Noi Mucenici Romani(3) : Valeriu Gafencu

Valeriu Gafencu va fi canonizat ! | Bucovina Profundă

„Am tăria să mărturisesc că sunt un om fericit întrucât am văzut un om în care via, gândea, zâmbea, trăia şi biruia Hristos…”

Viata lui se cunoaste de cativa ani : s-a nascut in Basarabia, la Sangerei in Ajunul Craciunului anului 1920, deci la 24 dec.1920 si trecut in vesnicie la 18 februarie 1952. A fost seful Fratiilot de Cruce din Iasi si a fost arestat din ordinul maresalului Ion Antonescu, care dupa ce acesta s-a folosit de legionari timp de cinci luni, i-a arestat cu zecile de mii. Intre ei a fost si studentul la Drept, Valeriu Gafencu   https://fericiticeiprigoniti.net/valeriu-gafencu/1695-marturie-despre-sfintenia-si-mucenicia-lui-valeriu-gafencu

http://www.cuvantul-ortodox.ro/valeriu-gafencu-un-sfant-in-mijlocul-iadului-de-pe-pamant-un-om-in-care-via-gandea-zambea-traia-si-biruia-hristos/

Impresioneaza faptul ca la doar 32 de ani a ajuns matur duhovniceste si a primit din Dreapta Mantuitorului cununa sfinteniei si a muceniciei. Rugator cu Doamne Iisuse … invatata din Filocalie, spovedindu-se la P.Arsenie Boca, Valeriu Gafencu indeamna si pe surorile si mama sa sa se spovedeasca la el. Aici sa ia aminte cei care se incumeta sa-l numeasca inselat pe P.Arsenie Boca, ca acesta i-a fost duhovnic Sfantului Inchisorilor. In cei 11 ani de puscarie pentru Hristos, in prigoana comunista trece prin grele incercari sufletesti si trupesti pe care le biruieste cu ajutorul Mantuitorului si Maicii Domnului. Martorii si prietenii sai spun ca se invrednicise sa primeasca darul rugaciunii neancetate, de unde mai apoi s-a invrednicit sa primeasca harisma inainte vederii. Prin aceasta Dumnezeu a ajutat 250.000 de detinuti romani sa fie eliberati din temnitele si lagarele comuniste, 250.000 murind in inchisori. Cum s-a intamplat aceasta ?

La Tg.Ocna a fost adus la un moment dat si evreul Richard Wrumbrand, fost comunist militant dar trecut apoi la protestantism. Acesta avea tbc pulmonar. Sfantul Inchisorilor-numit asa de catre P.Nicolae Steinhardt, a avut numeroase discutii cu el pe teme de credinta. Evreul protestant se pare ca a fost impresionat de harul lui Valeriu si unii zic ca s-ar fi botezat chiar ortodox acolo in puscarie. Ca dupa ce a scapat acolo, s-a lepadat de Ortodoxie, aceasta este spre osanda lui.

Iata in continuae o marturie foarte importanta despre cum a murit Valeriu Gafencu, salvandu-l pe Wrumbrand de la moarte, dupa ce i-a daruit streptomicina pe care o primise de la Stratan Leonida : https://www.youtube.com/watch?v=rpEoa-dF364

Se pare ca asa de tare au fost impresionati senatorii americani de Wrumbrand si de fratele sau-mason de grad 33, incat l-au amenintat pe Ceausescu ca daca nu elibereaza toti detinutii politici, vor schimba cursul Dunarii pe teritoriul fostei Yugoslavii si vor devia Dunarea in Marea Adriatica. Atunci Ceausesu a cedat si au fost eliberati 250.000 de detinuti. Iata deci cum a salvat Sfantul Valeriu Gafencu pe cei 250.000 de frati de suferinta, prin care a putut ajunge si la noi aceasta marturie a celor mai multi si mai mari Sfinti din istoria Bisericii neamului nostru. Ioan Ianolide i-a fost printre cei mai apropiati prieteni. I s-a aratat Maica Domnului si a vorbit cu el :

„- Ioane, tu îmi ești cel mai bun prieten, mi-a zis. Dar nu ca prieten vin la tine, ci ca să-ți cer sfat, să mă supun ție. Vrei să mă asculți? – Te ascult, am raspuns eu, dar nu știu dacă voi fi vrednic de încrederea ce-mi arăți. Valeriu Gafencu a plecat ochii și mi-a spus linistit:
– În noaptea asta am privegheat. Așteptam sa vină cântecul colindei mele. Doream să fie foarte frumos. Îl cântam în mine. Îl deslușeam din cerurile înalte din care coboră. Cam greu pentru mine, căci nu cunosc notele muzicale și trebuie să o fac după ureche. Eram deci treaz, lucid și senin, când deodată am văzut că am în mână fotografia Setei (fata pe care o iubise). Uimit de întâmplare, am ridicat privirea și la capul patului meu am văzut-o pe Maica Domnului, îmbracată în alb, în picioare, vie, reală. Era fără Prunc.
Prezența ei mi se părea materială. Maica Domnului era aievea lângă mine. Eram fericit. Uitasem totul. Timpul părea nesfârșit.
Atunci Ea mi-a spus: ”Eu sunt dragostea ta. Să nu te temi. Să nu te îndoiești. Biruința va fi a Fiului meu. El a sfințit locul acesta acum pentru cele viitoare. Puterile întunericului cresc și încă vor mai înspăimanta lumea, dar vor fi spulberate. Fiul meu așteaptă pe oameni să se întoarcă la credință. Azi sunt mai cutezători fiii întunericului decât fiii luminii. Chiar de vi se va părea că nu mai e credință pe pământ, să știți că totuși izbăvirea va veni, dar ca prin foc și prin pârjol. Lumea mai are de suferit. Aici însă e multa credință și am venit să vă îmbărbătez. Îndrăzniți, lumea e a lui Hristos!”

Apoi Maica Domnului a dispărut și am rămas copleșit de fericire. M-am uitat în mână, dar nu mai aveam nici o fotografie.

https://www.apologeticum.ro/2011/02/invaturi-de-aur-lasate-de-sf-mc-valeriu-gafencu/

Om al pacii si rugaciunii, Mucenic in prigoana comunista, aparator si Marturisitor al Ortodoxiei, Sfinte Valeriu Gafencu roaga-te lui Dumnezeu pentru noi.

 

755 de comentarii

 1. Care Filip va aduna cele 18 popoare pt razboiul mondial? Ma gandesc ca va fii mai repede de 40 de ani razboiul….cam peea repede se misca oculta mondiala.

  Apreciază

  • Nu regele Filip aduna neamurile. Dumnezeu aduna neamurile si le pune sa se bata intre ele. Asta va fi atunci cand se va umple paharul pacatelor. IN TIMPUL LUI FILIP AL XVI-LEA, SE VOR BATE LA C-NOPOL 18 NEAMURI…. SF. METODIE AL PATARELOR.

   Apreciază

 2. In unele orase din tara a fost mica prezenta la protest; plonezii ne- au intrecut ,au protestat 8 zile si intr-un nr muuuuult mai mare. La mine in sat raman uimiti ca sunt impotriva vaccinarii…n-ai cu cine vorbi te cred nebun inclusiv cei din familia mea.

  Apreciază

   • Da parinte ,si mai arata de ce Italia a fost data ca exemplu de pedepsire de catre noua ordine satanica mondiala ,pentru ca a indraznit sa ignore „sfaturile „jidanilor si a dezvoltat relatii comerciale cu China,si este un avertisment pentru ceilalti lideri europeni . Si seria evenimentelor satanice mondiale jidanesti este in continua desfasurare ,noi planuri diavolesti sunt puse in practica

    AIPAC – The American Israel Public Affairs Committee

    Invitati la AIPAC din Israel ,au sosit in SUA infectati cu aceasta gripa -corona ,si au infectat peste 18000 de americani . Se stie ca Israelul este producatorul virusului si tot Israelul detine si o contra masura pt virus . Deci jidanii erau in misiune de raspandire a virusului

    Apreciază

  • Primul lucru care se cere acum : sa nu-ți fie frice de coronavirus. Frica e jumatate de boala-spunea P. Atanasie. Apoi sa te spovedești, sa postești dupa putere si sa te Împărtășești dupa dezlegare. Apoi lamaie, limonada zilnic. Asa mu se prinde virusul de tine

   Apreciază

 3. Vreau sa-i vad pe masoni dupa cel de-al treilea razboi mondial ,va fi vai si amar de ei . Interlopii vor fi si ei trasi la raspundere pentru faptele lor , asta daca vom avea un conducator cu frica lui Dumnezeu .

  Apreciază

 4. La antena 3 Raed Arafat intrebat fiind daca se poate ajunge la masuri de restrictionare a numarului de persoane in biserica sau chiar inchiderea lor a raspuns afirmativ.Guvernul de tembeli ar trebui sa citeasca art 29 din Constitutie si Legea cultelor ca sunt niste incompetenti.Statul nu poate dispune nicio masura cu privirire la BISERICA.Slujbele nu pot fi suspendate si alte aberatii de gen.NU ma refer la Arafat ca el este competent si mai roman decat romanii.Ne-a zis adevarul despre coronavirus.Daca romanii se lasa manipulati e treaba lor.

  Apreciază

  • Sa vina oamenii la Biserica mai mulți ca inainte, numai ca sa fac in ciuda satanistilir necredinciosi. Dar de unde ??? Daca arhiepiscopul Teodosie de aici a zis sa faca preotii slujbele afara ca la hram-acolo unde sunt mai mult de 100 de oameni in Biserica. Auzi… slujbele afara !!! ALOOOOO !!! INALTPREASFINTITE !!!! MAI IERI PATRIARHIL DADEA SFATUL SARPELUI- CU LINGURITELE LA PURTATOR SI CINSTIREA ICOANELOR ACASA NU LA BISERICA… Ce dracovenii or mai scoate, numai Dumnezeu stie.
   … Biserica e Sfanta si sfintita. Nu te poti imbolnavi in ea. Si cine ii numara pe oameni daca sunt mai multi de 100 ? Iar daca sunt 105 oameni, ce faci ? Ii dai afara pe cei 5 si faci in Biserica ? Sau ii scoti pe toti si faci afara…. ” PENTRU CE SUNTETI ASA FRICOSI ? UNDE ESTE CREDINTA VOASTRA ?” A FOST UN MARE SFANT NUMIT DE OAMENI CAPITAN, care a spus : ” SA VINA DUPA MINE, CEL CE CREDE NELIMITAT IN DUMNEZEU. CINE SE INDOIESTE, SA RAMANA AFARA.” BANUL-ALERGAREA DUPA BAN, ALUNGA CREDINTA. NU PUTETI SLUJI LUI DUMNEZEU SI LUI MAMONA. PRECUM NU TE POTI UITA CU UN OCHI LA CER SI CU UNUL LA PAMANT, ASA NU POTI SLUJI LUI DUMNEZEU SI LUI MAMONA. Banul-ochiul lui eliediesel.

   Apreciază

   • parinte si IPS Calinic Argesanul a facut aceeasi recomandare de a face liturghia afara. Nu se mai cazeaza si nu se mai da mancare la manastire.

    Apreciază

   • Rau a facut. Aceste masuri sunt demonice. Eu ii combat logic pe acești noi vrajmasi ai Bisericii din interior si dim exterior. Daca sunt mai puțin de 100 de credinciosi la Biserica, se poate face slujba inauntru. Daca sunt mai mulți de 100 sa se faca afara. Adica cum. Virusul asta moare la mai putin de 100 de oamemi care stau intr-o biserica ? Ii numara virusul. Cata tampenie !!! In israel militia evreiasca a zis pentru Sfantul Mormant sa nu fie mai mulți de 5000. Acolo virusul e mai iubitor de oameni in biserica. Cata tâmpenie !!! Si de cand aceasta organizație criminala-mana in mana cu, concernurile farmaco-OMS, da ordine in fiecare tara ? Inseamna ca OMS este biblia-dumnezeul-idolul guvernului mondial si a popoarelor. Pai daca aștepti sa te pazeasca de boala mafia farmaco, cumpara-ti loc de veci la belu.

    Apreciază

   • Pai binenteles, doar pe el il va judeca arafat iar nu Mantuitorul. Vai de ziua in care s-au nascut unii cu aceste recomandari. Pai de aia le da eliediesel multe zeci de milioane pe luna, ca sa cante „traiasca OMS” iar nu „Slava Ți e Doamne, slava Ție.”

    Apreciază

 5. Nu exclud ca oamenii sa moara de afectiunile pe care le au mare parte din ei si sa fie declarati decedati din cauza coronavirusului ca sa poata isteriza popoarele.Altfel nu si-ar atinge scopul. In Vietnam sunt toti tratati si in UE se moare de coronavirus.Vrajeli, manipulare.Poate exista o categorie de persoane cu boli grave pe al caror fond sa se manifeste amplificat coronavirusul insa per total e manipulare.Multa isterie pt ca asa trebuie…

  Apreciază

 6. Desfășurarea procesiunii de pogorâre a Luminii Sfinte la Ierusalim se află sub semnul întrebării din cauza măsurilor luate de autoritățile israeliene în contextul răspândirii coronavirusului.

  Read more: https://ro.sputnik.md/religion/20200310/29478253/Procesiunea-de-pogorare-a-Luminii-Sfinte-sub-semnul-intrebarii.html

  Doamne fereste !!!!!!!!!
  Asta or urmari satanistii astia !

  Parinte,sa fiu sincera,in halul in care se desfasoara toate nenorocirile,razboiul va veni mult mai repede,in nici un caz peste 40 de ani !
  Nici nu stiu daca anul asta se va termina cu pace!
  Totul este in mina si mila lui Dumnezeu!
  Cine sa organizeze o rugaciune ortodoxa mondiala,ca cei din Ninive???
  Ar trebui toti patriarhii sa cheme Bisericile si crestinii ortodocsi la rugaciune generala dar,ei se lupta pt.putere sau corectitudine politica,ca acum este la moda si pt.ei.
  Am dat exemplul ninivilor dar,eu,pacatoasa nu sint in stare sa tin o zi post negru….dar 40 de zile…..
  Doamne miluieste.ne si ne mai rabda,Te rugam.
  Cu noi este Dumnezeu !!!!!!!!!
  Maica Domnului care se roaga tot timpul pt.noi,sa ne acopere de tot raul.
  Amin.

  Apreciază

  • Patriarhil Teofil va face chiar singur procesiunea pentru Sf. Lumina. Asa sa-l ajute Mantuitorul, sa nu se lase. Chiar afara s-o faca, in aer liber, in fata coloanei aceleia in care acum cateva sute de ani a venit Sf. Lumina din Cer si a traznit in acea coloana de marmura. A ramas si acum topita acolo. Sa nu se lase Patriarhul Teofil. Sa faca slujba cu care el este dator in fiecare an. IAR DUMNEZEUL-OM IISUS HRISTOS VA FACE MINUNEA SAU CE STIE EL. PATRIARHUL SA FACA SLUJBA IN SAMBATA MARE. SLUJBA CU CARE ESTE DATOR. SA NU SE IA DUPA OTRAVITII DE JIDANI. AFARA SA O FACA, DACA NU IL LASA INAUNTRU, DAR SA O FAC. SI LA EL IN PARACLIS SA O FACA CU CATIVA ARHIEREI, PREOTI, DIACONI, CALUGARI DAR SA O FACA. NU VA MAI TEMEȚI ATATA, CA FRICA E CEL MAI MARE PACAT.

   Apreciază

 7. Purta ti Crucea ORTHODOXA la piept cea cu doua piroane la picioare si doua piroane la mainile MANTUITORULUI ca sa puteti a sta impotriva celui potrivnic si viclean fie ca este Cruce de aur , fie ca este Cruce de argint sau fie Crucea din lemn este puterea CRUCII Cea BIRUITOARE si asemeni sa fim spovediti , impartasiti caci nimic rau nu se va apropie nici de trup , nici de suflet .
  Se loveste la cap prin vrajitorii prin toate mizeriile insa pe HRISTOS de pe CRUCEA ORTHODOXA nu l vor putea lovi ca intr o secunda iadul ii va inghiti .

  Apreciază

 8. Daca va amintiti ca erau zvonuri in 2016, dupa Sinodul eretic de la Creta cu aparitia unui copil de 15 ani, despre care presupuneam ca este anti-Hristul ?
  Parea o exagerare cu scop sa inflameze lucrurile si sa sperie crestinii, nici azi nu stim daca a fost sau nu adevarat..!

  Intre timp am vazut:

  1. Cum se evreii din Israel au tot anuntat ca il asteapt pe mesia al lor , iar rabinii au anuntat ca mesia al lor , pe care il asteapta ei nu e Iisus Hristos.
  2. Au pus un nou sef de politie in Israel, si jucau sarind in sus de bucurie ca o sa le vina mesia.
  3. Apoi au anuntat oficial ca s-a reeinfintat tribunaul rabinic prin decizia parlamentului , cel cu 71 de rabini, care era si pe vrema Mantuitorului , tribunal care l-a si judecat !
  4. Am mai vazut cum Trump – imparatul non-evreu ce face voia lor, a facut jocul evreilor, indeplining ceea ce toti presedintii SUA, au evitat sa faca din 1995, anume a mutat ambasada USA de la Tel Aviv la Ierusalim, in ciuda rezolutiei ONU care a zis NU !
  5. Apoi evreii au batut , cu ocazia inaugurarii ambasadei SUA la Ierusalim, mondeda Templului III de la Ierusalim, adica Templul lui anti-Hrist, o moneda a trmplului III cu chipul lui Trump – mai in fata si regele Cir in fundal, iar pe verso efigia templului III a lui anti-Hrist , care urmeaza sa se faca !
  6. A mai vazut ca Trump a dat castig de cauza in favoaera Israelului a inaltimilor Golan din muntii care apartin Siriei, ceea ce arata ca evreii detin maximul de putere mondiala peste orice stat si lege, fara sa sufere nimic din partea nimanui !
  7. Am vazut miscarile din Turcia cu barajul de la granita Turciei cu Siria pe Eufrat, toate aceste miscari premeg izbugnirii celui de-al treilea razboi mondial, cand este profetit ca Rusia va face praf Turcia , iar 1/3 dintre turci vor muri, 1/3 se va increstina, iar 1/3 vor fugi in fundul Asiei !
  8. Vedem cum ecumenismul castiga tot mai mult teren , aici enumar plimbarile si aliantele ecumenice anti-Hristice contra tuturor credintelor de pe pamant in scopul unic sincretist pe care le face blestematul Papa , pentru a infaptui biserica universala a anti-Hristului, ce va fi pusa la picioarele lui , atunci cand va veni pe tron ca si un mesia dumnezeu.
  9. Vedem cum Papa joaca sfidator chiar in Vatican, dansuri evreeiesti cantate la chitara de catre rabinii – fii satanei care-l viziteaza .
  10. Vedem cum jidanii , prin acest mason Bartolomeu – patriarhul ecumenic au numit patriarh in Ucraina un schismatic, in contra Vointei Lui Dumnezeu , cu scopul sa asmuta lupta militara intre Rusia si America si sa se creeeze artificial o schisma intre doua blocuri compacte (regrupare a Bisericilor dupa Creta) cazute in erezie, schisma din care ei jidanii vor avea de castigat !
  11. Vedem invazia altor neamuri in Europa sustinta de evrei si binecuvantata de Papa si de liderii Uniuni Europene in funte cu Merkel – Germania.
  12. Vedem ascensiunea politica pe care au luat-o partidele extremiste formate din jidani (care se dau a fi nationaliste, gen USR ) in toate tarile Europene cu scopul legiferarii pacatului prin legi anti-Hristice , legalizarea vaccinarii obligatorii, legalizarea homosexualitatii LGBT in contra Familiei, legalizarea drogurilor usoare, legalizarea actelor biometrice cu CIP, legalizarea persecurie crestinilor sub masca combateri anti-semitismului – a celor care neaga Holocaustul, legea care aduce limitatea volumului circulatie banilor lichizi intre state la 10.000 de euro si a platii cu bani lichizi si altele…!
  13. Brexit – miscarea vicleana a perfidului albion care are rol de cal troian intre UE si SUA cu rol major in instaurarea imparatiei anti-Hristice .

  ––––––
  Anul 2020. in tarile musulmane se lanseaza serialul MESSIAH , ca propaganda la anti-Hrist .
  Anul 2020 apere COVID 19 si se pune tot mai obraznic problema inchiderii Bisericii de Pasti, de catre partdul jidanilor – USR, pe fondul inchiderii Biserici si adunarilor religioase din Italia si Europa.

  Intreb, poate este doar o nebunie a mea, nu cumva acest COVID 19 are si o alta semnificatie decat cea pe car o veme si o stim …., el fiind cum se stie un virus mutant – s-a obtinut in laborator (in unitatea militara de producere arme biologice de la Fort Detrick – SUA si vandut partidului comunist din China pentru a fi lansat in Wuhan ) care tinteste EUGENIA, pe de o parte sa ucida milioane de oameni deja in viata, pe de alta sa infertilizeze femei, barbati si copiii , cu scopul ca non-evreii (goimii ) de a nu mai procrea . Este oficial si la vedere, evreul Bill Gates a anuntat ca finanteaza cu 1 miliard de dolari, a spus inainte cati trebuie sa si moara prin Africa si in urma cu niste ani a anuntat aparitia unui vaccin care va reduce polulatia, a fost dat si pe Antena 1 la stiri ! Insa scopul si miza acestui CORONA-virus este crearea falsului pretext de pandemie globala (pe modeul terorisului global ) incat statele lumi, sub aceasta presiune de asalt sa dea legile vaccinarii obligatorii , iar populatia disperata sa ceara acest vaccin care va avea in el si nano-particule , elemente spion necesare ca semnal pentru CIP-ul – Pecetea 666 care va fi implanat in mana dreapa sau pe frunte (vezi profetia Parintelui Elpidie ).

  Sa revin , semnificatia COVID 19, nu este cumva darul-cadoul facut de rabini anti-Hristului cu ocazia implinirii varstei acestuia de 19 ani – legea majoratului , de aici tragem o conluzie ca in 10 ani va implini 29 de ani , cand va iesi la propovaduit ..?
  NU stiu daca este sa nu asa, dar luand in calcule eveimentele expuse mai sus, ca semne clare ce vadesc timpurile pe care le traim – inaintemergatoare a lui anti-Hrist, ma gandesc, dat find amploarea globala pandemiei ce se doreste si isterizarea globala social- mediatica, fara precedent, ca nu este exclus ca acest COVID 19 sa fie cadoul anti-Hristului dat lui la majorat (sa nu fie ! ) ???

  Oricum, un lucru este clar, sarpele talmudic evreesc cam incepe sa-si inghita coada, semn ca cercul se inchide, iar statele lumii nu mai exista decat cu numele si folosite ca o carcasa, sub masca careia se ascunde dominatia satanica a evreilor anti-Hristi .

  Apreciază

  • ADEVARATE SUNT CELE PE CARE LE-AI SCRIS. Dar Dumnezeu le poate si chiar le strca planurile slugilor antihristului. Antihristul-este evident, ca s-a nascut si lucreaza. Interesant ce ai scris despre covid 19. O sa cercetam cu Doamne Iisuse … daca chiar o fi adevarat.

   Apreciază

 9. Va rog sa raspundeti si cugetand o sa descoperiti incepand cu voi insiva – apoi in jurul vostru numai romani care au aceasta mentaliate , este infricosetor !

  Tema mea este despre romanii care au aceasta mentalitate – de Curva Virgina cu mentalitate de virgina !

  1. – O femeia poate fi un pic gravida si un pic virgina care sa mai si nasca ?
  2. – O moneda daca o strici un pic la un colt, mai are valoare si mai poti sa o folosesti ?
  3. – Intr-un pahar cu lapte , tu vezi cu ochii tai cum cineva picura un pic de… otrava, mai este lapte curat acela , bun de baut ?
  4. – O creanga uscata ,dar netaiata din copac de gradinar, este o creanga vie – roditoare sau moarta , pentru faptul ca inca se vede ca este in copac si nu a fost taiata ?
  5. – Un Preot care merge la o nunta stiind ca este paganeasca , sta la masa , nu mananca nimic, nu joaca , nu danseaza, insa ramane pana la finalul acelei nunti paganesti , si dupa ce da darul – cadoul mirilor pleaca de la nunta sustinand nebuneste ca nu a fost prezent la acea nunta, oare nuntasii auziindu-l pe Preot, il vor numara si pe Preot ca fiind prezent la nunta lor si vor zice , iata un popa nebun care umbla pe drum iesit din minti si care nu stie ce face si nu stie de capul lui ori vor zice , da acest Preot are dreptate, nu-l vom numara in randurile nuntii noastre, caci a fost in acelasi timp si prezent si absent la nunta noastra ? …

  Apreciază

  • Ti-am stres celelalte intrebari, ca au acelasi raspuns si mai mult complica decat rezolva-mai ales cea cu coronavirus. Raspunsul este : toti oamenii au caderi-aproape toti. Nu este om fara de pacat. Unul singur fara de pacat : Iisus Hristos. Dar Mantuitorul ne spune : „Ai cazut, ridica-te.” Dumnezeu iti numara ridicarile. Dracu iti numara caderile. La urma Dumnezeu face socoteala… „NU SI-A PIERDUT NADEJDEA IN MINE.” SA MAI SI LUPTAT, A MAI SI CAZUT.” MAICA DOMNULUI SI SFINTII :” IARTA-L DOAMNE. A FOST MILOSTIV ? A IERTAT ? M-A MARTURISIT ? N-A LUAT PECETEA-NANO-TATUAJ ELECTRONIC ? ” RASPUNSUL MANTUITORULUI :” HAI, SA FIE SI EL IN RAI. ” Daca ai funcție de conducere si putere de a indrepta lucrurile, INDREAPTA-LE, STAI IMPOTRIVA PACATULUI PANA LA MOARTE. DACA NU, INDREAPTA-TE PE TINE. FII TU SFANT. SI ASA, IN CHIP MINUNAT SE VOR INDREPTA SI ALTII.

   Apreciază

  • Cu acest tatuaj este iar o capcana a satanei. P. Elpidie din Rodos a spus de acum 7 ani, ca vor incerca sa introduca in om nanocipurile printr-un vaccin, apoi ca va urma inca o componenta-un tatuaj electronic acum sau altceva in viitor. Nu trebuie luate cu nici un pret. S-ar putea sa fie cea de-a doua parte a componentelor peceții. Dar in orice caz, nu trebuie acceptate, CU ORICE PREȚ. Acesti doi demoni-gates cu amanta lui, trebuiau eliminați de mult dar … nu are cine. Cei din servicii-trupe speciale au alte treburi, nu au credința, nu au jertfa, eroism… Reducati-robotizati. NU ACCEPTATI MIMIC CE VINE DE LA ACEST CUPLU BLESTEMAT SI NICI DE LA STAT-TV-RADIO. NIMENI NU VA VREA BINELE INAFARA DE MANTUITORUL NOSTRU IISUS HRISTOS, MAICA DOMNULUI, SFINTI.

   Apreciază

 10. Doamne ajută. Rasoforul Timotei a postat o înregistrare în care spune că l-a visat pe Părintele Iustin Pârvu că era dezgropat și a mai spus câteva lucruri . Știți ceva de treaba asta ?

  Apreciază

  • Nu stiu si nu ma intereseaza. Sa spuna pe fata ce a visat si sa-i analizam visul dupa Sf. Scriptura si Sf. Traditie, ca pot fi si inselaciuni. Mai ales acum. Nu stiu. Eu nu am vise si nu ma incred in ele.

   Apreciază

 11. Ce sa faci cand singuratatea apasa pe tine, te biruie patimile…Mai exista o femeie in Romania cu care poti sa te insori, sau traiesti din floare in floare, desi nici asa nu ai sansa?

  Nu e nimic mai grea ca singuratatea, si daca as stii ca e cineva acolo, as merge pe jos…

  NU E NIMIC MAI GREA CA SINGURATATEA PE LUME, ASA CUM S A SIMTIT SI HRISTOS CAND SI A DAT SEAMA CA NIMENI NU IL MAI ASCULTA, A LUAT CRUCEA SI A MERS CU EA PE GOLGOTA.

  SA FI TRIST MEREU SI SINGUR, E CEA MAI MARE POVARA!

  Apreciază

  • Domnul nostru Iisus Hristos stia dinainte cu dumnezeirea Sa ca vor fi Maica Sa, Apostolii si cei 5% dintre evreii de atunci care vor crede si vor asculta de El. Stia cu dumnezeirea Sa mai dinainte sutele de milioane de mucenici, cuviosi,… care chiar dupa 2000 de ani vor muri din dragoste pentru El. Asa ca a avut o mangaiere ca Jerta Lui nu va fi zadarnica. Tu ai grija ca un demon îți insufla starile acestea. Cum zici tu ca esti singur ? Nu ai langa tine pe Ingerul pazitor de la Botez ? Daca ii vei citi canonul din ceaslov, nu te vei mai simti asa de singur pe lume. Nu il ai pe Hristos de la Botez in inima Ta ? IL AI. .. dar il vei si simti in masura pazirii poruncilor Lui. Ce ne-a spus El : Orice veți cere cu credinta veți primi… Îndrăzniți, Eu am biruit lumea. Deci aceasta stare de intristare nu e de la Dumnezeu ci de la cel rau. Aceasta lipsa de curaj e de la cel rau, ca sa ta netrebniceasca zilnic. Privegeati si va rugați ca sa nu cadeți in ispita. Crestinul ortodox-oriunde ar fi, trebuie sa fie in rugaciune neancetata in gand, atent la toate, in primul rand la sine, cu nadejde, cu o veselie masurata. Cand pacatuieste, cu cainta-si aceea masurata iar nu coplesitoare. Din aceste ispite sufletesti iesi numai prin rugaciune, Spovedanie, Post, Sf. Taine, slujbe la Biserica, cititul cărților sfinte. Iar o partenera de viața-mantuire, va veni, cand va randui Cel de Sus. Ia gandeste-te : cati copii fara parinti sunt in Siria-razboi, cate fete si copii sunt ținuti in captivitate pentru batjocura de catre psihopati
   proxeneti !!! Cate milioane de suflete avortate nu au mai apucat lumina zilei !!! Sa nu ne mai plangem atata, ca in orice necaz am fi, sunt altii mai chinuiți decat noi. Cati bărbați si femei-mai ales femei, sufera de aceasta ispita a intristarii diavolești pe fondul singuratatii si NU AU BISERICA, DUHOVNIC, DREAPTA CREDINTA… sunt inafara Bisericii. Sunt sau in ateism sau in secte-mamozaism-islam… Daca multumim pentru ce avem, il facem dator pe Dumnezeu sa ne dea mai mult1Sf. Ioan Gura de Aur. „Celui ce are-(multumire), i se va da. Iar celui ce nu are, si ceea ce are i se va lua.” Sa fii binecuvantat.

   Apreciază

  • Nimeni nu e singur, niciodata. Daca tu te simti singur, probabil ca ingerul tau se simte la fel. Si plange cand gresesti, se bucura cand faci bine…

   Nu stim de ce ni se intampla lucruri sau suntem in anumite situatii; atat vazul nostru trupesc, cat si cel duhovnicesc sunt slabite de pacat. Dar ni se spune ca vom sti, vom vedea, vom intelege.

   “Căci vedem acum ca prin oglindă, în ghicitură, iar atunci, faţă către faţă; acum cunosc în parte, dar atunci voi cunoaşte pe deplin, precum am fost cunoscut şi eu.” Epistola întâia către Corinteni a Sfântului Apostol Pavel, 13:12

   Gandul ca Dumnezeu ne-a facut (deci ne cunoaste mai bine decat de cunoastem noi) si ca ne vrea INTOTDEAUNA binele ne poate aduce linistea.

   Unii spun ca nu e momentul nici pentru casatorie, nici pentru calugarie. Suntem in viforul ispitelor cu totii si probabil ca, in loc sa “calatorim”, ar trebui sa stam fiecare “la adapost”, in situatia in care ne-a prins furtuna, si sa vedem de noi… sa ne cunoastem pe noi insine si sa lucram la noi, sa scoatem ce-i mai bun.

   Dragostea romantica pe pamant, intre barbat si femeie, este pervertita, dupa parerea mea, si nu se (mai) ridica la inaltimea dragostei adevarate de care vorbeste Apostolul in acelasi capitol.

   Cum te iubeste Hristos nu te poate iubi nimeni, niciodata.

   Iar tu, pe langa Mantuitorul tau, ai de iubit o lume intreaga, ca si Domnul.

   Iertare daca am gresit cu ceva.

   Doamne ajuta!

   Apreciază

 12. Casatoria o cruce si o mare responsabilitate…poate te fereste Dumnezeu de ceva rau si tu nu stii..Dumnezeu e atotstiutor…roaga-te nu esti singur ! SUNT ATATIA SFINTI….Dupa rugaciune si post Dumnezeu iti va da ce ti mai de folos -o fata buna credincioasa.Tristetea prea multa poate sa duca la gandul sinucideri..sa fim atenti! Doamne ajuta!

  Apreciază

 13. Vor sa stam acasa de Paste . .cica luam virus..se lovește in Biserica din pacate…dar Arafat satanistul zicea xa azi se vor intalnii 400 de parlamentari sa mai puna „ceva la cale pt biata lume prigonita de evrei, chinezi…

  Apreciază

  • Nu trebuie primit nimic de la stat-tv-radio. Asta sa fie legea noastra. Statul este antihristic de zeci de ani. Arafat-musulman, johanis-eretic lgtbist, orban-ungur hortist, helvig-jidan satanist … usr-satanisti, basescu-jidan satanist, constantinescu – jidan vrajmas, iliescu-el capo di tutti capi.

   Apreciază

  • De unde atata iubire a poporului roman pentru Arafat?
   Situatia imi aduce aminte de „Iliescu apare/ Soarele rasare”, Ion Iliescu apartinand de multe alte etnii numai de cea romaneasca nu.

   Apreciază

  • Este proiect de lege. Isi bat joc de copii. Alianta parintilor sa faca scandal. Ia sa-si faca ortodocsii scoli confesionale in care sa nu se infiltreze ue-ziare.com-usr-pipidi-lgtb-soros… Ia sa-si faca ortodocsii spitale, maternități… Sa nu mai bage vaccinul cu nao-tatuaj nano la copii !!!

   Apreciază

 14. Sunt mii de fete tinere, multe crestin ortodoxe, care sunt in primejdii, in tari greu incercate, si ar putea fi buna de sotii….frumoase, cuminti, linistite. DAR DEPARTE, SI NU LE CUNOSTI.

  Nu este exclus sa plec in alte tari, ortodoxe, balcanice, slave, sa imi gasesc pe cineva, daca fac rost de bani indeajuns, o sa plec…!

  Apreciază

  • Roaga-te cu Doamne Iisuse pana ti se limpezește situatia. Prin rugaciunea aceasta, Duhul Sfant limpezeste in timp orice incalceala, risipeste orice lucrarea demonica si da oricui iertare de pacate. Sf. Macarie cel Mare : „Am vazut ca cel care spune Doamne Iisuse … Mantuitorul ii raspunde (nevazut-si neauzit la inceput) : Fiule(fiica), iertate iti sunt pacatele tale.” Scrie la Pateric.

   Apreciază

 15. Patriarhul sa se opuna si sa lea dea cu flit pt ca legea nu permite statului sa ia masuri privind organizarea slujbelor, activitatilor bisericesti.Comunicatul dat prvind limitarea numarului de credinciosi nu are nicio valoare juridica. Patruarhul sa dea comunicat in care sa precizeze ca nu exista nicio restrictie privind organizarea slujbelor.Este ILEGALA RESTRCTIA NUMARULUI DE CREDINCIOSI.

  Apreciază

 16. Părintele din parohia mea a fost dat in ziar de o jurnalista spălată pe creier pt ca a impartasit copii de la gradinita cu aceeasi lingurita. ..

  Apreciază

  • Jurnalistii numai sunt demult de partea noastra a celor care muncim corect si ne vedem de treaba noastra; ba mai mult ataca preotii si hulesc cele sfinte de parca sunt mai puternici ca si Dumnezeu …jurnalistii cu frica de Dumnezeu sunt dati afara din TV.

   Apreciază

   • TV a ajuns canal de scurgere a mizeriei morale, unealta principala de manipulare, supraveghere si control.. Si va ajunge si unealtă de ucidere în masa. Este evidenta lucrarea vrajmasului in tv-radio acum : isterie-tulburare. Sa nu uitam ca antihristul se hrănește cu tulburarea oamenilor.

    Apreciază

 17. Cam fricos patriarhul nostru nu cred ca ne va sustine …trebuie sa ne rugam sa ne lumineze Dumnezeu sa gasim preoti vrednici si curajosi care sa savarseasca sfanta liturghie.

  Apreciază

 18. Prea multe evenimente urate se intampla ca sa fie razboiul peste 40 de ani …poate peste 4 ani…dar Dumnezeu stie exact! noi sa ne intoarcem cu iima sincera la Mantuitorul si sa fim impacati cu toata lumea din jur….nu are rost sa ne stresam prea tare de data razboiului caci peste doua ore putem trece la Domnul.

  Apreciază

 19. Si cati barbati si cate femei sufere ca sunt casatoriti , fie ca nu se iubesc, s-a erodat relatia , au fost obligati sa se casatoreasca de altii sau de diverse imprejurari etc.Pt multe, multe cupluri casatoria este singuratate in doi.Orice femeie maritata zice ca nu s-ar mai casatori daca ar da timpul inapoi si femeile nemaritate vor casatorite ca sa planga in 2. Deznadejdea si frica de singuratate este de la diavol. Poate te fereste Dumnezeu de- o pacoste cum se zice in popor.

  Apreciază

 20. Lipsa credintei la multi preoti si episcopi , la fel sunt si parintii mei , le este frica de virus , parintii mei dau dreptate mass -mediei care zice ca te imbolnavesti daca te impartasesti cu aceeasi lingurita , parinte ei cred in Dumnezeu dar nu cred ca exista rai si iad si inviere . Ei sustin ca numai Hristos a inviat ca noi numai inviem , ca dincolo numai stim ce este .

  Apreciază

  • Pai daca ei cred în Invierea Domnului, sa citeasca la Sf. Pavel, ca vom invia si noi. Apoi de ce nu cred în ce spune Crezul : „Cred in Duhul Sfat, Domnul de viata facatorul … Aștept invierea moților si viata veacului ce va sa fie… Amin.
   .”

   Apreciază

  • Da. Adica sa nu primești nici un gand rau, sa nu urăști decat pe cei pe care ii urăște Domnul nostru Iisus Hristos, si sa-i iubești pe cei pe care ii iubește si El, ochii mai înfrânati … Sa nu te saturi la masa.

   Apreciază

 21. Aveti dreptate parinte, se propaga o frica inexplicabila a oamenilor fata de covid-19.
  Oamenii de pretutindeni isi fac stocuri de alimente si produse de baza…
  Dar de ce oare de hartie igienica?

  Apreciază

 22. Acum sa vorbim putin de o nelamurire a mea cu privire la aceasta operatiune mondiala MK ULTRA ,de spalare pe creier a intregii populatii de zombie care sunt oamenii fara credinta din acceasta lume. Observam cum panica creste zi de zi si oamenii incep sa se dea cap in cap de teama ,stare alimentatata de televiziunile iudaice DIGI-SOROS ,PRO TV-ISRAEL, B1 -TEL AVIV ,ANTENA3-MOSSAD cu fiecare imagine de ambulanta cu girofare si cetatean varat in coparseu si varat la izolare in vreun beci ,caruia daca I se mai arunca o mamaliga cu ceapa sa fie multumit.
  Conducerea tarii vanduta jidanilor se intrece in a multumi satanica cloaca a noiii ordini mondiale evreiesti ,jurnalisti jidani de origine cu nume zornaitoare romanesti ca andrea esca ,cristian tudor popescu si alti demni urmasi ai lui brucan -brucner ,teodor brates si ana pauker ,baga spaima in bietul roman ca acum 70 de ani .Dar nimeni nu se intreaba ,in toata aceasta nebunie cine a lansat aceasta BIOARMA ,cine este vinovatul , si cum poate fi pedepsit acesta !??
  Sau spalarea pe creier a fuctionat atat de bine si chiar ati crezut ca o chinezoaica a muscat un liliac viu si liliacul a muscat-o la randul ei pe chinezoaica si chinezoaica a infectat lumea cu muscatura ei de crocodil inaripat???
  Toate dovezile duc catre acesti jidani ,blestemati ,satanici ,catre marile corporatii cu nume clar in spatele lor -ROSTCHILD ,ROCKEFELLER ,CARNEGIE ,MORGAN ,WARBURG.
  Si ,totusi nu vad nici un cetatean fugarind jidanii CU CIOCANUL IN MAMA ca sa le dea foc la barba si sa le scoata matele, nu vad cloca Rockefeller si Rostchild arsa de vie pe ruguri si trasa in teapa in piata times square, nu inteleg de ce ambasada Israelului la bucuresti nu este inca in flacari , de ce lumea intreaga inca nu bombardeaza israelul zi si noapte cu arne nucleare cu hIdrogen de cel putin 50 de megatone si macar una de 100 de megatone la fiecare jumatate de ora???
  NU ITELEG POPULATIE A LUMII DE CE NU SCAPATI DE JIDANI ??EI SUNT INAMICUL OMULUI ,SUNT DUSMANII LUI IISUS HRISTOS DUMNEZEU . DE CE NU SCAPATI DE MIZERIA SATANICA JIDANEASCA ??? SAU VA PLACE ??? …..hmmmm….

  Apreciază

  • Conducerea … ca dintre acesti evrei, Dumnezeu tine la pastrare si pe cei care vor crede in El la propovaduirea Sf. Ilie. Care sunt acei evrei care nu se vor pleca antihristului, nu ii stie nimeni afara de Dumnezeu. Pe aceia, chiar sa vrei si sa poti, nu te lasa Mantuitorul sa-i elimini. Iar celorlalți Mantuitorul chiar le-a dat sa-si faca stat in 14 mai 1948. Ca sa nu aibe ce spune la Judecata … Toate neamurile au stat-teritoriu. Noua nu ne-ai dat … Cei care lucreaza in aparare din toate neamurile, aceia s-ar pricepe. Dar sunt foarte drastic supravegheati, analizati, controlati, reeducati, robotizati. Nu au pe… jertfa Mota-Marin. Camasa mortii. Dar nu se stie de inde sare iepurele la un moment dat. De aia ei vor sa puna pecetea la toti, fara deosebire,.. barbat, copil, femeie, rob, liber… In asa fel incat nimeni sa nu poata cumpara sau vinde decat cel care are pecetea pe mana dreapta sau pe frunte. Cine are intelepciune si pricepere, sa socoteasca numele fiarei sau numarul numelui fiarei. Iar acesta este 666. Aproximativ citat din memorie.

   Apreciază

  • Dimpotriva. Se zice ca cei care vor lua pecetea-nu numai vaccinul nano, nu vor mai avea boli deloc. Chiar asta le vor spune crestinii Sf. Ilie si Enoh : „De ce sa nu luam pecetea, ca vedem ca cei care au luat-o petrec foarte bine, nu mai au boli, ispite… sunt fericiti.” Sfintii vor raspunde : „Tocmai asta e dovada pieirii lor, ca de acum pierzandu-si mantuirea, nu mai au necazuri.”

   Apreciază

 23. Ca si P.S.Calinic spune si P.S.Justin Sigheteanul ca daca sunt peste 100 de persoane sa se faca litrughia in altarele de vara…daca sunt 107 de credinciosi? Atunci ce face cu cei 7 credinciosi, ai da afara?! Le face jocul…

  Apreciază

  • Daca nu-l primești, te apara Mantuitorul direct. Daca l-ai luat vaccinul+tatualui nano, e gata cu tine. Unde lucreaza 5G-ul, esti rob-robot, ceea ce inseamna sinucidere, pacat impotriva Duhului Sfant. Pentru ca ti-ai dat liberul arbitru in mana satanei.

   Apreciază

 24. Am ajuns sa aducem osanale monstrului militaro-industrial-mafiot rusesc. – chipurile „aparator” si „protector” al ortodoxiei… Sunt unele capete infierbantate care spun ca fara armata rusa si focoasele ei nucleare (sfiintite de Kiril cu trafaletul) practic ortodoxia ar fi desfiintata nemaiavand cine sa o apere…
  Astea sunt marile sminteli ale vremurilor din urma despre care a fost proorocit.

  Apreciază

  • Putin cu kalibr baga spaima in isis, scoate pe turci afara din Siria, interzice casatoriile lgtb, da foc la cartile lui soros. Se declara public impotriva guvernului mondial, Patriarhul Kiril spune a doua zi de Inviere 2019 ca Biserica nu absolutizeaza vaccinurile si medicina-care pot si omora oamenii. Din 1000 de arhierei ortofocsi care sunt acum in Biserica, 300 sunt ruși. Patriarhul Kiril nu recunoaste sinodul de la Creta fiind ecumenic.

   Apreciază

   • Din 1000 de arhierei ortodocsi 300 sunt rusi dintre care 299 cadre active FSB restul nu se stie.
    Ca ne-au ocupat de vreo 8 (opt) ori si si-au batut joc de noi la propriu nu mai conteaza prea mult, chiar si de 70 de ori sa ne fi ocupat si tot rusii sunt aparatorii ortodoxiei. Legile lui Putin se incadreaza in legile lui Noah, n-au nici o legatura cu ortodoxia. Rusii sunt primii la acte biometrice si recunoastere faciala, sfarsitul pamantului va veni (conform lui Putin) peste niste zeci de miliarde de ani cand soarele se va transforma intr-o pitica rosie deci sa stam linistiti…

    Apreciază

   • Monah si parinte Teodot vedeti ca aici va raspune Sfanta Macaria a Rusiei sau Matuska prin tot cuvantul sau …cand vazduhul se va intuneca din cauza vrajitorilor si cand se va face intueneric la ora 4 amiaza iar atunci se va arata MAICA DOMNULUI de la apus la rasarit si INDREPTA CREDINTA ASA CUM TREBUIE si nu dupa cum vor vrajitorii …

    Ma uit dupa la ce spun Sfiintii Stareti si Sfintii Rusiei din vremurile de pe urma -,,Sarea Pamantului ,, nu la cum lucreaza antihrist prin slugile sale .
    ,,Bre fiul meu se vor bate fiarele intre ele ,,SFANTUL PAISIE AGHIORITUL

    Cuvantul Sfintei Macaria a Rusiei despre vremurile de pe urma adica cele din vremea noastra .

    ,,Intrebare: Matuska, anul asta ne simtim asa de rau – oare fiindca imbatranim?

    – Raspuns: Nu, asa sunt vremurile; puterea noastra este sapata de catre vrajitori. Va fi chiar mai rau – de-ar da Dumnezeu sa nu apucam acele vremuri . Curand omul nu va mai fi bun; aceasta se va intampla curand. Sfarsitul lumii este nimic; dar atunci va fi daramare si cladire, iar oamenii – totul va fi amestecat cu uraciune, si veti fi pana la genunchi in sange .

    – Curand o sa se intample ceva…

    – Ce anume, Matuska?

    – Razboi, razboi va fi pretutindeni, vor incepe sa se bata cu bate, batandu-se intre ei, iar multi oameni vor fi omorati.

    Cand au sa se bata cu bâtele toti vor rade, dar cand au sa inceapa sa traga cu pusca toti vor plange (4 martie 1992).

    Mortii sunt lasati asa cum trebuie sa fie, dar noi toti vom fi rasuciti. Nu va mai fi cine sa ingroape mortii – o sa-i arunce doar intr-un sant si o sa-i ingroape (28 mai 1992).

    Vedeti ce intuneric s-a facut? Vrajitorii au intunecat totul. Am zis si mai devreme: curand va fi intuneric, va veti poticni in intuneric (17 noiembrie 1987). Soarele stralucea si iarna, dar acum nu mai straluceste nici vara – vrajitorii arunca blesteme asupra soarelui (27 august 1987). Vrajitorii au intunecat cerul, ca faptele lor sa nu se vada; ei iubesc intunericul (5 octombrie 1987). Oamenii intunecati au lucrat la innegrirea pamantului, iar puterile raului sporesc. Curand fiecare va sti aceasta meserie (adica vrajitoria, n. aut). Toate duhurile necurate se vor aduna in jurul celui rau. Le va aduna gramada si vor incepe. Va fi viata rea (28 octombrie 1987). Acum vine vremea lor, iar vremurile bune se sfarsesc (27 martie 1987). Vor amagi poporul si se vor arata cu degetul unul pe altul.

    Acum este cu neputinta de trait in apartamentele asezate la inaltime. Sunt aglomerate, peste tot oameni josnici; acum ii asupresc pe credinciosi cu poftele lor necurate (18 februarie 1989).

    Biruinta intunericului

    Vrajitorii vor acoperi intreaga lume cu intuneric, iar fara soare nimic nu va mai creste. Dar nimeni nu va lua in seama aceasta (18 februarie 1988). Soarele va razbate de patru ori iar apoi va fi din nou intuneric. Vom fi in intuneric (27 august 1987). Si nu ne vor lasa sa aprindem luminile; vor zice ca trebuie sa facem economie de energie (28 iunie 1988).

    Acesta e doar inceputul – apoi se va face frig. Curand va fi zapada la Pasti, iar iarna va incepe cu Acoperamantul (praznicul Acoperemantului Maicii Domnului, 1/14 octombrie, n. trad, american). Nu va fi iarba pana la Sanpetru (29 iulie). Soarele va descreste la jumatate (27 august 1987). Va fi rau vara, si inca mai rau iarna. Zapada se va troieni si nimeni nu o va mai curata. Apoi va fi un ger strasnic (29 aprilie 1988).

    Foamete mare

    Curand veti ramane fara paine (29 ianuarie 1989). Curand nu veti mai avea apa, nici mere, nici cartofi (19 decembrie 1987). Mare foamete, fara paine – vom rupe cojile in doua ca sa le impartim (18 februarie 1988).

    Va avea loc o mare razvratire. Oamenii vor incepe sa fuga din cele inaltate (din orase, n. aut.). Vor porni sa fuga incolo si incoace; nimeni nu va mai sta in odaia lui – nu va fi nimic de mancare, nici macar paine (28 decembrie 1990). Dar daca ne rugam Mantuitorului, Maicii Domnului si lui Ilie Prorocul, ei nu ne vor lasa sa murim de foame; ii vor pazi pe cei ce au crezut in Dumnezeu si s-au rugat cu nefatarnicie (27 iunie 1988).

    Cand vor incepe sa surghiuneasca pe calugari, nu se vor mai face grane.

    Neoranduieli bisericesti

    Vor tipari o Biblie neadevarata. Ei (se pare ca e vorba de evreii fariseici, n. aut.) vor scoate tot ce nu le convine. Nu vor sa fie invinovatiti (14 martie 1989).

    Se pregatesc schimbari ale Credintei. Cand aceasta o sa se intample, sfintii vor pleca si nu se vor mai ruga pentru Rusia. Cei ce raman (dintre credinciosi, n. aut.) vor fi luati de Domnul la El. Episcopii ce au sa ingaduie aceasta nu-L vor vedea pe Domnul – nici aici, nici acolo (in lumea cealalta, n. aut.) (3 august 1988).

    Curand slujbele se vor injumatati. Se vor scurta (11 noiembrie 1988). Vor pastra slujbele numai in manastirile mari, dar in alte locuri vor face schimbari (27 aprilie 1988). Un singur lucru pot spune: Va fi vai de preoti; se vor risipi rand pe rand si vor trai singuri (28 iunie 1989).

    Curand vrajitorii vor spurca prescurile, si nu va mai fi cu ce sa se slujeasca. Impartasania se va putea primi doar o data pe an. Maica Domnului va spune alor sai unde si cand sa primeasca Impartasania. Trebuie doar sa ascultam! (28 iunie 1989).

    Maica Domnului, nadejdea mea

    Cand va fi intuneric ca noaptea la ora 4:00 dupa-amiaza, atunci va veni Maica Domnului. Va strabate pamantul, va fi in toata slava Sa si va veni in Rusia sa faca Credinta dreapta. Cand are sa vina, Maica Domnului va netezi toate, nu dupa voia lor (a celor de la putere sau a vrajitorilor, n. aut.), ci dupa voia Ei, dupa cum porunceste Mantuitorul. Va veni vremea cand fiecare se va gandi nu la cat a mancat in ziua aceea, ci la cat s-a rugat. Pentru scurta vreme Ea va reface Credinta (11 iulie 1986).

    Vremea prigoanei e aproape

    Vor face lucrurile asa de incurcate, ca omul nu va mai fi in stare sa-si mantuiasca sufletul (ianuarie 1990). Vor face liste cu cei ce merg la biserica (10 februarie 1988). Va vor prigoni fiindca va rugati lui Dumnezeu (20 mai 1989). Trebuie sa va rugati asa incat sa nu stie nimeni, rugati-va in tacere! Vor incepe sa urmareasca oamenii si sa-i ridice (15 mai 1987). Intai vor inlatura cartile, apoi icoanele. Icoanele vor fi confiscate (1 iulie 1988). Va vor chinui: „Nu avem nevoie de credinciosi”, vor zice ei (14 iulie 1988).

    Cu timpul va fi tot mai rau. Vor inchide bisericile. Nu vor mai fi slujbe; oamenii vor face slujbe pe unde vor putea. Vor face astfel ca bisericile sa fie foarte departe, unde sa nu se poata ajunge. In orase vor fi asezate in locuri cat mai ascunse (14 iulie 1988).

    Aceste biserici ce sunt construite si reparate vor ajunge in mainile celorlalti; nu vor fi de folos nimanui. Vor fi inregistrate foarte dibaci: vor continua sa se cheme biserici, dar inauntru va fi cine stie ce, vreo nascocire de-a lor – vor gasi ei ce sa faca in ele (11 iulie 1988).

    Cei cuviosi nu-l vor vedea pe antihrist (7 ianuarie 1988). Li se vor dezvalui multe, unde anume sa mearga. Domnul stie cum sa-i ascunda pe ai Sai, si nimeni nu are sa-i gaseasca (17 noiembrie, 1987).

    Fericiti cei ce tin poruncile lui Dumnezeu

    Traim vremurile biblice numite „Plinire” (2 iulie 1987). Curand toate vor veni una dupa alta – pamantul va fi aproape, cerul aproape, toate vor fi din plin, asa un Stapan (…) va fi aici (8 iunie, 1990). Ea (Maica Domnului, n. aut.) a spus ca a mai ramas foarte putin timp. Ea se va pogori pe pamant impreuna cu Mantuitorul si vor sfinti totul; iar pe pamant va fi ca in Rai (4 aprilie, 1988)”.

    (in: Ghenadie Durasov, “Cuvioasa Macaria, mangaietoarea celor suferinzi”, Editura Sophia) ,,

    Apreciază

 25. Se pare ca multi se indragostesc de slave….toti vor slave, sau balcanice, frumoase, de sotii…:):):):)

  De fapt Kievul e capitala pravoslavnica, de acolo a pornit increstinarea slavilor, acolo au fost botezati primii slavi, in Nipru, ca in 2020, Patriarhia e la Moscova, este alta treaba…
  Intr-adevar lumea slava e foarte interesanta, Ucraina, Rusia, Belarus….

  Treaba se schimba putin cand ajungi in Moldova, ca roman…cand simti influenta rusa, si simti ca pasesti pe pamant romanesc, te cam razvratesti, cei care sunt romani patrioti, si au ajuns in Moldova, stiu despre treaba.

  Sunt niste forte care se zbat in om, intre Romania si Rusia…iti place ortodoxia lor, cantecele, bisericile marete, cu turnulete in forma de ceapa, pictura lor…este impresionanta, dar in acelasi timp simti ca acolo e Romania si simti influentele care se resping una de alta, cea romana si cea rusa.

  Republica Moldova, e parte din Romania!

  Ucraina, Bulgaria, Grecia, Serbia, Rusia, Georgia, sunt tari pe care nadajduiesc ca le voi vizita! Si desigur, revizitata Republica Moldova.

  Apreciază

  • Exista pe net o harta facuta de gazeta russian television, fiecare tara fiind descrisa in cateva cuvinte:

   Romania = real estate (tot romanul este sau doreste sa fie proprietar pe o casa sau apartament)
   Bulgaria = vegetables, legume, zarzavat, ceapa, praz
   Rep. Moldova = vinuri
   Italia = spaghetti si broaste
   Germania = carnati si bere
   Tarile Baltice = vodka (cei mai multi alcoolici pe cap de locuitor)
   Ukraina = prostitutie (locul 1 la prostituate pe cap de locuitor)

   Nu e de mirare, ucraineenii fiind numai dupa avantaje materiale.

   Apreciază

   • Kievul a fost increstinat de Sf. Ap. Andrei. Moscova dupa 1000 de ani de Sf. Cneaz Vladimir. Lavra Pecerska, Pociaev-urma talpii Maicii Domnului. Mitropolitul Onufrie cu ai sai-singurul arhiereu valid de acolo. Cu toate ca pe Preotii romani de acolo i-a caterisit cand au slujit in românește. Asta e boala lor : sovinismul. Epifanie-cel recunoscut de Bartolomeu nu are har. La fel celalalt, fara har. Au doua biserici „ortodoxe” fantoma pe langa cea cu Onufrie. Pedeapsa de la Dumnezeu pentru ca cei de la conducere sunt rai la inima. Asupresc pe romani. Noi am avut teritorii cu sute de mii de romani luate de stalin satanistul si date Ukrainei.

    Apreciază

   • Ucrainencele, Rusoaicele, sunt femei frumoase, datorita saraciei, sunt primele la desfranare…basarabencele sunt combinaţie între românce şi slave, iarăşi foarte frumoase.

    Apreciază

 26. Le voi face sesizare penala celor care au dispus masuri privind biserica pt ca reprezinta infractiunea de uzurpare a functiei.Isi depasesc competentele conferite de constitutie si lege. Ministrii nu se bucura de legea responsabilitatii ministeriale,nici imunitate nu au, urmand a se dispune conform codului de procedura penala pt ca masurile privind coronavirusul exced atributiilor date de legiuitor.Conform Constitutiei si legii biserica se bucura de autonomie, statul neputand interveni , neavand competente .

  Apreciază

  • Sinodul le-a facut jocul satanelor de la conducere, scotand oamenii afara de la Sf. Liturghie. Auzi… afara la difuzoare sau cu tot cu preoții afara. Tâmpiți. Sa faca ei asa ceva. Dobitoci, slugi oricarui fel de conducere. Ceata de necredinciosi.

   Apreciază

  • N-ai vazut ca Sfantul Sinod al BOR a dat comunicat in 7 puncte in care zice ca… ” Pentru a evita aglomeratia, sa se faca Sf. Liturghie afara ca la hram sau cu preotii in Sf. Altar si credinciosii afara la difuziare.” Recomandare de oameni total necredinciosi. Ăștia nu vor vedea fata Mantuitorului. Nici preotii care asculta de acest sfat al sarpelui. Sminteli mari. Acum e acum. Acum sa ramanem in Biserica. Acum este probata credința noastra.”Frica e jumatate de boala.” P. Atanasie Stefanescu-22 ani de puscarie in prigoana comunista.

   Apreciat de 1 persoană

   • nuu…era pt ” unfrateortodox”…
    zic..sa aprinda o lumanare pt patriarhul Daniel .
    ce poti sa faci mai.mult?
    daca Mantuitorul ne-a invatat si pt dusmani sa ne rugam …apăi atunci ce facem?
    macar o lumanare la vii pt patriarh …
    suntem datori sa ne rugam si pt arafat sa vie la Ortodoxie…apoi treaba lui ce-a face…
    Mantuitorul a vindecat urechea lui Malhus…
    noi să urâm erezia, necredinta , otrava, vaccinul…dar nu trebe sa urâm pe oameni !
    Lasam in judecata lui Dumnezeu . Altfel cum ne ducem si noi mica noastra Cruciuliță ?
    o vreme am blestemat in gand si eu pe toti astia de la parlament si si pe mitropoliti si patriarh ….dar mi-am dat seama ca nu-i bine !
    mai bine zic :
    Dumnezeu sa-i ajute pe toti si sa-i lumineze ! si in rest n-am treaba cu ei .

    Apreciază

 27. Turcii le-au spus clar si raspicat grecilor inca din 1995 (de-acum un sfert de secol): extinderea apelor teritoriale la 12 mile maritime in zone aflate sub diferend inseamna CASUS BELI: RAZBOI. Rezolutia cu echivalent de lege a fost votata in parlamentul turc in 1995. Deci cine provoaca? Cine doreste razboi? Nu cumva „ortodocsii” nostrii alde SIRIZA si alte grupari de extrema stanga „ortodoxe” grecesti??

  Apreciază

 28. 1. Eu, ce cantari si ce slujba am auzit, putin cat am intrat, in catedrala din Chisinau, m au impresionat. Corul, picturile, icoanele…Frumos. 2.Mitropolitul Kievului, stie limba romana.

  Apreciază


 29. Imparatesei celei alese mai inainte de veci, Imparatesei celei mai inalte decat toata faptura cerului si a pamantului, care a venit oarecand la rugaciune in Biserica din Vlaherne si se ruga pentru cei din intuneric. Acesteia si noi, cu credinta si cu umilinta ii serbam Acoperamantul ei cel luminos. Iar tu, ca ceea ce ai putere nebiruita, izbavste-ne pe noi din toate nevoile, ca sa strigam tie : Bucura-te bucuria noastra, acopera-ne pe noi de tot raul cu cinstitul tau Acoperamant.
  Icosul 9
  Ritorii cei mult vorbitori, ca niste pesti fara de glas nu se pricep cum sa laude dupa vrednicie serbarea ta cea mare a preacinstitului tau Acoperamant caci toate cele graite de dansii nu sunt in stare a numara indurarile tale. dar noi vazand nenumaratele tale binefaceri, cu bucurie cantam tie :
  Bucura-te, ceea ce ne pazesti de molima si de bolile cele aducatoare de moarte;
  Bucura-te, ceea ce pazesti orasele si satele de cutremurul cel napraznic al pamantului;
  Bucura-te, ceea ce cu mana tare din revarsarea apelor si din cufundare ne izbavesti pe noi;
  Bucura-te, ceea ce cu roua rugaciunilor tale, ne izbavesti pe noi de arderea focului;
  Bucura-te, ceea ce ne scapi de foametea cea duhovniceasca si trupeasca, hranindu-ne cu painea vietii;
  Bucura-te, ceea ce abati de la capul nostru loviturile fulgerului si ale traznetului;
  Bucura-te, ceea ce ne mantuiesti pe noi de navalirea celor de alt neam si de ucigasii cei tainuiti;
  Bucura-te, ceea ce prin pace si prin dragoste, ne izbavesti de vrajmasii cei de o credinta cu noi, si de vrajmasia casnica;
  Bucura-te bucuria noastra, acopera-ne pe noi de tot raul cu cinstitul tau Acoperamant.

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s