Noi Mucenici Romani(3) : Valeriu Gafencu

Valeriu Gafencu va fi canonizat ! | Bucovina Profundă

„Am tăria să mărturisesc că sunt un om fericit întrucât am văzut un om în care via, gândea, zâmbea, trăia şi biruia Hristos…”

Viata lui se cunoaste de cativa ani : s-a nascut in Basarabia, la Sangerei in Ajunul Craciunului anului 1920, deci la 24 dec.1920 si trecut in vesnicie la 18 februarie 1952. A fost seful Fratiilot de Cruce din Iasi si a fost arestat din ordinul maresalului Ion Antonescu, care dupa ce acesta s-a folosit de legionari timp de cinci luni, i-a arestat cu zecile de mii. Intre ei a fost si studentul la Drept, Valeriu Gafencu   https://fericiticeiprigoniti.net/valeriu-gafencu/1695-marturie-despre-sfintenia-si-mucenicia-lui-valeriu-gafencu

http://www.cuvantul-ortodox.ro/valeriu-gafencu-un-sfant-in-mijlocul-iadului-de-pe-pamant-un-om-in-care-via-gandea-zambea-traia-si-biruia-hristos/

Impresioneaza faptul ca la doar 32 de ani a ajuns matur duhovniceste si a primit din Dreapta Mantuitorului cununa sfinteniei si a muceniciei. Rugator cu Doamne Iisuse … invatata din Filocalie, spovedindu-se la P.Arsenie Boca, Valeriu Gafencu indeamna si pe surorile si mama sa sa se spovedeasca la el. Aici sa ia aminte cei care se incumeta sa-l numeasca inselat pe P.Arsenie Boca, ca acesta i-a fost duhovnic Sfantului Inchisorilor. In cei 11 ani de puscarie pentru Hristos, in prigoana comunista trece prin grele incercari sufletesti si trupesti pe care le biruieste cu ajutorul Mantuitorului si Maicii Domnului. Martorii si prietenii sai spun ca se invrednicise sa primeasca darul rugaciunii neancetate, de unde mai apoi s-a invrednicit sa primeasca harisma inainte vederii. Prin aceasta Dumnezeu a ajutat 250.000 de detinuti romani sa fie eliberati din temnitele si lagarele comuniste, 250.000 murind in inchisori. Cum s-a intamplat aceasta ?

La Tg.Ocna a fost adus la un moment dat si evreul Richard Wrumbrand, fost comunist militant dar trecut apoi la protestantism. Acesta avea tbc pulmonar. Sfantul Inchisorilor-numit asa de catre P.Nicolae Steinhardt, a avut numeroase discutii cu el pe teme de credinta. Evreul protestant se pare ca a fost impresionat de harul lui Valeriu si unii zic ca s-ar fi botezat chiar ortodox acolo in puscarie. Ca dupa ce a scapat acolo, s-a lepadat de Ortodoxie, aceasta este spre osanda lui.

Iata in continuae o marturie foarte importanta despre cum a murit Valeriu Gafencu, salvandu-l pe Wrumbrand de la moarte, dupa ce i-a daruit streptomicina pe care o primise de la Stratan Leonida : https://www.youtube.com/watch?v=rpEoa-dF364

Se pare ca asa de tare au fost impresionati senatorii americani de Wrumbrand si de fratele sau-mason de grad 33, incat l-au amenintat pe Ceausescu ca daca nu elibereaza toti detinutii politici, vor schimba cursul Dunarii pe teritoriul fostei Yugoslavii si vor devia Dunarea in Marea Adriatica. Atunci Ceausesu a cedat si au fost eliberati 250.000 de detinuti. Iata deci cum a salvat Sfantul Valeriu Gafencu pe cei 250.000 de frati de suferinta, prin care a putut ajunge si la noi aceasta marturie a celor mai multi si mai mari Sfinti din istoria Bisericii neamului nostru. Ioan Ianolide i-a fost printre cei mai apropiati prieteni. I s-a aratat Maica Domnului si a vorbit cu el :

„- Ioane, tu îmi ești cel mai bun prieten, mi-a zis. Dar nu ca prieten vin la tine, ci ca să-ți cer sfat, să mă supun ție. Vrei să mă asculți? – Te ascult, am raspuns eu, dar nu știu dacă voi fi vrednic de încrederea ce-mi arăți. Valeriu Gafencu a plecat ochii și mi-a spus linistit:
– În noaptea asta am privegheat. Așteptam sa vină cântecul colindei mele. Doream să fie foarte frumos. Îl cântam în mine. Îl deslușeam din cerurile înalte din care coboră. Cam greu pentru mine, căci nu cunosc notele muzicale și trebuie să o fac după ureche. Eram deci treaz, lucid și senin, când deodată am văzut că am în mână fotografia Setei (fata pe care o iubise). Uimit de întâmplare, am ridicat privirea și la capul patului meu am văzut-o pe Maica Domnului, îmbracată în alb, în picioare, vie, reală. Era fără Prunc.
Prezența ei mi se părea materială. Maica Domnului era aievea lângă mine. Eram fericit. Uitasem totul. Timpul părea nesfârșit.
Atunci Ea mi-a spus: ”Eu sunt dragostea ta. Să nu te temi. Să nu te îndoiești. Biruința va fi a Fiului meu. El a sfințit locul acesta acum pentru cele viitoare. Puterile întunericului cresc și încă vor mai înspăimanta lumea, dar vor fi spulberate. Fiul meu așteaptă pe oameni să se întoarcă la credință. Azi sunt mai cutezători fiii întunericului decât fiii luminii. Chiar de vi se va părea că nu mai e credință pe pământ, să știți că totuși izbăvirea va veni, dar ca prin foc și prin pârjol. Lumea mai are de suferit. Aici însă e multa credință și am venit să vă îmbărbătez. Îndrăzniți, lumea e a lui Hristos!”

Apoi Maica Domnului a dispărut și am rămas copleșit de fericire. M-am uitat în mână, dar nu mai aveam nici o fotografie.

https://www.apologeticum.ro/2011/02/invaturi-de-aur-lasate-de-sf-mc-valeriu-gafencu/

Om al pacii si rugaciunii, Mucenic in prigoana comunista, aparator si Marturisitor al Ortodoxiei, Sfinte Valeriu Gafencu roaga-te lui Dumnezeu pentru noi.

 

755 de comentarii

 1. Se casatoresc toti borfasii, toti hulitorii…toti care nu au treaba cu Dumnezeu…nici nu stiu Crezul.
  Am cunoscut multi tineri, barbati, care la fel gandeau, ca le trimite Dumnezeu muiere, au ajuns si la 42 de ani neinsurati…
  Tu trebuie sa gasesti, Dumnezeu binecuvnteaza sau nu alegerea!
  Deci, cum o gasesti?…e simplu, faci bani multi, cumperi masina, faci vila…ca le place…sau iei una vai de capul ei…ca si tine…!

  Apreciază

  • să-ti zic cum o gasit o fată din grecia pe viitorul ei barbat :
   ea tot vroia sa se marite dar nu gasea…si i-a zis o femeie mai invarsta sa se roage la Sfantul Varnava parca…sau nustiu care…dar , zice femeia, ai grija Sfantul acesta face minuni, dar e cam glumet !
   bun….isi ia Icoana cu Sfântul ..si se pune 40 de zile pe rugaciune la Sfantul pt casatorie….
   trec 40 de zile si nu se intampla nimica….tanara cu o mânie copilareasca …luă Icoana cu Sfântul in brate si zise :” Sfinte…nu mi-ai implinit dorinta, cele 40 de zile m-am rugat in zadar…daca nu imi indeplinesti dorinta atunci nu te mai tin in casă”….si in acelasi timp se duse pe balcon si ii da drumu la Icoana pe fereastra de la nu stiu care etaj…si fara sa se uite unde a aterizat Icoana ….se duse in casa mofturoasă si suparata !
   dupa cateva minute suna cineva la usă , era un tanar cu capul spart si cu Icoana in mana si ii zise: domnisoara…v-a cazut Icoana aceasta si v-am adus-o…( el nestiind ca ea a aruncat-o intentionat ) …
   ea a ramas uimita…si zise: multumesc…va rog lasati-ma sa va pansez…si a intrat in casa si l-a pansat si asa cunoscundu-se au tinut legatura si pana la urma s-au casatorit ! 🙂
   no…vezi ca Dumnezeu uneori iti aduce in casa perechea? 🙂
   vezi…poate te trezesti si tu cu ceva in cap de la vreuna 🙂

   Apreciază

  • @legionari
   Baiatule tu ești cam frustrat,te urmăresc de mai mult timp dar te-am lăsat în pace.
   De data asta nu mai mă pot abține si vreau să te avertizez că devii din ce î n ce mai penibil.
   Am să-ți explic de ce.
   – nu ești singurul in aceasta postură
   -te vaiti ori de câte ori ai prilejul mai rau decât o nuiere
   -ai complexe de inferioritate grave.
   -idei preconcepute care sunt total eronate și-ți dau propriu meu exemplu
   Am 36 de ani, situație financiară peste medie, mașini NU 1 ci 2😊,NU sunt chiar atât de urat încât să nu se uite nici o fata la mine dar pentru asta nu au făcut coadă la poarta mea, din contra…bate vântul!😂
   Mărturisesc că intru mereu in contact cu persoane diferite de sex feminin (deci nu sunt izolat)prin natura serviciului meu ,si tot nimic
   Am stat si m-am gândit, am zis că poate am eu o problema de abordare, neîncredere în mine sau poate Dumnezeu mă fereste de ceva mai rau, știindfirea mea.
   Inca n-am aflat răspunsul, te voi anunta pe parcurs dacă se schimbă situația însă ar fi mai bine pt tine sa nu te mai lamentezi atâta cum faci, să nu mai judeci tu pe unii si pe altii si să-ți lași frustrările si invidia acasă.
   Nu te poti numi creștin având invidie si judecata asupra altor persoane.

   Apreciază

 2. „Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență a precizat că, virusul va apărea în toate state europene, fiind doar vorba de o chestiune de timp.”
  Mai Raed.. de ce nu te duci tu de unde ai venit? Adica la arabii tai?? Ce treaba ai tu cu Romania?
  Du-te-n.. musulmania ta de arabete imputit!

  Apreciază

 3. Daca Dumnezeu te cheama mergi daca nu nu, vorba ta Florian .Tudor Vladimirescu , Avram Iancu aveau chemare pentru altceva , desi si ei au fost indragostiti dar nu erau facuti pentru viata de familie , Mihai Eminescu si Veronica Micle au murit unul dupa altul, Tudor a murit la un an de la moartea Floricai .Desi nu erau facuti pentru viata de familie au fost si ei indragostiti .

  Apreciază

  • Sa fiu sincer cu tine, in acest moment rostul meu asa cum il vad este sa am grija de prietena mea, ea avand o problema la articulatia soldului si neputand sa se deplaseze sau sa conduca. Asteptam operatia care va fi una complicata, costisitoare si, ce ma nelinisteste e ca nu e garantat ca va reusi. Nu suntem casatoriti, traim de 8 ani impreuna dar avem camere diferite fiindca noaptea doarme cu geamul deschis la -40. Ea este catolica dar de etnie evreica, stra-strabunicii ei au fost printre primii evrei veniti in america. Am fost facut antisemit? Sa se stie ce fel de „antisemit” sunt.

   Apreciază

  • @Sebastian
   Eu, cand voi fi mare, vreau sa ma fac Erou al Neamului. Ai citit bine., Sebastian. Erou al Neamului.
   Sa-mi dau si eu viata asta pamanteasca pentru Romania, n-am voie? Luati-o, eu nu mai am mare lucru de pierdut.
   Mi-ar placea sa fie ori la cotul Donului, ori intr-o duba de jandarmi. ORIUNDE S-AR NIMERI LUATI-O!
   E viata mea, o dau oricand pentru Romania. Problema e ca astazi nu o cumpara nimeni. Nu se vinde..

   Apreciază

   • Acolo unde esti, roaga-te neancetat in gand, posteste dupa randuiala, Spovedeste-te cand poti si te Impartaseste cand ai dezlegare, citeste cartile sfinte, fa bine oamenilor … si asa vei ajunge erou al neamului. Ca daca faci astea in Canada si innaintezi in ele, sa vezi de acum ispite. Dar cel ce va rabda pana in sfarsit, se va mantui.

    Apreciat de 1 persoană

 4. Cine simte in inima chemarea la calugarie FUGE numai sta pe ganduri…asa -i da Mantuitorul in gand si nu mai poate vedea lumea asta …acolo trebuie sa lupte…stie Dumnezeu ce e mai bine pt fiecare din noi…noi sa ne facem datoria…casatoriti sau monahi…iar cei casatoriti sa creasca prunci cat de multi pt Domnul

  Apreciază

   • Intr-adevar. M-a enervat si pe mine comunicatul Patriarhului. Cata necredinta, cata lasitate, cata tampenie. Sa se dea Biserica dupa un debil mental ca feciorul lui caramitru. Daca te temi ca te imbolnavesti la Biserica sarutand Sf. Icoane si Impartasindu-te, atunci ești necredincios. Stai acasa necredinciosule. Dar te apuci si mai tulburi si pe altii. In Sf. Potir dupa Epicleza este Insusi Dumnezeul Om Iisus Hristos Inviat. Sfanta Impartasanie este Insusi Trupul si Sangele Sau. Este imposibil sa te imbolnavesti impartasindu-te cu aceeasi linguriță. Dar necredinciosii gasesc motive. Sa nu se apropie atunci, pana devin credinciosi. Iar daca nu devin, niciodata. Lasa-i in intuneric daca asa vor. Dar tu ca Patriarh sa le faci jocul hulitorilor, facand pogoraminte dupa mintile lor bolnave de necredinta, asta inseamba ca te-ai lepadat de Sf. Icoane si de Sf. Taine in mod voalat, ” civilizat”. Acestia nu vor avea sfarsit bun. Mare ticalosie acest comunicat. Auzi !!! Sa-si aduca fiecare lingurita lui !!! Cata nebunie. Pai ce spune Preotul cand iese sa Impartaseasca oamenii ? Cu frica de Dumnezeu, cu CREDINTA si cu dragoste sa va apropiați. Unde este credinta ? Este la ordinele Organizatiei Mondiale a Sanatatii, care este organizatie criminala pentru reducerea populatiei prin vaccinuri, medicamente, planing familial, modificarea baremurilor la diabet … Ca sa creada omul ca are diabet si sa devina sursa de miliarde pentru blestematele de concernuri farmaceutice. Astia daca nu se pocaiesc, nu vor avea sfarsit bun.

    Apreciază

  • Em mereu am avut in inima o dorinta puternica de a merge la manastire, dar am ales sa ma casatoresc. Voiam sa ma duc la manastirea Petru Vods, dar cand am vazut ca staretul l-a dat afara din manastire pe un monah in varsta care statea in scaun cu rotile si se deplada greu cu 2 carje, doar pt ca impartea pliante cu sinodul din Creta, am renuntat. Nu puteam sa accept calugaria cu pretul tacerii.

   Apreciază

 5. Cu Dumnezeu chiar ca nu trebuie sa ne punem EL ESTE ATOTINTELEPT ATOT BUN SI PERFECT IN TOATE…daca nici sa clipim nu putem fata EL?! am cartit mult si eu la viata mea fara sa-mi dau seama de prestiinta si infinita LUI iubirea fata de mine si aproapele…ca mireni Il stim oe Dumnezeu 1%poate chiar mai putin…ideea e sa acceptam crucea care o avem de dus…si cum spunea si Florean :viata de aici e trecatoare; cealalta e vesnica.

  Apreciază

 6. Daca nu gasesti o nevasta , nu inseamna ca nu esti facut , ci trebuie tu sa simti treaba asta , dumneavoastra parinte cand ati devenit calugar ati avut chemare , ati simtit-o in suflet , la fel si casatoria si cealalta .

  Apreciază

  • Tinerii trebuie sa se placa mai intai. Altfel „chemarea” (sau orice ar fi ea) e in van…
   In problema „placutului” (sau a „indragostitrii” ..spune-i cum vrei) aici parerea mea e ca Dumnezeu nu se amesteca sa forteze lucrurile.
   Este vointa libera primita de la Dumnezeu a celor doi tineri candidati la insuratoare.

   Apreciază

 7. Convoaca Iohanis CSAT si dispare coronavirus din Romania.Ce prosteala …
  E vinovat Arafat ca vine disperata diaspora acasa .Ii salveaza Iohanis cu CSAT-ul…mai bine ramaneau in Italia ca erau mai in siguranta decat in Romania cu un guvern incompetent si antiromanesc.
  Mai pleaca un guvern de dreapta si Arafat ramane pt ca merita.

  Apreciază

  • Coronavirusul asta moare la temperaturi intre 25 si 30 de grade. Moare daca te speli pe maini cu sapun, dezinfectanti pe baza de alcool. Deci la vara moare SIGUR. Trebuie igiena, rugaciune, Spovedanie Sf. Taine, Sf. Liturghie Duminica. In China la 1,4 miliarde, nu au murit decat 1200 de oameni. Copiii sub 9 ani, nu au murit niciunul. Deci la sauna, dus cald, moare sigur. Numai sa nu iesi in frig apoi imediat. Vaccinul este gresit ca principiu medical. Baga in om mortaciuni, virusi morti… ma refer la vaccinurile de acum 100 de ani. Dar azi baga nanocipuri SIGUR. Pentru asta e acest virus : sa bage frica in oameni si apoi sa le bage vaccinuri cu nanocipuri, sa elimine banii cash, ca sunt infectați cu virusul. In China banca centrala spala acum bancnotele. Oameni innebuniti de satanisti, panica, tampenie. Parca tastaturile sau touchscreen-pentru moneda virtuala, nu ar putea fi infectate…. Prostie omeneasca sporita pe fondul fricii. Legatura coronavirus-5G. Nanocipurile se activeaza la caldura corpului-unita cu 5,4,3,2,1 G, adica gigaherti-gama microundelor. Cele mai calde regiuni din corpul uman sumt fruntea si mana dreapta. Frecventa microundelor este invers proportionala cu lungimea de unda a antenei. Lungimea de unda a antenei este direct proportionala cu dimensiunea antenei. Telefonia celulara merge pe microunde, adica gama gigahertilor. Gigahertii corespund la dimensiunile nanometrice ale celulelor umame care pot fi considerate antene ce emit sau recepteaza frecvente. ADN-ul are 12 nanometri. Nanocipurile din industria civila au dimensiunea de 10 nanometri, deci sunt putin mai mici ca ADN-ul. La industria militara poate au ajuns la picometri, picocipuri. Am vazut un film. Nanocipurile nu se vad nici la microscopul electronic ci numai la cel atomic. Cu cat creste viteza de transmisie a datelor mobile-care este direct proportionala cu frecventa antenelor din telefoanele mobile, adica 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7GHz….1G, 2G, 3G, 4G, 5G, 6G, 7G-viteza datelor mobile, cu atat creste agitatia-frecventa celulelor umane, animale-pasari, biologice-plante, copaci… De aia se incalzeste creierul de la vorbit mult la telefon, stat mult pe laptop, net, tv. Deci creste caldura organelor corpului pana SE POATE ARDE organul din apropierea antenelor giga din aparte, se ard neuronii. Telefonul mobil, laptopul, tv pot fi asemanate cu niste cuptoare cu microunde care incalzesc toate celule corpului instantaneu, nu ca la foc de aragaz din exteriorul corpului spre interior, ci tot corpul deodata, toate celule lui deodata. In orasul Wuhan-China de unde a aparut coronavirusul erau doua lucruri rele : un laborator de cercetare in arme biologice si mii de antene 5G. Japonia are 6 si 7 G. Ei considera pe europeni a fi inca in evul mediu la tehnologie. Mandria lor da pe afara. Acest coronavirus, se pare ca isi face mutatii genetice la 5G. Eu am facut Facultatea de Electronica si Telecomunicatii – specializarea Telefonie. Iasi, promotia ’91 – 96′. Apoi Teologie Ortodoxa Iasi-Pastorala, 96′- 2000. Coronavirusul a aparut in China in anul in care China a egalat PIB-ul SUA, adica 2020. China are un plan secret de distrugere a SUA, plan dezvaluit de catre un bogatas chinez fugit in SUA. China a reusit sa isi puna in Hong Kong conducere pro-China. In toamna 2019 au fost milioane de oameni in strada in lupta cu conducerea Hong-Kong care voia alipirea la China. China are acum calculatorul cuantic care depaseste de milioane de ori cele mai tari calculatoare SUA. In China sunt mii de silicon valey. La facultatile chinezesti de IT sunt la admitere 2000 pe un loc. Cand sunt examene, se opreste circulatia pe strazi ca sa nu fie galagie. Au investit miliarde in educatie si tehmologie. Au cel mai mare sistem de urmarire faciala din lume. Cea mai dezvoltata inteligenta artificiala. Aproape au ajuns nivelul de inarmare a Rusiei. Au cea mai mare foame din lume-ca sunt 1,4 miliarde. Au peste mult in marea chinei de sud, dar acolo le fac probleme sua. Daca cineva se atinge de hrana lor, il mananca de viu. Un tanar chinez este filmat cum mananca broaste de vii intr-un magazin iar vanzatoarea ii face cu ochiul. Nu-l au pe Hristos cel Ortodox. Au vreo cateva sute de Sfinti Muceici Ortodocsi de la revolta boxerilor din 1900. Musulmanii sunt monitorizati continuu acolo. Isis-ul din Siria a fost zdrobit si de nemaipomenitele tancuri ultrarapide chinezesti. Au trenul cel mai rapid din lume : peste 600 km la ora. Germania are trenuri pana putin peste 300 la ora. Sunt ascultatori de conducerea comunista Xi Jipeng. Se multumesc cu putin, sunt foarte muncitori. Care chinez face probleme, il ia de acasa, de pe strada si… in lagar, apoi ii organele de viu. Incearca transplantul de cap la om. Au cea mai mare viteza de construncie de poduri si zgaraie-nori din lume. Daca ar fi ortodocsi, lumea imtreaga ar trece la Ortodoxie. Cerul Sfintilor ii așteaptă la Ortodoxie. Pentru ce le-au facat acum bancherii jidani din city-ul londonez prin unealta lor sua, este de aștepta un contraatac fara mila asupra sua si bancheri. Italia are pe Salvini-antiue declarat. UE este organizatie iudeo-masonica. Zilele tov. Merkel-evreica bolsevica sunt numarate. Sf. Paisie Aghioritul : „Va aparea un nou hitler si un nou mussolini.”. Proorociile nu le dispretuiri.

   Apreciat de 1 persoană

   • Nu sunt iubitor de chinezi sau iranieni, ba dimpotriva.
    Doar ma mir, nu contrazic: de ce nu sunt si ei crestini ortodocsi?
    Va multumim parinte pentru atatea informatii despre chinezi. De unde le aveti?
    Eu lucrez cu ei zi de zi, sunt sefii si colegii mei, ma rog pentru ei si cred ca ar fi foarte buni crestini ortodocsi, mult peste europeni sau americani. La fel si cu iranienii, am fost coleg de munca cu iranieni. Nici iranienii si nici chinezii nu beau alcool si nu fumeaza tutun (sau altele), sunt familisti ar fi foarte buni de crestini ortodocsi.

    Apreciază

   • Acestea le-am citit pe net. Iranienii sunt musulmani. Chinezii sunt sau atei comunisti-nu stiu cat la suta sau budisti, confucianisti, rom – catolici. Mai au si ff. putini ortodocsi. Moscova si Siberia sunt pline de chinezi. 1 milion de chinezi in Siberia. El nu vor numai Siberia ci Rusia intreaga, ca si ungurii-nu vor numai Ardealul ci România intreaga. Vor ajunge in razboi pana la Urali. Aici Occidentul ii va opri cu o arma psihotronica care ii va face legume. Vor intra si pe la noi, spre pedepsirea noastra, daca nu ne vom pocai. Unii chinezi din armata vor manca oameni.

    Apreciază

   • Parinte ,iertati-ma ,dar eu cred ca trebuie sa ne gandim un pic ,si sa ne punem in mintea acestor satane care sunt in spatele acestui haos mondial instaurat de isteria prezentei acestui virus. Cui seveste si care este scopul ?Din toate numerele ,procentele cu infectati rezulta ca nu depasesc si se incadreaza in limitele unei gripe normale ,chiar cu mortalitate mai scazuta.Mai mult virusologi importanti declara foarte clar ca este doar o gripa ,un tip de gripa din atatea altele cultivate si spreiate cu avioanele deasupra tuturor oraselor de catre marile corporatii farmaceutice ,SI CA NU ESTE O PANDEMIE.Atunci de ce atata tam -tam si pumnul bagat in gura acestor medici virusologi specialisti ,ultimul fiind directoarea Gismondo a laboratorului de virusologie din spitalul Sacco din Milano ,care isi va pierde foarte probabil postul pentru ca merge contra vantului.???
    Raspunsul poate fi „O SIMULARE.”
    Cunoastem intentiile declarate ale acestor satane de a reduce populatia globului si sa zicem ca sunt un pic in dubiu daca sa o faca in mod direct prin razboi nuclear sau mai putin dezastruos prin pandemii cu virusi letali .DAR in afara simularilor pe computer nu au o statistica reala ,a eficientei unei asemenea metode .De ce ?? pentru ca NU AU ACCES la datele reale cu privire la numarul si procentele de infectare si raspandire in fiecare tara.Si atunci de ce sa nu folosesti mass-media care este controlata de ei aproape complet si sa mentii o stare de panica si psihoza continua,si sa fortezi guvernele ,multe marionete ,sa emita o lege prin care toti cetatenii sa fie testati si apoi de ce nu vaccinati!!! doi iepuri dintr-o lovitura. 1)AU statistica completa e eficientei raspandirii virusului la nivel mondial in realitate ,deci cifre reale ,care le vor permite in viitor sa lanseze un virus cu adevarat letal a carui manifestare si perioada de incubatie probabil este identica cu cea a corona virus ,repet dar letal.2)Pot lansa aceasta campanie de vaccinare obligatorie ,unul din obiectivele lor cele mai inversunate in care sa te infecteze in continuare cu toate mizeriile otravitoare
    Voi ce ziceti?? Ca mie imi vine in minte MILUIESTE-MA DOAMNE IISUSE HRISTOASE.

    Apreciază

  • Raed Arafat este ministrul noii ordini mondiale pentru „situatii de urgenta” in Romania.
   La fel cum Isarescu Itzic este ministru de finante… Ambii sunt la fel, cozi de topor.

   Apreciază

 8. Astazi i-am cumparat prietenei mele o pereche de carje medicale. Ati citit bine, carje.
  Momentan nu se mai poate deplasa.
  Cu aceasta ocazie i-am spus ca dupa operatie trebuie sa ne casatorim, sa fim in „randul lumii” cum se spune.. Practic am cerut-o de sotie. Nu e chiar romantic, dar… asta e situatiunea. N-am ce-i face.

  Apreciat de 1 persoană

   • Planul meu este sa o duc la botez – Intreita Afundare,
    In numele Tatalui, Al Fiului, al Sfantului Duh Amin.
    E schioapa, o pacalesc eu cumva. Daca nu, o las schioapa cum e.
    Pana nu se boteaza nu ma las cu prietena mea jidanca. Mi-e foarte greu sa recunosc, eu fiind antisemit si urator de jidani dar asta e. Nu mai e loc de dat inapoi.

    Apreciat de 1 persoană

 9. Nu toti evreii sunt cu bani. Prietena mea evreica are sora si cumnatul multimilionari, ne invita in fiecare duminica la palat, la masa de seara (dinner). Noi suntem oameni de clasa medie, ne trezim dimineata la 7, oameni destul de munciti, stresati, nevoiasi.

  Apreciază

 10. Si guvernele de tradatori basescu si orban- iohanis cu serviciile, preocupati de sanatatea romanilor in situatii de urgenta au vrut si vor sa-l inlature din patriotism pe Arafat. Doar simplul fapt ca-i incomodeaza e semn ca Arafat TREBUIE sa ramana.

  Apreciază

   • Si eu am incredere in Bashar al Siriei. A salvat si aparat crestini, e-adevarat ca nu e botezat ortodox dar a salvat multe vieti.

    Apreciază

   • ,,romani invatati de la STEFAN CEL MARE care cu o mana de oameni ii tinea pe tatari la Nistru si pe turci la Dunare ,,
    Parintele ARSENIE BOCA

    Iar patriarhul sa numai dea binecuvantari pentru ,,megamoschei ,, cu dracu nu se sta la discutii …sunt foarte inventivi si lucratori in a prigoni BISERICA ORTHODOXA ,slugile intunericului lucreaza adica statul mamona sau unealta lui antihrist insa avem Aparatori Mari pe acest pamint pentru Sfanta ORTHODOXIE adica SFINTII TEMINTELOR COMUNISTE.

    Sa ne aparam Dreapta Credinta Orthodoxa , saracia , nevoile si neamul pentru Slava lui DUMNEZEU IN TREIMEA SFANTA pe acest pamint.

    Biserica este a lui HRISTOS si portile iadului in veci nu o vor birui .

    Apreciază

 11. Daca urmarim atent declaratiile vom observa ca ni s-a zis adevarul despre virus.Adica merge cu antiviralul existent si pana acum , cu apa, sapun si spirt si sa nu luam antibiotice ca sa nu distrugem imunitatea organismului.Ce vrem mai mult? Adevarul gol golut.Cine are urechi sa auda cine nu sa rupa marketul si farmaciile disperat. Cred ca mai bune decat antiviralele din farmacii sunt cele din plante si stimularea sistemului limfatic si detoxifierea rinichilor tot cu plante. N u neaparat pt virus ci ca un detox periodic.O cura de dragaica, tinctura de frunze de maslin, ulei esential de eucalipt, oregano si arbore de ceai plus plantele pt rinichi . Eu de 11 ani nu am luat antibiotice nici la pneumonii. Plantele sunt lasate de Bunul Dumnezeu ,nu chimicalele.

  Apreciază

  • Oregano-esenta de oregano. Mi-a dat o D-na Profesoara de engleza romanca din America o sticluta de esenta sau ulei de oregano pentru raceala. Puneam numai cateva picaturi intr-o cana cu ceai. Avea un gust groaznic-a benzina-petrol-motorina, dar in cateva ore erai sanatos.

   Apreciat de 1 persoană

 12. Cheia sistemului imunitar o reprezinta sistemul limfatic , canalizarea organismului.Limfa curata spatiul interstitial, din jurul celulei de virusi, bacterii, toti agentii patogeni, toxine etc si le elimina prin emonctorii, adica caile de eliminare ale organismului: rinichi, piele tract gastro cu colon. La fel de importanta ca si limfa este glanda suprarenala prin medulo si cortico suprarenala.Cand medicina este neputincioasa ne vorbeste de boli autoimune.In realitate este vorba de un sistem limfatic supraincarcat, blocat.Oculta nu este interesata sa puna accentul in facultatea de medicina pe limfa.
  Pt.mai multe amanunte a se vedea www grapegate.com

  Apreciază

  • Cheia sistemului limfatic este Dumnezeu: Tatal , Fiul si Sfantul Duh.
   In ecuatie mai e si omul care-si bate joc de sistemul limfatic daruit de Dumnezeu,
   Mai e si vrajmasul – ochii intunericului – care il uraste pe om.
   Mai sunt si pacatele parintilor, stramosilor.
   Dumnezeu este cheia tuturor lucrurilor.

   Apreciază

 13. Care-i mare fraier își pune nădejdea de vindecare in vaccin….atât îi mai lipsește..ca pe urma vede el pe dracu…cred ca si dracii se mira de rautatea celor ce fac rau lumii ….Sf.Andrei cel Nebun pt.Hristos zice ca in vremurile din urma oamenii vor fi mai rai ca dracii…telefoanele de-aia au fost inventate ca sa tampeasca lumea si sa ajunga un idol telefonul.

  Apreciază

 14. Nu-l vad rau pe legionarulortodox doar putin suparat ca nu stie ce alegere sa faca…nu este buna tristetea ca ne arunca in deznadejde ..am patit-o de mult ori.Sf Serafim de Sarov ne undeamna sa fim fericiti. cu masura .Dumnezeu iti va da gandul cel bun dacă te rogi staruitor.

  Apreciază

  • In pincipiu, Eu vreau sa ma insor, dar e foarte greu, nu gasesti o fata.
   DAR! ….de ani de zile pot spune ca nici la stadiul de intalnire in oras nu prinzi…fara masina, vila si bani, este extrem de greu sa gasesti o femeie.

   Cand esti monah, te mai acopera Dumnezeu, slujba , rugaciuni, ai un statut, poate esti preot….dar cand esti singur ispitele sunt de peste tot, si tu nu ai nici o cruce pe care ti ai asumat sa o duci.

   Casatoria, e lucru mare tare, pai femeia aia e posibil sa aiba copii cu tine, pai tu tre sa fi bun din toate punctele, si sanatos, si descurcaret, si chipes, sa invarti si banii, si volanul, sa stii sa tunzi iarba in curtea vilei….

   Apreciază

   • Ce naiva e lumea:se teme de corona-virus dar de iad nu se teme!!! Virisul provocat de masonerie e o manipulare de a primii lumea vaccinul cu nanocip sub pretextul bolii…unii se imbolnavesc mai grav decat ar trebuii din cauza atuosugestiei. Sf Maslu, postul, rugaciunea, spovedania si Impartasania omoara tot ce-i rau in noi:bolii sufletesti si trupesti.Doamne nu ne lasa pt.rugaciunile Maicii Talle !amin!

    Apreciază

   • Dupa aceasta panica aiuristica va apare solutia satanistilor : „Un vaccin care te omoara in decurs de 6-12 luni.” Se vor bate mulți stand la rand ca sa-l ia. Apoi vor activa nanocipurile din el si planul lor este sa ramana 500 de milioane de oameni pe tot pamantul. Vor imprastia virusi cu dronele peste tot. Nu trebuie primit nimic de ce prezinta astia oficial la tv-radio. Presa e aservita globalistilor satanici.

    Apreciază

 15. Bot in bot cu o lepra mica… Prefacuta aia mica de Targul Iesilor?
  Citez din… „Ziarul de Iasi”? Am uitat…Sunt senil deja. Wow Ziarul de Iasi frate.. cutare.. nu-stiu-ce…how how..
  Ziarul de Iasi!
  Asadar Targul Iesilor, Hola! Luati aminte la Targul Iesilor – buricul Pamantului fratzilor!
  https://www.ziaruldeiasi.ro/stiri/director-oms-lumea-nu-este-pregatita-in-fata-epidemiei-daca-as-avea-covid-19-as-vrea-sa-fiu-ingrijit-in-china–244959.html
  Cica „lumea nu este pregatita..” Director OMS: Lumea nu este pregătită în fața epidemiei. Dacă aș avea Covid-19, aș vrea să fiu îngrijit în China”. Va dati seama ce-ar fi daca ar avea covidul…
  Pai atunci sa emigram in China, cu nevasta, cu catzel, cu canari si papagali – pasari cantatoare…
  Sa fim cu totii una si sa ne pupam in bot „Piata Independentii – Caragiale”.
  Dupa ce l-ati omorat pe Sfantul nostru, Corneliu Zelea Codreanu… haide-ti sa ne pupam bot in bot!

  Bot in bot cu o lepra mica… prefacuta aia mica…

  Apreciază

  • OMS este organizatie criminala cu acte in regula si argumentata cu idolul stiintei medicale farmaceutice mincinoase. Au modificat toate baremurile pentru diabet si alte boli numai si numai ca sa se creada omul bolnav si sa-i bage pe gat medicamente care-l fac si dependent si ii si scurteaza viata. OMS-mafia farmaco=miliarde de dolari, euro pe luna.

   Apreciază

 16. Pentru toti politicienii din Romania si votantii lor, psd, pnl BLESTEM:
  „Va iau norocu’n pipeta
  Si mortii-n racheta
  Ca-mi incape (cu success) creierul? Poate intr-o alta disketa…
  Sunt perfect internabil? Poate pe alta planeta…
  youtube.com/watch?v=bZX3p-KPVKI”

  Apreciază

  • Dumnezeu sa te ajute. Dar acum toata lumea e setata pe minciuna asta de coronavirus. De fapt, nici nu exista acest virus, dupa unii. Chinezii au facut acum cativa ani un vaccin numit SARS la oameni si acum isi face efectul : din raceala dau in pneumonie si cad morti din picioare. Au acolo si cel mai poluat aer. Nu toti, ci mai ales cei care au fost vaccinati, sunt in varsta si au boli cronice. Satanistii mondialisti vor sa omoare oamenii in varsta. Am citit si varianta aceasta.

   Apreciază

 17. Ieromonah, ar insemna sa te expui daca faci videoclipuri, ar fi foarte tare, dar faci parte din B.O.R, oare nu vor spune nimic conducatorii din sinod? E foarte greu sa vorbesti de „celebrele subiecte”…adevarate.
  Multi vor intreba daca ai binecuvantare de la ierarhul locului.

  Apreciază

  • Eu am binecuvantare din clipa Tainei hirotoniei ca preot. IPS Teodosie mi-a spus asa : „Cere de la Dumnezeu darul milosteniei si sa faci cunoscuta voia lui Dumnezeu oamenilor.” Pe langa ce am invatat de la P. Justin, ma conduc si dupa acest cuvant-rugaciune. ” Insa inca nu am postat nimic pe youtoube. Altii m-au filmat si au postat ei pe canalele lor. Am si eu un canal dar nu l-am mai folosit din 2016. Si atunci altul m-a postat acolo. Acum nu am laptopul cu mine. Scriu de pe un telefon. O sa incerc.

   Apreciază

   • @legionarul ortodox roaga-te 40 de zile cu candela aprinsa la SF.NICOLEA, SF.MC.ADRIAN SI NATALIA..TE VOR AJUTA CU SIGURANTA! Crede-ma ca mai sunt si fete cum iti doresti tu; putine dar sunt 🙂

    Apreciază

 18. 26.02.2020

  Patriarhi (sau mitropoliti reprezentanti) ai tuturor bisericilor ortodoxe, s-au intalnit la AMAN, in Iordania!
  Biserica Ortodoxa Romana, a fost reprezentata de un Mitropolit!

  Apreciază

  • M. Nifon a declarat la Busan-Coreea ca… ” De atat de mulți ani de la Sf. Apostoli, de 2000 de ani, nu se mai stie care o fi Biserica adevarata.” Nu a retractat niciodata. Nu l-a mustrat nimeni dintre arhiereii romani. Numai vreo trei Arhierei greci. Nu s-a luat nici o masura cu el. Sa nu mearga cumva pe urmele lui corneanu-care s-a impartasit la greco-catolici.

   Apreciază

 19. legionarule-ortodox,
  iarta-ma ca te intreb…dar tu ai un duhovnic bun la care sa-i spui supararea ta?
  un duhovnic care sa te indrume , sa-ti dea randuiala potrivita de rugaciune , sa se roage si el pt tine sa-ti gasesti linistea sufleteasca?
  sau esti asa singur de capul tau… ?
  un duhovnic bun te poate ajuta si sa-ti gasesti ceea ce-ti doresti !
  poate tu trebe sa-ti cauti mai intai un duhovnic bun caruia sa-i poti spune orice te framanta si el sa ia asupra lui si cu binecuvantarea lui sa faci tot ce-ti zice ca din gura lui Dumnezeu 🙂
  asa era unu care , venit din armata, vroia sa-si gaseasca o mireasa cu care sa faca casatorie , dar asa ca fratii, stii? si s-a dus la pr. Cleopa Ilie si i-a spus daca are vreo fata care ar vrea asa si asa….si o platit 40 de Sf. Liturghii ! si apoi a venit la Pr. Cleopa una tot asa cu aceeasi dorinta si a lasat nr de telefon si a platit 40 de Sf. Liturghii !
  si pr. Cleopa le-a dat binecuvantare pt casatorie alba .
  Deci prin intermediul asta mai poti gasi o fata cuminte , fara pofte de avere si alte comoditati , modesta , smerita, gospodina, credincioasa si frumusica pe deasupra 🙂
  tre sa fie si de astea destule , ca doar nu le-a inghitit pamantul pe toate( pardon….adica nu le-o mancat Raiul pe toate ) 🙂 numa n-ai dat tu inca de ele !
  tre sa te mai rogi, sa mai cauti asa cum se cauta perlele sau pietrele pretioase !
  De ne-om pune la rugaciune pt tine toti astia de aici depe blog pt tine….trebe sa indeplineasca Dumnezeu rugaciunea 🙂
  care ti-e numele de botez sa te punem la un pomelnic acu in Postul Mare ?!
  Doamne ajuta !

  Apreciază

   • Doamne fereste!
    da unde vedeti ca as fi zis ca e o regula?!
    mi-a venit in minte exemplul ala cum s-au gasit unul pe altul pt asa ceva . Asta e minunea , adică !
    Aia e o exceptie .
    aceia vroiau sa se faca monahi din tinerete , dar din cauza parintilor n-au putut , asa o fost imprejurarea …
    no in fine… ideea din context e ca daca apelezi la rugaciunile duhovnicilor si la 40 de Sf. Liturghii iti implineste Dumnezeu cererea spre folosul tau , atata tot !
    Doamne ajuta .

    Apreciază

 20. Poate un om sa tina post fara sa greseasca deloc?,daca eu am mancat de post si pe urma am gresit ala nu este post ,exista oameni care nu au postit niciodata dar s-au mantuit ?.

  Apreciază

  • . Tine post si spovedeste-te. Ai cazut, ridica-te si te vei mantui. Dracu ne numara caderile. Este psihopat, se hraneste cu pacatele, scarbos, pervers, uracios, blestemat, ucigas de oameni, sporind in rautate si viclesug cu fiecare ceas, invins desavarsit inainte de Judecata finala. Dumnezeu ne numara ridicarile. Este desavarsit nobil, mult milostiv, Singurul iubitor de oameni pana la jerta suprema de pe Cruce pentru ei, Viata si de Viata facator, lesne si desavarsit iertator.

   Apreciat de 1 persoană

 21. In filmul sarea pamantului sfintii rusi nu mai dadeau binecuvantare pt casatorie, afirmand ca nu mai e vremea pt casatorie si nasterea de prunci.Daca-i predai sistemului ii predai lui mamona.Casatoria nu mai este pt mantuire in aceste vremuri.Ziceau astea de prin anii 1990- 2000.

  Apreciază

 22. Pe langa razboi, cutremure, foamete, epidemii – si alte lucruri dramatice care sunt de la Dumnezeu dupa cum spunea marele nostru Petre Țuțea, iata in vremurile noastre apare un pericol nou, nemaivazut si nemaiauzit:

  Acest pericol aparent inofensiv nu are nimic de la Dumnezeu. Este 100% de la cel rau.

  Apreciază

 23. Precum OMS sunt si securistii romani. Exemplu: am descoperit ca fiind veridice toate informatiile furnizate de dr.Robert Morse si foarte eficiente tratamentele naturiste propuse de el.Site ul sau abunda in informatii , ghiduri si ne explica si cum sa ne preparam singuri formulele de tratament.Pe internet , pe you tube erau postate o multitudine de consultatii gratuite pt toate afectiunile.Constatand eficienta formulelor sale pe propia piele , preparate de mine din plante din flora spontana am diseminat informatiile pt a se bucura si semenii mei ce se chinuiau cu diverse meficamente fara rezultat.Ce credeti ca s-a intamplat? Au disparut toate informatiile de pe site- ul dr.Robert Morse si consultatiile de pe you tube.In multe consultatii deconspira mizeria industriei farmaceutice si planul sceleratilor.Pe you tube au ramas cateva,astfel incat oamenii sa nu se mai foloseasca. Securistii romani tradatori, anti a tot ce- i roman si romanesc lucreaza impotriva propriului popor.Pana si in SUA l-au pasuit pe Morse cu site-ul informatiile si pretutindeni in lume,numai idiotii de securisti romani in excesul lor de zel tradator s-au bagat in seama, slugi obediente.Nu ii vizez pe securistii cu vreo urma de constiinta daca exista…si daca exista, nu se simt, de parca nici n-ar exista.

  Apreciază

 24. Nu exista rau ci numai „cel rau”. Intunericul nu e doar absenta filozofica luminii. Intunericul are ochi, urechi…
  intunericul e cel rau care vede, aude…

  Apreciază

 25. Am citit, multe povete si istorisiri, + carti intregi duhovnicesti + BIBLIA toata, spovedit, Impartasit, Duhovnic, mers la slujbe, pelerinaje, de ani de zile…
  Sunt unii care, parca traiesc in catune uitate de lume, femeia din sec XXI, nu mai este femeia de pe timpul unuia sau a altuia duhovnic.
  Cati dintre voi, unde mergeti la parohii , la manastiri, sunt sau nu fete singure, de 25, 30, 35, 38, 40 de ani??? Sunt enorm de multe. Le-ati intrebat de ce nu se marita? Nu prea…
  Sa nu va fie mare mirarea, daca fetele din lume, care merg rar la biserica ortodoxa, dar au copii, o sa se mantuiasca mai repede, ca cele care rup portile bisericii, la toate slujbele, ani de zile, si nu se marita nici nu se calugaresc.
  Ce sa faca Duhovnicul, sa te peteasca? Este o varianta…pai in primul rand nu prea merge tineret la biserica, si fetele care vin ori sunt maritate cu arhitecti, medici, oameni de afaceri, ORI MATERIALISTE, ori sunt de alea habotnice, care se cred mirese duhovnicesti DE ACELEA, CARE SPUNEAU SI CALUGARII DIN MANASTIRI, CA NU FACI NIMIC CU ELE , CHIAR DACA SUNT FETE DE BISERICA.

  TREBUIESC MUSTRATE, SA NU MAI STEA CA APA PRIN CAZANE…SA SE MARITE…NERUSINATELE!

  Apreciază

 26. Dupa un raspuns asa de bun…..
  „doar cineva profund incult din punct de vedere religios și rupt total de realitatea spirituală poate fi contrariat de recomandările duhovnicești ale unui om al Bisericii, poate sugera viclean închiderea fie și temporară a bisericilor (spitale duhovnicești), sau poate ironiza nătâng puterea vindecătoare a credinței și a simbolurilor sale (ungerea cu Sfântul Mir, semnul Sfintei Cruci, Apa Sfințită etc)”, a declarat Vasile Bănescu care,a „uitat”sa mentioneze Sfinta Impartasanie !
  https://www.activenews.ro/stiri/Raspunsul-BOR-dupa-ce-useristul-Andrei-Caramitru-a-spus-ca-vrea-inchiderea-bisericilor-pe-fondul-aparitiei-noului-coronavirus-160267
  Urmeaza o decizie hulitoare:
  https://www.activenews.ro/stiri/Patriarhia-Romana-cedeaza-presiunilor-seculariste-si-recomanda-credinciosilor-sa-evite-sarutarea-icoanelor-si-dupa-caz-sa-aduca-lingurita-de-acasa-pentru-impartasanie.-Reactii-virulente-din-lumea-ortodoxa.-Caramitru-exulta-160298
  Or fi gindit cind au propus sa se dea Sf.Impartasanie cu lingurite de unica folosire???
  Si dupa folosire,ce faci???….le speli…le arunci???
  Doamne lumineaza ochii mintii si inimii noastre.

  PS:de ce s.or mai fi intilnit in Iordania….nu stiu ca,n.au luat nici o decizie,totul este schismatic ca.nainte!?!

  @Florian
  Doamne ajuta.

  Apreciază

  • Am scris mai sus impotrica comunicatului hulitor „civilizat” al Patriarhului. In privinta comunicatului de la Amann, mai bine nu se intalneau !!! Sa spuna ei ca Patriarhi ca sunt trei religii avraamice : crestinismul, iudaismul si islamul !!! asta e lepadare de Hristos. Asta numai Nifon a propus-o. Exact ca la cursurile de ecumenism de la Targiviste. Pai s-a rastignit Patriarhul Avraam pentru noi ? Daca in cartea blestemata numita coran se hulesre Sf. Treime, iar otravitii de evrei il hulesc pe Adevaratul Mesia Iisus Hristos, cum sa spui ca cele trei religii sunt avraamice ? Sunt platiti de evreii ecumenisti. Asta e. De acestia numai un razboi ne scapa.

   Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s