Noi contestatari ai P.Justin

 

Imagini pentru parintele iustin parvu, foto     

Zilele trecute mi-a trimis un credincios urmatorul link, care mi-a confirmat ceea ce ma asteptam sa se intample. Cineva a spus : ” Sa vezi ce o sa urmeze : dupa contestarea P.Arsenie Boca-P.Ilarion Argatu,  va urma P.Justin la rand ca sa fie contestat de catre unii nepomenitori.” Chiar asa s-a si intamplat. https://deasaimpartasirecunevrednicieosandavesnica.wordpress.com/2017/07/03/argumente-din-invataturile-gresite-ale-pr-iustin/

https://deasaimpartasirecunevrednicieosandavesnica.wordpress.com/2017/07/03/iata-ce-ucenici-a-avut-pr-iustin-parvu/

As fi vrut sa ma adresez autorului acestor articole, administratorului acestui blog, dar cu cine sa vorbesti, ca nu-si da numele !!! La asemenea bloguri nici macar nu ar trebui sa le acorzi vreo atentie. Cat de credibil poate sa fie cineva care nu se semneaza la sfarsitul unui articol ? De ce nu vrea sa-si asume raspunderea prin propria semnatura ? N-ar fi trebuit sa-i acord nici o atentie, dar pentru ca deja a inceput si denigrarea P.Justin si  strecurarea indoielilor in privinta Sfinteniei si Ortodoxiei sale, ma vad dator cu un raspuns.

Din titlul acestui blog-„Deasa impartasire cu nevrednicie”, precum si din articolele publicate-Predici ale Parintelui … la Schitul Radeni, este evident pentru mine cine sta in spatele acestui blog : o ucenica a Parintelui … parinte caruia nu-i voi scrie aici numele, asteptand totusi sa-si revina in sine si sa se indrepte, ca doar P.Justin l-a primit in Manastire si i-a acordat tot sprijinul si increderea.

Exista acum dupa sminteala Creta o ispita destul de greu de biruit, care suna in urechile unora cam asa : „nici un Parinte duhovnic din cei care au trecut prin prigoana comunista nu a luptat cu adevarat imporiva ecumenismului, deoarece niciunul nu a intrerupt pomenirea ierarhilor ecumenisti. Toti s-au temut si nu au luat taurul de coarne. Hai sa facem noi aceasta. Vremea lor a fost. Acum este vremea „marturisirii” noastre. Noi o sa ne conducem direct dupa canoane si dupa Sf.Parinti.” Oare chiar asa sa fie ? Oare nu stiau P.Adrian Fageteanu, P.Justin, P.Cleopa, P.Paisie Olaru, PArsenie Papacioc, P.Sofian Boghiu, P. D-tru Staniloae … de acest Canon 15 ? Stiau prea bine, dar P.Adrian Fageteanu a spus : „Vedeti ca in lupta voastra impotriva ecumenismului sa nu cadeti in schisma !!!” Avem episcopi ecumenisti de 100 de ani (care au facut mult mai mult rau decat Creta, ex.Patriarhul Athenagoras), timp in care Biserica a continuat sa daruiasca sfinti, sfinte moaste si sfintenie. Iar cei care si-au sfintit viata in timpul episcopilor ecumenisti, nu au fost nepomenitori. Sau mai bine zis, cei din Biserica Ortodoxa Romana nu au fost niciunul nepomenitori. Iata ca Patriarhul Nicodim Munteanu-de exemplu, desi a fost otravit de rusi, nu a facut greseala fatala de a infiinta vreun sinod paralel care sa ajunga azi la ratacirile bisericii catacombelor din Rusia, biserica care se crede acum singura biserica adevarata a lui Hristos de pe pamant si nu recunoaste Tainele nici unei Biserici Locale dupa anatemele date ecumenismului in 1983 !!!

Sa incepem acum studiul unor nedumeri ale ucenicei Parintelui … in privinta P.Justin.

Vin foarte mulţi oameni şi mă întreabă ce să facă: să mai intre sau nu în bisericile în care s-au făcut slujbe ecumeniste?

Eu le-am spus că atunci cînd vor vedea că se vor împărtăşi unii de la alţii, să nu mai stea.”
Este foarte clar ca P.Justin invata sa se mearga inca la bisericile unde s-au tinut slujbe ecumeniste-in alta parte spune ca preotul sa faca mai intai o aghiazma … dar din momentul cand se vor impartasi unii de la altii-ortodocsi de la eretici si invers, la acele biserici sa nu se mai mearga : min. 7:44 https://www.youtube.com/watch?v=3tA8urIrfrw.

P.Justin continua, aratand ca nici aceste slujiri ale ortodocsilor cu asistenta „clericilor” eretici nu este binecuvantata de Dumnezeu : „Dar nici aşa – ne temem de cuvintele Sfinţilor Părinţi care interzic să stăm sub acelaşi acoperiş cu ereticii. Ba canoanele spun că nici cu creştinii necununaţi să nu stai la masă, darămite cu ereticii.

În cazul acesta ea nu mai e Biserică. De altfel e şi prorocit că toate organizaţiile ecleziastice vor cădea groaznic şi deodată, chiar şi instituţia Bisericii.”

Cuvantul „dar nici asa”, arata clar ca P.Justin nu era de acord nici cu slujirile in comun cu ereticii, nici macar Vecernii, sfintiri sau alte slujbe. Dovada pentru aceasta este Memoriul initiat de P.Justin pentru pedepsirea Mitropolitului N.Corneanu-care s-a impartasit de la greco-catolici si a PS Sofronie Drincec :  https://hristofor.wordpress.com/2008/07/03/memoriu-referitor-la-apostazia-mitropolitului-nicolae-corneanu-si-a-episcopului-sofronie-drincec/

Insa ucenica „Maria” intelege ca P.Justin indemna credinciosii sa mearga la slujbe comune cu ereticii, o intelegere gresita a d-ei, care nu are nimic in comun cu P.Justin.

Ucenica Maria il critica in continuare pe P.Justin pentru ca-i recomanda drept modele demne de urmat pe P.Arsenie Boca si pe P.Ilarion Argatu, socotindu-i a fi in randurile sfintilor.

Aceasta este ispita cea mare a gruparii nepomenitorilor-al caror lider este acum in mod clar P.Antim Gadioi, aceasta este sabia care sta deasupra capetelor lor : de la hulirea P.Arsenie Boca-P.Ilarion Argatu au trecut la hulirea Sf.Taine la pomenitori-chiar si cu specificarea-dupa multe presiuni, ca „sunt valide dar spre osanda” iar acum il hulesc pe P.Justin si-i „cauta cu lumanarea” greseli in carti, in invataturi.

„E greu de găsit,dar nu-ți trebuie prea multă bătaie de cap ca să recunoști un povățuitor duhovnicesc. Cel care caută un adevărat povățuitor duhovnicesc,la momentul potrivit îl va simți..Sufletul simte cui să se încredințeze,căci Dumnezeu este Cel Care pune în înimă dragostea față de cel cărui ti-a rînduit să-i urmezi.Eu abia așteptam să ies din temniță numai ca să-l văd pe părintele Paisie Olaru”.

Iata cum interpreteaza ucenica, aceste cuvinte ale P.Justin :

„MERGEM PE SIMȚIRI? SAU UN DUHOVNIC BUN ÎL CUNOAȘTEM DUPĂ DUHUL SFINȚILOR PĂRINȚI ?”

Un mucenic ca P.Justin care a fost chinuit timp de 16 ani- zi de zi in temnitele comuniste, cu foamete, batai, frig, anchete noaptea si ziua, un om  care avea rugaciunea „Doamne Iisuse…” de sine miscatoare in inima, eu cred ca avea simturile inimii destul de curatate ca sa deosebeasca duhovnicul care i se potriveste. De ce P.Justin nu s-a putut spovedi la P.Cleopa la iesirea din puscarii ?

P.Cleopa nu putea pricepe la acea vreme, cum in puscarie s-au facut Sf.Liturghii pe piept de muribund. El nu putea intelege cum se poate face o Sf.Litughie fara Antimis in cazuri extreme. Sa-i fi spus P.Cleopa ca P.Gheorghe Calciu neavand vin a folosit apa si paine pentru Sf.Liturghie la Aiud, avand credinta ca Cel ce la Cana Galileii a transformat apa in vin , poate face acelasi lucru si in temnita lui, era de neconceput pentru P.Cleopa. El avea cartea de canoane si o memorie foarte buna . De aceea, la acel moment P.Justin nu s-a putut intelege cu P.Cleopa. Este si P.Cleopa un sfant, dar la acea vreme nu l-a putut ajuta-intelege pe P.Justin. Mai tarziu insa, dupa cateva zeci de ani, l-a inteles mai mult si trimitea cazurile mai grele la P.Justin, sa le dea el de capat. Chiar a marturisit unor calugari de la Petru-Voda, care au mers o data sa ceara sfat de la el : „Il aveti pe P.Justin acolo. Ascultati de el. El este mucenic. Eu nu am luat o palma pentru Hristos.”

Iata ce invata si Sf.Niclae Velimirovici despre simtirile inimii : „De aceea omul trebuie să fie educat, exersat, obişnuit să recunoască imediat cu inima care este duhul celor ce se apropie de el, aşa cum recunoaşte cu limba săratul de nesărat, dulcele de amar.

Fraţilor, să ne străduim zi şi noapte să ne educăm inima, ca ea să poată recunoaşte întotdeauna fără greş binele de rău. În toate cele ce ni se întîmplă şi vin asupra noastră, trebuie să ne punem întrebarea: Ce e bun de aici, şi ce e rău? Tocmai de aceea ni se şi întîmplă tot ceea ce ni se întîmplă, ca să putem discerne din toate calea cea bună şi să o urmăm. Ne aflăm în asemenea situaţii de ispită şi poate de cîte o sută de ori pe zi. Cel care are ochi de văzut, să vadă.” https://hristofor.wordpress.com/tag/inima/

Păi eu am trăit aproape 90 de ani și am avut ocazia  să cunosc minuni cu nemiluita.

Dar au mai fost și semnele de la Maglavit și de la Vladimirești și multe altele pe la  Pașcani.Dar noi nu am urmărit fenomenul acesta al miracolelor care au avut drept martori creștini de ai noștri.Sub Influiența materialismului s-a urmărit denigrarea martorilor.”

Din toate informatiile vremii, la inceput chiar au fost minuni autentice, atat la Vladimiresti cat si la Maglavit-Petrache Lupu. Faptul ca dupa o vreme au aparut exagerari si deraieri, aceasta nu poate sa duca la contestarea inceputului de la Dumnezeu. Nu vad nimic gresit in aceste cuvinte ale P.Justin.

Dacă ar fi fost de pildă,aceste apariții la catolici sau protestanți,apoi făceau mare reclamă,ar fi știut să le folosească cu folos sporit.Le-au speculat.

Păi,Lourdes,de pildă,în Franța,apoi Fatima.Sau în Iugoslavia acum,la catolici,unde merg și se închină și ortodocșii noștri,la Medjugordje.Merg și se închină cu toții acolo.”

Trebuie stiut faptul ca P.Justin facea o distinctie clara intre credinciosii catolici simpli si papa-cardinali-„preotii” lor. Fata de cei din categoria a doua, era convins ca nu se poate face mare lucru si ca vor fi judecati cu asprime pentru ca duc atata multime de suflete la iad. Fata de cei din prima categorie se purta cu multa rabdare si bunatate. De exemplu, a primit la el timp de 8 ani de zile, o familie de catolici, pe care mereu ii miruia si ii punea la pomelnic-la psaltire.  Dupa 8 ani de zile abia, toti aceia au dorit sa primeasca Sf.Botez si sa se faca ortodocsi. Si la maici-la Paltin, a fost un caz in care chiar el a botezat si calugarit o maica ce provenea dintr-o familie de catolici. Este clar ca el credea ca si catolicii-si in general orice om de orice religie ar fi, sunt chemati sa cunoasca Adevarul. Numai in acest sens, se gandea ca poate acolo, in acele locuri o fi fost vreo minune care sa-i aduca la Adevar si pe catolici.  Sa nu uitam ca P.Justin si in general mai toti Sfintii Inchisorilor, s-au confruntat mai mult cu ateismul-adica negarea totala a lui Dumnezeu (atat in Rasarit-comunism cat si in Apus-capitalism salbatic-consumerism), decat cu ereziile. Unii dintre detinutii ortodocsi nadajduiau la o unire a fortelor din Apusul catolic-protestant cu rezistenta Rasaritului ortodox impotriva comunismului, nestiind ca in spate este acelasi stapan-sionismul. In acest sens, poate sa-i fie trecuta cu vederea lipsa de acrivie in privinta inselaciunilor de la Lourdes, Fatima, Medjugordje. Dar cine poate sa-i treca cu vederea acestea ? Numai cei care au buna-voire fata de oameni in general . Iata ce spune iarasi Sf.Nicolae Velimirovici in acest sens : „Caută mai presus de toate să te cureţi pe sine de rea-voirea faţă de oameni. Pentru că, adunând rea-voire faţă de oameni, aduni otravă – care, mai devreme sau mai târziu, te va nimici ca om. Caută mai presus de toate să aduni bună-voire faţă de oameni.”

Voi arata in continuare una din cele mai grele ispite pe care au avut-o de suferit patimitorii ortodocsi-majoritari din temnitele comuniste, aflati impreuna cu detinutii catolici si greco-catolici-in minoritate. Faptul ca pe catolici ii cercetau mereu superiori de-ai lor, ii spovedeau, ii impartaseau iar pe ortodocsi nici un arhiereu nu i-a cercetat, iar unii arhierei s-au lepadat chiar public de ei-pe unii chiar i-au oprit de la slujire, (anchetatorii le spuneau clar ca nu mai are nici un rost rezistenta lor, caci arhiereii au facut pact cu partidul comunist), a fost o alta grea lovitura pentru mucenicii ortodocsi din temnite.  Asa ca, sa nu-i judecam asa de usor si de simplist pe unii dintre marturisitorii temnitelor comuniste.

Alt pasaj din cartea P.Justin care a smintit-o pe ucenica Maria : ”

„Eram acum cîțva ani la Mănăstirea Bistrița,a venit un autocar din Paris,era condus de un tânăr care făcea studiile în Franța.Eu eram ghid la Mănăstirea Bistrița.

Părinte,uite vin catolicii aceștia,sunt d.e la UNESCO,capete luminate și un cardinal de la Paris.Au vrut să se împărtășească aicea.Cum era în octombrie,s-au întins cu toții pe jos,să culeagă și să mânânce fructe, mere.Aruncau cu acela,na ca omul.S-au dat la mâncare ,la băut și…că vor să se împărtășească.Cum să se împărtășească oamenii ăștia, nu vezi că mănâncă acuma?Ei,asta era regula lor.
Și noi ce facem?În Biserică n-o să-i primim să facă slujbă.Să meargă acolo în dosul Bisericii,să le ducem o masă,le punem acolo o lumânare și să facă și ei acolo…
Ne-am așezat și noi vreo cîțva călugări acolo, să vedem ce fac ei.
Scoate părintele o batistuță,cum aș scoate eu niște anafură dintr-o hîrtiuță,le pune acolo pe o tavă.A început slujba,s-a citit un Apostol,o Evanghelie și la un moment dat,hai să ne împărtășim.A luat întâi părintele,după aceea,veneau,aruncau cocenii în față  și veneau și se împărtășeau aici.
Mă gîndeam să le cînt un axion,o cîntare ortodoxă.
Dar am văzut și eu așa,nu mai ai ce le cînta la ăștia.Lasă-i în plata Domnului!Iată ce înseamnă Împărtășanie-ce înseamnă cultul  ortodox ,și ce înseamnă cultul occidental.Unde mai e post,unde sunt rugăciunile frumoase al Sfintei Împărtășanii?Sunt vreo duăsprezece molifte în ortodoxia noastră.
E greu să facem noi unitatea aceasta,e greu să ajungem noi să spunem că ne putem alia cu ei?Noi sîntem cu toată dragostea,îi primim,îi cinstim,le dăm tot ce li se cuvine,afară de amestecul ăsta de rînduială.
Rămân ei la concepția lor,s-o mântui ei în concepția lor și noi rămânem pentru botezul și harul „cîți în Hristos v-ați botezat,în Hristos v-ați și îmbrăcat”.
Rămân ei acolo,la ei,să meargă mai departe cu viața lor.E greu de spus să facem unitate între romano-catolici și ortodocși. Cînd o să ajungem la vîrf de piramidă să se facă niște acte de unire,o fi,dar poporul nu renunță cu ușurință la viața duhovnicească.
Noi nu putem să ne împărtășim nici cu romano- catolicii,nici cu monofiziții. Cu părere de rău,dar noi avem învățătura noastră cu care am mers de atâta vreme și tot ce există abatere,păcatul este numai pentru cei ce semnează un act de trădare dar și pentru tot neamul care rămâne sub osândă”.

Nu inteleg ce pacat ar avea P.Justin in urma acestei intamplari ? Mai intai de toate, staret la Bistrita era P.Ciprian Zaharia. El a primit acea delegatie de la Paris. Apoi P.Justin si ceilalti calugari trebuiau sa-i „pazeasca” pe acei catolici, sa vada ce fac ei acolo. Nu i-au lasat sa slujeasca in biserica. Binenteles ca au fost si curiosi sa vada cum fac ei slujba si cum se impartasesc. Dupa ce s-au lamurit, P.Justin a ramas ferm pe pozitia ortodoxa si impotriva slujbelor in comun si a unirii cu ei. Faptul ca vor semna arhiereii ecumenisti de tot felul de compromisuri semnate impreuna cu ei, acesta va fi pacatul care va cadea in principal pe capetele lor, dar ceva va avea de tras si poporul. Cuvantul ca „Rămân ei la concepția lor,s-o mântui ei în concepția lor.” nu cred ca ar avea  intelesul ca si catolicii au mantuire, ci ca doar ei cred ca au mantuire, aceasta mantuire fiind numai in mintea lor. Oare evreii nu cred ca au mantuire prin iudaism ? Dar ce legatura are aceasta cu realitatea mantuirii, pe care nu o poate darui decat Adevaratul Mesia, Iisus Hristos ? Oare nu si musulmanii cred ca se mantuiesc prin islam ? Dar ce legatura are aceasta cu Adevarul ? Niciuna. Dovada ca P.Justin nu credea ca in afara Ortodoxiei este mantuire, este cel putin o minune pe care a facut-o cu putin timp inainte de moarte, cu un catolic pe care l-a ajutat sa vina la Biserica Ortodoxa si sa se boteze .

Redam in continuare marturia acestui catolic :  https://www.atitudini.com/2016/09/cum-parintele-justin-converteste-cu-dragostea-sa-un-catolic-la-ortodoxie/

Am mai aflat inca o marturie a unei musulmance, care prin uleiul de la candela mormantului P.Justin, s-a vindecat de cancer si a trecut la Ortodoxie.

Asadar, nu poate fi acuzat in nici un caz P.Justin de ecumenism si de alte abateri de la Dreapta credinta.

Mai sunt in acest articol al ucenicei Maria si alte pasaje care au smintit-o si pe care nu mai are rost sa le supun analizei aici, caci analiza lor de catre aceasta ucenica, vadeste ca nu are o intelegere corecta a ceea ce citeste despre P.Justin. De altfel, acest articol a aparut(3 iulie 2017) dupa minunea izvorarii mirului din fotografiile P.Justin, minune care a vut loc la pomenirea de 4 ani a P.Justin, unde a slujit Sf.Liturghie IPS Pimen, pomenindu-se Mitropolitul Teofan. De ce nu se intampla astfel de minuni la nepomenitori-se intreba cineva intr-un comentariu ? Parerea mea este ca, datorita faptului ca P.Justin vede acum mult mai multe decat noi si nu-i incurajeaza in aceasta nepomenire. Fiecare este insa liber sa creada si sa interpreteze cum vrea, dar sa nu uite ca la un moment dat va avea  de dat seama  inaintea Mantuitorului Iisus Hristos, mai ales in aceste vremuri de grele incercari pentru Biserica, in care parca aceasta mai lipsea : denigrarea si punerea sub semnul indoielii a celor mai mari Sfinti pe care i-a dat Ortodoxia romaneasca in acest inceput de mileniu 3.

Nu vreau sa mai analizez si un alt articol defaimator la adresa P.Justin, intitulat „Iata ce ucenici a avut pr.Justin  , https://deasaimpartasirecunevrednicieosandavesnica.wordpress.com/2017/07/03/iata-ce-ucenici-a-avut-pr-iustin-parvu/, 

caci acolo se vede clar ca aceasta d-na Maria nu are nimic in comun cu duhovnicia si cu rabdarea-bunatatea-tactul pe care trebuie sa-l aiba un duhovnic pentru a mantui orice om, chiar daca acela ar fi un actor.

Pentru cei care se smintesc de unii Sfinti care erau constienti de ce au lucrat in viata si nadajduiau in mantuirea prin mila lui Dumnezeu, le aducem urmatorul cuvant din Patericul Egiptean : „Zis-a cineva lui avva Ioan Persul: atata osteneala am facut noi pentru Imparatia cerurilor, oare putem sa o mostenim? Si a zis batranul: eu cred ca voi mosteni Ierusalimul cel de sus, care este scris in ceruri (ai). Caci credincios este cel ce a fagaduit (aj). Si pentru ce sa nu cred?
Iubitor de straini ca Avraam m-am facut, bland ca Moise, sfant ca Aaron, rabdator ca Iov, smerit cugetator ca David, pustnic ca Ioan, jalnic ca Ieremia, invatator ca Pavel, credincios ca Petru, intelept ca Solomon. Si cred ca talharul, ca Cel ce mi-a daruit acestea pentru a Sa bunatate, si Imparatia mi-o va da!”.  Iata deci ca sunt Sfinti intre sfinti si smerenii intre smerenii. Smerenia fiind „haina dumnezeirii”, nu se poate niciodata desparti de Adevar.

Din pacate, se vede din ce in ce mai clar ce duh sta in spatele unor capetenii-doctrinari de nepomenitori : mai intai  i-au contestat-combatut pe P. Arsenie Boca-P.Ilarion Argatu, a urmat negarea pe fata a Tainelor slujite de preotii pomenitori, apoi afirmatia ca „in privinta Tainelor pomenitorilor nu ne pronuntam”, ” impartasirea la pomenitori este spre osanda, ca Iuda”, „nu luati anafura-aghiazma de la preotii pomenitori, nu mergeti decat la slujbele nepomenitorilor ca sa va ingraditi de erezia ecumenista”.

In urma sinaxei de la Botosani(18 iunie 2017), nu se mai spune nimic despre harul din BOR, despre Sf. Taine slujite de pomenitori, dar credinciosii sunt indemnati sa participe doar la slujbele nepomenitorilor-daca vor sa se ingradeasca de erezie.  Formularea de la punctul 10 este hilara : „… rămânem în Biserica Ortodoxă Universală, în cadrul Bisericii Ortodoxe Române, neavând intenția de a ne separa de ea, de a adera la organizații eretice sau schismatice, de a intra sub ascultarea altor episcopi decât cei ai locului.” De care episcopi ai locului mai asculta acum preotii nepomenitori ? Cum de nu sunt in schisma, daca nu slujesc in sobor nici cu arhiereii si nici cu preotii care-i pomenesc ? Cum de nu au cazut in erezie, daca P.Pamvo-spre exemplu, sustine ca la nepomenitori sunt „Liturghiile curate”, asadar rezultand in mod obligatoriu ca Liturghiile pomenitorilor ar fi necurate !!! Min 2 :10 si min 2:40 din predica P.Pamvo :

https://youtu.be/RYj3n8RPY8w

Iata aici teoria impartasirii spre osanda la pomenitori. Pe langa aceasta, P.Pamvo nu recunoaste caterisirea sa, nu din motivul de viciu de procedura canonica, ci pentru  ca Mitropolitul Teofan, semnand la Creta, ar fi devenit automat lipsit de har …  Pentru aceste erori, nu am semnat rezolutia sinaxei de la Botosani.

Acum, in 3 iulie, o ucenica a unui preot nepomenitor dimpreuna cu duhovnicul ei, ii contesta Ortodoxia P.Justin si minunile lui de dinainte si de dupa moarte.  Cu o strangere de inima, ma intreb : oare ce va urma ?

Amintesc in final despre un cuvant pe care nu mai stiu de unde l-am citit candva la M-re-dar il retin caci ne-a impresionat pe toti atunci, cuvant care ar trebui sa-i puna pe ganduri pe acesti oameni aflati in grele ispite. Un „calugar” nu mai voia sa asculte de nimeni si un altul s-a dus la el sa-l induplece : asculta macar de Parintele cutare imbunatatit. Cel ispitit si biruit raspundea : cine este cutare ? Eu ascult de Ava Antonie.  Dupa un timp s-a dus din nou calugarul sa vada, a mai cedat, s-a mai muiat ? I s-a raspuns : cine este Ava Antonie. Eu ascult acum de Vasile, Grigorie si Ioan. Dupa alta vreme : cine sunt Vasile, Grigorie si Ioan. Eu ascult doar de Sfanta Treime. La sfarsit a inceput sa-L huleasca si pe Dumnezeu si s-a indracit.

Dumnezeu sa ne fereasca pe toti de asemenea caderi fara de intoarcere. Amin.

 

 

 

 

599 de comentarii

 1. Mi-au blocat adresa hackerii apostati de pe bull-blogul pentru „o dreapta manipulare”…Dupa ce m-au spurcat si m-au facut ca la usa cortului pentru ca „am indraznit” sa le dau gloante verbale nepomenitorilor, ma lasasera si fara email.Ce blog jegos! Iarta-ma Doamne, dar ortodocsi la ortodocsi nu ar trebui sa isi scoata ochii. Pretinsii ortodocsi ar trebui sa o lase moale cu hulele si rastalmacirea canoanelor sio a dogmelor, pana nu se vor vedea obligati sa renunte silit( de catre dracii ce ii iau in stapanire) si sa spumege ca trenurile in gara.
  Hal netrebnici.O duduie indraznise sa scrie pe O.Info, ca pruncii carele primesc vaccinuri nu se vor mantui!Doamne fereste!…. Nu le convine sa le dau peste nas…ma infaca sa ma muste, catalogandu-ma”proasta; eretica” SI HULESC SFINTII cum le vine la gura si cu asta basta.
  Se cred interesanti. Dar uita vorbele Mantuitorului:” cei din urma, vor fi cei dintai”!
  +Cu noi este Dumnezeu!!!+

  Apreciază

  • Sionistii si rabinii il au pregatit pe falsul lor mesia. Trump si Putin sunt doar uneltele lor. Niciunul din ei nu are nici o legatura cu Dumnezeu si cu mantuirea. Nu mai vorbim de ceilalti conducatori de state. Toti o apa si-un pamant. Trump se inchina la 666 pe fata dimpreuna cu tot neamul lui : satanisti.

   Apreciază

 2. Cuvioase parinte Teodot, asa zisa „ucenica” Maria este o indracita, nu trebuie sa ii dati raspuns, ca sa nu aruncati margaritare unei scroafe. Adevaratii ucenici ai Sfantului Parinte Iustin Parvu numai Dumnzeu ii stie, ei traiesc intr-o continua lupta cu patimile, ei in general au ajuns la o asemenea masura incat tehnologia aceasta a internetului nu le este cunoscuta. Trebuie doar sa va dati seama ca o indracita ca aia de se da Maria arunca o piatra ca sa tulbure pacea pe internet. Cunosc mai multe persoane care pun pe net stiri false iar crestinii sau oamenii naivi le iau de bune. Aia care se da ucenica mai bine s-ar spovedi de hulele aduse Parintelui Iustin Parvu. Si eu care ma bag pe subiect, va spun ca stiu persoane care urmaresc totul pe internet de la IP de calculator pana si la convorbirile telefonice. Aceste persoane au creat situri prin care storc bani de la oameni (situri ptr adulti, situri ptr a promova anumite poze, situri cu adrese false, situri care pot copia nr de card si apoi lasa oamenii fara bani etc.) Totul e supravegheat de o clica, am ceva informatii dar nu le pot pune aici. Va salut din Uk, toate cele bune!

  Apreciază

   • Doamne ajuta ! Parinte , inca nu stiu daca exista vreo conexiune intre compania lui J. Kushner (ginerele lui Trump ) si o companie din Israel numita „BlackCUbe” …urmaresc asta de cateva luni , insa ceea ce au in comun este nr. „666” . Compania „BlackCube ” are 3 filiale deschise in 3 mari capitale importante : Tel-Aviv, Paris si Londra , toate aceste 3 filiale au numere de telefon ce contin combinatia „666” . De reamintit : cubul negru e un simbol satanic .
    Iata linku-l :

    http://www.blackcube.com ( de verificat la datele de contact )
    iata ce scrie pe site :
    ” „” A select group of veterans from the Israeli elite intelligence units that specialises in tailored solutions to complex business and litigation challenges „”

    „”” Cutting-Edge Analytical Skills

    Cutting-edge analytical and research skills are at the heart of every solid intelligence project. Highly experienced and trained in Israel’s elite military and governmental intelligence units, the Black Cube team uses creative and inventive thinking to connect the dots.

    Harvesting in the Cyber World

    Black Cube has developed innovative tools and methodologies to handle massive amounts of data. We unearth useful information for our clients and map all potential sources of interest by trawling the deep web and harvesting information from typically inaccessible areas of the Internet such as the Dark Net.

    Languages & Cultures

    With its multi-lingual background, including more than 30 native speakers of different languages, and a unique understanding of many local cultures, the team is uniquely skilled to operate in Europe, the Middle East, the Former Soviet Union, Latin America and many other regions, while handling various cultural challenges. Black Cube has already operated successfully in over 70 countries.
    Extensive Database Access

    We have unique experience accessing and analyzing information on various platforms, including more than 240 limited-access financial, commercial, regulatory, legal and technical databases, gaining lawful access to new resources in accordance with our clients’ needs.
    Pro-Active Approach

    We overcome limited-access sources by taking a can-do, dynamic approach. We have developed several unique methods, especially in the social engineering field, that allow us to move freely in and extract valuable information from limited access sources, both in virtual and physical environments.””””

    Destul de intrusivi tipii ….

    Required
    Required

    Tel-Aviv 3 Mazeh Street +972 (0)3 5755 666

    London CityPoint, 1 Ropemaker Street +44 (0)203 1515 666

    Paris 10 Place Vendôme +33 (0)97 0733 666

    info@blackcube.com

    https://www.blackcube.com/case-studies/

    dar si sursa de informare:

    se pare ca Soros sta ( doar in faza de start-up) in spatele ascensiunii lui Kushner

    Apreciază

  • Da,da…Cinstite Parinte! Eu vazusem asa ceva anul trecut deci S-A DESCOPERIT VACCINUL IMPOTRIVA CREDINTEI IN DUMNEZEU!
   Sa luam aminte, cine are minte!!!
   Iertati-ma, Cinstite Parinte!+

   Apreciază

 3. ……
  „În vârful piramidei se află o forţă superinteligentă, dar malefică, care nu poate fi identificată de nimeni.”
  ……..
  ” ..mult mai important este să cunoaştem modalitatea prin care ne putem elibera de această forţă superinteligentă şi malefică. Pentru a afla acest lucru trebuie să cunoaştem modalitatea de acţiune a acestei forţe.”
  Aici aveti intregul link:
  https://conspiratiisimistere.wordpress.com/2016/02/03/inteligenta-malefica-care-conduce-lumea/

  Apreciază

  • Nu exista nici o farta malefica impersonala, precum nici vreuna benefica impersonala. Culmea raului, adica acea forta malefica maxima este satana iar desavarsirea binelui este Dumnezeu-Sfanta Treime. Dupa cum spun cativa Sfinti-intre care Sf.Gavriil Georgianul, P.Justin , P.Cleopa, P.Ilarion Argatu … deja satana si-a gasit omul pe care-l asteapta de 2000 de ani, antihristul-mesia evreilor sionisti. Demonii iau acum infatisarea de extraterestri, nave, forte. Lumea are 5508+2017=7525 de ani iar nu sute de mii de ani. … Dar biruinta va fi a lui Hristos.

   Apreciază

 4. „HAARP face parte din arsenalul de arme al Noii Ordini Mondiale, din cadrul Iniţiativei de Apărare Strategică. Prin comandă militară, economii naţionale întregi pot fi destabilizate prin manipulare climatică. Iar acestea pot fi făcute fără ca victimele să ştie, cu costuri minime şi fără implicarea personalului militar.Pe lângă alterarea climei şi crearea de furtuni, HAARP modifică modul în care mintea umană operează şi chiar scade rezistenţa biologică la boli.”
  https://conspiratiisimistere.wordpress.com/2013/05/21/haarp-de-la-teoria-conspiratiei-la-realitate/
  Din acest motiv a refuzat Trump sa mai bage milioane in buzunarele celor care distrug clima,infuriiîndu.i pe slugarnicii de merkel&co.

  Apreciază

 5. Curios este ca intre Soros si Trump e o ura de moarte.

  Trump nu e evreu si mai e si nationalist (a fost chiar comparat cu Hitler). Probabil ca asta nu-i place lui Soros.
  Mai e si faptul ca Trump e impotriva marxismului cultural (avorturi, LGBT, corectitudine politica, refugiati, incalzire globala) si asta in mod sigur il deranjeaza pe Soros.

  Aceste doua personaje Soros si Trump nu se prefac, ei chiar se urasc. Sa nu-mi spuneti ca joaca teatru.. intre ei e ura mare.

  Apreciază

 6. @LIDIA nici mie nu mi-au primit unele comentarii unii nepomenitori desi am vorbit politicos dar adevarul doare intotdeauNA acum fiind si postul ADORMIRII MAICII DOMNULUI sunt si ispitele mult mai mari.MAICA SFANTA SA-I LUMINEZE ! -atat le doresc.

  Apreciază

  • Sarut-mana,Cinstite Parinte!
   @Florentina,Doamne-ajuta cu sanatate si mantuire tie si intregei tale familii!
   DA!Traim aceste zile,cand vedem cu ochii „larg inchisi” pentru unii, cum Patriarhia Romana, incearca sa ne mazileasca drepturile fundamentale la viata prin mijlocirea liberului arbitru…Cum Patriarhia( doar fraternizeaza cu stimabilii Papistasi) isi abroga dreptul acesta de a trece peste orice hotare de bun simt, lasand la o parte Slujirea intru Hristos Domnul, pentru a se apuca sa pupe in cur atat politicienii nostri cat si pe marii magnati care au pe mana fabrica de bani si care…multi dintre, din tara sau afara, sunt in fruntea portafoliilor farmaceutice.Cum Patriarhia vrea cu orice pret un popor bolnav, stors de orice vlaga si putere, saracit cu sila si vaccinat cu forta, cu gunoaiele produse pe vapoare pentru care NIMENI NU GARANTEAZA NIMIC.
   TOVARASE PATRIARH, ALOOO…NIMENI NU GARANTEAZA CA ACELE VACCINURI- INCUBATE PE NASPA DIN CELULE JEGOASE, TUMORALE ,SI CARE MAI AU IN COMPONENTA NU DOAR METALE GRELE CI SI VIRUSI VII, CANCER VIU-SUNT SIGURE SI EFICIENTE PENTRU ADMINISTRAREA LOR….GARANTEZI DUMNEATA, DE ITI PUI CATEII SA LATRE PE LA TEMBELIZIUNI?! ITI IEI DUMNEATA ACEST ROL? ETE, CE SA NE MAI FACEM…POPA BOTEAZA , DAR ZILE NU DA, VEI ZICE…DA’….CU IADUL CUM RAMANE?! CU INVATATURA NOASTRA DREPTMARITOARE PE CARE AM MOSTENIT-O DE LA INSUSI HRISTOS SI SFINTII APOSTOLI CUM RAMANE…”ADEVARAT,ADEVARAT VA SPUN VOUA, CA CINE VA FACE RAU UNORA DINTRE ACESTI MAI MICI AI MEI, MIE IMI VA FACE!”…SI VETI PLATI CU SANGE, TOTI CEI CARE SUSTINETI LEGEA, DIRECT SAU INDIRECT, DE LA POSTACI PANA LA PURCEII AIA GRASI SI INDOPATI DIN PARLA-HA-HA-MENT!
   Vedeti cum lucreaza dracul?!
   Cum ii ameteste pe toti, incat isi omoara copiii cu buna stiinta prin vaccinuri si apoi, mananca, se sterg pe la gura, si adorm bietii de ei, zicand ca acela nu-i pacat. Belesc ochii pe internet, vad atatea lucruri infricosatoare,marturii ale parintilor, opinii ale doctorilor-cercetatori-mari oameni de stiinta cu studii extensive de zeci de ani in domeniu, -dar zic”lasa ca nu-i nimica”, si se duc si se culca! Aud opinii -mai retrase ce-i drept-de la asistente, sau chiar doctori de familie care spun ca VACCINURILE NU SUNT BUNE, dar ei raspund”fa-le d-na doctor ca de altfel nu il pot da la scoala”.Au la indemana prospectele vaccinurilor in care scrie negru pe alb-compozitie-efecte adeverse-rata de siguranta-coeficient de eficacitate.Apoi.Le mai deschide capul cate un preot al Lui Dumnezeu, dar degeaba frate…sunt zombificati! Mumiii.Stanci de piatra!
   M-am intalnit cu parintii unui baietel, coleg cu fii-miu la gradinita si au zis :” am citit, am citit, stiu tot…am fost cu baiatul la doctorita si nu a vrut sa il vaccineze ca era racit.Stii, ca nu e voie sa-l vaccinezi cand e racit(!). Dar apoi l-am dus, cand era sanatos si tot nu a vrut jigodia. I-am facut galagie.Da’ de ce doamna doctor, nu vreti sa il vaccinati ca acuma e sanatos.Cum vine asta…”.
   Ha! Ce sa le zici la alde astia?! Tragem apa.Stiu.Suna trist.Dar canonul pentru vaccinisti este acela pentru ucidere de copiii.Cand ai stiut si ai facut ASA INSEAMNA…UCIDERE.Deoarece chiar daca nu ar fi atat de periculoase si ar avea doar oarece efecte adverse, ai stiut?-Ai bagat in trupusorul firav de copil asa ceva=CANCER…asta inseamna.
   Tragedia este ca acestia, habar-nu au ca ucid- si manca, dorm si nu mai spovedesc grotescul pacat la preot sa se curateasca, sa faca greu canon…asa ca, …prin urmare cu dumicatul in gura ,se vor rostogoli la iad, toti cei care nu vor lua aminte! Nu este usor lucru! Vai de noi!
   Sa zic ca, fericiti sunt cei ce mai ispasesc din pacate prin imbolnavirea copilului in urma vaccinarii. Ei se mantuie pentru ca au prins firul, isi plang paCatul si trezesc toata comunitatea.Restul.Manca mama, manca…”cei din urma,vor fi cei dintai”…Alooo,se aude pe la Patriarhia ORTODOXA Romana?!
   Iertati-ma, Cinstite Parinte!!!+
   „Dumnezeu Este Domnul si s-au aratat noua.Bine este cuvantat, cel ce vine intru Numele Domnului!”.
   „Manca-va-r RAIUL sa ve manance!Sa ve vad pe toti la rai!”-prCleopa!

   Apreciază

 7. Cine l.o fi platit pe excrocul asta de tudor vladimir sa scrie asa ineptii???
  http://www.capital.ro/germania-cauta-muncitori-peste-un-milion-de-locuri-de-munca.html
  Astfel sint amagiti romanii care inca mai cred ca.n vestul salbatic mai umbla si acum cîinii cu covrigi in coada!
  Si uite asa pleaca romanul (ca sa spele wc.urile neamtzului sau sa lucreze in constructii dar si acolo la carat nu la ceva m.bun sau la cules recoltele lor,ca doar in aceste „bran$e”se gaseste de lucru),si lasa pamintul stramosesc de pomana banditilor,pamint care mîine-poimîine va fi ocupat de musulmani ca doar asa vor putea micsora participarea la Sfintele Liturghii deci,atacarea Bisericii.
  Cititi mai jos (cu ajutorul google)linkul in care chiar nemtzii scriu cum oamenii/familiile cu servici se duc sa manince la centre de homeless/obdachlos pt.au devenit saraci chiar si cei cu servici(datorita lui Schroeder,Merkel&co.!)
  http://www.tagesschau.de/dev/anthony-103~_origin-afff7f88-c9bd-416a-a104-203d649a648c.html
  Dragii mei romani,va rog nu credeti minciunile din presa romaneasca!
  In tot vestul a fost bine pina a cazut comunismul/socialismul pt.ca doar asa puteau atrage ingineri-doctori-scriitori-cercetatori adica spuma scolilor comuniste unde s.a invatat carte cu adevarat;in 2005 in USA orice roman care primea green card si vroia sa se inscrie la facultate,cu bacalaureatul(dat in Romania)trecea direct in anul doi de facultate,conditia fiind stapinirea lb.engleze si daca traiai in sudul Americii tr.sa cunosti si ceva spaniola;va dati seama ce scoala exceptionala a fost in tara noastra minunata?!?
  Sint multi romani veniti din Spania ca n.au m.avut de lucru si lucreaza in Germania sau Austria la „Casele pt.animale”la curatenie insa bineinteles ca nu le ajung banii si mai fac curatenie(daca au norocul sa fie primiti)la privati.
  Dumnezeu sa ne lumineze mintea,sa ne dea intelepciune si sa ne apere de vrajmasii straini si de cei de un neam cu noi!
  TRAIASCA ROMANIA!!!
  DOAMNE AJUTA-NE!

  Apreciază

 8. @Simona

  Daca ajung in vest la lucru si nu la produs, cum sunt amagite multe persoane, tot e bine, ca se pot intoarce teferi acasa, dar in sudul Italiei au ajuns multi sclavi la propriu pe plantatiile mosierilor. Avand in vedere salariile mici, chiar nu merita deplasarea si efortul de a infrunta greutatile emigrarii. Problema este insa la noi, nu la ei. Se vrea tara golita de romani.

  @Florian

  Si la evrei sunt ceva convulsii, pentru ca au inchis sau au vrut sa inchida brusc postul unei televiziuni. Nu stiu daca nu a celei nationale. Asta din stirile care au transparut la un moment dat la noi in ziare.

  Apreciază

 9. „Adevărata biruință este atunci când cei din jurul tău te răstignesc, iar tu îi ierți, îi iubești și te rogi pentru ei”
  IPS Părinte Mitropolit Teofan

  Apreciază

 10. Cred ca exista si multa maculatura pe net si ne putem risipi foarte usor daca nu bagam de seama ca nu avem de-a face cu adevaruri, ci cu distorsionari. Am muscat si eu cu Simona parca, citand un site care claxona foarte tare ca vorbeste de realitati paralele, insa nu mi-am dat seama imediat. Daca bagi pe google beforeitsnews, iti apar etichetele site-ului: Alternative News. UFO, Beyond Sciense si mai o chestie care incepe cu True si puncte, puncte. Ei trebuie sa spuna ca sunt stiri alternative si dincolo de stiinta, deci false, ca sa nu-i desfiinteze. Cam cum scriu despre farfuriile zburatoare, cam asa cred ca sunt si celelate stiri: bazate pe imaginatie, uneori bolnava.

  Apreciază

   • Sarut-mana, parinte!+
    Doamne fereste de ceea ce ii asteapta pe americani( dar si pe noi)…9.11.Was an inside job!!!Pentru a pune in practica initierile teroriste, supravegherile in masa, coordonarea cetatenilor, toate cu perfida scuza:atacuri Al-Quaeda=Al-CIA-DA.
    Se insista, imping agenda la cote maxime, fierbe lumea, clocoteste de un razboi…arde tara si la noi de 27 de ani, dar inafara de noi, o mana de „bezmetici neuro-cerebrali”, care dormim ca si cucuvelele in fata internetului, mai da cineva doi bani pe treburile astea?!
    Zzzzz….SE DOARME FRATILOR!SE DOARME LA GREU!!!Di ce?Cum zic ardelenii, la ei se intreaba”di ce”, iar nu”de ce”….DIN CAUZA TELEVIZOARELOR!!! DIN CAUZA TEMBELIZIUNILOR care au propulsat televizoarele pe listele de prioritati ale cetatenilor ca racheta Tomahawk!
    Televizorul aceasta unealta demonica, special creata de minti ascutite pentru a ne tine stare vegetativa ahtiati de placerea de a sta in cur pe scaun si a savura, incredibilul, senzationalul, grotescul-rapeste omului nu doar timpul necesar mantuirii dar si sanatatea mentalului care devine pe zi ce trece mai putrescenta,deplorabila, aducandu-l in pragul falimentului sufletesc rapindu-i orice dorinta si putinta DE APARARE.
    Pai, pe vremea lui Stefan Voda cel Sfant, Mircea cel Batran, Neagoe Basarab…Mihail Viteazu, sareau toti la cea mai mica alarma si potential de invazie din partea cotropitorilor streini, ba inca si cea mai mica idee care nu coincidea si nu se incadra in standardele de patriotism si nationalism erau aspru sanctionate incat boiarilor le era frica si atunci cand adia vantul printre frunze se se intrebau;” cine poate sa sune asta”!
    Toti de la cel de tata pana la „pensionari”, erau in garda si gata de actiune.Nimeni nu statea degeaba.Toata tara era o santinela vie si fiecare romanas avea un singur tel:UNITATE SUB CREDINTA IN DUMNEZEU!
    Astfel ca mergeau din gura in gura toate zvonurile care voiau sa macine tara si se starpea raul din fasa.
    Nimeni nu se punea cu tara noastra caci prin conducatorii cinstiti si sfinti, se sfintea si poporul.
    Nicolae Ceausescu l-au omorat savarsindu-se ritual satanic chiar in ziua Nasterii Domnului.Nu am fost vrednici de un asa conducator.Duduiau toate.Tinerii aveau speranta zilei de maine, pentru aceasta flacaruie invatau de se rupeau scolarii si cladeau tara muncitorii! DAR ERA INTERZIS TELEVIZORUL!Dar totusi o satana era:RADIOUL! Romania libera!
    Nu era vreme de sfaramat in fata ecranului pentru ca se muncea la cladirea unui imperiu, o tara independenta:”Neamestecul in afacerile interne’;”Sunt teroristi printre noi”,Radioul al carui sunet haladuia maidanele era mai tare,mai senzational decat prevenirea vie…A strigat presedintele dar degeaba, manipularea era deja facuta, cartile se faceau pe masa de joc iar cartoforii de duzina isi imparteau prazile exact cum ne-a aratat Cinstitul Parinte pe bacnotele de bani.
    Acum televizorul acesta strica iremediabil minti de copii, de adulti, de pensionari ca dracul a gasit prin aceasta cutie sa prosteasca o masa de oameni in acelasi timp, ce mare descoperire…sa stai inert acolo, in fata cutiei si sa dormitezi in timp ce altii ne lucreaza vietile, fura ca in codru, ne rapesc sanatatea, maine si copiii dar noi nimica, nici nu ii simtim cand vin tiptil-tiptil…ca doar ne place mizeria varata direct in creieri si in duh, de sub faras jidovesc.
    De ce nu sarim fratilor?De ce nu vrem sa inchidem odata televizoarele astea si sa probim macar o luna cum e fara ele, fara minciuno-stirile lor, de ce nu II cerem ajutor si milostivire Lui Dumnezeu,Preacuratei Maicii Sale si Tuturor Sfintilor ?De ce nu facem santinele fratilor?! De ce nu mai este in noi nici vlaga, nici putere, nici dorinta de a schimba ceva in tara sau in lume?!?!
    Sssst, a inceput „Romanii au talent’, acolo ma duc eu si la „Next Star” il trimit pe fii-miu, iar soacra-mea cu barbata-miu pleaca la „Mama mea gateste mai bine’ in timp ce eu nu am putut sa merg la „Insula Iubirii” asa ca, o trimit pe fii-mea, dar nu inainte de a-i face niste adaptari…ca…asa se cere. Lasa-ti-ma sa mestec guma si berica la rece, incepe un nou serial sa ma instalez in fotoliu; TREZITI-VA!!!
    ROMANI TREZITI-VA ODATA SI INCHIDETI TELEVIZOARELE ASTEA SI NU VA MAI RUPETI CU FACEBOOK-URILE! LINISTITI MINTEA MACAR DOUA SAPTAMANI SI NE SPUNETI SI NOUA CUM EI! CA VINE CA MAINE URGIA SI IN CE NE PRINDE IN ACEEA VOM FI JUDECATI!
    Iertati-ma, parinte!+
    Hristos Biruieste!!!

    Apreciază

   • Asta inca nu e nimic . Iata ce-i asteapta pe americani-desfiintarea costei de est : http://beforeitsnews.com/alternative/2017/08/why-is-this-printed-on-our-money-video-3539169.html
    Asadar, o racheta nucleara aruncata de ei in Oceanul Atlantic, va distruge costa de est. Acum sunt 340 de milioane de americani. Este si un film artistic din 2014 care prezinta planul acesta. Asa a mai fost realizat un film care prezenta cu cativa ani inainte mascarada cu turnurile gemene. Predicatia-planul pentru 2025 este sa mai ramana … 50 de milioane.

    Apreciază

   • Truth Shock TV 2017-2018END TIMES-THE FUTURE IS ALREADY WRITTEN
    Sarut-mana,Cinstite Parinte!
    Am vazut ieri o lacusta verde, m-am speriat foarte tare de aratarea ei, iar saptamana trecuta a prins tata una. Pacatele noastre!
    Doamne Iisuse Hristoase, Fiul Lui Dumnezeu, miluieste-ne pre noi si lumea Ta!

    Apreciază

   • Sarut-mana,Parinte.
    Nu este sters, eu voi scrie titlul iar cei interesati sa caute pe Google fiindca ori am coada dupa mine,ori nu vrea Dumnezeu…nu imi ies link-urile!
    Iertati-ma, Parinte.+

    Apreciază

   • Sarut-mana,Cinstite Parinte.+
    Va trebui sa cautam dupa titlu pe Google, nu vrea Dumnezeu ca eu sa trimit link-uri, scriu corect,adresa tot insa…nimic.Rar daca se vede ceva…Asa ca voi da titlul si cine este interesat va cauta.
    Iertati-ma,Cinstite Parinte!+

    Apreciază

 11. Cand practica te omoara, intervine foarte practic Dumnezeu. Nu poti sa tii la infinit in brate un nenorocit de sinod fara ca Dumnezeu sa te slobozeasca putin din brate.

  Apreciază

  • Nu tinem nici un Sinod in brate. Ne dezicem de toate ereziile si imoralitatile lor. Sa fie pe capul lor toate acestea. Dumnezeu sa-i mai intoarca la pocainta macar pe unii. Nu ne luam dupa ei nici la ecumenism si nici la vaccinuri.

   Apreciază

 12. E limpede ca sfintia voastra nu tineti sinodul in brate. Ma refeream la cei de la varf, ca vad ca vrajmasul le cam poarta sambetele prin presa.

  Apreciază

  • Nu ne luam dupa predicile-declaratiile arhiereilor-ca sunt platiti sau sa taca sau sa minta-manipuleze. In rest, Insusi Marele Arhiereu Iisus Hristos ii va judeca, si n-as vrea sa fiu nici o clipa in pielea lor. Cum sa vorbeasca ei impotriva ticalosilor de politicieni de la conducere si in sprijinul poporului, daca au salarii de ministri-sute de milioane de lei ? De aceea este foarte grea mantuirea acum, deoarece ecumenistii sunt extrem de vicleni. Este mai grea lupta cu ei decat lupta cu demonii. Ei il ajuta cel mai mult pe antihrist la pecetluire : sustin ca actele electronice nu sunt nici o problema, ca vaccinurile dau sanatate, ca la Creta totul a fost ortodox-desi poate vedea si un copil ca acest sinod a fost opera sionistilor(16.06.2016-26.06.2016 … „666”-semnul sionistilor si al antihristului). Iar majoritatea preotilor asculta-fara nici o urma de ratiune de acesti arhierei. Nici dupa ce i-a smerit Dumnezeu cu dezvaluirile caderilor lor morale, nici dupa aceasta, tot nu se smeresc si nu recunosc ca au gresit la Creta. Mare va fi deci acela care se va mantui in aceste vremuri pline de tot felul de sminteli.

   Apreciat de 1 persoană

 13. O sa urmaresc maine articolul despre bani, care desigur, pentru ca sunt palpabili si la vedere, pot beneficia in cazuri fericite de o analiza sau critica obiectiva, ceea ce e mai greu cu actiunile, intentille oamenilor sau evenimentele care sunt mult mai volatile si doar Dumnezeu cunoaste in amanunt contextele. Cu ocazia asta mi-am adus aminte cum a demascat Sfantul Paisie Aghioritul desenul de pe bancnota de 5000 de drahme parca. Era diavolul cocotat pe ruinele unei biserici, iar trei calugari stilizati, ca sa nu bata la ochi, i se inchinau.

  Apreciază

 14. Ura asta intre Soros si Trump demonstreaza ceea ce stiam deja: in „imparatia” lor e dezbinare, diavolul insusi e tatal dezbinarii, al urii si minciunii. Insasi masonii sunt dezbinati, ganditi-va numai cate „loji” si „rituri” au..
  Ideea asta ca cutare „e unealta” lui cutare, Trump e unealta lui Soros, Soros e unealta lui Rockefeler, Rockefeler e unealta nu stiu cui etc. etc. suna a teoria conspiratiei de doi bani. Pana la urma toti sunt uneltele diavolului nu?

  La fel cum diavolul daca ar fi lasat ar rasturna pamantul cu o unghie, la fel si masonii ar porni razboiul mondial chiar de maine iar rabinii l-ar aduce pe antichrist chiar de azi. Numai ca, nu le este (inca) ingaduit.

  Apreciază

 15. @Lidia

  Desi zici mai cu foc, in esenta zici bine. Insa santajele cu Pomohaci si PS-ul de Barlad incep sa functioneze. Nu doresc sa vad paiul din ochiul altuia, ci doar sa atrag atentia ca Patriarhia emite fix acum pareri intr-un domeniu in care putea cu diplomatie sa-si rezerve dreptul la tacere. Cei in care ar trebui sa ai incredere te trimit la moarte psihica sau fizica si bat palma la dezbinare sociala, iar asta dupa ce au incercat si duhovniceste sa ne arda in Creta.

  Apreciază

 16. Sarut-mana,Cinstite Parinte!+
  Daca nu intra acest link https;//youtu.be/fckHstAduzo, se va cauta asa: Raw-News-The Planet Nubiru veil will be lifted during the great eclipse on august 21 2017.
  „In data de 21 august 2017,o eclipsa totala de soare va intuneca cerurile Americii, incepand din Oregon, de-a lungul fasiei de mijloc a tarii, inspre Carolina de Sud.[…]
  Este o perioada a intunericului.Ce s-ar putea intampla.Este o uriasa retrezire a vulcanilor in Italia.In timp ce scriu asta, chiar de-a lungul Bay of Naples langa Pompei si acolo zace un super-vulcan.Ar putea omora milioane.Este cunoscut sub numele de Campi Fegres.
  De fapt, ar putea fi un impact catastrofic global.Oamenii de stiinta acolo, sunt intr-un proces de a fora in jos peste 2 mile inspre a masura nivelele de magma, in ciuda opozitiei altor oameni de stiinta locali care spun ca aceasta actiune a lor reprezinta o actiune suicidala si ca, ar putea sa cauzeze eruperea super-vulcanului.
  Sunt toate acestea fapte prin miscari simultane care sa cauzeze drastice schimbari?
  Hai sa incheiem cu o opinie a lui Albert Enstein(!):Coincidenta este stilul Lui Dumnezeu de a ramane anonim(!).”-Raw-News
  „Indrazniti, Biruinta va fi a Fiului Meu…”-Maica Domnului in Temnitele Comuniste.+

  Apreciază

  • Fantasmagoria cu planeta Nibiru e făcută ca sa pregătească venirea extratereștrilor, adică a demonilor. Nu plecați urechea la nimic despre evenimente ce se petrec in spațiu, pentru ca multă înșelare va veni de acolo. Căutați-L pe Mântuitorul in inima, pentru ca acolo e Împărăția Lui.

   Apreciază

  • Asa este : am vazut marturiile. Serviiicle secrete se ucupa cu aceste asasinate. Toate serviciile secrete din lume sunt facute anume de sionisti ca sa fie supravegheati-ucisi toti oamenii care se ridica la lupta cea buna din fiecare neam. Asa a fost securitatea, asa sunt si cele de acum, cu metode din ce in ce mai sifisticate si diabolice.

   Apreciază

  • P.Adrian Fageteanu sa se roage pentru noi. Dar puterea jertfei ramane, si la fel lupta pentru apararea copiilor si a noastra a tuturor, ca sa nu creada cineva ca va ramane nevaccinat-nepecetluit daca nu lupta. Cine este cel ce a spun : „Cel ce lupta pentru Dumnezeu si neamul sau nu va fi invins niciodata.” ?

   Apreciază

 17. ” Cel ce lupta pentru DUMNEZEU si pentru Neamul sau nu va fi invins niciodata ” Mucenic , Marturisitor si Martir ,Cpt.Corneliu Zelea Codreanu
  Legea lui DUMNEZEU Sta mai presus de totul pentru ca ADEVARUL prin Cruce este HRISTOS DUMNEZEU , MESIA si este Lumina care inseamna Biruinta asupra diavolului adica Biruinta asupra celui potrivnic , tatal minciunii .
  HRISTOS A INVIAT !

  Apreciază

 18. Parintele Adrian Fagetean poate se referea la o atitudine extrema pe care unii au luat-o fata de cei cu permise auto cu cip, si poate nu la situatii ca cea de acum cu vaccinarea la tampla. Are poate dreptate cu Sfantul Apostol Petru, insa aceea a fost poate pregatirea pentru martiriul de mai tarziu si o oglinda in care Sfantul Apostol a putut sa-si priveasca propria neputinta, pentru a o putea extirpa. Partea cu Sfantul si Dreptul Iov cred ca e o introducere si o lectie cu o doza mare de nadejde cu privire la vremurile din urma. Tocmai din cauza asta a subliniat nu o data ca Dumnezeu va scurta acele vremuri, pentru a vedea si lumina de la capatul tunelului, nu doar supliciile, care pana la urma sunt pentru a ne lamuri in foc. Dar, deocamdata, Parintele insista pe trairea prezentului, asa cum o facea si Parintele Arsenie Papacioc. Si mi-a placut ca nu vede izolarea ca o metoda de a-ti salva pielea si a evita oarecare torturi sau deprivari, care pot veni si prin vazduh de altfel, pentru ca, asa cum spune el clar, in joc e sufletul. Pentru cei care raman pe cararea mantuirii si nu cad din cauza ispitelor obisnuite, pentru aceia e pregatita frica, dezorientarea, cararea spre deznadejde, deja furnizate si astazi. Cred ca atitudinile marilor duhovnici sunt complementare. Adica e bine si sa fii vigilent, iar Parintele Iustin descifreaza efectiv pericolele actuale pentru noi, dar e bine si sa nu cazi in prapastia deznadejdii. Cert este ca Parintele Iustin este un vizionar si ne-a avertizat corect cu privire la vaccinuri si de asemenea cu privire la capcana finala spre care duc actele biometrice, oricat ar incerca unii sa le bagatelizeze.

  Un bun exemplu pentru noi au fost rusii, care au trecut prin apocalipsa bolsevismului, iar in haosul si deznadejdea generala au existat totusi si oameni ai lui Dumnezeu si persoane care isi cautau mantuirea cu perseverenta. Multi sfinti din acele vremuri si-au desfasurat activitatea de mantuire a lor si a ucenicilor in conditii vitrege si cu pretul vietii. Lucru care le-a conferit sfintenia. Mai jos citez o parte din viata Sfantului Amfilohie de la Poceaev:

  „In toamna anului 1962, a fost arestat de catre comunisti, inchizandu-l intr-un spital de psihiatrie. A fost eliberat datorita Svetlanei Alilueva, fiica lui Stalin, pe care o vindecase de o bola psihica. Dupa aceasta, parintele Amfilohie s-a stabilit la o ruda din, satul sau natal. Oamenii continuand si aici sa vina la el pentru a dobandi tamaduire. Acestora de multe ori le spunea despre sine: ”Voi credeti ca eu sunt sfant? Eu sunt om pacatos! Iar vindecarile voi le-ati primit pentru credinta voastra.

  Din anul 1965 parintele Amfilohie s-a mutat la o nepoata asa, care locuia tot in satul natal. In curtea acesteia parintele a ridicat un mic paraclis inaintea caruia facea rugaciuni si sfintea apa. Langa acesta a pus o masa lunga pentru pelerini, caci pe toti cei ce-i calcau pragul, ii poftea sa guste din binecuvatata sa masa.

  Sfantul Amfilohie, a trait 77 de ani. Dupa mai multe tentative de omor asupra sa, a murit otravit prin mancare pe 1 ianuarie 1971. Prin credinta, dragoste si milostenia pe care a acordat-o celor aflati in necazuri, el a fost un exemplu viu de vietuire, castigand dragoste si lasand o amintire de neuitat in inimile oamenilor.” http://www.crestinortodox.ro/sfinti/sfantul-amfilohie-la-poceaev-99558.html

  Apreciază

 19. Cred ca lumea e in vacanta.

  Parinte, am si eu o intrebare. Daca sora cuiva boteaza ortodox un baiat adult, acela se poate casatori cu sora nasei de botez, sau sunt rude spirituale si nu se poate? Eu am citit ca e diferit de la o biserica ortodoxa la alta. Adica romanii si sarbii sunt stricti si spun ca gradele spirituale sunt foarte importante, dar la altii, apartinand de alte biserici ortodoxe, mai merge. Eu stiam ca nasii sau nasele si finii sau finele de cununie nu au voie sa se cunune intre ei. Si am mai citit ca e o greseala sa se puna multi nasi la un copil, pentru ca atunci copiii acestora nu se mai pot cununa intre ei, dar unde se gasesc informatiile astea?

  Apreciază

 20. Multumesc pentru raspuns, Parinte. La care caz va referiti? La ala cu copiii? O prietena comuna care are doi baietei n-a vrut sa o boteze pe o nepoata de-a mea de sora, spunand ca daca mai tarziu ar vrea aia micii sa se ia, adica nepoata mea si vreun fiu de-al ei, atunci n-ar mai putea din cauza ei. Prietena asta e profesoara, dar de origine din Braila si un om deosebit. Aici in Banat nimeni nu si-ar fi pus problema.

  Apreciază

  • Are dreptate prietena din Braila. http://www.sfaturiortodoxe.ro/pcleopa/32nunta.htm
   „Rudeniile din dumnezeiescul Botez. Acestea rudenii sunt oprite sa se ia in casatorie pana la gradul sapte inclusiv.
   Nasul, daca a botezat un copil, baiatul acela, daca a crescut, nu poate lua pe fiica nasului, dar nici pe fata fiului, nepoata de la fiu. De abia poate lua pe stranepoata nasului. Tot asa si daca acest baiat al nasilor ar avea un baiat, nu poate lua pe fata nasului, ci numai pe nepoata nasuIui.
   Apoi mare pacat fac preotii si crestinii aceia care pun nasi multi la nunta, cum am auzit prin Bucovina, ca au pus 40 de nasi la o nunta. Nebunie nemaipomenita ! Toti se fac rudenii. Copiii lor nu se mai pot lua in veac in casatorie.
   Cine v-a invatat sa puneti multi nasi la nunta ? Ca sa iasa parale multe ? Te duci in gheena, in iad ! Atat aveti voie, un nas sa puneti; nasul cu sotia lui ( daca sunt cununati religios ). Atat ! Un singur nas sa se puna la nunta. Va arat eu dogmele si canoanele Bisericii; eu sunt cu mana pe Pidalion si pe pravilele bisericesti.
   Deci sa nu se mai faca pacatul acesta ! Si pe preotul care ingaduie aceasta, Biserica il osandeste. Stiti voi cat de mare pacat este amestecarea rudeniilor din dumnezeiescul Botez ? Este mai mare decat cel de sange. Am sa va dau o pilda. Daca s-ar ajunge la nebunia aceasta sa pacatuiasca tatal cu fiica sa, ii opreste 20 de ani de Sfintele Taine. Iar daca a trait cu fina din botez, il opreste 25 de ani, ca este mai mare rudenia din botez decat cea de sange, ca este rudenie duhovniceasca.
   Trebuie sa stiti lucrul acesta, ca va bagati in gheena, daca va puneti nasi multi si va faceti rudenii si pe urma copiii sau nepotii vostri se iau in casatorie. Voi raspundeti !”

   Apreciază

 21. Ce spuneam putin mai demult se implineste, „radenii”la Botosani la sinaxa aratau imagini cu intalnirile ecumeniste ale patriarhului Kiril si il ridicau in slavi pe episcopul Longhin. 17.08.2017 Kiev, Pecerska, Longhin Jar este ridicat la rang de arhiepiscop, primind binecuvantarea Mitropolitului Onufrie de Kiew,( pomenitor al patriarhului rus Kiril), evident, la slujba a fost pomenit patriarhul Kiril, cel care s-a intalnit cu papa. DOVADA: Longhin Jar si Onufrie la 01:30 https://youtu.be/aBKQ_uMne4U Prind contur informatiile ca rusii vor destabilizarea BOR. Patriarhul Kiril nu a mers din.mandrie la sinodul din Creta, are cea mai mare influenta in Ortodoxia Institutionala mondiala, mai mare decat a patriarhului ecumenic Bartolomeu, avand in jurisdictie Rusia, Ucraina, Rep. Moldova.Joi seara, la emisiunea Jocuri de putere, pe realitatea tv, s a vorbit de sinodul din Creta, maine seara, se va discuta iarasi. Solutia este ramanerea in Patriarhia Ortodoxa Romana. Patriarhii, ecumenisti sau nu se pomenesc intre ei.

  Apreciază

 22. @ILEANA : LA PARINTELE ILIE CLEOPA GASESTI RASPUNSUL CEL MAI EXACT…IMI AMINTESC CA AM CITIT (IN VOL.NE VB.PARINTELE ILIE CLEOPA) CA NU E VOIE CA PARINTII SA PUNA MULTI NASI CA SE POT INRUDII COPII LOR ….SI TOT LA SFINTIA SA AM GASIT SCRIS CA PRUNCII BOTEZATII IN ACEEASI CRISTELNITA SUNT RUDENII SPIRITUALE..DECI SA FIM ATENTI NOI PARINTII DAR SI PREOTII TREBUIE SA AJUTE POPORUL CU INFORMATII. DOAMNE AJUTA!

  Apreciază

 23. @Florentina

  Multumesc, Florntina. Eu am citit ca acei copii care sunt botezati in aceeasi cristelnita se pot cununa intre ei. Am vazut imagini facute la un botez ortodox in Africa si erau botezati toti intr-un bazin, un fel de piscina. Cam tot satul s-a botezat. Ma gandesc ca preotii aia stiau ce fac. Era intr-o revista ortodoxa de la noi, caci unul din preoti cel putin era roman din Moldova. As vrea sa stiu si eu daca e bine sau nu sa se procedeze astfel.

  Prin faza cu sora-mea nasa de botez am trecut personal si pot spune ca am avut un inger pazitor la datorie, caci exact dupa botez s-a pus o bariera de beton intre mine si el, desi eu habar nu aveam de acest impediment. Am fost judecata ca sunt rasfatata si ca mereu fac ce vreau eu si nu tin cont de ceilalti, dar eu ii sunt foarte recunoscatoare lui Dumnezeu, pentru ca a imprastiat cursa diavoleasca. Am fost chiar acuzata de catre unul din parintii care a savarsit botezul ca omul s-a botezat din cauza mea sau pentru mine si e cu semn de intrebare botezul, dar omul a intrat in randuiala Bisericii, se spovedeste, se impartaseste, deci a dat roade. Ce au pazit atunci cei doi preoti, care puteau sa se sesizeze ca nasa nu-i la locul ei? Pana la urma a fost un bine pentru amandoi si pentru mantuire, ca eu ma devenit extrem de nesimtitoare si doar nu era sa ma cunun eu pe mine cu cineva cu forta. Ma bucur ca am raspunsul exact, pentru ca, desi faza e expirata mai demult si cu final fericit, intreb si eu ca sa avertizez pe altii, insa din pacate unii preoti nu cunosc canoanele si raspunsul e de genul: Si care-i problema? Eu am o satisfactie mare, desi n-am dus absolut nicio lupta sufleteasca, si nici macar nu eram constienta de ce se intampla, dar sunt bucuroasa ca am ramas pe drumul Bisericii. La un moment dat, dupa ce eu m-am facut zid, mai ales ca eram atacata „elegant” din toate partile, s-a prins sora-mea ca ar fi fost ceva in neregula cu eventuala cununie si instinctiv mi-am dat si eu seama ca din cauza asta m-am desprins total cu ajutorul lui DUmnezeu. Insa abia peste vreo 8-9 ani am citit si eu undeva pe net ca n-ar fi fost bine deloc si am putut confirma ca traseul a fost bun. Altfel ar fi fost vai si amar de mine, si m-as fi chinuit si eu ca atatia altii care disperati incearca sa vasleasca impotriva Bisericii si a lui Dumnezeu.

  Apreciază

 24. VOR FII AMARNIC PEDEPSITI CEI CARE AU CONTRIBUIT LA FILMUL „TARUL AL 2-LEA ” …IL CLEVETESC ARATAND CA AR AVEA O RELEATIE CU O BALERINA..FIMUL E REALIZAT IN ACEST AN…CATA INDRAZNEALA! .IN URMA CU VRE-O 5 ANI S-A MAI FACUT UN FILM CU FAMILIA TARISTA-NUMIT „ANASTASIA” IN CARE ARATA CA ACEASTA AR FII INNEBUNIT…MINTI INTUNECTATE!

  Apreciază

 25. @Florentina

  Da, insa noi ne indepartam de el, din cauza mandriei sau a patimilor si ne putem pierde. Pericolul exista mereu, pentru ca diavolul sta la panda. Eu atunci tocmai descoperisem Biserica si aveam multa ravna si Dumnezeu a vazut asta. Insa totusi am ramas cu deprinderea asta sa verific ce este voie sa faci si ce nu, iar daca ai facut ceva gresit, cum poti sa repari. Mai profit si de o ceata consistenta de calomniatori, care imi mai slefuiesc mandria, si incerc sa merg un pic si inainte, nu numai inapoi.

  Apreciază

 26. I have been exploring for a bit for any high quality articles or blog posts on this kind of space .
  Exploring in Yahoo I finally stumbled upon this web
  site. Reading this information So i’m happy to convey that I’ve a
  very just right uncanny feeling I came upon just what I needed.
  I so much unquestionably will make sure to don?t
  fail to remember this web site and provides it a glance on a
  continuing basis.

  Apreciază

 27. Parinte,daca am cunostinte eretice,e pacat sa nu le spun ca vor merge in iad,chiar daca una dintre ele probabil ar lua-o in ras iar alta e posibil sa ma minta in privinta credintei sale?
  Ar trebui neaparat sa gasesc o atmosfera mai ok si un moment potrivit sau?Adica e pacat sa nu opresti pe cineva dintr-un pacat,dar aici e ceva mai complex.

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s