Noi Mucenici Romani(1) : Prof.univ.Ion V.Georgescu

 

 

In urma cu doua zile, un fiu duhovnicesc imi trimitea un videoclip cu un interviu dat de catre un istoric despre personalitatile Miscarii Legionare.  Istoricul il lauda pe Capitan-Corneliu Z.Codreanu, dar il defaima pe Comandant-Horia Sima. L-am sfatuit sa nu intre in cursa defaimarilor la adresa lui Horia sima. De ce ? Pentru ca sunt calomnii.  P.Atanasie Stefanescu avea numai cuvinte de lauda la adresa Comandantului Horia Sima.http://www.cuvantul-ortodox.ro/parintele-atanasie-stefanescu-oameni-si-fapte-din-vatra-aiudului/

La fel, P.Liviu Branzas : https://bucovinaprofunda.com/2014/05/26/document-preot-liviu-branzas-horia-sima-comandantul-scrisoare-deschisa-catre-dr-serban-milcoveanu-martie-1998/

P.Ilie Lacatusu a fost sef de plasa legionar. Are sfinte moaste intregi la Cimitirul Adormirea Maicii Domnului din Giulesti. Nu are nici un cuvant defaimator la adresa lui Horia Sima. La fel, Marturisitorul Virgil Maxim.

Tot cautand marturii despre Horia sima, viata si sfarsitul sau, am ajuns la omul desemnat de el dupa plecarea din Tara, ca sa-i fie conducatorul Miscarii : Prof. univ. Ion V.Georgescu.

” În 1940, după ce se decretează Statul naţional legionar, (Profesorului Ion V.Georgescu, n.n.) i se propune un post de ministru în guvernul format de Generalul Ion Antonescu. Din prea multă modestie refuza. Cere, în schimb, să i se permită să se ocupe de formarea omului în spiritualitatea creştină ortodoxă a Facultăţii de Teologie din Bucureşti. Din această poziţie avea un ascendent asupra profesorilor facultăţii.

Ajunsese acum conferenţiar la catedra de Istoria Biblică. Părintele Vintilescu, un oportunist, care era cu toţi cei care erau la putere, vine la I.V. Georgescu şi-i cere sfatul cum să ajungă să stea de vorbă cu Horia Sima. Ştiindu-l o lichea, îi spune: – “Părintele Vintilescu, să ştiţi că Horia Sima miroase de la distanţa lichelele.”

La auzul acestei înfruntări oţelite, fără nici un cuvânt, îi întoarce spatele şi pleacă. Din acel moment Vintilescu i-a devenit duşman de moarte.

După lovitura de stat a lui Antonescu, botezată de el “rebeliune”, Vintilescu prinde aripi. Îl urmăreşte pe I.V. Georgescu pas cu pas.

Plecând din ţară, Horia Sima lasă la conducerea Mişcării Legionare din ţară pe Ion V. Georgescu. Pe umerii lui apasă o sarcină grea. Destinele neamului alături de Horia Sima sunt în mâinile lui. În 22 iunie, România declara război Rusiei. Prin uneltirile lui, Vintilescu reuşeşte să-l trimită pe front pe Ion V. Georgescu. După doi ani de front, se întoarce la catedră. Fiind bine pregătit, ajunge titularul catedrei de Istoria Biblică la Facultatea de Teologie din Bucureşti. În situaţia aceasta îl prind evenimentele de la 23 august 1944. Era unul din vârfurile Mişcării Legionare din ţară.”

Trei marturii am gasit despre Noul Mucenic Ion V.Georgescu : Nicolae Popescu-Vorkuta, Atanasie Berzescu, Nicolae Purcarea, ei insisi cu vieti de mucenici.

https://www.fericiticeiprigoniti.net/ion-georgescu/1384-ion-georgescu-un-rstignit-pe-golgota-comunismului

https://www.fericiticeiprigoniti.net/ion-georgescu/1365-profesorul-universitar-de-teologie-ion-v-georgescu-un-martir-si-un-erou-legendar

https://www.fericiticeiprigoniti.net/ion-georgescu/1717-profesorul-ion-v-georgescu-un-om-indragit-de-toti-despre-care-nu-puteai-spune-decat-vorbe-alese

Pe mine trei lucruri m-au marcat in legatura cu Ion V.Georgescu : viata si sfarsitul sau mucenicesc, marturiile sale despre Horia Sima si faptul ca a fost inchis o perioada intr-unul din cele 14 lagare ale Canalului mortii, lagarul 9(Noua) Culme – al noulea lagar al Canalului de la Culmea.

https://www.crestinortodox.ro/religie/canalul-dunare-marea-neagra-altar-mucenicesc-126617.html

Astazi in acest sat Culmea, se afla un Asezamant monahal Sf.Ap.Andrei, infiintat in urma cu 6 ani. Fasia de pamant pe care stam are vreo 8 km si este pamant scos din Canal cu roaba si carutele in perioada 1949-1953. La doi km de noi se mai vad si astazi o mica parte din peretii baracilor lagarului Noua Culme, unde au fost chinuiti si ucisi intre 2000 si 7500 de detinuti. Au fost adusi la Canal in jur de 135.000 de opozanti ai comunistilor, 75% legionari.

https://www.activenews.ro/stiri-politic/Academia-Romana-Miscarea-Legionara-nu-a-fost-fascista.-75-din-detinutii-politici-erau-legionari-120590

P.Justin Parvu  a fost si el la Noua Culme in 1960, la cariera de piatra din apropiere, timp de 6 luni, apoi ultimii 4 ani la Periprava.

Atanasie Berzescu da marturie despre Ion V.Georgescu si regimul de la Noua Culme si Periprava :

” După cum iarăşi am mai scris, în 12 sept. 1958 am fost ridicaţi şi duşi în lagărul de la “Noua-Culme”, supranumit lagărul morţii.

Aici s-a lucrat muncă silnică, de istovire şi de aruncare în moarte. Foarte rar aveam momente de răgaz. Mai ales atunci când mai eram pedepsiţi, ne aruncăm la izolare, unde ne mai odihneam. În rest, era iadul pe pământ.

În acest iad, anul 1959, vara, s-a încercat o înscenare de evadare. Se lucra la via din Nazarcea. Prin această tentativă s-a urmărit exterminarea lui Ion V. Georgescu. …

De la Noua-Culme, în luna mai 1960, am fost duşi la Periprava. Viaţa din Periprava ne-a unit mai mult, muncind tot timpul împreuna. Felul cum s-au scurs zilele noastre, aici în colonie, constituie obiectul unor alte episoade.

Ţin să menţionez că şi aici, la Periprava, Ion V. Georgescu era urmărit şi anchetat de securitate destul de des. Datorită atitudinii luate de el şi a sfaturilor pe care ni le-a dat nouă, celor mulţi, am reuşit să ne salvăm vieţile, scăpând de o nouă tentativa de reeducare, ce se pregătea cu mult.

S-a eliberat în 12 septembrie 1962. Noi am continuat lupta împotriva celor care voiau să instituie reeducarea până în 1963, când am reuşit să-i dăm pe nebuni peste cap.

După eliberarea mea, din 6 mai 1964, am reuşit să iau legătura cu prof. Ion V. Georgescu, bucurându-ne că am scăpat cu bine din infern. Ne făceam vizite la Bucureşti şi Lugoj.”

„După ce a venit din Rusia, în decembrie 1955, (scrie Atanasie Berzescu despre Ion V.Georgescu, n.n.) a fost dus la Gherla, unde a mai stat încă doi ani, tot fără condamnare, de altfel cum a stat şi-n Rusia, la Polul Nord, la Verhoiansk, polul frigului, şi la Vorkuta, mai bine de 10 ani, tot timpul urmărit şi chinuit de securitate. … Crezul nostru întru Hristos şi destinele neamului românesc erau comune. Slujeam aceluiaşi crez, el de pe poziţiile lui înalte, iar eu de pe umilul meu loc. Pe linie spirituală era o mare asemănare. …

Într-o bună zi, simţind apropierea sufletească dintre noi, îmi spune:

– “Iată că tot ce am sperat eu, timp de 12 ani de când am fost răpit de pe stradă de ruşi, că voi mai găsi pe ai mei în viaţă şi-n pace se năruieşte. De atâta vreme n-am mai primit nimic. Ce s-o fi întâmplat cu ai mei nu ştiu. Sunt tare amărât.”

– “Domnule profesor, îi spun eu, este bine să speraţi şi să mai aşteptaţi. Eu cred că nu-i nimic rău. Totul va fi bine până la urmă.”

Nu puteam înţelege atât de bine frământările lui. Nu ştiusem pe atunci nici condiţiile în care dispăruse el în 1945 din Bucureşti. Aveam să aflu de la el, mult mai târziu, în lagărul dela Noua-Culme, despre viaţa lui, atât cea de acasă, în timpuri bune, cât şi de cea din deportarea lui în Siberia, la Verhoiansk, polul frigului. (…) …

S-a născut în 13 ianuarie 1909, în comuna Bascov, județul Argeș. Fiu de țăran, cel mai mare din 5 copii, trei feciori și două fete. A studiat teologia și literele la Universitatea din București. După ce și-a luat licența în teologie și istorie, s-a dus la Atena pentru studii de specialitate, pregătindu-și teza de doctorat în teologie.

Acolo a stat doi ani, muncind din greu, culegând toate datele cerute de studiul lui de specialitate şi pregătindu-şi cu multă sârguinţă teza de doctorat.

Întors în ţară, după doi ani de studii, a ocupat postul de secretar al facultăţii de teologie din Bucureşti. După pregătiri minuţioase, îşi susţine teza de doctorat în teologie, uimindu-şi profesorii din comisie prin felul cum a susţinut-o. Nu după mult timp, îşi susţine şi teza de doctorat în istorie la universitatea din Bucureşti. Iată-l cu două doctorate. În timpul acesta era asistent şi secretar la facultatea de teologie din București.

A stat mult timp în jurul lui Nae Ionescu, fiindu-i un apropiat ucenic. În clipele de răgaz, în anii de închisoare, îmi povestea adesea despre discuţiile avute cu Nae Ionescu. Îl considera ca primul şi cel mai mare gânditor şi filozof care a creat școala în cultura românească. Dintre toţi gânditorii noştri, Nae Ionescu a avut cei mai mulţi ucenici. Calculat, a trimis pe mulţi dintre ei la studii în străinătate, pregătind astfel elita de mâine a culturii neamului nostru românesc.

Prin Nae Ionescu cunoaşte bine fenomenul legionar. Se integrează revoluţiei spirituale a poporului nostru, axată pe coordonatele neamului şi constantele creştine ortodoxe.

Paralel cu studiile de teologie, se ocupă şi de studiile de istorie universală. În domeniul acesta îşi alesese o lucrare care necesita multă muncă şi cercetări îndelungate pentru elucidarea ei. Avea ca subiect “CIVILIZAŢIA DIN BELUCISTAN”.

Obţine o bursă “Humboldt”, tot prin Nae Ionescu. Se pregătea să plece în Belucistan. În timpul acesta – 1937 – este arestat în mod abuziv şi ţinut două luni, până când i-au retras bursa. Cei din jurul regelui Carol al II-lea au uneltit împotriva lui, reuşind până la urmă să-i anuleze plecarea la studii. Îl ştiau ca făcând parte dintre ucenicii lui Nae Ionescu. Iată că, dintr-un început, drumul spinos îşi deschide porţile pentru Ion V. Georgescu. ”

Iata cum a fost rapit Ion V.Georgescu de pe strazile Bucurestiului, de catre doi kgb-isti si dus in Rusia :

” Într-o zi de august 1945, pe la sfârşit de lună, cu seninul cerului scăldat de razele soarelui dogoritor, Ion V. Georgescu, sumar îmbrăcat de vară, cu o cămaşă cu mâneci scurte, pantaloni albi şi cu sandale în picioare, venea de la facultate, agale, spre casă. Se mai oprea din loc în loc, uitându-se pe la vitrine. Acasă îl aşteptau doi copii, Răzvan şi Bogdan, şi soţia Ariana. În învălmăşeala gândurilor se trezeşte cu doi bărbaţi în floarea vârstei în faţă, întrebându-l de sănătate, într-o româneasca perfectă. Cei doi îl încadrează între ei, prinzându-l de braţe. Aşa, cu mult calm, îl poftesc cu ei până la maşină. Îl obliga să intre în maşină şi zboară cu el până la aeroport, unde zoriţi îl arunca de-a valma în avion. În avion, tot timpul, cei doi mascau multă bunăvoinţă şi respect.

Iată-l pe Ion V. Georgescu, în plină zi de vară a anului 1945, la 36 de ani, răpit de pe străzile Bucureştiului, urcat în avion şi dus la Moscova. Răpit de ruşi. După ce şi-a revenit din starea aceea de om bulversat, şi-a dat seama că-i răpit. Mirarea şi întrebările se desfăşurau de-a valma în capul lui. Intuia că-i un drum poate chiar fără întoarcere. Fiind sumar îmbrăcat, în avion a îndurat de frig ca-n timp de iarnă. Ajunşi la Moscova, de la aeroport, cu o maşină, a fost dus direct în faţa lui Beria. Deci, răpirea lui Ion V. Georgescu se poate spune că a fost făcută de Beria. Aceasta se confirma şi prin ceea ce voiau să obţină de la prizonier prin anchetele făcute asupra lui timp îndelungat, sub presiune, cu toate metodele binecunoscute de noi toţi care am trecut prin infernul comunist.

Zi de zi anchetat şi torturat, ajungem în luna octombrie 1945. Ne găsim la marea închisoare din Moscova — Liublianka. De aici, noapte de noapte, se făceau presiuni asupra prof. Ion V. Georgescu. La toate încercările, sub toate metodele de anchetă, atitudinea lui a fost una singură — N-a acceptat nici un compromis. Singurul lui răspuns era: NU. Pe el nu l-a speriat nici ameninţarea cu moartea. În tot timpul anchetelor a fost supus la presiuni neobişnuite, cu foame, sete, neodihna şi bătăi. L-au ameninţat şi cu familia, anume că vor lua măsuri şi asupra soţiei. Până la urmă au trecut şi la aceste lucruri. Soţia a fost ameninţată şi dată afară din serviciu. Cu multă greutate a găsit de lucru la un atelier de fierărie în Bucureşti şi anume la forjă, să bată cu barosul. Soţia a executat tot felul de munci, numai ca să-i poată întreţine pe cei doi copii, Răzvan şi Bogdan. Mai târziu, au recurs şi la alte lucruri, mai murdare, asupra ei, obligând-o chiar să divorţeze. Aşa s-au ţinut lanţ anchetele şi presiunile asupra lui, până prin luna octombrie 1946, când i-au promis solemn că dacă va primi să lucreze cu ei, mergând în Apus, şi va realiza cele propuse, îl vor pune în locul lui Petru Groza. Răspunsul a fost NU. …

Din toată ancheta nu s-a putut ajunge la intimidarea lui Ion V. Georgescu. N-au reuşit să-l condamne. I-au dat 20 de ani de lagăr, pedeapsa administrativă. După doi ani de anchete şi suplicii în marea închisoare Liublianka din Moscova, Ion V. Georgescu este dus într-un lagăr de munca din nordul Siberiei, Verhoiansk – polul frigului.

De menţionat este faptul că prof. Ion V. Georgescu, în toţi anii lui de pătimire în gulagul rusesc, n-a întâlnit nici un român. În aşa fel a fost păzit de securitate încât nu a reuşit, niciodată, să întâlnească un român. Le era frică de evadare sau răzvrătire. Pe unde s-a dus, Uhta, Irkutsk, Krasnoiarsk, Vorkuta, a muncit din greu. Ajuns la Verhoiansk, polul frigului, a fost băgat în mină. Aici n-a stat mult şi a fost scos la suprafaţă, unde a muncit la exploatarea lemnului din pădurile Siberiei. În tot timpul lagărului, cei mai mulţi cu care a stat împreuna au fost ruşii.

Numai după aceea chinezii. Cei mai revoltaţi împotriva regimului erau ruşii. Ajunsese, după un scurt interval de convieţuire cu ruşii, să înveţe bine limba rusă. Condiţiile de viaţă erau grele. Frigul îl chinuia greu de tot. Aici unde era polul frigului, omul nu putea să reziste mult. Cei mai mulţi se îmbolnăveau de inimă. Era aşa de frig, că dacă scuipai, saliva până jos ajungea ca o piatră. …

Viaţa acestui om, constituie una din marile epopei ale neamului nostru. În tot acest timp se ruga lui Dumnezeu. Iată ce mi-a declarat într-una din zile la Noua-Culme :

– “Mai Tase mai, eşti prietenul meu şi-ţi mărturisesc din intimităţile mele. La vremea aceea, când mă găseam greu bolnav la Verhoiansk, mă rugam lui Dumnezeu, simţindu-L că este viu şi-I cu mine. Aşa mă rugam:

– “Doamne Iisuse Hristoase, Dumnezeul meu cel viu, ajută-mă, nu mă părăsi!”

– M-a ajutat şi am venit şi-n tara, ca acum să ţi le spun ţie. Poate că tu le vei duce mai departe şi unde trebuie. … Înainte de a pleca spre ţara, prin luna noiembrie 1955, prof. Ion V. Georgescu, în mod insistent, a fost solicitat să rămână în Rusia ca cercetător ştiinţific în cadrul Universităţii din Moscova. A refuzat categoric acest lucru, la fel ca în anchetele lui din 1945-1947, menţinându-se pe aceeaşi poziţie, de luptător împotriva comunismului. Deşi împovărat de ani, cu faţă brăzdată de suferinţele anilor petrecuţi în gulagul rusesc, voia şi dorea din tot sufletul să-şi vadă tara pe care a iubit-o cu preţul vieţii lui, cu toate că această ţară, iubita atât de mult, prin cei care o conduceau, îl răsplăteşte pe Ion V. Georgescu cu închisoarea de la Gherla, unde-şi duce cu fruntea senină mai departe calvarul. … Ajunşi în colonie, Bucur Stănescu şi Ion V. Georgescu au fost scoşi din coloana şi duşi la izolare. Profesorul Ion V. Georgescu nu făcuse nimic. Se uita şi el la cele ce se petreceau. De acum începe calvarul. Securitatea se răzbuna. Se ocupa până în cele mai mici detalii pentru a înscena o evadare organizată, pusă la cale de Ion V. Georgescu. Sunt duşi amândoi la izolare, în celule separate şi anchetaţi zile în şir. Au fost supuşi la suplicii de neînchipuit. Ion V. Georgescu a primit 100 de lovituri la spate, până la starea de leşin. La fel şi Bucur Stănescu. Securitatea voia cu orice preţ să scoată un proces de organizare a deţinuţilor de la Noua-Culme sub conducerea lui Ion V. Georgescu şi o evadare în masă din lagăr. Tot corpul era numai sânge şi răni. Dumnezeu l-a întărit pe Bucur Stănescu şi n-a recunoscut nimic din cele înscenate de securitate în legătură cu evadarea. Voiau să-i condamne la moarte. Bucur Stănescu şi-a păstrat cumpătul. S-a menţinut pe poziţie, afirmând că a avut un moment de rătăcire, de groază, fugind de sub escortă. Aici este marele lui merit. Un om excepţional, de un caracter cum rar se poate întâlni. A salvat viaţa unui om de aleasa cultură, crescut şi format de Nae Ionescu.”

Mesajul Martirului Ion V.Georgescu catre Horia Sima :

” După toate aceste peripeţii, într-un moment de disponibilitate, profesorul Ion V. Georgescu mă ia deoparte şi-mi spune:

– “Ascultă, prietenul meu cel mai bun, am să-ţi destăinuiesc câteva lucruri foarte importante. Să fii cu mare băgare de seamă. Dacă tu scapi cu viaţa din acest iad, să transmiţi mesajul meu celor în drept din conducerea Mişcării Legionare. Dacă eu voi scăpa din acest infern şi voi reuşi să ies afară înaintea ta, atunci nu mai ai obligaţia acestui mesaj. Vezi tu, ca securitatea este hotărâtă să mă lichideze. Le sunt incomod. Ai văzut din această înscenare de evadare, care nu le-a reuşit, dar eu m-am ales cu o sută de lovituri la spate. Şi acum le simt.

Ceea ce-ţi spun acum este mesajul meu către Horia Sima.

– La Moscova, în 1945 lună oct. mi s-a cerut de către Beria, în cadrul anchetei următoarele:

1) Să renunţ la Mişcarea Legionară şi să colaborez cu ei.

2) Să merg în Occident, unde să duc o activitate de anulare a Mişcării Legionare pe plan politic şi ideologic.

3) Să-l suprim pe Horia Sima, prin orice mijloace. În toate acţiunile mele voi fi ajutat de oameni de încredere, bine pregătiţi şi puşi la punct cu toate problemele. Dacă voi face acest lucru, voi fi bine răsplătit.

În 1946, spre sfârşitul anchetelor, mi-au promis locul lui Petru Groza ca preşedinte al Consiliului de Miniştri în România. Nu am primit acest lucru. Tu ştii foarte bine toate astea din cele ce ţi-am povestit până acum de când ne-am împrietenit.

4) Eu am făcut o caracterizare a Mişcării Legionare în câteva zeci de pagini bătute la maşină. A fost în cele din urmă primită de conducerea politică a securităţii. Am reuşit să scot Mişcarea Legionară ca o mişcare democrată, cu argumente bine susţinute. N-a fost niciodată nici fascista, totalitară şi nici comunistă. Este o mişcare democrată, de centru. Este o caracteristică a fiinţei neamului românesc. În prezent se găseşte în dosarul meu de la Moscova.

Pentru mine, Horia Sima, cu toate slăbiciunile lui şi cu tot omenescul din el, supus de multe ori greşelilor, este singurul care s-a dovedit capabil dintre noi toţi.

Ascultându-l pe omul care i-a înfruntat pe Beria şi pe Stalin, cu preţul vieţii, în 1946, la Moscova, deci la ei acasă, m-am înfiorat. Îmi era teamă că nu voi fi în stare să fac acest lucru. Să duc acest mesaj, al unuia dintre cei mai mari luptători din mişcarea de rezistenta din infernul roşu – Ion V. Georgescu.

Tot timpul s-a considerat un umil soldat în tranşee.

Dacă tot m-a ales pe mine să duc acest mesaj, atunci m-am rugat lui Dumnezeu să mă ajute şi să mă lumineze. Să mă întărească să duc la îndeplinire această misiune. În faţa lui Dumnezeu şi a neamului românesc, eu mi-am făcut datoria. Acest mesaj l-am transmis exact aşa cum este cel de fată. Dacă n-a ajuns în mâinile lui Horia Sima, se fac vinovaţi cei care l-au primit de la mine şi nu l-au dus unde trebuie.”

Marturia marelui Mucenic, cercetator in fizica nucleara, George Manu, in chinurile de la Aiud despre Miscarea Legionara si Horia Sima :

http://www.marturisitorii.ro/2014/04/12/strict-secret-nota-informativa-din-penitenciarul-aiud-privind-pe-detinutul-george-manu-eu-am-fost-si-sunt-alaturi-de-miscare-indiferent-de-cat-de-mare-ar-fi-prigoana/

Moartea lui Horia Sima : ” Dupa evenimentele controversate ce au avut loc în Romania la sfarsitul lui decembrie 1989, Horia Sima a luat legatura cu legionarii din tara, ramasi în viata, dupa eliberarea lor din lungul infern concentrationar. A încercat sa revitalizeze niste oameni vlaguiti, bolnavi, care erau la sfarsitul vietii. Vazand prestatia stangace a partidelor istorice care nu aveau un exponent reprezentativ sa-l scoata în fata, în urma scandarilor de genul Jos Iliescu!, a afirmat: Dar ce pun în locul lui ? Consecintele unei noi revolutii ar fi grave pentru existenta statului roman.
In mai ‘93, a mers la Augsburg, în Germania, pentru un tratament stomatologic. Urma sa se întalneasca cu vechii legionari pentru a se reorganiza si a verifica cine a beneficiat de uriasele fonduri ale Miscarii Legionare. La 15 mai, în timp ce se afla la locuinta medicului stomatolog Filip Paunescu, Horia Sima a decedat pe scaunul cabinetului, în urma unui stop cardiac. S-a presupus ca i-a fost administrata o doza mult prea mare de anestezic. În aceeasi zi, cadavrul a fost preluat fulgerator de doi indivizi nechemati care l-au transportat în Spania. Cine i-a anuntat pe respectivii, care aveau asupra lor tot ce trebuia, ramane un mister.
Una peste alta, se pare ca Horia Sima a murit la timp, intamplator sau nu.”

https://paginiromanesti.ca/2007/12/15/morti-misterioase-horia-sima-comandantul/

Moartea lui Ion V.Georgescu : ” Ziua de 17 iunie 1976 a fost şi ultima întâlnire a noastră. În 21 dec. 1976 a murit în urma unui atac de cord. În legătură cu moartea lui se pot spune multe lucruri. Când am fost la el, în iunie 1976, mi-a destăinuit unele lucruri care acum îmi dau de gândit. În acel an, a făcut un control medical, cu analizele respective, la Academia de Ştiinţe Medicale, unde avea o nepoată angajată. Acolo, medicul respectiv i-a spus că tratamentul care i s-a aplicat, de ani de zile, a fost greşit. I-a provocat un proces T.B.C. la fundul de ochi. Boala era destul de avansată şi nu ştiau dacă se mai poate face ceva. Într-adevăr, nu s-a mai putut face nimic. În 21 dec. 1976 a decedat. S-ar putea interpreta ca acest tratament a fost aplicat greşit cu bună intenţie de către medicul curant, care era şi prof. universitar. Un mare semn de întrebare.”

Prof.Ion V.Georgescu a fost anti-ecumenist : https://www.crestinortodox.ro/dictionarul-teologilor-romani/ion-georgescu-84403.html

https://www.miscarea-legionara.net/cd_garda_de_fier/03%20Biografii/Georg_IV.html

Iata adevaratii romani care ar fi trebuit sa conduca Tara si neamul romanesc spre mantuire, sa faca din ea ” o tara ca soarele sfant de pe Cer „. Inaintea lui Dumnezeu insa, sa fim siguri, ei sunt cei care ne conduc. Sfintii vor judeca lumea, prin Lumina lor de la Duhul Sfant, ei lumineaza si deci conduc prin intunericul acestui veac pe cei care-i urmeaza … dupa puteri.

Sfintilor Romani din Inchisori, rugati-va lui Dumnezeu pentru noi.

 

 

 

116 comentarii

  • Dumneata de unde ai mai aparut exact acum cand cu Horia Sima, ca nu te-am mai vazut pe aici niciodata !!! Chiar ma intrebam : cum de am 400 de vizualizari zilnic-chiar daca nu scriu nici un articol intr-o luna si doar vreo 7 care comenteaza regulat.
   Parerea D-nei Aspazia in privinta lui Horia Sima este gresita caci nu are toate datele problemei. Uite aici relatarea minunii care o contrazice din partea lui Ghita Grecu-Comandant legionar, aflat in fruntea fratilor de cruce si zecilor de mii de bucuresten care l-au dat jos pe Carol II. Relatarea video este exact la sfarsitul articolului. Videoclipul de la sfarsit nu merge pe youtoube ci numai pe acest blog. : https://stat-national-legionar.blogspot.com/
   D-na Aspazia afirma ca, Capitanul a dizolvat partidul Totul pentru Tara in 1937, scotand Miscarea Legionara din implicarea politica iar Horia Sima a reintrodus Miscarea in politica. Mai intai foarte pe scurt istoria partidului : ” Pe 20 martie 1935 a fost înregistrată în mod legal, la tribunalul București, formațiunea „Totul pentru Țară”, având ca semn electoral, pătratul cu două puncte. Președintele executiv al partidului nou-înființat a fost generalul Gheorghe (Zizi) Cantacuzino-Grănicerul, iar Corneliu Zelea-Codreanu a deținut rolul de șef suprem și lider spiritual. Acest partid trebuia să asigure cadrul organizatoric de manifestare pentru ideologia și activitatea legionară. Astfel, Mișcarea Legionară deținea un partid propriu cu care putea participa în alegeri.

   Noua formațiune politică a participat la alegerile generale din decembrie 1937, în urma cărora a ieșit pe locul al treilea cu un procent de 15,58% din voturile exprimate. Existența partidului a fost scurtă, fiind desființat alături de toate formațiunile politice din România, în urma loviturii de stat date de regele Carol al II-lea pe 10 februarie 1938.” Capitanul a dizolvat partidul Totul pentru Tara pentru a impiedica varsarea de noi valuri de sange legionar din partea regelui dictator Carol II. Cu toate acestea, Carol II-Armand Calinescu-Patriarhul Miron Cristea-Nicolae Iorga il asasineaza pe Capitan dimpreuna cu alti 13 comandanti legionari in 29-30 noiembrie 1938, langa padurea Tancabesti. Regele tiran a dat de stire ca, capitanul si cei 13 ar fi fugit de sub escorta in Bulgaria. S-a aflat insa adevarul. In 21 sep.1939 grupul lui Miti Dumitrescu il pedepseste pe Armand Calinescu. In 21-21 sep.1939 sunt asasinati 356 de legionari din toata tara. In zilele 3-6 septembrie 1940 au loc puternice manifestatii legionare in Bucuresti, care au reusit sa ridice tot Bucurestiul impotriva regelui tiran. Aceste manifestatii au fost conduse de catre Comandantul Legionar Gheorghe Grecu(n.1913-20 ian.2012). Ardealul, Basarabia, Cadrilaterul erau pierdute la straini din vina regelui si a partidelor istorice. Legionarii si mare parte din bucuresteni, cu scandari-… Sa abdice tradatorul … si cu rugaciune au inconjurat palatul regal. Carol II a chenmat garnizoana Bucurestiului condusa de generalul Coroama. Pe trei randuri stateau soldatii cu armament greu de razboi. Legionarii-bucurestenii au primit ordin sa paraseasca piata palatului, altfel vor fi ucisi. Aici a fost momentul culminant. Unii erau debusolati in fata mortii si voiau sa plece. Intre legionari erau si Emanoil Paraschivas, Anghel Papacioc( P.Arsenie Papacioc) … Emaoil Paraschivas marturiseste ca a aparut deasupra pietei duhul Capitanului care i-a spus : ” Eu mi-am facut datoria. Voi ce mai asteptati ? „. Atunci s-au hotart ei sa ramana acolo orice ar fi si sa lupte cu scandari si rugaciuni in continuare. Regele a dat ordin sa fie ucisi miile de manifestanti. Generalul Coroama a refuzat. Sfatuit de Antonescu, Carol II a abdicat in favoarea fiului Mihai. Pe 6 septembrie 1940 a abdicat regele tiran. La 14 septembrie 1940 statul Roman a fost proclamat Stat National Legionar. Pe 6 septembrie ce sarbatoare este ? Minunea Sfantului Arhanghel Mihail din Colose.
   ” Decret regal prin care statul român a fost proclamat stat naţional-legionar (14 septembrie 1940)

   Art. 1. Statul român devine stat naţional-legionar.
   Art. 2. Mişcarea Legionară este singura mişcare recunoscută în noul stat, având ca ţel ridicarea morală şi materială a poporului român şi dezvoltarea puterilor lui creatoare.
   Art. 3. D-l general Ion Antonescu este conducătorul statului legionar şi şeful regimului legionar.
   Art. 4. D-l Horia Sima este conducătorul Mişcării Legionare.
   Art. 5. Cu începere de la data acestui Înalt decret, orice luptă între fraţi încetează.

   „Monitorul oficial“, nr. 214 bis, din 14 septembrie 1940. ” https://istoriiregasite.wordpress.com/tag/stat-national-legionar/
   Marturia despre aratarea Capitanului o da Emanoil Paraschivas. Din 1927-anul infiintarii Legiunii pana in 1940, au fost omorati de catre jandarmeria romana aflata sub comanda regelui Carol II-taranisti-liberali, 500 de martiri Legionari in frunte cu Capitanul. Dumnezeu, de ziua Sfantului Arhanghel Mihail-6 septembrie 1940 le-a dat conducerea Tarii pentru 5 luni, dupa care i-a tradat Antonescu si i-a bagat din nou in puscarii. De aceea, D-na Aspazia neavand toate datele problemei, a avut aceasta parere gresita in legatura cu Horia Sima.
   http://www.buciumul.ro/2012/01/20/gheorghe-grecu-comandant-legionar-ne-a-parasit-in-aceasta-dimineata/
   https://bucovinaprofunda.com/2016/09/06/6-septembrie-minunile-sfantului-arhanghel-mihail/

   Apreciază

   • Parinte,va prezint un video interesant care vine in sprijinul faptului ca diavolul era inteligenta artificiala,ca ceea ce a distrus Domnul Iisus Hristos la potop se reface in mare graba acum de catre samanta cea blestemata a satanei.

    Quantum piramids de Richard Kallenberg

    Apreciază

   • Asa este. Toata microelectronica are la baza scheme care sunt copiate din cartile vrajitoresti si din templele idolilor-demoni. De aceea aceasta tehnica este la baza demonica. De aceea tv alunga duhul rugaciunii, nu mai vorbim de net. Daca stai prea mult acolo te secatuieste.

    Apreciază

 1. Dialog intre Cuviosul Paisie Aghioritul si o monahie:
  „- Parinte ,sionistii cred cele despre antihrist?
  – Acestia vor sa stapaneasca toata lumea.Ca sa le reuseasca scopul ,folosesc vrajitoria si satanismul.Satanolatria o vad ca pe o putere care ii va ajuta in planurile lor.”(A se vedea -Cuviosul Paisie Aghioritul Cuvinte duhovnicesti ,vol II Trezire duhovniceasca ,pag. 191).
  Si tot intr-un dialog Sfantul Paisie Aghioritul precizeaza ca acum lupta este direct cu diavolul.
  Altfel nu se explica cum au cedat popoarele.Ceea ce noi numim prostie este de fapt modul in care vrajile actioneaza asupra oamenilor si ii tin in adormire pe langa celelalte ravagii ce le produc. Asa se explica cum au speculat, folosit aspiratiile ,au exacerbat slabiciunile ,asa se explica cum a disparut dragostea dintre oameni, usurinta cu care se lovesc , isi provoaca suferinta unul altuia, razand si „argumentand ” ca „asa-i acum”.
  E greu de crezut ca doar cativa scelerati si slugile lor au reusit sa supuna multimile la o astfel de dimensiune prin forta de persuasiune. Frica e de la diavol, ne-o spun tot sfintii parinti.

  Apreciază

 2. Nu a existat voievod, sau rege, sau conducator, fara greseli, important, este daca a pus interesul tarii cel mai presus, si a facut cat a putut de mult, bine Romanei.

  Discutiile pe detalii, nu au rost…daca Garda de Fier, per total, cum se spune, a fost o adevarata forta de renastere a romanismului, ce mai conteaza, restul poate fi interpetabil…

  E ca si cum ai discuta, despre o manastire, daca este buna sau nu, unde sunt multi cuviosi dar si multi calugari, care poarta doar rasa, si la fapte, sunt mai rai ca mirenii. Daca Liturghia e facuta de cuviosi, care invata de bine, ce mai conteaza…?!

  Apreciază

 3. Eu am incetat sa ma mai uit la „5 minute de istorie” in momentul in care profesorul Cioroianu a spus despre Capitan ca l-a asasinat pe prefectul de Iasi. Ce minciuna ordinara, spusa de un profesor doctor in istorie. Oribil.
  Adica prefectul si cu batausii platiti l-au asteptat la iesire ca sa-l „aranjeze” iar Capitanul a tras, asta inseamna asasinat?
  Adica sa stai sa te bata niste gorile… Mai sunt unii care se leaga de originile germane si poloneze ale Capitanului, asa era in Bucovina pe vremea aia. Parintii Capitanului au fost botezati ortodox. Au fost atatia martiri legionari macedoneni, asta inseamna ca nu erau patrioti?
  Ca Horia Sima a parasit Romania, bun si ce ar fi fost de presupus sa faca? Fugi de martiriu pana in ultima clipa.

  Apreciază

  • Capitanul l-a impuscat pe Manciu la proces, fiind in legitima aparare. Toata lumea a vazut ca Manciu-care era condamnt, pirduse procesul, a scos pistolul sa-l omoare pe Capitan. De aceea, la urmatorul proces intentat lui, Capitanul a fost gasit nevinovat. Totusi el a postit apoi negru miercurea si vinerea toata viata, fara distractii, teatru, concerte. Numai pentru Tara.

   Apreciază

   • Asa este, la proces la impuscat. La ieşirea din sediul Judecătoriei Ocol 2 Iasi l-a impuscat in cap pe Manciu si i-a ranit pe cele doua gorile in uniforma de politisti (slugile lui Manciu).
    Profesorul Cioroianu zice ca Cornelui Zelea Codreanu l-a asteptat la iesire ca sa-l omoare in realitate a fost exact invers.
    Se pare ca savantii in istorie au avut si continua sa aiba ura mare pe Capitan. Oare de ce?

    Apreciază

   • Iata declartia originala a Capitanului la interogatoriu:

    „La sedinţa judecătorească s-au petrecut mai multe incidente între inculpaţi si avocaţii reclamantului. Aceste incidente, care au culminat în a le adresa avocaţilor reclamantului cuvintele de „obraznic şi impertinent” au determinat suspendarea însăşi a şedinţei. Cauza incidentului nu am fost subsemnatul. Cu toate acestea, la ieşirea din Judecătorie, am fost înjurat şi lovit de prefectul de Poliţie Manciu, care s-a adresat către mai mulţi agenţi spunând să puie mâna pe mine şi strigând: „loviţi!”. Am fost înjurat cu cuvintele, înjurături de „Dumnezeu”, de „Cruce”. În momentul când am fost lovit, am strigat să se oprească şi m-am retras în jos pe scări. Văzând un numar mai mare, de patru sau trei, nu-mi aduc aminte bine, am scos un revolver din buzunar si am descarcat trei focuri, pentru ca sa ma apăr. Când am tras asupra comisarului Clos, acesta era cu revolverul în mână şi înainta spre mine. Văzând că trag cu revolverul, a fugit înăuntru. Eu, care eram într-o mişcare de retragere faţă de dânşii, mi-am continuat retragerea înspre Prefectură; în drum, însa, mi-a ieşit un sergent înainte, cu un revolver în mână şi atunci eu când l-am văzut, m-am repezit asupra lui şi i-am spus că să se retragă că-l împuşc şi atunci a fugit. După aceasta, m-am reîntors la Judecatorie, unde m-am prezentat d-lui judecător Spiridoneanu, care a dispus sa fiu trimis la Parchet. Pe drum am fost întâmpinat de mai mulţi agenţi poliţieneşti care m-au condus la Prefectura de Poliţie. Aici am predat revolverul comisarului Pop”, declara Corneliu Zelea Codreanu la interogatoriul care a avut loc imediat după incidente.

    Nu dau link-ul articolului.

    Apreciază

 4. N. Iorga nu trebuie numarat printre asasinii Capitanului.
  Iorga a fost orbit de orgolii politice si de functia la Palat, cand si-a dat seama de greseala si-a retras plangerea dar era prea tarziu: Carol al doilea se folosise deja de gangavul nostru savant poliglot..
  Ce s-a intamplat mai apoi cu gangavul poliglot cred ca stie oricine ca Traian Boieru era agent sovietic..

  Apreciază

   • Noi asa am invatat la scoala parinte,
    Ca N. Iorga a fost un mare savant de renume mondial si un mare patriot, care vorbea nu stiu cate limbi straine.
    La fel si N. Titulescu, un mare om politic si un mare patriot.
    Si domnitorul Al. I . Cuza a fost un mare domnitor, asezat in cartile de istorie alaturi de Stefan Cel Mare si Sfant..
    Sa fi fost Al. I . Cuza un mare domnitor? Unii zic ca era mason, altii zic ca nu..

    Apreciază

   • N.Iorga a fost o capacitate intelectuala si promotor al nationalismului dar dupa ce s-a inhaitat cu regele carol II, acesta i-a distrus viata. El planuia eliminarea Capitanului inca dim timpul inmormantarii Mota-Marin. Pana la urma a reusit-o odata cu desfiintarea comertului legionar. N. Titulescu a fost de orientare bolsevica. Fondator al Societatii Natiumilor-baza la ONU… Premergatoare guvernului mondial. L-a combatut stralucit Martirul Ion Mota.

    Apreciat de 1 persoană

 5. Prof. Dr. Georgescu, V.Georgescu.
  Ce frumos suna! Profesor doctor. Pe cutia postala din scara blocului scria: „Fam. Ing. Prof. Dr. Georgescu”
  In ziua de azi din pacate nu mai exista respect.

  Apreciază

 6. timpurile acelea au trecut dar rana este vie chiar sangeranda in Neamul Romanilor din acest pamint , in trupul acestei Tari ca si cum ar fi fost ieri pentru ca fiara de atunci fiara rosie a luat un alt chip mai hidos si cu mai multe capete , care se numeste fiara antihrista …

  Ruga ti va parinte ca HRISTOS DUMNEZEU sa arate Biruinta Neamului ORTHODOX cel Sfant al romanilor care au dus CRUCEA pe culmile Golgotei acolo linga DUMNEZEU sus fara a se lepada de aceasta Sfanta CRUCE dusa prin martiriu , jertfa sau mucenicie .

  Important este sa lupti pentru neamul tau chiar daca esti singur in fata lumii intregi pentru ca biruinta este a lui HRISTOS impotriva fiarei antihriste iar pamintul acesta se va curati si va fi mai alb , mai curat decat zapada insasi .

  Atuncea neamurile toate se vor aduna in jurul ROMANIEI si vor ingenunchea sa aduca Slava lui DUMNEZEU pentru DREAPTA SA MANIE care nu rabda la nesfarsit batjocura asupra Bisericii Sale Cea Una Sfanta Soborniceasca si Apostoleasca BISERICA cand DREAPTA DUMNEZEIASCA va surpa pe cel viclean ,va nimici toate slugile intunericului sau slugile tatalui minciunii.

  SLAVA LUI DUMNEZEU PENTRU TOATE.

  Apreciază

  • Cum adica se vor aduna neamurile in jurul Romaniei ? Cu ce ocazie ? Eu stiam ca Judecata finala a neamurilor va fi la Ierusalim. Asa cum S-a Inaltat Domnul Iisus Hristos, tot asa va veni sa judece viii si mortii, a carui Imparatie nu va avea sfarsit. Adica la Ierusalim, deasupra muntelui Eleonului va fi tronul Sau de Judecata.

   Apreciază

   • In primul rand nu prea ati citit din ce a spus parintele Arsenie Boca la profetiile pentru aceste vremuri si am sa vi le reamintesc in ordine
    ,, mai, numai plecati in strainataturi ca are sa vie vremea cand veti vrea a veni si nu veti mai putea , veti plinge la hotarele Romaniei si nu veti putea intra in tara ;
    – Parinte dar se duc sa castige o paine …
    si parintele atunci a raspuns ;
    Cand incep a inchide granitele sa vina acasa ,, si acum se implinesc aceste cuvinte al parintelui …multi romani plecati peste hotare s au aciolat in Spania , Italia , Germania si nu vor sa mai auda de ROMANIA -s au instrainat si instrainati sunt si copiii lor.

    o alta profetie care o traim astazi doar o parte din aceasta profetie restul va fi …DUMNEZEU STIE
    ,,ecumenismul este erezia ereziilor, intoarceti va la Sfintele Canoane , la iad cu toate cozile de topor si cu arhierei cu tot ,,

    … asemeni tot de Parintele Arsenie Boca ,, sa stiti ca mucilagiul va cadea singur din Biserica ,, aici posibil sa fie cutremur mare si are sa se darame tot mucilagiul cu toata zidaria facuta fara binecuvantarea lui DUMNEZEU atunci cand ne spune
    ,, bisericile se vor darama si vor ramane doar Sfintele Altare in picioare ca bolovanii de piatra le au daramat pe din interior ,,Parintele Ilarion Argatu

    ,,pamantul ROMANIEI numai miroase a smirna si tamaie , ci a hoit si spurcaciune ,, parintele Ilarion Argatu

    Parintele Arsenie Boca a spus asemeni ,,vor vrea sa faca din Bucuresti noul Ierusalim insa nu va ramane piatra peste piatra ,,
    ,,In Bucuresti se afla mare spurcaciune si de asta are sa fie ras de pe fata pamintului , blocurile vor cadea precum cutiile de chibrituri ,,parintele Ilarion Argatu

    ,,Romania va fi inconjurata de foc la hotare ,,Parintele Arsenie Boca

    ,,lzdreanta rosie va cade si steaua cu cinci colturi va fi inlocuita de steaua cu sase colturin ,,

    Oare ce intelegeti,,prin mucilagiul va cade singur din BISERICA ,,

    ,,Romania se va curata prin cutremur, foc si apa ,,Parintele Gabriel Nicu

    Apreciază

   • Sunt oficial permise camerele de recunoastere faciala instalate in orase. Initial UE a vrut amanarea lor pt inca 5 ani, dar dupa o zi pe alta si-a schimbat opinia… nu de alta dar asa politia poate sa prinda infractorii mai usor🤔. In china, Uk (london), cred ca si in USA deja exista, india si ea va baga un astfel de sistem.. deci suntem in siguranta, nimic rau nu ni se va mai intampla.🤔

    Apreciază

   • V am pus o intrebare
    Ce intelegeti prin ,, mucilagiul va cadea singur din Biserica,, ?

    Nu aveti nimic de spus referitor la aceste profetii …

    Astazi Anglia a iesit din UE congregatia iudeo masonica si iudaica la care Romania a fost ingenuncheata , jefuita si batjocorita pina in strafundul Neamului de pe acest pamint , Neamul Cel Sfant ORTHODOX al romanilor.

    Oare de cata jertfa mai este nevoie pentru ca aceasta Tara sa fie libera si in ale Sale Hotare de la Nistru pin la Tisa , din Hotin si pin la mare ?

    Apreciază

  • L-au iubit pana la un timp. Apoi au ucis pe cei mai buni fii ai neamului : N. Iorga pe Capitan, Antonescu i-a bagat in puscarie pe legionari la ordinul lui Hitler. Apoi i-a trimis in linia intai pe front pentru reabilitare. Traian Trifan-comandant legionar, fost prefect al Brasovului in timpul guvernarii legionara a declarat la Aiud : Da, mergem pe front dar nu avem ce reabilita. Radu Gyr-trimis si el in linia I, a fost avertizat de catre um ofiter ca are ordin sa-l impuste pe la spate dar nu a facut-o. Cam asa s-au purtat Iorga si Antonescu cu legionarii. Iorga a fost asasinat de Train Boieru-agent al lui Stalin infiltrat im Miscare. Antonescu a fost impuscat tot din ordinul lui stalin.

   Apreciază

 7. „Trei idioți, Tismăneanu, Caramitru și Funeriu (înțeleg că li s-a alăturat și al patrulea, nelipsitul Mîndruță, țuțărul lui Brucan), îl atacă pe maestrul Tudor Gheorghe. Sub pretextul că ar fi „nostalgic-comunist”. Asta au înțeles ei din spectacolul magistral DEGEABA 30. Dacă chiar asta cred, nu pot fi decât idioți.
  ……..
  Tudor Gheorghe explică, pentru oameni, însă: „Dacă asculți tot spectacolul, de la cap la coadă, îți dai seama despre ce e vorba. Dar ei dacă nu au văzut spectacolul și doar au luat fragmente… au scos din context. Spectacolul începe cu un omagiu profund, adevărat și trist pentru cei care și-au dat viața în ’89, pentru cei care au murit ca eu și noi să stăm liniștiți, să cântăm și să putem să ascultăm aceste versuri. Se cheamă «Degeaba», dar nu pentru că nu s-a făcut nimic în țara asta, ci pentru că o generație întreagă nu mai are încredere. E țipătul de disperare al unei generații care se vede debusolată, care nu mai are încredere în capacitatea creatoare a acestui popor, o generație care a fost păcălită, care a tot așteptat și a tot așteptat și nu se întâmplă nimic. Despre asta e vorba, nu că nu s-a făcut nimic. S-au făcut lucruri. A, că avem de toate, da și e normal să fie așa. Fiecare înțelege ce vrea și ce poate”.

  ADVERTISMENT

  Din cauza tatălui oligofrenului de Caramitru Jr., care dirija de la balconul CC-ului bombardarea Bibliotecii Centrale Universitare și a Muzeului Național de Artă, „vedeta declanșării Diversiunii Teroriste din Decembrie 198” – după cum l-a definit la scurt Mirel Curea -, era să-mi pierd viața, în timp ce încercam să salvez operele de artă din Palatul Regal. Am câștigat dreptul de a spune ce gândesc în stradă, începând cu 21 decembrie 1989. Acum trebuie să vină și progenitura agentului Caramitru, țucălarul lui Iliescu-KGB, să ne spună cum și ce să gândim? Și chiar și ce să ascultăm? Un idiot congenital poate să discute viziunea unui compozitor de talia lui Tudor Gheorghe? Cu ce neuron? Caramitru Sr. are încă să răspundă pentru multe.

  În revista Familia Ortodoxă din luna ianuarie se regăsește o profundă cronică a spectacolului DEGEABA 30. Care se încheie cu amintirea momentului în care tatălui lui Tudor Gheorghe, bădia Ilie Tudor, i s-a spus în închisoare, pentru a-l îngenunchea în fața torționarilor NKVD, că fiul său este mort. La fel de criminal s-a transmis și familiei chinuite de acasă, când au ajuns hainele tatălui într-o boccea, fără nici o altă lămurire.Dar fiul i-a apărut în mod minunat prin vis, într-un lan de grău, strigând „Tată, nu sunt mort!” și bravul Ilie Tudor, coleg de temniță cu Părintele Dumitru Stăniloae dar și cu Radu Gyr și Nichifor Crainic – poeții pe care îi cântă azi Tudor Gheorghe, băgând în boală demonii – n-a cedat.
  …………

  „Maestrul Tudor Gheorghe ridică mâinile către generația tatălui său și spune și astăzi: Tată, nu sunt mort! Prin poezia sa, prin reacția vie pe care o are, prin trăirea transmisă prin arta sa, ne deschide o cale – aceea a libertății și a demnității. E mai mult decât un simplu îndemn la luptă continuă și la implicare, la bărbăție și, mai presus de toate, la iubire, pentru că jertfa înaintașilor noștri să nu fi fost degeaba”.
  ……..

  mesajul dur al lui Tudor Gheorghe privind dictatura fără gratii vizibile în care trăim azi.
  Tudor Gheorghe a prevăzut atacul haitei chiar în concertul său.

  Ce mult și-ar mai dori tovarășii să vină, din nou, cenzura… Pentru ei, însă, va veni cenzura naturală: Istoria îi va scuipa din ea ca pe niște măsele stricate. Care îl mușcă acum de fund pe Tudor Gheorghe… DEGEABA.

  Iată și MANIFESTUL lui Tudor Gheorghe care le-a stat în gât șlehtei Tismăneanu-Caramitru-Funeriu:

  Tagmă de profitori nedemnă de înjuratura mea amară,
  Luați-vă banii și năravul și pricopsiți o altă țară.
  Sarea din lacrimile noastre ați fi vândut-o fără milă
  Și din câștiguri v-ați fi luat în tări mai calde altă vilă.

  Ce demoni vi se strecurară în minte, în inimă-n, în sânge
  Să râdeți ca descreierații când țara asta toată plânge?
  Veți fi uitați! Nepoți de-ai voștri poate își vor aminti cu silă
  De niște rude-ndepărtate… Și-atunci am să vă plâng de milă!

  „Rai de Bărăgan”:

  Țara geme și se zbate
  Prinsă-n lațul vostru de minciuni,
  Ne-ați vândut ieftin și în rate,
  Blestemați să fiți și-n rugăciuni.
  Ne-ați înstrăinat petrolul,
  Aurul, pădurile și noi
  Împietriți privim în golul
  Sinuciderii din doi în doi.

  Doamne, Fă, dacă se poate, să nu fure nimeni timp de-un an
  În această țară cu de toate și vom face Rai din Bărăgan
  Doamne, Fă, dacă se poate, să nu fure nimeni timp de-un an
  În această țară cu de toate și vom face Rai din Bărăgan.

  Vine vremea să dați samă
  Pentru câte rele ne-ați adus,
  În genunchi, la marea vamă,
  O să cereți dreptul la recurs.
  Și va fi tăcere lungă,
  Dar veți auzi într-un târziu
  Cum se zbate spaima-n dungă
  Și vă sună-averile-a morțiu.

  Doamne, Fă, dacă se poate, să nu fure nimeni timp de-un an
  În această țară cu de toate și vom face Rai din Bărăgan,
  Doamne, Fă, dacă se poate, să nu fure nimeni timp de-un an
  În această țară cu de toate și vom face Rai din Bărăgan.
  https://m.activenews.ro/stiri-politic/Tudor-Gheorghe-i-a-rapit-libertatea-lui-Sora-la-30-de-ani-159865
  Multumim d.lui Sergiu Ciocârlan pt.datele care ni le.a dat despre Sfintii inchisorilor!

  Cornel Nistorescu,un alt Român care desfiinteaza „canaliile cu ifose democratice”:
  https://m.activenews.ro/stiri/Cornel-Nistorescu-ii-desfiinteaza-pe-Funeriu-si-Caramitru-jr.-%E2%80%9ECanalii-cu-ifose-democratice.-Cei-doi-isteroizi-politici-au-facut-scoala-in-strainatate-si-s-au-intors-cu-principii-beton.-Ce-suna-altfel-decit-Rezist-trebuie-combatut-159877
  TRAIASCA ROMANIA-mica gradina a MAICII DOMNULUI !!!
  CU NOI ESTE DUMNEZEU !!!!!!

  Parinte Teodot va multumesc pt.toate datele istorice redate si explicate,pe care nu le stiam.
  Si eu am ascultat acel interviu al d.nei Aspazia si, in necunostinta de faptele reale,ca o pacatoasa,am judecat-Doamne iarta.ma.

  Doamne miluieste.

  Apreciază

  • ucenica Patriarhului Irineu intemnitat..transmite mesajul său pt poporul rus…( da ii mai veche)…cum ca actualul patriarh rus( gundaev) pe cand era mitropolit a mers in Ierusalim la intalnire cu evreii hasidici si i-a numit frati si le-a promis ca le va ajuta sa implineasca visul lor( evreilor).
   si il numeste inaintemergatorul antihristului pe acest kiril si mai.multe din astea .

   Apreciază

 8. „Legaturile mele cu Suveranul Român sunt corecte. Tineretul din Romania este monarhist si ar putea lucra cu El.
  Suveranul NU are dreptul sa fie contra ideii noastre fiindca El nu este un monarh absolut ci un arbitru.
  De ce nu ne-a ales pe noi cand noi suntem mai puternici decat actualul guvern? Poate ca suntem prea tineri in ceea ce priveste varsta si experienta”

  Corneliu Zelea Codreanu – Martir al Neamului Romanesc.

  Apreciat de 1 persoană

 9. „Sunt impotriva regimului democratic dar in acelasi timp sunt si impotriva dictaturii.
  Fiindca o dictatura presupune buna credinta a unui individ de a domina vointa poporului.
  Noi suntem pentru crestinism, dragoste si credinta, acestea sunt adevarata dictatura.”

  Corneliu Zelea Codreanu – Martir al Neamului Romanesc.

  Apreciat de 1 persoană

 10. Parinte Teodot, nu te mai amagi cu faptul ca nu e bine sa fii nepomenitor de ierarhi eretici! Se strange latul, care misca in front va fi eliminat inclusiv fizic.Urmasii lui Arie isi dau siesi legi pentru a elimina orice impotrivire asupra ecumenismului.
  https://www.profit.ro/stiri/politic/prima-modificare-statutului-bor-ultimii-12-ani-restrictii-alegerea-urmatorului-patriarh-reforma-justitiei-clericale-control-centralizat-intarit-posibilitatea-retragerii-cler-binele-bisericii-19241327

  Apreciază

  • Vine un razboi si va face Mantuitorul Insusi curatenie la sectia arhierei printr-un Sinod Ortodox Ecumenic. Sunt 17 Arhierei Marturisitori sarbi care nu au intrerupt pomenirea Patriarhului Irineu, desi aveau motive canonice. Mai sunt si altii pana la 33 in aceeasi situatie. Sf. Maxim Marturisitorul a reusit sa-l indemne pe Papa Martin si pe Arhiereii din Africa sa faca mai multe Sinoade Ortodoxe locale in care sa fie condamnat monotelismul dar si caterisiti nominal patriarhii eretici. Abia apoi nu a mai mers la slujbele lor si evident, nu i-a mai pomenit. Sf. Fotie cel Mare a facut cateva Sinoade in care a condamnat filioque dar a evitat caterisirea si anatemizarea papei timp de zeci de ani, asteptand o intoarcere a lui. In acea vreme nu toti episcopii si preotii din Apus erau adeptii ereziilor papilor. Cardinalul humbert l-a fortat pe Patriarhul Mihail I Cerularie sa-l cateriseasca si pe el si pe papa. P. Efrem din Arizona a mers personal la patriarhul bartolomeu de C-nopol sa-l implore sa nu faca sinod la Creta. P. Bartolomeu l-a amemintat ca daca nu-si vede de treaba, are putere sa-l alunge din America. I-a mai spus : „Ori cu slavii, ori cu mine.” Totusi, omul lui Dumnezeu-P. Efrem nu a intrerupt pomenirea lui. P. Efrem avea descoperiri de Sus in problemele importante. Nu facea nimic pana nu-l incredinta Dumnezeu, Maica Domnului, Sfintii. Prof. Dimitrios Tselenghidis nu este pentru imtreruperea pomenirii dupa Creta. Unii dintre nepomenitori, unele capetenii au inceput sa se lege de validitatea Sf. Taine luptandu-se direct cu Duhul Sfant. Ce duh atunci ii indeamna pe unii la aceasta intrerupere a pomenirii ? Un duh rau, un arhicon. Pentru mine este foarte clar. Ce duh ii indeamna pe ecumenisti la rugaciunile cu ereticii, la dialogurile cu capeteniile lor, la imbratisarile publice cu ei ? Tot un arhicon. Deci sa evitam aceste doua caderi de la Ortodoxie.

   Apreciat de 1 persoană

 11. Biserica are Har din parohie, insa nu inseamna ca cei care slujesc Sfanta Liturghie sa fie doar niste papagali atunci cand vine vorba de Marturisirea Cea Dreapta pentru Sfintele Canoane si sa mimeze , adica tacere ca sa ne fie ,,bine ,,nu spunem nimic de sinodul mincinos din Creta pentru ca pierdem argintii

  DUMNEZEU nu se lasa batjocorit si Harul exista pentru ca ingaduie PRONIA DIVINA DAR cand balaurul se incolataceste de tot si incepe a sugruma ce marturisire mai poti a da pentru SFINTELE CANOANE despre care vorbesc SFINTII caree s au luptat cu aceasta fiara ?
  Oare de asta va fi ras Bucuresti de pe fata pamintului ?
  poate ca da
  si nu se stie cand …
  Insa MAICA DOMNULUI se roaga pentru noi caci MAICA PREASFANTA NASCATOARE DE DUMNEZEU A GIRAT pentru noi poporul roman condus cu marsavie pe marginea prapastiei de lupii rapitori in dulame de oi intrati pe usa de din dos in staulul turmei lui HRISTOS adica SFANTA BISERICA ORTHODOXA si au indemnat turma sa mearga la pierire prin tradarea si vanzarea BISERICII CEA UNA SFANTA SOBORNICEASCA SI APOSTOLEASCA asemeni fatis TRADAREA FATA DE HRISTOS DUMNEZEU mai ceva decat iuda iscrioteanu si arie prin inchinare la 666
  FIECARE SA ISI DUCA CRUCEA DATA INSA CRUCEA VA PUTEA FI DUSA NUMAI PRIN RESPECTAREA SFINTELOR CANOANE .
  …restul e amagire …

  BISERICA ESTE INTEMEIATA PE SFINTELE CANOANE SI PE SANGELE MARTIRILOR SI MUCENICILOR AL SFINTILOR VARSAT PENTRU UNA SFANTA BISERICA SOBORNICA SI APOSTOLICA ADICA BISERICA NU S A INTEMEIAT PE CALCAREA SFINTELOR CANOANE SOBORNICESTI SI APOSTOLESTI.
  SI ASTA
  PENTRU CA FIECE SUFLET SA FIE O BISERICA VIE IN SFANTA TREIME IN HARUL DUHULUI SFANT sa isa salasluiasca ca asta e lupta pe fata cu fiara antihrista
  …altminteri suntem doar buni de aruncati in focul cel vesnic precum copacul uscat fara roade taiat de seceratori si dat anathemei .

  iar ca raspuns
  ,,mucilagiul singur va cade din BISERICA,, cum spune Parintele ARSENIE BOCA pentru ca BISERICA LUI HRISTOS ESTE VIE IAR CAPUL BISERICII ESTE INSASI HRISTOS .

  Apreciază

  • Pentru nedreptatea facuta marturisitorului Liviu Dragnea va fi Bucurestiul ras de pe fata Pamantului.
   Dar si pentru miile de studenti bucuresteni membrii si simpatizanti ai miscarii legionare trimisi la canal si de care n-a mai auzit nimeni.

   Apreciază

   • Numai tampenii spui, habar nu ai, tu ai fost la partid, ai asistat la sedinte, comportamente, limbaj de talhari! Nu e cel de strada, e putin mai decent, dar tot grupare de tradatori!

    Apreciază

  • Sfintii inchisorilor sa-l ajute pe domnul Liviu Dragnea sa treaca cu bine peste aceasta grea incercare!
   Sa se libereze sanatos si sa ajunga Presedintele Romaniei si sa ne scoata din uniunea europeana si sa ne bage in uniunea asiatica si sa ne unim cu Venezuela!

   Apreciază

   • Si de cand arunci cu hula in SFINTII INCHISORILOR batjocorind lupta acestora impotriva fiarei rosiii?…consideri ca este bine ce faci legand numele unui talhar numit Liviu Dragnea de SFINTII INCHISORILOR
    Sa deie DUMNEZEU sa se intoaca prin pocainta la Deapta Credinta insa nu te lega de SFINTII INCHISORILOR

    Stii ceva incearca macar prin pocainta sa numai lovesti in SFINTII INCHISORILOR pentru ca sa nu fii totuna cu omul rosu .

    ,, In Tara Scitilor se va da ultima batalie care va fi cea mai crunta din cate au fost pe pamint caci va fi dusa impotriva lupilor in piei de oaie ,
    Si
    va fi vai si amar de tine om rosu ,,
    procletul de antihrist este -omul rosu -adica cel care are mainile manjite in Sangele Martirilor si Mucenicilor cu fata de om dar cu satana in el uciga l ar CRUCEA care se afla in Bucuresti adica ,,spurcaciunea cea mare ,,despre care au profetit SFINTII Parintele Ilarion Argatu si nu numai .

    Apreciază

   • Nu e nici o hula, sa-l ajute in inchisoare Sfintii Inchisorilor, cine sa-l ajute.. Sa-si planga pacatele, sa iasa om schimbat. L-ati vazut pa Costas Passaris cum s-a pocait pentru faptele sale..

    Apreciază

   • Dumnezeu sa-i dea pocainta. Talharul din dreapta sa-l ajute, ca a fost primul om intrat in Rai. Inaintea Sf. Ioan Botezatorul. Dar mari au fost chinurile talharului pe cruce !!! Singurul om care i-a luat apararea Mantuitorului in valul urias de ura din preajma Crucii.

    Apreciază

   • @florian
    Tu chiar ești cu treabă băiete pe aici!
    Ți-aș spune mai multe „de drag”dar il supăr pe părintele,sper să te risipești cât de curând de pe aici sau poate părintele într-un final găsește „comanda”SPAM si scăpăm o dată pt întotdeauna de inteligenta ta multiplă.

    Apreciază

  • Parinte nu stiu de ce desconsiderati profetiile unor Sfinti de talia Parintelui Arsenie Boca , Ilarion Argatu sau ale parintelui Nicu Gabriel vorbind despre acestea ca depre lucruri fara de nico valoare sau cuvinte aruncate la intamplare …

   monah Teodot nu vedeti ca am pus in ghilimele ?

   Si de cand va puneti dvstra in locul lui DUMNEZEU pentru a judeca cand are sa se implineasca ceea ce s a spus prin Gura SFNTILOR , DUMNEZEU SINGUR STIE SI CUNOASTE CEASUL CAND VA FI
   profetiile au fost spuse spre indreptarea noastra cea de pe urma adica a poporului roman .
   ….
   Mai bine ati fi spus
   Apara ne DOAMNE ca nevrednici suntem de judecata Ta acuma si asemeni
   …mai bine sa ne rugam ca sa nu fie fuga noastra in luna lui februarie sau sambata …,

   Ce deranjeaza atat de mult cand spui si arati ce se intampla cumva este dupa cum spunea Sfantul Paisie Aghioritul ,, sa nu i deranjezi cand le vorbesti ca va fi al 3 lea razboi si ca va arde pamintul sau sa nu cumva sa le vorbesti despre curemur pentru a se arata Mania lui DUMNEZEU ca nu vor sa auda asta …,lumea va fi ca un spital de nebuni ,,
   Si ce a profetit Parintele Arsenie Boca pentru stergerea Bucurestiului de pe fata pamintului a fost profetit si de Parintele Ilarion Argatu ,, pentru ca spurcaciunea cea mare se va afla in Bucuresti ,,( cred ca i procletul de antihrist ), asemeni ,, biserici se vor darama pina la altare pentru ca bolovanii de piatra le au daramat pe din interior ,,
   adica popii de astazi care te blameaza cand le spui ca sinodul din Creta a fost unul mincinos …
   insa , Slava lui DUMNEZEU nu am cazut de tot …in capcana celui viclean .

   Nu vedeti ,chiar atat de orbi puteti fi cum lovesc Biserica prin batjocorirea Canoanelor marturisind ca nu este o singura Biserica ci mai multe in numele nostru al turmei neghioabe si condusa cu dibacie la prapastie ?

   Ce spune psalmistul ,, cum te va prinde moartea in aceea vei fi judecat ,,,
   adica daca vine moartea peste noi vom fi aruncati in iad pentru ca talharii din BOR propovaduiesc pe antihrist pe fata ?

   De ce sa fie aruncat un intreg popor la iad pentru bolovanii din piatra care lovesc Biserica si se ostenesc sa o darame pe interior sau pentru talharii cocotati ca mucilagiu in BISERICA numita ierarhia BOR in frunte cu papa-patriarh si cu nume ales de Ciubotea , imbracati precum Ana si Caiafa in prorfira si vison …

   …tineretul legionar a fost dus la canal asa este dar oare Parintele ARSENIE BOCA cand a fost batut in beciurile securitatii comuniste ,chinuit ,rastiignit pe CRUCE cu metode de tortura jidoveasca ,cu unghiile smulse la maini si picioare , legat cu sarma ghimpata si apoi omorat de securitatea comunisto kgbista ce in 89 si 90 a impuscat oameni nevinovati si zbierand la televiziune ca vin teroristii.

   nu stiu de ce…dar cei care se roaga pentru ecumenisti incep a deveni una cu ei incetul , incetul .
   Si astfel discutia incepe a semana cu o risipa in favoarea celui viclean .

   Slava lui DUMNEZEU pentru toate .

   ,, poporul roman este fara de stapin si se afla pe marginea prapastiei,, PARINTELE IUSTIN PARVU

   Apreciat de 1 persoană

   • Nu desconsider nici o proorocie, numai ca unii le interpreteaza dupa mintea lor. Va deranjeaza faptul ca am arata ca Sf. Fotie nu a intrerupt niciodata pomenirea papei cat a trait ? Asta este adevarul. L-a lasat pe papa sa faca acest pas. Ce au facut acum nepomenitorii ? P. Justin a spus fespre actiunile arhiereilor ecumenisti vicleni… Lasa-i pe ei sa faca pasul in groapa. Nepomenitorii sunt o noua secta in Biserica. In spatele lor sta tot un drac arhicon, ca si in spatele ecumenistilor. Asta se pare ca va deranjeaza, de aceea faceti aluzii ca eu as deveni una cu ecumenistii.

    Apreciază

   • nu sunt cu ,, nepomenitorii,, dar nici cu bolovanii din Biserica care darama Biserica lui HRISTOS pe interior nu sunt
    Sunt pentru ,,intoarcere la Sfintele Canoane ,,cum spun Sfintii , intrucat antihrist vrea a pustii Biserica prin batjocorirea celor sapte Sfinte Sinoade ale Bisericii lui HRISTOS Cea Una Sfanta Soborniceasca si Apostolica cu batjocorire asupra Sfintei ORTHODOXII , Dreapta Credinta cea Crestin Orthodoxa .

    Insa posibil sa se intample ce a spus Sfantul Paisie Aghioritul ca ,,atunci procletul de antihrist va primi o palma de la HRISTOS ,,si pe talpa iadului va ajunge …
    adica
    ,,in tara Scitiei se va da cea mai cumplita lupta din toate timpurile de pe pamint ca lupta va fi dusa impotriva lupilor in piei de oaie
    si atuncea
    va fi vai si amar de tine om rosu ,,

    Tatal nostru care esti in Ceruri Sfinteasca se Numele Tau Vie Imparatia Ta , Faca se Voia Ta precum in Cer asa si pe pamint .
    Painea noastra cea spre fiinta da ne o noua astazi si ne iarta noua gresalele noastre precum si noi iertam gresitilor nostri .
    Si nu ne duce pe noi in ispita ci ne izbaveste de cel viclean.

    cea mai scurta si Sfanta Rugaciune , rugaciunea cea Domneasca care spusa de 10 ori va goni si risipi tot intunericul adus de cel viclean , va intari si pazi decalogul din fiece suflet , cele 10 Sfinte Porunci date de insasi SFANTUL DUMNEZEU pe tablele legii Dreptului Moise in muntele Sinai.
    SLAVA LUI DUMNEZEU pentru toate .

    Apreciază

   • iar referitor la ,, nepomenitori ,, cine poate a duce lupta in munti adica cei pustnici care nu se supun noilor canoane anitihristice implementate de noua ordine mondiala in Sfanta Biserica ORTHODOXA ferice de acel suflet …
    insa cum oare sa plecam in munti cu copii si familii dupa noi atunci cand MAICA DOMNULUI Insasi Apara Biserica pentru cei nevinovati ?
    Sa stam bine , sa stam cu frica si sa luam aminte.

    Apreciază

   • …cei pustnici care nu se supun canoanelor antihristice implementate de noua ordine mondiala in Sfanta Biserica Orthodoxa , ferice de acel suflet …

    Apreciază

 12. Pai prin parohii si mai ales la sat nu s-a zis nimic de Sinodul dracesc din Creta desi ar trebuii pt ca lumea sa stie…..la tara nu toti stiu manuii internetul…dar treaba cu nepomenire e o mare inselare atat timp cat Tainele sunt valide….cu nepomenirea asta vrajmasul mantuirii a reusit pe multi sa-i scoata din Biserica.Sfintii sa ne intareasca si sa ne lumineze !-discernamantul e cea mai mare virtute(SF.ANTONIE CEL MARE).

  Apreciază

  • Macar s-a luptat cu statul paralel, spre deosebire de Basescu care s-a dat cu ei sau Constantinescu care a capitulat.
   Problema e ca fiara de la Bruxelles l-a placut pe altul..

   Apreciază

  • Iesirea din ue, confiscarea tuturor averilor facute prin frauda dupa ’89, nationalizarea resurselor, caterisirea tuturor ecumenistilor incapatanati nepocaiti interzicerea avorturilor, a vaccinurilor, a cipurilor din acte, a insemnelor iudaice-satanice in acte, a ecumenismului, a drogurilor, a prostitutiei si pornografiei, alungarea tuturor corporatiilor straine, trei posturi tv si trei posturi de radio conduse de romani ortodocsi care se spovedesc regulat, interzicerea 5G si 4G, interzicerea industriei nanocipurilor, desfiintarea tuturor partidelor, monarhie constitutionala, Legi pentru viata neamului atat cea vremelnica cat si cea vesnica, post si rugaciune pentru ca Insusi Marele Arhiereu Iisus Hristos sa aleaga el atat Patriarhul cat si regele… dupa cum a fost ales Sf. Ambrozie al Milanului si Sf. Stefan cel Mare. Interzicerea votului secret. Pentru ce sa votezi in secret ? Numai la masonerie se face in secret. Alungarea din Tara a trupelor sataniste nato. Pentru toate acestea Domnului sa ne rugam.

   Apreciat de 2 persoane

 13. AM ÎNȚELES
  Active News
  DONEAZĂ

  Știri
  Armata expropriază pe repede înainte 1.400 de proprietăți imobiliare pentru mega proiectul extinderii bazei militare de la Kogălniceanu care va aparține NATO
  DE ȘTEFANIA BRÂNDUȘĂ /

  Luni, 03 februarie 2020, 09:25
  Facebook Twitter

  Ministerul Apărării Naționale se pregătește să extindă baza militară de la Kogălniceanu, care va aparține NATO. Este vorba de o investiție aprobată în noiembrie anul trecut de fostul Guvern Dăncilă, investiție estimată la 12,17 miliarde lei cu tot cu TVA.

  Potrivit site-ului Profit.ro, Ministerul Apărării Naționale (MApN) este gata să exproprieze un număr de aproape 1.400 de proprietăți imobiliare din comunele Mihail Kogălniceanu și Lumina din județul Constanța, constând în terenuri în special extravilane, dar și intravilane, cele mai multe agricole, în suprafață totală de aproape 2.400 de hectare. Astfel urmează să se implementeze megaproiectul extinderii, upgradării și modernizării infrastructurii bazei militare aeriene Kogălniceanu, investiție estimată la peste 12 miliarde de lei care va transforma baza într-una dintre cele mai importante facilități NATO din regiune, transmite Profit.ro.
  https://m.activenews.ro/stiri/Armata-expropriaza-pe-repede-inainte-1.400-de-proprietati-imobiliare-pentru-mega-proiectul-extinderii-bazei-militare-de-la-Kogalniceanu-care-va-apartine-NATO-159930
  Categoric,acum isi vor amplasa si rusii armatele ,in nr.si mai mare,cu orientare spre Romania ca cine sta ca prostul fara sa se apere cind este incoltit???
  Orientul este invadat de lacuste si Pakistan a declarat ca daca nu le vor putea extermina,pina in iunie se vor inmulti de 500 de ori !
  https://orf.at/stories/3153036/

  Inundatii…..foc in California,in Australia,toata Europa este distrusa crestineste si moral(de USA nu mai amintesc,acolo fiind deja Sodoma…),si cite mai sint,toate ne.au fost explicate de Domnul si Mintuitorul nostru Iisus Hristos si acum ,asa cum spunea Cuviosul Parinte Paisie Aghioritul:”doar un orb nu vede”ca incep sa se intimple.
  Multa rugaciune pt.mintuire aici pe pamint !
  Sa o rugam pe Maica Domnului sa se roage pt noi pacatosii.
  DOAMNE MILUIESTE .

  Apreciază

 14. Si ar mai fi ceva ,desfiintarea cluburilor si executarea camatarilor si a traficantilor de carne vie si a contrabandistilor si a vrajitorilor , persoane care iau rodul , laptele la animale .

  Apreciază

 15. mai puteti rosti aceasta rugaciune , luata de la fratii nostri mai mari, rusi , de la Acatistul Sf. Icoane A Maicii Domnului pictata cu binecuvantarea Sf. Ioan de Kronstad :

  O, Apărătoare a neamului creştinesc, Maica Celui ce ţine toate cu dreapta Sa, a lui Hristos Dumnezeul nostru! Revarsă asupra noastră milele şi darurile Lui ca să nu ne înfricoşăm noi de vrăjmaşii văzuţi şi nevăzuţi, că celor ce nădăjduiesc spre Tine ai zis: „Eu sunt cu voi şi nimeni împotriva voastră”. Păzeşte adevărata şi sfânta noastră Dreptmăritoare Biserică şi locaşul acesta de dezbinări şi eresuri şi pune început de pocăinţă poporului nostru. Întoarce ţara noastră pe calea de Domnul dăruită a credinţei nevătamate, ca să se umple de tămâia rugăciunilor şi să înflorească precum crinul; ca să trăim în bunăcuviinţă şi curăţenie, păziţi de Tine fiind întotdeauna de ispitirile lui antihrist, de venirea asupra noastră a altor neamuri, de războiul cel dintre noi, de cutremur, de foc, de foame şi de molimă; de moarte năprasnică, de robiile şi dezbinările din familie; viaţa călugărească o întăreşte şi ne mântuieşte pre noi, Preacurată, că spre Tine nădăjduim după cuvântul Tău: „Eu sunt cu voi şi nimeni împotriva voastră”.

  Roagă-Te pentru noi, Preasfântă Stăpână de Dumnezeu Născătoare, Domnului Dumnezeului nostru, Celui ce ne miluieşte şi ne mântuieşte pre noi ca să nu ne lipsească pre noi de apărare şi să ne învrednicească a fi părtaşi Împărăţiei Sale, precum El Însuşi a zis: „Eu sunt cu voi şi nimeni împotriva voastră”. Că Lui i se cuvine toată slava, stăpânirea, cinstea şi închinăciunea – Tatălui şi Fiului şi Sfântului Duh acum şi pururea şi în vecii vecilor. Amin.

  Apreciază

 16. Sfanta Sofia( 6mai) cea Nebuna pt Hristos spune ca atunci cand norii vor atinge pamantul vine razboiul….insa mai intai trebuie sa cucereasca grecii Catedrala Sofia ajutati de rusi .

  Apreciază

   • Spuneti parinte adevarul, sa stie si posteritatea, si milenials, si generatia „Z” toti handicapatii si retardatii mintal. Si toti cei care n-au apucat sa-l vada in viata pe P. Justin – Sfantul Secolului.
    A fost asasinat.

    Apreciază

   • Da. Dar unii zic ca a avut cancer. Nu avea cum la 94 de ani. „Cancerul” sau a fost de fapt septicemie. Doctorul… nu i-a mai pus furtunurile de drenaj. O asistenta i-a atras atentia. A zis : „Si asa moare.” Prea… a facut aluzie la moartea lui cu vreo doua saptamani inainte. De unde stia ?

    Apreciază

 17. Motiunea trece, guvernul pnl/pdl cade.Daca Iohanis nu vrea sa numeasca premier de la PSD si guvern PSD SA FIE SUSPENDAT PENTRU INALTA TRADARE. In aceasta ipoteza nu este nevoie de referendum.Este cea mai buna solutie sa facem curatenie si sa scapam de securistii ce lucreaza impotriva romanilor si a Romaniei.
  PRESEDINTELE interimar pana la alegerile organizate in vederea alegerii unui nou presedinte va schimba toti sefii de servicii si va face curatenie.
  Astfel ADIO PRIVATIZARE SANATATE, ADIO BULETINE BIOMETRICE, ADIO VACCINARE OBLIGATORIE SI ALTE ASEMENEA ANTIROMANISME.
  iohanis trebuia suspendat pentru inalta tradare demult.Suspendarea lui este cea mai buna varianta pentru ROMANIA SI ROMANI.

  Apreciază

 18. Iohanis nu poate sa organizeze nici anticipate nici sa numeasca premier de la PNL , nici guvern PNL .ESTE OBLIGAT SA NUMEASCA PREMIER DE LA PSD .
  Constituional nu se poate numi un guvern invocandu-se aceeasi majoritate care a pierdut votul de incredere prin motiunea de azi.Deci nu pot numi guvern nici pnl si nici aceleasi partide care au cerut desemnarea initial ,cand a fost instalat Orban , nu pot cere desemnarea pt ca ei au pierdut increderea Parlamentului.
  REDAU ARGUMENTELE JURIDICE PT A INTELEGE TOT ROMANUL PROCEDURA .
  Decizia CCR 209/2012
  pct. 8 „Aplicarea principiului „majoritatea decide, opoziția se exprimă” asigură, pe de o parte, legitimitatea guvernării și, pe de altă parte, condițiile pentru realizarea alternanței la guvernare.”

  De subliniat este ca CCR A STATUAT CU PRIVIRE LA APLICAREA ACESTUI PRINCIPIU.

  Aceasta decizie se compelteaza cu decizia CCR 80 /2014 CONFORM CAREIA PRESEDINTELE NU ARE ROLUL DE DECIDENT in procedura desemnarii candidatului la functia de prim-ministru .Presedintele are doar competeneta de a desemna candidat la functia de prim ministru pe reprezentantul propus de alianta politica sau partidul politic care poate asigura sustinerea parlamentara necesara obtinerii votului de incredere in parlament.
  Ce inseamna aceasta?
  In cazul in care nu obtine votul de incredere in parlament inseamna ca presedintele nu si-a exercitat competenta in acord cu prevederile constitutionale si celor statuate de CCR mai sus , motiv pt care nu pot fi declansate anticipatele daca nu se acorda votul de incredere.
  Altfel zis, presedintele trebuie sa se asigure ca cel desemnat va obtine votul de incredere (obligatia sa fiind de a desemna reprezentantul propus de alianta politica sau partidul politic care poate asigura sustinerea parlamentara necesara obtinerii votului de incredere in parlament).Presedintele este tinut de aceasta conditie in desemnare .Daca nu o indeplineste inexistenta votului de incredere echivaleaza cu neindeplinirea obligatiei sale,ADICA NEEXERCITAREA COMPETENTEI si pe cale de consecinta nu duce la anticipate.
  Daca presedintele desemneaza un prim ministru ce nu obtine votul de incredere , aceasta situatie echivaleaza cu o inexistenta a exercitarii competeneti sale, a obligatiei de a desemna pe unul ce poate asigura majoritatea si obtinerea votului de incredere
  Intr-un limbaj nejuridic adica nu se pune si nu se numara la procedura prealabila ce duce la anticipate, deci nu avem un refuz de acordare a votului de increderede de catre Parlament care sa conduca la anticipate.
  Rezulta ca presedintele este obligat de aceleasi decizii de a desemna primul ministru pe cel propus de alianta sau partidul ce poate obtine votul de incredere.NU POATE SA DESEMNEZE DE LA PNL .

  NU ESTE LA LATITUDINEA PRESEDINTELUI DESEMNAREA PRIMULUI -MINISTRU,, NEAVAND ROL DE DECIDENT, CI DE MEDIATOR SI ARBITRU. CITITI DECIZIA CCR 80/2014.
  IOHANIS ET COMP AU GHINION.
  DECIZIA 80/2014 EXTRAS:
  318. „Având în vedere neajunsurile la care conduce procedura mai sus analizată, Curtea constată că procedura de desemnare a candidatului la funcția de prim-ministru trebuie să aibă în vedere în mod concurent cele două criterii anterior menționate, pentru că nu se poate ignora nici rezultatul electoral al competitorilor electorali, dar nici finalitatea procedurii, respectiv desemnarea unui candidat care să poată asigura coagularea unei majorități parlamentare în vederea obținerii votului de încredere.”
  319. ” De aceea, Președintele României, neputând avea rol de decident în această procedură, ci de arbitru și mediator între forțele politice are doar competența de a desemna drept candidat pe reprezentantul propus de :

  1.- alianța politică sau partidul politic care deține majoritatea absolută a mandatelor parlamentare sau, în cazul în care nu există o asemenea majoritate,
  2. – pe reprezentantul propus de alianța politică sau partidul politic care poate asigura susținerea parlamentară necesară obținerii votului de încredere al Parlamentului.”

  324. „De aceea, rezultatul electoral, ce reprezintă voința corpului electoral exprimată prin vot, impune ca Președintele României să desemneze candidatul pentru funcția de prim-ministru pe reprezentantul propus de alianța politică sau partidul politic care deține majoritatea absolută a mandatelor parlamentare sau, în cazul în care nu există o asemenea majoritate, pe reprezentantul propus de alianța politică sau partidul politic care poate asigura susținerea parlamentară necesară obținerii votului de încredere al Parlamentului.”

  Ne aflam in cea de-a doua ipoteza , alianta ce l-a propus pe Orban NU MAI POATE DESEMNA NICIUN PRIM MINISTRU pt ca tocmai a picat la motiune , pnl nu mai poate guverna din aceleasi considerente.

  Iohanis este obligat sa numeasca prim ministru de la PSD.GHINION.iN CAZ CONTRAR POATE FI SUSPENDAT Poate fi suspendat fie pt incalcarea dispozitiilor constitutioanale si dupa ce se implinesc cele incalcate de IOHANIS de catre presedintele interimar, adica numirea guvernului PSD IN ACORD CU DISPOZITIILE CONSTITUTIONALE SI DECIZIILE CCR MAI SUS ENUNTATTE, se renunta la referendum fiind acoperite „neregularittile, incalcarile” insa intre timp se instaleaza normalitatea si se inlatura toate ilegalitatile savarsite de ei .
  SAU IL SUSPENDATI PT INALTA TRADARE SI ATUNCI NU ESTE NEVOIE DE NICIUN REFERENDUM.
  Nici in prima ipoteza nu este obligatoriu a se organiza referendum. Se porneste suspendarea, insa daca noul presedinte restabileste ordinea constituionala si inlatura , acopera incalcarea savarsita de Iohanis ,adica numeste guvern PSD , ATUNCI SE RENUNTA LA REFERENDUM.
  PLANUL LUI IOHANIS CU ANTICIPATELE SI RESTUL ESTE UNUL ESUAT . JURISTII LUI AU OMIS ESENTA..

  Apreciază

 19. E O CONTRADICTIE IN TERMENI SI LOGICA EVENIMENTELOR. Daca ar fi baronii PSD in spatele proxenetilor care rapesc fetele atunci DIICOT CU STATUL PARALEL NU AR FI MUSAMALIZAT CAZUL LUIZEI SI AL CELORLATE FETE.DIMPOTRIVA….

  Apreciază

 20. Si nu e important cine zice ca face TREBUIE PRIVIT SPRE CEI CE ADOPTA MASURILE.. Poti declara ca initiezi unele masuri sau chiar sa le initiezi insa sa le stopezi in fapt. A SEVEDEA VACCINAREA , BULETINELE BIOMETRICE SI ALTELE.
  E O DIFERENTA INTRE PSD CE A STOPAT ADOPTAREA SI PNL CARE NICI NU S-A INSTALAT BINE si s-a grabit cu adoptarea masurilor anticrestine si antiromanesti.Nu doar in cazul buletinelor biometrice …a se vedea inclusiv privatizarea sanatatii si in general toate actiunile lor.

  Apreciază

   • N-aveti cu cine părinte…
    Tipa este cu treabă pe aici ,ca si mulți altii,vaditi dar cei mai mulți nevăditi.
    Trebuie să-i înțelegem, își fac datoria la stăpânii la care slujesc si care-i plătesc!
    Dar când sar gardul, ar cam trebui „spamati”,să nu se infesteze tot blogul de otravă.
    Iertare, era o sugestie!😊

    Apreciază

 21. Multi crestinii ortodocsi, barbati, au ajuns sa mearga, la femei usoare, sa plateasca, pentru nevoile firesti, nu mai vor muierile de biserica sa se marite, au bulbi in cap, sunt mandre, se cred mari fecioare, unele materialiste, cu ochii dupa viitori preoti, medici, antreprenori…Bata-le ploaie de… o sa le judece Dumnezeu, stau ca apa in cazan si cred ca au smerenie. In loc sa se marite cu barbatii ortodocsi, sa faca familii ortodoxe…Pline parohiile de barbati singuri, vai de ei saracii…
  Vremuri crance, cumplite, dezastruoase, groaznice!

  Apreciază

 22. CU CIOLACU presedinte interimar LA PSD PE CINE VROIATI SA PROPUNA ? un securist tradator sorosist.
  Nu sunt fan pricopie si altii de genul…DIMPOTRIVA…

  Apreciază

 23. Dumnezeu, ingaduie ca poporul roman, sa se invarta, intre tradatori, talhari, si hoti de conducatori, asa cum a ingaduit cu poporul israelit , timp de 40 de ani? Cand se termina odata?

  Apreciază

 24. Cand poporul se va ruga sa fie trezit de Dumnezeu, cand va lua cu asalt serviciile si va schimba sefii acestora tradatori , slugile satanei , cu crestini patrioti.Securistii sunt raul acestui neam.

  Apreciază

 25. De ce, in iconografia noua, in biserici, manastiri, la Pogorarea Sf. Duh, nu se mai picteaza intre Apostoli, Maica Domnului, ci un batran, cu un stergar, care reprezinta lumea si cele 12 pergamente.

  De ce in iconografia veche, in biserici vechi, manastiri vechi, Maica Domnului, este reprezentata intre Apostoli, la pogorarea Sf. Duh?

  Apreciază

  • O biserica f. mica din usb-uri. Doua casute, una bca, una usb-bca. Slujbe dupa putere. In biserica soba lemne. Intr-o casuta soba, in alta calorifer curent electric. Fata de valoarea duhovniceasca a fasiei de pamant de 8 km SFINTIT DE SANGELE ZECILOR DE MII DE MUCENICI DE LA CANAL, ceea ce este construit aici este aproape o bataie de joc. Dar acestia sunt oamenii de azi de la cond…. arh. Psiphopati, cu grade in secu., fraudulosi, psderei… mizerie umana, dosare clasate in vesnicie, vrajmasi ai Sfintilor, talpa iadului.

   Apreciază

 26. Jale mare, greu cu arhieria…..oare in alte patriarhii, este la fel situatia, sau au sinoade arhieresti mai credincioase!? Bulgarii parca sunt mai credinciosi…georgienii, sarbii poate…la rusi nu stiu ce sa spun cica sunt peste 500 de arhierei in toata patriarhia rusa…dar au bogarie mare duhovniceasca, Pecerskaya…mai ales…

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s