov scriind un comentariu pe Blogul P.Savatie Bastovoi, in data de 1 decembrie 2009 la ora 16:18, iar la urma semnandu-se cu … + Mitopolit Antonie Orlov,
Intaistatatorul Adevaratei Biserici Ortodoxe Ruse din Afara Granitelor. https://savatie.wordpress.com/2009/11/28/david-il-trimite-pe-urie-la-moarte-grafica-2/#comment-10752.  Aici, in acest comentariu, am gasit pentru prima data cele doua texte falsificate si atribuite in mod fals Sf.Ignatie Teoforul si Sf.Ciprian al Cartaginei. „Mitropolitul” Antonie Orlov  fusese caterisit de catre gruparea ROCOR-V la 29 august 2007, dupa cum rezulta din link-ul urmator :  : https://veniaminilie.wordpress.com/succesiunea-apostolica/

Traseul” citatelor fantoma dezvaluie o mare ispita diavoleasca: precum iezuitii care inventau si falsificau citate sau intregi documente “patristice” in favoarea primatului papal, la fel si stilistii din Slatioara/biserici zelotiste paralele au inventat citate atribuindu-le apoi Sfintilor Parinti, citate care au fost ulterior preluate de zelotistii romani post-Creta, spre atingerea aceluiasi scop: negarea tacita si “patristica” a Harului si justificarea “impartasirii spre osanda” in Biserica Ortodoxa Romana.

Aceeasi amprenta iezuit-stilist-zelotista o poarta si urmatorul text “citat” din Sf.Ciprian al Cartaginei:  “Dacă episcopul care este pomenit in Biserica este eretic, dar oamenii nu-l consideră astfel, atunci o astfel de rugăciune Îl insultă pe Hristos Domnul, care nu poate fi parte din minciună. Oricine se împărtășește intr-o biserică unde este pomenit un episcop eretic, chiar dacă preotul acelei biserici învață ortodox, o astfel de împărtășire nu rămâne fără urmări. Acel om va avea parte la Judecata de Apoi cu episcopul eretic, in fundul iadului.”

Iata si pentru Sf.Ciprian al Cartaginei, tot ce s-a tradus in PSB, adica intreaga sa opera : https://archive.org/stream/Psb-ColectiaParintiSiScriitoriBisericesti/03ApologetiDeLimbaLatina#page/n427/mode/2up/search/eretic. pag.428-pag.506 si Scrisori (81).

NU EXISTA ABSOLUT NICAIERI ACEST TEXT AL SF. CIPRIAN, FOLOSIT DE PREOTII SI CREDINCIOSII NEPOMENITORI PENTRU A-SI JUSTIFICA NEPARTICIPAREA SI NEIMPARTASIREA LA SLUJBELE PREOTILOR CU CUGET ORTODOX.

In acelasi videoclip pomenit mai sus este prezentat eronat Sf. Ciprian al Cartaginei intr-o icoana impreuna cu Sf.Justina. Pentru cei care au intocmit acest videoclip, le atragem atentia ca Sf.Sf.M.Ciprian(+2 oct.  Nicomidia) care mai inainte a fost vrajitor renumit si care s-a intors la Hristos prin patimirile Sf.Justina fecioara este o alta persoana fata de Sf.Sf.Mucenic Ciprian al Cartaginei(+14 sep. 258). Aceasta arata teribila “cultura” teologica a unor marturisitori digitali.

Sf.Ciprian al Cartaginei s-a confruntat cu atitudinile unor „marturisitori” (gruparea “confesorilor”) care, desi nu s-au lepadat de Hristos in timpul ispitelor inchinarii la idoli, dupa ce a trecut prigoana, au fost autorii unor schisme in Biserica, datorita dispretului si urii pe care le aveau fata de cei care s-au lepadat si s-au inchinat la idoli.

Sf.Ciprian a fost nevoit sa-i dea anatemei pe acei „marturisitori” pentru a readuce pacea in Biserica, iar celor cazuti, care voiau sa se pocaiasca, le-a dat canon. In acest sens, in scrierile sale insista asupra faptului ca marturisitorii trebuie sa fie smeriti si foarte atenti pana la sfarsit, caci pot cadea in rele mai mari decat inchinarea la idoli pe timp de pace, daca se vor mandri.

Asadar, cautand la esenta teologiei patristice a nepomenitorilor zelotisti, am dat peste falsuri grosolane care produc mare tulburare in sufletele multor credinciosi din BOR.

Cine are acest interes ascuns, afara de stilistii Slatioara si gruparile schismatice ultraortodoxe ? O sa descoperim si aceasta, cu ajutorul lui Dumnezeu.

Voi parcurge absolut toate textele Sf.Parinti folosite de blogurile care sustin “otrava impartasirii”, ca sa vedem cu totii autenticitatea, iar pentru citatele reale voi cerceta contextul in care au fost scrise.

In acest sens, am dezamorsat citatele Sf. Teodor Studitul folosite de zelotisti in afara contextului istoric, la https://monahulteodot.wordpress.com/2017/04/02/ispita-citatului-despre-omilia-dlui-mihai-silviu-chirila/

Rog de acum inainte, pe toti credinciosii ortodocsi care cauta sincer mantuirea si adevarul, urmatoarele:

1. Sa se ingradeasca, sa nu primeasca si sa nu creada in orice citat din Sfintii Parinti care nu are precizat clar PROVENIENTA BIBLIOGRAFICA. Din ce PSB sau lucrare teologica este extras citatul, capitolul, pagina, cu exactitate. Considerati din start, un text patristic fara nota bibliografica, un fals.

2. Orice citat din Sfintii Parinti care are precizata nota bibliografica, se verifica direct la sursa citata. Zelotistii sunt vicleni: modifica unele cuvinte dintr-un citat real, pentru a-i schimba sensul autentic. Acum PSB sunt in format electronic pe internet, sunt usor de depistat astfel de fraude, doar daca verificam citatul de pe internet cu originalul.

3. Cititi putin si viata Sfantului care a scris citatul. Veti putea intelege mult mai bine contextul istoric si politic, face deosebirea dintre iconomie si acrivie, daruri de nepretuit in aceste vremuri tulburi.

4. Daca in urma acestor pasi veti gasi alte citate fantoma sau modificate, va rog sa anuntati si sa le trimiteti, pentru a-i feri si pe alti credinciosi de a cadea in capcana nestiintei.


Trecand la ultima parte a articolului, chiar in Vinerea Mare am primit un videoclip in care P.Hariton Karyotul din Athos isi argumenteaza teoriile privitoare la „singurul tratament eficace de vindecare a Trupului Bisericii de erezia ecumenista anume, intreruperea pomenirii.” http://prieteniisfantuluiefrem.ro/2017/04/13/gheron-hariton-karyotul-despre-implicatiile-pomenirii-episcopului-despre-intelesul-intreruperii-pomenirii/

Voi incerca sa analizam in continuare aceste teorii ale P.Hariton Karyotul : 

” … Canonul 15 de la Sinodul I-II C-nopol este obligatoriu sau facultativ ?  Facultativ inseamna : daca vreau  il aplic, daca nu vreau nu-l aplic. La aceasta intrebare ne raspund chiar parintii aghioriti intr-o scrisoare din 1275, trimisa catre insusi imparatul C-nopolului, Mihail Paleologul.”

Pr.Hariton K. aseamana fortat situatia de la 1275, din urma uniatiei de la Lyon, cu cea din 2016 de dupa Creta. Atunci era recunoscut Papa drept „cap” si al Bisericii de Rasarit, era pomenit Papa ca intaistatator si la C-nopol, se faceau Liturghii comune ortodocsi-papistasi, au fost ucisi monahii care nu voiau sa-l recaunoasca pe Papa drept „cap” al Bisericii.

Dupa Adunarea din Creta, ati auzit pe Papa pomenit la Sfintele Liturghii ortodoxe, de liturghii comune catolici-ortodocsi, de Crez ortodox cu Filioque rostit in Biserica, de monahi ucisi si manastiri arse? Sa nu comparam merele cu caprele daca nu stim sa facem diferenta. Un mar il mai poti decoji si manca, samanta o poti pune in pamant, poti scoate viermele sa nu se strice intregul, dar capra in miel nu o mai poti schimba..

„… Asadar, dupa cum intelegem, mijlocul principal folosit in fiecare erezie si panerezie, asa cum este si ecumenismul, este intreruperea pomenirii. Atunci incepe vindecarea bolii. ”

M-am gandit la urmatoarea situatie istorica a Bisericii: cat timp a trecut de cand Sf.Fotie cel Mare a formulat sinodal Canonul 15, pana cand l-a aplicat, el insusi, asupra papei ? Am gasit urmatoarele:  

– in anul 794 are loc Sinodul de la Frankfurt unde catolicii legifereaza Filioque;

– in anul 861 Sinodul I-II C-pol se da Canonul 15 de intrerupere a pomenirii si se condamna erezia Filioque;

– in anul 863 are loc un  „Sinod” la Roma in care Papa il „cateriseste” pe Sf.Fotie;

– in anul 867 are loc un  Sinod la C-pol unde Sf.Fotie il cateriseste pe Papa Nicolae si condamna din nou erezia Filioque;

– in anul 868 are loc un „Sinod” la Roma unde Papa Adrian il „cateriseste” pe Sf.Fotie;

– in anul 870 are loc un Sinod talharesc la C-pol in care este „anatemizat” Sf.Fotie; 

– in anul 880 are loc Sinod 8 Ecumenic unde Sf. Fotie combate Filioque;

– in anul 1009 unele surse spun ca s-a intrerupt „oficial” pomenirea Roma-C-pol;

– la anul 1054 are loc Marea Schisma.

Cand s-a folosit Sf. Fotie de propriul Canonul 15 pentru intreruperea pomenirii Papei? Niciodata, caci Sf.Fotie – Papa s-au duelat in sinoade teologice, in adunari ale episcopilor, nu in nepomeniri. Istoric, soborniceasca Biserica Ortodoxa a intrerupt pomenirea la 129 de ani dupa Sinodul 8 Ecumenic (880-1009).

Dupa 45 ani de nepomenire (1009-1054), se declanseaza Marea Schisma !!!

Acesti 174 de ani intre Sinodul 8 Ecumenic si Marea Schisma, arata teologia ICONOMIEI din partea Sfintilor Parinti.

Si pentru nici o clipa, Sf. Fotie si Sinoadele nu au vorbit de LIPSA Harului la Papa, sau “impartasirea spre osanda”, numind pe atunci catolicismul – Biserica romana. De aici rezulta, draga P.Hariton K, ca intreruperea pomenirii nu este „mijlocul principal” folosit de Biserica in vindecarea ereziilor.

Sf.Grigorie Teologul care a vindecat biserica C-nopolului de erezia ariana, nu a reusit aceasta prin intreruperea pomenirii, ci prin sfintenia vietii sale avand dragostea dumnezeiasca in el, prin rugaciune si prin cuvant cu putere multa, caci atunci a tinut „Cele 5 Cuvintari teologice”.   Intreruperea pomenirii si atat, este ultima forma de protest ingaduita de Biserica in fata ereziei arhiereului.

” … pentru ca intreruperea pomenirii nu o fac doar preotii, asa cum zic ecumenistii, tot Trupul Bisericii intrerupe pomenirea. … Adica atunci cand intrerupem pomenirea arhiereului, inseamna ca intrerupem comuniunea bisericeasca cu cei ce-l pomenesc pe arhiereul eretic si cu cei ce-i urmeaza pe preotii ecumenisti. Acesta este firul logic al lucrurilor.”  

Unde au afirmat ecumenistii ca „intreruperea pomenirii o fac doar preotii” ? Nu am mai auzit de asa ceva pana acum. Si in care Canon se spune despre intreruperea pomenirii facuta de catre credinciosi ? De unde ati tras concluzia ca preotii cu cuget ortodox care pomenesc arhiereul sunt automat ecumenisti ? Aici nu mai vad nici un fir logic al lucrurilor ci este deja o fortare lipsita de orice urma de logica.

Deci P.Hariton K. trece, printr-o logica fortata, de la intreruperea pomenirii la intreruperea participarii credinciosilor la slujbele preotilor care pomenesc arhiereii. Pentru P.Hariton, toti credinciosii care se impartasesc din mainile preotilor pomenitori, chiar daca preotii au cuget ortodox, toti sunt ca Iuda.  

Chiar si credinciosii din Serbia, Grecia care se impartasesc din mainile arhiereilor nesemnatari, dar care nu au intrerupt pomenirea patriarhilor/ierarhilor cretani, si acestia se impartasesc ca Iuda ? Dupa gandirea P.Hariton, da.

Si ierarhii  din Bulgaria care nici n-au fost la Creta, dar Patriarhul lor a slujit si s-a impartasit cu arhiereii romani care au semnat la Creta, chiar si bulgarii se impartasesc ca Iuda ? Dupa P.Hariton, da.

Aceasta gandire cade in erezie si cumplita defaimare. Ce legatura are un biet credincios cu erezia de la Creta si cum se va impartasi spre osanda, daca este impotriva ecumenismului sau este necunoscator (batran, copil) si se impartaseste din mainile unui preot care are cuget ortodox si pomeneste din iconomie ? Cum pot fi acesti bieti credinciosi asemanati cu Iuda ?  Oare aceasta noua invatatura nu este cumva o alta erezie dupa ecumenismul de la Creta !!! 

„… Asa ca, chiar de eretic ar fi arhiereul, de vreme ce nu a fost inca oficial caterisit, poate sa slujeasca ! Tainele nu se spurca de la erezia lui, ci se savarsesc. Insa, noi nu avem comuniune cu preotul sau arhiereul care are gandire eretica pentru a nu ne spurca cu credinta lor. Din aceasta cauza, nu ne adunam in locasurile unde se pomenesc episcopii ecumenisti, nu din cauza nevaliditatii Tainelor.”  

Infestarea automata si instantanee de “credinta spurcata” a arhiereilor necaterisiti este de fapt negarea tacita a Harului Duhului Sfant, iar formulari precum “painea otravita”, “binecuvantari … din fundul iadului“, “impartasirea precum Iuda” dau de gol invatatura eretica a pnevmatomahilor moderati sau semi-pnevmatomahi. Insa o erezie moderata este tot erezie.

Draga Pr. Hariton K., nu aruncati praf in ochi recunoscand formal validitatea Tainelor “ereticilor”, ca apoi sa spuneti ca simpla pomenire a arhiereilor cretani transforma preotii cu cuget ortodox in automate de impartasire osanditoare.

Daca ar fi sa judecam dupa realitatea din teren, ar insemna sa-l consideram eretic pe Pr.Zisis in timp ce-l pomenea pe Kir Antim de Tesalonic, pomenitor la randu-i al lui Bartolomeu, si apoi, ca prin miracol, Pr.Zisis a devenit ortodox prin intreruperea pomenirii.

Sf.Apostoli s-au impartasit odata cu Iuda si au ramas Apostoli pana la sfarsitul vietii, n-au devenit tradatori.

Apostolii care au fost in INTERCOMUNIUNE cu Iuda la Cina cea de Taina nu s-au molipsit de erezia lui ariana. Oare Iuda s-a dus de s-a spanzurat (fundul iadului) pentru ca s-a impartasit spre osanda la Cina, cum afirmati despre credinciosii care merg la preotii cu cuget ortodox? “Atunci Iuda, cel ce L-a vândut, văzând că a fost osândit, s-a căit“ Mt.27.3

Parintilor, opriti-va, oare nu va dati seama spre ce extreme dogmatice inaintati atunci cand incepeti sa cantariti Sfintele (+, – sau 0) dupa Harul primit?

Icoana Cinei celei de Taina, cu valoare dogmatica, il infatiseaza si pe Iuda, primul tradator arian al Bisericii, ca cel ce ia parte la Cina-Euharistie. S-au impartasit Apostolii impreuna cu Iuda? DA. S-au impartasit Apostolii din „erezia” lui Iuda? NU. Ce a facut Mantuitorul Hristos cu Iuda, l-a dat anatemei? NU. L-a asteptat chiar si pe Cruce. Aceasta este lucrarea ICONOMIEI Bisericii. Pieirea lui Iuda a venit prin propria-i patima, pofta, pacat, tradare, nu ca impartasirea l-a determinat spre sinucidere (fundul iadului).

Urmeaza pasajul din Sinaxa de la Tesalonic in care o credincioasa incearca sa spuna si ea ceva, dar fiind impotriva gandirii organizatorilor, i s-a pus pumnul in gura.

„… Toti intrebati : „unde sa mergem sa ne impartasim, sa ne botezam, sa ne cununam ?” Asta este problema d-voastra, nu va putem spune noi unde sa mergeti. Sa va luptati sa castigati preoti care sa intrerupa pomenirea. Pentru inceput, cu preotii pensionari, care sunt economic independenti ….Insa cei care intrerup pomenirea , sa nu intrerupa si slujirea. Intelegeti ? Sa continue liturghisirea pentru ca intreruperea pomenirii este nefolositoare cand incetezi sa mai slujesti…. Si acest popor pe care-l aveai impreuna cu tine, unde va merge sa se imbisericeasca ? La asta nu te gandesti ?”  

Suna cam asa – eu, athonitul, am unde sa slujesc (sa merg la) “liturghii, botezuri si cununii neprihanite”, dar voi, crestinii de rand, va priveste, treaba voastra, dar daca nu o faceti, va duceti direct in “fundul iadului”, dupa un faimos citat-fantoma.

Pai uite, draga P.Hariton K., ca preotii pomenitori cu cuget ortodox s-au gandit mai bine decat d-ta : nu au intrerupt pomenirea, ca sa poata sa mai imbisericeasca si responsabilizeze pe credinciosi, si in acelasi timp si-au pastrat cugetul ortodox, contrar teoriilor voastre putrede !!! 

Unii arhierei care au semnat la Creta, au semnat de frica, din dorinta de a-si pastra scaunele, dar nu au convingerea ca acolo s-a facut ceva bun pentru Biserica. Si pana nu sunt judecati sinodal, Biserica nu-i considera eretici de nepomenit, adica condamnati definitiv si dati anatemei.

Dovada este ca, NICI MACAR UNUL DINTRE CEI 33 DE ARHIEREI CARE NU AU SEMNAT LA CRETA, NU A INTRERUPT POMENIREA IERARHILOR CARE AU SEMNAT !!!  Simpla pomenire a unui arhiereu, chiar care a semnat erezii la Creta, nu-l face automat eretic-dupa cum afirma P.Hariton K.-nici pe alt arhiereu care-l pomeneste, nici pe preotul care-l pomeneste si nici pe credinciosul care sta la aceste slujbe. Aici este prapastia dintre athoniti si Pr.Zisis.

Dovada este ca, desi Mitropolitul Antim- cu cugete eretice- a fost pomenit de Pr.Th. Zisis timp de 8 luni dupa Creta. Dupa judecata gresita a P.Hariton K., ar rezulta ca Pr.Th. Zisis era eretic inainte de nepomenire si se impartasea spre osanda si la fel cei care mergaeu la slujbele lui.

Este o absurditate sa afirmi ca impartasirea din mainile unui arhiereu sau preot (nesemnatar/cu cuget ortodox) care pomeneste pe arhiereii care au semnat la Creta, ei bine, acea impartasire arde si osandeste in “fundul iadului” pe mireanul drept-credincios.

Din pacate, pentru unii preoti nepomenitori din Romania, parerile eretice-schismatice ale gruparii athonite P.Sava-P.Hariton Karyotul-P.Heruvim sunt litera canonica !!! Si care sunt aceste pareri ? Le vedem expuse in rezumat dupa cele doua conferinte tinute de P.Sava la Iasi si Bucuresti in 18 si 20 aprilie 2017 : https://youtu.be/gVNYYPqBgl4  si https://ortodoxiamarturisitoare.wordpress.com/2017/04/21/conferinta-parintelui-sava-lavriotul-de-la-bucuresti-20-aprilie-2017-despre-sinaxa-din-grecia-tesalonic-de-pe-data-de-4-aprilie-2017/

1. „Dacă mergem acolo unde sunt pomeniți ierarhii eretici este ca și cum am fi de acord cu învățătura lor.”

2. „A rămas un singur ierarh mărturisitor, care s-a îngrădit cu totul de erezie – PS Longhin Jar de la Baniceni”.

Nici macar cei 33 de arhierei care nu au semnat la Creta nu mai sunt „marturisitori” pentru d-lor ? IPS Serafim de Pireu, IPS Hierotheos Vlachos … PS David de Krusevac-care NU AU SEMNAT ABSOLUT NICI UN DOCUMENT DE LA CRETA … sunt cazuti in erezie, nu mai sunt marturisitori ?

3. „Întreruperea pomenirii episcopului este anatemă: scoatere în afara Bisericii.” – erezie evidenta.

4. Despre preoții care au întrerupt pomenirea și trimit credincioșii la biserici, la preoții care pomenesc, nu doar pentru mărturisire, ci și pentru spovedit și împărtășit, părintele Sava este categoric: “aceștia greșesc! De ce au mai întrerupt pomenirea dacă trimit la pomenitori pe credincioșii care ei înșiși au hotărât să se îngrădească?! ”

Aici este problema cea mare a preotilor nepomenitori: au depasit limitele intreruperii pomenirii si au trecut-fara nici un temei din Sf.Traditie/Sf.Canoane si la intreruperea participarii (ingradirea) credinciosilor la slujbele pomenitorilor cu cuget ortodox, socotindu-i si pe acestia eretici doar pentru pomenirea arhiereilor, iar pe credinciosii care se impartasesc la preotii pomenitori cu cuget ortodox ii socotesc ca se impartasesc ca si Iuda.

Sf.Ciprian al Cartaginei a avut si el mari probleme cu „marturisitorii” care nu s-au inchinat la idoli, dar care dupa aceasta au facut schisme in Biserica, prin dispretuirea si despartirea de acei crestini care s-au inchinat idolilor, dar care acum voiau sa se pocaiasca.

Acestea sunt cele doua caderi grave ale preotilor care au intrerupt pomenirea arhiereilor. Numai P.Theodor Zisis a reusit sa se pastreze neatins de aceaste caderi. Cum a reusit ? Are experienta mai mare-40 de ani de studiu al scrierilor Sf.Parinti si il considera – dupa dreptate ca Sfant, pe Arhim. Epifanie Teodoropulos – cel care a lamurit ca nimeni altul ce inseamna si cum se face intreruperea pomenirii arhiereilor care sustin erezii, in cartea „Cele doua extreme : ecumenismul si stilismul”.

Neprimind cele scrise de P.Epifanie Teodoropulos – care s-a ostenit ca nimeni altul in Grecia in lamurirea problemei nepomenirii, gruparea athonita a cazut exact in aceleasi capcane in care au cazut cele 14 sinoade paralele stiliste din Grecia, cu singura deosebire, ca athonitii inca nu au un arhiereu de partea lor. Dar nu se stie pana la sfarsit ce va fi.

Arhiereii marturisitori care sunt acum in lume, vazand tendintele lor schismatice-eretice evita sa se alature gruparii athonite. P.Sava era dezamagit de aceasta neparticipare a unor arhierei la Sinaxa din 4 aprilie, dar el nu-si da seama saracul, ca vina o poarta chiar gruparea lor, care merge de ceva timp pe exgerari periculoase. 

La noi in Romania, timp de 2000 de ani nefiind problema intreruperii pomenirii decat la cei de la Slatioara, sunt explicabile aceste caderi, dar dupa un timp nu pot sa ramana scuzabile. Nu ai stiut , nu te-ai priceput … de aceea, mai cazi. Dar staruinta in pacat, dupa ce ti-au atras atentia unii, se zice ca ar fi diavoleasca. Nu ne va judeca Dumnezeu ca am cazut-caci numai El este Singurul statornic desavarsit si nemiscat, ci ca nu am vrut sa ne mai ridicam.

Cu staruinta in pacat este o problema foarte periculoasa : de la a nu vrea, se poate ca in timp, sa ajungi la a nu mai putea !!! Dumnezeu sa ne ridice , sa ne tina si sa ne lumineze pe toti pana in sfarsit.  As vrea totusi sa le propun tuturor preotilor si credinciosilor nepomenitori urmatoarea intrebare-meditatie: daca generatia aceasta va fi invatata cu practicile nepomenirii, atunci cand vor trece in vesnicie preotii nepomenitori sau cand nu vor mai putea sluji, ce se va intampla cu fiii lor duhovnicesti, cum se vor mai mantui, la ce preoti vor mai merge ?  

 Ce consecinte ar putea aparea in timp, in urma punerii in practica a acestor idei ale P.Hariton-P.Sava ? Amintim doar schisma rascolnicilor din Rusia : “Rascolnicii au făcut la fel, rupîndu-se de Biserica Rusă pentru o părută super-corectitudine (în sec. XVII s-au modificat textele din cărţile de cult, retraducîndu-se după originalul grecesc patristic). Şi după ce s-au rupt de Biserică, ce au făcut rascolnicii? S-au rupt în două, devenind popoveţi (adică hirotonindu-şi preoţi FĂRĂ episcop) şi bez-popoveţi (adică fără preoţi, nemaiavand episcopi; si au rămas aşa, fără Taine, pînă în ziua de azi).”

Poate imi veti spune : noi romanii nu vom cadea in greselile rascolnicilor. Nu fiti asa de siguri, caci unora deja le trec prin minte idei asemanatoare cu cele ale rusilor rascolnici !!!  

 Chiar in prima zi a Invierii am primit urmatorul email : 

x O solutie

A. A. <e…3@yahoo.com>

12:52 (Acum 32 de minute)

către mine

Hristos a Inviat, Parinte!

Ma numesc V. A., am 49 de ani si locuiesc in Iasi, str…., nr. …, bl. …, sc. A, etaj 5, ap. …, jud. Iasi (mail: e…3@yahoo.com). Observ cu tristete caderea in care se afla in acest moment institutia Sfintei Biserici impreuna cu majoritatea ierarhilor si preotilor pomenitori ai ierarhilor eretici.

Totusi cred ca n-ar trebui sa ne marginim numai la a observa aceasta stare de fapt care, oricum, se va accentua in scurt timp prin participarea papistasilor, musulmanilor, mozaicilor si a altora la slujbe in comun in lacasele noastre de cult.

Cu umilinta si respect, ma gandesc ca ceva trebuie facut in mod practic, pentru a contracara asaltul ecumenismului impotriva Ortodoxiei, ceva ce poate aduce in viitor un obstactol aproape insurmontabil in fata asediului eretic la care suntem si vom fi supusi.

Ca atare, viitorul Ortodoxiei in forma actuala nu este incurajator, avand in vedere ca numarul ierarhilor, al preotilor de mir si al calugarilor nepomenitori este in continua scadere, totul sfarsind la un moment dat prin caterisirea, in cativa ani, a tuturor celor care indraznesc sa duca mai departe Dreapta Credinta, prin ,,argumente” de tip sofistic, gen: ,,sa pastram unitatea Bisericii”, stiut fiind ca unitatea nu poate exista decat in Adevar.

Daca, conform preotiei duhovnicesti, crestinul de rand oricum are dreptul sa boteze, spre exemplu (taina fara de care nu pot exista crestini), iar daca, in curand, in lacasele de cult nu vor mai fi preoti in adevaratul sens al cuvantului (deci nu va mai fi preotie valabila, asa cum este inteleasa ea acum), singura solutie pe care o vad este ,,intoarcerea in catacombe”, adica practicarea preotiei in propriile noastre familii, cu ajutorul dumneavoastra si a altor cinstiti preoti care inca mai pastreaza Dreapta Credinta.

Pe scurt, solutia ar fi urmatoarea: preotii care inca Il mai urmeaza pe Hristos sa faca alti preoti, cat mai repede si cat mai multi posibil, din randul barbatilor mireni, pentru ca Biserica Lui Hristos, asa cum era ea la inceputuri, sa ramana vie in toate familiile unde vor exista acesti oameni, atata vreme cat, in scurt timp, lacasele actuale de cult, dupa cuvantul Mantuitorului, nu vor mai fi altceva decat niste pesteri de talhari.

Prin aceasta lucrare, nu cred ca s-ar aduce nici o atingere Sfintelor Taine, ci cel mult unor chestiuni legate de tipic, apartinatoare in acest moment strict de felul in care este organizata Biserica, ca si institutie, si nici nu ar transforma barbatii din familiile romanesti in niste pastori, atata vreme cat nu umblam la Sfintele Taine.

Daca solutia aceasta este potrivita pentru vremurile care urmeaza, atunci trebuie pusa in practica fara frica, pentru ca, decat ,,tipic, tipic, si la inima nimic”, cum zicea Parintele Arsenie Papacioc, adica o forma fara fond, mai bine un inceput de credinta practicata cu inima curata, in fiecare familie. Altfel, nu se intrevede altceva decat o stingere, sau, si mai rau, o deformare satanica a Ortodoxiei.

Eu unul, iertat sa-mi fie, sunt destul de pacatos si nenorocit ca sa-mi mai permit sa fiu si tampit, adica sa accept sa merg la iad legat la ochi si condus de eretici, doar in numele unei iluzorii ,,unitati”. Daca ar fi fost normal asa, atunci, de la 1054, trebuia sa fim papistasi cu totii, iar acum n-am mai fi deosebit adevarul de minciuna.

Dumnezeu sa ne ajute!

Mantuitorul Hristos, Cel ce da celor cazuti RIDICARE sa ne lumineze pe toti cu Sfanta Invierea Sa.  Amin.

Anunțuri

1.085 de comentarii

 1. IUNIE 2017
  Patriarhul Bulgariei (care nu a participat la sinodul din Kreta, cu tot sinodul bulgar) slujeste -biserica romaneasca din Sofia, cu un ierarh roman!

  Daca insasi patriarhul bulgar slujeste si pomeneste ierarhia Romaniei…semn de comuniune!

  Apreciat de 1 persoană

  • Foarte bine face Patriarhul Neofit al Bulgariei. Am crezut si eu ca greseste si ca ar fi mana-n mana cu arhiereii romani semnatari la Creta, ducand lumea in eroare, dar acum inteleg ca nu este asa. De ce procedeaza asa ? Ca sa evite o schisma, care odata facuta, cu greu se mai poate indrepta. Evita in acelasi timp si combate si ereziile de la Creta. Preotii nepomenitori ar trebui sa ia aminte la el, dar nu vad la ei nici un semn de indreptare.

   Apreciat de 1 persoană

  • Tot Sinodul bulgarilor a condamnat sinodul de la Creta dar nu a intrerupt pomenirea niciunui patriarh care a semnat acolo. De ce oare ? Cei 17 arhierei sarbi care au fost la Creta si nu au semnat, nu au intrerupt pomenirea Patriarhului Irineu care a semnat la Creta. De ce oare ? Arhiereii din Patriarhia C-nopolelui care nu au semnat la Creta, nu au intrerupt pomenirea lui Patriarhului Bartolomeu al C-nopolelui care a semnat la Creta. Oare toti acesti arhierei care au marturisit Ortodoxia la Creta sunt inselati ? Iar preotii romani care au intrerupt pomenirea sunt in adevar ? NU pot sa cred. L-am criticat la un moment dat pe Mitropolitul Hierotheos Vlachos ca desi nu a semnat la Creta, ne-a sfatuit sa nu intrerupem pomenirea arhiereilor romani care au semnat acolo. Acum, vazand ca nici toti preotii romani care au intrerupt public pomenirea arhiereilor au cazut deja in noi erezii si schisme, ii dau dreptate Mitropolitului H.Vlachos. Daca preotii romani care au intrerupt pomenirea s-ar fi aflat in Ierusalim, niciunul nu ar fi mers la slujba venirii Sf.Lumini din Sambata Mare, pentru ca era Patriarhul Teofil acolo. Si totusi a venit Sf.Lumina atat pentru credinciosi cat si pentru rugaciunile Patriarhului Teofil, ca doar el a intrat acolo in Sf.Mormant si din mainile lui a luat fiecare Sf.Lumina. Nu este de la Dumnezeu intreruperea pomenirii dupa Creta. Nu suntem de acord cu cele semnate la Creta dar nici cu intreruperea pomenirii. Inainte de Creta au fost mai rele caderi ale arhiereilor si nici unul dintre Sfintii romani care au fost contemporani cu aceste caderi ale lor nu a intrerupt pomenirea. I-au mustrat, au atentionat oamenii dar nu au intrerupt pomenirea. Si sunt sfinti.

   Apreciat de 1 persoană

   • Aveți dreptate 100% prin ce spuneți Acuma dar cu o singură condiție:Să nu se aplice absolut nimic din ce sa semnat la Creta,sa nu se modifice slujbele,crezul .. toate să fie cum sunt si Acuma si atunci n-ar fi rău!! Rămâne ca păcat al arhiereilor semnatari și ne pocăiți,ca si păcatele personale
    Dar tare mi teamă că vor înainta cu ecumenismul si ereziile lor,este necesară doar o scânteie si noi toți care nu împărtășim Sinodul Cretan, Dar încă participăm la slujbele bisericii,Absolut si firesc Ne Vom rupe de ei,asta nu înseamnă că Ne vom da cu nepomenitorii!!
    Abia atunci începe greul si se împlinesc profețiile Parintelui Adrian Fageteanu: în vremurile acelea… Scapă Cine poate!!

    Apreciază

 2. Guvern de tradatori!
  Guvern criminal!
  Austriecii fura milioane…miliarde si „amenda”e ca praf in ochi pt.romanul dezinteresat,adica este chiar o invitatie la furt.
  Saracii stramosii nostri daci,saracii domnitorii ns.care si.au dat viata pt.apararea pamintului !
  Saraca bogata Romanie!!!
  https://extranews.ro/holzindustrie-schweighofer-a-fost-amendata-cu-o-suta-de-mii-de-lei-intr-un-an-de-statul-roman-pentru-depasirile-de-volum-la-achizitii-de-masa-lemnoasa/
  Inca din anii ’90 se scria in presa straina ca daca se mai continua defrisarile,Sahara se va muta in Romania.
  Dumnezeu sa ne pazeasca….ca noi aplaudam pe toti banditii!
  Un popor cu cel mai bun invatamint(multumita lui Ceausescu care a fost mare nationalist nu tradator),cu cele mai mari resurse de aur,sare,carbune,pamint fertil etc…etc.,am ajuns din cauza vinzatorilor de tara cei mai batjocoriti din lume,pt.ca ne dam unul altuia in cap,in loc sa ne unim impotriva strainilor!
  Ii criticam pe unguri,ii criticam pe bulgari,ii criticam pe rusi,dar nu vrem sa vedem ca toti din jurul nostru sint mai uniti intre ei si se apara cit pot pt.viitorul copiilor lor.
  Ma doare sufletul de tara mea.
  Vestul nenorocit s.a intins ca un paianjen otravitor peste Romania mea.

  Apreciază

   • Cum așa? Uleiul la Sfîntul Maslu este sfințit tocmai pentru a fi consumat în alimentație. Eu așa știu.

    Apreciază

   • Nu asa. Numai pentru ungere : uz extern sau cate o picatura doua trei pe o felie de paine, biscuit, dar fara sa-l torni in oala sau in farfurie. Daca il pui in oala cu mancare, sau in farfurie, la sfarsit cand vei spala oala si farfuria, uleiul sfintit ramas unde va merge ? La canalizare-locuri necurate, ceea ce este mare pacat

    Apreciază

 3. @Oana. maica Macaria spune ca daca postesti patru zeci de zile, Dumnezeu i-ti indeplineste dorinta. par. A Boca zice ca sa pui picaturi in ochi cu lichidul ce curge dindr-o mladita de vita de vie. cauta pe net si afla detalii. p.s. parerea mea … nu te desparti de prietenul tau. cu rabdare, in timp, i-l vei intoarce la adevar. Doamne ajuta. p.p.s. par. Teodot. ce parere aveti de par. Daniil Horga de la calugareni _ Suceava. am fost la slujba sf. maslu si am ramas surprins. nu am mai vazut nicaieri asa ceva ?

  Apreciază

 4. Statul criminal Israel face crime la tot pasul:

  ,,Criminalii bolnavi din Israel, iunie 2017: fetita de 16 ani, un copil!, impuscata si lasata sa sangereze pana la moarte! Gunoaiele acestea de oameni, tribul criminal al khazarilor din Israel, ne acuza tara de „antisemitism” si „holocaust”?
  16 Iunie 2017
  veghepatriei
  Voi, „deontologii” din Romania, cea mai infecta, spurcata, corupta si jegoasa presa din Europa, in proportie de 90% controlata de drogatii din Serviciul Roman de Informatii, jegurile de oameni cumparati la kilogram de Mossadul din Israel, alaturi de curvele parfumate din Serviciul de Informatii Externe – tarfele de lux ale Mossadului, vedeti sau nu ce fac gunoaiele din Israel? Omoara copii!!

  Gunoaiele astea vin la noi in tara si ne arata cu degetul: „Sunteti criminali! Vinovati de holocaust!”? 1947 – 1965: patru milioane de romani au fost deportati, torturati si ucisi cu salbaticie de GUNOAIELE JIDANESTI SI COMUNISTE si astazi urla cu spume la gura ca noi suntem vinovati?

  https://veghepatriei.wordpress.com/2017/06/08/document-de-exceptie-evreii-despre-jidanii-comunisti-care-au-deportatexterminat-peste-patru-milioane-de-romani/

  https://veghepatriei.wordpress.com/2017/05/30/holocaustul-impotriva-neamului-romanesc-peste-patru-milioane-de-romani-deportati-torturati-si-exterminati-in-masa-de-jidanii-comunisti-veniti-calare-pe-tancurile-uniunii-sovietice/

  Bietii palestinienii lupta cu pietre, in timp ce intreaga planeta urla cu spume la gura, bineinteles ca alaturi de gunoaiele din colonia mizera Romania – mocirla coruptiei din Europa: „Israelul se apara impotriva terorismului! Au voie sa ucida pe cine vor ei!”. ‘… in gat de criminali scelerati si bolnavi ce sunteti!

  Israel, 2017: impuscata si lasata sa sangereze in mijlocul drumului ca un porc…avea doar 16 ani! Gunoaiele din SRI, hartia de sters la cur a Mossadului, septembrie 2016: „Romanii sunt criminali si vinovati de holocaust!”.

  Gunoaiele din Israel, 2017: copii impuscati in cap! Au avut curaj sa arunce cu pietre dupa jegurile infecte de khazari!

  Gunoaiele din Israel: au intrat peste ei in casa cu mitraliera in mana – baie de sange! Fetita de 14 ani: ucisa pe loc!”

  Apreciază

 5. Priviti concepții sataniste evreiești:

  Menechem Begin , fost prim ministru Israel – numit si parintele terorismului modern prin atacul criminal asupra hotelului Regele David din Palestina in 1946, cu mesajul catre britanici „carati-va din tara noastra!”

  „ Rasa noastra este Master Race . Noi suntem zei divini pe aceasta planeta . Noi suntem atat de diferiti de rasele inferioare , precum sunt ele fata de insecte . De fapt , comparativ cu rasa noastra , alte rase sunt bestii si animale . Alte rase pot fi considerate a fii extremente umane . Destinul nostru este de a conduce rasele inferioare . Regatul nostru pamantesc va fi stapanit de liderii nostri cu un sceptru de otel . Masele ne vor linge picioarele si ne vor servi ca sclavi . „

  Blestemați să fiți, sataniștilor!

  Apreciază

 6. Uneltirile evreiești sunt peste tot:

  ,,GOGU
  17 Iunie 2017 la 19:15
  Hexagrama este o reprezentare a lui Saturn, numele ezoteric al lui Satan. Fiecare crima facuta in numele lui Israel reprezinta in fapt un sacrificiu adus lui Satan.

  ”In reality, the War on Terror is an Israeli propaganda construct designed to deceive the West into destroying Israel’s enemies on behalf of the Zionist state. The War on Terror is essentially an Israeli war strategy. It was first promoted on the world stage by Benjamin Netanyahu and Menachem Begin (of the terrorist Likud party) at the Jerusalem Conference hosted by the Netanyahu Institute in July 1979.”
  Criminal de drept comun, in URSS in 1940, ajuns apoi prim ministru israelian

  Daca nu ai crime in CV nu ajungi politician in Israel. Israel este creatia terorismului tiganilor kazari
  https://uprootedpalestinians.wordpress.com/2014/04/01/israel-was-created-out-of-terrorism-and-now-relies-on-it-for-its-very-existence/

  Lista CRIMINALILOR TERORISTI cu functia de prim ministru israelian. Daca nu ai crime in CV nu ajungi mahar al lui Israel, poporul tiganilor kazari (albi sau negri nu conteaza, tot triburi satanice sunt)
  http://www.thehypertexts.com/Israeli%20Prime%20Ministers%20Terrorists%20Nakba.htm

  VREM DE LA SRI ISTORIA FURTULUI DE COPII DE ROMANI in ultimii 150 de ani de cand acest trib a navalit in Romania. Ne-au folosit copiii furati de la taranii romani autentici ca sa isi imbunatateasca gena si sa se albeasca sa nu fie recunoscuti! Azi sunt politicieni si afaceristi „onorabili” cum le place lor sa-si spuna.

  „Rasa galbenă și musulmanii se vor alia”. Profeţia teribilă a Părintelui Justin Pârvu”

  http://www.ganduridinierusalim.com/rasa-galbena-si-musulmanii-se-vor-alia-profetia-teribila-a-parintelui-justin-parvu/

  Apreciază

  • Am vazut reeducarea aceasta. Sinodul de la Creta a fost talharesc, eretic si viclean. Dar oare nimeni dintre preotii-profesorii-studentii Facultatii de Teologie Ortodoxa nu s-a ridicat sa spuna adevarul despre Creta ?

   Apreciază

 7. @Bogdan Hunedoara. .multumesc mult ca te-ai. Oferit sa ma ajuti dar din pacate oriunde m-as duce ma lovesc de aceelas raspuns anume ca nu exista tratament. Sincer multumesc lui Dumnezeu a. am ce imi trebuie financiar in limita normalului. Daca vrei singurul lucru da-mi adresa ta de facebook si putem vb mai multe acolo. . . Multumesc.

  Apreciază

  • @oana
   N-am facebook Slava Domnului😃😃
   I-ti dau nr meu personal,poti să mă suni când dorești tu,adica mi-ar face plăcere,dupa ora 17 Sunt mai liber,adica nu mai sunt la lucru!!
   Aștept ..0723 605 321 doar Pt Oana😃

   Apreciază

  • @oana
   Bună Oana,suna-ma fără nici o ezitare pr nr Asta 0723 605 321 fiindca n-am facebook!! Dacă nu ai minute dă-mi doar un Apel cu sms să știu cine ești și te contactez eu!

   Apreciază

 8. „…Inainte de Creta au fost mai rele caderi ale arhiereilor si nici unul dintre Sfintii romani care au fost contemporani cu aceste caderi ale lor nu a intrerupt pomenirea. …”
  Puteti exemplifica, va rog, care au fost acele caderi?

  Apreciază

  • Parca nu le stii si d-ta !!! Dar o faci pe nestiutorul :
   -Balamand(Liban, 1993) : „… De o parte şi de alta se recunoaşte că ceea ce Hristos a încredinţat Bisericii Sale – mărturisirea credinţei apostolice, participarea la aceleaşi taine, mai ales la preoţia unică prin care se săvârşeşte jertfa unică a lui Hristos, şi succesiunea apostolică a episcopilor – nu mai pot fi considerate ca proprietate exclusivă a uneia dintre Bisericile noastre. În acest context, este evident că orice rebotezare este exclusă.” Recunoasterea tuturor „tainelor”catolicilor : Botez, Hirotonie … Aici a semnat Mitropolitul Ardealului, Antonie Plamadeala:
   -falsa ridicare a anatemelor de catre Patriarhul ecumenist Atenagoras in 7 dec 1965 : http://basilica.ro/40-de-ani-de-la-ridicarea-anatemei-din-16-iulie-1054/ ;
   -recunosterea papei ca episcop valid al Romei la Ravenna in oct 2007, iar papa nici macar nu este botezat. Acolo a semnat PS Petroniu al Salajului;
   -unirea cu monofizitii la Chambesy in 1993 unde a semnat Mitropolitul Teofan-dar s-a dezis acum in 2016 in Comunicatul din 13 aug.2016.
   – …

   Apreciază

   • Pana acum este singurul arhiereu roman care si-a retractat greselile cu papistasii si monofizitii. Iar cele de la Creta, le-a recunoscut in particular. In anul 2017, Mitropolitul Teofan nu are nici o activitate ecumenista. IPS Andrei Andreicut, IPS Serafim Joanta, PS Ioachim Bacaoanu nu au nici urma de remuscare sau de mustrare de constiinta. Ei continua nebunia de la Creta fara nici o ezitare.

    Apreciază

 9. O poezie dedicată sfântului părinte Iustin Pârvu:

  Voievodul Ortodoxiei Româneşti
  (Duhovnicul Neamului)

  S-a născut atunci în Neamţ
  Un om de o măreţie rară,
  Un sfânt cu aura clară,
  Un duhovnic consacrat.

  La o mie nouă sute nouăsprezece
  S-a născut un sfânt copil
  Cuminte cu Har deplin,
  Credinţă care nu trece.

  Făcut pentru rugăciune,
  De mic s-a evidenţiat,
  Seminarul a urmat,
  Tinzând spre înţelepciune.

  A fost Sfântul Iustin Pârvu,
  Extraordinar şi feeric,
  Neamul întreg luminându-l
  În ocultul întuneric.

  Cu dragoste pentru Ţară,
  Cu devotament sublim,
  Din idealism intrând
  În Mişcarea Legionară.

  Şi pe front până la Don
  Ca preot s-a prezentat,
  Armata a-mbărbătat
  Să lupte în Adevăr.

  Contra fiarei comuniste
  Decernată de evrei,
  Ca prin intermediul ei
  Lumea să tragă-n neciste.

  S-o subjuge infinit,
  Pentru evrei să zolească,
  Pentru naţia drăcească,
  Ce omoară neoprit.

  Ce toată fiinţa corupe
  Cu ban pornit spre orgie,
  Spre ţarcul de nărăvie,
  Cu tancul cu spirit putred.

  Care se cred dumnezei,
  Superiori în toate cele,
  Când de fapt sunt fiinţe spelbe,
  Demenţi şi groaznic de răi.

  A fost apoi arestat
  De comuniştii atei,
  De soliştii pacostei,
  Ai unui sistem damnat.

  În ani grei de puşcărie
  Sufletul şi-a curăţat,
  În scopul adevărat
  Şi-a format noua gândire.

  Comunismul a trecut,
  Ateismul a pierit,
  Dar nebuni s-au înmulţit,
  Boschetari în absolut.

  Ţigani neevoluaţi
  Şi de anvergură hoţi,
  Ne fură cu sârg pe toţi,
  Trăiesc ca şi paraziţi.

  Susţinuţi de guvernanţi
  S-omoare Neamul Român,
  Cu diavolul conjurând,
  Babuini şi dezaxaţi.

  Fără vină condamnat,
  Viaţa şi-a desăvârşit,
  Crezul sfânt şi-a împlinit,
  Cu credinţă a răbdat.

  A slujit în mănăstiri,
  Sfaturi ziditoare a dat,
  De Domnul a ascultat,
  Din inimă L-a slăvit.

  A trăit la Petru Vodă,
  Obşte a alcătuit
  De monahi şi monahii
  Pentru a spiritului roadă.

  Pentru bătrâni şi copii
  Şi centre de ajutor,
  Un spital vindecător,
  Din suflet a ctitorit.

  Pentru Sfânta-Nvăţătură
  A Ortodoxiei Sfinte,
  Ziditoarele cuvinte,
  A scos lucrări de cultură.

  Publicaţii-nsufleţite
  De dorul de Mântuire,
  De creştinească iubire,
  De profunzimi infinite.

  Contra silnicelor cipuri,
  Campanie a iniţiat,
  Arătând că în substrat
  Sunt ale dracului chipuri.

  Care răpesc libertatea
  Dăruită omului
  De Raţiunea Domnului
  Pentru a împlini Dreptatea.

  Şi sunt pecetea satanei
  Pusă pe mână sau frunte,
  Ce obligă-n multe chipuri
  La faptele dezonoarei.

  Şi minuni a săvârşit,
  Vindecări miraculoase,
  Din necazuri tenebroase
  Suflete a izbăvit.

  Crunt în boală a suferit,
  Iar pe patul lui de moarte,
  Chiar din viile lui moaşte
  Mir plăcut a izvorât.

  Înainte de-a muri
  Taine adânci a profeţit,
  Că-i aproape de sfârşit
  Timpul pământean al lumii.

  În sicriul auster,
  Cu chipul iradios,
  Arăta ca Făt-Frumos
  Înălţându-se la Cer.

  De acolo ne priveşte
  Cu ochi blânzi şi siderali,
  Cu lumenii cordiali,
  Cu ruga-i ne ocroteşte.

  Pentru viaţa lui curată,
  Pentru imensa-i iubire,
  Pentru marea-i dăruire,
  Merită cinstirea noastră.

  Cerem Sfântului Sinod
  Pe drept să-l canonizeze,
  Ca model să îl aşeze
  Pentru acest Drept Popor.

  _Sfinte, lui Hristos te roagă
  Pentru români, pentru toţi,
  De gaşca de mafioţi
  Să scape această Ţară!

  Să putem trăi firesc
  Epopeea naţională
  În feeria ancestrală
  Pe tărâmul românesc.

  Apreciază

  • Nu-l vor canoniza, pentru ca a spus adevarul despre ocupatia iudaica a Romaniei dupa lovitura de stat din ’89, a argumentat ca la noi in Romania nu a fost nici un holocaust-fiind traitor in acele vremuri, a marturisit impotriva ecumenismului, a epocii cipului, impotriva vaccinarii oamnenilor …

   Apreciază

  • Aceasta este o inselaciune la slujbele catolicilor. A aparut in timpul slujbei catolicilor la Betleem la locul Nasterii Mantuitorului. Este veche de cativa ani. Nu-ti aduce nici o evlavie ci un sentiment ciudat.

   Apreciază

   • Am înțeles că și icoana de La Iviru,Portarita în fiecare noapte se mișcă din locul ei,calugarii fiind nevoiți s-o pună la loc
    Oare vrea sa plece iară pe mare??
    Vai de ticăloșia noastră!!!ce ne așteaptă!!
    Parcă nu-mi vine să cred,ca eu prind vremurile astea…. Dar nu Trebuie deznădăjduit,ci multă rugăciune,si să fim pregătiți oricând,”să ne rupem de această lume antihristica”
    Se apropie vremea catacombelor,trebuie să Ne unim,cei de-un cuget!!

    Apreciază

 10. Iertati-ma, Parinte. Am vazut acum ca a aparut, dar nu mi-l mai arata calculatorul meu dupa ce l-am trimis.

  @Simona

  Sa stii ca trasatura asta de caracter pe care intr-adevar o au romanii, de a nu fi fiinte gregare, ci sa caute mereu sa-si vada si de ei ca fiinte individuale poate fi si un plus, mai ales referitor la inteligenta. Eu sunt convinsa ca asta a contribuit masiv la dezvoltarea inteligentei noastre per ansamblu, ca sa zic asa. Se incearca insa nivelarea, mai ales prin invatamant, a generatiilor mai tinere, pentru a le scapa de „meteahna” asta si a incepe ganditul pe lungimea de unda a altuia. Lucrurile bune nu se fac intotdeauna in grup. De asemenea socializarea aceea care ii lipseste romanului, mai ales peste granita, nu aduce intotdeauna folos sufletesc, mai ales cand nu se calca pragul bisericii. In Romania, daca cineva vrea sa traiasca mai retras, nu se mira nimeni deocamdata. In vest, mai ales de cand le-au picat pleasca atentatele, chestia asta a devenit tot mai suspecta, mai putin in cazul musulmanilor, care au liber la orice fel de comportament, ca ar tine de cultura lor. Ce m-a surprins pe mine a fost faptul ca printre reprosurile aduse lui Grindeanu, l-a reprezentat si faptul ca nu s-a pus la punct o programa de dezvoltare a copilului de la nastere si pana mai incolo. Adica ce sa dezvolti la un copil de tzatza, care abia isi recunoaste degetele ca facand parte din corpul lui si pe urma invata sa stea in fund, sa mearga, sa foloseasca olita, iar dupa doi ani, uita tot ce s-a intamplat in primii doi ani si totul ramane fixat doar in subconstient, fie ele experiente pozitive sau negative, modelatoare pentru caracter si ca material pentru vise. Poti sa dezvolti perspectivele mamei, daca tii musai la copil, pentru ca o mare parte din inteligenta copilului se datoreaza inteligentei mamei. Daca duceau intr-adevar grija copiilor iubitii conducatori, ar fi incurajat alaptarea, care ofera sanse copilului mult mai bune de a nu dezvolta cancere mai tarziu, de a nu deveni obez, dar mai ales hraneste sufletul, dar si creierul copilului cu substante care il fac mai inteligent si, nu in ultimul rand, ar fi scos de pe piata multe produse care pun efectiv in pericol dezvoltarea copiilor, gen produse cu coloranti si conservanti si lactoza, care e o otrava pura, sau carminele, care sunt facute din gandacul numit coshenila si provoaca dereglari in comportamentul copiilor, pe langa reactii alergice. In concluzie eu sper ca aceasta trasatura de caracter sa se mentina, dar sa dea roade in directia folositoare noua, ca nu cumva sa ajungem sa ne uitam numai in gura la altii si la propriu si la figurat si sa (ne) executam orbeste la cel mai jos nivel posibil. Sunt atatia care se bat pentru pamantul asta binecuvantat, iar asta s-ar putea sa fie sansa noastra de supravietuire, chiar daca poate urma temporar modelul clasic de feliere urmat de reintregire. Insa daca natalitatea nu creste si copiii care mai sunt raman in continuare fara un covrig in burta, nu vad decat o prabusire zgomotasa, care sa dea Dumnezeu sa nu fie.

  Apreciază

 11. Va intreb pt k am vb si azi cu parintele calinic acela de sta retras,mi a spus k v ati intalnit iar cu el si ca ati stat de vorba si k ati plecat cu el si cu par Aldea spre drum…e un parinte cu ochii albastri care a fost la Sihastria Raraului,la Tarcau,demult si la Sihastria……acu isi cauta duhovnic ca par spiridon nu l mai primeste din cauza par pamvo am inteles…il stiti sigur….

  Apreciază

  • Gruparea preotilor nepomenitori din Romania este o noua secta mai periculoasa decat gruparea ecumenistilor. P.Justin a spus unui credincios care a fost si el la un moment dat adeptul intreruperii pomenirii arhiereilor : „Multumeste lui Dumnezeu ca ati iesit la timp din aceasta grupare.” De ecumenisti te feresti mai usor. Panerezia ecumenista a fost condamnata de multi Sf.Parinti. De nepomenitori te feresti mai greu, pentru ca ei vin cu canoane, cu Sfintii Parinti … dar te trezesti apoi fara sa vrei in noi erezii si schisme aproape perfect argumentate canonic-patristic : „Taine spre osanda la pomenitori”, „Liturghii curate”, „taine valide, invalide si inexistente”, „ingradire de erezie”, „ramanem in BOR, nu ne separam…”, „nu trecem sub ascultarea altor episcopi decat cei ai locului”, „nu ne pronuntam asupra harului in BOR dupa Creta”, …

   Apreciază

 12. @ioan. .nici eu nu vreau sa ma despart de el dar ce fac atunci in caz de nunta? V-a trebui sa o fac mixta si nu pre vreau. .parintele teodot a zis. Ca nu e bn ca e. Pacat iar eu vreau sa ma gandesc bn sa nu supar pe Dumnezeu

  Apreciază

  • Nu sunt valide casatoriile mixte. Nu au nici un temei scripturistic, dupa cum a afirmat foarte gresit IPS Teodosie. Acolo(Epistola I catre Corinteni) unde Sf.Ap.Pavel spune ca : „Dacă un frate are o femeie necredincioasă, şi ea voieşte să vieţuiască cu el, să nu o lase.
   13. Şi o femeie, dacă are bărbat necredincios, şi el binevoieşte să locuiască cu ea, să nu-şi lase bărbatul.
   14. Căci bărbatul necredincios se sfinţeşte prin femeia credincioasă şi femeia necredincioasă se sfinţeşte prin bărbatul credincios.” Aici Sf.Ioan Gura de Aur talcuieste in felul urmator : fratele care are o femeie necredincioasa era un pagan casatorit cu o femeie in paganism. Acel barbat credea la un moment dat in Hristos si se boteza crestin, dar femeia lui inca nu credea si inca nu era botezata, deci era inca pagana. Pe acest barbat, Sf.Ap.Pavel il sfatuia ca daca femeia aceea voia sa vietuiasca inca cu el, sa nu o lepede, caci printr-ansul poate se va intoarce pana la urma si femeia la credinta. La fel daca femeia ar fi cunoscut pe Hristos si s-ar fi facut crestina, daca barbatul necredincios care ar vrea sa vietuiasca cu ea, aceasta sa accepte, ca poate in timp va crede in Hristos prin ea si barbatul. Acesta este sensul pe care il talcuieste Sf.Ioan Gura de Aur. Insa acest pasaj nu are nici o legatura cu legalizarea casatoriilor mixte, adica a celor dintre un barbat ortodox si o femeie eretica, sau invers. De ce ? Pentru ca tot in Epistolele sale Sf.Ap.pavel mai spune asa : ” De omul eretic, dupa intaia si a doua mustrare, departeaza-te.” Sf.Ap.Pavel nu se contrazice, ci intr-un loc se refera la ceva, intr-alt loc la altceva.

   Apreciază

 13. Indraznesc sa spun ca eu nu as exclude canonizarea Preacuviosului Parinte Iustin Parvu. Asa acum a fost canonizat Sfantul Paisie Aghioritul de catre Patriarhia Ecumenica si nimeni nu contesta aceasta canonizare, asa poate fi si Sfantul nostru, care este comemorat deja alaturi de ceilalti marturisitori si mucenici din inchisori prin legea care s-a dat. Chiar daca pare ciudat ca presedintele merge pe doua directii diferite, una impotriva familiei, iar alta pentru a crea o imagine identitara a neamului romanesc bazata in primul rand pe eroii nationali si cei care au suferit pentru tara doar dintr-o anumita perioada, avand in vedere sursa, dar si scopul acestor eforturi, cred ca putem vedea o incercare de a aronda Romania in Europa si de a contracara eforturile altor semintii de la est si si mai la est, si nostalgiile lor pentru aceasta tara. Prin aceasta directie spre care a luat-o Romania prin cei de la putere, in primul rand se creeaza in sufletul celor care sunt sau devin admiratori ai celor care s-au jertfit pentru tara o animozitate fata de rusi in subconstient, pentru ca acesti eroi intr-un fel sau altul au avut de suferit din directia aceea, iar faptul ca era sau nu indreptatita o ofensiva pe la rusi ramane in plan secundar, adica nimeni nu-si mai pune problema. Astfel, pe langa directia de pregatire identitara controlata a romanului, apare, trasata din aceeasi directie vestica, toleranta fata de minoritatile sexuale. Insa daca prima incercare de imbunare a romanilor si de aparenta fronda impotriva rusilor sau evreilor, sau a americanilor, daca acestia ar intra intr-o configuratie cu evreii, se insinueaza mai usor, pentru ca romanii totusi tin la eroii lor, a doua clar trebuie impusa cu forta, dar, din pacate deja s-a pornit si va fi veni si mai cu putere a treia si anume impunerea politicii ecumeniste, care nu are de-a face nici macar cu dogmele eretice, ci este fortata efectiv, iar contracararea ei se poate face numai prin ierarhii curajosi, care sunt in stare sa se jertfeasca pentru a nu pune in pericol mantuirea neamului romanesc. In acesta a treia directia se inscrie vizita papei, care vine in paralel cu eforturile de a anihila pe cei care servesc interesele Israelului, adica Dragnea si care or mai fi din servicii, probabil. Greseala pe care a facut-o Dragnea acum, nu are cum sa nu scindeze tara in doua si cele doua parti sunt Banat-Transilvanaia si restul tarii, chiar daca si la Iasi sunt un Chirica sau doi. In acest conflict sunt deja implicati alti cumetri si se va da o batalie pentru tara noastra, mai exact pentru laptele care poate fi muls chiar si de la distanta. Asta pentru ca si asa cei de la conducere nu urmaresc de obicei decat interesele lor, iar dupa ei – potopul. Asa Dumnezeu le ia polonicul din mana si le pune lingurita. Problema romanilor a fost ca nu au stiut unde se termina colaborarea si unde incepe slugareala pentru alte neamuri, insa uneori chiar nu s-au putut opune, dar, avand in vedere pozitia Romaniei, marimea ei si trecutul ei, nu acelasi pentru toate provinciile, acesta tara constituie o prajiturica foarte apetisanta, mai ales ca are aroma de mamaliga. Deci cei care nu s-au multumit cu putin vor ramane cu nimic si daca altii se ocupa mai bine de noi, romanii cu burta lipita de spate o sa zica bogdaproste. Dar asta vine poate la pachet cu o mandrie nationala controlata, axata pe un mic fragment din eroismul si sfintenia neamului nostru, chiar daca dintr-o perioada semnificativa pentru istoria romanilor, si mai ales cu riscul de da teren unor practici pe care si romanii nedusi la biserica le considera impotriva naturii, dar cu care se vor obisnui cand le vor fi prezentate ca firesti. Insa riscul de departe cel mai mare nu este ca putem face mai bine si mai stabil parte din conglomeratul Europa, ci ca putem plati ca pret pentru aceasta cu credinta noastra. Deci sa fim atenti cand ni se da cu o mana si ni se ia cu doua si sa incercam sa nu ne dezbinam pentru interesele altora si sa nu ne vindem pe doi lei. In contextul asta antirusesc, vad o canonizare a Parintelui Iustin Parvu, chiar cu mare tamtam.

  Apreciază

   • Uite așa identifică ,,Ileana” Poporul Român cu hoții de la guvernare:

    ,,Problema romanilor a fost ca nu au stiut unde se termina colaborarea si unde incepe slugareala pentru alte neamuri…”

    ,,Ileana”, nu Poporul nu a știut aceasta, ci, repet, hoții de la guvernare nu au vrut să știe, khazarii.

    Apreciază

   • Dar ce ? Acesti cazari nu sunt slugariti de poporul tradator ? Cine taie padurile in Romania ? Jidanul ala austriac sau nemernicii de padurari si oamenii lor, soferii care transporta lemnul !!! Jidanul n-a pus mana pe vreo drujba, cred in viata lui. In nici un caz nu a taiat cu mana lui vreun copac din tara. Jidanii niciodata nu ies la innaintare, la lupta pe fata, pentru ca sunt fricosi. Ii manevreaza pe altii din spate.

    Apreciază

  • Ileana

   Nu face marea greșeală de a identifica Poporul Român cu acești politicieni corupți, mafioți, masoni, trădători, hoți, inconștienți și fără frică de Dumnezeu. Singurul scop al acestor sataniști este acela de a-și asigura propria bunăstare prin vânzarea Țării străinilor. Dumnezeu să nu le-ajute!

   Apreciază

 14. Parerea mea sincera este ca orice ura viscerala fata de un popor aduce o oarecare orbire si incapacitatea de a vedea ce vine din celelalte directii. Neprietenii mereu se aliaza si rasaliaza, dar daca romanii de la conducere ar avea dragoste fata de interesul national si de Romania, pericolul de a fi subjugat nu ar putea veni de nicaieri. Cine ar fi crezut ca americanii au vazut o raza de speranta pentru iesirea din peisajul dezolant trans de nu stiu cate feluri tocmai in Rusia. Insa au fost prinsi asupra faptei de neacceptat pentru istoria lor propagandistica, ce serveste si drept politica nationala, cel putin in campaniile electorale, si, pana sunt ei in corzi si Israelul cu proptele lui traditionale pe nicaieri, fac altii miscari rapide inclusiv pe terenul nostru. Sa dea Dumnezeu sa fie deactivati toti cei care servesc altor interese decat celor romanesti si sa fie vaditi, iar cei care ne poarta ganduri bune sa-i tina Dumnezeu in cinste si sanatate.

  Apreciază

  • Ce români la guvernare? De la Ceaușescu încoace nu mai avem români la guvernare, ci numai khazari odioși, anume pregătiți să ne distrugă, ,,să ne bea sângele”, ca niște ,,vampiri” criminali ce sunt. Nu fii naivă!

   Apreciază

  • Preotii nepomenitori, toti din pacate, au trecut de hotarul nepomenirii si spun, tacit sau pe fata, ca nu mai este Har in episcopii cretani (liturghii curate, taine osanditoare etc). La fel ca stilistii si protestantii.

   Avem episcopi ecumenisti de 100 de ani (care au facut mult mai mult rau decat Creta, ex.Athenagoras), timp in care Biserica a continuat sa daruiasca sfinti, sfinte moaste si sfintenie. Iar cei care si-au sfintit viata in timpul episcopilor ecumenisti, nu au fost nepomenitori.

   Asa ca ramanem cu sfintii de pana acum ai Bisericii, nu cu cei care cautand „credinta curata”, ajung sa dezbine Biserica. Nici un sfant Parinte nu a intrerupt pomenirea in modul in care au facut-o acestia acum dupa Creta. Imi pare rau de ei dar si de faptul ca i-am sustinut si eu un timp, pana m-am limpezit si am vazut ce au de gand de fapt : schisma cu orice pret. Dupa cum lucreaza, chiar daca s-ar intoarce arhiereii si ar da anatemei sinodul de la Creta, cred ca ei tot nu s-ar intoarce de la nepomenirea lor. Nepomenirea lor a devenit de acum o dogma in Biserica si criteriu de mantuire, ca si calendarul la stilistii de la Slatioara. Aici binenteles ca prima vina o au arhiereii, care au facut sminteala de la Creta. Dar acum, dupa sminteala lor, de ce sa adaugam rani noi in Trupul Bisericii prin noi erezii si schisme ? Nici cu ecumenistii dar nici cu nepomenitorii.

   Am ascultat si predica P.Pamvo de pe youtube, plina de dezacorduri gramaticale.
   Dar la min.2.10 spune in contextul Creta, printre altele, ca ereticii nu au Duhul Sfant, adica ierarhii ortodocsi participanti nu mai au Duhul Sfant, fiindca au devenit eretici facandu-se partasi cu ereticii – aici se arata teologia antimista, de negare a Harului.
   Adica P.Pamvu respinge (personal, dupa cuvintele inimii lui) caterisirea nu pe motive de viciu de procedura canonica, ci ca ierarhul Teofan este eretic, adica nu are Duhul Sfant, si Mitropolitul Teofan fiind de acum lipsit de Har-dupa mintea lui, nu mai poate caterisi pe nimeni.
   Iarasi, la 2.40 pomeneste de „liturghii curate”, adica indirect spune ca la Radeni Trupul si Sangele este curat, pe cand la pomenitori, Tainele sunt spre osanda.

   Apreciază

 15. O poezie pentru sfântul Maramureșului:

  Voievodului Maramureșului

  În bătrânul Maramureș
  S-a născut un sfânt frumos,
  Următor al lui Hristos,
  Un ierarh cu har ales.

  Sfântul Iustinian Chira
  Pentru Domnul s-a jertfit,
  Pentru Neamul său iubit,
  Cui i-a dorit Mântuirea.

  Cu piciorul pe pământ
  Și cu mintea Sus la Cer,
  Smerit, pașnic și sincer
  A trăit în legământ.

  Maramureșul, Sătmarul
  Cu grijă le-a păstorit,
  Într-un mod deosebit,
  Ce atinge idealul.

  La o mie nouă sute douăzeci și unu,
  Fost-a ca el să se nască
  În căsuța părintească,
  Din Plopiș începând drumul.

  Credința în Dumnezeu
  Și iubirea de-al său leat
  La Rohia l-au chemat,
  La mănăstire mereu.

  A fost stareț de renume,
  Bun cu aliură de sfânt,
  A mântuit prin cuvânt
  Pe creștini în fapte bune.

  A ajuns apoi episcop
  La Cluj și la Baia Mare,
  Rugăciuni incendiare
  A rostit pentru sfânt scop.

  A ocrotit Eparhia
  Cu desăvârșitu-i Har,
  A înrâurit plenar
  Viața-n toată România.

  Mare personalitate,
  Publicist imaculat,
  Scriitor sfânt inspirat
  A fost pe bună dreptate.

  Lumina ne-a arătat
  Prin învățături și fapte,
  Prin viziuni adevărate
  Spre Domnul ne-a îndreptat.

  Cu răbdare și blândețe,
  Cu dragoste infinită,
  Cu voință neclintită
  A făcut lucruri mărețe.

  A ridicat Catedrale,
  Biserici și Mănăstiri,
  Minunate Investiri
  A făcut spre Adorare.

  În Cinstea lui Dumnezeu
  Și a Maicii Preacurate,
  Cu puteri nelimitate
  Și-a împlinit rolul său.
  A fost strigătul în noapte
  Într-un comunism ateu,
  Credința Neamului său
  A ținut-o mai departe.

  La a sa înmormântare,
  Mari minuni ne-a arătat,
  A zâmbit și a suflat,
  Ochii și-a deschis spre zare.

  Miros cu esențe rare
  Trupul său a izvorât,
  Ne-a arătat inedit
  Că-i în Fericire mare.

  Că ne așteaptă în Rai,
  În Eterna Fericire,
  A lui Dumnezeu Iubire
  Pregătită pentru noi.

  Pentru aste-nfăptuiri
  De factură creștinească,
  Pentru grija-i părintească
  Trebuie să-i mulțumim!

  _Roagă-te sfinte părinte,
  Iubite Iustinian,
  În al Mântuirii Plan
  Și pe noi a ne cuprinde!

  Mijlocește la Iisus
  Spre noi să se îmbuneze,
  A Cerului Metereze
  Să ne primească-n Apus!

  Și la Poarta Raiului,
  După cum sfânt ne-ai promis,
  Să ne-aștepți în mod distins,
  În liniștea graiului!

  Apreciază

 16. Și o poezie pentru sfântul poet Radu Gyr:

  Cel ce L-a adus pe Iisus în celulă

  Cel ce L-a adus pe Iisus în celulă,
  Cel ce L-a coborât pe Iisus de pe Cruce,
  E el – patriarhul dreptăţii-n postură,
  E el – Radu Gyr ce tăria ne-aduce.

  Pentru credinţa lui sfântă şi dreaptă,
  De criminali mult a fost răstignit,
  Pentru dârzenia lui scumpă în faptă,
  Precum tâlharii a fost înlănţuit.

  El cel ce-a fost pur şi cinstit ca un înger,
  El cel ce-a fost un martir suprem iniţiat,
  O minte de aur ce-n veci nu se stinge,
  Un poet de-anvergură cu versul curat.

  În chinul umilinţei cu patos a creat,
  Talentul său ca fierul prin piatră a răzbit,
  Ca far în închisoare pe mulţi i-a luminat,
  Credinţa sa solemnă pe mulţi i-a întărit.

  A stat sub trei dictaturi în închisoare,
  Sub Carol al doilea şi sub Antonescu,
  Şi sub comunişti n-a stat în lentoare,
  Ca ferm legionar cu zelul terestru.

  Pe front a luptat cu avânt pentru Ţară,
  Cu răni de erou de-acolo s-a-ntors,
  Dar pentru a sa vitejie totală,
  Ani grei de-nchisoare răsplata i-au fost.

  A fost comandant legionar de renume,
  Director al teatrelor a fost activat,
  Şi trebuie de-a pururi cu tărie a spune
  Că teatrul evreiesc sub el s-a-nfiinţat.

  A fost condamnat şi la moarte,
  Când ,,Ridică-te Gheorghe, ridică-te Ioane’’ a scris,
  Când comuniştii stăpâni peste toate,
  De tot să se exprime l-au interzis.

  A scris poezii fervent mobilizatoare,
  La luptă pentru libertate pe toţi el ne-a chemat,
  Să nu ne lăsăm pradă erorilor fatale,
  Să nu cedăm la nimeni Ţara ce nouă ni s-a dat.

  El ne-arată bărbăţia care să stea în picioare,
  Să nu ne plecăm fruntea, să fim încrezători,
  A noastre crezuri sfinte cu braţele-n vigoare
  Să le-apărăm aparte ca leii-n ţara lor.

  Apreciază

 17. Ce parere aveti?

  Din sinaxa de la Botosani:

  „Respingem cu tărie acuzația că, prin întreruperea pomenirii ierarhilor părtași ai ecumenismului și ai adunării din Creta, am comis un act schismatic sau o revoltă contra arhiereilor Bisericii noastre. Suntem în comuniune cu Bisericile locale și cu episcopii care resping public ecumenismul și adunarea din Creta, cu preoții și credincioșii acestora, precum și cu preoții și credincioșii care au întrerupt comuniunea cu episcopii care le acceptă, rămânem în Biserica Ortodoxă Universală, în cadrul Bisericii Ortodoxe Române, neavând intenția de a ne separa de ea, de a adera la organizații eretice sau schismatice, de a intra sub ascultarea altor episcopi decât cei ai locului.”

  Apreciază

  • Acestea sunt vorbe goale. Cei care au semnat aceasta rezolutie inseamna ca nu inteleg nici ce este o erezie si nici ce este o schisma.
   „… rămânem în Biserica Ortodoxă Universală, în cadrul Bisericii Ortodoxe Române, neavând intenția de a ne separa de ea, de a adera la organizații eretice sau schismatice, de a intra sub ascultarea altor episcopi decât cei ai locului.” Ziceti ca ramaneti in cadrul Bisericii Ortodoxe Romane ? Ce inseamna Biserica ? Capul Ei este Insusi Dumnezeul-Om Iisus Hristos, sufletul Ei este Insusi Duhul Sfant. Trupul Ei il constituie : episcopii, preotii, diaconii, credinciosii mireni-monahi. Daca preotii nepomenitori zic ca nu s-au separat de Biserica Ortodoxa Romana, ori mint, ori nu stiu ce spun. Demonstram in continuare. Mitropolitul Teofan-de exemplu, face parte din Biserica Ortodoxa Romana ? Atunci de ce nu slujiti in sobor cu el, mentinandu-va nepomenirea lui ? De ce nu slujiti in sobor cu preotii care il pomenesc, mentinandu-va nepomenirea Mitropolitului ? De ce MS Chirila i-a facut semn acelui preot ca sa nu-l impartaseasca pe acel copil la Radeni, din cauza ca parintii lui merg in sat regulat la preotul pomenitor ? Aceasta inseamna oare ca nu v-ati separat de BOR ? NU. Este clar ca lumina zilei ca v-ati separat de BOR. Slujiti atunci cu arhiereii a caror intrerupere a pomenirii ati facut-o, cu preotii care ii pomenesc si impartasiti-i pe credinciosii care se spovedesc la acesti preoti si va vom crede pe cuvant ca nu v-ati separat de BOR. Asadar una din doua : ori il considerati pe Mitropolitul Teofan+preotii care-l pomenesc+credinciosii care se spovedesc la ei, a fi in afara BOR si atunci nu v-ati separat de BOR, caci numai voi considerati acum ca ati ramas BOR, ceea ce inseamna negarea harului in BOR la arhiereii-preotii pomenitori, deci erezie pnevmatologica, ori nu ati inteles ce inseamna ceea ce ati scris aici.
   „… neavând intenția de a ne separa de ea, de a adera la organizații eretice sau schismatice, de a intra sub ascultarea altor episcopi decât cei ai locului.” Asadar, nu aveti intentia „de a intra sub ascultarea altor episcopi decât cei ai locului”. Inseamna ca aveti intentia de a intra sub ascultarea episcopilor locului ? Cam asa rezulta logic din ceea ce ati scris aici. N-ar fi rau, dar nu se vede deloc aceasta intentie a d-voastra. Nu semnez aceasta rezolutie. „Cadea-vor in mreaja lor pacatosii.”

   Apreciază

   • Aici greșești amarnic, monah Teodot! Nepomenirea și neslujirea împreună cu episcopul eretic este o măsură fundamentală în vederea estompării ereziei acestuia, conform canoanelor. Nu-l mai apăra pe Teofan că iarăși greșești amarnic. Până nu își retrage semnătura de pe toate documentele eretice semnate, ,,pocăința” lui nu este valabilă. Până atunci ,,lacrimile lui sunt lacrimi de crocodil”.

    Apreciază

   • Sper ca nu te crezi ca ai ajuns sa judeci desavarsit-dumnezeieste pocainta si lacrimile unuia sau altuia. Mult l-am mai criticat pe Mitropolitul Teofan. Nu uit cand am fost la Agapia cu intentia si fapta de a-l mustra public pentru ce a semnat la Creta. Niciunul dintre arhiereii care au semnat acolo, nu a fost mai huiduit decat el in toata lumea. Ce inseamna aceasta ? Ca totusi-peste antipatiile sau simpatiile noastre, acest arhiereu-hirotonit de PF Teoctist, si deci care nu este agreat de PF Daniel, l-a suparat cu ceva pe satana, a facut ceva sfortari sa iasa din mrejele vrajmasului ecumenist. Care sunt acele sfortari, care este inceputul salvarii sufletului sau ? SCRISOAREA PUBLICA DIN 13 AUGUST 2016-deci din Postul Adormirii Maicii Domnului. Nu trebuie sa uitam ca el are MAMA SI SORA MONAHII, iar lor nu le este indiferenta soarta fiului-fratelui lor. Aceasta SCRISOSRE publica in care s-a dezis cat a putut la acel moment de greselile sale, ingerii o pastreaza cu mare luare aminte pentru confruntarea cu dracii de la vami. Ii doresc sincer ca vreodata , cand va hotara si el si Dumnezeu, sa se dezica public si de Creta. Pana atunci insa, nu cred ca este de la Dumnezeu intreruperea pomenirii lui. Parerea aceasta a mea a fost intarita si de minunea de la mormantul P.Justin la pomenirea de 4 ani. P.Justin si noi toti mult ne-am bucurat cand a fost ales arhiereul Teofan ca Mitropolit al Moldovei in locul PS Casian Galateanul, omul pe care-l dorea actualul Patriarh. Dintre toti arhiereii din lume care au semnat la Creta, Mitropolitul Teofan este singurul care a adus cat de cat o roada vrednica de pocainta. Nu desavarsita dupa cum am vrea, dar totusi este ceva. Tocmai slujirea in sobor impreuna cu Mitropolitul Teofan si cu toti preotii care-l pomenesc, i-ar scapa pe preotii nepomenitori de ispita noilor erezii si schisme de dupa Creta. Iar daca nu este de la Dumnezeu acesta slujire, va arata Insusi Marele Arhiereu Iisus Hristos in vreun fel sau altul. Arie chiar si dupa condamnarea lui de catre Sinodul I Ecumenic, umbla cu viclesuguri : a reusit sa-l convinga pe Sf.Imparat Constantin cel Mare ca s-a pocait, adica recunoaste Crezul ortodox. S-a dus la Imparat si se batea in piept ca marturiseste si el Crezul ortodox. Dar pe sub haina avea crezul sau eretic. Peste acel crez propriu eretic se batea in piept zicand : asa cred si eu imparate. Imparatul Constantin a dat ordin sa fie primit sa slujeasca Sf.Liturghie. Patriarhul Alexandru al Alexandriei urma sa slujeasca cu el public, ca drept dovada ca este reprimit in Biserica, dar avea indoieli, caci stia de cuvantul Sf.Petru al Alexandriei de dinaintea lui, caruia Mantuitorul ii spusese sa nu-l ierte pe Arie. Atunci a rezolvat problema Insusi Hristos : inainte de slujba, Arie a fost omorat la wc si s-a pierdut vesnic. Doamne ajuta intregii Biserici.

    Apreciază

  • Nu semnez asemenea rezolutie. Sunt impotriva panereziei ecumenismului si a sinodului talharesc de la Creta, dar sunt si impotriva noilor erezii si schisme pe care le-au scornit acesti preoti care au intrerupt pomenirea arhiereilor romani.

   Apreciază

 18. Iată REZOLUȚIA SINAXEI de la Botoșani împotriva ecumenismului și a pseudo-sinodului din Creta

  ,,În Numele Tatălui și al Fiului și al Sfântului Duh!

  Noi, clericii, monahii și credincioșii ortodocși care ne opunem ecumenismului, reuniți în Duminica Sfinților Români în Sinaxa națională a clericilor, monahilor și credincioșilor care au întrerupt pomenirea ierarhilor părtași ai adunării din Creta, din dorința de a păstra neschimbată Sfânta Credință Ortodoxă, pe care am primit-o din generație în generație de la Hristos, prin Sfinții Apostoli și Sfinții Părinți în Sfânta noastră Biserică Ortodoxă, pe care au apărat-o cu prețul vieții toți mărturisitorii ortodocși de-a lungul istoriei:

  Condamnăm ecumenismul ca erezie a tuturor ereziilor, care, prin tăgăduirea unității Bisericii, are ca scop ștergerea hotarului dintre Ortodoxie și ereziile de inspirație creștină, celelalte religii monoteiste și cele păgâne și realizarea unei uniuni religioase sincretiste între acestea, pe baza unui minimalism dogmatic și a unei pretinse“unități în diversitate”; cerem Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române să condamne definitiv și irevocabil ecumenismul ca erezie și toate practicile ecumeniste ca eretice.
  Condamnăm, ca autoare a ecumenismului și a tuturor ideologiilor globaliste, francmasoneria, osândită de către Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române, prin Temeiul 785din 11 martie 1937, aflat în vigoare și în prezent, ca organizație anticreștină și religie păgână; recomandăm tuturor ierarhilor, clericilor și poporului credincios ortodox să nu aibă nicio legătură cu aceasta, după cum hotărăște decizia Sfântului Sinod din 1937.
  Condamnăm“Consiliul Mondial al Bisericilor”, „Conferința Bisericilor Europene”, toate formele de organizare ecumenistă la nivel mondial, regional, național sau local ca organizații eretice sincretiste și toate practicile spirituale greșite inspirate din implicarea ortodocșilor în mișcarea ecumenistă; cerem Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române să dezafilieze Biserica Ortodoxă Română de la toate aceste organizații, să întrerupă participarea la toate nivelurile de reprezentare în toate activitățile ecumeniste: adunări generale CMB sau CBE, acorduri teologice, comisii teologice, rugăciuni comune etc.
  Condamnăm așa-numitul“Sfânt și Mare Sinod din Creta” (iunie 2016) ca adunare eretică, respingem toate documentele sale, pe motiv că legiferează ecumenismul ca doctrină eclesiologică și politică misionară în Biserica Ortodoxă, recunosc un statut eclesial ereziilor, distrug principiul unanimității ca regulă de validare a unui sinod, aprobă căsătoriile mixte; cerem Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române să le reanalizeze și să le respingă în bloc.
  Anunțăm că, în baza canoanelor 31 Apostolic, 15 I-II, 3 Sin. III Ec., ne-amîngrădit de erezia ecumenismului prin întreruperea pomenirii la sfintele slujbe a ierarhilor care au semnat direct hotărârile adunării din Creta, dar și a celor care le-au acceptat tacit, prin participarea la ședința Sfântului Sinod din 28-29 octombrie 2016 sau prin necondamnare publică a acestora; nepomenirea va continua până când ierarhii se vor dezice, în mod public, la nivel de Sfânt Sinod, sau în mod personal, de aceste hotărâri, rezervându-ne dreptul de a o relua ori de câte ori aceștia vor angaja Biserica în orice fel de acțiune ecumenistă de genul celor condamnate în articolele 1, 3, 4, care să împlinească condițiile cerute de canoanele invocate în acest articol pentru întreruperea pomenirii episcopului propovăduitor al ereziei.
  Urmând celor spuse de Sfântul Maxim Mărturisitorul, îi îndemnăm, îi susținem și îi așteptăm pe toți preoții (mai ales pe cei ce mărturisesc deschis împotriva adunării din Creta, dar nu au întrerupt încă pomenirea), ca, în baza Sfintelor Canoane menționate în articolul 5 și a practicii Sfinților Părinți în astfel de situații, să întrerupă pomenirea ierarhilor care nu se dezic public de hotărârile adunării din Creta și să se ralieze cererilor către Sfântul Sinod referitoare la ecumenism, formulate în articolele 1,3,4.
  Recomandăm credincioșilor care, după o temeinică informare cu privire la hotărârile eretice ale adunării din Creta și la poziția Sfintelor Sinoade și a Sfinților Părinți față de acele rătăciri ecumeniste, decid să întrerupă comuniunea bisericească cu ierarhii părtași la ecumenismul legiferat de adunarea din Creta, să frecventeze bisericile preoților care au întrerupt pomenirea, iar în duhul smereniei și al dragostei, să îi informeze pe alți creștini și pe preoții pomenitori în legătură cu motivele care i-au determinat să întrerupă comuniunea bisericească cu cei părtași la erezie și să militeze pentru îndeplinirea cererilor adresate Sfântului Sinod referitoare la ecumenism, formulate în articolele 1,3,4.
  Condamnăm represiunea la care sunt supuși preoții, monahii și monahiile care au întrerupt pomenirea, respectiv comuniunea bisericească, iar în baza canoanelor invocate în articolul 5, considerăm caterisirile preoților mărturisitori ca lipsite de validitate, le dăm acestor preoți cinstea ce se cuvine apărătorilor Ortodoxiei împotriva schismei și ereziei, deoarece și-au respectat promisiunea făcută la hirotonire de a fi păstori ai turmei lui Hristos, și respingem ca insultătoare și necanonice catalogări de genul“fostul preot”, “schismatic”, “fanatic” etc.
  Salutăm poziția acelor Biserici locale care au decis să nu participe la adunarea din Creta, să nu-i recunoască deciziile și să rămână ferme împotriva ecumenismului și pe cea a episcopilor care nu au semnat sau au respins documentele și mărturisesc public împotriva acelei adunări eretice, adresându-le rugămintea de a folosi toate instrumentele canonice și pastorale puse la îndemână de Sfintele Sinoade și Sfinții Părinți pentru a împiedica răspândirea și permanentizarea în Biserică a ereziei ecumeniste legiferate în Creta și a determina întrunirea unui sinod ortodox, care să condamne oficial adunarea din Creta, ecumenismul și, nominal, pe episcopii ce vor rămâne adepți ai acestora.
  Respingem cu tărie acuzația că, prin întreruperea pomenirii ierarhilor părtași ai ecumenismului și ai adunării din Creta, am comis un act schismatic sau o revoltă contra arhiereilor Bisericii noastre. Suntem în comuniune cu Bisericile locale și cu episcopii care resping public ecumenismul și adunarea din Creta, cu preoții și credincioșii acestora, precum și cu preoții și credincioșii care au întrerupt comuniunea cu episcopii care le acceptă, rămânem în Biserica Ortodoxă Universală, în cadrul Bisericii Ortodoxe Române, neavând intenția de a ne separa de ea, de a adera la organizații eretice sau schismatice, de a intra sub ascultarea altor episcopi decât cei ai locului.
  Îi așteptăm pe ierarhii Bisericii noastre să se dezică de ecumenism și de adunarea din Creta și să se pună în fruntea luptei ortodocșilor români contra ecumenismului și îndemnăm stăruitor tot poporul credincios ortodox să săvârșească post, rugăciune și nevoință, pentru ca Dumnezeu să ridice ierarhi și preoți ortodocși mărturisitori, care să apere Adevărul Ortodoxiei, și să păzească Sfânta Sa Biserică Ortodoxă de dezbinările provocate de erezii și schisme.
  Pentru rugăciunile Preasfintei Născătoare de Dumnezeu,
  ale Sfinților Români, a căror pomenire o facem astăzi,
  ale Sfinților Martiri ai închisorilor comuniste și ale tuturor Sfinților, Doamne, Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, miluiește-ne și ne mântuiește pe noi. Amin.

  Adoptată în Botoșani, astăzi, 18 iulie 2017, în Duminica Sfinților Români, după participarea la Sfinta Liturghie la Parohia “Schimbarea la Față a Domnului” Schit Orășeni”

  Mie mi se pare în regulă.

  Apreciază

  • Nu este deloc in regula. Nu semnez asa ceva. Capul noii secte a nepomenitorilor este P.Antim Gadioi. Lui am vazut ca i s-au inchinat toti preotii care au slujit acolo in sobor la Sf.liturghie, dupa ce s-au impartasit : min 1:33:44, https://www.youtube.com/watch?v=GNTjx3pZ10Y De ce i s-au inchinat-plecat lui, ca doar nu este arhiereu ? Asta si-a dorit inca de acum un an P.Antim : sa conduca aceasta miscare antiecumenism-anticreta facuta dupa ideile lui eretice si schismatice. De ce nu spune ca sa auda toata lumea ca el le dadea cu mana lui anafura si aghiazma la maicile de la Paltin-Petru-Voda care se spovedesc la el si ca acestea nu iau anafura si aghiazma de la Paltin si nici nu merg la Sf.Liturghie aici, datorita pomenirii Mitropolitului Teofan ? Iata noua erezie pnevmatomaha a acestui duhovnic si a celor de un cuget eretic cu el !!! Iata cui s-au inchinat dupa ce s-au impartasit acesti preoti nepomenitori !!! De ce MS Chirila-care se spovedeste la P.Antim a facut semn unui preot sa nu-l imparatseasca la Radeni pe un copil ai caror parinti mergeau de regula in sat la preot pomenitor ?
   „… rămânem în Biserica Ortodoxă Universală, în cadrul Bisericii Ortodoxe Române, neavând intenția de a ne separa de ea, de a adera la organizații eretice sau schismatice, de a intra sub ascultarea altor episcopi decât cei ai locului.” Chiar acestia sunt noua organizatie eretica si schismatica infiintata dupa Creta !!! De ce nu a venit niciunul dintre acesti preoti nepomenitori la pomenirea P.Justin de 4 ani la Petru-Voda ? Caror Sfinti Martiri ai Inchisorilor comuniste urmeaza ei, ca niciunul din acesti Sfinti nu a intrerupt pomenirea arhiereilor ecumenisti din vremea lor-care au semnat si facut mai mari faradelegi decat acestia la Creta ? Sfantul Mucenic Mircea Vulcanescu nu a scornit noi erezii si schisme dupa cum au facut acestia dupa Creta, atunci cand patriarhul mason Miron Cristea a facut sminteala cu trecerea la noul calendar !!! P.Justin, P.Adrian Fageteanu, P.Arsenie Papacioc, Sf.Ilie Lacatusu, P.Benedict Ghius … nu au recurs la intreruperea pomenirii arhiereilor ecumenisti din vremea lor, desi aceia au facut mai mari sminteli decat acestia de la Creta. Nici unul dintre acesti Sfinti Martiri ai inchisorilor comuniste nu au intrerupt pomenirea Patriarhului Teoctist si a niciunuia dintre arhiereii care au facut smintelile ecumeniste la venirea papei Ioan Paul al II-lea in Romania !!! Au protestat dar nu au facut noi erezii si schisme atunci. Nu am vazut pe niciunul dintre acesti preoti nepomenitori la pomenirea P.Justin de 4 ani, unde a venit IPS Pimen, unde a fost pomenit IPS Teofan si unde totusi a izvirat mir la fotografiile de la mormant. Pe care Sfinti Mucenici din inchisorile comuniste ii urmeaza acestia ? Cata inselaciune, pefidie si viclenie mai au intr-ansii !!! Nu sunt de acord nici cu ecumenistii dar nici cu acesti preoti nepomenitori. Daca ati observat, nu mai amintesc nimic despre harul din BOR dupa Creta. Au sporit in viclesug, dar in particular si in mintea lor au aceleasi erezii pnevmatomahe care ii fac sa nu slujeasca in sobor nici cu arhiereii si nici cu preotii pomenitori. Zic ca nu se separa de BOR, dar recomanda la credinciosi sa mearga numai la ei, la nepomenitori, in acest fel deci este limpede pentru oricine ca ii indeamna la separare, adica sa mearga numai la „Liturghiile curate”. „… să frecventeze bisericile preoților care au întrerupt pomenirea”. Care sunt bisericile preotilor care au intrerupt pomenirea ? Cea de la Schitul Radeni-Neamt si cea de acolo la Schitul Oraseni-Botosani. Mai este vreo alta biserica in tara ? Nu cred. Nu semnez aceasta rezolutie vicleana si mincinoasa-mai ales la final.

   Apreciază

   • Așa o fi, dar totuși rămân la părerea mea: nepomenirea este bună și utilă în aceste vremuri de erezie tocmai în vederea estompării ereziei episcopilor apostați.

    Apreciază

   • Nu este nici facuta dupa Sf.Parinti si nici n-o vrea Dumnezeu acum. mai intai trebuie lamurit acest cuvant : „arhiereul care propovaduieste erezia cu capul descoperit.” la fiecare arhieru in parte. Apoi trebuie citita cartea P.Epifanie Teodoropulos „Cele doua extreme: ecumenismul si stilismul”. Acolo scrie ca preotul care intrerupe pomenirea, sa nu judece pe cel care pomeneste pe arhiereu, sa slujeasca in sobor cu el, fara sa se teama si fara dispret-scarba, sa nu-si invete ucenicii ca cei care se impartsesc la preotii pomenitori sunt ca Iuda … sa nu-si invete ucenicii ca daca iau anafura-aghiazma de la preot pomenitor, merg la slujbele lui, se fac partasi ereziei de la Creta-cata nebunie !!!

    Apreciază

 19. Grecia este vândută precum România de către ticăloșii de politicieni masoni aserviți evreimii:

  https://www.ekklisiaonline.gr/nea/keravni-apo-kalavryton-amvrosio-antio-ellada-mou-i-ellada-poulithike/

  I.p.s Ambrozie de kalavria trage un semnal de alarmă, Grecia scoasă la mezat de guvernul tipras, soarta Traciei sub semnul întrebării, daca a ajuns Episcopul să zică că deja ai este rușine să zică că este grec, atunci este grav ce se petrece, în Tracia fiind și o comunitate de Aromâni

  Apreciază

 20. Pai cand sa intrerupa pomenirea,peste 10 ani?sfintii inainte nu au intrerupt o si ei?trebuie intrerupta cred dar sa nu mai spuna tampenia asta cu statu acasa duminica si mersu doar la nepomenitori….ierarhii nu mai au har ci Ingerii slujesc in locul lor…si P Justin spune asta despre preotii ce au acte cu cip sau cod bare…..nici P Justin nu stie ce zice?si mai e si P Nicolae din sarea pamantului care spune la fel

  Apreciază

  • Omule, toti preotii care conduc masini, au permis ce contine codul de bare-dar nu are cip. In locul tuturor acestor preoti slujesc niste ingeri ? Fii serios. P.Justin spunea ca atunci cand arhiereii ecumenisti se vor impartasi impreuna cu ereticii-catolici-protestanti din acelais potir, atunci sa se intrerupa pomenirea lor. Ia sa fi postit 40 de zile-nu post negru, toti preotii care au intrerupt pomenirea si sa se fi rugat daca este de la Dumnezeu aceasta intrerupere a pomenirii acum dupa Creta !!! Sigur le-ar fi dat Dumnezeu raspuns. Chiar si fara acest post, P.Justin de ziua pomenirii lui de 4 ani a facut aceasta minune a izvorarii mirului din cele doua fotografii de pe mormantul sau. Sa intelegem cand si unde a facut aceasta minune. Dupa Sf.Liturghie si parastasul slujite de IPS Pimen care l-a pomenit pe IPS Teofan la M-rea Petru-Voda !!! Dar preotii nepomenitori n-au vrut sa inteleaga. Niciunul dintre ei nu a participat la aceasta pomenire !!!

   Apreciază

   • Monah Teodot

    Dumneata ai sărit acum în cealaltă extremă, a susținerii pomenirii cu orice preț. Nu-i a bună!

    Apreciază

   • Binenteles ca n-o sa crezi ce-ti voi scrie in continuare, dar mai bine sa fiu vazut de unii inselat, decat sa sustin noua secta a nepomenitorilor. De multe ori m-am rugat P.Justin sa faca vreo minune-ca argumente erau si de o parte si de alta, prin care sa-i determine pe Parintii de la deal Petru-Voda cat si pe maicile de la Paltin sa intrerupa pomenirea. Luni de zile am sustinut nepomenirea, am strigat afara „Nevrednic”, dar toate acestea au fost pana-n Saptamana Mare a postului care a trecut. Dupa ce P.Justin m-a lasat sa vad singur in ce ape se scalda nepomenitorii, mi-a spus intr-o zi asa : ” Multumiti lui Dumnezeu ca ati iesit la timp din aceasta grupare.” Eu m-am spovedit 15 ani la P.Justin si ii cunosc pana si tonul si felul in care vorbea, glumele pe care le facea, modul si cuvintele pe care le spunea si cand se bucura si cand se mania. P.Justin este acelasi in exprimare dupa cum il stiam cand traia. Numai ca acum alearga cu viteza gandului la oricine i se roaga si-l ajuta. P.Justin este viu, sfant grabnic ajutator. Mare mi-a fost dezamagirea cand am vazut ca NICI UNUL DINTRE PREOTII NEPOMENITORI, NICI CHIAR P.SPIRIDON ROSU, NICI CHIAR P.XENOFONT, NICI CHIAR P.PAMVO … pe care i-a scos de multe ori din iad si ia ajutat cu toata dragostea pana la sfarsit, nu au venit la pomenirea Sfantului de 4 ani. Aceasta m-a intarit mai mult in adevarul cuvintelor pe care P.Justin mi le-a spus : „Multumiti lui Dumnezeu ca ati iesit la timp din aceasta grupare.” pe P.Antim Gadioi nu l-am vazut niciodata in ultimul an de dupa Creta sa vina la mormantul P.Justin. Se crede cumva mai induhovnicit decat P.Justin ? Vai, cata inselare. Macar de ar avea inselarea doar pentru el, dar nu se gandeste ca duce la iad atata amar de suflete ? Hai sa acceptam : pe P.Justin nu l-a putut suferi-desi P.Justin l-a cinstit de cateva ori. IN sfintenia P.Arsenie Boca nu crede. Dar P.Cleopa ? Dar P.Arsenie Papacioc ? S-a rugat lor ca sa-i spuna daca ei sunt de acord cu ceea ce face el acum prin intreruperea pomenirii ? Nu cred. Nici arhiereii ecumenisti nu trebuie pierduti din ochi si nici lor nu trebuie sa le acordam incredere deplina, ca si aceia nu sunt necinstiti sufleteste.

    Apreciază

 21. E stupefiant sa vezi minti luminate de teologi cum o iau pe aratura.
  De exemplu, intr-un timp il urmaream din curiozitate pe teologul Dan Ion Vasile daca va mai aduceti aminte…
  Spre deosebire de MS Chirila, acest Dan Ion Vasile a fost oarecum onest dintr-un anumit punct de vedere, in sensul ca a trecut direct la Slatioara si a incetat sa mai tulbure apele in spatiul public intrand intr-un fel de „legamant al tacerii”.
  http://www.cuvantul-ortodox.ro/recomandari/danion-vasile-stilisti-slatioara/
  Macar omul a fost intr-un fel.. onest daca se poate spune asa.. Dar MS Chirila, desi se pretinde „ne-schismatic” si „ortodox” continua sa agite spiritele din interiorul Bisericii, promovand concepte teologice revolutionare si nemaiauzite precum „ingradirea de erezie” s.a.m.d. Te doare capul…

  Apreciază

  • Dumnezeu sa-l ajute pe Danion Vasile. Mare bucurie au avut ingerii din Ceruri la intoarcerea lui de la Slatioara. Aceasta intoarcere i-o doresc si lui MS Chirila, ca nici el nu are interese ascunse. El chiar crede ca ceea ce face este dupa Dumnezeu. Dumnezeu sa ajute intregii Biserici si la toata lumea care este in mrejele satanei.

   Apreciază

 22. Partea proasta este ca, pe langa o nesinceritate ultravizibila, trag gard si se ingradesc la propriu de erezie si de ierarhi. Si eu m-am ingradit si ma ingradesc, in sensul ca nu sunt de acord daca x si y o ia pe aratura cu fapta sau cu vorba ecumenista si sunt foarte vocala si imi apar pozitia, insa nu vad de ce sa fiu de acord ca nu mai este har in BOR, cand e clar o pozitie defectuoasa. Insa, consider ca cine stie sa scorneasca teorii paranormale despre Sfanta Impartasanie si sa nege faptul ca intreruperea pomenirii e o chestie optionala si ca cei care nu opresc pomenirea nu sunt mai putin tari la vartute d.p.d.v. ortodox, ci doar au o viziune diferita fata de cei care si-au asumat nepomenirea, este pe o cale gresita. Si tocmai aceasta incercare de pacaleala si de a ridica cu arcanul si pe altii la propria convingere eronata este mult mai osanditoare decat daca totul era facut cu inocenta si din neinformare. Est posibil ca acesti oameni sa fi fost si ei pacaliti la randul lor, au ajuns la inghesuiala, iar in loc sa-si asume ce s-a intamplat vor sa bata moneda pe aceleasi inselari. Era clar de la inceput ca o sa fie consecinte la nepomenire si ca ele trebuie asumate, iar eu sincer am crezut ca vor fi indurate fara carteala si am admirat si ovationat pe cei curajosi, insa la un moment dat tocmai argumentele la teoriile scornite au lasat sa se vada ca ele demonstrau contrariul, iar Parintele Teodot a intors pe toate partile problema si a demonstrat cu argumente atat logice, cat si care tin de traditia si practica ortodoxa ca inca se poate merge la biserica, iar clerul si ierarhia, inca sunt pusi de Dumnezeu sa ne slujeasca noua, chiar daca le zboara cumva gandul in alta parte. Aceasta reciprocitate in relatia cu Dumnezeu, deci si cu Biserica, nu a fost luata in considerare. Si Dumnezeu ne ingrijeste, hraneste si pazeste, dar si noi ii slujim lui si suntem datori sa-i acordam dragostea noastra. Asa suntem datori sa sprijinim Biserica, iar Biserica ne slujeste la randul ei si noua, intarindu-ne prin slujbele ei si Sfintele Taine. Sunt constienta ca sunt multi parinti care o tin sus si tare ca la Creta nu s-a intamplat chiar nimic, insa eu totusi ii pot folosi pe ei ca sa ma spovedesc si impartasesc, pentru ca nu as avea oricum posibilitatea sa strabat tara periodic, mai ales daca nu e cazul. Acum nici n-as mai face-o. Intr-adevar, daca existau multi preoti care ar fi intrerupt pomenirea, poate venea si Patriarhia cu vreo scuza, sau tortura in grup era mai usoara, dar daca nu s-a intamplat asa, atunci cei cativa curajosi, pe care eu i-am admirat sincer, trebuie sa ramana pe linia de plutire nu de scufundare impreuna cu ucenicii. Dar Dumnezeu este mare si cred ca poate gasi El solutii la disputele teoretice dintre noi si stie ca nimeni n-a vrut sa devina constient schismatic si ca s-au facut greseli grele care au facilitat aceasta indarjire un pic prea energica. Din partea cealalta macar sa nu se mai toarne gaz pe foc, pentru ca Dumnezeu nu doarme, iar vinderea credintei este si vanzare de tara.

  Apreciază

 23. Si iata, vremea se apropie si voi nu intelegeti, fiindca viclesugurile voastre s-au inmultit, si stihiile s-au facut grabnice ca sa se apropie sfarsitul, unde l-a randuit Dumnezeu, in mijlocul acestui al optulea veac.
  https://stranaortodoxa.wordpress.com/2017/05/22/pentru-inmultirea-faradelegii-pentru-venirea-lui-antihrist-si-pentru-sfarsitul-lumii-cuvintele-preacuviosului-parintelui-nostru-nil-izvoratorul-de-mir-cavsocalivitul/
  Izbaveste.ne Doamne de antihrist de raul vrajmasului si de vraji.Amin.

  Apreciază

 24. Parintel ati modificat adresa de la site de mai sus pe care l-am postat cu toata convingere si respectul pe care il aveam pentru acest parinte care lupta impotriva sinodului din Creta.

  Apreciază

  • Asa este. Unele adrese le modific intentionat, ca sa nu ma fac partas la propovaduirea raului pe acest blog, dar adresa videoclipului IPS Justinian Chira nu am modificat-o. Sunt altele pe care le modific, ca sa nu se poata incarca aici. Iti spun deschis ca mai modific si unele comentarii, ca sa nu apara aici injurii, obscenitati, hule … si in acelas timp sa nu-i dau ocazia vreunui comentator mai aprins din nestiinta, sa zica ca ii cenzurez comentariile. Unele comentarii le dau direct la spam, ca sunt unii care chiar nu au nici o intentie curata cand scriu aici : vechii mei vrajmasi gen ban, el, … La acestia nu le main raspund de multa vreme. Doar daca voi vedea la ei vreun inceput de cinste sufleteasca la voi relua publicarea comentariilor.

   Apreciază

 25. Uitativa si la ultimul aparator parinte roman care a plecat anul trecut dintre noi, domnia sa IPS Iustinian Chira,
  va rugam urmariti ce spunea domnia sa de Ecumenism:

  Apreciază

  • Foarte bine ca ai pus acest videoclip aici. Ia uita-te la min 12:46, de exemplu. Ce scrie acolo ? Acestea-se zice ca ar fi chiar cuvintele IPS Justinian Chira : „Cum vedeti IPSfintia voastra rugaciunile care se fac in comun cu eterodocsii ? Cei care se roaga impreuna cu ei, n-ar trebui sa faca pocainta ? Raspunsul IPS Justinian Chira : „Sunt nevoit sa-ti raspund nu cum ar trebui. Daca eu ti-oi raspunde deschis, s-ar putea sa fiu invinuit ca m-am facut judecatorul cuiva. Or, eu nu vreau sa ma fac judecatorul nimanui. Dar ce gandesti d-ta, e drept. Nu pot sa-ti spun fratiei tale, eu, in calitate de arhiereu, ca Biserica Ortodoxa nu ar trebui sa se amestece deloc cu eterodocsii, cu cei ce sunt straini de Ortodoxie. Asa ar trebui, probabil, sa-ti raspund fratiei tale. Nu iti raspund, pentru ca in aceasta problema sunt implicati mai multi dintre reprezentantii Bisericii Ortodoxe. Nu inseamna ca prin asta ei au trecut de partea dracului si a ereticului.”
   Unde vorbeste IPS Justinian Chira despre necesitatea intreruperii pomenirii dupa Creta a arhiereilor ? Nicaieri. Mai mult. Inca nu-i considera pe arhiereii ecumenisti a fi „de partea dracului, a ereticului”, desi parerea mea este ca unii dintre ei nu se vor intoarce si chiar sunt inca de pe acum „de partea dracului, a ereticului”.
   Omule al lui Dumnezeu, doar stii ca si eu sunt impotriva ecumenismului. Dar acum a aparut si aceasta grupare de preoti nepomenitori pe care i-am sustinut si eu la un moment dat, dar care acum-dupa ce am studiat si eu pe altii mai dinaintea noastra si m-am rugat cat am putut P.Justin si altor sfinti, vazand cum inteleg ei nepomenirea aceasta, mi-am dat seama ca ei sunt in cealalta extrema : au cazut in noi erezii si schisme, la fel de grave ca ecumenismul. De aceea, dupa ce i-am rugat cu binisorul sa-si revina, vazand ca se incapataneaza in chip sectar in relele in care au cazut, MA DEZIC PUBLIC DE EI SI NU SEMNEZ NICI O REZOLUTIE DE LA SINAXA LOR DE LA SCHITUL ORASENI DE LANGA BOTOSANI. In acelasi timp, ma rog pentru ei sa-si revina din aceasta ratacire.

   Apreciază

 26. Omule cunosc preoti care nu au permis d asta nou cu cod bare,ori esti anti cip ori pentru?Da,Ingerii slujesc,o spne si P Justin pe youtube ca n locu preotului cu acte 666 slujeste Antihistu,vrei sa ti caut videoul?Haru se ia la erezie si hula orice preot stie astea,am si bucatica din filmu sarea pamantului unde Parintele Nicolae spune sa nu privim la mana care impartaseste samd…..daca vrei da mi un nr de telefon si ti trimis pe whatsapp

  Apreciază

  • Eu nu am acte electronice si nici nu-mi voi lua niciodata asa ceva, cu ajutorul lui Dumnezeu. Dar nici nu pot afirma ca in locul vreunui arhiereu-preot slujeste un inger, pentru ca nu vad asa ceva. Ce vedea P.Justin este treaba lui si nici nu putem intelege vedenile lui si semnificatia lor daca nu le talcuieste tot el. Nu te baga in lucruri care te depasec, ca-ti prinzi urechile. N-ai ajuns ca lacrimile sa-ti fie ca respiratia si te bagi in cele duhovnicesti cu gandirea trupeasca de care inca nu ai scapat. Doamne ajuta.

   Apreciază

   • Si uite asa din vorba-n vorba am ajuns si la actele biometrice (identitatea electronica) adica 666 pe romaneste.
    De parca sinodul din Creta nu ne era de ajuns…
    Dar o data ajunsi la aceasta raspantie, se intrevad doua directii zic eu extreme:

    1. Prima directie adica sa mergem la pomenitori si sa luam actele cu cip,
    2. A doua directie, simplu: sa refuzam biometricele si sa mergem la liturghie la radeni sau banceni.

    Rugamintea este Parinte, lumineaza-ne ce sa facem si care este in opinia Dvs. calea cea de mijloc.

    Apreciază

   • Nu luam actele cu cip. Ce legatura au actele cu cip cu preotii pomenitori ? De unde ati ajuns la concluzia ca preotii care pomenesc arhiereii sunt pentru actele electronice ? Sunt preoti pomenitori care nu au acte cu electronice. La Radeni este deja secta, imi pare rau. La Banceni este PS Longhin care a scornit la fel, noi erezii dupa Creta, de care nu s-a dezis. Pentru mine, PS Longhin nu este de nici o incredere. Acolo la Banceni este spalare de bani-miliardele furate de fostul presedinte Ianukovici. Cum sa faci tu 14 biserici in 10 ani de zile ? De unde bani ? Fraude din care a dat 1% pentru constructia de biserici. Sunt probe ca unii dintre copii sunt pregatiti special pentru serviciile de … paza rusesti. Mergem la bisericile unde am mers si pana acum, nu luam acte electronice. Atentionam preotii de pericolele ecumenismului-vaccinurilor-actelor electronice.

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s