O invatatura eretica ecumenista : „unitatea crestinilor”

De cativa ani, luna ianuarie are aceasta saptamana 18-25 ianuarie, numita de catre promotorii ecumenismului in Romania si in alte parti ale lumii, „Saptamana de rugaciune pentru unitatea crestinilor”. Parca anume ca sa batjocoreasca pe cei mai mari Sfinti aparatori ai Dreptei Credinte, s-a fixat aceasta saptamana chiar in intervalul 18-25 ianuarie, caci in aceste zile sunt praznuiti cei mai mari Sfinti Marturisitori si luptatori impotriva ereziilor : Sf.Patriarhi ai Alexandriei Atanasie si Chiril(18 ianuarie), Sf.Marcu al Efesului(19 ianuarie), Sf.Eftimie cel Mare(20 ianuarie), Sf.Maxim Marturisitorul(21 ianuarie), Sf.Grigorie Teologul(25 ianuarie). Ai fi vazut pe vreunul dintre acesti Sfinti sa participe la rugaciuni comune cu ereticii prin locasurile lor de cult ? Niciodata, fereasca Dumnezeu. Iar acestia chiar au avut intr-ansii  dragostea dumnezeiasca cea desavarsita iar nu falsitate dragostei lumesti-diavolesti ecumeniste.

Vom demonstra in continuare ca acest concept „unitatea crestinilor” este un concept strain Bisericii, strain invataturilor Sf.Parinti, o erezie.

Mai intai vom defini cuvantul „crestin”, dupa invatatura Sf.Ioan Scararul-Egumenul Muntelui Sinai, cel care a scris „Scara” : „Crestin este cel ce urmeaza lui Hristos pe cat este cu putinta oamenilor prin cuvinte si fapte si crede cu o cugetare dreapta si neprihanita in Sfanta Treime.”-pag.46, 6), Sf.Ioan Scararul, Scara, Trad, note, P.Dumitru Staniloae.

Asadar, dupa aceasta definitie tragem urmatoarele concluzii :

 • catolicii-papistasii nu sunt crestini ;
 • protestantii-neoprotestantii nu sunt crestini ;
 • armenii nu sunt crestini.                                                                       Pentru a putea fi crestini, acestia trebuie sa-si schimbe gandirea eretica despre Sfanta Treime (iar armenii despre firile Mantuitorului)  si sa se boteze ortodox. Dar le spune asa ceva vreun arhiereu-preot ortodox care participa la aceasta Saptamana de rugaciune … ? Niciodata. Si atunci care este rostul acestor intalniri ?  Si pana cand o sa le faceti, caci Sf.Ap.Pavel spunea foarte clar : „De omul eretic, dupa intaia si a doua mustrare departeaza-te, caci unul ca acesta este de sine insusi osandit.”                                                                                                          Cea de-a doua problema este termenul de „unitate” . Mai intai trebuie spus ca ortodocsii nu si-au pierdut niciodata unitatea (macar in dogme) dintre ei, caci au gandirea Sf.Parinti-fiecare dupa masura darului pe care l-a primit in Biserica. Deci ortodocsii sunt uniti mai intai cu Hristos-prin Botez, Mirungere, Sf.Impartasanie, fapte bune evanghelice, Dreapta Credinta … si de aici vine in chip firesc unirea intre ei. In schimb, ereticii si schismaticii pierzandu-si unirea cu Hristos prin iesirea stramosilor lor(papi, cardinali, pastori …) din Biserica, s-au rupt apoi in mod firesc si intre ei. Sunt sute de secte protestante si neoprotestante.  Solutia pentru mantuirea lor este una singura : lepadarea de ereziile care-i despart de Dumnezeu-Sf.Treime, primirea constienta a invataturii ortodoxe si Botezul Ortodox. Si numai dupa ce se vor uni cu Hristos cel Ortodox, vor putea fi uniti cu adevarat cu Biserica lui, cu toti ortodocsii. Deci acest concept „unitatea crestinilor” submineaza Unitatea si Unicitatea Bisericii, adica da de inteles ca nici ortodocsii nu ar fi uniti cu Biserica si ca doar prin aceasta unire cu ereticii vor fi una. Mai este contestat prin acest concept si faptul ca Biserica nu ar fi Una decat dupa unirea cu acesti eretici.   Deci acest concept”unitatea crestinilor” ataca insasi invatatura despre Biserica, ataca Crezul chiar in marturisirea de la sfarsit … cred intr-Una Sfanta, Soborniceasca si Apostoleasca Biserica, Biserica care nu a incetat niciodata sa fie Una si Unica Biserica, celelalte fiind confesiuni si comunitati eretice si schismatice.

Iata deci ce se ascunde in spatele acestui concept ecumenist- „unitatea crestinilor”. De aceea, unii ii numesc pe arhiereii care participa la asemenea intalniri, „pseudo-episcopi”, nu pentru ca nu ar mai avea harul arhieriei-pe care nu-l pot pierde decat in urma unei caterisiri valide, ci datorita propovaduirii in diferite moduri( cuvantari in locasuri ereticilor, afisari publice smintitoare, participare la slujbe si acte”liturgice” in catedralele ereticilor …)  a ereziei .

Ce poate sa gandeasca un tanar care vede pentru prima data un cardinal catolic, un arhiereu ortodox, un pastor evanghelist, un „arhiereu” armean … ca se afiseaza public la rugaciune-cuvantari impreuna, cand intr-o catedrala catolica , cand intr-o biserica ortodoxa, cand intr-o casa de rugaciune protestanta, cand intr-o „biserica” armeana ? Ce poate sa gandeasca decat ca … „au acelasi dumnezeu dar sunt in forme de slujiri diferite” sau ” bine ca s-au unit, s-au impacat si nu mai este atata dezbinare, atata ura confesionala” sau ” in sfarsit, bine ca s-au unit crestinii, ca vin musulmanii peste noi”. Si iata cum intra erezia in sufletul sau, suflet pentru care S-a rastignit Hristos.

De aceea, aducandu-ne aminte de cuvintele Patriarhului Daniel care a spus la intronizare ca : „Nu vom conduce singuri Biserica, ci vom tine seama si de parerea, sfaturile, ajutorul credinciosilor”, ii sfatuim (pentru a cata oara) si le propunem  arhiereilor-preotilor-credinciosilor care sunt implicati in aceasta Saptamana de rugaciune … sa o preschimbe. In ce ? Intr-o „Saptamana de post si rugaciune pentru revenirea celor cuprinsi de erezii si schisme la Ortodoxie”. Adica sa se faca Sf.Liturghie-cu cele 7 Laude zilnic in aceasta saptamana in toate bisericile de parohie si manastire din tara si din strainatate, si sa se tina predici despre Dreapta Credinta, erezii, schisme, minuni care s-au lucrat prin Sfinti de-a lungul veacurilor in sprijinul celor care s-au abatut de la Dreapta Credinta.

Dumnezeu, Maica Domnului si Sfintii sa ne ajute, sa ne apere si sa ne izbaveasca de toate relele care sunt planuite asupra tarii noastre. Amin.

827 de comentarii

 1. @Cititorii blogului

  Renuntati la pseudonime si „nickname”-uri in postarile dvs de pe acest blog. Va rog…

  Va este rusine/frica de numele de Botez?

  Citez din Sf. Nectarie, Epistole pastorale:

  „Numele este atât de strâns legat de persoană, încât nu îl putem separa de aceasta. De aceea şi pomenirea numelui aduce în minte persoana, iar referirea la persoană nu se poate face în afara numelui. Câtă vreme avem vechiul nume există nedezlipită amintirea omului vechi şi, dimpotrivă, atunci când auzim noul nume avem în minte pe omul cel nou.”

  Mai departe:

  „S-a păstrat obiceiul ca preacuvioşii monahi, care făgăduiesc să trăiască o viaţă virtuoasă, să îşi schimbe numele atunci când intră în monahism. Aceasta se face din două motive foarte însemnate. Primul este lepădarea totală a vieţii precedente şi permanenta amintire a acestei schimbări, şi al doilea, ca să avem drept pildă în viaţa noastră pe Sfântul al cărui nume l-am primit. Schimbarea numelui ne ajută să ne uităm trecutul şi neîncetat ne aminteşte de schimbarea care s-a petrecut cu noi şi de obligaţiile pe care ni le-am asumat şi pe care suntem datori să le împlinim cu multă dragoste şi râvnă.”

  Va multumesc, si o sa continui sa repet mesajul asta pana o sa fiu blocat.. Ceva este in neregula..

  Apreciază

  • Care nu vrea sa-si dea numele, nu-l fortam. La romani este inca frica inradacinata in cei 40 de ani de comunism. Poate mai sunt si alte motive mai binecuvantate pentru care nu-si da cineva numele.

   Apreciază

   • Aveti dreptate, in Romania exista inca o frica ramasa din comunism. 40 de ani sunt ceva, nu pot fi asa usor scosi din constiinta colectiva.
    In afara de frica sunt convins ca exista si alte motive pentru care se folosesc nickname-uri, fiecare cu motivatiile lui personale, ce treaba am eu cu preferintele omului?
    Eu n-am obligat pe nimeni si nici n-am cum si chiar daca sa presupunem ca asa avea, cum poti sa obligi pe cineva? Libertatea de a alege, libera exprimare sunt tocmai lucrurile de care comunistii si-au batut joc.

    Nu am cerut nimanui sa-si dea datele de pe buletin, dar macar numele (al treilea nume chiar) tot e ceva.
    Oricum nu stie nimeni cine e Ioan, Florentina, Alexandru de pe forum dar numele de Botez parca e altceva.
    Intentia mea a fost oricum cu totul alta.

    Doamne ajuta tuturor, cu nickname sau fara.

    Apreciază

 2. „Poliția gândirii în anul 2018. CNCD încearcă să pună pumnul în gură purtătorului de cuvânt al Patriarhiei Române, Vasile Bănescu, pentru că a spus adevărul. Mai grav, această instituție discriminează chiar pe reprezentantul cultului ortodox, încercând să descurajeze exprimarea creștinilor în spațiul public”, declară deputatul USR Matei Dobrovie.
  https://www.activenews.ro/stiri-politic/Un-deputat-USR-despre-CNCD-%E2%80%9EPolitia-gandirii-in-anul-2018-incearca-sa-descurajeze-exprimarea-crestinilor-in-spatiul-public-151129

  …………..
  „Da, am fost nominalizat în raportul departamentului de stat al SUA pentru libertate religioasă! Nu pentru că sunt membru în grupul internațional interparlamentar pentru libertate religioasă, ci pentru că am numit Biserica Ortodoxa drept coloană vertebrală a națiunii române! Sunt curios dacă secretarul de stat al SUA, Mike Pompeo, un creștin asumat, este la curent cu propaganda secularista, demnă de ani sovietizarii, pe care o practică subordonații săi!? Mă gândesc ce ar spune astăzi despre Mihai Eminescu, cel care numea Biserica Ortodoxă drept „maica neamului românesc”, l-ar reclama la CNCD ori i-ar face vreun dosar? Cât despre mine, iau acest mesaj politic drept un îndemn spre a merge înainte pe calea valorilor național-identitare! Păi, în concluzie, parafrazând pe Donald Trump, atât vă spun : „let’s make România great again”! ;)„
  https://www.activenews.ro/stiri/Deputatul-Daniel-Gheorghe-reactie-dupa-ce-a-fost-acuzat-de-Departamentul-de-Stat-ca-apara-BOR-Mike-Pompeo-un-crestin-asumat-este-la-curent-cu-propaganda-secularista-demna-de-ani-sovietizarii-pe-care-o-practica-subordonatii-sai-151335
  Let’s do it !

  CU NOI ESTE DUMNEZEU!!!!

  Apreciază

  • NU ar trebui sa avem nici o legatura cu aceasta conducere de peste ocean. Sa-si vada de crimele lor din Detroit-cel mai periculos oras din lume, de miile de secte, si de toate mizeriile lor de acolo. Intai sa-si faca curatenie la ei acasa.

   Apreciază

 3. O eventuala cale de atac si exorcism diavolo-pitonicesc…
  Un post binecuvantat in continuare tuturor fratilor crestini,cu inima,cu gandurile ,sufletele si simtirile noastre.
  Doamne ajuta tuturor!
  Binecuvinteaza suflete al meu pre Domnul!

  Apreciază

  • Moscova foloseste Ortodoxia in scopuri diplomatice-politice. Ce sa le faci ? Sunt increstinati la ordin-cu forta acum 1000 de ani. Noi ne-am increstinat acum 2000 de ani. Unele crezuri-obiceiuri crestine ortodoxe ne-au intrat in sange.

   Apreciat de 1 persoană

  • Am mai citit un articol al acestui preot. Tot pe acest blog. Administratorul acestui blog afirma ca va sustine in continuare preotii nepomenitori ? Nu stie ce spune, saracul. Nepomenirea dupa Creta : lucrarea unui duh necurat la fel de periculos ca cel din spatele ecumenismului. Poate a acelasi. Nu sunt de acord cu parerile acestui preot.

   Apreciază

 4. „Bine organizați, afișând o atitudine decisă și repsonsabilă, însă nu vehementă, participanții au transmis și un mesaj de reconciliere socială — ca semnal al sfârșitului activității destabilizatoare și dezbinatoare a „Statului paralel”.
  https://m.antena3.ro/actualitate/prima-estimare-430-000-de-oameni-au-participat-la-mitingul-psd-472986.html
  https://m.ro.sputnik.md/politics/20180609/19741782/psd-manifestatie-miting.html
  CU NOI ESTE DUMNEZEU.
  Slava Tie Dumnezeul nostru,slava Tie!!!!

  Apreciază

 5. Atat Putin cat si Trump folosesc aceeasi metafora: „injunghiati pe la spate”.. de cei pe care ai credeam prieteni..
  „Stab in the back”, injunghiati in spate:

  – Noiembrie 2015, Erdogan dobora un Suhoi rusesc in Siria. „Stabbed in the back!” urla Putin la acea vreme… https://www.bbc.com/news/world-middle-east-34913173

  – Iunie 2018 propaganda americana, intr-un moment de rara „subtilitate”: Trudeau (premierul Canadei n.t.) are deja un loc pregatit in Iad.. fiindca l-a „injunghiat pe la spate” pe Trump:
  https://www.rt.com/usa/429360-place-in-hell-trudeau-trump-adviser/

  P. Iosif Vatopedinul:
  „Domnul le va intuneca mintile astfel incat sa se distruga unii pe altii fara nicio satisfactie.”

  Apreciază

 6. Ortodoxia, sufletul acestui neam
  Cristina Roman

  https://poruncaiubirii.agaton.ro/articol/2309/

  Ortodoxia a fost pripit și greșit judecată într-un studiu recent, realizat de doi economiști bulgari, ortodocși la rândul lor. Situația este la fel de nedelicată și de nepotrivită precum jignirea propriei mame. Ne referim aici la studiul celor doi pentru Banca Mondială, citat de Bloomberg, studiu care fără a convinge, se chinuie să concluzioneze printre altele că Ortodoxia ar fi incompatibilă cu capitalismul, că este o sursă de tensiune cu țările din occident, dar și că Ortodoxia a făcut ca anumite țări să devină un teren fertil pentru comunism și, în general, le-a modelat calea, în altă direcție decât în cea luată de țările cu tradiții creștine occidentale. Mai mult, se afirmă că ortodocșii sunt mai puțin fericiți decât catolicii sau protestanții, că ortodocșii dețin un capital social mai scăzut, că preferă ideile învechite și locurile de muncă sigure, că sunt înclinați spre idei de stânga și sprijină implicarea guvernamentală în economie – la fel, spre deosebire de protestanți și catolici.

  Apreciază

  • Ce legatura poate avea Biserica lui Hristos cu bloomberg-ceata camatarilor jidani-vrajmasi ai lui Hristos. Vai de capul lor. Atat capitalismul cat si comunismul sunt inventii jidovesti. Romania autentica este cea a Sfintilor Voievozi-Stefan cel Mare, Neagoe Basarab, Constantin Brancoveanu, Mihai Viteazul … . Nu ne trebuie nici un partid, nici o democratie-tot inventie jidoveasca care poarta nume grecesc. Grecii-jidanii Europei. Numai la bani si comert le este capul.
   „Poporul nu se conduce după voinţa lui: democraţia. Nici după voinţa unei persoane: dictatura. Ci după legi. Nu e vorba de legile făcute de oameni. Sunt norme, legi naturale de viaţă şi norme, legi naturale de moarte. Legile vieţii şi legile morţii. O naţiune merge la viaţă sau la moarte după cum respectă pe una sau pe alta din aceste legi.”

   citat din Corneliu Zelea Codreanu
   In privinta camatarilor de orice neam ar fi … de la care a imprumutat bani Mihai Viteazul ca sa ii dea sultanului pentru accederea la domnie, singura solutie cu ei a fost : min 32:37 pana la min 37:35.https://www.youtube.com/watch?v=92vyNrUB8ic

   Apreciază

 7. ” Buna ziua. Sunt medic dentist in Timisoara . Povestea începe întâi cu modul în care mi-a parvenit Sfânta icoana a Sfântului Luca al Crimeii. Mergând la o mănăstire la pangar am vazut icoana Sfantului Luca si am intrebat cat costă. Părintele care deservea in avea zi oamenii a răspuns că este nepretuita. Am intrebat de ce. A zis ca nici ei nu stiu cum a ajuns icoana acolo si au convenit ca părintele staret ca primul care întreabă de ea o va primi gratis. Așadar am primit icoana gratis si in drum spre masina a apărut deja prima încercare. Mi-a venit gandul ca daca medicul din tură inversa ar fi deranjat de prezenta icoanei in cabinet etc. Am decis totusi sa o pun pe perete . După trei zile am efectuat prima intervenție chirurgicală de mare dificultate. La un moment dat o voce clară mi-a spus STOP. M-am oprit si am vazut cat de multa dreptate a avut acea „voce”. Eram la un pas de sectiona nervii si vasele de sânge care erau in pozitie mult inferioară față de localizarea obișnuită. Nervii si vasele de sânge erau in mijlocul unui proces purulent si nu aveai cum sa ii observi. Si procesul de reconstrucție osoasa a fost schimbat câteva minute mai târziu tot de acea „voce”. Pacientul nu a resimțit absolut nici o durere in nici un moment din zilele următoare ale intervenției extinse. Este in prezent după 1 an jumătate intr-o perfecta stare de sănătate. Pentru mine este sigur că acea „voce” a fost Sfântul Luca al Crimeii. Doamne ajută!” Εduard

  Apreciază

 8. Prin întunericul numit România >>>

  „Românii să nu fie slugile nimănui!”, spune deputatul Liviu Pleșoianu, care i-a dat aseară o replică dură și documentată, respingând acuzațiile jurnalistului și manifestând o saturație față de toată marota legată de implicarea Rusiei în tot ceea ce s-a întâmplat în România în ultimii ani.
  https://m.ro.sputnik.md/analytics/20171101/15356955/plesoianu-radu-tudor-amestec-sua-ue.html
  Romania cucerita pe timp de pace:
  https://m.ro.sputnik.md/politics/20180611/19773707/romania-evolutii-dupa-integrarea-ue.html
  Socuri continue de la Bruxelles:
  https://m.ro.sputnik.md/politics/20180611/19768799/ue-sua-noi-tendite-romania-opaca.html
  Cu noi este Dumnezeu!

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s