Casatoriile mixte sunt sau nu valide ?

Lumina nu se poate uni cu intunericul

Astazi am vorbit la telefon cu un Preot din strainatate care mi-a povestit despre cele mai mari ispite pe care le intampina acolo – roadele panereziei ecumenismului.

Cea mai mare problema acolo ar fi casatoriile mixte : ortodox(a)–romano-catolic(a) sau protestanti.

Iata ce spun Canoanele in legatura cu aceasta : 

CANONUL 72 Trulan (CREŞTINII SĂ NU SE CĂSĂTOREASCĂ CU ERETICI ŞI CU NECREŞTINI)

Să nu se îngăduie ca bărbatul ortodox să se lege(prin căsătorie) cu fe­meia eretică, nici ca femeia ortodoxă să se unească (prin căsătorie) cu un bărbat eretic, ci de s-ar şi vădi că s-a făcut un lucru ca acesta de către vre­unul dintre toţi, căsătoria (nunta) să se socotească fără de tărie, şi căsăto­ria (însoţirea nelegiuită) să se desfacă – căci nu se cade a amesteca cele ce n-au amestecare, nici oii să se împerecheze cu lupul, şi nici părţii lui Hristos cu soarta (ceata)păcătoşilor; iar dacă cineva ar călca cele orân­duite de noi, să se afurisească.

Iar dacă unii, găsindu-se încă în necredinţă şi nefiind încă număraţi în turma ortodocşilor, s-au legat (potrivit)întreolaltă, prin căsătoria legiuită, şi apoi unul dintre ei alegând binele a alergat la lumina adevărului, iarcelălalt a fost ţinut (stăpânit) de legătura sărăcirii, nealegând (nedorind) să vadă (să ia în seamă) razele dumnezeieşti; dacă soţia cea necredincioasă socoteşte că este bine (consimte) să vieţuiască cu soţul cel credincios, sau, dimpotrivă, cel necredincios cu soţia cea credincioasă, să nu fie despărţiţi, după dumnezeiescul apostol: „Căci bărbatul necredincios se sfinţeşte prin femeie, şi femeia necredincioasă se sfinţeşte prin bărbat” (I Cor. 7, 14).

(14 sin. IV ec; 10, 31 Laod.; 21 Cartag.)

La Taina Cununiei Duhul Sfant uneste doua suflete. Dar cum sa uneasca un ortodox cu o eretica sau un eretic cu o ortodoxa ? Este imposibil, dupa cum este imposibila unirea luminii cu intunericul. Dumnezeu nu este un automat care sa lucreze orice spune arhiereul sau preotul.

Dupa aceasta asa-zisa cununie mixta, ereticul va vrea sa se impartaseasca la ortodocsi. Si iata o a doua mare cadere : sa dea arhiereul-preotul Sfintele Taine unui eretic.

Unii arhierei sustin ca trebuie cununati-partea ortodoxa cu cea eretica ca sa nu ramana in pacat. Acestia inteleg anapoda cuvintele Sf.Apostol Pavel . Dar canonul 72 Trulan explica foarte limpede :  
” Iar dacă unii, găsindu-se încă în necredinţă şi nefiind încă număraţi în turma ortodocşilor, s-au legat (potrivit)întreolaltă, prin căsătoria legiuită, şi apoi unul dintre ei alegând binele a alergat la lumina adevărului, iar celălalt a fost ţinut (stăpânit) de legătura sărăcirii, nealegând (nedorind) să vadă (să ia în seamă) razele dumnezeieşti; dacă soţia cea necredincioasă socoteşte că este bine (consimte) să vieţuiască cu soţul cel credincios, sau, dimpotrivă, cel necredincios cu soţia cea credincioasă, să nu fie despărţiţi, după dumnezeiescul apostol: „Căci bărbatul necredincios se sfinţeşte prin femeie, şi femeia necredincioasă se sfinţeşte prin bărbat” (I Cor. 7, 14)”

Femeile pagane care erau casatorite in paganism cu barbati pagani, dupa ce  veneau la Hristos refuzau sa mai traiasca trupeste cu sotii lor-chiar daca inca nu erau despartiti, pentru care unele au avut de suferit grea mucenicie din partea barbatilor pagani. Avem pe Sfanta Mucenita Golinduh(Maria) din Persia : „

Dupa primirea Sfintului Botez, ea s-a dus iarasi la casa sa, dar, fiind logodita cu Hristos, nu s-a mai insotit dupa lege cu barbatul sau cel necurat, nevrind sa se intineze. Deci, petrecea in post si rugaciune, precum o invatase duhovnicescul parinte care a botezat-o. Ea petrecea nopti intregi fara de somn, stind si rugindu-se Domnului, iar ziua tacea, luind aminte la sine, nevoind sa vorbeasca cu cei necredinciosi. Pe barbatul sau nu l-a lasat nici sa se apropie de ea, iar el se mira de o schimbare ca aceasta, nepricepand pricina. Deci, era in mare mihnire pentru ea. El se mihnea mai ales de impreunarea firii, pentru ca nicidecum nu voia sa se apropie de el. Deci, silindu-se spre obisnuita impreunare, cu ama-gire si rugaminte, cu ingrozire, cu bataie si cu sila, nimic nu sporea, pentru ca era intarita de puterea nevazuta a lui Dumnezeu.

Cunoscind el ca sotia lui este crestina, a plins de ea, ca pentru o femeie pierduta, si o indemna cu lacrimi in tot chipul sa se lepede de Hristos si sa fie cu dinsul pentru impreunarea insotirii, precum a fost si mai inainte. Dar n-a putut, caci ea era intarita in credinta si in dragostea lui Iisus Hristos. El mai facea inca si vraji pentru ea, chemind in ajutor puterea diavoleasca, dar nici asa nu a facut nimic, pentru ca diavolii nu indrazneau sa se apropie de ea, vazind-o luminata de darul lui Hristos. Deci, s-a dus la imparatul Hosroe, spunindu-i cu jale ca femeia sa este crestina.

Atunci, imparatul a trimis la dinsa pe unul din sfetnicii sai ca s-o povatuiasca; dar si acela s-a intors fara de isprava. Imparatul n-a facut numai o data aceasta, ci de mai multe ori, deoarece trimitea la ea barbati cinstiti si femei de neam bun, ca s-o imbuneze si s-o induplece a se intoarce la credinta ei de mai inainte si astfel sa petreaca cu barbatul sau; insa toate ostenelile erau zadarnice.

Odata imparatul a trimis la dinsa, zicindu-i: „Daca te vei lepada de credinta crestineasca si te vei intoarce la cea pagineasca, imparatul te va lua de femeie si vei fi imparateasa lui”. Sfinta a zis catre cei ce venisera la ea: „Va intreb sa-mi spuneti un lucru. Daca imparatul ma va lua ca sa-i fiu femeia lui, el nu va muri? Va fi viu in veci? Daca va fi fara de moarte in veci, atunci il voi asculta”. Cel ce venise i-a raspuns: „Nu este cu putinta omului sa fie fara de moarte, caci si imparatul este om, deci va muri si el!” Atunci sfinta a raspuns: „Eu nu voiesc sa ma insotesc cu imparatul cel muritor si de putina vreme, caci m-am insotit cu Imparatul cel fara de moarte, cu Hristos, Dumnezeul meu, Cel ce petrece in veci, pentru Care sint gata a patimi si a muri”. Intorcindu-se, trimisii au spus imparatului cuvintele ei. Iar el, foarte miniat, a poruncit sa o lege cu lanturi de fier peste tot trupul si sa o arunce intr-o temnita uitata si parasita. Acolo, de toti sa fie uitata ca o moarta.

Sfinta a petrecut in temnita aceea 18 ani. In acei ani a murit imparatul Persiei, Hosroe cel batrin, si dupa el a urmat fiul sau, Armisdas. Pe atunci grecii au avut ca imparati pe Iustin cel tinar, pe Tiberie, al doilea cu acest nume, iar dupa ei au avut pe Mavrichie. In aceasta vreme a venit in Persia un sol, barbat cinstit, cu numele Aristobul, iubitor si placut lui Dumnezeu, care, auzind de Sfinta Mucenita Golinduhia (Maria) ca sade in temnita, a dorit s-o vada si sa se invredniceasca de binecuvintarea ei. Deci, a rugat pe imparatul Persiei sa porunceasca, ca sa-l lase sa mearga la dinsa in temnita. Deci, cistigind invoiala, a mers la sfinta, careia i-a sarutat lanturile cu care era legata pentru Hristos si a luat o parte din acelea spre binecuvintarea sa. Intirziind barbatul acela citava vreme in Persia, se ducea adeseori la sfinta, invatind-o psalmii lui David. Mireasa lui Hristos, sezind in temnita ca intr-o camara, cinta si multumea lui Dumnezeu.”

https://www.crestinortodox.ro/calendar-ortodox/soborul-sf-arhanghel-gavriil-cuv-stefan-savaitul-sf-mucenita-golinduh-36100.html

Ma gandesc ca aceasta Mare Mucenita inainte de Judecata Mantuitorului ii va judeca pe toti arhiereii si preotii care au aprobat casatoriile mixte cu argumente care de care mai nastrusnice. 

Dupa aceasta asa-zisa cununie, cei doi chiar ca nu vor mai avea constiinta pacatului si iata ca vor trai in nelegiuire considerandu-se in regula.

Acestea le-a aprobat ereticul sinod de la Creta si se aplica atat in tara cat si in strainatate. Unii arhierei sunt impotriva casatoriilor mixte-in discutiile particulare. In public insa raman cu declaratiile smintitoare, constituind capete de acuzare la un viitor Sinod ortodox. Solutia este trecerea la Ortodoxie-prin Botez ortodox si Mirungere a ereticilor aflati in relatie cu ortodocsii si apoi slujba cununiei. Daca nu, grabnica despartire pentru mantuire.

Cine este in aceasta situatie sa fie luminat de Dumnezeu si sa se indrepte neluandu-se dupa unii arhierei si preoti care aproba aceste casatorii nelegiuite.

Dumnezeu sa ne ajute. 

 

518 comentarii

 1. Nu exista carti de Istorie care sa sustina adevarul intreg , Cornel Barsan a scris totusi o carte care combate romanizarea dar nu mi se pare buna deoarece nu sustine adevarul crestin . Daca te contrazici cu profesorii te intreaba ,, argumente ai , care iti sunt argumentele dovedeste „. Nu prea exista dovezi care sa combate romanizarea , asta este situatia , poate stiti dumneavoastra sau altcineva de pe aici .

  Apreciază

  • Dacii nu s-au lăsat. Erau dacii liberi iar femeile dace nu se casatoreau cu cei care le-au omorât bărbații. Este logic. Nu a fost nici o romanizare. Dimpotrivă, in Spania au fost regi de origine geto-daci. Și în senatul roman au fost geto-daci. Pentru imperiul roman cea mai mare problema au fost geto-dacii.

   Apreciază

 2. @Sebastian
  Romanii nu au „romanizat” niciodata pe nimeni. Grecia a fost in imperiu timp de 1500 de ani si nu a fost romanizata. Cu atat mai putin Dacia unde ocupatia a fost de o suta si ceav de ani.
  Pe de alta parte sa spui ca dacii vorbeau limba româna actuala e cam hazardat. Limba unui popor e un organism viu, evolueaza. Pe timpul imperiului roman in Grecia se vorbea greaca veche (elina) care e azi o ;imba moarta, astazi in Grecia se vorbeste limba greaca moderna.

  Apreciază

 3. Daca ar exista carti bine in privinta romanizarii bine ar fi, cert este ca se implineste profetia Sfantului Varlaam , majoritatea si-au meritat soarta inca din secolul al Viii lea ,altfel cum de am avut conducatori pana in secolul Viii lea si dupa aceea numai ticalosi . S-a implinit si se implineste profetia Sfantului Varlaam .

  Apreciază

 4. Floriane daca discuti cu un profesor de Istorie , o sa te intrebe daca ai argumente , daca ai dovezi , el o sa spuna ca are dovezi care sa afirme romanizarea ,o sa dea exemplu chiar pe marii istorici ai Neamului , desi cred ca cartile lor au fost falsificate .

  Apreciază

  • Da, argumentul e foarte simplu: bunul simt. Atat, nu trebuie mai mult.

   Nu poti schimba structura unui popor intr-o o suta si ceva de ani prin trupe de ocupatie si ceva „colonisti” in fapt aventurieri veniti in scop de jaf care nu se departau prea mult de forturile romane fiindca…

   Cateva aspecte de bun simt:

   – Daca „colonistii” romani aveau vreo tehnologie militara superioara cum au avut conquistadorii spanioli (arme de foc), sau ar fi adus cu ei scarlatina, pojar, varicela, rubeola cum s-a intamplat in America de Sud… atunci ar fi fost simplu: disparea populatia geto-daca si cu asta basta.

   – Romanii au impus limba romana in administratie. Cand s-au retras legiunile s-au retras cu limba cu tot, n-a mai ramas nimic.

   Cat despre N. iorga… personal am mari dubii ca a fost vre-un „mare savant.. de renume mondial” asa cum e prezentat de istoriografia oficiala. Avea un orgoliu si o trufie improprie mintilor cu adevarat luminate, a se vedea episodul pe care l-a avut cu Capitanul cand „marelui savant” i-a sarit mustarul pentru ca cineva a indarznit sa-i atraga atentia ca nu are dreptate.

   Apreciază

   • Imi permit sa va completez Sfintia Voastra, in primul rand La Multi Ani si Doamne ajuta in 2019!

    Traian mergând la lupta împotriva dacilor : „Merg sa ma lupt cu frații mei.”
    Dacii mergand la lupta cu Traian: „Si cine te-a obligat..?”
    Cine te-a obligat pe tine, marete cezar Traian sa-ti treci proprii frati prin foc si sabie, sa-i iei sclavi, soldatii tai sa le violeze femeile, sa le ucida copiii.. Cine?
    Nu cumva lacomia, mirajul aurului dac, setea de putere? Prostia, fudulia si rautatea? CINE?
    Noi cei din ziua de azi, din vremurile din urma cand adevarul incepe sa iasa la iveala..
    Noi NU suntem mandrii de tine, marete cezar Traian.
    Ba dimpotiva, ne e RUSINE si ne simtim jigniti cand tot felul de „savanti” poligloti si gangavi vin si ne spun noua ca suntem de „ginte latina”, adica inruditi cu un popor destrabalat si idolatru, iubitor de paine si circ, de spectacole cu gladiatori si de crestini aruncati la fiare salbatice in Colliseum?
    N-avem nici o treaba cu tine, marete cezar.. Du-te cu legiunile tale (de demoni) si lasa-ne-n pace…

    Apreciază

 5. Insusi Mihai Andrei Aldea si Ioan Vladuca si Eftimie Mitra sustin teoria romanizarii , nu am nimic cu ei dar sustin teoria romanizarii , repet nu vreau sa fac dezbinare , ci vreau adevarul .Am citit pe facebook fragmente din ,, Pagini din Istoria Neamului Romanesc ” si acolo sustinea teoria romanizarii . Ma intereseaza parerea voastra .

  Apreciază

 6. Am citit o scriere de a lui Horia Sima ,, Ce inseamna sa fii Roman ” unde Comandantul legionar sustine teoria romanizarii Florian , aceasta scriere este pe Bucovina Profunda .Cred ca a gresit si el ,cine stie ?.

  Apreciază

  • Ce cauta? Mare unire 1918 a fost orchestrata de lojile masonice, toti unionistii erau masoni si greco-catolici.

   – Pacea de dupa primul razboi mondial a fost o pace masonica, a fost impusa o ordine mondiala masonica.
   – Pacea de dupa al doilea razboi mondial a fost o pace evreiasca: evreii au castigat al doilea razboi restul natiunilor avand numai de pierdut devenind subjugate total noii ordini mondiale evreiesti.
   – Pacea de dupa cel de-al treilea razboi mondial va fi o pace antihristica. Facuta de antichrist.

   Apreciază

  • Majoritatea celor care de-a lungul istoriei au sustinut aberatia cu „ginta latina” fie ei istorici, oameni politici, scriitori etc au fost greco-catolici (sau romano-catolici dupa caz). Trage si tu concluziile..

   Apreciază

  • Care cum și cât poate. Dacă leșini pe câmpul de lupta, ce-ai făcut ? Sa nu fim fără minte. La cât de zdrahoni erau razesii lui Ștefan cel Mare, un post cu pâine și apa de trei zile era floare la ureche. Acum și oamenii sunt neputincioși.

   Apreciază

   • Cum lucreaza pronia dumnezeiasca,la Botosani se va face episcopie ,si dupa modelul de la Suceava(PS Damaschin Dorneanul ),un episcop tanar,nesemnatar in Creta,fara studii sau doctorate in afara la universitati protestante”ecumenice”,neparticipant la rugaciuni comune si cu duh patristic,antiecumenist care si-a vazut linistit in ascultare de slujirea in manastirea lui.Va pomeni Pr Ioan Ungureanu pe acest episcop sau va face greseala stilistilor din Romania,Grecia care chiar daca a murit,s-a schimbat episcopul,patriarhul nu au mai revenit la Biserica Mama.Si Sfantul Paisie Aghioratul a intrerupt pomenirea dar a repomenit pe noul Patriarh Ecumenic.

    Apreciază

 7. Parinte deci daca postesc Miercurea si Vinerea trebuie sa mananc bucate fara undelemn doar seara sau deloc ?.Si as mai vrea sa va pun o intrebare tot legata de post . De ce mancarea de post nu trebuie sa fie foarte bine gatita ? .

  Apreciază

 8. Si razesii cred ca dupa ce se spovedeau si impartaseau , inainte de a pleca la lupta mancau bine de dulce , altfel cred ca lesinau pe campul de lupta .

  Apreciază

 9. Am citit despre cronicarul Grigore Ureche ca a studiat la scoala iezuita din Lyon si ca tatal sau Nestor Ureche a fost slujitorul lui Ieremia Movila , cum l-o fi luat Vasile Lupu pe un asemenea om langa el?.

  Apreciază

  • Nu prea inteleg ce treaba au avut fanariotii cu masoneria. Fanariotilor le tremurau izmenele de frica sultanului.
   Masoneria a sosit in contextul pasoptist, cu putin inainte de revolutia de la 1848.
   Masonii urmareau destramarea imperiilor in general si a imperiului otoman in particular, considerate inapoiate, retrograde. Au sprijinit emanciparea popoarelor din balcani de sub jugul otoman, independenta, progresul..
   Ca pe urma sa-si arate adevarata fatza prin cuza voda, cand a iesit la iveala ca nu numai imperiul otoman era considerat retrograd ci si Biserica Ortodoxa…

   Apreciază

  • Una peste alta, masoneria pasoptista a fost mai rea decat otomanii.
   Turcii de bine de rau au lasat in pace Biserica Ortodoxa, frica i-a tinut departe fiind si idolatrii..
   Masonii care au venit dupa otomani au pornit secularizarea (a se citi prigoana) prin cuza.

   Revoltator este ca in ziua de azi sunt institutii de invatamant, universitati, strazi, bulevarde care poarta denumirea unor gunoaie ale istoriei romanesti: kogalniceanu, cuza, maniu, mihalache…

   Apreciază

  • Pana nu ne facem curatenie in istoria nationala, sa punem gunoaiele acolo unde e locul (adica la cosul de gunoi al istoriei), nu va fi nici macar o speranta de mai bine in Romania. Va rau. Si din rau in mai rau pana..

   Apreciază

  • Exista in ziua de azi vre-o strada in Romania care se cheama. simplu, „Ioan Ianolide”?
   Ioan Ianolide, Erou martir al neamului?

   Avem in schimb:

   ” bulevardul Titulescu”… MASON COMUNIST..
   – Academia de jandarmi „Al. I. Cuza” MASON GRAD 33
   – „bulevardul Iului Maniu”, ***
   – „bulevardul Ion Mihalache”, ***

   Pana nu rezolvam lucrurile astea, suntem in fundul iadului fratilor..

   Apreciază

 10. Parinte Teodot In Sfanta Evanghelie se afla o profetie despre sinodul talharesc din Creta:”Unul dintre ei, chiar un prooroc al lor, a rostit: Cretanii sunt pururea mincinoşi, fiare rele, pântece leneşe.”Ep.Tit a Sf.Ap.Pavel cap.1 vs.12.

  Apreciază

   • Poate vreti sa spuneti sinaxa nu sintaxa care inseamna;modul combinării cuvintelor în propoziții și modul combinării propozițiilor într-o frază.Daca nu credeti ca are legatura cu sinodul din Creta cred ca o sa ziceti ca nici acest verset din biblie nu are legatura cu salutul legionar ‘ Iar îngerul pe care l-am văzut stând pe mare şi pe pământ, şi-a ridicat mâna dreaptă către cer,” Apocalipsa cap.10 vs.5. Ati cam slabit lupta duhovniceasca parinte,Dumnezeu sa va dea putere sa continuati lupta asa cum ati inceput-o!

    Apreciază

   • Rămâne asa cum am spus : la Creta a fost sinaxa iar nu Sinod, e neapărat trebuincioase reacția împotriva ereziilor de la Creta dar nepomenirea arhiereilor care au semnat acolo erezii nu a dat roade bune ci noi schisme și erezii. Unii nici nu mai vor sa între în bisericile unde se pomenesc arhiereii care au semnat la Creta-mare greșeală, început de secta. Doamne ajuta.

    Apreciază

 11. Parinte astia vor sa impuste porcii din gospodarie , fie ca Sfantul Stefan cel Mare si Sfantul Neagoe Basarab sa -i impreuna cu Sfantul Neagoe Basarab sa-i opreasca .

  Apreciază

 12. Vin si le impusca porcii la tarani , eu cred ca Sfintii Voievozi nu o sa-i lase , da parinte se cauta 20 de militari sa-i impuste , nu-i de gluma .

  Apreciază

 13. Sarut mana parinte, Dumnezeu sa va ajute, sa tineti dreapta credinta pana la sfarsit, v-am trimis un email cateva luni in urma, va rog daca imi puteti zice daca l-ati primit sau nu, daca se poate sa imi raspundeti la acel email, multumesc, numai bine, sanatate

  Apreciază

 14. Sarut mana parinte, va rog frumos daca puteti gasi emailul care l-am trimis, am scris multe acolo, nu stiu daca le mai pot scrie iar.
  Am participat la slujba Sfantului Maslu savarsita de cinci preoti, va rog frumos daca imi puteti spune cum este cu iertarea pacatelor prin participarea la slujba Sfantului Maslu, ce s-a iertat, ce zic la Sfanta Spovedanie, multumesc, Dumnezeu sa va ajute, numai bine, sanatate

  Apreciază

  • La Sf. Maslu se iartă cele pe care le uitam la spovedanie și se vindeca boli sufletești și trupești prin punerea mâinilor Mantuitorului-care lucrează prin Duhul Sfânt în Biserica cea Una Sfânta, Sobornicească și Apostoleasca. Nu mai am acces la vechiul email acum.

   Apreciază

  • Așadar acest papa Francisc este chiar „fiara” despre care a scris Sf. Ap. Ioan în Apocalipsa la cap. 17. Nu este antihrist ci proorocul mincinos care-i pregateste calea de inrobire a întregii lumi. Asa ca cei care vor da mana cu el în mai când va veni în România vor avea mare păcat, vor primi o inraurire demonica de care nu știu cum vor scăpa și ferească Dumnezeu se vor închina și antihristului când va apărea public. Aici sa ia aminte toți Arhiereii ortodocși romani ca nu e de gluma. După plecarea lui se poate sa apara mai mulți nepomenitori. Pe politicieni nu-i mai punem la socoteala, ca de la ei a venit invitația. Acesta va fi cel mai mare păcat al PSD-ului-invitarea papei francisc-inaintemergatorul antihristului. Dacă pentru toate celelalte hoții poate ar mai avea vreodată iertare, pentru aducerea în tara a acestui papa mai blestemat decât toți cei dinaintea lui nu vor mai avea în veci nici o iertare. Care va avea evlavie la papa, va va avea și la antihrist.

   Apreciază

   • „După plecarea lui se poate sa apara mai mulți nepomenitori”.
    Preotii si arhiereii sa se roage pentru ca:
    – sa nu apara cutremure
    – Inundatii catastrofale
    – Seceta, molimi
    – Recesiune economica
    – Si tot raul de pe fata pamantului.

    Apreciază

   • precum spuneati intr-un comentariu mai vechi pe unde a trecut papa (prin locuri sfinte,ortodoxe)s-a intamplat cate ceva rau;o fi oare intamplator ca autoritatile din Romania se pregatesc atata pentru marele cutremur?personal tind sa cred ca s-ar cam potrivi cu profetiile sfintilor Arsenie Boca si Ilarion Argatu in ceea ce priveste Bucurestiul pe jumatate daramat.

    Apreciază

 15. Fanariotii doreau sa vada Parisul , mai ales Ipsilanti , in 1789 Masoneria a dat lovitura de stat in Franta , nu ma mira nimic . Insusi Napoleon a fostt francmason si asta nu o spun eu ci Nicolae Paulescu in opera ,, Spitalul , Coranul, Cahalul si Francmasoneria ”.

  Apreciază

  • Fanariotii si masoneria aveau interese total divergente.
   – Masoneria urmarea destramarea imperiilor, in particular a imperiului otoman.
   – Fanariotii nu aveau nici un interes sa se destrame imperiul otoman. Ei traiau de pe urma lui.
   Fanariotii doreau sa vada Parisul ca sa cheltuie pe lux, nu cred ca are legatura cu masoneria.

   Apreciază

 16. Sarut mana parinte, am nevoie de sfatul dumneavoastra urgent, eu ma aflu in Spania momentan, parintele azi la Sfanta Liturghie s-a rugat si pentru poporul spaniol si a zis tatal nostru si in spaniola, o fi din cauza ca e si activitate misionara? dumneavoastra sigur stiti mai bine, iar la sfarsitul predicii a zis ca are o carte care e si in romana si spaniola ca sa i lamureasca pe spanioli cum e cu ortodoxia sau ce se face aici in Sfanta Biserica nu stiu exact ce a vrut sa zica, dar a zis ca sa fie pentru cei are au prieteni spanioli si daca vin ei la botez sau nunta, sa inteleaga si ei, dar nu a zis ca ei mai intai trebuie sa se boteze ortodox si dupa aceea pot fi nasi, sau sa se casatoreasca ortodox, si a zis ca cartea e de la PS Timotei tiparita cu ajutorul unor ”calugari” romano-catolici, cand am fost la Slujba Sfantului Maslu am simtit diferenta, am inceput sa ma rog, m au lasat patimile, dar astazi la predica m a lasat pe ganduri, nu stiu, ce fac eu acum, eu nu m am mai spovedit de ani si ani de zile, sa ma duc sa ma spovedesc la acest parinte? Eu am ascultat inregistrari de la Parintele Cleopa, de la dumneavoastra, m am mai interesat pe internet, ca la scoala nu m au invatat, stiu ca Biserica e doar Una, Sfanta, Soborniceasca si Apostoleasca Biserica Ortodoxa, gruparea papistasa si restul ce au iesit din ea si restul sectelor n au nici o treaba cu dreapta credinta, deci nu stiu ce sa fac sa ma pun eu sa i zic parintelui, eu is pacatos tare, stapanit de patimi, ultima saptamana am cam scapat de ele, au ramas doar cugetele, daca puteti sa ma lamuriti dumneavoastra, multumesc, Dumnezeu sa va ajute, numai bine, sanatate.

  Apreciază

 17. Parinte si Florian istoria noastra la ora actuala este foarte saraca , deci nu gasesti nici pe internet nimic astia au avut grija sa stearga toate informatiile legate de marile evenimente care au marcat istoria Tarii , deci nu gasesti nimic .Au lasat numai informatiile care le convine lor .

  Apreciază

  • Tot ce se poate, un lucru e insa clar: prezentarea cu rea credinta, insidioasa a faptelor istorice.
   De exemplu momentul 23 August 1944 este prezentat ca avandu-l in prim plan pe regele Mihai cand de fapt Maniu a aranjat totul inclusiv predarea lui Antonescu rusilor, gruparea paramilitara condusa de Bodnaras (numele real Bodnarenko).

   Apreciază

 18. Doamne ajuta Parinte si multa sanatate.
  Cu toate ca ma asteptam,nu credeam sa „tinem pasul”atit de rapid cu „trend”ul. mondial!
  https://ortodoxinfo.ro/2019/02/16/pana-in-2021-politia-romana-va-implementa-sistemul-national-de-de-identificare-si-recunoastere-faciala-nbis-acesta-va-permite-interconectarea-cu-autoritatile-ue/

  Alta problema in Romania!
  SRI analizează proporţiile pe care le-a luat în România o sectă de origine tibetană care se numeşte Prananadi. Practicanţii Prananandi cred că, în urma rugăciunilor pe care le trimit către Buddha, ajung….
  https://wwwww.aparatorul.md/o-noua-secta-a-luat-amploare-in-romania-si-si-a-gasit-adepti-inclusiv-in-randul-functionarilor/

  Un exemplu pt BOR
  https://ortodoxinfo.ro/2019/02/13/biserica-ortodoxa-bulgara-cere-interzicerea-avortului-si-a-educatiei-sexuale/

  Inchei cu cea mai rea stire,referitor la papa satanist si la tradatorii Romaniei !
  https://www.aparatorul.md/dr-gheorghe-funar-papa-francisc-a-acceptat-sa-fie-prezent-la-declararea-autonomiei-teritoriale-a-ardealului/
  Daca s.ar fi intimplat in Ungaria-de ex.-ar fi fost proteste pt.pastrarea nationalitatii dar,la noi este tacere totala !
  Dumnezeu si Maica Domnului sa ne pazeasca tzara ns.sfîsiata de toti lupii cu doua picioare.
  Da.ne Doamne intelepciune si Te rog trezeste.ne.
  Cu noi este Dumnezeu !!!!

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s