Mihai Viteazul-rob al lui Dumnezeu si Sfant

    Biserica din Drăgoești, locul unde, după unii istorici, a ...

“Voi nu sunteți mărturisitori ai dreptei credințe, căci nu aveți harul Sfintului Duh în adunarea voastră”

Cea mai importantă mărturie despre sfințenia Sfântului Mărturisitor Mihai Viteazul o dă Sf. Paisie de la Neamț, care consemnează în anul 1751 pe marginea unei Psaltiri descoperită de Vasile Alecsandri în 1850, următoarele cuvinte: “Mihai Viteazul, rob al lui Dumnezeu și Sfânt”.

https://doarortodox.ro/2012/10/16/sf-paisie-de-la-neamt-mihai-viteazul-rob-al-lui-dumnezeu-si-sfant-sfintele-oseminte-ale-voievodului-descoperite-in-mod-miraculos-la-manastirea-plaviceni-din-lunca-oltului/

Din datele istorice, Voievodul Mihai Viteazul a fost martirizat pe 9 august 1601 la Campia Turzii.  Papa de atunci i-a scris 5 scrisori, in care ii cerea sa treaca la romano-catolicism.

Sfintele moaste ale Marelui Voievod s-au descoperit in chip minunat la Manastirea Plaviceni din judetul Teleorman : min 15, 38 https://youtu.be/cruQMioDI6o

https://beheader69.wordpress.com/2017/04/18/mormantul-lui-mihai-viteazu-se-afla-de-fapt-in-teleorman-fotovideo/

Capul Martirului Voievod se afla la M-rea Dealu, cea mai mare parte a sf.moaste se afla la M-rea Plaviceni , un os la Petru-Voda si unul la Paltin-prin efortul si evlavia P.Justin.

     In cartea sa, „Mihai Viteazul în conştiinţa europeană, vol IV, p. 106.”  P.P. Panaitescu scrie ca „papa Clement al VIII-lea i-a trimis cinci scrisori lui Mihai Vodă prin care îi cerea să treacă la catolicism.” Aceste scrisori datează din: 16 august 1597, 12 octormbrie 1597, 12 octombrie 1598, 20 aprilie 1600, 28 aprilie 1601. Hurmuzachi, VIII, p. 199. Scrie acestea Iancu Moţu in Mihai Viteazul, un principe renascentist, ed. Dacia, Cluj, 2008, p. 73. Voievodul martir a refuzat categoric ofertele papei si cred ca tocmai de aceea a fost omorat, binenteles din ordinul papei …

Un cronicar maghiar menţiona: „ … la îndemnul papei de a îmbrăţişa credinţa romană Mihai ar fi strâmbat din nas şi i-ar fi răspuns, sfătuindu-l (pe papă, n.n.), să părăsească rătăcirile italice şi să se întoarcă, împreună cu poporul său, la comuniunea cea adevărată a bisericii greceşti, căci numai aşa va fi cu putinţă alungarea turcului spurcat din spinarea creştinătăţii.

Am citit recent https://www.stiripesurse.ro/mihai-viteazul-7-aspecte-despre-via-a-duhovniceasca-a-binecredinciosului-domnitor_1374313.html. Iata deci 7 aspecte despre viata duhovniceasca a Marelui Voievod Mihai.

Dar eu voi aminti un al 8-lea aspect din viata Sa. Si mi se pare cel mai important, mai ales acum, cand papa francisc este prezentat in mod mincinos ca arhiereu valid al Romei : http://www.cuvantul-ortodox.ro/recomandari/mihai-viteazul-minunea-aghiasmei-catolici-ortodoxie/

Iata deci ceea ce ne transmite acum noua Marele Voievod Mihai : romano-catolicii nu au har si fara harul Duhului Sfant este imposibila mantuirea. „In har sunteti mantuiti si aceasta nu este de la voi, ci de la Dumnezeu.” ne spune Sf.Ap.Pavel.

Aceasta ar trebui sa aiba in minte toti romanii care au privit si vor mai privi cu admiratie la papa francisc : nu este botezat, nu are o biserica valida, nu are nici un har ci doar lucrare demonica. Bietii romano-catolici nici ei nu sunt botezati, de vreme ce inca de acum 400 de ani, cardinalii (!!!) lor si cu atat mai mult preotii lor, nu au putut sa faca aghiazma.

Daca Duhul Sfant acum 400 de ani nu s-a pogorat sa sfinteasca apa la rugaciunile cardinalilor catolici de la Alba-Iulia, cu atat mai mult acum in 2019, dupa atatea sute de ani in care romano-catolicii au innaintat in erezii-vezi cele doua Concilii de la Vatican, acelasi Duh Sfant nu-L aduce pe Hristos in sufletul si trupul romano-catolicilor la botezul lor iar acestia nu pot sa spuna „cati in Hristos v-ati botezat, in Hristos v-ati si-mbracat. Aliluia.” Dumnezeul-Om Iisus Hristos nu se impartaseste oamenilor decat in Biserica Sa, cea Una , Sfanta Soborniceasca si Apostoleasca – Ortodoxa. El vrea mai mult decat toti oamenii de pe pamant, ca toti sa se mantuiasca. Dar cum ? Nu oricum, ca nu se poate oricum. Ci „si la cunostinta Adevarului sa vina.”

Asadar, Marele Voievod Mihai Viteazul a demonstrat ca nu exista harul Sfantului Duh la rugaciunile si slujbele romano-catolicilor.  Chiar daca arhiereii „ortodocsi” ecumenisti au recunoscut la Balamand botezul romano-catolicilor, iar trecerea lor la Ortodoxie se face numai prin Mirungere, Marele Voievod Mihai Viteazul ramane cel care-i mustra, demonstrand inca de acum 400 de ani ca romano-catolicismul este o duhoare inaintea lui Dumnezeu si nu poate da nici botez, nici mirungere, nici vreo Sfanta Taina, ci doar pierzare vesnica. Avand in vedere minunea cu aghiazma-care loveste in miezul ei intreaga organizatie eretica romano-catolica, nu cred ca se pune problema canonizarii lui de catre actualii arhierei romani.

Cu rugaciunile marelui Voievod Martir si Sfant Mihai Viteazul, Doamne Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, miluieste-ne pe noi. Amin.

 

 

368 de comentarii

 1. Act de terorism la min. 2:40 Cuv. Gavriil incendiaza portretul lui Lenin! A turnat kerosen peste el si i-a dat foc, chiar in mijlocul manifestatiei de 1 Mai.. In ajutor a fost chemat regimentul 8 al fortelor speciale ale U.R.S.S.!
  Cam asta inseamna sa ai curaj..

  Apreciază

 2. Pe langa laserele infrarosii si invizibile care apar pe frunte si in ADN, mai exista ceva care ne trage spre iad si despre care nu se vorbeste atata: faptele rele de zi cu zi. Asta e.. nu e nimic stiintifico-fantastic, nou si spectaculos in pacatele omului, majoritatea sunt aceleasi de mii de ani, ce plictiseala..

  Apreciat de 1 persoană

 3. Parinte Teodot, sfaturile Dumneavoastra ma linistesc
  si ma ajuta mult! Sa stiti ca ma rog pentru Sfintia Voastra ca Bunul Dumnezeu si Maicuta Domnului sa va ocroteasca, sa va intareasca si sa va mangaie in greutati.Amin.

  Apreciază

 4. Israel, Liban, Siria, unele dintre tarile pomenite in Biblie…Ce stiti totusi despre Siria, care este pomenita de foarte multe ori in Biblie, este taram binecuvantat? Sunt multe profetii despre Siria, sunt si crestini acolo, din ce stiu, acolo este primul altar crestin…

  Apreciază

  • In Antiohia Siriei, pentru prima data a sparut denumirea de crestini. Este tara Sf.Ioan Gura de Aur, a Sf.Efrem Sirul, Sf.Isaac Sirul, Sf.Ioan Damaschin. A tuturor Sf. Mucenici din prigoana isis-cia-yahoo. 300.000 omorati de isis. Intre ei su fost si ortodocsi.

   Apreciat de 2 persoane

 5. Un băiat polonez în vârstă de 15 ani este salutat ca „erou” catolic, după ce a îndrăznit să blocheze un marș al mândriei LGBT cu un crucifix ridicat și un rozariu în mână.

  Jakub Baryła, care se descrie pe sine pe Twitter ca fiind un „catolic, tradiționalist, conservator și patriot”, a stârnit vâlvăpe rețelele de socializare după ce s-a așezat în calea(link)unui puternic marș LGBT pentru egalitate, de 1.000 de persoane în orașul Płock, sâmbătă.
  https://saccsiv.wordpress.com/2019/09/08/fotografia-zilei-polonia-un-adolescent-de-15-ani-cu-un-crucifix-in-mana-sta-in-calea-unui-mare-mars-lgbt/
  Un tinar catolic minunat cu fapte ortodoxe !
  Doamne miluieste.

  Apreciază

 6. Cine v-a trimis parinte in conditiile acelea la Culmea? Sa-i trimit si eu un memoriu poate isi revizuieste perceptia si va admite cererea de a reveni la Petru Voda.

  Apreciază

 7. Parinte ce solutie buna ar fi fost daca al nostru Patriarh ar fi facut ceva gradinite si scoli ortodoxe, si sa fie tare pe pozitie fara vaccin si toate nenorocirile! Sa se calculeze taxele in functie de venitul familiei, ca orice om sa isi permita, fie ca e doctor, fie ca e muncitor necalificat. Biserica a avut autoritate, si inca ar avea daca s-ar dori.
  Si cu siguranta BOR ar putea sa faca si alte lucruri frumoase, precum cateva cabinete medicale, unde omului nu ii e frica ca se duce pt o injectie si pe langa mai primeste si microcip fara sa stie.

  Apreciază

   • Scapam noi si de astia. Cum a pierit comunismul, asa vor pieri si acestia. Care tinde spre pocainta si dreapta credinta in Marele Arhiereu Iisus Hristos, in Maica Domnului si in Sfinti, scapa. Spun mereu de Marele Arhiereu Iisus Hristos … pentru ca astia de acum au alte treburi si nu te poti baza pe niciunul dintre ei. Vor veni poate alti arhierei mai sanatosi la … minte si la credinta.

    Apreciază

 8. Am înțeles ca e o școală creștină in Constanta – Sfinții Martiri Brancoveni.Acolo isi duce pr.Stefan Mindea copilașii la școală dar ne trebuie mai multe scoli creștine însă cine sa ne ajute pe noi „prostii”?! Asa ca : mila Domnului ca tot nu ne lasă la greu.

  Apreciază

 9. Manastirea Mihai Viteazul e ctitorita de P.S.Bartolomeu.Mare Sfant! Fie ca rugaciunile Sf.Mihai , pt poporul roaman, sa-i nimicească pe satanistii de la conducere !+++ Amin ++++

  Apreciază

 10. Părinte , adevărat este ca nu au papistașii nici o aghiazmă .

  Știți cumva cum “prepara” ei apa aceea pe care o numesc “sfânta”
  .
  Am inteles ca ii spun sare sau ceva in ea .
  Sa fie oare asa ? Mi-a dat prin minte ca se numește Holy Sea ( sea este marea , adică întinderea de apă care este Sărata si ca noi știm : Corabia pluteste deasupra mării )

  Sa fie aici o legătura sau o însemnătate simbolica , mai ales ca Papalitatea deține aproape tot ce este lumesc cu titlu de proprietate( inclusiv oamenii in ultimii ani )? Ca este ca o mare de stricăciuni si erezii …ca doar asta si dorește papa “suveranul” sa rămână el suveran si toate țările/ popoarele sclave cedând severanitatea .

  Doamne , ajuta !

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s