Noi Mucenici Romani(3) : Valeriu Gafencu

Valeriu Gafencu va fi canonizat ! | Bucovina Profundă

„Am tăria să mărturisesc că sunt un om fericit întrucât am văzut un om în care via, gândea, zâmbea, trăia şi biruia Hristos…”

Viata lui se cunoaste de cativa ani : s-a nascut in Basarabia, la Sangerei in Ajunul Craciunului anului 1920, deci la 24 dec.1920 si trecut in vesnicie la 18 februarie 1952. A fost seful Fratiilot de Cruce din Iasi si a fost arestat din ordinul maresalului Ion Antonescu, care dupa ce acesta s-a folosit de legionari timp de cinci luni, i-a arestat cu zecile de mii. Intre ei a fost si studentul la Drept, Valeriu Gafencu   https://fericiticeiprigoniti.net/valeriu-gafencu/1695-marturie-despre-sfintenia-si-mucenicia-lui-valeriu-gafencu

http://www.cuvantul-ortodox.ro/valeriu-gafencu-un-sfant-in-mijlocul-iadului-de-pe-pamant-un-om-in-care-via-gandea-zambea-traia-si-biruia-hristos/

Impresioneaza faptul ca la doar 32 de ani a ajuns matur duhovniceste si a primit din Dreapta Mantuitorului cununa sfinteniei si a muceniciei. Rugator cu Doamne Iisuse … invatata din Filocalie, spovedindu-se la P.Arsenie Boca, Valeriu Gafencu indeamna si pe surorile si mama sa sa se spovedeasca la el. Aici sa ia aminte cei care se incumeta sa-l numeasca inselat pe P.Arsenie Boca, ca acesta i-a fost duhovnic Sfantului Inchisorilor. In cei 11 ani de puscarie pentru Hristos, in prigoana comunista trece prin grele incercari sufletesti si trupesti pe care le biruieste cu ajutorul Mantuitorului si Maicii Domnului. Martorii si prietenii sai spun ca se invrednicise sa primeasca darul rugaciunii neancetate, de unde mai apoi s-a invrednicit sa primeasca harisma inainte vederii. Prin aceasta Dumnezeu a ajutat 250.000 de detinuti romani sa fie eliberati din temnitele si lagarele comuniste, 250.000 murind in inchisori. Cum s-a intamplat aceasta ?

La Tg.Ocna a fost adus la un moment dat si evreul Richard Wrumbrand, fost comunist militant dar trecut apoi la protestantism. Acesta avea tbc pulmonar. Sfantul Inchisorilor-numit asa de catre P.Nicolae Steinhardt, a avut numeroase discutii cu el pe teme de credinta. Evreul protestant se pare ca a fost impresionat de harul lui Valeriu si unii zic ca s-ar fi botezat chiar ortodox acolo in puscarie. Ca dupa ce a scapat acolo, s-a lepadat de Ortodoxie, aceasta este spre osanda lui.

Iata in continuae o marturie foarte importanta despre cum a murit Valeriu Gafencu, salvandu-l pe Wrumbrand de la moarte, dupa ce i-a daruit streptomicina pe care o primise de la Stratan Leonida : https://www.youtube.com/watch?v=rpEoa-dF364

Se pare ca asa de tare au fost impresionati senatorii americani de Wrumbrand si de fratele sau-mason de grad 33, incat l-au amenintat pe Ceausescu ca daca nu elibereaza toti detinutii politici, vor schimba cursul Dunarii pe teritoriul fostei Yugoslavii si vor devia Dunarea in Marea Adriatica. Atunci Ceausesu a cedat si au fost eliberati 250.000 de detinuti. Iata deci cum a salvat Sfantul Valeriu Gafencu pe cei 250.000 de frati de suferinta, prin care a putut ajunge si la noi aceasta marturie a celor mai multi si mai mari Sfinti din istoria Bisericii neamului nostru. Ioan Ianolide i-a fost printre cei mai apropiati prieteni. I s-a aratat Maica Domnului si a vorbit cu el :

„- Ioane, tu îmi ești cel mai bun prieten, mi-a zis. Dar nu ca prieten vin la tine, ci ca să-ți cer sfat, să mă supun ție. Vrei să mă asculți? – Te ascult, am raspuns eu, dar nu știu dacă voi fi vrednic de încrederea ce-mi arăți. Valeriu Gafencu a plecat ochii și mi-a spus linistit:
– În noaptea asta am privegheat. Așteptam sa vină cântecul colindei mele. Doream să fie foarte frumos. Îl cântam în mine. Îl deslușeam din cerurile înalte din care coboră. Cam greu pentru mine, căci nu cunosc notele muzicale și trebuie să o fac după ureche. Eram deci treaz, lucid și senin, când deodată am văzut că am în mână fotografia Setei (fata pe care o iubise). Uimit de întâmplare, am ridicat privirea și la capul patului meu am văzut-o pe Maica Domnului, îmbracată în alb, în picioare, vie, reală. Era fără Prunc.
Prezența ei mi se părea materială. Maica Domnului era aievea lângă mine. Eram fericit. Uitasem totul. Timpul părea nesfârșit.
Atunci Ea mi-a spus: ”Eu sunt dragostea ta. Să nu te temi. Să nu te îndoiești. Biruința va fi a Fiului meu. El a sfințit locul acesta acum pentru cele viitoare. Puterile întunericului cresc și încă vor mai înspăimanta lumea, dar vor fi spulberate. Fiul meu așteaptă pe oameni să se întoarcă la credință. Azi sunt mai cutezători fiii întunericului decât fiii luminii. Chiar de vi se va părea că nu mai e credință pe pământ, să știți că totuși izbăvirea va veni, dar ca prin foc și prin pârjol. Lumea mai are de suferit. Aici însă e multa credință și am venit să vă îmbărbătez. Îndrăzniți, lumea e a lui Hristos!”

Apoi Maica Domnului a dispărut și am rămas copleșit de fericire. M-am uitat în mână, dar nu mai aveam nici o fotografie.

https://www.apologeticum.ro/2011/02/invaturi-de-aur-lasate-de-sf-mc-valeriu-gafencu/

Om al pacii si rugaciunii, Mucenic in prigoana comunista, aparator si Marturisitor al Ortodoxiei, Sfinte Valeriu Gafencu roaga-te lui Dumnezeu pentru noi.

 

755 de comentarii

 1. Intre dispozitivul wi-fi si modemul usb care este mai nociv? Ambele sunt, insa care dintre ele afecteaza mai putin sanatatea? Va rog , cine stie sa dea un raspuns.

  Apreciază

  • Asa e. Comunicatul Patriarhului este o noua dovada de napostazie, de necredinta, o rusine si hulire a Sf. ICOANE si a Sf. IMPARTASANII. Si pentru ce ? Ca sa nu se puna rau cu gruparea usristilor hulitori de cele Sfinte, neomarxisti ? A nu stiu cata rastignire a lui Hristos, a nu stiu cata hula. Vai de ceasul in care s-a nascut.

   Apreciază

 2. Parinte, va cer un sfat. In ultima vreme pe fond de stres am accese de furie necontrolata. De exemplu
  Astazi la semafor era o chinezoaica cu copilul mic de mana, eu fiind cu masina in trafic.
  Am lasat geamul jos si am intrebat-o politicos daca are coronavirus, ea si cu macacul ei de maimute, cam asa ceva i-am zis. Femeia m-a injurat si am inceput sa o injur si eu pe engleza in argou de mahala greu de reprodus. Am deschis usa, am coborat din masina si m-am indreptat spre ea, femeie cu copil de mana.. Bine ca s-a pus verde si a trebuit sa merg la loc fiindca blocam circulatia, altfel nu stiu ce s-ar fi intamplat, eram pornit sa o fac una cu pamantul cu copil mic cu tot. Doamne ajuta multumesc tuturor de raspuns.

  Apreciază

   • Eu ma inchin Dumnezeului in Treime” Tatalui, Fiului si sfantului Duh.
    Ma inchin si in fata Preacuratei Sale Maici, a Sfintilor Apostoli, Mucenici din vechime dar si din zilele noastre.
    Pe satana il blestem ca fiind tatal minciunii si incepatorul rautatii.

    Cand vedeti chinezi pe strada mergeti la ei si indemnatii-i sa plece la ei in China, le faceti un bine. Altfel daca sunteti „toleranti” cu „iubire crestineasca” mai rau le faceti si lor si voua „crestinilor” toleranti si iubitori de maimute. Nu asta inseamna iubirea aproapelui sa vina altii la tine in tara si sa ajunga sa te manance de viu!

    Apreciază

  • Florian,
   sa te duci s-o cauti pe chinezoaica pe care ai injurat-o si sa-i zici asa : ” ma iertati ca v-am injurat alaltaieri la semafor, v-am confundat cu altcineva…!”. 🙂

   Apreciază

  • @ Florian
   Observ că ești cuprins în ultima vreme de ură străină de Orthodoxie. Ce vină aveau chinezoaica aceea și copilul de propaganda odiosă menită să provoace isterie? Da, este clar o strategie de invazie, făcută de le niște butoane de sus, dar de ce să te legi random de niște oameni, la modul ăsta? Ți-au făcut ție personal ceva, familiei tale, țării, Orthodoxiei, femeia aceea și copilul? Poate și tu ești parte a unei mase de manevră din anumite puncte de vedere, fără să îți dai seama.
   Nu la modul acesta slujești patria și Orthodoxia. Nici political corectness și globalism, dar nici așa. Oameni buni, fiți cu băgare de seamă sub ce duhuri sunteți.

   Apreciază

   • Urmasii vostrii vor in pericol sa fie mancati de vii de catre urmasii lor. Chair daca traiesc in capitalism ei isi educa copiii in cel mai pur spirit comunist-ateu-hulitor, sunt mai rasisti ca albii. Cand noua generatie de chinezi vor ajunge la maturitate atunci sa te tii..
    Eu sunt om ei fiind animale iar tu spui ca de fapt ei sunt oameni eu fiind satanist…

    Apreciază

   • In primul rand multumesc de raspuns.
    Inca o intrebare: ce fel de duh este ala care te indeamna sa-i iubesti pe chinezii care sunt un miliard jumatate in timp ce natiunea ta a ajuns pe la vreo 15 milioane? Ce duh e ala care iti spune sa taci ca pestele-n borcan si sa treci pe langa ei ca si cum nu se intampla nmic in loc sa te duci la ei si sa le spui sa plece la ei in China? Este adevarat ca vom fi judecati atat dupa cuvintele pe care le-am spus cat si pentru cele pe care nu le-am spus la timpul potrivit? Este nepasarea un pacat? Treci pe strada nepasator in timp ce ei vin la tine in batatura inmultindu-se ca lacustele?
    Sigur ca trebuie sa pastram un limbaj civilizat dar asta nu inseamna sa nu le spui verde-n fata sa se care de teama sa nu-i jignesti cumva. Mai cu seama ca exista dovezi ca foarte multi dintre ei sunt trimisi pentru spionaj industrial, in nici un caz nu sunt veniti cu ganduri curate. La fel si cu refugiatii, sunt trimisi in Europa cu un scop pe care multi nu il stiu: copiii de chinezi sau de refugiati
    vor fi cei care vor ucide crestini ca sa-i manance cand se va dezlantui prapadul, exista proorocii in acest sens. Ei nu sunt aproapele nostru cum invata satanistul papa francisc – adevaratul satanist – nu eu..
    Eu nu indemn lumea sa-i injure, sa-i scuipe si sa-i ia la bataie pe strada in schimb va indemn daca-i vedeti pe strada sa mergeti la ei si sa le explicati civilizat ca trebuie sa plece. Daca fiecare roman ar face asta atunci poate ca sfarsitul va fi amanat.

    Apreciază

 3. Au si chinezii sfintii lor ortodocsi, vreo doua sute si ceva… la miliarde si miliarde de macaci – maimute.
  Buruieni si umbra pamantului sunt in ordine:
  – chinezii (maimute, macaci, animale).
  – musulmanii (jeguri si murdaria pamantului).
  – jidanii (rautatea cea veche).
  Noi crestinii ortodocsi suntem umiliti si facuti de ocara aproape in fiecare zi.
  Pana cand sa mai rabdam nedreptatea Hristoase Dumnezeul nostru. Noi crestinii ortodocsi poporul ales sa fim facuti de ocara aproape in fiecare zi? Avem pacatele noastre…

  Apreciază

 4. Parinte Teodot oare mai avem patriarh sau este dupa cum a spus Parintele Ilarion Argatu ,,veti vedea stand pe tron un om care nu va putea sta in picioare pentru ca are picioare mancate de serpi ,,!

  Mai nou au devenit si hulitori sau poate iconoclasti SA FEREASCA DUMNEZEU , insa nu este decat lucrarea antihristului de a batjocori BISERICA lui HRISTOS .
  Dar pentru mucilagiu din BISERICA vom fi aspru cercetati asemeni si noi turma cea neghioaba si proasta care suntem pe marginea prapastiei….
  Sa le spuna careva la acesti hulitori ca puterea de Sfintire a Chipului lui DUMNEZEU adica Puterea Icoanei nu este anulata asa dupa cum vor vrajitoriii adica adumbrirea , sa le spuna cineva ca Sfantul Ioan Botezatorul le a spus ,, va veni Unul dupa mine care va va Boteza cu apa si cu foc si caruia nu i sunt vrednic sa i dezleg cureaua incaltamintelor ,, adica HRISTOS MESIA DUMNEZEU si OM ADEVARAT care s a intrupat acum 2000 de ani in Bethelemul Iudeeii din Fecioara Maria si MAICA DOMNULUI DUMNEZEU , s a rastignit pe CRUCE , a Inviat a treia zi si ne a Botezat cu Duh Sfant si cu foc in Biserica Sa Cea Vie prin Botezul Crestin Orthodox In Numele TATALUI si al Fiului si al SFANTULUI DUH ,amin.

  Asemeni sa le spuna cineva la acesti serghianisti adunati la Aman si raspinditi peste tot cu erezia lor ca o Singura Credinta este Vie ,Dreapta si Mantuitoare adica SFANTA ORTHODOXIE ….restul sunt praf si pulbere .

  De nu vor intelege vor fi siiliti a intelege ADEVARUL pentru a fi Vii in HRISTOS altminteri se vor prabusi ca si portile iadului si nu vor Birui BISERICA LUI HRISTOS ci sunt cozi topor ccare cu cu arhierei cu tot la iad vor merge adica pe talpa iadului.

  Crucii Tale ne inchinam HRISTOASE DUMNEZEULE si Sfanta Invierea Ta o laudam si o preaslavim.

  Apreciază

 5. bine , mai legionarule-ortodox! 🙂
  pai daca atatea si atatea zici ca ai citit si mers si umblat si cutare-cutare si tot nu ti-ai gasit femeie ….poi atunci ce sa mai zic….inseamna ca poate e mai binept tine fara femeie ! e o Cruce si asta …e cel mai greu ..e mai greu ca in manastire !
  no…Dumnezeu sa te ajute !
  de acu…de Duminica…sa lasi gandurile pt femeie si sa incerci sa te gandesti numai si numai la Iisus Hristos Cel ce S-a rastignit pt noi !
  Sa-L iubesti pe El din tot sufletul si cugetul si din toata puterea ta !
  Iisus Hristos sa fie dulceața inimii si minții tale …
  Doamne ajuta.

  Apreciază

 6. +Mulţi sunteţi informaţi destul în privinţa subiectelor importante.
  Puteţi spune din ce oraşe sunteţi? Ar fi buna o mobilizare candva, la o sarbătoare, eventual in iunie, la Petru Vodă! Eu, Galaţi! Vorba multa fara fapte 0. Este careva din Braşov, Sibiu, Cluj, Timişoara, Oradea, Arad

  Apreciază

  • Doamne ajuta sa stragem randurile. Mica ostire a Domnului. Mi-aduc aminte de P. Justin si de Sf. Nectarie de la Optina. P. Justin Parvu : „Atunci cand satanistii mondialisti vor sarbatori victoria deplina asupra intregii lumi, deodata pe neasteptate Insusi Mantuitorul ii va trazni cu fulgere din cer si-i va pierde pe toti.” Sf. Nectarie de la Optina : aproximativ… Am vazut oastea satanistilor antihristi. Era nenumarata, foarte bine dotata si organizata dupa toate regulile de razboi. In fata ei era mica ostire a lui Hristos cu batrani, copii, ologi, mame, tați, parinti. Era sigura pieirea lor. Dar deodata, pe neașteptate au fost rapusi de o putere nevazuta toti satanistii si au cazut secerati la pamant. Ortodocsii s-au mirat si cineva i-a intrebat … Cum de ati invins asemenea ostire de neanvins ? Domnul ne-a ajutat.

   Apreciază

  • mai suntem unii mai inapoiati de pe la sate , iar faptele noastre sunt ” linistirea si fuga de orasele mari( agitatie) si grija de a ne pastra pacea sufleteasca feriti de aglomeratie „!
   mobilizarea noastră e sa ne rugăm in coltisorul nostru pe frontul din spate !
   nu toti suntem in acelasi regiment si pe acelas front ! cui ii place la inaintare si e pe linia I , n-are decat sa mearga la mobilizare !
   noi ăstialalti stam in tancuri si tragem de acolo 🙂

   Apreciază

   • Doamne ajuta. Ai acolo in Cimitirul Bisericii Sf. Treime din Scheii Brasovului Sfinti Mari Mucenici : Traian Trifan, Nicolae si Eugenia Purcarea… . La fel Sfintii de la lovitura de stat din ‘ 89, apoi Sf. Mucenici legionari ucisi la Rasnov. Traian Trifan a fost Comandant legionar si prefect de Brasov in ’40.

    Apreciază

   • Am fost anul trecut in Brasov, trei zile, am vizitat multe biserici ortodoxe. Sf. Mina, Bunavestire, Sf Arhangheli, Adormirea Maicii Domnului, Sfânta Treime, Sf. Nicolae, am stat si la slujba…si alte obiective turistice. bobo.legionarul@yahoo.com

    Apreciază

 7. 1. Toti cei care scrieti, ar fi bine sa va lasati o adresa de e-mail, sau un numar de telefon, sau in prima faza, orasele, de unde sunteti.
  Sau inca mai sunt fricosi?

  2. Statul, prin politicienii ordinari si corupti au „trimis” tinerii la munca peste hotare, asa si conducatorii de sus, de la patriarhie, prin actiunile si spusele lor, trimit oamenii la nepomenitori sau cine stie pe unde.

  Apreciază

  • Patriarhul a dat o dezmintire in legatura cu Sf. Impartasanie si inchinarea la Sf. Icoane. Tot e ceva. Dar daca lumea nu facea scandal, nu rămânea sminteala ? Acest al doilea raspuns trebuia dat de prima data. Iata cum un debil mental de usr-ist neomarxist poate tulbura asa apele. Daca era la musulmani, il bateau cu pietre.

   Apreciat de 1 persoană

   • Tot el a dat si primul comunicat. Daca nu facea nimeni scandal, ramanea dracismele lui caramitru aplicate de iconomia draceasca cu icoanele de acasa si linguritele particulare. Daca au facut credinciosii scandal, Patriarhul a revenit si a zis ce trebuia. Iconomia nu se aplica decat in sensul mantuirii omului, iar nu in sensul coborarii liniei dogmatice-canonice a Bisericii. Mai intai Dumnezeu apoi omul. Aceasta este legea in Biserica. Insusi Domnul nostru Iisus Hristos, in gradina Ghetsimani a spus :”Doamne daca nu se poate sa treaca paharul acesta de la mine, faca-se voia Ta.” El este si Dumnezeu si om. Pe cruce a acceptat chinurile si moartea ca om-desi era fara de pacat, adica nu avea moartea nici un drept asupra Lui, ca sa ne dea noua antidotul nemuririi, Trupul si Sangele Sau trecut prin moarte la Taina Invierii. De aceea Sf. Taine ne dau puterea Lui de a nu mai pacatui, El biruind pacatul cu toata fiinta Lui trup-suflet in cele mai grele conditii,
    3 ispite grele dupa postul negru de 40 de zile in Muntele Carantaniei, in toata greaua viata a Lui si in final pe cruce. „In lume, necazuri veti avea dar indrazniti. Eu am biruit lumea.”

    Apreciază

  • Doamne ajuta si mantuire poporului roman ortodox!
   Numele meu spune de unde sunt, momentan locuiesc langa Munchen.
   Părinte abia astept sa postati pe you tube, poate o sa faceti si emisiuni in direct.

   Apreciat de 1 persoană

 8. Coronavirusul e facut sa decimeze. Se doreste ca China sa aiba o populatie cat a Romaniei iar Romania sa aiba o populatie egala cu zero. Nu mai fiti asa milosi ca nu e cazul, daca am fi fost noi un miliard si ceva mai intelegeam. Cand vedeti macaci pe strada ori masculi ori femele (cu pui sau nu) mergeti la ei si scuipati inaintea lor spunand asa: „Plecati inapoi la voi in tara macacilor si mancatorilor de caini.” Daca fiecare ar avea aceasta atitudine atunci ar pleca chinezii cu copii cu tot din pacate multi au o falsa mila crestina de doi bani.

  Apreciază

 9. „Prin urmare, regula împărtăşirii clericilor şi credincioşilor din acelaşi Sfânt Potir rămâne neschimbată, iar preoţii vor explica tuturor credincioşilor că această împărtăşire nu a fost vreodată pentru cineva şi nici pentru ei nu va fi un pericol.

  Iar credincioşii, care au totuşi teamă de a se împărtăşi din acelaşi Sfânt Potir cu aceeaşi linguriţă, vor cere sfatul preotului duhovnic spre a se întări în credinţă şi a spori în comuniune bisericească.

  De asemenea, în cazul sărutării sfintelor icoane, credincioşii care au o credinţă vie şi puternică nu se tem că se vor îmbolnăvi, ci se bucură de rugăciunea şi binecuvântarea Sfinţilor zugrăviţi pe icoane.

  Întrucât credinţa uneşte libertatea cu iubirea, prin credinţă se exprimă în mod liber iubirea oamenilor faţă de Dumnezeu şi faţă de Sfinţii Lui.

  Din acest motiv, credincioşii ortodocşi sărută sfintele icoane şi se împărtăşesc din Sfântul Potir în mod liber, nu pentru că ar fi obligaţi de cineva să facă aceasta.

  Prin urmare, slujitorii Sfintelor Altare vor îndemna pe toţi credincioşii să se întărească în credinţă şi să cultive comuniunea euharistică în Biserică, pentru a dobândi mântuirea, prin unirea cu Hristos-Domnul, Izvorul vieţii veşnice (cf. Ioan 11, 25).”.
  https://ortodoxinfo.ro/2020/02/28/patriarhul-daniel-incearca-sa-dreaga-busuiocul-dar-nu-renunta-la-bazaconia-cu-impartasirea-temporara-a-celor-fricosi-cu-lingurite-personale/
  Parinte,este clar ca Sfinta Impartasanie fi data/primita ca si pina acum,nu cu lingurite de unica folosinta sau alte nascociri(cine stie cine i.o fi soptit lui banescu acea hula?!?).
  Multumim lui Dumnezeu ca l.a luminat pe patr.Daniel !
  Cu noi este Dumnezeu !!!!!!!!!

  Apreciază

 10. Doamne ajuta !
  mă iertati părinte daca v-am suparat cu ceva , sau am vorbit aiurea, sau am spus ce nu trebe…orice v-am gresit imi cer iertare !
  mă iertati toti care v-am scris aicea pe blog , daca v-am suparat cu ceva sau chiar daca nu v-am suparat cu nimica, va rog sa ma iertati si Dumnezeu sa ne ajute sa trecem cu bine in Postul Mare .
  mulțumesc ca m-ati acceptat si pe mine, pacatosul si nevrednicul in anturajul vostru de pe blog si ca mi-ati postat netrebniciile mele de comentarii puturoase ! 🙂
  Doamne ajuta !

  mesajul era pt Duminică , dar n-am rabdare pana atunci si poate uit pana poimaine sa-mi cer cuvenita iertare dinaintea Postului Mare…
  asa ca am cerut-o de pe acu …
  Doamne miluieste .
  vă imbrațișez pe toti cu dragoste frațească intru Hristos Iisus , Domnul si Dumnezeul nostru , Amin.

  Apreciază

  • Ma iertati si pe mine parinte pentru toate prapastiile pe care le-am postat?
   Puteati sa ma dati afara de o mie de ori, totusi n-ati facut-o. Probabil fiindca va pomenesc la vii, alta explicatie nu vad. Eu sunt un om foarte stresat care nu-si iubeste aproapele, un ticalos, un ucigas.

   Apreciază

   • Cat mai avem viata in acest trup pacatos-stricacios, sa nu incetam a cere iertare de la Marele Arhiereu Iisus Hristos. Sa nu fim necredinciosi, ci sa credem ca Dumnezeu ne iarta chiar de am cere iertare numai in gand, si nu de 1 miliard de ori, ci numai o data. Dar trebuie sa stim si despre semnele-treptele iertarii. Insa iertarea desavarsita o primim la Spovedanie, care o mai apuca. Ca unii n-au mai apucat-o datorita razboaielor, mortilor napraznice, calamitatilor, accidentelor… omorarii lor de catre altii… Pe langa asta, trebuie sa cerem curajul de a marturisi la Spovedanie toate pacatele si vom dobandi iertare desăvârșită. Apoi sa cerem hotararea cea dumnezeiasca de fiecare ceas din noapte si din zi pentru a nu mai pacatui. Da Doamne sa nu mai vreau si sa nu mai pot pacatui. Si sa aducem roade vrednice de pocainta pentru fiecare pacat in parte. Inca sa cerem de la Dumnezeu ocazii si putere de reabilitare. Asa ne vom mantui la un moment dat. Daca si satanei Dumnezeu i-a intins mana de mantuire, cu atat de mult omului. O sa scriu un articol pentru cei deznadajduiti de mantuire cum Dumnezeu este gata oricand sa-l mantuiasca si pe satana daca acesta va face un mic canon si chiar cum a mantuit Dumnezeu un demon mai mic care si-a cerut iertare.

    Apreciat de 1 persoană

 11. Multumesc.EMF sunt extrem de nocive, vroiam ca din 2 rele sa aleg raul cel mai mic.Noi suntem energie, celulele sunt energie divina normal ca EMF sa genereze perturbarea si modificarile la nivel celular si de aici toate afectiunile.Hiper electro sensitivitatea inglobeaza majoritatea afectiunilor.Sunt documentata de multi ani.Din nefericire lumea nu este informata.Plantele din flora spontana sunt incarcate cu energie divina de aceea au si capacitatea de a trata cele mai grave boli.NU intamplator se chinuie cu chemtrails nemernicii.

  Apreciază

  • Ce plante incarcate cu energie divina ? Nu exista asa ceva. Acestea sunt teorii paganesti. Plantele au intransele substanțe care ajuta organismul. Sunt create de Dumnezeu pentru ajutorul omului. Pier iarna. Rasar primavara. Altceva este harul Sfantului Duh sau energia necreata a Sfintei Treimi prin care Dumnezeu creaza, sustine lumea, materia. Sfanta Treime este necunoscuta si imposibil de cunoscut in fiinta ei de orice faptura, chiar desavarsita : Maica Domnului, Sfinti, serafimi, heruvimi… arhangheli, ingeri, oameni. Fapturile create pot cunoaste si se pot impartasi numai de lucrarea-energia necreata a Sf. Treimi, adica de harul Duhului Sfant, energia Sa necreata. Prin aceasta lucrare-energie a Sfintei Treimi, Dumnezeu curateste, lumineaza si indumnezeieste pe crestinul ortodox botezat in numele Sf. Treimi daca si el vrea, adica crede drept in El, pazeste poruncile Lui si se impartaseste de harul Lui prin Sfintele Taine. In rest, desertaciuni moderne… elecromagnetice, cuantice, micro, nano, pico, Mega, Giga, Tera. Dumnezeu patrunde toate dar nu se amesteca cu mimic. El ramane o Taina pentru faptura in fiinta Sa, care este simpla si nu compusa. Dumnezeu este duh si nu are nici o greutate. Masa=0. Cuvantul duh are sensul de pretutindeni si in fiecare loc intreg. Poarta grija zilnic de balene. Cat peste trebuie sa manance balena ca sa supravietuiasca !!! Poarta grija de puisorul de vrabie. Poarta grija de bacteriile de pe fundul gropilor abisale din oceane, creaza sufletul pruncului in momentul unirii celulelor de la barbat si femeie, apoi acest suflet coordoneaza formarea organelor, a sangelui, oaselor, pielii… Misca de mii de ani zi si noapte soarele si luna, stelele. Planete nu sunt. Astea au denumirile idolilor-demoni din vechime. Tine in sah demoni prin rugaciunile Bisericii. Ii lasa sa-si faca de cap numai cat stie El. Nu are limita in putere-ca sa stii ca nu are rost sa te temi de nimic inafara de calcarea poruncilor Lui. Nu are limita in dragoste, in bunatate, dar dragostea Lui este unita cu Adevarul, cu randuiala-dogme-canoane-slujbe-Sf. Liturghie-Sf. Taine, cu morala-porunci-sfaturi evanghelice, casatorie barbat-femeie nu lgtb. Sta la usa inimii crestinului ortodox botezat si bate foarte lin. Cine simte bataile Lui ca sa-i deschida, ca noi ne-am indobitocit aproape de tot ? Nu a dormit, nu doarme si nu va dormi niciodata pentru ca nu oboseste, fiind Viata Insasi.

   Apreciază

 12. Va rog sa-mi spuna cineva daca a vazut in lumea reala un chinez intr-o biserica ortodoxa.
  Adica sa stea la predica, sa se aseze la coada la mir, sa-si boteze copii, sa faca pomana, spovedit, impartasit. Eu n-am vazut in viata mea, nici in Romania si nici aiurea. Am vazut arabi, tigani dar chinezi niciodata.

  Apreciază

  • Trebuie sa stim ca in China sunt cativa ortodocși. Sunt foarte putini. Nu au episcop ci doar un preot ortodox, parca. Au acei 222 de Sfinti Mucenici de la Revolta boxerilor din anul 1900. Un Sfant rus a facut o proorocie : Cand chinezii vor invada Rusia, unii rusi ortodocsi nu-i vor blestema pe chinezi, ci se vor ruga pentru ei. Chinezii vor ramane uimiți, cum de i-am ocupat pe ruși, iar ei se roaga pentru noi. Unii chinezi-e drept, foarte puțini vor veni la Dreapta Credința. Mantuitorul nu vine cu Judecata Finala decat cand va vedea ca nu mai poate fi mantuit nici un suflet de pe pamant sau din iad. Cand in atotconoasterea Lui va vedea aceasta, nu mai lasa oamenii sa se inmulteasca ci vine la Judecata. Dar daca va vedea ca, chiar daca părinții copiilor nu se mantuiesc, totusi copii se mantuiesc, va amana Judecata. Iubirea si mila Lui de oameni este negraita. Unii traiesc numai din aceasta dragoste dumnezeiasca desavarsita nemaiavand nevoie de hrana, apa… Au biruit foamea, somnul, frigul, caldura, patimile. Sf. Gheorghe Lazăr… Ferici sunt aceia. Dar fericiti si cei care se ridica mereu din caderi.

   Apreciază

 13. N-ai cu cine! Multora le place doar sa scrie, sub numele anonimatului si atat, pai daca frica e mare…Eu am spus de intalnit la o sarbatoare cum va fi in iunie la Petru Voda, nu am zis sa iesiti in strada. :):):):):)

  FRICA DOMINA INTREAGA ROMANIE!

  Apreciază

  • @legionarulortoox
   Hunedoara, PREZENT!
   Dacă vrei date despre mine,vorbește cu P.Teodot.Este duhovnicul meu si mă cunoaște f bine!
   Doamne ajută!
   Nu este neaparat nevoie sa mergem la P.v,avem sfinții de la Canal care sunt printre cei mai mari din istoria crestinismul, deci ne putem vedea si la Constanța unde este P.Teodot.
   Acuma, fiecare după posibilități,dacă cineva imi este în traseu de la Hunedoara către Constanța eu mă ofer să-l transport gratuit!

   Apreciază

   • Doamne ajuta. Sat Culmea, langa Ovidiu. Asezamantul monahal Sf. Ap. Andrei. Pe fasia de pamant de 8 km scoasa cu roaba, lopata, tarnacopul de cei 135.000 de detinuti de la Canal.

    Apreciază

 14. PS Macarie al Episcopiei Ortodoxe Române a Europei de Nord a transmis vineri un mesaj pastoral cu ocazia apropierii Postului Mare. În cadrul acestuia, ierarhul face referire și la subiecte recente, precum teama de răspândirea noului coronavirus, dar și modul administrării tainei Sfintei Euharistii.

  „Iubiților frați preoți și diaconi, ostenitorilor din sfintele mănăstiri și alesului popor al lui Dumnezeu, har, pace, liniște și bucurie de la Hristos, iar din parte-mi părintească și frățească îmbrățișare!

  Parcă mai mult ca oricând, dat fiind contextul, Postul Mare ne stă înainte ca un timp al pocăinței, al înfrânării, al conștientizării acute a condiției noastre umane care are nevoie de mântuire și de unire cu Dumnezeu. Pentru cine își păstrează o conștiință creștină trează, spectacolul dramatic oferit în aceste zile de lumea întreagă este un prilej de vindecare de iluzii și de izbăvire de idolii cei mincinoși. O molimă este suficientă pentru a bloca țări întregi, pentru a lovi economia și pentru a induce o panică globală. O molimă care nu se poate compara cu molimele care au bântuit lumea în secolele anterioare sau, dacă ne gândim la gripă, cu epidemia de gripă spaniolă care a secerat milioane de vieți după primul război mondial. Iată cât pot știința și puterea omenească. Iată cât de ușor se poate prăbuși falnicul și trufașul Babilon al lumii moderne. Nu este aceasta o dovadă concretă că toate sunt deșertăciune, precum spunea Ecleziastul? Nu ne arată, oare, că salvarea nu o putem aștepta de la oameni, de la cei puternici, ci de la Preamilostivul Dumnezeu?

  Să revenim, așadar, iubite frate și iubită soră, în brațele cele părintești care ne așteaptă deschise, cu dor, pentru mântuirea noastră! Să ne vindecăm, iubite frate și iubită soră, de așteptări nerealiste, de planuri omenești și de iluzia nemărturisită că ne putem înveșnici aici traiul, bunăstarea, fericirea! Și să ne izbăvim și de frica ce vine de la diavol și de la lucrătorii săi! Noi, creștinii, nu suntem oamenii fricii, ci ai bunei îndrăzneli ce vine de la Hristos: „În lume necazuri veți avea, dar îndrăzniți, Eu am biruit lumea!” (Ioan 16, 33). Mântuitorul spunea aceasta ucenicilor Săi, puțini la număr și total lipsiți de orice putere lumească. Acești pescari sărmani, săraci și lipsiți de putere au cucerit, cu adevărat, lumea antică, prin Duhul Sfânt și prin propria lor jertfă. Aceasta înseamnă să fii creștin: să te bazezi doar și numai pe Dumnezeu, să fii gata să înfrunți întreaga vrăjmășie a lumii pentru Hristos. Pentru că așa ne-a prevenit El Însuși. Frica este un afect ce ne aduce aminte că suntem oameni, că suntem ființe fragile și vulnerabile. Dar să nu uităm că această vulnerabilitate este, totodată, tăria noastră: „când sunt slab, atunci sunt tare” (II Corinteni 12, 10), spunea Sfântul Apostol Pavel. De ce? Pentru că atunci când îmi conștientizez vulnerabilitatea, Hristos poate lucra prin mine. Slăbiciunea mea este compensată de harul cel dumnezeiesc.

  Dacă ne lăsăm copleșiți de frică și necredință, atunci ne pierdem discernământul și rupem legătura noastră cu Hristos, riscând să ne împărtășim cu nevrednicie. Putem, fără să ne dăm seama, cădea în ispita de a dori să modificăm după bunul plac rânduiala liturgică statornicită în Biserică. Să primim, așadar, Sfânta Cuminecătură, în modul în care au făcut-o creștinii de-a lungul timpului și să credem cuvântul Domnului Care spune: „Dacă nu veți mânca trupul Fiului Omului și nu veți bea sângele Lui, nu veți avea viață în voi” (Ioan 6, 53). În Biserica noastră Ortodoxă, unirea cu Hristos o facem în cadrul Sfintei Liturghii. Aici ne apropiem cu grijă de Sfântul Potir, în care avem Însuși Trupul și Sângele Mântuitorului. Acestea, Sfintele Taine, sunt realități, nu simboluri. Creștinul, așa cum mărturisim în rugăciunile de pregătire pentru Sfânta Împărtășanie, mănâncă în mod real Trupul lui Hristos și bea Sângele Lui, sub chipul vinului și pâinii. Cine nu înțelege această Sfântă Taină a Euharistiei, nu a înțeles ce este Biserica, ce înseamnă a fi creștin. Trupul și Sângele Mântuitorului sunt realități suprafirești, de aceea este o profanare să ne gândim sau să ne apropiem de ele ca și cum ar fi realități biologice obișnuite, perisabile, supuse acelorași legi ale firii ca noi.

  De aceea, de mii de ani, de Sfânta Împărtășanie ne apropiem cu această conștiință liturgică a Focului Dumnezeiesc ce ni se dă spre sfințire, adăugirea vieții, precum și spre vindecare sufletească și trupească. De mii de ani, continuăm să ne împărtășim noi, creștinii, pentru a ne uni cu Hristos și unii cu alții, devenind mădulare ale Bisericii. Am făcut aceasta și când ciuma secera milioane de vieți omenești și când gripa spaniolă ucidea mai mulți oameni decât a făcut-o războiul mondial. Am făcut-o căci știm și mărturisim că în Sfântul Potir se află mântuirea noastră, medicamentul nemuririi, cum l-au numit Sfinții Părinți. Și o să o facem în continuare, urmând aceeași rânduială liturgică ce ne deschide porțile Împărăției Cerului, făcându-ne una cu Hristos.
  https://m.activenews.ro/stiri/PS-Macarie-al-Europei-de-Nord-%E2%80%9ECine-nu-intelege-Sfanta-Taina-a-Euharistiei-nu-a-inteles-ce-este-Biserica-ce-inseamna-a-fi-crestin-160314
  Asa trebuia sa marturiseasca si Patriarhia:clar,hotarit si ortodox !

  Dumnezeu sa ne ajute si sa ne intareasca in credinta in timpul acestui Sfant si Mare Post al Pastilor.

  „da Doamne sa nu mai vreau si sa nu mai pot pacatui”.
  Va multumesc Parinte pt aceasta minunata rugaciune.
  Doamne apara,mintuieste,miluieste si pazeste pe robul Tau Pr.Teodot si primeste toate rugaciunile lui.

  Doamne miluieste.

  Apreciază

 15. Da este o exprimare parganeasca. Mi-am insusit-o gresit de pe vremea cand eram raw vegana, Acum insa nu am vrut sa-i dau sensul paganesc.Mi-a fost lene sa explic beneficiile si am folosit exprimarea aceasta.
  Ca sa vedeti cum lucreaza diavolul. Pe vremea cand posteam nu pt Hristos , ci pt ca eram raw vegana pt sanatate sa ma fi batut careva nu gustam din cele de frupt.Nu aveam nicio pofta .Cand am inceput sa tin post din alte ratiuni decat raw vegane as manca orice numai sa incalc zilele de post.
  Postul negru poti sa-l ti fara sa simti deloc foame daca este unit cu rugaciunea. Altfel este perceput ca un chin.
  Oricum raw veganismul este de inspiratie pagana pt ca toti aproape cred in reincarnare, meditatii si alte aberatii.A manca insa hrana vie adica neprelucrata termic cat mai mult este cu certitudine foarte sanatos, insa fara sa se lase cineva prada teoriilor care de multe ori o insotesc.

  Apreciază

  • Adevarata hrana pentru om este Sfanta Impartasanie. Dar pentru aceasta e nevoie de Spovedanie, post, rugaciune, Sf
   Liturghie, credinta, frica de Dumnezeu, dragostea descrisa de Sf. Ap. Pavel. In rest dupa cum poti. In post de post. Cand estr dezlegare, de dulce.

   Apreciază

  • Aparatele de biorezonanta : se lucreaza pe calculator, programul scio din america, corp eteric, aura corpului uman… Acestea sunt inselaciuni, lucrari si conceptii diavolesti. Omul nu are nici o aura, ci suflet si trup. Unii asa zisi terapeuti, bioenergeticieni zic ca iti vad aura si acolo unde este sparta sau de nu stiu ce culoare, acolo e boala, deficienta energetica. Astea sunt inselaciuni. Daca mai combina si aceste dracisme cu rugaciunea, efectul de inselare este maxim. Omul modern, obisnuit cu butoanele, este atras de un fel de mantuire tehnica gen yoga : te-ai concentrat pe frecventa nu stiu care din umivers, gata ai obtinut efectul cutare. Ca la masonerie adica : ei lucreaza cu echerul si compasul, in sensul ca au retete deja facute pentru manipularea colectiva care duc exact unde vor ei. Acum de exemplu : au creat o problema artificial-virusul. Creaza agitatie, omul intra in panica, arata cativa morti la t, apoi lasa lumea sa fiarba. Cand a ajuns la temperatura maxima, vin cu solutia-vaccinul obligatoriu, care nu te omoara deodata-ca ar bate la ochi, ci in 6,12 luni. Cine ar banui ca de la un vaccin de acum un an se moare acum ? Asa i-au facut P. Justin : l-au dus fortat la spital in 2009, la sfarsitul postului Nasterii Domnului, i-au facut raza la plamani, nimemi nu a vazut acea raza, au zis ca are TBC. L-au dus la Iasi pe mana unui doctor care era in clubul rotary la nr.17, acesta i-a dat un tratament cu tubercostatice care i-a facut un cancer ce l-a dat gata dupa aproape 3 ani. Crima perfecta. Eu am dormit doi ani pe salteaua P. Justin dupa ce doctorii au zis ca are TBC si nu am avut nimic. Nici un calugar de la Petru-Voda nu a facut TBC. Mantuire cu echerul si compasul nu poate fi on veci. Mantuire poate fi numai prin Mantuitorul Iisus Hristos, adica prin cruce, nu prin echerul si compasul.

   Apreciază

  • In toate tarile vor sa introduca vaccinarea obligatorie? Daca vaccinarea e fara voia noastră , prin fortare, atunci nu suntem vinovati inaintea lui Dumnezeu si nici efect negativ nu va avea sau sa zicem. .daca va avea si vor murii atunci vor fii incununati ca mucenici…cred…sper sa nu gresesc.

   Apreciază

   • Mai Teo, nu fim tâmpiți . Tu trebuie sa lupti pe viata si pe moarte impotriva acestui vaccin si tuturor care vor sa ti-l bage pe gat. Sa-l omori pe ala care ti-l baga. Sa il iei din mana si sa il bagi tu in gat. Abia apoi va interveni Dumnezeu cum stie El. Dumnezeu ajuta pe eroi nu pe mamaligi.

    Apreciază

 16. Tudor Vladimirescu, tradat de boieri, Mihai Viteazul tradat de aghiotantii lui, Vlad Tepes tradat de boieri,
  Ion Voda cel cumplit, tradat de ai lui…Pai ce sa te mai mire ca Romania se alfa unde se afla….cu paduri defrisate, coruptie…Deci Romanii, bat recordul la tradat pe ai lor?

  Apreciază

 17. Si eu cunosc o situatie asemanatoare.A intrat in morisca mafiei transplanturilor. I-au inventat un cancer la rinichi, mai exact metastaza …i-au extirpat rinichiul desi i-au explicat in limbaj popular ca are cancer in tot corpul si nu mai are nicio sansa.Atunci de ce sa o mai opereze? Dupa operatie a venit bine mersi acasa, voioasa, insa au avut gija sa-i dea 3 sau 4 feluri de morfina ca sa o termine si sa se piarda urma.Am intrebat-o daca are dureri si raspundea ca nu, insa asa i-a prescris medicul. Era un om simplu usor de manipulat.In doua luni a murit.Aceasta in contextul in care un alt medic i-a zis ca in afara de pietre la rinichi si o infectie sistemica nu are niciun cancer.

  Apreciază

 18. Aceasta in contextul in care un alt medic i-a zis ca in afara de pietre la rinichi si o infectie sistemica nu are nimic.Verdictul a fost ca nu are niciun cancer.

  Apreciază

 19. Nu cred ca e bine sa nu te căsătorești in ziua de azi, chiar dacă ispitele sunt mai mari a inaintat și diavolul in viclenie…mi se pare o greșeală la cei din documentarul SAREA PAMANTULUI ca nu mai trebuie sa se zamisleasca prunci …pai, cum sa stea in desfrânare?! nu toți sunt pentru monahism…oare chiar asa in vremurile din urma nu se va mântui unii oameni?! Se vor mântui mai putini dar vor fi mari in Împărția Cerului .Tare s-ar mai bucura dracu sa nu mai vada prunci pe pamant.

  Apreciază

 20. Unii preoti din China chiar nu au discernamant sau nu cunosc bine Dogamtica Ortodoxa.Cum sa te imbolnavesti daca te Impartasesti cu aceeasi longurita cu care s-au impartasit altii crestinii ortodocsii?!Prostia prostiilor care- i o mare hula la adresa Sfintei Euharistii.

  Apreciază

 21. Ma intreb au ramas doar baietii de treaba pe acest pamant iar fetele au „disparut”?! Dupa unii asa ar fii… ele stau „ascunse”in Biserica.

  Apreciază

  • Ecumenic inseamna a toata lumea. Sinod Ecumenic inseamna Sinod a toata lumea Ortodoxa. Un Sinod Ecumenic reanoieste credinciosia, marturisirea de credinta a tuturor Sinoadelor Ecumenice de dinaintea lui. El se intruneste special pentru a combate o anumita erezie. Acolo nu sunt invitati protestanti, papistasi, izvoditori de noi erezii… decat pentru a fi somati sa se lepede de vreo erezie. Acolo nu se poarta dialog cu ei, tratative… Ci sunt somati sa se lepede de erezie si daca nu vor, sunt dati anatemei si caterisiti nominal. Sinodul de la Creta nu a fost ecumenic pentru ca a incalcat hotararile Sinodului Sf. Fotie cel Mare in privinta papismului, necondamnadu-l pe papa, a legalizat panerezia ecumenismului, afirmand-o metoda de lucru a Sf. Parinti, a dat voie la casatoriile lgtb-printr-o formulare foarte vicleana… .. a sporit puterile sinoadelor arhiereilor peste hotarele fixate de Sinoadele Ecumenice, introducand papismul in Ortodoxie. Ecumenismul este cea mai mare erezie dim toate timpurile care tulbura Biserica si lumea intreaga de peste 100 de ani. Daca pana acum 1000 de ani, ereziile condamnate de Sinoadele Ecumenice negau vreouna din insusirile Dumnezeului-Om Iisus Hristos, ecumenismul il neaga cu totul si neaga intreaga Biserica Ortodoxa ca singura pastratoare a Adevarului intreg, ca singura mantuitoare. Ecumenismul este doctrina antihristului. La Sinoadele Ecumenice nu existau intalini, dialoguri cu paganii, evreii, musulmanii, hindusii… Nu mai vorbim de rugaciuni impreuna cu ei. Acum acestea in epoca ecumenismului sunt la ordinea zilei. Biserica Ortodoxa Georgiana si cea Bulgara au iesit oficial din aceasta cloaca a ecumenismului
   Sarbii au incercat sa iasa dar nu au reusit. Cei care au iesit au facut un fel de Brexit. Care au ramas, trag in continusre la jugul satanei, lepdandu-se de jugul cel usor al lui Hristos. Jugul lui Hristos este usor, il usureaza pe om pana ii da putere sa se inalte cu trupul de la pamant ca si P. Nicolae Ragozin, Sf. Maria Egipteanca, Marturisitorul Grigorie Caraza. Jugul satanei il coboara pe om sub pamant.

   Apreciază

 22. Părinte Teodot, am ajuns si eu păcătoasa la Sfinția sa pr. Iustin de trei ori. M-a binecuvântat si mi-a dat iconițe
  pe care le păstrez cu mare sfințenie. Asta se întâmpla prin 2007, 2008 si 2011. M-a ajutat mult, când intrai in chilia lui simțeai așa o pace si o liniște greu de explicat in cuvinte. Ma uit la fotografiile pe care le am cu sf sa si retrăiesc acele clipe.

  Apreciază

 23. Pt ca se foloseste in mod viclean termenul ecumenism in loc de ecumenic va rog sa explicitati sintagma „relatii ecumenice „ale Bisericii cu alte institutii, organisme sa zicem.

  Apreciază

  • Relatii ecumenice inseamna relatii numai cu ortodocsii gen : Sinaxa de la Aman-Iordania din 26 feb. 2020, vizita Patriarhului Kiril la Bucuresti si a Patriarhului Daniel la Moscova … Relatii ecumeniste inseamna relatii cu ereticii, evreii, musulmanii, paganii… gen intalnirile de la : Balamand-unde Mitropolitul Antonie Plamadeala a semnat recunoastarea botezului catolicilor-erezie, Ravenna-unde PS Petroniu al Salajului a semnat recunoasterea primatului papei-erezie, Busan-unde IPS Nifon al Targovistei a zis ca nu se mai stie de 2000 de ani care o mai fi Biserica adevarata-erezie, Timisoara-unde Mitropolitul Nicolae Corneanu s-a impartasit la greco-catolici-blasfemie, apostazie, Iasi-unde IPS Teofan al Moldovei a dansat hora cu rabinii in sinagoga spre marea mirarea a evreilor-blasfemie, apostazie … Asisi-unde arhierei ortodocsi au aprins lumanari impreuna cu ereticii, rabinii, musulmanii, paganii, Creta-unde s-a legiferat ecumenismul ca metoda de lucru de la Sf. Parinti, casatoriile lgtb, sinoadele arhiereilor cu prerogative papale in Ortodoxie … Bucuresti-unde a fost primit papa si s-a spus Tatal nostru succesiv-incalcare de canoane Apostolice…

   Apreciază

 24. Coronavirus se elimina ca orice virus, genereaza o gripa ca si celelalte si cretinii penali vor sa introduca vaccInarea obligatorie pt coronavirus. Nu se va introduce nicio vaccinare obligatorie.

  Apreciază

 25. Pe ce te bazezi?? Eu cred ca este unul dintre cele mai de seama obiective ale jidanilor satanisti inchinatori la preaspurcatul si preablestematul diavol .Gandeste-te pot sa-ti puna pecetea definitiva 666 a satanei prin intermediul lui .Tine minte evreii blestemati kabalici chabad au pus mana pe tara si Romania este in prima linie la experimente demonice si diavolesti pe populatia ei,adica pe noi. Nu uita cuvintele Mantuitorului IISUS HRISTOS ” Vai voua, pamantule si mare, caci diavolul a coborat la voi avand mare manie, fiindca el stie ca putina vreme are”.

  Pentru aceasta Dumnezeu prin sfantul Petru spune
  Petru ne dă acest sfat: ”Fiţi treji şi vegheaţi! Pentru că potrivnicul vostru, diavolul, dă târcoale ca un leu care răcneşte şi caută pe cine să înghită.” (1 Petru 5:8)

  Deci NU LASA GARDA JOS in fata diavolului si in aceasta tara satanistii sunt la putere si au infectat inclusiv varfurile bisericii ortodoxe. Acesti satanisti vor asista la incoronarea anticristului la Ierusalim.

  deci Fiţi treji şi vegheaţi !!!!

  https://saccsiv.wordpress.com/2020/03/01/legea-vaccinarii-obligatorii-pentru-adulti-in-parlament-saptamana-viitoare/

  Apreciază

 26. Ia cititi si articolul acesta ,deja transpira in serviciile de informatii specializate din China si Italia… ca evreii si americanii din CIA,raspandesc corona virus cu ajutorul dronelor ultraminiaturizate (dragon fly) ,mai mici de 10 cm ce imita o libelula ,dar si prin alte mijloace .deci ESTE UN RAZBOI BIOLOGIC. Sa ne reamintim ca anul acesta pentru prima oara exporturile Chinei au deposit pe cele ale SUA. Si ,de asemenea ca in Italia nationalismul local militeaza cu forta si success pentru scoaterea tarii din U. Europeana. ESTE OARE INTAMPLATOR TIPARUL DE RASPANDIRE mai ales in tarile ostile Israelului si SUA???

  https://www.gospanews.net/en/2020/02/23/biogenetic-weapon-catastrophe-intel-source-virus-spread-by-cia-with-nano-uav-as-cyber-dragonfl-eye/

  Apreciază

 27. Doamne ajuta si mântuire poporului roman ortodox!
  Părinte , daca dumneavoastra sunteti de acord, noi care comentam pe blogul dumneavoastra am putea face un grup pe w up sau pe telegram si sa vorbim pe hangs out pana la 10 persoane din grup live, sa ne cunoastem si ajutam si noi cat putem neamul nostru romanesc.
  Totul dupa INVIEREA DOMNULUI, acum fiind post suntem supusi mai multor ispite( eu sunt cel mai mare păcatos si nu as dori sa va supar)
  Legionarului Ortodox as dori sa-i spun niste lucruri care mi s-au intamplat mie si cred ca pentru el ar fi bine sa le auda.
  Doamne ajuta si Post cu bucurie si folos.
  Va rog sa ma iertati, că sunt tare păcatos.

  Apreciază

 28. Am urmarit documentarul difuzat de antena 3 despre coronavirus unde parea ca vine apocalipsa.Un medic in China a fost aranjat dupa ce anunta de existenta unei noi maladii.Erau imagini cu oameni care mor pe strada.Exista 2 ipoteze cred: 1. Cazurile in China sunt putine raportat la numarul de locuitori si asa cum de gripa sunt persoane ce decedeaza pe un fond preexistent de afectiuni asa se intampla si cu coronavirus. Isteria este ceea ce a generat imaginile apocaliptice.2. In China nu este exclusa ipoteza mascarii de catre coronavirus si a altor agenti patogeni sau substante mortale necontagioase .Adica suplimentar pe chinezi sa-i imbolnaveasca altceva mascat de coronavirus.Posibil ca medicul din documentar sa fi fost eliminat pt a nu devoala o astfel de posibila ipoteza. Cum este posibil ca in Vietnam sa se trateze toti de coronavirus in timp record? Nu exclud ipoteza ca in unele tari sa creeze cazuri mortale cu altceva necontagios si paravan este coronavirus pt a se creea printre alte interese si premisele pt introducerea vaccinarii obligatorii.

  Apreciază

 29. Mai mult de atat ce vrem noi romanii? Sa ni se deseneze?
  Declaratie Raed Arafat: ” S-a zis clar ca tratament impotiva acestui virus, care să îl elimine, nu există la acest moment. Există tratamente doar pentru cei în formă medie și formă gravă, care au pneumonii, dar nu tratamente care sunt îndreptate către coronavirus, care să elimine virusul. El se elimină singur, prin sistemul imunitar. E ca o gripă. Se autovindecă. Nu trebuie să administrăm un tratament ca o astfel de boală să se vindece”, a declarat Raed Arafat la Antena 3.

  Apreciază

 30. Secretarul de stat olandez admite că 5G va fi folosit pentru controlul mulțimilor
  https://ortodoxinfo.ro/2020/03/02/secretarul-de-stat-olandez-admite-ca-5g-va-fi-folosit-pentru-controlul-multimilor/
  „Scanarea telefoanelor mobile este, prin urmare, o parte esențială a Controlului Mulţimilor, dar, în final, poate fi folosită și ca armă electromagnetică, eliberând radiații la o intensitate mai mare asupra mulțimilor, provocând mâncărimi și dureri enorme pielii. Aplicația poate merge mult mai departe, nu numai pentru  a ține demonstranții sub control.

  Este posibilă, deja,  controlarea comportamentului și gândirii persoanelor care au cipuri implantate în combinație cu 5G”.
  Dumnezeu sa ne pazeasca.

  Apreciază

  • Toti sunt penali in frunte cu camera deputatilor pentru ca voteaza o lege a vaccinarii
   O lege a vaccinarii cu ce ?
   mortii cu coasa sau a bolii si suferintei pentru copii …
   Sunt agenti patogeni inoculati in vaccinuri care in timp vor degenera pe rinichi -insuficiente renale cazuistic sunt la ordinea zilei , pe urechi -otite cu frecventa cea mai mare si autism ridicat asemeni despre care nu se spune mai nimic .
   Nu penali ci niste criminali ,,murders ,, irozi care ucid copii pentru a a ucide si pe HRISTOS.
   Insa vai si amar ce sfarsitit iiva astepta pe acestia care cu stiinta sau din nestiinta sunt irozi asupra copiilor.

   O lege a vccinarii pentru cobaii numiti romani ce au acceptat ca Institutul Cantacuzino sa fie inchis pe vaccinuri romanesti facute asa cum prevede stiinta medicala cu studii clinice autohtone insa se vrea …. ca ROMANIA sa fie anihilata cu tot ce inseamna populatie de pe acest pamant !

   Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s