Invierea lui Hristos si invierea noastra

 

Imagini pentru Invierea Lui Hristos , foto

Hristos a Inviat !

Pana la El aproape nimeni dintre oameni inafara de proorocii vechiului Israel  si unii oameni dintre neamuri-luminati in mod special de Sus, nu stiau ce inseamna a invia. Chiar Apostolii L-au intrebat la un moment dat : „ce inseamna a invia ?”. Unii prooroci savarsisera invieri ale unor morti de-a lungul veacurilor, dar acestea prin puterea lui Dumnezeu-Sfanta Treime, revelat chiar si in psalmi. Dar sa-si invieze cineva propriul trup cu puterea sa, nimeni dintre pamanteni nu putea concepe. Apostolii au vazut cateva invieri savarsite de Hristos prin cuvant, dar au ramas fara grai atunci cand Dulcele lor Invatator le-a spus ca va muri si va Invia.

Desi Sf.Ioan Damaschinul scrie intr-o cantare „Invierea lui Hristos vazand, sa ne inchinam Sfantului Domnului Iisus”, faptul Invierii Lui din morti nu L-a vazut nimeni dintre pamanteni. Multi in frunte cu Maica Domnului, cu Sf.Maria Magdalena L-au vazut Inviat deja. Apostolii la fel, dupa mustrarea necredintei lor, L-au vazut Inviat pe Hristos. Mii de crestini L-au vazut si ei Inviat, spune Scriptura.

Noi crestinii ortodocsi din a doua jumatate a veacului al VIII-lea il avem Viu pe Iisus Hristos Dumnezeul-Om pe Sf.Mese ale Sf.Altare sub chipul painii si vinului, Insusi Preacurat Trupul Sau si Insusi Scump Sangele Sau.

Caci de aceea a Inviat-indumnezeindu-si Trupul, ca sa nu mai fie exterior oamenilor, ci interior. Tocmai de aceea El fericeste pe cei ce prin credinta iar nu prin vederea trupeasca il vad. Cu cat va avea crestinul ortodox inima mai curata, cu atat Il va vedea mai limpede pe Dumnezeu.

Iarasi revenim la Sf.Ioan Damaschin si la dumnezeiescul sau Canon al Invierii si citim-cantam … „Sa ne curatim simtirile si sa vedem pe Hristos stralucind cu neapropiata Lumina a Invierii”. La Ierusalim, in Sambata Mare, Domnul Iisus Hristos se arata in fiecare an ca Sfanta Lumina, Lumina care are o putere neobisnuita, nu arde timp de cateva minute, da mare bucurie , vigoare si forta pana chiar la mucenicie, forta care biruieste si frica de moarte.  Noi crestinii ortodocsi avem aceeasi Sfanta Lumina in harul botezului, in harul Sf.Taine, toate in Biserica Ortodoxa cea Una Sfanta, Apostoleasca si Soborniceasca.

Insa pentru a o vedea, trebuie sa ne curatim simtirile duhovnicesti prin post, rugaciune, Sf.Spovedanie, Sf.Impartasanie.  In acest proces de curatire, luminare si desavarsire sta invierea fiecaruia dintre noi.

Mai concret, pentru zilele noastre ar fi urmatoarele :

 • cand suntem ademeniti cu invataturi straine ortodoxiei, cu eretice conceptii ecumeniste, cu „unitatea in diversitate”, cu rugaciuni in comun cu papa si alti conducatori de religii care merg la moartea vesnica, noi sa alegem Viata Vesnica data de dogmele si invataturile ortodoxe spuse de Hristos cel Ortodox.
 • cand suntem ademeniti cu moartea prin mandria-lacomia si slava desarta a inchipuirii de sine, noi sa alegem Invierea prin smerenia-infranarea cea inteleapta si odihnitoare.
 • cand suntem ispititi cu moartea prin lipsa aerului dumnezeiesc al ragaciunii, noi sa ne rugam macar cat de cat daca nu putem inca neincetat, luptand sa fim cat mai des prezenti la sfintele slujbe ale Bisericii.  Acestea si altele asemenea acestora facand,  ne vom invrednici si noi de invierea nostra.  Si pentru ca moartea bate la tot pasul, mai ales in zilele noastre prin tot felul de moduri moderne de pacatuire, sa stim ca si Viata sta langa noi prin cele contrare. Este adevarat insa ca noile feluri de ucidere sufleteasca-duhovniceasca actuala sunt mult mai sofisticate, mult mai perfide, mult mai greu de surprins. Viclenia a sporit si va spori, dar pe Intelepciune-Lumina niciodata nu o va putea birui.  Cu aceasta Intelepciune intrupata in Iisus Hristos cel Inviat, sa dea Dumnezeu sa fim cat mai uniti ca sa putem sa biruim ispitele nenumaratelor morti care ne pasc zi de zi.                                                                                           Doamne Iisuse Hristoase-Cel ce ai rabdat moarte pe Cruce si Inviat a treia zi din morti, inviaza neancetat si sufletele noastre.

118 comentarii

 1. Lumina Sfinta a Invierii Domnului sa ne calauzeasca pasii,sa ne lumineze mintea si sa ne incinga inimile cu dragoste pt El !
  HRISTOS A INVIAT !
  Paste fericit !

  Apreciază

 2. Am ascultat povestea partizanului Gheorghe Pasca, foarte frumoasa istoria acestui partizan roman , a sfarsit sub gloantele securistilor intr-un buncar .Un mare Erou al Neamului Romanesc !.

  Apreciază

 3. Totuși sunt câteva lucruri în acest articol pe care nu le înțeleg.
  1. De ce noi creștinii ortodocși nu l-am avut pe Domnul Iisus Hristos viu pe mesele sfintelor altare sub forma pâinii și a vinului până în secolul 8?
  2. Sfânta Scriptură arată că doar saducheii nu credeau în înviere, iar restul poporului credea. De ce spui că doar proorocii Vechiului Testament știau ce înseamnă a învia? Poporul iudeu înainte de venirea Domnului nu știa?

  Apreciază

   • HRISTOS A Inviat , parinte !
    Si intru HRISTOS cu Sfanta Bucurie sa inviem prin Crucea Sa data noua asa cum Lumina Sfanta risipeste intunericul si dupa 2000 de ani la Ierusalim ca Marturie pentru Sfanta ORTHODOXIE Dreapta Credinta Pravoslavnica a strabumilor , a Neamului Romanesc , tot asa Lumina din Lumina sa invatam a fi .

    Apreciază

 4. Parinte ,iertati-ma pentru intrebarea care v-o pun , dar Biserica noastra incurajeaza hora s-au o interzice ?, pentruca parintele Nicodim Mandita si Cleopa Ilie nu erau de acord cu dansurile populare ,vreau sa stiu care este parerea Bisericii ,deoarece nu stiu ce sa cred , cum sa raporteaza biserica la dansurile populare , le considera pacatoase?,

  Apreciază

  • Mai, popoarele ortodoxe au obiceiuri si traditii diferite, rusii, ucrainienii , bulgarii, si de Inviere inconjoara biserica, + ritualul cu portile inchise, cand bate cu Crucea.

   Romanii, doar de prohod inconjoara biserica. Bulgarii, de Inviere, dau cu artificii pe cer, desigur, cu stirea sinodului bisericii bulgare.

   In Rusia, Ucraina, Georgia, sunt preoti care asista la campionate de lupte, de arte martiale ca spectatori, sunt luptatori care sunt primiti de catre ierarhi la discutii, + ca la ultimele alegeri parlamentare, (NU REFERENDUM) din Ucraina, dintre Zelenski si Poroshenko, Ierarhi ai bisericii ucrainiene (Patrairhia Moscovei) au mers si au votat. Din pacate o parte foarte mare din poporul roman, credincios, este prea obedient si arata cu degetul catre orice, ca este pacat.

   Apreciază

 5. Rabinul de la Mormântul Regelui David ne anunță că se pregătește COROANA DE AUR ce va fi înmânată lui MESIA de către toate neamurile Pământului / Reamintim: MESIA așteptat de rabini este ANTIHRISTUL
  https://ortodoxinfo.ro/2018/12/11/rabinul-de-la-mormantul-regelui-david-ne-anunta-ca-se-pregateste-coroana-de-aur-ce-va-fi-inmanata-lui-mesia-de-catre-toate-neamurile-pamantului-reamintim-mesia-asteptat-de-rabini-este-antihristul/
  Slava lui Dumnezeu Atotmilostivul ca ne.a mai dat Sfinta Lumina !!!
  CU NOI ESTE DUMNEZEU !!!!

  Apreciază

  • Tragedie nationala moartea acestui Razvan Ciobanu.
   Nici macar in Romania n-a auzit prea multa lume de acest ins dubios si de „creeatiile” lui.
   Era plimbat pe la TV in calitate de „designer creator de moda” in realitate era propaganda gay-lgbt de cea mai jasa speta. O mizerie si o porcarie.

   Apreciat de 1 persoană

   • A mai murit un gay drogat si depresiv….🤨 Asa aparea la tv sa strice si alti barbati cu invataturile lui homosexuale!!!uite de asta chiar NU imi pasa ….nici el nu a incercat sa il caute pe Dumnezeu pt ca lui nu ii pasa ….cand ii aud la tv ca a murit un inger…da inger de intuneric ce viseaza astia..!!! a murit de Inviere pt ca era pacatos tare si nu avea urme de pocainta!!!

    Apreciază

   • Mesajul meu nu e dur ! E un adevar ! Sodomitii (in cazul acesta Razvan Ciobanu un gay asumat ) merg direct in iad !

    Apreciază

   • Depresia, homosexualitatea, alcoolismul, dependenta de droguri sunt boli psihice.
    Dracul ca orice pradator ataca cu precadere exemplarele slabe, sufletele subrede, bolnave.
    Stilistul nostru creator de moda era bolnav, grav saracul.
    Presa centrala „de mainstream” nefiind fiinta umana, nu e deloc bolnava in sensul omenesc. Faptul ca promoveaza cu atata insistenta moartea (tragica de altfel) a unui membru gay-lgbt infatisandu-l drept „inger”.. descriind cu lux de amanunte slujba de inmormantare oficiata de un sobor de preoti, poze cu iubitul gay in cimitir, toate astea intrec orice limita a decentei si bunului simt (daca mai poate fi vorba de asa ceva in ziua de azi).
    Intr-adevar o mizerie fara margini…

    Apreciat de 1 persoană

   • Asta se doreste…ca homosexualii sa fie acceptati ! Razvan Ciobanu avea filme porno cu multi barbati si dependent de droguri dovada clara aici https://youtu.be/dJdoEqFZp_o …Imi pare rau ca preotii sunt obligati cumva sa le faca slujbe la acest timp de oamenii ..Oamenii nu inteleg unii il au pe Dumnezeu de Tata…altii il au pe Satana de tata….Astea sunt vremurile de pe urma …😕😑

    Apreciază

   • Si uite-asa un obscur gay drogat si obsedat de suicid a fost la un pas sa fie inmormantat cu onoruri militare si doliu national.
    Daca ar fi murit saracul intr-un accident neintentionat… A fost sinucidere.

    Apreciază

 6. Se spune despre unii partizani ca pentru a nu fi prinsi de securitate , practicau sinuciderea , eu cred ca este o minciuna , promovata de masonerie , pentru a-i defaima pe luptatorii din munti , erau credinciosi nu faceau ei treaba asta , sigur este o minciuna .

  Apreciază

  • Greco-catolicii de la noi au exteriorul că la ortodocși, cu excepția crezului lor cu filioque și pomenirea papei. Sunt înafara Bisericii, sunt schisma și erezie. Așa cum sunt, nu se pot mântui. Isis sunt o creație cia-mossad. Ucigași drogati-psihopati-spalati pe creier, mercenari. Rușii i-au făcut una cu pământul … Și femeile kurde.

   Apreciază

 7. Parinte profetiile lui Dumnezeu sunt in functie de alegerea noastra nu?, adica el stie dinainte ce o sa facem dar prin pocainta noastra noi putem schimba profetia nu?. Nu este vorba de predestinare , cum ar fi Iuda ar fi fost predestinat sa-l vanda pe Hristos s-au iudeii sa-l rastigneasca .

  Apreciază

  • Proorocia vine de la Duhul Sfânt. El fiind Dumnezeu deofiinta cu Tatăl și cu Fiul, are atotștiința, știe de mai înainte ce o sa facă omul, ce o să gândească, ce o sa spună. Dar această cunoaștere a Lui, nu-l determina pe om la ce o sa facă. Omul are voie libera.

   Apreciază

 8. Noi avem obiceiurile noastre,ei le au pe ale lor, noi avem obiceiurile noastre crestinesti romanesti ei pe ale lor , numai ca in ziua de astazi aceste obiceiuri crestinesti romanesti incep sa dispara si sunt inlocuite cu cele pagane , satanice , straine de neamul nostru . Nu vedeti ca tineretul numai gandeste crestineste , traditia noastra romaneasca autentica este data uitarii, este inlocuita de alte obiceiuri Hallowen , Sanzienele , Noaptea Sfantului Andrei , Dragobetele , 8 Martie , 1 mai etc. Ei nu mi se pare crestineste , promovarea artelor martiale , s-au aruncarea artificilor ,dar in rest totul este bine , fiecare cu obiceiurile lui , dar sa fim atenti , deoarece nu toate fac parte din traditia unui popor , unele au fost introduse pentru a descrestina popoarele .Nu te supara pe mine , dar asa este , dar vorba ta nu trebuie sa fim nici exagerati .

  Apreciază

  • Mai bine cu sport, chiar de contact, si cu armata obligatorie, tu nu observi pe strazi, barbatii feminizati epilati, cu freze de cocos, slabi , vai de ei, cu pantaloni pana le glezne?
   Marea majoritate, a creatorilor de moda, care fac haine, sunt gay, promoveaza moda gay, de aia este si moda sucita.
   Unde sunt barbatii voinici, cu barba, puternici, demni, loiali tarii, etc. Din pacate multe fete ii prefera, ii adora chiar, pe cei feminizati, bisexuali, gay…asa le plac baieteii, nu barbatii voinici. Pe vremuri se admira curajul, de multi ani, se admira moda gay, masinile, vilele, functiile…alea iubesc aproape toate fetele.

   Apreciat de 1 persoană

 9. Auziti parinte ce trebuie sa faca un profesor de Istorie in aceste vremuri grele , daca trebuie sa predea niste minciuni cu privire la ce s-a intamplat in cel de al doilea razboi mondial ?.

  Apreciază

 10. Iuda nu a fost predestinat Sebastian ci a fost vointa lui vicleana si demonica de a-L trada pe Mântuitorul iar cand a rezalizat gravitatea pacatului nu s-a intors cazand rau in deznădejde.

  Apreciază

 11. E pacat sa fii la moda cu atat mai mult sa mai creezi haine moderne indraznesc sa zic ciudate…ti-e si scarba sa vezi ce mai inventeaza unii creatori de moda.Sfarsitu’ lumii cand pacatele de moarte sunt ridicate la rang de virtute.Jurnalistii uneorii gresesc rau de tot cu stirile ca influienteze pe cei salbi de ingeri si pe tinerii mai ales…tare mai lucra dracu prin ei.

  Apreciază

 12. ”Sinodul îl va primi pe Papă în calitatea sa de şef de stat deoarece nu acceptă utilizarea termenului ‘biserică’ pentru alţi creştini în afara ortodocşilor”, a explicat Tony Nikolov, specialist al revistei ”Christianity and Culture”.
  https://ortodoxinfo.ro/2019/05/03/papa-francisc-ajunge-duminica-in-bulgaria/
  Da Doamne sa nu ajunga francisc-ereticul in Romania.
  Da Doamne intelepciune patriarhului Daniel si intregului cler crestin-ortodox.
  Cu noi este Dumnezeu !!!!

  Apreciază

  • Parinte nu vroiam a va spune dar trebuieste a va spune …se inverzeste agheazma pe fundul sticlei fie din sticla sau plastic apare ceva verde… agheazma luata de la o manastire din Galati in repetate randuri unde am auzit la una din predici cu urechile mele cum staretul ecumenist convins, lauda pe musulmani ca pe unde a fost , a vazut ca la ei in moschee acestia se descalta pe covor si locul este curat , pe cand noi intram incaltati ca vitele si curatenia nu se pastreaza.
   Aghezma luata de la parintele meu duhovnic unde ma spovedesc si impartasesc care a stat dupa putinta impotriva ecumenistilor prin marturisire nu se inverzeste din ce am vazut si este curata .

   Cine are ochi de vazut sa vada si sa ia aminte.
   Slava lui DUMNEZEU pentru toate.

   Apreciază

   • In judetul Galati sunt cateva manastiri, nu stiu ce preot galatean a stat impotriva ecumenistilor…te referi la „Parohia Filesti”? Ca eu am intrebat pe vreo doi, de la alte parohii, si mi-au confirmat ca papistasii au Taine Valide. + ca pe multi slujitori ii cam strange reverenda si se imbraca „casual” si isi rad cam toata barba. In Galati sunt peste 50 de bisericii, peste 80% sunt noi. Cam greu cu marturisitul in Galati, datorita arhieriei…
    Nadajduiesc insa, mai sunt o mana de preoti care au cuget ortodox, dar cu marturisirea e greu tare de tot in eparhie…mai usor urci muntii decat sa marturisesti la Dunarea de Jos. La manastire, la Tudor Vladimirescu, ultima oara cand am fost, desi sunt foarte multe maici, nici nu aveau duhovnic in manastire, erau vreo 2 preoti, dintre care unul de mir, care mai tineau slujbe.

    Apreciază

 13. Parinte daca parintii mei nu vor sa mearga la Biserica , poti sa-i trec pe pomelnic sa se roage Biserica pentru ei ?, parintele Cleopa zicea ca cei care sunt in pacate grave nu poti sa-i treci pe pomelnic . Fratele meu traieste in concubinaj cu o fata de alta credinta , unde sa-l trec ?, il pot pune la acatist si la Sfantul Maslu ?.

  Apreciază

  • Dupa cum stiti, sau daca nu stiti, papa a ajuns in Bulgaria, si a vizitat deja Catedrala Patriarhala Bulgara. Insotit de Mitropolitul bulgar Antonie, papa a intrat in catedrala patriarhala Sfantul Alexandru Nevski, din Sofia, si s-a rugat singur, inaintea altarului din stanga( slavii au si biserici sau catedrale, cu 3 altare). Totul a durat, putin peste 15 minute. 01:35:00

   Apreciază

 14. Parintii mei fac unire trupeasca fara sa faca copii cum pot sa-i pun la Sfanta Liturghie , ori parintele Cleopa spunea ca nu trebuie pusi la Sfanta Liturghie cei care desfraneaza , e valabil si pentru cei casatoriti care fac unire trupeasca fara sa faca copii.Despre paste ne-a zis parintele ca il putem lua timp de 40 de zile , acuma numai stiu ce sa cred .Dumneavoastra sa ma lamuriti ,am luat paste pana acum , si astazi l-am luat iar dupa aceea am baut agheasma mica , trei guri . Parintele de la noi este tanar a zis ca pot sa -l pun pe fratele meu la Sfanta Liturghie insa dupa ce i-am zis de parintele Cleopa ,a zis sa fac ce imi spune constiinta , este si el om , toti preotii gresesc .Nu stiu dar nu este o ordine nici in Biserica , nici in invatamant , nicaieri . Se contrazic preotii intre ei , profesorii intre ei , ma refer la cei de Istorie in special .

  Apreciază

   • Adevarat a inviat , parinte !
    Am spus ce trebuieste spus si aratat…dupa cum ne a spus insasi Mantuitorul HRISTOS DUMNEZEU ” dupa roadele lor ii veti cunoaste ” .
    Acum ma intreb dupa venirea dracului de papa si dupa rugaciunea in comun la Catedrala Neamului Crestin Orthodox a acestui popor roman arvunit si vandut la cel rau de catre pandarii lui ni se va strica agheazma de tot ?
    Sau cumva trebuie sa ne pregatim de urgia lui DUMNEZEU care va sa fie pentru pentru taina faradelegii care se lucreaa in ascuns impotriva Bisericii Orthodoxe de pe acest pamant chiar de catre slugile lui antihrist pusi sa pazeasca turma lui HRISTOS?
    Sa nu fie voia potrivnicului Crucii tale HRISTOASE ci Slava TA DOAMNE Sa se Arate SI A DRRPTEI CREDINTE PRAVOSLAVNICE , SFANTA ORTHODOXIE.

    Maica DOMNULUI fii Aparatoare si Izbavire a noastra pentru Invierea Neamului Orthodox si a noastra intru HRISTOS DUMNEZEU.

    Apreciază

   • In orice caz, dupa ce va intra blestematul de papa in catedrala mantuirii neamului, acolo va trebui de facut aghiazma si de stropit peste tot. Parerea mea este ca arhiereii-preotii-calugarii-credinciosii care se vor ruga impreuna cu el, sa-si ia adio de la mantuire. Este o parere.

    Apreciază

 15. @Sebastian Roagă-te la Maica Sfânta sa afli dacă părinții tai trăiesc (sau Nu)crestineste;îți va rezolva problema…fratele tău nu poate fii pus deocamdată la Liturghie deoarece e inafara Bisericii;asa cum a zis Parintele Teodot:la psaltire ,cred ca și la acatiste. Pr.Cleopa știe mai bine Sfintele canoane ca preotul acel tânăr.Iertare ca am intervenit.

  Apreciază

  • Fratele nu este inafara Bisericii pentru ca este botezat. Insa traieste in pacat cu o eretica, ceea ce e mai grav decat daca ar fi trait cu o ortodoxa. Cu aceasta ori o convinge sa se boteze si apoi sa se se cunune ortodox, ori sa o lase in drumul ei. Dumnezeu sa-i lumineze.

   Apreciază

 16. Ma iertați părinte,.sa postim in ziua când vine papa ca sa răstoarne planul lui ? Sau cum sa procedăm? ce e mai bine sa citim?

  Apreciază

  • Poti sa postesti ca sa nu fie caderea arhiereilor mai rea. Dar cand omul o ia pe panta patimii care-l stapaneste, este foarte greu sa-l mai opresti. Merge … ca innecatul, vorba ceea.

   Apreciază

 17. „De la agențiile de știri internaționale până la ziarele și televiziunile din România, toți deplâng cu lacrimi de crocodil refuzul BO bulgare de a încălca Sfintele Canoane și de a accepta invitația vicleană a ereticului papa Francisc la rugăciune împreună, menită să creeze o confuzie între credincioși cu privire la diferența clară între Dreapta Credință și erezia papistașă”.
  https://ortodoxinfo.ro/2019/05/05/84058/
  Vrednica este BO bulgara !!!
  Dumnezeu sa.l lumineze si sa.l intelepteasca si pe patr.Daniel.
  Doamne ajuta.

  Apreciază

  • Daca tot sunt pusi bulgarii pe treaba (neparticipare la Creta si CMB) atunci sa fi facut treaba pana la capat.
   Ce mare lucru era daca nu bagau in seama vizita papei? Gaseau ierarhii bulgari niste treburi de facut, ca treburi sunt destule.. dar la cum a decurs vizita se pare ca papa le-a fost bagat pe gat,. Prezenta OBLIGATORIE!
   L-ati vazut pe Dragnea al Bulgarilor, Borisov sau cum il cheama, cata ceafa are?… Minutul 00:23, cata dreptate avea M. Eminescu!

   Apreciază

   • Tot sunt mai buni decat toti Arhiereii bulgari cu Patriarhul Neofit. Sunt singurii din lume care au refuzat sa se roage cu blestematul de papa francisc.

    Apreciază

 18. Zeci de teologi şi membri ai clerului catolic – însă niciun cardinal – au semnat o scrisoare deschisă de 20 de pagini, datată 30 aprilie, în care solicită înlocuirea papei Francisc de la Vatican. O petiţie privind schimbarea papei a fost postată pe site-ul Change.org şi a fost semnată, până sâmbătă, de aproape 3.400 de persoane.

  Principalele obiective ale scrisorii sunt „în primul rând de a-l acuza pe papa Francisc de delictul canonic al ereziei şi, în al doilea rând, se le solicite episcopilor să ia măsurile necesare pentru a îndrepta grava situaţie a unui papă eretic”.
  https://m.antena3.ro/externe/cutremur-la-vatican-papa-francisc-este-acuzat-de-erezie-519541.html
  Duca-se !!!!!!

  Apreciază

 19. HRISTOS A INVIAT !!!
  Părinte, eu locuiesc de 10 ani in Germania.
  Anul trecut am chemat preotul acasa de ia citit sotiei si fetitei la 8 zile de la nastere, si am facut si sfintirea casei, inca am aghiasma mica care a facut-o atunci si este perfecta. Acestea le a facut un preot din parohia vecina preotul de la noi fiind plecat in tara.
  Mai am si putina aghiasma mare de la boboteaza, unde a slujit preotul de care apartin, aghiasma e perfecta dar am baut-o in postul mare impreuna cu anafură, toata duminica duc fetita la impartasit si iau anafura.
  Cand m-am spovedit i-am spus preotului de la parohia mea ca pt mine catolicii sunt niste eretici ( slujbele se tin in cladiri”””((( lăcase de cult )))””” catolice sau evangheliste) si tot ce au ei sunt niste idoli, preotul mi-raspuns ca da , dar noi avem la dispozitie locurile lor si platim chirie mai mult simbolic .
  Inca nu am indraznit sa-i spun ca l-am vazut pe „” ierarhul „” locului pupand mana inaintemergatorului lui antiHrist francisc la Roma este clip filmat, dar urmeaza, oricum tot timpul canld il pomeneste ma rog in gand sa-l aduca DUMNEZEU pe ierarh la CALEA DREAPTA, LA MARTURISIRE.
  Părinte tare as vrea cand o sa venim in tara sa ne intàlnim.
  DOAMNE , TE ROG INTOARCE-NE PE TOTI ROMANII IN TARA NOASTRA ROMANIA, SA MUNCIM PĂMANTUL, SA CRESTEM ANIMALE, SA FACEM FAPTE BUNE SI MILOSTENIE , SA TRAIM PLACUT TIE DOAMNE SI SA NE MANTUIM!!!

  Apreciază

   • Hristos a Inviat! Inainte de Paste a fost invitat la o biserica din diaspora un parinte din Romania. Ce m-am bucurat cind am intrat la Sf. Liturghie si am vazut ca au acoperit o o cruce care daca te uiti mai atent la ea este rasturnata si o statuie de acolo reprezentari ‘moderne’ toate fiind ale catolicilor. Din pacate a plecat parintele acela si am ramas iar cu chestiile acelea la vedere.. political corectness. Iar cind aud expresia fratii nostri catolici in cuvintul de invatatura deja am luat drumul spre iesire.

    Apreciază

   • Acesta este rodul diplomatiei ecumeniste si a teoriei ca trebuie sa fim ospitalieri cu romano-catolicii si papa ca doar si ei ne lasa sa facem slujbe in catedralele lor. Toata aceasta asa-zisa ospitalitate a papei-cardinalilor in Italia cu ortodocsii nu are decat un singur scop : atragerea spre fatala unire satanica . Dar Biserica Ortodoxa nu va cadea niciodata. Capul ei este Dumnezeul Om Iisus Hristos. Din Biserica vor cadea doar ecumenistii. Sa nu creada ei ca daca in timpul vietii lor nu vor fi condamnati de vreun Sinod Ortodox, vor scapa de iad. Sa-si aminteasca de Origen care a fost condamnat la iadul vesnic de catre Sinodul V Ecumenic dupa moartea lui !!!
    Nu suntem frati cu romano-catolicii si cu membrii nici unei alte religii. De ce ? Pentru ca nu avem acelasi Tata Ceresc. „Tatal ceresc” al romano-catolicilor nu este unicul izvor al fiintei dumnezeiesti, nu numai El purcede pe Duhul Sfant ci si Fiul … dupa teoriile lor eretice. Daca te iei dupa erezia lor filioque rezulta ca Duhul Sfant devine nepot al Tatalui, ceea ce este o aberatie. L-ar fi numit asa Insusi Hristos. Dar El il numeste „alt Mangaietor, Duhul Adevarului care de la Tatal purcede”. Nu suntem deci frati cu romano-catolicii. Biserica Ortodoxa nu are surori, nici macar una. Ea este Unica Biserica a lui Hristos atat in Ceruri cat si pe pamant. Sfanta Liturghie de pe pamant este una si aceeasi atat pe pamant cat si in Ceruri. Jertfa fara de sange a Marelui Arhiereu Iisus Hristos de pe Sfanta Masa de la Sfanta Liturghie este aceeasi pentru lumea vazuta si nevazuta. Dar duhurile Sfintilor si Dreptilor au impartasirea de dansa mai puternic, dar nu deplina, caci ei acum au trupurile in pamant asteptand Invierea cea de Apoi.

    Apreciază

   • Adevarat a inviat , parinte

    Vrednic este Mitropolitul Nicolai al Plovdivului ” cand vine antihristul papa sa l intampine … ” , Cinste ierarhilor si patriarhului Bisericii ORTHODOXE Bulgare !

    Apreciază

  • https://realitateafinanciara.net/sute-de-mii-de-romani-nu-vor-sa-auda-de-munca-desi-angajatorii-ii-implora/
   Cam asta e situatia in Romania… In rest, mitinguri, gratare, steaguri rosii, „binecuvantari” papale..

   Iata si cine ne conduc sau ne-au condus (aici culoarea politica conteaza mai putin):
   https://ro.wikipedia.org/wiki/List%C4%83_de_politicieni_rom%C3%A2ni_implica%C8%9Bi_%C3%AEn_scandaluri_publice

   Un exemplu care spune tot, Darius Valcov – fost ministru al finantelor publice (adica lupul paznic la oi) in prezent premierul din umbra al PSD, la inceputurile „carierei” de excroc se prezenta ca „director” al unei banci importante…

   https://adevarul.ro/news/politica/portretul-dariusvalcov-premierul-umbra-romaniei-lansat-basescu-ajuns-vocea-luidragnea-In-scandaluri-rasunet-fost-implicat-1_5c0525badf52022f7514e6bd/index.html
   http://www.ziare.com/darius-bogdan-valcov/dna/inalta-curte-cum-si-a-facut-darius-valcov-o-galerie-de-180-de-tablouri-din-bani-negri-1551688

   Cam asta a ajuns Romania.

   Apreciază

 20. De mult timp Parinte, am tot fost framantat de o dilema: Care sunt mai rai? Cei mai rai dintre cei rai?
  Catolicii sau musulmanii?
  Crestinii culturali (protestantismul si sectele neo-protestante) sau musulmanii?
  Or fi greco-catolicii mai buni decat musulmanii?
  O fi avut dreptate Basescu cand ne invata ca, citez „e mai bine cu raul mai mic”?
  Or fi greco-catolicii un rau mai mic, raul cel mai mic?

  Sf. Ioan Iacob Hozevitul spune ca atat catolicii cat si musulmanii (al qaeda, isis) sunt capetele aceleasi fiare:

  Căci astăzi „fiara cea gândită”
  Îşi mişcă capetele ei:
  Masonieria, comunismul
  Şi otrăviţii de evrei!

  Papalitatea eretică
  Şi cu păgânii din Agar
  Aruncă mai cu îndârjire
  Săgeţile lui Veliar!

  Din şapte capete de fiară,
  Aceste cinci s-au arătat,
  Iar când se vor ivi şi restul,
  Sfârşitul s-a apropiat!

  Apreciază

  • Mai intai sa ele para rau. Sunt doua suflete care au pierdut pe veci Botezul ortodox. Sa se spovedeasca si apoi sa aduca roada vrednica de pocainta cat traiesc. Sa fie nasi la botez unde se poate, sa combata apoi cu mijloacele pe care le au avorturile, sa ajute pe unele care au de gand sa avorteze, sa nu faca asa ceva. Si vor fi iertati.
   „„Sunt chirurg ginecolog de aproape două decenii şi multă vreme am trăit în pace şi din belşug! Incepând din 1999, viaţa mea s-a dat peste cap din senin… într-o noapte, am visat o mulţime de nou-născuţi care parcă înotau pe sub apă, într-un acvariu uriaş, aflat chiar în faţa mea, şi păreau că se sufocă; fiindcă pipăiau cu disperare peretele de sticlă, căutând o ieşire. N-am să le mai pot uita niciodată ochii aceia mari şi disperaţi ce priveau spre mine! De a doua zi, au explodat în existenţa mea câteva necazuri grave, care m-au adus până în pragul disperării. Soţiei i-a fost diagnosticat un cancer la sân şi a suferit o operaţie ce a mutilat-o pe viaţă, fără a i se putea măcar garanta supravieţuirea. In scurt timp, fiul meu – licean pe atunci – mi-a mărturisit, într-o manieră suspectă, că datorează o sumă mare de bani cuiva şi că viaţa i-ar putea fi în pericol dacă nu îşi achită datoria. Foarte repede am aflat că devenise dependent de heroină şi se împrumuta tot mai des, pentru că nu-i mai ajungeau banii ca să-şi plătească dozele aproape zilnice. După nici o săptămână, mi-a fost furată maşina – un Volkswagen Passat nou-nouţ – pe care nu apucasem să o asigur împotriva furturilor. Şi pentru ca tabloul sumbru să fie complet, interiorul vilei noastre spaţioase a fost parţial distrus de un incendiu… Eram pur şi simplu copleşit! Deşi eram un om relativ credincios, fără să frecventez prea des bisericile, mi-a venit deodată gândul să urc în Dealul Patriarhiei, căci culmea disperării mele a coincis cu ziua de 27 octombrie, când se face pelerinaj la moaştele Cuviosului Dimitrie Basarabov. In orele cât am aşteptat la coadă, m-am rugat pe tăcute, întrebându-l pe Sfânt, în faţa raclei căruia urma să îngenunchez, unde greşisem, de se abătuseră atâtea nenorociri, dintr-o dată, pe capul meu, şi ce era de făcut. Când am ajuns în faţa moaştelor, nici n-am mai putut gândi ceva… Am izbucnit doar în plâns şi nu m-am putut opri decât târziu, după ce coborâsem dealul. Ei bine, vă rog să mă credeţi că în noaptea următoare l-am visat pe Sfântul Dimitrie cel Nou, care mi-a vorbit cu multă blândeţe, dezvăluindu-mi adevărul pe care eu îl ignorasem cu desăvârşire, ca un nelegiuit ce eram! Mi-a spus că acei nou-născuţi pe care îi văzusem în vis erau cei 187 de copii ce nu mai apucaseră să ajungă pe lumea asta, pentru că eu le făcusem chiuretaje mamelor lor, la cererea acestora, şi primisem o mulţime de bani necuveniţi, în schimbul acestor crime. Sfântul a continuat să mă lumineze cu aceeaşi blândeţe, lămurindu-mă că dacă voi continua să comit asemenea pruncucideri, nenorocirile ce se vor abate asupra mea vor fi şi mai mari. Mai mult decât atât, mi-a cerut să botez un număr de copii egal cu cel al bebeluşilor pe care îi omorâsem cu mâinile mele, avertizându-mă: «Vei vedea ce se va întâmpla, pe măsură ce vei duce la capăt o asemenea faptă bună! Şi nu mai păcătui…» De a doua zi, n-am mai făcut nici un chiuretaj şi mi-am câştigat existenta din consultaţii, naşteri sau intervenţii chirurgicale care ajutau venirea pe lume a unor copii. La foarte scurt timp, am pornit cu soţia mea prin orfelinate, însoţiţi de preotul de la noi din parohie, botezând cel puţin un copil în fiecare lună! Vreau să vă spun că lucrurile au luat, pe nesimţite, o cu totul altă întorsătură în viaţa mea… Astăzi, după cinci ani, soţia se simte bine, chiar dacă şi-a pierdut un sân, iar fiul meu, după terminarea liceului, m-a rugat să-l ajut să se interneze într-o clinică de dezintoxicare. Acum este pe deplin vindecat. Analizele medicale ale soţiei dovedesc că pericolul de cancer a fost îndepărtat. Ne-am refăcut casa, cu greu, dar temeinic şi – surprinzător pentru un păcătos ca mine – câştigurile noastre băneşti nu s-au diminuat foarte tare, în absenţa chiuretajelor! Eu am devenit un om cu adevărat credincios, care a înţeles, măcar în ceasul al XlII-lea, că totul se plăteşte în viaţă, după măsura faptelor rele, dar deopotrivă, totul se răsplăteşte în viaţă, după măsura faptelor bune. Vedeţi cum lucrează Dumnezeu prin Sfinţii Săi?! Cuviosul Dimitrie Basarabov nu a făcut cu mine o minune «obişnuită», nu mi-a salvat viaţa la modul spectaculos, dintr-un accident de maşină, să zicem, ci mi-a deschis mintea şi m-a ajutat să mă salvez prin propriile mele fapte“

   (Alexe I., 49 de ani, medic specialist chirurg, obstetrică şi ginecologie, Bucureşti).
   http://www.cuvantul-ortodox.ro/minunile-cuviosului-dimitrie-nou/

   Apreciază

 21. In iconografia veche, pe catapetesme, in icoane, la Pogorarea Sfantului Duh, intre Apostoli, este si Maica Domnului.
  Dar in noua iconografie, intre apostoli, apare un barbat, cu un brau in maini. Se spune ca datorita influentelor protestante, multi dintre iconografi, picteaza acel barbat, decat pe Maica Domnului intre Apostoli. Voi ce stiti?

  Apreciază

  • Maica Domnului trebuie sa fie in mijlocul Sf.Apostoli. Ea este mai mare decat toti Sfintii. Cand veneau din foarte obositoarele si riscantele calatorii misionare, Apostolii numai privind fata Maicii Domnului luau putere si se revigorau.

   Apreciază

 22. HRISTOS A INVIAT !!!
  Dar,din pacate,gîrbovitul daniel IL tradeaza-cu siguranta ca nu doar pt treizeci de euro.
  https://ortodoxinfo.ro/2019/05/07/84129/
  Sa ne rugam in continuare ca Dumnezeu sa.l lumineze pe patr.daniel.
  Cu noi este Dumnezeu si nu ne va lãsa pt nici un tradator !!!
  Maica Domnului acopera.ne cu cinstitul tau Acoperamint.

  PS:Parinte,daca „fruntea” BOR-ului tradeaza,chiar ca incepe cernerea,deoarece Romania.este tzara preponderent ortodoxa.
  Este cum ati spus si cum de fapt se vede in toata lumea:Dumnezeu i.a dat „liber”potrivnicului,din cauza pacatelor ns.
  Nu pot sa cred cit de inconstienti sint patr.daniel si cei care au semnat/participat la tilharia sinodala din Creta !
  Cu siguranta ca acele semnaturi au fost condamnarea Bisericii Ortodoxe Romane.
  Mare dezamagire,mare durere !

  Dumnezeu sa ne ajute.
  Doamne miluieste.

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s