Ultimele capcane ale papismului eretic ecumenist

Ganduri duhovnicesti despre Pasti

Parintele Gheorghe Calciu a avut darul proorociei. Sunt marturii ale ucenicilor care s-au spovedit la sfintia sa despre acest dar.  Pentru Biserica, ne intereseaza o proorocie  a sa care se implineste de peste 20 de ani, in fiecare duminica : Sf.Liturghie ortodoxa savarsita in catedralele romano-catolice din Apus. Iata ce prevedea P.Ghe.Calciu : „Acuma lumea este perfida. Acuma se vorbeste de iubirea universala. Acuma se ofera burse.Te duci acolo si te intorci ecumenist. SE OFERA BISERICI. SUNTETI GATA DE TOATE COMPROMISURILE ? PENTRU CA EI TE ATACA CU ACEST DUH AL COMPROMISURILOR CU MULTIPLE FETE. CARE CA UN BALAUR ISI IA TOATE INFATISARILE POSIBILE. NU POTI SA TE DUCI. SI EU ZIC ASA : VAI DE CEI CARE SE VOR LASA SEDUSI SI CINSTE CELOR CARE VOR REZISTA.” min 8:46 … min 9,23.https://www.youtube.com/watch?v=veS9kGyfSRI&t=23s&fbclid=IwAR32y2pYs-k9U7Aa-WkyiY3R5vumZNzPTCTba62eWT9SM5AtoY7MAnWzdOA

Iata deci ca, aceasta ingaduinta pe care au facut-o papii in ultimii 20 de ani cu ortodocsii, permitandu-le sa slujeasca Sf.Liturghie ortodoxa  in catedralele lor, este de fapt o capcana, vizand mai multe aspecte :

 • tocirea constiintei ortodoxe care, conform canoanelor nu permite ortodocsilor sa slujeasca, sa se roage in locasurile de cult ale ereticilor ;
 • intalniri ale ortodocsilor ( arhierei, preoti, credinciosi ) cu gazdele ( cardinali, „preoti”, credinciosi ) si primirea binecuvantarilor de la eretici-care nu sunt binecuvantari ale Sfantului Duh, ci ale duhului rau al erezilei care i-a si hirotonit !!! ) ;
 • atragerea unor ortodocsi neantemeiati dogmatic, la slujbe-care se fac in aceleasi catedrale si la „binecuvantari” de la ereticii romano-catolici ;
 • raspunsul arhiereilor ortodocsi adepti ai „ecumenismului lucid” care-vezi Doamne, sunt ospitalieri si ei cu papa si primirea lui in Catedrala Mantuirii Neamului ca si cum ar fi arhiereu valid-prin tragerea clopotelor, imbratisarile cu el, acceptarea „binecuvantarilor” papale-care de fapt sunt inrauriri demonice.                                                                                                               Toate acestea sunt doar inceputul. Iar dupa tehnica pasilor marunti, se va ajunge si la fatala unire satanica cu papa si cu biserica lui-sinagoga a satanei.                                                                         Cu toate ca au fost avertizati de nenumarate ori din partea atat a unor Sfinti canonizati recent ( Sf.Justin Popovici, Sf.Paisie Aghioritul, Sf. Porfirie Aghioritul … ) cat si a unor Parinti duhovnici marturisitori ai temnitelor comuniste (  P.Justin Parvu, P.Arsenie Papacioc, P.Adrian Fageteanu, P.Arsenie Boca … ), arhiereii adepti ai „ecumenismului lucid” nu dau semne de indreptare si nu tin cont de vocile poporului dreptcredincios, mergand cu pasi mici dar siguri din rau in mai rau.                                         Noi sa nu ne smintim si sa ne pierdem credinta sau sa trecem la secte stiliste sau mai nou-nepomenitoare, pentru ca Biserica este in Mainile Capului Ei, Iisus Hristos Dumnezeul -Om. Ecumenismul este inca ingaduit de Hristos si poate inca nu s-a umplut paharul maniei Sale cu smintelile ecumeniste.  Chiar daca Dumnezeu va ingadui venirea papei francisc in Romania,  noi sa ne pastram Ortodoxia, sa nu mearga nimeni dintre ortodocsi la intalnirile organizate cu el si sa ne rugam pana la sfarsit pentru Biserica, tara noastra si pentru intreaga lume.                        Inchei, repetand ultimul cuvant pe care l-am auzit din gura P.Adrian Fageteanu : ” Dumnezeu sa va ajute sa-i biruiti pe ecumenisti.” Doamne ajuta. Hristos a Inviat.

154 de comentarii

 1. Ramane de vazut, cum vor decurge lucrurile, daca va vizita Catedrala Nationala, il va baga in altar, si daca se va face rugaciune in comun.
  Daca se va intampla…atunci va fi iar scindare si ruptura, nepomenitorii mai hotaratii, ALTII SE VOR RUPE, IAR CREDINCIOSUL DE RAND, NEECUMENIST, DAR SATUL DE RACEALA, PREZENTA APROAPE IN TOATE BISERICILE, CLER SLAB, CU FRICA DE MARTURISIRE, CA-I DA AFARA, ISI PIERD PAROHIILE SI BANII…SE VA DEPARTA MAI TARE…DE CELE DUHOVNICESTI.
  ESTE UN DUH DE ASTA, MAI PRIN TOATE PAROHIILE, CA PARCA INTRI IN INSTITUTII DE STAT, NU „INSTITUTII DUHOVNICESTI” FORMALISM, SLUJBE FORMALE…

  Apreciază

  • Bine spus „Institutii de stat”…
   Biserica este subordonata administrativ si legal statului antichristic, care permite avorturile si homosexualii..
   Biserica trebuia sa ramana privata, in SUA Bisericile Ortodoxe (OCA si ROCOR) sunt private, nu au nici o legatura cu statul antichristic. Dar Cuza Voda a executat alte ordine..

   Apreciază

   • Am participat si eu si este singurul protest la care nu am vazut un incident neplacut ..unde Jandarmii erau PRiETENi cu oamenii si la final fiecare drept credincios a strans gunoiul fara sa se comporte precum porcii la alte manifestari politice de toata mizeria!!! MI-A placut FOARTE mult , Parinte chiar eu reveninad de curand din Germania am ramas impresionată plăcut !! Totul a inceput prin a ne da toti cu Mir in semnul Sf Cruci si a cânta Hristos a Înviat din morți !!! Mi-au dat lacrimile de BUCURiE…mi-ar fi placut sa fim intr-un nr mult mai mare !!!!

    Apreciază

 2. https://adevarul.ro/economie/stiri-economice/bnr-lanseaza-monede-aur-alama-sarbatorirea-vizitei-papei-francisc-romania-1_5ce66e30445219c57ef4061d/index.html

  Ar trebui iniţiată o măcar petiţie on-line legată de lansarea acestei monede. Din punct de vedere politic, de ce să promovăm atât de mult un şef al altui stat? Din punct de vedere religios, de ce să le impunem ortodocşilor români să-l venereze pe papa? Ne intoarcem iar la timpurile când li se cerea creştinilor să-i cinstească pe idoli?

  Dacă acum acceptăm ca papa să fie venerat în acest chip, probabil, nu peste mult timp se vor introduce persecuţii pentru cei care nu-l vor cinsti! Zeificarea în acest fel a papei de către români reprezintă o trădare a lui Hristos. Ne-am bucurat că scăpăm de comunism, care promova ateismul, dar, dacă-l cinstim astfel pe papa, e mai rău. Negarea lui Dumnezeu din vremea comunismului a dat României o multime de sfinti pe care Dumnezeu îî ştie, chiar dacă noi nu-i canonizăm. Pervertirea conştiinţelor ortodoxe prin impunerea unei monede cu chipul papei este în măsură să ducă multe suflete în iad. Oamenii se pot sminti din cauza duhului lumesc, din dorinţa de a fi la modă şi pentru că aşa zice mass-media politizată. Însă scris este ,,Vai de cel prin care vine sminteala!”

  Sfinţii români zac necanonizaţi şi neştiuţi, iar noi batem monede pentru a-l slăvi pe cel care îi canonizează pe greco-catolicii care n-au trecut la Ortodoxie! Oare chiar trebuie să ne fie ruşine că suntem ortodocşi? Oare chiar trebuie să ne asemănăm cu Iuda Iscarioteanul? Desigur, mai este loc în iad alături de el, dar Hristos a venit ca să ne mântuiască, ne-a lasat o credinţă mântuitoare păstrată cu jertfe de înaintaşii noştri. De ce s-o trădăm?

  Catolicismul a beneficiat deja de-a lungul timpului de mult sprijin politic şi s-a impus prin forţă aproape la fel ca şi islamismul. A venit cu din ce in ce mai multe inovaţii, cu din ce în ce mai multe forme de luptă împotriva lui Dumnezeu. Să nu uităm asta. Erezii peste erezii, culminând cu infailibilitatea papala! Doamne, fereşte!

  Cum să fii de acord cu venerarea unui om care îţi necinsteşte BISERICA la tine acasă, măi ortodoxule? E ca şi cum l-ai cinsti pe cel care îţi violează mama!!! Nu vezi, măi ortodoxule, că papa suferă de patima mândriei, că se autozeifică, în cel mai înalt grad? Dacă nici pe îngeri nu i-a iertat Dumnezeu pentru mândrie, cum îl va ierta pe papa şi pe cei care îl urmează? Să ne doară mai mult ca oricând cuvintele psalmistului: ,,De vedeai furul, alergai cu el şi cu cel desfrânat partea ta puneai. Gura ta a înmulţit răutate şi limba ta a împletit vicleşug. (Psalmul 49, versetele 19-20)

  Emiterea acestei monede reprezintă o încercare de intimidare a ortodocşilor de către BNR şi de trasare a unei linii de modă modă corecte politic, un abuz de neacceptat pentru un ortodox. Avem datoria de a ne apăra credinţa şi noi, cei de jos, nu doar cei care, pentru păcatele noastre, se află acum în fruntea ţării şi nu pot sau nu vor să ia decizii corecte.

  Apreciază

  • „Albert Wass, născut pe 8 ianuarie 1908 la Răscruci, judeţul Cluj, se sinucide pe 18 februarie 1998 la Astor, în Florida, lăsând în urmă 14 crime nepedepsite. În ciuda faptului că promovarea cultului unui criminal de război atrage, potrivit legii, o pedeapsă cu închisoarea de la 6 luni la 5 ani, amenzi şi interzicerea unor drepturi, în secuime acest lucru nu sperie pe nimeni. Aşa se face că în mijlocul oraşului Odorheiu Secuiesc, în Parcul Memorial, a fost ridicată, cu acceptul autorităţilor de ori-gine maghiară, o statuie reprezentându- l pe Albert Wass. Pentru a fenta legea, bustul poartă doar denumirea de “Vandor szekely”, adică “Secuiul rătăcitor”, evitându- se altfel scrierea numelui celui care se face vinovat de crime de război împotriva românilor.
   Citeşte întreaga ştire: A omorât 14 români în 1940. Acum are statuie în România!”

   https://www.libertatea.ro/stiri/a-omorat-14-romani-in-1940-acum-are-statuie-in-romania-715498

   Apreciază

 3. Vă rog, citiți asta și nu veți mai avea nici un dubiu în privința pr. Arsenie Boca:

  Apreciază

  • Parinte Evghenie, eu sunt lamurit in privinta P.Arsenie Boca : este in randurile Sfintilor. A avut un sfarsit mucenicesc, asa ca daca o fi gresit ceva, Dumnezeu l-a iertat. Care se sminteste fe pictura lui, se pagubeste singur. Icoana lui cu Invierea Domnului o aveam intr-o camera. Ma gandeam ca e cam ciudata dar ca el e totusi Sfant. Intr-o zi a luat foc ceva din acea camera si s-a innegrit totul, inclusiv celelalte icoane. Totul mirosea a fum si era negru. Icoana cu Invierea pictata de P.Arsenie Boca era chiar jos, langa fotoliul care luase foc.A fost singura icoana care nici nu s-a innegrit si nici nu mirosea a fum. O am si acum.

   Apreciază

   • Parintele Arsenie Boca este Sfant si in aceste vremuri de rastriste m a ajutat si ajuta pe tot omul cazut , mai ales astazi cand lupta se da pe fata cu fiara antihrista .
    Cei care ati cazut in capcana hulitorilor asupra Sfinteniei Parintelui Arsenie Boca este ca si cum v ati legat singuri de maini , picioare in obezi cu o piatra care numai prin rugaciune de cerere si iertare de la Maica DOMNULUI puteti scapa pentru mangaierea sufletului .

    Greu este a izbi cu piciorul in tepusa atunci cand intunericul il numesti lumina iar lumina o numesti intuneric .

    Apreciază

   • Hristos a inviat, cuvioase parinte Teodot! Sunt de acord cu sfintia voastra. Si eu am marturie de la un parinte (Iason monahul) trecut la cele vesnice in 2012, pe care l-am cunoscut sporadic cand il vizitam la mrea Bucium. El a avut o revelatie in chilia sa, si cand i-am spus ca parintele Arsenie Boca a zis ca unde 2 sau 3 oameni vor vorbi despre el si el se va afla deasupra lor in timpul pomenirii lui, chiar in acea clipa am vazut cum cuviosul parinte Iason s-a uitat deaspura noastra a zambit ca incuviintare si mi-a spus „Asa este”. Desigur multi pot spune ca poate s-a inselat, dar eu si multi care mergeam sporadic sau mai des la chilia lui stiam ca este sfant, cum stiam ca sfant este si preacuviosul parinte Iustin Parvu care multe lucruri mi-a spus in necazurile cu care ma duceam la sfintia sa, lucruri de taina pe care doar eu si Dumnezeu le stiam. Deci, pentru mine parintele Arsenie boca este sfant, cum cuviosii parinti Iason , Iustin si multii altii sunt sfinti, desi multa lume nu se ducea la ei ca la sfinti, de aceea fiecare a primit sfaturi pe masura smereniei si a incredintarii ca prin acesti oameni sfinti vorbea Insusi Sfanta Treime. Toate cele
    bune!

    Apreciază

   • Iata ca acum reuseste planurile fara varsare de sange !!! Prin persuasiune-viclenie, blandete falsa, modestie-saracie falsa !!! Crezi ca papa nu stie care sunt cauzele urii unor romani fata de arhiereii ortodocsi ? Opulenta, luxul, masinile, slariile de sute de milioane. Aici va bate toba.

    Apreciază

  • .Ma iertati dar nu vad nici o legatura intre documentul pe care l-ati postat si P. Arsenie Boca.
   Poate ati postat din greseala un alt document, se mai intampla..

   Apreciază

  • Nici diavolii comunisti ,oricat s-au straduit si n-au gasit nimic cu care sa-l acuze pe P. Arsenie Boca.
   L-au arestat si… i-au dat drumul.

   Apreciază

 4. Este intr-un sat o icoana făcătoare de minuni pictata de Pr. Arsenie Boca. Defapt sunt mai multe icoane…Dumnezeu s-a uitat la inima parintelui nu la talent. Pictura are profetii….Există oameni care s-au vindecat la mormântul sfintiei sale;femeii care au adus prunci pe lume după ce s-au închinat la mormântul Pr. Arsenie. Dacă nu e Sfânt atunci cred ca și Pr. JUSTIN ne avertiza. Mulții ,din indemnul pr. ARSENIE au ajuns preoti sau monahi (Pr.David Stoica,Pr.prof.dc. ILIE MOLDOVAN-DUMNEZEU SA ÎL ODIHNEASCĂ!).

  Apreciază

  • Nu cred ca trebuie sa spuna cineva despre altcineva ca este sau nu este sfant… vad ca o aroganta si obraznicie, adica lipsa de smerenie.
   Si sigur – „fa ce zice popa…. nu face ce face popa!”; aici romanu’ arata ca este respectuos, ascultator dar nu este prost!
   S-au facut preoti dar asta nu inseamna ca trebuia sa faca exact ca el – de exemplu adunari mistice noaptea, pe deal – nu in manastire.

   Sa fii chemat sa-ti duci viata de calugar intrerupta fortat si sa refuzi, sa faci adunare – practic – religioasa „in lume” fara incuviintare canonica in asezamant proprietate particulara, … nu vad nici smerenie, nici ascultare, nici urmarea canoanelor.
   Nu intru in aspectele publicate cu privire la teologie, declatratii, marturisiri…
   Sint convins de ascendentul psihologic, de atractia prezenta celor care-l intalneau.
   Problema sfiinteniei nu cred ca se transeaza pentru ceea ce impresioneaza placut, fara a cantari si cele care arata contrariul – ratiunea cere sa nu fie caderi prea multe si nici decisive si sa fie mult mai multe ridicari, trairi in spiritul Adevarului.
   Cred ca este mult elan emotional care se manifesta, in detrimentul smereniei si duhovniciei canonice cand este categorisit „popular” in randul sfintilor.
   Nici minuni – daca vrem sa avem masura… – nici martiraj ci acceptarea „civiliei” imbogatite spiritual; asta nu poate fi tehnologia dobandirii sfinteniei, nu ma bucur sa spun.

   Apreciază

 5. Dumnezeu sa-i binecuvinteze pe toți romanii care merg mâine la protest împotriva lui papa Francisc.!Sunt mărturisitori și vor avea răsplată de la Dumnezeu.

  Apreciază

 6. In Galati, in ultimele 72 de ore, au avut loc vreo 3 crime, 2 in judet, si una in Galati, la ultima, imaginile sunt cutremuratoare, s-au dat imaginile pe mai toate televizunile. Puteti gasi pe internet imaginile odioase.

  SUSPECTII, SUNT ELEVI LA SEMINARUL TEOLOGIC DIN ORAS, NICI 20 DE ANI NU AU.

  Pe vremuri cei care doreau sa devina preoti faceau seminarul la manastire, erau invatati cu viata aspra, asceza, rugaciune…

  O sa-i cunoasteti dupa raodele lor…! Vai de Tara Romaneasca, ce a ajuns sa fie…

  Apreciază

 7. Unchiul meu sufera de patima lacomiei, acum el este bolnav , nu se stie cat mai are de trait , il pot pune la Sf Liturghie?.

  Apreciază

 8. Părinte,cred ca icoana dvs este făcătoare de minuni. Cu inima și gândul ma închin icoanei dvs.-cu Învierea Domnului -pictata de Sf.Arsenie Boca. Doamne ajuta tuturor!

  Apreciază

  • Nu stiu cum o fi, dar va spun ca nici nu s-a innegrit deloc si nici nu miroase a fum deloc.Iar la peretii camerei am lucrat zile intregi pana la epuizare, ca sa-i curatim. Eu doar m-am gandit ca poate l-o fi iertat Dumnezeu pe P.Arsenie Boca pentru pictura. Iar Icoana are 70/50 cm. Era chiar sprijinita de perete si langa fotoliul care a ars. P.Arsenie Boca sa se roage pentru noi.

   Apreciază

 9. Daniel Constantin il cheama , dar sufera de patima lacomiei , are epilepsie mama si ceilalti i-au zis sa termine cu animalele , el nu vrea sa termine , nu stiu ce sa fac , sa-l pun la Sfanta Liturghie ?.Toata viata a muncit ca un rob , nu are copii , nevasta , el spera ca vin nepoti sa-l ingrijeasca .

  Apreciază

   • …parinte Teodot n ati inteles mai nimic din ce v am spus …
    Acum am ajuns sa pomenim si pe incornoratu la Sfanta Liturghie uciga l ar Crucea .
    Si ce mai lucreaza prin vrajitori acest antihrist …

    Of DOAMNE cat mai lasi lucrarea vrajmasului potrivnic Crucii in gradina Ta ?
    ” vor vrea sa faca Noul Ierusalim in Bucuresti dar nu va ramane piatra peste piatra ”
    Parintele Arsenie Boca

    Apreciază

   • Parinte despre acest ,,Daniel Constantin” v am scris candva o marturisire directa si v am spus ca aceasta ” persoana ” nu este altcineva decat incornoratu sau drac impielitat uciga l ar Crucea care poate fi antihrist pentru ca inghite suflete prin simpla prvire hipnotica pe care o are .
    O sa mi spuneti ca acestea sunt aberatii insa …va las pe dvstra sa discerneti urmarind metehnele si viclenia cu care lucreaza cum ii lucreaza in ascuns pe cei ce i se inchina.
    Si intr adevar lucreaza prin cei care se supun fiarei antihriste si profetului mincinos.
    Iar pentru cei care nu stiu mai am si un al doilea nume de botez nespecificat in acte adica neinregistrat in catastiful fiarei antihriste si pentru care Maica DOMNULUI imi este Aparatoare.

    Apreciază

 10. În sala de întruniri a Consiliului Mondial al Bisericilor (C.M.B.), la Centrul, deci, care facilitează şi co-ordonează unirea tuturor bisericilor, există o tapiţerie de dimensiuni uriaşe cu icoana lui antihrist care va veni pentru a unifica întreaga lume.

  „Înainte de a analiza icoana lui antihrist, să ne uităm la emblema C.M.B., care prezintă un interes deosebit şi asta deoarece a fost modificată”.
  https://esxataxronia.blogspot.com/2018/12/icoana-lui-antihrist.html
  Doar BO bulgara a vazut si s.a retras.

  Apreciază

 11. Opriti-va hulitorilor !!!!!!!
  Parintele Arsenie Boca este Sfint la Dumnezeu !
  Dumnezeu sa.i odihneasca pe toti martirii/sfintii inchisorilor dar,cine citeste sau asculta „Marturii despre Pr.Arsenie Boca”,daca are mintea si inima luminata,intelege sfintenia Parintelui;nu mai amintesc de faptele petrecute in inchisoare,unde nu l.au putut tine cit si.ar fi dorit criminalii deoarece mereu îl gaseau pe Parinte in celula dar usa era deschisa,drogul care i l.au dat pt a marturisi ce se spovedeau legionarii la Sfintenia sa dar,in loc de denuntz n.au auzit decit „rugaciunea inimii”incit l.au trimis in celula….etc….etc.

  http://www.cuvantul-ortodox.ro/marturii-sfantul-arsenie-boca-minuni-proorocii/
  https://adevarul.ro/locale/hunedoara/arsenie-boca-securitatea-cea-mai-cutremuratoare-ruga-celula-sfantul-ardealului-disparut-cateva-clipe-fata-tortionarilor-groaza-acestora-1_55183ac7448e03c0fd0719e6/index.html
  In linkurile trimise se gasesc si marturiile d.nei Aspazia Otel Petrescu care de tinara a avut fericirea de a fi binecuvintata de sfintul Parinte Arsenie Boca si care ne spune ca sfintul Parinte impreuna (!!!) cu pr.Staniloaie au tradus Filocalia(si cu ajutorul dnei Zorica)-fapt care spre rusinea celor in măsura,nu este amintit nicaieri-de asemenea este redat si schimbul de scrisori dintre sfintii Parinti Arsenie Boca si Cleopa si multe altele.
  Dumnezeu sa ne lumineze pe toti si pe hulitorii Sfintilor stiuti de EL
  Sfinte Parinte Arsenie roaga.te pt noi neputinciosii cu inima si cu mintea.

  Apreciază

  • Inselaciuni evidente : „Mos Ilie”, „clopotul care va chema toate neamurile …” Pana acolo am citit. Mai departe nu are rost. Imi pare rau de P.Pantelimon, Dumnezeu sa-l ierte.

   Apreciază

   • Parinte Teodot de ce fac monahii rusi Crucea sub forma de Clopot adica mai concret mi am cumparat o Cruce din lemn cu HRISTOS rastignit intr adevar 2 piroane la picioare si doua la maini pe o Cruce ruseasca asezata pe o alta forma de clopot ?
    Dar insa ma bucur ca este HRISTOS DUMNEZEU pe aceasta Cruce si este bine reprezentat nu ca la papistasi sau eretici cu 1 piron la picioare si 2 la maini adica sub semnul tatalui minciunii ,,V ” ul de la sarpe.
    Sunt foarte vicleni ca pentru anihilarea puterii Crucii papistasii au pus 1 piron la picioare si doua la maini astfel au inselat si subjugat ” limbile ” cu erezie si batjocura Adevarului Orthodox adica batjocura asupra celor 4 piroane aduse de Sfanta Imparateasa Elena de la Ierusalim in Constantinopol la Sfantul Imparat Constantin Cel Mare , Fiul Sau.

    Apreciază

 12. Repostez un sfat si o caracterizare blînda a d.lui Gheorghe pt.atotstiutorul(?!?!) Florian:

  Gheorghe
  25 MAI 2019 LA 10:39
  Nu stiu cum sa te apelez – domnul, tovarasu’….
  Vad ca esti vioi si postezi „din toate pozitiile”…
  Am sa-ti spun [mai mult de] o vorba:
  Traiesc in strainatate de multi ani. N-am plecat din plictiseala si nici ca sa „dau lovitura”.
  Nu sint asistat social, muncesc din greu si nu m-am imbogatit.
  Am „facut” politica dupa 1990… nicidecum de stanga. Pana am plecat.
  Nu am crezut vreodata ca partidul infiintat de bolsevici va ramane singura optiune nationala.
  Obisnuiesc sa citesc „programele” si sa cercetez persoanele din conducerea partidelor si de pe liste.
  Esti un nesimtit sa afirmi ca electoratul este format din „asistati social”.
  Am votat fara nici o bucurie sa fiu considerat a facand parte din electoratul PSD…, fara iluzii si ma vad jignit intr-un mod josnic de un fitecine fara minte dar ingaduit pe acest blog deosebit de valoros!
  Te somez sa iti ceri iertare, in caz contrar rog pe Parinte sa iti blocheze accesul la postari!
  Unde ai vazut tu partid sa ceara iesire din UE sau NATO? Nu exista – nici PSD nu face asta, e adevarat.
  Unde ai vazut partid sa se opuna propagandei jidanesti? Nu exista – nici PSD nu face asta, e adevarat.
  PSD cedeaza MAI INCET si MAI PUTIN decat ceilalti.
  Ce a facut PSD pentu jidani e continuare a tot ce s-a facut din 90 incoace – nici un partid nu se va pune de-a curmezisul – uita-te cum au votat legea infamiei fata de memoria Neamului, – o abtinere si ar fi fopst unanimitate in prostituarea fata de jidani. (L. „Vexler”, a minciunii siniste).
  A nu vota nimic, niciodata intr-o actualitate socio-politica de ne-contestat poate insemna pentru un individ un semn de „puritate’ dar pentru „populatie” inseamna cedare totala si dezinteres criminal.
  Sigur ca democratia nu este Ortodoxie, Iisus nu a pus la vot scoaterea dracilor din cei chinuiti… si nici nu a dezbatut Adevarul! Ai auzit ca s-au urganizat alegeri pentru functia de „apostol”?
  Altceva NU AI!
  ….
  Lasa catralogarea votantilor cu alte pareri sau trasaturi sociale – politica „buna” nu este facuta de prosti si de golani si dupa ce ai distrus economia, ai imp[rumutat miliarde ca sa dai degeaba la parazitii khazari… nu poti lasa oamenii carora le-ai distrus sursa cinstita de venituri sa moara pur si simplu.
  A[m] plecat un sfert de neam ca sa nu concuram pe piata – de exemplu, cu dumneata, sa devii „asistat social”…
  Altii decat PSD nu au promis si nu vad de ce ar fi facut macar atat, sa nu-i lasa sa moara.
  …. cu „scosul” la vot….
  Nu poti „da” pe cativa activisti confuzia, aroganta si chiar nesimtirea celor care – spui dumneata – nu ar fi ajuns „indicatiile de la centru”.
  Ce iti trebuie sa iti spuna partidul sa aperi viata si Adevarul, fie prin vot daca ai aceast foarte, foarte, rara ocazie?
  –-
  Cred ca esti prea tanar pentru a emite judecati generale.
  Astept raspuns de adult responsabil fata de acest mesaj.
  As fi vrut sa spun „cu respect” dar pentru a respecta ceva trebuie sa se „vada” valoare….

  Domnule Florian,sper ca esti multumit pt. viitorul care.l vor avea copii dumitale cu cei aplaudati si alesi de inconstientii si dusmanii Romaniei:UDMR.ul va rupe Romania si PNL.ul va incuraja homosexualitatea si adoptia copiilor de perechi homosexuale,vor impune vaccinarea copiilor si adultilor,vor grabi biometria,vor aduce cele doua milioane de musulmani si islamisti in Romania ortodoxa……adica TOT ce ti.ai dorit dumneata pt. Romania mea !
  Citi „romani”ai mai recrutat in ura care o ai fatza de PSD,singurul partid care este condus de ROMANI ??
  Nu traiesc in tzara dar oricine vrea,poate afla ca in 30 de ani doar dl.Dragnea -PSD-a marit salariile,pensiile,pensionarii circula gratuit(nu ca in vestul salbatic),si toate legile date in folosul romanului,tot ei le dau dar,zac pe biroul tradatorului neamt care este sustinut de toti cei care.i aplauzi dumneata si alti inconstienti.
  Cam zece ani dupa omorîrea presedintelui nationalist N.Ceausescu,tot ce era rau,era din cauza lui(Dumnezeu sa.l ierte);acum,de vina este doar Dragnea….eeiii….uite c.au iesit ” ãia buuuni”-care cu mare usurinta vor distruge Romania si Ortodoxia !
  40% din cei ce.au votat fac parte din progr.”start-up”(bineinteles sorosit),care pt milioane de euro sint dresati si ghidati spre globalism-sigur cunosti programul sau chiar lucrezi la el pt ca stii sa infierezi lumea.
  USR si. USR+(partidele lui soros) ,adica 46% au votat doar in Bucuresti impotriva Romaniei !
  RUSINE!
  RUSINE!
  RUSINE!

  Maica Domnului sa se roage pentru Romania-gradina ei.
  DOAMNE MILUIESTE.

  PS:spovediti.va de urã si perversitate !

  Apreciază

 13. Pot fi pomeniti la Sfanta Liturghie cei care au murit in dreapta credinta?, ma refer la :betivi , desfranati , atei inafara de tortionari .

  Apreciază

  • Pai daca sunt atei, inseamna ca nu au murit in dreapta credinta. Dar trebuie stiut daca acel om nu si-a revenit cumva pe ultima suta de metri. Biserica se roaga la slujbe pentru cei adormiti in dreapta credinta si nadejdea Invierii. Pentru ceilalti, se roaga crestinii in particular acasa, binenteles cu smerenie-rugandu-L ca acea rugaciune sa nu se transforme in pacat, cerand lui Dumnezeu sa faca voia Lui cu acele suflete care nu au adormit in dreapta credinta. La Biserica nu ai voie sa pomenesti decat ortodocsi. De exemplu, nu pot fi pomeniti nici la Biserica si nici acasa Stalin, Hitler, Musolini, S.Brucan, Shimon Peres …

   Apreciază

 14. Stiu ca Biserica le face parastase , de aceea intreb si sunt pomeniti si la Sfanta Liturghie ,am avut un vecin care a avut ciroza si a baut pana a murit si ii se face parastas .

  Apreciază

  • Aproape orice om are o patima, sau mai multe, si foarte probabil multi din ei raman cu ea/ele pana la sfarsit, sigur ca pot fi pomeniti la slujbe, daca raman si ortodocsi.

   Apreciază

 15. Ar fi interesant de facut o cercetare despre cum a ajuns sa vina papa francisc in Romania…
  S-o fi trezit intr-o dimineata si a zis: „Vreau sa merg in Romania in vizita”?
  Sau poate de revelion si-o fi pus trei dorinte in gand.. una dintre ele fiind sa viziteze Romania?
  Cine la chemat/invitat oficial pe papa in Romania? Cumva PNL-ul si cu USR-ul lui sorros?
  Daca cercetati cu atentie si mergeti pe firul apei o sa dati tot de partidul de guvernamant si de prim ministru.
  Nu dansa i-a facut invitatia oficiala papei? Daca nu dna Dancila… atunci CINE?

  Repet intrebarea: CINE L-A INVITAT OFICIAL PE PAPA FRANCISC in ROMANIA??
  Multumesc de raspuns(uri).

  Apreciază

 16. @Sebastian familia care -i face parastas suferă pierderea acelui bețiv care a murit din cauza cirozei,vrea mai tare ca noi ceilalți-mântuirea lui,motiv pentru care îi face parastasul…nu tb judecați .Vecina mea are o sora care s-a sinucis și din cauza durerii sufletești îmi zicea:sper sa se mântuiască!

  Apreciază

 17. Parinte am fost la o manastire și când m-am dus sa cumpăr lumânări era scris pe o hârtie asa : cei sinuciși se pot scrie la liturghie după 7 ani.Nu știu cat e de adevărat. Dvs ce ne sfătuiți sa-i trecem la slujbe?

  Apreciază

  • Nu la Sf.Liturghie, ca nu stii ce a fost cu el. Poate sa fi fost bolnav psihic si atunci se poate, dar daca nu, nu se poate nici dupa 1000 de ani. Daca sunt pomenite rude, se inscrie si el la „cu tot neamul lor cel adormit” si il lasi pe Dumnezeu sa hotarasca.

   Apreciază

 18. E tare ciudata cartea Misiunea României-de pr Pantelimon…multe nu se leagă …in carte e dat un „canon” pentru pruncii avortați și sfatul e ca femeia sa stropească niște hăinuțe de bebeluși și sa rostească formula de botez ,pe urma sa citească paraclisul Maicii Domnului și asa pruncul avortat intra în rai…ma-ndoiesc ca -i asa de simpla treaba….Dumnezeu vrea,pt avort, în primul rand spovedanie, lacrimi de pocăință,milostenie ,căință,răbdare în necazuri,rugăciune muuuuulta -și asa pruncul avortat intra în Împărția Cerurilor.

  Apreciază

 19. Noi nu știm ce e în inima omului și dacă se căiește sau nu…vedem păcatul dar pocăința lui -Nu! Asa ca tb puși la liturghie. Cati nu „striga”la Maica Sfânta?!cea mai mare mijlocitoare a mântuirii noastre.

  Apreciază

 20. Am găsit în cutia poştală următoarea poezie:
  Patriarhe, nu uita
  Ortodoxia, nu-i a ta!
  Cu Papa nu te ruga!
  Zice că-i ca Dumnezeu,
  Şi îndrumă spre ce-i rău,
  E duşman al lui Hristos,
  Le face toate pe dos:
  Cruce-ntoarsă, erezie,
  Ură de Filocalie…
  Creştine, iubitul meu,
  Tu cinsteşte-ţi Crezul tău,
  La Papa gura nu căsca,
  Apără-ţi credinţa ta,
  Dacă vrei mântuirea!

  Apreciază

 21. Ziua buna! A reusit careva dintre voi, cei care comentati subiectele, sa formati mici grupuri, crestine, din fete, baieti, sa mergeti in pelerinaje, sa iesiti impreuna in timpul liber, activitati si altele? Mai mare dezbinare ca intre credinciosii tineri mai ales, din parohii, si nu numai, nici ca exista.

  Mai bine te impaci cu batranii care merg la slujbe, tinerele sunt duse cu pluta, am interactionat cu o gramada…dezbinare si dezinteres. Cum e la voi?

  Apreciază

 22. Se incearcă şi o subjugare spirituală. Industria noastă e praf şi pulbere, dar nu aceea e adevărata noastră comoară. Zăcămintele minerale ne sunt jefuite, dar nici acestea nu ne pot ajuta să ne mântuim. Doar păstrarea şi trăirea dreptei credinţe ne pot ajuta să ne mântuim. Dacă pierdem şi dreapta credinţă, suntem într-adevăr, de plâns! Şi în viaţa aceasta şi în veşnicie!

  Doamne, Iisuse Hristoase, fereşte-ne de aşa ceva!
  Preasfântă Nâscătoare de Dumnezeu, ai milă de ortodocşi! Iată duşmanii Fiului tău vin cu viclenie asupra noastră. Întoarce-i din drum cum ştii şi cum poţi! Întăreşte Sfânta Biserică, dă-ne curajul de a trăi Ortodoxia şi de a o apăra!
  Sfinte Nicolae, iata că acest duşman al lui Hristos vine în România să aducă sminteală! Sfinte Nicolae, te rog, nu-l lăsa! Apără dreapta credinţă aşa cum ai apărat-o de ereticul Arie!
  Sfinte Apostole Iuda Tadeu, iată că răul tinde să ne înece! Ajută-ne! Tu eşti cel ce ne spuneai:
  3. Iubiţilor, punând toată râvna să vă scriu despre mântuirea cea de obşte, simţit-am nevoie să vă scriu şi să vă îndemn ca să luptaţi pentru credinţa dată sfinţilor, odată pentru totdeauna.
  4. Căci s-au strecurat printre voi unii oameni nelegiuiţi, care de mai înainte au fost rânduiţi spre această osândă, schimbând ei harul Dumnezeului nostru în desfrânare, şi care tăgăduiesc pe singurul nostru Stăpân şi Domn, pe Iisus Hristos.
  5. Voiesc dar să vă aduc aminte vouă celor ce aţi ştiut odată toate acestea că Domnul, după ce a izbăvit pe poporul Său din pământul Egiptului, a pierdut, după aceea, pe cei ce n-au crezut.
  6. Iar pe îngerii care nu şi-au păzit vrednicia, ci au părăsit locaşul lor, i-a pus la păstrare sub întuneric, în lanţuri veşnice, spre judecata zilei celei mari. (1)
  Şi tot tu ai mai zis:
  17. Voi, însă, iubiţilor, aduceţi-vă aminte de cuvintele zise mai dinainte de către apostolii Domnului nostru Iisus Hristos,
  18. Că ei vă spuneau: În vremea de pe urmă vor fi batjocoritori, umblând potrivit cu poftele lor nelegiuite.
  19. Aceştia sunt cei ce fac dezbinări, (oameni) fireşti, care nu au Duhul.
  20. Dar voi, iubiţilor, zidiţi-vă pe voi înşivă, întru a voastră prea sfântă credinţă, rugându-vă în Duhul Sfânt.
  21. Păziţi-vă întru dragostea lui Dumnezeu şi aşteptaţi mila Domnului nostru Iisus Hristos, spre viaţă veşnică.
  22. Şi pe unii, şovăitori, mustraţi-i,
  23. Pe alţii, smulgându-i din foc, mântuiţi-i; de alţii, însă, fie-vă milă cu frică, urând şi cămaşa spurcată de pe trupul lor.
  24. Iar Celui ce poate să vă păzească pe voi de orice cădere şi să vă pună înaintea slavei Lui, neprihăniţi cu bucurie mare,
  25. Singurului Dumnezeu, Mântuitorul nostru, prin Iisus Hristos, Domnul nostru, slavă, preamărire, putere şi stăpânire, mai înainte de tot veacul şi acum şi întru toţi vecii. Amin! (2)

  -Sfinte Cosma Etolianul, ajută-ne să ne apăram Ortodoxia ameninţată de ecumenism şi de blasfemiile pe care vrajmaşul lui Hristos, papa Francisc, vrea să le aducă în România!
  -Toţi Sfinţii, rugaţi-vă lui Dumnezeu pentru noi!

  1. Epistola sobornicească a Sfântului Apostol Iuda (https://www.bibliaortodoxa.ro/noul-testament/44/Iuda)
  2. Ibidem

  Apreciază

   • pai sa-i dea lui si la cei care-l primesc…
    nu sa ne duca vijelia pe toti din cauza unor proști !

    sa-i dea lu ăla in elicopter sa nu poata ateriza 🙂

    Apreciază

   • monahului de nu va lasa metanierul sa stea prea mult, Dumnezeu îi va indeplini cererile sale , precum si el( monahul) va indeplini voia Sa !
    iar de nu… pt pacatele noastre ne va da ce merităm …
    asa ca… metanierul sa nu se opreasca… sa curga ca izvorul care nu se opreste niciodata 🙂
    neîncetat .
    precum apele paraielor limpezi curg , asa asteapta Dumnezeu de la monah sa curga cu rugaciunea .

    Apreciază

 23. @Florian :
  Dumnezeu sa te miluiasca si sa te mîntuiasca.
  Iti multumesc ca prin blîndele cuvinte,m.ai ajutat sa ma smeresc.
  Doamne ajuta.

  Parinte,aveti dreptate in ce priveste Pr.Pantelimon,pe care.l admir dar,sigur din prea mult zel,greseste:Mintuitorul -asa cum inteleg eu din Sfinta Scriptura-va veni la Jerusalem unde a venit si prima oara.
  Referitor la satanistul de francisc:sa dea Dumnezeu furtuni cu grindina ca la Zalau,pe toate drumurile care le va spurca vipera asta.
  Dumnezeu sa miluiasca si sa pomeneasca pe toti cei care au protestat si vor protesta impotriva lui francisc satanistul.
  AMIN.
  CU NOI ESTE DUMNEZEU !!!!

  Apreciat de 1 persoană

 24. Se spune ca atunci cand un subiect fierbe peste tot, cum este cel cu venirea papinului, si este discutat la maxim, de fapt se intampla ceva pe ascuns, cum ar fi: se mai taie niste hectare de paduri, se mai umbla la niste resurse naturale…

  Ei, se pare ca incepe sminteala…si nu o zi, ci aproape o samptamana!

  Săptămână PRIDE la Timișoara 2019

  TIMISOARA. Pentru prima data, la Timisoara va fi organizata PRIDE Week Timisoara. In saptamana 2-9 iunie membrii comunitatii LGBTQ+ locale si regionale, prietenii si aliatii, dar si toti cei interesati sa afle mai multe despre comunitatea LGBTQ+ sunt invitati la diverse evenimente de catre organizatia Identity.Education.

  Program:
  Luni, 3 iunie, ora 19:00, la Atelierul de Urbanism din Piata Victoriei va avea loc vernisajul expozitiei ”Perspective personale”. Vor fi expuse lucrari ale artistilor locali despre si pentru comunitatea LGBTQ+ locala.

  Marti, 4 iunie, ora 19:00, la Casa Artelor se va tine conferinta ”Perspective legale” despre drepturile persoanelor LGBTQ+ si parteneriatul civil, discutii purtate împreuna cu Asociatiile MozaiQ si Accept.

  Miercuri, 5 iunie, de la ora 18:00 va avea loc lansarea editurii Hecate la Carturesti Mercy si de la ora 19:30 la Teatrul German vom putea viziona info bio show “La Institutul Schimbarii”, o productie a Centrului National al Dansului Bucuresti. Bilete pentru info bio show se pot achizitiona de la Teatrul German, la casierie sau online.

  Joi, 6 iunie, de la ora 19:00, la Ambasada, persoane din comunitatea LGBTQ+ vor spune povesti personale în cadrul evenimentului ”Storytelling ca instrument al schimbarii”, în parteneriat cu Decât o Revista si Asociatia Accept.

  Vineri, 7 iunie, la Ambasada, de la ora 19:00 participantii sunt întâmpinati cu un open wine bar si muzica de Armies, iar la ora 20:00 va avea loc un concert performativ ”Songs & Ballads from Gay Herstory” de #FLUID.

  Apreciază

   • Da parinte pentru ca dihonia uciga l ar Crucea a ajuns” sa si dea in petec ” pe acest pamant populat de ” un popor de grobleni ” dupa cum suntem numiti de jidani .
    Jidovii si ereticii i au sarit in cale cu osanale pentru acest blestemat iezuit ,, papa,, Francisc numit pe buna dreptate profetu mincinos iar talharii din guvernarea tarii sunt in pozitia de slugi credincioase fata de stapin .
    Oare ce tara mai avem ?

    si din ce neam ne tragem ?

    Care este pretul pe care trebuie sa l platim pentru aceste spurcaciuni care fara voia noastra ni se pun in spinare …
    Poate atunci vom intelege
    ce inseamna O Cruce , Un Neam si o Tara .
    amin.

    Apreciază

 25. https://ortodoxinfo.ro/2019/05/30/masuri-de-securitate-draconice-pentru-vizita-papei-francisc-in-bucuresti/
  Locuitorii blocurilor de pe traseul Papei au fost avertizaţi să nu primească musafiri, iar cabinetele medicale au dat poliţiştilor listele cu pacienţii programaţi. Înaintea vizitei în ţara noastră, Suveranul Pontif a transmis un mesaj emoţionant mesaj emoţionant (n.n. de viclean) pentru români.

  Sunt măsuri cum nu s-au mai văzut. Pe Calea Victoriei, poliţiştii au lipit afişe la intrările în bloc. Pe toată durata vizitei Papei, nimeni nu are voie să intre sau să iasă, fără buletin. În plus, locatarii au primit instrucţiuni clare să nu primească musafiri. Poliţiştii vor fi cu ochii şi pe cei care stau prea mult la balcon.
  Poliţiştii au cerut liste şi cu pacienţii care au programări la cabinetele medicale din zonă. Şi afacerile din centru vor avea de suferit.

  Restricţiile încep încă de mâine. Pe traseul Papei, de la aeroport până aproape de Dealul Mitropolie, 110 şcoli de stat şi private, aflate pe o rază de 2 kilometri, vor fi închise. De la ora 18, parcările vor fi golite de maşini, iar şoferii nu vor avea voie să oprească sau să staţioneze. Inclusiv canalele au fost sigilate.

  Ereticului îi este frica sa nu fie trimis in forma de colet la vatican:
  https://ortodoxinfo.ro/2019/05/27/papa-francisc-se-teme-sa-nu-fie-asasinat-in-romania/
  Cititi va rog si comentariile lui Steffi si Victor.
  Ce va fi,va fi cu voia lui Dumnezeu.
  Doamne miluieste.

  Apreciază

 26. Imediat dupa plecarea papei, in luna iunie, evenimente LGBTQ, in marile orase:

  2-9 Iunie / PRIDE Week Timisoara. In saptamana 2-9 iunie membrii comunitatii LGBTQ+ locale si regionale, prietenii si aliatii, dar si toti cei interesati sa afle mai multe despre comunitatea LGBTQ+ sunt invitati la diverse evenimente de catre organizatia Identity.Education.

  15 Iunie, Piata Unirii / Cluj Pride

  Apreciază

 27. „Nu băga tu mâna peste urgia lui Dumnezeu…”
  ……….
  după ce am părăsit Marea Lavră, îl aud pe Bătrânul meu, monahul Meletie, spunând:

  „Fiul meu, Gavriil, aici în faţă se află afurisiţii, cei care i-au primit pe latinofili în Marea Lavră şi au slujit împreună cu Ioannis Vekkos şi cu ai lui, pe care eu i-am văzut şi altădată, dar pentru că eşti tânăr şi e posibil ca vreodată să se vorbească despre asta şi să spună unii că sunt minciuni toate astea şi că nu există nimic, nici afurisiţi, nici trupurile lor neputrezite, ci că se spun spre înspăimântarea oamenilor, de aceea să mergem şi să îi vezi cu ochii tăi, ca să nu crezi ce îţi va spune unul şi altul mai apoi, pentru că spune şi Sfânta Scriptură că ochiul e mai de crezut decât auzul”.

  Şi spunând Bătrânul acestea, am ajuns la o râpă abruptă, pe care numai să o vadă omul se sperie, şi îmi spune:

  „Aici este”.
  https://ortodoxinfo.ro/2019/05/31/foto-cum-arata-calugarii-din-sfantul-munte-athos-care-au-slujit-impreuna-cu-catolicii-in-secolul-xiii/
  Mitropolitul Nifon al Tirgovistei l.a pupt pe Iuda,va urma patr.Daniel,mitrop.Teofan…..oare cum vor ramine trupurile lor dupa moarte??
  Este clar:intilnirea tilhareasca de la Kolymari si semnaturile de nerespectare a sfintelor canoane,au adus duhul zavistiei in BOR.
  Vom vedea urmarile si schimbarile din Biserica….nu degeaba a venit iezuitul la noi.
  Sa avem urechile”pîlnie”si ochii „deschisi” ca astia sint acum preluati de vicleanul:pestele de la cap se’mpute!
  Catedrala NU mai exista pt.noi ortodocsii !
  Dancilă=sluga cu aere de „avansare”in întuneric(proiectul EVA).
  Greu sa ne revenim din asa o mare dezamagire,servilism si injosire.
  SUS AVEM INIMILE !!!!
  CU NOI ESTE DUMNEZEU !!!!

  Apreciază

 28. Buna seara Parinte, am nevoie de un sfat, daca rudele se bucura de venirea papei, cum sa le explici ca fac o mare greseala? * mai ales ca ele sunt mai mult la biserica ca mine, in opinia lor ei sunt mai aproape de Dumnezeu si mai ortodoxi, nu vad inselaciunea la care suntem supusi. Si e adevarat ca nici eu nu sunt cel mai bun model de credincios, dar totusi sper ca pe presul de la usa Raiului sa fiu primita, poate fac si eu ceva bun pana la capatul vietii ca sa merit.

  Apreciază

  • Noi nu meritam. Faptele bune suntem datori sa le facem. Roaga-te pentru parinti si Dumnezeu ii va face sa priceapa inselarea. Cum este cu acest papa, asa va face satana sa fie si cu antihrist. Acest papa are o capetenie a iadului in el. Antihrist il va avea chiar pe satana in el.

   Apreciază

 29. Exemplu de demnitate,credinta,daruire si dragoste curata pentru Maica Domnului-Imparateasa cerului si a pamintului !
  https://m.activenews.ro/externe/Georgia-o-tara-incredintata-oficial-Maicii-Domnului-156233
  Pt.asemenea crestini ne mai rabda Dumnezeu atotmilostivul.
  Dumnezeu ne.a dat totul dar,noi sintem mai rai decit cel care a ascuns talantul…..incepem sa.L rastignim.
  Trezeste Doamne si poporul roman din tzara si de pretutindeni.
  Doamne iarta.ne.

  Apreciază

 30. De-abia aștept sa se ducă papa de la noi din tara…mai bine nu venea ca sa nu mai atragă pe alți naivi în plasa…Dumnezeu sa-i mântuiască pe toți care au fost la protestul antipapa!

  Apreciază

 31. Parinte ce sa faca un profesor de Istorie daca este obligat sa-i treaca niste elevi incompetenti , mai ales pe cei de la profesionala ca asa ii cere legea ?. Nu vedeti ce legi dau , n-ai voie sa dai in elev , sa-l tragi la raspundere , ci trebuie sa gasesti o solutie sa te impui . Este usor sa zici marturiseste adevarul , dar care este solutia pentru a-l marturisi ?, este foarte greu , mai ales cu aceste legi . Numai Dumnezeu ma poate ajuta.

  Apreciază

  • Nu au cum sa incapa atatia acolo. Am stat 9 ani in Iasi. Da-l iadului de ne norocit de papa. Sunt foarte multi inselati de el. O sa vada ei … psihiatria … si n-o sa stie din ce cauza. L-au aclamat pe demoniacul de papa.

   Apreciază

 32. „Isi faceau din c*ur o goarna / Si se credeau privighetori.” Dante – Infernul
  Cam asa si cu Johannis si Dancila, concurs de intrat in gratiile papei:
  Lista cadouri papa francisc primite de la guvern si presedentie:

  Covor/”scoarta” – Oltenia
  Brau brodat cu margele – Transilvania
  Brau tricolor – specific national romanesc
  Stergar – Muntenia
  Tipare pentru cas – Moldova
  Oua incondeiate – Bucovina
  Ceramica de Horezu – Oltenia
  Cavalul – Moldova / Vrancea
  Icoana Inaltarii Domnului
  Miere de salcam – Transilvania / zona Blajului
  Magiun / gem de fructe (Magiunul de Topoloveni) – Muntenia
  Vasla – Pagaia lui Ivan Pazaichin
  Minge si tricou cu autograf Gheorghe Hagi
  Vin de colectie Riesling Italian, podgoria Minis 1936- Banat / Crisana
  Vin de vinoteca – Feteasca Regala – Dealurile Moldovei, 1998
  Vin Golem Rosu, Crama Basilescu, 2013 – Muntenia
  CD-uri cu lucrari din opera lui George Enescu

  http://www.ziare.com/stiri/papa-francisc-in-romania/ce-cadouri-a-primit-papa-francisc-de-la-iohannis-si-dancila-1563758

  Apreciază

 33. Îmi cer scuze dacă deviez de la subiect,dar vreau sa va întreb ceva foarte important Dumnezeu este Creator sau Ziditor(cum văd ca des întâlnesc in rugăciuni )Duhul Sfânt este Dătător sau Făcător ?va mulțumesc

  Apreciază

  • Termenul de „Creator” este folosit de catre oamenii de stiinta. „Ziditor” este folosit de Biserica, dar inseanmna acelasi lucru. Credem „in Duhul Sfant, Domnul de viata facatorul.” „Datator de viata” sau „facator de viata” are acelasi sens. Dar si mai in amanunt este adevarul ca : Dumnezeu Tatal a facut toate prin Fiul si cu impreuna lucrarea Duhului Sfant.

   Apreciază

 34. „Sub o falsă smerenie papa Francisc s-a considerat simplu pelerin în România, dar viclenia sa l-a făcut să adauge: frate pelerin. Aceeași idee o induce și referirea la cei doi Sfinți Apostoli, Petru și Andrei, deși Sf. Petru nu are nicio legătură cu Roma. Se merge „pas cu pas”, vorba sasului, spre ținta finală a papismului: subordonarea ortodocșilor față de papă”.
  …………
  „O fi evitat patriarhul ceva mai fățiș, doar pentru a potoli spiritele unora și a le îmbăta pe ale altora, însă răul a fost făcut. Fratele său de la Vatican a cucerit cetatea sufletelor celor naivi, dar mulți. Necatehizarea credincioșilor este vina preoților ce nu și-au întărit turma în fața vicleanului lup pe când dădea târcoale, iar acum a intrat în staul la sfâșiat de mioare. Ș-apoi cine știe ce ia mai șoptit papa la ureche patr. Daniel după ușile închise. Ceva ce unui simplu credincios nu i se dă dreptul să știe, ci doar să ia act, când deja totul e prea târziu”.
  https://ortodoxinfo.ro/2019/06/02/vizita-papei-francisc-si-a-atins-scopul-unitatea-ceruta-in-1999-a-fost-deja-atinsa-mergem-spre-o-noua-biserica-opozantii-vor-fi-numiti-adepti-ai-culturii-urii-si-ai-dezbinarii/
  „Și tot întâmplător, această rușinare a Iașului a avut loc în ziua prăznuirii Sf. Iustin Martirul și Filosoful, când Părintele Justin Pârvu, un reper și un simbol al monahismului ortodox, obișnuia să-și serbeze ziua numelui”.
  Doamne nu ne lãsa.

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s