Cea mai mare minune a Sfantului Arhanghel Mihail cu neamul romanesc

 

Precum a scapat miliarde de ingeri de la inselaciunea satanei, oprindu-le caderea din Cer in urma cu mii de ani, in acelasi mod Sfantul Arhanghel Mihail a oprit caderea in ateism a milioane de romani in perioada interbelica ? Cum ? Prin cativa tineri studenti pe care i-a indemnat sa se ridice la lupta organizata impotriva fiarei comuniste.

Aceasta este in esenta ei Miscarea Legionara : o minune continua a Sfantului Arhanghel Mihail.

Pentru cei care se indoiesc sau nu cunosc aceasta, le aducem in fata exact momentul infiintarii Miscarii Legionare din inchisoarea Vacaresti .

Capitanul Corneliu Zelea Codreanu in cartea sa „Pentru Legionari”, p. 135  marturiseste : ” In ziua de 8 noiembrie, Sfintii Arhangheli Mihail si Gavriil, discutam ce nume sa dam acestei organizatii tineresti. Eu am spus Arhanghelul Mihail. Tatal meu spune : – Este in Biserica o icoana a Sfantului Mihail pe usa din stanga Altarului.
– Sa mergem s-o vedem.
M-am dus cu Mota, Garneata, Corneliu Georgescu, Radu Mironovici si Tudose. Ne uitam si in adevar ramanem uimiti. Icoana ni s-a aratat de o frumusete neasemuita. Eu niciodata nu fusesem atras de frumusetea unei icoane. ACUM INSA MA SIMTEAM LEGAT DE ACEASTA CU TOT SUFLETUL SI-MI FACEA IMPRESIA CA SFANTUL ARHANGHEL ESTE VIU. DE AICI AM INCEPUT SA IUBESC ICOANE. DE CATE ORI GASEAM BISERICA DESCHISA INTRAM SI NE INCHINAM LA ICOANE. NI SE UMPLEA SUFLETUL DE LINISTE SI DE BUCURIE.”

Comandantul Horia Sima, in cartea „Era libertatii”, p. 27 scrie : ” Biruinta de la 6 septembrie e mult mai insemnata decat tot trecutul istoric de pana acum, pentru ca poporul roman devine, pentru prima data, stapan pe destinele lui. Capitanul e cu noi, camarazi. El vegheaza ca drumul nostru sa nu se abata de la linia legionara si sa ne duca numai spre biruinta.”

La 4 Septembrie 1940, infrant de puterea crescanda a Miscarii Legionare, si sub presiunea evenimentelor, regele cheama in puterea noptii pe generalul Ion Antonescu si este silit sa-i acorde puteri depline. Generalul Ion Antonescu elibereaza pe toti legionarii aflati in inchisori.

6 Septembrie 1940: Minunea Arhanghelului Mihail. In dimineata acestei zile generalul Ion Antonescu izbuteste sa smulga abdicarea regelui Carol al II-lea, care cade astfel infrant sub povara propriilor lui greseli politice. Entuziaste manifestatii populare de bucurie. In aceeasi zi, la orele 8, voievodul Mihai ajunge rege pe tronul Romaniei.

Unul dintre eroii acestui mare eveniment a fost Comandantul Legionar Gheorghe Grecu . Iata relatarea lui : https://www.youtube.com/watch?v=Mw_81oVF7Hc

Cuvantul lamuritor al P.Justin despre Miscarea Legionara limpezeste problema :

„Initiatorii Miscarii Legionare erau in primul rand oameni crestini model, erau niste modele ale societatii. Ei au adus un mare aport neamului si Bisericii in acea perioada. Au refacut viata bisericeasca si duhovniceasca a poporului, pentru ca era o oarecare decadere. Au intretinut o flacara aprinsa de rugaciune, au intretinut un spirit viu al jertfei si sacrificiului, al omeniei. Acei tineri nu au urmarit scopuri politice, ci doar sa inalte neamul pe linia Bisericii. Nu era vorba de vreo ratacire, sa pui neamul mai presus de Biserica, ci doar sa aduci neamul in Biserica si la consolidarea aceasta, au contribuit mintile cele mai inalte ale culturii si spiritualitatii noastre de atunci, pe care noi acum le ingropam. Ei au reusit sa ii dea taranului o paine mai ieftina, acesta era de altfel scopul lor. In afara de asta, ei au avut un rol foarte important in stavilirea comunismului.

De pilda, in anul 1920, cand era ancorat la Iasi steagul rosu deasupra atelierelor din Nicolina, alaturi de fotografia lui Marx, Codreanu s-a ridicat si a aruncat de acolo carpa aceea rosie. Atunci mult tineret s-a atasat Miscarii Legionare. Erau multe manevre straine, ce introduceau la noi in tara coruptia, in special rusii si evreii, care stapaneau presa, invatamantul si comertul. Legionarii nu au avut nimic cu poporul evreu in sine. Ba chiar erau multi evrei simpatizanti ai Miscarii, iar Radu Gyr insusi a infiintat Teatrul Evreiesc. Insa s-au ridicat impotriva lor, atunci cand atentau asupra teritoriului nostru romanesc.

Politica intotdeauna a fost asemeni paganismului cu care a luptat Crestinismul de-a lungul secolelor, inca de la inceputurile lui. Ca si atunci, asa cum spunea si Sf. Iustin Martirul si Filosoful, crestinul trebuie sa se lepede de imoralitatile pagane, apoi sa invete legea crestina, sa cunoasca adevarata filosofie, a cultivarii calitatilor sufletesti si apoi sa le aplice practic in viata de zi cu zi. Aceasta a facut Miscarea Legionara si munca lor sincera le-a incununat-o bunul Dumnezeu cu martiriul. Bineinteles ca cei care au invins au scris istoria si au scris-o cum le-a placut, transformandu-i pe legionari in niste teroristi, nazisti, antisemiti. Ei vin acum cu holocaustul lor, cum ca romanii i-au maltratat si i-au dus in lagare; dimpotriva noi i-am protejat pe evrei. Antonescu avea ordin de la germani sa ii aresteze pe evrei si sa ii inchida in lagarul din Transnistria. Antonescu ce a facut? Nu a arestat niciun evreu. Ci in locul evreilor a adunat toti tiganii, i-a dus in lagar, unde trebuiau dusi evreii. Nemtii ne intrebau cum stam cu evreii. „Da, i-am deportat pe evrei”, pe cand evreilor le-a dat in alb pasaport Antonescu sa paraseasca tara si asa au scapat de uciderea nemtilor.

Este cunoscut faptul ca era o relatie amicala intre Codreanu si rabinul sef din Romania, care a fost foarte impresionat de personalitatea Capitanului, si se intretineau in discutii. Capitanul era chiar si impotriva nazismului. Se stie ca atunci cand au vrut sa cumpere o masina, Codreanu a dat ordin camarazilor sai sa cumpere o masina straina, dar numai nemteasca sa nu fie. Nu impartasea deloc spiritul egoist al nazismului. Daca nu era Miscarea Legionara am fi avut aceeasi soarta cu a sarbilor, cum au fost ei decimati de germani, cu protectia papalitatii cu tot. In fond, atat rusii cat si germanii erau state cu o puternica doctrina ateista.”

Academia Română hotaraste : Mișcarea Legionară nu a fost fascistă. 75% din deținuții politici erau legionari.

https://www.activenews.ro/stiri-politic/Academia-Romana-Miscarea-Legionara-nu-a-fost-fascista.-75-din-detinutii-politici-erau-legionari-120590

Au fost arestati in jur de 3 milioane de romani in cele peste 200 de lagare si inchisori de pe cuprinsul Tarii. Din acestia au murit acolo peste 300.000.  Acesta este holocaustul care trebuie cunoscut iar nu altele, straine de Adevar si de neamul romanesc. Ei au luptat cu fiara comunista. Noi avem de luptat cu slugile antihristului iar apoi chiar cu el-falsul mesia al rabinilor sionisti.

Acesta este tezaurul cel mai de pret al neamului romanesc : Sfintii Mucenici care au patimit in temnitele carliste, antonesciene si comuniste.

Maica Domnului dimpreuna cu Sf.Arh.Mihail si cu Toti Sfintii Romani din inchisori sa se roage pentru noi.

Reclame

538 de comentarii

 1. Ce face Asociatia Accept:”timp de trei zile, în perioada 22 octombrie – 25 octombrie 2015 va avea loc se va desfăşura o sesiune de formare profesională la Hotelul Carpaţi din Predeal”.
  https://m.ro.sputnik.md/education/20181018/22589663/Profesorii-ademeniti-cu-cazare-masa-devina-formatori-egalitatea-de-gen.html

  RUSINE vioricai dancila!!!!!
  https://m.activenews.ro/stiri-politic/VIDEO-Viorica-Dancila-respect-maxim-pentru-islam-iudaism-si-catolicism-dar-respect-ZERO-pentru-ortodoxie-153112
  Sa.i legi pe toti si sa dai cu unu.ntr.altul!

  Apreciază

   • Amandoi au fost abuzati in copilarie saracii si efectele s-au vazut pe tot parcursul vietii, culminand cu suicidul (in cazul in care n-au fost lichidati, intr-adevar pt ca erau doi oameni cu foarte mare influenta mai ales in randul generatiei tinere). Dar stiati parinte Teodot ca au fost ortodocsi? Ei saracii au cautat sincer si Dumnezeu le-a ajutat de s-au botezat orodox! Chiar m-au impresionat amandoi pentru faptul ca au ales credinta adevarata intr-o lume complet satanizata (SUA). Pentru asta ii am in pomelnicul de rugaciune zilnica de acasa pe amandoi, Chris si Chester, pentru ca nu avem voie la sf Liturghie atata timp cat planeaza suspiciunea de sinucidere. Mi se pare ciudat ca stiti despre ei din postura dv de monah. Pe mine m-au impresionat profund ca si cautatori ai adevarului, si din mila pentru doi frati ortodocsi victime ai acestei lumi nebune ii pomenesc si pe ei. Altii se nasc ortodocsi dar batjocoresc botezul si cele sfinte iar acestia doi au crezut cu adevarat ca ortodoxia e singura cale de mantuire….

    Apreciază

   • Asa am citit si eu despre ei mai demult si la vremea respectiva m-a impresionat asta, astfel incat dupa sfarsitul lor tragic si afland despre abuzurile la care au fost supusi in copilarie (eu fiind foarte sensibil la suferintele copilasilor in general dar mai ales in cazul orfanilor sau celor abuzati) m-am gandit sa-i pomenesc si pe ei, caci greu de crezut ca in lumea aia nebuna de peste ocean se roaga cineva pt ei…

    Apreciază

  • Mai deunazi o aplaudati pe Doamna Prim-Ministru,…Pe numele ei complet Viorica Vasilica Dancila.
   Nume fara relevanta, in fond putea sa fie si Marga lu’ Gigi..
   Acuma o huliti..”RUSINE vioricai dancila!!!!!” am incheiat citatul.

   Pai hotarati-va odata, ori aplauze ori.. RUSINE?

   Apreciază

 2. „În 30 de ani s-au luat bogățiile, pădurile și acum ni se ia sufletul. Pentru că au nevoie de robi. O țară așa de frumoasă trebuie condusă cu robi, iar robul nu are simțul proprietății.

  Klaus Iohannis, președintele tuturor românilor? Asta e bună s-o puneți pe burtieră. Acolo merge.

  Mai suntem pâlcuri de români, crucificați de o populație inconștientă. Cioran a spus că nu e nevoie să fugim după ea, după Cruce, ne-am născut crucificați. Acum ar spune că ne-am crucificat singuri, din interior ne-a ieșit tumora: nu turcii, nu rușii, ci noi ne-am crucificata acum prin indolență, prin indiferență. Ce n-au reușit să facă comuniștii, au făcut ăștia acum. Ne-au făcut frumos, democratic, cu drepturile omului.

  De ce n-au rigoarea polonezilor, a cehilor, a croaților,a ungurilor? De ce? Miza nu-i atât de mare pe aceste țări ca pe România. România e cea mai frumoasă și bogată țară.

  Nu-i vedeți cum roiesc deasupra Mării Negre, cu legea off-shore? Si cu Roșia Montană?”

  https://m.activenews.ro/stiri-social/Dan-Puric-dupa-Referendum-In-30-de-ani-s-au-luat-bogatiile-padurile-si-acum-ni-se-ia-sufletul.-Pentru-ca-au-nevoie-de-robi.-O-tara-asa-de-frumoasa-trebuie-condusa-cu-robi-iar-robul-nu-are-simtul-proprietatii-153102

  Apreciază

  • Emil Cioran a fost un deznadajduit.
   Fost Legionar, botezat ortodox.. Pacat de el..
   De pe „Culmile Disperarii” (editie originala „Fundatia pentru Literatura si Arta Regele Carol II”, 1934) a plonjat cu capul inainte direct in bezna deznadejdii.
   Hule greu de reprodus.. satanice, venite din deznadejde. Satanism dus la extrem.
   Cioran? Un inger cazut..

   Apreciază

 3. Promovarea pedofiliei ca „doar o altă orientare sexuală” este în plin avânt în Occident. ActiveNewsrelata despre faptul că televiziunea canadiană de stat a realizat un documentar care urmărește să combată „ideile preconcepute” despre pedofili și să arate că pedofilia este „doar” o orientare sexuală și dacă cineva este pedofil „nu înseamnă că este și o persoană rea”.
  https://marturieathonita.ro/nebunia-secolului-pledoarie-pentru-schimbarea-perceptiei-societatii-asupra-pedofiliei-la-celebrele-conferinte-tedx-pedofilia-este-o-orientare-sexuala-naturala-neschimbabila-ca-si/
  Anul acesta, filmul „Call me by your name” care subiectul tratează relația dintre dintre un adult și un băiat de 17 ani, a primit patru nominalizări la Oscar, în ciuda protestelor a zeci de mii de persoane, peste Ocean.

  Puroiul vestului sau,al „tarilor civilizate”cum cred romanii.
  Slava lui Dumnezeu ca inca ne mai rabda pe pamint!!!!

  Apreciază

 4. ”Nu există personaj mai gol de conținut, mai inadecvat, mai sinistru decât robotul ăsta rânjit de bucătărie. Până și grobianul malefic Băsescu ducea pe umeri un soi de responsabilitate a securistului în misiune, Iohannis e ca o cutie de marmeladă, d-aia de tablă, goală și rece”.
  https://m.ro.sputnik.md/analytics/20181019/22595485/Iohannis-greseala-propriii-lui-oameni-il-fac-praf-Ciutacu-desfiineaz.html
  Descriere perfecta😂😂😂

  Apreciază

 5. Parinte as mai vrea sa amintesc despre biruinta imparatului Teodosie cel Mare asupra tiranilor , Maxim si Flavius Eugenius.Binecredinciosul imparat a biruit datorita Sfintei Cruci ,el nu s-a increzut in oameni ci in Dumnezeu , este un exemplu de urmat pentru noi toti.Domnitorii nostri tot la fel, iar cand se incredeau in oameni ,imediat Dumnezeu lua mana dupa ei si sufereau infrangeri, dupa cum scrie in invatatura ortodoxa :’Vai de cel ce se increde in om „.

  Apreciază

 6. ” Romania este in situatia de a nu iesi din ue ” de Calin Popescu Tariceanu …
  dar cine a dus ROMANIA in situatia asta de a sta cu ocaua iadului cea blestemata atarnata de gat ?
  Oare nu voi ati adus o aici in prapastie vanduta si goala fara mostenirea neamului de pe acest pamant…sunteti vicleni si curve ale babilonului voi toata leafta de cu nume de politic sunteti slugi ale fiarei din Brussels si care se afla in Bucuresti cu nume de antihrist .

  Of DOAMNE ca spurcaciune mare este pe acest pamant si Ajuta ne HRISTOASE DUMNEZEULE precum la cel cazut intre talhari.

  Radeti si va admirati mutrele precum porcii la troaca care sunteti mai mizerabili cand vindeti gazul Romaniei din Marea Neagra ?
  Zidari blestemati ce vrati a zidi pe Crucea data la acest Neam nu veti reusi ci va veti afla sfarsitul in groapa pe care singuri ati sapat o …pentru noi.
  „Cine sapa groapa altuia cade singur in ea „

  Apreciază

  • Si asemeni ,cand spun ANATHEMA babilonienilor sunt dati ANATHEMA .
   ANATHEMA lui antihrist si ANATHEMA noii ordini mondiale ce vor a o aseza.
   Marturisiti pentru Un DOMN , O CREDINTA SI UN BOTEZ in care ne am Botezat si imbracat in HRISTOS , IN BISERICA NEAMULUI ROMAN ORTHODOX si SFANT.
   Marturisiti pentru HRISTOS SI DREAPTA CREDINTA ORTHODOXIA pentru ca
   DUMNEZEU NU SE LASA BATJOCORIT .
   HRISTOS ESTE ORTHODOX.

   Apreciază

 7. Chestia asta cu rezervele de hidrocarburi din Marea Neagra e foarte cu dus si intors..
  Ceausescu stia de zacaminte, a dat ordin sa fie exploatate, au fost mobilizati ingineri, geologi, profesori universitari. Tot ce a reusit a fost sa construiasca cu chiu cu vai doua platforme Pescarusul si Pelicanul care mergeau in pierdere. Era mai ieftin sa importi petrol de la iranieni, Ceausescu fiind in mare iubire cu Iranul..

  Din pacate nici in ziua de azi Romania nu are cunostinte, management si experienta sa extraga profitabil hidrocarburi din Marea Neagra. Aveam pe vremuri o cunostinta la facultatea de petrol si gaze Ploiesti care mi-a spus clar ca Romania nu are know-how de platforme marine si este foarte greu sa extragi profitabil.
  Daca nici Ceausescu n-a reusit..
  Pe de alta parte nici sa le dai degeaba, Dragnea le-a dat jidanilor dreptul, in schimbul protectiei.
  Jidanii traditionalisti condusi de netanyahu si rabini, contra jidanilor globalisti condusi de soros.
  Intre ei e o ura si un razboi pe viata si pe moarte.

  Apreciază

   • ” Cand au trecut romanii ,
    Prutul
    S a cutremurat pamantul ”
    Si asa a fost intocmai.
    Astazi este un alt „hotar „care trebuie trecut … insa DUMNEZEU CU MILA spre starpirea vrajmasiei dintre frati si cei din acelasi sange care sunt dezbinati.
    Asta este babilonia si slugile lui antihrist care vor a duce aceasta tara la pierire.
    Insa …ROMANIA CEA ADEVARATA SE VA NASTE SI RIDICA DIN NOU CAND CEI CARE STAU PE ACEST PAMANT VOR INTELEGE CA PENTRU A STA TREBUIE SA FIE AI LUI HRISTOS IN BISERICA NEAMULUI CEL SFANT si nu ai lui antihrist.
    HRISTOS ESTE ORTHODOX .

    Apreciază

 8. Dumnezeu sa va binecuvinteze Parinte Teodot.
  Maaare bucurie pt toti viitorii crestini care va vor avea ca duhovnic!
  Maica Domnului sa va acopere.
  Cu siguranta ca Sf.Pr.Justin se roaga pt.dvs.
  Slava lui Dumnezeu !!!!
  Sus avem inimile!!!!

  Apreciază

 9. Parinte,unul dintre prieteni imi spun ca nu pot sa fiu indiferent asa ca si ei sunt oameni (lesbiene,gay,bisexuali si transexuali) ca ei nu ne fac nimic si ce problema am cu ei,dar ei nu au nimic cu mine! Nu am stiut ce sa le raspund!

  Apreciază

  • Nu este bine sa blestemam pe cineva,chiar mai ales unui dusman de moarte! Pentru ca bunul Dumnezeu opreste lucrarea Lui si te va face pe tine raspunzator pentru blestem la Judecata de Apoi! Deci este o fapta rea sa blestemi pe cineva sau sa doresti raul cuiva,mai ales unui dusman de moarte! Totul se iarta! Doamne-ajuta!

   Apreciază

 10. Parinte, in Romania sunt 10 000 de masoni (recunoscuti oficial chiar de catre ei, dar cati or fi in realitate?). Acestia conduc cu adevarat tara. Ei sunt in fapt acel „stat paralel” de care vorbeau unii oameni politici. Dumneavoastra cred ca ati citit actul de condamnare a masoneriei dat de catre BOR din anul 1937 ( redactat mult mai devreme, chiar de prin 1923 daca am retinut bine). Ei bine, de acolo reiese ca sunt doua aspecte principale care contravin intereselor statului, cu atat mai mult cu cat ne consideram crestini. Primul tine de caracterul de „paria”, de dusman din umbra cu interese de grup, impotriva poporului roman. Insa al doilea, despre care nu prea se vorbeste insa!, si nu inteleg de ce, este faptul ca masonii prin aceasta condamnare a sfantului sinod sunt in afara Bisericii, mai mult decat atat, se specifica foarte clar ca nu slujesc lui Dumnezeu, data fiind credinta lor intr-un Dumnezeu impersonal, nerevelat, cunoscut rational si prin initiere, juramintele pe coran, vede si alte carti asa-zis „sfinte” si cate si mai cate.. In conditiile acestea, va intreb si in calitate de preot acum, mai au ei Duhul Sfant? Mai judeca ei corect, moral, crestineste? Daca ei singuri renunta la Botez? M-am gandit la asta cand am vazut la stiri cazul copilasului de 2 ani mort dupa o interventie chirurgicala de rutina la spitalul privat „Sanador”. Ei bine, chirurgul care a operat copilasul nici n-a vrut sa se deranjeze sa vina la spital la insistentele personalului disperat, iar astazi aflam ca acest chirurg nu e altcineva decat sotia sefului masoneriei din Romania (MLNR), si nai mult ca sigur masoanca si ea in loja feminina. Si atunci nu poti sa nu te intrebi da a nu cumva isi pierd acesti oameni si darurile pe care le primisera de la Dumnezeu, lipsindu-le discernamantul duhovnicesc. Stiu ca atunci cand P. Justin a ales sa se opereze a selectat cu grija echipa medicala, in ciuda faptului ca au fost (inclusiv dupa moartea Parintelui) intrebari despre cum i-a ales tocmai pe ei, caci erau alte „somitati” pe specialitatea respectiva. Nu cumva Parintele Justin i-a ales (si) pe criteriul acesta al neapartenentei la Masonerie? Cum sa mai aiba ei discernamant sau sa ajute Dumnezeu sa lucreze prin mainile lor manjite de alte atatea lucrari si interese necrestinesti, chiar sataniste? Si atunci, cand acesti minim zece mii de masoni alesi bine din pozitiile cheie ale Statului (administratie, ministere, finante-banci, educatie, sanatate, cultura etc) conduc Romania, cum sa o faca spre binele nostru si in spirit crestin? Eu cred ca sunt lipsiti de orice ajutor divin si ca atare trebuie ocoliti. Ganditi-va ce a patit aceasta sarmana familie lasandu-si copilasul pe mana acestei femei. Masonii sunt anatematizati si conform canoanelor nu putem avea legaturi cu ei. Daca urmarim cazuri celebre de madoni de la noi vom constata in ce mod cumplit au murit. Cautati foto cu actorul Adrian Pintea complet desfigurat la fata (cavaler templier romano catolic de confesiune), Florian Pittis mort de cancer ( secretar al masoneriei), amandoi nebinecuvantati cu copii, astronautului mason Prunariu i-a murit nepotica, parintii copilei despartiti (mari necazuri in familie), acestea sunt numai cateva cazuri care-mi vin acum in minte..

  Apreciază

  • „Statul paralel” e traducerea in limba romana a celebrului „deep state” american.
   Ce e de fapt „deep state-ul” – statul adanc american: un grup „informal”, „virtual” ce cuprinde oameni politici de cariera din ambele partide, judecatori, functionari de rang inalt (mai ales din servicii, dar si din armata, politie), militari, businessmani din mediul privat, bancheri.
   „Deep state”-ul american are agenda lui paralela, nedemocratica, subterana. Sunt de stanga, COMUNISTI, ei l-au executat pe Kenedy. Trump a declarat razboi acestei organizatii mafiote subordonate internationalei socialiste si cu asta a castigat alegerile, el nefiind considerat din „deep state”.
   Cautand sa copieze, sa imite papagaliceste situatia din SUA, Dragnea si ai lui au inventat si ei „statul paralel”…
   Teoria „formelor fara fond” a lui Heliade Radulescu, Titu Maiorescu a functionat perfect si de data asta (pentru a cata oara..). Diferentele dintre deep state-ul american si „statul paralel” de Dambovita, intre Trump si Dragnea sunt ca de la cer la pamant… In primul rand Trump e capitalist de dreapta, multi-miliardar (si inchinator la 666) dar capitalist pur sange in timp ce Dragnea e de stanga, socialist.. un parvenit imbogatit peste noapte din afaceri cu statul (oricum intre averea lui Dragnea si a lui Trump nu exista comparatie). Capitalismul „de cumetrie” romanesc nu are nici o treaba cu capitalismul american, la fel si „statul paralel”.
   Sa vorbim si despre „statul paralel” dambovitean, cu specific (iz) balcanic…
   In primul rand ca in Romania nu este un singur „deep state” – stat paralel ca in SUA. La noi exista mai multe „state paralele”.. In al doilea rand ca nu sunt „state paralele” ci mai degraba „gasti paralele”, „cumetrii paralele”, gasti din politica, servicii, presa, dar mai ales din administratia locala, primari, consilieri, care nu au o agenda clara decat sa-si dea in cap unele altora pentru banul public si ca sa scape de puscarie… Orice asemanare dintre deep state-ul american si „gastile paralele” din Romania este pur intamplatoare.
   Inchei citand din ct popescu (fata de care am un dispret profund): razboiul intern din Romania este acelasi razboi de uzura dintre activisti si securisti de pe vreme comunistilor.. Activistii si securistii erau ca cainele si pisica, nu se suportau, se urau de moarte.. Dupa „revolutia” din ’89, activistii s-au metamorfozat in politicieni iar securistii in SRI, SPP, jandarmerie.. Conform proverbului ca lupul isi schimba parul dar naravul ba, avem aceleasi gasti intr-un razboi de data asta pe viata si pe moarte. Ambele „gasti paralele” sunt de stanga, noi nu avem dreapta in Romania. Cam atat despre „deep state”-ul de pe malurile Dambovitei..

   Apreciază

 11. Părinte Teodot,
  Dacă acest Corneliu Codreanu a fost un sfânt, atunci cum de nu s-au păstrat moaște de la el?
  Crd că îi vedeți pe unii oameni mai buni decât au fost ei în realitate.

  Apreciază

   • monahulteodot
    27 OCTOMBRIE 2018 LA 22:27
    Si pe mine ma preocupa problema Sfinteniei legat de Capitanul Codreanu !
    Am unele nelamuriri !

    1) Avem o marturie a Parintelui Ioanichie Balan , sursa publica oficiala, unde Parintele spune despre unicerea capitanului Codreanu ca a fost omorat dupa ritual satanic rabinic , adica prin gatuire !

    Imi pare rau ca nu am prins sa vorbesc si eu cu Ilie Tudor (tatal lui Tudor Gheorghe) despre Capitan, Ilie Tudor fiind foarte apropiat de Capitan, eu fiind de loc de la tara din Podari … !

    2) Personal nu sunt lamurit cu acele zvastici de pe capul Capitanului Codreanu, ori sunt poze falsificate de rau-voitorii dusmani,deloc putini, ori chiar a fost o greseala a Capitanului , fata de Ortodoxie – Crucea Ortodoxa ???

    In primul rand ca aa vremea respectiva svastica nu reprezenta ce reprezinta acum !!!
    „Realitatea e ca in perioada respectiva svastica era folosita peste tot si era un simbol care aducea norocul si prosperitatea”

    „Zvasatica pentru Capitanul Codreanu nu era vreun simbol arhaic romanesc, indian sau cubanez şi nici simbol ortodox, ci era simbolul luptei antisemite! O spune Capitanul în cartea sa PENTRU LEGIONARI, la pag.91, unde căpitanul CZ Codreanu scria despre “sfinţirea” in anul 1923 la Mitropolie a steagurilor cu svastici, şi sosirea grupurilor legionare din judeţele ţării:

    “Încă din seara de 3 martie au început să sosească vagoane întregi cu grupuri, având în frunte pe conducători care aduceau pânza steagurilor. Până dimineaţa, sosiseră 42 de grupuri, cu 42 de stegari. Pânza acestor steaguri era neagră în semn de doliu; la mijloc o pată albă rotundă semnificând nădejdile noastre încercuite de întunericul pe care ele vor trebui să-l învingă; în mijlocul albului o zvastică, semnul luptei antisemite din întreaga lume, iar de jur-împrejurul steagului, tricolorul românesc. Profesorul Cuza aprobase la Bucureşti şi forma acestor steaguri. Acum le-am prins de prăjini, le-am învelit în jurnale şi am plecat cu toţii la Mitropolie, unde s-a oficiat serviciu religios în faţa a peste 10.000 de oameni. În momentul în care urma să fie sfinţite , s-au desfăşurat cele 42 de steaguri negre în faţa altarului. Odată sfinţite, ele vor pleca pe tot întinsul ţării, în jurul fiecărui steag ridicându-se o adevărată cetate de suflete româneşti. Aceste steaguri aruncate în fiecare judeţ vor fi cheaguri care vor aduna laolaltă pe toţi cei de un gând şi de o simţire… De la Mitropolie, mii de oameni în cortegii cu steaguri desfăşurate sau îndreptat prin Piaţa Unirii, Lăpuşneanu şi Carol, spre Universitate“.”

    Capitanul Codreanu:
    „Când acum 15 ani în urmă, tineretul manifesta zgomotos împotriva cuceririi iudaice (nu mai zgomotos decât dl. Iorga la 1906), domnii de astăzi ne spuneau:
    Nu aşa veţi rezolva problema evreiască.
    Apucaţi-vă de comerţ. Faceţi comerţ, ca ei!
    Iată, ne-am apucat, cu sufletul plin de speranţe. Cu dor de muncă.
    Când aţi văzut însă că pornim, că suntem corecţi, că suntem capabili, că munca noastră e binecuvântată de Dumnezeu, veniţi tot voi, şi distrugeţi acest început de comerţ românesc, poate cel dintâi început serios din vremea noastră, veniţi şi, fără milă, înăbuşiţi aceste încercări, tot avântul nostru şi atâtea speranţe.”
    Fragment din scrisoarea lui Corneliu Zelea Codreanu catre profesorul Nicolae Iorga, scrisoare in urma careia a fost condamnat pentru calomnie si, ulterior, asasinat de autoritati.

    „”Si inca un citat: „Nu contează că e evreu și vă rog sa rețineți pentru totdeauna că nu împotriva evreilor ca atare trebuie să se îndrepte lupta necruțătoare a unui legionar autentic, ci contra celor ce fac rău României si Bisericii creștine.” (Corneliu Zelea Codreanu despre faptul că a salvat un evreu de la înec) „

    Apreciază

   • Asasinarea și deshumarea Căpitanului

    https://ioncoja.ro/asasinarea-si-deshumarea-capitanului/

    25 ianuarie 2017de Ion CojaLegionarii în eternitate , Textele altora2 comentarii
    78 de ani de la asasinarea lui Corneliu Zelea Codreanu

    În spatele asasinatului odios a stat oculta masonică iudaică, aceeaşi răutate manifestată la răstignirea Domnului nostru Iisus Hristos. Acest fapt este mărturisit chiar de evrei, în ziarul „Israel” apărut la Cairo, 5 ianuarie 1939, articol scris de ziaristul francez de origine evreiască, Alexander Herenger. El scrie astfel:

    „În Mai a fost răsturnat de la putere neînsemnatul Goga, care abia de câteva luni ajunsese în fruntea guvernului… Şi mai recent, veni rândul rivalului său Corneliu Codreanu, un bandit şi provocator de nelinişti. El, împreună cu treisprezece dintre principalii săi aderenţi, a fost ciuruit de gloanţele jandarmilor care au avut sarcina ca pe deţinuţii din temniţă să-i transfere în lumea cealaltă, fără formalităţi inutile”.

    Articolul este de mare importanţă: se recunoaşte pentru prima oară de un jidan, în mod public, că acesta – Corneliu – a fost victima unui brutal şi sistematic asasinat iudaic. Herenger denumeşte crima o răzbunare a vechiului dumnezeu al jidanilor Iehova şi un motiv de triumf şi bucurie pentru întreaga jidovime.

    A fost ucis în ritual talmudic: deşi legat cu lanţuri de mâini şi de picioare, l-au mai legat şi de scaunul pe care era pus. Deşi a fost ucis prin ştrangulare, i-au mai tras şi un glonţ în ceafă. Deşi aruncat în fundul gropii adâncă de 4 metri, au mai turnat şi 15 damigene cu acid sulfuric pentru ca trupul să fie descompus, ca nu cumva să revină la viaţă. Cu toate astea, au mai turnat şi 30 de tone de beton peste trup. Toate au izvorât din mintea lor dirijată de diavolul.

    Le-a fost frică de trupul lui gândind că „ucenicii lui” îl vor fura, la fel ca trupul Mântuitorului. Au acoperit cu pământ, au nivelat groapa, au pus vegetaţie deasupra pentru a nu se mai cunoaşte locul. Şi totuşi, minunea s-a întâmplat peste doi ani, când la 27 noiembrie 1940 morţii au fost scoşi de sub placa de beton şi identificaţi. Mentalitatea iudaică a rămas tot la a ucide pe cel mai bun, mai viteaz, mai inteligent, deci cel mai periculos goim pentru ei: „tob toif şebegoim harog”.(pe cel mai bun dintre crestini, ucide-l – verset din talmud)

    Martor al epocii, preotul, scriitorul şi ziaristul Virgil Gheorghiu arată cum s-a întâmplat tragedia neamului nostru.

    „Decretul de ucidere i-a fost efectiv semnat la 20 decembrie 1937, imediat după alegerile generale. Puterile occidentale, aliaţii şi protectorii noştri, au fost iritaţi de alegerea făcută de către alegătorii români… Pentru a găsi un procedeu democratic de a tăia capul lui Corneliu Zelea Codreanu, cum cereau puterile occidentale, regele Carol al II-lea a făcut apel la profesorul Nicolae Iorga. Acesta îl sfătui pe rege să-l aresteze mai întâi în mod legal pe Codreanu şi, îndată după ce va fi arestat, să-l bage în mod democratic într-o celulă. Înlănţuit, îl avea la dispoziţie şi putea face cu el ce vrea.

    Pentru a motiva arestarea, Iorga a depus el însuşi, contra lui Codreanu, o reclamaţie pentru insultă. În urma acestei reclamaţii, un detaşament de jandarmi s-a năpustit chiar în noaptea aceea la Predeal, l-a arestat şi l-a dus la tribunalul militar din Bucureşti.

    Regele l-a însărcinat pe Armand Călinescu, ministrul său de interne, să găsească de urgenţă un mijloc legal de a-l elimina în mod radical pe Codreanu de pe scena politică a ţării. „Monoclul negru”, şi-a făcut o plăcere în a organiza un nou proces împotriva şefului Gărzii de Fier. Tribunalul Militar a primit ordinul subteran să-l condamne pe Codreanu pentru răscoală contra Statului, pregătiri de război civil, complot militar, înţelegere cu puteri străine, uneltiri pentru asasinarea regelui şi o lungă listă de alte crime pentru care legea prevedea ca pedeapsă închisoarea pe viaţă. În acest fel, era sigur că Codreanu nu va ieşi viu din temniţă. Dar Tribunalul Militar, întrunit în mare grabă, nu a reuşit, cu toată bunăvoinţa sa, să-i aplice lui Codreanu sancţiunea maximă. El a fost condamnat la zece ani muncă silnică, în ocnă.
    Regele dorea mai întâi să fie primit cu mare pompă la Londra şi la Paris; nu va dispune uciderea lui decât la întoarcerea sa.
    Întors din călătoria triumfală de la Londra şi Paris, a pus să fie asasinat Codreanu. „Monoclul negru”, care aştepta cu nerăbdare semnalul regelui pentru a proceda la execuţie, a dispus să fie scoşi din temniţă Codreanu şi treisprezece camarazi ai lui. Cei treisprezece şi Căpitanul lor au fost introduşi în furgoane celulare, cu mâinile şi picioarele înlănţuite. Într-o pădure, aproape de Bucureşti, au fost strangulaţi de către gardieni, cadavrele lor au fost aruncate într-un şanţ şi acoperite cu o placă de beton.
    Cele 14 asasinate au cutremurat ţara. Era prea odios, prea barbar. În aceeaşi dimineaţă, profesorul Iorga participa la o şedinţă a Academiei Române. Academicianul Gheorghe Ionescu-Siseşti a făcut o relatare detailată a asasinatului comis în timpul nopţii. Academicienii au ascultat, uluiţi. Numai Iorga a luat cuvântul. A spus: „S-a procedat cu stângăcie. Cu foarte mare stângăcie”. Acesta a fost discursul funebru al lui.

    Declaraţia plutonierului Sârbu, 1940 (cel ce l-a ucis pe Căpitan)

    Iată declaraţia dată de plutonierul Constantin Sârbu în faţa Comisiei de anchetă instituită după 6 septembrie 1940. Acesta este de două ori criminal, deoarece, după strangularea Căpitanului, a luat parte şi la asasinarea celor din echipa avocatului Miti Dumitrescu, în prealabil schingiuiţi în mod barbar. Masacrul la care a luat parte l-a scos din rândul celor ce merită câtuşi de puţin numele de „om”.

    „Am plecat în noaptea aceea [29-30 nov 1938] din Bucureşti, cu două maşini dubă de la Prefectura de Poliţie. Eram însoţiţi de maiorii de jandarmi Dimulescu şi Macoveanu. Ajunşi la Râmnicu Sărat, am tras la legiunea de jandarmi. Aici maiorii Dimulescu şi Macoveanu au luat contact cu maiorul de origine evreu, Scarlat Roşianu, comandantul legiunii de jandarmi din Râmnicu Sărat. Imediat ne-am întors la Bucureşti. În lipsa unui ordin precis (sau intervenise vreo modificare) jandarmii n-au mai luat pe legionari. Ajunşi la închisoare, am fost băgaţi toţi jandarmii în maşini, dar în acelaşi timp soseşte din urmă maiorul Dimulescu, care ne-a dat ordin răstit: Înapoi la Râmnicu Sărat.
    Ne-am întors dar ne-am oprit la câţiva kilometri de Râmnicu Sărat unde am fost cantonaţi în timpul nopţii. Aici ni s-a dat vin de băut, ţigări scumpe şi gustări alese. În zorii zilei am pornit spre Râmnicu Sărat. Ajunşi la închisoare am fost băgaţi, toţi jandarmii, într-o celulă, unde maiorii Dimulescu şi Macoveanu ne-au dat instrucţiuni asupra modului cum aveam să executăm pe legionari (Deci totul a fost bine organizat, până la cele mai mici amănunte, n.n.). Punând în genunchi pe şoferul maşinii (Toma Ilie, n.n.) i-a aruncat un ştreang după gât pe la spate, arătând cât de uşor se poate executa ordinul astfel. Totul a fost gata în câteva minute. Jandarmii au ieşit apoi câte unul afară în curtea închisorii şi fiecăruia i s-a dat în seamă un legionar.
    Mie mi s-a dat pe unul mai voinic, mai înalt. Am aflat mai târziu că acela era Căpitanul, Corneliu Zelea Codreanu. I-am dus apoi la maşini. Aici legionarul era legat cu mâinile de banca din spate, iar picioarele de partea de jos a băncii din faţă în aşa fel ca să nu poată mişca nici într-o parte, nici într-alta. Aşa au fost legaţi 10 legionari într-o maşină şi patru în cealaltă.
    Eu am fost în prima maşină, în cea cu zece legionari, în spatele Căpitanului şi fiecare jandarm era aşezat în spatele legionarului ce-i fusese încredinţat. În mâini aveam ştreangurile. Am pornit, în maşina mea era maiorul Dimulescu, iar în cealaltă maiorul Macoveanu. Era o tăcere deplină de mormânt, căci n-aveam voie să vorbim nici între noi, jandarmii, şi nici legionarii între ei. Ajunşi în dreptul pădurii Tâncăbeşti, maiorul Dimulescu, care stabilise cu noi printr-un semnal momentul execuţiei, a aprins la un moment dat o lanternă, stingând-o şi aprinzând-o iarăşi de trei ori. Era momentul execuţiei, dar nu ştim ce de n-am executat nici unul. Atunci maiorul Dimulescu a oprit maşina, s-a dat jos şi s-a dus la maşina din spate. Aici maiorul Macoveanu fusese mai autoritar, legionarii erau executaţi. Căpitanul şi-a întors puţin capul către mine şi a şoptit: «Camarade, dă-mi voie să le vorbesc camarazilor mei». Dar în aceeaşi clipă, mai înainte ca el să-şi fi terminat această rugăminte, maiorul Dimulescu a pus piciorul pe scara maşinii şi, păşind înăuntru, cu revolverul în mână a rostit printre dinţi: «Executarea».

    La aceasta jandarmii au aruncat ştreangurile. Ultimul lor cuvânt: de rugăciune? De chemare? De blestem? Le-a fost strivit în gâtlej. Ştreangurile îi sugrumaseră. A fost un muget şi un horcăit, întrerupt din adâncul fiinţei lor, apoi o linişte de mormânt. Cu perdelele trase, maşinile şi-au continuat drumul până la Jilava.

    La Jilava

    „Când am ajuns – continuă Sârbu – erau orele 7 dimineaţa. Aici ne aşteptau dl. Zeciu, Radu Pascu, comandantul închisorii (col. Opriş n.n.), col. Gherovici, medicul legist lt. Col. Ionescu şi alţii. Groapa era făcută. Traşi din maşină, legionarii au fost aşezaţi apoi cu faţa în jos şi împuşcaţi în spate pentru a simula astfel împuşcarea pe la spate în timpul evadării de sub escortă. După aceasta au fost aruncaţi în groapa comună. La câteva zile, însă, aceeaşi jandarmi, tot noi, am fost din nou aduşi la Jilava şi, desfăcând groapa, am aruncat peste ei o soluţie dizolvantă şi arzătoare, 15 damigene de vitriol”. (S-a turnat deasupra gropii o placă de beton de 30 de tone, n.n.)

    Alte amănunte

    Se voia ştergerea oricărei urme, lăsând să se răspândească zvonul că legionarii au dispărut peste graniţă, aşa cum începuse să creadă lumea. După aceasta, jandarmii au fost puşi să dea declaraţii, cum că legionarii, fugind de sub escortă, au fost împuşcaţi (nu exista împotriva lor nici o sentinţă de condamnare la moarte).

    Corneliu Z. Codreanu în urma unui proces înscenat din umbră de regele Carol al II-lea (şi organizat de Armand Călinescu) fusese condamnat la 10 ani închisoare pentru învinuiri complet inventate şi îşi executa, ca şi ceilalţi, pedeapsa.

    Apoi jandarmii au fost adunaţi într-o încăpere a închisorii Jilava unde col. Zeciu le-a ţinut un discurs spunându-le:

    Voi v-aţi făcut datoria, voi nu sunteţi asasini de rând.

    La câteva zile după aceasta, Sârbu a fost chemat în cabinetul lui Gherovici, care, văzându-l, i-a spus:

    Tu eşti voinic, ai fi putut omorî trei deodată.

    I-a întins apoi o hârtie pe care avea să o semneze, spunând că a primit drept ajutor de boală 20 de mii de lei.

    Eu nu sunt bolnav domnule colonel, spuse Sârbu ca răspuns.
    Măi Sârbule, nu vezi cât arăţi de rău… Şi să-ţi păzeşti gura, căci altfel ţi-o astup cu pământ, arătându-i un revolver Mauser de pe birou. Şi i-a întins banii.

    Sârbu a fost trimis apoi, ca şi ceilalţi jandarmi, în concediu. Orice om de bună credinţă îşi pune întrebarea: cum au putut să se petreacă astfel de fărădelegi? Şi când te gândeşti că mai sunt unii care le plâng de milă ucigaşilor! Să fie ei de bună credinţă?

    Maiorul Dimulescu declară şi el: „Într-o zi am fost chemat de către fostul Preşedinte de Consiliu Călinescu, în cabinetul lui de lucru se găsea şi Generalul Bengliu comandantul Jandarmeriei. Călinescu mi-a declarat atunci, că pentru motive politice, Codreanu şi 13 adepţi ai lui trebuiau să fie ucişi: aceasta ar fi fost şi dorinţa Regelui”.

    Semne minunate după moarte despre sfinţenia Căpitanului

    La sfârşitul lui noiembrie 1940 cei 14 sunt dezgropaţi la Jilava, de sub betoane şi vitriol (acid sulfuric concentrat). Unul din participanţii la dezgropare şi martori ocular la imaginea de groază, Vasile Posteucă, scrie că trupul Căpitanului era ca al unui sfânt. Era miracolul lui Dumnezeu că acest om a trecut în rândul martirilor.

    „Cu grijă, înfăşurate în cearceafuri, trupurile sunt identificate de familii şi scoase pe mal, unde se înşiră lângă cel al Căpitanului. Ţărâna din jurul trupurilor rămâne plină de sânge. O scormonim, o frământăm în mâini, o amestecăm cu lacrimile ce ne curg fără încetare, o sărutăm şi o luăm cu noi ca talisman…La gât stau intacte: săcuşorul cu ţărână şi câteva cruciuliţi cu chipul Mântuitorului şi al Maicii Domnului. Toate sunt intacte, neatinse de umezeală. Însuşi trupul Căpitanului e parcă astăzi trecut din viaţă. Pieptul e bombat, de parcă ar vrea să iasă din haină, iar sub pielea albă se desluşesc bine de tot vinele cu sânge roz. E în adevăr o minune. Căpitanul n-a putrezit. Pe când celelalte trupuri sunt prăbuşite, al lui e întreg, neintrat în descompunere. Jumătatea de faţă care n-a fost atinsă de ţărână e albă şi luminoasă. Ca de om viu. Privim la el cutremuraţi. Da! Căpitanul a fost un sfânt. El n-a putrezit şi nu va putrezi. Am credinţa nestrămutată că aşa se va păstra şi de acum încolo, în mormântul de la Casa Verde.

    Doamna Lilica [soţia] strânge lucrurile găsite la el, le sărută cu lacrimi, apoi se prăbuşeşte într-un strigăt dureros: Măi Corneliu!… Măi Corneliu!…

    Şi lumea începe a plânge cu hohote, din nou. Sub înfiorarea unei aripi de vânt plâng şi salcămii, cu lacrimi mari, galbene, de frunze uscate. E în plânsul Doamnei Lilica durerea celei mai credincioase şi încercate soţii. Durere care ne străbate pe toţi. Nu ştiu de ce, simt, în clipa aceasta, cum plâng odată cu ea, toate soţiile şi mamele neamului românesc. Îi urmăresc mânile calde şi mângăietoare, care resfiră părul răvăşit al Căpitanului, pentru a se prelinge apoi peste faţă înspre pieptul unde inima aceea mare cât o istorie nu mai bate. Îi văd lacrimile cum spală faţa Căpitanului, a soţului pe care duşmanii nu i l-au cruţat şi simt cum un potop de durere inundă toată ţara… E atâta lacrimă. Atâta plâns. Voi călăilor, când l-aţi omorât pe Căpitan, aţi râs şi aţi dansat în sabaturi. Iar noi, acum când v-am pedepsit, plângem. Noi nu ne bucurăm de moartea voastră. Căci nu noi v-am omorât. Voi v-aţi omorât!

    Când mă gândesc că am avut norocul să-l vedem şi să-l slujim pe Căpitan, nu pot crede că altă generaţie se va putea numi mai fericită decât noi. Noi l-am văzut pe Căpitan şi i-am văzut şi învierea. I-am sărutat sângele scurs în ţărână, trupul ferit de legea ţărânei, care se preface în ţărână, trupul de sfânt. Şi altă mulţumire şi fericire nu ne mai trebuie până la capătul vieţii noastre… Generaţiile de mâine, pentru a înţelege mai bine chemarea neamului şi voia lui Dumnezeu, vor trebui să meargă şi să îngenunche la Jilava şi la Casa Verde. Să sărute ţărâna aceea sfinţită de cel mai curat sânge al primei generaţii legionare” (Vasile Posteucă, „Desgroparea Căpitanului”, Madrid, 1977; rev. Permanenţe, apr 2005).

    Mărturia monahiei Andreea de la mănăstirea Pasărea, 1999

    Am primit cartea „Cine au fost victimele de la Jilava”. În această carte am găsit numele legionarilor ucişi pe vremea lui Carol al II-lea, începând din anul 1933 până în 1939, în diferite localităţi din ţară, sau în lagăre, de exemplu:

    În lagărul de la Râmnicul Sărat – 13 persoane

    În Spitalul Militar Braşov – 7 persoane

    În lagăr la Miercurea Ciuc – 44 persoane

    În lagăr la Vaslui – 33 persoane.

    În total 162, pe care i-am trecut într-un caiet cu numele, profesia şi localitatea unde au fost martirizaţi. M-am gândit că au trecut de atunci 60 de ani (până în 1999) şi poate unii nu mai au pe nimeni care să-i pomenească la morţi – i-am mai pomenit eu.

    Într-o sâmbătă (prin 1999) (la noi la mănăstire se face parastas de obşte) i-am pomenit, stând în genunchi în strana mea – în timpul Sf. Liturghii la ectenia pentru morţi, apoi la ieşirea cu Sf. Daruri şi în timpul parastasului.

    În noaptea de sâmbătă spre duminică, am visat un vis frumos. Parcă eram într-o grădină frumoasă cu pomi şi iarbă verde. Pe iarbă şedeau un grup de bărbaţi tineri, toţi îmbrăcaţi în alb: pantaloni albi, cămeşi albe peste pantaloni, încinşi cu brâu tot alb. M-am aşezat şi eu pe iarbă şi am întrebat pe unul mai înalt şi foarte frumos:

    Unde aţi fost pe aici? El mi-a răspuns:
    Am fost într-o delegaţie.

    Apoi s-au ridicat de jos, s-au încolonat câte doi, iar în urma lor au apărut alţii tot aşa îmbrăcaţi, formând un şir lung şi aşa încolonaţi au trecut prin faţa mea şi au ieşit pe o poartă frumoasă. Nu ştiu unde s-au dus.

    Eu am rămas în grădină cu un bărbat îmbrăcat civil (orăşeneşte) care mi-a zis:

    Eu am cunoscut pe unul dintre cei care au şezut aici jos, că a fost comandant legionar la noi în sat, iar acela mai înalt cu care ai vorbit a fost Zelea Codreanu.

    M-am trezit foarte bucuroasă şi cred că în acel şir lung de bărbaţi îmbrăcaţi în alb au fost cei pe care i-am pomenit în slaba mea rugăciune la parastas. Am căutat apoi în Apocalipsa – ştiind că undeva scrie de cei îmbrăcaţi în alb. În cap. 6, vers. 9-11 scrie: „am văzut sub jertfelnic sufletele celor înjunghiaţi pentru cuvântul lui Dumnezeu şi pentru mărturia pe care au dat-o şi strigau cu glas mare şi ziceau: Până când Stăpâne Sfinte şi adevărate nu vei judeca şi nu vei răzbuna sângele nostru, faţă de cei ce locuiesc pe pământ? Şi fiecăruia dintre ei i s-a dat câte un veşmânt alb şi li s-a spus să stea în tihnă, încă puţină vreme până când vor împlini numărul şi cei împreună slujitori cu ei şi fraţii lor cei ce aveau să fie omorâţi ca şi ei”.

    Şi numărul morţilor din 1933-1939, s-a completat cu fraţii lor care au murit chinuiţi prin închisorile comuniste, din 1944-1989. Oare câţi vor mai trebui să fie martirizaţi „până când vor împlini numărul”?

    Când cineva este trimis într-o delegaţie, este trimis cu o misiune specială pe care trebuie s-o îndeplinească. Ei au avut de la Dumnezeu misiunea de a lumina neamul nostru, a-l întoarce la Dumnezeu. Cei care le-au înţeles chemarea au dat jertfe mari.

    Dar cei mari ai vremii nu i-au înţeles şi i-au prigonit. De aceea Căpitanul se ruga în închisoarea de la Jilava: „Doamne, ia-mă la Tine că ţara mea nu are nevoie de mine” (cartea: Însemnări de la Jilava).

    Şi Dumnezeu i-a luat la El şi i-a dus în ceata Mucenicilor, până la Dreapta Judecată de la urmă.

    | Mărturisitorii

    Citiţi vă rog şi:

    Deshumarea lui Corneliu Zelea Codreanu – DE SUB LESPEDEA DE PIATRĂ

    NR – Text preluat de pe Glasul strămoșesc

    Comentarii :

    Viorel • 2 ani în urmă
    Undeva, in cartierul bucurestean Militari, cineva suna la ambulanță la prima ora a dimineți! Venise si poliția in urma apelului, deoarece se anunțase o agresiune asupra unei bătrâne in apartamentul ei. Crminalisti au intrat dupa ce ambulanță luase trupul bătrânii stalcit in bătaie. Au fotografiat pereti plini de sânge, lucrurile aruncate devalma prin casa, sertarele scoase din dulapuri si aruncate pe jos, lucrurile batranei aruncate peste tot prin casa precum si proteze dentară spartă, probabil călcată in picioare. Au dat din umeri si au plecat apoi, lăsând rudele sa se ocupe de restul. Bătrâna nu si -a mai revenit niciodată din coma produsă de bătaia aplicata de hoți. A murit la doua săptămâni mai tarziu, in casa ei, înconjurată de cei dragi. Era tanti Lilica, sotia Capitanului!

    Apreciază

 12. Parinte ati inteles gresit ?,Sfanta Cruce dar si pusca ,cutitul ,grenada ,semnul Sfintei Cruci pe acestea si vom birui . Sfantul Constantin Cel Mare a pus sa-si faca semnul Sfintei Cruci pe armuri ,scuturi etc.

  Apreciază

 13. „La Sarajevo a avut loc un simpozion internaţional religios pentru pace, cu genericul: ’’Să trăim împreună – acesta este viitorul nostru’’. Acest forum pacific ecumenic s-a desfăşurat sub formă de dialog al religiilor şi culturilor. Îngrijorător şi smintitor este faptul că această adunătură ecumenică, (pe care Sfântul Iustin Popovici o numeşte simplu: ’’legiune’’), s-a încheiat cu un ritual masonic de aprindere a flăcării la ’’candelabrul ecumenic’’. Ierarhii ortodocşi români, ruşi, greci au aprins fără preget această flacără la blestematul candelabru, gest, care, de fapt,reprezintă jertfă adusă diavolului. Mucenicii din primele secole au spălat pământul cu sângele lor, refuzând să aprindă fălii sau să pună un bob de tămâie în jertfelnicul idolesc, dar iată că ierarhii ortodocşi de bunăvoie ne pângăresc credinţa, făcând gesturi ruşinoase şi apostatice în numele Ortodoxiei. Noi nu suntem părtaşi la fărădelegea lor!”.

  Citeşte mai mult pe aparatorul.md: Ce fel de pace fără Hristos? Trădătorii ortodoxiei încheie ’’Tratate de pace’’ cu ereticii https://www.aparatorul.md/ce-fel-de-pace-fara-hristos/
  https://www.aparatorul.md/ce-fel-de-pace-fara-hristos/
  Mari nenorociri se intimpla si din cauza pacatelor,prostiei si tolerantei noastre vor suna trimbitele si mai curind.
  Dumnezeu sa primeasca rugaciunile smerite.
  Cu noi este Dumnezeu!!!!

  Apreciază

 14. ,,Daca veti asculta poruncile mele 5 dintre voi vor birui 100 ,iar 100 vor goni 10 .0000 si vor pieri vrajmasii de sabie inaintea voastra ,daca nu ma veti asculta,voi venii cu manie si va voi pedepsii pentru pacatele voastre veti pierii in randul popoarelor va vor inghiti pamantul vrajmasilor vostrii .”

  Apreciază

 15. PE TOTI DE AICI DE LA BLOGUL DVS SA NE POMENITI…MA IERTATI PARCA SUNA A PORUNCA DAR NU E PUR SI SIMPLU RUGACIUNEA APROAPELUI E PUTERNICA….VA ROG SA O POMENITI PE PARASCHEVA SI MARIA-AMBELE AU FOST BUNE CRESTINE SI AU MURIT BOLNAVE DE CANCER.MARIA S-A RUGAT F.MULT LA SF.IER.NECTARIE TAUMATURGUL.A FOST DIAGNOSTICA CU CANCER CAND ERA INSARCINATA SI MEDICUL I-A ZIS SA AVORTEZE CA SA NU MOARA SI A REFUZAT.MINUNEA A FOST CA A MAI TRAIT UN AN SI A NASCUT O FETITE ,PE NUME NECTARIA…CHIAR SI MEDICUL A ZIS CA E O MINUNE.. GREA CRUCE AU MAI AVUT ! DUMNEZEU SA LA MANTUIASCA SI PE TOTI BOLNAVII DE CANCER SI NU-.NUMAI…PE MINE FETELE ASTEA M-AU FACUT SA-MI DAU SEAMA CA RUGACIUNEA SI RABDAREA SUNT DE AUR.

  Apreciază

 16. Cand Sinan Pasa a ars sfintele moaste ale Sfantului Sava Nemanja au mai ramas sfinte moaste ?.Eu ma cam indoiesc de sfintenia lui ,nu cred ca au fost sfinte moaste ,parerea mea . Sfintele Moaste stiu ca nu pot fi arse pentru ca sunt trupurile sfintilor ,ele nu pot devenii cenusa parerea mea .

  Apreciază

 17. Dacă vrei să le ierți lor păcatul, iartă-l. Dacă nu, șterge-mă și pe mine din cartea Ta. Și fiecare dintre sfinți, având aceeași compătimire, se ruga pentru ceilalți. Așadar, și noi, dacă dorim să umblăm pe urmele lor, să nu avem în vedere numai cele ale mântuirii noastre, ci să ne rugăm și pentru lume, miluind și îndurându-ne de cei ce trăiesc în viață stricată, de cei întăriți în erezii, de cei împotmoliți în înșelare, de cei întunecați din neamuri, simplu, de toți oamenii.
  Sfântul Teodor Studitul, Catehezele mici. Cateheza 52

  Apreciază

 18. La fel si cei cu un cuget cu ei,sa-i stearga Dumnezeu dupa fata pamantului ,sa pateasca ce au patit in anul 70 dHr,si bulgarii la 1014 cand imparatul Vasile al II lea Bulgaroctonul i-a pedepsit scotand ochii la 14.000 dintre ei ,se spune ca craiul Bulgariei a facut atac de cord cand i-a vazut..Dupa aceasta victorie s-a dus si a multumit Maicii Domnului ca l-a ajutat sa o castige , bine ar fi daca s-ar razbuna si romanii in halul asta .

  Apreciază

  • Cip=rob la jidanii sionisti=slugile antihristului. Chiar si buletinele acestea plastifiate card au sub fotografia din dreapta scris sex-sexe-sex care este 666 din latina in romana. Iata cat de vicleni sunt jidanii sionisti !!! Au pus 666 la miliarde de oameni pe buletine. 666 este semnul puterii lor. Cum la crestini este Crucea-Hristos asa la ei este 666-semnul satanei. In greaca si slavona 666 are corespondent in litere H Xi S. HS=Hristos, Litera Xi are forma unui sarpe. Deci un hristos la exterior dar in miez sarpe-antihristul.
   Deci cip=rob la satana. Pecetea va contine miliarde de nanocipuri care ajung pana la ADN-ul omului si-l fac un rob-robot. De aceea nu mai poate avea mantuire cel care va primi pecetea de buna voie, pentru ca isi da sufletul cu toata libertatea lui in mainile satanei, ceea ce este egal cu sinuciderea. Acum sunt trepte de cedare a libertatii. Treapta finala-„al meu esti, al tau sunt pe veci”-rob vrajmasului pentru bani, putere, avere, mancare, apa, bautura, patimi. Care nu va lua pecetea, va fi mai mare decat cei mai mari mucenici. Pentru ca-l si va ura toata lumea pecetluita. Actele electronice sunt antepenultima treapta. Dupa aceea va fi actul electronic unic ce va contine toate actele. Cu cat iei acte electronice, iti scade puterea de lupta si devii din ce in ce mai nesimtit-om indobitocit, bruta, numai pentru trup. Mintea nesfintita aduce mii de motive ca sa iei actele cu cip-carduri … 99% dintre arhiereii din lume nu vad nici un pericol in actele electronice-lagarul mondial electronic. Unii interpreteaza 666 filozofic, dar 666 este acum peste tot. Probabil atunci cand se va arata public antihristul, acesti arhierei il vor considera un mare om politic mondial. Nu ne luam dupa ei chiar si mari postitori, rugatori si … de-or fi. Ne luam dupa P.Justin.

   https://manastirea.petru-voda.ro/2018/10/28/inregistrari-video-cu-parintele-justin/

   Apreciază

 19. Președintele Academiei Române, Ioan – Aurel Pop, denunță „atacurile la adresa Bisericii, familiei și țării” prin care „se urmărește să cădem în dezunire. Sunt și inconștienți care vor asta, dar sunt și unii bine dirijați și cu planuri bine puse la punct”
  https://www.activenews.ro/stiri-social/Presedintele-Academiei-Romane-Ioan-Aurel-Pop-denunta-%E2%80%9Eatacurile-la-adresa-Bisericii-familiei-si-tarii-prin-care-%E2%80%9Ese-urmareste-sa-cadem-in-dezunire.-Sunt-si-inconstienti-care-vor-asta-dar-sunt-si-unii-bine-dirijati-si-cu-planuri-bine-puse-la-punct-153110
  Cel mai minunat clujean care apara Biserica,familia si Romania!!!!!!
  Dumnezeu sa.l miluiasca pe Ioan Aurel.

  Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s