Templul evreiesc si Sinagoga-locasuri de cult al satanei

Zilele trecute a avut loc un simpozion in Aula Magna Teoctist Patriarhul a Palatului Patriarhiei, intitulat „Temple și sinagogi din România: Sinagoga ca loc de rugăciune, loc de învățătură și loc de adunare.” Acest simpozion are loc imediat dupa ziua Sf.Ioan Gura de Aur(354-13 noiembrie 407)-Patriarhul Constantinopolului, cel caruia i s-au aratat in vedenie Sfintii Apostoli Petru si Ioan pe cand era doar monah.

„Doi bărbaţi luminaţi, coborîndu-se din cer, îmbrăcaţi în haine albe şi strălucind ca soarele, au intrat la fericitul Ioan, unde îşi făcea rugăciunile sale; unul dintre dînşii ţinea o hîrtie scrisă, iar altul nişte chei. Dar Ioan, văzîndu-i pe dînşii, s-a temut şi s-a închinat lor pînă la pămînt. Iar ei, luîndu-l de mînă, l-au sculat zicînd: „Nădăjduieşte şi nu te teme!” Dar Ioan a zis către dînşii: „Cine sînteţi voi, domnii mei?” Iar ei i-au răspuns: „Nu te teme, bărbatul doririlor celor bune, noule Daniile, întru care bine a voit a locui Duhul cel Sfînt, pentru curăţenia inimii tale; căci sîntem trimişi la tine de Marele Învăţător şi Mîntuitorul nostru Iisus Hristos”.

Zicînd aceasta, cel dintîi, întinzîndu-şi mîna, i-a dat hîrtia, zicînd: „Primeşte hîrtia aceasta din mîna mea, că eu sînt Ioan cel care m-am rezemat de pieptul Domnului la Cina cea de Taină şi de acolo am scos dumnezeieştile descoperiri. Domnul îţi dă şi ţie a cunoaşte toate adîncurile înţelepciunii, pentru ca să hrăneşti pe oameni, nu cu învăţătura hranei celei trecătoare, ci ca să astupi cu cuvintele gurii tale, gurile ereticilor şi ale iudeilor, care grăiesc fărădelege asupra Dumnezeului nostru”.

Apoi, întinzînd şi celălalt mîna, i-a dat cheile, zicînd: „Primeşte aceasta, căci eu sînt Petru, căruia îmi sînt încredinţate cheile împărăţiei, şi îţi dă şi ţie Domnul cheile Sfintelor Biserici şi, pe care-l vei lega să fie legat, iar pe care-l vei dezlega, să fie dezlegat”.

Fericitul Ioan, iarăşi plecîndu-şi genunchii, s-a închinat lor, zicînd: „Cine sînt eu, ca să îndrăznesc a primi şi a purta nişte slujbe mari şi înfricoşate ca acestea, fiind păcătos şi mai prost decît toţi oamenii?” Iar Sfinţii Apostoli care se arătaseră, iarăşi l-au prins de mîna dreaptă şi l-au ridicat, zicînd: „Stai pe picioare, îmbărbătează-te şi te întăreşte şi fă cele poruncite ţie; apoi nu tăinui darul cel dat ţie de la Domnul nostru Iisus Hristos, spre sfinţirea şi întărirea poporului Său, pentru care şi-a vărsat sîngele ca să-l mîntuiască din înşelăciune. Grăieşte cuvîntul lui Dumnezeu fără îndoire, adu-ţi aminte de Domnul Care a zis: Nu te teme turmă mică, căci a binevoit Tatăl vostru a vă da vouă împărăţia. Deci, nici tu, nu te teme, pentru că a binevoit Hristos, Dumnezeul nostru, a sfinţi prin tine multe suflete şi a le aduce la cunoştinţa Sa. Şi o să ai multe nevoi şi necazuri pentru dreptate; dar să rabzi ca un diamant tare, pentru că aşa vei moşteni Împărăţia lui Dumnezeu”.http://www.ioanguradeaur.ro/184/viata-celui-intre-sfinti-parintele-nostru-ioan-gura-de-aur-patriarhul-constantinopolului/

Retinem deci ca Sf.Ioan Gura de Aur a primit de la Sf.Ap. si Ev. Ioan darul cuvantului cu urmatorul scop : ” ca să astupi cu cuvintele gurii tale, gurile ereticilor şi ale iudeilor, care grăiesc fărădelege asupra Dumnezeului nostru”. Aceasta o spunem pentru ca sa se stie ca Insusi Dumnezeul-Om Iisus Hristos doreste astuparea gurilor ereticilor si ale iudeilor-evreilor care graiesc faradelege asupra Lui. El este Adevarul si vrea sa hraneasca oamenii cu hrana cea vesnica si sa-i scoata din inselaciuinea tatalui minciunii, diavolul. Aceasta vis-a vis de termenul inventat de cateva zeci de ani numit „antisemitism”.

Si intr-adevar, dupa aceasta vedenie Sf.Ioan Gura de Aur a vorbit si a scris omilii catre evreii din vremea sa si din toate vremurile. Intr-una dintre ele afirma urmatoarele : „Ce boala este aceasta? Sarbatorile iudeilor milosi si nefericiti vor veni indata asupra noastra, una dupa alta si cu mare graba: sarbatoarea trâmbitelor, sarbatoarea corturilor, posturile. Sunt multi dintre noi care spun ca ei gândesc la fel ca noi. Totusi unii dintre acestia vor urmari sarbatorile iar altii vor tine sarbatorile iudeilor impreuna cu acestia si vor respecta posturile lor. Eu vreau chiar acum sa scot acest obicei stricacios din Biserica … Dar acum când sarbatorile iudaice se apropie si bat la usa, de-as ispravi sa-i vindec pe cei care sunt bolnavi de boala iudaizarii. Ma tem ca din pricina prieteniei lor nepotrivite si a necunoasterii adânci, unii crestini pot fi partasi la pacatele iudeilor; odata ce au facut aceasta, ma tem ca omiliile mele despre aceste pacate vor fi in desert. Caci daca astazi ei nu aud de la mine nici un cuvânt, atunci ei se vor alatura iudeilor in posturile lor; odata ce au savârsit acest pacat va fi zadarnic sa folosesc leacul.”

„… Dar nu va mirati ca i-am numit pe iudei vrednici de dispret. Ei sunt cu adevarat vrednici de dispret si nefericiti. Când atâtea binecuvântari din cer au venit in mâinile lor, ei le-au inlaturat si se chinuiau sa nu le accepte. Soarele Dreptatii de dimineata a rasarit pentru ei, dar ei au indepartat razele lui si stau mai departe in intuneric. Noi, care am fost crescuti de intuneric, am indreptat lumina catre noi si am fost eliberati din bezna greselii lor. Ei au fost ramurile acelei radacini sfinte, dar acele ramuri au fost rupte. Noi nu am avut nici o partasie in radacina, ci am copt fructul evlaviei. Din copilarie ei au citit proorocii, dar L-au rastignit pe Cel care spusese mai dinainte proorocilor. Noi nu am auzit sfintele proorociri ci ne-am inchinat Celui despre care au proorocit ei. Asa ca ei sunt vrednici de mila pentru ca nu au primit binecuvântarile care le-au fost trimise, in vreme ce altii au primit aceste binecuvântari si si le-au insusit. Cu toate ca acei iudei fusesera numiti fii prin adoptie, ei au inceput sa se inrudeasca cu câinii; noi, cei care am fost câini, am primit puterea prin harul lui Dumnezeu, ca sa dam la o parte natura irationala, care a fost a noastra si ca sa ne ridicam la cinstea de fii. Cum sa dovedesc eu aceasta? Hristos a spus: „Nu este bine sa iei pâinea copiilor si s-o arunci câinilor.” Hristos ii vorbea femeii canaaneence când i-a numit pe iudei copii iar pe neamuri câini.

(2) Dar iata cum pe urma s-a schimbat ordinea: ei au ajuns câini iar noi am ajuns copii. Pavel le-a spus iudeilor: „Paziti-va de câini, paziti-va de faptele rele, paziti-va de stricaciune. Caci noi suntem taierea imprejur.” Vedeti cum cei care au fost mai intâi copii au devenit câini? Vreti sa aflati cum noi, care mai intâi am fost câini am devenit copii? „Ci tuturor celor care L-au primit pe El, El le-a dat puterea de a deveni fiii lui Dumnezeu.”

 

„… Stiu ca multi ii respecta pe iudei si socotesc ca felul lor viata actual este onorabil. De aceea ma grabesc sa scot din radacina si sa rup aceasta parere care nu este buna. Am spus ca sinagoga nu este mai buna decât teatrul si eu aduc de fata un prooroc drept martor al meu. De buna seama ca iudeii nu merita mai multa crezare decât proorocii lor. „Voi ati avut sprinceana de desfrânata; v-ati facut de rusine inaintea tuturor.” Acolo unde si-a pornit lucrul o desfrânata, locul acela este bordel. Dar sinagoga nu este numai bordel si teatru; este si culcusul tâlharilor si salas pentru animalele salbatice. Ieremia a spus: „Casa ta a devenit pentru mine cuib de hiena.” El nu spune pur si simplu „de fiara salbatica”, ci „de fiara salbatica ticaloasa,” si iarasi: „Mi-am parasit casa, m-am lepadat de mostenirea mea.” Dar când Dumnezeu Se leapada de un popor, ce nadejde de mântuire este lepadata? Când Dumnezeu paraseste un loc, locul acela devine salas al dracilor.

(2) Dar in orice caz, iudeii spun ca si ei Il iubesc cu infocare pe Dumnezeu. Dumnezeu nu ingaduie ca eu sa spun aceasta. Nici un iudeu nu-L iubeste cu infocare pe Dumnezeu! Cine spune aceasta? Fiul lui Dumnezeu spune aceasta. Caci El a zis: „Daca L-ati cunoaste pe Tatal Meu, M-ati cunoaste si pe Mine. Dar voi nu Ma cunoasteti nici pe Mine, nici pe Tatal Meu.” As putea sa aduc un martor mai vrednic de incredere decât Fiul lui Dumnezeu?

(3) Deci, daca iudeii nu L-au cunoscut pe Tatal, daca ei L-au rastignit pe Fiul, daca s-au lepadat de ajutorul Duhului, cine sa nu ia indrazneala ca sa spuna deschis ca sinagoga este salas al dracilor? Dumnezeu nu este slavit acolo. Cerul nu ingaduie aceasta! De acum inainte ramâne un loc al idolatriei. Dar inca mai sunt oameni care cinstesc sinagoga ca pe un loc sfânt. …

 

„… De buna seama ca sinagoga este mai putin vrednica de cinste decât oricare han. Nu este numai un salas pentru tâlhari si pungasi ci si pentru draci. Lucrul acesta este adevarat nu numai despre sinagogi ci si despre sufletele iudeilor, asa cum voi incerca sa dovedesc in incheierea omiliei mele.”

„…  Au fost doisprezece apostoli si ei au tras catre ei lumea intreaga. Cea mai mare parte a cetatii este crestina, cu toate ca unii mai sunt bolnavi de boala iudaizarii. Si ce am putea noi, cei care suntem sanatosi, sa spunem intru apararea noastra? De buna seama ca cei care sunt bolnavi sunt vrednici de osândire. Dar noi nu suntem slobozi de mustrare caci noi i-am lasat pe ei la ceasul lor de boala; daca noi am fi aratat pentru ei mare purtare de grija si ei ar fi avut folos din aceasta purtare de grija, ei n-ar mai fi putut sa fie bolnavi.”

Asadar, departe fiind de Sfantul Ioan Gura de Aur orice ura fata de evrei, el lupta sa-i vindece de boala iudaismului :  ” Crede-ma, eu imi voi risca viata inainte de a nesocoti pe cel ce este bolnav de aceasta boala – daca il vad. Daca nu izbutesc sa-l vad, de buna seama ca Dumnezeu imi va da iertare. Si fiecare dintre voi sa tina cont de aceasta problema; sa nu se gândeasca ca este o chestiune mai marunta. Nu iei in seama ceea ce cheama diaconul in taine fara incetare? „Marturisiti-va unul altuia,” zice el. Nu vezi câta incredere are in cercetarea cu grija a fratilor vostri? Fa aceasta si in cazul celor care iudaizeaza. Când vezi pe cineva care iudaizeaza, pune stapânire pe el, arata-i ce face, ca sa nu fii unealta riscului pe care merge el.”

Preafericite Parinte Patriarh Daniel, se aude ca unii de prin preajma va numesc „Noul Ioan Gura de Aur”. Si se poate sa aibe dreptate, pana la un punct : de ce sustineti pe evrei in ratacirea sinagogilor si templelor lor. De ce nu le aratati aceste cuvinte ale adevaratului Sfant Ioan Gura de Aur, Patriarh al C-nopolelui ? Sau poate le-ati aratat si noi nu stim ? Nu cred. Afisarea publica a preafericiri voastre cu ei si declaratiile la acest simpozion arata altceva. Nadajduim totusi la o schimbare in bine-macar de acum inainte, in aceasta privinta.

Prea fericirea voastra sustine refacerea sinagogilor evreiesti in Romania. Iata insa ce spune Sf.Ioan Gura de Aur despre sinagogi : ” Intrucât sunt unii care cred ca sinagoga este un loc sfânt, trebuie sa le spun câteva cuvinte. De ce venerati locul acela? Nu trebuie sa-l dispretuiti, sa-l tineti de rusine, sa fugiti de el? Ei spun ca acolo se tin Legea si cartile si proorocii. Ce inseamna aceasta? Va fi sfânt oricare loc unde se afla aceste carti? Nicidecum! Mai presus de toate, acesta este motivul pentru care eu nu iubesc sinagoga si o detest. Ei au proorocii dar nu cred in ei; ei citesc scrierile sfinte dar nu primesc marturia lor – si acesta este un semn al oamenilor vinovati de cea mai mare incalcare de lege.”

„Spuneti-mi aceasta. Daca ati vedea un om onorabil, stralucit si vestit, târât intr-o cârciuma sau cuib de tâlhari; daca l-ati vedea batjocorit, batut si inrobit in cea mai mare cruzime, ati fi tinut crâsma sau cuibul acela la mare cinste pentru ca omul acela mare si pretuit fusese inauntru in vreme ce se savârsea acea purtare plina de cruzime? Nu cred. Mai degraba, pentru aceasta pricina ati fi urât si n-ati suferi locul acela.

(4) Aceasta sa fie cugetarea voastra si despre sinagoga. Caci ei au adus cartile lui Moise si ale proorocilor cu ei in sinagoga, nu ca sa le cinsteasca ci ca sa le incalce cu necinste. Când ei spun ca Moise si proorocii nu L-au cunoscut pe Hristos si nu au zis nimic despre venirea Lui, ce incalcare mai mare puteau savârsi ei fata de acei oameni sfinti decât sa-i acuze ca nu L-au cunoscut pe Stapânul lor, decât sa spuna ca acei prooroci sfinti sunt partasii pagânismului lor? Si astfel noi trebuie sa-i urâm pe amândoi si [impreuna cu] sinagoga lor cu atât mai mult pentru purtarea lor cruda fata de acei oameni sfinti. …

(5) De ce vorbesc eu despre carti si despre sinagogi? In vreme de prigoana, calaii poporului prind trupurile mucenicilor, le biciuiesc si le rup in bucati. Se sfintesc mâinile calailor fiindca ei apuca trupurile oamenilor sfinti? Dumnezeu nu ingaduie aceasta! Mâinile care au insfacat si au tinut trupurile celor sfinti ramân fara sfintenie. De ce? Fiindca acei calai au facut un lucru rau când au pus mâinile pe sfinti. Si cei care pun mâna pe scrierile celor sfinti si le incalca sa fie mai respectabili pentru aceasta decât cei care i-au ucis pe mucenici? N-ar fi aceasta cea mai mare nebunie? Daca trupurile maltratate ale mucenicilor nu-i sfintesc pe cei care le-au maltratat ci mai adauga la vinovatia lor de sânge, cu mult mai putin puteau sa o faca Scripturile, daca se citeau fara credinta, sa-i ajute pe cei care citeau fara sa creada. Fapta alegerii de buna voie sa incalce Scripturile le vadeste necredinta mai mare.

Asadar eu va indemn sa fugiti si sa ocoliti adunarile lor. Raul pe care il aduc ei fratilor mai slabi nu este mic; ei nu dau nici cea mai mica indreptatire pentru sprijinirea nebuniei iudeilor. Caci atunci când ei vad ca voi, cei care va inchinati lui Hristos pe care ei L-au rastignit pe Cruce, urmati cu evlavie tipicurilor lor, cum pot ei sa nu considere ca ritualurile pe care le-au savârsit sunt cele mai bune si ca ceremoniile noastre sunt fara valoare? Caci dupa ce va inchinati si iubiti cu inflacarare tainele noastre, voi fugiti la cei care ne-au distrus ritualurile. Pavel a spus: „Daca un om vede ca tu stii ca stai la masa in templul idolilor, fiind slab, constiinta lui nu va fi incurajata sa manânce acele lucruri care sunt jertfite idolilor?” Si sa spun: Daca un om vede ca tu stii ca intri in sinagoga si participi la sarbatoarea trâmbitelor, fiind slab, constiinta lui nu va fi incurajata sa pretuiasca ceea ce fac iudeii? Cel care cade nu numai ca plateste pentru caderea sa, ci este pedepsit si pentru ca ii face si pe altii sa pacatuiasca. Dar omul care a stat drept este rasplatit nu numai pentru virtutea sa, ci oamenii il pretuiesc pentru ca ii indruma si pe altii sa doreasca sa faca aceleasi lucruri.

(8) De aceea, fugiti de adunarile si de locurile sfinte ale iudeilor. Nici un om sa nu cinsteasca sinagoga pentru cartile sfinte; sa o urasca si sa o ocoleasca pentru ca iudeii batjocoresc si le maltrateaza pe cele sfinte, pentru ca ei refuza sa creada cuvintele lor, pentru ca ei ii acuza de necredinta cea de pe urma.”

„… Ce vreti sa va mai spun? Sa va spun despre pradaciunea lor, despre pizma lor, despre parasirea celor saraci, despre hotii lor, despre inselarea in negustorie? Nu va ajunge o zi intreaga ca sa va istorisesc aceste lucruri. Dar sarbatorile lor au ceva sacru solemn si maret in jurul lor? Ei au aratat ca si acestea sunt necurate. Ascultati proorocii; mai degraba, ascultati-L pe Dumnezeu si cu ce afirmatie puternica Isi intoarce fata Sa de la ei: „Am aflat ca sarbatorile voastre sunt urâcioase, eu le-am izgonit de la mine.”

(5) Spune-mi aceasta. Daca un om ar trebui sa-ti ucida fiul, ai rabda sa te uiti la el, ori ai primi sa-ti dea binete? Nu l-ai ocoli ca pe un drac rau, ca pe diavolul insusi? Ei L-au ucis pe Fiul lui Dumnezeu; ai tu indrazneala sa intri cu ei sub acelasi acoperis? Dupa ce El a fost ucis, El ti-a dat asemenea cinste ca te-a facut fratele si mostenitorul Lui. Dar tu Il necinstesti atât de mult ca ii cinstesti pe cei care L-au ucis pe El pe cruce, ca tu tii cu ei fratia sarbatorilor, ca tu mergi la locurile lor pagâne, intri prin usile lor necurate, si iei parte la mesele dracilor. Caci eu sunt hotarât sa numesc postirea iudeilor masa a dracilor caci ei L-au ucis pe Dumnezeu. Daca iudeii lucreaza impotriva lui Dumnezeu, ei nu trebuie sa-i slujeasca pe demoni? Ii cauti pe draci ca sa te vindece? Când Hristos le-a ingaduit demonilor sa intre in porci, ei s-au aruncat de indata in mare. Acesti demoni vor cruta trupurile oamenilor? Eu as dori ca ei sa nu ucida trupurile oamenilor, ca ei sa nu unelteasca impotriva lor. Dar ei o vor face. Dracii i-au aruncat pe oameni din rai si i-au lipsit de cinstea cea de sus. Le vor vindeca ei trupurile? Lucrul acesta este fara noima, simple povesti. Dracii stiu cum sa unelteasca si sa faca rau, nu sa vindece. Ei nu cruta sufletele. Spuneti-mi, atunci, vor cruta ei trupurile? Ei incearca sa-i scoata pe oameni din Imparatie. Vor alege ei sa-i slobozeasca din boala? ”

Pe langa cele scrise de Sf.Ioan Gura de Aur aducem in continuare o marturie la fel de importanta de dupa 14 secole : Parintele Neofit Capsokalivitul, care a fost chiar rabin pana la 38 de ani, dupa care L-a cunoscut pe Hristos, s-a botezat crestin ortodox, a devenit monah apoi chiar Preot.

Neofit n-a fost un rabin de rând; Neofit a fost un savant teolog adânc cunoscător al Talmudului, adânc cunoscător al Vechiului şi Noului Testament, în contact permanent cu jidovii; până la vârsta de 38 ani – când s-a creştinat – Neofit a avut tot timpul necesar de studiu, spre a-şi da seama de locul unde este adevărul şi calea cea dreaptă pe care trebuie să meargă mai departe.
Profesor de limba greacă la călugării de la Sfântul Munte, el vine apoi în Moldova, unde îşi însuşeşte limba română şi scrie această carte, socotind acest fapt ca o datorie de conştiinţă.
Nu i se poate arunca învinuirea că ar fi scris din răutate, că Neofit nu era capabil de aşa ceva. El mărturiseşte cu profundă durere în suflet: „pentru a face această lucrare, am vărsat mai multe lacrimi decât cerneală”. Iar jidovii, citind această operă vor înţelege că dacă antisemitismul se naşte în locurile pe unde ei se cuibăresc, acest fapt nu este o enigmă, un mister, ci, din contră, ceva foarte firesc: jidovul singur poartă cu el antisemitismul .

Dupa convertirea lui la crestinismul ortodox, drept multumire a scris o carte-„Infruntarea jidovilor”, in care da pe fata toate blestematiile pe care le fac rabinii in sinagogile si templele lor : http://www.google.ro/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=5&cad=rja&uact=8&ved=0ahUKEwjSkK6TncPXAhWP16QKHT6SCsIQFghAMAQ&url=http%3A%2F%2Fdspace.bcucluj.ro%2Fhandle%2F123456789%2F67744&usg=AOvVaw2esuQYuINt7ZpMMQtYTF0Z

copia cartii in kirilica.

https://archive.org/stream/NeofitCavsocalvitiu-InfruntareaJidovilor1803/NeofitCavsocalvitiu-InfruntareaJidovilor1803_djvu.txt

copia cartii in romaneste.

Cel mai infricosatoare marturie din aceasta carte este practica rabinilor de a folosi in slujbele lor sange de crestin „muncit”, adica martirizat, torturat :

„Capitolul l
Taină ascunsă, şi acum descoperită asupra jidovilor
pentru sângele care iau ei de la creştini, şi ce fac cu dânsul,
cu dovediri din Sfânta Scriptură.

Mulţi au scris multe cuvinte împotriva jidovilor, cu multe şi
adevărate mărturii din Sfânta şi dumnezeiasca Scriptură. Atât pentru venirea Mesiei celui adevărat Iisus Hristos, fiul Prea Curatei Fecioarei Maria, cât şi pentru câteva rătăciri ale jidovilor. Careacestea s-au scris atât de dascălii Bisericii noastre, cât şi de dascăliievrei care au primit Sfântul Botez, însă o taină ce ei o au între dânşii, urătorii de oameni şi de Dumnezeu, jidovi, care eu nu o am găsit scrisă nicăieri, şi de au şi scris cineva în oarecare chip, dar puţin şi acoperit, adică: a ucide jidovii pe creştini şi a le lua sângele. Aceasta au scris mulţi, dar pentru ce? Şi ce fac ei cu sângele acesta, măcar că
nu mi s-au întâmplat a vedea înscris nicăieri, poate că aşteptând întoarcerea jidovilor vreodată către credinţa lui Hristos: şi ca să nu se scârbească creştinii pe dânşii şi să nu-i primească la credinţă, şi pentru aceia n-au scris. Dar eu de vreme ce cu darul lui Dumnezeu am primit Sfântul Botez şi sfântul chip al călugăriei spre înfruntarea semeţilor şi spurcaţilor jidovi, dar, mai întâi şi spre folosul lor mi-au
fost descoperite mie şi păzite, până ce am primit Sfântul Botez. Iar de la Sfântul Botez încoace, toate îmi sunt defăimate şi scuipate.

Şi câteva cu bune dovezi şi mărturii, scriu aici pe faţă. Mai întâi să se ştie că această taină nu este ştiută de toţi jidovii, ci numai de rabinii, hahamii lor, de cărturarii şi fariseii lor, ce se numesc de dânşii Hasiindem, de aceia este ştiută. Şi această taină păzesc ei cu mare sfinţenie. Dară pentru care pricină fac ei uciderea aceasta, este pentru trei lucruri.

 • Întâi pentru mare urâciune ce au ei asupra creştinilor, părându-le că făcând această ucidere aduc jertfa lui Dumnezeu precum şi Mântuitorul nostru, Iisus Hristos, au zis către Ucenicii săi: ” Va veni o vreme, că cine vă va ucide pe voi, i se va păr ea că aduce jertfa lui Dumnezeu.” (Ioan Cap. 16, Stih
 • Al doilea pentru multe dezdemonii, adică: pentru farmecele ce fac jidovii cu acest sânge.
 • Şi al treilea că sunt rabinii la îndoială, poate că au fost Iisus, Fiul Mariei, Mesia cel adevărat şi stropindu-se ei cu acel sânge ce iau de la creştin muncit, „se vor mântui”.
  Cât despre pricina cea dintâi scrie la o carte a lor ce se numeşte Himiş, adică cinci cărţi ale lui Moise: la cartea a doua ce se numeşte Exodul: unde zice că au adunat Faraon şase sute de călăraşi ca să gonească neamul jidovesc, şi face acolo întrebare Rabi Solomon, (Exodul 14, 7) (Satana cel mare care duce pe toţi jidovii la Tartarul cel dinafară), de zice: „De unde au avut egiptenii cai ca să gonească pe jidovi? “ (Exodul 9, 25) ” Căci grindina le-a ucis toate dobitoacele lor” şi răspunde iarăşi el, că scrie mai sus, (Stih 2) „că unii şi-au ascuns animalele cu care apoi i-au urmărit” şi zice acolo: (Mina anomri tof şi va nuhuşim, reţoţ Esmoihoi tof, şi bagoim, arok) care cuvinte înseamnă: ” de aici noi învăţăm că celui mai blând dintre
  şerpi scoate-i creierii din cap, şi pe cel mai bun din creştini ucide-l” adică dator este tot jidovul să omoare un creştin crezând că cu aceea se va mântui, măcar că de la creştini primesc facere de bine în toate zilele: dar au foarte mare urâciune asupra pravoslaviei noastre, şi precum sunt ei întorşi, apoi aşa şi Sfânta Scriptură o tălmăcesc foarte întoarsă şi cu nepotrivire, precum la cartea Exodului scrie, porunceşte Moise şi zice: „Şi carne de fiară prinsă să nu o mâncaţi, ci să o aruncaţi câinilor,” (Exod 24, 31) Apoi tâlcuieşte acolo acel
  proclet, Rabi Solomon de zice, „că nu numai câinilor a poruncit
  Moise să o aruncaţi, ci şi creştinilor puteţi să o vindeţi” Dară pentru ce zice Moise câinelui şi nu zice creştinului? ca să te înveţi că mai de socotinţă sunt câinii decât creştinii. Pentru că câinii n-au lătrat în vremea când jidovii au ieşit noaptea din Egipt, precum scrie la (Exod 20, 7). O ticăloşii jidovi! Bine au zis Moise către voi a doua Lege 29,4. „Şi n-au dat vouă Dumnezeu inimă ca să ştiţi şi ochi să vedeţi, şi urechi să auziţi, până în ziua de astăzi,” şi iarăşi: „Au acestea răsplătiţi Domnului? acest norod este nebun şi nu înţelept:” a doua
  Lege 3, 6. De asemenea grăieşte Duhul Sfânt, prin glasul lui Isaia (29, 14) de zice: „Iată Eu voi muta pe ei şi voi pierde înţelepciunea înţelepţilor, şi mintea celor pricepuţi voi întuneca.” Şi cu adevărat s-au împlinit la dânşii aceasta, de vreme ce n-au nici o înţelegere sufletească, cum au zis mai înainte Proorocul Isaia (59, 10) „Pipăi-vor ca orbii peretele, şi vor pipăi ca cei fără de ochi, şi vor cădea ziua la amiază ca orbul întru miez de noapte” Şi iarăşi Isaia (Cap.65, Stih 15) „Şi veţi părăsi numele voastre, spre saturarea aleşilor mei: iar pe voi vă va ucide Domnul” Şi pe faţă vedem că n-au nici o
  pricepere duhovnicească şi numai trupească, precum porcul care tot la pământ caută, aşa şi ei tot cele pământeşti le socotesc. Cum şi David pe neamul jidovesc porci îi numeşte, de zice: ” viia din Egipt ai mutat: şi altele şi porcul sălbatic au păscut-o pe ea.”                                                                                                                                                                                                          Inca si la cununiile lor fac urmatoarele : ” La fel şi când se cunună, jidovii au obiceiul ca tinerii să postească toată ziua nemâncând, nebând nimic. Şi seara după ce se cunună,
  vine Rabinul şi le dă la amândoi un ou copt şi în loc de sare pune cenuşă, şi cenuşa aceea o fac din pânză arsă în foc, adică: bagă pânza în sânge de creştin muncit, şi arde pânza aceea, şi din acea cenuşă pun în oul copt, şi mănâncă tinerii, şi rabinul zice încet nişte descântece, ca tinerii aceştia să poată înşela pe creştini, şi să afle har de la creştini, ca să poată mânca din sudoarea creştinilor, că nu pot totdeauna să-l ucidă pe creştin, mai ales acum în zilele noastre, că s-au aflat toate astea. De aceea se silesc ca să-i înşele pe creştini, mâncând sudoarea creştinului, ca cum ar fi mâncat sângele lui.
  Se silesc încă şi din altă pricină să înşele pe creştini, că Duhul Sfânt grăieşte, prin glasul lui Moise zicând: „Seminţe multe vei semăna în ţarină, şi puţine vei strânge”, Legea a doua, Cap. 28 Stih 38: La fel şi Prorocul Miheia zice către dânşii Cap. 6 Stih 15. „Tu vei semăna, şi nu vei secera.” Zice şi Prorocul Aggeu Cap. 1 Stih 6. „Aţi semănat multe, şi puţine aţi cules”, zice şi Ieremia Cap. 12 Stih 13. Şi cu adevărat toate s-au împlinit, cu ochii mei am văzut, un jidov bogat, care avea două pluguri ale lui, şi patru slugi creştini, şi primăvara în ziua întâi din luna lui aprilie, care lună la dânşii se numeşte Işir, şi atunci prăznuiesc jidovii, că Moise zice: „Şi la Luna nouă, să aduceţi arderile de tot Domnului.” Neamuri 28 Stih 11.
  Măcar că mai înainte, până a răstigni ei pe Domnul Hristos zice
  Dumnezeu prin glasul lui Isaia: Cap. l Stih 14. ” Că lunile cele nouă ale voastre, le-au urât sufletul meu.” Dar ei tot prăznuiesc, nu cu jertfa, că de când au venit Mesia cel adevărat, Iisus Hristos, au lipsit de la neamul jidovesc, împărăţia, şi Preoţia, cum au zis mai înainte Patriarhul Iacob, Geneza 45 Stih 10. „Nu va lipsi din Iuda stăpânitor, adică: Împărăţia, nici povăţuitor, adică Preoţia, până ce va veni acel aşteptat Mesia.”
  Şi vedem chiar că a venit Iisus Hristos pe pământ, precum au zis mai înainte proorocul Mihea: „Iată Domnul va ieşi din locul său, şi se va pogorâ pe pământ“ Cap. 1, Stih 3.
  De atunci au lipsit de la jidovi Preoţia şi Împărăţia. Însă ei tot
  prăznuiesc lunile cele nouă, cu mâncări, cu beţii şi cu împreunări. Adevărat Moise porunceşte jidovilor: a doua Lege Cap. 16 Stih 14.
  Dar trei rabini tâlcuiesc porunca aceasta a lui Moise la Talmud aşezare (Hagiga). Şi numele rabinilor sunt Rabbi Iuda, Rabbi Zaira şi Rabbi Aşa.
  Şi Rabbi Iuda zice: „ain simha eilu beiain” adică: „nu este mai mare veselie decât cu vin” şi Moise zice să te veseleşti la sărbători, zice să se bea vin, dar nu până să se îmbete. Dar jidovii îşi fac socoteală, că de aceea este dator tot jidovul, să bea până să se îmbete la sărbătorile lor.
  Iar Rabbi Zaira zice „ain simha eilu babusor” adică: „nu este mai mare veselie, decât în carne grasă”. Şi de aceea dator este tot jidovul să mănânce carne grasă la sărbătorile lor.
  Iar Rabbi Aşa zice: „ain simha eilu baişa”, adică: „nu este mai mare veselie decât împreunarea cu muiere”. Cum se vede, fiecare Rabbi după patima sa învaţă pe jidovi. Iar jidovii aceştia de acuma, neştiind care rabin dintr-aceşti trei se sature mai adevărat grăieşte, ori cel cu patima beţiei, sau cel cu patima lacomei pântecelui, sau cel cu patima curviei. Şi ca să iasă din îndoială, împlinesc toate aceste trei, când vine sărbătoarea lor.
  Cu două luni mai înainte, încep a îngraşă păsările, şi dobitoacele, şi caută să aibă şi împreunare trupească.
  O, ticăloasă Sinagogă, în ce stare ai ajuns! că Moise duhovniceşte zice: veseleşte-te, dară nu trupeşte, cum zice proorocul Isaia Cap. 49 Stih 13. ” Veselească-se cele cereşti” şi altele. …”

Cartea ar  trebui citita in intregime pentru ca sa cunoasca tot omul ce se faptuieste in sinagogile si templele evreiesti de catre rabini si la ce pierzare vesnica vor ajunge evreii care practica iudaismul .

Avand in vedere toate cele expuse mai sus, este evident ca iudaismul, la 2000 de ani dupa rastignirea lui Hristos de catre neamul Annei si Caiafei, a decazut in SATANISM. Era randuit de Dumnezeu-desi nu putea desavarsi pe nimeni, inainte de Intruparea Cuvantului lui Dumnezeu si a pregatit prin prooroci venirea Mantuitorului dar dupa rastignirea Lui este lepadat de Tatal, de Fiul si de Duhul Sfant. Acest iudaism-satanism este cu atat mai periculos si mai perfid cu cat nu este vadit ochilor publicului ci il practica in amanunt doar rabinii precum si cei mai apropiati lor. De aceea nu ar fi absolut nici o exagerare daca ar fi interzis prin lege acest cult.

De altfel in Constituia Romaniei scrie la Legea nr.489/2006, Art.5, (4) : ” În activitatea lor, cultele, asociaţiile religioase şi grupările religioase au obligaţia să respecte Constituţia şi legile ţării şi să nu aducă atingere securităţii publice, ordinii, sănătăţii şi moralei publice, precum şi drepturilor şi libertăţilor fundamentale ale omului.” Oare folosirea de catre rabini la slujbele lor a sangelui de crestin „muncit” este in acord cu pasajul … ” … securităţii publice, ordinii, sănătăţii şi moralei publice, precum şi drepturilor şi libertăţilor fundamentale ale omului.” ? Niciodata.

Mare rusine si intristare este deci pentru noi crestiniii ortodocsi sa vedem cum insusi Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane, sustine refacerea templelor si sinagogilor evreiesti.

Sper ca acum am fost inteles de ce am dorit sa pun acestui articol aceasta titulatura, socanta la prima vedere : „Templul evreiesc si Sinagoga-locasuri de cult al satanei „.

Poate si dintre evreii din Romania si de pretutindeni unii se vor lumina si vor intelege in ce inselaciune cumplita se afla. Care este sincer, va afla Adevarul. Si dupa cum spunea P.Dionisie Ignat din Colciu-Athos, ” … cat de usor se mantuieste omul sincer !!!”, le dorim aceasta cautare sincera la toti evreii.

In nadejdea intoarcerii lor la Hristos Iisus-Adevaratul Mesia, cel care i-a invrednicit sa-si ia trupul din neamul lor prin Prea Sfanta Nascatoare de Dumnezeu si Pururea Fecioara Maria, prezentam in incheiere o minune a intoarcerii la credinta crestin ortodoxa a unor evrei din Tg.Neamt, in timpul lui Mos Gheorghe Lazar(1846-14 august 1916), cel propus pentru canonizare de catre Sfantul Sinod al BOR . Aici se vede dragostea lui dumnezeiasca fata de toti oamenii, indiferent de religie dar si marturisirea Adevarului Hristos fara teama si indemnul la botezul ortodox daca vor vindecae si mantuire. De aici se vede si sinceritatea acelor evrei si cinstea lor sufleteasca :

„A venit odata Mos Gheorghe la iarmaroc in Targul Neamt intr-o luni si l-au suit oamenii intr-o caruta sa tina predica. Nu a mai vandut nimeni in ziua aceea. Tinand predica acolo si invatand oamenii, tot iarmorocul a venit la Mosul Gheorghe. Si s-a intamplat atunci ca o evreica tanara nu putea naste, era prima data, cand trebuia sa nasca primul copil, si era gata sa moara. Au venit o multime de doctori, ca zicea ca nu mai poate, moare. Nu mai putea nici racni si zicea ca moare. Au venit evreii la Mosul Gheorghe:

– Mosu’ Gheorghe, noi suntem evrei.
– Dar draguta, ce ai?
– Moare fata noastra. Hai la noi ca gata, doctorul a spus ca nu mai are ce face, moare fatanoastra.
– Draguta, lasa sa termin predica.
– Mosu’ Gheorghe, acum moare chiar acum moare.
– Nu moare pana nu vin eu.Si au stat si au asteptat pana a terminat predica, apoi s-a luat un card de evrei dupa el. Zice:
– Dar va botezati?
– Toti ne botezam daca traieste fata, ca numai pe aceea o avem. Boierul era bogat, om voinic. Cand au ajuns acolo, un card de evrei pe langa ea, ea era mai moarta, nu mai putea, gata, stateau pe langa dansa. Dar Mosul Gheorghe, cand a deschis usa, a strigat:
– Hai, deschide-te cu Dumnezeu si cu Maica Domnului.Tot atunci a si nascut. A venit si i-a facut cruce pe cap si a spus:
– Sa fie al lui Hristos.
– Si s-a facut sanatoasa si s-a botezat si ea si copilul si i-a pus numele Gheorghe, dupa Mosul Gheorghe. S-au botezat atunci 5-6 familii de evrei in Targu Neamt.”

Asa ca Preafericite Patriarh Daniel, dupa cum ne invatati sa urmam exemplul Sfintilor, asteptam sa faceti la fel si Prea fericirea voastra-urmand exemplul lui Mos Gheorghe Lazar- macar in marturisirea Adevarului daca nu si in minuni, caci aveti desavarsit harul Sfintilor Apostoli. Daca veti face asa, Cerul intreg veti bucura.

Iar d-voastra cinstitelor capetenii evreiesti, sa luati exemplu de la aceste familii de evrei din Tg.Neamt-poate mai au rudenii si-n zilele noastre, sa va rugati lui Mos Gheorghe Lazar, doar-doar veti scapa de intunecatul iudaism si sa veniti la Hristos cel Ortodox prin botez, spre a voastra mantuire. El nu vrea pieirea nimanui.

Iar sinagogile si templele pot fi usor transformate in biserici ortodoxe-singurele locasuri de cult din lume unde este prezent viu si lucrator spre mantuire Tatal, Fiul si Sfantul Duh-Treimea cea deofiinta si nedespartita.

Postul Nasterii Domnului sa ne fie spre mantuire. Amin.

 

1.529 de comentarii

   • Asta e ca si cum ai zice: ”Eu nu mai ma rog si nu mai fac canonul ca am mari ispite de la draci.”
    Mic marturisitor… 🙂 Mare LAȘ !:)

    Apreciază

   • Domnule…Ioan!Ce coincidenta de nume ,sunteti tizul „domnului” Arsene!:)))
    Asa se fac la voi,nepomenitorii,impartasirile de opinii?A spumega inflacarat si a pune la indoiala renumele unor Sfinti Titanici ai Romaniei,ca despre Sfantul Parinte Iustin este vorba,se chiama la voi…dialog?!
    Dumneata cred ca esti mult mai avansat duhovniceste…La cele peste „o suta de metanii curate” la zi inca mai dainuieste spiritul aprig,si ma minunez dar nu stiu exact daca sa va urmez in virtute sau…nu…
    Dumnezeu sa va daruiasca mantuire, sanatate,si ganduri bune!+
    Personal nu am nimic impotriva nepomenitorilor insa discutiile sa fie facute cu calm,si asezare spirituala…sa nu uite niciodata ca prin aceasta atitudine isi blameaza si mama care i-a facut ,nutrit si crescut,in Bisericile noastre unde minunile sunt mai adevarate ca oricand,deoarece prin lupta Dumnezeu daruieste cununi,celor care intradevar fac fata iar nu se…INGRADESC!!!
    Iertati-ma,Parinte!+

    Apreciază

 1. ” George Soros s.a plâns de faptul că Uniunea Europeană se află pe punctul de a se prăbuși, în timp ce Rusia devine „o putere naționalistă revigorantă”.
  Maghiarul american George Soros, care conduce Soros Fund Management în valoare de 26 de miliarde de dolari și prezidează consiliul global al Fundațiilor pentru o Societate Deschisă (OSF), a făcut observațiile în timp ce vorbea la Financial Times. Soros a afirmat că naționalismul a devenit acum „ideologia dominantă în lume”, ținând cont de Uniunea Europeană cu 28 de membri. „UE este acea instituție care se află pe punctul de a se defecta”, a afirmat el. „Și Rusia este acum puterea înviorătoare, bazată pe naționalism”.

  În Rusia, organizațiile Soros au fost interzise în 2015 de către autorități care au citat amenințările de securitate pe care le-au pus țării.

  În Ungaria sa natală, Soros este considerat a fi complot împotriva guvernului politicianului dur, dreapta Viktor Orban. Primul Ministru Orban crede că Soros a creat o rețea care să-i submineze cabinetul și să influențeze politicile UE la Bruxelles.

  Liderul Ungariei la acuzat în mod constant pe Soros că a alimentat criza refugiaților din Europa și a erodat identitatea culturală europeană. În octombrie anul trecut, premierul a spus că mai mult de 200 de membri ai Parlamentului European sunt enumerați de „imperiul” miliardarului ca fiind „prieteni în rețea”.

  Orban, care va căuta al patrulea mandat ca prim-ministru al Ungariei anul viitor, a declarat că a direcționat serviciile secrete ale țării să investigheze „Imperiul Soros” și să „expună publicul”.

  La începutul acestui an, Soros a numit Ungaria drept „stat mafiot”, determinându-l pe Orban să refacă: „Singura rețea care operează în moduri mafiote, care nu este transparentă în Ungaria, este rețeaua Soros”
  https://www.rt.com/news/416260-soros-eu-collapse-russia/
  Bine ar fi de s.ar desfiinta UE dar psihopatul de soros are „grija”de planul lui de distrugere,din pacate,insa totul se lucreaza cu guvernele tradatoare si avide de putere si bani.
  Dumnezeu sa le strice planurile asa cum a facut si la Cern😉(doar un exemplu!).

  Apreciază

 2. Stirea zilei-Tg.Neamt sarbatoreste[ adica eu!] intrarea in vizorulDNA a masonului,pupincurist si lingau…Ioneeeeell Arseneee!Ura ura ura…
  http://adevarul.ro/news/eveniment/presedintele-cj-neamt-ridicat-dna-ionel-arsene-apropiat-liderului-psd-liviu-dragnea-1_5a6093f2df52022f75a10a0b/index.html
  Acesta dintotdeauna si-a vazut interesele „domniei sale” ca membru de onoare al Partidului Social Democrat!Afiliat lojei „Steaua Moldovei”, inchinatorul la Hiram se remarca printr-o fabrica de usi,porti lucrate manual,cu insertii de vitralii, exceptionale si originale ca design,dar naucitor de scumpe.Insa a fost implicat intr-un scandal de pedofilie( cu o minora).Apoi se certa asiduu cu Dumnezeu sa il odihneasca,Culita Tarata,un om important care sustinea agricultura romaneasca dupa metodele traditionale!
  Acest parvenit,avea pieptul inainte si mersul majestuos,elegant,iar cu privirea lui patrunzatoare ii facea mereu pe cei din jurul sau sa se simta…gandaci!
  Ete ce sa ne mai facem domnule Arsene, va vine randul sa ii numarati,sa ii striviti si de ce nu,sa ii aveti companie la micul dejun dupa…gratii!!!:)))
  Iertati-ma,Parinte!+
  Hristos Biruieste!+

  Apreciază

 3. La venirea antihristului se vor arata multe semne mincinoase in cer si pe pamant…
  Hologramele de tip 9D,se ivesc linistit pe cer,acompaniate poate de cateva sunete razlete,imitatii ale tunetului,ca o repetitie a Proiectului Blue Beam-Raza Albastra.

  In mai multe colturii ale lumii,s-au auzit de-a lungul anilor,sunete ciudate ,imagini diforme.In timp ce in salile de spectacole sau concerte de muzica, se puneau la punct cele mai tari,tridimensionale holograme,spre uimirea spectatorilor.Filmul Independence Day, pregatea neted si sigur,mintile vizionare pentru o potentiala invazie extraterestra.Nu mintim.Acestia chiar exista si pe unde apar inspaimanta lumea.Rapiri,mistere,pentru mintea celor ce se delecteaza pe subiect ii spun paranormal.
  Noi,stim,si cunoastem pregatirile de dupa cortina!Se lucreaza intens la inselarea si deceptionarea tuturor!Se folosesc semne mincinoase cu ajutorul dracilor,carora se pare ca le este mai bine printre noi,pe pamant ,haituind sufletele,atragandu-le la iad!
  Iertati-ma,Parinte!+
  „Va zbura in vazduh si va invia mortii.Va face mullte semne pre pamant si in cer ca sa ii amagiasca pe ei.Ca ii vor cadea in cursa pana si cei alesi de va fi cu putinta.Si va face cu naluciri ,morisca in mana lui si va zice:veniti la mine sa va dau voua paine si vin mult,doar ca sa ii pecetluiasca pre dansii!Dar cei ce nu vor primi pecetea,amara moarte vor manca din mainile lui.Dar cei ce vor primi se vor tangui amarnic si isi vor da seama ca acesta i-a inselat pre ei.Iara lumea se va duce sa ii zica :da-ne noua paine si apa dupa cum ne-ai fagaduit noua.Iara el se va intoarce si va zice catre ei;Daca cerul nu mai da ploaie si pamantul nu mai da roade ce sa va fac eu?Dar cine sunt eu,Dumnezeu?!”-arhimandrit Mina Prodan,Carte despre Sfarsitul lumei.

  Apreciază

 4. In loc de „nepomenitori” ar fi mai potrivit „ingraditi”. Fiindca nu e vorba numai de intreruperea pomenirii.
  „Ingraditii” au lansat hula „impartasaniei curate”, care mi se pare teribila. Adica numai ei au „impartasania curata”, noi ceilalti mancam „paine otravita”…

  Apreciat de 1 persoană

 5. SA MERGEM IARASI CU DUH ARZAND,LA VIATA DUHOVNICEASCA
  Preasfintitul Damaschin Dorneanu,Episcop-Vicar al Arhiepiscopiei Sucevei

  ~”Purtati-va sarcinile unii altora”-Sfantul Apostol Pavel~
  A purta sarcinile unii altora inseamna a se intelege ca nu suntem singuri pe pamant si ca nu suntem noi cei care avem cele mai mari probleme,cele mai mari greutati.Cand Sfantul Apostol Pavel indemna pe crestinii din Galata sa-si poarte sarcinile unii altora,nu facea decat sa ii indemne la o traire a credintei intr-un duh de comuniune.Dar acest cuvant al Sfantului Pavel este valabil si in zilele noastre si are putere pana la sfarsitul viacurilor.Nu se schimba Sfanta Scriptura dupa timpuri si dupa oameni.Acest indemn poate fi implinit in societatea de astazi,cu ajutorul Lui Dumnezeu.Nici un sfat,nici un indemn,nici o porunca dumnezeiasca nu poate fi pusa in lucrare decat cu ajutorul Lui Dumnezeu.
  O sarcina poate fi o boala a cuiva,o neputinta,o problema,o durere sufleteasca,chiar un pacat,o patima.A purta sarcinile unii altora se poate referi la un spectru foarte larg.Imi vin acum in minte cateva sarcini,cate poveri nu poarta mama de la copiii ei;la fel un Parinte duhovnicesc poarta sarcinile fiilor sai pe care ii are spre indrumare,neputintele lor,scaparile lor,caderile lor.Numai atunci poate sa fie Parinte duhovnicesc,daca pune si el umarul la jugul pe care il duce fiul sau duhovnicesc.Dar nu numai un Parinte duhovnicesc,ci si in manastirile de maici…Sau,de pilda intr-un birou al unei companii multinationale:sa fii alaturi de cineva care stii ca are acasa o greutate,sa-i spui un cuvant bun,un cuvant de mangaiere,poti sa te uiti cu ochii intelegatori atunci cand poate,a intarziat dimineata ,nu sa-l mustri.In cest fel poate fi inteles si aplicat indemnul Sfantului Apostol Pavel si in societatea de astazi:”Purtati-va sarcinile unii altora”.

  ~Despre egoism~
  „Pe de o parte asa ar parea ,in sensul ca nu de putine ori suntem indemnati de cele ce se intampla in jurul nostru sa adoptam atitudinbi individualiste,atitudini egoiste,mai ales daca am avut,poate niste experiente de tradari,daca ne-am pus increderea intr-o persoana,si respectiva persoana s-a dezis de noi la un moment dat.Sau poate ne-am pus increderea intr-un sistem,partid politic sau lider si daca,si azi si maine,in chip repetat am fost dezamagiti,atunci exista si tendinta aceasta de repliere si de intoarcere mai mult catre sine.
  Si in viata duhovniceasca se poate intampla acelasi lucru.Exista un pericol al comunitatilor crestine sa devina comnunitati inchise,comnunitati care sa nu se deschida spre lume,sa manifeste o anatemizare a oamenilor care nu sunt aproape de Biserica,si atunci exista un egoism duhovnicesc.
  Pe de alta parte,ma gandesc la faptul ca egoismul este,pana la urma o forma inspirata de cel rau.Sa ne aducem aminte ca diavolul nu uneste ci dezbina,pentru ca oamenii singuri fiind,sa fie mai vulnerabili in fata atacurilor ce vin din partea lui,sa fie mai vulnerabili si in fata problemelor cu care se confrunta in societate.Dar nu cred ca este o situatie generalizata,in sensul ca gata,acum toata lumea este departe de ce ar vrea Dumnezeu[…].Trebuie sa fim constienti ca pericolul acesta al individualismului,al egoismului,al trairii numai pentru sine,al iubirii de sine,pacatul acesta care il infiereaza atat de mult Parintii filocalici,poate sa fie prezent in zilele noastre,dar Dumnezeu este cu noi si putem sa trecem si sa lucram asa cum vrea El,inclusiv in anii celui de-al doi-lea deceniu al mileniului al treilea.

  ~Sa dam REFRESH la viata duhovniceasca~
  Nu trebuie sa ne speriem cand mersul la Biserica si rugaciunea au tendinta sa devina o rutina.Adica,ce vreau sa spun?Intr-o prima etapa a vietii dfuhovnicesti facemn lucrurile acestea cu mai multa ravna.Suntem plini de entuziasm,ne-a captat atentia un Parinte duhovnicesc,mergem mai mult acolo unde slujeste el;ne-a fost draga Liturghia,incepem a o intelege cat de cat,simtim un foc arzand daca nu mergem la Liturghie.La fel,si rugaciunea,in perioada aceasta de har,o facem cu mai multa putere.Exista si etape in care nu mai simtim aceeasi ravna,dar asta nu inseamna numaidecat o implinire a lor formalista,ci poate sa fie o lucrare a noastra de a-i arata Lui Dumnezeu ca si in momentele acestea de secatuire duhovniceasca,momentele in care nu mai simtim aceeasi traire la Liturghie,momentele in care ne facem rugaciunile si mintea zboara,si in aceste momente noi Ii aratam Lui Dumnezeu,silindu-ne pe noi,ca vrem sa ne intoarcem,la starile de inceput,la acele stari in care El,ne adumbrea cu mai multa putere.In nici un caz,izbavirea de formalism nu se face parasind cele pe care le facem intr-un mod formal,ci,insotind acel formalism cu pocainta:”Doamne,uite cum am ajuns”!
  Citeam in Vietile unor Sfinti Parinti care s-au nevoit in Sfantul Munte Athos ca a ajuns un Parinte la o stare de akedie,de delasare sufleteasca,de formalism intr-un asa un grad,incat nu mai avea chef sa faca nimic,si cele pe care le facea erau cu totul lipsite de miez.Deznadajduit,statea pe o piatra si-si legana picioarele.Si,i s-a aratat demonul si l-a intrebat:”Ce faci aici?”.Si el,cu smerenie,a zis:”Pai,nu pot sa-I mai dau nimic Lui Dumnezeu,decat leganatul acestor picioare…”Smerenia aceasta l-a ars pe demon si a plecat,si avenit harul cu mai multa putere in inima lui si l-a reinsufletit,i-a dat un REFRESH la viata duhovniceasca.”

  Spicuiri din interviu cu Ps.Damaschin Dorneanu ,Episcop-Vicar al Arhiepiscopiei Sucevei-Revista Familia Ortodoxa dec2017

  Apreciază

  • „.Numai atunci poate sa fie Parinte duhovnicesc,daca pune si el umarul la jugul pe care il duce fiul sau duhovnicesc.Dar nu numai un Parinte duhovnicesc,ci si in manastirile de maici…”. Va referiti aici la ceva concret Prea Sfintite ?

   Apreciază

   • Parinte,iertati-ma,nu am vrut sa creez o confuzie…insa din greseala am omis sa tastez tot adica asa:”Dar nu numai un Parinte duhovnicesc ci in manastirile de maici si o maica duhovniceasca care are ucenice spre povatuire”!Atat!Restul este dupa cum am scris.

    Apreciază

  • Romania e acasa pentru noi romanii iar nu pentru islamisti si alti pagani. „Cine-a indragit strainii, manca-iar inima cainii” de tradatori. Afara cu ei din tara. Toate scursurile societatii sunt acum implicati in aceste proiecte finantate de blestematul soros si ong-urile lui.

   Apreciat de 1 persoană

  • Din fericire saracia economica din tarile din est poate fi uneori un aliat de nadejde.
   http://www.hotnews.ro/stiri-esential-21002156-refugiatii-nu-vor-fie-distribuiti-tari-precum-romania-bulgaria-jumatate-dintre-cei-trebuiau-ajunga-acum-noi-disparut.htm
   http://www.aktual24.ro/nu-vor-sa-auda-de-romania-jumatate-dintre-refugiatii-care-urmau-sa-fie-trimisi-aici-au-fugit/
   Crezi ca refugiatii sunt prosti?…Prefera tari bogate (Germania, Tarile Nordice) care le dau ajutoare substantiale.
   Foarte bine pentru Romania!

   Apreciat de 1 persoană

   • Da Doamne geruri napraznice ca sa fuga toti „refugiatii”. Astia numai refugiati nu sunt, ca razboiul s-a incheiat in Siria de luni de zile. Tot acest haos este creat special de sionisti, ca sa aibe motiv sa-l prezinte pe unul de-al lor care sa faca ordine … antihrist=mesia jidanilor=salasul satanei.

    Apreciat de 1 persoană

   • Flory,sorry to dissapoint you but…au centre de colectare si ajutorare ale refugiatilor pe tot parcursul Romaniei.Ai vazut?Mai pun odata:
    https://www.romaniaeacasa.ro/programe-integrare/
    Tara noastra e obligata sa ii primeasca!!!Si vor veni sa stea, asta doar de va ingaDui Dumnezeu!Ca suntem atat de pacatosi ca natie…Cand ii aud pe unii ca Romania este Gradina Maicii Domnului.Unde fratilooor?!Aicilisa la noi in tara nu este Gradina Maicii Domnului ci leaganul de copilasi avortati.Gradina Maicii Domnului este in Sfantul Munte Athos iar NU aici.Desi mult iubeste Dumnezeu si Manastirile,Bisericile si Preotii,monahii si monahiile,ceata dreptilor,cu care sa facem impreuna rugaciune pentru izbavire!!!+
    Caraleii musulmani vor tabara pe cei ce leapada credinta noastra stramoseasca si se fac tradatori precum Iuda pe treizeci de arginti si negutatoresc harul Domnului,schimonosindu-l,distorsionandu-l cu ereziile lor ecumeniste.Parol!Oare acestor preoti naimiti care savarsesc rugaciuni in duhul mamonei nu le este frica de FELUL mortii lor???Personal,brrrr…
    Iertati-ma,Parinte!+
    DOAMNE IISUSE HRISTOASE,FIUL LUI DUMNEZEU,MILUIESTE-NE PRE NOI SI LUMEA TA!+
    amin

    Apreciază

  • Centrele de primire din europa de est sunt goale. Cine a mai auzit sa emigrezi in.. Romania sau Bulgaria?!
   Te umfla rasul… Ce sa faci ca emigrant in saracia lui Dragnea si Johannis??
   Tarile din est sunt folosite ca tranzit sa se mai odihneasca oamenii ca sunt obositi dupa atata drum.. Destinatia finala e Germania sau tarile scandinave, acolo e trai pe vatrai nu Romania. Nici in Spania sau Italia nu vor.

   Apreciat de 1 persoană

   • ‘” MOLDOVA NU ESTE A MEA si NICI A VOASTRA CI A URMASILOR URMASILOR VOSTRI ” DOMN SI VOIEVOD PE ACEST PAMANT STEFAN CEL MARE SI SFANT.

    ROMANIA NU ESTE nici a lui Dragnea nici a lui Johanis nici a lui ue… sau a oricarui venetic si strain de pe acest pamant , ROMANIA ESTE A INAINTASILOR VOIEVOZI SFINTI si MUCENICI , MARTIRI si EROII CARE AU APARAT ACEST PAMANT CU SABIA SI CU SANGELE LOR L AU SFINTIT.
    DACA NU NE AM UITA ORIGINILE DE BRAVI LUPTATORI PE ACEST PAMANT SI DACA AM INCETA DE A MAI STA CU MANA INTINSA, CERSIND DIN POARTA IN POARTA SI SA PLECAM GENUNCHII IAR si Iar pentru „sultanul ” de iudaii si lifte spurcate adunati la Brussels , sub NUMELE de ue , care Cere tribut toata ROMANIA PE TAVA pentru starpirea noastra de pe acest pamant …
    poate am avea Indreptatire inaintea lui DUMNEZEU si astfel multe pacate ni se vor ierta .

    Insa romanii nu vor a si aduce aminte ca au o Tara cu o asezare in ale Ei Hotare DE LA NISTRU PIN LA TISA iar numele Ei SE CHEAMA ROMANIA.

    DA DOAMNE ROMANULUI MINTEA CEA DE PE URMA .
    Amin.

    Apreciază

 6. Psihologia,este o ramura foarte complexa a medicinei,si fericit este cel care o abordeaza…intr-o maniera ortodoxa bineinteles.Asa cum a ales dr.psiholog si pihiatru Galina Raduleanu, suferinda in Temintele Comuniste.
  Dar,ca sa inchei intr- o maniera comica, vedem cum de ani de zile ,la nivel global,noi oamenii suntem catalogati in esalonul efectului de…turma.
  Priviti acest experiment si va uimiti…
  https://ro-ro.facebook.com/NeuroProgres/videos/1842434346012604/
  La acel semnal,pana si cainele lui Pavlov declansa saliva d-apoi noi,umanitatea…
  Bring up some noise to the people…
  Care ar face galagie,ar fi „exmatriculat” in camasa de forta, nu-i asa?
  Iertati-ma,Parinte!+
  Iis.Hs.+Ni.Ka.=rezistenta prin credinta!

  Apreciază

  • Fac astia teste pe miliarde de oameni ca sa-i duca la ce vor ei. Totul este studiat la ei : merg cu echerul si compasul. Scapi de inselaciunile lor numai daca te conduci dupa poruncile evanghelice. Trebuie mult discernamant. Asa inseala miliarde de oameni si-i duc precum cainele in lant.

   Apreciat de 1 persoană

   • Si din cauza lor trebuie sa cadem noi sub blestem ca Natie si popor ?

    Nu numai intalnirile lor sunt afurisite CI SI UN POPOR INTREG CARE STA IN SPATELE LOR CADE SUB AFURISANIA SFINTILOR .

    MONAH TEODOT OARE CU ATITUDINEA ASTA DE TREACA MEARGA PENTRU ACESTE TALHARII ASUPRA BISERICII VREI CA DUMNEZEU SA NE BINECUVANTEZE PE ACEST PAMANT?

    In niciun caz nu va fi Binecuvantare de la DUMNEZEU pentru talharii de pandari vanduti la proorocul mincinos de Francisc de la Vatican , iar noi turma de oi , poporul roman vom avea chin suferinta si pedeapsa de la DUMNEZEU pentru acceptarea de Batjocorire a Bisericii ORTHODOXE STRABUNE PE ACEST PAMANT , PENTRU batjocorirea Sfintei Orthodoxii.
    DOAMNE AI MILA .
    HRISTOS ESTE ORTHODOX IAR
    ROMANIA ESTE PRIDVORUL DIN CASA LUI DUMNEZEU .

    VAI SI AMAR VOUA TALHARILOR DE MARGARITARE CU NUME DE EPISCOP SAU PINDAR ca sunteti precum furul ca ATI INTRAT IN STAUL PE USA DE DIN DOS.
    Vai si amar de tine om rosu care vrei sa ti curati ghearele in sange de Martiri si Mucenici insa BIRUINTA SFANTA NE VA RIDICA spre a ta surpare de pe acest pamant.

    Apreciat de 1 persoană

  • Nu stiu. Sunt inca in studiu la aceasta problema foarte importanta. Din pacate, aceasta intrerupere a pomenirii de dupa Creta a venit la noi dinafara-din zona Athos-combinata cu o asemanare gresita a ceea ce a fost la Creta cu uniatia din 1700 a lui atanasie anghel si am vazut ereziile care au iesit. Deci intreruperea pomenirii dupa Creta nu este de la Dumnezeu. Nu suntem de acord nici cu ecumenistii dar nici cu exagerarile nepomenitorilor. NU am gasit nici un nepomenitor pana acum care sa reuseasca sa ma convinga ca Duhul Sfant l-a indemnat sa intrerupa pomenirea dupa Creta. Chiar un preot care a intrerupt pomenirea din Athos mi-a marturisit ca-i pare rau si ca si-a dat seama ca a intrerupt pomenirea dintr-o ispita.

   Apreciat de 1 persoană

   • Caterisirea nu ia harul preoției. Cel caterisit nu mai are voie sa slujească. Daca o face in continuare deși a fost caterisit pe drept atunci cade sub grea osândă. Daca a fost caterisit pe nedrept, Dumnezeu nu se uita la acea caterisire. Singurul păcat prin care se pierde harul preoției este căderea in erezie. Daca cel căzut in erezie este judecat de un sinod si condamnat, atunci si numai atunci el a pierdut harul preoției.

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s