Cea mai mare minune a Sfantului Arhanghel Mihail cu neamul romanesc

 

Precum a scapat miliarde de ingeri de la inselaciunea satanei, oprindu-le caderea din Cer in urma cu mii de ani, in acelasi mod Sfantul Arhanghel Mihail a oprit caderea in ateism a milioane de romani in perioada interbelica ? Cum ? Prin cativa tineri studenti pe care i-a indemnat sa se ridice la lupta organizata impotriva fiarei comuniste.

Aceasta este in esenta ei Miscarea Legionara : o minune continua a Sfantului Arhanghel Mihail.

Pentru cei care se indoiesc sau nu cunosc aceasta, le aducem in fata exact momentul infiintarii Miscarii Legionare din inchisoarea Vacaresti .

Capitanul Corneliu Zelea Codreanu in cartea sa „Pentru Legionari”, p. 135  marturiseste : ” In ziua de 8 noiembrie, Sfintii Arhangheli Mihail si Gavriil, discutam ce nume sa dam acestei organizatii tineresti. Eu am spus Arhanghelul Mihail. Tatal meu spune : – Este in Biserica o icoana a Sfantului Mihail pe usa din stanga Altarului.
– Sa mergem s-o vedem.
M-am dus cu Mota, Garneata, Corneliu Georgescu, Radu Mironovici si Tudose. Ne uitam si in adevar ramanem uimiti. Icoana ni s-a aratat de o frumusete neasemuita. Eu niciodata nu fusesem atras de frumusetea unei icoane. ACUM INSA MA SIMTEAM LEGAT DE ACEASTA CU TOT SUFLETUL SI-MI FACEA IMPRESIA CA SFANTUL ARHANGHEL ESTE VIU. DE AICI AM INCEPUT SA IUBESC ICOANE. DE CATE ORI GASEAM BISERICA DESCHISA INTRAM SI NE INCHINAM LA ICOANE. NI SE UMPLEA SUFLETUL DE LINISTE SI DE BUCURIE.”

Comandantul Horia Sima, in cartea „Era libertatii”, p. 27 scrie : ” Biruinta de la 6 septembrie e mult mai insemnata decat tot trecutul istoric de pana acum, pentru ca poporul roman devine, pentru prima data, stapan pe destinele lui. Capitanul e cu noi, camarazi. El vegheaza ca drumul nostru sa nu se abata de la linia legionara si sa ne duca numai spre biruinta.”

La 4 Septembrie 1940, infrant de puterea crescanda a Miscarii Legionare, si sub presiunea evenimentelor, regele cheama in puterea noptii pe generalul Ion Antonescu si este silit sa-i acorde puteri depline. Generalul Ion Antonescu elibereaza pe toti legionarii aflati in inchisori.

6 Septembrie 1940: Minunea Arhanghelului Mihail. In dimineata acestei zile generalul Ion Antonescu izbuteste sa smulga abdicarea regelui Carol al II-lea, care cade astfel infrant sub povara propriilor lui greseli politice. Entuziaste manifestatii populare de bucurie. In aceeasi zi, la orele 8, voievodul Mihai ajunge rege pe tronul Romaniei.

Unul dintre eroii acestui mare eveniment a fost Comandantul Legionar Gheorghe Grecu . Iata relatarea lui : https://www.youtube.com/watch?v=Mw_81oVF7Hc

Cuvantul lamuritor al P.Justin despre Miscarea Legionara limpezeste problema :

„Initiatorii Miscarii Legionare erau in primul rand oameni crestini model, erau niste modele ale societatii. Ei au adus un mare aport neamului si Bisericii in acea perioada. Au refacut viata bisericeasca si duhovniceasca a poporului, pentru ca era o oarecare decadere. Au intretinut o flacara aprinsa de rugaciune, au intretinut un spirit viu al jertfei si sacrificiului, al omeniei. Acei tineri nu au urmarit scopuri politice, ci doar sa inalte neamul pe linia Bisericii. Nu era vorba de vreo ratacire, sa pui neamul mai presus de Biserica, ci doar sa aduci neamul in Biserica si la consolidarea aceasta, au contribuit mintile cele mai inalte ale culturii si spiritualitatii noastre de atunci, pe care noi acum le ingropam. Ei au reusit sa ii dea taranului o paine mai ieftina, acesta era de altfel scopul lor. In afara de asta, ei au avut un rol foarte important in stavilirea comunismului.

De pilda, in anul 1920, cand era ancorat la Iasi steagul rosu deasupra atelierelor din Nicolina, alaturi de fotografia lui Marx, Codreanu s-a ridicat si a aruncat de acolo carpa aceea rosie. Atunci mult tineret s-a atasat Miscarii Legionare. Erau multe manevre straine, ce introduceau la noi in tara coruptia, in special rusii si evreii, care stapaneau presa, invatamantul si comertul. Legionarii nu au avut nimic cu poporul evreu in sine. Ba chiar erau multi evrei simpatizanti ai Miscarii, iar Radu Gyr insusi a infiintat Teatrul Evreiesc. Insa s-au ridicat impotriva lor, atunci cand atentau asupra teritoriului nostru romanesc.

Politica intotdeauna a fost asemeni paganismului cu care a luptat Crestinismul de-a lungul secolelor, inca de la inceputurile lui. Ca si atunci, asa cum spunea si Sf. Iustin Martirul si Filosoful, crestinul trebuie sa se lepede de imoralitatile pagane, apoi sa invete legea crestina, sa cunoasca adevarata filosofie, a cultivarii calitatilor sufletesti si apoi sa le aplice practic in viata de zi cu zi. Aceasta a facut Miscarea Legionara si munca lor sincera le-a incununat-o bunul Dumnezeu cu martiriul. Bineinteles ca cei care au invins au scris istoria si au scris-o cum le-a placut, transformandu-i pe legionari in niste teroristi, nazisti, antisemiti. Ei vin acum cu holocaustul lor, cum ca romanii i-au maltratat si i-au dus in lagare; dimpotriva noi i-am protejat pe evrei. Antonescu avea ordin de la germani sa ii aresteze pe evrei si sa ii inchida in lagarul din Transnistria. Antonescu ce a facut? Nu a arestat niciun evreu. Ci in locul evreilor a adunat toti tiganii, i-a dus in lagar, unde trebuiau dusi evreii. Nemtii ne intrebau cum stam cu evreii. „Da, i-am deportat pe evrei”, pe cand evreilor le-a dat in alb pasaport Antonescu sa paraseasca tara si asa au scapat de uciderea nemtilor.

Este cunoscut faptul ca era o relatie amicala intre Codreanu si rabinul sef din Romania, care a fost foarte impresionat de personalitatea Capitanului, si se intretineau in discutii. Capitanul era chiar si impotriva nazismului. Se stie ca atunci cand au vrut sa cumpere o masina, Codreanu a dat ordin camarazilor sai sa cumpere o masina straina, dar numai nemteasca sa nu fie. Nu impartasea deloc spiritul egoist al nazismului. Daca nu era Miscarea Legionara am fi avut aceeasi soarta cu a sarbilor, cum au fost ei decimati de germani, cu protectia papalitatii cu tot. In fond, atat rusii cat si germanii erau state cu o puternica doctrina ateista.”

Academia Română hotaraste : Mișcarea Legionară nu a fost fascistă. 75% din deținuții politici erau legionari.

https://www.activenews.ro/stiri-politic/Academia-Romana-Miscarea-Legionara-nu-a-fost-fascista.-75-din-detinutii-politici-erau-legionari-120590

Au fost arestati in jur de 3 milioane de romani in cele peste 200 de lagare si inchisori de pe cuprinsul Tarii. Din acestia au murit acolo peste 300.000.  Acesta este holocaustul care trebuie cunoscut iar nu altele, straine de Adevar si de neamul romanesc. Ei au luptat cu fiara comunista. Noi avem de luptat cu slugile antihristului iar apoi chiar cu el-falsul mesia al rabinilor sionisti.

Acesta este tezaurul cel mai de pret al neamului romanesc : Sfintii Mucenici care au patimit in temnitele carliste, antonesciene si comuniste.

Maica Domnului dimpreuna cu Sf.Arh.Mihail si cu Toti Sfintii Romani din inchisori sa se roage pentru noi.

538 de comentarii

 1. „Respingerea referendumului readuce situația la starea de fapt inițială, ceea ce înseamnă că în acest moment legea continuă să fie favorabilă căsătoriei heterosexuale și interzicerii căsătoriilor homosexuale. De asemenea, indiferent ce vor face cei din lobby-ul LGBT dreptul părinților de a nu permite educarea copiilor lor în duhul propagandei pro-LGBT rămâne în continuare apărat de art. 29 din Constituție, care dă părintelui ultimul cuvânt în materie de educare a copilului său minor”.
  https://ortodoxinfo.ro/2018/10/07/teolog-mihai-silviu-chirila-in-urma-rezultatului-de-la-referendum-dumnezeu-si-a-intors-fata-de-la-poporul-care-se-complace-in-erezia-ecumenista-a-ierarhiei/
  Pazeste Doamne copiii Tai.

  Apreciază

 2. Unde sunteți voi pelerini din țară și străinătate români care vin an de an la Sfânta Parascheva, la Sfântul Dimitrie, de 15 august la Putna și Nicula, cei care se bat cu pumnul în piept a fi credincioși care merg la mormântul Părintelui Arsenie Boca? Unde sunt ucenicii care încă mai trăiesc, ce odată și-au plecat grumazul la Taina Spovedaniei sub epitrahilul Părintelui Paisie Olaru, Cleopa Ilie, Arsenie Papacioc, Iachint Unciuleac și a multor alți duhovnici ? De unde atâta nepăsare, popor român? De ce atâta ură, popor român? De ce atâta dezbinare, popor român? „Unde sunt cei care nu mai sunt [Doamne]?” Unde sunt cei ce se declară creștini ortodocși în țara noastră? A murit sufletul poporului român? A murit conștiința noastră? Doamne, să fie clipele pe care le trăim acum, premergătoare sfârșitului? Nu am curaj Doamne să-ți mai cer milă și îndurare, nici pentru mine, nici pentru popor! A murit firescul și a venit în lume nefirescul. Trăiesc clipele timpului acestuia, când cu adevărat am ajuns să spunem binelui rău și răului bine. Doamne, dacă fii neamului acesta nu sunt conștienți, nu lepăda fața Ta de la noi, ci doar TREZEȘTE-NE pe toți cum știi Tu! (sursa fb)

  Apreciat de 1 persoană

 3. Sarutmana parinte si Doamne ajuta, nu cumva dumneavoastra ati vorbit despre marele cutremur care va veni imediat dupa legalizarea casatoriilor gay? Exista vreo profetie pe tema asta?

  Apreciază

 4. O mare vina pentru esecul de la referendum ,o au ierarhii si preotii ,dar si parintii . Ei vor raspunde inaintea lui Dumnezeu ,nu …..ca te spala pe ochi asa gandesc cei care nu au fost la referendum si cei care s-au dus si au anulat votul .Dumnezeu sa judece .

  Apreciază

  • Eu dacă nu am fost la vot din cauza întrebării la felul cum a fost formulatã? Ard în iad în chinuri sigur…să numai judecăm…codul civil îl schimbă tot parlamentul prin vot jumătate +1 ..orice aţi mai spune pe aici..să știţi că pagina de la Mănăstirea Prislop nu a îndemnat pe nimeni la vot…chiar vă apreciam..păcat că aruncăm așa cu petre în oamenii care nu au fost la vot..

   Apreciază

   • Eu nu sunt de acord cu ei..eu nu am votat ptr. că nu au fost legi pe această temă…acum ca să facă rău că nu a vrut lumea să.i facă jocul lui Dragnea …se vor chinui să facă și legi…normal că va fi haos..dar nu puteam da mână liberă să facă ce vor cu Constituţia României…aţi văzut voi homosexuali care au dat în judecată statul român și au câștigat și acum se pot căsăsători pe vechea formulă să fim serioși!

    Apreciază

 5. Sectarii Chirila si Saccsiv au zis ca referendumul a esuat datorita sinodului de la Creta .Nu am nimic cu ei dar sunt niste mincinosi ,ei vor sa faca lumea sa creada ca romanii nu au venit la referendum deoarece numai este har in Romania dupa sinodul de la Creta , mi-e scarba de ei .

  Apreciază

 6. Acesti sectari indeamna sa mearga la vot lumea dar cred ca ei nu au mers ,poate gresesc ,dar cum spuneati si dumneavoastra parinte totul este o afacere pentru ei.Nu e nimeni sfant, nici eu ,dar cred ca acesta este adevarul.

  Apreciază

 7. „Asta a fost momentul in care broastele mai puteau sari din oala. A trecut acel moment aseara la ora 21. De acum incolo vom sta la fiert, cu ochii mari deschisi”.
  https://ortodoxinfo.ro/2018/10/08/broasca-la-fiert/
  redactor spune:
  8 octombrie 2018 la 21:01
  „cu cat e suferinta mai mare, dar si constientizata, cu atat ne vom apleca mai mult spre cele duhovnicesti… chiar e vremea rugaciunii cu lacrimi, pentru a indura pe Dumnezeu si Maica Domnului sa nu ne lase, chiar si dupa aceasta lepadare.. mai jos e un mesaj al unui parinte, care e destul de mobilizator

  “Slava lui Dumnezeu pentru tot! Sa va rasplateasca Domnul jertfa.

  Nu va intristati, ci va bucurati! Cu fiecare victorie a nefirescului, suntem cu un pas mai aproape de venirea Domnului. Si acesta este singurul scop al existentei noastre. Intalnirea cu El si ajungerea Acasa. Asa ca bucurati-va si va veseliti!

  Si de acum, gata, lupta marturisirii incepe! Pe viata si pe moarte! Pe viata in si cu Hristos, sau pe viata in moarte fara de Hristos.

  Nu rascopiiii la provocari, nu intrati in polemici, nu raspundeti la rau cu rau, ci asemenea Cuvantului lui Dumnezeu, si asemenea atator generatii de Sfinti, aveti atintita privirea doar catre bucuria Invierii. Pe care nu o sa o poata lua nimeni de la noi.

  Tavalugul va incepe sa vina, caci boicotul de astazi a deschis larg poarta stapanitorului acestei lumi. Nu ii condamnati pe cei ce au facut-o. Nu au stiut ce fac. Ci purtati sufletele lor in rugaciune, ca Domnul sa mai salveze ce se va mai putea din ei.

  La lupta deci, clipa de clipa, pentru a castiga darul fara de pret al sfinteniei si al partasiei cu Dumnezeu. Iar cele mantuitoare se vor adauga fiecaruia, pe masura jertfei dragostei din inima voastra.”
  Asa este;am primit o mica palma pt trezirea noastra dar acum trebuie sa ne ridicam la rugaciune cu mai multa smerenie,cu lacrimi duhovnicesti catre Dumnezeu atotputernicul si Maica Domnului,mîngîietoarea noastra a crestinilor.
  Se vor trezi si cei care din indiferenta n.au votat ,atunci cind le vor reeduca copiii(bietii copii nevinovati).
  https://m.activenews.ro/externe/Minunata-lume-noua.-Parintii-care-nu-si-vor-lasa-baietii-sa-poarte-fusta-risca-sa-fie-dati-pe-mana-serviciilor-sociale-152981
  Sus avem inimile!
  Doamne pazeste copiii nostri.
  Amin.

  Apreciază

 8. Unii n-au mers la vot pt.a sustine valorile morale ale familiei traditionale, din indiferenta totala iar altii din habotnicie -cum ca nu au cnp si ca e pacat sa votezi…..ieri am auzit pt prima data in viata ca e pacat sa votezi….incepe oamenii sa se tampeasca de la atata „perfectiune”…si se vor tampii mai tare la judecata dreapta a Mantuitorului cand vor fii trasi la raspundere ca n-au luptat pt.urmasii lor.

  Apreciază

 9. Parinte ne dati si noua profetia P Ilarion Argatu care spune ca imediat dupa vot ne vor ocupa rusii,sau cum era?ca nu o gaseste nimeni

  Apreciază

 10. Noi trebuie sa urmam exemplu sfantului Constantin cel Mare si dreptului Ghedeon care nu si-au biruit vrajmasii punandu-si nadejdea in oameni ci in Dumnezeu ,prin puterea sfintei Cruci sfantul Constantin cel Mare l-a biruit pe Maxentiu .Asta trebuiau sa faca si partizanii insa ei si-au pus nadejdea in om asta a fost singura lor greseala , pentru asta Dumnezeu le-a iertat-o prin martiriul lor .Masele intodeauna au tradat ,Corneliu Codreanu a spus nu prin mase a trait neamul ci prin cei putini .

  Apreciază

  • Cei care au semnat DA au binecuvantarec mare de la Dumnezeu. Ceilalti sunt in trei categorii : indiferentii-mare pericol, cei care nu sunt pentru gay dar au fost inselati de masss-media-pot fi recuperati, pro-gay-sunt sub blestem greu.

   Apreciază

 11. Mâine se anunță adevăratul DEZASTRU la Strasbourg. Consiliul Europei vrea să legifereze căsătoriile gay și adopția copiilor de către cuplurile de același sex
  https://ortodoxinfo.ro/2018/10/09/maine-se-anunta-adevaratul-dezastru-la-strasbourg-consiliul-europei-vrea-sa-legifereze-casatoriile-gay-si-adoptia-copiilor-de-catre-cuplurile-de-acelasi-sex/
  Nimeni nu vorbește despre acest lucru în România, iar situația de la noi deja este vulnerabilă la toate aceste provocări seculariste!
  Nu mai am cuvinte.
  Doamne pazeste copilasii nostri.

  Apreciază

 12. Daca am judecat imi cer scuze , dar nu este bine nici sa fim indiferenti ,important este ca unii se mai pot intoarce la Dumnezeu ,Dragnea trebuia sa specifice ce trebuie votat , au fost manipulati. Inca odata imi cer scuze si in privinta lui Sacccsiv si Mihai Silviu Chirila asa scria intr-un articol ,il mai citesc odata ,sunt si eu om .

  Apreciază

 13. Poate asa a vrut Dumnezeu sa nu treaca referendumul.

  Legea uniunilor civile… Acolo e adevarata miza. Daca trece aceasta lege, inseamna ca s-a legiferat pacatul in Romania.
  Degeaba casatoria ar fi fost definita explicit in Constitutie ca fiind uniunea dintre un barbat si o femeie,..
  Daca statul „cununa” pederasti la sfatul popular… atunci… ce sa mai…

  Iesiti la proteste impotriva legii uniunilor civile!

  Apreciază

  • Florian, ai dreptate. Insa din pacate lupta nu se mai da de mult decat duhovniceste. Daca ne uitam la istoria recenta a implementarii agendei lgbt in tarile europene, vom vedea ca lupta politica e aproape pierduta din start. Cauta te rog pe net info despre cazul Croatiei si ai sa vezi aceeasi poveste ca in Romania: referendum care a divizat societatea (la ei chiar a trecut), manipulare multa si agresiva, si ce e mai grav- cu toate ca majoritatea s-a pozitionat impotriva casatoriilor homosexuale, in vreo trei ani dupa referendum, daca am retinut bine, au dat legea parteneriatului civil (fix ce atentionai mai sus) si au statuat ca cei care apeleaza la aceste uniuni au aceleasi drepturi ca cei casatoriti. Absolut nicio diferenta. Sunt ferm convins ca acelasi traseu ar fi avut si la noi toata povestea asta. Daca ar fi trecut referendumul ar fi urmat (cum se si intampla deja) presiuni enorme pt parteneriatul civil in compensatie pt asa-zisa ingradire a drepturilor pederastilor. Sa nu uitam ca toata clasa politica de la noi e pt acest proiect. Pt lobbystii lgbt era situatia oricum win/win. Daca trecea referendumul cereau parteneriat civil in compensatie, iar daca nu a trecut se simt indreptatiti sa ceara de vreme ce romanii asta (n-)au votat. In concluzie, raman cuvintele profetice ale P. Justin care ne avertiza ca traim vremurile de pe urma iar lupta e acum duhovniceasca. „Solutii lumesti nu mai exista”, parca asa s-a si exprimat…

   Apreciază

 14. @Mihaela : da cand o sa adopte homsexualii copii nevinovati o sa -ti convina?nu prea cred… personal raspundem pentru urmasii nostri…n-am vazut unde a aruncat parintele Teodot cu piatra in cei ce n-au votat insa am vazut pe alte bloguri „ortodoxe” ca ne-au judecat cu asprime pe cei ce am votat cu DA -PT O FAMILIE TRADINIONALA.

  Apreciază

 15. @Florian: intrebarea n-am inteles-o atunci frate draga….n-am vreme de stat pe net avand in vedere ca am o familie numeroasa …si ca sa nu votez pe placu dracului at.l-am intrebat pe pr.Teodot …am stiu de la bun inceput ca sunt pt familia traditionala…imi pare rau ca dai cu jigniri ..in timp te lamuresti de toti ..sincera sa fiu nu m-am asteptat…

  Apreciază

 16. „O babă murdară pe picioare, care stă în faţa icoanei Maicii Domnului în biserică, faţă de un laureat al premiului Nobel ateu: baba e om, iar laureatul premiului Nobel e dihor. Iar ca ateu, ăsta moare aşa, dihor“ (Petre Ţuţea)

  Apreciat de 1 persoană

 17. Mihai Silviu Chirila mentioneaza ca din cauza sinodului de la Creta s-a intamplat ca lumea sa nu mearga la vot , este un mincinos ,dumneavoastra ati citit acel articol ,mai cititi-l odata .,este ultimul care l-ati citit .

  Apreciază

  • Greseste. Oamenii n-au mers la vot pentru ca au fost inselati de catre unii din mass-media cu politizarea referendumului. Parerea mea este ca, chiar unii de la conducere au facut in asa fel incat sa nu iasa cat trebuie la procente : Dragnea … formulari ambigue la vot … Dar in orice caz, Dumnezeu vede toate viclesugurile lor si nimeni nu scapa de urgia Lui. Eu personal, cu toata puterea Preoteasca pe care am primit-o, i-am dat blestemului pe soros cu tot neamul si cei de un cuget cu el, colaboratorii lui de pretutindeni, toti cei care vor sa legifereze pacatele impotriva firii … pana la pocainta lor. Si asa ii indemn pe toti Arhiereii si preotii Ortodocsi. Blestemul sa lucreze dupa cum stie Dumnezeu.

   Apreciat de 1 persoană

   • Ati fost hirotonit, Parinte Teodot? Dumnezeu sa va ajute si Duhul Sfant sa va calauzeasca in toate cate faceti! Ma bucur din tot sufletul pentru dv!

    Apreciază

   • Eu am avut intentia sa critic referendumul dar m-am abtinut ca sa nu inteleaga cineva ca indemn oamenii sa nu mearga la vot. Dimpotriva am indemnat cat am putut ca sa se mearga la referendum.
    Acum faptul fiind consumat… iata opinia mea despre vot, pentru cine e interesat de o alta opinie:

    1. Constitutia in forma actuala a fost votata prin referendum in 1992, la acea vreme celebrul „articol 200” de pe vremea lui Ceausescu (care incrimina actele homosexuale) fiind in vigoare, el fiind abrogat abia in 2001.
    Ca atare „căsătoria liber consimţită între soţi” subintelege ca sotii sunt de sex opus, altfel mergeau la puscarie.

    2. Chiar daca Constitutia definea familia ca fiind uniunea intre un barbat si o femeie, curtea constitutionala hotarase deja ca uniunea civila este egala casatoriei. Deci se anula totul, prin decizia curtii constitutionale.

    3. Legea uniunilor civile este adevaratul dusman. Daca trece de parlament/senat, presedintele poate refuza sa o promulge trimitand-o inapoi la parlament, dar numai o singura data. A doua oara ar fi fost obligat.
    Legea uniunilor civie reprezinta legiferarea pacatului in Romania. Au aceleasi drepturi ca si casatoria, mai putin adoptiile de copii (se va „rezolva” si asta, in scurt timp).

    4. Votul reprezinta forma democratica, pasnica, „cu vorba buna” de lupta impotriva lgbt.
    Dracul, daca-l iei cu „vorba buna” isi rade de tine.. Zice ca esti fraier.

    In incheiere sa ma ierte toti cei pe care i-am jignit cu ocazia referendumului, @teodora si altii, o sa ma spovedesc si o sa ma rog pentru ei.
    Explicatia e ca In prima zi de referendum vazand prezenta slaba de 5% adica dezastru.. m-a apucat furia.
    Imi cer iertare, imi pare rau. Copilarii..

    Apreciază

   • Bucura te Sfanta Cruce din Lavra Pecerska Biruinta LUI HRISTOS , a Marturisitorilor si a Mucenicilor Sai aratata pe acest pamant prin Sfanta ORTHODOXIE asupra fiarei si asupra procletului de antihtist.
    amin.

    Apreciat de 1 persoană

  • 1. Romanul nu iese la vot decat daca primeste ceva in schimb: un mic, o bere, o tuica, 5 lei in plus la alocatie, un pix, o sapca, o agenda, un calendar, un poster, o punga goala macar. CEVA.
   Daca nu.. tot mai sunt sanse: o strangere de mana, un pupat electoral cu babele, nu stiu. Trebuie ceva.
   Simtul civic la romani a fost atrofiat de comunism si de post-comunism (democratia „originala” si dialectica lui Ilici Iliescu).

   2. Mai trebuie si un Conducator, un Lider. Noi romanii fara Capitan suntem ca o gaina decapitata. Ne zbatem de colo colo cu sangele arteziana starnind mai degraba rasul decat compasiunea. „Familia traditionala” e ceva mult prea abstract ca sa scoata oamenii la vot in ziua de azi.

   3. Diaspora… Mult hulita diaspora de catre asa zisele bloguri-tabloid de nepomenitori, a iesit masiv la vot.
   Ba ca sunt sorosisti, tradatori-vanzatori de tara.. jigniti in toate felurile de catre blogurile ortodox-fundamentaliste de nepomenitori (nu dau nume ca le stie toata lumea), iata ca romanii din diaspora s-au calcat in picioare ca sa voteza.
   Cozi de mii de „diasporeni” pe la consulate din strainatate in timp ce sectiile de vot din Romania erau goale.
   Diaspora a iesit la proteste in timp ce romanii „ortodocsi” aplaudau jandarmeria… RUSINE.

   Apreciază

 18. Doamne Ajuta parinte !Azi noapte in somn a murit Cuviosu Gherontie la Ierisalim.Exact asa cum a tot spus de multe ori.L am filmat joi la P Lacatusu unde a zis ca se apropie moartea.Noi credeam ca se refera la razboi pt tara ceva… a plecat joi in pelerinaj din bucuresti si azi a adormit…

  Apreciază

 19. Daca Romania va fii aspru pedepsita de Dumnezeu atunci inseamna ca romanii ar fii trebuit sa iasa ,cu totii, la vot si nu a fost nici o capcana cum cred unii.

  Apreciază

 20. Pentru prima data de la dărâmarea celui de-al doilea Templu: vase de aur au fost folosite pentru libații
  ………….
  La ceremonie, rabinul Azriel Ariel a anunțat nașterea vițelei roșii.
  El a explicat că pregătirea efectivă a cenușii se va face în doi ani. Până atunci, animalul este considerat egla (vițel) de legea iudaică. La vârsta de doi ani, devine o para (vițea) și poate fi sacrificată și arsă iar cenușa ei folosită în ritualul de purificare.
  https://ortodoxinfo.ro/2018/10/13/pentru-prima-data-de-la-daramarea-celui-de-al-doilea-templu-vase-de-aur-au-fost-folosite-pentru-libatie
  Doamne fereste!
  Parinte astia se grabesc nu gluma!
  Dumnezeu sa ne dea tarie si putere si vointa Lui ca sa trecem de toate ispitele.
  DOAMNE MILUIESTE.

  Apreciază

 21. A INCEPUT nebunia EGALITĂȚII de GEN si in ROMANIA: „Părinte 1” și „Părinte 2” în loc de „mamă” și „tată”
  https://ortodoxinfo.ro/2018/10/14/a-inceput-nebunia-egalitatii-de-gen-si-in-romania-parinte-1-si-parinte-2-in-loc-de-mama-si-tata/
  Sfinta Cuvioasa Parascheva,ocrotitoarea Moldovei,roaga.te lui Dumnezeu pentru mintuirea noastra si in aceasta viata ajuta.ne sa trecem cu bine peste greutatile si ispitele zilnice.
  Amin.

  Apreciat de 1 persoană

 22. Profetia Sfantului Lavrentie de Cernigov despre schismaticii ucraineni de azi: „În orașul Kiev niciodată nu a fost patriarh. Patriarhii au trăit la Moscova. Să vă păziţi de grupa (biserica) autocefalilor ucraineni şi de uniaţie”. „Demonul va intra în ei şi cu o răutate satanica se vor năpusti împotriva credinţei şi a Bisericii Ortodoxe, dar vor avea un sfârşit infamant, iar urmaşii lor vor primi pedeapsa cerească de la Domnul şi Împăratul puterilor”. Părintele a prevăzut şi a ştiut dinainte totul. Acum a aparut un arhiereu ucrainean autocefal, numindu-se patriarhul Kievului. Dar unde? În America. Dar el nu ştie sau a uitat că la Kiev nu a fost niciodată patriarh… Trebuie să fim atenţi, de unde poate fi în America un patriarh al Kievului?! Iar unii spre moartea lor veşnică şi spre ruşinea lor strigă: „patriarhul nostru”.
  Părintele ne avertiza să fim credincioşi Patriarhiei de la Moscova şi să nu intrăm în niciun fel de schismă.
  „Feriţi-vă de aşa numita biserică de peste hotare şi să ştiţi că ea nu este amintită în dipticele Bisericilor Ortodoxe. Ea nu este o biserică [separată], ci o parte a Bisericii Ruse. Multpătimitoarea noastră Biserica a rezistat într-un stat ateu. (…) Se duc la eretici şi la schismatici doar cei nevrednici de mila lui Dumnezeu şi marii păcătosi care nu vor să ştie ,,Cred într-una Sfântă, Sobornicească şi Apostolească Biserică’’ şi că Biserica Ortodoxă este Trupul lui Hristos, care nu poate fi împărţit. Biserica este cămaşa lui Hristos, care nu poate fi ruptă în bucăţi. Nu îşi amintesc că este un Domn, o credinţă şi un botez. Domnul Iisus Hristos a zidit o singură Biserică (nu biserici), pe care nu o vor birui nici porţile iadului. Este o singură Biserică Sfântă, Sobornicească şi Apostolească. Celelalte, care se numesc biserici, nu sunt biserici, ci neghinele din grâu şi adunătura diavolului”. Sursa: https://ortodoxinfo.ro/2018/09/09/profetia-sfantului-lavrentie-de-cernigov-despre-schismaticii-ucraineni-de-azi/

  Apreciat de 1 persoană

 23. http://www.cuvantul-ortodox.ro/noua-predica-mitropolitul-neofit-cipru-sfantul-stefan-sfantul-filumen-martiriu-marturisire-2018-un-an-critic-recunoasterea-ierusalimului-capitala-al-treilea-razboi-mondial-pocainta-credinta-rabdare/ ,,………..Marele razboi va fi in partile Orientului Mijlociu si in paralel in Ucraina dupa care va deveni mondial…..” Asteptam razboi in Ucraina dupa ce s-a acordat autocefalie schsmaticilor? Si apoi: ,,……Marele Cutremur – extras dintr-o emisiune difuzata de RIK (post national de televiziune din Cipru) pe 04.04.2017
  (fragment tradus)

  “Va fi un cutremur mare pe teritoriul Greciei. Acesta va duce la mutarea unei parti a populatiei. In aceeasi perioada, imediat dupa, la putina vreme dupa acest cutremur mare… [aici IPS-ul schimba brusc firul vorbirii, revenind asupra cutremurului, dar in alte predici sau emisiuni a aratat ca dupa acest cutremur urmeaza razboiul cu Turcia, incepator al Marelui Razboi Mondial – n.n.]. Déjà se intampla multe cutremure in zona Marii Egee si am nadejde ca rugaciunile Maicii Domnului vor face sa nu fie pana la urma un seism puternic, ci acestuia sa ii ia locul mai multe seisme mai mici, deoarece asa lucreaza pronia lui Dumnezeu prin rugaciunea sfintilor si mai ales ale Maicii Domnului. …” Sursa: http://www.cuvantul-ortodox.ro/mitropolitul-neofit-de-morfou-cipru-semnele-vremurilor-marele-cutremur-apropierea-razboiului-mondial-care-sunt-motivele-pentru-care-ingaduie-dumnezeu-nenorocirile-si-ce-avem-de-facut/

  Apreciază

 24. TACTICILE SATANEI
  Satan întrunește convenția mondială a demonilor.
  La deschidere el le-a spus demonilor;
  „Nu putem să-i oprim pe creștini sa meargă la biserică . Nu putem să-i împiedicam să citească Bibliile lor și sa cunoască adevărul. Nu putem nici măcar să-i împiedicăm să-și dezvolte o relație Initimă cu Mântuitorul lor. O dată ce au câstigat conectarea aceea cu Iisus, puterea noastra asupra lor este sfărâmată.
  Așadar, lăsați-i să meargă la bisericile lor, lăsați-i să aibe mesele lor incărcate, DAR FURAȚI-LE TIMPUL, astfel încât să nu le rămână timp să-și dezvolte relația cu Iisus Hristos…
  Asta e ceea ce vreau să faceți: a spus Diavolul.
  Distrăgeți- le atenția de la părtășia cu Mântuitorul lor și păstrarea acelei legături vitale cu El.
  Și cum vom face asta? au strigat demonii
  Țineți-i ocupați in lucrurile neesențiale ale vieții și inventați scheme nenumărate să le ocupați mințile, a răspuns el. Ispitiți-i să cheltuie, să cheltuie și să împrumute, să împrumute, să împrumute.Țineț-i ocupați cu noua tehnologie; FB, telefoane, Ipad,jocuri, etc.
  Convingeți- le soțiile să meargă la muncă pentru multe ore, si soții să lucreze 6-7 zile pe săptămână, 10-12 ore pe zi, astfel încât să-și permită stiluri seci de viață.
  Țineți-i atât de ocupați încât să nu aibe timp să petreacă timp cu copiii lor. Pe măsură ce familiile lor se destrăma, curând casele lor nu le nu vor mai oferi nici o scăpare de presiunile muncii! Schimbațile mințile astfel încât să nu audă Vocea lăuntrică și linistitoare.
  Momiți-i să asculte radiourile și să piardă vremea pe fb, de câte ori sunt la volan. Să țină televizoarele, videourile, cd-urile și calculatoarele în funcție constant în casele lor și să vadă orice magazin și restaurant din lume,iar muzica non-biblica să meargă in mod continuu.
  Acestea vor păta mințile lor și vor rupe legătura cu Hristos. Umpleți-le mesele din cafenele, cu reviste și ziare să le distragă atenția.
  Invadați momentele când conduc, cu reclame. Umpleți-le mințile cu știri violente 24 de ore pe zi.
  Umpleți- le cutiile poștale cu corespondență nefolositoare; trimiteți-le cataloage, reclame și orice fel de scrisori și oferte promoționale la produse gratuite, servicii si speranțe false! Să fie mereu ocupați cu gândul în altă parte și nu la Hristos și la poruncile Lui.
  Păstrați fotomodele slabe si frumoase în reviste, in telefoanele lor, pe fb si la TV, astfel încât soții lor să creadă ca frumusețea este fară îndoială cea mai importantă și să devină nesatisfăcuți de soțiile lor.
  Păstrați-le soțiile prea obosite ca să-și mai iubească sotii. Dați-le dureri de cap, de asemenea! Dacă ele nu vor da soților lor dragostea de care au nevoie , aceștia vor începe sa caute in altă parte. Acest lucru va dezbina rapid familiile lor!
  Dați-le Moș Crăciun ca să-i distragă atenția de la să-și învăța copiii adevăratul sens al Crăciunului.
  Dați-le un iepuras de paști ca să nu vorbească despre înviere si puterea asupra păcatului și a morții
  Chiar și în vacanțele lor să se epuizeze. Să-i faceți să se intoarcă din concedii obosiți. Țineți-i tot mai ocupați să nu mai iasă în natură și să reflecte la creația lui Dumnezeu. În schimb, trimiteți-i în parcuri de distracții, evenimente sportive, jocuri, concerte și filme.
  Țineți-i ocupați, ocupați, ocupați!
  Și când se întâlnesc pentru părtășie spirituală, implicați-i in bârfă și judecată, așa încât să plece cu conștiința incărcată. Aglomerațiile viața cu atâtea cauze bune încât să nu mai aibe timp să caute puterea lui Iisus. Curând ei vor munci cu puterile lor, sacrificandu-și sănătatea și familiile pentru binele cauzei, fară să-l mai caute pe Hristos.
  Va funcționa!
  Va funcționa!”…
  Era un plan pe cinste!
  Demonii au plecat nerăbdători la îndatoririle lor, determinandu-i pe creștinii de pretutindeni să devină mai ocupați și mai grăbiți să meargă ici și colo.
  Să aibe timp cât mai puțin pentru Dumnezeu si familile lor. Să nu mai aibe timp să spună altora despre puterea lui Iisus de a schimba vieți.
  Acum întrebarea se pune astfel;
  A avut diavolul succes in planurile sale și în viata ta?
  Tu ești judecătorul !!!
  MARE ATENȚIE! VEGHEAȚI ȘI RUGAȚI-VĂ să nu cadeți în ispitele și planurile vrajmasului.
  „Ocupat” înseamnă să fi sub jugul lui Satan?

  Apreciază

 25. 227.- Părinte, ce e cu homosexualii, ce vor ?

  -Să se căsătorească între ei, au înnebunit! Cu câţiva ani în urmă am fost în Suedia, am văzut pe stradă la braţ doi câte doi din ăştia. Bărbatul care era femeie avea cercei, era fardat, cu ruj pe buze şi mergea legănat, iţi făcea silă. Când se va vota la noi în ţară legea aceasta, va veni prăpădul, nu va îngădui Dumnezeu ca într-o ţară ortodoxă să se practice aşa ceva. Vor cădea toţi care practică, cei care au votat legea, cei care au semnat şi toţi care sunt de acord cu ei. Sursa: http://www.parinteleilarionargatu.ro/subpagini/71/Raspunsuri-duhovnicesti–H/

  Apreciat de 2 persoane

  • La inceput pederastii vroiau sa nu mai fie bagati la puscarie pentru ceea ce faceau.
   Si au reusit. in Anglia, pana in 1967 erau trimisi la puscarie, in Romania pana in 2001.

   Dar nu s-au multumit numai cu atat. Au vrut drepturi, legi anti-discriminare… Si au reusit.
   Pe urma au vrut casatoria sau „uniunea civila” (tot aia…). Au obtinut si asta.
   Pe urma a urmat dreptul la adoptie, una din cele mai mari spurcaciuni si ticalosii din istoria umanitatii.
   Au reusit si asta.
   Educatie in „spirit” lgbt incepand cu gradinita, clasele primare.. Au obtinut si asta.

   Ce vor in prezent? Ca tot nu se opresc. Pai foarte simplu:
   VOR SA FIE BAGATI LA PUSCARIE TOTI CEI CARE NU SUNT CA EI.

   Le doresc tuturor oamenilor normali care nu s-au prezentat la vot, sa ajunga la puscarie pe motiv ca sunt normali.

   Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s