Noi Mucenici Romani(3) : Valeriu Gafencu

Valeriu Gafencu va fi canonizat ! | Bucovina Profundă

„Am tăria să mărturisesc că sunt un om fericit întrucât am văzut un om în care via, gândea, zâmbea, trăia şi biruia Hristos…”

Viata lui se cunoaste de cativa ani : s-a nascut in Basarabia, la Sangerei in Ajunul Craciunului anului 1920, deci la 24 dec.1920 si trecut in vesnicie la 18 februarie 1952. A fost seful Fratiilot de Cruce din Iasi si a fost arestat din ordinul maresalului Ion Antonescu, care dupa ce acesta s-a folosit de legionari timp de cinci luni, i-a arestat cu zecile de mii. Intre ei a fost si studentul la Drept, Valeriu Gafencu   https://fericiticeiprigoniti.net/valeriu-gafencu/1695-marturie-despre-sfintenia-si-mucenicia-lui-valeriu-gafencu

http://www.cuvantul-ortodox.ro/valeriu-gafencu-un-sfant-in-mijlocul-iadului-de-pe-pamant-un-om-in-care-via-gandea-zambea-traia-si-biruia-hristos/

Impresioneaza faptul ca la doar 32 de ani a ajuns matur duhovniceste si a primit din Dreapta Mantuitorului cununa sfinteniei si a muceniciei. Rugator cu Doamne Iisuse … invatata din Filocalie, spovedindu-se la P.Arsenie Boca, Valeriu Gafencu indeamna si pe surorile si mama sa sa se spovedeasca la el. Aici sa ia aminte cei care se incumeta sa-l numeasca inselat pe P.Arsenie Boca, ca acesta i-a fost duhovnic Sfantului Inchisorilor. In cei 11 ani de puscarie pentru Hristos, in prigoana comunista trece prin grele incercari sufletesti si trupesti pe care le biruieste cu ajutorul Mantuitorului si Maicii Domnului. Martorii si prietenii sai spun ca se invrednicise sa primeasca darul rugaciunii neancetate, de unde mai apoi s-a invrednicit sa primeasca harisma inainte vederii. Prin aceasta Dumnezeu a ajutat 250.000 de detinuti romani sa fie eliberati din temnitele si lagarele comuniste, 250.000 murind in inchisori. Cum s-a intamplat aceasta ?

La Tg.Ocna a fost adus la un moment dat si evreul Richard Wrumbrand, fost comunist militant dar trecut apoi la protestantism. Acesta avea tbc pulmonar. Sfantul Inchisorilor-numit asa de catre P.Nicolae Steinhardt, a avut numeroase discutii cu el pe teme de credinta. Evreul protestant se pare ca a fost impresionat de harul lui Valeriu si unii zic ca s-ar fi botezat chiar ortodox acolo in puscarie. Ca dupa ce a scapat acolo, s-a lepadat de Ortodoxie, aceasta este spre osanda lui.

Iata in continuae o marturie foarte importanta despre cum a murit Valeriu Gafencu, salvandu-l pe Wrumbrand de la moarte, dupa ce i-a daruit streptomicina pe care o primise de la Stratan Leonida : https://www.youtube.com/watch?v=rpEoa-dF364

Se pare ca asa de tare au fost impresionati senatorii americani de Wrumbrand si de fratele sau-mason de grad 33, incat l-au amenintat pe Ceausescu ca daca nu elibereaza toti detinutii politici, vor schimba cursul Dunarii pe teritoriul fostei Yugoslavii si vor devia Dunarea in Marea Adriatica. Atunci Ceausesu a cedat si au fost eliberati 250.000 de detinuti. Iata deci cum a salvat Sfantul Valeriu Gafencu pe cei 250.000 de frati de suferinta, prin care a putut ajunge si la noi aceasta marturie a celor mai multi si mai mari Sfinti din istoria Bisericii neamului nostru. Ioan Ianolide i-a fost printre cei mai apropiati prieteni. I s-a aratat Maica Domnului si a vorbit cu el :

„- Ioane, tu îmi ești cel mai bun prieten, mi-a zis. Dar nu ca prieten vin la tine, ci ca să-ți cer sfat, să mă supun ție. Vrei să mă asculți? – Te ascult, am raspuns eu, dar nu știu dacă voi fi vrednic de încrederea ce-mi arăți. Valeriu Gafencu a plecat ochii și mi-a spus linistit:
– În noaptea asta am privegheat. Așteptam sa vină cântecul colindei mele. Doream să fie foarte frumos. Îl cântam în mine. Îl deslușeam din cerurile înalte din care coboră. Cam greu pentru mine, căci nu cunosc notele muzicale și trebuie să o fac după ureche. Eram deci treaz, lucid și senin, când deodată am văzut că am în mână fotografia Setei (fata pe care o iubise). Uimit de întâmplare, am ridicat privirea și la capul patului meu am văzut-o pe Maica Domnului, îmbracată în alb, în picioare, vie, reală. Era fără Prunc.
Prezența ei mi se părea materială. Maica Domnului era aievea lângă mine. Eram fericit. Uitasem totul. Timpul părea nesfârșit.
Atunci Ea mi-a spus: ”Eu sunt dragostea ta. Să nu te temi. Să nu te îndoiești. Biruința va fi a Fiului meu. El a sfințit locul acesta acum pentru cele viitoare. Puterile întunericului cresc și încă vor mai înspăimanta lumea, dar vor fi spulberate. Fiul meu așteaptă pe oameni să se întoarcă la credință. Azi sunt mai cutezători fiii întunericului decât fiii luminii. Chiar de vi se va părea că nu mai e credință pe pământ, să știți că totuși izbăvirea va veni, dar ca prin foc și prin pârjol. Lumea mai are de suferit. Aici însă e multa credință și am venit să vă îmbărbătez. Îndrăzniți, lumea e a lui Hristos!”

Apoi Maica Domnului a dispărut și am rămas copleșit de fericire. M-am uitat în mână, dar nu mai aveam nici o fotografie.

https://www.apologeticum.ro/2011/02/invaturi-de-aur-lasate-de-sf-mc-valeriu-gafencu/

Om al pacii si rugaciunii, Mucenic in prigoana comunista, aparator si Marturisitor al Ortodoxiei, Sfinte Valeriu Gafencu roaga-te lui Dumnezeu pentru noi.

 

755 de comentarii

 1. Va propun ,Parinte ,si pentru cei intersati cateva videouri despe controversatele „adevaruri ” ale stiintei mondiale controlate in present de clanurile evreiesti Rothschild si Rockefeller si din negura timpului de tatal lor diavolul ,toate acestea in lumina observatiilor facute de un inginer american cu bun simt.Sper sa va trezeasca curiozitatea.

  Apreciază

 2. Din tinerii actuali, ce sa mai iasa, ca nu mai au viitor deloc, multi abia traiesc, nici insurati, nici la calugarie?! Nu exista tara in Europa, cu tradatorii de neam, mai multi, decat are Romania.

  Apreciază

  • Nu-l cunosc. Dumnezeu sa-l ajute si sa se roage pentru noi. Chiar ma intrebam : ce Sfinti a dat Schitul Lacu in decursul veacurilor ? Trebuie sa fie ceva … Athosul-Muntele Maicii Domnului. Tin lumea cu zeci de Sf. Liturghii zilnice si cu Doamne Iisuse … Acolo m-as fi dus si eu de tot, dar n-am binecuvantare. Am stat cateva saptamani, deci sunt pe lista a II a PreaSfintei Stapanei noastre de Dumnezeu Nascatoarei si PurureaFecioarei Maria. In ultima vreme, m-a impresionat viata Sf. Trifon Romanul-cel nebun pentru Hristos, care s-a nevoit in Athos. Avea o chilie fara nimic intransa, nici scaun, nici masa, nici pat. Prin acoperis ploua. Cand il ploua pe o parte, se intorcea pe cealalta. Cand nu mai avea mancare manca iarba de pe acolo. Soba nu avea. Iesea cu sufletul din trup cand voia si mergea oriunde voia in lume. Il vedea continuu pe Hristos Inviat, ingeri … Nu lua nimic de la nimeni fara sa munceasca ceva pentru acel dar. Niste zelotisti greci vecini cu el erau nedumeriti : „Cu ce traieste omul asta ? Unde se impartaseste ?” L-au chemat pe Sf. Paisie Aghioritul sa-l vada … nu cumva este inselat ? SF. PAISIE : ” Asta e mai sanatos ca voi si-si bate joc de demoni si de lumea intreaga cu ale ei.” O data a stat o zi intreaga de dimineata pana seara rezemat de toiag in fata chiliei nezicand nimic. Grecii l-au intrebat : „De ce stai asa toata ziua ??” Sf. Trifon : „Meditez la numele lui Iisus.” A murit in 15 august 1978. A fost gasit la doua saptamani dupa moarte jos in chilia sa. La Kapsala s-a nevoit.

   Apreciază

 3. Valeriu Gafencu si N. Ceausescu, doi tineri romani din aceeasi generatie, cu trasaturi fizice izbitor deasemanatoare dar cu vieti total diferite. Unul comunist celalalt legionar. Maica Domnului sa ne pazeasca.

  Apreciază

   • Parca dvs. parinte ai luati apararea lui N. Ceausescu care a fost un „mare patriot”..
    Au fost contemporani, in aceeasi generatie, ba chiar se spune ca Ceauseascu a participat la intruniri legionare.
    Atat Nicolae Ceausescu cat si Valeriu Gafencu – Sfantul Inchisorilor au fost tineri din aceeasi generatie: unul inselat, celalalt sfant.

    Apreciază

 4. Parinte Teodot,de cite ori citesc despre Sfintii inchisorilor,dar in special despre Sf.Valeriu(Gafencu),mi se opreste respiratia deoarece si mai mult imi dau seama cit de cazuta sint eu si cit de incapabila de a suporta cel mai mic chin dintr.o inchisoare.
  Si dna Aspazia a fost spovedita si intarita de Sfintul Arsenie(Boca),pt.care eu am maare evlavie,care si dinsul a fost martir(omorit in padurea din Sinaia).
  Este coplesitor cum ii intareste Dumnezeu pe toti cei adevarati robi ai Lui si cum Preasfinta Maica Domnului li se arata si ii acopera!!!
  La fel a vazut.o si dna Aspazia pe Maica Domnului cum trecea cu un cosulet si stringea lacrimile mucenitelor ,cind era in inchisoare la tesatorie.
  SLAVA lui DUMNEZEU !!!
  SLAVA PREASFINTEI MAICII LUI !!!
  Slava Sfintilor lui Dumnezeu !!!
  Slava Sfintilor inchisorilor !!!

  Sfinte Valeriu Gafencu roaga-te lui Dumnezeu pentru noi.

  „Îndrăzniți, lumea e a lui Hristos!”
  Cu noi este Dumnezeu !!!!!!!!!

  Apreciază

 5. Va urmaresc demult parinte si imi place ceea ce scrieti pe acest blog.Anii trecuti citeam cu mare bucurie tot ce aparea pe blogul saccsiv dar din pacate dupa adormirea Parintelui Justin,a luat o pe aratura si abia daca mai comenteaza cativa la cate un articol.Am inteles ca va fi pana la urma si o redresare a neamului romanesc si in politica va aparea ceva bun,chiar Parintele Justin spunea ca la un moment dat vom avea o guvernare de la Dumnezeu.Observ ca e foarte multa dezbinare la noi,oamenii se tot cearta si se vorbesc intre ei,oameni de ai nostri,care sunt crestini practicanti ca sa zic asa.Preotii nu isi mai fac datoria de preot,nu vorbesc despre noua ordine mondiala si despre planul celor nebotezati,ii numeri pe degete pe cei care mai marturisesc.Imi plac mult predicile parintelui Macarie Banu de la Oituz,sunt cele mai bune,parintele da pe fata tot ce face oculta mondiala si o face foarte bine…Va doresc un post binecuvantat si sa auzim si de lucruri bune.

  Apreciat de 1 persoană

 6. Cele trei etape gândite de Fanar pentru unificarea Ortodoxiei mondiale cu papismul eretic, până în anul 2025
  https://ortodoxinfo.ro/2020/02/19/cele-trei-etape-gandite-de-fanar-pentru-unificarea-ortodoxiei-mondiale-cu-papismul-eretic-pana-in-anul-2025/
  „Declarația prevede, de asemenea, că „unificarea Ortodoxiei mondiale cu papismul eretic va fi oficializată legal la „Sinodul ecumenic” din 2025, organizat în onoarea aniversării a 1.700 de ani de la primul Sinod Ecumenic.”
  Am citit mai demult ca mama lui Arie i.a spus ca greseste si sa.si revina dar,el i.a raspuns ca nu mai poate !
  Cred ca asta se intimpla si cu patriarhii sau preotii care se fac „frati”cu ereticii altor confesiuni-nu mai pot vedea Lumina.
  Dumnezeu sa ne intelepteasca spre mintuire.

  Apreciază

 7. Parinte, conform anchetatorilor comunisti la acea vreme experimentul Pitesti a fost coordonat de o putere straina, insusi Turcanu a fost condamnat la moarte si executat ca tradator. Intrebarea mea e la ce putere straina s-a referit completul de judecata la vremea respectiva? Cumva Israel?

  Apreciază

 8. Este corect, in situatia a doi oameni, ortodocsi?

  Unul este singur, vai de el, nu are nimic, doar exista ca fiinta, traieste din mila oamenilor?

  Celalat, are sotie, copii, se chinuie, nu e usor, dar are pentru ce, are o mana calda pe care sa o tina si niste copii sa se bucure de ei.

  Amandoi, ajung in RAI, ca ortodocsi practicanti… pentru vietile lor

  Totusi UNUL A TRAIT CA VAI DE EL PE PAMANT, DAR ARE RAIUL, CELALALT S A BUCURAT SI PE PAMANT SI ARE SI RAIUL

  E CORECT, CA UNUL SA AIBA DOUA BUCURII SI ALTUL DOAR UNA?

  Apreciază

  • da cu ce-i de vină al doilea ( cel cu sotie) ca celalalt o dus-o singur vai de el?
   Dumnezeu imparte vietile la fiecare asa incat sa se mantuiasca fiecare !
   poate cel amărât daca ar fii avut si el sotie si copii si bunatatile pamantului atunci n-ar fi pretuit acestea, poate s-ar fi mândrit sau imbatat sau batut copchii sau alte caderi si ar fi ajuns in iad! era mai bine asa? ce zici? 🙂
   sunt oameni carora daca Dumnezeu le da bunatati atunci cad in pacate grele …de aia le da trai saracacios ca sa-i fereasca de pacate !
   asa ca…nu-i corect…e prea corect 🙂

   Apreciază

  • legionarulortodox,
   citeste si asta: https://www.sfaturiortodoxe.ro/pcleopa/nou26.htm

   si citeste si in viata Sf. Ioan cel milostiv , ca s-a rugat pt un negustor sarac sa-i mearga bine si s-a implinit…insa dupa aceea negustorul a fost biruit de iubirea de arginti si a devenit mai rău…si atunci Sf. Ioan , patriarhul…s-a rugat iarasi sa revina la saracia de dinainte…si asa a fost..era mai omenos fiind sarac .

   Apreciază

 9. Doamne ajută părinte Teodot . Despre fratele Ioan și fratele Timotei ce părere aveți, merg pe calea bună ? Toată ziua fratele Ioan pune filmulețe pe You Tube și-l face albie de porci pe Patriarh și pe episcopi ?

  Apreciază

  • Intr-adevar, am vazut si eu cateva. Videoclipurile acestea sunt cel mai bun leac pentru oameni deznadajduiti de viata, tristi. Eu rad tare numai cand mi le amintesc. Au si ei rolul lor. Cu intreruperea pomenirii insa, au dat-o in bara. Nici arhiereii nu s-au intors de la ecumenism si unii au cazut si in lupta impotriva Duhului Sfant-prin negarea harului in BOR. Altii in aceeasi capcana au cazut-prin teoria eretica a „Sf.Taine spre mantuire numai acolo unde nu se pomenesc arhiereii, in rest-spre osanda.” In lupta asta mai sunt si caderi, exagerari, tinte false, victime colaterale … La unii, nici Dumnezeu nu le cere mai mult. Sa ne rugam pentru ei. Sunt fratii nostri. Am lucrat cu ei ani de zile la Petru-Voda. P.Justin nu-i va lasa pana la sfarsit.

   Apreciază

 10. Parinte, oare de ce ortodocsii au parte doar de umilinte si infrangeri, nu doar militare sau politice ci si la nivel de individ. Pana cand sa fim facuti de ocara pe toate planurile? Petitia impotriva cartilor biometrice e prilej de ras si de batjocura. Am ajuns de rasul curcilor! Ce sa ne facem si incotro s-o mai apucam.. Numai batjocura..

  Apreciat de 1 persoană

  • Asa e pe pamant acum. Sunt dezlegati aproape toti demonii din iad. Scapa cine poate. Daca nu se unesc ortodocsii la lupta armata impotriva satanistilor … Numai rusii au trimis armata in Siria impotriva isis. Mafiotii de la conducerea Tarii au livrat arme catre isis. Basescu le-a dat voi la americani la baze secrete pentru tortura in Romania. Base a distrus armata, spitale … Lgtb-istii cer drepturi. In S. S. peste jumatate sunt pe inv. in frunte cu pf. Basescu inca traieste. La fel iliescu, roman, g. V. voiculescu. Ponta-care a otravit apele subterane cu chevron-gaze sist inca traieste si-si face de cap. Psd-istii care sustin clanurile proxenetilor rapesc fete de pe strada si inca traiesc dimpreuna cu proxenetii. Johanis da gazele pe o sapca la yankei. Inca traieste. De ce inca traiesc in Romania aceste scursuri ? Teofan danseaza hora cu rabinii la Iasi.
   Unde sunt patriotii romani
   ? Noi suntem urmasii Marilor Voievozi, ai Sfintilor Inchisorilor ? Marele Voievod Vlad Basarab pedepsea cu moartea tradarea de Tara, violurile, furturile. Parca suntem legati de maini si de picioare … nevazut. O sa ne judece acel lituanian Drasius Kedys care a impuscat vreo trei procurori ce ii batjocorisera fetita. Si el era catolic, nu avea Dreapta Credința-singura care iti asigura Raiul.

   Apreciază

   • Era mai bine cu Regele Mihai Inatai de Hohenzollern decat cu:
    – saul bruckner (silviu brucan).
    – valter neulander (clanul lui Petrus Romanus).
    – mircea dinescu (clanul ursarilor).
    Urmatorii excrocii (slugile evreului rrom ion iliescu):
    – Florin Tănase („regele” cioaba).
    – Iulian Radulescu („imparatul” iulian).

    Apreciază

   • Regele Mihai a fost decorat de tov. Putin cu ordinul stalin. Tradator de neam. Voievod-Domnitor-Rege ROMAN, ORTODOX, SPOVEDIT, IMPARTASIT, UNS CU SF. SI MARELE MIR, CU FAMILIE, PRICEPUT, IUBITOR DE NEAM, CUNOSCATOR SI PASIONAT DE ISTORIE, STRATEG, RUGATOR… nu psihopatii din politica de acum. Academicianul Ioan Aurel Pop-Presedintele Academiei Romane. Nu politician, ca astia sunt numai la furat si vandut. Putini politicieni sunt credinciosi Bisericii lui Hristos si neamului romanesc.

    Apreciază

  • Parinte, trebuie sa vina razboiul fiindca asa nu se mai poate..
   Daca nu vine razboiul nu se mai mantuieste nimeni. In occident oamenii au devenit ca buruienile fac umbra
   pamantului degeaba. Are dreptate Greta Thumberg, oamenii au ajuns sa lasa in urma lor doar urma de C02 si cam atat, in rest doar umbra pamantului. Nimic…

   Apreciază

   • Ma iertati parinte. Greta este un simbol al generatiei Z (dupa milenials) fiind provenita dintr-o familie dezmembrata cu tatal bi-sexual si mama balerina prostituata dependenta de heroina si alcool.
    Este handicapata fiind diagnosticata cu sindromul de mama alcoolica https://www.mayoclinic.org/diseases-conditions/fetal-alcohol-syndrome/symptoms-causes/syc-20352901 si folosita ca „agent al schimbarii” – activist ecologist de stanga – marxismul cultural – secta new age – de catre elita masoneriei iluminate.
    Omul departat de Dumnezeu a devenit mai rau decat un parazit care distruge natura si mediul inconjurator.
    Fortele naturii se revolta in fata acestei noi creaturi – fiare umane, din cauza asta sunt schimbari climatice si tot acest haos si balamuc climatic: de la haosul negarii lui Hristos: „Si orice duh care nu mărturiseşte pe Isus nu este de la Dumnezeu, ci este duhul lui antihrist, de a cărui venire aţi auzit. El chiar este în lume acum.” Ioan 4:1-3.

    Apreciază

 11. ,, Domnitorul Vlad Basarab Tepes ESTE DOMNITOR ABSOLUT ,, marturii ale filozofului si marturisitorului Petre Tutea .

  Cat Adevar spune despre Vlad Basarab Domnitorul numit Vlad Tepes sau ,,draculea ,, dupa cum ii spuneau boierii talhari si iude.
  ,,voievod roman absolut ,, …

  Cat despre canonizare domnitorului Vlad Basarab Tepes ?

  ESTE CANONIZAT DE DUMNEZEU IN CEATA SFINTILOR VOIEVOZI ai Neamului ORTHODOX si Sfant al romanilor.

  Apreciază

 12. Ortodocsii, sunt impartiti, cel mai bine ii observi la biserica, la slujbe, aia care sunt terminati, amarati, care nu au nimic si sunt si batjocoriti de lume, si aia casatoriti, care le merge bine, sunt patroni sau bugetari.
  Oricum, tot dezbinati sunt!

  Din pacate, cine trebuie sa isi faca datorita, nu si o mai face, Liturghie si atat, rareori sa stai la predica…(oricum nu se spune nimic, din ce trebuie). Se tace de frica, din lasitate.
  Orase intregi, in care nici unul nu isi face datorita. NICI UNUL!

  Am avut experiente multe, sa mergi la icoana de la catapeteasma, sa te rogi, si sa te goneasca, ca ocupi spatiul, nu era loc pentru cei care cotizau, cu pomelnice. (Nu era in timpul Liturghiei, ci la rugaciuni de seara.)
  Sau sa ceri binecuvantare, sa faci poze, si tot el sa spuna, de ce faci asa multe, cu un ton rastit, de cearta…
  Sunt biserici (cele mai multe nou construite) in care intri si pleci trist, suparat, nu au un duh, probabil nici oamenii, reci ca gheata…

  Am ajuns la o biserica, tot in oras, unde am reusit, sa ma Impartasesc, nu primisem Impartasanie, de 15 ani, desi, de 10 ani mergeam la toate slujbele, pelerinaje…etc, numai Aghiaza Mare luam,….

  Oricum, nu ma ingramadesc la Impartasit, de la pacate, dar totusi sa nu iei vreo 15 ani…

  E mare dar, sa gasesti o biserica, unde sa te simti bine, cat de cat, sa fie oameni putini…

  Bine ca am gasit, e veche evident, cu duh mai special.

  Apreciază

   • Cred ca asa trebuie sa se dea canonul de pocainta dupa Pidalion… dar oare mai sunt preoti care nu calca sfintele canoane in piciare?!…pe la manastiri sigur mai sunt preoti care tin la sf.canoane si traditie…daca nu at.pt completarea canonului ingaduie Dumnezeu boli, vrajba si multe alte necazuri dar trebuie sa le rabdam ca sa putem primii cununa de la Mantuitorul.

    Apreciază

   • Canoanele sunt bune foarte, dar duhovnicul trebuie sa aibe discernamant sa le foloseasca spre mantuirea omului. Daca el nu vine duminica la Sf. Liturghie, ce canon sa-i dai ? Daca el nu stie nici macar Crezul, ce metanii sa-i mai dai
    ? Canonul cel mai mare este sa nu mai repeti pacatul. Daca te iei dupa litera legii canoanelor, opresti pe un om de la Sf. Taine pe timp de 300 de ani. Dar el moare peste trei ani. Vezi ce aberatii rezulta daca faci calcule matematice dupa canoane ? Nu se mai spovedeste deloc. Si ce-ai facut ? Numai Duhul Sfant te poate invata cum sa-l ajuti. Ca altfel nici n-ar mai trebui duhovnic decat pentru Sf. Taina-Epicleza-rugaciunea de dezlegare. Si-ar da omul singur canonul dupa Pidalion iar duhovnicul numai l-ar dezlega. Dar nu poate fi asa. Unii duhovnici au ajuns sa spuna la credinciosi ca doua carti trebuie citite zilnic : Pidalionul si Biblia. Pidalionul mai intai !!! Si el incepe sa-si dea singur canoane. Nici extrema cealalta-nu mai tii cont de canoane si dezlegi la Sf.Taine pe toti, necununati, fumatori inraiti, drogati, cu „darul” bauturii…, atei, masoni, proprietari de cluburi, cazinouri, jocuri de noroc, proxeneti, interlopi … Mici extrema asta. La mijloc. Dreapta socoteala sa ne rugam s-o primim de la Duhul Sfant. Maica Domnului sa ne lumineze, ca ea este cea mai desavarsita fiinta creata in Duhul Sfant.

    Apreciază

 13. Sa fie si românul mandru ca e român, a ajuns sa-i fie rusine sa nu fie confundat cu rrom – cersetori sau hoti de buzunare, de masini, spargatori, talhari, proxeneti si toate relele sociale au un singur cuvant: român. Ne-au facut tara de ras rudele lui iliescu si dinescu. Am ajuns sa fim amprentato ca infractorii.

  Apreciază

   • Aveti dreptate părinte…extremele nu sunt bune deloc iar discernamantul e cea mai mare virtute…canonul cel mai mare e sa nu repetam pacatul si sa regretam viata noastra pacatoasa …sa cerm Domnului lacrimi de pocainta si smerenie.Doamne ajuta !

    Apreciază

   • Fie atenta ca lacrimile care te obosesc si te fac sa nu mai stii de tine, nu sunt de la Dumnezeu. Mai buna decat lacrimile este hotararea de a nu mai pacatui. Asta sa o cerem. Ca de cate ori nu am plans si am repetat aceleasi pacate !!! Sf. Serafim de Sarov a fost intrebat :”De ce nu ajung toti oamenii Sfinti ?” Raspunsul Sfantului :”Pentru ca nu sunt hotarati.”

    Apreciază

 14. Romanii sunt dezbinati tare, conducatorii vanduti, parca fac in asa fel, incat sa plece oamenii din tara….

  https://www.mediafax.ro/social/jumatate-din-tinerii-romani-vor-sa-plece-din-tara-masurile-propuse-de-specialisti-pentru-a-opri-exodul-video-18816147

  Se abordeaza, sau s a abordat, subiectul, duminica la predica?….sau despre defrisarile padurilor, sau despre tradatorii de politicienii, sa se vorbeasca…

  Apreciază

  • Este planul iudaic de depopulare a Romaniei ca sa vina ei aici, in caz de atac nuclear de la Teheran. Dar numai aceia care nu vor sa stea in israel. Ca sunt si ei impartiti in trei grupari : ateii-nanocipuri-robotizarea-satanizarea omului, religiosii-poarta tichia pe cap, ultrareligiosii-perciunatii-astia sunt din cele 12 semintii ale lui israel. Se cearta si ei intre ei. N-au odihna. Nu au reusit sa faca guvern din toamna. Acum urmeaza al treilea scrutin de alegeri in cateva luni. Criza politica.

   Apreciază

 15. Retelele de proxenetism sunt patronate de securisti si statul paralel.Procurorii obedienti sistemului au executat intocmai si la timp ordinele si au musamalizat cazurile fetelor rapite. Ofiterii acoperiti sunt parte a retelelor … de aceea nu se destructureaza niciuna.

  Apreciază

 16. JIDANII BLESTEMATI DE ISRAEL UCID CU NERUSINARE .NU SE ASCUND.SUB FORMA BLESTEMATIEI ANTISEMITICE CU SINTAGME CABALISTICE DIAVOLESTI GEN NAZISTI SI FASCISTI SI COMUNISTI , TOTUL DESEMNAND RETARDANTISMUL EVREULUI DEMONIZAT DE ISRAEL SI FUNDUL IADULUI ,ACEASTA SAMANTA A DIAVOLULUI -ISRAELUL DE AZI ,SIONISTII DE IERI-ZELOTII LUI NIMROD DIN TIMPUL LUI NOE-ISI VARSA VRAJILE DEMONICE IN FILME SI MASSMEDIA VOMITAND VENINUL INTENTIILOR JIDANESTI , DE A UCIDE CRESTINII.

  Apreciază

  • Corneliu Zelea Codreanu:
   „Problema evreiasca nu se poate rezolva decat prin eliminarea lor din tara de catre un guvern care sa priceapa problema si sa voiasca a o rezolva. Un astfel de guvern nu poate veni la carma decat impins de constiinta natiei romanesti. Activitatea noastra este sa trezim aceasta constiinta.”

   I s-a citit, staruie, carte stie.
   Jude instructor, M. Esianu.

   Si iata ca ideile Capitanului au fost implinite de catre… comunistul N. Ceausescu. Intocmai!
   „În perioada 1959-1989, statul român a vândut aproape 200.000 de etnici evrei, pentru care Israel a plătit sume importante în valută forte, produse agricole, dar și alte diverse avantaje. [73] La sfârșitul celui de-al Doilea Război Mondial, în România trăiau aproximativ 350.000 de evrei, majoritatea în Vechiul Regat.”
   https://ro.wikipedia.org/wiki/Istoria_evreilor_din_Rom%C3%A2nia

   Apreciază

   • Este exact mentalitatea lor, a „evreilor otraviti” dupa cum i-a denumit Sf. Ioan Iacob Hozevitul.
    Ei sunt doar un cap al fiarei alaturi de musulmani, papalitatea eretica, masoni, comunisti.
    Traiesc doar din ..”informatie” (a se citi din nemunca si specula) din cauza asta le plac asa de mult „serviciile”.
    Ei nu platesc niciodata din banii lor ci din ai altora, una din rarele exceptii din istorie a fost repatrierea evreilor din Romania. Atunci N.Ceausescu i-a obligat practic sa plateasca..

    Apreciază

   • Popor ales – poporul lui Dumnezeu au fost doar in Vechiul Testament.
    In Noul Testament sunt denumiti „neam spurcat” si „preacurvar” cu care nu trebuie sa te amesteci:

    „— Voim să vedem dela tine semn.
    Iar el, răspunzând, a zis lor :
    — Neamul viclean şi preacurvar semn caută, şi semn nu se va da lui, fără numai semnul lui Iona Prorocul; şi lăsându-i pre dânşii, s-a dus.” Mat. 16:1

    De asemenea ei sunt neam ucigas:
    „De atunci a început Iisus a spune Ucenicilor săi, că se cuvine lui a merge în Ierusalim, şi multe a pătimi de la Bătrâni, şi de la Arhierei, şi de la Cărturari, şi a fi omorât, şi a treia zi a învia.” Mat 16:21

    Cam atat despre „poporul ales”.

    Apreciază

 17. Parinte ,acest video trebuie sa-l vedeti ,aceasta femeie care a lucrat in NSA la americani explica modul in care samanta diavolului, jidanii,ucid oamenii si opozantii cu arme cu energie directa.In mod pervers ,ascuns.

  Apreciază

 18. Oameni buni, ortodocsi practicanti, tineri…e jale, daca nu faci teancul de bani cat bratul, nu faci nimic, sa le multumesti pe femei.
  Trebuie plecat prin alte orase, sau tari, pentru a gasi femeie, sotie…desi tarile ortodoxe, au aceeasi problema, in mare parte, si acolo, majoritatea femeilor, fug in occident, dupa bani.
  Cu cine sa faci neamul romanesc mare, cand esti judecat de femei, doar dupa functie, masina, vila…?!

  Apreciază

 19. DESPRE JUDECATILE LUI DUMNEZEU

  Un pustnic de lângă cetatea Emesei, din Siria, avea mare dar si lumea avea mare evlavie la el. Însă el se gândea asa: „Doamne, prea bun esti Tu, că văd că la cei răi le merge bine, iar cei buni au necazuri si scârbe. Cum, Doamne, de îngădui Tu asa cu bunătatea Ta cea fără de margini?”

  Apoi si-a zis: „Am să mă rog lui Dumnezeu, să-mi arate cum sunt judecătile Lui”. Că sunt unii oameni care judecă împotriva proniei, a purtării de grijă a lui Dumnezeu: Cutare este rău, este păcătos, si-i merge bine. Altul este bun, dar copiii sunt răi, femeia este bolnavă, iar el scapă de un necaz si dă peste altul.

  Unul este rău si trăieste mult, iar altul este bun si moare devreme. Uite, un crestin este bun, se roagă lui Dumnezeu, posteste si numai de scârbe dă, iar altu-i rău, înjură, bea, si pe acela nu-l pedepseste Dumnezeu, cum zice la Proorocul Ieremia: Doamne, ce este, căci calea celor răi sporeste si calea celor drepti totdeauna este în necaz?

  Si din ziua aceea a început să se roage: „Doamne, arată-mi judecătile Tale, ca să nu judec!” Rugându-se el asa, odată a avut nevoie să se ducă la cetatea Emesei. Si ducându-se el, i-a iesit înainte un tânăr si i-a zis:

  – Părinte, bagă de seamă, te duci la Emesa! Dumnezeu are să-ti arate mari taine, dar să nu te smintesti!

  – Unde, fiule?

  – Când ajungi la orasul Emesa, oras mare, frumos, să bagi de seamă că în marginea orasului este o grădină mare, înconjurată cu copaci, cu garduri, grădină cu copaci roditori, o livadă. Si să bagi de seamă că într-un loc s-a rupt oleacă gardul si este un copac cu o scorbură mare.

  Să bagi de seamă că acolo alături de grădină, unde-i copacul cel cu scorbură, este o fântânită. Si lângă fântână este o cărare care trece, iar dincolo este drumul mare. Să te duci în grădina aceea si să intri în scorbura copacului. Să stai acolo ascuns si să te uiti spre fântână. Si ce-i vedea acolo, ai să te folosesti mult.

  Pe urmă tânărul a dispărut. Pustnicul, când a ajuns la cetatea Emesei, a văzut fântâna, a văzut copacul acela cu scorbură mare în dreptul fântânii, a văzut si gardul unde era rupt. A intrat acolo, s-a băgat în scorbură si se ruga la Dumnezeu. Si, stând el acolo si rugându-se, vede că vine un boier călare pe un cal frumos. Boierul avea la dânsul un toporas si avea o tăscută frumoasă. A venit la fântână, s-a dat jos de pe cal si a dat drumul la cal să pască. Si el a stat, a băut apă si a scos din tăscuta de piele 150 de galbeni de aur. I-a numărat si pe urmă s-a culcat si s-a odihnit. Dar el în loc să-i pună în buzunar, i-a pus alăturea.

  Când s-a trezit el, prima grijă era calul. Îi dăduse drumul să pască. Calul se depărtase mai încolo, dar păstea. Si el a fugit, a ajuns calul, dar punga cu galbeni i-a căzut si a rămas la fântână. El n-a observat că i-au căzut banii acolo. S-a suit pe cal si s-a dus înainte.

  Părintele pândea din scorbură. După ce a plecat boierul, vine un om. Acesta a făcut cruce, a băut apă si a văzut punga aceea. Si când a văzut că într-însa e aur, a luat-o si nu s-a mai dus pe cărare, si nici pe drum înapoi, ci s-a dus de-a dreptul si a fugit cu punga de aur.

  În urma acestuia care a luat punga si a fugit, vine un bătrân sărac cu doi desagi în spate, cu opinci rupte, haine vechi, obosit. Si a stat acolo, a scos niste pesmeti din desagă si apă din fântână, si a mâncat. Si a multumit lui Dumnezeu si pe urmă s-a culcat oleacă.

  În timpul acesta boierul si-a dat seama că nu are banii la el, că i-au căzut la fântână, si s-a întors înapoi. Si găseste pe bătrânul ăsta.

  – Mosule, n-ai găsit aici o pungă cu galbeni?

  ăsta nu stia nimic:

  – N-am găsit nimic.

  – Mosule, scoate banii! Unde i-ai pus?

  – Cucoane, n-am găsit nici un galben!

  – Ei! Scoate banii că te omor!

  – Cucoane, nu stiu nimic!

  Boierul a crezut că a ascuns banii si minte. A scos baltagul si i-a dat în cap si l-a omorât. A luat si a scos toate din desagi, a căutat prin hainele lui si n-a găsit banii.

  Dacă a văzut boierul că l-a omorât pe ăsta si nici banii nu i-a găsit, s-a suit pe cal si a plecat dându-si palme si văitându-se că a omorât om nevinovat. Si s-a dus călare bătându-se.

  Atunci părintele care pândea din scorbură a zis: „Ia uite măi, câtă nedreptate s-a făcut la fântâna asta! Cine a pierdut banii, cine i-a găsit si pe cine a omorât? Vai de mine, mare nedreptate a făcut Dumnezeu aici! Boierul a omorât pe bătrânul ăsta nevinovat si celălalt a luat banii si s-a dus în lumea lui”.

  Si cum se gândea el asa, a venit din nou îngerul Domnului în chip de tânăr.

  – Părinte, părinte, iesi din scorbura asta si hai să stăm de vorbă!

  A iesit părintele si îngerul l-a întrebat:

  – Ce ai văzut si cum ti s-a părut?

  – Doamne, dar aici la fântâna asta numai nedreptăti a făcut Dumnezeu. Cine a pierdut banii, cine i-a găsit si cine a fost omorât!

  – Părinte, mata ai vrut să stii judecătile lui Dumnezeu. Află că la fântâna asta, numai dreptăti a făcut Dumnezeu. Stii dumneata pe boierul acela cel tânăr? El are curti mari. Si stii unde-i curtea lui? Alăturea cu cel ce-a găsit banii. Si la acela săracul, într-o noapte i-a murit si mama si sotia, si el s-a dus la boier să-i împrumute niste bani. Boierul de mult voia să-i ia grădina lui, că avea o grădină cu pomi roditori, foarte frumoasă, chiar lângă grădina boierului.

  Si a venit săracul la el, zicând:

  – Cucoane, dă-mi niste bani împrumut să în-grop pe mama si pe sotia, că ti-oi prăsi la vară, ti-oi cosi, voi secera pe lan.

  Si boierul si-a zis: „Acum îi momentul, că-i sărac!”

  – Dă-mi livada ta!

  – Cucoane, am muncit de mic, am plantat copaci, am răsădit si nu pot să ti-o dau!

  – Cât să-ti dau pe livadă?

  Dar acela a spus asa:

  – Să-mi dai 300 de galbeni, că de nevoie o dau, că n-am cu ce face înmormântarea.

  Dar boierul, văzându-l pe acela necăjit, că are doi morti, nu i-a dat mai mult de 150 de galbeni.

  – Cucoane, Dumnezeu să facă dreptate. Eu n-am cerut prea mult. Grădina mea face 300 de galbeni de aur.

  Si săracul s-a dus plângând acasă, cu 150 de galbeni, pentru că de nevoie a dat grădina. Dar a zis: „Dumnezeu să facă dreptate”.

  Si acum Dumnezeu a făcut dreptate. I-a găsit tocmai acesta care stătea lângă dânsul. 150 de galbeni i-a dat boierul de bunăvoie si 150 i-a uitat la fântână. Dumnezeu a făcut dreptate la fântână, că el când i-a dat numai 150 a zis: „Dumnezeu să facă dreptate cu banii! Nu mi-ai plătit grădina”.

  Si iată Dumnezeu preadrept i-a întors banii acum la fântână. I-a plătit grădina.

  – Bine, la ăsta i-a făcut dreptate. Dar bătrânul care a fost omorât, cu ce era vinovat?

  – Ai văzut cum i-a dat cu muchia în cap si l-a omorât? L-a întrebat de bani si bătrânul nu stia nimic. Bătrânul acesta – i-a spus îngerul -, când era tânăr de 25 de ani, era cu carul cu boi pe marginea unui râu. Si un om a vrut să treacă râul acela si, când era la mijlocul râului, l-a dovedit apa. Si tot striga la el: „Măi, frate, nu mă lăsa, că mor! Mă înec, nu mă lăsa!”

  Si el în loc să sară să-l scoată pe acela, a dat un bici în boi si a zis: „Asa îti trebuie, cine te-a băgat acolo”. Si acela s-a mai luptat oleacă cu apa si s-a înecat. Săracul acesta avea multe fapte bune, dar pentru acel păcat, că n-a sărit să-l scoată pe acela din apă, se ducea în iad. Si lui Dumnezeu i-a fost milă si a vrut să-i plătească în lumea aceasta, pentru că a avut greseala aceea din tinerete, când nu a vrut să-l scoată pe acela din apă. El l-a omorât pe acela că nu l-a scos din apă atunci, si acum l-a omorât pe el nevinovat boierul ăsta. Dumnezeu a făcut foarte bine, că prin moartea asta, îl duce la bucurie si la rai în vecii vecilor pe sărac.

  – Dar boierul?

  – L-ai văzut pe boier cum se bătea cu palma peste cap? Mai încolo l-a mustrat cugetul că l-a omorât pe bătrân. A întâlnit un om si i-a dat calul de pomană, si a întâlnit altul si i-a dat hainele lui si a luat niste haine vechi de la un om si s-a dus la o mănăstire să se facă călugăr. Si după 40 de ani cât o să se pocăiască acolo, o să-l ierte Dumnezeu că a omorât un om nevinovat. Si cu ocazia asta si boierul se mărturiseste si face canon si se mântuieste.

  Si tu ai zis că la fântâna asta s-au făcut trei lucruri nedrepte, dar Dumnezeu a făcut trei lucruri drepte si bune. Că judecătile lui Dumnezeu nu sunt ajunse de mintea omenească.

  N-ai auzit pe Isaia Proorocul? Pe cât este mai înalt cerul decât pământul, pe cât este mai departe răsăritul de apus, pe atât sunt mai departe judecătile Mele de judecătile voastre si gândurile Mele de gândurile voastre, fiii oamenilor.

  N-ai auzit pe Solomon ce spune? Pe cele mai grele decât tine, nu le ridica si pe cele mai adânci decât tine, nu le cerca, ca să nu mori!

  N-ai auzit pe David Proorocul care zice: Judecătile Domnului sunt adânc mult?

  Cum ai îndrăznit tu un om, să stii judecătile lui Dumnezeu, pe care nici îngerii, nici serafimii, nici heruvimii nu le stiu? Dar Dumnezeu m-a trimis pe mine, părinte, să-ti arăt că judecătile lui Dumnezeu nu sunt ca ale oamenilor.

  Si tu ai judecat ceva, dar judecătile lui Dumnezeu n-au fost ca ale tale, că ele au fost bune foarte! Deci de acum înainte să nu mai judeci pe nimeni si orice vei vedea să zici: Doamne, Tu toate le stii! Eu nu cunosc judecătile Tale!

  Dar, fiindcă esti om, Dumnezeu te-a iertat, însă m-a trimis să te înteleptesc să nu mai îndrăznesti să iscodesti judecătile Lui, că judecătile lui Dumnezeu sunt adânc mult si nu le poate sti nimeni, nici îngerii din ceruri.

  *

  Asadar să tinem minte din această povestire, că tot ce ni se pare nouă în lumea asta că-i strâmb si rău, de multe ori ne înselăm! Că nu cunoastem jude-cătile lui Dumnezeu cele ascunse si necuprinse.

  Nu cerca cele necercate si nu voi să ajungi cele neajunse! Amin.

  Parintele Cleopa

  Apreciat de 1 persoană

  • Cine a dat codul administrativ – ca limba cailor-ungureasca sa fie a doua limba oficiala de stat in Romania ? Veorica dilibauca, semianalfabeta psdista. Psd-pnl aceeasi mizerie. Udmr trebuie scosi in afara legii. „Cine executa un tradator de patrie precum si cine a dat ordinul, nu au pacat. Tradarea de patrie este unul dintre cele mai grele pacate.” – Sf. Nicolae Ragozin, trecut in vesnicie in 1981, aflat cu Sf. Moaste intregi. Cand se ruga, a fost vazut ridicandu-se la cer la înălțimea unui bloc de 4 etaje. I se arata Maica Domnului si o ucenica care o vedea si ea, il întreba :” O vedeti Parinte ? „. P. Nicolae Ragozin : „Nu o vad, ca sunt pacatos.”

   Apreciază

  • Nu exista dreapta, nici in Romania si nici aiurea.
   George Soros este sponsorul marxismului cultural globalist.
   Sheldon Adelson – un miliardar evreu mai bogat ca Soros de care nu a auzit nimeni este sponsorul nationalismului populist-trumpist-orbanisto-putinist.
   Pacat de dvs. @Tipa ca aveti stiinta de carte si ai tot trageti cu politica (si de stanga, mai rau nu se poate).

   Apreciază

   • Doamne ajuta parinte. Se lucreaza prin interpusi ca atare dovezile sunt zero.
    Adelson are o avere de 8 (opt) ori mai mare ca a lui g. soros (undeva pe la 50 miliarde $).
    Adelson este considerat donorul principal al miscarilor nationaliste din intreaga lume, cu dovezi zero bineinteles.
    Adam Green cu canalul lui de media alternativa „Know More News” a fost unul dintre discipolii lui Alex Johnes (propagandist Trump) care a „defectat”. Si, dintr-una intr-alta a inceput sa spuna chestii pe internet.. Intr-una din chestiile lui pe youtube, Adam Green vorbeste pe larg despre acest adelson – jidan mogul de multinationale de cazinouri si jocuri de noroc la scara globala. Adelson detine recordul absolut la castig din specula: intr-o saptamana a castigat 1.2 miliarde $ din pura specula, mult peste recordul lui soros de specula la curs valutar.
    Emisiunile acestui „mafiot pocait” Adam Green dureaza ore intregi, nu lasa nimic scris ci doar vorbit.
    Adelson e considerat mentorul lui Trump (dovezi financiare palpabile) si al oricui care este impotriva globalismului sorosist, implicit Orban si Putin.
    Dovezi? Niste interpusi, niste zvonuri.. niste nebuni pe youtube… In rest ZERO.

    Apreciază

   • Sprijinul lui adelson nu e neaparat 100% financiar, ci si politic, de influenta.
    Adelson a ajuns in tabara lui Trump via netan-yahoo. Nu sunt simple zvonuri.
    Adelson si netan-yahoo iau masa impreuna, sotiile se mai cearta se mai impaca.. dar raman o familie.
    https://www.haaretz.com/us-news/adelson-to-netanyahu-i-lose-50m-a-year-you-keep-shouting-at-me-1.7835689
    Pe urma netan-yahoo merge in vizita oficiala in Ungaria si se pupa cu Orban avand amandoi acelasi tatic cu bani… Kissinger merge in vizita la Moscova, si uite-asa ei sunt o mare si frumoasa famiglie..

    Apreciază

  • Ai vazut !!! Ai sanse de mantuire daca lasi Pidalionul in seama duhovnicilor si nadajduiesti in mila lui Dumnezeu. Cand te cuprinde deznadejdea de mantuire, canta tropare, axioane, orice… numai sa iesi din intristarea desnadajduita, ca e foarte periculoasa. Te face uneori sa plangi pana obosesti. Nu e de la Dumnezeu. Orice ar fi, sa nu deznadajduim, ca asta mai mult decat orice pacat il bucura mai mult pe drac.
   Daca Mantuitorul si pe satana l-ar ierta, dupa cate a facut, numai sa faca um mic canon : „Trei ani sa stea intr-un picior-cu fata la Rasarit si sa zica : Dumnezeule iarta-ma pe mine uraciunea pustiiri, rautatea cea veche si inselaciunea cea intunecata.” I-a descoperit asta Sf. Antonie cel Mare-scrie in Viata Sfantului Antonie cel Mare din 17 ianuarie. Dar satana a refuzat. A zis ca el are 3/4 din suflete in iad cu el si ca daca Dumnezeu le iarta atatea oamenilor, pe el de ce nu-l iarta pentru niste ganduri ? Dar ca sa scape de aceste ganduri trebuie sa faca canonul-ca sa-l aduca din nou la smerenie. Satana nu mai vrea smerenie. S-a obisnuit cu trufia de mii de ani. Si vrea sa-l faca pe Dumnezeu sa-l bage in Rai cu cele 3/4 de suflete impreuna dar fara pocainta, adica sa faca stat i n stat cu Dumnezeu in Rai, cu tulburari si carteli-defaimari la adresa Lui. Nu-i merge planul.

   Apreciază

 20. Ce persoane spun, ca daca ca si crestin ortodox, practicanct, cu zecile de ani, nu-i ingaduie Dumnezeu sa gaseasca sotie, pentru ca daca ar gasi, l-ar prinde patima de bani, sau cine stie ce vicii, spun tampenii. Singura treaba, este daca intr-adevar poti duce o familie? te poti sacrifica, sa ai caracterul tare, poti munci? poti asigura un minim, cel putin minim de existenta, pentru sotie, copil/i?
  Am citit si eu despre Judecatile Lui Dumnezeu!

  Apreciază

  • deci eu am spus tâmpenii , ha? 🙂
   tu cum ai pus problema cu cele doua exemple cum ca daca e sau nu corect…aia nu-i tâmpenie? :p nu era vorba despre tine cum ca de aia nu-ti gasesti mireasa ! ci era un exemplu…si sunt si de ăia care pot cadea daca au bunâstare…uita peDumnezeu si se dau la materialism !
   tu daca inca nu ti-ai gasit…poate nu-i momentu potrivit…toate la timpul lor!
   daca tot incepi a scrie despre fete ca is ba asa ba pe dincolo si nu stiu ce judecati din astea…pai crezi ca asa o sa gasesti?
   ci fă un canon de rugaciune speciala pt treaba asta si lasa-te in seama Domnului.
   daca e bine pt tine sa te insori atunci Dumnezeu ti-o va da in cale…daca nu….poti tu sa cauti in toata tara ca nu se lipeste niciuna de tine 🙂
   Doamne ajuta…s ma iertati !

   Apreciază

   • Nu e vorba de materialism dar o mireasa trebuie sa aiba si zestre…
    Macar simbolic acolo, o plapuma, niste perne, nu stiu.. CEVA.
    Pentru ca traim in lumea oamenilor, nu a ingerilor.

    Apreciază

 21. „Papismul dorește ca „Codex-ul canoanelor Bisericilor Răsăritene” publicat în 1990 de papa polonez Ioan Paul al II-lea să fie aplicat Bisericilor autocefale, care sunt până acum încă ortodoxe. Acest codex include, de asemenea, reguli dogmatice care impun papa ca un lider care deține primatul puterii.

  Patriarhul din Constantinopol și în special Bartolomeu fac următoarea greșeală. Vrea să câștige ceva. El dorește să fie recunoscut ca șef, astfel încât să poată avea putere asupra a ceea ce sunt încă Bisericile Autocefale atunci când are loc unirea. Deoarece va exista o întâietate papală a puterii, el dorește, de asemenea, să aibă acelaș primat de putere pe care nu îl are încă printre Bisericile Autocefale, care vor deveni unite. El încearcă să garanteze acest primat al puterii prin intermediul legii canonice pe care Ortodoxia o are în comun cu papismul”.
  https://ortodoxinfo.ro/2020/02/22/experimentul-ucrainei-al-vaticanului-si-fanarului-un-alt-pas-catre-unirea-ortodoxiei-cu-papismul/
  Exemplu de rugaciune,dat de un comentator:

  Nimic nu sunt fără Dumnezeuspune:
  22 februarie 2020 la 15:18
  Doamne, Iisuse Hristoase, ajută să se prăbușească papalitatea! Strică toate planurile celor care vor să se unească fără Tine și împotriva Ta! Tu ești Capul Bisericii, Tu s-o aperi de dușmanii Tăi! Amin

  Dumnezeu ne atentioneaza dar noi nu vedem:
  https://ortodoxinfo.ro/2020/02/22/video-invazie-de-lacuste-de-proportii-biblice-in-bahrain/
  Cu noi este Dumnezeu.

  Apreciază

 22. Este posibil ca comunismul sa fi fost inventat de evrei tocmai cu scopul de a aduna „oile pierdute” ale lui Israel.
  Zionistii, desi se declara protectori ai evreilor imprastiati prin lume, in realitate au facut mereu aliante cu anti-semitii. La urma urmei atat zionistii cat si anti-semitii spun ca evreii trebuie sa plece (in Palestina) deci de ce n-ar coopera pentru realizarea acestui deziderat comun?

  https://electronicintifada.net/blogs/ali-abunimah/zionist-white-supremacist-alliance-trumps-white-house

  Apreciază

 23. Daca totusi vrei, sa faci prietenie, cu enoriasii de la biserica unde mergi, din discutii, poti avea mari surprize,… unii mergeau si la romano catolici, se inchinau, iar daca le spui ca romano catolicii, sunt eretici, nu te cred, te si iau in ras.
  Cata lume necatehizata!!!!
  …intrebarea este? Sa intrebi preotul, de la biserica unde mergi, daca romano catolicii au Taine, sau sa stai cuminte.??? Eu consider, ca numarul de preoti, care recunosc si pe catolici, este colosal de mare. Daca spune ca sunt si catolicii buni, pai mai mergi la biserica acolo sau nu, o sa fi tulburat tare!

  Apreciază

  • Unii preoti sunt reeducati foarte de ecumenisti. Am gasit si eu aici unul macedonean care, fara sa-l forteze nimeni, zicea ca si papistii sunt Biserica ca si noi, cu harul Duhului Sfant, cu Taine valide … Cand i-am spus ca papa francisc nu e botezat, a zis ca sunt extremist. Acestia la un ordin al cuplului satanist bartolomeu-francisc sunt gata de unire. Argumentata dogmatic, teologic, economic, social, cultural … Am aici alt protosinghel care a fost prin sua vreo 10 ani si acolo a primit la Ortodoxie romano-catolici numai prin Mirungere, fara sa-i boteze. Cand i-am spus ca romano-catolicii nu au botez valid-mantuitor, mai sa sara la mine la bataie. Te impotrivesti hotararii S. S. ? Cate hotarari eretice nu a dat S. S. !!! De atunci n-a mai trecut pe aici. Roadele tratatului eretic ecumenist de la balamand. O doctorita din Tg. Mures mi-a spus prin 2016 ca a mers la un hram in Postul Adormirii Maicii Domnului. Avea dezlegare de la duhovnic sa se impartaseasca. Acolo a slujit PS Petroniu al Salajului cu un arhiereu grec. Ea nu stia ca ps Petroniu a semnat la Ravenna recunoasterea primatului papei. La un moment dat s-a rugat in gand Maicii Domnului ca daca ii va fi spre osanda impartasirea din mainile acestui PS Petroniu, sa nu fie. Cand a venit vremea Impartasirii, PS Petroniu a zis singur :”Iubiti credinciosi, avand in vedere ca oaspetele nostru se grabeste, nu vom impartasi aici ci un duhovnic a manastirii va va impartasi in paraclis.” Asa ca Maica Domnului nu a lasat pe nimeni la acea Sf. Liturghie sa se impartaseasca din mainile PS Petroniu, care a semnat la Ravenna recunoasterea primatului papal. Care este atent si se roaga, scapa. Asa sa faci si tu cu preotii reeducati de ecumenisti. Sa te rogi : „Mai merg la slujbe la preotul asta, sau nu. ? ” Si vezi ce se intampla. Nu lua decizii pripite la manie, la suparare … ca acestea nu vor fi bune. La fel cu, casatoria. Dumnezeu Sfanta Treime este Viu, patrunde totul si nu se amesteca cu nimic. El stie si ce gandesti acum si cei vei gandi peste 1 milion de ani. „Iata, stau la usa si bat.” El este in inima celui botezat ortodox si care pazeste dupa putere poruncile Lui, prin harul Sfantului Duh.
   . Capitanul sa te ajute.

   Apreciază

   • Părinte Teodot ce părere aveti de mănăstirea Sfântul Ioan Casian ? Este o mănăstire imensă unde s-au cheltuit miliarde dar e un duh acolo că nu stă nimeni în obștea cuviosului Protosinghel …

    Apreciază

 24. Oare incep sa se implineasca prezicerile Parintelui Arsenie Boca ,ca cei plecati in strainatate vor vrea sa se intoarca inapoi ,dar nu vor putea caci Romania va fi inconjurata de un cerc de foc.

  Foarte intersant si ingrijorator ESTE URMATOAREA REMARCA FACUTA IN ITALIA

  „Un aspect care atrage atenția e că sunt bolnavi în Italia care nu au fost niciodată în China și nici nu au intrat în contact cu persoane care au călătorit acolo recent.’

  https://www.digi24.ro/stiri/externe/coronavirus-italia-a-ajuns-in-24-de-ore-cea-mai-afectata-tara-din-europa-marturia-unei-romance-1264347

  jidanii au trecut la uciderea in masa a populatiei??

  acest fapt nu va putea trece neobservat ,si atunci ce vor face acesti serpi ca sa acopere marsavia?? vor porni razboiul???foarte periculos……

  DOAMNE IISUSE APARA-NE DOAMNE PENTRU RUGACIUNILE MAICII TALE SI ALE TUTUROR SFINTILOR SI INGERILOR TAI !!!

  Apreciază

  • Pai nu a scris un evreu ashkenaz din sua o carte in ’81 in care era vorba si de un virus wuhan ? Asta e. Dar cu razboiul nu sunt semne acum. Cand e virus, nu e razboi, fiind pericol si pentru armata. Daca Italia face probleme satanistilor-globalisti, le baga virus. Dumnezeu sane pazeasca.

   Apreciază

 25. „Pe la anul 2020 o boala bizara asemanatoare cu pneomonia virala se va raspandi cu repeziciune in intraga lume. Boala va afecta aparatul respirator (plamanii si bronsiile) fiind rezistenta la toate tratamentele cunoscute.
  Ceea ce va fi intr-adevar ciudat este ca boala va disparea subit la fel de repede precum a aparut pentru ca apoi sa reapara peste 10 ani. Virusul se cheama Wuhan-400”.

  Dean Kunz – „Ochii intunericului”, 1981

  Apreciază

   • Parinte ,in acest video sunt informatii importante ,surprinzatoare ,despre legatura dintre simptomele virusului corona si tehnologia 5G

    Videoul este plin de dovezi ce-ti dau de gandit .este de vizionat neaparat. Va intreb ,astia de la tv v-au informat care sunt simptomele corona virus??? Le gasiti detaliat in video explicate .

    Apreciază

   • Doamne ajuta parinte, ceea ce vedem astazi e doar un exercitiu, o simulare.
    Coronavirusul va fi oprit, se va analiza simularea, greselile facute, punctele slabe.
    A doua oara in 2030 (conform programarii predictive facute inca din 1981) va fi totul ca la carte:
    – Inchiderea obligatorie a bisericilor si oprirea Sfintei Liturghii.
    – desfiintarea banilor lichizi (transmit virusi).
    – vaccinarea in masa
    Daca mai socotim si „asteroidul” Aphophis programat predictiv sa se apropie de Pamant in 2029 si 2036 precum si Agenda 2030 putem spune ca in decada 2030 – 2040 se vor intampla multe…

    Apreciază

 26. Ca tot spuneam mereu, de statut in biserica…pai te apuci tu, tanar, sa faci pe marturisitorul, (si oricum esti mare pacatos), prin biserica, la patroni, la bugetari, cu masini, cu functii, cu copii, tu nu ai nimic, esti ca iarba si oricum daca zici nu te asculta nimeni..Ei isi strang nepotii la piept, si muierea noaptea, iar tu.. tu inchei haina. :):):).
  Cei simpli, saraci si modesti, din biserica, poate inteleg, dar se lasa si ei…poate.
  Dupa aia ce faci, te certi cu ei, ai discutii, te considera razvratit, si nici nu ti vine sa mai mergi acolo, si tare greu e sa mai gasesti o parohie… pleci de la o biserica la alta…oricum peste tot e la fel…difera doar judetele, poate in Moldova, Bucovina, sunt preotii mai statornici in credinta, dar in rest…jale…2, 3 preoti statornici in ortodoxie, in orasul ala, 2, 3 in orasul ala…

  Apreciază

  • Eu mi-am pus in cap urmatorul lucru: DUMINICA LA LITURGHIE E RAIUL PE PAMANT. PUNCT.
   Nu inseamna ca m-am mantuit dar macar am si eu parte sa-mi dau seama macar asa, pe departe, cum e in Rai.
   La inceput m-am fortat, cu de-a sila fiindca imi placea mai mult sa dorm, sau sa ma uit pe internet, ma jucam cu copiii in loc sa-i duc la Liturghie, ma uitam si la desene animate… In loc sa te duci la Sfintele Taine, macar mirungerea, stateam si ma uitam la.. lumea copiilor! Pana intr-o zi cand s-au schimbat toate la 180 de grade.

   Apreciază

 27. Mai Legionarule Ortodox daca esti facut pentru casatorie Dumnezeu iti va trimite fata daca nu esti atunci este altceva , casatoria este ca calugaria trebuie sa ai chemare, nu -i asa parinte ?. Mihai Eminescu , Tudor Vladimirescu , Avram Iancu.

  Apreciază

 28. Nu toti politicienii sunt la fel. Unii au luat masuri antinationale , altii mai cu aplecare spre popor. Singurul „corupt ” e medicul Beuran.Handicapatii de dreapta sunt disperati ca nu cumva sa mai ramana vreun profesionist ce poate salva vieti, Si daca Doamne fereste ii salveaza pe cei pe care nelegiuitii ii vor morti? …

  Apreciază

  • As vrea sa cunosc si eu un politician care lupta pentru Biserica, Tara si neamul romanesc. In secolul trecut numai legionarii au fost asa. In rest, fff putini. De aia le-a si dat Dumnezeu cununa muceniciei pe veci. Tot iadul si jidovii tremura in fata Capitanului, a Sf. Ilie Lacatusu, a Sf. P. Justin, a Sf. P. Arsenie (Papacioc si Boca)… a lui Dumitru Bordeianu, Virgil Maxim, Traian Trifan, a P. Atanasie Stefanescu, Radu si Flora Gyr, Pr. Stefan si Elena Marcu… Sute de mii de mari Mucenici.

   Apreciază

   • Partidul Totul pentru Tara a fost singurul partid politic de dreapta din Romania.
    Atunci, pentru prima data in istoria Romaniei, jidani au tremurat ca pierd puterea.

    Apreciază

   • Au pirdut-o chiar pentru 5 luni. Dar cu ajutorul lui hitler-antonescu au trecut la represalii : zeci de mii de tineri arestati de antonescu…. Valeriu Gafencu, Ioan Ianolide, Anghel Papacioc, Ghita Grecu, Virgil Maxim, Traian Trifan … arestati inca din ’41. Acestia sunt Sfinti acum.

    Apreciază

  • Exista dar nici un copil sub 9 ani nu a murit. Cei mai mulți rezista la spurcaciunea asta facuta in laborator. Ei o sa bata toba pentru vaccinuri in care nu va sti nimeni ce este. Sigur baga nanocipuri sa faca teste pe oameni. Ca unii poate vor elimina nanocipurile cu sistemul imunitar. In orice caz, caruia ii vor baga cu forta nanocipuri, nu va avea efect. Cu rugaciunea, postul, Spovedania, Sf. Impartasanie, nu se poate atinge nici satana, nici antihrist de crestinul ortodox. Iar nanocipurile cad, nu au efect. Sunt anihilate.

   Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s