Te-a laudat papa ? S-a scarbit Hristos !!!

FOTO | Papa Francisc s-a întâlnit cu Preafericitul Părinte ...

„… Amestecurile de credinta drept-maritoare cu cele papistasesti si paganesti nu vor mai fi (nu vor mai fi considerate cao uraciune si o urgie inaintea lui Dumnezeu …„( Document domnesc descoperit de Paul de Alep intr-un sipet al lui Duma Negru despre vremurile din urma ale Moldovei, de la Mitropolitul Varlaam )

Au trecut si cele trei zile de intuneric peste Tara noastra. In sfarsit, papa a plecat. Dar am scapat ? Inca nu am scapat si nu vom scapa asa curand de inselaciunile lui. Contrar unora care sunt platiti ca sa adoarma constiinta Ortodoxa, papa francisc a declarat foarte clar ca nu il intereseaza teologia, dogmele, Dreapta Credinta, intoarcerea la Adevar-Hristos cel Ortodox. Scopul lui final la ortodocsi este „euharistia comuna”. Si cum vrea el sa se impartaseasca ? Fara lepadarea de erezie, fara botez ortodox, fara hirotonie valida … ci prin rugaciuni in comun facute cu arhiereii ortodocsi, cu politicienii semiatei si ereticii, cu popor „ortodox” neantemeiat in Dreapta Credinta, prin catedrale ale mantuirii neamului si prin alte locuri unde este primit. Si se va impartasi pana la urma, dar spre a lor osanda. Ori nu va mai face Duhul Sfant acolo transubstantierea, ori o va face si va veni urgia-Razboiul al 3-lea peste noi.

Pentru acest om ratacit, ecumenismul inseamna „a merge impreuna”,  a merge împreună fără a aştepta ca teologii să se pună de acord pentru a ajunge la euharistia comună.” Si cu cine vrea el sa mearga impreuna ? Iata ca si-a gasit si … omul : ” voi aveţi un mare Patriarh, un om cu inimă mare, un mare erudit, care cunoaşte mistica Părinţilor din pustiu, mistica spirituală, a studiat în Germania şi este şi un om al rugăciunii. Este uşor să te apropii de Patriarhul Daniel, cu care am vorbit ca fraţii. Mergem împreună!” Mergeti voi, ratacitilor !!! Noi nu va vom urma !!! Te-a laudat, papa francisc !!! Te-a lepadat Hristos. Asta sa fii sigur. Te-a laudat unealta nr. 1 a intunericului panereziilor ? Te-a lepadat Lumina lumii, Dumnezeul-Om Iisus Hristos cel Ortodox. Vai-vai-vai … caderea ingerilor Bisericii din Apocalipsa, caderea arhiereilor ecumenisti in cursele papei cel blestemat de Sf.Cosma Etolianul-„Pe papa sa-l blestemati, ca el este cauza.” Patriarhul a anuntat ca nu va fi o rugaciune in comun cu papa si a gasit formula de copromis cu rugaciunile alternative. Unii l-au laudat ca a gasit aceasta formula. Dar te joci cu dracu ?  Papa a declarat ca atunci cand s-a spus rugaciunea Tatal nostru in romana, el s-a rugat impreuna in italiana. Te joci cu dracu ? El e mai viclean decat tine. Iata ca Patriarhul Neofit al Bulgariei n-a cazut in aceasta cursa si n-a mai fost laudat de catre duhul necurat din papa. Dimpotriva, a fost blamat de multi ziaristi „romani ortodocsi”, in schimb sunt sigur ca este laudat de Hristos. De aceea, acolo in Bulgaria, papa a crapat de ciuda-fiind lasat singur in Catedrala Ortodoxa „Sf.Alexandru Nevsky” si n-a mai avut taria sa dezvaluie planul sau cu „euharistia comuna”. Dracu care-l poarta a fost rusinat si paralizat de taria Patriarhului Neofit al Bulgariei.  In schimb la noi, pentru tradarea-lipsa de fermitate in pazirea Canoanelor a  Patriarhului Daniel, dracu din papa a prins curaj si a declarat ca „Este foarte usor sa te apropii de Patriarhul Daniel.”  Sa ia aminte Preafericitul, ca papa nu se va opri aici. Dumnezeu sa-l lumineze atat pe el cat si pe ceilalti arhierei. Iar P.Justin Pravu, P.Arsenie Papacioc, P.Adrian Fageteanu si toti Sfinrii Romani din Inchisori sa se roage pentru noi toti : „Dar nu ma tem. Stiu ca le sunt adversar. Cu o moarte toti suntem datori ! Dar una-i ortodox sa mori sau ecumenist vandut !„-P.Arsenie Papacioc.

M-am uitat si eu la rugaciunea papei din Catedrala Mantuirii Neamului si am lasat acolo un comentariu : „Sinistru. Parca este o secventa dintr-un film de groaza. Papa asta n-are pe Dumnezeu-Tatal , nici pe Fiul , nici pe Duhul Sfant. Asa suna Tatal nostru din gura si inima capeteniei tuturor ereziilor. Un inselator demoniac. Pacat de Patriarh ca a acceptat asemenea compromisuri-blasfemii … sa-l lase pe cel mai sinistru papa sa se roage in Catedrala. A spurcat tot locul.”https://www.youtube.com/watch?v=E-Z1XYuEmpo

Dar nu cred ca vor ramane nepedepsiti de Dumnezeu, Patriarhul-arhiereii si toti cei care au participat acolo la rugaciune cu papa.

Iata deci, Parinte Calistrat Chifan ca papa francisc nu a venit „numai pentru catoicii lui”-care si asa sunt prinsi in lanturile inselarii papiste, ci mai ales pentru inselarea ortodocsilor.

„Va spun ca, daca vor tacea ei (ucenicii-n.n.), pietrele vor striga.” Avem marturia obiectiva a unui ziarist, in locul miilor de preoti si arhierei care au tacut, acceptand copromisul : https://www.mediafax.ro/politic/cristoiu-trei-zile-in-care-in-romania-catolicismul-a-devenit-religie-de-stat-sub-privirile-blege-ale-bor-18154294?fbclid=IwAR23LUWsZjYE_BioQh9fDbT4-9EXPvI4XsZZi6cVqorcogAn7cVEDnopJTQ

Papa nu a pierdut ocazia sa scoata noi erezii-in avion la intoarcere : „Trebuie avută mereu prezentă ideea că ecumenismul nu înseamnă să ajungi la finalul meciului, al discuţiilor. Ecumenismul se face mergând, înaintând împreună, rugându-ne împreună. Avem, în istorie, ecumenismul sângelui: când erau ucişi, creştinii nu erau întrebaţi: eşti catolic? eşti ortodox? Eşti luteran? Întrebau: tu eşti creştin?”

Gandire eretica este aceasta caci, ereticii nu au martiri in adevaratul sens al cuvantului: Canonul 34 de la Sinodul din Laodiceea – „Niciun creștin nu se cuvine să părăsească pe martirii lui Hristos și să se ducă la pseudo-martiri adică la ai ereticilor, căci aceștia sunt străini de Dumnezeu. Deci cei ce se vor duce la dânșii să fie anatema”. Se spune ca doua pacate nu se iarta nici prin botezul sangelui, adica mucenicie : schisma si erezia.

Papa este pentru slujirea impreuna a reprezentantilor tuturor confesiunilor „crestine” fara nici o problema : „Ecumenismul se face împreună cu operele de caritate şi prin bunele relaţii. Arhiepiscopul unuia dintre oraşele Europei, care are bune relaţii cu episcopul luteran, mi-a telefonat pentru a-mi spune „Vino să celebrezi în catedrala mea”. Şi el s-a dus. Când eram la Buenos Aires am fost invitat de Biserica scoţiană să fac predica la celebrările lor. Se poate merge împreună: unitate, fraternitate, mână întinsă spre celălalt. ”

Finalul papei in avion, la plecarea din Romania este o alta otrava pentru nestiutori : „Cu toţii avem defecte.” Una sunt pacatele personale si cu totul altceva sunt ereziile. Pacatul incalca legea lui Dumnezeu. Erezia modifica legea lui Dumnezeu.

Pentru cei care au ochi sa vada, vom prezenta o insiruire a raspunsurilor Cerului fata de vizitele papei francisc acolo unde a fost primit :

https://cronicaromana.net/2015/12/30/tornade-inundatii-si-furtuni-de-zapada-in-sua-zeci-de-morti/

https://www.gds.ro/Actualitate/2015-05-07/tornade,-furtuni-violente-si-inundatii-sua

https://youtu.be/yY0Cgdb_sAA

https://www.youtube.com/watch?v=MU7o3OPO-cE

Peste tot pe unde a fost papa in Romania si au fost furtuni, grindina … odata cu aparitia lui, toate s-au linistit . Mai sa fie !!! Minuni-semne sau … rachete.            https://www.dcnews.ro/cate-rachete-antigrinda-au-fost-lansate-in-2019_659893.html

Pentru deranjarea atmosferei de atatea rachete, iata ce au de suferit bietii oameni, din cauza primirii blestematului de papa :

Este posibil ca imaginea să conţină: 3 persoane, text

Este posibil ca imaginea să conţină: în aer liber şi natură

Am observat totusi ceva care m-a bucurat si intarit : papa francisc nu a reusit sa intre in doua locuri foarte importante :

 • Catedrala din Iasi unde sunt Sf.Moaste ale Sfintei Preacuvioasei Maici, Multmilostiva Parascheva-ocrotitoarea Moldovei ;
 • Catedrala Patriarhala unde sunt Sfintele Moaste ale PreaCuviosului Parinte Dimitrie Basarabov-ocrotitorul Bucurestiului.  Aici n-a fost lasat sa intre papa.

Vom fi in lupta duhovniceasca un timp cu acest papa perfid si inselator, precum si cu adeptii lui, arhierei „ortodocsi”, romano-catolici, politicieni semiatei … dar este o lupta pentru mantuire-vesnicie si … cu noi este Dumnezeu.

”Globalizarea vine ca un buldozer care strivește totul înaintea lui. Și odată cu globalizarea, erezia ecumenismului, pofta pentru consum prostesc peste nevoie… Am aderat la Uniunea Europeană… Am zis cândva: intrarea în UE este ieșirea din Ortodoxie. Dar revin și zic: depinde de noi să nu lepădăm deodată credința. Că și o haină nu o dezbraci dintr-o mișcare, mai întâi scoți o mânecă, apoi cealaltă. Până atunci, s-ar putea ca poporul să se deștepte. Dacă nu ne vom așeza genunchii la pocăință, dragii mei, nu vom reuși nimic. Dacă ne vom ruga însă cu râvnă, dacă ne vom osteni în rugăciune, Dumnezeu va face ca totul să fie posibil. Și toate aceste încercări, globalizare, ecumenism și cine știe care altele, toate vor fi spulberate de forța rugăciunii.”                                                                                      Asa sa ne ajute Dumnezeu, Sfinte Parinte Justin. Amin.

515 comentarii

 1. Am intalnit o situatie de genul acesta chiar de ziua Sf. Treimi saptamana trecuta . Locuiesc in Ploiesti langa un cartier rezidential , ne desparte doar o liziera . Dupa ce am iesit de la biserica , in drum spre casa am trecut prin cartierul de vile , la una din ele ( vecinul fostului ofiter SRI Daniel Savu ) se lucra la anveloparea casei , era santier acolo , echipa de muncitori lucra de zor … asta in ziua Sf Treimi de acum o saptamana . Mi s-a strans inima pt ca mi-am amintit de tatal meu care lucra duminicile si in zilele de sarbatoare …motiv pt care i-a luat Dumnezeu TOT : spor , avere , sanatate . Inca este in viata si am eu grija de el . A facut un accident vascular acum 20 de ani si de atunci se caieste de toate prostiile facute si e foarte atasat de biserica . Nu zace la pat , are handicap pe partea stanga in rest e ok , doar imbatraneste . Uite-asa l-a cumintit Dumnezeu . Cand am vazut cum se muncea in ziua Sf Treimi la vila aceea m-a trecut un fior ” oare le va fi bine in viata ?” Imi pare rau ca oamenii ignora pe Dumnezeu si iau zilele de sarbatoare ca un drept al lor cand de fapt nu le apartin .

  Apreciază

 2. Nu exista copii nevinovati. Fiecare copil poarta pacatele parintilor, bunicilor, stra-bunicilor.
  Presa de mainstream prezinta tot felul de povesti si povestiri pe tema minoritatilor fie ele etnice, lgbt etc.
  Ca sa vedem chipurile cum sunt asuprite minoritatile nevinovate, mai cu seama o anume etnie.
  Este cazul fetitei din Mehedinti, solicitantilor de azil din SUA, etc, etc si exemplele pot continua.

  Femeia respectiva a depus cerere de azil in SUA, unul din motive fiind ca a fost sterilizata fortat intr-un spital din Romania. Conducerea spitalului a prezentat hartia care demonstreaza ca sterilizarea a fost facuta la cerere..

  https://www.libertatea.ro/stiri/inregistrare-audio-familia-mutu-ameninta-presa-2676386

  Apreciază

 3. Sâmbătă, 29 iunie, delegația Patriarhiei Ecumeniste va participa la Marea Divină „Liturghie” din Bazilica Sf. Petru, unde Papa va concelebra „Sfânta Liturghie” cu zeci de cardinali și arhiepiscopi din întreaga lume.
  https://ortodoxinfo.ro/2019/06/26/patriarhia-ecumenista-de-constantinopol-va-trimite-o-delegatie-la-vatican-pentru-promovarea-unitatii-cu-papistasii-care-va-asista-si-la-liturghia-savarsita-de-ereticul-papa-francisc/
  D.na Chis Aurelia a observat f.bn.crucea satanista(mariti imaginea).
  Hidrele astea nu se mai feresc.
  Cu noi este Dumnezeu !!!!

  Apreciază

  • Merg după ordin … Împreună, pe calea rugaciunilor-uraciunilor comune. Doar papa a declarat în avion la întoarcerea din România : ” telul final este „Euharistia comuna”, fara acordul teologilor. M-am apropiat ușor de Patriarhul Daniel-victima ușor de cucerit. Mergem împreună … Spre „Euharistia comuna”. Iată unde i-a dus „ecumenismul lucid”.

   Apreciază

   • Aiurea. suportati la slujbele ecumenistilor, cnf principiului teodoticesc, ești mărturisitor când te pupi cu ereticii.

    Apreciază

   • Mai banule, vad pe zile-luni-ani ce trec, ca tu nu mai ai vindecare de boala asta a urii fata de unii care nu-ti accepta gandirea eretica pe care ti-o etalezi dupa Creta. Tu chiar crezi baiatule ca te afli pe drumul cel bun. Bine a zis P.Ioan de la Rarau de voi nepomenitorii de dupa Creta : Mai rai decat ecumenistii. Treaba voastra baieti : s-ar putea sa ajungeti in iad sub ecumenisti. Vai voua celor care ati sadit indoieli asupra Sf.Taine si ati oprit pe oameni de a mai merge la Biserica dupa Creta. Cand o sa vedeti la sfarsit ce drac arhicon v-a manipulat, o sa urlati de durere. Dar sa nu fie prea tarzio.

    Apreciază

   • Asta pt ca n-au liniste . Nu sunt linistiti cu alegerea pe care au facut-o si se chinuiesc sa traga si pe altii pe drumul lor . Ca in parabola aceea a Preacuviosului Paisie Aghioritul : cativa copii se jucau in noroi iar unul statea pe margine si se uita la ei cum se murdareau . Cei din noroi se chinuiau sa atraga in noroi si pe cel de pe margine ca sa se mudareasca .Nu suportau ca cel de pe margine e curat . Cam asa se explica ura si rautatea celor ca Ban : n-au liniste in situatia in care se afla .

    Apreciază

   • Dupa roadele nepomenirii se vede ratacirea … sunt acum cel putin 3 grupari de nepomenitori care au pareri antagonice. Crede-ma ca este un drac acum dupa Creta care stie pe dinafara tot Pidalionul, toate scrierile Sfintilor Parinti, dar le foloseste ca sa opreasca pe unii de a mai merge la Biserica , ii opreste de la Spovedit-Impartasit pe motive de pomenire, de ingradire de erezie … Treaba voastra.

    Apreciat de 1 persoană

   • Parinte , e drept , nu e voie sa deznadajduim dar tare imi e greu sa lupt impotriva ei . Ma uit in jurul meu , anturajul meu : vecini, colegi … erau asa incantati de venirea papei … Nu stiu de ce atata intuneric in poporul asta . Multi cred intr-un Dumnzeue pe placul lor de parca Dumnezeu trebuie sa fie dupa chipul si asemanarea lor si nu invers . Chiar ieri o colega mi-a spus ca asa trebuie sa fie un singur Dumnezeu pt toti si ca ce bine ca a venit papa ….M-a lovit drept in cap . Nici macar n-am mai stiut cum sa reactionez , lucrurile astea ma uluiesc de fiecare data . Ma astept la o indiferenta fata de Dumnezeu dar nu ma astept ca cineva botezat ortodox sa fie incantat /a de ghiveciul asta ecumenist . Ma depaseste .

    Mai e ceva ce ma socheaza , tocmai ascult juramantul lui Hipocrate rostit la tv la o facultate de medicina diin Iasi . Cum sa juri pe toti zeii si zeitele ? Ce juramant e asta ? Urmez o scoala de farmacie si peste 2 ani va trebui sa rostesc si eu juramantul asta …. Cum sa fac asa ceva ? Pt mine e o dilema serioasa .

    Apreciază

 4. Până în 2030, circa 20 de milioane de angajați vor fi înlocuiți de roboți. Ca dovadă, un start-up din Franța construiește roboți care fac pizza și vrea să deschidă prima pizzerie autonomă de oameni.
  https://m.ro.sputnik.md/International/20190626/26596381/Angajatii–vor-fi-inlocuii-de-roboti-Primul-restaurant-din-lume-in-care-robotii-fac-pizza.html
  https://m.ro.sputnik.md/International/20170207/11137344/fabrica-china-inlocuit-muncitori-cu-roboti.html
  „Persoana de companie”creata de o firma japoneza:

  https://m.ro.sputnik.md/society/20161216/10375055/robot-virtual.html
  Inconstienta nu mai are nici o limita !

  Apreciază

  • Oameni atei. In loc sa te rogi Sf.Inger Păzitor, care te poate lumina până la și la alegerea ocupației pe care ti-a harazit-o Dumnezeu în viata, ei vor compania robotilor. Da, daca vor roboti, vor ajunge robotii-robii celui care le va propune mântuirea prin nanotehnologie … Mesia evreilor-antihristul.

   Apreciază

 5. Studentii de la Istorie ce sa faca parinte ?, la ce Facultate de Istorie se mai preda Istoria adevarata ?, in scolii nici atat nu se mai preda , nu sunt nici carti ,nimic este greu ,numai Dumnezeu ma poate ajuta . O sa fie greu .

  Apreciază

 6. Tratat de antropologie criminala, scris de marele (a)roman Prof. Dr. Mina Minovici, tiparit in perioada interbelica, se gaseste la biblioteca academiei
  Din ce am auzit de la fosti colegi de liceu care au terminat facultatea de drept, trebuie sa fii tare ca sa-l citesti dat fiind ca ororile descrise in scop stiintific depasesc imaginatia omului normal.
  O sa cititi despre clanurile de cersetori de etnie rroma din interbelic care rapeau copii de romani, de la varste fragede (cativa anisori). Copii rapiti erau tinuti ani de zile 24 din 24 intr-un fel de butoaie scunde, prin beciuri, ca sa stea cocosati si sa capete diformitati la coloana vertebrala, la picioare si sa fie dezumanizati pentru ca apoi sa fie trimisi „la produs”. Orori inimaginabile, descrise de un om de stiinta.
  Oameni buni, nu mai fiti asa milosi cu aceasta etnie blestemata, mai ales cand nu exista nici un motiv.
  Fetita din Mehedinti NU a fost rapita de nimeni. E in continuare bine mersi… Vedeti-va de treaba oameni buni.

  Apreciază

  • Asa cred si eu. Experiment si plan de batjocura a romanilor. Tiganii, ungurii si evreii nu au fost, nu sunt si nu pot fi niciodata romani, chiar daca au cetatenie. Ne-au facut, ne fac si ne vor face pururea rele. Exceptie … putine cazuri din fiecare grupa … P.Nicolae de la Rohia … Ofiterii de securitate evrei are ne-au ucis sute de mii de romani in temnitele comuniste, se foloseau tocmai de tigani si unguri-masa de manevra a lor dintotdeauna.

   Apreciat de 2 persoane

 7. Poporul roman a ajuns la MINIME ISTORICE ale natalitatii, o sa ajungem pe cale de disparitie ca popor…
  Sunt fapte, nimeni nu le poate nega!
  In tot acest timp, tabloidele noastre „ortodoxe” si tot felul de comentatori drept-credinciosi fac mare tam-tam si bocesc de mila unui nevinovat pui de cioara!! Care n-a patit nimic, e viu si nevatamat…
  Cum de s-a ajuns aici?!
  Noi, urmasii dacilor, popor nobil si monoteist, am ajuns sa ne dam de ceasul mortii pentru niste pui de cioara?!?
  Pai atunci inseamna ca nu mai e nici o speranta…

  Apreciază

  • Acel pui de cioara dupa care plang toti retarzii pe forumuri, peste cativa ani (nu multi) va oua niste oua din care vor iesi alti pui de cioara, care la randul lor vor oua multe oua din care vor iesi si mai multi pui de cioara si tot asa „hop tzop..” vorba poetului, o sa ajungeti minoritari in propria tara. Romanii din Romania vor fi o minoritate, la cum merg lucrurile e doar o problema de timp.
   P.S. daca cineva ma considera extremist, rasist etc, ai recomand sa consulte cat mai degraba un psiholog si un psihiatru.

   Apreciază

   • Florian, nu iau apararea acelui pui de cioara, dar parerea mea e ca se testeaza cat se poate intinde aţa, daca iau acest copil si nimeni nu se lamenteaza or sa mearga mai departe la ceilalti copii, ai nostrii. Oricum cred ca scandalul cu acest copil e o divergenta daca ne gandim un pic:
    1. fraudarea alegerilor( romanii din diaspora, cel putin cei pe care ii cunosc, nu s-au deranjat sa voteze).
    2. Cazul Sorina
    Este jocul SRI să ne canalizam pe o singură direcție!!??!
    Din punct de vedere spiritual as avea o intrebare- nu toti (toate spiritele) venim de la Dumnezeu? Sincer, cateodata cred ca nu…

    Apreciază

  • „Pui de cioara „… dar Părintele Arsenie Boca ce a spus ,,români fiți atenți ca astea cu fuste crete nu fac avorturi si o sa ajungă să vă stăpânească .”
   Așa că vezi bârna din ochiul tău ca știe DUMNEZEU mai bine de ce … Si nu ,, la toți prostii le da DUMNEZEU copii,,.

   Apreciază

 8. Florian , ai dreptate tiganii sunt foarte multi dar sunt uniti , noi nu suntem , dupa cum spunea si istoricul grec Herodot :,,Tracii pot sa devina o mare putere a lumii daca sunt uniti , dar ei sunt dezbinati „. In felul acesta ii descria Herodot pe traci .

  Apreciază

 9. Una din regulile de aur pentru noi creștinii ortodocși ale Părintelui Ilarion Argatu un Sfânt care este necanonizat în zilele noastre ” când dai de pomană sau faci un bine nu cauți a te uita la culoarea pielii pentru că dai în numele lui HRISTOS ” adică nu te uiți că este tigan , armean , chinez etc
  Faptul că este copil tigan adică un pui de om crescut pe acest pământ pînă mai odinioară si luat ca un obiect de vânzare cumpărare arată că suntem o tara ocupată , aservită si doar o masă de manevră pentru slugile fiarei antihriste.
  Adevarat ca mediatizarea a fost permisă în acest caz însă nu a fost îngăduită pentru copiii vânduți si traficanți de Iohannis !
  Din acest motiv suntem o tara ocupată si astfel vom avea de îndurat pentru deciziile luate pe spinarea noastră de a fi robi în propria Țară .
  Însă pînă într o zi ” când va începe Boul a striga ,DUMNEZEU ii va asculta rugăciunea și i va da putere să si lepede corvoadă de pe spinare si atunci Boul se va rascula ”

  ,, M am uitat la răsărit și am văzut o movilă iar pe movilă am văzut un Bou mare pe care scria Romania si acesta cara o corvoadă mare în spate …însă Boul a început a striga către DUMNEZEU iar DUMNEZEU l a ascultat si i a dat putere Boului care s a ridicat în două picioare a lepădat corvoada si s a răsculat .
  Pe movilă am văzut și pe tulburatorul iar apoi am auzit trei focuri de armă ” Sfântul Nil Athonitul
  ” Cele trei focuri de armă ” sunt arătate si de Părintele Arsenie Boca ” mai într o noapte spre zi veți ocupați de rusi , de unguri si bulgari iar peste cei ce va vor ocupa va veni ploaie de foc din cer.”

  Apreciază

 10. Ma incearca o fuga de lume …demult . Constat ca nu ma regasesc in nici un anturaj lumesc …nici macar ortodox. Am impresia ca nu intelegem ortodoxia . Nu stim sa traim ortodox chiar noi astia care strigam ca suntem ortodocsi si care bravam pe tema asta . Asta in lume … Nu stiu cum e in manastire .

  Apreciază

   • Nu poate fi pe scurt o asemenea alegere de viata .

    Se vorbeste despre intrarea in monahism . Ca este o chemare , ca nu poti sa intri in viata monahala avand la baza motivatii ca : deceptii , probleme de viata …de care incerci sa fugi astfel.
    Poti sa devi monah daca ai o chemare launtrica de la Dumnezeu si atunci nu te mai intereseaza nimic , renunti usor la tot si te bucuri de monahism . Ca in momentul in care ai chemarea aceasta ai si o putere venita tot de Sus . Asta ma face sa ma gandesc la ceea ce spunea dna. Aspazia Otel-Petrescu ( Dumnezeu sa o odihneasca cu Sfintii ! ) cand se marturisise la PR Arsenie Boca : ca dorea sa devina monahie dar doar in proportie de 99 % si ca 1% reprezinta retineri . Parintele Arsenie i-a raspuns ca acel 1% face cat cei 99% . Deci in monahism cand vrei sa intri daca nu ai convingerea 100% ca esti facut pt asa ceva mai bine stai acasa . Dar mai sunt si situatii cand tatonezi , incerci sa te descoperi , stai ca frate de manastire 2 ani chiar si 10 ani pana te hotarasti sa devii monah . E o perioada de incercare de la 2 ani in sus ca sa vezi ce inseamna viata monahala , pana simti ca esti pregatit ( sa te daruiesti toata viata lui Hristos) . Totul e din libera voie , iar cand ceri calugaria dupa perioada de pregatire iti asumi tot ce presupune viata de calugar , lupta pe care trebuie sa o duca toata viata . Cand vine chemarea , zice parintele , totul e foarte usor , renunti foarte usor la tot , unii au lasat averi , chiar tronuri , au fost chiar si imparati care au renuntat la tron , s-au trezit oamenii fara imparat si l-au gasit dupa nu stiu cat timp nu stiu pe unde ca era pustnic . La dat exemplu pe Sf Sava de la Hilandaru sau Sf Simion ( imparat la vremea sa , tatal Sf Sava ) . Cand vine de la Dumnezeu darul acesta , chemarea nu este un chin despartirea de lume .
    Sa stiti ca are dreptate , asa spune si Sf. Preacuvios Paisie Aghioritul , ca posesiunile/averile sunt un mare balast , o povara .
    Renastere . Moare omul vechi si se naste altul nou . Adica o iei de la zero . Calugaria este ca un botez si incepi o viata noua , te-ai daruit ascultarii . Prin ascultarea din manastire te-ai daruit lui Dumnezeu , ti-ai daruit libera voie lui Dumnezeu .
    Ca daca te plangi in lume de oameni te vei plange si in manastire de fratii tai , ca trebuie sa rabzi pe celalalt dar duci lupta asta cu Dumnezeu si toti au acelasi numitor , pe cand in lume tu poti sa fi cu Dumnezeu dar vecinul tau sa nu fie , am dat un exemplu .
    Slujire + ascultarea in comuniune cu Dumnezeu . Mintea sa nu umble hai-hui , ea trebuie sa se roage si in timpul lucrului .
    Cum e o zi din viata la manastire . ( programul unei zile )
    Pt cine se roaga monahul , preotii. Pt toata lumea .
    Monahii sunt in prima linie in razboiul cu duhurile rele /demonice . Razboiul nevazut . Parintele zice ca si mireanul duce lupta asta dar mireanul nu va intelege niciodata forma in care o duce un monah pt ca nu si-a asumat viata monahala . Un monah duce lupta cu duhurile rele de pe alta pozitie – la nivelul mintii lupta cea mai mare neavand contact cu exteriorul ( lumea) ca sa-l influenteze pt ca e cu mintea legat de Dumnezeu . Oricat ai explica unui mirean lucrul acesta e greu de inteles . Mai zice parintele ca monahii sunt cei mai fericiti oameni de pe pamant contrar prejudecatilor lumesti ca ” Vai , nefericitii ! S-au dus la manastire , saracii de ei !”
    Cum sa fii nefericit cand traiesti cu Dumnezeu – sursa binelui ? Chiar .

    Tin minte ca prin 2007 m-am dus pt cateva zile la Man. Crasna ( Prahova) , acolo l-am cunoscut pe Pr David ( actualul staret de la Man. Caraiman) si m-am spovedit la dansul . Eram cu cativa prieteni . Am stat vreo 4 zile , am muncit pe acolo , mergeam la adunat salcam ca sa hranim caprele , stateam la slujbe noaptea . Am avut senzatia ca timpul nu exista si nu exista oboseala dar mai ales am avut sentimentul ca sunt ….acasa . M-am dus de vreo 3 ori acolo . Odata am fost in postul Maicii Domnului si m-a spovedit parintele la miezul noptii in …cimitir :)) era asa faaain , stateam pe iarba si vorbeam . Era multa lume , a doua zi era ziua Adormirii Maicii Domnului . Se spovedeau multi oameni si nu mai aveam loc in camerele de spovedit … asa ca ne-am dus in cimitir la baza unei cruci .
    Era frumos , aveau si o prisaca …. Munceam la aranjat mese pentru pelerini , spalam vasele pana noaptea tarziu . Dar cel mai mult imi placeau animalele . De cand ma stiu mi-au placut animalele , motiv pt care anul trecut am adoptat 2 pisoi mici, acum sunt mari si nazdravani .
    Nu e nimic mai important ca pacea si linistea pe care ti le da Dumnezeu …. nu cum le da lumea . E un non-sens : pacea in lume . Termeni incompatibili.

    Apreciază

 11. Cand am citit poezia acestei fete am realizat ce pustiu e in viata daca nu avem pe Dumnezeu . Cata profunzime la copila aceasta !

  Ioana Olteanu

  UN OM FERICIT
  Auzit-am că pe vremuri
  Dumnezeu ar fi dorit
  Ca să afle printr-un înger
  Dacă omu-i fericit.
  Merse îngerul pe cale
  Lumea-ntreagă colindând,
  Când la deal și când la vale
  Pe creștini tot întrebând.
  Unul zice : – Cum pot oare
  Fericit să mă numesc ?
  Să îmi fie cu iertare,
  Nu vezi cât de mult trudesc ?
  Altul zice cu durere :
  -Eu aș fi, dar ce să fac,
  Fiindcă banii-s la putere
  Iar eu sunt un om sărac !
  Unul spuse cu mândrie :
  – Eu am bani, ce pot să zic ?
  Am destulă avuție,
  Nu duc lipsă de nimic !
  Însă fericit aș spune
  Că nu pot să mă numesc,
  Fiindcă n-am copii pe lume
  Și încep să-mbătrânesc !
  Altul strigă cu ocară :
  – O, ce fericit aș fi,
  Dacă n-aș avea povară
  O mulțime de copii !
  Nu am ce le da la masă,
  Tare mult mă chinuiesc,
  Cum pot oare cu-așa casă
  Fericit să mă numesc ?
  Când pe altul îl întreabă :
  – Tu ești fericit ori ba ?
  Dând din cap, el zise-n grabă :
  – Hm…Nu prea sunt, Măria-Ta !
  Dar de ce? Ce îți lipsește ?
  Zise îngerul suav :
  – Aș trăi împărătește,
  Dar sunt trist, că sunt bolnav !
  Am umblat prin lumea-ntreagă
  Pe la doctori…dar n-am leac,
  Sunt slăbit și fără vlagă
  Și nu știu ce să mai fac !
  Și cuprins de întristare
  Îngerul plecă mâhnit
  Că în lumea asta mare
  Niciun om nu-i fericit !
  Tot așa cârteau creștinii
  Orișiunde întreba,
  Apăsând mai tare spinii
  Domnului, pe fruntea Sa !
  Și cu fiece răspuns
  Pas cu pas ei Îl duceau
  Spre Golgota, în ascuns,
  Și pe Cruce-L răstigneau !
  Merse îngerul ce merse
  Până când a întâlnit
  Un om ce sudoarea-și sterse
  De pe chipul său trudit.
  -Omule, te văd muncind,
  Și ești mult prea obosit,
  Toată ziua robotind
  Spune-mi : – Tu ești fericit ?
  Omul se-ndreptă de spate
  Și privindu-l pe străin,
  Îi spuse cu bunătate :
  – Fericit sunt pe deplin !
  Îngerul sări de-odată
  Iscodindu-l înadins :
  – Casa ta-i dărăpănată,
  Focu-n vatră ți s-a stins,
  Ai copii prea mulți, se pare,
  Și cu greu îi crești pe toți,
  Nu ai bani pentru mâncare
  Și ești fericit, socoți ?
  – Eu nu te cunosc, străine,
  Și nu știu de unde vii,
  Dar, de vrei, rămâi la mine
  Până mâine-n zori de zi !
  Iat-acum se face seară
  Nu-i bine să mergi pe drum,
  Că sunt oameni răi pe-afară
  Și flămând vei fi oricum.
  Nu am bani, nu am avere,
  Nu am casă un palat,
  Am, în schimb, o mângâiere
  Că am sufletul curat.
  Casa mea dărăpănată
  Cu căldură te-o primi,
  Chiar de-i focul stins în vatră,
  Om mânca ce s-o găsi.
  Și cu toții stând la masă
  Domnului i-om mulțumi
  Că spre noi mereu revarsă
  Un noian de bucurii !
  Să fii fericit, aș spune,
  Dacă vrei, nu e prea greu,
  Că averea mea, vezi bine,
  E doar Bunul Dumnezeu !
  El îmi dă mereu putere,
  El mă iartă când greșesc,
  El mi-alin-orice durere,
  El m-ajută să trăiesc !
  Cine are-așa avere,
  Are tot ce și-a dorit,
  Are-n suflet mângâiere
  Și e-n viață fericit !
  Am copii pe lângă casă,
  Am pământ să-l pot munci,
  Am nevastã credincioasã,
  Fericit…de ce n-aș fi ?
  Îngerul, să-i spună taina,
  Ar fi vrut…dar, ce folos ?
  Se vedea că poartă haina
  Dăruită de Hristos.
  Bucuros el se întoarse
  Și zbură spre cer grăbit,
  Fiindcă, în sfârșit aflase
  Un om care-i fericit !
  Auzind Domnul îndată
  Le dădu creștinilor,
  O pedeapsă meritată
  Pentru necredința lor.
  Numai cel ce nu cârtise
  Fericit în veci va fi,
  Că din toți, doar el primise
  Darul de-a se mântui .
  Cine are-nțelepciune
  Să priceapă.. n-ar fi greu :
  Fericirea nu e-n lume,
  Ci e doar în Dumnezeu !!!
  Dac-am fi, din întâmplare,
  Întrebați și noi cândva,
  Conștiința noastră oare
  Ce-ar răspunde : NU sau DA ?!…
  ( Ioana Olteanu )

  Apreciază

 12. Nu stiu ce opinie aveti voi, insa eu ascult toate predicile ieromonahului, asa trebuie sa se predice in biserici, fara cuvantari de obedienta, si dulcegarii. Sfanta Evanghelie talcuita, si adusa apoi in sec XXI.

  Apreciază

 13. Însă într o zi poate ni se va face si noua dreptate celor vânduți ca sclavi si tribut la alte neamuri asupritoare, noi cei inrobiti care trăim pe acest pământ plămădit cu sânge de martiri si mucenici pentru Tine DOAMNE din Neamul Cel Străbun Românesc care s a dat jertfa Tie pe o Golgota arătatata încă din fasa .
  Nu am fost un Neam cotropitor nu am prigonit pe nimeni dar prigoniți suntem de când ne știm iar astăzi doar cu ochii înimii înlăcrimați privim către a ta SFANTA CRUCE DUMNEZEULE pe care ne ai dat să o ducem.
  Da ne dar puterea de a duce Crucea acestui Neam pin’ la capăt .
  Amin.

  Apreciază

 14. Parinte , ma scuzati ca va intreb , cand sarutam sfanta Evanghelie partea de jos o sarutam de la dreapta la stanga , s-au de la stanga la dreapta .

  Apreciază

 15. După ce s-a impus în Turneul de la Shenzhen, chiar și fără sponsor, Simona si-a reziliat recent contractul cu Adidas si a primit oferta dubla atat din partea Nike, cat si din partea Lacoste. Intre timp s-a aflat motivul real al refuzului din partea Adidas de a mai sponsoriza pe tenismena româncă. CEO-ul de la Adidas nu vrea ca imaginea companiei sale să fie asociată cu o persoană religioasă, știut fiind faptul ca Simona isi face cruce la inceputul fiecarui meci, cat si la sfarsit. In plus ea poarta mai mereu o cruce la gat. Aceasta este educatia primita in special de la mama ei, care este foarte credincioasa si face parte din traditia aromânilor.

  Citeşte mai mult pe aparatorul.md: Află ce sportiv român nu a mai fost sponsorizat de ADIDAS pentru că îşi făcea CRUCE https://www.aparatorul.md/afla-ce-sportiv-roman-nu-a-mai-fost-sponsorizat-de-adidas-pentru-ca-isi-facea-cruce/
  Dumnezeu s.o miluiasca si s.o pazeasca pe Simona(Halep),care a ales Crucea nu sponsorii necrestini.

  Apreciază

  • Simona să facă bine sa se lase de sport si sa fie in randul credinciosilor !
   are destui bani cat pt 10 vieti… nu mai alerge dupa cununi desarte ca nu-i de folos .
   pacat de energia trupului ca nu o pune in slujba lui Hristos . Deie Dumnezeu sa-si dea seama in ce desertaciune se afla cu sportu asta !

   Apreciază

   • 🙂 unde sa-i scriu ? are adresă ?
    da de ce m-ar asculta pe mine, un prost incult de la tară? 🙂 are vietile sfintilor…sa le citeasca..mai ales a Sf. Tecla, Varvara, Ecaterina, Fevronia, Iustina, Iuliana, sa vada ce sport au facut ele si ce cununi si slava au luat de la Mirele lor 🙂

    Apreciază

 16. Din „realizarile” partidului cu „un minim rol nationalist antisistem”:

  1. Implementarea actelor biometrice

  https://www.libertatea.ro/stiri/modernizare-la-aeroportul-otopeni-cei-cu-pasapoarte-biometrice-nu-vor-mai-da-ochii-cu-politistii-2681738

  „Împreună cu colegii de la Poliţia de Frontieră, vom instala o baterie de şase porţi de control automat al paşapoartelor, acele Automatic Border Control (ABC), care permit celor care au paşaport biometric să treacă fără să mai stea faţă în faţă cu un poliţist de frontieră. Este o facilitate pe care eu o caut de câte ori merg pe un aeroport din străinătate, pentru că, de regulă, acolo nu se mai stă la coadă”

  2. Vizita papei francisc

  https://www.edupedu.ro/voluntari-obligatoriu-de-vizita-de-papei-inspectoratul-scolar-iasi-cere-cate-50-de-elevi-si-profesori-voluntari-de-la-scoli-pentru-vizita-papei-francisc/

  “Având în vedere faptul că în ziua de 1 iunie 2019 va avea loc la Iași vizita Suveranului Pontif Papa Francisc, vă rugăm să contribuiți la buna desfășurare a evenimentului prin implicarea sub formă de voluntariat a unui număr de 50 de persoane (elevi/cadre didactice) din cadrul unității de învățământ pe care o conduceți”

  Astia conduc Romania!

  Apreciază

 17. Adevarata castigatoare a alegerilor este Viorica Dancila:
  Are sustinere totala din partea U.E. si a socialistilor europeni, a devenit presedintele PSD, a scapat de Dragnea care o teroriza… Mai mult de atat, ce mai vreti?

  Apreciază

 18. P. Nil Dorobantu obisnuia inca din timpul vietii sa dispara din senin fara sa anunte pe nimeni.
  Ultima sa „minune” a fost oarecum previzibila: mormantul P. Nil e gol…
  „Sfantul” a reusit sa dispara chiar si din propriul mormant. Singura persoana care a observat a fost sora sfintiei sale, in rest nu a obsevat nimeni si nici pe nimeni nu a interesat. Dumnezeu sa-l odihneasca.

  Apreciază

 19. Sa nu bîrfesti niciodata un preot,nici daca este cazerisit. „-Vino sa vezi, fiule, harul preotiei nu te-a parasit, ci a ramas lipit de tine. Iart-o, spune ”Dumnezeu s-o ierte”, atinge-ti mainile de mainile ei si minunea se va intampla. Cand preotul a rostit acele cuvinte si i-a atins mainile, ele s-au facut tarana”.

  Pr. Stefanos Anagnostopoulos
  http://www.ganduridinierusalim.com/sanu-barfesti-niciodata-un-preot-nici-daca-e-caterisit-intamplare-adevarata/

  Apreciază

  • Deosebire ca de la cer la pamant intre P. Arsenia Boca – Sfantul Ardealului si P. Nil Dorobantu.
   Nu sunt simple barfe sa stiti…

   Apreciază

 20. Ciprian, dar de ce nu merg capeteniile nepomenitorilor sa ceara sfat de la cei 17 Arhierei Marturisitori sarbi-sau la altii care nu au semnat la Creta dar inca isi pomenesc patriarhii care au semnat ??? Eu zic ca acesti Arhierei sunt de incredere. Este adevarat, ecumenistii n-au nici o treaba cu Biserica, cu poporul… dar daca Iisus Hristos, Mantuitorul lumii, Capul Bisericii, inca ii ingaduie asa, inseamna ca are El un plan cu ei. Ii asteapta ori la intoarcere, ori la cotitura sa-i elimine. Noi sa ascultam de El si sa-l lasam pe El sa se ocpe de acesti nefericiti vrajmasi din interiorul Bisericii.

  Apreciat de 1 persoană

  • Sf.Maxim Marturisitorul a facut sinod cu Papa Martin in care a condamnat monotelismul. Nepomenitorii de dupa Creta ce sinod cu Arhiereii Marturisitori au facut ? Niciunul. Ba unul au incercat. Au mers la fostul arhiereu din Serbia, Artemie care a luat-o razna cu horepiscopii. Dracu i-a dus la ala. De ce n-au mers la ceilalti 17 care au biruit la Creta ? Ca nu cumva sa fuga demonul nepomenirii de la ei atunci cand ii vor vedea pe aceia !!!

   Apreciat de 1 persoană

   • Aaa voda, … esti din ceata nepomenitorilor. Ia spune, din toti cei 33 de Arhierei Marturisitori de la Creta, cati au intrerupt pomenirea Patriarhilor lor care au semnat la CREta ? Niciunul. Eu cred ca acesti Arhierei Marturisitori de la Creta sunt mai de incredere decat voi, ceata nepomenitorilor de dupa Creta. Avand in vedere ca acesti Arhierei nu au avut abateri dupa Creta, adica nu au facut fapte-declaratii ecumeniste, inseamna ca Duhul Sfant este cu ei si nu cu voi. Imi parea rau. Voi cate abateri ati avut dupa Creta ? Sunteti impartiti deja dupa 3 ani in nu stiiu cate grupari, ati scornit noi erezii de negare a harului, ati scornit teoria impartasirii spre osanda acolo unde sunt pomeniti arhiereii semnatari la Creta, ati dezbinat familii, n-ati reusit nimic prin nepomenirea voastra-ecumenismul merge inainte fara probleme, ati adus oamenii in indoiala daca sa se mai impartaseasca-daca sa mai mearga la Biserica … Acestea sunt roadele voastre. Asadar este clar ca lumina zilei ca un duh necurat al noilor schisme si erezii de dupa Creta va are in stapanire. Imi pare rau. Si ce veti mai face, numai Dumnezeu stie. Unii de la Radeni in urma cu cateva luni aveau ganduri ca de la un moment dat, dupa ce le vor muri preotii nepomenitori, sa se hirotoneasca intre ei fara Arhierei valizi, canonici. Ati cazut din lac in put. Mai bine protestati, predicati dar nu intrerupeati pomenirea, ca iata ce a iesit !!!

    Apreciază

 21. pai ascultam de Iisus Hristos care ne-a invatat prin Sf. Său ierarh Fotie ca la vremuri de astea sa intrerupem pomenirea !
  da Iisus Hristos nu asa ne invata?
  da nu Duhul Sfant a hotarat canonul 15 ?
  tot de Iisus Hristos ascultam cand citim proorocirile Sf. Parinti care ne spun ca sa fugim de arhiereii mincinosi.
  da de Sf. Lavrrntie cernigov n-ati citit ? si altii care au zis de vremurile astea.
  daca matale ai de gand sa stai pana la potiru comun…n-aveti decat. e alegera voastra…
  dar asta nu-i nicaieri poruncit ca toti tre sa stam pana acolo. altii ne ridicam la razboi cand vedem deja ispita de departe ca vine…altii numa cand se apropie de gard…altii numa cand sta la usă….si altii ca matale numa cand deja a intrat in casa…treaba matale…
  ce zice Filocalia? sa pazesti mintea si inima, o monahule…ca un strajer…sa nu lasi sa intre lupii… ci de departe vazand lupul…alungal sa nu inttre in casa…ca atunci deja e prea greu sa te lupti…vei iesi din lupta insangerat,lovit…slabit… grav accidentat.
  🙂

  Apreciază

  • Eviti sa raspunzi la intrebare Cipriane. Eu am intrebat de ce nici macar nu voiti sa va ganditi ca Arhiereii Marturisitori de la Creta sunt acei Arhierei care asculta de Hristos si in timpul sinaxei Creta si dupa. In legatura cu nepomenirea de dupa Creta, prin cine lucreaza Duhul Sfant, prin ei sau prin voi ? Dupa roadele nepomenirii-noi schisme si erezii scornite de nepomenitori, este dovedit ca prin ei. Si atunci care duh lucreaza prin voi. Este clar ca un duh rau. Ei au luptat cu dracu la Creta si l+au biruit. De ce nu credeti ca Insusi Hristos i-a indemnat sa nu faca inca pasul nepomenirii dupa Creta. Faptul ca nu va smeriti si nu va sfatuiti cu ei, arata o autosuficienta pacatoasa. Biserica a fost, este si va fi din arhierei, preoti, diaconi, monahi-monahii, credinciosi. In asemenea probleme de viata si de moarte vesnica nu ai voie sa gresesti, ca te-ai ars. Aici este problema. Cat sunt acesti Arhierei care n-au semnat acolo dar totusi pomenesc pe ecumenisti, nu e de la Dumnezeu nepomenirea.

   Apreciat de 1 persoană

 22. Nu vezi si nu cauti in profunzime ce duh indeamna la nepomenire dupa Creta. Nu vrei sau nu poti. Iar cu „protejarea Sf.Liturghii de erezie” prin nepomenire, inseamna ca d-ta nu ai constiinta ca Insusi Marele Arhiereu Iisus Hristos savarseste Sf.Liturghie. Auzi, crezi ca tu aperi Sf.Liturghie prin nepomenire !!! N-am mai auzit asa ceva. Tu trebuie doar sa spui corect rugaciunile si Crezul. Iar la pomenirea arhiereului te rogi pentru el sa-i dea Dumnezeu sa invete drept cuvantul adevarului. Ce face el, il priveste. Prin simpla lui pomenire, nu ai nici o legatura cu ereziile lui iar Sf.Liturghie nu se intineaza. E ca si cum daca vorbesti de dracu, te molipsesti de mandria lui. Vezi, aici sunt noile teorii eretice scornite de nepomenitorii gen Hariton Karyotul din Athos. De aici rezulta ca unii duhovnici gen P.Antim dadea el la unele maici plecate de la Paltin numai anafura de la Radeni. Acestea sunt noile teorii eretice ale nepomenitorilor. Numai atunci cand arhiereul este condamnat nominal de catre un Sinod Ortodox adica caterisit, n-ai voie sa-l mai pomenesti. Cazul papei, cardinali, „arhierei” monofiziti, „arhierei” stilisti gen slatioara …

  Apreciat de 1 persoană

  • Arhiereii romani din perioada interbelica n-au intrerupt pomenirea nenorocitului de patriarh miron cristea cand a schimbat calendarul, cu toate ca a fost una din marile lui greseli, nici cand a fost prim-ministru si a luat parte la uciderea Capitanului, ca sa nu avem si in Romania 14 sinoade paralele ca in Grecia, sa nu mai stie romanul care o mai Biserica adevarata. Dar stiu ca nici unul dintre aceste argumente nu va vor convinge. Dupa Creta … noi schisme si erezii peste panerezia ecumenismului. Este clar ca de la nepomenitori. A spus-o din ’77 Sf.Justin Popovici. Va priveste.

   Apreciat de 1 persoană

 23. Da. „Precum in Cer asa si pe pamant ” – Exista o ierarhie si o ordine in Cer , asa e si pe pamant .Dumnezeu respecta aceasta ierarhie pe care El a stabilit-o , chiar daca nu e „performanta” aici pe pamant , dar nici noi mirenii nu „performam” ca ortodocsi dar stim sa judecam . Tocmai aceasta nepomenire duce la haos in sanul Bisericii, e ca o graba de a judeca noi , inaintea Stapanului ierarhiei. Sa stam cu frica !

  Apreciază

 24. Am ascultat niste conferinte ale Pr Constantin Necula .Tot vorbea de catolici , de musulmani …in mod pozitiv ….Ce e cu omul acesta ? Intr-o conferinta spunea ca venise la el o femeie in varsta cu un pomelnic sa fie pomenita fiica ei casatorita cu un …arab . Pe pomelnic era si numele acelui arab . Parintele Necula intreaba pe femeie : ” Dar numele lui scurt care este . Femeia raspunde : Shari . Parintele : Bine maica , Shari sa fie ”
  => pomenea un musulman ? A justificat ca era rugamintea unei maici pt fiica ei casatorita cu un arab .
  Pomenim musulmanii , mai nou ? Din cate stiu casatoria dintre cineva ortodox si altcineva de alta credinta …este hula la adresa Duhului Sfant . Ce ” religie ” propovaduieste Pr Necula ?

  Apreciază

  • Nu sunt valide casatoriile mixte, adica preotul face slujba cununiei dar Dumnezeu nu binecuvinteaza. Dumnezeu nu poate binecuvanta o inselaciune, o curvie dintre un ortodox si o eretica sau invers. Numai dupa ce partea eretica se leapada de erezie si vine la Ortodoxie prin Botez-Mirungere abia apoi poti sa-i cununi. Romano-catolicii nu sunt Botezati. Trebuie sa li se faca Botezul Ortodox prin intreita afundare. Chiar daca Patriarhul scos o carte in care invata ca romano-catolicii sunt primiti la Ortodoxie numai prin Mirungere. Este gresit. Mare grseala. Isi bate joc de catolici, lipsindu-i de Botez. Apoi cei care au casatorie mixta cred ca merg spre o mantuire. Nici prin cap nu le trece ca de fapt ei traiesc in curvie, si nu orice fel de curvie ci una cu un eretic. Ecumenismul lucid … Ce-i asteapta pe asemenea arhierei si pe preotii care fac ascultare la casatoriile mixte de ei … fereasca Dumnezeu. Mai bine nu se nasteau.

   Apreciază

   • Multi nu stiu si cad in plasa nevinovati. Mitropolitii dau dispensa cu semnatura lui si a preotului si omul nu mai cauta sa il aduca de la inceput inainte de cununie pe eretic sau eretica la ortodoxie. Vor raspunde in Fata lui Dumnezeu fetele acestea bisericesti pentru semnatura data. Acuma ce-i ramine ortodoxului decit rugaciunea si rabdatea in invingerea ispitelor in speranta ca Dumnezeu ii va vedea jertfa si il va intoarce si pe eretic chiar si on ceasul al doisprezecelea la ortodoxie.

    Apreciază

 25. IN LEGATURA CU VIDEOCLIPUL CU PR.PIMEN CARE L-A POSTAT SCORTISOARA:PR.PIMEN VLAD VB DE ASCULTAREA MONAHULUI ,SA NU JUDECAM PE MONAHI SI PE APROAPELE MAI DA SI PILDE FRUMOASE ,DESPRE VIRTUTI SI PATIMI PLUS DEPENDENTA NOSTRA DE TELEFON..FOARTE FRUMOS VB ACEST MARE PARINTE.UN PARINTE CU EXPERIENTA DUHOVNICEASCA…SA-I DEA MANTUIRE MAMEI LUI CA NE-A DAT UN PREOT BUN!

  Apreciază

 26. RAR PREOTI CANONICI IN ARDEALUL NOSTRU …EU UNEORI MAI CARTESC SI MAI ITREB:DE CE M-AM NASCUT IN ZONA ASTA INFLUIENTATA DE ERETICI-CATOLICI ,CACI AI MEI AU TRECUT (FARA VOIA LOR) LA CATOLICI ..IAR AICI TOTI PREOTII TREMURA DE INALTUL SI NU MARTURISESC ADEVARUL ;NU-I AJUTA PE OAMENII SA INTELEAGA CA TREBUIE SA ISI FACA BOTEZUL LA CATOLICI..AI REFUZA PUR SI SIMPLU;MIE IMI VINE SA-I IMPUSC PE TOTI PREOTI ASTIA-IERTATI! POATE UNII (BUNICA DE 89 DE ANI) SIMPLA SI SINCERA CARE FACE ROZARIUL ARE CIRCUMSTANTE ATENUANTE. CEI MAI GHINIONISTI SUNTEM NOI DIN ARDEAL! MIE LA UNA DIN FETE NA VRUT PREOTUL SA-MI FACA BOTEZUL PRIN INTREITA AFUNDARE NUMAI PRIN STROPIRE. …SPER SA NU ABIBA REPERCURSIUNI PE VIITOR.DOAMNE AJUTA!

  Apreciază

 27. pt.cei care sunt cu nepomenitorii :DE CE PR.EFREM DIN ARIZONA,UCENICUL MARELUI SFANT IOSIF, N-A INTERUPT POEMNIREA ? CHIAR IL CONSIDERATI CAZUT IN EREZIE?! O CATA INSELARE MAI E SI CU NEPOMENIREA ASTA SI CATI OAMENII A SCOS DRACU DIN BISERICA!!!!!!! DUMNEZEU SA NE TINA IN BISERICA ORTODOXA CA SA NE PUTEM MANTUII!

  Apreciază

  • Bine zici. P.Efrem din Arizona este un om duhovnicrsc care merge spre Sfintenie. El n-a intrerupt pomenirea. Dar grecii nu asculta de el. A facut vreo 20 de Manastiri in Arizona.Are capul P.Iosif isihastul cu el.

   Apreciază

 28. @NEVREDNICA NU SE DESCHIDE LINKUL CU MINUNEA DE LA IERUSALIM ! …MAI POTI SA-L TRIMITI ODATA,TE ROG?CU NOI ESTE DUMNEZEU! IL LOCALITATEA PODU TURCULUI ESTE O ICOANA FACATOARE DE MINUNI CARE A PLANS CATEVA LUNI DE ZILE.. DOAMNE AJUTA!

  Apreciază

 29. Eu, desi merg la Bisericile din Biserica Ortodoxa Romana, daca eram undeva in sudul tarii, aproape de granita cu Bulgaria, sigur mergeam si la slujba la bisericile bulgaresti, asa ar trebui sa faca si nepomenitorii ca sa fie siguri ca sunt bine, trebuie sa iei legatura cu o biserica canonica, este absurd sa nu mai mergi la bisericile BOR, faci slujbe pe unde poti, dar nici nu cauti la Patriarhia bulgara, Patriarhia Rusa, ei sunt separati.

  Apreciază

 30. Iti zic ca nepomenirea dupa Creta nu este de la Dumnezeu, chiar daca o sustin P.Iulian Prodromitul, Gavriil, Theodor Zisis … oricare ar fi. Dar nu crezi. O tii pe a ta. O mie de argumente sa-ti dau, tu tot pe a ta o vei tine. Treaba voastra.

  Apreciază

 31. Credinciosul ortodox trebuie sa mearga in fiecare duminica la Liturghie, exista si un canon pentru cei care nu au mers de trei ori consecutiv.
  Aceastea fiind spuse…NU e normal sa indemni lumea sa nu mai mearga la biserica. Practic asta se intampla dat fiind ca bisericile cu preoti nepomenitori sunt foarte greu accesibile datorita distantei.

  Apreciază

  • Sa se roage pentru noi dimpreuna cu Toti Sfintii Voievozi pe care i-am avut de-a lungul veacurilor. Politicienii de dupa ’89 nici macar fata lor nu o vor vedea. Vor merge la isd pentru dezastrul in care au adus Tara. Cu tot cu Arhiereii care ne-au bagat in ue-nato-ecumenism-identitate de gen-vaccinuiri-cipuri … Vai lor.

   Apreciază

 32. Ce manastiri romanesti, din Moldova sau Bucovina, mai putin cunoscute, a-ti mai vizitat in 2019…?

  Intreb de ele, pentru ca sunt printre putinele care mai ofera masa, cazare, in restul regiunilor Romaniei, sunt foarte putine manastiri care mai dau masa, cazare.

  Apreciază

 33. Nepomenitorii sunt asemenea sectantilor:stăpâniți de arhiconi,sâcâitori,insistenti.Din o mie de sectanti,aiba dacă se mai intoarce unul la dreapta credință,tot asa si cu nepomenitorii.

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s