Un mare Sfant roman necanonizat : Parintele Marturisitor Legionar Ilie Lacatusu

 

Ciprian Voicila: Sfantul Ilie Lacatusu, marele protector ...

„Daca vei muri peste 15 ani, sa te ingopi langa mine.”- catre sotia sa, Presbitera Ecaterina

Ziua de 22 iulie este stiuta de cativa ani buni ca foarte importanta pentru romanii ortodocsi care-si mai aduc aminte de bunicii lor patimitori pentru Hristos si neam in temnitele comuniste : pomenirea Parintelui Ilie Lacatusu. Putin cunoscut in viata-datorita smereniei sale rare, tacerii si rugaciunilor sale de foc, Parintele Ilie Lacatusu se face cunoscut mai ales dupa moarte prin Sfintele sale moaste intregi , bineinmiresmate de Duhul Sfant si facatoare de minuni, tamaduitoare de boli si bantuieli diavolesti. Nu este canonizat inca pentru ca a fost legionar iar Romania se afla inca sub ocupatia neprietenilor Miscarii Legionare-cea care a luptat sa aduca tineretul tarii la Biserica si sa-l educe in spiritul dragostei jertfelnice fata de Hristos si neam. A fost in lagarul Preotilor de la Galesu-loc de exterminare lipsit de apa(!!!), Penisnsula, Periprava-4 ani, Aiud …, oprit de la slujire de cateva ori, a lucrat ca zidar, a dobandit boli grele in temnite care pana la urma l-au rapus, a facut dializa la sfarsit …

Dar Lumina niciodata nu va fi biruita de intuneric, oricat de viclean si de corect politic ar ajunge acest intuneric.

   https://youtu.be/GJV_JnnbwpE

https://bucovinaprofunda.com/2014/07/22/sfantul-sfintit-ilie-marturisitorul-1909-1983-22-iulie-pomenirea-celui-intre-sfinti-parintele-nostru-ilie-lacatusu-legionar-marturisitorul-cel-cu-moaste-intregi-iubit-de-multime-de-popor-si-ign/

Inainte de a muri, a spus sotiei sale Presbitera Ecaterina ca, ” daca vei muri peste 15 ani, sa te ingropi langa mine. ” Exact asa a si fost. Dupa 15 ani ea a murit si cand l-au deshumat pe el, i-au gasit Sfintele Moaste intregi. Rusii nu au descoperite inca sfinte moaste intregi intre Sfintii Mucenici ucisi de comunisti – desi acel Arhiereu gasit la Oranki de catre P.Dimitrie Bejan era si el intreg, si totusi au canonizat 1000 dintre milioanele de Sfinti Mucenici ai prigoanei bolsevice. La noi sunt atatea Sfinte moaste ale lor peste tot in tara si totusi nu sunt canonizati, … niciunul.

Nici macar dintre cei 30 de Arhierei Romani chinuiti, otraviti si exilati de comunisti !!!

Intr-adevar, mare spaima a mai bagat fantoma impostorului elie wisel in unii.

Dar poate odata vor apare si Arhierei marturisitori Romani, dupa curatirea de mizeria actuala „ecumenist lucida”. Cu acesti Sfinti ne mandrim, spre ei nadajduim si nicidecum spre ue-nato-partide-nanobiocipuri „protectei”-robie-carduri-papa-ecumenism-vaccinuri si alte spurcaciuni moderniste.

Sf.Ilie Lacatusu dimpreuna cu Sf.Martiri Brancoveni, Sf.Dimitrie Basarabov, Sf.Calinic de la Cernica, P.Constantin Sarbu, P.Constantin Voicescu, P.Constantin Galeriu, P.Dumitru Staniloae, P.Benedict Ghius, Ioan Ianolide, Valeriu Gafencu, Capitanul Corneliu Zelea Codreanu, Nicadorii si Decemvirii, Ioan Mota si Vasile Marin si alti multi Sfinti patimitori ai temnitelor comuniste, carliste si antonesciene, sa ajute la curatirea Bucurestiului si a intregii Tari de toata mizeria politica si bisericeasca actuala. Amin.

Reclame

322 de comentarii

 1. Un articol EXCELENT pe saccsiv:
  https://saccsiv.wordpress.com/2019/08/07/sa-ne-amintim-de-teoriile-conspiratiei-cu-ghilimele-sau-fara-din-cazul-sorina-si-ceva-despre-disparitia-omenescului-din-orice-ecuatie/#respond
  In sfarsit incepem sa iesim din bezna…
  Doamne ajuta sa faca guvernantii linii de microbuz macar pentru elevii care merg la scoala sau liceu.
  Daca ar fi fost macar o linie de microbuz (asa cum este normal intr-o tara cu pretentii, nu Africa..) poate ca toata aceaste trafedii nu s-ar fi intamplat.

  Apreciază

 2. Schimbări majore la 112, după cazul Caracal:

  – Raportul lui Raed Arafat propune colaborarea cu Google.
  – Măsurile pe termen scurt / Cartele PrePay doar cu buletinul – DOCUMENT

  https://www.gandul.info/stiri/schimbari-majore-la-112-dupa-cazul-caracal-raportul-lui-raed-arafat-propune-colaborarea-cu-google-masurile-pe-termen-scurt-cartele-prepay-doar-cu-buletinul-document-18267022

  Deci fara buletinul biometric nu vei mai putea avea nici macar numar de telefon.

  Apreciat de 1 persoană

  • Dumnezeu sa ajute fetelor răpite. Care este implicat în aceste răpiri și batjocoriri, nu scapă nici în gaura de șarpe de urgia lui Dumnezeu. Când se va aștepta mai puțin, atunci îl ajunge. Afara de cazurile rare-gen Sf.Moise Arapul. Politia, procurorii, judecătorii, DIICOT,d-na, … Sunt în cârdășie cu infractorii ? Atunci ori îi lași în mâinile DUMNEZEULUI CELUI VIU, ori îți faci dreptate singur … Drasius Kedys din Lituania.

   Apreciază

 3. oare de când vor impune legea cu cartele PrePay? ASTA CA SA NU MAI POATA COMUNICA ,INTRE TIMP,CRESTINII INTRE EI SI SA FACA PE CATI MAI MULTI SCLAVII SISTEMULUI ELECTRONIC.

  Apreciază

 4. Vad ca o sa ne fie din ce in ce mai greu pentru ca diavolul are multi oamenii la conducere ;se prefac ca nu le pot gasii pe Alexandra si Luiza ca sa aiba „purul” motiv -CARTELE PREPAY SAU ALTE DRACOVENII DE-A LOR. Ma gândesc ca la inceput aceste cartele nu vor fii obligatorii;bine-ar fi. Dumnezeu sa le impiedice toate planurile iar pe noi sa ne acopere cu harul Sau!

  Apreciază

 5. Nevertebrata de Dancila
  https://www.romaniatv.net/guvernul-obliga-prin-oug-operatorii-de-telefonie-sa-colecteze-datele-de-indentificare-ale-celor-care-au-cumparat-cartele-prepay_
  OUG POT FI ATACATE LA CCR PT LIPSA URGENTEI ETC.- EXISTA DECIZIE CCR IN ACEST SENS.
  Dancila s-a executat si a luat masuri pro securisti ,profitand de tragedia cu fetele disparute…pt ca nu a vazut statul paralel ,dupa cum este paralela cu orice notiune de dragoste de semeni si de patrie.Vanzatoare de neam si tara ca si dreapta hastagista si paganul iohanis.

  Apreciază

 6. Biserica Ortodoxă Rusă de Rit Vechi (BORuRV) cu sediul la Braila- am gasit inainte se numea Brailov, care sustine traditiile ortodoxe vechi impotriva reformei Patriarhului Nikon (1605-1681), mai pe scurt rascolnicii din cate stiti au succesiune? Daca nu o sa vina sfarsitul pana atunci, asa o sa fie si cu nepomenitorii peste o vreme…

  Apreciază

  • Toate inovatiile care le aduce satana in Sfanta Biserica prin arhierei tradatori duc neaparat la impotriviri din partea ortodocsilor adevarati si deci la dezbinare ceea ce si vrea cel viclean.

   Apreciază

   • Cum e posibil ca rascolnicii (staroverii-vechii credinciosi) care au pastrat Adevarul a fie in afara Bisericii cand Biserica Insasi este Adevar? Poate in afara Bisericii asa cum o vedem noi astazi moderna si pliata dupa curentele vremii dar Biserica nu trebuie sa se dea cu schimbarile lumesti, ea trebuie sa staruie in Adevar si sa nu accepte nicio schimbare. Daca vrei sa pastrezi credinta curata fara nebuniile arhiereilor trebuie sa accepti sa fii considerat habotnic, fanatic, razvratit si alte etichete puse de supusii care nu au discermant intre bine si rau… Vai de cei care schimba credinta adevarata ca sa fie in pas cu lumea emancipata de satan.

    Apreciază

   • Rascolnicii(lipovenii) n-au păstrat Adevărul ci au considerat în mod greșit că arhiereii ruși de atunci au greșit, când chiar trebuiau îndreptate greșeli din cărțile de cult. Ei s-au încăpățânat in mod greșit. De aceea au deviat apoi mai mult, hirotonindu-se între ei iar alții încetând să mai meargă la Biserică. Atunci țarul i-a alungat. Au ajuns în Delta Dunării.

    Apreciat de 1 persoană

   • Cum parinte i-a alungat tarul pe rascolnici? Or fi avut si ei copii mici, batrani, bolnavi…saracii, macar ratiuni umanitare…Ce om fara inima tarul asta, auzi sa alunge batrani, handicapati, gay…

    Apreciat de 1 persoană

   • Asta ni s-a spus noua ca ei nu au facut bine dar numai Dumnezeu stie in ce situatie erau ei atunci si multi dintre ortodocsii care au pastrat credinta veche au fost muceniciti fiind arsi de vii la propriu pentru ca au refuzat sa schimbe credinta veche- in credinta nu au loc innoirile.

    Practica veche Practica nouă
    Scrierea numelui Iisus Ісусъ [Isus] Іисусъ [Iisus]
    Crezul рожденна, а не сотворенна (născut dar nu făcut); И в Духа Свѧтаго, Господа истиннаго и Животворѧщаго (Și în Duhul Sfânt, Adevăratul Domn și Făcător de Viață) рожденна, не сотворенна (născut nu făcut); И в Духа Свѧтаго, Господа Животворѧщаго (Și în Duhul Sfânt, Domnul, de Viață Făcătorul)
    Semnul crucii Două degete, arătătorul ținut drept, mijlociul ușor îndoit Două degete împreunate cu degetul mare
    Numărul de Prescuri din Liturghie și Litie Șapte prescuri Cinci prescuri
    Direcția de înaintare ceremonială (procesiune) În sens orar În sens antiorar
    Aleluia Аллилуїa, аллилуїa, слава Тебѣ, Боже (aleluia aleluia, Slavă Ție, Doamne) Аллилуїa, аллилуїa, аллилуїa, слава Тебѣ, Боже (aleluia aleluia aleluia, Slavă Ție, Doamne)

    Apreciază

 7. Lipovenii, popoviti si bezpopoviti, unii fara preot, si altii cu preot, la cei fara preot e clar…adica o comunitate fara preot, traiau simplu, la cei cu preot, il alegeau din popor care cat de cat era mai credincios, si stia limba slavona, practic nu exista o hirotonire de catre un arhiereu..apoi si au ales un mitropolit, Ambrozie.

  Sediul central, al Mitropoliei mondiale de RIT VECHI este la Braila, dar sunt mai multe grupari, unii contesta pe cei de la Braila si isi aleg singuri preot din comunitatea lor.

  Pentru plecarea lor din Rusia, a fost de vina si conducerea vremii, se spune ca era si taxa pe barba, la propriu…

  -O chestie foarte interesanta, este ca fac slujba doar in limba slavona, ei cunosc si isi educa comunitatea sa cunoasca limba slavona.
  – Cruce fac, si se inchina tinand degetele, cum vedeti ca le tine Hristos, in icoana, adica binecuvantarea arhiereasca, nu cu cele trei degete unite.
  -In Joia Mare, preotii lor, considera ca insusi un inger ii Impartaseste…
  -Din ce stiu, nu l recunosc pe Sfantul Serafim de Sarov, deoarece el a trait si a vietuit dupa ruperea lor de Biserica Rusa, in viata Sfantului Serafim de Sarov, sunt cateva pasaje despre rascolnici, cat si in cartile lui Dostoievski.

  Apreciază

 8. Ca sa fie clar pentru toți cei care poate mai TĂGĂDUIESC in inima lor cum ca ECUMENISMUL ar fi o învățătură si de „bine” , cand e EVIDENT ca ecumenismul este satanism si e impus de catre masonerie !
  ECUMENISMUL este produsul masonerie – adică slugile diavolului contra Sfintei Biserici Ortodoxe !

  Mai clar de atat ce vreți sa vi se spună , mura-n gura si clar ca argintul strecurat, dovada audio-video ca ecumenismul – învățătura diavolului se jura masoni – fii diavolului să lupte prin misiune – ” apostolat ” propovăduire contra crestinismului !

  Masonii JURĂ să apere ECUMENISMUL făcând misiune „apostolat” contra CRESTINISMULUI !

  Apreciază

 9. Parintele Ioan de la Rarau ne-a avertizat ca la primavara gata, sa fugim din lume. Stiati ceva despre asta? Dumnezeu sa fie cu noi cu toti cei care vrem sa Il cautam in Duh si in Adevar!

  Apreciază

 10. Parinte, va rog sa ascultati acest video si sa vedeti in al doilea ce bot chiar de fiara are acest facator de „pace”, sa fie el oare? Doamne Iisuse Hristoase Te rugam sa ne aduci la pocainta adevarata pana nu e prea tarziu!

  Apreciază

  • „Planul” de „pace” in Orientul Mijlociu al acestui mascarici este urmatorul:
   In primul rand de ce se incaiera neamurile in Asia mica (evrei, palestinieni, levantini, beduini)?
   De la religii, de la rase? Nu, zice Jared..
   Ia sa facem noi pace in Orientul Mijlociu, dar nu cum a facut Mesia acum 2000 de ani ci altfel…
   Pompam dolari (falsi) sa aiba oamenii locuri de munca, le construim blocuri, scoli, gradinite, spitale, fabrici, uzine, terenuri de sport, agricultura, irigatii… tot felul de gratuitati ca in toate tarile prospere…
   Pace si prosperitate in Orientul Mijlociu! Cu burtile umflate, oamenii devin prieteni si incep sa se iubeasca.
   Va rog sa observati treptele si ovalul de marmura neagra si alte elemente de magie neagra prezente la acest ritual satanic:

   Apreciază

   • Romanii cer alceva de la Dumnezeu nu pocainta si painea cea de toate zilele, cum spune si Florian buna-stare pamantesca care este o mare inselare a vicleanului sarpe ca sa ne lipseasca de Rai in care Dumnezeu vrea sa intram prin scarbe si lipsuri. Domnul Dumnezeu ne-a spus ca nu exista Rai pe pamant, aici e doar valea plangerii. Cum a spus si Sfantul Serafim de Sarov: in Rai nerastigniti nu sunt.

    Apreciază

 11. da pr. Ioan de la Rarau i-a avertizat si pe arhierei sa fuga la primavara in munti?
  o sa fuga si arhiereii in munti dupa sfatul său ?
  mai ales Teofan si Înaltul Ioan timisoreanul pe care-i iubeste .

  Apreciază

 12. Emanuel Iscru zice de plecare in munti de 2 ani ca stiu ce posteaza pe fb….tot el exagereaza ca mergem in iad cu buletinul cu cod de bare ; e un baiat bun dar uneori le exagereaza.Dumnezeu sa-l /ne mantuiasca!

  Apreciază

 13. @pt.cei cu PLECAREA…daca ati avea mama sau tata bolnav pe pat ati mai gugi in munti ca sa va salvati viata sau i-ati aduce la pat un duhovnic bun care sa-i marturiseasca? Dar daca sotia ar avea de nascut fix in primavara anului viitor?

  Apreciază

 14. Miliardarul americano-evreu Jeffrey Epstein – pedofil satanist dovedit – si-a curmat ieri zilele in arest.
  Pentru viol si sechestrare de minore risca 45 de ani de puscarie.
  Cererea de eliberare pe cautiune (100 milioane dolari, record!) tocmai fusese respinsa de „statul paralel”.
  https://www.hotnews.ro/stiri-international-23308367-sua-finantistul-jeffrey-epstein-sinucis-inchisoare.htm
  Unii zic ca ar fi fost „sinucis” ca sa nu se ajunga la Trump cu care era prieten. Orice e posibil in ziua de azi si nu trebuie sa te mai mire nimic insa mesajul pentru pedofili e foarte clar: daca nici Epstein n-a scapat…

  Apreciază

 15. Khusner sa fie antihrist? pt ca unii
  evreiu il cinsidera Mesia sau Ioan Botezatorul….despre el era vorba in video ce l-a postat dreapta credinta si despre cladirea 666 ce o detine…din cate stiu nu avem voie sa -l vedem ..mai bine nu ni -l timiteai..

  Apreciază

 16. nu va mai uitati la toate postarile/ clipurile cu antihristi de aia si chestii de astea …ca te afecteaza, mintea obisnuieste sa rumege ce a vazut si auzit…mai ales videoclipurile astea…
  si te tulbura !
  nu va mai tot uitati dupa antihrist , care o fii , cand o veni, unde e , ce vorbeste..etc…
  va incarcati negativ. dracu asta si vrea !
  mai bine doar cititi stirile , nu le vizionati…
  cititi numa textul cu stirea…feriti-va de imagini… eu inchid ochii la asa ceva si trec peste imagine…nu ma uit ! si nici vocile lor nu le primiti…iti intra in inima si te murdaresc !
  prin simplu text nu poate !
  indeletniciti- va cu lectura duhovniceasca , patristica , un pic din Evanghelie, un pic din vieti de sfinti, invataturi patristice .
  Semnul Crucii cat mai des, si privirea la Icoanele din casă !
  si feriti-va de imagini, poze, clipuri moderne, lumesti, reclame, cu oameni straini binefacuti, aratosi, frumosi, imbracati ori dezbracati si orice modern ce apare pe ecran !
  te innabusa la rugaciune .
  lasa-ti televizorul ca oboseste duhovniceste !
  epuizeaza puterile mintii . la fel si clipurile ne-duhovnicesti, ne-ortodoxe !
  Doamne ajută.

  Apreciat de 1 persoană

  • Multumim pentru sfaturi dar ii ceea ce priveste videoclipurile si imaginile nu poti evita murdarirea sufletului cand se intampla sa vezi in realitate. Iti dai seama ar insemna sa mergem legati la ochi… Doar sa ne rugam si cu Sfanta Cruce sa nu ne temem ca ne vede lumea si ne considera habotnici.

   Apreciază

   • Sf.Lavrntie al Cernigovului zice cand
    va aparea preaspurcatul de antihrist si cum va lua putere de la Lucifer de la 12 ani…daca e nascut sigur are toata puterea diavoleasca insa nu s-a aratat in lume acest mare viclean indracit….Atunci cand va aparea e de plecat pin munti in comunitati aa zice Scriptura si Sf.Rusi din Sarea Pamantului.Pe unii ai va lua Dumnezeu la timp ca sa se mantuiasca El stie care om trebuie sa lupte cu antihristul…cred ca ingerii lui Dumnezeu stiu care e antihristul si cand va aparea . Acum e inceputul durerii cu seceta, inundatii, copii rapiti, cipuri peste tot, bolii grele, anotimpuri schimbate, ura intre crestini etc.NOI SA FIM PREGATITI DUHOVNICESTE INDIFERENT CE VREMURI VOM PRINDE! DOAMNE FII CU NOI! A

    Apreciază

  • Antichristul va fi persoana publica si va fi vazut de toti oamenii. Asa sunt proorociile.
   Mai departe, cine i se va inchina si cine nu… asta e alta treaba.
   Nu stie nimeni exact cum va fi iar cand va veni… nici Ingerii din ceruri nu stiu dinainte cand.
   Vor fi multi oameni care, desi il vor respinge, la final nu se vor mantui.
   Il vor respinge in numele democratiei, al drepturilor si libertatilor omului, free speach, etc dar NU in numele lui Hristos Dumnezeu.
   Antichrist e nascut, eu zic ca a si aparut public. Dar inca nu i s-a dat toata puterea de catre balaur.
   Inca nu e antichrist in deplinatate, mai e de inscaunat si de inchinat….

   Apreciază

   • Da , sunt f. utile . Tata mi-a spus ca in copilaria lui , bunica le pregatea ciorbita de stir ( pe foametea din `46 ) …se aseamana cu loboda . Chiar astazi am gatit pt prima data ciorbita de stir si este foarte gustoasa . Am acrit-o cu bors insa e si mai gustoasa cu suc de zarzare . Ideea este ca daca stim plantele ne putem hrani cu ele fara sa fie nevoie sa investim prea mult in mancare . Noi mai cautam tufe de macris in gardurile vii din prejma blocurilor si mancam asa crud , mai ales primavara . Ne-au vazut oameni cum jumuleam niste tufe si ne-au intrebat ce planta este , noi le-am spus iar dupa un timp tufele au disparut din acel gard . Tata are 85 de ani , a crescut in zona deal de pe langa Targoviste si cunoaste plantele din zona. Cand eram copila ne duceam la padure si imi dadea sa mananc frunze de fag …. erau gustoase , le mancam ca pe frunzele de salata . Vitamine naturale nu ce se vinde prin farmacii . Sunt adepta ideii ca plantele , legumele si fructele sunt hrana dar au si proprietati terapeutice cata vreme sunt consumate in stare cruda .

    Apreciază

 17. 90% i se vor inchina lui antihrist din slăbiciune ca multi nici n -au botezul ortodox., alti prea invatati ci conoditatea iar unii chiar vor crede ca e „mesia”..Sa ne fereasca Dumnezeu de o asemenea cadere!

  Apreciază

 18. Cine sa se duca la tara, mereu se vorbeste de casute mici, de mici gradini cu rosii, castraveciori…daca o viata ai stat in oras, nu te rupi tu asa deodata si fugi la tara…nu mai visati.

  Apreciază

  • Care mai are bunici-rude la tara, e bine. Care nu, daca se va ruga, îl mântuiește Dumnezeu la timp in oraș. Nu uitați ce Dumnezeu avem. El toate ne-a dat, inclusiv pe Sine, Sfintele Taine. Așa că nu ai de ce sa te temi sau sa deznădăjduiești. El vrea și urmărește cu dinadinsul mântuirea noastră mai mult decât o dorim noi. Chiar și când dormim.

   Apreciază

 19. Din Rusia (o tanara din corul bisericii) si din SUA (Mănăstirea Stavropeghială Sfânta Treime, Jordanville – Ieromonahul Antonie) ni se transmite ca Profetul Ilie este pe Pamant.

  https://translate.googleusercontent.com/translate_c?depth=1&hl=en&rurl=translate.google.com&sl=auto&
  sp=nmt4&tl=ro&u=https://3rm.info/main/76582-chudo-bozhee-videnie-o-proroke-ilii-video.html&xid=17259,15700023,15700186,15700190,15700256,15700259,15700262,15700265&usg=ALkJrhgiSwHmBHOdWB20_bi2NCXAq8Rd5Q

  Apreciază

 20. nu tre sa ne zica nicio domnisoara unde e Sf. Ilie caci noi stim de demult unde e si el si Enoh si inca unul care va ramane pana ce Domnul va veni ! normal ca is pe pamant…doar unde sa fie daca n-au.murit de-a binelea !
  nute poti duce in Rai cu trup stricacios , si nici cu trup nestricacios de-ai fi nu poti gusta moartea precum vor gusta ei de la antihrist !
  or fii ei in Rai cu mintea si cu simtirea , dar cu trupul is pe pamant, nestiuti , poate chiar vazuti dar nestiind cine sunt.
  asta ne zice Sf. Andrei cel nebun.
  pe Sf. Ilie nu l-a dus caruta aceea in Rai…ci in alta parte a pamantului !
  asa cum vezi un avion ca se inalta si dispare din campul tau vizual…tot asa si Ilie .
  asta poate e o taina ca sa creada oamenii ca e in Rai …ca daca ar crede toti ca e pe pamant s-ar apuca sa-l caute 🙂 poate e intr-un munte nestiut de niciun om unde nici vulturii n-ajung !
  .

  Apreciază

 21. pt.CIPRIAN :SF.ILIE A FOST RIDICAT LA CER NU DUS IN ALTA PARTE A PAMANTULUI…SIGUR ACUM POATE A HOTARAT DUMNEZEU SA VINA PE PAMANT ..E SI ASTA O TAINA A DOMNULUI.

  Apreciază

 22. Nu mai loviți in fratii nepomenitori,ca aveti pacat mare.Nepomenirea este marturusire de credință, si un avertisment pentru ierarhii eretici care l-au scuipat pe Hristos in fata la sinodul talharesc din Creta.Cei care prigonesc pe fratii nepomenitori,se arata pe ei înșiși,ca nu sunt pe calea cea buna.Daca Duhul Sfant lauda in canoane pe cei ce intrerup pomenirea ereticilor voi de ce-i prigoniti.Sf Teodor Studitul zice in una din scrisorile sale:”Cand erezia de da pe fata prin sinod (cazul nostru),tu trebuie să-ți marturisesti credinta ta.”Acum vin si va intreb :VOI CUM MARTURISITI!Aștept raspuns.

  Apreciază

  • Noi marturisim Dreapta Credinta prin predici, scrieri de articole aici, public pe fata. Dar intreruperea pomenirii dupa Creta este o ispita de-a dreapta. Un drac-poate acelasi drac care ii impinge si pe ecumenisti la smintitele lor intalniri si rugaciuni comune cu ereticii, deci poate acelasi drac al ecumenismului i-a impins pe unii la intreruperea pomenirii celor care au semnat la Creta. Roadele acestei intreruperi a pomenirii : roade dracesti … 1. Nici un arhiereu care a semnat acolo nu s-a cait, ba dimpotriva s-au inrait. 2. Au aparut deja noi erezii si schisme intre nepomenitori. 3. Sunt 17 arhierei sarbi si restul pana la 33 de arhierei care nu au semnat la Creta dar nici nu au intrerupt pomenirea Patriarhilor lor care au semnat acolo. Prin voi nepomenitorii a lucrat Duhul Sfant sau prin ei ? Toate roadele arata clar ca PRIN EI A LUCRAT DUHUL SFANT iar prin voio un duh rau . Cum asa ? Niciun Arhiereu Marturisitor de la Creta nu a cedat la ecumenisti dar in schimb la nepomenitori sunt deja grupari care se cearta si au in cap noi erezii si schisme : negarea harului in BOR la pomenitori, impartasirea spre osanda daca se pomeneste arhiereul semnatar la Creta, anafura si aghiazma luata de nepomenitori numai de acolo unde nu se pomeneste arhiereul care a semnat … grupare puternica la Radeni apoi cearta si despartire intre ei(adica intre nepomenitori) … Toate acestea arata ca nu Duhul Sfant a indemnat la nepomenirea arhiereilor dupa Creta ci un duh rau. Cat despre scriereile Sf.Teodor Studitul, ce usor le poate manevra dracu si sa le foloseasca pentru secta nepomenitorilor !!! Greseala principala a capeteniilor nepomenitorilor este ca ei se iau in mod legist dupa Canoane si Scrierile Sf.Parinti dar nu au traire, nu au luminare de la Dumnezeu in ceea ce fac. In Grecia, nepomenitorii de dupa Creta nu asculta de P.Efrem din Arizona, de P.Sarandis Sarandis, de D-ul Dimitrie Tselenghidis … care nu sunt pentru intreruperea pomenirii .
   https://www.atitudini.com/2016/10/marele-teolog-grec-dimitrie-tselenghidis-nu-este-de-acord-cu-intreruperea-solitara-a-pomenirii-episcopilor/

   ” Și care este soluția? Sunt unii care susțin chiar că după Creta nu mai este har în Biserică. Ce credeți că ar trebui să facă aceia din Biserică care văd problema?

   Cine vede problema trebuie să facă pocăință, după aprecierea mea. Și eu consider că văd problema și nu sunt eu criteriul și de aceea o văd, ci mă raportez la anumiți oameni harismatici care văd lucrurile, le vedeau și în urmă cu treizeci de ani, cum era Părintele Paisie, Părintele Efrem Katunakiotul și alții. Eu discutam aceste lucruri atunci și răspunsurile le am încă de atunci. Și continui să vorbesc pornind de la modelul familiei, ca să mă fac înțeles: pentru că îi vedem pe „părinții” noștri că săvârșesc adulter, pare ceva foarte eroic și corect să strigăm sus și tare: „Eu nu mai vreau să am nici o legătură cu această familie”. Însă atitudinea corectă este, așa cum spunea și Sfântul Paisie, pocăința noastră pentru apostazia fie a persoanelor sus-puse, care sunt „părinții” noștri, păstorii noștri, dar întâi de toate, înainte de aceștia, pentru acest popor care în număr mare a apostaziat de la Dumnezeu.

   Răspunsul îl găsim în Sfânta Scriptură. Atunci când se săvârșea adulter –pentru că despre adulter este vorba aici– Dumnezeu prin proroci cerea pocăința poporului și a conducătorilor. Și atunci când exista pocăință, totdeauna mântuia poporul. Și pocăința ne salvează pe două planuri: mai întâi și întâi la nivel personal, eu, cel care vorbește, dar și ca și comunitate, pentru că aparțin organic acestui Trup sacramental și iubitor al Bisericii. Și atunci când un mădular suferă, ne spune Apostolul Pavel, împreună-suferă toate mădularele. Și pentru că noi nu cugetăm despre noi înșine că suntem atot-curați și nu ne afectează disfuncționalitatea celorlalte mădulare, primul lucru pe care îl facem este pocăința existențială, întoarcerea noastră existențială către Dumnezeu Însuși. Pentru că, dacă noi eram corecți și ar fi lucrat în noi Sfântul Duh am fi dat această mărturie vie.

   Așadar rugăciunea noastră de-acum să o facem cu durere, iar mintea noastră în continuu să o îndreptăm către Dumnezeu și, după noi înșine, să punem imediat conducerea Bisericii, pe Patriarh etc., și cerem de la Dumnezeu milă, pentru că, dacă nu eram noi într-o asemenea îndepărtare de Dumnezeu, nu ar fi îngăduit să avem o asemenea conducere a Bisericii. Să cerem cu durere să le dea timp de pocăință. Aceasta să o facem în fiecare zi la rugăciunile noastre.

   Și există un stadiu încă mai avansat al acestei pocăințe existențiale, atunci când bolnavul se află în paralizie sau în stare demonică și nu își conștientizează starea, noi care avem motiv să îl iubim și suntem și datori să îl iubim în Hristos și dorim mântuirea lui, noi trebuie să facem acest ultim lucru, care este și greu însă dă și rezultate.

   Și ca să nu credeți că toate acestea le spun de la mine însumi, voi face referire la cuvântul Sfântului Nicolae Cabasila, potrivit căruia „atunci când cineva este bolnav trupește, trebuie să ia el însuși medicamentul corespunzător pentru boala sa. În bolile duhovnicești, însă, este posibil ca cel sănătos să ia medicamentele bolnavului și să se vindece bolnavul”. Ce înseamnă practic acest lucru? Asemenea boli duhovnicești există și în Biserică, și în societate, și în familie, și la o persoană anume. Și putem încerca această metodă, pentru că sunt lucruri adeverite practic de Duhul Sfânt. Când tu iei locul celuilalt, al bolnavului –spune Părintele Paisie de data aceasta– și din locul celuilalt faci ceea ce trebuie să facă bolnavul, pentru că bolnavul nu poate să facă acest lucru –postești, faci rugăciune, faci milostenie ca și cum tu ai fi bolnavul–, atunci Dumnezeu, văzând credința și dragostea ta pentru cel bolnav care nu poate să facă nimic, îl tămăduiește pe bolnav.

   Cu această atitudine în care noi luăm medicamentele duhovnicești, ca și cum noi am fi bolnavii, dar mai ales prin conștiința că ne-am îndepărtat de voia lui Dumnezeu, ca părtași ai acestui popor –putem face ceva în mod real.

   Da, acela vorbește și acționează eretic. În situația asta, noi nu plecăm din „casă”, ci ne exprimăm prin întreaga noastră atitudine această mâhnire foarte adâncă, nu-l aplaudăm și niciodată nu îi spunem că are dreptate, și dacă este cazul, îi spunem cu durere și smerenie că nu suntem deloc de acord cu acest lucru pe care îl face. Cu toate acestea rămânem în casa noastră(n.n.:în Biserica ortodoxă), pentru că această casă este locul mântuirii noastre. ”
   https://stranaortodoxa.wordpress.com/2019/01/11/profesorul-ortodox-dimitrios-tselenghidis-este-nevoie-de-pocainta-dupa-sinodul-din-creta-pentru-prima-data-acest-interviu-este-accesibil-integral-in-romania/

   Apreciază

   • Tselenghidis asa zice!
    dar uitati ce raspuns am primit de la un coleg :

    Cat priveste lucrarea celor ce singuri s-au blestemat prin partasia cu erezia, Sfantul Maxim Marturisitorul se intreba retoric:

    “Aceia ce fel de taină săvîrşesc? Apoi ce duh vine asupra acelora care se hirotonisesc de unii ca aceia?”

    Despre “preotul” care pomeneste episcopul eretic:

    Sfântul Ciprian al Cartaginei:

    “Dacă episcopul care este pomenit in Biserica este eretic, dar oamenii nu-l consideră astfel, atunci o astfel de rugăciune Îl insultă pe Hristos Domnul, care nu poate fi parte din minciună. Oricine se împărtășește intr-o biserică unde este pomenit un episcop eretic, chiar dacă preotul acelei biserici învață ortodox, o astfel de împărtășire nu rămâne fără urmări. Acel om va avea parte la Judecata de Apoi cu episcopul eretic, in fundul iadului.”

    Despre pomenirea episcopului eretic:

    Sfantul Grigorie de Nissa:
    ”Cand credinciosii si preotii pomenesc un episcop eretic, ei nu se adreseaza Tatalui ceresc, ci lui satan insusi”.

    totusi is citate de la Sfinti !
    ce puteti zice despre ce zice Sf. Ciprian alcartaginei ? se potrivests acum si la noi ? episcopii sunt eretici sau ce sunt?
    dar va rog teologic nu incepeti cu ” e de la diavol nepomenirea ca s-au dezbinat tralala …”
    🙂

    Apreciază

   • Mai intai Sf.Maxim Marturisitorul nu foloseste nicaieri aceasta sintagma inventata de noua secta a nepomenitorilor de dupa Creta : „partasia la erezie”. Apoi voi folositi textele lui scoase din contextul luptei sale si care nu au nici o legatura cu ecumenismul cel de 100 de ani. Pana a-si pune intrebarea-“Aceia ce fel de taină săvîrşesc? Apoi ce duh vine asupra acelora care se hirotonisesc de unii ca aceia?”, afla ca Sf.Maxim Marturisitorul a organizat cateva Sinoade locale, atat cel de la Roma cat si cateva in Nordul Africii impotriva ereziei monotelite. Mai afla ca la Sinodul acela de la Roma, Papa Martin Marturisitorul dimpreuna cu o multime de episcopi din Apus a condamnat nominal si caterisit pe Patriarhii monoteliti din Rasarit Serghie si Pir precum si pe alti arhierei eretici monoteliti. Numai dupa aceasta condamnare-caterisire, acestia nu au mai fost episcopi valizi ci „episcopi eretici” dupa cum aduci mai jos acele texte din Sf.Ciprian al Cartaginei si din Sf.Grigorie de Nissa. De altfel acel text des vehiculat de nepomenitori pe care-l scrii d-ta aici, nu apartine Sf.Ciprian al Cartaginei ci este o inventie a sectei stilistilor care sunt inafara Bisericii.
    https://monahulteodot.wordpress.com/2017/05/04/texte-introduse-fraudulos-de-zelotisti-in-scrierile-sfinti-parinti-erorile-teologice-ale-pr-hariton-karyotul-din-athos/
    Aceeasi concluzie despre capeteniile nepomenitorilor-„teologi noii secte de dupa Creta” : nu au nici o legatura vie cu Duhul Sfant ca duhovnici. Nu il intreaba in nici o decizie importanta teologica sau duhovniceasca, ca daca L-ar fi intrebat, sigur 100% le-ar fi raspuns. Se conduc in toata viata lor „duhovniceasca” si in „marturisirea” lor dupa Canoane si scrieri din Sf.Parinti care le inteleg fara nici o luminare de la Duhul Sfant ci dupa mintea lor legista. Peste Canoane este intotdeauna Duhul Sfant care il invata pe duhovnic cum sa le aplice spre mantuirea fiilor duhovnicesti. Daca ai mai mare incredere in acel coleg care-ti da motive de negare a harului in BOR dupa Creta, decat in Prof. Dimitrie Tselenghidis, te priveste. Ramai in secta in continuare. O sa vedem peste cativa ani unde veti ajunge.

    Apreciază

   • 🙂 mulțam de raspuns !
    pai cam asa gandeam si eu ca ceva nu e bine cu ce a zis Sf. Ciprian al cartaginei sau ca parca nu s-ar potrivi la ierarhii nostri care au semnat erezii, dar deocamdata nu-s condamnati sinodal…
    nu-s de accord cu negarea Harului in Biserica unde se pomeneste!
    n-am zis asta niciodata !
    insa nu e rau nici cu nepomenirea daca e cu discernamant !
    v-am dat exact ce am primit eu de la un ” coleg” de net necunoscut ca sa vad si alte pareri 🙂
    oricum eu nu ma iau de nimeni, nici de pomenitori nici de nepomenitori( oricum.is 2 cete ), nu-i judec !
    ci doar ma iau dupa ce zice unu si altu si analizez care o fii avand mai multa dreptate .
    eu zic ca ar trebui vorbit cu georgienii si cu bulgarii si sa judece ei ce e de facut la romani, daca e de intrerupt pomenirea, daca intrerupi cum sa fii cu cei care n-au intterupt…etc..
    a intrerupe nu e bai….numa sa nu incepi sa teologhisesti in raport cu ceilalti ramasi in comuniune .
    daca s-ar face un sinod georgieni, bulgari, rusi sa stabileasca nulitatea sinodului cretan si sa-i oblige prin canon pe ierarhii romani sa accepte ca la creta ai gresit si nu mai tin cont de asa zisul sinod cretan…!

    poate asta au si vrut iei sa scape de toti preotii care is impotriva ecumenismului, sa-i dea afara pe motiv de nepomenire si sa ramana numa ecumenisti in Bisericile române .
    ca se vede ca nu le pasa. de preotii care vor sa tina ortodoxia ! de abia au asteptat sa-i dea afara !
    oricum odata tot se va intampla ce a zis Sf. Lavrentie cernigov si altii. ca vor ramane in Bisericile cladite numa ecumenisti si adevaratii credinciosi vor fii in pribegie si acolo se va muta Biserica( femeia invesmantats din Apocalipsa) unde 3 ani jumate o va tine Dumnezeu in pustie …( apocalipsa).

    p.s. nu-mi prea place de Tselenghidis …prea cu iconomia ,
    imi place de Zisis si Gavriil gheron .

    Apreciază

   • P.T.Zisis s-au luat și după m.Sava și după M.Serafim-fiul sau din Athos. Când și-a dat seama ce are de gând să facă m.Sava, s-au despărțit de el. Dar era prea târziu. Întrerupsese deja pomenirea Mitropolitului Antim al Tesalonicului. El e omul cărților Sf.Parinti. Dar ar fi trebuit să se consulte și cu Arhiereii Mărturisitori din Patriarhia C-nopol, că sunt și de acolo care nu au semnat Documentul 6 de la Creta dar inca îl pomenesc pe Patr. Bartolomeu. Am vorbit cu un duhovnic de la Prodromu care cunoaște cercul monahilor athoniti cu m.Sava care sunt cu nepomenirea. La întâlnirile lor merge și P.Gavriil dar nu este luat în seamă de către câțiva zelotisti care ei fac cărțile la greci. Deci nu ii sunt ascultate părerile. Părerile lui sunt mai moderate. Va veni un conducător ortodox care sa convoace un Sinod de condamnare și caterisire a ecumeniștilor. Nu vor scăpa de anatema nici ecumeniștii morți.

    Apreciază

   • totusi mai este sinodul local ROCOR care a dat anathemei ecumenismul ( nu stiu daca si pe cei in comuniune cu ecumenistii)!
    si acu la creta cica s-a legalizat ecumenismul si sinodul roman a acceptat asta!
    deci nu se afla ei sub anatema ROCOR? sau n-are tarie sinodul local ROCOR pana nu-i un sinod ecumenic ?
    si ca un sinod sa fie ecumenic tre sa fie intrunit din porunca unui imparat/ conducator de tara , altfel nu devine sinod ecumenic numa local . asa scrie si in cartea Calauza in Credinta Ortodoxa , si la Sf. Nectarie despre cele 4 conditii ca un sinod sa fie ecumenic .

    Apreciază

   • Are putere acel Sinod Rocor de avertisment și de anatemizare a învățăturii eretice. Dar nu are putere de caterisire pentru nici un Arhiereu. Asa spun și ei la finalul hotărârilor sinodale. Nici macar pentru Patriarhul Bartolomeu, Mitropolitul. Ioan Ziziulas, …căpeteniile eresului.

    Apreciază

   • … am vrut sa zic :
    ” pr.-telui T. Zisis ii pare rau de ideile lui ( adica ale mon. Sava si de pr. Staicu fostul sau invatacel ) care is prea acriviste .
    sa para ca am zis altceva .

    si este o carticica/ brosura cu coperta roșie
    ” Ingradirea nu este schismă” in care pr. Zisis explica ce e cu intreruperea asta ca e un fel de zid ca sa nu vina erezia peste preotul nepimenitor si ca daca nu pomeneste pe episcop nu inseamna ca e in afara pt ca nu episcopul e capul ci Hristos …
    deci explica teologic can. 15 acela.
    si mi se pare ca si pr. Ioan de la rarau i-ar fi zis acu recent unui calugar sa-i zica lu emanuil iscru cand el vede sa-i aduca acea carte rosie care o are el….si iscru s-a minunat ca i-a zis calugarul acela ca pr. Ioan i-a zis dinainte ca vor veni trei tineri marturisitori la el …

    Apreciază

   • Aceasta pomenire este o rugăciune iar nu o mărturisire despre cum trăiește și despre ce învață. Daca este ecumenist, ii atragi atenția pe cat te țin puterile, râvnă, credinta.

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s