Noi Mucenici Romani(3) : Valeriu Gafencu

Valeriu Gafencu va fi canonizat ! | Bucovina Profundă

„Am tăria să mărturisesc că sunt un om fericit întrucât am văzut un om în care via, gândea, zâmbea, trăia şi biruia Hristos…”

Viata lui se cunoaste de cativa ani : s-a nascut in Basarabia, la Sangerei in Ajunul Craciunului anului 1920, deci la 24 dec.1920 si trecut in vesnicie la 18 februarie 1952. A fost seful Fratiilot de Cruce din Iasi si a fost arestat din ordinul maresalului Ion Antonescu, care dupa ce acesta s-a folosit de legionari timp de cinci luni, i-a arestat cu zecile de mii. Intre ei a fost si studentul la Drept, Valeriu Gafencu   https://fericiticeiprigoniti.net/valeriu-gafencu/1695-marturie-despre-sfintenia-si-mucenicia-lui-valeriu-gafencu

http://www.cuvantul-ortodox.ro/valeriu-gafencu-un-sfant-in-mijlocul-iadului-de-pe-pamant-un-om-in-care-via-gandea-zambea-traia-si-biruia-hristos/

Impresioneaza faptul ca la doar 32 de ani a ajuns matur duhovniceste si a primit din Dreapta Mantuitorului cununa sfinteniei si a muceniciei. Rugator cu Doamne Iisuse … invatata din Filocalie, spovedindu-se la P.Arsenie Boca, Valeriu Gafencu indeamna si pe surorile si mama sa sa se spovedeasca la el. Aici sa ia aminte cei care se incumeta sa-l numeasca inselat pe P.Arsenie Boca, ca acesta i-a fost duhovnic Sfantului Inchisorilor. In cei 11 ani de puscarie pentru Hristos, in prigoana comunista trece prin grele incercari sufletesti si trupesti pe care le biruieste cu ajutorul Mantuitorului si Maicii Domnului. Martorii si prietenii sai spun ca se invrednicise sa primeasca darul rugaciunii neancetate, de unde mai apoi s-a invrednicit sa primeasca harisma inainte vederii. Prin aceasta Dumnezeu a ajutat 250.000 de detinuti romani sa fie eliberati din temnitele si lagarele comuniste, 250.000 murind in inchisori. Cum s-a intamplat aceasta ?

La Tg.Ocna a fost adus la un moment dat si evreul Richard Wrumbrand, fost comunist militant dar trecut apoi la protestantism. Acesta avea tbc pulmonar. Sfantul Inchisorilor-numit asa de catre P.Nicolae Steinhardt, a avut numeroase discutii cu el pe teme de credinta. Evreul protestant se pare ca a fost impresionat de harul lui Valeriu si unii zic ca s-ar fi botezat chiar ortodox acolo in puscarie. Ca dupa ce a scapat acolo, s-a lepadat de Ortodoxie, aceasta este spre osanda lui.

Iata in continuae o marturie foarte importanta despre cum a murit Valeriu Gafencu, salvandu-l pe Wrumbrand de la moarte, dupa ce i-a daruit streptomicina pe care o primise de la Stratan Leonida : https://www.youtube.com/watch?v=rpEoa-dF364

Se pare ca asa de tare au fost impresionati senatorii americani de Wrumbrand si de fratele sau-mason de grad 33, incat l-au amenintat pe Ceausescu ca daca nu elibereaza toti detinutii politici, vor schimba cursul Dunarii pe teritoriul fostei Yugoslavii si vor devia Dunarea in Marea Adriatica. Atunci Ceausesu a cedat si au fost eliberati 250.000 de detinuti. Iata deci cum a salvat Sfantul Valeriu Gafencu pe cei 250.000 de frati de suferinta, prin care a putut ajunge si la noi aceasta marturie a celor mai multi si mai mari Sfinti din istoria Bisericii neamului nostru. Ioan Ianolide i-a fost printre cei mai apropiati prieteni. I s-a aratat Maica Domnului si a vorbit cu el :

„- Ioane, tu îmi ești cel mai bun prieten, mi-a zis. Dar nu ca prieten vin la tine, ci ca să-ți cer sfat, să mă supun ție. Vrei să mă asculți? – Te ascult, am raspuns eu, dar nu știu dacă voi fi vrednic de încrederea ce-mi arăți. Valeriu Gafencu a plecat ochii și mi-a spus linistit:
– În noaptea asta am privegheat. Așteptam sa vină cântecul colindei mele. Doream să fie foarte frumos. Îl cântam în mine. Îl deslușeam din cerurile înalte din care coboră. Cam greu pentru mine, căci nu cunosc notele muzicale și trebuie să o fac după ureche. Eram deci treaz, lucid și senin, când deodată am văzut că am în mână fotografia Setei (fata pe care o iubise). Uimit de întâmplare, am ridicat privirea și la capul patului meu am văzut-o pe Maica Domnului, îmbracată în alb, în picioare, vie, reală. Era fără Prunc.
Prezența ei mi se părea materială. Maica Domnului era aievea lângă mine. Eram fericit. Uitasem totul. Timpul părea nesfârșit.
Atunci Ea mi-a spus: ”Eu sunt dragostea ta. Să nu te temi. Să nu te îndoiești. Biruința va fi a Fiului meu. El a sfințit locul acesta acum pentru cele viitoare. Puterile întunericului cresc și încă vor mai înspăimanta lumea, dar vor fi spulberate. Fiul meu așteaptă pe oameni să se întoarcă la credință. Azi sunt mai cutezători fiii întunericului decât fiii luminii. Chiar de vi se va părea că nu mai e credință pe pământ, să știți că totuși izbăvirea va veni, dar ca prin foc și prin pârjol. Lumea mai are de suferit. Aici însă e multa credință și am venit să vă îmbărbătez. Îndrăzniți, lumea e a lui Hristos!”

Apoi Maica Domnului a dispărut și am rămas copleșit de fericire. M-am uitat în mână, dar nu mai aveam nici o fotografie.

https://www.apologeticum.ro/2011/02/invaturi-de-aur-lasate-de-sf-mc-valeriu-gafencu/

Om al pacii si rugaciunii, Mucenic in prigoana comunista, aparator si Marturisitor al Ortodoxiei, Sfinte Valeriu Gafencu roaga-te lui Dumnezeu pentru noi.

 

755 de comentarii

 1. @O Cruce, un neam si o tara: Ne-ai relatat din cartea cu Sf.Macaria lucruri importante pe care trebuie sa le stie orice crestin. Multumim.

  Apreciază

  • Ma gandesc ca cei ce mir acum de virusul corona sunt dati spre ardere in crematoriu…asta a fost si ideea sa batjocoreasca trupurile celor nevinovati. ..imi zicea cineva ca si copii sunt afectați si ca ar fi dati chiar disparuti..oare nu sunt luati pt organe si corona sa fie „motivul”?

   Apreciază

   • Acum, pe fondul acestui haos creat de blestematul arafat, au spus ca numai doua persoane pot fi la capul mortului de corona virus. Si ca NU MAI E NEVOIE DE AUTOPSIE!!! Pao asta inseamba ca pot omora pe care vor, le iau organele si te obliga sa-l ingropi repede cu sicriu sigilat adus de el. Sa nu cazi in mana lor. Da Doamne traznete si fulgere pe capul lui arafat si a tuturor celor care-i dau ordine dinafara. Uite arhierei „ortodocsi” care executa fara cracnire ordinele satanistului musulman. Ei ce pedeapsa merita ?

    Apreciază

 2. Parinte neamul romanesc a fost dat in mainile comunistilor pentru pacatele lui ,Parintele Iustin Parvu spunea ca se petrecea in vreme de razboi , in timp ce el lupta in linia intai , parerea mea este ca nu tot neamul romanesc se va mantui ci numai o parte ,restul nu .

  Apreciază

 3. Uneori am impresia ca o sa-mi pierd sufletul …Doamne nu ma lasa! Nu stiu daca voi rezista in vremurile din urma căci sunt multe si mari ispite…sper sa rezist .

  Apreciază

 4. P.S.Justin Sighetanu a zis sa nu il inchida preotii pe Hristos intre ziduri, ca nu e problema cati stau in biserica…asa am citit pe articol.

  Apreciază

  • Care articol ? Cum isi mai motiveaza unii ascultarea draceasca de autorități !!! Se reia acum falsa problema cu lupta impotriva terorismului, inceputa cu daramarea turnurilor gemene din 11 sep. 2001. Atunci s-au introdus pentru prima data cipurile in acte. Acum printr-o isterie asemanatoare, dar de mai mare anvergura se vor introduce nanocipurile in om prin vaccin. Si apoi tatuajul electronic. Oare nu asta e pecetea antihristului ? Arafat=ana pauker.

   Apreciază

 5. … Daca poporul roman actioneaza ca o turma si crede toate manipularile atunci isi merita soarta.
  Am vazut in biserica ca intra cu masti.Am vazut cum s-a rarit numarul celor ce veneau la biserica. Aceasta este masura credintei. Vin multi la biserica pt ca sunt trimisi de stapanii lor sa „fure” ,sa transmita mesaje , sa vicleneasca si altele de genul.”Ies din biserica la daruri fericiti ca adica ei au castigat si pleaca cu darul.” si alte asemenea blasfemii.
  Faptul ca biserica a dat comunicatul prin care se conformeaza masurilor dispuse nu inseamna ca sunt exonerati de raspunderea penala cei ce au dispus aceste masuri.
  Preotii nu sunt tinuti de masurile dispuse pt ca exced cadrului legal.Pe cale de consecinta preotii sa se opuna oricaror masuri si sa-si vada de misiunea lor, de a sluji fara nicio restrictie cu numar de credinciosi etc.Si Patriarhul sa le dea cu flit ca oricum si securistii si politicienii depind de Biserica…

  Apreciază

 6. ,,Esti Mangaierea tuturor

  Ce Tie se inchina ,

  pe Tine te fericim

  Esti MAICA orthodocsilor

  si a lor Nadejde buna

  pe Tine te fericim

  a randuielilor ceresti
  Stapina mult cantata
  Pe Tine te fericim

  Esti si a celor pamintesti
  Scapare intemeiata
  Pe tine te fericim …,,

  avem si monahii nostri romani din Muntele Athos care canta Cantarea de Slava la MAICA DOMNULUI

  Esti Mangaierea tuturor

  Ce Tie se inchina ,

  pe Tine te fericim

  Esti MAICA orthodocsilor

  si a lor Nadejde buna

  pe Tine te fericim

  a randuielilor ceresti
  Stapina mult cantata
  Pe Tine te fericim

  Esti si a celor pamintesti
  Scapare intemeiata
  Pe tine te fericim …

  Apreciază

 7. HAI SA VEDEM CE AU MAI AFLAT MEDICII DESPRE LUCRAREA DE DOCTORAT A EVREILOR SATANICI INCHINATORI LA diavol ,JUCARIA LOR PRETIOASA OFERITA GOIMILOR CU DRAGOSTE satanica ,luciferiana DE LA SPURCATUL SI PREABLESTEMATUL mesia AL LOR -sfantul sarpe- CUM IL CHEAMA RABINII ISRAELULUI PE NECURAT

  Coronavirusul poate trăi în corpul uman 37 de zile. Cât timp rezistă COVID-19 în aer şi pe suprafeţe – studiu

  Noul coronavirus poate trăi în tractul respirator al unora dintre pacienţii diagnosticaţi cu COVID-19 mai mult de cinci săptămâni, arată un studiu apărut în jurnalul medical Lancet. Unii dintre aceşti pacienţi au primit medicamente antivirale care nu au reuşit, însă, să scurteze durata virusului.

  Cei 19 medici care au realizat studiul, publicat în Lancet, au analizat datele medicale de la 191 de pacienţi din China (135 de la Spitalul Jinyintan şi 56 de la Spitalul Pulmonar Wuhan), inclusiv datele demografice, clinice, de tratament şi de laborator ale 137 de pacienţi cu coronavirus care au fost externaţi şi 54 de pacienţi care au murit în spital.

  Ei au descoperit că virusul a fost prezent, în medie, timp de 19 zile în corpurile pacienţilor cu boală severă. În corpul pacienţilor critici virusul a fost prezent, în medie, 24 de zile. În general, la pacienţii care au fost ulterior externaţi virusul a fost prezent timp de circa 20 de zile. În rândul pacienţilor care au decedat, coronavirusul a fost detectabil în tractul respirator până la moarte.

  Virusul SARS-CoV-2 care provoacă boala COVID-19 a fost prezent în tractul respirator al unui supravieţuitor timp de minim opt zile. În unele cazuri, coronavirusul a persistat până la 37 de zile.

  „Acest lucru are implicaţii importante atât pentru luarea deciziilor de izolare a pacientului, cât şi pentru recomandarea cu privire la durata tratamentului antiviral”, au concluzionat autorii studiului.

  La nivel mondial, autorităţile din sănătate au recomandat celor care au călătorit în epicentrele coronavirusului sau au intrat în contact cu persoane infectate să se autoizoleze timp 14 zile sau au fost băgaţi în carantină tot pentru două săptămâni.

  Astfel că, în urma actualului studiu, apare întrebarea dacă 14 zile sunt suficiente pentru a preveni răspândirea coronavirusului.

  Doctorul american David Agus a afirmat, pentru CBC, că utilizarea rezultatelor acestui studiu pentru a extrapola cât timp o persoană ar putea fi contagioasă este probabil un pas mult prea departe.

  „Acesta este un studiu important pentru a înţelege parcursul medical al pacienţilor care au simptome ale infecţiei cu Covid-19”, a spus el.

  David Agus s-a declarat rezervat în folosirea acestor date pentru a stabili perioada în care o persoană poate fi contagioasă. „Aceste informaţii nu au fost încă stabilite definiti”, a afirmat acesta.

  Cât rămâne coronavirusul în aer şi pe suprafeţe

  Un alt studiu preliminar sugerează că noul coronavirus COVID-19 poate rămâne în aer până la trei ore şi poate trăi pe suprafeţe, precum plastic şi oţel inoxidabil, până la trei zile.

  Publicată în medRxiv, cercetarea a fost realizată de o echipă condusă de Vincent Munster, de la National Institutes of Health (Hamilton, SUA), din care au făcut parte şi specialişti de la o serie de universităţi de prestigiu din Statele Unite, precum Princeton University sau University of California.

  Studiul a arătat că virusul poate rămâne pe suprafeţe de cupru timp de patru ore, iar pe carton timp de 24 de ore. În schimb, pe cele din oţel inoxidabil şi plastic, virusul SARS-CoV-2 poate rămâne între două şi trei zile.

  „Rezultatele noastre indică faptul că transmiterea prin obiecte şi aerosoli este plauzibilă, deoarece virusul poate rămâne activ în aer pentru mai multe ore şi până la câteva zile pe suprafeţe”, au scris cercetătorii în studiul lor care nu a trecut încă prin procesul de peer-review.

  Prin comparaţie, virusul gripal poate trăi doar pe suprafeţe timp de aproximativ 48 de ore.

  Deşi acest studiu încă nu a fost validat academic este unul îngrijorător în contextul în care cercetări anterioare arată că o persoană îşi atinge, în medie, de 20 de ori pe oră faţa, putând astfel să se infecteze foarte uşor cu COVID-19. Totodată, plasticul este cel mai folosit material de pe planetă, găsindu-se peste tot, de la ambalajele alimentelor, carcasele telefoanelor şi până la interioarele maşinilor. Astfel că trebuie luate măsuri de protecţie pentru prevenirea îmbolnăvirii cu noul coronavirus.

  În prezent, nu există niciun medicament specific pentru a vindeca sau trata COVID-19.

  DAR ISRAELUL LUCREAZA TEMEINIC LA UN VACCIN SI VA SALVA OMENIREA ,PE SARMANII GOIMI ,DAR DUPA CE SE VA RIDICA AL TREILEA TEMPLU SI „sfantul sarpe jidanesc ” VA FI INTRONAT CA REGE AL LUMII.

  Apreciază

 8. Ce ne facem, bun părinte, dacă vor intra în case peste oameni și-i vor pecetlui cu forța? Doamne, Dumnezeul nostru, ai milă de noi! Cu câtă ticăloșie au lucrat, în așa fel încât să nu se întrevadă nici o cale de scăpare!

  Apreciază

  • Stați liniștiți cu rugaciune, ca la cei pecetluiti cu farta, nu va avea nici un efect. Spune Sf. Gavriil georgianul. Te lupti, dar daca te forteaza cu violenta, te zbati, te rogi… nu va avea efect. Acum e doar un test. Acum se introduc nanocipurile in oameni, prin isteria-viclesugul coronavirusului.

   Apreciază

  • Daca dispar bolile cu tatuaj atunci e pecetea…zice in Sarea Pamantului ca e fosforescenta si ca unii o sa isi faca in frunte pecetea si o sa poatre bretom ca sa nu se vada ….

   Apreciază

 9. La noi a zis preotul paroh in biserica sa nu mai venim multi ca va primii amenda 4000 de euro si nu are chef sa o plateasca…cata necredinta!!! Se teme de virus mai tare ca de Hristos! A mai zis : sa speram ca vor fi cat mai putin bolnavi de corona; in loc sa zica haide -ti cu toti la biserica si nu vom fi bolnavi, caci biserica e sfintita…aici e Trupul si Sangele lui Hristos…

  Apreciază

  • S-a lepadat de voi. Dar P. Justin a spus ca pastorii vor da oile in gura lupilor. Se petrece acum aceasta. Ce-i de facut ? Rugaciune dar si sa-i spuneți in fața. Cum de a avut obraznicia, nerușinarea sa va spuna asa ceva ? Nebuni, necredinciosi, lepadaturi… In frunte cu arhiereii. Nici banii nu-i mai impresioneaza. Frica lasa si ticaloasa. Cei care vor fi dați afara din Biserici, vor avea har mai mare decat cei din Biserica. Iar patriarhul, arhiereii … talpa iadului.

   Apreciat de 2 persoane

   • Da Doamne sa biruim si incercarea aceasta foarte grea. Oamenii au cazut in plasa isteriei, fricii, izolarii, temerii si a indoielii unul fata de altul. Iar la aceasta au contribuit din plin mai ales … arhiereii in frunte cu Patriarhul. Ei, pentru cei care contribuie acum la aceasta mascarada-isterie mondiala si fac rau …talpa iadului. Am auzit ca la Sinaia a fost oprita sa intre in biserica o credinciaosa pentru ca era peste numarul de 50. Ei … pentru asta, patriarhul, arhiereii si cei care executa ordinele lor dracesti … talpa iadului.

    Apreciat de 1 persoană

 10. Presedintele nu poate institui starea de urgenta in temeiul art.93 din Constitutie coroborat cu ordonanta 1/99. Constitutia prevede in mod imperativ ca declararea starii de urgenta se face conform legii.In primul rand nu exista o lege care sa reglementeze aceasta situatie .In al doilea rand ordonanta 1 se refera la amenintarile la adresa sigurantei nationale, amenintari definite in legea 51, legea sigurantei nationale, epidemiile si pandemiile nefiind incluse in definitia data de legiuitor acestor amenintari.Realitatea este ca nu avem cadru normativ conform Constitutiei pt a declara starea de urgenta in conformitate cu art.93. O ricum este o vrajeala grosolana pandemia deconspirata in mod explicit si de Trump .

  Apreciază

 11. atunci daca vor a aproba legea vaccinarii obligatorii iese razboi civil …

  asa ceva nu se poate pentru ca nu suntem animale pentru abator si nici cobaiii lor de pe mosia noastra .

  ….sa i fereasca ,, dracu la care se inchina,, daca vor a deschide iadu pe acest pamant .

  Toate pina la demnitatea noastra cea de Neam si popor roman leganata pe acest pamant intre Neamul ORTHODOX Cel SFANT si HRISTOS DUMNEZEU Unul in SFANTA TREIME.

  Caci totul sta sub semnul CRUCII .

  Apreciat de 1 persoană

 12. ,,Vineri 18 Octombrie 2019 o serie de VIP-uri mondiale se întâlneau la hotelul de ultra-lux Pierre din New-York, pentru a face o simulatie globală – Event 201 (link la site oficial).

  Ce simulau dânşii la acea dată, în acea pașnică întrunire?

  O pandemie mondială, creată de un virus corona, transmis de la lilieci la porci şi oameni… (sună cunoscut?) Rezultatul simulării: 65 milioane de morţi pe tot mapamondul, şi o scădere a bursei de 40%. Epidemia se rezolvă după un an, apare un vaccin şi după aceea virusul devine „mai inofensiv” ca o boală de copilărie (gen pojar..).

  Dacă nu v-aţi prins încă, menţionez că 18 Octombrie 2019 este cu 2 luni înainte de primul caz de corona depistat în China – în decembrie 2019. Că aşa se face; întâi o simulaţie, să ştii ce rezultat obţii. Nuu? Asa e profesional!

  Cine participă? Nu guverne, iar WHO lipseste… ( e logic cand se simuleaza o pandemie, nuuu?) Participa un mix bizar de consorţii prin reprezentanţi + câteva organizaţii, inclusiv private; de exemplu fundatia lui Bill Gates (ala cu vaccinurile)… Dar şi World Economic Forum. Toate datele sunt publice aici.

  Între participanţi sunt reprezentanţi ai unor companii: Hasti Taghi (NBC & WEF), Latoya D. Abbott (Marriot Int.), Martin Knuchel (Lufthansa) Lavan Thiru (Monetary Authority of Singapore), etc…

  Dar şi oameni de ştiinţă deosebit de capabili şi cu statut de VIP în lumea medicală mondială. Mai precis George F. Gao, Directorul General al Centrului de Prevenţie şi Control al Bolilor din China şi Preşedintele Institutului de Microbiologie al Acad. Chineze. A cercetat şi la Harvard (ăia cu CRISPR-CAS13, vezi mai sus). Iar domeniul său de cercetare e fix microbiologia, în speţă viruşi anvelopaţi (deci şi corona). Treaba incepe să fie limpede. ,,http://www.centerforhealthsecurity.org/event201/?fbclid=IwAR1EPdacpBZJyv_Ozt7oElXorEa3f58uAajETGNMoUiJ4jf4YpRtFy-80jA

  Apreciază

 13. La biserica, azi nu s-a facut Liturghie….ci doar o Utrenie, cu citire de pomelnice…m-am grabit degeaba, am schimbat vreo 2, 3 autobuze…sa ajung la timp.

  Jale!

  La voi la biserici, cum a fost?

  Apreciază

 14. Si am fost avertizati de Parintele ARSENIE BOCA , oare de ce n am ascultat ?

  Ajuta ne Parinte ARSENIE BOCA sa izbandim in aceste vremuri strasnice de batjocura asupra noastra ca Neam si popor ….

  ,, uita te acolo inauntru in inima ta blanda si vei vedea ca numai Lumina , numai Lumina iti poate aduce valoare

  aceea care o cauti de atata vreme care ai pierdut o , ai risipit o…

  fericirea nu vine , nu vine asa , ea se dobandeste si cum se dobandeste ea ? numai prin munca , munca ,

  munca interioara acolo trebuie sa munci , sa muncesti romane…

  tare am luat o razna , asa o luam noi pe coclauri sa fie mai greu decat trebuie ca asa i neamu roman .

  Cand esti cu DUMNEZEU nu ti mai trebuie nimica asa ca romane ce tot alergi , ce tot alergi incolo si incoace

  ca nu dobandesti nimica ,,

  Apreciază

 15. In Brasov am fost la biserica Sfintii Petru si Pavel de pe str. Aurel Vlaicu ,Slujba se tinea in aer liber in afara bisericii ,am zis ce credinta in IISUS HRISTOS mai e sI asta ,NU SE INTRA IN BISERICA,asa ca am plecat in Schei la Sfantul Nicolae ,acolo am gasit biserica deschisa ,nu se tinea slujba ,AM INTRAT SI M-AM INCHINAT DOMNULUI IISUS HRISTOS si la icoana Maicii Domnului si am plecat multumit ca am facut macar atat.Ulterior mi-a spus mama ca slujba s-a tinut acolo afara undeva in spatele bisericii catre cladirea primei scoli romanesti.
  Ce pot sa zic ,frica sa nu-si piarda scaunele………IISUSE HRISTOASE DUMNEZEULE INTARESTE-NE SI DA-NE PUTERE SA ZDROBIM CAPUL SARPELUI. AMIN.

  Apreciază

  • Caderi mari ale slujitorilor Bisericii. Da Doamne putere de revenire-intoarcere. Problema este ca ei nu considera acestea a fi caderi, ca sunt motivate teologic in predica de catre Patriarh-arhierei. Oare vor ajunge sa slujeasca cu masti, sa nu mai sarute mana la Sf. Liturghie-vezi Doamne ca se molipsesc de virusul debiliptic, sa spovedeasca de la distanta de 2-3 metri, si alte si alte masuri tampite
   ? Dracu nu da inapoi daca-i faci concesii. Te calareste mai tare. Daca ai intrat pe fagasul compromisurilor, te tot duci la vale. Sa vedem pana unde se va ajunge. Este infricosator. Iti vine sa si razi, sa si plangi. Opreste-ne Doamne din caderi. Oare se vor mai ridica ? Da Doamne. Slabe sanse. Cum sa se ridice ??? Patriarhul l-a felicitat saptamana trecuta pe ereticul blestemat lgtb-ist johanis la decernarea premiului kalergi, adica doctrina modificarea rasei albe prin imigranti !!! Cum sa-l feliciti pe acest demon care a fost impotriva referendumului pentru familie barbat-femeie ??? Inconstient, tradator, drogat ??? Nici nu stii ce sa mai crezi.

   Apreciat de 1 persoană

 16. Lumea din Romania este lasa si fricoasa ,romanii zic ca trebuie sa fii cu mafia ca altminteri te elimina , nu-ti face nimeni statuie , a fost odata ce a fost ,gata ,nu te …… ca te spala pe ochi , te pui contra mafiei , dar te omoara , daca Samson gandea asa si Vlad Tepes si Stefan cel Mare, dispaream demult ca popor .Romanii au pacatul dezbinarii , al naivitatii si al lasitatii . Taci ca-ti pierzi serviciul ,asa gandesc unii , multi oameni lasi si tradatori ,asta este .

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s