Casatoriile mixte sunt sau nu valide ?

Lumina nu se poate uni cu intunericul

Astazi am vorbit la telefon cu un Preot din strainatate care mi-a povestit despre cele mai mari ispite pe care le intampina acolo – roadele panereziei ecumenismului.

Cea mai mare problema acolo ar fi casatoriile mixte : ortodox(a)–romano-catolic(a) sau protestanti.

Iata ce spun Canoanele in legatura cu aceasta : 

CANONUL 72 Trulan (CREŞTINII SĂ NU SE CĂSĂTOREASCĂ CU ERETICI ŞI CU NECREŞTINI)

Să nu se îngăduie ca bărbatul ortodox să se lege(prin căsătorie) cu fe­meia eretică, nici ca femeia ortodoxă să se unească (prin căsătorie) cu un bărbat eretic, ci de s-ar şi vădi că s-a făcut un lucru ca acesta de către vre­unul dintre toţi, căsătoria (nunta) să se socotească fără de tărie, şi căsăto­ria (însoţirea nelegiuită) să se desfacă – căci nu se cade a amesteca cele ce n-au amestecare, nici oii să se împerecheze cu lupul, şi nici părţii lui Hristos cu soarta (ceata)păcătoşilor; iar dacă cineva ar călca cele orân­duite de noi, să se afurisească.

Iar dacă unii, găsindu-se încă în necredinţă şi nefiind încă număraţi în turma ortodocşilor, s-au legat (potrivit)întreolaltă, prin căsătoria legiuită, şi apoi unul dintre ei alegând binele a alergat la lumina adevărului, iarcelălalt a fost ţinut (stăpânit) de legătura sărăcirii, nealegând (nedorind) să vadă (să ia în seamă) razele dumnezeieşti; dacă soţia cea necredincioasă socoteşte că este bine (consimte) să vieţuiască cu soţul cel credincios, sau, dimpotrivă, cel necredincios cu soţia cea credincioasă, să nu fie despărţiţi, după dumnezeiescul apostol: „Căci bărbatul necredincios se sfinţeşte prin femeie, şi femeia necredincioasă se sfinţeşte prin bărbat” (I Cor. 7, 14).

(14 sin. IV ec; 10, 31 Laod.; 21 Cartag.)

La Taina Cununiei Duhul Sfant uneste doua suflete. Dar cum sa uneasca un ortodox cu o eretica sau un eretic cu o ortodoxa ? Este imposibil, dupa cum este imposibila unirea luminii cu intunericul. Dumnezeu nu este un automat care sa lucreze orice spune arhiereul sau preotul.

Dupa aceasta asa-zisa cununie mixta, ereticul va vrea sa se impartaseasca la ortodocsi. Si iata o a doua mare cadere : sa dea arhiereul-preotul Sfintele Taine unui eretic.

Unii arhierei sustin ca trebuie cununati-partea ortodoxa cu cea eretica ca sa nu ramana in pacat. Acestia inteleg anapoda cuvintele Sf.Apostol Pavel . Dar canonul 72 Trulan explica foarte limpede :  
” Iar dacă unii, găsindu-se încă în necredinţă şi nefiind încă număraţi în turma ortodocşilor, s-au legat (potrivit)întreolaltă, prin căsătoria legiuită, şi apoi unul dintre ei alegând binele a alergat la lumina adevărului, iar celălalt a fost ţinut (stăpânit) de legătura sărăcirii, nealegând (nedorind) să vadă (să ia în seamă) razele dumnezeieşti; dacă soţia cea necredincioasă socoteşte că este bine (consimte) să vieţuiască cu soţul cel credincios, sau, dimpotrivă, cel necredincios cu soţia cea credincioasă, să nu fie despărţiţi, după dumnezeiescul apostol: „Căci bărbatul necredincios se sfinţeşte prin femeie, şi femeia necredincioasă se sfinţeşte prin bărbat” (I Cor. 7, 14)”

Femeile pagane care erau casatorite in paganism cu barbati pagani, dupa ce  veneau la Hristos refuzau sa mai traiasca trupeste cu sotii lor-chiar daca inca nu erau despartiti, pentru care unele au avut de suferit grea mucenicie din partea barbatilor pagani. Avem pe Sfanta Mucenita Golinduh(Maria) din Persia : „

Dupa primirea Sfintului Botez, ea s-a dus iarasi la casa sa, dar, fiind logodita cu Hristos, nu s-a mai insotit dupa lege cu barbatul sau cel necurat, nevrind sa se intineze. Deci, petrecea in post si rugaciune, precum o invatase duhovnicescul parinte care a botezat-o. Ea petrecea nopti intregi fara de somn, stind si rugindu-se Domnului, iar ziua tacea, luind aminte la sine, nevoind sa vorbeasca cu cei necredinciosi. Pe barbatul sau nu l-a lasat nici sa se apropie de ea, iar el se mira de o schimbare ca aceasta, nepricepand pricina. Deci, era in mare mihnire pentru ea. El se mihnea mai ales de impreunarea firii, pentru ca nicidecum nu voia sa se apropie de el. Deci, silindu-se spre obisnuita impreunare, cu ama-gire si rugaminte, cu ingrozire, cu bataie si cu sila, nimic nu sporea, pentru ca era intarita de puterea nevazuta a lui Dumnezeu.

Cunoscind el ca sotia lui este crestina, a plins de ea, ca pentru o femeie pierduta, si o indemna cu lacrimi in tot chipul sa se lepede de Hristos si sa fie cu dinsul pentru impreunarea insotirii, precum a fost si mai inainte. Dar n-a putut, caci ea era intarita in credinta si in dragostea lui Iisus Hristos. El mai facea inca si vraji pentru ea, chemind in ajutor puterea diavoleasca, dar nici asa nu a facut nimic, pentru ca diavolii nu indrazneau sa se apropie de ea, vazind-o luminata de darul lui Hristos. Deci, s-a dus la imparatul Hosroe, spunindu-i cu jale ca femeia sa este crestina.

Atunci, imparatul a trimis la dinsa pe unul din sfetnicii sai ca s-o povatuiasca; dar si acela s-a intors fara de isprava. Imparatul n-a facut numai o data aceasta, ci de mai multe ori, deoarece trimitea la ea barbati cinstiti si femei de neam bun, ca s-o imbuneze si s-o induplece a se intoarce la credinta ei de mai inainte si astfel sa petreaca cu barbatul sau; insa toate ostenelile erau zadarnice.

Odata imparatul a trimis la dinsa, zicindu-i: „Daca te vei lepada de credinta crestineasca si te vei intoarce la cea pagineasca, imparatul te va lua de femeie si vei fi imparateasa lui”. Sfinta a zis catre cei ce venisera la ea: „Va intreb sa-mi spuneti un lucru. Daca imparatul ma va lua ca sa-i fiu femeia lui, el nu va muri? Va fi viu in veci? Daca va fi fara de moarte in veci, atunci il voi asculta”. Cel ce venise i-a raspuns: „Nu este cu putinta omului sa fie fara de moarte, caci si imparatul este om, deci va muri si el!” Atunci sfinta a raspuns: „Eu nu voiesc sa ma insotesc cu imparatul cel muritor si de putina vreme, caci m-am insotit cu Imparatul cel fara de moarte, cu Hristos, Dumnezeul meu, Cel ce petrece in veci, pentru Care sint gata a patimi si a muri”. Intorcindu-se, trimisii au spus imparatului cuvintele ei. Iar el, foarte miniat, a poruncit sa o lege cu lanturi de fier peste tot trupul si sa o arunce intr-o temnita uitata si parasita. Acolo, de toti sa fie uitata ca o moarta.

Sfinta a petrecut in temnita aceea 18 ani. In acei ani a murit imparatul Persiei, Hosroe cel batrin, si dupa el a urmat fiul sau, Armisdas. Pe atunci grecii au avut ca imparati pe Iustin cel tinar, pe Tiberie, al doilea cu acest nume, iar dupa ei au avut pe Mavrichie. In aceasta vreme a venit in Persia un sol, barbat cinstit, cu numele Aristobul, iubitor si placut lui Dumnezeu, care, auzind de Sfinta Mucenita Golinduhia (Maria) ca sade in temnita, a dorit s-o vada si sa se invredniceasca de binecuvintarea ei. Deci, a rugat pe imparatul Persiei sa porunceasca, ca sa-l lase sa mearga la dinsa in temnita. Deci, cistigind invoiala, a mers la sfinta, careia i-a sarutat lanturile cu care era legata pentru Hristos si a luat o parte din acelea spre binecuvintarea sa. Intirziind barbatul acela citava vreme in Persia, se ducea adeseori la sfinta, invatind-o psalmii lui David. Mireasa lui Hristos, sezind in temnita ca intr-o camara, cinta si multumea lui Dumnezeu.”

https://www.crestinortodox.ro/calendar-ortodox/soborul-sf-arhanghel-gavriil-cuv-stefan-savaitul-sf-mucenita-golinduh-36100.html

Ma gandesc ca aceasta Mare Mucenita inainte de Judecata Mantuitorului ii va judeca pe toti arhiereii si preotii care au aprobat casatoriile mixte cu argumente care de care mai nastrusnice. 

Dupa aceasta asa-zisa cununie, cei doi chiar ca nu vor mai avea constiinta pacatului si iata ca vor trai in nelegiuire considerandu-se in regula.

Acestea le-a aprobat ereticul sinod de la Creta si se aplica atat in tara cat si in strainatate. Unii arhierei sunt impotriva casatoriilor mixte-in discutiile particulare. In public insa raman cu declaratiile smintitoare, constituind capete de acuzare la un viitor Sinod ortodox. Solutia este trecerea la Ortodoxie-prin Botez ortodox si Mirungere a ereticilor aflati in relatie cu ortodocsii si apoi slujba cununiei. Daca nu, grabnica despartire pentru mantuire.

Cine este in aceasta situatie sa fie luminat de Dumnezeu si sa se indrepte neluandu-se dupa unii arhierei si preoti care aproba aceste casatorii nelegiuite.

Dumnezeu sa ne ajute. 

 

Reclame

518 comentarii

 1. Metocul mormîntului Maicii Domnului din Ierusalim vandalizat de iudei extremişti
  http://lumea-ortodoxa.ro/metocul-mormintului-maicii-domnului-din-ierusalim-vandalizat-de-iudei-extremisti/
  Astia si acum IL rastignesc pe Domnul Iisus Hristos si o chinuiesc pe Maica Domnului!
  Asa se grabeste Judecata nemitarnica.
  Doamne izbaveste.ne de vrajmasii vazuti si nevazuti.

  http://altarulcredintei.md/unde-electromagnetice-inexplicabile-impiedica-lucrarile-cercetatorilor-de-la-sfantul-mormant/

  Cu noi este Dumnezeu.

  Apreciază

 2. Partizanii romani , ce-au patit ?, Sfantul Mare Mucenic Areta ,ce a patit?, s-a increzut in juramantul lui Dunaan si ce-a iesit ?.Citeste viata Sfantului Mare Mucenic Areta .

  Apreciază

 3. ati fost la pr. Iulian Prodromitul sa-l intrebati daca a intrerupt pomenirea? din cate stiu a fost de acord cu nepomenirea. ia sa-i faceti o vizita! 🙂

  si cu pr. Arsenie Papacioc despre taierea capetelor , chiar canonul acela care da voie la intrerupere, aceia inseamna si nu cum ziceti sfintia voastra ca tre sa alungam noi demonul ecumenist din arhierei.
  nu postu de 40 de zile izgoneste diavolii , ci Domnul nostru Iisus Hristos cand si cum voieste. Degeaba alungam noi diavolii din arhierei ca tot ecumenisti raman fiindca nu au invatatura corecta, scoala ortodoxa lipseste si nu au niciunul o calugarie adevarata in spate.
  daca te uiti in CV lor dupa 3, 4 ani sunt calugariti apoi scoliti in Apus la catolici apoi intr-un an ajung la ranguri. Nu sunt calugari si pe interior…. e greu sa fii calugar adevarat… smerenia de la inceputul calugariei se pierde pt ca nu au un staret bun. in fine… e vremea de apoi… nu cautam salvare de la arhierei…stim ca tot mai inspre rau merg…

  e buna intreruperea pomenirii…altfel cum semnalam si ne impotrivim fata de ecumenism?
  asta e cea mai pasnica arma fata de mai marii nostri. cum altfel sa le aratam supararea noastra fata de ecumenismul lor?
  ci mergem si spunem:” PreaSfintite… cu durere de inima va spun ca nu sunt de acord cu ceea ce faceti si pt ca n-ati avut curajul de a spune NU articolelor puse in fata la Creta , imi iau raspunderea pt apararea Dreptei Credinte, A Adevarului Hristos si conform canonului cutare ma simt obligat sa opresc pomenirea Sf. Voastre la toate slujbele pana veti cere iertare pt faptele ecumeniste ( sminteala provocata) savarsite si retragerea acordului de la Creta.”.
  cam asa ceva. unde e duh necurat aicea?
  asta e parerea sf. voastre. poate ne inselam noi care nu pomenim, dar poate va inselati si sf. voastre care ziceti de noi ca suntem inselati.
  Pr. Efrem din Arizona… din ce Mitropolie face parte? cine e Episcopul sau? a fost Episcopul sau la Creta? si-a dat Episcopul sau acordul prin semnatura la hotararile de la Creta?

  dar oricum se stie ca pr. Iulian are ucenici care nu pomenesc si le-a dat binecuvantare si sunt prigoniti.
  doar si Schitul Prodromu a oprit pomenirea doar ca staretul Atanasie nici el nu are taria Sf. Marturisitori ca sa fi dus pana la capat nepomenirea.
  nu mai gasesti calugari/ stareti cu curaj .
  sunt toti ramoliti, asa si asa caldicei…. au alte indeletniciri.. nu dragostea de a patimi pt. Credinta.
  ei vor sa moara linistiti la chiliile lor, in caldura, in tipicul manastiresc….. ce sa fie ei prigoniti santajati, batuti la cap si in picioare….etc….
  si de unde stiti ca nu sintem dintre nepomenitori care ne-am rugat din inima Lui Dumnezeu si Sfintilor daca e bine sa facem pasul acesta si am primit un mic semnal ca putem sa facem pasul acesta. si nu trei zile ci poate trei luni, un an…
  hai sa traiti….. Dumnezeu sa va ajute!
  sf. voastra rugati-va si pt mine, pacatosul ca sunteti calugar si calugaru daca nu se roaga pt toata lumea in ” privat”( afara de slujbe), atunci ii ramane canon mult si cand vine ceasul si tre sa mearga la ” scanat”, …:) il gaseste gol , lipsit, pe jumatate calugar.
  greu ajunge in ziua de azi calugarul/monahul la trairea unui calugar care sa merite cu adevarat un loc in ceata monahilor.
  Dumnezeu sa va ajute , si sa ma ajute si ierte si pe mine sa ajung si eu macar la trairea unui simplu om , laic, putin credincios. Amin

  Apreciază

  • Nu sunt de acord argumentele d-voastra pentru nepomenire. Si eu am fost cu nepomenirea asta dar in timp, cu ajutorul P.Justin mi-am dat seama de duhul rau care sta in spatele ei. P.Efrem din Arizona il pomeneste pe Patr.Bartolomeu al C-nopolului. Asta e unul din capii ecumenistilor. Totusi, nici acestuia nu i-a intrerupt pomenirea. La viata duhovniceasca la ora actuala cati sunt oare ca P.Efrem din Arizona ? In sfarsit, faceti cum credeti. Cum va numiti ? Doamne ajuta.

   Apreciază

 4. bine…mesajul l-ati citit… nu ma intereseaza ca nu l-ati publicat…nu pt altii am scris ci pt. sfintia voastra… ma asteptam totusi la un raspuns.
  si tacerea o fii un raspuns. dar io v-as zice sa nu mai afirmati totusi cum ca nepomenirea e de la satana …. îi faceti pe multi preoti si calugari inselati. mai bine v-ati abtine in a cataloga chiar pe toti deopotriva. asa cum nici noi nu judecam pe nimeni dintre care pomenesc.
  e treaba fiecaruia dupa constiinta sa.
  iar ce spuneti ca zice pr. Hariton Karyotul… ce treaba avem unii cu dansul?
  credeti ca toti suntem la fel si acceptam orice?
  e treaba dansului daca crede asa.
  unii au oprit pomenirea fiindca asa au simtit sa marturiseasca si atat. n-am zis ca e cineva in afara Bisericii. am oprit si atat. in rest ne vedem de mantuire.
  atata putem face si gata.
  daca au si primit unii imediat ” concedierea”, asta e… noi nadajduim ca e de la Dumnezeu nepomenirea noastra.
  pacat ca asa considerati pe toti laolalta inselati

  Apreciază

   • ” ecumenismul erezia ereziilor , inapoi la Sfintele Canoane .
    Mucilagiul singur va cade din BISERICA ” Parintele ARSENIE BOCA.
    ” mergem cu ei pina la potiru comun ” Parintele IUSTIN PARVU.
    Sa facem dupa cum spun acesti doi mari Sfinti care au stiut mai Bine de ce au spus acestea .

    Apreciază

  • Nepomenirea in sine e justificata canonic. Daca nu era un lucru bun nu-l puneau Sfintii Parinti in canoane. Problema e ca nu e teren duhovnicesc pentru masura asta. De aceea unii dintre marii duhovnici nu au intrerupt pomenirea, pentru ca stia ca restul sunt slabi si vor cadea in schisma, iar cand ai cazut in schisma o data ea se repeta inevitabil, o tii din schisma in schisma. Uitati-va la stilisti din care s-au desprins grupuri grupuri sau la nepomenitorii care au ajuns sa se reboteze. E regula, spun sf parinti: daca pici in schisma te afunzi si mai rau. Una e sa ameninti (dar in grup, toata suflarea monahilor daca se poate, pentru a ramane in unitate) ca nu mai pomenesti pt a se trezi ierarhul (ca in cazul patriarhului georgian care si-a revenit si a iesit din CMB), si alta e sa fii slab pe picioare sa cazi in rataciri de genul inexistentei harului in Biserica dupa Creta. De aceea si p Iulian Prodromitul a revenit asupra deciziei. Pentru ca a vazut ca-s slabi dihovniceste ucenicii si pica usor in schisme. Cazul dansului e dovada vie ca nu trebuie cazut in idolatrizarea marilor duhovnici, caci si ei se pot insela uneori. Dar au existat intr-adevar si cazuri de duhovnici cu viata sfanta care au intrerupt pomenirea in sf Munte, chiar p. Dionisie Ignat am gasit ca a facut-o pe motiv de ecumenism al patriarhului din vremea lui (nu mai retin ce decizie luase Patriathul Ecumenic atunci) dar era atat de respectat si de iubit incat nu indraznea niciunul sa-l indeparteze, doar il intrebau din cand in cand de la Manastire daca nu reia pomenirea, el fiind chiliot.

   Apreciat de 1 persoană

   • O evaluare buna,romanasule!Si Pr.Amfilohie Branza de la M.Diaconesti a spus ca ”inca nu e momentul divortului”…”ce sa fac,sa ies eu singur in mijlocul lupilor,cine ma apara…”!

    Apreciază

   • Romanasu-le,mai sunt si nepomenitorii pe linia Pr.Claudiu Buza si Silviu Chirila…care spun ca inca mai este har in biserica si se dezic de cei schismatici de la Radeni,asa ca nu ii bagati pe toti in aceeasi oala!

    Apreciază

 5. Parinte , fara ajutorul dumnezeiesc nu vom putea birui , sa nu ne incredem nici in ajutorul lumesc atat romanesc cat si din afara si aici ma refer la masele vorbitoare de limba romana cum spune ,, O Cruce ,Un Neam , O Tara „.

  Apreciază

 6. Doamne ajuta, Părinte!

  Dacă aveți timp, sa vizionați filmele astea. Eu le-am găsit fără subtitrare dar în mare am înțeles care e planul.

  v=7MXQSbjBL7Q&list=PLLgVDY8_xVLYhjw_pOkTnuX2NWQ9fsSy3

  Se lucrează non stop la dezvoltarea inteligentei artificiale pentru crearea în viitor, cu ajutorul bionanotehnologiei, a superomului. OMUL BIONIC SAU Cyborg conectat permanent prin nanocip-uri, implantate acolo unde este nevoie în corp (organe interne, creier), la internet.
  Chiar și Putin este citat în acest documentar ca spunând ca tara care va evolua cel mai repede în inteligenta artificiala va conduce lumea.

  Cu inteligenta artificiala sau AI, asa cum o numesc ei, cred ca vor ajunge sa fie egali cu Dumnezeu ca și putere. OMUL NEMURITOR care se va putea autoperfecta pe măsură ce avansează știința, adică la PE VEȘNICIE.

  ESTE ÎNGROZITOR felul cum privesc viitorul foarte apropiat al omenirii; pana în anii 35-40 sunt convinși ca inteligenta artificiala va domina, iar musulmanii și budiști spun ca este posibil ca Dumnezeu sa se descopere prin știința.
  Cu asta vor încerca să convingă masele care se vor opune, pe cei care vor dori sa păstreze valorile tradiționale,pacalindu-i ca știința ne va uni cu Dumnezeu,ca omul va fi egal cu Dumnezeu. EXACT CUM A GÂNDIT LUCIFER ÎNAINTE DE A FI ARUNCAT ÎN IADUL CEL MAI DE JOS. Ăștia toți care vorbesc în film, cercetători, biologi, informaticieni, toți sunt convinși ca asa va fi.

  DUMNEZEU ATOTTIITORUL, FĂCĂTORUL CERULUI ȘI AL PĂMÂNTULUI ESTE SCOS COMPLET DIN ECUAȚIA VIITORULUI.
  Iar Mesia se va arata prin știința!!
  Tineretul dependent de internet va crede și se va supune imediat lui antihrist.

  Multe lucruri pe care le-a profețit OTROC VEACESLAV se explică. Cu ajutorul tehnologiei vor face tot felul de minuni false, naluciri, iluzii optice.

  Dacă ar putea fi traduse filmele, ar fi de mare folos pentru noi. Multa lume ar înțelege cum stau lucrurile.

  Trebuie SA STAM CU FRICA, SA LUAM AMINTE, exact cum a spus Arhanghelul Mihail cetelor îngerești care erau în pericol sa cada împreună cu lucifer.
  Sa ne ajute BUNUL DUMNEZEU ȘI MÂNTUITORUL NOSTRU IISUS HRISTOS pe toți copiii LUI și sa ne treacă pe toți care nădăjduim în EL în Cartea Vieții.!!

  Apreciază

 7. @Sebastian
  Nu ne incredem in ajutorul lumesc. Nici n-ai cu cine. Nu e nici un viitor. Generatia tanara, tinerii din ziua de azi..?

  „Copiii din ziua de azi iubesc luxul. Nu au maniere, dispreţuiesc autoritatea şi dovedesc lipsă de respect faţă de bătrâni. Nu se mai ridică în picioare când oamenii în vârstă intră în încăpere. Îşi contrazic părinţii, mănâncă în grabă delicatesele de pe masă, stau picior peste picior şi sunt tirani cu profesorii.
  Tinerii din ziua de azi nu se gândesc decât la ei înşişi. Nu au pic de respect pentru părinţi sau persoane în vârstă. Vorbesc ca şi cum ei înşişi ar şti totul şi ceea ce noi considerăm înţelepciune este lipsit de relevanţă pentru ei. Cât despre fete, sunt directe, lipsite de modestie şi nefemenine în limbaj, comportament şi îmbrăcăminte.”

  Cat de actuale sunt cuvintele lui Socrate. Desi au trecut doua mii de ani.
  „Copiii din ziua de azi” generatia „milenium”, a celor nascuti in ani ’99 sau imediat in 2000.. nu te poti baza pe ei. Sunt vraiste. Sunt inexplicabili. De exemplu daca se plictiseste s-au nu-i place la job, ca-i face managerul sau vre-un coleg observatie.. se ridica si pleaca pur si simplu. Lasa totul balta si dispare, nu-l mai vezi niciodata.
  Ce soi inexplicabil de oameni mai sunt si milenalii astia. Se spune ca unii dintre ei, putini la numar, vor ajunge mari sfinti.. Mai mari decat Sfintii Parinti si chiar mai mari decat Sfintii Apostoli.

  Greu de inteles sunt caile Domnului.

  Apreciază

 8. @Sebastian
  „Masele vorbitoare de limba romana” cum spui tu.. or fi si ei fratii nostrii? Da sau nu. Sunt s iei oameni.
  Generatia tanara se va lupta cu antihristul. Unii dintre ei, putini la numar, vor fi mai mari decat Sfintii Apostoli.
  Nadejdea la Hristos. Dar nici sa-i ignoram pe acesti prea mici tineri din ziua de azi, „milenials”.. Generatia digitala.. Ei se vor lupta cu antihristul.
  Tinet-i mintea in iad si nu deznadajdui (Sf. Parinte Serafim Rose al Caiforniei).
  Mintea la iad si nadejdea la Hristos.

  Apreciază

  • Aceast cuvant : „Tine mintea in iad si nu deznadajdui” i l-a spus Mantuitorul Sf.Siluan Atonitul dar in acelasi timp i-a dat si puterea ca sa faca aceasta lucrare duhovniceasca. Noi numai citim aceste cuvinte dar puterea pentru aceasta lucrare nu o avem, asa ca noi sa avem gandul la Dumnezeu.

   Apreciază

  • Parinte, multumesc de lamurire, nu stiam. Eu credeam ca sa te gandesti tot timpul ca vei ajunge in iad, dar sa nu pierzi speranta ca nu vei ajunge acolo.
   Nu pot intelege eu trairile sfintilor, Sf. Siluan Atonitoul se ruga si pentru satana…

   Apreciază

 9. @ciprian p : dar lasa ca si nepomenitori ai considera rataciti pe pomenitori….poate toata tara sa se spovedeasca ,sa se cunune sau sa se boteze la o mana de nepomenitori?! sau vrei sa merga tara noastra in iad?!…stai nu te grabi HRISTOS MAI VREA SA MANTUIASCA TARA NOASTRA CACI SFINTII INCHISORILOR COMUNISTE MULT MIJLOCESC PT NOI ! -RUGACIUNILE LOR SUNT PUTERNICE !

  Apreciază

 10. Pai,se vad roadele nepomenitorilor: scot pe unii crestini din Biserica,s-au divizat in nu-stiu cate parti…sau unii nepomenitori care nu considera valid botezul prin stropire…o hula mare impotriva Duhului Sfant…in sfarsit ,numai vb de faptul ca neaga sfintenia PR.ARESNIE BOCA.

  Apreciază

 11. @Ciprian P ; un preot care a fost in muntele Athos mi-a spus ca a PR.IULIAN NU A INTRRUPT POMENIREA…plus ca nu e nici un link-unii se folosesc de numele sfintiei sale…dar dvs sunteti liber sa credeti ce doriti..Doamne ajuta !

  Apreciază

 12. Nu știu dacă ați văzut filmele despre Otroc Veaceslav, eu am găsit un articol scris despre viata și proorociile lui.

  https://www.google.ro/url?sa=t&source=web&rct=j&url=https://vremuritulburi.com/2018/05/14/viata-si-profetiile-sfantului-otroc-vaceslav/amp/&ved=2ahUKEwjIyeS0wuXeAhVB2CwKHVAZB8sQFjAAegQIARAB&usg=AOvVaw2pOfb5eKplde1MD9RBWFo7&ampcf=1

  Ce scrie aici despre viitor se potrivește la fix cu planurile celor din filmulețele pe care le-am postat înainte.

  Apreciază

 13. Rabinul Yitzchak Kaduri, unul dintre cei mai influenți conducători spirituali ai secolului, care au murit 2006 la varsta de 106, s-a întâlnit cu Netanyahu în 1997 în timpul primului său mandat de premier. Rabbi Kaduri i-a șopti un mesaj lung . Rabbi Shmuel Shmueli, un urmaș al rabinului, a arătat că,Kaduri întotdeauna susținea că Netanyahu va sluji mult timp și că după încheierea mandatului său Mesia ar veni. Cu cateva luni inainte ca el sa moara la varsta de 106 ani si-a surprins adeptii spunandu-le ca L-a intalnit personal pe Mesia. El a scris numele lui Mesia intr-o nota, a declarat el. David Kaduri, fiul lui de 80 ani a confirmat ca tatal lui in ultimii ani a vorbit si a visat in exclusivitate despre Mesia si venirea Lui: “L-a intalnit pe Mesia intr-o viziune” a spus el. “ne-a spus ca va veni foarte curand”
  https://calatorastral.wordpress.com/2018/11/20/rabinul-moshe-ben-tov-despre-prim-ministrul-benjamin-netanyahu-va-ramane-pana-cand-vine-mesia-se-va-intalni-cu-el-sa-i-dea-cheile-de-la-birou/

  Parinte Teodot,eu am citit cu citiva ani in urma ca acel rabin care a murit la 106 ani,i.a lasat fiului lui(kaduri)un bilet in care era scris ca Mesia este Iisus Hristos insa fi’su a spus ca la sfirsitul vietii tatal lui nu mai stia de el…..adica ta’su nici inainte de moarte n.a vrut sa.L recunoasca in fata lumii pe Domnul Iisus Hristos(asta o spun eu)!
  Cit de inraiti sint…..nu pot sa cred!
  Restul asemanarilor care sint descrise in articol,nu le prea inteleg dar cel mai important este faptul ca astia -ambele parti tot p-„ala”il vor,unii imediat ,ceilalti zic sa vina cind vrea el-….deci astia lupta intens la apropierea Judecatii!
  Tot ce se intimpla in Biserica(ecumenism,abaterea de la Cuvintul lui Dumnezeu),in lumea intreaga(mari inundatii in desert,e doar un exemplu)mi se pare ca pamintul incepe sa arda cum se intimpla acum in California!
  https://stirimondene.fanatik.ro/regiuni-din-desertul-golfului-persic-au-fost-indundate-video-imagini-incredibile-18284301?img=7
  Pt.Romania cred ca o mare pacoste este venirea patr.Bartolomeu care chiar a provocat schisma.
  M.ar interesa parerea dvs.despre acest articol(este acolo si cuvintul”reincarnare”care nu este crestin).
  Oare in perioada carei trîmbite ne aflam…..ca ziua se stie ca s.a scurtat la 16 ore?!?
  Cum intotdeauna ne.ati sfatuit,trebuie sa mergem la Biserca cit timp se mai poate ca „mai bine” nu stiu daca va fi dar in mai rau se merge vertiginos;sa fim insa „ochi si urechi”ca sa nu fim inselati prin sofismele care au inceput sa se predice cind e vorba de „fratii nostri catolici”.
  Dumnezeu sa ne intelepteasca si sa ne lumineze.
  Cu noi este Dumnezeu!!!!.

  Apreciază

 14. Parinte Teodot si toti cei de pe blog care sinteti interesati de filmele cu Otroc Veaceslav(otroc inseamna copil in lb.rusa),puteti viziona mai jos filmele care au si traducrea in lb.romana:
  https://vremuritulburi.com/2015/11/19/inger-rus-otroc-veaceslav-filme-ortodoxe/
  Cine nu are timp,poate citi tot ce se spune in filme de mama lui Veaceslav si martorii care au trait minunile copilului Veaceslav.
  https://acvilaortodoxa.wordpress.com/2015/05/04/otroc-veaceslav-ultimul-proroc-al-ultimului-tar/

  @Yna:vor vedea toti ca Pr. Arsenie Boca este Sfint la Dumnezeu!
  Din „marturii despre Parintele Arsenie Boca”,stiu ca insusi sfintul parinte a spus ca va fi canonizat inainte sa vina antihristul.
  Dumnezeu stie!
  Pe 29 nov.se implinesc 29 de ani de la martirizarea ,in padurea de la Sinaia, a Pr.Arsenie Boca.
  Dumnezeu sa.l odihneasca pe ieromonahul Arsenie si sa primeasca rugaciunile lui.
  Sus avem inimile!

  Apreciază

 15. Referitor la Otroc Veaceslav,au mai aparut citeva filme cu alte proorociri ale „Ingerului rus”dar sint in lb.rusa;daca cineva le poate traduce le voi posta.
  Va multumesc anticipat.
  Doamne ajuta.

  Apreciază

  • Am postat di nou, se numește Technocalyps.

   Filmele despre Otroc Veaceslav le-am vizionat, multa lume da mărturie despre minuni făcute de el,iar unele din profeții s-au adeverit.
   Îmi amintesc ca spunea ca în Rusia vor pune pecetea bebelușilor din maternitate, imediat după naștere, fără știrea mamelor. Si am văzut acele reportaje TV din Rusia în care spuneau ca se implanteaza cipuri bebelusulor pentru ca să ii specializeze în anumite domenii când vor fi mari, adică să-i programeze.
   Era și o bătrână care vedea ce va fi în vremurile lui antihrist, nu îmi amintesc cum se numea, dar tot în unul din aceste filme am văzut-o, și spunea și ea ca vor pune pecetea bebelușilor.

   Încă mai avem parte de liniște în tara noastră, deși bătaia de joc a conducătorilor noștri o sa aducă și în România tulburări mari. Romanii sunt tot mai împovărați de taxe și scumpiri, se trăiește din ce în ce mai greu,

   Apreciază

 16. acuma fiecare cum îl duce mintea si constiinta.
  cred ca toti ne dorim mantuirea noastră.
  pomenitori, nepomenitori… Dumnezeu sa ne ajute pe toti. sunt exagerari la unii nepomenitori, asta e… treaba lor…
  nimeni, niciunul, preot sau laic nu e obligat de nimeni sa faca ceva… fiecare face cum crede, cum se sfatuieste , cum are cunostinta, cum e indrumat de Ingeru pazitor sau de altcineva.
  important e sa tinem unii la altii… despartirea sa fie numai de ecumenism . sa nu ne hârâim intre noi. care se hârâie ..treaba lor..sa le raspundem cu pace.
  Cat despre pr. Arsenie Boca…avem alegerea noastra sa-i manifestam evlavie ca la un sfant. sau daca consideram pt noi ca are erori de Dreapta Credinta sau avem alte indicii…e treaba personala a fiecaruia , nu-i obligat sa-l aibe ca Sfant daca simte pericol pt mantuirea sa. nu judecam pe nimeni , ne rugam la Dumnezeu pt fiecare.
  avem libertatea noastra ..ne alegem Sfintii apropiati noua dupa cum dorim. Avem de unde alege. Dumnezeu intelege pe fiecare.
  poate la unii asa li s-a descoperit s-o lase moale cu acest parinte si in rest cum si ce a vrea Dumnezeu.
  dar fiindca unii auzind ca multi nu-l avem la evlavie si in casele noastre pe pr. Arsenie B… incep sa sara in gatul nostru si sa racneasca ca indracitii ca si cand Pr. Arsenie B. e mantuirea tarii si a tuturor romanilor. aici deja e greseala.
  Doamne ajuta!

  Apreciază

  • In locul Ingerului pazitor sa nu fie „altcineva”. Vine canonizarea P.Arsenie Boca. Se roaga pentru noi. Sper ca sunteti constienti ca lipsa de evlavie fata de un Sfant canonizat de Biserica, nu poate fi ceva dumnezeiesc ci … de la altcineva. Oare sa fie intamplatoare aceasta legatura nepomenirea de dupa Creta-lipsa de evlavie fata de P.Arsenie Boca ? Eu cred ca sunt legate de acel „altcineva”.

   Apreciat de 2 persoane

 17. Părinte Teodot…
  nu stiti sfintia voastră cati la ora actuala sunt la masura Părintelui Efrem. Dumnezeu stie cati sunt si cati sunt la o măsură si mai mare. credeti ca numai aceia care apar la televizor sunt?

  Poate sunt in pustie prin Neamt, probabil prin Sf. Munte nevazuti care nu au decât lucrarea rugăciunii. nici de Sf. Iosif isihastul nu s-a stiut de el pretutindeni decât dupa moarte. De obicei asa e cu pustnicii… Nu au nevoie sa-i găsească cineva .
  Si nici sfintia voastră nu stiti la ce masura duhovniceasca se afla pr. Efrem… doar asa catalogati dupa propria voastră traire cum ca e mai mare ca sf. voastră…
  dar nimeni nu stie masura fiecăruia. noi ca putin-trăitori ii numim sfinti in viată pt ca pe lângă noi sunt mult mai mari…dar numai Dumnezeu stie la ce masura au ajuns ei in comparatie cu ce asteapta Dumnezeu de la ei.

  Si părerea mea..a unui prostanac de la tara e ca pr. Iulian prodromitul e in aceeasi masura , si cam acelasi ” duh” cu pr. Iustin Pârvu. sper sa nu se supere ca zic asta , dar asa simt eu.
  Ca m-as duce la pr. Iustin Pârvu sau pr. Iulian tot acelasi sfat si indemn si rugăciune as primi, doar ca pr. Iustin are nevointa din închisoare si a fost pus de Dumnezeu cu ascultarea de duhovnic in Romania. fiecare unde îl pune Dumnezeu.
  Ma iertati si Doamne ajuta. Păcat ca pr. Iulian e asa departe si e si bolnav…nu primeste vizitatori…

  Apreciază

  • raspuns pentru „ciptian p.@”
   Piei inapoia mea satan o chiar nu voi sa ti citesc dracismele si ispitirile cu viclenii ale dracilor prin care amagesti, etalind cu hula asupra acestor doi Sfinti , Parintele ARSENIE BOCA si Parintele IUSTIN PARVU mai nou .
   Nu este treaba ta daca ascultam de acesti doi Mari Stalpi ai ORTHODOXIEI.
   Si lasa masca de ” taran ” nestiutor …intoarceti va si cereti va iertare la Sfantul Parinte ARSENIE BOCA pentru ca duceti in iad si alte suflete care va asculta.
   Vreti a va pune in locul lui HRISTOS DUMNEZEU precum lucifer uciga l ar Crucea dand cu tagma lui 666 asupra la ce este Sfant si apoi va aratati ca sunteti aparatori ai ORTHODOXIEI ?
   in acelasi timp sunteti in aceeasi cloaca cu Slatioara care sunt sub ANATHEMA Sfintilor Parinti si in particular mergeti in Muntele Athos dar va inchinati si imbratisati pe dracu uciga l ar Crucea prin 666 la permise si alte acte !
   Aratati precum sectarii care nu sunt in Biserica acestui Neam CEL SFANT SI ORTODOX ;
   opriti va de a mai Batjocori vasele lui DUMNEZEU care au fost si sunt lucrarea lui HRISTOS DUMNEZEU pe acest pamant ca Parintele ARSENIE BOCA, pentru ca au pictat pe HRISTOS in inimile noastre si voi huliti asupra Duhului SFANT fiind potrivnici inaintea lui DUMNEZEU …lupi in piei de oi insa din dreapta dupa cum spune si Parintele .
   Insa merg pe ce a spus Parintele IUSTIN PARVU ” pina la potiru comun ” caci Biserica este a lui HRISTOS IAR CAPUL Bisericii este Insasi HRISTOS DUMNEZEU iar daca nu vor mai fi marturisitori ai DREPTEI CREDINTE IN BISERICA atunci vor marturisi pietrele in locul lor iara cozile de topor cu arhierei cu tot la iad vor merge . Altarele Sfintei ORTHODOXII din Biserixa tot in picioare vor ramane intru Slava lui HRISTOS DUMNEZEU pe acest pamant pentru ca sunt ale SFINTILOR SI MUCENICILOR care stau la picioarele Sfintei Mese si arata Una Sfanta Soborniceasca si Apostoleasca Biserica.

   Apreciază

 18. Floriane , pe siteul ,,Ortodox Info ” scrie despre Jair Bolsonaro ca a fost pus de iudei sa -i ajute sa construiasca cel de al treilea templul in Ierusalim .

  Apreciază

  • Ortodox Info, tabloid ortodox.
   Mai cu illuminati, mai cu rockefeler, cu bilderberg, comisia trilaterala…
   Plus reclama la greu pentru Rusia lui Putin..
   In rest, ideea centrala este:

   Nu participati la slujbe de pomenitori, se va spovediti, sa va impartasiti, sa va botezati copiii acolo… Dor inchinati-va si plecati. PLECATI!

   Apreciază

  • Da’ cine te tine sa nu mancni de post???
   Cumpoara zacusca, fa-ti cartofi la cuptor (cu usturoi) sau prajiti, sau fierti (ca sa nu mananci cu ulei) si cu sare.
   postul nu este expozitie culinara si nu-ti trebuie mult ca sa traiesti – putina paine, ceva legume, fructe – cele uscate sint ajutatoare! si apa, Si multa smerenie, rugaciune si gand bun!
   Sa-ti ajute Dumnezeu!

   Apreciază

  • Da’ cine te tine sa nu maninci de post???
   Cumpoara zacusca, tocana, fasole fasole fara carne… fa-ti cartofi la cuptor (cu usturoi) sau prajiti, sau fierti (ca sa nu mananci cu ulei) si cu sare, pune niste legume (pastai, ardei fras, ceapa, morcov) la calit ….
   Masline nu gasesti?
   Gem de prune pe paine… nu merge?
   O ciorba de legume nu poti sa-ti faci???
   Postul nu este expozitie culinara si nu-ti trebuie mult ca sa traiesti – putina paine, ceva legume, fructe – cele uscate sint ajutatoare! si apa, Si multa smerenie, rugaciune si gand bun!
   Sa-ti ajute Dumnezeu!

   Apreciază

  • Da’ cine te tine sa nu maninci de post???
   Cumpara zacusca, tocana, fasole fasole fara carne… fa-ti cartofi la cuptor (cu usturoi) sau prajiti, sau fierti (ca sa nu mananci cu ulei) si cu sare, pune niste legume (pastai, ardei fras, ceapa, morcov) la calit ….
   Masline nu gasesti?
   Gem de prune pe paine… nu merge?
   O ciorba de legume nu poti sa-ti faci???
   Postul nu este expozitie culinara si nu-ti trebuie mult ca sa traiesti – putina paine, ceva legume, fructe – cele uscate sint ajutatoare! si apa, Si multa smerenie, rugaciune si gand bun!
   Sa-ti ajute Dumnezeu!

   Apreciază

 19. As tine tot postul , dar nu e vina mea ca m-am nascut intr-o familie de necredinciosi , puteti sa ma faceti cum vreti ,il tin ultima saptamana , macar asta sa fac .

  Apreciază

 20. Și aici același viitor prezentat pentru anii ce urmează, pana în 2045, omul nemuritor… un altfel de OM – BIONIC, CYBORG.
  Corpul va putea lua orice fel de forma. Cu ajutorul bionanotehnologiei vor realiza din organele prelevate, organisme bionice , iar caracterul omului îl vor putea stoca pe un dispozitiv.
  Deci, vor avea nevoie de donatori de organe pentru a crea noua specie umana pe care o vor îmbunătăți prin tehnologie. Astfel vor crea doar ființe programate după placul lor.
  De asta se pune asa mare presiune pe donarea de organe. Prin legea pe care au adoptat-o ieri, Sorina Pintea a spus ca cei care trebuie sa preleveze organe, vor trebui sa o facă. Cei care o vor face vor fi recompensați, iar cei care nu vor sa facă vor trebui pedepsiți.

  SE JOACA DE-A DUMNEZEU, DAR CÂND II VA LOVI CU PUTERE DUMNEZEUL CERULUI ȘI AL PĂMÂNTULUI, II VA ARUNCA ÎN IAD UNDE VOR CUNOAȘTE CHINUL VESNIC., asa roboti nemuritori cum vor vrea ei sa fie.
  Nu le va îngădui Stăpânul a toate sa își termine planul, dar ii va lăsa să meargă destul de departe pentru ca să le arate ca oricât de avansata va fi știința, MÂNTUITORUL NU POATE FI BIRUIT și ca viata fără Dumnezeu nu se poate.
  AMIN!

  Apreciază

  • Asta vor acesti fii ai diavolului : nemurire prin bionanotehnologie iar nu prin Iisus Hristos-singurul biruitor al mortii prin Cruce si Inviere. Iar Mantuitorul ii va lasa sa-si puna pecetea bionanotehnologica ca sa intre intransii inselaciunile antihristului-satana. Dupa un timp vor apare Sf.Ilie si Enoh care-l vor demasca pe antihrist. Dupa 3 ani si jumatate de seceta-ceruta de Sfinti si lupta cu el, Sfintii vor fi ucisi de acesta la Ierusalim-cu ingaduinta lui Dumnezeu. Toata lumea va vedea la tv-net luptele Sfintilor Ilie si Enoh cu antihristul. Apoi incep marile pedepse ale lui Dumnezeu in toata lumea. Dar a II-a venire a Sa numai El o stie. Pana va mai fi un singur suflet pe pamant care sa poata primi mantuirea nu vine Mantuitorul cu slava.

   Apreciat de 1 persoană

 21. Părintele Theodoros Zisis: Fanarul cauzează o nouă cumplită ofensă Bisericii
  Faimos teolog grec: Fanarul cauzează o nouă cumplită ofensă Bisericii

  Protosbiter Theodoros Zisis a criticat cu asprime acțiunile unilaterale ale Constantinopolului în Ucraina și le-a comparat cu “schisma marelui calendar”.

  Potrivit onorabilului profesor de la Facultatea de Teologie Aristotel a Universității din Thessalonik, Părintele Theodoros (Zisis), în loc să vindece vechea schismă care exista în teritoriul Constantinopolului și Bisericile din Grecia de la reforma calendarului din 1924, Patriarhatul din Constantinopol provoacă o nouă schismă, raportează Vesti (News).

  “O gravă ofensă, o rană adâncă în trupul Bisericii – o schismă a marelui calendar – rămâne nevindecată pentru aproape un secol” îl citează pe teologul grec publicația.“ Dar, din nefericire, în loc să vindece ofensele și rănile pe care reforma calendarului din 1924 le-a cauzat și continuă să le cauzeze, în loc să restabilească unitatea calendarului bisericesc la nivel pan-ortodox și revenind la unitatea și pacea la nivel local, eliminând sciziunea dintre vechii și noii ritualiști, acum Biserica de la Constantinopol provoacă o nouă sciziune în Ucraina acordând cu îndrăzneală, necanonic, în mod unilateral, neconciliar și arbitrar autocefalia a două grupări ortodoxe schismatice, pe care Biserica Ortodoxă canonică din Ucraina nu a cerut-o și nici nu și-a dorit-o.

  Potrivit Protosbiterului, acum, ca și în 1924, după bunul plac al Constantinopolului, fără o aprobare pan-ortodoxă și cu o aparentă dezaprobare a Bisericilor Locale, ia decizii unilaterale care amenință apariția conflictelor și turbulențelor între episcopi contra patriarhilor și mitropoliților, între clerici și călugări contra episcopilor și arhimandriților.”

  Credincioșii, la rândul lor, vor cădea în deznădejde, vor suferi necazuri și avea îndoieli că se vor mântui ca în acele timpuri” spune încrezător Părintele Theodoros.“ La urma urmei, o nouă biserică “paralelă”, cu acordul puterii de stat, își va pretinde drepturile Bisericilor, mănăstirilor și altarelor Bisericii Ortodoxe canonice: toată lumea afirmă că vor exista conflicte între proprietari și pretendenți, care se vor termina cu vărsări de sânge”.

  Așa cum a raportat UOJ, Părintele Theodore Zisis a oprit anterior comuniunea Euharistică cu Biserica Ortodoxă Greacă, deoarece respinge deciziile Sinodului din Creta.
  https://ortodoxinfo.ro/2018/11/22/parintele-theodoros-zisis-fanarul-cauzeaza-o-noua-cumplita-ofensa-bisericii/
  Dumnezeu sa ne lumineze si intelepteasca pe toti , ca vremuri grele traiveni.mai grele vor veni.
  Doamne ajuta.ne.

  Apreciază

 22. Parinte care este rolul femeii in societate ?. Staretul de la Manastirea Bisericani spune ca o fata a fost ajutata de Maica Domnului sa intre la Academia de Politie , eu numai inteleg nimic femeia are alt rol , va rog frumos lamuriti -ma .

  Apreciază

  • Nasterea si cresterea copiilor in frica Domnului. Numai rockefeler le-a scos din familie si le-a dat de lucru peste tot : miscarea feminista. Cu scop dublu : dublarea colectarii taxelor- nu numai barbatii platesc taxe- in urma salariilor ci si femeile si preluarea copiilor din familie spre reeducare de catre statul comunist-capitalis-bolsevic-antihrist-satanist.

   Apreciat de 2 persoane

 23. Femeia curand o sa ajunga si preot , nu am nimic cu nimeni , dar rolul ei este altul . Iertare tuturor femeilor de aici daca v-am jignit , nu a fost cu rautate .

  Apreciază

  • Unele ar vrea sa fie si preot dar aceasta e o blasfemie. Maica Domnului-care e mai mare decat toti arhiereii si preotii si decat heruvimii si serafimii … a fost model de smerenie si ascultare. Ele au alta chemare : sa dea nastere la baieti care unii vor fi preoti , arhierei … dupa cum randuieste Dumnezeu.

   Apreciat de 1 persoană

 24. Preotii au inceput sa se adapteze lumii dupa cum se vede , scrie pe siteul Doxologia despre minunea Maicii Domnului cu fata care a intra la Academia de Politie . Eu nu cred ca Maica Domnului incalca invataturile sfintilor Parinti ,asta este imposibil . Eu cred ca acesti preoti s-au adaptat lumii , nu ma mira , parerea mea . V-am spus ca sa ma lamuriti , ca sa ma linistesc .

  Apreciază

  • Imi place de tine ca dai sfaturi despre cum trebuie sa fie cineva in conditiile in care tu nu pari sa ai vointa sa tii post .
   Daca nu poti prepara mancare atunci cumpara alune , nuci , seminte ,stafide , curmale , miez de migdale si un borcan de miere …. Fa mici combinatii cu ingredientele astea : de ex: paine cu nuci cu sare …sau paine cu miere peste care pui seminte , alune , migdale …. sau curmale cu samburi de migdale sau de caise amare …etc…
   Dar poti sa si gatesti de post la modul cel mai simplu : ciuperci tavalite in putin ulei cu sare , puse in tava si bagate la cuptor ….
   Sau : buchetele de conopida putin oparite , stropite cu putin ulei dupa care tavalite intr-o baie de pesmet in care pui niste condimente ( piper , curry , boia …) asezate in tava si bagate la cuptor sa se rumeneasca .Acelasi lucru se poate face cu felii de vinete sau dovlecel . Sunt atatea optiuni si atatea combinatii . Cum sa nu tii post?
   Ce am insirat eu mai sus e rasfat nu post :))))))

   Iti mai dau o idee de mic dejun …de post : piure din fructe ( banana+ mar) in care pui niste cereale + miez de nuca /migdale/seminte . Sau : piure de banana + cacao = cea mai faina crema de ciocolata …

   Apreciază

 25. Parinte , voievozii nostri pentru a-i indrepta pe raufacatori , nu foloseau tortura pentru a baga frica in ei ?. De exemplul Sfantul Voievod Vlad Tepes era foarte sever cu talharii iar daca jefuiau din nou erau trasi in teapa .Asa ar trebui in tara noastra un conducator cu credinta numai in Dumnezeu dornic sa faca dreptate .

  Apreciază

  • Uitam mereu in ce perioada a istoriei ne aflam.
   https://calatorastral.wordpress.com/2018/11/20/rabinul-moshe-ben-tov-despre-prim-ministrul-benjamin-netanyahu-va-ramane-pana-cand-vine-mesia-se-va-intalni-cu-el-sa-i-dea-cheile-de-la-birou/
   Jidanii il au pregatit pe falsul mesia-antihristul. Nu stiu daca vom mai avea vreun conducator dreptcredinccios vreodata.
   Netaniahu, rabinii-fundul gheenei cu antihrist cu tot.

   Apreciat de 1 persoană

   • Conform talmudului, „Orice hotarare luata de rabini, Dumnezeu are obligatia sa o duca la indeplinire.”
    De exemplu daca rabinii considera ca a sosit vremeasa sa soseasca „mesia” al lor…Atunci Dumnezeu cel Neschimbator si Vesnic, Cel Preainalt la care nici Ingerii nu pot ajunge. este chipurile OBLIGAT sa ducs la indeplinire hotararea unor capre raioase.. Cum vi se pare asta??
    Fratilor, nu mor caii cand vor cainii (sau caprele eraioase) si nici antichrist nu va veni cand vor rabinii..
    Nici cutremure si nici razboaie nu vin cand vor niste gunoaie efemere, niste muste verzi…
    Nu mai bagati in seama asa zisele „proorociri” ale rabinilor. N-au nici o valoare, sunt mincinoase.

    Apreciază

   • ANATHEMA lui antihrist.
    ANATHEMA noii ordini mondiale .
    ANATHEMA slugilor lui antihrist ecumenisti , jidovi , vrajitori si toti care se inchina la 666 .
    amin.

    Apreciază

  • @Sebastian
   Voievozii romani foloseau tortura? Pai foarte bine faceau!
   Ca tot vorbeai de Jair Bolsonaro… Cum ca vrea sa reconstruiasca templul.. Tampenii si aberatii de nepomenitori

   Dupa decenii de guvernae neo-marxista, Brazilia atingea in 2016 un record absolut de 61,819 de omucideri: 198 de crime pe zi!
   Ihttps://en.wikipedia.org/wiki/Crime_in_Brazil

   Urmariti ce zice acest mult hulitul Bolsonaro. O zice adevarul? Ia sa cercetam…

   0:03 Jair Bolsonaro: „Eu sunt in favoarea torturii, PRICEPI ASTA?!?”
   0:11 Jair Bolsonaro: „Noi, poporul braziliani respingem homosexualitatea. Este impotriva culturii noastre ca popor. Cultura voastra (occidentala n.t.) e diferita fata de a noastra. Nici un tata din Brazilia nu va fi mandru ca are un fiu gay.”
   0:39 Reporter: „Daca unul din fiii dvs. se va indragosti de o femeie neagra, dvs cum ati reactiona?”
   Jair Bolsonaro: „Nu este nici un risc pentru asa ceva. Copiii mei au fost bine crescuti si educati.”
   0:52 Jair Bolonaro: „Cea mai slaba negresa din Brazilia cantareste nici 100Kg. Ele nu muncesc, nu fac nimic. Nu consider ca sunt calificate pentru a naste copii”

   „In Brazilia, un criminal bun e un criminal mort” min. 1:22

   Brazilia e cu mult inaintea UE… Nu mai judecati voi lucruri peste capul vostru..

   Apreciază

 26. @Sebastian
  In primul rand, Doamne ajuta si Dreapta Credinta cum a zis si Parintele.
  Restul e foarte greu.. Cine mai poate in ziua de azi sa actioneze, sa aduca rezultate concrete?
  Sa scape tara de vanzatori, de tradatori, de caprele lui baphomet, de marxismul cultural?

  Pui foarte multe intrebari ascutite, taioase. Ai mila te rog de mintea mea ce proasta.

  – Femeia in armata si politie? Poate asa a ingaduit Hristos Dumnezeul nostru… Spre rusinarea celor care se cred „barbati” in Romania.
  – Femeia „preot”? O asemenea blasfemie nici macar catolicii cat sunt ei de eretici si nu o pot suferi. Numai cultele neo-protestante au suficienta nesimtire sa „hirotonasca” femei „preoti”. Si catolicii fug de asa ceva..
  – Jair Bolsonaro? Cand va fi un presedinte nationalist al Romaniei injunghiat cu un cutit cu lama de 25 de cm si sa mai si supravietuiasca.. mai e cale lunga pana acolo. Jidanii traditionalisti (aripa canservatoare netanyahu) au sponsorizat cu mana larga campanii de lideri nationalisti din intreaga lume in schimbul promisiunii ca vor muta ambasadele la Ierusalim si sa crape arpa soros-globalistii de necaz. De aici si pana la cel de-al treilea templu e cale lunga si un mare razboi..

  Apreciază

 27. CLAR: rolul femeii e sa nasca toti pruncii pe care ai are Hristos in planul Sau si sa faca pocainta in Dreapta Credinta iar barbatul sa lucreze pt ca sa-si poat intretine familia;nu insensul de sclav cat il tin puterile..asta e porunca Domnului! in ziua de azi ori femeia il ispiteste pe barbat ori barbatul pe femeie,motiv pt care Dumnezeu ingaduie in familii boli si necazuri multe ;mai rar doi credinciosi care sa implineasca planul Mantuitorului.

  Apreciază

 28. @SEBASTIAN: stai cu parintii tai? nu -ti inteleg situatia si nu te judec…explica te rog frumos ce obstacol ai de nu poti tine post? nici eu inainte nu tineam ca ai mei tot ma criticau si ma stresau; stiu ca postul lumineaza mintea ,te ajuta in ispite trupesti si sufletesti,dar iti da sanatate multa si de asta chiar avem nevoie cu toti…nu te judec ca nici eu n-am postit inainte si acum regret.

  Apreciază

 29. SF.SOFIA CEA NEBUNA PT.HRISTOS: – Cuvinte duhovnicești

  „Frica de Dumnezeu îl face pe om înțelept. Ce este frica de Dumnezeu? Nu că cineva ar trebui să se teamă de Dumnezeu, ci este teama că întristează pe cineva, că rănește pe cineva,ca să nu facă nici un rău cuiva, și ca să nu acuze. Acest lucru este înțelepciune. După toate acestea, Dumnezeu te va lumina ce să faci în viață.”

  „Caută și găsește pe cei săraci și adună-i și ajută-i. Aceasta vrea Dumnezeu, nu să mergi la biserică doar pentru a te ruga.”

  „Pomana trebuie să fie în ascuns ca numai Dumnezeu să știe.”

  „O, dacă ați ști ce i s-a întâmplat Domnului în zilele de miercuri și vineri, nu ați pune nimic în gura. Nici pâine, nici ulei. Nu treceți peste postul de miercuri și vineri.”

  „Îngerii vorbesc în fiecare zi. Dumnezeu trimite îngerii să vadă dacă oamenii se pocăiesc.”

  „Maica Domnului plânge, ea plânge în fiecare zi. Ea îi spune Fiului ei: „Fiul meu și Dumnezeul meu, dă lumii înțelepciune, iartă lumea.””

  „Lasă gura să devină busuioc și trandafir.”

  Apreciază

 30. SA NU NE NEGLIJAM INGERUL PAZITOR CA EL PURUEREA CU NOI SI NE AJUTA LA VAMILE VAZDUHULUI…CANONUL CATRE INGERUL PAZITOR E FOARTE FRUMOS SI DA NADEJDE MARE IN INIMA OMULUI CHINUT DE PATIMI.

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s