Noi contestatari ai P.Justin

 

Imagini pentru parintele iustin parvu, foto     

Zilele trecute mi-a trimis un credincios urmatorul link, care mi-a confirmat ceea ce ma asteptam sa se intample. Cineva a spus : ” Sa vezi ce o sa urmeze : dupa contestarea P.Arsenie Boca-P.Ilarion Argatu,  va urma P.Justin la rand ca sa fie contestat de catre unii nepomenitori.” Chiar asa s-a si intamplat. https://deasaimpartasirecunevrednicieosandavesnica.wordpress.com/2017/07/03/argumente-din-invataturile-gresite-ale-pr-iustin/

https://deasaimpartasirecunevrednicieosandavesnica.wordpress.com/2017/07/03/iata-ce-ucenici-a-avut-pr-iustin-parvu/

As fi vrut sa ma adresez autorului acestor articole, administratorului acestui blog, dar cu cine sa vorbesti, ca nu-si da numele !!! La asemenea bloguri nici macar nu ar trebui sa le acorzi vreo atentie. Cat de credibil poate sa fie cineva care nu se semneaza la sfarsitul unui articol ? De ce nu vrea sa-si asume raspunderea prin propria semnatura ? N-ar fi trebuit sa-i acord nici o atentie, dar pentru ca deja a inceput si denigrarea P.Justin si  strecurarea indoielilor in privinta Sfinteniei si Ortodoxiei sale, ma vad dator cu un raspuns.

Din titlul acestui blog-„Deasa impartasire cu nevrednicie”, precum si din articolele publicate-Predici ale Parintelui … la Schitul Radeni, este evident pentru mine cine sta in spatele acestui blog : o ucenica a Parintelui … parinte caruia nu-i voi scrie aici numele, asteptand totusi sa-si revina in sine si sa se indrepte, ca doar P.Justin l-a primit in Manastire si i-a acordat tot sprijinul si increderea.

Exista acum dupa sminteala Creta o ispita destul de greu de biruit, care suna in urechile unora cam asa : „nici un Parinte duhovnic din cei care au trecut prin prigoana comunista nu a luptat cu adevarat imporiva ecumenismului, deoarece niciunul nu a intrerupt pomenirea ierarhilor ecumenisti. Toti s-au temut si nu au luat taurul de coarne. Hai sa facem noi aceasta. Vremea lor a fost. Acum este vremea „marturisirii” noastre. Noi o sa ne conducem direct dupa canoane si dupa Sf.Parinti.” Oare chiar asa sa fie ? Oare nu stiau P.Adrian Fageteanu, P.Justin, P.Cleopa, P.Paisie Olaru, PArsenie Papacioc, P.Sofian Boghiu, P. D-tru Staniloae … de acest Canon 15 ? Stiau prea bine, dar P.Adrian Fageteanu a spus : „Vedeti ca in lupta voastra impotriva ecumenismului sa nu cadeti in schisma !!!” Avem episcopi ecumenisti de 100 de ani (care au facut mult mai mult rau decat Creta, ex.Patriarhul Athenagoras), timp in care Biserica a continuat sa daruiasca sfinti, sfinte moaste si sfintenie. Iar cei care si-au sfintit viata in timpul episcopilor ecumenisti, nu au fost nepomenitori. Sau mai bine zis, cei din Biserica Ortodoxa Romana nu au fost niciunul nepomenitori. Iata ca Patriarhul Nicodim Munteanu-de exemplu, desi a fost otravit de rusi, nu a facut greseala fatala de a infiinta vreun sinod paralel care sa ajunga azi la ratacirile bisericii catacombelor din Rusia, biserica care se crede acum singura biserica adevarata a lui Hristos de pe pamant si nu recunoaste Tainele nici unei Biserici Locale dupa anatemele date ecumenismului in 1983 !!!

Sa incepem acum studiul unor nedumeri ale ucenicei Parintelui … in privinta P.Justin.

Vin foarte mulţi oameni şi mă întreabă ce să facă: să mai intre sau nu în bisericile în care s-au făcut slujbe ecumeniste?

Eu le-am spus că atunci cînd vor vedea că se vor împărtăşi unii de la alţii, să nu mai stea.”
Este foarte clar ca P.Justin invata sa se mearga inca la bisericile unde s-au tinut slujbe ecumeniste-in alta parte spune ca preotul sa faca mai intai o aghiazma … dar din momentul cand se vor impartasi unii de la altii-ortodocsi de la eretici si invers, la acele biserici sa nu se mai mearga : min. 7:44 https://www.youtube.com/watch?v=3tA8urIrfrw.

P.Justin continua, aratand ca nici aceste slujiri ale ortodocsilor cu asistenta „clericilor” eretici nu este binecuvantata de Dumnezeu : „Dar nici aşa – ne temem de cuvintele Sfinţilor Părinţi care interzic să stăm sub acelaşi acoperiş cu ereticii. Ba canoanele spun că nici cu creştinii necununaţi să nu stai la masă, darămite cu ereticii.

În cazul acesta ea nu mai e Biserică. De altfel e şi prorocit că toate organizaţiile ecleziastice vor cădea groaznic şi deodată, chiar şi instituţia Bisericii.”

Cuvantul „dar nici asa”, arata clar ca P.Justin nu era de acord nici cu slujirile in comun cu ereticii, nici macar Vecernii, sfintiri sau alte slujbe. Dovada pentru aceasta este Memoriul initiat de P.Justin pentru pedepsirea Mitropolitului N.Corneanu-care s-a impartasit de la greco-catolici si a PS Sofronie Drincec :  https://hristofor.wordpress.com/2008/07/03/memoriu-referitor-la-apostazia-mitropolitului-nicolae-corneanu-si-a-episcopului-sofronie-drincec/

Insa ucenica „Maria” intelege ca P.Justin indemna credinciosii sa mearga la slujbe comune cu ereticii, o intelegere gresita a d-ei, care nu are nimic in comun cu P.Justin.

Ucenica Maria il critica in continuare pe P.Justin pentru ca-i recomanda drept modele demne de urmat pe P.Arsenie Boca si pe P.Ilarion Argatu, socotindu-i a fi in randurile sfintilor.

Aceasta este ispita cea mare a gruparii nepomenitorilor-al caror lider este acum in mod clar P.Antim Gadioi, aceasta este sabia care sta deasupra capetelor lor : de la hulirea P.Arsenie Boca-P.Ilarion Argatu au trecut la hulirea Sf.Taine la pomenitori-chiar si cu specificarea-dupa multe presiuni, ca „sunt valide dar spre osanda” iar acum il hulesc pe P.Justin si-i „cauta cu lumanarea” greseli in carti, in invataturi.

„E greu de găsit,dar nu-ți trebuie prea multă bătaie de cap ca să recunoști un povățuitor duhovnicesc. Cel care caută un adevărat povățuitor duhovnicesc,la momentul potrivit îl va simți..Sufletul simte cui să se încredințeze,căci Dumnezeu este Cel Care pune în înimă dragostea față de cel cărui ti-a rînduit să-i urmezi.Eu abia așteptam să ies din temniță numai ca să-l văd pe părintele Paisie Olaru”.

Iata cum interpreteaza ucenica, aceste cuvinte ale P.Justin :

„MERGEM PE SIMȚIRI? SAU UN DUHOVNIC BUN ÎL CUNOAȘTEM DUPĂ DUHUL SFINȚILOR PĂRINȚI ?”

Un mucenic ca P.Justin care a fost chinuit timp de 16 ani- zi de zi in temnitele comuniste, cu foamete, batai, frig, anchete noaptea si ziua, un om  care avea rugaciunea „Doamne Iisuse…” de sine miscatoare in inima, eu cred ca avea simturile inimii destul de curatate ca sa deosebeasca duhovnicul care i se potriveste. De ce P.Justin nu s-a putut spovedi la P.Cleopa la iesirea din puscarii ?

P.Cleopa nu putea pricepe la acea vreme, cum in puscarie s-au facut Sf.Liturghii pe piept de muribund. El nu putea intelege cum se poate face o Sf.Litughie fara Antimis in cazuri extreme. Sa-i fi spus P.Cleopa ca P.Gheorghe Calciu neavand vin a folosit apa si paine pentru Sf.Liturghie la Aiud, avand credinta ca Cel ce la Cana Galileii a transformat apa in vin , poate face acelasi lucru si in temnita lui, era de neconceput pentru P.Cleopa. El avea cartea de canoane si o memorie foarte buna . De aceea, la acel moment P.Justin nu s-a putut intelege cu P.Cleopa. Este si P.Cleopa un sfant, dar la acea vreme nu l-a putut ajuta-intelege pe P.Justin. Mai tarziu insa, dupa cateva zeci de ani, l-a inteles mai mult si trimitea cazurile mai grele la P.Justin, sa le dea el de capat. Chiar a marturisit unor calugari de la Petru-Voda, care au mers o data sa ceara sfat de la el : „Il aveti pe P.Justin acolo. Ascultati de el. El este mucenic. Eu nu am luat o palma pentru Hristos.”

Iata ce invata si Sf.Niclae Velimirovici despre simtirile inimii : „De aceea omul trebuie să fie educat, exersat, obişnuit să recunoască imediat cu inima care este duhul celor ce se apropie de el, aşa cum recunoaşte cu limba săratul de nesărat, dulcele de amar.

Fraţilor, să ne străduim zi şi noapte să ne educăm inima, ca ea să poată recunoaşte întotdeauna fără greş binele de rău. În toate cele ce ni se întîmplă şi vin asupra noastră, trebuie să ne punem întrebarea: Ce e bun de aici, şi ce e rău? Tocmai de aceea ni se şi întîmplă tot ceea ce ni se întîmplă, ca să putem discerne din toate calea cea bună şi să o urmăm. Ne aflăm în asemenea situaţii de ispită şi poate de cîte o sută de ori pe zi. Cel care are ochi de văzut, să vadă.” https://hristofor.wordpress.com/tag/inima/

Păi eu am trăit aproape 90 de ani și am avut ocazia  să cunosc minuni cu nemiluita.

Dar au mai fost și semnele de la Maglavit și de la Vladimirești și multe altele pe la  Pașcani.Dar noi nu am urmărit fenomenul acesta al miracolelor care au avut drept martori creștini de ai noștri.Sub Influiența materialismului s-a urmărit denigrarea martorilor.”

Din toate informatiile vremii, la inceput chiar au fost minuni autentice, atat la Vladimiresti cat si la Maglavit-Petrache Lupu. Faptul ca dupa o vreme au aparut exagerari si deraieri, aceasta nu poate sa duca la contestarea inceputului de la Dumnezeu. Nu vad nimic gresit in aceste cuvinte ale P.Justin.

Dacă ar fi fost de pildă,aceste apariții la catolici sau protestanți,apoi făceau mare reclamă,ar fi știut să le folosească cu folos sporit.Le-au speculat.

Păi,Lourdes,de pildă,în Franța,apoi Fatima.Sau în Iugoslavia acum,la catolici,unde merg și se închină și ortodocșii noștri,la Medjugordje.Merg și se închină cu toții acolo.”

Trebuie stiut faptul ca P.Justin facea o distinctie clara intre credinciosii catolici simpli si papa-cardinali-„preotii” lor. Fata de cei din categoria a doua, era convins ca nu se poate face mare lucru si ca vor fi judecati cu asprime pentru ca duc atata multime de suflete la iad. Fata de cei din prima categorie se purta cu multa rabdare si bunatate. De exemplu, a primit la el timp de 8 ani de zile, o familie de catolici, pe care mereu ii miruia si ii punea la pomelnic-la psaltire.  Dupa 8 ani de zile abia, toti aceia au dorit sa primeasca Sf.Botez si sa se faca ortodocsi. Si la maici-la Paltin, a fost un caz in care chiar el a botezat si calugarit o maica ce provenea dintr-o familie de catolici. Este clar ca el credea ca si catolicii-si in general orice om de orice religie ar fi, sunt chemati sa cunoasca Adevarul. Numai in acest sens, se gandea ca poate acolo, in acele locuri o fi fost vreo minune care sa-i aduca la Adevar si pe catolici.  Sa nu uitam ca P.Justin si in general mai toti Sfintii Inchisorilor, s-au confruntat mai mult cu ateismul-adica negarea totala a lui Dumnezeu (atat in Rasarit-comunism cat si in Apus-capitalism salbatic-consumerism), decat cu ereziile. Unii dintre detinutii ortodocsi nadajduiau la o unire a fortelor din Apusul catolic-protestant cu rezistenta Rasaritului ortodox impotriva comunismului, nestiind ca in spate este acelasi stapan-sionismul. In acest sens, poate sa-i fie trecuta cu vederea lipsa de acrivie in privinta inselaciunilor de la Lourdes, Fatima, Medjugordje. Dar cine poate sa-i treca cu vederea acestea ? Numai cei care au buna-voire fata de oameni in general . Iata ce spune iarasi Sf.Nicolae Velimirovici in acest sens : „Caută mai presus de toate să te cureţi pe sine de rea-voirea faţă de oameni. Pentru că, adunând rea-voire faţă de oameni, aduni otravă – care, mai devreme sau mai târziu, te va nimici ca om. Caută mai presus de toate să aduni bună-voire faţă de oameni.”

Voi arata in continuare una din cele mai grele ispite pe care au avut-o de suferit patimitorii ortodocsi-majoritari din temnitele comuniste, aflati impreuna cu detinutii catolici si greco-catolici-in minoritate. Faptul ca pe catolici ii cercetau mereu superiori de-ai lor, ii spovedeau, ii impartaseau iar pe ortodocsi nici un arhiereu nu i-a cercetat, iar unii arhierei s-au lepadat chiar public de ei-pe unii chiar i-au oprit de la slujire, (anchetatorii le spuneau clar ca nu mai are nici un rost rezistenta lor, caci arhiereii au facut pact cu partidul comunist), a fost o alta grea lovitura pentru mucenicii ortodocsi din temnite.  Asa ca, sa nu-i judecam asa de usor si de simplist pe unii dintre marturisitorii temnitelor comuniste.

Alt pasaj din cartea P.Justin care a smintit-o pe ucenica Maria : ”

„Eram acum cîțva ani la Mănăstirea Bistrița,a venit un autocar din Paris,era condus de un tânăr care făcea studiile în Franța.Eu eram ghid la Mănăstirea Bistrița.

Părinte,uite vin catolicii aceștia,sunt d.e la UNESCO,capete luminate și un cardinal de la Paris.Au vrut să se împărtășească aicea.Cum era în octombrie,s-au întins cu toții pe jos,să culeagă și să mânânce fructe, mere.Aruncau cu acela,na ca omul.S-au dat la mâncare ,la băut și…că vor să se împărtășească.Cum să se împărtășească oamenii ăștia, nu vezi că mănâncă acuma?Ei,asta era regula lor.
Și noi ce facem?În Biserică n-o să-i primim să facă slujbă.Să meargă acolo în dosul Bisericii,să le ducem o masă,le punem acolo o lumânare și să facă și ei acolo…
Ne-am așezat și noi vreo cîțva călugări acolo, să vedem ce fac ei.
Scoate părintele o batistuță,cum aș scoate eu niște anafură dintr-o hîrtiuță,le pune acolo pe o tavă.A început slujba,s-a citit un Apostol,o Evanghelie și la un moment dat,hai să ne împărtășim.A luat întâi părintele,după aceea,veneau,aruncau cocenii în față  și veneau și se împărtășeau aici.
Mă gîndeam să le cînt un axion,o cîntare ortodoxă.
Dar am văzut și eu așa,nu mai ai ce le cînta la ăștia.Lasă-i în plata Domnului!Iată ce înseamnă Împărtășanie-ce înseamnă cultul  ortodox ,și ce înseamnă cultul occidental.Unde mai e post,unde sunt rugăciunile frumoase al Sfintei Împărtășanii?Sunt vreo duăsprezece molifte în ortodoxia noastră.
E greu să facem noi unitatea aceasta,e greu să ajungem noi să spunem că ne putem alia cu ei?Noi sîntem cu toată dragostea,îi primim,îi cinstim,le dăm tot ce li se cuvine,afară de amestecul ăsta de rînduială.
Rămân ei la concepția lor,s-o mântui ei în concepția lor și noi rămânem pentru botezul și harul „cîți în Hristos v-ați botezat,în Hristos v-ați și îmbrăcat”.
Rămân ei acolo,la ei,să meargă mai departe cu viața lor.E greu de spus să facem unitate între romano-catolici și ortodocși. Cînd o să ajungem la vîrf de piramidă să se facă niște acte de unire,o fi,dar poporul nu renunță cu ușurință la viața duhovnicească.
Noi nu putem să ne împărtășim nici cu romano- catolicii,nici cu monofiziții. Cu părere de rău,dar noi avem învățătura noastră cu care am mers de atâta vreme și tot ce există abatere,păcatul este numai pentru cei ce semnează un act de trădare dar și pentru tot neamul care rămâne sub osândă”.

Nu inteleg ce pacat ar avea P.Justin in urma acestei intamplari ? Mai intai de toate, staret la Bistrita era P.Ciprian Zaharia. El a primit acea delegatie de la Paris. Apoi P.Justin si ceilalti calugari trebuiau sa-i „pazeasca” pe acei catolici, sa vada ce fac ei acolo. Nu i-au lasat sa slujeasca in biserica. Binenteles ca au fost si curiosi sa vada cum fac ei slujba si cum se impartasesc. Dupa ce s-au lamurit, P.Justin a ramas ferm pe pozitia ortodoxa si impotriva slujbelor in comun si a unirii cu ei. Faptul ca vor semna arhiereii ecumenisti de tot felul de compromisuri semnate impreuna cu ei, acesta va fi pacatul care va cadea in principal pe capetele lor, dar ceva va avea de tras si poporul. Cuvantul ca „Rămân ei la concepția lor,s-o mântui ei în concepția lor.” nu cred ca ar avea  intelesul ca si catolicii au mantuire, ci ca doar ei cred ca au mantuire, aceasta mantuire fiind numai in mintea lor. Oare evreii nu cred ca au mantuire prin iudaism ? Dar ce legatura are aceasta cu realitatea mantuirii, pe care nu o poate darui decat Adevaratul Mesia, Iisus Hristos ? Oare nu si musulmanii cred ca se mantuiesc prin islam ? Dar ce legatura are aceasta cu Adevarul ? Niciuna. Dovada ca P.Justin nu credea ca in afara Ortodoxiei este mantuire, este cel putin o minune pe care a facut-o cu putin timp inainte de moarte, cu un catolic pe care l-a ajutat sa vina la Biserica Ortodoxa si sa se boteze .

Redam in continuare marturia acestui catolic :  https://www.atitudini.com/2016/09/cum-parintele-justin-converteste-cu-dragostea-sa-un-catolic-la-ortodoxie/

Am mai aflat inca o marturie a unei musulmance, care prin uleiul de la candela mormantului P.Justin, s-a vindecat de cancer si a trecut la Ortodoxie.

Asadar, nu poate fi acuzat in nici un caz P.Justin de ecumenism si de alte abateri de la Dreapta credinta.

Mai sunt in acest articol al ucenicei Maria si alte pasaje care au smintit-o si pe care nu mai are rost sa le supun analizei aici, caci analiza lor de catre aceasta ucenica, vadeste ca nu are o intelegere corecta a ceea ce citeste despre P.Justin. De altfel, acest articol a aparut(3 iulie 2017) dupa minunea izvorarii mirului din fotografiile P.Justin, minune care a vut loc la pomenirea de 4 ani a P.Justin, unde a slujit Sf.Liturghie IPS Pimen, pomenindu-se Mitropolitul Teofan. De ce nu se intampla astfel de minuni la nepomenitori-se intreba cineva intr-un comentariu ? Parerea mea este ca, datorita faptului ca P.Justin vede acum mult mai multe decat noi si nu-i incurajeaza in aceasta nepomenire. Fiecare este insa liber sa creada si sa interpreteze cum vrea, dar sa nu uite ca la un moment dat va avea  de dat seama  inaintea Mantuitorului Iisus Hristos, mai ales in aceste vremuri de grele incercari pentru Biserica, in care parca aceasta mai lipsea : denigrarea si punerea sub semnul indoielii a celor mai mari Sfinti pe care i-a dat Ortodoxia romaneasca in acest inceput de mileniu 3.

Nu vreau sa mai analizez si un alt articol defaimator la adresa P.Justin, intitulat „Iata ce ucenici a avut pr.Justin  , https://deasaimpartasirecunevrednicieosandavesnica.wordpress.com/2017/07/03/iata-ce-ucenici-a-avut-pr-iustin-parvu/, 

caci acolo se vede clar ca aceasta d-na Maria nu are nimic in comun cu duhovnicia si cu rabdarea-bunatatea-tactul pe care trebuie sa-l aiba un duhovnic pentru a mantui orice om, chiar daca acela ar fi un actor.

Pentru cei care se smintesc de unii Sfinti care erau constienti de ce au lucrat in viata si nadajduiau in mantuirea prin mila lui Dumnezeu, le aducem urmatorul cuvant din Patericul Egiptean : „Zis-a cineva lui avva Ioan Persul: atata osteneala am facut noi pentru Imparatia cerurilor, oare putem sa o mostenim? Si a zis batranul: eu cred ca voi mosteni Ierusalimul cel de sus, care este scris in ceruri (ai). Caci credincios este cel ce a fagaduit (aj). Si pentru ce sa nu cred?
Iubitor de straini ca Avraam m-am facut, bland ca Moise, sfant ca Aaron, rabdator ca Iov, smerit cugetator ca David, pustnic ca Ioan, jalnic ca Ieremia, invatator ca Pavel, credincios ca Petru, intelept ca Solomon. Si cred ca talharul, ca Cel ce mi-a daruit acestea pentru a Sa bunatate, si Imparatia mi-o va da!”.  Iata deci ca sunt Sfinti intre sfinti si smerenii intre smerenii. Smerenia fiind „haina dumnezeirii”, nu se poate niciodata desparti de Adevar.

Din pacate, se vede din ce in ce mai clar ce duh sta in spatele unor capetenii-doctrinari de nepomenitori : mai intai  i-au contestat-combatut pe P. Arsenie Boca-P.Ilarion Argatu, a urmat negarea pe fata a Tainelor slujite de preotii pomenitori, apoi afirmatia ca „in privinta Tainelor pomenitorilor nu ne pronuntam”, ” impartasirea la pomenitori este spre osanda, ca Iuda”, „nu luati anafura-aghiazma de la preotii pomenitori, nu mergeti decat la slujbele nepomenitorilor ca sa va ingraditi de erezia ecumenista”.

In urma sinaxei de la Botosani(18 iunie 2017), nu se mai spune nimic despre harul din BOR, despre Sf. Taine slujite de pomenitori, dar credinciosii sunt indemnati sa participe doar la slujbele nepomenitorilor-daca vor sa se ingradeasca de erezie.  Formularea de la punctul 10 este hilara : „… rămânem în Biserica Ortodoxă Universală, în cadrul Bisericii Ortodoxe Române, neavând intenția de a ne separa de ea, de a adera la organizații eretice sau schismatice, de a intra sub ascultarea altor episcopi decât cei ai locului.” De care episcopi ai locului mai asculta acum preotii nepomenitori ? Cum de nu sunt in schisma, daca nu slujesc in sobor nici cu arhiereii si nici cu preotii care-i pomenesc ? Cum de nu au cazut in erezie, daca P.Pamvo-spre exemplu, sustine ca la nepomenitori sunt „Liturghiile curate”, asadar rezultand in mod obligatoriu ca Liturghiile pomenitorilor ar fi necurate !!! Min 2 :10 si min 2:40 din predica P.Pamvo :

https://youtu.be/RYj3n8RPY8w

Iata aici teoria impartasirii spre osanda la pomenitori. Pe langa aceasta, P.Pamvo nu recunoaste caterisirea sa, nu din motivul de viciu de procedura canonica, ci pentru  ca Mitropolitul Teofan, semnand la Creta, ar fi devenit automat lipsit de har …  Pentru aceste erori, nu am semnat rezolutia sinaxei de la Botosani.

Acum, in 3 iulie, o ucenica a unui preot nepomenitor dimpreuna cu duhovnicul ei, ii contesta Ortodoxia P.Justin si minunile lui de dinainte si de dupa moarte.  Cu o strangere de inima, ma intreb : oare ce va urma ?

Amintesc in final despre un cuvant pe care nu mai stiu de unde l-am citit candva la M-re-dar il retin caci ne-a impresionat pe toti atunci, cuvant care ar trebui sa-i puna pe ganduri pe acesti oameni aflati in grele ispite. Un „calugar” nu mai voia sa asculte de nimeni si un altul s-a dus la el sa-l induplece : asculta macar de Parintele cutare imbunatatit. Cel ispitit si biruit raspundea : cine este cutare ? Eu ascult de Ava Antonie.  Dupa un timp s-a dus din nou calugarul sa vada, a mai cedat, s-a mai muiat ? I s-a raspuns : cine este Ava Antonie. Eu ascult acum de Vasile, Grigorie si Ioan. Dupa alta vreme : cine sunt Vasile, Grigorie si Ioan. Eu ascult doar de Sfanta Treime. La sfarsit a inceput sa-L huleasca si pe Dumnezeu si s-a indracit.

Dumnezeu sa ne fereasca pe toti de asemenea caderi fara de intoarcere. Amin.

 

 

 

 

Anunțuri

367 de comentarii

   • Sarut-mana,Cinstite Parinte!+
    Desigur, la Sfantul Parinte Ilarion Argatu, cel ce s-a invrednicit de la Dumnezeu intru prigoana, de nenumarate daruri…darul izgonirii diavolilor, al inainte-vederii, al proorocirii si al vindecarii de boli…apoi pe cati oameni nu a saltat in sus pe Poarta Mantuirii prin rugaciunile sale…+Slava Tie,Doamne,Slava Tie!!!

    Apreciază

 1. SFANTUL SERAFIM ARE PARTICELE DE MOASTE CHIAR LA NOI ;AM UN BUN PRIETEN CARE A FOST LA DIVEEVO SI MI-A SPUS FAPTUL CA ACOLO ARE MOASTELE INTREGI CHIAR IN MANASTIREA DIVEEVO E SI ICOANA FACATOARE DE MINUNI UMILENIE ,LA CREA SE RUGA SFANTUL SERAFIM.

  Apreciază

 2. in legatura cu SFANTUL SPIRIDON …pe mine m-a impresionat minunea cu caii…calul alb avea capul negru si calul negru avea capul alb..cred ca Sfantul Spiridon era vazator cu duhul caci nu s-a mirat cand a vazut asa caii asa”ciudati”

  Apreciază

  • @DAMARIS:Minunat este Sfantul Spiridon, intr-adevar si mie mi-au ramas intiparite minunile sale…Avem Biserica cu hramul „Sfantul Spiridon” la noi in orasel…Am icoana lui in casa si am povestit pe cat se poate si copiilor minunile lui.+Pentru rugaciunile Sfintilor Parintilor nostri, Doamne Iisuse Hristoase ,Miluieste si ne Mantuieste pre noi!!!

   Apreciază

 3. On July 16, 2017 the Temple mount was reopened with Israeli police in control. On July 17, 2017 Jews were able to ascend the Temple mount for the first time in decades and pray.

  Pe 16 iulie 2017 Templul a fost redeschis sub controlul politiei israelite,iar pe 17 iulie 2017dupa zeci de ani evreii au putut sa urce si sa se roage in Templu.
  http://m.beforeitsnews.com/prophecy/2017/07/breaking-prophecy-alert-the-jews-got-the-temple-mount-back-and-on-the-exact-day-we-were-watching-2492457.html
  Dumnezeu sa ne pazeasca.

  Apreciază

 4. MINUNEA SFANTULUI ILIE-SURSA DOXOLOGIA

  Vorbind cu fratele Teoctist din Epir, la 20 iulie 1972, el m-a întrebat dacă am auzit despre minunea care a avut loc în urmă cu cincisprezece ani, în Ioanina (Grecia), unui soldat care era rânduit de strajă la cazarmă. I-am spus că nu și l-am rugat să mi-o spună – ca s-o pot scrie, spre slava profetului Ilie.

  Un soldat era staționat să păzească o baracă și, la miezul nopții, a auzit pașii unei persoane, care se apropia de el. Soldatul a crezut că era un ofițer care, așa cum se obișnuiește, venea să îl verifice. A strigat: „Stai!”, dar din nou a auzit pașii apropiindu-se de el. Pentru a doua oară, a strigat: „Stai! Cine-i acolo?”. Cu arma în mână, nu a primit nici un răspuns. A fost apoi forțat să spună: „Stai sau trag!”.

  De îndată ce a spus „trag”, arma i-a fost smulsă din mâini și a aterizat la aproximativ cincizeci de metri distanță. Apoi a văzut, dintr-o dată, în loc de un ofițer, așa cum a crezut că ar fi, un preot învăluit de o lumină strălucitoare, asemenea fulgerului. S-a înfricoșat foarte tare.

  Preotul i-a spus: „Nu te teme, copilul meu, nu-ți fie frică, dar spune-mi, binecuvântatule, de ce hulești cele sfinte? Pe Hristos, pe Maica Domnului și pe Sfinți?”.

  Simțind remușcări, soldatul a început să plângă și și-a cerut iertare, spunând: „Iartă-mă, Părinte Sfinte, fac asta din cauza răutății mele și a multor ani petrecuți în obiceiuri rele. Iartă-mă!”.

  Sfântul i-a răspuns: „Trebuie să predici tuturor să se pocăiască și să nu hulească cele sfinte (în societatea românească, cea mai întâlnită hulire este înjuratul de cele sfinte). Să comunici acest lucru și în metropolă, și tuturor. Chiar și ziarele ar trebui să publice acest lucru…”

  „Nu mă vor crede, Sfinte. Dar spune-mi, cine ești?”

  „Eu sunt profetul Ilie. Și pentru ca oamenii să te creadă mai mult, le vei spune că în acea stâncă (și a arătat cu degetul) vor săpa și vor găsi o biserică veche de-a mea și, deasupra ei, să construiască o biserică nouă”.

  El a mers și a povestit acest lucru întregului oraș, iar întâmplarea fost publicată în toate ziarele locale. Mulți au crezut și și-au schimbat viața. Brutarii și asociația acestora, care îl cinstesc pe profetul Ilie ca patron al lor, au săpat în stânca ce a fost indicată și au descoperit o biserică veche. După cum a fost cererea, au construit una nouă, deasupra ei, în cinstea Profetului Ilie.

  Soldatul a schimbat multe vieți și a trăit tot restul vieții sale ca un model de un bun creștin.

  (Călugărul Lazăr de la Mănăstirea Dionysiou, Muntele Athos)

  Apreciază

 5. NU STIU DACA DIVEEVO E ORAS SAU SAT DAR VOI INTREBA PE UN PREOT CE FACE PELERINAJE IN RUSIA SI UCRANIA IN FIECARE AN,SA VAD CE-MI SPUNE DANSUL…CHIAR SI EU AS DORI SA STIU ASTA….da asa e SF.SERAFIM VA SLUJI ULTIMA LITURGHIE SI APOI BISERICA SE VA RIDICA LA CER CU TOT CU CREDINCIOSI…MINUNE MARE DE LA DUMNEZEU!

  Apreciază

  • Sarut-mana,Cinstite Parinte!+
   Doamne ajuta,Scortisoara.Nu pot sa nu remarc previziunile Avva Pamvo:”Iti zic tie fiule,vor veni zile cand oamenii vor strica cartile Sfintelor Evanghelii si ale Sfintilor Apostoli si ale dumnezeiestilor Prooroci stergand Sfintele Scripturi si scriind tropare si cuvinte elinesti.Si se va revarsa mintea la acestea iar de la acelea se va indeparta.Pentru aceasta,Parintii nostri au zis:”Cei ce sunt in pustia aceasta, sa nu scrie Vietile si Cuvintele Parintilor pe pergament ci pe hartii ca va sa stearga neamul acesta Vietile Parintilor si sa scrie dupa voia lor fiindca mare este necazul ce va sa vina”.Curios ,nu?In linii mari, cam asta fac si nepomenitorii, nu?Filand pe departe zic…

   Apreciază

 6. Draga frate Teodot ai dreptate că ăștia s au îndrăcit. Publica numai ce le convine pe saccsiv. Nu au curajul să dezbată adevărul. Uite acest clip ce spune: https://youtu.be/EgWcqZKdsOE
  Uite ce le am scris, ca unii de acolo ce s au luat după ratacitul de saccsiv sa realizeze că se poate merge la biserică pt ca harul coboară prin iconomia Lui. Ca din cauza lui, sunt care nu au posibilitatea de a merge la un preot nepomenitor, ca nu prea mai sunt si au abandonat Sf Liturghie ceea ce e foarte grav.
  mishuleu pe Iulie 20, 2017 la 12:09 pm
  Comentariul tău așteaptă moderare.

  Interesant ce spune Sf Lavrentie de la minutul 2:35 si anume că numa atunci când va apărea antihrist să nu mai mergem în biserici. Asta înseamnă că până atunci ar trebui să mergem. Păcat că nu precizează mai clar daca se poate merge la toate indiferent de cine slujește ca e pomenitori sau nu, întrucât știm că Dumnezeu chiar dacă preoții sunt căzuți poate cobora harul lui în biserică asupra credincioșilor prin săvârșirea sfintei liturghii cu ajutorul îngerilor în chip nevăzut iar pe acolo preoții iubitori de arginti să fie așa lăsați de umplutura. Doamne ajută!
  Acum asta e. Nu ai ce sa le faci. Dar saccsiv asta nu are discernământ duhovnicesc, e un simplu om dar are puterea de a influența câteva suflete pe acolo la el din păcate.

  Apreciază

  • Sf.Lavrentie de Cernigov, min 2:30 :”Luati aminte la ce va spun, caci totul se pregateste cu foarte mare viclenie. Toate bisericile si manastirile vor fi intr-o bunastare imensa, dar atunci cand se va inscauna antihrist, sa nu mergeti in ele.”
   Spune foarte limpede. Cine are urechi de auzit, sa auda. Cine nu, el va raspunde. Dumnezeu sa ne lumineze pe toti. Care nu mai vrea sa mearga la biserica, nu va avea putere la momentele mai grele care vor veni. Cu mare parere de rau spun ca nepomenitorii deja sunt acum o secta. Dar si de arhiereii ecumenisti trebuie sa fugi, mai ales de predicile lor viclene. Care se va mantui in aceste vremuri, mare va fi.

   Apreciază

   • Din cartea Staretii-Lumea in vremurile din urma:”Va veni vremea,-spunea cuviosul Lavrentie-cand bisericile care nu functioneaza(inchise)vor fi restaurate, impodobite nu numai la exterior ci si in interior.[Supermemorandum!]Atat cupolele bisericilor ci si ale clopotnitelor vor foi poleite in aur.Iar cand lucrarile vor lua sfarsit, va sosi vremea instaurarii lui antihrist.Rugati-va ca Domnul sa mai prelungeasca aceste vremuri groaznice.Vedeti cu cata viclenie se pregateste totul?Toate bisericile, ca niciodata vor straluci intr-o splendoare deosebita dar in ele nu vei mai putea sa intri.
    Incoronarea lui antihrist ca imparat se va face in maiestuosul templu din Ierusalim, cu participarea clerului si a Patriarhului.
    In Ierusalim va fi favorizata intrarea si iesirea libera a fiecaruia.Dar aveti grija sa nu calatoriti fiindca totul se va face pentru inselare!”
    Este mai autentica previziunea scrisa in aceasta carte decat in filmulet.[Apoi atentie, ca o mica paranteza, prezentatoarea cu mieroase vorbe predica si pentru yoghini sau budisti.Deci nu ca ne-ar interesa, continutul primeaza intotdeauna].
    Mergem in continuare cu Dumnezeu si Maica Domnului in Sfintele noastre Biserici, insa „cu urechile ciulite” cum ne invata Sfantul Parinte Iustin,sau cum ne indrumati si Sfintia Voastra!
    Dar nu cred ca putem astepta in Biserici chiar pana vine antihrist.Parasirea locaselor va fi de catre noi, in momentul in care vom vedea ca apar la orizont lupii ecumenisti, adica impreuna slujire a preotilor papistasi cu ai nostri ortodocsi.Acestia vor vantura turma precum Uraganul Kathrina!Parerea mea.Ca”ce legatura are Hristos cu Veliar”??/Cred ca la aceste uraciuni se referea si Sfantul Lavrentie al Cernicovului.
    Apoi in previziunile sale, Sfantul amintea de impodobirea si restaurarea bisericilor; gasim o mare legatura cu inlocuirea Sfintelor Icoane Bizantine cu cele Renascentiste dupa cum se dezvaluie fatidic Supermemorandum-ul!Iar daca se mai canta si se tropaie dupa „muzici” straine auzului nostru, prin prezenta instrumentelor si instrumentarilor…etc…Nu cred ca prin biserica existenta atunci ne vom mai putea numi madulare vii ai Lui Hristos daca ne vom mai insinua acolo, ci morti-cu trup si suflet, zombi….Ce zice Cinstitul Parinte pe blog, ortodoxie sau moarte!!!Asadar si de acesti lupi vom fugi cu pasi uriasi inca!
    In serialul exceptional”Sarea Pamantului” iarasi ni se releva pas cu pas prin previziuni cum vor restaura bisericile intr-un lux desavarsit, camere de luat vederi, inca si icoanelor li se va pune chip-uri ,apoi[sa nu uitam ca tot din Timisoara au inceput cu defilare arm pentru „protectie” anti-tero!]-vor sta cu armele dupa crestini sa ne forteze sa intram in ele, vor zice”iata,le-am facut frumoase pentru voi, sunteti crestini ,ce nu intrati?!”
    Nici cu nepomenitorii, dupa cum ne-a lamurit Parintele Teodot, nu putem sa facem megiesie deoarece hulesc si au grave nereguli, dar nici cu haita de lupi daca se vor prezenta asa:www.youtube.com/Watch?v=y_OiFBhXYmc sau asa:www.apologeticum/ro/2014/08/iar-ecumenism-la-iasi-savarsit-de-mitr-teofan-slujba-de-sfintire-comuna-cu-episcopul-catolic-a-noii-piste-pe-aeroportul-din-iasi
    +Doamne mantuieste-i pre cei bine credinciosi!

    Apreciază

   • Si nu numai acestia , parinte …din pacate , mai sunt si alti lupi imbracati in blana de oaie si acestia sunt o struzo-camila nationalist-ortodoxa.( care se vrea de sorginte legionara ca e in trend ) care va accede la sfera politicului in ultima instanta .

    Apreciază

 7. Acest video din link arata clar ca papa francis (iertati.ma….curva vaticanului)este cu juramint inaintemergatorul lui antihrist!
  Folositi traducerea prin google.
  Sfintul Pr.Arsenie Boca spunea:”catolicii sint capusa ortodocsilor”!
  Cititi dovada:
  http://beforeitsnews.com/global-unrest/2017/07/antichrist-pope-francis-tells-catholics-in-rome-that-a-personal-relationship-with-jesus-is-dangerous-and-harmful-2488639.html

  Inchide Doamne gura vrajmasilor!
  Dumnezeu sa ne pazeacsa si sa ne lumineze!
  Maica Domnului sa ne acopere!

  Apreciază

 8. Acest video din link arata clar ca papa francis (iertati.ma….curva vaticanului)este cu juramint inaintemergatorul lui antihrist!
  Folositi traducerea prin google.
  Sfintul Pr.Arsenie Boca spunea:”catolicii sint capusa ortodocsilor”!
  Cititi dovada:

  http://beforeitsnews.com/global-unrest/2017/07/antichrist-pope-francis-tells-catholics-in-rome-that-a-personal-relationship-with-jesus-is-dangerous-and-harmful-2488639.html

  Inchide Doamne gura vrajmasilor!
  Dumnezeu sa ne pazeacsa si sa ne lumineze!
  Maica Domnului sa ne acopere!

  Acum imi dau seama ca papa a tinut acest discurs pe data de 17 iul.,exact in ziua in care pt.prima data de zeeeci de ani jidanii s.au putut urca pe muntele templului(am trimis linkul mai sus);nu cred ca este doar o simpla coincidenta.

  Apreciază

  • Il va arunca de viu in gheena, Insusi Mantuitorul Iisus Hristos. Cu asta, din pacate s-a imbratisat Patriarhul Ilias II al Georgiei iar unii bucuresteni il asteapta la anul in Romania. Chiar o primarita parca.

   Apreciază

 9. O grămadă de fraieri de pe blogul ,,saccsiv” îi ridică osanale acelui păcălici de ,,el”, care face pe ,,atotștiutorul” și ,,guru”. Acești înșelați plâng după hulele acelui prăpădit de ,,el”. Adevărat este că ,,prostia-i molipsitoare” și că ,,orice prost își găsește un prost mai mare, care să-l admire”. O, sancta insania!

  Apreciază

  • @lucian
   I-ti dau perfectă dreptate în ce spui în legătură cu acea persoană numită”el”care cred că poartă numele Marelui Proroc Ilie,si eu am dus „războaie”cumplite cu el și acoliții săi pe sinodul tâlhăresc ale înșelatului de aghionoros-aghiuta,care la „îndemnul”necuratului diavol mi-a șters absolut toate comentariile mele de la absolut toate „articolele”redactate,ma si blocat „definitiv”cred…ca să Nu mai POT posta nimic
   Eu TOT ce-am făcut a fost în ideea că sunt și cititori care Nu știu săracii ce să facă,sa vadă și alte păreri,nu doar cele ale lor „radicale”și pline de otravă, convins fiind că conștiința acelor Oameni va judeca,si vor alege singuri calea,nefiinf influențati și manipulati de acei”posedați”ca altfel nu-i pot numi
   Însă,pe de altă parte,eu personal n-am câștigat nimic,decat multă tulburare,mi-am pierdut rugăciunea samd…
   Hai sa fim Noi altfel,sa ne smerim mai mult,fiindcă la Judecată Hristos ne va întreba de pocăința noastră,de fapte,nu de „dialogurile”inutile avute cu „alții”
   Eu CRED ca toate aceste lucruri pleacă de la faptul că suntem foarte mândri,si acuma vorbesc în general,nu prea acceptăm alte păreri,decat cele ale noastre,iar acest lucru nu Are cum sa ne facă bine
   Să Ne vedem Noi de ale noastre,de păcatele noastre,”buruienile”din grădina noastră,si astfel n-o să mai Avem timp să judecăm ce fac alții, să Ne plângem Cu amar păcatele noastre,si poate bunul Dumnezeu ne ca ierta și ne va Da și nouă”puțină smerenie”ca să ne înțelepțim și mai mult
   Personal,cu ajutorul Maicii Domnului,asta voi încerca toată viața mea de acum în colo,sa nu Mai judec pe nimeni(excepție eretici) pe care suntem datori cu toții să-i mustram, sa POT lucra liniștit la mântuirea mea!!
   Spunea un Sfânt Parinte ca cea Mai scurta cale către Mântuire ESTE Să Nu Judecăm!!

   Apreciază

   • Bogdan Hunedoara

    Da, dar și tăcerea și nemărturisirea este păcat și mai mare decât a atrage atenția cuiva că e pe calea greșită. Eu nu îi critic neapărat din mândrie, ci din pornirea firească de a-i opri din hulele nenumărate pe care le adresează Bisericii și Duhului Sfânt. A tăcea și a nu le ,,spune verde în față că greșesc” reprezintă, în opinia mea, ,,păcatul nemărturisirii” și a lipsei de implicare pentru bunul mers al lucrurilor. Nu pot tăcea și a trece cu vederea în asemenea situație. Ceva din mine se revoltă când vede câtă rătăcire și înșelare îi domină pe acei indivizi care ,,au luat-o rău pe arătură”. Dumnezeu să mă ierte!

    Apreciază

 10. Parintele Arsenie Boca – Sfanta Liturghie mai tine lumea!

  https://luminapentrucandeladinsuflet.wordpress.com/2013/08/28/parintele-arsenie-boca-sfanta-liturghie-mai-tine-lumea/

  De ce le este frica diavolilor:
  http://www.ganduridinierusalim.com/inceteaza-nu-mai-spune-cuvintele-astea-de-ce-ii-este-frica-diavolului-cel-mai-mult/

  Doamne Iisuse Hristoase Fiul lui Dumnezeu,miluieste.ne pe noi!
  Preasfinta Nascatoare de Dumnezeu,miluieste.ne pe noi!

  Apreciază

 11. România, trezește-te:

  Soarta României

  _Cu o rază înțeleaptă,
  Române din somn te deșteaptă,
  Mântuiește a ta Țară,
  De invazia barbară!

  De păgânii involuți,
  De tagma celor corupți,
  Săvârșește cu dreptate
  Opera de unitate!

  A ta continuitate
  Să fie-n Eternitate!
  Identitatea română
  Să fie pururi deplină!

  Scapă de minoritari,
  De păgâni și de barbari,
  Care spiritul ne-ntină,
  Care spre neant ne mână!

  De politicieni corupți,
  De masonii cei mamuți,
  De a iadului sclavie,
  De crunta dizarmonie!

  Unde sunt ai tăi copii?
  La străini prinși în robii,
  Unde se degenerează,
  Unde se eclectizează.

  Unde-s horele de-atunci?
  Florile din văi și lunci?
  Unde-i proprietatea ta?
  Unde-ți este pădurea?

  Unde-s bogățiile?
  Unde-s armoniile?
  Unde este a ta tihnă?
  Unde-i inima română?

  Unde-s râurile tale?
  Tradițiile populare?
  Unde-s sărbătorile?
  Unde îți sunt gloriile?

  Unde e a ta putere?
  Unde-s crezurie cele?
  Unde-i sfințenia ta?
  Strămoșii s-au dus cu ea?

  Unde îți sunt luptătorii?
  Unde-s călăuzitorii?
  Poate toți să fi murit?
  Alții nu s-au mai ivit?

  Revino pe a ta glie!
  Ridică-te din robie!
  Înviază din mormânt!
  Impune al tău cuvânt!

  O Țară ai și un Nume,
  O Poziție în lume,
  Nu cădea din a ta slavă!
  Nu ceda un fir de iarbă!

  Apreciază

 12. @Oana
  In subteran templul este absolut terminat,de anul trecut au inceput sa caute preoti (dupa regulile lor din cabala)care sa fie instruiti si prin decembrie am citit ca se pregatesc sa gaseasca …vaca rosie…nu stiu ce semnificatie are;din acest motiv sint acum intaritati palestinienii si din pacate „musca” momeala,adtfel c.au ajuns la ce.ai vazut in linkul trimis.
  Simbata si duminica(azi),au continuat luptele soldate cu alte omoruri si instalarea altor camare video,si implicit paza israelita,deci se incepe ocuparea muntelui.
  Cind vor pune cu totul stapinire pe munte,dupa darimarea moscheeii templul terestru va fi construit in doar 3-t r e i -zile,toate blocurile de marmura fiind deja pregatite,numerotate,depozitate in Utha sau Idaho/usa,de ani de zile;totul se poate gasi pe youtube.
  Anul trecut in feb.inaintea olimpiadei au inaugurat in Brazilia o copie a templului(ceva imens….imens si enorm)la care au luat parte bineinteles elita si scursurile din holly…wood,toti cu mari laude si admiratie(si asta se poate viziona pe youtube).
  Dumnezeu sa ne dea mila Lui!

  Apreciază

  • Dar cata gloata s-au strans la acest eveniment, printre care”la creme de la creme”.Bravo baieti!Ropotiti aplauzele cu dibacie, este bine pentru domniile voastre ca, inca, va puteti controla miscarile, ca simtiti impulsul din inimile voastre si ca executati comenzile venite de la creier!E bine ca acel predicator nu are nici o frica, nici o parere de rau, bun planificator-inaintemergator pentru Bestia cu zece coroane!Foarte tare!
   Ma infrigureaza gandul sinistru adica ideea de a va transpune cu totul in lumea lui antihrist.Stiti voi, hoarde infometate, cu sange la gura ,putreziciuni pe strada…si voi, voi haladuind zombificati intr-o imensitate seaca si puturoasa, scaldandu-va in umbre si lumini…dar lipsiti cu desavarsire de Duhul Sfant, ca dar al Lui Dumnezeu.Trist scenariul, nu?Poate cei de astazi , adica prezenti acolo, vor forma rezistenta de maine, Dumnezeu este Cel ce cunoaste toate fatetele unui suflet.In Mainile Tale Doamne sunt toate;acopera-ne pe noi cu bunatatile Tale!
   Ma intreb totusi de unde au rasarit atatia oameni antrenati in inselare???Pai de’ le place tare luxul , opulenta si modernismul actual.
   https://youtu.be/6mh5EqTGxbw-Transhumanism H Satanic Agenda to Bring the Mark of the Beast[Sign of End Times].
   Pedofilia, incestul, transgender si transhumanismul, vor fi doar unele din plagile demonice sufletesti cu care se va biciui intreaga lume lipsita de frica de Dumnezeu si de dragostea fata de El!Iertati-ma,Cinstite Parinte!+
   +Sfinte Dumnezeule, Sfinte Tare, Sfinte fara de moarte, miluieste si ne mantuieste pre noi!+

   Apreciază

 13. Sarut-mana,Parinte!
  Pentru cine este din Bucuresti(din vecinatate) si are posibilitate:DEZBATERE PUBLICA CU PRIVIRE LA NOILE ACTE DE IDENTITATE (ELECTRONICE SAU NU) ORGANIZATA DE MAI;MIERCURI 26IULIE2017-OARA 9.00.
  Sursa:http://www.comunicare. mai.gov.ro/stiri php?subaction=showfull&id=1500813164&archive=&start_fom=&ucat=108#038;

  Apreciază

  • Care poate, sa mearga acolo, dar ei fac aceste dezbateri numai de ochii lumii. Planul este venit dinafara de la ue=israel=netanyahu=omul antihristului. Planul lor va merge orice ar spune impotriva crestinii. Vor sa dea impresia ca asculta pe oameni. Mare inselaciune si mascarada.

   Apreciază

 14. Sarut-mana,Parinte!+
  „Uraciunea pustiirii la locul cel sfant”.Iata:cautare Google”Intaia predica a unui preot ateu:Dumnezeu pe care Il slujesc nu exista”-24iulie2017…Sa ne fereasca Dumnezeu de hule si hulitori!!!+

  Apreciază

   • Sarut-mana,Parinte!+
    Habar nu am despre acest preot, cine stie ce mascarici care face propaganda new-age, am vazut informatia pe blogul unui yoghin, avocat din Bucuresti( eu sunt singura ortodoxa de pe blogul lor si incerc sa le pun frana in a-L huli pe Dumnezeu si adevarul nostru milenar)!

    Apreciază

 15. Emblematic al desfășurării rapide a evenimentelor în aceste momente cruciale de răscumpărare, sa născut recent o junincă roșie. Proprietarii cărnii roșii au contactat Institutul Templului pentru a împărtăși știrile și pentru a primi instrucțiuni cu privire la îngrijirea corectă a heiferului roșu. Institutul Templului a contactat un producător profesionist de film documentar care a furnizat această înregistrare exclusivă a viței. roșii. Cenușa din juninca roșie este necesară pentru pregătirea finală a vaselor sacre pentru a fi folosite în Templul Sfânt și pentru purificarea kohanimilor (preoților Templului) care vor sluji în Templul Sfânt.
  Stirea este din 2014,si prin traducerea articolului se intelege la ce le trebuie vitzelul rosu.

  Sa ne rugam lui Dumnezeu Atotputernicul si Atotmilostivul sa amîne venirea timpurilor celor groaznice!
  Multumim din suflet Mintuitorului ns.Care se roaga lui Dumnezeu-Tatal pt.noi!
  Multumim din suflet Preasfintei pt.rugaciunile si lacrimile ei!

  Oameni buni spovediti.va curat si împartasiti.va cit timp se mai poate!
  Prin Sfintele Taine ne impartasim cu Trupul si Singele Domnului Iisus Hristos nu cu pacatele preotilor!!!!!
  Noi daca citim si sintem la curent cu tot ce se intimpla in lume si in Biserica,stim sa discernem binele de rau;trebuie doar sa avem cu totul incredere si speranta in Preasfînta Treime!
  Dumnezeu sa ne mintuiasca si sa ne lumineze!
  Preasfinta Nascatoare de Dumnezeu sa ne acopere!
  Amin.

  PS:Parinte Monah Teodot va multumim(familia si prietenii mei si eu pacatoasa)pt.toata lupta dvs.de deschidere a mintilor ns.nestiutoare,ca doar datorita dvs.crestinii care au posibilitatea informarii prin internet,n.au parasit Biserica!
  Categoric sint impotriva ecumenismului si f.multi ne rugam pt.pocainta celor rataciti din clerul crestin dar,in primul rînd fiecare crestin e dator in Fatza lui Dumnezeu sa.si plinga si spovedeasca pacatele proprii.
  Dumnezeu si Maica Domnului sa va miluiasca si sa va mintuiasca!
  Amin.

  Apreciază

 16. Da Parinte,aveti dreptate si iertati.ma ca m.am exprimat gresit.
  Sa.i lumineze Dumnezeu si sa se pocaiasca pt.pacatele impotriva Dreptei Credinte.
  Doamne ajuta.

  Apreciază

 17. Teodot sa sti ca nicaieri nu zice Sf Gavriil Georgianul ca Antihrist e nascut…..P Justin spunea in 2009 ca Antihrist acum a sosit si e pe teren si lucreaza deci ar trebui sa scadem minim 12 ani si ar rezulta ca e nascut cel mult in anul 1997 dupa un simplu calcul…unii Ic teoria Parintelui Cleopa de la Arad cu anul 1999 dar de incredere e ceea ce spune P Justin caci e sfant si sigur i s a aratat…..mai e un lucru pe care nu l pot explica si anume,P Ilarion Argatu spunea ca pecetea va aparea de la sine si n o va pune nimeni iar Sf Gavriil spune ca va fi pusa pe degetul mare,de ce oare spun asa ceva?

  Apreciază

  • SFÂNTUL MĂRTURISITOR GAVRIIL GEORGIANUL, CEL NEBUN INTRU HRISTOS(1929 – 1995) :Despre vremurile din urmă :
   ,, In vremurile de pe urmă, omul se va mântui prin dragoste, smerenie si bunătate.”
   ,,Suntem martorii ultimelor vremi.Voi veti vedea pe antihrist.Domnul Dumnezeu va cere dragoste fată de El si fată de aproapele, căci cine va răbda pâna la sfârsit se va mântui.”
   ,,Iubiti pe toti; daca nu puteti, arătati măcar bunăvointă.Dragostea domneste peste toate rânduielile si legile.Daca ai totul, dar n-ai dragoste, socoteste ca n-ai nimic.Si daca urasti un singur om, in chipul sau il urăsti pe Hristos Însusi, deci esti foarte departe de Impărătia Cerurilor”
   ,,Venirea lui antihrist a mai fost prorocită, au mai fost războaie, dar n-au mai fost ca astazi nici semne din cer si nici o apostazie generală.”
   ,,In vremea lui antihrist cea mai puternica ispită va fi asteptarea mântuirii din cosmos, de la ,,umanoizi” si ,,extraterestrii” care sunt de fapt masti ale diavolilor.Nevoitorul rugaciunii sa priveasca atunci arareori catre cer, fiindca semnele vor putea fi inselătoare, iar el s-ar putea pierde .Jumatate din iad este deja pe pamant.Antihrist s-a nascut deja, e la usa, nu bate, ci da buzna.Veti fi martori ai domniei lui.Pecetea lui va fi vazuta pe frunte si pe maini.
   Vai celor ce vor incerca sa talcuiasca Evanghelia in felul lor.Mai tarziu, ucenicii lui antihrist vor merge si ei la biserica, isi vor face semnul crucii si vor propovadui Evanghelia.Insa adevaratii credinciosi se vor recunoste prin faptele cele bune.
   ,,Satana a intins 666 de curse.Daca pecetluirea se va face prin silire, inaintea lui Dumnezeu ea se va socoti ca siluirea unei fecioare.Cea mai grea incercare pentru crestini va fi cand rudele lor vor primii pecetea.Pecetea nu va influenta daca va fi pusa impotriva vointei omului.”
   ,,Mai intai va fi oferita voluntarilor.Insa odata cu inscaunarea antihristului , toti vor fi asupriti s-o primeasca.Neascultarea va fi socotita tradare.Oamenii vor fugi in paduri si munti.Sa mearga in cete de care zece, cincisprezece, pentru ca diavolul ar putea incerca sa-i impinga de pe stanci.Credinciosii vor fi ocrotiti de catre Duhul Sfant.Orice s-ar intampla nu va pierdeti nadejdea.Ajutati-va unul pe altul.Dumnezeu vă va deschide mintea si veti sti cum sa reactionati.Cel ce va rabda se va mântui.Niciun credincios adevarat nu va simti nici foame , nici sete.Domnul va face minuni pentru ei.O frunzulita va da hrana pentru o luna de zile.Semnul crucii facut peste un bulgare de pamant il va preface-n paine.”
   ,,Faptele viclene incepute de comunisti sunt premergatoare evenimentelor ce vor urma”
   ,,Plecarea icoanei ivirene a Sfintei Fecioare va fi urmata de bataia clopotelor, iar bisericile se vor pleca sa-si ia ramas bun.”
   ,,Antihrist va fi dat pe fată de catre credinciosii care isi vor avea credinta in inima, iar cei cu credinta lor in minte, vor urma lui ”
   ,,Anumite alimente au fost deja pecetluite, dar n-are importanta Inainte sa mancati trebuie sa spuneti Tatal nostru, sa faceti semnul sfintei cruci si sa stropiti mancarea cu apa sfintita.Sa nu luati paine de la cineva care a luat pecetea lui antihrist ”
   ,,Monahul nu poate fi fara grija,el e ostasul lui Hristos.Vai monahului care nu impartaseste nelinistea poporului sau.Adevaratul monah e acela a carei inima e la fel de simtitoare ca a femeii.”
   ,,Si daca ingerul insusi se arata inaintea ta in minunata lui maretie ca sa te povatuiasca, nu face nimic fara binecuvantarea duhovnicului cu voia ta .Adu-ti aminte ca duhovnicul e intotdeauna cu tine si-ti vegheaza fiecare pas pe care-l faci.”
   ,,Monahul trebuie sa sustina credinta ortodoxa precum un leu ce racneste.”
   ,,Daca vrei sa fi monah, esti deja”
   ,,Daca mireanul isi biruieste patimile cu harul lui Hristos, el e pus pe aceeasi treapta cu monahul”
   ,,Monahul se va judeca canoanele monahale, in vreme ce mireanul dupa regulile lumii ”

   „Antihrist s-a nascut deja, e la usa, nu bate, ci da buzna.Veti fi martori ai domniei lui.Pecetea lui va fi vazuta pe frunte si pe maini.
   Vai celor ce vor incerca sa talcuiasca Evanghelia in felul lor.Mai tarziu, ucenicii lui antihrist vor merge si ei la biserica, isi vor face semnul crucii si vor propovadui Evanghelia.Insa adevaratii credinciosi se vor recunoste prin faptele cele bune.”

   Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s